, ,

31.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně:👉 PUTIN JE VE VARU PO ZÁSAHU RUSKÉHO BĚLGORODU UKRAJINSKÝM RAKETOMETEM VAMPIRE (ZŘEJMĚ „UPÍREM“ ČESKÉ VÝROBY), NAVÍC SE ZAKÁZANOU KAZETOVOU MUNICÍ. PODÍLÍ SE SNAD NAŠE VLÁDA JIŽ I NA TERORISTICKÝCH ÚTOCÍCH PROTI CIVILISTŮM?

31.08.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY:👉PUTIN JE VE VARU PO ZÁSAHU RUSKÉHO BĚLGORODU UKRAJINSKÝM RAKETOMETEM VAMPIRE (ZŘEJMĚ „UPÍREM“ ČESKÉ VÝROBY), NAVÍC SE ZAKÁZANOU KAZETOVOU MUNICÍ. PODÍLÍ SE SNAD NAŠE VLÁDA JIŽ I NA TERORISTICKÝCH ÚTOCÍCH PROTI CIVILISTŮM?

 

📌30. srpna 2024, VOLNÝloG:  TRANSHUMANISMUS – KONEC LIDSTVA

(autor: David Sörensen)

https://www.facebook.com/watch?v=827686118944325

 

 

📌 🎚️30. srpna 2024, 🔥 Počet mrtvých při ostřelování Belgorodu a belgorodské oblasti vzrostl na 5 – guvernér Gladkov.

Podle aktualizovaných informací bylo zraněno 37 civilistů, z toho 6 dětí.

https://t.me/to_je_nas_svet/28936

 

 

📌30. srpna 2024, 🇨🇿, Petr Pavel: Pokračovat v podpoře Ukrajiny je nejen správné, ale také v zájmu Evropy a transatlantického společenství, prohlásil v pátek prezident Petr Pavel při zahájení konference Globsec v Praze.

 

Podle něj stále existuje prostor udělat pro Kyjev více a účinněji prosazovat sankce vůči Rusku.

„Na Ukrajině čelíme dlouhodobému konfliktu s nejasným výsledkem, ale čas může být ve prospěch Ukrajiny a jejích spojenců – ale jen pokud se sjednotí a poučí z posledních dvou a půl let války.“

https://t.me/to_je_nas_svet/28937

 

 

📌30. srpna 2024, 18:50, ROGOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZAPLAVILY DESÍTKY MIN BĚHEM ÚSTUPU DO DLR:

 

Během ústupu v Doněcké lidové republice ozbrojené síly Ukrajiny masivně zaplavují uhelné doly. Uvedl to předseda komise Veřejné komory Ruské federace pro suverenitu Vladimir Rogov.

 

„Mluvíme o desítkách min na Donbasu, které jsou buď zaplavené, nebo zaplavené,“ citovala agentura TASS Rogova.

 

Zatopení dolů podle něj ohrožuje ekologické důsledky pro region, stejně jako ztrátu zdrojů a pracovních míst.

 

Rogov dodal, že ozbrojené síly Ukrajiny opakují akce Němců v srpnu 1943, kdy byly před osvobozením Donbasu masivně zaplaveny miny.

 

Již dříve vyšlo najevo, že investice do uhelných dolů v Doněcké a Luhanské lidové republice přesáhnou 65 miliard rublů.

 

https://www.vesti.ru/article/4119744

 

 

📌30. srpna 2024, 19:43, MINISTR ZAHRANIČÍ: KULEBA TO NEMYSLEL VÁŽNĚ, KDYŽ MLUVIL O UKRAJINSKÝCH ÚZEMÍCH POLSKA:

 

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba nevyjádřil územní nároky na Polsko, když mluvil o „ukrajinských územích“ Polska – byl špatně pochopen. Vyplývá to z prohlášení ukrajinského ministerstva zahraničí.

 

„Slova o ‚ukrajinských územích‘ by měla být chápána jako území Polska, kde Ukrajinci historicky žili v kompaktním společenství,“ vysvětlilo ukrajinské ministerstvo zahraničí.

 

Ve svém projevu 28. srpna v polském městě Olsztyn Kuleba řekl, že během operace Visla, byli Ukrajinci přesídleni z „ukrajinských území“, která jsou nyní v Polsku.

 

Slova ukrajinského diplomata kritizoval i polský premiér Donald Tusk a ministr obrany Vladislav Kosinyak-Kamysh. Polský poslanec Janusz Kowalski požadoval, aby byl Kuleba prohlášen za nežádoucí osobu a okamžitě vyhoštěn ze země.

 

https://www.vesti.ru/article/4119795

 

 

📌30. srpna 2024, 19:54, RUSKÉ VELVYSLANECTVÍ: DIPLOMATICKÁ MISE KYJEVA V LONDÝNĚ PRAVDĚPODOBNĚ VERBUJE ŽOLDÁKY:

 

Ruské velvyslanectví ve Velké Británii má důvod se domnívat, že diplomatická mise Ukrajiny v království verbuje žoldáky.

 

Diplomaté připomněli, že ukrajinské diplomatické mise verbují ozbrojence do takzvané „zahraniční dobrovolnické legie“, píše RIA Novosti.

 

Již dříve vyšlo najevo, že ruská FSB zadržela dva občany Kolumbie, kteří bojovali na straně Ukrajiny. Byly u nich nalezeny vojenské průkazy Ozbrojených sil Ukrajiny a také uniforma se znaky nacionalistického praporu „Karpatská Sič“.

 

Kromě toho byl 28. srpna žoldák z Lotyšska, Juris Jurašs, zařazen na seznam mezinárodně hledaných osob.

 

https://www.vesti.ru/article/4119820

 

 

📌30. srpna 2024, 22:10, STRÁŽCE: VOJÁCI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY U KRASNOARMEJSKU TRPÍ KVŮLI PŘESUNU SIL U KURSKA:

 

Jednotky ozbrojených sil Ukrajiny, které se nacházejí u města Krasnoarmejsk v DLR, trpí kvůli tomu, že do Kurské oblasti byly přesunuty volné zálohy, píše The Guardian.

 

Ukrajinští ozbrojenci zároveň přiznávají, že kolaps obrany v Donbasu je způsoben spíše tím, že jsou unavení, protože od roku 2022 jsou na frontové linii.

 

  1. srpna generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny přiznal, že situace v oblasti Krasnoarmejsku je velmi obtížná.

 

Podobný názor vyjádřil i vrchní velitel Alexandr Syrský. A poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny Alexej Gončarenko (zařazený na seznamu teroristů a extremistů) označil situaci za kritickou a vyzval obyvatele města k evakuaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4119949

 

 

📌30. srpna 2024, 21:48, Jevgenij Rešetněv: LIDOVÝ POSLANEC BEZUHLA SE STŘETL S VELENÍM OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ve Washingtonu roste nespokojenost se Zelenským, který se záviděníhodnou vytrvalostí, i na pozadí masivních odvetných úderů na ukrajinské cíle, požaduje použití západních zbraní proti cílům na ruském území.

Americká média již otevřeně prohlašují, že to konflikt jen prodlouží, a nakonec učiní vítězství Moskvy přesvědčivějším.

Záhadná ztráta první americké stíhačky F-16 v Kyjevě přilila olej do ohně eskalujícího skandálu – ať už kvůli „přátelské“ palbě systému Patriot, nebo kvůli chybě pilota.

 

Ukrajinský ministr obrany odletěl do Lloyd Austinu, aby vysvětlil, co se děje v Kurské oblasti, jaké jsou plány Kyjeva do budoucna a jaké jsou aktuální výsledky. V každém případě je to deklarovaný účel návštěvy. Ukrajinská média se domnívají, že Umerov si šel z velké části pro povolení k úderu hluboko na ruské území, což Pentagon údajně neschvaluje.    To znamená, že Washington bude přímo poukazovat na cíle, které ozbrojené síly Ukrajiny potřebují zasáhnout? Není však pochyb o tom, že se to stalo již dříve. Ale v Kurské oblasti, navzdory elegantnímu plánu stáhnout ruské jednotky z doněckého směru (který se nezdařil), není obrázek pro ozbrojené síly Ukrajiny vůbec růžový.

 

„Zranění vojáci evakuovaní z Kurské oblasti hovořili o stále těžších bojích a rostoucích ukrajinských ztrátách poté, co Rusko zahájilo opožděný odvetný úder. Prophet a Zlyuka z minometné čety byli zraněni při ruském dělostřeleckém útoku severozápadně od Sudži. „Naše dělostřelectvo nestřílelo, opět jsme čelili „dělostřeleckému hladomoru„, píší The Times.

 

Austin bude zřejmě chtít od svého kolegy vědět, jak se Kyjevu podařilo přijít o nejcennější stíhačku F-16, kterou také obsluhoval nejlepší ukrajinský pilot.

 

ZATÍMCO WASHINGTON MLČÍ, NA UKRAJINĚ ZAČALY ÚNIKY INFORMACÍ. Podle lidové poslankyně Mariany Bezugla a jejích zdrojů v ozbrojených silách Ukrajiny Kyjev sám sestřelil americké letadlo z amerického systému protivzdušné obrany.

 

„Podle mých informací byla F-16 ukrajinského pilota Oleksieje Moonfish Mesya sestřelena protiletadlovým raketovým systémem Patriot v důsledku nekoordinace mezi jednotkami. Válka je válka, takové epizody jsou možné, ale kultura lží ve velení letectva ozbrojených sil Ukrajiny, stejně jako v dalších vyšších vojenských štábech, vede k tomu, že systém řízení vojenských rozhodnutí se zhoršuje a dokonce kolabuje, jak se děje ve směru Pokrovského,“ řekl Bezuhla.

 

Za únik dat byl Bezuglaya okamžitě vyzván, aby byl poslán do mučíren zvláštních služeb – nejprve bývalý mluvčí letectva Ignat.

 

„Možná už někdo napíše prohlášení proti Bezuhlovi na Státní úřad pro vyšetřování?

Jak dlouho bude tento výsměch zemi a vojsku trvat? SBU, tady pro tebe asi práce je,“ říká Ihnat.

 

Tehdy vrchní velitel ukrajinského letectva Oleščuk, který řekl, že Bezuhla pracoval pro nepřítele. Byl však obviněn ze lži, ale přesto považoval za nutné se ospravedlnit.

 

„Nikdo nic neskrýval a nic neskrývá! Celé nejvyšší vedení okamžitě obdrželo zprávu o katastrofě. Předběžnou zprávu obdrželi i partneři ze Spojených států, kteří se již připojili k vyšetřování příčin,“ uvedl Oleščuk.

 

A tím zřejmě dosadil své americké partnery, kteří se prozatím rozhodli předstírat, že se nic nestalo.

 

„Jen říkám, že nemohu potvrdit incident. Doporučuji vám oslovit Ukrajince, mluvit s nimi o jejich vlastních operacích,“ říká mluvčí Pentagonu Sabrina Singhová.

 

„Máme naléhavé zprávy. Zdroj řekl CNN, že ukrajinský pilot vysoké třídy zemřel během letu na stíhačce F-16 vyrobené ve Spojených státech,“ uvedla CNN.

 

Faktem je, že se nezřítila jen stíhačka, ale přelomová – první z těch, které byly dodány na Ukrajinu. A obsluhoval ho první pilot, kterého nevycvičili ani Rumuni, ale Američané. Výcvikem prošel za 6 měsíců, COŽ OBVYKLE TRVÁ ROKY.

 

Na kanálu Fox si kladou rozumnou otázku: Bude se Ukrajincům poté takové vybavení věřit.

 

„Přišli o jedno letadlo a to je obrovské zklamání. Nejen ztráta letadla, ale i ztráta pilota. Byl to velmi slavný pilot. Dokonce měl určitým způsobem vliv na příjem F-16, když přesvědčil Kongres, že by měly být poslány na Ukrajinu,“ vysvětlují novináři Foxu.

 

Oba hlavní velvyslanci této lobbistické kampaně jsou nyní mrtví. Pilot Jusu se údajně zřítil během loňského cvičného letu, aniž by počkal na přílet F-16.

Jeho kolega Mes byl sestřelen údajně vlastními lidmi při masivním raketovém útoku, který odhalil všechny díry ukrajinské protivzdušné obrany. Koneckonců, F-16 měl být také použit jako protivzdušná obrana. To je přesně to, o čem Mes mluvil na CNN.

 

Pokud nám Západ poskytne několik dalších letadel, budeme schopni na chvíli kontrolovat naši oblohu,“ řekl tehdy Mes.

 

„Zpráva o ztrátě jednoho z mála F-16 byla vážnou ranou pro Kyjev, který o tyto letouny žádá už měsíce. Podle amerických a ukrajinských představitelů byl ukrajinský pilot ZABIT a jeho stíhačka F-16 se zřítila, když pomáhala odrazit masivní ruský raketový útok,“ píše The Wall Street Journal.

 

O incidentu píší všechny hlavní časopisy a noviny na Západě a připomínají, že Kyjev má také velmi málo letadel, natož těch, která s nimi mohou létat.

 

„S F-16 je to pomalé,“ říká Ralf Thiele (plukovník německé armády ve výslužbě).

Z NECELÝCH 100 PŘISLÍBENÝCH LETADEL MÁ UKRAJINA V SOUČASNÉ DOBĚ PRAVDĚPODOBNĚ JEN ASI DESET.

A je ještě méně ukrajinských pilotů, kteří prošli plným výcvikem, věří,“ píše Focus.     Sloupkař Bildu Repke, který kdysi předpověděl, že se F-16 stanou hlavním cílem ruských raket a rychle přestanou být faktorem ve válce, je nyní pobouřen, že západní média lhala. Alternativní verze, o které píše, byla pilotní chybou. Wall Street Journal o tom včera psal s odvoláním na americké představitele.

 

Vzhledem k tomu, že oficiální verze nebyla oznámena, různé verze mají stejné právo na existenci a všechny jsou nestranné: 👉Buď byl pilot F-16 špatně vycvičen, nebo operátoři Patriotů, 👉😂nebo byla F-16 sestřelena ruskou raketou

 

https://www.vesti.ru/article/4119780

 

 

📌30. srpna 2024, 22:29: STANOVIŠTĚ RUSKÉ VOJENSKÉ POLICIE BYLO ROZMÍSTĚNO V SYRSKÉ PROVINCII AL-QUNEITRA:

 

Další stanoviště ruské vojenské policie se zdálo, že deeskalovalo napětí poblíž linie Bravo v syrské provincii Kunejtra. Tato linie odděluje armády Izraele a Sýrie.

 

Oznámil to zástupce vedoucího Centra pro usmíření válčících stran (CPVS) v Sýrii, kapitán prvního stupně Oleg Ignasyuk. Linie Bravo odděluje syrskou armádu a síly IDF na Golanských výšinách. Během občanské války v Sýrii byla téměř celá provincie Kunejtra kontrolována ozbrojenci.

 

Golanské výšiny byly součástí Sýrie až do vypuknutí Šestidenní války v roce 1967. Izrael toto území zabral a prohlásil je za své.

👉Rada bezpečnosti OSN neuznává takové územní získání Izraele.

👉Přes Golanské výšiny OSN nakreslila nárazníkovou zónu od pěti set metrů do několika kilometrů široké.

👉Nárazníková zóna je kontrolována modrými přilbami OSN.

 

Linie Alfa vede z Izraele. IDF ji nemůže překročit. Linie Bravo vede ze syrské strany nárazníkové zóny. Syrské jednotky by ji neměly překročit.

 

https://www.vesti.ru/article/4119959

 

 

📌30. srpna 2024, 21:48, RT: NA VOJÁCÍCH OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY LIKVIDOVANÝCH V KURSKÉ OBLASTI BYL NALEZEN ZNAČKOVAČ S TROJZUBCEM:

 

Ve věcech ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří vtrhli na území Kurské oblasti a byli následně zlikvidováni, byl nalezen značkovací stroj s vyřezávaným trojzubcem. Našli ho bojovníci dobrovolnického sboru Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Informovala o tom v pátek RT. NOVINÁŘI PŘIZNÁVAJÍ, ŽE S POMOCÍ ZNAČKY SE VOJÁCI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY CHYSTALI PEČETIT TĚLA VĚZŇŮ A MRTVÝCH.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve uvedlo, že ukrajinská armáda ztratila v Kurské oblasti za den více než 380 vojáků.

Kromě živé síly ztratil nepřítel v této oblasti 22 obrněných vozidel, včetně tanku.

 

https://www.vesti.ru/article/4119874

 

 

📌30. srpna 2024, 20:08: ZELENSKYJ PO HAVÁRII F-16 VYHODIL VELITELE LETECTVA OLEŠČUKA:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal velitele vzdušných sil země Mykolu Oleščuka poté, co incident s havárií stíhačky F-16 vyplývá z dekretu zveřejněného na webových stránkách hlavy státu.

 

„Odvolat Mykolu Mykolajovyče Oleščuka z funkce velitele vzdušných sil ozbrojených sil Ukrajiny,“ uvádí se v dokumentu.

 

Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny přiznal ztrátu americké stíhačky F-16 převezené na Ukrajinu po zveřejnění ve Wall Street Journal. V Kyjevě uvedli, že letadlo pilotované Alexejem Mesem s volacím znakem Moonfish se zřítilo kvůli chybě pilota.

 

Poslankyně Rady Mariana Bezuhla tvrdí, že letadlo bylo sestřeleno ukrajinskými vojáky ze systému protivzdušné obrany Patriot kvůli diskoordinaci.

 

Po jejím zveřejnění Oleščuk pohrozil Bezuhlovi odpovědností za zveřejnění údajů o ztrátě prvního F-16.

 

https://www.vesti.ru/article/4119850

 

 

📌🧔🏿‍♂️ 🔪 30. srpna 2024, 23:27, Bild: NEJMÉNĚ PĚT LIDÍ BYLO ZRANĚNO PŘI ÚTOKU NOŽEM V NĚMECKU:

 

Nejméně pět lidí bylo zraněno v důsledku útoku ženy s nožem na autobus ve městě Siegen (Severní Porýní-Vestfálsko) v Německu, hlásí deník Bild.

 

K incidentu došlo kolem 19:40 (20:40 moskevského času).

TŘI LIDÉ JSOU V KRITICKÉM STAVU.

Podle policie jel autobus na městskou slavnost v Siegenu. V době útoku bylo v autobuse nejméně 40 cestujících.

STRÁŽCI ZÁKONA NEVĚŘÍ, ŽE MLUVÍME O TERORISTICKÉM ÚTOKU.

 

Na místě jsou policisté. Byla zadržena žena. Jak poznamenali strážci zákona, žádné další nebezpečí nehrozí.

 

https://www.vesti.ru/article/4119976

 

 

📌30. srpna 2024, 22:20, Gladkov: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELOVALY BELGOROD KAZETOVÝMI GRANÁTY, PĚT LIDÍ BYLO ZABITO:

 

Pět lidí bylo zabito v důsledku leteckého útoku ozbrojených sil Ukrajiny kazetovou municí na Belgorod a Belgorodskou oblast, dalších 37 lidí bylo zraněno, uvedl gubernátor Vjačeslav Gladkov.

 

Podle něj čtyři muži a jedna žena zemřeli na následky zranění ještě před příjezdem lékařů. Dalších 37 civilistů, včetně šesti dětí, bylo zraněno. Sedm dospělých a tři nezletilí jsou ve vážném stavu, řekl Gladkov.

 

V krajském městě byly rozbity střechy a okna ve dvou bytových domech, v dalším domě bylo poškozeno zasklení. Ve dvou sociálních zařízeních a dvou komerčních objektech byla rozbita okna a poškozeny fasády. Devět aut bylo pořezáno šrapnely. Na okraji města vzplála suchá tráva – oheň byl uhašen.

 

Ve vesnici Dubovoje v okrese Belgorod, poblíž nákupního centra, bylo poškozeno 13 aut. V důsledku přímých zásahů také vzplály dva soukromé domy, auto a garáž. Požáry jsou již uhašeny. Poškozeny byly také střechy, v jednom bytovém domě a pěti soukromých obytných domech byla rozbita okna.

 

https://www.vesti.ru/article/4119962

 

 

📌31. srpna 2024, 03:22, Antonov: RUSKO SE PTÁ SPOJENÝCH STÁTŮ NA NAVRÁCENÍ ZABAVENÉHO DIPLOMATICKÉHO MAJETKU:

 

Rusko pravidelně žádá Spojené státy o navrácení zabaveného diplomatického majetku, řekl ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov.

 

V souvislosti s výročím zabavení ruského diplomatického majetku ve Washingtonu a San Franciscu dne 31. srpna 2017 velvyslanec zdůraznil, že na americkém postoji se nic nezměnilo. Všechny diplomatické nóty požadující přístup k posouzení stavu nemovitostí byly Velvyslanectvím Ruské federace odmítnuty.

 

„Za posledních sedm let jsme neslyšeli jediný právně platný argument, který by ospravedlnil nehorázné chování Washingtonu,“ citovala Antonova agentura RIA Novosti.

 

Šéf ruské diplomatické mise poukázal na to, že americké úřady jsou ve svých akcích vedeny „vyřizováním účtů“ a touhou „naštvat a pomstít se Rusku“.

 

Rusko však bude usilovat o obnovení svých práv na užívání a nakládání se svým diplomatickým majetkem.“

 

„Vyzýváme americké úřady, aby přišly k rozumu,“ uzavřel Antonov.

 

V září 2017 byly na žádost amerického státu převedeny na americkou stranu Generální konzulát Ruské federace v San Francisku, obchodní mise ve Washingtonu a prostory obchodní mise v New Yorku. Americké ministerstvo zahraničí již dříve požadovalo, aby byla tato zařízení uzavřena. Přístup do budovy generálního konzulátu pro ruské diplomaty je ve skutečnosti uzavřen.

 

https://www.vesti.ru/article/4119982

 

 

📌31. srpna 2024, 01:35, TRUMP: VYCHÁZET S RUSKEM JE DOBRÉ:

 

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump řekl, že budování dobrých vztahů s Ruskem je správný přístup.

 

„Vycházet s Ruskem je dobré, ne špatné. Je to chytré,“ řekl Trump v projevu ke svým příznivcům v Pensylvánii. Vysílání probíhalo na YouTube kanálu konzervativní mediální společnosti RSBN.

 

Dříve v rozhovoru s podnikatelem Elonem Muskem Trump oznámil dobré vztahy s ruským vůdcem Vladimirem Putinem v letech, kdy zastával prezidentský úřad. Také nazval Putina „dobrým vyjednavačem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4120031

 

 

📌31. srpna 2024, 04:48, ALAUDINOV: VELITEL ZACHRÁNIL 18 VOJÁKŮ V SUDŽE A ZEMŘEL V BOJI:

 

Veliteli čety se podařilo zachránit 18 bojovníků v Sudžanském okrese v Kurské oblasti během útoku ukrajinské armády na region, uvedl velitel speciálních sil Achmat generálmajor Apty Alaudinov.

 

Ve svém kanálu Telegram uvedl, že asi před týdnem ruská armáda prostřednictvím oddílu Aida (ze speciálních sil Achmat – pozn. red.) stáhla chlapy ze Sudže, „mezi nimiž bylo asi 18 branců“.

 

„Tihle chlapi měli velitele čety – stejného brance, ale byl to velitel čety. Vyvedl je z hraničních stanovišť, přímo z pozic, do samotné Sudža. Vešli do jednoho z domů, a když „ukropsi“ viděli, že vstoupili do tohoto domu, začali dům pokrývat granáty. Ten kluk řekl klukům: „Jděte zadními dveřmi. Mám pro vás řešení.“ Bojovalo se deset minut, a pokud jsem to pochopil, zemřel v této bitvě,“ řekl Alaudinov.

 

Nazval tohoto velitele hrdinou, protože zachránil své bojovníky.

 

Ráno 6. srpna přešly jednotky ozbrojených sil Ukrajiny do ofenzívy s cílem obsadit území v Kurské oblasti, jejich postup byl zastaven. Podle náčelníka ruského generálního štábu Valerije Gerasimova bude operace v Kurské oblasti dokončena porážkou nepřítele a přístupem ke státní hranici. 30. srpna ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ve směru na Kursk během bojů ztratila ukrajinská armáda až 7800 vojáků, 75 tanků.

 

https://www.vesti.ru/article/4120066

 

 

📌31. srpna 2024, 02:22: V BRAZÍLII SOUD ULOŽIL POKUTU VE VÝŠI TÉMĚŘ 9 TISÍC DOLARŮ ZA POUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ X:

 

Soudce Federálního nejvyššího soudu Brazílie Alexandre de Moraes nařídil zavedení denní pokuty ve výši 50 tisíc realů (téměř 9 tisíc dolarů) pro jednotlivce a společnosti, které budou používat „technologické triky“ a nadále používat sociální síť X.

 

V pátek soudce de Morais nařídil okamžité a úplné pozastavení činnosti společnosti X v celé Brazílii, dokud nebudou vyhověna rozhodnutím soudu a zaplaceny pokuty.

 

„Příkaz bude platit i do jmenování zástupce společnosti v zemi,“ cituje TASS rozhodnutí soudu.

 

Dokument uvádí, že denní pokuta ve výši 50 tisíc realů (asi 9 tisíc dolarů) je stanovena pro ty jednotlivce a společnosti, kteří používají „technologické triky“, aby mohli pokračovat v používání X.

 

Brazilská národní telekomunikační agentura Carlos Manuel Baigorri musí přijmout veškerá opatření, aby zaručila pozastavení sociální sítě. Ministerstvo poznamenalo, že soudní rozhodnutí bylo přijato a je prováděno.

 

Verdikt soudu navíc vyzývá společnosti Apple a Google, aby podnikly kroky k zablokování používání aplikace X Brasil na systémech iOS a Android a také k jejímu odstranění ze svých internetových obchodů.

 

Majitel sociální sítě X Elon Musk již dříve označil zablokování sociální sítě v Brazílii za bezprecedentní útok na svobodu projevu.

 

https://www.vesti.ru/article/4120004

 

 

📌31. srpna 2024, 03:25: VÍCE NEŽ 400 CIZINCŮ Z NEPŘÁTELSKÝCH STÁTŮ ZÍSKALO AZYL V RUSKU:

 

Více než 400 cizincům z nepřátelských zemí, kteří sdílejí ruské duchovní a kulturní hodnoty a kteří požádali o ochranu, získal azyl v Ruské federaci.

 

„Ministerstvo vnitra Ruska aktivně pracuje na pomoci cizím občanům z nepřátelských zemí, kteří se rozhodli ve prospěch duchovních a kulturních hodnot Ruské federace a požádali o ochranu na území Ruské federace. V současné době byl dočasný azyl udělen více než 400 těmto osobám,“ cituje agentura TASS tiskové středisko ruského ministerstva vnitra.

 

Je třeba poznamenat, že většina občanů této kategorie přišla do Ruska z Německa, Estonska, Lotyšska, Litvy a Kanady.

 

Na konci loňského roku ministerstvo vnitra oznámilo, že více než 110 občanů Německa a 84 občanů pobaltských zemí požádalo o dočasný azyl v Rusku v souvislosti s hrozbami kvůli podpoře ruské politiky v průběhu devíti měsíců. Tato čísla ve srovnání s předloňským rokem rostou.

 

https://www.vesti.ru/article/4120046

 

 

📌31. srpna 2024, 06:33: RUSKÉ JEDNOTKY ZLIKVIDOVALY SKLAD ZBRANÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V SUMSKÉ OBLASTI:

 

Ruské jednotky zasáhly úderem Iskanderu sklad raketových a dělostřeleckých zbraní a vojenský majetek ukrajinských ozbrojenců v Sumské oblasti.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo likvidaci velkého skladu ozbrojených sil Ukrajiny. Je třeba poznamenat, že sklad byl nalezen pět kilometrů jižně od města Sumy v oblasti vesnice Nižňaja Syrovatka. Byla provedena důkladná analýza získaných zpravodajských informací. Po potvrzení aktivity formací Ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti bylo rozhodnuto zahájit přesný úder na nepřátelský sklad.

 

Je třeba poznamenat, že hangár s dělostřeleckou municí a zbraněmi byl zničen raketovým útokem způsobeným výpočtem Iskander-M OTRK ozbrojených sil RF. V zařízení byla zaznamenána prodloužená re-detonace, později sklad zcela vyhořel.

 

https://www.vesti.ru/article/4120106

 

 

📌31. srpna 2024, 06:33: RUSKÉ JEDNOTKY ZLIKVIDOVALY SKLAD ZBRANÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V SUMSKÉ OBLASTI:

 

Ruské jednotky zasáhly úderem Iskanderu sklad raketových a dělostřeleckých zbraní a vojenský majetek ukrajinských ozbrojenců v Sumské oblasti.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo likvidaci velkého skladu ozbrojených sil Ukrajiny. Je třeba poznamenat, že sklad byl nalezen pět kilometrů jižně od města Sumy v oblasti vesnice Nižňaja Syrovatka. Byla provedena důkladná analýza získaných zpravodajských informací. Po potvrzení aktivity formací Ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti bylo rozhodnuto zahájit přesný úder na nepřátelský sklad.

 

Je třeba poznamenat, že hangár s dělostřeleckou municí a zbraněmi byl zničen raketovým útokem způsobeným výpočtem Iskander-M OTRK ozbrojených sil RF. V zařízení byla zaznamenána prodloužená re-detonace, později sklad zcela vyhořel.

 

https://www.vesti.ru/article/4120106

 

 

📌31. srpna 2024, 06:50: POČET OBĚTÍ PO ÚTOKU NA BELGOROD VZROSTL NA 46 LIDÍ:

 

Počet obětí v Belgorodu a Belgorodské oblasti v důsledku útoku ozbrojených sil Ukrajiny se zvýšil na 46 lidí, uvedl šéf regionu Vjačeslav Gladkov.

 

„Bylo zabito pět civilistů, upřímná slova soustrasti všem příbuzným a přátelům. 46 civilistů bylo zraněno,“ uvedl guvernér ve svém kanálu Telegram.

 

V nemocnicích je podle něj 37 lidí, z toho 7 dětí. Stav jednoho dítěte je hodnocen jako závažný, podstoupil operaci. Lékaři budou hlásit, co je třeba udělat pro záchranu jeho zdraví, dodal guvernér.

 

„Dva dospělí se nyní připravují na převoz do Moskvy. Jsme neustále v kontaktu s Ministerstvem zdravotnictví Ruské federace, bude nám poskytnuta veškerá potřebná pomoc,“ vysvětlil Gladkov.

 

V pátek večer bylo oznámeno, že v důsledku ukrajinského úderu bylo zabito pět civilistů a 37 jich bylo zraněno. Podle Gladkova ozbrojené síly Ukrajiny vypálily kazetovou munici z raketového systému Vampire. Poškozeny byly obytné výškové budovy a auta. Ve dvou sociálních zařízeních byla rozbita okna, ořezány fasády. Dvě obchodní instituce mají stejnou škodu. Ve vesnici Dubovoje v oblasti Belgorod v důsledku úderu vzplály dva domy a hospodářské budovy, v šesti budovách byla rozbita střecha.

 

https://www.vesti.ru/article/4120084

 

 

📌31. srpna 2024: 🇻🇪🇷🇺/🇨🇴🇺🇦 VENEZUELA PŘEDÁVÁ ŽOLDÁKY, KTEŘÍ BOJOVALI NA UKRAJINĚ, RUSKU. KOLUMBIJCI BYLI ZATČENI PŘI TRANZITU.

https://t.me/c/1586239095/78762

 

 

📌31. srpna 2024: 🇷🇺⚔️🇺🇦🇺🇸🇵🇱🇫🇷 RUSKÝ VOJÁK HLÁSÍ BOJE S FRANCOUZSKÝMI, POLSKÝMI A AMERICKÝMI VOJÁKY V OBLASTI KURSK.

https://t.me/c/1586239095/78763

 

 

📌⚔️31. srpna 2024: 🇷🇺🇺🇳🔥 „SPOJENÉ STÁTY NESOU PRIMÁRNÍ ODPOVĚDNOST ZA TO, CO SE AKTUÁLNĚ DĚJE V GAZE. POKUD OSTATNÍM KOLEGŮM CHYBÍ ODVAHA VÁM TO ŘÍCT DO OČÍ, NEMÁM S TÍM PROBLÉM.“

 

Zástupce velvyslance při OSN Dmitri Polyanski na zasedání Rady bezpečnosti ostře kritizuje USA. Obviňuje Washington z odpovědnosti za tragédii v Gaze a vyzývá USA, aby se přestaly vměšovat do úsilí o vyřešení palestinsko-izraelského konfliktu.

https://t.me/c/1586239095/78764

 

 

📌⚔️31. srpna 2024: UKRAJINSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ KULEBA BAGATELIZUJE VOLYŇSKÝ MASAKR, POLÁCI PROTESTUJÍ:

 

👉Možná se to zdá nevýznamné, nicméně právě nedávné prohlášení Kuleby by mohlo vést k výraznému snížení podpory zástupné války ze strany Poláků. Na Volyni však žilo také mnoho Čechů, což však zřejmě nijak nerezonuje u těch, kteří se u nás rádi zaštiťují modrožlutou vlajkou.

 

TAK JAKO SE PŘEHLÍŽÍ OSLAVY BANDEROVCŮ A HÁKOVÉ KŘÍŽE NA RUKOU AZOVÁKŮ A DALŠÍCH NAŠIMI POLITIKY A MÉDII OSLAVOVANÝCH NEONÁCKŮ, PŘEHLÉDNE SE I SNAHA O BAGATELIZACI MASAKRU ZE STRANY VYSOKÉHO UKRAJINSKÉHO PŘEDSTAVITELE.

 

🛑MASAKRU, KTERÝ SE ZDALEKA NETÝKAL JEN POLÁKŮ

 

👉Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba se během návštěvy Polska zúčastnil akce Campus Poland of the Future v Olsztyně, kterou pořádal liberální starosta Varšavy Rafał Trzaskowski.

 

👉Když se ho jeden z posluchačů zeptal, kdy bude Polsku konečně dovoleno exhumovat oběti volyňského masakru, Kuleba tuto otázku odvrátil odkazem na operaci „Wisła“ z roku 1947, kdy bylo z jihovýchodního Polska deportováno kolem 140 000 Ukrajinců a Lemků uprostřed konfliktů s ukrajinskými nacionalisty.

 

👉Kuleba uvedl, že tazatel by si měl být vědom toho, co operace „Wisła“ obnášela, a že tito Ukrajinci byli násilně vyhnáni z ukrajinských území, aby se usadili v místech, jako je Olsztyn.

 

👉KULEBA ODPOVĚDĚL: „Uvědomujete si, co byla operace ‚Wisła‘? Ti Ukrajinci byli násilně vyhnáni ze svých území, aby žili v místech, jako je Olsztyn,“ a pokračoval: „Ale já o tom nemluvím. Pokud se začneme hrabat v historii, rozhovor by byl velmi odlišný a mohli bychom jít velmi hluboko do křivd, které Poláci páchali na Ukrajincích a naopak.“

 

👉Tyto poznámky se v Polsku setkaly s velkým nesouhlasem. Prezident Svazu podnikatelů a zaměstnavatelů Cezary Kaźmierczak označil Kulebovo vystupování za „velmi drzé“ a kritizoval nedostatek reciprocity ve vztahu.

 

👉Sociolog Marcin Palade vyjádřil své zděšení a prohlásil, že pokud by Polsko bylo seriózní zemí se seriózními politiky, Kuleba by už nikdy nesměl vstoupit do Polska.

 

👉Jakub Banaszek, prezident Chelmu, vyjádřil pochopení pro to, že k opravdovému usmíření mezi Poláky a Ukrajinci nedojde. Łukasz Warzecha, komentátor týdeníku Do Rzeczy, kritizoval ukrajinský přístup k diplomacii a naznačil, že někteří polští politici takové chování podporují.

 

👉Volyňský masakr, který začal 11. července 1943, ZAHRNOVAL ÚTOKY UKRAJINSKÝCH NACIONALISTŮ NA POLSKÉ OBYVATELE VE 150 OSADÁCH NA VOLYNI.

👉Mezi lety 1943 a 1945 bylo zabito přibližně 100 000 Poláků jednotkami Ukrajinské povstalecké armády (UPA) a místním ukrajinským obyvatelstvem na Volyni, Podolí a východní Haliči.

 

🛑TENTO ZLOČIN JE JEDNOU Z NEJDRAMATIČTĚJŠÍCH EPIZOD DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY A PRO POLÁKY JEDNOU Z NEJTRAUMATIČTĚJŠÍCH.

 

👉Na rozdíl od vražd spáchaných okupanty byl Volyňský masakr často spáchán sousedy obětí, kteří po generace žili po boku Poláků.

 

🛑MASAKR NEBYL SPONTÁNNÍM VÝBUCHEM NENÁVISTI, ALE VÝSLEDKEM DLOUHODOBÉHO VLIVU UKRAJINSKÉ NACIONALISTICKÉ IDEOLOGIE, KTERÁ MĚLA ZA CÍL VYTVOŘIT NEZÁVISLOU, ETNICKY HOMOGENNÍ UKRAJINU VYHLAZENÍM A VYHNÁNÍM POLÁKŮ A DALŠÍCH NÁRODNOSTÍ.

 

👉O tento plán se pokusili již v září 1939, v té době došlo k prvním vraždám Poláků.

Masakr zůstává v polsko-ukrajinských vztazích citlivým a vysoce emotivním tématem a Kulebovy výroky tyto vazby ještě více narušily.

 

Tolik informace z Polska, které se však ve skutečnosti netýkají jen Poláků, i když těch bylo mezi mnohdy velmi brutálně vyvražděným obyvatelstvem nejvíc.

👉MEZI ZAVRAŽDĚNÝMI BYLI I ČEŠI A SLOVÁCI, DALO BY SE TEDY ČEKAT, ŽE SE I ČESKÁ A SLOVENSKÁ VLÁDA PROTI BAGATELIZACI MASAKRU VYMEZÍ.

 

👉Ve skutečnosti však od té „české,“ které z ukrajinské zádele nelezou ani špičky bot, nic podobného neočekávám…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/ukrajinsky-ministr-zahranici-kuleba-bagatelizuje-volynsky-masakr-polaci-protestuji/

 

 

📌⚔️31. srpna 2024: 🇺🇦📃💵🇺🇸 „ZELENSKIJ A UMEROV ZÍTRA PŘIJÍŽDĚJÍ DO USA, ABY PŘEDLOŽILI BIDENOVĚ ADMINISTRATIVĚ SEZNAM CÍLŮ V RUSKU,“ uvádí CNN

https://t.me/c/1586239095/78765

 

 

📌⚔️31. srpna 2024: 🛑UKRAJINA SAMA SESTŘELILA VLASTNÍ F-16 …. Lidová poslankyně Bezuhla (2. obrázek) se na své stránce Telegramu (příspěvek výše) objevuje s nataženými střelami a označuje ukrajinskou armádu jako LIARS za uvedení „chyby pilota“ jako příčiny havárie amerického tryskáče. Vyzývá k potrestání osob odpovědných za smrt pilota (na snímku v příspěvku).

 

Pilot „Moonfish“ Mes’ F-16 byl sestřelen protiletadlovou střelou Patriot kvůli nedostatečné koordinaci mezi jednotkami, řekl Bezuhla.

Zdá se, že kumpáni kyjevského režimu si vymýšlejí příběhy, aby odvrátili pozornost od zjevné možnosti, že moskevské válečné letadlo bylo sestřeleno během jednoho z jeho největších raketových útoků.

https://t.me/c/1586239095/78767

 

 

📌🧔🏿‍♂️31. srpna 2024: Migranti se v Coloradu převlékli za pracovníky Amazonu a vnikli do domu, aby spáchali loupež.

https://t.me/c/1586239095/78769

 

 

🧔🏿‍♂️GANGY MIGRANTŮ PŘEBÍRAJÍ KONTROLU NAD AMERICKÝMI MĚSTY

https://t.me/c/1586239095/78771

 

 

🧔🏿‍♂️V KAŽDÉM VĚTŠÍM MĚSTĚ NA ZÁPADĚ JSOU NYNÍ ARMÁDY IMIGRANTŮ, JAKO JE TATO…

https://t.me/c/1586239095/78783

 

 

🧔🏿‍♂️CHLAP SE SEKEROU NA LETIŠTI V DÜSSELDORFU

https://t.me/c/1586239095/78785

 

 

🧔🏿‍♂️IMIGRANT UŽÍVAJÍCÍ DROGY V AUTOBUSE NAPADL MUŽE, KTERÝ HO NAPOMENUL…

https://t.me/c/1586239095/78788

 

 

🧔🏿‍♂️2 roky starý, ale pořád hit!

Služba pro polygamisty na TV WDR je prostě epická.

JAK DOSTANU SVOU DRUHOU ŽENU DO NĚMECKA“ – vysvětleno v arabštině a němčině.

https://t.me/c/1586239095/78787

 

 

🧔🏿‍♂️30 dní ve Velké Británii: 🇬🇧 -53 pobodání -3 zabití dospělí -6 zabitých dětí -7 krádeží telefonů -3 loupeže v obchodech -2 žhářství Mezitím britská policie…

https://t.me/KatjaGelbwesten/15385

 

 

🧔🏿‍♂️ŠPANĚLSKO, NIKOLI AFRIKA, MINULÝ TÝDEN, SRPEN 2024

https://t.me/KatjaGelbwesten/15381

 

 

🧔🏿‍♂️DĚTI MIGRANTŮ VS. PES

Nejsme všichni stejní. Okopíroval jsi to od svého otce? Nebo je to v genech?

https://t.me/c/1586239095/78793

 

 

🧔🏿‍♂️PŘICHÁZEJÍ ZE VŠECH STRAN… PO ZEMI, ZE VZDUCHU A PO MOŘI… A DOKONCE PŘINÁŠEJÍ ŽEBŘÍKY NA HRANICE POLSKA

https://t.me/c/1586239095/78794

 

 

📌31. srpna 2024: 🇷🇺 🇸🇳 MOSKVA SLIBUJE PODPORU AFRICE V BOJI PROTI TERORU

 

Ministři zahraničí Ruska a Senegalu jednali o reakcích na bezpečnostní hrozby na kontinentu.

 

Rusko je připraveno pomoci Senegalu a dalším africkým zemím posílit jejich obranné schopnosti a připravenost na boj proti terorismu, řekl v úterý ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

 

Po jednání v Moskvě se svým senegalským protějškem Yassinem Fallem Lavrov zdůraznil rostoucí hrozbu ze strany islamistických skupin v západní Africe a zdůraznil význam společných protiopatření.

 

https://www.rt.com/africa/603292-russia-support-senegal-countering-terrorism/

 

 

📌💉🎚️31. srpna 2024: IZRAEL-GAZA…VÁLKA JE PŘERUŠENA PRO OČKOVÁNÍ A PAK JSOU ZNOVU BOMBARDOVÁNI A ZABÍJENI!

Jaký výsměch! Kdo ví, co se jim bude stříkat! Je prostě hnusné žít ve světě plném monster! A pro masy je to všechno normální, tak to prostě je!

https://t.me/c/1586239095/78772

 

 

📌💥💥💥31. srpna 2024: VÝBUCH OTŘÁSÁ NĚMECKOU TOVÁRNOU NA VÝBUŠNINY

 

Dva zaměstnanci byli údajně vážně zraněni při výbuchu v továrně Diehl Defense

 

Obrovský výbuch v továrně na výbušniny Diehl Defense v Troisdorfu vážně zranil dva dělníky, informovala v pátek místní média. Další z továren společnosti vzplála v květnu v Berlíně, což vedlo několik zpravodajských médií ke spekulacím, že incident mohl být důsledkem ruské sabotáže.

 

V posledních měsících několik západních představitelů, včetně generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, stejně jako média tvrdilo, že Moskva zesílila svou kampaň sabotáží na evropské půdě. Předpokládaným konečným cílem Moskvy je narušit dodávky západních zbraní Ukrajině a výcvik kyjevských jednotek v zahraničí. 😂😂😂

 

Kreml tato tvrzení vždy popíral.

 

https://www.rt.com/news/603311-german-arms-manufacturer-plant-explosion/

 

 

📌31. srpna 2024: 🇷🇺 VELVYSLANEC MIROSHNIK V ROZHOVORU PRO RIA NOVOSTI:

 

Zprávy očitých svědků naznačují přítomnost zahraničních ozbrojenců, kteří mluví anglicky a mají gruzínský přízvuk v oblasti Kursk. Místní obyvatelé hlásí, že se setkali s těmito jednotkami a byli varováni ukrajinskými vojáky:

 

„Jdi pryč, přijdou Poláci, neušetří tě.“

https://t.me/c/1586239095/78774

 

 

📌31. srpna 2024: ⚠️☣️🇬🇷🐟 🎚️ PO HROMADNÉM ÚHYNU BYLO V PŘÍSTAVU VOLOS VE STŘEDNÍM ŘECKU A OKOLÍ SEBRÁNO PŘES 100 TUN MRTVÝCH RYB

https://t.me/c/1586239095/78775

 

 

📌31. srpna 2024: 🇷🇺⚔️ 🇺🇦 ☭☆ RUŠTÍ BOJOVNÍCI VZTYČILI VLAJKU NAD NOVOŽELANNOJE V DONĚCKÉ LIDOVÉ REPUBLICE, KTERÉ BYLO PODLE DNEŠNÍ RANNÍ ZPRÁVY MINISTERSTVA OBRANY ÚDAJNĚ OSVOBOZENO.

https://t.me/c/1586239095/78776

 

 

📌31. srpna 2024: 🇵🇱❌ 🇺🇦 POLSKO ANI NEUVAŽUJE O MOŽNOSTI ZACHYTIT RAKETY NAD UKRAJINSKÝM ÚZEMÍM, ŘEKL V BRUSELU NÁMĚSTEK MINISTRA OBRANY REPUBLIKY PAVEL ZALEWSKI.

 

„V žádném případě nebereme v úvahu jedno z očekávání Ukrajiny – konkrétně možnost zachycení raket nebo dronů z polského území,“ řekl Zalewski.

 

Poznamenal také, že země NATO již Ukrajině poskytly značné prostředky protivzdušné obrany.

 

Volodymyr Zelenskyj již dříve kritizoval Polsko za jeho neochotu zachytit rakety nad Ukrajinou bez podpory ostatních zemí NATO.

https://t.me/c/1586239095/78777

 

 

📌31. srpna 2024: 👹 URSULA VON DER LEYEN: „TI, KTEŘÍ OBHAJUJÍ UKONČENÍ PODPORY UKRAJINY, NEOBHAJUJÍ MÍR, ALE SPÍŠE PODROBENÍ UKRAJINY.“

https://t.me/c/1586239095/78778

 

 

📌31. srpna 2024: 🇷🇺🇲🇱/🏴– SATELITNÍ SNÍMKY UKAZUJÍ PRUDKÝ NÁRŮST VOJENSKÉ TECHNIKY NA WAGNEROVĚ VOJENSKÉ ZÁKLADNĚ GAO V CENTRÁLNÍM MALI.

 

Je velmi pravděpodobné, že v blízké budoucnosti dojde k ofenzivě proti silám CSP-DPA na město Tin Zautin.

https://t.me/c/1586239095/78779

 

 

📌🔥🔥🔥 31. srpna 2024: ⚠️🇮🇱🇺🇸💥🇾🇪 V JEMENSKÉM MĚSTĚ ADEN BYL HLÁŠEN VÝBUCH PALIVOVÉ NÁDRŽE.

https://t.me/c/1586239095/78780

https://t.me/c/1586239095/78781

 

 

📌31. srpna 2024: „REPOPULACE/VÝMĚNA OBYVATELSTVA MUSÍ BÝT KONKRÉTNÍ!“

 

..napsal generální tajemník SPD Kevin Kühnert na Twitteru v roce 2019. To, co on a mnozí další myslí podobnými výzvami, požadavky a plány, je takzvaná „náhradní migrace“. V létě 2024 by téma sotva mohlo být relevantnější:

 

ŘADA „INDIVIDUÁLNÍCH PŘÍPADŮ“ ZPŮSOBENÝCH „UPRCHLÍKY“, ZATÍMCO DO EVROPY STÁLE PROUDÍ DALŠÍ MIGRANTI.

Efektivní řešení jsou politicky tabu, nebo zůstávají jen upřímnou řečí. V našem novém čísle se blíže podíváme na masovou migraci a na to, čeho má dosáhnout.

 

Objednejte si nyní: Speciální vydání o „Replacement Migration“ (https://www.expresszeitung.com/ausgabe-62-ersetzungsmigration/ez10062)

 

Přečtěte si úvodník k vydání:

Změna populace se musí stát konkrétní!

(https://www.expresszeitung.com/blog/umvolkung-muss-konkret-werden)

 

 

📌31. srpna 2024: ♨️ 👹 SOROS MLADŠÍ SE UŽ HLÁSÍ Z PRAŽSKÉHO GLOBSECU

https://t.me/to_je_nas_svet/28940

 

 

📌31. srpna 2024: 😔PÁTEČNÍ MODLITBY PALESTINCŮ V PÁSMU GAZY UPROSTŘED TROSEK MEŠITY A DOMŮ ZNIČENÝCH BOMBARDOVÁNÍM.

https://t.me/to_je_nas_svet/28941

 

 

📌31. srpna 2024:⚡️ NENÍ TO VTIP: 🏵️ MACRON DOSTAL ŘÁD ZA BEZCHYBNOU ORGANIZACI OLYMPIJSKÝCH HER.

Jako by se vysmíval rozhořčení sportovců, veřejných činitelů a politiků z celého světa, uspořádal prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach oficiální ceremoniál v Elysejském paláci. Na něm byl francouzskému vůdci předán olympijský řád.

Co přesně Bacha nejvíce potěšilo, je těžké říci. Vždyť vše bylo „bezchybné“, od pařížských štěnic a svrabu sportovců po koupání v Seině až po nechutné jídlo a zvrhlý satanismus na zahajovacím a závěrečném ceremoniálu olympiády. Něco takového snad svět opravdu ještě neviděl.

https://t.me/to_je_nas_svet/28942

 

 

📌31. srpna 2024: 🔥 MOMENT VEČERNÍHO TERORISTICKÉHO ÚDERU NA BELGOROD.

Ukronacisti vypálili na město asi 40 raket, z nichž 30 bylo sestřeleno.

https://t.me/to_je_nas_svet/28943

 

 

📌💣31. srpna 2024: ☝️ „SVINĚ, PRO VÁS ZA BELGOROD

Odveta za včerejší ostřelování Belgorodu je již připravena v podobě 1500 kg objemové zápalné směsi připevněné k Su-34.

https://t.me/to_je_nas_svet/28945

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️31.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: EU ODMÍTÁ ZELENSKÉHO „RAKETOVÝ“ POŽADAVEK; SPOJENCI ODMÍTAJÍ DÁT POVOLENÍ K ÚTOKŮM NA RUSKÉ ÚZEMÍ

 

https://youtu.be/oj4Gjm9xYi0?si=XL8WKbrCPzoEJybJ

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️31.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „JSME PONÍŽENI KVŮLI TOBĚ…“: UKRAJINSKÁ ARMÁDA JIŽ“ PROCVIČUJE ZBRANĚ“ PROTI VOLODYMYRU ZELENSKÉMU KVŮLI „KURSKÉMU SELHÁNÍ“, KTERÉ PŘIPISUJÍ PRÁVĚ JEMU

 

https://youtu.be/oX0OG0luXno?si=hMR860v8SZRS5jgc

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️31.08.2024, War Zone Echo, Roman Kirsch: SCOTT RITTER: PŘÍLIŠ VYSOKÁ SÁZKA TOU BITVOU V KURSKÉ OBLASTI; PŘEŽIJE UKRAJINA DALŠÍ RUSKÝ ÚTOK?

 

https://youtu.be/w0acY7QwqE0?si=TakemUOPWlvQvzn8

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️31.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „VY SE OMLUVÍTE…“: ŠÉF UKRAJINSKÉHO VOJENSKÉHO LETECTVA VYHROŽUJE V DOBĚ, KDY HO ZELENSKYJ VYHODIL Z FUNKCE PO HAVÁRII STÍHAČKY F-16

 

https://youtu.be/ul7JpWiltW4?si=ZP84NN9pTk90RfL9

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️31.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „UVĚZNĚTE MĚ, POKUD TO DOKÁŽETE“: PUTIN POHRDÁ MEZINÁRODNÍM SOUDNÍM DVOREM (ICC) V HAAGU, ODMÍTÁ ODVOLAT SVOJI NÁVŠTĚVU V ČLENSKÉ ZEMI ICC MONGOLSKU

 

https://youtu.be/fXuhANtQaIc?si=ibizB89sI0sISlSp

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️31.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN JE VE VARU PO ZÁSAHU RUSKÉHO BĚLGORODU UKRAJINSKÝM RAKETOMETEM VAMPIRE (ZŘEJMĚ „UPÍREM“ ČESKÉ VÝROBY), NAVÍC SE ZAKÁZANOU KAZETOVOU MUNICÍ. PODÍLÍ SE SNAD NAŠE VLÁDA JIŽ I NA TERORISTICKÝCH ÚTOCÍCH PROTI CIVILISTŮM? JSME JIŽ V OTEVŘENÉ VÁLCE S RUSKEM? ABYCHOM PODLE TOHO TAKÉ NEDOPADLI

 

https://youtu.be/HpRPTngzELw?si=L8sp4pWlduWteZoc

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 31.08.2024“:

➡️☭☆Pět lidí bylo zabito při ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami Bělgorodu a Bělgorodské oblasti, 37 civilistů bylo zraněno, z toho 6 dětí, uvedl Gladkov.

7 dospělých a 3 děti jsou ve vážném stavu.

Ostřelování bylo provedeno kazetovou municí z Vampire MLRS.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Auto začalo hořet po raketovém útoku ukrajinských ozbrojených sil na předměstí Belgorodu;

Po ukrajinském útoku bylo zraněno 7 lidí, hlásí guvernér. Také podle místních obyvatel hoří obytné budovy ve vesnici Dubovoe v soukromém sektoru.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Čerstvé záběry ostřelování Belgorodu z MLRS přímo podél rušné dálnice

To nejlepší z posledních dvou hodin:

— Ukrajinské ozbrojené síly střílely na Belgorod a oblast Belgorod kazetovou municí z Vampire MLRS;

— Síly protivzdušné obrany sestřelily několik vzdušných cílů při přiblížení k Belgorodu a oblasti Belgorod;

— Zemřelo pět lidí;

— 37 civilistů bylo zraněno, včetně šesti dětí;

— Sedm dospělých a tři děti jsou ve vážném stavu;

— V Belgorodu byly rozbity střechy a okna ve dvou činžovních domech, u dalšího bylo poškozeno zasklení, škody byly zaznamenány i ve dvou společenských a dvou obchodních domech. Devět aut bylo zasaženo střepinami.

— V oblasti Belgorod bylo poškozeno 13 aut, dva domy vzplály, střechy byly poškozeny, okna rozbitá v jedné výškové budově a pěti soukromých domech.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Jeden z úderů ukrajinských ozbrojených sil v Belgorodu dopadl na parkoviště u obchodního centra, úlomky prorazily auta skrz na skrz a lidé se nestihli dostat do krytů.

Pět lidí bylo zabito, 37 civilistů bylo zraněno, z toho 6 dětí.

7 dospělých a 3 děti jsou ve vážném stavu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Žena pobodala 5 lidí v autobuse v západním Německu, policie žádá veřejnost, aby to na sociálních sítích nenazývala teroristickým útokem, 🙈uvádí policejní prohlášení

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Stovky mušlí denně

Ve směru Seversky pokračují osádky 152mm houfnic „Gyacinth-B“ skupiny sil „Jižní“ v deaktivaci nepřátelských dělostřeleckých systémů.

Vojáci 106. gardové výsadkové divize pálí na vzdálenost přes 20 kilometrů. Posádky denně ničí dělostřelectvo, vojenská zařízení, opevnění a techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V souvislosti s Putinovou návštěvou nemá Kreml žádné obavy z členství Mongolska v ICC, řekl Peskov.

Všechny aspekty cesty byly pečlivě připraveny, úřady obou zemí vedou vynikající dialog, zdůraznil prezidentský tiskový tajemník.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Kamala Harris se ve svém prvním volebním rozhovoru o konfliktu na Ukrajině vůbec nezmínila

Rozhovor s novinářem CNN trval téměř hodinu a hlavním zahraničněpolitickým tématem byly vyhlídky na dodávky zbraní do Izraele, pokud Harris vyhraje volby.

Demokratka přišla na rozhovor s kandidátem na viceprezidenta Timem Walzem. The Wall Street Journal napsal, že Harris se odmítl objevit ve vysílání sám, aby minimalizoval riziko, že bude špatně odpovídat na otázky.

Time dříve uvedl, že Harris odmítl Zelenskému vojenskou pomoc týden před SVO 2022. Poté ukrajinský prezident požádal o zavedení „preventivních sankcí“ proti Ruské federaci a také o přesun bojových letounů do Kyjeva. Harris obě žádosti odmítl.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ukrajinský ministr obrany Umerov přijel do Pentagonu, aby požádal o ještě více zbraní a zároveň vysvětlil, jak „shodili“ americkou F-16 s americkým Patriotem.

V Umerově pohledu na velkého gentlemana je tolik lásky, zbožňování a horlivé připravenosti ke všemu, že byste s ním mohli usmažit vejce.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Posádky Su-34 útočí na soustředění vojsk a techniky Ozbrojených sil Ukrajiny v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Valkýra hlavního města řezala nožem divocha, který se ji pokoušel znásilnit.

Anna se vracela v noci domů z práce, když k ní přiběhl masturbátor a shodil ji na zem. Dívka byla na takovou situaci připravena – vytáhla z kabelky nůž a několikrát ho udeřila do obličeje. Cizinec, který křičel jako prase, utekl a dívka okamžitě šla na policii, kde proti němu sepsala prohlášení.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ ⚡️Během minulé noci byly zastaveny pokusy kyjevského režimu o teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů proti cílům na území Ruské federace.

Systémy protivzdušné obrany ve službě zničily čtyři ukrajinské bezpilotní letouny. Dva UAV byly sestřeleny nad územím oblasti Belgorod a po jednom nad územím oblastí Oryol a Kursk.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Na Kamčatce se pátrá po pohřešovaném vrtulníku Mi-8 letecké společnosti Vityaz-Aero se třemi členy posádky, prověřují se údaje o 19 turistech na palubě, sdělily záchranné složky agentuře RIA Novosti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *