54 afrických zemí zřejmě bude hlasovat proti Pandemické dohodě a změnám Mezinárodních zdravotních předpisů

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

26.5.2024

Zdá se, že snaha zatlačit na některé evropské politiky, aby jejich země hlasovaly pro diktátorské dokumenty, byla motivována odporem afrických zemí.

Těch, které se totiž vzpírají, je celkem 54. Pokud se k nim přidá i 11 dalších – v tomto případě sankcionovaných – států, pak by číslo opět o něco narostlo. Každý další hlas proti by tak hrozil, že shodí zejména Pandemickou smlouvu, kterou musí schválit nejméně 2/3 členských zemí.

Co se týká změn Mezinárodních zdravotních předpisů, tak ty lze schválit pouhou nadpoloviční většinou, takže zde by se zřejmě WHO bez nějakých 65 (+ případně několika dalších) zemí obešla.

Africká unie se ve zdravotních záležitostech řídí spíš Panafrickou pracovní skupinou pro epidemie a pandemie než WHO či radami různých Gatesů a Big Pharmy.

Právě ta nyní vyzývá africké země sdružené v Africké unii, aby oba dokumenty odmítly.

Vypadá to nadějně, že se africký blok s 54 zeměmi nenechá rozdělit a bude prosazovat minimální požadavky na skutečnou spravedlnost, žádné bianco šeky atd. To je velmi dobrá zpráva.

Výzva k Africké unii: Přestaňte hlasovat o Pandemické úmluvě WHO a změnách Mezinárodních zdravotních předpisů!

celý článek si můžete přečíst ZDE: https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/54-africkych-zemi-zrejme-bude-hlasovat-proti-pandemicke-dohode-a-zmenam-mezinarodnich-zdravotnich-predpisu/

článek vyšel: 24.5.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *