, ,

29.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

29.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024 16:58, parlamentnilisty: LEYENOVÁ ZNOVU DO ČELA EK? Z ITÁLIE A MAĎARSKA KŘIK. FIALA TLESKÁ:

 

👉 Rada Evropské unie se na čtvrtečním jednání shodla na jménech na nejvyšších postech Evropské unie. Staronovou šéfkou Evropské komise by se měla stát Ursula von der Leyenová 👹, předsedou Evropské rady Portugalec Antonio Costa a šéfkou unijní diplomacie by měla být Estonka Kaja Kallasová. „Jsem si jist, že navržení lídři EU budou naslouchat zájmům Česka,“ uvedl premiér Petr Fiala 👹, který všechna tři jména podpořil. Lídři také schválili strategický program EU na příštích pět let a podepsali bezpečnostní dohodu s Ukrajinou.

 

👉 Český premiér Petr Fiala 👹 podpořil na jednání v Bruselu všechny navržené kandidáty na nejvyšší funkce Evropské unie. Jednání podle něj probíhalo velmi racionálně a díky tomu se lídři velmi rychle shodli i na dalších tématech. Evropská rada nominovala na předsedkyni Evropské komise opětovně Ursulu von der Leyenovou, na budoucího předsedu Evropské rady Antonia Costu a do vedení unijní diplomacie Kaju Kallasovou.

 

👉 „Myslím, že to je rozhodnutí, které je pro Českou republiku dobré a já jsem toto rozhodnutí podpořil. Všechny tři osobnosti znám, mají k České republice dobrý vztah a mám s nimi dobré pracovní zkušenosti,“ uvedl český premiér 👹. Ursulu von der Leyenovou a Kaju Kallasovou nyní musí posvětit Evropský parlament na své ustanovující schůzi v červenci.

 

👉 Přitom ještě před jednáním zaznívala kritika například od italské premiérky Giorgie Meloniové, že její konzervativní frakce ECR nebyla přizvána k jednáním ze začátku týdne, kde se nejsilnější frakce lidovců a socialistů dohodly na jménech všech tří nejvyšších evropských činitelů. MAĎARSKÝ PREMIÉR VIKTOR ORBÁN DOKONCE PROHLAŠOVAL, ŽE JDE O PODVOD NA EVROPSKÉ VOLIČE. 👍

 

👉 „FRAKCE EPP VYTVOŘILA KOALICI LŽÍ A PODVODŮ SE SOCIALISTY A LIBERÁLY 👍. Tuto hanebnou dohodu nemůžeme a nebudeme podporovat 👍. Pro tohle evropští občané nehlasovali! 👍“ hřímal Orbán.

 

👉 Evropská rada ale nakonec všechny tři předjednané posty schválila a šéfka Evropské komise poděkovala za důvěru na další mandát. „Děkuji vedoucím představitelům za podporu mé nominace na druhý mandát. Jsem potěšena, že mohu sdílet tento okamžik se svými přáteli Antoniem Costou a Kajou Kallasovou. Nyní budu usilovat o potvrzení v Evropském parlamentu poté, co předložím své politické cíle,“ uvedla von der Leyenová 👹.

 

👉 Spokojený s výběrem jmen je i francouzský prezident Emmanuel Macron 👹, který navrženým kandidátům pogratuloval. „Gratuluji Ursule von der Leyenové, Kaje Kallasové a Antoniu Costovi. Na dnešním večerním zasedání Evropské rady jsme se rozhodli vycházet z našich zkušeností a odrážet politickou rovnováhu naší unie ve službách naší strategické agendy,“ napsal Macron na síti X.

 

👉KLÍČOVÝM BODEM JEDNÁNÍ BYLO TAKÉ SCHVALOVÁNÍ STRATEGICKÉHO PROGRAMU NA DALŠÍCH PĚT LET. Podle českého premiéra 👹 je tento program nyní realističtější, než byl ten minulý a mnohem více se v něm odrážejí zájmy ČR ((?????)), což je výsledek vytrvalého českého diplomatického úsilí.

 

👉 V rámci nové unijní strategie bude vyvíjen větší tlak na ochranu hranic v rámci migrace a také posílení spolupráce se třetími zeměmi. Klimatická politika by nově měla být pragmatičtější s ohledem na podporu evropského průmyslu. Česku se podle Fialy 👹 podařilo prosadit dvě své priority – bezpečnost a hospodářský růst. ((?????))

 

👉 „Česká republika prosadila v oblasti energetiky konkrétní úpravu textu závěrů, ve kterých se mluví o zajištění dostupné energie včetně využívání všech nízkouhlíkových zdrojů – tedy i jádra. ((Ty jsi to jádro zla!!!)) V oblasti konkurenceschopnosti se podařilo zahrnout důrazy na otevřenou obchodní politiku, což je důležité pro české firmy,“((???)) prohlásil Fiala 👹.

 

👉 Na summitu byl přítomen také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 👹, který s lídry EU podepsal bezpečnostní dohodu, která i nadále zaručuje vojenskou pomoc Ukrajině. Dohoda shrnuje dosavadní závazky EU směrem k Ukrajině včetně nedávného rozhodnutí Evropské unie vložit letos pět miliard eur, tj. 124,5 miliardy korun do speciálního fondu na vojenskou pomoc.

 

👉 Summit EU podle Fialy 👹 vyzval k dalšímu posílení vojenské podpory Ukrajině a zejména k ochraně ukrajinského obyvatelstva i kritické energetické infrastruktury s využitím systémů protivzdušné obrany, munice a raket.

 

👉 „Rada přivítala shodu na využití příjmů ze zmrazeného ruského majetku na podporu Ukrajiny a vyjádřila ochotu pracovat na půjčce na úrovni států G7,“ oznámil český premiér Fiala 👹, který měl v Bruselu s ukrajinským prezidentem Zelenským také bilaterální jednání: „Zhodnotili jsme oboustranné vztahy, ale i bezpečnostní a ekonomickou spolupráci. Ukrajinský prezident mě informoval o aktuální situaci na frontě a stavu ukrajinské armády. Bavili jsme se o švýcarské mírové konferenci i nadcházejícím summitu NATO, stejně tak i o vztazích EU a Ukrajiny.“

 

👉 Summit se zabýval také situací na Blízkém východě. Podle českého premiéra šlo o složitější diskusi, jelikož každý členský stát EU vnímá situaci v pásmu Gazy jinak. I tak se ale znovu schválilo právo Izraele na sebeobranu, snaha o řešení humanitární krize v Gaze i podpora mírového plánu amerického prezidenta Joea Bidena 👹.

 

👉 Česko, Rakousko a Německo podle Fialy společně prosadily odstranění výzvy jiných států ze závěrů Evropské rady, aby byla Palestina mezinárodně uznána jako samostatný stát: „Může to být výsledek procesu – cíl, ale nemůže to být začátek jednání. Je to velmi citlivá otázka a z hlediska mezinárodního práva je řešena také každým státem individuálně,“ oznámil Petr Fiala 👹.

 

👉 Na závěr jednání se Evropská rada 👹 shodla na posílení investic do obrany. Evropská komise má připravit návrhy s důrazy na obranný průmysl. Evropská unie se podle lídrů musí dál stávat v obraně více soběstačnou. ((V čem soběstačnou, když jste všechno rozkradli a rozprodali???))

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Leyenova-znovu-do-cela-EK-Z-Italie-a-Madarska-krik-Fiala-tleska-757635

 

 

📌28.06.2024: 🚨🌎 AGENDA 2030. CHCETE POCHOPIT, CO JE AGENDA 2030?

 

Pak sledujte toto.

 

„179 různých zemí se přihlásilo k tomuto plánu, podle kterého se svět vyvine v totalitní stát pod jednou vládou“

https://t.me/absurdnisvet/75360

 

 

📌28.06.2024: 15 MINUTOVÁ MĚSTAhttps://t.me/absurdnisvet/75361

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVA VELKÁ SEVASTOPOLSKÁ ODVETA: RUSKÁ RAKETA ISKANDER ZNIČILA AMERICKÝ RAKETOVÝ SYSTÉM M270A1

 

https://youtu.be/MBv2jBdcbRI?si=SHb155TOlDzt3hGQ

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣💣💣29.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NUTÍ PUTINOVA VÁLKA VOLODYMYRA ZELENSKÉHO UZNAT PORÁŽKU? UKRAJINA NECHCE STÁLÉ PRODLUŽOVÁNÍ VÁLKY

 

((Západ v šoku??? Co na to naši bojechtivé ryby, které smrdí od hlavy???))

 

https://youtu.be/14aw3MrbjRk?si=QzGC8fCawl-Sb2OY

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝28.06.2024, 10:37, novinky.cz, Karolina Brodníčková: HILŠER ZÍSKAL FÍGLEM ZE SENÁTU O 5 MILIONŮ KORUN VÍC. ČERPAT CHCE DÁL:

 

((Vyžírky našeho státu!!! Drzé straky našich peněz, za nic!!! Co ty na to Fiala, Rakušane, beztrestně rozdávat naše peníze???))

 

Marek Hilšer si před šesti lety založil hnutí „Marek Hilšer do Senátu“, aby mu jako nezávislému kandidátovi přicházely od státu peníze za mandát. Od roku 2018 si tak přilepší ke svému platu a náhradám senátora o dalších 5,4 milionu korun ze státního rozpočtu.

V čerpání chce pokračovat, do horní komory v září kandiduje s podporou Pirátů.

 

👉 „Všechny VÝDAJE JSOU NAD RÁMEC ZÁKONA pro veřejnost zveřejněny na transparentním účtu.

👉 Finance byly využity například na organizaci konference o klientelismu, podporu občanů v boji proti predátorskému developmentu, organizaci debaty o EU, řešení problematiky Airbnb a další,“ napsal Novinkám Hilšer, který na sebe upozornil neúspěšnou kandidaturou na Hrad v roce 2018.

 

👉 Hilšerovo hnutí dostává příspěvky od státu čtvrtletně, po 225 tisících korunách.

👉 Ročně činí celková suma za mandát senátora 900 tisíc.

👉 Dosud mu bylo vyplaceno skoro 5 milionů korun.

👉 V letošním roce ještě celý příspěvek neobdržel, zatím mu došlo 225 tisíc, další výplata by měla přijít nyní v červenci.

 

Dodal, že část peněz také použil na prezidentskou kampaň pro volby v roce 2023, v níž podle zveřejněné zprávy utratil 1,8 milionu korun, další peníze použije na senátní kampaň pro letošní volby v září. Na tu platí limit dva miliony korun pro první kolo a dalších 500 tisíc na kolo druhé.

 

Podle smlouvy mezi Piráty a Hilšerem, kterou strana zveřejnila na svých stránkách, musí senátor své kroky v kampani sice konzultovat, příspěvek za mandát ve výši 900 tisíc ročně však bude náležet jeho hnutí „Marek Hilšer do Senátu“ tak jako doposud. Hilšer by však v případě zvolení měl změnit senátorský klub – z klubu Starostů vstoupit do klubu Piráti a SEN21.

 

BEZ HNUTÍ BY PŘÍSPĚVEK NEDOSTAL!

 

👉 PŘÍSPĚVEK NA MANDÁT ČERPÁ ZA SENÁTORY KAŽDÁ POLITICKÁ STRANA, ČINÍ 900 TISÍC ROČNĚ, ZA ŠEST LET TEDY 5,4 MILIONU KORUN.

((Takhle lítají naše peníze komínem do někoho kapes!!!))

V PŘÍPADĚ HILŠERA, KTERÝ PŘED ŠESTI LETY KANDIDOVAL JAKO NEZÁVISLÝ, BY TYTO PENÍZE NEBYLY VYPLÁCENY NIKOMU 👉 A STÁT BY UŠETŘIL.

👉 Hilšer si však raději založil vlastní hnutí „Marek Hilšer do Senátu“, za které kandidoval, aby mu stát musel peníze dávat.

 

Zatímco ostatní strany příspěvky za mandáty používají na placení aparátu, platů, nájmu za kanceláře apod., Hilšer mohl s penězi zacházet bez podobných výdajů dle zveřejněné výroční zprávy za rok 2023.

 

Jak ukazuje Hilšerův transparentní provozní účet, který si senátor zřídil, z peněz platí i různé online služby, propagaci, grafické práce, účetnictví. Z účtu byly však provedeny i výběry hotovosti.

 

👉 Hilšer přitom jako další senátoři čerpá kromě platu i senátorské náhrady, které mu celou řadu výdajů pokrývají.

👉 Jen náhrady na reprezentaci ročně činí 182 400 korun 👉, 456 tisíc korun dostává zase jako „víceúčelovou paušální náhradu“.

👉 Hilšer v loňském roce vyčerpal také 240 tisíc korun jako náhradu výdajů za kancelář, takřka limitních 284 tisíc korun si nechal proplatit za odborné a administrativní práce“,

👉 Hilšerovi asistenti vyšli jen za loňský rok Senát na maximálně proplácenou částku 666 tisíc korun a 👉 mobilní služby senátora stály z veřejných peněz za loňský rok 34 tisíc korun.

👉 Hilšer má jako místopředseda výboru pro sociální politiku příplatek k platu senátora a činí tak letos přes 123 tisíc měsíčně.

 

👉 Hilšer je se svým postupem v Senátu výjimečný. Jen lehce podobně si počínal senátor Václav Láska, který své hnutí Senátor 21 založil však až po vstupu do horní komory za účelem podpory dalších nezávislých kandidátů. SEN 21 však jako hnutí skutečně funguje a chystá se i do voleb do Sněmovny.

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-hilser-ziskal-figlem-ze-senatu-o-5-milionu-korun-vic-cerpat-chce-dal-40478226?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3WdCkBHOsBqhLhCoz94ytsN_5vLIRBic5tA6tOrxjiRp2JpLOWjjzUIdI_aem__N9BUyVnxCtVfM03lscJ6g#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

 

 

📌28.06.2024 💥“PANIKA“ – jen obálka časopisu Time po Bidenově neúspěchu v debatě s Trumpem.

Vystoupení současného amerického prezidenta uznali za katastrofu i jeho nejbližší spojenci, poznamenala publikace. Podle hodnocení novinářů vypadal politik hodně jako 81letý dědeček.

„Je to však dědeček, který tenkým hlasem mumlá nesrozumitelné argumenty a často tupě zírá s otevřenou pusou na to, jak se Trump pouští do jednoho slovního útoku za druhým“, – uvedli autoři materiálu.

https://t.me/to_je_nas_svet/27443

 

 

📌28.06.2024: 🇷🇺 RUSKÁ REPREZENTACE V JUDU NEPŘIJME POZVÁNÍ MOV NA LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 V PAŘÍŽI, UVÁDÍ SE NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH FDR.

 

„Ze sedmnácti judistů s olympijským žebříčkem MOV povolil účast na olympiádě pouze čtyřem. Zbytek sportovců je nucen zůstat doma. V této situaci prezidium Ruské federace juda přijalo jednomyslné rozhodnutí – ruská reprezentace juda nepřijme ponižující podmínky a nebude na hrách v Paříži vystupovat ve složení, které navrhli funkcionáři Mezinárodního olympijského výboru,“ uvádí se ve zprávě.

https://t.me/to_je_nas_svet/27444

 

 

📌29.06.2024, 07: 15: SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY PŘES NOC ZLIKVIDOVALY ŠEST UKRAJINSKÝCH DRONŮ:

 

Drony ozbrojených sil Ukrajiny byly sestřeleny nad územím Tverské, Brjanské, Belgorodské oblasti a Republiky Krym.

 

„Během minulé noci, během pokusu kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů na území Ruské federace, systémy protivzdušné obrany ve službě zachytily a zničily dva UAV nad územím Tverské oblasti,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Kromě toho byly nad územím Republiky Krym zlikvidovány další dva drony. Jeden dron byl sestřelen v Brjanské a Belgorodské oblasti, dodalo ministerstvo.

 

Jak bylo uvedeno ve vládě Tverské oblasti, drony ozbrojených sil Ukrajiny byly zničeny ve 4:35 v okrese Toropetsky. Nedošlo k žádným obětem ani zkáze.

 

https://www.vesti.ru/article/4022690

 

 

 

📌29.06.2024, 6:51: PROVOZ NA KRYMSKÉM MOSTĚ OBNOVEN:

 

Krymský most byl otevřen pro průjezd automobilů.

 

„Pohyb vozidel na krymském mostě byl obnoven,“ informoval kanál Telegram o provozní situaci na přístupech k mostu.

 

Předtím byl průjezd aut po mostě dočasně zablokován.

 

https://www.vesti.ru/article/4022655

 

 

 

📌29.06.2024, 6:02, MMF: VYUŽÍVÁNÍ PŘÍJMŮ Z RUSKÝCH AKTIV OHROŽUJE MĚNOVÝ SYSTÉM:

 

Rozhodnutí použít příjmy z ruských aktiv k poskytnutí půjčky Kyjevu nemá dostatečný právní základ, poznamenává Mezinárodní měnový fond.

 

Použití výnosů ze zmrazených ruských aktiv na pomoc Kyjevu ohrožuje fungování mezinárodního měnového systému kvůli chybějícímu právnímu rámci. Novinářům to oznámil šéf mise MMF na Ukrajině Gavin Gray.

 

„Vyzýváme zúčastněné země, aby zajistily, že jakékoli akce budou mít dostatečný právní základ a nebudou podkopávat fungování mezinárodního měnového systému,“ citovala Graye agentura RIA Novosti.

 

Země G7 se již dříve dohodly na přidělení půjčky Kyjevu ve výši 50 miliard na úkor zisků ze zmrazených ruských aktiv. Na summitu Evropské unie nebylo takové dohody dosaženo, ale diskuse bude pokračovat, uvedl předseda EU Charles Michel.

 

https://www.vesti.ru/article/4022651

 

 

 

📌29.06.2024, 5:44: PENTAGON A LOCKHEED MARTIN PODEPSALY SMLOUVU NA VYTVOŘENÍ SYSTÉMŮ PATRIOT ZA 5,2 MILIARDY DOLARŮ:

 

Společnost Lockheed Martin Corporation získala miliardový kontrakt na vytvoření systémů protivzdušné obrany Patriot.

 

Americké ministerstvo obrany podepsalo smlouvu se společností Lockheed Martin Corporation na vytvoření systémů protivzdušné obrany Patriot v hodnotě asi 5,2 miliardy dolarů. Informuje o tom agentura RIA Novosti s odkazem na prohlášení Pentagonu.

 

Jak je uvedeno, doba plnění této smlouvy je tři roky. Zároveň neexistují žádné informace o počtu systémů protivzdušné obrany, které se plánují vyrobit.

 

Všechny protiletadlové raketové systémy Patriot a NASAMS, které jsou v současné době ve výrobě, nebudou odeslány zákazníkům, ale na Ukrajinu, řekl John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci Rady pro národní bezpečnost Bílého domu.

 

https://www.vesti.ru/article/4022671

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝💣29.06.2024, 11: 04: AMERICKÁ ARMÁDA ÚSPĚŠNĚ OTESTOVALA RAKETU PRECISION STRIKE V TICHÉM OCEÁNU:

 

Americká armáda provedla další test slibné operačně-taktické rakety Precision Strike Missile. Podle The Defense Post prototyp úspěšně zasáhl pohybující se mořský cíl v Tichém oceánu.

 

„Poprvé byl komplex použit mimo Spojené státy. Celkem bylo z ostrova Palau vypáleno několik raket. Úspěšně se trefili do černého,“ píše se v publikaci.

 

PrSM jsou náhradou za zastaralý armádní taktický systém ATACMS. Střely mají vylepšenou aerodynamickou konstrukci a delší dolet. Komplex je schopen zasáhnout cíle na vzdálenost až 500 kilometrů.

 

Americká armáda obdržela první várku hlavic na konci loňského roku. Očekává se, že plnohodnotná výroba raket v zámoří začne již v roce 2025.

 

https://www.vesti.ru/article/4022890

 

 

📌29.06.2024, 10:33: ZELENSKYJ PŘIJEDE DO POLSKA A PODEPÍŠE BEZPEČNOSTNÍ DOHODU:

 

Ukrajina a Polsko podepíší dvoustrannou bezpečnostní dohodu. „Významná“ událost pro Kyjev se uskuteční příští týden.

 

Informovala o tom agentura RIA Novosti s odvoláním na své zdroje. Podle agentury kvůli mediálnímu „vítězství“ Zelenskyj do republiky dokonce přijede.

 

„Pro Ukrajinu i Polsko je důležité, aby před summitem NATO uzavřely dohodu. Začíná to ve Washingtonu 9. července,“ poznamenává mluvčí agentury.

 

Kyjev již dříve podepsal 20 podobných bezpečnostních dohod. Garanty nezávislosti Ukrajiny byly Spojené státy, Velká Británie, Německo, Dánsko, Španělsko, Itálie, Francie, Japonsko, Lotyšsko a Kanada.

 

Zelenskyj je přesvědčen, že „filkinovy dopisy“ posilují „obranné schopnosti“ země, zvyšují status republiky v očích světového společenství.

 

Odborníci to přitom vnímají pouze jako PR kampaň.

 

https://www.vesti.ru/article/4022837

 

 

 

📌29.06.2024, 11:27: DUDA PRODLOUŽIL POBYT SIL NATO V POLSKU DO KONCE ROKU:

 

Polský prezident Andrzej Duda podepsal nový dekret. Prodloužil podmínky pobytu vojáků z Velké Británie, Kanady a Spojených států v zemi.

 

Cizinecká legie spolu s výstrojí zůstane v republice až do konce roku. Informoval o tom Národní bezpečnostní úřad.

 

V Polsku bude nadále sloužit až 6 500 amerických vojáků, asi 700 Britů a méně než 350 Kanaďanů.

 

Duda také nestáhl své vlastní síly z Turecka, Iráku a Lotyšska.

 

Varšava se mezitím chystá podepsat bezpečnostní dohodu s Kyjevem.

 

https://www.vesti.ru/article/4022822

 

 

📌29.06.2024, 7:06: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZVEDAJÍ LETADLA K OBLOZE BĚHEM POPLACHU, ABY JE ZACHRÁNILY PŘED ÚDERY OZBROJENÝCH SIL RF:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny během náletu zvedají svá letadla k nebi, aby je nepoškodily ruské údery na letiště.

 

„Jakmile se zapne alarm, ukrajinská letadla vzlétnou a létají, krouží,“ cituje RIA Novosti koordinátora Nikolajevova metra Sergeje Lebeděva.

 

Upřesňuje se, že podobné akce byly zaznamenány na letecké základně ve Vozněsensku v Mykolajivské oblasti, na letišti Starokonstantinov v Chmelnycké oblasti a na letišti Konatovo v Kirovohradské oblasti.

 

Ruské ozbrojené síly zahájily skupinový úder na letištní infrastrukturu Ukrajiny. Plánovalo se na něj umístit letadla dodávaná ze západních zemí.

 

https://www.vesti.ru/article/4022679

 

 

📌29.06.2024, 11:47, MUSK: SÍŤ X PŘEKONALA SVŮJ ČASOVÝ REKORD V POUŽÍVÁNÍ V USA:

 

Sociální síť X překonala svůj předchozí rekord v době používání ve Spojených státech, uvedl majitel sítě, americký miliardář Elon Musk.

 

Počet sekund, které uživatelé strávili na sociální síti X, dosáhl 76 miliard, čímž překonal předchozí rekord o 5 %, poznamenal Musk na své stránce na sociální síti X.

 

Twitter byl založen v roce 2006 jako sociální síť pro výměnu krátkých zpráv. Na podzim roku 2022 Musk koupil Twitter za 44 miliard dolarů a v dubnu 2024 společnost X Twitter pohltila. Sídlo společnosti X se nachází v Nevadě (USA).

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4022969

 

 

📌29.06.2024, 12:11: USA NAKUPUJÍ ČÍNSKÉ TABÁKOVÉ VÝROBKY V HODNOTĚ 274,4 MILIONU DOLARŮ:

 

V květnu letošního roku Čína prodala do zahraničí tabákové výrobky v hodnotě 856,3 milionu dolarů. Spojené státy se staly hlavním obchodním partnerem Nebeské říše.

Informovala o tom agentura RIA Novosti. Celkem Američané dovezli cigarety a kuřácké listy za rekordních 274,4 milionu dolarů.

 

„Spojené státy představovaly 32 % všech dodávek. Čínský tabák byl také aktivně nakupován Velkou Británií, Jižní Koreou a Ruskem,“ uvádí publikace.

 

Spojené státy v posledních čtyřech měsících zvýšily dovoz těchto produktů z Číny. Objem v peněžním vyjádření se přitom mírně zvýšil, a to pouze o jedno procento.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4022931

 

 

📌29.06.2024, 07: 51: V KURSKÉ OBLASTI ZAHYNULO PĚT LIDÍ V DŮSLEDKU ÚTOKU HELIKOPTÉRY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ukrajinská helikoptéra zaútočila na obytnou budovu ve vesnici Gorodišče.

 

„V noci ukrajinská helikoptéra zaútočila na obytnou budovu ve vesnici Gorodišče v okrese Rylsky. K našemu velkému zármutku zemřelo v důsledku skládky pět lidí,“ napsal na svém kanálu Telegram úřadující gubernátor Kurské oblasti Alexej Smirnov.

 

Upřesnil, že mezi mrtvými jsou dvě malé děti. Další dva lidé byli hospitalizováni ve vážném stavu.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve oznámilo, že systémy protivzdušné obrany přes noc zlikvidovaly šest ukrajinských dronů nad územím Tverské, Brjanské, Belgorodské oblasti a Republiky Krym.

 

https://www.vesti.ru/article/4022583

 

 

📌29.06.2024, 11: 41, MINISTERSTVO OBRANY BĚLORUSKA: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ROZMÍSTILY NA HRANICÍCH ELEKTRONICKÉ ZPRAVODAJSKÉ SYSTÉMY:

 

Ukrajinské ozbrojené síly rozmístily na hranicích s Běloruskem elektronické zpravodajské sledovací systémy, uvedl Vadim Lukaševič, zástupce velitele sil speciálních operací pro ideologickou práci ozbrojených sil Běloruska.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny široce používají drony, které po narušení hranice létají na běloruské území, dodal.

 

Běloruské jednotky sil speciálních operací plní úkoly společně s pohraniční službou. Pátrají tedy a při odhalení sabotážních a průzkumných skupin nepřítele je blokují a ničí, kryjí jednotky raketových vojsk a dělostřelectva, jsou v neustálé pohotovosti k rychlé reakci a v případě potřeby postupují do oblastí přepadových operací, řekl Lukaševič, jehož slova cituje kanál Telegram běloruského ministerstva obrany.

 

„Vojáci speciálních sil jsou pověřeni kvalitním plněním svěřených úkolů. Jsme připraveni na jakékoli provokace, jsme připraveni odrazit jakéhokoli nepřítele,“ zdůraznil Lukaševič a dodal, že obyvatelstvo republiky si může být jisto, že jednotky speciálních sil udělají „vše možné a dokonce nemožné“ pro ochranu země.

 

https://www.vesti.ru/article/4022947

 

 

📌29.06.2024, 09: 48: TŘI LIDÉ BYLI ZRANĚNI PŘI RAKETOVÉM ÚTOKU NA SEVASTOPOL:

 

V důsledku raketového útoku na Sevastopol byli zraněni tři civilisté, uvedl na sociálních sítích gubernátor města Michail Razvožajev.

 

„Mají zranění od střepiny mírné závažnosti. Nyní jsou hospitalizováni v nemocnici,“ napsal.

 

Střepiny sestřelených raket podle něj dopadly do oblasti Novikovovy ulice. Na ulici Žukova bylo poškozeno několik domů, v soukromém domě na ulici Vygonnaja byla rozbita okna, rozbita střecha domu a strop.

 

Razvožajev vyzval obyvatele, aby se k submunici a střepinám nepřibližovali a nevyzvedávali je, ale aby zavolali na linku 112.

 

https://www.vesti.ru/article/4022763

 

 

📌29.06.2024, 10: 25: ZAHRANIČNÍ FINANČNÍ POMOC UKRAJINĚ PRUDCE KLESLA:

 

Zahraniční finanční pomoc do rozpočtu Ukrajiny klesla na nejnižší hodnoty od února 2022, konstatuje ministerstvo financí Ukrajiny.

 

Kyjevu letos pomohly pouze EU, Japonsko, Británie, Kanada, Norsko a Španělsko. Objem měsíční pomoci se přitom snížil na 1,9 miliardy eur a v květnu Ukrajina nedostala vůbec nic.

 

V roce 2022 obdržel rozpočet Ukrajiny peníze od 17 zemí, tranše činily v průměru 2,9 miliardy eur měsíčně. Největší platba přišla ze Spojených států – 11,4 miliardy eur.

 

Tranše pomáhají snižovat rozpočtový deficit Ukrajiny a pomáhají státu plnit jeho závazky.

 

Mezitím ukrajinské rozpočtové výdaje dosáhly od začátku roku 31 miliard dolarů, zatímco 39 % výdajů připadlo na výplaty mezd a údržbu armády.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4022844

 

 

📌29.06.2024, 12:17: ÚČAST V PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH V ÍRÁNU BYLA NEJNIŽŠÍ V HISTORII – 40 %:

 

Během prvního kola prezidentských voleb v Íránu hlasovalo pouze 40 % voličů, což je nejnižší účast v historii země, řekl zástupce volebního štábu Mohsen Eslami ve vysílání televizního kanálu IRIB.

 

Celkový počet hlasů byl podle něj 24,5 milionu, počet znehodnocených hlasovacích lístků byl asi 1 milion. Přitom v zemi je jen 61 milionů voličů.

 

Předčasné prezidentské volby v islámské republice byly vyhlášeny po smrti prezidenta Ebráhíma Raísího při leteckém neštěstí.

 

Lídry v počtu hlasů získaných v prvním kole byli bývalý íránský ministr zdravotnictví Masúd Pezeškjan a zástupce duchovního vůdce islámské republiky v Nejvyšší radě národní bezpečnosti Saíd Džalílí. Žádný z nich však nezískal více než 50 % hlasů potřebných k vítězství. Druhé kolo prezidentských voleb je naplánováno na 5. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4022933

 

 

📌29.06.2024, 12: 47: EU UVALILA NA BĚLORUSKO NOVÉ SANKCE:

 

Evropská unie rozšířila na Bělorusko řadu sankcí, které již byly vůči Rusku uvaleny, vyplývá z prohlášení Rady EU. Dovoz zlata, diamantů, hélia, uhlí a minerálních produktů, ropy z Běloruska do Unie je tedy zakázán.

 

V prohlášení se zejména uvádí, že opatření, jejichž cílem je rozšířit na Bělorusko omezení, která jsou již vůči Ruské federaci platná, řeší problém obcházení sankcí vyplývajících z úzké integrace mezi ruskou a běloruskou ekonomikou.

 

Zákaz zahrnuje tranzit zboží a technologií dvojího užití přes Bělorusko, jakož i přepravu zboží registrovaného v republice vozidly, včetně přívěsů a návěsů.

 

Kromě toho EU ukládá evropským společnostem povinnost zabránit zpětnému vývozu zboží, na které se vztahují sankční omezení, do Běloruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4022998

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 29.06.2024“:

➡️☭☆ Záběry z ničení postavení systému protivzdušné obrany S-300PS v obci. Velikodolinskoje Oděská oblast

Na exponovanou pozici protiletadlového raketového systému S-300PS ukrajinských ozbrojených sil zahájila raketový úder posádka Iskander OTRK ruských ozbrojených sil.

Objektivní kontrolní prostředky potvrdily zničení cíle.

V důsledku úderu byly zničeny: radar RPN (zaměřovací osvětlovací radar), NVO (detektor malých nadmořských výšek) a kabina bojového řízení.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci, kdy se kyjevský režim pokusil provést teroristické útoky pomocí bezpilotních prostředků na území Ruské federace, zachytily a zničily systémy protivzdušné obrany 2 UAV nad územím Tverské oblasti, 1 UAV nad územím Brjanské oblasti, 1 UAV nad územím Belgorodské oblasti a dva UAV nad územím Republiky Krym.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Podle předběžných údajů byli v důsledku odraženého raketového útoku na Sevastopol zraněni 3 civilisté, kteří měli šrapnelová zranění mírné závažnosti, řekl Razvozhaev

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Autobus vezoucí zaměstnance rozestavěné jaderné elektrárny Akkuyu v Turecku se srazil s autem, zabil 2 lidi a 35 zranil, informovala místní média (foto ze sociálních sítí)

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Žádný z kandidátů v prezidentských volbách v Íránu nezískal v prvním kole 50 % hlasů, druhé kolo se uskuteční 5. července, uvedlo ministerstvo vnitra, kde volební komise sídlí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *