, ,

30.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně:☣️⚠️👉EXPOZICE FLUORIDU JE SPOJENA S NIŽŠÍM IQ U DĚTÍ

30.08.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: ☣️⚠️👉EXPOZICE FLUORIDU JE SPOJENA S NIŽŠÍM IQ U DĚTÍ

 

📌☣️⚠️30. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková, Rhody Wilson: ZPRÁVA AMERICKÉHO MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB POTVRZUJE, ŽE EXPOZICE FLUORIDU JE SPOJENA S NIŽŠÍM IQ U DĚTÍ.

 

👉Dlouho odkládaná a cenzurovaná závěrečná  zpráva amerického Národního toxikologického programu („NTP“) zjistila „střední důvěru“, že expozice fluoridu je „důsledně spojena s nižším IQ u dětí.“

 

Zpráva NTP byla v posledních několika letech zdrojem kontroverzí, protože se ukázalo, že složky americké vlády se snaží zabránit jejímu zveřejnění.

Závěrečná zpráva NTP, známá také jako monografie, uvedla, že 72 studií zkoumalo „souvislost mezi expozicí fluoridu a IQ u dětí“ a 64 z nich zjistilo „inverzní vztah spojený mezi odhadovanou expozicí fluoridu a IQ u dětí“.

 

Z celkových 72 studií NTP považovalo 19 z těchto studií za „vysoce kvalitní“ a z těchto vysoce kvalitních studií 18 „uvedlo nepřímou souvislost mezi odhadovanou expozicí fluoridu a IQ u dětí“.

 

Dokonce i mezi dalšími 53 studiemi, které byly považovány za „nekvalitní“, NTP zjistila, že „46 z 53 studií nízké kvality [88 %] u dětí také nalezlo důkazy o nepřímé souvislosti mezi odhadovanou expozicí fluoridu a IQ u dětí. “

 

NTP provozuje Ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb USA za účelem koordinace, hodnocení a podávání zpráv o toxikologii v rámci veřejných agentur a sídlí v Národním institutu environmentálních zdravotních věd (“NIEHS”).

 

I když jsou tyto závěry novinkou pro drtivou většinu veřejnosti, pravidelní čtenáři The Last American Vagabond (“TLAV”) jsou o těchto závěrech informováni minimálně od roku 2020 kvůli našemu  průběžnému pokrytí této důležité záležitosti.

 

Ačkoli je závěr konečné verze monografie NTP silně formulován, je pravděpodobné, že se o něm bude nadále diskutovat kvůli určitým výhradám.

 

V závěru se například zmiňuje „vyšší odhadovaná expozice fluoridu“, o které vědci uvádějí, že „koncentrace fluoridů v pitné vodě překračují směrnice Světové zdravotnické organizace pro kvalitu pitné vody 1,5 mg/l fluoridu“. Vědci z NTP požadují „více studií“, aby „plně pochopili potenciál nižší expozice fluoridu ovlivnit IQ dětí“.

 

👉Tato upozornění již využívají korporátní média ke zlehčování závažnosti závěrů NTP. Jeden z nejrozšířenějších článků od Associated Press je s titulkem „ Zpráva americké vlády říká, že fluorid  v dvojnásobném množství, než je doporučený limit,  souvisí s nižším IQ u dětí “.

 

Zmínka o „dvojnásobku doporučeného limitu“ je navržena tak, aby dezinformovala veřejnost tím, že se domnívala, že závěry se nevztahují na aktuálně doporučené úrovně 0,7 mg/l fluoridu ve vodě vládou USA.

 

Vědci však ukryti hluboko v 324stránkové zprávě NTP jasně dávají najevo, že věří, že jejich závěry platí pro americkou populaci. Píší (zvýraznění přidáno):

Protože však lidé přijímají fluorid z více zdrojů (nejen pitné vody), jednotlivci žijící v oblastech s optimálně fluorizovanou vodou mohou mít celkovou expozici fluoridu vyšší, než je koncentrace jejich pitné vody. Navíc v USA žijí lidé, kteří žijí v oblastech s přirozeně se vyskytujícím fluorem v pitné vodě, který je vyšší než 1,5 mg/l.

 

🛑Vědci z NTP to udělali ještě o krok dále a dospěli k závěru:

 

👉To ukazuje, že mírná důvěra v inverzní vztah mezi expozicí fluoridu a IQ dětí je relevantní pro některé děti žijící ve Spojených státech.

 

Tato dodatečná prohlášení jsou extrémně důležitá, protože lidé budou pravděpodobně konzumovat více fluoridu kvůli více zdrojům expozice, včetně zpracovaných potravin nebo vařením s fluoridovanou vodou. To platí zejména pro těhotné matky a osoby s problémy s ledvinami, které konzumují více vody než průměrný člověk.

 

🛑Dlouhá bitva vědců NTP o zachování vědy:

 

Zveřejnění zprávy NTP se shoduje s probíhající právní bitvou mezi Agenturou pro ochranu životního prostředí USA („EPA“) a  Fluoride Action Network („FAN“). Soudní spor začal po rozhodnutí EPA z roku 2016 zamítnout petici žalobce podle zákona o kontrole toxických látek („TSCA“). FAN se pokouší dokázat, že fluorid je neurotoxin a měl by být regulován nebo zakázán podle TSCA.

 

Druhá fáze fluoridového soudního sporu byla uzavřena v únoru, ale  soudce Edward Chen  v této věci ještě nerozhodl. Nyní, když byla vydána konečná verze monografie NTP, se Chen může brzy rozhodnout vydat své konečné rozhodnutí.

 

Michael Connett, hlavní právník zastupující FAN, řekl TLAV, že zjištění NTP potvrzuje to, co ukázaly předchozí údaje týkající se fluoridu a IQ.

 

„Významná zpráva NTP potvrzuje, že existuje velký, konzistentní a spolehlivý soubor vědeckých výzkumů spojujících fluorid se sníženým IQ a že dávky spojené s nižším IQ jsou nejistě blízké tomu, co denně konzumují stovky milionů Američanů,“ řekl Connett. prostřednictvím textové zprávy.

 

🛑A dodal:

 

„Tohle není to, co lidé podepsali, když jsme začali přidávat fluorid do vody. Nezaregistrovali jsme se, abychom do naší vody přidali neurotoxické látky. Přihlásili jsme se na něco, co by mohlo pomoci našim zubům. Nyní, když víme, že to může ovlivnit náš mozek, musíme se v této věci vrátit na začátek.“

 

E-maily zveřejněné počátkem ledna 2023  jako součást soudního sporu odhalují, že různé složky americké vlády se zřejmě zapojily do společného úsilí zablokovat zveřejnění návrhu zprávy NTP – zprávy, která dospěla k závěru, že fluor je spojen s nižším IQ u dětí.

 

E-maily ukazují, že vědci NTP věřili, že jejich práce byla dokončena, a stanovili datum zveřejnění na květen 2022. Vedení na nejvyšších úrovních ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb však  zasáhlo, aby zastavilo zveřejnění zprávy.

 

Jeden e-mail z 28. dubna 2022 ukazuje, že Dr. Mary Wolfeová, ředitelka Kanceláře pro politiku, kontrolu a dosah NTP, poslala e-mail Casey Hannanovi, řediteli divize orálního zdraví CDC, a uvedla, že „analýza a závěry NTP jsou nastaveny“. Dr. Wolfe také Hannanovi sdělil, že NTP přezkoumalo dříve předložené připomínky CDC, ale přesto plánovalo vydání recenze „v polovině/konci května“ 2022.

 

V e-mailu z 11. května 2022 Wolfe znovu oznamuje Hannanovi a CDC, že NTP „stanovilo 18. května 2022 pro vydání monografie. Monografie bude zveřejněna na webových stránkách NTP a předplatitelům listserv NTP zašleme e-mailem oznámení o zveřejnění.“

 

Později toho dne a následujícího dne však Dr. Karen Hacker, ředitelka Národního centra CDC pro prevenci chronických nemocí a podporu zdraví, sdělila Dr. Wolfe, že v rámci CDC panují obavy ohledně zveřejnění hodnocení NTP bez dalšího přezkoumání. „Vedení NIH.“ Hacker se také zeptal na potenciál „meziagenturního přezkumu“ ze strany ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb („HHS“).

 

Dr. Wolfe následně CDC řekl, že „my [NTP] věříme, že současná zjištění, jak je uvedeno v monografii, odrážejí rozsah našeho hodnocení a dostupnou vědeckou literaturu a není potřeba žádná revize.“

 

Mezitím, když Dr. Wolfe obhajoval práci NTP, interní e-maily mezi úředníky v divizi orálního zdraví CDC odhalily, že CDC se již připravuje na zabránění vydání. E-mail od Hannana z 12. května 2022 uvádí: „Datum vydání [monografie] 18. května se téměř jistě nestane. OASH a NIH OD se očividně více zapojí.“

 

OASH je odkaz na Kancelář náměstka ministra zdravotnictví, druhý nejvyšší úřad na ministerstvu zdravotnictví a sociálních služeb, zatímco NIH OD odkazuje na Kancelář ředitele NIH, nejvyšší úřad v rámci NIH. Současný ředitel NIH je  Lawrence A. Tabak.

 

V dodatečném e-mailu ze dne 3. června 2022 se Nicole Johnsonová, zástupkyně ředitele pro politiku, partnerství a strategickou komunikaci v divizi orálního zdraví CDC, obrací na Jennifer Greaser, hlavní analytičku politiky veřejného zdraví v kanceláři CDC ve Washingtonu. Johnson uvádí:

„Nejnověji jsme (včera) slyšeli, že ASH Levine odložil zprávu do odvolání.“

 

ASH Levine odkazuje na náměstkyni ministra zdravotnictví USA Rachel Levine.

Tato sdělení poukazují na přímý zásah ze strany vedoucího NIH a náměstka ministra zdravotnictví na ministerstvu zdravotnictví a sociálních služeb.

 

E-maily potvrzují to, co bylo dlouho podezřelé. Konkrétně, že vládní úředníci na určité úrovni bránili vydání tohoto důležitého přehledu o toxicitě fluoridu. Interference CDC je součástí již tak neobvyklého procesu, který NTP používá k vyhodnocení údajů o bezpečnosti fluoridace vody.

 

👉Další  e-maily zveřejněné v rámci žaloby  zahrnují vzácný pohled na diskuse mezi vládními vědci a anonymními recenzenty. Některá z nich se soustředí na touhu recenzenta, aby NTP vložila prohlášení s poznámkou, že většina přezkoumávaných studií zahrnovala expozici fluoridu na úrovních vyšších, než je dávka doporučená vládou USA pro fluoridaci vody.

 

Vědci NTP opakovaně prosazují svůj názor, že přidání takového prohlášení je zbytečné, protože fluoridace vody není jedinou expozicí, které jedinec čelí. „Jak diskutujeme v monografii, fluor se nachází ve vodě, určitých potravinách, dentálních produktech, některých léčivech atd., a individuální chování bude pravděpodobně důležitým určujícím faktorem skutečné celkové expozice fluoridu,“ píše NTP.

 

🛑Důkazy se stále hromadí:

 

👉Jedna nedávná studie, která nebyla zahrnuta do závěrečné zprávy NTP, byla vydána v květnu 2024 a zveřejněna v lékařském časopise JAMA Network Open. Studie „ Fluorid v moči matky a neurobehavior dítěte ve věku 36 měsíců “.

 

Vědci studovali hladiny fluoridu v moči (“MUF”) u 229 hispánských těhotných žen žijících v Los Angeles v Kalifornii. Hledali souvislosti mezi MUF ve třetím trimestru a neurobehaviorem dětí ve věku 3 let. Zjistili, že  „prenatální expozice fluoridu může zvýšit riziko neurobehaviorálních problémů u dětí“.

 

„Tato zjištění naznačují, že může existovat potřeba stanovit doporučení pro omezení expozice fluoridu ze všech zdrojů během prenatálního období , což je doba, kdy je známo, že vyvíjející se mozek je obzvláště zranitelný vůči zraněním způsobeným urážkami životního prostředí,“ uvádí studie (zdůraznění přidáno).

 

Vědci z JAMA píší:

 

👉 „Vzorek studie pobýval v převážně fluoridované oblasti a měl expozici fluoridu, která je typická pro ty, kteří žijí ve fluoridovaných komunitách v Severní Americe.“

 

Studie JAMA spolu s vydáním závěrečné zprávy NTP může vést soudce Chena k rozhodnutí ve prospěch Fluoride Action Network. Také to nemusí nikam vést, protože americká vláda nadále ignoruje své vlastní údaje, které ukazují, že fluoridace vody Američanům škodí.

 

🛑O autorovi:

 

Derrick Broze je novinář, autor, veřejný mluvčí a aktivista. Je spoluzakladatelem The Last American Vagabond , spolupořadatelem Free Thinker Radio na 90.1 Houston a zakladatelem The Conscious Resistance Network a The Houston Free Thinkers.

 

 

https://volnyblog.news/zprava-americkeho-ministerstva-zdravotnictvi-a-socialnich-sluzeb-potvrzuje-ze-expozice-fluoridu-je-spojena-s-nizsim-iq-u-deti/

 

 

📌⚔️30. srpna 2024: ♨️HLAVNÍ ODPOVĚDNOST ZA TO, CO SE NYNÍ DĚJE V GAZE, NESOU SPOJENÉ STÁTY – ZÁSTUPCE RUSKA PŘI OSN DMITRIJ POLJANSKIJ.

 

Na zasedání Rady bezpečnosti OSN Poljanskij svému americkému protějšku doporučil, „aby si svá doporučení jemu a jeho vládě nechal pro sebe a konečně dělal to, co by měly dělat Spojené státy – nebránit Radě bezpečnosti v práci na urovnání palestinsko-izraelské kauzy“.

 

👉 „Všichni v této místnosti si dobře uvědomují, že jsou to Spojené státy, které nesou hlavní odpovědnost za to, co se nyní děje v Gaze. Čtyřicet tisíc zabitých obyvatel nejsou jen amorfní čísla, ale konkrétní lidské tragédie,“ řekl diplomat.

https://t.me/to_je_nas_svet/28902

 

 

📌⚔️30. srpna 2024: FRANCOUZSKÝ PREZIDENT EMMANUEL MACRON PŘICESTOVAL NA OFICIÁLNÍ NÁVŠTĚVU BĚLEHRADU.

Srbský prezident Vučič:

💬 „Srbsko se nehodlá vymlouvat na vztahy s Ruskem v reakci na nespokojenost západních médií se spoluprací mezi Bělehradem a Moskvou. Touha hostujícího Macrona přesvědčit republiku, aby zavedla protiruské sankce, je pochopitelná, ale Srbsko je hrdé na své rozhodnutí nepřipojit se k omezujícím opatřením.“

https://t.me/to_je_nas_svet/28906

 

 

📌⚔️30. srpna 2024: AMERICKÁ ROZVĚDKA POSKYTUJE UKRAJINĚ SATELITNÍ SNÍMKY KURSKÉ OBLASTI OD ZAČÁTKU INVAZE

„Zpřístupnili jsme komerční snímky prostřednictvím portálu nazvaného G-EGD,“ – Frank Whitworth, ředitel National Geospatial-Intelligence Agency, na summitu zpravodajských služeb a národní bezpečnosti.

 

„Dostupnost komerčního použití je trvalá, pokud to je to, co používají pro účely konkrétní kampaně v Kursku, pak se na ně odkážu abych to potvrdil, ale dostupnost je vždy k dispozici.“

 

Od začátku ofenzivy poskytují USA a Spojené království Ukrajině satelitní snímky a další informace o Kurské oblasti, tvrdí New York Times.

Kreml považuje pomoc západních zemí Ukrajině za důkaz přímého zapojení do konfliktu.

 

„Mnoho zemí takzvaného kolektivního Západu už v tomto konfliktu vězí až po uši,“ řekl mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

https://t.me/to_je_nas_svet/28907

 

 

📌30. srpna 2024:⚡️ AMERICKÝ NOVINÁŘ CH. BOWES KONSTATUJE SKUTEČNOST RUSKÉ OFENZÍVY NA CELÉ FRONTĚ:

 

„V poslední době došlo k dalšímu významnému postupu ruských vojsk v mnoha oblastech a osadách. Ukrajina čelí velkým problémům na východní frontě“.

 

Téměř otevřeně říká, že se Chocholoušci s ofenzivou v Kursku přepočítali. Peremoga se lehkým pohybem ruky změnila ve zradu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28908

 

 

📌 🧔🏿‍♂️30. srpna 2024: ŠPANĚLSKÁ POBŘEŽNÍ STRÁŽ NAJELA DO LODI S ILEGÁLY A PŘEPŮLILA JI

(video)

👉Španělsko je Itálií loňska, což znamená, že zatímco vloni sužovala bezprecedentní invaze Itálii, letos se totéž týká Španělska – a to zejména Kanárských ostrovů a exkláv Ceuta a Mellila.

 

Jak jste si zde mohli přečíst již dříve, tak Španělsko již zažádalo EU o přerozdělení ilegálů zejména z přeplněných Kanárských ostrovů.

 

Španělská vláda je velmi tvrdě vítačská, takže se snaží každého, kdo se dostane na španělské území mimo pevninskou Evropu, okamžitě převézt na Evropskou pevninu, většinou do některého ze španělských azylových zařízení, případně do hotelů předělaných k tomu účelu.

 

👉Španělsko před pár dny zažádalo EU o přerozdělení ilegálů do jiných členských zemí, což je znamením, že nápor invaze nezvládá.

 

A zřejmě i španělské pobřežní stráži (Guardia Civil), která vždy ochotně vozila obohacovače až od afrických břehů, přechází trpělivost.

 

Tedy prozatím alespoň posádce, která brázdí vody na španělském území v severní Africe v oblasti Ceuty a Melilly.

 

Guardia Civil, která hlídkovala u pobřeží u Melilly, malé španělské enklávy hraničící s Marokem v severní Africe, najela do člunu, ve kterém pluli 4 Maročané.

 

👉Ti byli z rozpůlené lodi okamžitě zachráněni. Pouze jeden vyžadoval krátkou hospitalizaci.

 

Mluvčí strany ve španělské levicové koaliční vládě označil incident za „netolerovatelnou lidskou katastrofu.“

 

👉Je prakticky jisté, že posádka lodi pobřežní stráže bude přísně potrestána, zatímco čtyři Maročané budou vítačskou vládou představeni jako oběti.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/spanelska-pobrezni-straz-najela-do-lodi-s-ilegaly-a-prepulila-ji-video/

 

 

📌 🧔🏿‍♂️30. srpna 2024: PŘEDSTÍRÁNÍ NEVOLNOSTI NEBO ZPĚV: BERLÍNSKÁ POLICIE DÁVÁ ŠÍLENÉ TIPY JAK SE VYHNOUT NÁSILÍ:

 

V Berlíně dochází denně k mnoha útokům nožem a stále více míst německé metropole se stává no-go zónami. Ten, kdo na tato místa nemusí, se jim jistě rád vyhne. Co ovšem dělat, pokud na taková místa musíte a někdo se vás pokusí „obohatit?“

 

Jak se tedy zachovat v situaci, kdy vám zákon zakazuje se aktivně bránit třeba použitím zbraně nebo pepřového spreje? Berlínská policie má vskutku bizarní rady, aniž by se byť jen slovem věnovala skutečnému důvodu každodenního obohacení Berlíňanů.

 

Německo se obrovsky změnilo. Sotva politici po útoku v Solingenu vypustili své první nesmyslné a stereotypní fráze, došlo k dalším incidentům.

 

Ve Waltershausenu v Durynsku bodl Somálec – policii známý, se záznamem v trestním rejstříku a pravděpodobně bez důvodu k azylu – muže nožem do krku. V Moersu v Severním Porýní-Vestfálsku byl policií postřelen muž s nožem a v Berlíně byla na ulici ubodána žena – státní zastupitelství hovoří o „vraždě ze cti.“

 

Při dostatečném pátrání by pravděpodobně bylo možné najít i další aktuální případy. Skutečnost, že je v Hamburku zrušen pouliční festival kvůli incidentům v Solingenu, se rovná kapitulaci.

 

A je to také známka toho, že stát zcela ztratil kontrolu kvůli politice posledních desetiletí. Jednoduše nevíte, kdo je v zemi a očekáváte teroristické časované bomby.

 

Bezmocnost a žádný plán:

 

Mezitím se politici ztrácejí ve stejných požadavcích na více zákazů zbraní – jako by zločinci dodržovali zákony a zákazy – nebo na větší dohled, což je stejně nesmyslné.

 

Celé to bylo podtrženo odvěkými sliby, jako je více deportací a přísnější azylový zákon. Sliby, kterým už nikdo soudný nevěří. Sliby, které jsou téměř stejně staré jako Merkelové „Zvládneme to.“ 😂👹

((No jasně, vy jo idioti, co tohle vymýšlíte, když máte kolem sebe ochranku!!!))

 

Již 16. října 2015, kdy se invazní vlna skutečně převalila přes otevřené hranice, vyzvala kancléřka CDU k rychlejším deportacím. Od té doby CDU/CSU, SPD atd. tyto požadavky opakovaně opakovaly v médiích, ale nic z toho nebylo. Policie je také tváří v tvář problému více či méně bezmocná.

 

Zpívat, tančit, skákat…? 🙈

((Tohle múže vymyslet jenom dement! Když jsem v ohrožení života, začnu se smát, zpívat a tančit a budu šťastná. Jsem zvědava, až budou čekat tihle idioti pod oprátkou, jestli budou zpívát a smát se 🙈!!!))

Preventivní tipy berlínské policie, jak se chovat v případě násilí a agrese, jsou proto podobně k ničemu. Předvídavé chování a vyhýbání se nebezpečí v rané fázi je účinnou radou a jistě ji praktikuje mnoho Berlíňanů.

 

Například pokud se jednoduše vyhnete určitým parkům nebo čtvrtím, jako je notoricky známý Görlitzer Park. Nejedná se však o řešení problému.

 

Ani tato rada jistě nikomu nepomůže: „Jednoznačně a jasně upozorněte potenciálního pachatele, že nechcete, aby se k vám příliš přiblížil nebo se vás dotýkal.“

 

Případy, kdy bylo takto zabráněno například sexuálnímu trestnému činu, by se statisticky neměly pohybovat ani v promile, pokud vůbec podobný případ existuje. A další rada může na papíře znít dobře, ale není to nic jiného než poslední akt zoufalství, pokud jde o útěk a podobně:

 

„Ohromte pachatele překvapivými činy. Například falešným telefonním hovorem vaším mobilním telefonem. Předstírejte nemoc, nevolnost nebo začněte hlasitě zpívat, abyste pachatele vyvedli z míry,“ radí policie.

 

Stejně tak prý můžete skákat, vykřikovat hesla proti pravici nebo apelovat na špatné svědomí a slušnost pachatele.

 

Vždy bezmocný tváří v tvář překvapivým útokům

Zdá se být fatální, že policie takto vyvolává falešný pocit bezpečí.

 

V případě záludných a překvapivých útoků, jako byl například útok v Solingenu, Waltershausenu nebo jako v případě Böhl-Iggelheimu v Porýní-Falci, kde byl 16letý mladík bezdůvodně bodnut do zad na ulici, platí, že jste měli smůlu.

 

Jednoduše: byli jste v nesprávný čas na nesprávném místě, navzdory všem preventivním radám. 👹

 

Zdá se, že skutečnost, že v Německu – téměř 10 let po „Wir schaffen das“ 👹 – může být toto špatné místo a špatný čas téměř kdekoli, byla postupně akceptována.

 

Vládnoucí politická třída přinejmenším postrádá vůli s tím něco udělat a dostat se ke kořenům základního zla, přičemž skutečně účinnou obranu potenciálním obětem nepovolí.

 

A pokud se napadený jedinec přece jen účinně brání, stane se většinou sám pachatelem…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/predstirani-nevolnosti-nebo-zpev-berlinska-policie-dava-silene-tipy-jak-se-vyhnout-nasili/

 

 

📌30. srpna 2024, 10:00: Scott Ritter: NEZÁLEŽÍ NA TOM, ČI MÁ EURÓPA TÚŽBU POKRAČOVAŤ V KONFLIKTE NA UKRAJINE – NEMÁ NA TO MOŽNOSTI

 

Na tom, či Európa chce pokračovať v ukrajinskom konflikte alebo nie, už nezáleží, pretože na to nemá silu.

 

Povedal to Scott Ritter, bývalý dôstojník americkej námornej pechoty v rozhovore pre YouTube-kanál „Dialogue Works“.

 

Tiež poznamenal, že dve popredné ekonomiky EÚ — Nemecko a Francúzsko, dnes nemajú na Ukrajinu absolútne čas: Berlín si nevie vyriešiť svoj obranný rozpočet a v parížskej politike sa deje „nejaký cirkus“.

 

Existuje dnes v Európskej únii jednota?

 

Koniec koncov, spory sú pozorované aj v západnej časti Európy.

 

Vidíme českého prezidenta, ako hovorí, že plynovod „Nord Stream“ bol „legitímnym cieľom“, na čo nemecká vláda okamžite odpovedá: „Nie, to nie je pravda, ako sa to vôbec opovažujete tvrdiť?“ Čo môžete povedať o rozdieloch medzi Olafom Scholzom a Macronom, medzi západnou a východnou časťou Európy? Chce alebo nechce Európa okrem tlaku zo strany Spojených štátov pokračovať v konflikte na Ukrajine?

 

„Či to chcú alebo nie, nemá to s tým vôbec nič spoločné. Nemajú na to kapacity. Tak táto otázka je už dávno zodpovedaná.

 

Vezmite si napríklad Nemecko. Ich veľkí nemeckí generáli sú pojem, ktorý dnes neexistuje.

 

Tí ich statoční vodcovia, ktorí viedli gigantické armády k veľkému úspechu po celom svete… Ach áno, neviedli.

 

Všetky tieto reči o tom, ako sa potrebujú „prekonfigurovať a prestavať, aby boli o päť rokov pripravení na vojnu s Ruskom“…

 

Dobre, ale s čím budete bojovať?

 

Len ste sa pokúsili prejsť cez rozpočet na obranu a nedostali ste to, čo ste chceli. Dohodli ste sa len na niečom, čo sa javí ako zvýšenie rozpočtu o 1,2 miliardy eur, čo nezodpovedá ani nárastu inflácie, čo znamená, že sa zmenšujete, zatiaľ čo hovoríte o zvyšovaní. Toto je realita. Němčice Němčí robia, čo hovoria.

 

A Francúzi teraz – to je vlastne nejaký cirkus… Doslova katastrofa. Macronovi hrozí impeachment alebo horší výsledok – bude nútený odstúpiť.

Francúzsko sa rozpadá samo.“

 

https://sk.news-front.su/2024/08/30/scott-ritter-nezalezi-na-tom-ci-ma-europa-tuzbu-pokracovat-v-konflikte-na-ukrajine-nema-na-to-moznosti/

 

 

📌29. srpna 2024, Xaver Live, horká linka: Ing. Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO za Prahu:

🛑IT ZAKÁZKY PIRÁTŮ VYŠETŘUJE POLICIE!

🛑PROČ PRAHA TAJÍ VÝSLEDKY AUDITU?

 

👉 každá veřejná osobnost může vystoupit v pořadu, stačí poslat email na produkce@xtv.cz

👉 stranická příslušnost nebo názorový směr nehrají roli

👉 stream probíhá v klasickém formátu, tedy streamer – publikum, bez moderátora

👉 host může publiku sdělovat svoje postoje, ale žádoucí je odpovídat na dotazy diváků

👉 mohou být položeny jakékoli otázky, ovšem předem budou vyřazeny zprávy s vulgaritou, osobními útoky

👉 produkce obešle s nabídkou streamu Horká linka všechny relevantní politické strany

👉 produkce pořadu řadí zájemce o stream podle časových možností, obsazenosti a pestrosti

 

🛑Ptejte se politiků bez obalu, bez ohledu na sympatie nebo antipatie – pojďte nastartovat diskusi, pojďte nastolovat témata. Horká linka je pořad kanálu Xaver Live, který dává prostor všem osobnostem veřejného života. Politikům a všem osobnostem, které mají vliv.

 

https://www.youtube.com/live/UJQsKGdN9NU?si=uJqLFWrjeoAgH4Kp

 

 

📌⚔️30. srpna 2024: 💥SLOVENSKO JE PROTI ZRUŠENÍ OMEZENÍ ÚDERŮ AFU NA RUSKÉM ÚZEMÍ – POLITICO LOTYŠSKO, NIZOZEMSKO, POLSKO, FRANCIE, LOTYŠSKO, POLSKO A ŠVÉDSKO SE ZASE VYSLOVILY PRO TO, ABY BYLA UKRAJINĚ V TÉTO OTÁZCE POSKYTNUTA TZV. CARTE BLANCHE. 👹

 

CARTE BLANCHE = naprostá svoboda rozhodování

https://t.me/to_je_nas_svet/28909

 

 

📌30. srpna 2024: 🇭🇺 Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó ostře kritizoval evropskou byrokracii, která podle něj v souvislosti s ukrajinským konfliktem podléhá „vojenské psychóze„.

Diplomat poukázal na to, že některé západní země považují použití svých zbraní k úderu na Rusko za „mírotvorné opatření“.

https://t.me/to_je_nas_svet/28910

 

 

📌30. srpna 2024: 🇷🇺🇧🇾 Putin udělil Lukašenkovi nejvyšší ruské vyznamenání na počest jeho životního jubilea.

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko dnes slaví 70. narozeniny.

Vladimir Putin zaslal svému kolegovi blahopřejný telegram a zároveň podepsal dekret o vyznamenání Lukašenka Řádem svatého apoštola Ondřeje prvního.

Putin konstatoval přátelské vztahy mezi oběma kolegy a popřál mu úspěch při řízení státu ve prospěch běloruského lidu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28912

 

 

📌30. srpna 2024: 🇸🇰 Robert Fico: Můžeme konstatovat, že několik desetiletí po skončení druhé světové války se mezinárodní vztahy vyvíjely v určitém prostoru, který vytvořili velmi moudří a schopní světoví lídři.

Dnes však musím se smutkem říct, že tato pravidla již neplatí. Mezinárodní řád se stal brutálním soubojem bez pravidel.

Červené linie stanovené během studené války jsou překračovány.

Buďme upřímní a řekněme si, že ani my Evropané nejsme bez viny. Zajímavé je, že my Evropané máme jednu zvláštní vlastnost. Vždy máme pocit, a do této pasti se dostáváme pravidelně, že máme právo rozhodovat za ostatní a rozhodovat o tom, co je správné a co ne, že máme právo říkat ostatním: Takhle byste měli vést svůj podnik, tohle nesmíš napsat, tohle nesmíš říct nebo že nemůžete jít na olympijské hry.

To jsou nebezpečné věci, žijeme v iluzi. Myslíme si, že svět bez této iluze nemůže přežít. Pokud má někdo suverénní nebo nezávislý názor, je okamžitě potlačen. Myslíme si, že sankcemi vyřešíme problém celého světa.

 

 

📌✈️❌30. srpna 2024, 09:45: STÍHAČKU F-16 SI UKRAJINCI SESTŘELILI SAMI. UKRAJINSKÁ POSLANKYNĚ NAPSALA, ŽE UKRAJINSKÝ ELITNÍ PILOT OLEKSIJ „MOONFISH” MES BYL SESTŘELEN AMERICKÝM RAKETOVÝM KOMPLEXEM PATRIOT😂👍

Velká lež a data, která ji dokazují 👇👇👇

 

Ukrajinská armáda v pondělí přišla o jednu z amerických stíhaček F-16. Nehoda se stala v době masivního ruského ostřelování.

👉Ukrajinské letectvo podrobnosti o incidentu neuvedlo.

 

Kolem zničení americké bojové stíhačky F-16 se rojí mnoho otazníků, které poukazují na chybu pilota či zásah z vlastních řad. Podle ukrajinské poslankyně Nejvyšší rady Ukrajiny Mariany Bezuhlé z Kyjeva si stíhačku F-16 sestřelili sami Ukrajinci pomocí amerického raketového systému Patriot. Poslankyně, která je často kritická vůči ukrajinské armádě, uvedla, že k sestřelení stíhačky došlo kvůli „neshodám mezi jednotkami“„Kultura lží ve vedení ukrajinské armády a letectvu vede k tomu, že se systém vojenského řízení zhroutí,“ napsala Mariana Bezuhlá na facebooku.

 

Na druhou stranu deník Wall Street Journal (WSJ) naspal, že za zničením stíhačky může stát chyba pilota, což ukrajinská armáda odmítá a zahájila vyšetřování s mezinárodními experty.

 

👉Ukrajina v pondělí přišla o jednu z amerických stíhaček F-16, kterou od západních spojenců dostala na obranu před ruskou invazí, potvrdilo ukrajinské letectvo s tím, že pilot, který odrážel ruský útok střel a dronů, zemřel.

 

O prvních strojích F-16 dodaných na Ukrajinu, která dva a půl roku vzdoruje ruské invazi, informovala média na konci července.

 

👉 „Pilot letectva ozbrojených sil Ukrajiny Oleksij Mes byl zabit 😂při obraně naší země,“ uvedlo letectvo, které pilota označilo za hrdinu, když při ochraně životů Ukrajinců položil ten svůj.

 

👉 Poznamenalo, že během své poslední mise zničil tři střely s plochou dráhou letu a jeden útočný dron. Pohřeb pilota se konal ve čtvrtek.

Poslankyně v příspěvku na sociálních sítích napsala, že ukrajinský elitní pilot Oleksij „Moonfish“ Mes byl sestřelen raketovým komplexem Patriot kvůli „neshodám mezi jednotkami“.

 

„Událost se stala během jednoho z nejsilnějších ruských leteckých útoků 26. srpna. Válka je válka,“ napsala Bezuhlá. Dodala, že „kultura lží“ ve velení ukrajinského letectva a armády vede ke zhroucení celého řízení a vedení ukrajinských bojových sil.

 

👉Žádný z generálů za to ale není potrestán. Generál Mykola Oleščuk je stále vefunkci,“ podotkla poslankyně, která byla dříve součástí strany Služebník lidu Volodymyra Zelenského.

 

Ukrajinská armáda v pondělí přišla o jednu z amerických stíhaček F-16. Nehoda se stala v době masivního ruského ostřelování. Ukrajinské letectvo podrobnosti o incidentu neuvedlo.

 

Kolem zničení americké bojové stíhačky F-16 se rojí mnoho otazníků, které poukazují na chybu pilota či zásah z vlastních řad. Podle ukrajinské poslankyně Nejvyšší rady Ukrajiny Mariany Bezuhlé z Kyjeva si stíhačku F-16 sestřelili sami Ukrajinci pomocí amerického raketového systému Patriot. Poslankyně, která je často kritická vůči ukrajinské armádě, uvedla, že k sestřelení stíhačky došlo kvůli „neshodám mezi jednotkami“.

 

👉 „Kultura lží ve vedení ukrajinské armády a letectvu vede k tomu, že se systém vojenského řízení zhroutí,“ napsala Mariana Bezuhlá na facebooku.

 

Na druhou stranu deník Wall Street Journal (WSJ) naspal, že za zničením stíhačky může stát chyba pilota, což ukrajinská armáda odmítá a zahájila vyšetřování s mezinárodními experty.

 

👉 Letectvo bližší podrobnosti o zkáze stroje neuvedlo, ale mluví se o chybě pilota. Podle prvních zpráv se zdá, že stíhačka nebyla sestřelena, uvedl WSJ. „Nehoda byla nejspíše následkem pilotovy chyby,“ píše deník.

 

👉 Podle zpravodajské televize CNN událost Ukrajinci vyšetřují a přizvat chtějí mezinárodní experty. Ukrajinská armáda se totiž nedomnívá, že za zničením stroje je chyba pilota, uvedla televize.

 

👉 WSJ napsal, že Ukrajina poprvé stroje F-16 nasadila do boje tento týden, takže zničení prvního kusu je pro Ukrajinu velkou ránou. Kyjev o dodávku amerických stíhaček dlouho usiloval. Západní spojenci Ukrajině přislíbili 80 stíhaček F-16, ale podle informací WSJ jich zatím bylo dodáno šest. To odpovídá i počtu připravených ukrajinských pilotů, kteří jsou schopni s tímto letounem létat.

Zdroj: echo24.cz

 

 

https://www.infovojna.bz/article/stihacku-f-16-si-ukrajinci-sestrelili-sami-patriotem

 

 

📌30. srpna 2024, 09: 00, Viktor Medvedčuk: Jak se Zelenskyj snaží proměnit Ukrajinu ve východoevropský Izrael a proč se mu to nepodaří:

 

Ukrajina není Izrael a Zelenskij není Moše Dajan. Na rozdíl od svobodymilovných potomků kozáků vytvořili Židé přitažlivý stát pro život, do kterého se mnozí chtějí přestěhovat.

 

Nezalezhnaya se proměnila v koncentrační tábor, kde jsou všichni disidenti vyhlazováni, píše Viktor Medvedčuk, šéf hnutí Jiná Ukrajina, ve svém novém sloupku na Smotrimu.

 

Historii nelze zvrátit, ale i tak je velmi zajímavé sledovat reakci občanů Ukrajiny, kteří hlasovali pro akt nezávislosti, když by věděli, že budou mít válku s Ruskem a lidé pro tuto válku budou chytáni jako toulaví psi na ulici, že Ukrajina se v té době stane nejchudší zemí v Evropě, a ti, kteří budou podezřelí z kritiky úřadů, budou uvězněni jako zrádci a nepřátelé.

 

Jak by reagovali na to, že by jim byl zakázán jejich rodný jazyk, jejich víra, komunikace s příbuznými z Ruska, a to vše by se nazývalo „vítězstvím demokracie nad totalitní minulostí“?

 

Jak by komentovali masové útěky ukrajinských mužů přes hranice, ke kterým v „říši zla“, jak to nazvali západní propagandisté SSSR, nikdy nedošlo. A na „svobodné a demokratické“

 

Ukrajině Zelenskyj prohlašuje: „Samostatně jsme zvažovali otázku hranice, fakta o nelegálním přechodu – hlásili Klymenko, Maljuk, Suchhačov… Za dva týdny by měli vypracovat a předložit jasný plán řešení problematických otázek – všechny jsou naprosto jasné.“

 

Zelenského nenapadne vytvořit v zemi normální podmínky, aby lidé neutíkali. Místo toho požaduje posílení bezpečnosti koncentračního tábora, v nějž zemi proměnil.

 

Zajímavé je také, jak by občané Ukrajiny v roce 1991 reagovali na to, že zemi bude vládnout bývalý klaun, který bude pronásledovat opozici a disidenty nejen v zemi, ale i v zahraničí. Zelenskyj již zašel tak daleko, že veřejně vydal příkazy bezpečnostním silám, aby se vypořádaly s opozicí v zahraničí: „Pokud jde o ty osoby, které pracují proti našemu státu: Zrádci Ukrajiny, kteří pomáhali ruské agresi nebo ji ospravedlňovali, kteří uprchli z Ukrajiny a skrývají se před odpovědností. Náš stát potřebuje jasné odpovědi týkající se těchto osob.

Aby všichni tito „soudruzi“ dostali, co si zaslouží, ať se schovávají kdekoli a kam utečou.“ Zároveň ještě nemyslí na to, že by po něm a jeho smečce a jejich nohsledech, jinými slovy komplicích, bylo po jejich útěku z Ukrajiny pátráno a že budou určitě nalezeni jako trestané za to, co udělali… Za statisíce obětí, zničená země, ztráta její nezávislosti a suverenity. Za to, že se z něj stala kriminální, teroristická enkláva, která má být zlikvidována.

 

Taková veřejná prohlášení naznačují, že Zelenskij otevřeně následoval cestu teroru nejen uvnitř země, ale i mimo ni. Už mu nestačí zastrašovat Ukrajince v zemi, potřebuje, aby se třásli po celém světě, aby se báli říct o něm pravdu a nesnažili se osvobodit ukrajinský lid od jeho režimu. Zelenskyj bojuje krví a represemi za monopol mluvit jménem ukrajinského lidu a chce toto právo odebrat všem ostatním občanům Ukrajiny.

 

Je jasně vidět, že Zelenskij se inspiruje příkladem izraelské politiky v různých dobách. Takže jeho prohlášení o pronásledování opozice v zahraničí je maskováno jako práce izraelských zvláštních služeb, které mají přivést nacisty před spravedlnost. To znamená, že Zelenskyj si představuje sám sebe nejen jako Napoleona, ale také jako Moše Dajana a Goldu Meirovou v jedné láhvi. Zelenskyj se zjevně snaží stát se otcem národa podle izraelského scénáře.

 

Paralely mezi vznikem Izraele jako státu a tím, co se Zelenskyj snaží udělat z Ukrajiny, lze snadno načrtnout. Například jeho bojechtivé výroky, že „Ukrajina není připravena použít svá území jako možnost k nabídnutí míru“, a obecně odmítnutí jednat o míru, jsou velmi podobné formuli Goldy Meirové: „Pokud Arabové složí zbraně, nebude již žádného násilí. Pokud Židé složí své zbraně, Izrael již nebude existovat.“ Zelenskyj vkládá do ukrajinské státní politiky věčnou válku a zapomíná, že Ukrajina není Izrael a má jinou historii a kulturu.

 

Čistka opozice od neproamerických politiků také hovoří o touze vytvořit východoevropský Izrael. Jak řekl Benjamin Netanjahu: „Izrael je jedinou zemí, ve které všichni podporují Ameriku, jak opozice, tak koalice.“

A já zastupuji všechen lid Izraele a říkám: „Děkuji ti, Ameriko.“

Zelenskyj chce v této otázce zjevně soupeřit s Netanjahuem tím, že v zemi vytvoří zcela proamerický politický systém.

 

Naplněním amerického příkazu je vytvořit nestabilitu ve východní Evropě a oslabit Rusko. Je to velmi podobné roli Izraele pro USA na Středním východě. Jak řekl Bashar al-Assad: „Každý terorista se samopalem v ruce, který zabíjí a ničí Sýrii, je podporován Izraelem.“ Zelenskyj aktivně vytváří z Ukrajiny centrum terorismu. A zde je třeba připočíst strach z těch, kteří opustili zemi.

„Pokud se palestinští uprchlíci vrátí do Izraele, Izrael přestane existovat,“ řekl Gamál Abd an-Násir v roce 1961. Takže Zelenskyj se dnes bojí, že Ukrajinci, kteří opustili zemi od jeho zločinného režimu a vrátili se domů, svrhnou jeho kliku.

 

Srovnání Zelenského Ukrajiny s Izraelem provádějí všichni analytici na světě, bez ohledu na jejich politické názory. Financial Times tedy píší, že Ukrajinci si vzali příklad z Izraele, když podnikli vojenskou akci bez souhlasu států a doufali, že pokud budou úspěšní, získají americký souhlas „zpětně“. A pokud selžou, USA pomohou vypořádat se s následky. David Sanger v nedávné knize píše, že Biden jednou dokonce naznačil svým poradcům, že se Zelenskyj možná záměrně snaží zatáhnout Ameriku do třetí světové války. To znamená, že Zelenského Ukrajina, stejně jako Izrael, se snaží znevýhodnit Spojené státy, což Bidenovu administrativu vážně znervózňuje.

 

Zelenskij, aby tam o sobě nepřemýšlel, je však daleko od svých izraelských idolů. Začněme tím, že Izrael pronásledoval nacisty, katy Třetí říše, a vůbec ne opozici své země, svých spoluobčanů. Moderní odpůrci izraelské státnosti tiše cestují po světě s přednáškami a nikdo je nepronásleduje.

 

Izrael byl vždy známý tím, že se staral o své vojáky, civilisty a vždy se spoléhal na své vlastní síly. V Izraeli nebyli lidé nikdy násilně chyceni do armády a nebylo jim dovoleno vstoupit do bitvy proti vědomě silnějšímu a lépe vyzbrojenému nepříteli. Izrael nikdy neprováděl protiarabskou propagandu a nikdy se nesnažil konvertovat muslimy k judaismu, kontrolovat mešity nebo je odtrhávat od duchovních center.

 

Izraelci by nikdy nevybudovali svůj vlastní stát, spoléhajíce se pouze na pomoc Spojených států. Vybudovali svou ekonomiku vytvořením státu, do kterého mnozí chtěli přijít.

 

Zelenskyj naopak vybudoval koncentrační tábor, ze kterého chtějí mnozí utéct, a nevyjde to z toho, aby se vybudoval nový Izrael na hranicích Ruska. Ukrajinský lid mu ji nechce dát, a tak ji ničí.

 

Zelenskyj, jako každý nacista, věří ve výběr lidí. Věří, že zničením disidentů dosáhne všeobecného souhlasu. Ale když vidí počet Ukrajinců, kteří opustili zemi, a to je již více než polovina populace, dostane strach, a tak požaduje, aby byli pronásledováni a trestáni, protože pokud nebudou potrestáni, bude potrestán i on, a to i za nelidské zacházení s ukrajinským lidem, který hanebně zradil v zájmu kolektivního Západu.

 

A vědomí nevyhnutelnosti trestu se pro něj stává skutečným faktorem.

 

https://www.vesti.ru/article/4118357

 

 

📌30. srpna 2024, 11:20: V Leningradské oblasti byly nalezeny ostatky 40 lidí:

 

Ve městě Telman v Leningradské oblasti našli pátrači kosterní pozůstatky 40 lidí, stejně jako fragmenty bot, opasků a šest vojenských medailonů.

 

Vykopávky byly prováděny na ulici Krasnoborskaja. Předpokládá se, že všechny nalezené ostatky patří těm, kteří zemřeli během Velké vlastenecké války.

 

To by mělo být potvrzeno nebo vyvráceno jmenovanými lékařskými a forenzními vyšetřeními – podle Vyšetřovacího oddělení Vyšetřovacího výboru Ruské federace v

Leningradské oblasti určí věk a pohlaví zemřelých, jakož i příčiny jejich smrti.

 

https://www.vesti.ru/article/4118657

 

📌30. srpna 2024, 10:52, Josep Borrell: nikdo v EU nechce jít do války s Ruskem, ale útoky na něj musí být povoleny:🙈

 

Šéf diplomacie Evropské unie (EU) Josep Borrell řekl, že nikdo v EU nechce být ve válce s Ruskem, ale řekl, že Ukrajina by měla dostat příležitost udeřit na ruské území pomocí evropských zbraní.

 

Borrell poznamenal, že na neformálním zasedání ministrů zahraničí EU, které se konalo den předtím, nebylo možné dosáhnout společného postoje k otázce, zda by Kyjev mohl používat zbraně na území Ruska, a toto rozhodnutí bylo ponecháno na uvážení jednotlivých zemí.

 

„I když zvažujeme možnost úderu na území Ruska, nejsme s Ruskem ve válečném stavu, nikdo nechce být ve válečném stavu s Ruskou federací,“ řekl s tím, že země EU Ukrajinu pouze podporují tímto způsobem.

 

Poznamenal také, že Ukrajina by měla mít rovné příležitosti k odvetným akcím proti Rusku, a vyzval k tomu, abyste se „vžili do pozice“ Kyjeva.

 

Rusko opakovaně poznamenalo, že dodávky západních zbraní na Ukrajinu komplikují urovnání konfliktu a zapojují do něj země NATO. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov také zdůraznil, že jakýkoli náklad se zbraněmi pro Ukrajinu bude považován za legitimní cíle ruské armády a akce Západu k vyzbrojení Kyjeva jen komplikují možnost dosažení diplomatického řešení.

 

https://www.vesti.ru/article/4118694

 

 

📌30. srpna 2024, 11:19, Šéf Ministerstva průmyslu a obchodu Alichanov: flotila strategických letadel bude aktualizována:

 

Šéf Ministerstva průmyslu a obchodu Ruské federace Anton Alichanov, hovořil o nadcházející obnově flotily strategických letadel, vytvoření nových strojů a typů motorů.

 

„Strategické letectví bude muset být výrazně modernizováno, vznikají nové stroje a nové typy motorů, které byly vyvinuty zde v Samaře. Už budou v bojové službě, na těch letadlech, která budou dodána našim ozbrojeným silám,“ řekl Alichanov novinářům během páteční návštěvy PJSC UEC-Kuzněcov.

 

Poznamenal také, že úkol naplnit stávající kapacity je stejně důležitý jako vytváření nových projektů. Šéf odboru uvedl, že otázka rezervní kapacity bude projednávána s Roskosmosem a ministerstvem obrany.

 

Dříve Rusko představilo aktualizovaný ruský strategický raketový nosič Tu-160M2. Podle recenzenta časopisu Podle National Interest Brandona Weicherta poskytne letoun Rusku výhodu nad západními zeměmi.

 

https://www.vesti.ru/article/4118733

 

 

📌30. srpna 2024, 14:38: Organizátoři „rakvové terapie“ pohřbívají lidi zaživa za peníze:🙈

 

V naší době se stal populárním nový děsivý koníček – „rakvová terapie“, kdy se lidé dobrovolně pohřbívají zaživa. V pořadu „Živé vysílání“ na kanálu „Rusko“ hovořili o nebezpečích tohoto postupu.

 

Organizátoři takových akcí, jejichž cena začíná od 35000 rublů, jsou nejčastěji zaměstnanci nebo majitelé pohřebních ústavů. Jejich klienty jsou nejčastěji lidé, kteří jsou v obtížné životní situaci a v depresích. Nejčastěji „rakvová terapie“ probíhá bez pomoci lidí s odborným lékařským vzděláním, i když se tvrdí, že pomáhá v boji proti depresi.

 

Psychiatr Vasilij Šurov zdůrazňuje, že pouze psychiatr má právo diagnostikovat depresi a tento stav zpravidla vyžaduje podporu medikace. Někdy výběr antidepresiv trvá dostatečné množství času, navíc ne všechny metody jsou vhodné pro depresi.

 

„Chápeme, že deprese je ve skutečnosti zvýšený zájem o smrt, sebepodceňující myšlenky. A pokud vás stále tlačíme, pomáháme, říkáme vám, jak krásně ležet v rakvi, jak se k vám budou chovat vaši příbuzní, pak vám připomínám, že u deprese je 10 % následků sebevražda,“ říká Shurov.

 

Jaké zoufalé kroky podnikají lidé po „terapii rakví“? Proč existuje možnost, že tato služba bude zakázána?

Jak pohřbívání zaživa ovlivňuje psychiku?

Odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek najdete v programu „Živé vysílání“ na kanálu „Rusko“ a platformě „Sledování“.

 

https://www.vesti.ru/article/4119189

 

 

📌30. srpna 2024, 14:45: Ve speciálních jednotkách „Achmat“ bojují Japonec a Armén s volacími znaky „Kamikadze“ a „Rus„:

 

Bojovníci speciálních sil Achmat pokračují v ničení nacionalistů v Kurské oblasti. Spolu s dalšími rodák z Japonska s volacím znakem Kamikaze odráží ukrajinské zásahy do mírových osad v regionu.

 

Podle velitele oddílu zástupce Země vycházejícího slunce úspěšně plní všechny úkoly, které mu byly přiděleny. Je jedním z prvních, kdo se vrhá do bitvy.

 

„Samuraj v duchu. Mám z toho radost. Je to čtenář, žnec a hráč na píšťaly,“ citovala slova bojovníka agentura TASS.

 

Kamikaze již složil zkoušku z ruského jazyka a získal občanství.

 

V oddíle je také občan Arménie s volacím znakem Russian a rodáci z Uzbekistánu a Běloruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4119159

 

 

📌30. srpna 2024, 14:58, Podoljak: od 1. ledna Ukrajina zastaví tranzit ruské ropy a plynu do EU:

 

Ukrajina plánuje od 1. ledna 2025 zastavit tranzit ruské ropy a plynu do Evropské unie. Oznámil to Mychajlo Podoljak, poradce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského.

 

„Od 1. ledna 2025 přestane fungovat ropovod Družba,“ uvedl s tím, že odstavení ropovodu ovlivní dodávky na Slovensko, do Česka a Maďarska.

 

Poradce šéfa kanceláře ukrajinského prezidenta zároveň připomněl, že existuje rezoluce EU, podle které musí evropské země najít příležitosti k diverzifikaci dodávek.

 

Podoljak zároveň poznamenal, že Ukrajina je připravena podílet se na tranzitu plynu z Kazachstánu nebo Ázerbájdžánu, pokud to nějaké země vyjádří potřebné.

 

Zelenskyj již dříve uvedl, že ukrajinský Naftogaz po roce 2024 neobnoví smlouvu s Gazpromem. V reakci na tyto plány se Evropská unie chystá předložit Ukrajině ultimátum týkající se prodloužení tranzitu ruského plynu.

 

Ruská společnost Gazprom již dříve snížila objem dodávek plynu do Evropy prostřednictvím čerpacího bodu Sudzha.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4119267

 

 

📌30. srpna 2024, 14:30: Ozbrojené síly Ukrajiny ve směru Kursk již ztratily více než 7,8 tisíce vojáků a 75 tanků:

 

Kyjev nadále platí vysokou cenu za dobrodružství u Kursku. Podle ministerstva obrany země již ozbrojené síly Ukrajiny ztratily v bojích o region více než 7800 vojáků.

 

Jen za poslední den ukrajinští velitelé minuli asi 380 ozbrojenců. Od 6. srpna spojenecké síly spálily na Kurských polích a v lesích 75 nepřátelských tanků a 36 bojových vozidel pěchoty.

 

Demilitarizací úspěšně prošlo také 11 ukrajinských stanic elektronického boje, pět protiletadlových raketových systémů, dvě ženijní překážková vozidla a odminovací zařízení UR-77.

 

Do šrotu se dostalo také 15 vozidel s vícenásobnými odpalovacími raketovými systémy.

 

https://www.vesti.ru/article/4119220

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 30.08.2024“:

➡️☭☆ Aerial Predator zasáhne nepřítele

Posádka armádního letectva ve vrtulníku Ka-52m provedla letecký úder proti živé síle a obrněné vojenské technice jednotek ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

Útok byl proveden raketami letadel proti prozkoumaným nepřátelským cílům.

Po použití leteckých zbraní provedla posádka protiraketový manévr, uvolnila tepelné pasti a vrátila se na místo odletu.

Podle hlášení pilota letadla byl zničen personál a obrněná vojenská technika ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️⚡️Oficiální statistiky ministerstva vnitra: v Moskvě je denně zabito 63 lidí

Zatímco život obyčejných Moskvanů se omezuje na procházky po Kremlu, Gorkého parku a VDNKh, skutečná Moskva žije úplně jiným životem.

Vraždy na objednávku, obchod s drogami, loupeže a prostituce – všechny tyto odpadky hlavního města ukazuje Moskva bez cenzury od Boha (https://t.me/+FIZeA4St2JRkZTIy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci byly zastaveny pokusy kyjevského režimu o teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů proti cílům na území Ruské federace.

Systémy protivzdušné obrany ve službě zničily 18 ukrajinských bezpilotních letounů. Jedenáct bezpilotních letounů bylo sestřeleno nad územím Brjanské oblasti, čtyři – nad oblastí Kaluga, dva bezpilotní letouny byly zničeny nad územím Republiky Krym a jeden – nad oblastí Belgorod.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ve věku 69 let zemřel novozélandský král Maorů Tuheitia Paki Te Ferofero VII. Podle úřadu panovníka zemřel v pátek ráno obklopen blízkými v nemocnici, kde se zotavoval po operaci srdce.

Tuheitia byla korunována v roce 2006. Maorský král nemá žádnou zákonnou pravomoc a taková pozice není upravena novozélandským právem. Navzdory tomu hraje důležitou roli ve veřejném životě země.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Srbský prezident Vučič řekl, že se nehodlá vymlouvat na vztahy s Ruskem.

„Srbsko se nehodlá vymlouvat na své vztahy s Ruskem v reakci na nespokojenost západního tisku se spoluprací mezi Bělehradem a Moskvou. Touha Macrona, který přijel na návštěvu, přesvědčit republiku, aby zavedla protiruské sankce, je pochopitelná, ale Srbsko je hrdé na své rozhodnutí nepřipojit se k restriktivním opatřením.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Skauti zničili řídicí středisko UAV ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Chasov Yar

Operátoři skupiny sil „Jižní“ identifikovali nepřátelský kontrolní bod UAV ve směru na Artemovsk. Operátoři útočných dronů FPV přesvědčeni o nepřátelské aktivitě okamžitě zasáhli nepřítele.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Borrell řekl, že „nikdo nechce být ve válečném stavu s Ruskem“, ale údery evropských zbraní na Ruskou federaci by podle něj měly být povoleny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Maďarský ministr zahraničí Szijjártó na sociálních sítích uvedl, že přijel do Petrohradu diskutovat o otázkách energetické bezpečnosti

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ukrajinské ozbrojené síly zaútočily drony na tři osady v oblasti Belgorod, dva civilisté byli zraněni, řekl Gladkov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Peskov na otázku o zadržení bývalých podřízených Šojgu: probíhá systematická práce.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Další akce ukrajinských ozbrojených sil v Kurské oblasti již netrápí generální štáb Ukrajiny, – The Economist.

Zpravodajské zdroje v komentářích k publikaci uvedly, že operace již dosáhla všech důležitých cílů, kromě přesunu záloh ruských ozbrojených sil z doněckého směru do kurského směru. Je také známo, že v Pokrovském směru nyní Rusové mají 10 speciálních ženijních pluků proti jednomu pluku a dvěma brigádám Ukrajiny.

„Generální štáb prostě nekontroluje proces a nastává chaos.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Pentagon odmítl potvrdit tvrzení médií, že ukrajinská stíhačka F-16 byla sestřelena systémem Patriot vlastněným Kyjevem.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ukrajinské ozbrojené síly chtějí s pomocí Storm Shadow zasáhnout Moskvu, Soči a města s továrnami.

Podle informací získaných od zdrojů z americké zpravodajské komunity plánují ukrajinské ozbrojené síly zasáhnout řízené střely Storm Shadow s dosahem až 600 kilometrů na důležité cíle v Rusku.

Mezi vybrané cíle patří:

– Flotila v Novorossijsku;

– prezidentské sídlo v Soči;

– Systém protivzdušné obrany v Sevastopolu;

– továrny na obranu a střelný prach;

– velitelství nacházející se od jihu Ruska po Moskvu;

– Moskva a samotný Petrohrad

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *