Bill Gates a OSN zavádí v Sierra Leone povinnou digitální identitu (ID)

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

19.4.2024

Digitální identita, jejíž zavádění nyní v této africké zemi finišuje, je samozřejmě prezentována jako „dobrovolná,“ nicméně bez ní jste absolutním „vyděděncem“ společnosti.

V podstatě si bez ní nezajistíte SIM kartu, nemůžete nastoupit do školy či zaměstnání, nedostanete dávky či důchody, nezaregistrujete auto, nezískáte pas nebo řidičák  – a mnoho dalšího.

Spousta každodenních důležitých činností je spjata s vlastnictvím ID, což ji v podstatě činí povinnou. Digitální identita je již samozřejmě zaváděna tak, aby byla v budoucnu propojitelná s digitální měnou (CBDC) a funguje zároveň i jako očkovací průkaz.

To je předobrazem toho, jak bude již brzy vnucována eID i v evropských zemích, kde je (zatím) prezentována jako dobrovolná.

Západoafrická země Sierra Leone usilovně pracuje na své digitální transformaci a její systém identity založený na MOSIP je jádrem tohoto projektu.

Modular Open Source Identity Platform („MOSIP“) je iniciativou Nadace Billa & Melindy Gatesových, která poskytuje platformu, na které může kterákoli země vybudovat svůj vlastní systém digitální identity „zdarma.“

Článek „Sierra Leone klade digitální ID do středu své agendy digitální transformace,“ který v pátek zveřejnila Biometric Update, uvádí rozhovor s Mosesem TF Vibbiem, zástupcem ředitele Národního úřadu pro registraci civilních osob (NCRA) v Sierra Leone, zveřejněný na okraj událost MOSIP Connect v Addis Abebě minulý měsíc.

Vibbie citoval silnou politickou vůli prezidenta země Julia Maada Bio a odhodlání generálního ředitele NCRA Mohameda Mubashira Massaquoiho jako další hnací síly iniciativy.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 17.4.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *