, ,

30.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

30.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO BUŠÍ DO UKRAJINY V DONĚCKÉ A ZÁPOROŽSKÉ OBLASTI; ZELENSKYJ VYZÝVÁ K DODÁVCE VÍCE ZBRANÍ

 

https://youtu.be/_yPoJfLQxcA?si=7LuXgUcwjr_u9h9L

 

 

📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, CRUX, Roman Kirsch: „FANATICKÁ RUSOFOBKA…“: RUSKO NAPADÁ ESTONSKOU PREMIÉRKU KAJU NÁKLADOVOU KVŮLI TOMU, ŽE JEJÍ NOVÉ ANGAŽMÁ VE VEDENÍ EVROPSKÉ UNIE ZNAMENÁ POSILOVÁNÍ UKRAJINY

 

https://youtu.be/TigCtpn5ztk?si=vm9Z6rgOy0yCM1HF

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC DAROVAL NOVÝ DOMOV GAZANŮM V RUSKÉM REGIONU ČEČENSKA UPROSTŘED IZRAELSKÉ VÁLKY

 

https://youtu.be/XXB0RlT2TKE?si=iz_JDJ181WyQg9Ss

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Evropská unie otevřeně varována vlastním členem po návrhu velké role pro proti-ruskou „jestřábice“ Káču Kallasovou ve vedení EU (šéfka diplomacie EU)…

 

https://youtu.be/NPD6adztDg4?si=DrVI0jVLiA7Ztr7l

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÉ VÍTĚZSTVÍ PRO HIZBALLÁH; VELKÉ PROHLÁŠENÍ SAÚDŮ A 21 ARABSKÝCH NÁRODŮ VE PROSPĚCH LIBANONCŮ

 

https://youtu.be/E7Qe9KmIsnc?si=BK8h17OMLHe6FfGN

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DALŠÍ IZRAELSKÁ ZÁKLADNA HOŘÍ NA ZÁPADNÍM BŘEHU JORDÁNU; 200 VOJÁKŮ IZRAELSKÝCH OBRANNÝCH SIL MUSELO UTÉCT PŘED OHNĚM, ABY SI ZACHRÁNILI HOLÉ ŽIVOTY

 

https://youtu.be/grNz11X0b98?si=4_O-s4SZX-gK-eDp

 

 

 

📌30.06.2024, 7:31: DĚLOSTŘELCI SKUPINY SEVER ZNIČILI MASKOVANÉ POZICE A SABOTÁŽNÍ A PRŮZKUMNÉ SKUPINY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Posádky houfnic D-30 ruských jednotek nadále zasahují muniční sklady a opevněné pozice nepřítele.

 

Dělostřelecké posádky skupiny ruských jednotek „Sever“ zasáhly maskované pozice ozbrojených sil Ukrajiny v zóně speciální operace. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

„Posádky 122mm houfnic D-30 dělostřelecké jednotky skupiny ničily maskované pozice a sabotovaly skupiny ozbrojených sil Ukrajiny při provádění palebných misí,“ uvedlo ministerstvo.

 

Poznamenali, že dělostřelci nadále zasahují muniční sklady a opevněné pozice nepřítele. Výpočty úspěšně provádějí nepřetržitou palbu na cíle ve vzdálenosti přes 15 km, hlásí RIA Novosti.

 

Dříve vyšlo najevo, že útočný dron ruských sil zničil ukrajinskou opakovačku na pravém břehu Dněpru a dočasně paralyzoval ovládání nepřátelského UAV.

 

https://www.vesti.ru/article/4023474

 

 

 

📌30.06.2024, 07:40: V NIGÉRII ZEMŘELO V DŮSLEDKU SÉRIE TERORISTICKÝCH ÚTOKŮ TÉMĚŘ 20 LIDÍ:

 

18 lidí se stalo oběťmi teroristických útoků na svatbě, pohřbu a v nemocnici v severovýchodní Nigérii.

 

Série explozí v nigerijském státě Borno zabila nejméně 18 lidí. Informovalo o tom místní oddělení krizového řízení.

 

„V tuto chvíli bylo zjištěno, že zemřelo 18 lidí,… 48 z nich bylo vážně zraněno,“ uvádí se ve zprávě.

 

Upřesňuje se, že první výbuch zahřměl uprostřed svatebního obřadu, další se odehrál v nemocnici města Gvoza. Sebevražedný atentátník také odpálil bombu na pohřbu.

 

Nigerijské vydání časopisu Punch již dříve napsalo, že nejméně šest lidí bylo zabito při výbuchu bomby na svatebním místě ve městě Gwoza.

 

https://www.vesti.ru/article/4023488

 

 

📌30.06.2024, 6:14: PCHJONGJANG OBVINIL WASHINGTON Z VYTVOŘENÍ „ASIJSKÉ VERZE NATO„:

 

Další cvičení Spojených států, Japonska a Jižní Koreje podle KLDR naznačují organizaci třístranného vojenského bloku.

 

Severokorejské ministerstvo zahraničí označilo minulá vojenská cvičení Spojených států, Japonska a Jižní Koreje za „neprozíravá a provokativní“. Pchjongjang se domnívá, že Washington má v úmyslu eskalovat vojenské napětí v regionu, hlásí Ústřední telegrafní agentura KLDR.

 

JÁDREM TĚCHTO CVIČENÍ JE STRATEGICKÝ POKUS SPOJENÝCH STÁTŮ ESKALOVAT VOJENSKÉ NAPĚTÍ V REGIONU, VYVINOUT TLAK NA RUSKÝ DÁLNÝ VÝCHOD A OBKLÍČIT ČÍNU.

Pravidelné konání třístranných společných vojenských cvičení Spojených států, Japonska a Korejské republiky jasně ukazuje, že americká strategie dobývání světa, zaměřená na obklíčení a zadržování nezávislých suverénních států, na uplatňování své vojenské hegemonie, již překročila červenou čáru,“ uvádí se v prohlášení.

 

Je třeba poznamenat, že další cvičení naznačují systematizaci a organizaci třístranného vojenského bloku. Pod záminkou „posílení stability a bezpečnosti v regionu“ Japonsko, Spojené státy a Jižní Korea ve skutečnosti formují „asijskou verzi NATO“.

 

Ministerstvo připomnělo, že v srpnu 2023 se země dohodly na „okamžité interakci pro společnou reakci“ v případě hrozby vůči kterékoli z nich. „To ze své podstaty připomíná princip kolektivní obrany NATO,“ vysvětlilo severokorejské ministerstvo zahraničí.

 

Již dříve bylo oznámeno, že třídenní vojenské cvičení Japonska, Spojených států a Jižní Koreje Freedom Edge skončilo ve Východočínském moři. Letadla, vrtulníky a lodě byly zapojeny, včetně americké letadlové lodi a jihokorejského torpédoborce.

 

Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace vyjádřilo japonskému velvyslanectví silný protest kvůli vojenskému cvičení v blízkosti hranic Ruska, které je naplánováno na období od 19. do 25. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4023450

 

 

📌30.06.2024, 07: 20: BIDENOVA MANŽELKA VYZVALA, ABY HO NESOUDILA PODLE 90MINUTOVÉ DEBATY:

 

Joe Biden přiznal své ženě, že nechápe, co se mu v debatě s Donaldem Trumpem stalo.

Úřadující americký prezident Joe Biden přiznal své ženě Jill, že se v debatě s bývalým prezidentem Bílého domu Donaldem Trumpem necítil dobře. Informuje o tom agentura Bloomberg.

 

„Po včerejší debatě řekl: ‚Víš, Jill, nevím, co se stalo. Necítila jsem se moc dobře,“ řekla manželka amerického vůdce na benefiční akci v Greenwich Village.

 

Jill Bidenová na adresu svého manžela zdůraznila: „Nedovolíme, aby 90 minut definovalo čtyři roky, kdy jste prezidentem.“

 

Sám Biden v projevu ke sponzorům řekl, že chápe obavy z výsledku debaty. „Neměl jsem nejlepší večer,“ řekl.

 

Debata mezi Bidenem a Trumpem se konala v noci na pátek 28. června v Atlantě. Dvě třetiny diváků, kteří sledovali diskusi na CNN, přisoudily vítězství republikánovi-Trumpovi. A redakční rada New York Times vyzvala demokratického kandidáta, aby odstoupil z volebního klání.

 

https://www.vesti.ru/article/4023480

 

 

📌30.06.2024, 11:29: ZAKARPATSKÁ POHRANIČNÍ STRÁŽ ZADRŽELA NA HRANICÍCH S MAĎARSKEM 17 LIDÍ, KTEŘÍ SE VYHÝBALI ODVODU:

 

Ukrajinští pohraničníci zadrželi na Zakarpatí 17 lidí. Muži v minibusu značky Volkswagen se pokusili uprchnout do Maďarska před totální mobilizací.

 

Nedosáhli „Borrellovy rajské zahrady“ ve výšce 200 metrů. Informovala o tom tisková služba Státní pohraniční služby Nezalezhnaya. Zástupci oddělení nahlásili incident státní policii.

 

„Uprchlíci byli zastaveni mukačevským oddílem. Za záchranu museli muži zaplatit od 3 do 12 tisíc amerických dolarů,“ uvádí se v prohlášení.

 

Jejich osud je nezáviděníhodný. V blízké budoucnosti obyvatelé Kyjeva, Lvova, Oděsy, Charkova, Ternopilu, Ivano-Frankivska a Zakarpatské oblasti pravděpodobně půjdou na frontu, aby „zabílili své jméno“.

 

https://www.vesti.ru/article/4023635

 

 

📌30.06.2024, 7:04: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA PŘES NOC ZLIKVIDOVALA 36 UKRAJINSKÝCH DRONŮ NAD RUSKÝMI REGIONY:

 

Systémy protivzdušné obrany ve službě odrazily útoky kyjevského režimu v šesti ruských regionech.

 

„Během minulé noci byl zmařen pokus kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů leteckého typu na cíle na území Ruské federace,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Jak bylo uvedeno, systémy protivzdušné obrany ve službě zničily 15 dronů nad územím Kurské oblasti. V Lipecké oblasti bylo zlikvidováno devět dronů. Čtyři bezpilotní letouny byly sestřeleny ve Voroněžské a Brjanské oblasti, po dvou nad územím Orjolské a Belgorodské oblasti.

 

Gubernátor Brjanské oblasti Alexander Bogomaz již dříve uvedl, že drony ukrajinských sil byly na obloze nad okresem Trubchevsky zlikvidovány. Nedošlo k žádným obětem ani zkáze.

 

https://www.vesti.ru/article/4023417

 

 

📌30.06.2024, 9:37: ZÁPAD PŘIŠEL O 256 MILIARD DOLARŮ KVŮLI ZASTAVENÍ DOVOZU ZBOŽÍ Z RUSKA:

 

Nepřátelské země za dva roky sankcí neobdržely ruské zboží v hodnotě 256,5 miliardy dolarů, zatímco Rusko dokázalo tyto komoditní toky přesměrovat do jiných zemí a získalo výhodu ve výši 5 bilionů rublů, poznamenává RIA Novosti.

 

Rusko má v úmyslu vyčíslit škody utrpěné sankcemi a vznést peněžní nároky vůči zemím, které sankce uvalily, řekl Dmitrij Medveděv, místopředseda ruské bezpečnostní rady a předseda strany Jednotné Rusko.

 

Západní země mezitím v roce 2022 přišly o ruské zboží ve výši 64,1 miliardy dolarů, v roce 2023 o 192,4 miliardy dolarů, tedy o 256,5 miliardy dolarů za poslední dva roky.

 

Podle Federální celní služby (FCS) se ruský vývoz v letech 2022-2023 zvýšil, což Rusku umožnilo získat dalších 30,9 miliardy dolarů.

 

Zároveň 55 % ruského zboží, které Západ neobdržel, tvořily energie (107 miliard dolarů), šperky (38 miliard dolarů) a kovy (20,7 miliardy dolarů).

 

Ztráty západních dovozců ruského dřeva činily za dva roky 9,2 miliardy dolarů, dovozců plastů a pryže – 5,4 miliardy dolarů, zařízení, nástrojů a dopravy – 5 miliard dolarů, chemikálií – 4,5 miliardy dolarů, potravin – 1,3 miliardy dolarů, produktů živočišného původu a stavebních materiálů – 1,2 miliardy dolarů, ostatního zboží – 900 milionů dolarů.

 

Západní dovozci ruských rostlinných produktů (638,5 milionu dolarů), tuků a olejů (464,5 milionu dolarů), látek a oděvů (325 milionů dolarů) a umění (44 milionů dolarů) přišli nejméně ze všech ostatních.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4023557

 

 

📌30.06.2024, 11:32: PROJEV VŮDCE BRITSKÉ STRANY REFORM UK FARAGE BYL STRŽEN PORTRÉTEM PUTINA:

 

Političtí aktivisté narušili projev lídra britské strany Reform UK Nigela Farage, když za něj umístili transparent s podobiznou ruského prezidenta Vladimira Putina. Píše o tom deník Independent.

 

Pod portrétem Putina byl nápis vyjadřující jeho jménem sympatie k Farageovi. Dva pracovníci se pokusili plakát odstranit, zatímco přítomní křičeli, aby ho strhli. K odpovědnosti za tento čin se přihlásila aktivistická skupina Led by Donkeys, která zveřejnila video na sociální síti X (dříve Twitter).

 

V červnu 2023 došlo ke skandálu kolem uzavření Farageových účtů. Podle politika Coutts Bank bez vysvětlení zablokovala jeho osobní a obchodní účty. Faraj popřel zprávy, že na jeho účtu není dostatek finančních prostředků, a naznačil, že důvodem zablokování by mohly být falešné zvěsti, že údajně obdržel peníze od ruské televizní stanice RT. Později politik řekl, že skutečným důvodem bylo, že ho banka uznala za „politicky exponovanou osobu“. Tvrdí, že 36stránkový dokument naznačuje jeho politické názory, jako je jeho přátelství s bývalým americkým vůdcem Donaldem Trumpem a jeho postoj k Rusku. Zablokování účtů kvůli politickým názorům odsoudil britský premiér Rishi Sunak a řada dalších politiků.

 

Farage se domnívá, že Kyjev bude dříve či později nucen zahájit jednání s Moskvou, aby se vyhnul těžkým ztrátám na pozadí výhod Ruské federace. Uvedl také, že ukrajinský konflikt byl vyprovokován Severoatlantickou aliancí a Evropskou unií s jejich neustálou expanzí na východ.

 

https://www.vesti.ru/article/4023679

 

 

📌30.06.2024, 11:52: V KLDR ZAČALI NOSIT ODZNAKY S JEDNÍM KIM ČONG-UNEM:

 

Severokorejští představitelé byli poprvé viděni s odznaky s jediným portrétem vůdce KLDR Kim Čong-una.

 

Korejská ústřední tisková agentura (KCNA) zveřejnila záběry úředníků hovořících na 10. plenárním zasedání Ústředního výboru Korejské strany práce.

 

Jak upozorňuje jihokorejská agentura Jonhap, jedná se o první oficiální potvrzení používání odznaků s jediným portrétem Kim Čong-una.

 

Odznaky s portréty vůdců KLDR musí nosit všichni občané republiky. V roce 1970 byl zahájen oběh odznaků s podobiznou zakladatele KLDR Kim Ir-sena a v roce 1992 – s jeho nástupcem Kim Čong-ilem. Po jeho smrti v roce 2011 se objevily odznaky s dvojportrétem bývalých představitelů republiky. Jsou nejoblíbenější mezi populací. Odznaky s podobiznou Kim Čong-una vešly ve známost v roce 2013.

 

Podle novinářů z jihokorejské agentury Jonhap výskyt odznaku s pouze jedním portrétem Kim Čong-una naznačuje, že úřady KLDR stupňují úsilí o „idealizaci“ a „zbožňování“ současného vůdce.

 

Ruský prezident Vladimir Putin vykonal 19. června státní návštěvu KLDR. Po rozhovorech ruský vůdce poznamenal, že vztahy mezi oběma zeměmi dosáhly bezprecedentní úrovně strategického partnerství.

 

https://www.vesti.ru/article/4023661

 

 

📌30.06.2024, 12:36: V ODĚSE DOŠLO K VÝBUCHU POBLÍŽ KOUPAJÍCÍCH SE LIDÍ:

 

V Oděse došlo k výbuchu na pláži poblíž koupajících se lidí, píše ukrajinské vydání Strana.

Sloup vody stoupal několik metrů od lidí, kteří plavali u břehu. Dříve nebyl nikdo zraněn.

 

Místní média naznačují, že by se mohlo jednat o minu.

 

Na začátku června úřady Oděsy oznámily otevření oblasti pro koupání a zlepšení zdraví ve městě – celkem asi 20 pláží ve městě a regionu.

 

https://www.vesti.ru/article/4023724

 

 

📌30.06.2024, 14:25: RUSKÝ PREZIDENT BUDE MÍT V ASTANĚ (KAZACHSTÁN) ŘADU DŮLEŽITÝCH ROZHOVORŮ:

 

V červenci navštíví Astanu ruský prezident Vladimir Putin. Hlavu státu čeká řada důležitých mezinárodních jednání, řekl autor a spolumoderátor pořadu Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

Ve stejnou dobu jako Vladimir Putin se do hlavního města Kazachstánu chystají i lídři mnoha dalších zemí. Prezident před několika týdny řekl, že plánuje mluvit s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem.

 

Pokud si pozorně prostudujete Putinovy výroky z posledních týdnů, je jasné, že setkání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem je možné i v Astaně. I když se viděli poměrně nedávno, témat k diskuzi je spousta.

 

V Moskvě bude pokračovat řada pracovních setkání. Obecně bude týden velmi jasný. Chcete-li vědět vše dříve než ostatní, přihlaste se k odběru telegramového kanálu ZARUBIN – jednoho z nejcitovanějších v Rusku.

 

Kreml již dříve uvedl, že prezidenti Ruska a Turecka se v telefonickém rozhovoru dohodli na kontaktech na summitu Šanghajské organizace pro spolupráci, který se bude konat v Astaně ve dnech 3. a 4. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4023423

 

 

📌30.06.2024, 11:54: VE VOLGOGRADSKÉ OBLASTI BYLO NĚKOLIK LIDÍ OTRÁVENO SALÁTY:

 

Pět lidí, včetně šestiletého dítěte, se otrávilo zakoupenými saláty v pekárně ve městě Volžskij ve Volgogradské oblasti, bylo zahájeno trestní řízení. Informovalo o tom regionální Vyšetřovací ředitelství ICR.

 

Podle agentury si otrávení lidé koupili saláty v místní pekárně Pechka. Všechny oběti vyžadovaly lékařskou péči – byly hospitalizovány se známkami akutní střevní infekce.

Podle místních obyvatel se v pekárně opakovaně prodávalo zboží s prošlou dobou použitelnosti.

 

Bylo zahájeno trestní řízení týkající se otravy při výrobě a prodeji výrobků, které nesplňují bezpečnostní požadavky. Jeho vyšetřování je pod kontrolou ústředí Vyšetřovacího výboru.

 

https://www.vesti.ru/article/4023688

 

 

📌30.06.2024, 13:45: RUSKÁ ARMÁDA ZASÁHLA NEPŘÍTELE VE 127 OKRESECH:

 

Během uplynulého dne zasáhly ozbrojené síly Ruské federace nahromaděné nepřátelské živé síly a vojenskou techniku ve 127 okresech. Informovala o tom tisková služba Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Podle vojenského oddělení systémy protivzdušné obrany sestřelily 72 bezpilotních letounů, dvě řízené střely dlouhého doletu Neptune-MD, tři falešné vzdušné cíle MALD a také devět amerických raket HIMARS.

 

Ozbrojené síly RF navíc zasáhly železniční ešalon zbraněmi, vojenským vybavením a nepřátelským personálem.

 

Dříve vyšlo najevo, že jednotky skupiny vojsk „Jih“ osvobodily dvě osady a jednotky „Sever“ porazily sedm brigád Ozbrojených sil Ukrajiny v Charkovské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4023779

 

 

📌30.06.2024, 10:54: USA ROZMISŤUJÍ TANKY ABRAMS NA ZÁKLADNĚ NATO V POLSKU:

 

Spojené státy přesunuly do Polska 14 tanků M1 Abrams. Bojová vozidla byla nasazena na americké základně v oblasti Powidza na západě země. Tuto informaci oznámil Pentagon.

 

„První várka byla dodána. Techniku obdržela 405. brigáda polní podpory armády. Od místa rozmístění jednotky k ukrajinským hranicím je to asi 400 kilometrů,“ uvádí se v prohlášení.

 

Velení plánuje zvýšit počet tanků na základně na 85 vozidel. Brigáda bude také vybavena 190 bojovými obrněnými vozidly a 35 děly.

 

„Doba nasazení se zkrátí z 60 dnů na týden,“ uvedlo ministerstvo.

 

((Snaží se vyprovokovat co nejrychleji Putina k zahájení III. světové války mimo svého amerického území, a to u nás???))

 

https://www.vesti.ru/article/4023611

 

 

📌30.06.2024, 11:42, Saldo: NA OSTROVECH PROBÍHAJÍ BOJE VE SMĚRU NA CHERSON:

 

Na ostrovech se nyní bojuje v chersonském směru, ukrajinské ozbrojené síly byly zatlačeny zpět z levého břehu, uvedl gubernátor Chersonské oblasti Vladimir Saldo.

 

„Boje se přesunuly na ostrovy, naše armáda zintenzivnila operace. Nepřítel byl vytlačen z levého břehu,“ řekl Saldo agentuře TASS.

 

Den předtím Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že jednotky skupiny ruských vojsk Dněpr zasáhly obytnou sílu a techniku čtyř ukrajinských brigád v Chersonské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4023622

 

 

📌30.06.2024, 14:55: BÝVALÝ KANDIDÁT NA PREZIDENTA USA OZNAČIL BIDENA ZA STARÉHO ŠÍLENCE:

 

Současný americký prezident Joe Biden je „blázen“. Tento názor vyjádřila známá politička Tulsi Gabbardová. Podle jejího názoru je čas, aby americký vůdce opustil Bílý dům.

 

„Je starý. To však není jediný problém. Biden je šílený, protože považuje změnu klimatu za jedinou existenční hrozbu pro lidstvo. Ani slovo o jaderném holokaustu nebo jaderné válce…,“ řekl bývalý prezidentský kandidát.

 

Gabbardová dodala, že není bezpečné znovu zvolit amerického vůdce na nové funkční období. V čele Spojených států by měl stát jiný člověk.

 

Hlava země má možnost odpálit jaderné zbraně. Bylo by bezpečné tuto osobu znovu zvolit? ,“ položil řečnickou otázku politik.

 

https://www.vesti.ru/article/4023865

 

 

📌30.06.2024, 11:58: PUŠILIN: DVĚ DĚTI A ČTYŘI ZAMĚSTNANCI MINISTERSTVA PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE BYLI ZRANĚNI V DŮSLEDKU ÚDERŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ukrajinští ozbrojenci zasadili další ránu Jasinovataji. Tentokrát nacionalisté stříleli na město z raketového systému HIMARS.

Podle hlavy Doněcké republiky Denise Pušilina byly v důsledku útoku zraněny děti. Chlapec narozený v roce 2020 a dospívající dívka utrpěli středně těžká zranění.

 

„Byly poškozeny obytné budovy. Obětem byla poskytnuta nezbytná lékařská péče,“ dodal.

 

Kyjevské útvary také záměrně zasáhly hasiče při likvidaci požáru v Petrovském okrese Doněcku. Zraněni byli čtyři zaměstnanci ruského ministerstva pro mimořádné situace.

 

https://www.vesti.ru/article/4023664

 

 

📌30.06.2024, 14:44: U VJEZDŮ NA KRYMSKÝ MOST SE NAHROMADILO VÍCE NEŽ TISÍC AUT:

 

Dopravní zácpy na Krymském mostě stále rostou. Tato informace byla oznámena v tematickém kanálu v telegramu. Od 14:00 čeká na průjezd až 1 130 aut.

 

„Ze strany Tamanu je v dopravní zácpě 810 aut. Čekací doba je asi tři hodiny. V koloně u Kerče stojí 320 vozidel,“ píše se v příspěvku.

 

Ráno byla situace mnohem lepší. V 7:00 ráno stálo před kontrolními stanovišti na Krasnodarském území pouze 175 aut. Přitom nedocházelo k žádnému hromadění aut ze strany Kerče.

 

Provoz na Krymském mostě byl dnes večer dočasně zablokován. Asi 20 minut nebyl motoristům povolen vjezd do stavby. Později byla plavba obnovena.

 

https://www.vesti.ru/article/4023838

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.06.2024, 14:55: INICIATIVA „PATRIOTI EVROPY“ JMENOVALA TŘI PRIORITY PRO PRÁCI V EVROPSKÉM PARLAMENTU:

 

BÝVALÝ PREMIÉR ČESKÉ REPUBLIKY ANDREJ BABIŠ HOVOŘIL O PRIORITÁCH NOVÉHO SPOJENECTVÍ STRAN RAKOUSKA, MAĎARSKA A ČESKÉ REPUBLIKY, KTERÉ USILUJÍ O VYTVOŘENÍ VLASTNÍ FRAKCE V EVROPSKÉM PARLAMENTU.

 

„Rozhodli jsme se založit novou politickou frakci v Evropském parlamentu – Patrioty pro Evropu,“ citovala Babiše agentura TASS.

„Sešli jsme se, protože nás spojují tři priority.

Budou určovat naši politiku v EU: 👉 ochranu suverenity, 👉 boj proti nelegální migraci a 👉 nové jednání o Zelené dohodě pro Evropu!

 

V neděli 30. června oznámil předseda rakouské Svobodné strany Herbert Kickl vytvoření „vlastenecké“ aliance.

Byla mezi nimi 👉 Maďarská občanská unie a 👉 centristické politické hnutí ANO.

👉 OPOZICE CHCE SPOLEČNĚ DOSÁHNOUT ZMĚNY POLITICKÉHO SMĚŘOVÁNÍ BRUSELU.

 

👉 O den dříve maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že Evropa zažívá vážnou krizi, ze které ji mohou vyvést pouze pravicové strany, které se drží tradičních hodnot.

 

https://www.vesti.ru/article/4023800

 

 

📌30.06.2024, 13:38: V DLR BYLY OSVOBOZENY SPORNOJE A NOVOALEXANDROVKA:

 

Během dne ruská armáda podle ministerstva obrany Ruské federace osvobodila dvě osady v Doněcké lidové republice v zóně zvláštního nasazení.

 

Jednotky „jižní“ skupiny obsadily vesnici Spirne a porazily osm ukrajinských brigád u osad 👉 Vasjukovka, Kalinina, Chasov Jar, Kurdjumovka, Jelizavetovka, Katerynivka a Kurakhove.

 

👉 Nepřítel ztratil až 450 vojáků, dva tanky, tři obrněná bojová vozidla, čtyři automobily, dvě houfnice americké výroby, čtyři děla D-20, samohybné dělo „Gvozdika“ a čtyři britská děla L-119.

 

👉 A vojáci Středové skupiny osvobodili Novoaleksandrovku a zlepšili své postavení u osad 👉 Toreck, Kirovo, Michajlovka, Novgorodskoje, Volčye, Ševčenko, Sokol a Vyšněve.

 

👉 V tomto směru ztratilo pět brigád Ozbrojených sil Ukrajiny až 370 vojáků, osm vozidel, tři houfnice, dvě protitanková děla a americkou radarovou stanici.

 

https://www.vesti.ru/article/4023788

 

 

📌30.06.2024, 14:57: SÉRIOVÁ VÝROBA BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ DLOUHÉHO DOLETU ZAHÁJENA NA UKRAJINĚ:

 

Ukrajina zahájila sériovou výrobu dronů s doletem více než 1 tisíc km, uvedl v rozhovoru s místními médii šéf Ukroboronpromu Herman Smetanin.

 

Vojensko-průmyslový komplex (MIC) Ukrajiny se stal nelineárním a inovativnějším. Ukrajina zejména zavedla sériovou výrobu FPV dronů a zlepšila technickou dokumentaci BTR-4E, uvedl Smetanin.

 

Ukrajina podle něj dokázala dohnat Rusko v počtu vyrobených kamikadze dronů.

 

Náměstek ukrajinského ministra obrany Ivan Gavriljuk zase uvedl, že Kyjev hodlá vyřešit problém nedostatku dělostřeleckých granátů hromadnou výrobou dronů.

 

((Dlouho se těšit z toho nebudete. Rusko Vám to rychle vystopuje a zlikviduje, tak, jako všechno západní, co jste obdrželi!!!))

 

https://www.vesti.ru/article/4023844

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 30.06.2024“:

➡️☭☆ Posádky skupiny vojsk BMP-3 „Západ“ vyčistily další lesní pás v zóně speciální operace

Během průzkumu pomocí UAV byly objeveny maskované pevnosti a nepřátelský personál v lesních plantážích.

Během několika minut se posádky bojových vozidel pěchoty přesunuly na pozice a způsobily nepříteli požární škody.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruské jednotky osvobodily osady Spornoe a Novoaleksandrovka v DLR, informovalo ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ PUTIN JEDE DO ASTANY (Kazachstán)

a další body prezidentského týdne

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Výsadkáři ryazanského výsadkového pluku skupiny Dnepr paralyzovali práci nepřátelských UAV. Během průzkumu na pravém břehu Dněpru byla objevena nepřátelská opakovačka umístěná na věži, která umožnila bezpilotním letounům UAF létat k našim pozicím na levém břehu řeky. Posádka dronu FPV během pár minut překročila řeku v Chersonském směru a zasáhla ukrajinskou opakovačku. V důsledku toho byla v této oblasti paralyzována veškerá kontrola dronů ozbrojených sil Ukrajiny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nový šéf běloruského ministerstva zahraničí Maxim Ryženkov telefonicky hovořil s Lavrovem, uvádí běloruské ministerstvo zahraničí.

Byl projednán harmonogram bělorusko-ruských kontaktů, bilaterální spolupráce a interakce zemí s různými mezinárodními organizacemi.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *