, ,

29.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉ČESKÁ POLITICKÁ REPREZENTACE VLOŽILA VŠECHNY NADĚJE DO NÁSTUPKYNĚ BIDENA HARRISOVÉ

29.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY: ČESKÁ POLITICKÁ REPREZENTACE VLOŽILA VŠECHNY NADĚJE DO NÁSTUPKYNĚ BIDENA HARRISOVÉ

 

❤️Odvaha a změna. Každý den v životě každého jednotlivce může vše změnit.

A tento den začíná každé ráno znovu. Prožijme tedy změnu, kterou chceme pro svět!

 

📌28. července 2024, Jindřich Kulhavý: ČESKÁ POLITICKÁ REPREZENTACE VLOŽILA VŠECHNY NADĚJE DO NÁSTUPKYNĚ BIDENA HARRISOVÉ.

 

Světové dění se nám opět tak nějak mění. Přestože okurkovou sezónu budou nyní vyplňovat Olympijské hry v Paříži, politické události nabírají na rychlosti. A dost možná protiliberálním směrem. I když zahájení jednoho z největších sportovních svátků mělo šokovat, což se i díky propagaci LGBT vcelku povedlo, největší událostí je plno změn v USA a z toho vycházejícího posunu i jinde na planetě.

 

👉 Nejdříve se vraťme k Olympijským hrám. Opět jsou zneužity k politickým hrátkám a bez kompletní ruské a běloruské reprezentace jsou podobným divadlem, jako hokejové mistrovství bez hlavních favoritů.

Fialův názor o ostudě, zúčastní li se jediný Rus olympiády, nesdílíme. Spíše tvrdíme, že invazivní premiér navštívivší Český olympijský dům je trapnější než kdokoliv jiný. Zúčastnit se olympiády je pro absolutní většinu sportovců nesplněným snem. A je jedno, jaké jsou národnosti. Přestože husté síto nepustí na toto klání skutečně jen ty nejlepší, protože existuje jistá mezinárodní solidarita a přednost často dostanou výsledkově horší reprezentanti zemí, kde daná disciplína nepatří do světové špičky, přesto jde o prestižní událost. A vítězi stávají stejně nakonec ti v daný okamžik nejlepší.

 

👉 Přidáme- li ještě prosazování LGBT úchylností a na druhém konci potřebu až neskutečně přísných a tvrdých bezpečnostních opatření ochraňujících sportovce, ptáme se, má li olympijská myšlenka ještě tu cenu, kterou mívala. Zvláště, když se o olympijské vesnici veřejně ví, že místo setkání stovek úspěšných sportovců nabušených testosteronem v případě mužů a žen přetékajících množstvím energií je často připodobňováno k sexuální obdobě Sodomy a Gomory. Ne, že bychom to mladým nepřáli, sex je zdravý, ale přeci jenom by mělo jít především o sport. Pro ten byly Olympijské hry stvořeny. A v době jejich konání se též nikde neválčilo. Co se tedy vrátit k jejich podstatě?

 

ZPĚT K MIMOSPORTOVNÍM UDÁLOSTEM.

 

👉 V USA dle našich médií během tří dní dotáhnula Kamala Harrisová Trumpa v popularitě. Kdo by čekal od liberálů jinou zprávu, byl by naivní.

👉 Nenávist vůči Trumpovi je i u našich médií a politiků bezbřehá a zklamání z toho, že ani dva pravděpodobní střelci exprezidenta bojujícího o návrat do Bílého domu netrefili, je neskrývané. Je s podivem, že snajpr určený jakoby, na ochranu kandidáta na prestižní úřad nebyl určen k případnému doražení toho, koho měl ochraňovat. Asi by to nikoho nepřekvapilo.

👉 Už to, že měl udávaného atentátníka na mušce déle, ale měl zakázáno střílet, naznačuje, že se čekalo, až zamíří profesionál, o němž se nikde moc nemluví a střílel z vodárenské věže. Předpokládáme, že i ten už je po smrti, to aby nemohl nikdy mluvit. To se však řešilo interně, a tak nějak poamericku. Možná jde o spekulaci, ovšem v této době vcelku reálnou.

 

👉 Česká politická reprezentace vložila všechny naděje do nástupkyně Bidena Harrisové. 👉 Pokud vyhraje Trump, čeká nás pravděpodobně po zbytek funkčního období Pětikoalice docela zajímavé období. Nebudeme mít rádi ani USA, ale ani Ruskou federaci.

👉 Tedy pokud Trump své tvrzení o schopnosti ukončit rusko-ukrajinskou krizi nemíní použitím síly, kterou by překonal pouhé financování války Bidenem. Kdyby snad náhodou (nic tomu nenasvědčuje, ale…) chtěl harašit zbraněmi, hned by získal v představitelích Pětikoalice řadu obdivovatelů, především kriegministryně Černochové.  Předpokládáme, že to se nestane.

👉 Trumpovi leží v žaludku spíše Čína technologicky i hospodářsky stoupající na významu. Přeci jenom miliarda Číňanů je větší hrozba než 135 milionů Rusů. Byť dobře vyzbrojených a s obrovským nerostným bohatstvím v zádech, s těmi se dá ale dohodnout. I o Ukrajině a nerozšiřování NATO.

👉 Trump tuší, že válka zbraní by byla totální nesmysl, ale ta hospodářská už zuří a Američané v ní evidentně prohrávají.

👉 Hůře je na tom už jen Evropa se svým direktivním a devastujícím Green Dealem potápějícím kontinent pod úroveň ostatních.

👉 A to nehovoříme o pokračující migraci, jejíž dopady se projevují i v místě konání olympijských her.

 

POSLEDNÍ POSTŘEH.

 

👉 Planeta se topí ve spalujícím horku. Tedy podle médií a ,,odborníků“.

Pravdou je, že v Alpách je více sněhu než kdy jindy, u nás je za tropické dny označován každý, kdy je běžné letní počasí, přičemž ani letos po loňských prázdninách není žádné obrovské vedro.

👉 Také Golfský proud a další klima ovlivňující fenomény nevykazují žádné abnormality, snad jen letní nebe není tak modré, jako bývalo v dobách našeho mládí (berme v úvahu věk autora článku, kterému z vhodných a kdysi provozovaných sportů pro jeho ,,mládí“, a následky úrazů zůstaly lyže, kolo, posilovna, motorismus a sex…to by mohl i na olympiádu). 👉 Čímž upozorňujeme spíše na to, že časté bouřky, kroupy a přívalové deště nejsou důsledkem ekologie, ale spíše vměšování se člověka do přírodních zákonů.

👉 Pokusy ovlivňovat počasí tu však nejsou proto, aby nám bylo na Zemi lépe, spíše se testuje, jak nás co nejvíce zmanipulovat a možná i zlikvidovat, aniž by kvůli tomu musela začít jaderná válka. Ta se totiž nedá dopředu predikovat a po dosažení požadovaného rychle ukončit.

 

https://www.inadhled.live/zajimavosti/posledni-dny-jsou-vcelku-turbulentni/

 

 

📌28. července 2024, 19:43, Mearsheimer: OZBROJENÉ SÍLY RF JSOU SCHOPNY NEUTRALIZOVAT I SOFISTIKOVANÉ MODERNÍ ZBRANĚ:

 

Americký politolog John Mearsheimer uvedl, že ruská armáda úspěšně neutralizuje všechny moderní zbraně, které jsou dodávány ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

Mearsheimer v rozhovoru pro YouTube kanál Daniel Davis / Deep Dive uvedl, že Washington dodává Kyjevu sofistikované moderní zbraně a ruské ozbrojené síly tyto zbraně ničí.

 

To samé se podle něj stane i se stíhačkami F-16 americké výroby. Domnívá se, že přesun těchto letounů na Ukrajinu v jakémkoli množství nebude moci ovlivnit běh událostí na bojišti, protože ozbrojené síly Ukrajiny nemají dostatek kvalifikovaných pilotů a Rusko má silnou protivzdušnou obranu. Jak dodal politolog: „Ruská protivzdušná obrana těchto dvacet F-16 rozstřílí na kusy.“

 

Již dříve bylo oznámeno, že ukrajinští piloti do konce léta absolvují výcvikový kurz obsluhy stíhaček F-16.

 

https://www.vesti.ru/article/4068149

 

 

📌28. července 2024, 17:22: ZÁCHRANÁŘI POKRAČUJÍ V PÁTRÁNÍ PO POHŘEŠOVANÝCH ČLENECH POSÁDKY POTOPENÉ LODI ARGOS GEORGIA:

 

Pátrací a záchranná operace po potopení lodi Argus Georgia pokračuje u Falklandských ostrovů. Mezi členy posádky plavidla jsou Rusové.

 

O pokračování pátracích prací informuje agentura RIA Novosti. „Dvě lodě po nich pátrá, ale nejsou žádné zprávy,“ řekl agentuře Stig Ervik, výkonný ředitel společnosti Ervik Havfiske, která loď vlastní.

 

Den předtím Ervik oznámil, že v důsledku ztroskotání lodi zemřeli dva Rusové, dva se pohřešují a čtyři byli zachráněni. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že byli zabiti tři ruští občané, čtyři jsou naživu a další je považován za pohřešovaného.

 

https://www.vesti.ru/article/4068064

 

 

📌28. července 2024, 29:02: V NĚMECKU VYPUKL SKANDÁL OHLEDNĚ VYDÁVÁNÍ VÍZ MIGRANTŮM:

 

V Německu probíhá vyšetřování proti pracovníkům ministerstva zahraničí v souvislosti se skandálem kolem vydávání víz migrantům.

 

Podle zpravodajského portálu Focus-online německé orgány činné v trestním řízení, stejně jako prokuratura v Berlíně a Chotěbuzi, vyšetřují případ proti zaměstnancům ministerstva zahraničních věcí, kteří nařídili velvyslanectvím a konzulátům, aby umožnily cizincům s neúplnými nebo padělanými dokumenty vstup do Německa, hlásí TASS.

 

Focus-online uvedl, že mezi migranty jsou občané Sýrie, Afghánistánu, Turecka, Pákistánu a různých afrických zemí.

 

Německé ministerstvo zahraničí opakovaně uvedlo, že existuje pouze 19 takových případů, ale federální policejní vyšetřovatel toto tvrzení popřel. Podle vyšetřovatele v současné době probíhají tři vyšetřování proti vysoce postaveným úředníkům ministerstva zahraničí.

 

Jak portál poznamenal, od roku 2018 vstoupilo do Německa téměř 12 tisíc uprchlíků bez pasů. Většina výjimek byla udělena Palestincům, migrantům z Eritreje a Somálska, stejně jako Syřanům a Afgháncům.

 

https://www.vesti.ru/article/4068141

 

 

📌28. července 2024, 19:59, Bezuhlaya: VÁŽNĚ ZRANĚNÍ VOJÁCI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY UMÍRAJÍ VE FÁZI EVAKUACE:

 

Zástupkyně Nejvyšší rady Mariana Bezuglaya uvedla, co je důvodem vysokého procenta vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří se po zraněních vracejí do řad. Podle ní je to kvůli masivním ztrátám těžce raněných ve fázi jejich evakuace z bojišť.

 

„Statistiky budou dobré, pokud nedorazí těžce ranění,“ napsala na své stránce na sociálních sítích. Údaje z oficiálních statistik jsou podle ní způsobeny vysokou úmrtností těžce zraněných lidí, kteří jsou transportováni na stabilizační bod.

 

Bezuhla poznamenává, že tato čísla jsou způsobena jak nízkou kvalitou taktické medicíny v ozbrojených silách Ukrajiny, tak obtížemi při evakuaci s intenzitou bojů. Poukázala také na zanedbávání statistik o poskytování první pomoci.

 

https://www.vesti.ru/article/4068166

 

 

📌28. července 2024, 20:39: FRANCOUZSKÉ MINISTERSTVO VNITRA SE POKUSILO POSLAT DOPIS S MOROVÝM VIREM:

 

Francouzské ministerstvo vnitra se pokusilo poslat podezřelý dopis. Jak se ukázalo, byl v něm přítomen virus moru.

 

O incidentu informuje publikace Parisien. Dopis adresovaný šéfovi francouzského ministerstva vnitra byl nalezen na poště v třídicím centru v departementu Côte-d’Or. Uvnitř byl jemný černý prášek.

 

Odborníci se rozhodli nalezený prášek zkontrolovat. Testy ukázaly, že v prášku je přítomen virus moru. Obsah dopisu byl odeslán k dalšímu zkoumání do Pasteurova ústavu. Incident je pod kontrolou prokuratury v Dijonu.

 

Již dříve bylo oznámeno, že na ovčí farmě v Rumunsku bylo zaznamenáno propuknutí moru des petits ruminants.

 

https://www.vesti.ru/article/4068174

 

 

📌28. července 2024, 19:35: BLOGER Z KYJEVA OLEG SHKH SE POCHLUBIL SVÝM ÚTĚKEM Z UKRAJINY:

 

Ukrajinský blogger se na sociálních sítích pochlubil, že se mu podařilo uprchnout ze země a vyhnout se tak mobilizaci.

 

Známý ukrajinský blogger Oleg SHSH, který se narodil v Charkově a žil v Kyjevě, se úspěšně vyhnul všem nástrahám lovců z TCC a podařilo se mu přestěhovat do zahraničí. Teprve na druhý pokus však první skončil v červnu zadržením na hranicích s Moldavskem.

 

Ale teď se ten chlapec cítí v Paříži skvěle, zveřejňuje své fotografie na pozadí Eiffelovy věže a posměšně prohlašuje: „Ach!“

 

Jeho předplatitelé okamžitě požadovali, aby se s nimi Oleg podělil o zaručený způsob, jak uprchnout z Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4068206

 

 

📌28. července 2024, 20:06: POLSKO KRITIZOVALO ORBÁNA A NAVRHLO MU, ABY VYTVOŘIL ALIANCI S PUTINEM:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán je na okraji mezinárodního společenství jak v EU, tak v NATO, řekl náměstek polského ministra zahraničí Władysław Teofil Bartoszewski v komentáři k Orbánovu sobotnímu projevu, v němž kritizoval kroky Západu.

 

Politička přiznala, že úplně nechápe, proč Maďarsko chce zůstat členem organizací, které se mu tolik nelíbí a které s ním podle jejího názoru špatně zacházejí.

 

„Proč Viktor Orbán nevytvoří alianci s Vladimirem Putinem a některými autoritářskými státy tohoto typu?“ navrhl Bartoszewski.

 

Maďarský premiér ve svém projevu v sobotu 27. července v rumunském městě Băile Tuşnad upozornil na skutečnost, že v konfliktu na Ukrajině se mnoho zemí světa, navzdory pokynům Západu, postupně staví na stranu Ruska. Orbán také vyjádřil názor, že Ruská federace je pod „hyperracionálním řízením“, její kroky jsou logické a Západ je naopak nepředvídatelný a nekontrolovatelný a jeho oslabení a kolaps je nyní největším problémem na světě.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov již dříve řekl, že Orbánova slova o vyřešení konfliktu na Ukrajině hledáním kompromisů, spíše než vojenskou eskalací, se stala pro Západ „červeným hadrem“, a proto se z něj snaží udělat vyvrhele.

 

https://www.vesti.ru/article/4068137

 

 

📌28. července 2024, 20:09, WP: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY ZAHÁJILY ÚTOČNÝ OBLOUK VE SNAZE DOBÝT KLÍČOVÝ TRANZITNÍ UZEL:

 

Americké noviny Washington Post píší, že ruské jednotky obrátily směr svých útoků a snaží se dobýt Pokrovsk, klíčový dopravní uzel pro ukrajinskou armádu.

 

Odborníci publikace poznamenávají, že během speciální vojenské operace ozbrojené síly Ruské federace neúprosně postupují po oblouku tří klíčových bodů: Chasiv Yar – Toretsk – Ocheretino.

 

Tato ofenzíva se odehrává na pozadí katastrofálního nedostatku personálu v ozbrojených silách Ukrajiny a neustálých řečí o tom, že je čas, aby Ukrajina zahájila mírové rozhovory za podmínek vyjádřených Vladimirem Putinem.

 

Autoři materiálu naznačují, že hlavním územním cílem Ruska je nyní Doněcká oblast, protože ofenzíva ve směru na Charkov přinesla Moskvě velmi omezený úspěch.

 

https://www.vesti.ru/article/4068142

 

 

📌28. července 2024, 21:29: V MYKOLAJIVU VYPUKL ROZSÁHLÝ POŽÁR:

 

V Mykolajivu vypukl rozsáhlý požár. Informují o tom ukrajinská média. Příčiny požáru však nejsou specifikovány.

 

„V Mykolajivu vypukl rozsáhlý požár. Co hoří, se nehlásí,“ píše portál Strana.ua. Jak je uvedeno v materiálu zdroje, který také zveřejnil video z incidentu, občané Nikolajeva jsou vyzýváni, aby se zdrželi otevírání oken ve svých domech a bytech.

 

Dne 28. července oficiální zdroj pro varování obyvatelstva Ukrajiny oznámil letecký poplach v sedmi regionech země. Mezi nimi byla i Nikolajevská. Varování před potenciální hrozbou ze vzduchu bylo vyhlášeno také v Oděské, Dněpropetrovské, Černihivské, Charkovské, Kirovogradské a Poltavské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4068199

 

 

📌28. července 2024, 22:32: ERDOGAN VARUJE, ŽE TURECKO BY MOHLO VSTOUPIT DO IZRAELE:

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan řekl, že Ankara může „vstoupit“ do Izraele stejným způsobem, jako to kdysi udělala do Libye a Náhorního Karabachu.

 

Šéf Turecka promluvil na stranickém zasedání v provincii Rize, kde poukázal na působivé úspěchy obranného průmyslu země. Erdogan však připustil, že by mohly být významnější. Pak by se Izrael neodvážil vést vojenskou operaci v Gaze.

„Musíme být silní. Tak jako jsme vstoupili do Karabachu, tak jako jsme vstoupili do Libye, tak to uděláme s Izraelem. Není nic, co bychom nemohli udělat,“ citovala agentura RIA Novosti tureckého prezidenta.

 

Turecká armáda je přítomna v Libyi a také poskytla významnou podporu Ázerbájdžánu během konfliktu v Náhorním Karabachu.

 

https://www.vesti.ru/article/4067979

 

 

📌28. července 2024, 21:51: V CHARKOVĚ BYLA ZASAŽENA DOPRAVNÍ SPOLEČNOST:

 

Zástupce Charkovské oblastní prokuratury Dmytro Čubenko uvedl, že v Charkovském okrese Slobodsky byl zasažen dopravní podnik. Poznamenal, že k tomu došlo v důsledku dvou raketových útoků.

 

Čubenko to oznámil ve videu, které bylo zveřejněno na telegramovém kanálu Charkovské oblastní prokuratury. „V 11 hodin dopoledne Rusové zahájili dva raketové útoky na Slobidského čtvrť v Charkově,“ řekl. „Stávkovalo se v jednom z dopravních podniků v okrese.“

 

Zároveň upřesnil, že v důsledku raketového útoku nedošlo k žádným obětem ani úmrtím. Další podrobnosti nejsou uvedeny.

 

V neděli byl vyhlášen letecký poplach v sedmi regionech Ukrajiny včetně Charkova. Také 28. července ukrajinská média informovala, že v Charkově došlo ke dvěma výbuchům.

 

https://www.vesti.ru/article/4068163

 

 

📌28. července 2024, 22:29, ZACHAROVOVÁ O OMLUVĚ MOV: JSOU UPŘÍMNÍ VE SVÉ IGNORANCI A ŠPATNÉM VKUSU:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová se vyjádřila k omluvě organizátorů olympijských her v Paříži za ofenzivní zahajovací ceremoniál.

 

„Jsou naprosto upřímní ve své ignoranci a špatném vkusu, morbiditě vnímání světa a diktatuře liberalismu,“ řekla listu Izvestija.

 

Dne 28. července se za zahajovací ceremoniál omluvila zástupkyně organizačního výboru olympijských her v roce 2024 Anne Deskamová. Vysvětlila, že organizátoři chtěli „oslavit rozmanitost společnosti“, spíše než vyjádřit neúctu k určitým sociálním nebo náboženským skupinám.

 

K omluvě se připojil i Mezinárodní olympijský výbor (MOV). Ve svém prohlášení uvedl, že organizátoři her neměli v úmyslu urazit city křesťanů nebo vyznavačů jiných náboženství.

 

„Jejich cílem bylo oslavit komunitu a toleranci,“ uvedl výbor.

 

MOV také vyjádřil lítost nad tím, že by se někdo mohl urazit některými scénami. Konkrétně byla míněna parodie na „Poslední večeři“ Leonarda da Vinciho.

 

MOV zveřejnil své prohlášení na sociální síti X, jejíž majitel Elon Musk ostře kritizoval zahájení her a označil je za projev „do očí bijící neúcty“ ke křesťanům.

 

MOV se samostatně omluvil vedení Jižní Koreje za to, že národní tým republiky na olympijských hrách byl nesprávně prezentován jako národní tým KLDR.

 

https://www.vesti.ru/article/4068225

 

 

📌29. července 2024, 01:07, Peskov: PUTIN SE PŘIPRAVUJE NA SETKÁNÍ S NOVÝM ÍRÁNSKÝM PREZIDENTEM NA SUMMITU BRICS:

 

Ruský prezident Vladimir Putin se připravuje na setkání s íránským prezidentem Masúdem Peseschkianem na říjnovém summitu BRICS v Kazani.

 

„Íránská strana už má platné pozvání a doufáme, že nový prezident na summit přijede.

Budeme rádi, když ho uvidíme, a prezident Putin se připravuje na nadcházející kontakt,“ řekl mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov listu Izvestija.

 

Náměstek ruského ministra zahraničí Andrej Ruděnko již dříve oznámil, že Rusko a Írán dokončily přípravu komplexní dohody o strategickém partnerství, k jejímu podpisu by mělo dojít v brzké době. Agentura IRNA na oplátku uvedla, že Peseschkian v telefonickém rozhovoru s Putinem řekl, že je připraven podepsat tuto dohodu na podzim na summitu BRICS v Kazani.

 

https://www.vesti.ru/article/4068227

 

 

📌29. července 2024, 01:00, Bild: PŘI ÚTOKU U REZIDENCE NĚMECKÉ KANCLÉŘKY BYLI ZRANĚNI ČTYŘI LIDÉ:

 

Čtyři lidé byli zraněni při útoku nožem v Berlíně poblíž rezidence spolkového kancléře Olafa

Scholze.

 

„Ke krveprolití se čtyřmi zraněnými došlo v neděli večer kolem 20:40 (21:40 moskevského času – pozn. red.) v parku Spreebogen vedle mostu Gustava Heinemanna – velmi blízko rezidence kancléře!“ píše se v článku Bildu.

 

Je třeba poznamenat, že tři lidé byli hospitalizováni s vážnými zraněními.

 

Podezřelý byl zadržen v areálu hlavního vlakového nádraží. Podle předběžných údajů je příčinou incidentu hádka, která vypukla, přesnější motivy zatím nejsou známy.

 

https://www.vesti.ru/article/4068181

 

 

📌29. července 2024, 01:32: V OBLASTI ORJOL BYLY SESTŘELENY DVA DRONY, POŠKOZENA BYLA ELEKTRÁRNA:

 

V noci byly v oblasti Orjolu sestřeleny dva drony, došlo k poškození elektrárny.

 

„Přátelé, dnes v noci byly na území Glazunovského okresu sestřeleny dva nepřátelské bezpilotní letouny. Nedošlo k žádným obětem, ale došlo k poškození místní elektrárny,“ uvedl gubernátor Andrej Klyčkov na svém kanálu Telegram.

 

Operační služby se zabývají odstraňováním následků leteckého útoku. Na místě pracují strážci zákona.

 

Již dříve bylo oznámeno, že v Kurské oblasti bylo sestřeleno 13 ukrajinských dronů typu letadla.

 

https://www.vesti.ru/article/4068245

 

 

📌29. července 2024, echo24.cz: ZTRÁTOVÝ STÁT SE CHYSTÁ NALÍT DALŠÍCH MINIMÁLNĚ 5 MILIARD DO PLATŮ:

 

Navzdory rozpočtovému schodku se vláda chystá navýšit platy některých státních zaměstnanců.

 

Navzdory rozpočtovému schodku se vláda chystá navýšit platy některých státních zaměstnanců. Státní kasu by to mohlo zatížit dalšími asi 5 miliardami korun. Spokojen s tím, ale je jen málokdo – zatímco odbory nebo opozice by vlastně uvítaly ještě razantnější navýšení, kritici vládní rozpočtové nezodpovědnosti dostali do rukou další výtku vůči vládní koalici.

 

Opatření navrhované ministerstvem práce a sociálních věcí zahrnuje zvýšení základních platů o 7 až 10 procent, což znamená nárůst o 1130 až 6820 korun měsíčně v závislosti na odbornosti a délce praxe.

 

Zvýšení by se mělo týkat úředníků, pracovníků v kultuře, technických pracovníků v sociálních službách a zdravotnictví, a nepedagogických pracovníků ve školství. Změny by se měly promítnout do září.

 

https://echo24.cz/a/HwK2K/zpravy-domov-stat-ztraty-nalit-minimalne-5-miliard-platy

 

 

📌29. července 2024, Bohumil Pečinka: ZVÍTĚZÍ BABIŠ DOSTATEČNĚ? DO VOLEB ZBÝVAJÍ DVA MĚSÍCE:

 

Andrej Babiš, pravděpodobný příští vítěz v krajských volbách a se solidní vyhlídkou na zisk i v senátních volbách, je nebezpečný pro dnešní vládní i opoziční tábor. V politickém systému založeném na koaliční spolupráci to není nejlepší možná pozice. Z téhle relativní izolace ho může dostat jen dramatické vítězství.

 

Nadcházejícím krajským a senátním volbám předcházel ostrý spor o termín jejich konání, který, jak víme, prozatím určuje prezident republiky po konzultaci s politickými stranami.

 

Termín pro podzimní typ voleb (komunální, senátní, krajské) se od revoluce neustále přesouval. Začínalo se v prvním listopadovém týdnu, následoval konec října, až se datum překlopilo do září. Důvodem byly stesky politiků, že listopadové plískanice nejsou pro volební kampaň příliš vhodné. Svaz měst a obcí při debatách o jejich datu přišel s nápadem udělat krajské volby a první kolo voleb senátních už 14. září.

 

To logicky kritizovali kandidující politici s odůvodněním, že se lidé vracejí z dovolených na přelomu srpna a září, takže nebude čas na volební kampaň, čímž se umrtví podstatná část demokratické soutěže. Nabídli proto poslední zářijový víkend. Proti tomu argumentoval Svaz měst a obcí, že v době státního svátku na svatého Václava neseženou samosprávy nikoho do sčítacích komisí.

 

Prezident Petr Pavel nakonec prosadil kompromisní variantu a volby proběhnou 20. a 21. září 2024. Jen tak na okraj, tahle debata se nebude opakovat, protože podle novely volebního zákona budou mít od roku 2026 podzimní volby svůj řádný termín v říjnu.

 

V jaké předvolební atmosféře se krajské a senátní volby odehrají? I tady budeme nejspíš svědky kompromisu mezi dvěma extrémy. V roce 2008 chtěli voliči vytrestat Topolánkovu vládu a výsledkem bylo „oranžové tsunami“ sociální demokracie, která vyhnala tehdy vládní ODS ze všech hejtmanských křesel. Opakem byly naopak poslední krajské volby v roce 2020, kdy vládní ANO sice zvítězilo v deseti z třinácti krajů, ale nakonec z toho vytěžilo jen tři hejtmanská křesla.

 

Budou to sedmé krajské volby v naší polistopadové historii, takže můžeme z jejich průběhu odvodit nějaké trendy.

 

https://echo24.cz/a/HEEmb/tydenik-echo-analyza-pecinka-zvitezi-babis-dostatecne

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 29.07.2024“:

➡️☭☆ Libanonské hnutí Hizballáh oznámilo, že zaútočilo na pozice izraelské armády v pohraničních osadách

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Francouzskému ministerstvu vnitra byl zaslán dopis obsahující morový virus, který byl adresován vedoucímu oddělení Geraldu Darmaninovi, uvádí Parisien. Podle publikace dopis na ministerstvo nedorazil: byl zachycen v třídicím centru na poště.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *