Blízký východ je na pokraji vypuknutí rozsáhlé války, Izrael zvažuje útoky na íránské ropné rafinérie a jaderná zařízení!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

5.10.2024

Blízký východ je na pokraji vypuknutí rozsáhlé války, Izrael zvažuje útoky na íránské ropné rafinérie a jaderná zařízení! Britská stanice se ztrapnila, když její redaktor pozval do vysílání profesora, který nazval Izrael rasistickou kolonií, jejíž obyvatelé se označují za vyvolený národ! A válka pomůže Trumpovi do Bílého domu!

Nepřehledná situace, která nastala na Blízkém východě po úterní invazi izraelské armády do Libanonu a po raketovém íránském úderu na Izrael v úterý v podvečer, začíná podle očekávání eskalovat a Izrael podle informací zvažuje údery na íránské ropné rafinérie, což by v podstatě posloužilo Íránu jako casus belli pro faktické vstoupení Íránu do války s Izraelem, který se vlastně snaží o něco podobného, ale na vyšší úrovni.

Izrael totiž svou invazí do Libanonu a likvidací celého vedení Hizballáhu o pár dní předtím de facto vyhlásil válku Íránu, kdy se prakticky jen čeká na to, až tuto rukavici Teherán zvedne. A pokud ji zvedne, začne Izrael řvát, že potřebuje pomoc USA, že je ve válce Íránem, který možná už má, případně brzy může mít jaderné zbraně. V podstatě přesně o toto se hraje, tedy o zatažení USA do konfliktu.

celý článek si můžete přečíst ZDE: https://aeronet.news/blizky-vychod-je-na-pokraji-vypuknuti-rozsahle-valky-izrael-zvazuje-utoky-na-iranske-ropne-rafinerie-a-jaderna-zarizeni-britska-stanice-se-ztrapnila-kdyz-jeji-redaktor-pozval-do-vysilani-profesora/

pův. článek vyšel: 2.10.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *