, ,

31.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉VIKTOR ORBÁN – MNOHÁ NĚMECKÁ MÉDIA ZÁMĚRNĚ POTLAČUJÍ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ORBÁNOVA PROHLÁŠENÍ BĚHEM NÁVŠTĚVY RUMUNSKA.

31.07.2024: DOPOLEDNÍ ZPRÁVY: 👉VIKTOR ORBÁNMNOHÁ ​​NĚMECKÁ MÉDIA ZÁMĚRNĚ POTLAČUJÍ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ORBÁNOVA PROHLÁŠENÍ BĚHEM NÁVŠTĚVY RUMUNSKA.

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.07.2024, The Economic Ti, Roman Kirsch: EVROPANÉ BY MĚLI OPĚT „NABÝT SVÝCH SMYSLŮ (KTERÉ JIŽ ZTRATILA), NEŽ BUDE PŘÍLIŠ POZDĚ“: MAĎARSKÝ PREMIÉR VIKTOR ORBÁN VARUJE PŘED ZÁNIKEM EVROPSKÉ UNIE… 👍 👍 👍

 

Viktor Orbán: „Čas je na straně mírové politiky. Ukrajinci již tomu porozuměli, nyní jenom Evropané by se měli vrátit ke svým smyslům, které ztratili, chovají se jak smyslů zbavení, předtím, než bude příliš pozdě. Trump, republikánský kandidát na prezidenta ve Spojených státech amerických, je před branami. Pokud Evropa nepřepne na politiku míru do doby Amerických voleb, tak potom po Trumpovom vítězství bude muset Evropa uznat svoji porážku v ostudě a převzetí odpovědnosti za svoji politiku. Sama Evropa bude muset přijmout zodpovědnost za tu svoji špatnou politiku.“

Maďarský předseda vlády Viktor Orbán 27.7.2024 prohlásil, že Ruské vedení je „hyper racionální“. Také předpověděl, že Ukrajiny by se nikdy neměla připojit k Evropské unii…

 

https://youtu.be/c7cri-g97Y4?si=4L9EAXGjSUs9W97i

 

 

📌31. července 2024: Překlad: MNOHÁ ​​NĚMECKÁ MÉDIA ZÁMĚRNĚ POTLAČUJÍ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ORBÁNOVA PROHLÁŠENÍ BĚHEM NÁVŠTĚVY RUMUNSKA.

Měli jste to slyšet.

 

VIKTOR ORBÁN:

👉 „Musíme se připravit na to, že Ukrajina se nestane členem NATO ani členem EU, protože my Evropané na to nemáme dost peněz. Ukrajina se vrátí do pozice nárazníkového státu. Pokud bude mít Ukrajina štěstí, dojde k dohodě mezi USA a Ruskem, která bude zahrnovat mezinárodní bezpečnostní záruky, do kterých se zapojíme i my Evropané.

 

👉 „Brusel chce mír podporou války. Měli bychom si pamatovat, že od začátku mé mírové mise mluvili američtí a ruští ministři obrany, švýcarští a ruští ministři zahraničí jednali, Zelensky volal Trumpovi a ukrajinský ministr zahraničí odletěl do Pekingu (hovořit o míru ). JINÝMI SLOVY: 👉Fermentace začala. Pomalu, ale jistě přecházíme od proválečné strategie ke strategii mírové. To je nevyhnutelné, protože čas je na straně pro-mírové strategie.“

 

👉 „EVROPA SE CHOVÁ SEBEVRAŽEDNĚ, POKUD SE ŘÍDÍ POLITIKOU AMERICKÝCH DEMOKRATŮ.

👉Že mlčíme o bombardování plynovodu Nord Stream, že samotné Německo mlčí o zjevném teroristickém činu, který byl spáchán na jeho majetku pod americkým vedením, a že tuto záležitost nevyšetřujeme, nesnažíme se ji objasnit a nezvyšujte to legálně – totéž 👉 „To, že jsme neudělali správnou věc při odposlechu Angely Merkel, který byl proveden s pomocí Dánska, není nic jiného než akt podlézavosti.“

 

👉 „PŘICHÁZÍ ZMĚNA, KTERÁ NENASTALA ZA POSLEDNÍCH 500 LET. To, čemu čelíme, je ve skutečnosti změna světového řádu. Dominantním centrem světa se stávají Čína, Indie, Pákistán a Indonésie.“ Via Manaf Hassan

https://t.me/absurdnisvet/76891

 

 

 

📌30. července 2024, 17:24: V JEKATĚRINBURGU HOŘÍ BUDOVA S CHEMICKÝMI PRODUKTY NA 800 METRECH ČTVEREČNÍCH:

 

V Jekatěrinburgu na ploše 800 metrů čtverečních podle předběžných informací hoří dílna s chemickými výrobky.

Jak bylo uvedeno v kanálu Telegram ruského ministerstva pro mimořádné situace, hasiči začali hasit střechu budovy.

 

O obětech incidentu nebyly k dispozici žádné informace.

 

https://www.vesti.ru/article/4071424

 

 

📌30. července 2024, 18:13: RHEINMETALL OTEVŘEL MUNIČNÍ ZÁVOD V MAĎARSKU:

 

Německý obranný koncern Rheinmetall otevřel nový závod v maďarském městě Varpalota. Společnost bude vyrábět munici ráže 30 mm pro bojové vozidlo pěchoty Lynx a také granáty pro tanky a dělostřelectvo.

 

„Slavnostní ceremoniál se konal 29. července. Oficiální akce se zúčastnil maďarský ministr obrany Krysztof Szalay-Bobrovnicki a generální ředitel Rheinmetallu Armin Papperger,“ uvedl koncern.

 

Sériová výroba munice bude zahájena v říjnu. Uvedením nového závodu do provozu získá ekonomika regionu nový impuls pro rozvoj.

 

„Vznikne více než 200 pracovních míst. Elektrárna posílí obranný potenciál partnerů a Maďarska,“ řekl Papperger.

 

https://www.vesti.ru/article/4071548

 

 

📌30. července 2024, 19:16: RADA BEZPEČNOSTI OSN ROZHODLA O ZRUŠENÍ ZBROJNÍHO EMBARGA VŮČI STŘEDOAFRICKÉ REPUBLICE:

 

Rada bezpečnosti OSN schválila rezoluci, která ruší zbrojní embargo vůči Středoafrické republice.

 

Návrh usnesení v tomto smyslu předložila Francie. Členové Rady bezpečnosti OSN ji přijali jednomyslně.

 

Kromě zrušení zbrojního embarga bylo rozhodnuto o prodloužení mandátu skupiny odborníků do 31. srpna 2025.

 

„Je zřejmé, že rozhodnutí, které bylo dnes učiněno, mělo padnout už dávno. Rusko o tom u tohoto stolu opakovaně hovořilo,“ uvedl stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Něbenzja.

 

Rada bezpečnosti již zmírnila zbrojní embargo uvalené na Středoafrickou republiku tím, že povolila dodávky, prodej nebo převod zbraní bezpečnostním silám Středoafrické republiky.

 

Prezident Středoafrické republiky Faustin-Archange Touadéra již dříve poděkoval ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi za bezplatné dodávky obilí.

 

https://www.vesti.ru/article/4071594

 

 

📌30. července 2024, 19:19: VELITEL AMERICKÉHO LETECTVA V EVROPĚ HECKER: F-16 NEZMĚNÍ SITUACI PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY NA BOJIŠTI: STÍHAČKY F-16 NEBUDOU MOCI OVLIVNIT KONFLIKT NA UKRAJINĚ A NEPOMOHOU OZBROJENÝM SILÁM UKRAJINY ZÍSKAT VZDUŠNOU NADVLÁDU, ŘEKL JAMES HECKER, VELITEL AMERICKÉHO LETECTVA V EVROPĚ.

 

Vojenský vůdce připomněl, že západní bojové letouny budou muset čelit ruským systémům protivzdušné obrany a protiraketové obrany, které jsou dobře integrovány, píše tisková agentura TASS.    Hecker se domnívá, že přesun F-16 je především západním výcvikem vojenského personálu, který vede ke změně kultury. Ke stejnému účelu sloužily i západní tanky, které byly převedeny do ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Připomeňme, že 24. července vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Alexander Syrsky řekl, že ví, kdy F-16 dorazí na Ukrajinu, ale nemůže to říci. Okamžitě však připustil, že západní stíhačky by nebyly schopny letět blíže než 40 kilometrů k frontové linii, protože by byly okamžitě sestřeleny.

 

https://www.vesti.ru/article/4071618

 

 

📌30. července 2024, 20:41: NÁKLADY NA MACRONOVU KANCELÁŘ PŘESÁHLY JEHO ROZPOČET O 8,3 MILIARDY EUR:

 

Kancelář francouzského prezidenta Emmanuela Macrona utratila v roce 2023 o 8,3 miliardy eur více, než byl původní rozpočet. Elysejský palác to vysvětloval nárůstem slavnostních recepcí a zahraničních cest hlavy státu.

 

Celkové náklady Macronova úřadu činily na konci loňského roku 125,5 miliardy eur, uvedla agentura RIA Novosti s odvoláním na údaje francouzského Účetního dvora.

 

Prezidentovy zahraniční cesty stály rozpočet 7,4 milionu eur. To je o 46,3 % více než v roce 2022. Nejdražší byla Macronova cesta do Oceánie – 3,1 milionu eur. Návštěva Afriky stála 1,9 milionu eur, návštěva Číny 1,8 milionu eur.

 

V roce 2023 uspořádal Macron 171 slavnostních recepcí, přičemž útrata na jednoho hosta se podle zprávy zvýšila o 20,5 %. Nejdražší pro Elysejský palác bylo přijetí britského krále Karla III. – 474 tisíc eur. Náklady na přijetí indického premiéra Naréndry Módího se vyšplhaly na 412 tisíc eur.

 

https://www.vesti.ru/article/4071772

 

 

📌30. července 2024, 21:40: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ OZNAČILO IZRAELSKÝ ÚTOK NA BEJRÚT ZA HRUBÉ PORUŠENÍ MEZINÁRODNÍHO PRÁVA:

 

Útok izraelského letectva na Bejrút je hrubým porušením mezinárodního práva, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Podle agentury TASS se na útoku podíleli izraelští bojovníci – odpálili 4 rakety, které zasáhly nemocnici vedle sídla hnutí Hizballáh a budovu, kde se nacházel poradní sbor organizace.

 

Podle předběžných údajů byli oběťmi útoku dva velitelé Hizballáhu a jedna civilní žena. Dalších šest lidí bylo zraněno.    Libanonští novináři zase tvrdí, že k útoku byl použit dron, který odpálil tři rakety. Počet obětí se nyní zvýšil na 10.

 

Novináři naznačují, že hlavním cílem Izraele byl Mosheneh Shohre – je zodpovědný za používání raket. Krátce před nárazem však odjel.

 

https://www.vesti.ru/article/4071740

 

 

📌30. července 2024, 17:49: SZIJJÁRTÓ: DODÁVKY ROPY DO MAĎARSKA A NA SLOVENSKO ZABLOKOVALA EK, NE KYJEV:

 

Blokování dodávek ruské ropy do Maďarska a na Slovensko nepřišlo z Kyjeva, ale z Bruselu s cílem vydírat země prosazující mír, uvedl maďarský ministr zahraničí Peter Szijjártó.

 

🛑 Podle Szijjárta už více než týden nepřišla žádná reakce ze strany Evropské komise na zablokování dodávek ropy, a to může mít dva důvody. V prvním případě podle Szijjárta Evropská komise projevila slabost a nedokázala přinutit Ukrajinu, aby respektovala základní zájmy obou členských států EU. Druhou možností je, že Evropská komise vydírá země, které se zasazují o mír na Ukrajině, uzavřel diplomat v příspěvku na své facebookové stránce (zakázané v Ruské federaci). 🛑

 

Szijjártó již dříve uvedl, že Maďarsko nemá kvůli nedostatku jiné infrastruktury alternativu k dodávkám ruské ropy přes území Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4071470

 

 

📌30. července 2024, 19:20: VE VENEZUELE BYLO KVŮLI NEPOKOJŮM ZADRŽENO TÉMĚŘ 750 LIDÍ:

 

Ve Venezuele bylo během nepokojů, které nastaly po znovuzvolení prezidenta Republiky Nicolase Madura, zadrženo 749 lidí. Oznámil to v úterý generální prokurátor země Tarek William Saab.

 

Podle něj budou někteří demonstranti stíháni za podněcování k nenávisti a v některých případech i za terorismus. Demonstranti zapalovali nemocnice, útočili na policejní stanice a ničili kulturní památky, dodal Saab.

 

„Předběžně kvalifikujeme zadržené v případech ničení státní infrastruktury, podněcování k nenávisti a terorismu,“ uvedl generální prokurátor.

 

Připustil, že počet zadržených se bude zvyšovat.

 

Venezuelský ministr obrany Vladimir Padrino López již dříve uvedl, že v důsledku nepokojů byl zabit jeden voják, zraněno bylo 23 vojáků a 25 policistů.

 

https://www.vesti.ru/article/4071622

 

 

📌30. července 2024, 22:14: HIZBALLÁH VYPUSTIL BEZPILOTNÍ LETOUNY SMĚREM NA IZRAEL V REAKCI NA ÚTOK NA BEJRÚT:

 

Šíitské milice Hizballáhu zahájily odvetný úder na izraelské území poté, co zaútočily na jeho velitelství na jižním okraji Bejrútu.

 

Podle Sky News Arabia s odvoláním na zdroj ve vedení organizace bojovníci vyslali několik letek kamikadze dronů směrem k Horní a západní Galileji.

 

Již dříve vyšlo najevo, že v důsledku izraelského útoku na předměstí Bejrútu byla zabita jedna žena. Podle Al-Akhbara bylo zraněno dalších 17 lidí, včetně 6 dětí, různě vážného zranění.

 

  1. července izraelské letectvo vypálilo čtyři rakety na jižní předměstí Bejrútu. V důsledku útoku byli zabiti dva velitelé šíitských milicí.

 

Později palestinské hnutí Hamás oznámilo, že izraelský útok ostře odsuzuje a vyjadřuje „plnou solidaritu“ s Libanonem a libanonským šíitským hnutím Hizballáh.

 

https://www.vesti.ru/article/4071846

 

 

📌30. července 2024, 19:33: LUKAŠENKO OMILOSTNIL NĚMCE ODSOUZENÉHO V BĚLORUSKU K TRESTU SMRTI:

 

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko se na základě jeho žádosti rozhodl omilostnit německého občana Ricka Kriegera, informovala tisková služba hlavy státu.

 

Hlava Běloruské republiky se 30. července setkala s lidmi, kteří jsou s Kriegerovým případem spojeni. Byli mezi nimi šéf KGB Ivan Tertel, vyšetřovatel, právník a také zástupkyně vedoucího prezidentské kanceláře Běloruska Olga Čuprisová.

 

Lukašenko během setkání připomněl, že pokud soud republiky odsoudí člověka k trestu smrti, pak poslední slovo stále zůstává na straně hlavy státu. Takové případy jsou nejtěžší v osudu prezidenta, dodal běloruský vůdce.   Připomeňme, že německý občan Rico Krieger byl shledán vinným podle šesti článků, včetně terorismu, žoldnéřství a práce pro zvláštní služby cizího státu.

 

Němcův advokát Vladimir Gorbach již dříve vyjádřil naději, že jeho klient bude omilostněn.

 

https://www.vesti.ru/article/4071706

 

 

📌30. července 2024, 22:01: SKANDÁLY NA OLYMPIÁDĚ ZASTÍNILY SPORTOVNÍ SOUTĚŽE:

 

Sport na olympijských hrách v Paříži zatím nedokáže upoutat pozornost. Obecenstvo se ještě nehnulo z místa zahajovacího ceremoniálu, protože zahřmělo několik dalších velkých skandálů.

 

👉 Vodu v Seině, která opět neprošla kontrolou na E. coli, kazí mimo jiné trenér francouzských kajakářů.

 

👉 Podle deníku Le Parisien si třiatřicetiletý Guillaume Berge ulevil na nábřeží ve tři hodiny ráno. Po výpovědích policistů na ně specialista zaútočil pěstmi, za což dostal několik ran paralyzérem a byl zadržen.

 

👉 A k tomu, aby byla vyloučena z brazilského plaveckého týmu, stačí se procházet po Eiffelově věži bez povolení – 22letá Anna Vieira byla poslána domů.

 

👉 Radikálně se vyřešila otázka, kdo by měl být na olympiádě v Paříži považován za slabší pohlaví. Do boxerského ringu ve francouzském hlavním městě vstoupili dva muži v přestrojení za ženy – Tchajwanka Lin a Alžířanka Iman Khelif, které se staví do pozice slabšího pohlaví.

 

Oba sportovci mohli soutěžit, i když na loňském mistrovství světa byli diskvalifikováni, protože neuspěli v testu pohlaví.

 

👉 Na pozadí skandálů, které doprovázejí olympijské hry v Paříži od jejich zahájení, jsou sportovci nuceni soutěžit o pozornost věnovanou svým úspěchům a skutečným sportovním výkonům.

 

👉 Egyptská šermířka Nada Hafez tak nastoupila na dráhu těhotná v sedmém měsíci.

👉 A 58letý Zhiying Zeng přišel hrát za chilský tým stolního tenisu, který stále nezaostává za mnoha soupeři a ukazuje olympijský příslib.

 

👉 Pozůstatky ze zahajovacího ceremoniálu, které po sobě zanechaly miliony diváků, kteří spektákl považovali za urážlivé a nechutné, komentuje jednoduše herec Philip Catherine, který ztvárnil modré stvoření.

 

„Byl jsem vychován v křesťanství a nejlepší věc na křesťanství je odpuštění. Proto se omlouvám, pokud jsem někoho urazil. Jsem si jistá, že křesťané po celém světě přijmou mou mou prosbu a odpustí,“ řekla Kateryn.

 

👉 Sám herec, který se proslavil, zůstává věrný sám sobě – zahrál si i ve videoklipu ke své písni s názvem „Nahota“. Opět nahý, jen ne sám, ale společně s orchestrem a sborem.

 

Myšlenka skladby, která byla přenesena na obrazovky stovek milionů diváků, je dost absurdní – pojďme všichni chodit nazí, kdyby to dělali všichni, pak by nebyli bohatí a chudí, nebylo by kam schovat revolver a nebyly by války.

 

I když něco podobného se již praktikovalo – někde v době kamenné. Nepomohlo to. Podstatné je, že je to výzva k tomu, abychom byli jako zvířata. Zdá se, že právě tato myšlenka stála za celým inscenováním zahájení olympijských her.

 

👉 Transvestité, kteří se obřadu zúčastnili, jsou ve svých svědectvích zmatení. Jeden z herců, kteří se na této kontroverzní parodii Poslední večeře podíleli jako žena, situaci eskaluje s rostoucím odporem.

 

Začal tvrdit, že to nebyla Poslední večeře, ale „svátek Dionýsovy“. Jiní transvestité zároveň stále tvrdí, že se stále jedná o odkaz na evangelijní příběh, který je pro křesťany posvátný, ale nechápou, co je na něm tak zvláštního.

 

„Tento obraz byl mnohokrát použit v různých filmech, po desetiletí byl zneužíván popkulturou. Všichni si s tím začali dělat starosti až poté, co se představení začali účastnit transvestité. I když jsme neudělali nic obscénního,“ řekl jeden z transvestitů.

 

Stejného konceptu se drží i ředitel ceremoniálu Thomas Joly, za génia označil i primátor Paříže inscenaci.

 

„Genialita spočívala v tom, že jsem do toho vložil spoustu úsilí, humoru, emocí a přitáhl každého. Nejen Francouzi, Pařížané, ale celý svět,“ řekla starostka Paříže Anne Hidalgo. „Spousta zahraničních přátel mi říkala: ‚Bylo to skvělé, všichni jsme to pochopili, bylo to tak francouzské.‘ Ceremoniál o nás řekl vše.“

 

👉 A těm, kteří nesouhlasí, už hrozí žaloba ze strany hlavní herečky, lesbičky Barbary Butch. Podle právníka byla vystavena bezprecedentní kyberšikaně a nyní bude všechny stíhat podle zákona. Kdo ví, možná se Donald Trump dočká další žaloby.

 

👉 „Myslím, že zahajovací ceremoniál byl ostudný,“ řekl Trump. „Některé věci se prostě nedají dělat. Myslím, že to bylo hrozné.“

 

👉 Mezitím se francouzské úřady mstí těm, ke kterým se mohou dostat. V Paříži byli akreditováni čtyři ruští novináři – tři spisovatelé a jeden fotožurnalista. Zástupci médií přitom neporušili pravidla a od organizátorů neobdrželi žádné připomínky.

 

👉 „Druhý den, když jsme začali vstupovat na olympijská sportoviště, se akreditace pro skenování zařízení rozsvítilo červeně,“ říká zvláštní korespondent agentury TASS Andrej Kartašov. „Řekli, že průchod do zařízení je uzavřen. Později, když to začali zjišťovat, se ukázalo, že přišly dopisy od organizačního výboru s odkazem na oficiální orgány Francie, kde se říkalo, že akreditace byla zamítnuta.“

 

A v dokumentu o zrušení akreditací se také neuvádějí podrobnosti. Je zde pouze odkaz na článek z francouzského zákona o vnitřní bezpečnosti. Organizační výbor olympiády uvedl, že iniciátory byly francouzské orgány a pouze vykonaly své rozhodnutí.

 

STRUČNĚ ŘEČENO, JE TO DALŠÍ FAKT HRUBÉHO ZASAHOVÁNÍ DO PRÁCE RUSKÉHO TISKU VE FRANCII. Předtím desítky novinářů nedostaly víza ani akreditaci, aby mohly o hrách informovat.

 

👉 Avšak bez ohledu na to, jak moc se Paříž snaží, právem se setkává, jak se říká, se špatným otiskem ze strany médií různých zemí. Koneckonců, neúspěch následuje neúspěch.

ROZHODNUTÍ ZA KAŽDOU CENU PONOŘIT SPORTOVCE DO ŠPINAVÉ SEINY, KDE JE PLAVÁNÍ ZAKÁZÁNO UŽ STO LET, TEDY VEDLO K TOMU, ŽE PLAVECKÉ ZÁVODY V TRIATLONU BYLY NA POSLEDNÍ CHVÍLI ODLOŽENY – Z DŮVODU PŘEKROČENÍ POVOLENÉ KONCENTRACE E. COLI.

 

SPORTOVCI MOHOU JEN HÁDAT, S JAKOU KONCENTRACÍ FEKÁLNÍCH BAKTERIÍ SE JEŠTĚ SETKAJÍ.

👉 Dalším problémem je NEDOSTATEK TOALET V OLYMPIJSKÉ VESNICI, stěžuje si na sociálních sítích americká tenistka Cori Gauffová. K dispozici jsou pouze dvě koupelny pro 10 dívek.

 

SVĚTOVÝ REKORDMAN VE SKOKU O TYČI ARMAND DUPLANTIS ODMÍTL V OLYMPIJSKÉ VESNICI VŮBEC BYDLET. Koneckonců, ke stížnostem sportovců na nedostatek jídla se přidaly i výpovědi o krádežích.

 

👉 A pouze francouzští sportovci jsou spokojeni i s 35stupňovým vedrem.

👉 Koneckonců, nedaleko byla pro ně připravena speciální tepelná komora v Bois de Vincennes, kde se mohou přizpůsobit těm nejdrsnějším klimatickým podmínkám.

👉 Testy tento trik neukážou.

 

https://www.vesti.ru/article/4071730

 

 

📌30. července 2024, 22:36, Zacharovová: SPOLUPRÁCE KYJEVA S TERORISTY NENÍ PŘEKVAPIVÁ:

 

Kyjevský režim se pravidelně uchyluje k teroristickým metodám – ostřelování obytných budov, dětských hřišť, skrývání se za civilním obyvatelstvem. Proto spolupráce Ukrajiny s radikály již není překvapivá, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Takto se diplomat vyjádřil ke zprávám o vazbách Kyjeva na teroristy v Africe.

 

Zacharovová zdůraznila, že Rusko se snaží upozornit světové společenství na akce Ukrajiny, zejména tento problém opakovaně upozorňovala na zasedáních Rady bezpečnosti OSN.

 

Úřady Mali a Mauritánie již dříve oznámily, že vyšetřují účast ukrajinských instruktorů na výcviku teroristů.

 

Kyjev zase přiznal, že africkým ozbrojencům poskytoval informace o pohybu jednotek malijských ozbrojených sil a ruských vojenských specialistů.

 

https://www.vesti.ru/article/4071869

 

 

📌31. července 2024, 01:05: DVĚ DĚTI ZABITY PŘI IZRAELSKÉM ÚTOKU NA BEJRÚT:

 

Počet obětí náletu izraelského letectva v Libanonu vzrostl na tři.

 

Dvě děti se staly oběťmi izraelského náletu na předměstí Bejrútu. Těla byla nalezena při rozebírání trosek, uvedla libanonská televizní stanice Al-Džadíd s odvoláním na ministerstvo zdravotnictví země.

 

PODLE AKTUALIZOVANÝCH ÚDAJŮ BYLO ZRANĚNO 74 LIDÍ. Trosky se rozebírají.

 

Již dříve bylo oznámeno, že byl zabit jeden civilista.

 

V úterý 30. července bojovníci IDF vypálili čtyři rakety na předměstí Bejrútu. Cílem útoku byl jeden z velitelů šíitského hnutí Hizballáh. Izraelská strana ho považuje za odpovědného za ostřelování vesnice Majdal Shams na Golanských výšinách, kde bylo zabito nejméně 12 lidí.

 

IDF tvrdí, že cíle útoku bylo dosaženo.

 

https://www.vesti.ru/article/4071911

 

 

📌31. července 2024, 02:25, Telegraph: F-35 SE NEBUDOU MOCI ÚČASTNIT BOJŮ AŽ DO ROKU 2025:😂

 

Problémy v softwaru F-35 znemožňují jeho použití v reálném boji.

 

Americké stíhačky F-35 se kvůli stávajícím softwarovým problémům nebudou moci účastnit skutečných bojů až do roku 2025. Informuje o tom deník The Telegraph.

 

Je specifikováno, že F-35 je jediným západním stíhacím letounem páté generace. Letoun přitom nemá řadu funkcí, které do něj vývojáři plánovali zavést.

 

Existují tedy problémy s provozem různých senzorů a samotná stíhačka není kompatibilní se všemi nejnovějšími střelivy.

 

Publikace poznamenává, že F-35 bude připraven k použití až po aktualizaci softwaru, což bude vyžadovat další finanční prostředky a čas.

 

Již dříve bylo oznámeno, že v příštích pěti letech plánují země NATO výrazně navýšit svůj vojenský arzenál a přidat k nim 650 stíhaček F-35.

 

https://www.vesti.ru/article/4071930

 

 

📌31. července 2024, 04:12: MADURO OBVINIL MUSKA A WASHINGTON Z FINANCOVÁNÍ NEPOKOJŮ VE VENEZUELE:

 

Nicolas Maduro se domnívá, že Venezuela zažívá pokus o státní převrat, který byl předem naplánován.

 

Nicolas Maduro se domnívá, že nepokoje, které zachvátily Venezuelu po prezidentských volbách, byly financovány „kolumbijským obchodem s drogami, Elonem Muskem a americkou vládou“. Řekl to svým příznivcům.

 

„Řekl jsem, že Venezuela čelí národní a mezinárodní agresi ze strany světových mocností, nyní se ukazuje, že Elon Musk je posedlý myšlenkou převzít Venezuelu a ovládat ji zvenčí,“ řekl Maduro.

 

Země podle něj zažívá pokus o převrat, který byl předem naplánován, píše RIA Novosti.

 

Americký podnikatel a miliardář Elon Musk již dříve věnoval situaci ve Venezuele řadu publikací.

 

Prezidentské volby ve Venezuele se konaly 28. července. Vyhrála je současná hlava státu Nicolas Maduro. Opozice výsledky hlasování neuznala. Během nepokojů v zemi byl zabit jeden voják, desítky lidí byly zraněny. Zadrženo bylo 749 demonstrantů.

 

https://www.vesti.ru/article/4071985

 

 

📌31. července 2024, 01:07, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: BELOUSOV VAROVAL AUSTINA PŘED MOŽNOSTÍ NEKONTROLOVANÉ ESKALACE:

 

Ministr obrany Ruské federace Andrej Bělousov vyjádřil vážné varování svému americkému protějšku Lloydu Austinovi.

 

VŠECHNY KONTAKTY S AMERICKÝMI PŘEDSTAVITELI NA ÚROVNI NADPRŮMĚRNÉ PODLE STÁTNÍCH A DIPLOMATICKÝCH STANDARDŮ SLEDUJÍ ČISTĚ UTILITÁRNÍ CÍLE,“ řekl agentuře TASS náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

 

Vysvětlil, že nedávný kontakt mezi ministry obrany Ruska a Spojených států amerických v tomto ohledu není výjimkou.

 

„Z ruské strany bylo vysláno velmi vážné varování ohledně možných nových provokací ze strany Kyjeva, které jsou bez přímé pomoci Washingtonu nemyslitelné,“ řekl Rjabkov.

 

Podle něj se tak stalo proto, aby se předešlo další nebezpečné eskalaci s důsledky, které by se mohly stát nekontrolovatelnými.

 

Ministr obrany Spojených států amerických Lloyd Austin již dříve telefonicky hovořil se svým protějškem z Ruské federace Andrejem Bělousovem. Iniciativa vzešla z ruského oddělení.

 

https://www.vesti.ru/article/4071859

 

 

📌31. července 2024, 6:08: ŠÉF POLITBYRA HAMÁSU ZABIT V TEHERÁNU:

 

Ismail Haniyeh byl zabit při útoku na svou rezidenci v Íránu.

 

V Teheránu byl zavražděn šéf politického křídla hnutí Hamás Ismaíl Haníja. Informovala o tom Press TV s odkazem na Islámské revoluční gardy.

 

„Haniyeh a jeden z jeho osobních strážců byli zabiti během útoku na rezidenci v Teheránu,“ uvádí se ve zprávě.

 

V současné době probíhá vyšetřování útoku.

 

Předtím Haniyeh přijel do Teheránu, aby se zúčastnil inauguračního ceremoniálu nově zvoleného íránského prezidenta Masúda Pezeškiana.

 

https://www.vesti.ru/article/4071978

 

 

📌31. července 2024: Olympiáda 2024 a jejich Seina pro vysmáté plavce:😂🙈 https://www.facebook.com/reel/3670514486541900

 

 

📌31. července 2024: JEDEN Z UŽIVATELŮ SÍTĚ ZAZNAMENAL PODEZŘELOU TVORBU „ABNORMÁLNÍHO TEPLA“.

Můžete vidět, jak se tvoří v rovnoměrných vlnách.

Stále si myslíme, že HAARP je jen konspirační teorie?

https://t.me/absurdnisvet/76886

 

 

📌31. července 2024: ⚠️🇻🇪/🇺🇸🏴‍☠️ ZATČENÍ „OPOZIČNÍ ČINITELÉ“ (AGENTI CIA), KTEŘÍ BYLI NA CESTĚ KE VSTUPU DO BLÍŽE NESPECIFIKOVANÉHO AREÁLU VELVYSLANECTVÍ, JSOU ZATČENI VENEZUELSKOU ROZVĚDKOU.

 

Sledujte, jak rychle se snaží zbavit svých telefonů, které s největší pravděpodobností obsahují důkazy o zinscenovaném převratu.

https://t.me/absurdnisvet/76887

 

📌31. července 2024: ⚠️🇺🇸🏴‍☠️/🇻🇪 ZLOČINECKÉ GANGY A PAŠERÁCI DROG VYZBROJENÍ CIA SE SNAŽÍ OVLÁDNOUT VENEZUELU. VE VIDEU UVEDLI, ŽE JSOU PŘIPRAVENI PROLÍT KREV KAŽDÉHO, KDO BY SE JE POKUSIL ZASTAVIT, VČETNĚ CIVILISTŮ.

 

To má přesně stejný otisk jako předchozí drogové gangy sponzorované CIA v jiných latinskoamerických zemích, jako je Kolumbie.

https://t.me/absurdnisvet/76888

 

📌31. července 2024: ⚠️ 🇻🇪 VENEZUELSKÁ ARMÁDA PODPORUJE MADURA

 

„Opakujeme naši absolutní loajalitu a bezpodmínečnou podporu Nicolási Madurovi, ústavnímu prezidentovi Venezuely. Náš vrchní velitel, který byl právem znovu zvolen lidovou mocí.“

https://t.me/absurdnisvet/76889

 

 

📌31. července 2024: FRANCIE VEDE VLASTNÍ „BITVU“. V ALPÁCH BYLO VYKÁCENO 17,5 HEKTARU LESA, ABY SE NA UVOLNĚNÉ PLOŠE POSTAVILY SOLÁRNÍ PANELY NA VÝROBU „ZELENÉ ENERGIE“.

https://t.me/absurdnisvet/76900

 

 

📌31. července 2024: 📉🚗 NĚMECKÝ OBCHOD S AUTY HLÁSÍ PRUDKÝ POKLES ELEKTROMOBILŮ:

 

Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku klesly objednávky společnosti Stromer od soukromých zákazníků o 47 %. Vyplývá to z průzkumu Svazu německého automobilového průmyslu (ZDK) mezi 348 autobazary.

 

Prodejci jsou také pesimističtí ohledně elektromobilů, pokud jde o očekávanou situaci objednávek pro rok 2024 jako celek. Více než 60 % dotázaných hodnotilo objednávkovou situaci u elektromobilů jako „velmi špatnou“, 28 % jako „špatnou“.

 

https://www.kfzgewerbe.de/autohandel-im-ersten-halbjahr-47-prozent-weniger-private-bev-bestellungen

 

 

📌31. července 2024: 💶 FIRMY DAX DOSTÁVAJÍ MILIARDOVÉ DOTACE:

 

👉Podle analýzy výzkumného institutu Flossbach von Storch získaly největší německé burzovní společnosti za posledních osm let od vládních agentur v rámci dotací kolem 35 miliard eur. Ze státních peněz nejvíce profitovaly tyto společnosti:

 

1️⃣ Energetická společnost E.ON → 9,3 miliardy €

2️⃣ Volkswagen → 6,4 miliardy eur

3️⃣ BMW → 2,3 miliardy eur

 

V posledních osmi letech získaly koncerny DAX miliardové částky prostřednictvím dotací od státních orgánů. Na základě údajů ve výročních zprávách koncernů činila celková částka DOTACÍ 35 MILIARD EUR. Pokud se přihlédne k informacím z databáze transparentnosti EU, celková částka za posledních osm let vzroste na 44 miliard EUR.

 

👉Největším příjemcem státních prostředků je energetický koncern E.ON, následovaný automobilkou Volkswagen a dodavatelem energie RWE. Rozsah, v jakém jsou ziskově hospodařící koncerny zásobovány veřejnými prostředky, se v posledních letech dramaticky zvýšil. V roce 2023 bylo velkým německým koncernům vyplaceno více než pětkrát více dotací než v roce 2016.

 

👉Důvodem masivního nárůstu dotací jsou především politická rozhodnutí vlády semaforů a velké koalice. To zahrnuje politický záměr transformovat ekonomiku a podpořit ji během koronapandemie a války na Ukrajině. Dostupné údaje však nemohou prokázat, že veřejné prostředky skutečně přinesly společenskou přidanou hodnotu. Spíše je třeba se obávat, že velká část prostředků nahradí pouze soukromé peníze. Použité dotace navíc vedou k tomu, že velké koncerny investují do oblastí podnikání, kde není jasné, zda mohou být vůbec dlouhodobě ziskové. Možnými důsledky dotační politiky jsou plýtvání zdroji, narušení hospodářské soutěže a závislost ekonomiky na státních prostředcích.

 

👉Na základě informací obsažených ve výročních zprávách společností představovaly dotace v období 2016–2023 u pěti skupin více než 10 % jejich celkového zisku před zdaněním. V extrémních případech u společnosti RWE se na základě údajů z databáze transparentnosti EU výše obdržených dotací rovnala zisku před zdaněním za posledních osm let. Bez dotací by společnost RWE nemohla vykázat kumulovaný zisk od roku 2016. V důsledku toho nepřispěla společnost RWE, stejně jako společnost E.ON, do veřejných pokladen během zvažovaného období, neboť zaplacené daně byly nižší než obdržené dotace.

 

V NÁSLEDUJÍCÍM TEXTU JE VYSVĚTLEN A VYSVĚTLEN ZÁKLAD ÚDAJŮ ZE STUDIE. NA ZÁKLADĚ TĚCHTO ÚDAJŮ BUDE PROVEDENA ANALÝZA DOTACÍ PRO SKUPINY DAX, A TO JAK NA SOUHRNNÉ ÚROVNI, TAK NA ÚROVNI SPOLEČNOSTI. ZÁVĚREM SE VÝSLEDKY ZAŘAZUJÍ DO KONTEXTU EKONOMICKÉ TEORIE O DOPADU DOTACÍ.

 

PROCES SBĚRU ÚDAJŮ:

 

👉Subvencí se rozumí státní příspěvek podnikům, který není vázán na protiplnění. Subvence jsou v zásadě zakázány podle článku 107 Smlouvy o fungování Evropské unie (SFEU) v EU, a tedy i v Německu. Oddíly 2 a 3 článku 107 SFEU však umožňují výjimky, které se používají ke schválení subvencí.

 

👉Dotace jsou většinou vypláceny formou přímé finanční pomoci. Mohou však mít rovněž podobu daňových úlev, úrokových subvencí, prominutí dluhů, záruk, poskytnutí pozemků, zboží nebo služeb za zvýhodněných podmínek nebo nepřímé platby domácnostem s účelově vázanými platbami.

 

👉Nejznámějšími zdroji informací o subvencích v Německu jsou dotační zprávy spolkové vlády (viz např. Spolkové ministerstvo financí 2023) a dotační zprávy Kielského institutu pro světové hospodářství (viz např. Laaser et. al 2023). Obě zprávy jsou založeny na informacích poskytnutých investory, z nichž však nelze vyvodit závěr o výši částek, které jednotlivé skupiny DAX obdržely. Další státní údaje, jako např. odpovědi na dotazy spolkové vládě, vykazují značné kvalitativní nedostatky, pokud jde o úplnost. 1

 

ZA ÚČELEM ZÍSKÁNÍ SPOLEHLIVÉHO OBRAZU O DOTACÍCH SKUPIN DAX SE PRO ÚČELY SBĚRU ÚDAJŮ POUŽÍVAJÍ NÁSLEDUJÍCÍ DVA ZDROJE:

 

👉ZDROJ ÚDAJŮ 1: Výroční zprávy skupin DAX

 

První sběr údajů vychází z informací o dotacích a jiných státních podporách, které musí společnosti kotované na burze uvést ve svých výročních zprávách v souladu s účetním standardem IAS 20. V tomto případě se účtuje o dotacích vztahujících se k zisku nebo ztrátě, jakož i o dotacích vztahujících se k aktivům. Příspěvky související s úspěchem, jako jsou finanční prostředky na výzkum a vývoj nebo na kompenzaci nákladů, jsou obvykle prezentovány jako „jiné provozní výnosy“ v roce, kdy vznikají výdaje, které mají být kompenzovány. V případě dotací na aktiva, jako jsou dotace na výstavbu výrobních zařízení, mají účetní jednotky právo volby. Buď mohou vykazovat aktivum ve snížené pořizovací ceně. Nebo, alternativně, může být dotace aktivována prostřednictvím položky pasivního časového rozlišení a může být zrušena do zisku nebo ztráty po dobu užívání aktiva. Zatímco v prvním případě může být subvence vybrána v plné výši za účetní období pořízení, v případě aktivace se vykáže po dobu životnosti aktiva. To vede k rozdílnému rozdělení subvencí mezi účetní období v případě jinak identických transakcí. Nejsou-li poskytnuty žádné informace o ročním zrušení položky časového rozlišení, odhadne se na základě údajů o podílu krátkodobých a dlouhodobých položek výše ročního zrušení. Pokud tyto informace rovněž nejsou k dispozici, odhadne se roční částka na základě dalších dostupných informací.

 

Z výročních zpráv za roky 2016 až 2023 bylo za 40 koncernů získáno 156 datových bodů o dotacích rozdělených mezi 29 koncernů. Vysvětlující informace o údajích jsou ve výročních zprávách velmi omezené. Navzdory požadavku IAS 20 na zveřejnění povahy podpory jsou obvykle zveřejňovány pouze jednotlivé nekomentované údaje. U zbývajících jedenácti skupin DAX nebyly k dispozici žádné informace o subvencích podle IAS 20.

 

👉ZDROJ ÚDAJŮ 2: Databáze transparentnosti státní podpory EU

 

Podle nařízení (EU) č. 651/2014 musí být poskytnuté dotace zveřejněny v databázi EU pro transparentnost státní podpory. V tomto případě se použije pravidlo de minimis. (Nařízení (EU) č. 1407/2013), že podpora nižší než 200 000 EUR (300 000 EUR od 13.12.2023) nemusí být po dobu tří let schválena Evropskou komisí, a proto se nemusí nutně objevit v databázi.

 

Aby bylo možné porovnat, která skupina DAX obdržela dotace, byla prohledána úplná databáze transparentnosti státní podpory ke dni 22.02.2024 s více než 1,7 miliony záznamů vztahujících se k období od 15.09.2016 do 31.12.2023 podle jména uvedeného příjemce. Základem pro porovnávání jmen jsou seznamy podílů společností za finanční roky 2023, které často zahrnují několik stovek společností. V tomto ohledu se nerozlišovalo podle výše vlastnického podílu dceřiné společnosti. Porovnávání jmen probíhá na počítači s přihlédnutím k různým pravopisům a zkratek. K rozostření křížové kontroly může dojít, pokud se během období šetření změnily seznamy podílů, které nebyly sledovány. Stejně tak je možné, že kvůli složitým vlastnickým strukturám, změně názvu nebo změně názvu nemohly být platby dotací přiřazeny koncernům.

👉Vzhledem k tomu, že Španělsko má vlastní databázi transparentnosti státní podpory, byla vyhodnocena odděleně.

👉V databázi nebyly k dispozici žádné informace o subvencích ze zemí EU, Polska, Rumunska a Slovinska.

 

👉V databázi transparentnosti není vždy zaznamenána přesná výše subvence, ale v některých případech pouze jeden interval, např. „2 až 5 milionů EUR“. V těchto případech byla jako obdržená subvence zaznamenána průměrná hodnota uvedeného intervalu.

 

👉Celkem bylo 5 675 záznamů přiřazeno 37 různým dax ovým koncernům. Pouze u tří koncernů – Hannover Rück, Commerzbank a Deutsche Börse – nebyla v databázi žádná registrace.

 

Veškeré další informace o společnostech pocházejí z výročních zpráv, informací získaných od společnosti Investor Relations nebo z databáze Refinitiv.

 

STAV A VÝVOJ DOTACÍ PRO SKUPINY DAX:

 

👉Celková částka obdržených dotací velkých německých koncernů v období 2016 až 2023 činí podle údajů ve výročních zprávách 35,1 miliardy eur. Naproti tomu z databáze EU vyplývá pouze polovina, a to 17,6 miliardy eur. Pokud se však pro každou společnost použije vyšší hodnota z obou údajů, činí celková částka dotací 43,8 miliardy eur.

 

👉Údaje ve výročních zprávách vykazují jasný trend (viz obrázek 1). Zatímco obdržené dotace činily do roku 2018 přibližně 2,0 miliardy eur, roční částka se v důsledku toho prudce zvýšila a v roce 2023 dosáhla 10,7 miliardy eur více než pětkrát. To znamená, že polovina celkové částky připadá na poslední dva roky. Tento trend odráží nárůst dotací dokumentovaný Kielským institutem pro globální ekonomiku (Laaser et. al 2023).

Důvody tohoto nárůstu lze nalézt ve státní podpoře koronapandemie, v podpůrných opatřeních v důsledku války na Ukrajině a v záměru urychlit politickou zamýšlenou transformaci ekonomiky.

👉Finanční prostředky pocházejí mimo jiné z „Klimatického a transformačního fondu“, „Hospodářského stabilizačního fondu“, jakož i z dotačního programu zahraničních institucí.

 

https://www.flossbachvonstorch-researchinstitute.com/de/studien/dax-konzerne-erhalten-milliarden-an-subventionen/

 

 

📌31. července 2024: Překlad: 😮 BÝVALA TO „ANGLICKÁ ZAHRADA“…

 

Letní video z Mnichova vyvolává v komentářích mnoho diskuzí

 

🗣 „Anglická zahrada se nyní stala arabskou zahradou!“ 🧔🏿‍♂️

🗣 „Mnichov za posledních 30 let totálně zdegeneroval! My starší jsme byli svědky toho, jak bylo kdysi krásné město zcela zničeno vědomě přitahovanou migrací z Blízkého východu a Afriky.“

🗣 „Pěkné“ na pohled. Zásobování prostřednictvím peněz občanů atd. je zajištěno. Ti hloupí Němci platí všechno…“

https://t.me/absurdnisvet/76903

 

 

📌31. července 2024: ZAKLADATEL TELEGRAMU DUROW MÁ PRÝ VÍCE NEŽ 100 BIOLOGICKÝCH DĚTÍ – NA MUSKA TO NEZAPŮSOBILO?

 

Zakladatel Telegramu Pawel Durow je podle vlastního vyjádření biologickým otcem více než 100 dětí ve dvanácti zemích. V prohlášení ruský miliardář zveřejnil předchozí darování spermatu.

 

Generální ředitel Tesly Elon Musk o tom vtipkoval z pohledu zakladatele mongolské říše Čingischána, který měl asi 600 dětí, a proto by Durovův počet dětí označil za „úroveň začátečníka“. Mimochodem, Musk má dvanáct dětí.

https://t.me/absurdnisvet/76904

 

 

📌31. července 2024: ELON: „TO JE SKUTEČNÉ„:

 

Ministerstvo státního úřadu pro mezinárodní narkotika a služby pro vymáhání práva (INL) nabízí nabídky.

 

Odměna až 15 000 000 $ za informace vedoucí k zatčení/usvědčení Nicolase Madura Morose.

https://x.com/elonmusk/status/1818349351636484215?t=nJLx10aaoyvvSTA2NcEYuw&s=19

 

 

📌31. července 2024: 👧🏻👧🏻👧🏻 TŘI DÍVKY VE VĚKU 6,8 A 9 LET 🧔🏿‍♂️ 👺

 

😎😎😎Vězení (nemáte ponětí, co ti, kteří si odpykávají doživotní tresty ve vězení, dělají s dětskými sráči nebo dětskými vrahy)

 

Poté, co muslimský migrant zabil nožem tři dívky ve věku 6,8 a 9 let na taneční hodině v Southportu v Anglii…

https://t.me/TommyRobinsonNews

 

 

📌31. července 2024: 17letý muslim ze Rwandy vraždí děti v Southportu. 🧔🏿‍♂️ 👺

Na místo činu jel taxíkem s úmyslem zabít.

👧🏻👧🏻👧🏻 2 děti jsou již mrtvé 🎚️, 9 těžce zraněných a také několik dospělých.

 

Islám údajně znamená mír a tak 🧔🏿‍♂️ 👺…

 

https://m.bild.de/news/ausland/southport-england-messer-amok-bei-taylor-swift-workshop-66a79d914606b1105bb141f8?t_ref=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

Třetí dítě zemřelo po útoku nožem v Anglii… Proč dnes Tagesschau a ZDF vynechávají fakta o útoku nožem na děti v Southportu? Ani slovo o původu pachatele🤬

https://t.me/absurdnisvet/76906

https://t.me/absurdnisvet/76908

 

 

📌31. července 2024: VELKÁ BRITÁNIE: STARMER ZASTAVUJE PLÁNY NA DEPORTACE RWANDY:

 

JEDEN DEN PO NÁSTUPU DO ÚŘADU BRITSKÝ PREMIÉR KEIR STARMER ZASTAVIL KONTROVERZNÍ PROJEKT RWANDY. ŽADATELÉ O AZYL BY MĚLI BÝT POSLÁNI DO AFRICKÉ ZEMĚ.

 

👉V Británii se na první schůzi sešla nová vláda premiéra Keira Starmera. Jednali jsme o plánovaných reformách a přípravách na summit NATO.

Británie nebude deportovat nelegální migranty do Rwandy.

Nový premiér Keir Starmer řekl, že kontroverzní projekt jeho konzervativního předchůdce Rishi Sunak je „MRTVÝ A POHŘBENÝ„.

 

👉Plány byly pouze symbolickou politikou, řekl na tiskové konferenci na Downing Street v Londýně sociálnědemokratický Starmer. Jako odstrašující opatření projekt nikdy nefungoval. Oznámení bylo očekáváno, protože Starmer vždy odmítl plán, který již stál stovky milionů, aniž by se zvedl jediný let do Rwandy.

 

SPOUSTA PENĚZ, ANI JEDEN LET:

 

👉Konzervativní politička a bývalá ministryně vnitra Suella Bravermanová, kandidátka na budoucího předsedu konzervativních toryů, kritizovala Starmerovo rozhodnutí ukončit Rwandský pakt. „Roky tvrdé práce, rozhodnutí parlamentu, miliony liber byly vynaloženy na program, který by, kdyby byl správně implementován, fungoval,“ řekla.

„Na obzoru jsou velké problémy, které, obávám se, způsobuje Keir Starmer. “

Máme před sebou spoustu práce, tak pojďme na to.

 

KEIR STARMER, BRITSKÝ PREMIÉR:

 

Žádné deportace migrantů do Rwandy!

 

👉Očekávalo se, že nově zvolená vláda okamžitě provede několik projektů, které oznámila ve volební kampani!!!

👉Mezi ně patří i ukončení kontroverzní Rwandské dohody Starmerova předchůdce Rishi Sunaka.

 

LIDÉ, KTEŘÍ PŘICHÁZEJÍ DO BRITÁNIE BEZ POTŘEBNÝCH DOKLADŮ, BY MĚLI BÝT DEPORTOVÁNI DO VÝCHODOAFRICKÉ ZEMĚ BEZ OHLEDU NA JEJICH PŮVOD A POŽÁDAT O AZYL VE RWANDĚ. NÁVRAT DO VELKÉ BRITÁNIE BYL VYLOUČEN.

 

Odpůrci projektu to považovali za porušení mezinárodních závazků. Každý rok se desetitisíce lidí nelegálně dostanou přes Lamanšský průliv na britské pobřeží.

Reforma zdravotnictví a bydlení.

 

NOVÁ VLÁDA CHCE RYCHLE ŘEŠIT I DALŠÍ LEGISLATIVNÍ NÁVRHY.

 

👉Nový ministr zdravotnictví Wes Streeting ohlásil brzká jednání se zdravotníky, kteří stávkami opakovaně paralyzují zdravotní systém.

👉Očekává se, že příslušná ministryně Angela Raynerová podnikne další kroky v oblasti bytové výstavby.

👉Nová ministryně dopravy Louise Haighová chce znárodnit řadu soukromých drah.

 

V britských parlamentních volbách získala labouristická strana velkou většinu.

 

https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ausland/starmer-kabinett-stopp-ruanda-abkommen-100.html

 

 

📌31. července 2024: 🇮🇷🇮🇱 IZRAEL ZABIL VŮDCE HAMASU V SRDCI TEHERÁNU.

 

To je pro Írán velké ponížení. Totální facka. Rozpaky nad rámec chápání.

 

Umožnění zabití zahraničního diplomata u vás doma. Toto je akt války proti Íránu ze strany Izraele a jejich vazalů USA.

 

To je důkaz, že íránský prezident byl zabit úmyslným vyřazením GPS ze strany amerických zpravodajských služeb!!!

 

Izrael a USA chtějí regionální válku na Blízkém východě za každou cenu.

 

Zatímco Netanjahu jí, sere a spí rok v bunkru, Írán a jeho spojenci jednají velmi frivolně a chodí otevřeně. Podivný.

@Megatron_ron

https://t.me/absurdnisvet/76911

 

 

📌 🎚️31. července 2024: VČERA SE VŮDCE HAMASU ISMAIL HANIYEH ZÚČASTNIL INAUGURACE NOVÉHO ÍRÁNSKÉHO PREZIDENTA, KDE SKANDOVAL „SMRT IZRAELI A SMRT AMERICE“.

 

🎚️Dnes byl Ismail Haniyeh zavražděn.

https://t.me/absurdnisvet/76912

 

🎚️Nejprve sionisté 👺 zabili vnuky vůdce Hamasu Ismaila Haniyeha! 👧🏻👶🏼 🙋‍♀️

🎚️Pak zabili jeho děti! 👧🏻👶🏼 🙋‍♀️

🎚️Pak zabili samotného Haniyeha!

https://t.me/absurdnisvet/76913

 

 

📌31. července 2024: PALESTINSKÉ HNUTÍ HAMÁS POTVRDILO SMRT ŠÉFA POLITBYRA ISMÁÍLA HANÍJA PŘI ÚTOKU NA JEHO REZIDENCI V TEHERÁNU, UVEDLA SKUPINA V PROHLÁŠENÍ NA SVÉM WEBU.

 

🔹První zprávy o tom, co se stalo, se objevily asi v pět hodin ráno, íránská agentura Mehr oznámila, že Haníja v Teheránu „přijal mučednickou smrt“.

🔹Vůdce politbyra Hamásu byl v íránském hlavním městě u příležitosti inaugurace nového íránského prezidenta.

🔹Íránské úřady oznámily, že útok byl proveden na rezidenci Haníja, zemřel také jeho bodyguard.

🔹Představitelé izraelské armády uvedli, že „nereagují na zprávy médií“ o vraždě šéfa politbyra Hamásu.

🔹Arabská média uvádějí, že Haníja zemřel v důsledku raketového útoku asi v 0:30.

🔹Ráno se v rezidenci vůdce Íránu Alího Chameneího sešla Nejvyšší rada národní bezpečnosti Íránu, zatím nebyla oznámena žádná rozhodnutí.

🔹Hamás uvedl, že vražda nezůstane bez odpovědi.

🔹Americké ministerstvo obrany uvedlo, že k tomu, co se stalo, nemá co říci. 👺👺👺

https://t.me/to_je_nas_svet/28060

 

 

📌31. července 2024: 🇷🇺 V souladu s rozhodnutím prezidenta byla zahájena třetí etapa cvičení nestrategických jaderných sil a budou rozpracovány otázky přípravy jednotek k bojovému použití nestrategických jaderných zbraní – Ministerstvo obrany RF

Etapa cvičení je zaměřena na udržení připravenosti personálu a techniky jednotek bojového použití nestrategických jaderných zbraní Ruska k plnění bojových úkolů. 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/28061

 

 

📌31. července 2024: 💥 USKUTEČNIL SE TRIATLONOVÝ ZÁVOD, KTERÝ BYL OPAKOVANĚ ODLOŽEN KVŮLI ZNEČIŠTĚNÍ VODY V SEINĚ. 💩🐀

Uvádí se, že poslední testy kvality vody v Seině prokázaly nižší množství bakterií než v předchozích dnech. 🤮

Mužské triatlonové turnaje byly odloženy, protože silné deště způsobily zvýšení obsahu bakterie E. coli ve vodě hlavní francouzské řeky🤮.

https://t.me/to_je_nas_svet/28062

 

 

📌31. července 2024: ⚡️ OD KVĚTNA, KDY BYLA ZPŘÍSNĚNA MOBILIZAČNÍ OPATŘENÍ, UKRAJINA MĚSÍČNĚ POVOLÁVÁ DO ARMÁDY ASI 30 000 LIDÍ, COŽ JE DVAKRÁT AŽ TŘIKRÁT VÍCE NEŽ V POSLEDNÍCH ZIMNÍCH MĚSÍCÍCH – NEW YORK TIMES.

 

Předpokládá se, že kvůli tomu „v příštích týdnech dorazí na frontu velké množství rekrutů, i když někteří z nich budou špatně připraveni nebo nebudou v nejlepší kondici“.

Ukrajinský vojenský zdravotník působící v torecké oblasti uvedl, že jejich brigáda přijala za poslední dva měsíce 2 000 rekrutů. Nicméně „mobilizační nápor zatím nedokázal výrazně posílit ukrajinské síly na bojišti“.

„Mnoho branců stále ještě prochází týdenním výcvikem a na frontu ještě nedorazili. Někteří příchozí rekruti navíc nejsou fyzicky připraveni na plnění bojových úkolů,“ tvrdí článek s odvoláním na ukrajinskou armádu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28063

 

 

📌31. července 2024: 🇺🇸 MINISTR OBRANY USA LLOYD AUSTIN 👹: „POKUD BUDE IZRAEL NAPADEN, URČITĚ MU POMŮŽEME SE BRÁNIT“.

https://t.me/to_je_nas_svet/28064

 

 

📌31. července 2024: 🔥 V BULHARSKU HOŘÍ SKLADY NATO: 👏

Podle místních obyvatel šlo o sabotáž, jeden z mnoha žhářských útoků, které pokračují po celé Evropě.

https://t.me/to_je_nas_svet/28065

 

 

📌31. července 2024: 🇷🇺 VLADIMIR PUTIN PODEPSAL DEKRET O VYPLACENÍ 400 000 RUBLŮ VOJÁKŮM, KTEŘÍ OD 1. SRPNA DO KONCE ROKU UZAVŘOU SMLOUVU O SLUŽBĚ V ZÓNĚ SVO. 👏

REGIONÁLNÍM ORGÁNŮM BYLO DOPORUČENO VYPLATIT KAŽDÉMU DALŠÍCH 400 TISÍC RUBLŮ Z PROSTŘEDKŮ SUBJEKTU FEDERACE. 👏

 

((Kolik asi tak dává nadrogovaná Zelenina svým vojákům??? 😂))

https://t.me/to_je_nas_svet/28067

 

 

📌31. července 2024: AKTUÁLNE: LETISKO V BRATISLAVE EVAKUUJÚ: ANONYM TAM NAHLÁSIL BOMBU

https://ereport.sk/aktualne-letisko-v-bratislave-evakuuju/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.07.2024, CRUX, Roman Kirsch: IZRAELSKÉ OBRANNÉ SÍLY ZASÁHLY BEJRÚT; VYHLAŠUJÍ, ŽE ZACÍLILY NA VELITELE HIZBALLÁHU, KTERÝ STOJÍ ZA ÚTOKEM RAKETOU NA OBEC MAJDAL SHAMS NA GOLANSKÝCH VÝŠINÁCH, KDE ZABIL 12 DĚTÍ NA HŘIŠTI

 

https://youtu.be/aVGTRY5FzbA?si=k08eOjeKGg_QOBuu

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.07.2024, Redacted, Roman Kirsch: „VYPADNĚTE, A TO HNED!…“; NATO VARUJE PŘED ÚPLNOU VÁLKOU MEZI IZRAELEM A HIZBALLÁHEM;

 

Redacted, NATALI A CLAYTON MORRISOVI: III. světová válka právě začíná. Po tom posledním útoku na Středním východě. Je to nová věc. Izraelské letecké síly svrhli bomby na jižní Bejrút, na civilní oblast, což je hlavní město Libanonu. Izraelci tvrdí, že zacílili na vrchního velitele Hizballáhu, který se údajně někde skrývá v Bejrútu, v tomto území města Bejrút a říkají, že je to odveta za útok Hizballáhu raketou, který zabila 12 dětí v Golanských výšinách. Pokud se ještě v tom neztrácíme a jsme schopní sledovat tu stopu, tak je to bláznivá hra. Máme tady hru na kuře a vejce. Protože Hizballáh napadl Izrael, Izrael jako odvetu zasáhl do Libanonu a pak Hizballáh zabil těch 12 dětí v Izraeli. Teď tedy provedl za tu odvetu Izrael a bombarduje Bejrút, a tak to pokračuje pořád dokola, že Hizballáh provádí odvetu za pásmo Gazy, takže my se nemůžeme nikam vrátit. To je odveta za odvetu, za odvetu, za odvetu a tak dále…..

 

https://youtu.be/y5dtBb_wFQY?si=xNo-jr8FVEaor2pk

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 31.07.2024“:

➡️☭☆Tulští výsadkáři zničili velitelské a pozorovací stanoviště a posádku ATGM ukrajinských ozbrojených sil

📍 lokalita Perezdnoye, DPR

Průzkum odhalil pozorovací stanoviště roty ukrajinských ozbrojených sil a maskované palebné postavení ATGM, ze kterého nepřítel odpaloval protitankové řízené střely. Označení cíle bylo přenášeno na baterii pro úder.

Sérií úderů posádka 152mm houfnice D-20 zničila identifikované objekty. Útočná letadla „okřídlené pěchoty“ vstoupila a vyčistila pevný bod a zajala tři vojáky ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci, kdy se kyjevský režim pokusil provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na objekty na území Ruské federace, zachytily a zničily systémy protivzdušné obrany 11 bezpilotních letounů typu UAV nad regionem Belgorod, čtyři přes Brjanskou oblast a po jednom UAV nad Kursk, Kalugou a Rostovskou oblastí a Republikou Krym.

Řízená střela Neptun-MD byla také zničena nad oblastí Kursk.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ZustimmenV souladu s rozhodnutím prezidenta Ruské federace byla zahájena třetí etapa cvičení nestrategických jaderných sil.

V průběhu cvičení budou řešeny otázky přípravy jednotek Ozbrojených sil Ruské federace na bojové použití nestrategických jaderných zbraní.

V rámci této etapy cvičení budou pracovníci raketových formací Jižního a Středního vojenského okruhu zpracovávat úkoly bojového výcviku získání speciální cvičné munice pro operačně-taktické raketové systémy Iskander-M, vybavení odpalovacích vozidel jimi a skrytě postupující do určených polohových oblastí v rámci přípravy na provádění elektronických odpalů.

Personál leteckých jednotek vzdušných sil zapojených do cvičení procvičí vybavení speciálními bojovými jednotkami leteckých zbraní a výpady do určených hlídkových prostorů.

Probíhající etapa cvičení je zaměřena na udržení připravenosti personálu a vybavení jednotek pro bojové použití nestrategických jaderných zbraní Ruska k plnění bojových úkolů.

Dříve v rámci první a druhé etapy cvičení nestrategických jaderných sil byly řešeny otázky přípravy jednotek Jižního a Leningradského vojenského okruhu, jednotek Vzdušných sil a námořnictva pro bojové použití nestrategických jaderných zbraní. byly vypracovány.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin podepsal dekret o federální platbě 400 tisíc rublů armádě, která od 1. srpna do konce roku uzavře smlouvu o službě v zóně Severního vojenského okruhu.

Krajským úřadům se doporučuje doplatit dalších 400 tisíc z prostředků spolkového subjektu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *