Banky mají největší problém od roku 2008

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

21.6.2024

Je to tu znovu, a je to tady víc, než dříve. Nabaluje se to jako sněhová koule, ale ta koule se pořád valí a valí z kopce dolů – a dosud nenarazila. O čem je řeč? O bankách. O zásadních problémech bank. Současně ale o problémech, které jsou pro veřejnost dosud neviditelné. Zodpovědné orgány už bijí na poplach. Ale současně bijí na poplach tak, aby veřejnost zůstala pokud možno klidná.

Proč bijí na poplach: Velmi vysoké úrokové sazba v USA doslova „vyrobily“ 63 amerických bank, které jsou z pohledu amerického fondu FDIC pojištění vkladů „problémové“. Vysoké úrokové sazby totiž snižují reálné hodnoty akcií i dluhopisů. Tyto cenné papíry mají banky nakoupené ve svých portfoliích a kryjí jimi vklady klientů. Když hodnota těchto cenných papírů klesne, sníží se krytí klientských vkladů. Účetní ztráty, takzvané nerealizované ztráty, nyní podle amerického fondu pojištění vkladů FDIC dosahují 517 miliard dolarů. Jen za první kvartál roku se zvýšily o 39 miliard dolarů, nerealizované ztráty přitom rostou už deváté čtvrtletí v řadě!

celý článek si můžete přečíst ZDE: https://www.radiouniversum.cz/marketa-sichtarova-banky-maji-nejvetsi-problem-od-roku-2008/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2W8RyxgEOV_VWkyiZRaLxbwR7uU2FFNZC6fcWHkflOf2HG3ojfVjUTpn0_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

článek vyšel: 20.6.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *