ENERGETICKÉ FIRMY V EVROPĚ COUVAJÍ Z AMBICIÓZNÍCH ZELENÝCH CÍLŮ: JSOU MOC DRAHÉ A NEVYPLATÍ SE

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

21.5.2024

Výstavba nových obnovitelných zdrojů a zavádění nových zelených technologií je finančně nákladná, navíc ceny energií klesly, takže evropské energetické firmy své obnovitelné cíle přehodnocují směrem dolů.

Ambiciózní zelené cíle evropských energetických firem, které si vytyčily v minulých letech, berou za své. Je to způsobeno tím, že náklady na postavení fotovoltaických nebo větrných parků rychle rostou. Také pokles cen energií v posledním roce znamená, že musí často velmi „přestřelené“ zelené cíle korigovat. Ukazuje se, že velkolepé sny o konci závislosti na fosilních zdrojích jsou předčasné.

Norská státní společnost Statkraft, která produkuje elektřinu z hydroelektráren a dalších obnovitelných zdrojů a je v tomto směru největším producentem zelené energie v Evropě, oznámila, že musí snížit své cíle pro budování nových obnovitelných kapacit.

„Vidíme pokračující růst obnovitelných zdrojů, ale pomalejším tempem,“ přiznala britskému deníku Financial Times Birgitte Ringstad Vartdalová, generální ředitelka Statkraftu.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 21.5.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *