Celý článek si můžete poslechnout ZDE:

Centrální banka Turecka plánuje spustit CBDC v roce 2023

The Central Bank Digital Currency Insider

Turecko se chystá příští rok spustit digitální měnu centrální banky (CBDC). Návrh byl zmíněn v pondělí předloženém ročním plánu exekutivy

CBDC TURECKO

Autor: CBDC Insider, October 26, 2022

Prezidentský roční program Turecka na rok 2023, který v pondělí představil prezidentský direktorát pro strategii a rozpočet, obsahuje diskusi o digitální měně centrální banky.

Oznámení přišlo rok poté, co turecká centrální banka v září 2021 oznámila, že zvažuje vydání CBDC jako doplněk své stávající platební infrastruktury v rámci projektu nazvaného „Výzkum a vývoj digitální turecké liry centrální banky“.

Část programu týkající se platební bilance v podtitulu Zásady a opatření uvedla, že „bude uvedena do praxe digitální měna centrální banky založená na blockchainu“. Odpovědnou institucí je turecká centrální banka ve spolupráci s místním ministerstvem financí a vědeckotechnickým výzkumným ústavem.

„Systém Digital Turkish Lira bude integrován s digitální identitou a FAST,“ uvedla oficiální zpráva. FAST je platební systém provozovaný tureckou centrální bankou.

Zpráva také uvedla, že turecká centrální banka bude provádět výzkum a vývoj a testování svého CBDC ve spolupráci s dalšími bankami.

Zdroj: https://cbdcinsider.com/2022/10/26/central-bank-of-turkey-plans-to-launch-a-cbdc-in-2023/

Všechno důležité najdete ZDE :https://volnyblog.news/