, ,

28.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:🟥TRUMP UZEMNIL ZELENSKÉHO POČAS ROKOVANÍ! SKÁKAL DO REČI A RÝCHLO TO OĽUTOVAL…

28.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 🟥TRUMP UZEMNIL ZELENSKÉHO POČAS ROKOVANÍ! SKÁKAL DO REČI A RÝCHLO TO OĽUTOVAL

 

 

 

📌💫🙏💫 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️🟥28. září 2024: ČÍNA VYZVALA NATO, ABY „ODSTOUPILO“ SPOLU SE STOLTENBERGEM. A BRZY. 👋👋👋

 

🟥Severoatlantická aliance je zodpovědná za destabilizaci evropské bezpečnosti, píše Global Times. ROZŠÍŘENÍ NATO VEDLO K UKRAJINSKÉ KRIZI. MODERNÍ SVĚT NEPOTŘEBUJE ALIANCI, KTERÁ SI VYNUTÍ KONFRONTACI POD ROUŠKOU OBRANY. 👋👋👋

 

👉Čínské noviny shrnují Stoltenbergovo 10leté funkční období generálního tajemníka NATO v úvodníku:

 

💣 Vojenské výdaje NATO vzrostly o více než 30 %.

💣 Pomyslná „čínská hrozba“ byla nafouknuta.

💣 Ukrajinská krize byla vyprovokována.

💣 Blahobyt a stabilita Evropy utrpěly.

💣NATO se stalo poslušným vymahačem vůle Washingtonu.

💣Spolupráci vystřídala konfrontace.

💣 Stabilního míru bylo dosaženo tam, kde aliance zasáhla nejméně.

 

👉NATO se svou mentalitou studené války, propagandou vojenské síly a pomýlenou snahou o absolutní bezpečnost patří na smetiště dějin, uzavírá publikace.

 

👉Odcházející generální tajemník NATO Jens Stoltenberg se ve svém čtvrtečním projevu na rozloučenou chlubil svými úspěchy a tvrdil, že za 10 let se počet vojáků NATO na jeho východním křídle zvýšil z nuly na desetitisíce, počet vojáků s vysokou připraveností vzrostl z tisíců na půl milionu a počet jejích spojenců, kteří vynakládají nejméně 2 procenta HDP na obranu, se zvýšil ze tří na 23. Černá Hora, Severní Makedonie, Finsko a Švédsko se připojily k alianci a prohloubily své vztahy se zeměmi v „indo-pacifickém regionu“.

 

👉Stoltenberg také shrnul pět lekcí, které jsou klíčem k pokračujícímu „úspěchu“ NATO v budoucnosti, a vyzval USA a Evropu, aby se nezapojovaly do izolacionismu, a prohlásil, že „svoboda je důležitější než volný obchod“ a „NATO nesmí udělat stejnou chybu s Čínou“ jako to udělali s Ruskem.

V souvislosti s pokračující špatnou evropskou bezpečnostní situací je Stoltenbergovo sebe vychloubání poněkud jako „vzít si špatný scénář“.

 

👉Při přezkumu Stoltenbergova desetiletého funkčního období však „expanze“ NATO skutečně vyniká jako ústřední téma. Kromě bodů, které zmínil ve svém projevu, statistiky ukázaly, že VOJENSKÉ VÝDAJE NATO SE BĚHEM JEHO FUNKČNÍHO OBDOBÍ ZVÝŠILY O VÍCE NEŽ 30 PROCENT A V ROCE 2024 DOSÁHLY REKORDNÍCH 1,185 BILIONU DOLARŮ.

 

Jako transatlantická vojenská aliance zaznamenalo NATO pod Stoltenbergovým vedením také strategickou, geografickou a obsahovou expanzi.

 

👉Nejenže označila Čínu za „systémovou výzvu“, opakovaně hyzdila „čínskou hrozbu“ a urychlila „asijsko-pacificizaci

 

👉NATO, ale také do své agendy začlenila otázky jako dodavatelské řetězce, technologická a ekonomická bezpečnost.

👉Klíčovou otázkou je, kromě SEBEPROHLAŠOVÁNÍ NATO ZA „SILNÉ, JEDNOTNÉ A DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ KDY JINDY„, co přesně tyto expanze přinesly světu?

 

👉Kolik z třicetiprocentního nárůstu vojenských výdajů přiteklo do kapes amerického vojensko-průmyslového komplexu, kolik bezpečnostníúzkosti se rozšířilo po celém světě a kolik z toho bylo na úkor živobytí, blahobytu a sociální stability Evropy?

 

👉Je pro země NATO bezpečnější nebo méně bezpečné vyprovokovat konfrontaci s Čínou dodržováním čínské strategie USA?

 

👉Je či běda sekuritizovat a vyzbrojit průmyslový řetězec, dodavatelský řetězec, kyberprostor a další oblasti a vnést konfrontační mentalitu ve stylu NATO do oblastí, které by mohly mít zdravou spolupráci a interakci?

 

Máme-li vážněji a důkladněji zhodnotit Stoltenbergovo uplynulé desetiletí v úřadu, jedná se o otázky, které nelze ignorovat, a odpovědi jsou zcela opačné než úspěchy, které zdůraznil.

 

🟥VZHLEDEM K TOMU, ŽE EVROPA NYNÍ ČELÍ TAK NEJISTÉ BEZPEČNOSTNÍ SITUACI, JAKOU ODPOVĚDNOST NESE NATO?

🟥PRÁVĚ EXPANZE NATO ZASELA SEMÍNKA UKRAJINSKÉ KRIZE A JEJÍ ROZŠÍŘENÍ DO ASIJSKO-PACIFICKÉHO REGIONU VYVEZLO GEOPOLITICKÉ NAPĚTÍ MIMO EVROPU.

 

👉Pod Stoltenbergovým vedením se NATO dále spojilo se strategickými cíli USA a všechny posuny NATO odrážely strategické záměry USA.

 

Historické hodnocení Stoltenberga, kromě toho, že je druhým nejdéle sloužícím generálním tajemníkem NATO kvůli vnitřním rozporům uvnitř aliance, bude pravděpodobně zahrnovat jeho image „loajálního vykonavatele“ washingtonské politiky a jejího „předvoje“.

👉👉NATO mělo skončit studenou válkou, jeho přežití a rozvoj se vždy spoléhaly na vytváření bezpečnostních obav a opakované zapojení do konfliktů.

 

👉👉Na jedné straně NATO tvrdí, že je regionální aliancí, ale na druhé straně pod rouškou zajištění vlastní bezpečnosti neustále expanduje globálně.

 

👉👉Tvrdí, že je obrannou organizací, přesto ve jménu obrany podporuje odstrašení a rozdmýchává konfrontaci.

 

👉Stoltenberg se pokouší vylíčit NATO jako ochránce regionální, a dokonce globální bezpečnosti, ale rétorika, že „vojenská síla je předpokladem dialogu“, je jen dalším způsobem, jak říci „Mohlo by to napravit.

Na povrchu tento projev vypadá podobně jako samolibé prohlášení o válečné připravenosti, které Stoltenberg zanechal NATO, ale ve skutečnosti slova mezi řádky nemohou skrýt vlastní dilema a ztrátu NATO.

 

🟥JAKÁ BUDE BUDOUCNOST NATO UPROSTŘED DOMÁCÍ POLITICKÉ NEJISTOTY V USA A KDE BUDE LEŽET UDRŽITELNÁ BEZPEČNOST EVROPY? Za Stoltenbergem zůstávají evropské země a svět s rozdělenější situací.

👉Pětasedmdesátiletá historie NATO vlastně dokázala, že neučinila Evropu ani svět mírumilovnějším a bezpečnějším. Existence a neustálé rozšiřování NATO se staly hlavní příčinou bezpečnostních dilemat. Naopak, „dlouhého míru“ bylo dosaženo v místech s menší intervencí NATO a konfrontační mentalitou.

 

🟥HODNOTA STOLTENBERGOVA PROJEVU NA ROZLOUČENOU A ROZŠÍŘENÍ NATO, KTERÝM SE CHLUBIL, SPOČÍVÁ V TOM, ŽE SVĚTU ŘÍKÁ, ŽE SOUČASNÝ SVĚT NEPOTŘEBUJE NATO, KTERÉ PROVOKUJE KONFRONTACI TÁBORŮ A ŠÍŘÍ MENTALITU STUDENÉ VÁLKY, NATOŽ GLOBÁLNĚ SE ROZŠIŘUJÍCÍ NATO.

 

🟥NALÉHÁME NA NATO, ABY SPOLEČNĚ SE SVÝM ODSTUPUJÍCÍM GENERÁLNÍM TAJEMNÍKEM „ODEŠLO DO DŮCHODU“, vedle zastaralých konceptů mentality studené války a hry s nulovým součtem, špatných praktik obhajoby vojenské síly a prosazování „absolutní bezpečnosti“, a nebezpečné chování, které co nejdříve naruší Evropu a asijský Pacifik.

 

https://www.globaltimes.cn/page/202409/1320114.shtml

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️28. září 2024. Politika bez cenzúry:🟥TRUMP UZEMNIL ZELENSKÉHO POČAS ROKOVANÍ! SKÁKAL DO REČI A RÝCHLO TO OĽUTOVAL

 

Preložené z hovorovej reči do písomnej formy.

 

Trump uzemnil Zelenského v New Yorku. Mierové riešenie je na dosah, tvrdí sebavedomý exprezident. Stretnutie dvoch politických lídrov v New Yorku prebehlo celkom inak, než by si mnohí predstavovali. Donald Trump, bývalý Americký prezident opäť ukázal, prečo ho jeho priaznivci považujú za jedného z najsilnejšieho z hráčov na svetovej scéne. Na verejnom vystúpení s Ukrajinským prezidentom Zelenským, Trump nepreukázal len svoju silu, ale aj jasnú víziu, ako by sa konflikt na Ukrajine mohol skončiť. A to všetko bez zbytočných emócii, či útokov. Trump, ktorý počas svojej politickej kariéry presadzoval pevné a diplomatické riešenia, teraz prichádza s nádejnou víziou, pre Ukrajinu.

„Máme veľmi dobré vzťahy. Ja mám tiež veľmi dobré vzťahy s prezidentom Putinom a viete, myslím, že pokiaľ vyhráme, vyriešime to veľmi rýchlo“, povedal sebavedome Trump, pričom Zelenský stál len pár centimetrov od neho.

Tento vyvážený prístup, ktorý zdôrazňuje rovnocennosť Ukrajiny aj Ruska dáva jasný signál. Trump je pripravený byť mužom, ktorý prinesie mier. Keď sa Zelenský pokúsil vstúpiť Trumpovi do reči a zdôrazniť, že USA má lepšie vzťahy s Ukrajinou, než s Ruskom, Trump mu rýchlo odpovedal. „Na tango sú potrební dvaja“. Týmto spôsobom dal jasne najavo, že žiadny konflikt sa nedá vyriešiť jednostrannými krokmi. Trump zdôraznil, že je pripravený spolupracovať s oboma stranami, aby našli riešenie, ktoré bude dobré pre obe strany.

Tento postoj jasne ukazuje, že Trump vidí mierovú cestu ako výsledok rokovaní a nie ďalších konfliktov.

Zatiaľ, čo Zelenský sa snažil upozorniť na svoj názor, Trump ostal pokojný a vyrovnaný, čím preukázal, že je pripravený na náročné rokovania, ktoré by iní politici odmietli. Zatiaľ, čo Trump ponúka riešenie, ktoré má potenciál ukončiť vojnu, Zelenský pokračuje vo svojom žobravom turné po USA. Stretáva sa s predstaviteľmi OSN, americkými zákonodarcami a prezidentom Bidenom, aby zabezpečil ďalšiu finančnú podporu pre Ukrajinu. Pre Trumpa však tieto snahy pôsobia ako prejav zúfalstva.

„Zelenský je najväčší obchodník na svete“, poznamenal Trump ironicky počas svojej kampane. Tým vlastne naznačuje, že súčasné spôsoby riešenia konfliktu sú neefektívne. A plné žiadostí o ďalšiu pomoc, namiesto hľadania trvalého riešenia. Trumpové slová pôsobia ako výzva na to, aby sa politici prestali sústrediť na krátkodobé riešenia a začali hľadať reálne diplomatické cesty.

Zatiaľ, čo Zelenský sa snaží udržať pozornosť amerických médií a politikov, je to Trump, ktorý naozaj preberá vedenie. Jeho priateľstvo s Vladimírom Putinom a diplomatické schopnosti sú kľúčovými nástrojmi, ktoré môže využiť na dosiahnutie mieru. Tento pragmatický prístup, ktorý odmieta jednostranné obviňovanie a sústredí sa na spoluprácu, robí z Trumpa lídra, ktorý je pripravený konať.

V New Yorku sme teda neboli svedkami len stretnutia dvoch svetových lídrov. Videli sme aj náznak toho, kto z nich má naozaj v rukách kľúč k mieru. A zdá sa, že Donald Trump je pripravený tento kľúč použiť ak mu Americký ľud opäť zverí Biely dom

 

https://youtu.be/Ja0pvw-Il-o?si=D9HCNYV77t__Dw_R

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: PUTIN ZANECHÁVÁ VOJENSKÉ ZÁKLADNY USA V PANICE; PŘIJDOU ÚTOKY NA AMERICKOU ARMÁDU, POKUD…? VRCHOLNÍ ZÁPADNÍ ŠPIÓNI MAJÍ ROVNĚŽ OBAVY Z VÁLKY

 

https://youtu.be/v-G3x5eacUs?si=sjZSiyCXRUoNEyxH

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HÚTIOVÉ BUŠILI DO TŘÍ VÁLEČNÝCH LODÍ USA TŘIADVACETI BALISTICKÝMI RAKETAMI A DRONY V RUDÉM MOŘI

Je zde u lanovky v Peci pod Sněžkou velmi pomalý internet

 

https://youtu.be/Sa9hZ7OCu6E?si=kWLjFA2kyA3fVQ9T

 

 

📌28. září 2024: IZRAEL V POSLEDNÍCH MĚSÍCÍCH ZLIKVIDOVAL CELÉ VEDENÍ HIZBALLÁHU.

 

Ze 17 důstojníků přežil pouze jeden, Abu Ali Rida. Podle IDF organizoval sabotáže v Izraeli a vymýšlel scénáře útoků na pozice izraelské armády.

Pokud je Nasralláh skutečně mrtvý, bude to znamenat, že nás Izrael zničil.

– Velitel jednotky Bader Abu Ali Rida.

 

Izraelská média mezitím uvedla, že v době raketového útoku byla s Hasanem Nasralláhem jeho dcera Zeinab. Byla rovněž zabita. Na místo Hasana Nasralláha může nastoupit šéf výkonné rady Hizballáhu a jeho bratranec Hašem Safieddine.

 

https://t.me/to_je_nas_svet/29489👈

 

 

📌28. září 2024: ♨️ SPOJENÉ STÁTY SVÝMI RESTRIKCEMI VŮČI RUSKÝM MÉDIÍM VYHLÁSILY PLNOU VÁLKU SVOBODĚ SLOVA.

 

Moskva to považuje za útok na novinářskou profesi, uvedla Zacharovová. Diplomatka připomněla, že Washington 4. a 13. září uvalil sankce na řadu ruských médií.

Zacharovová rovněž upozornila na skutečnost, že 26. září byl v Moldavsku zablokován přístup k řadě ruských informačních zdrojů pod záminkou údajného poškození národní bezpečnosti.

https://t.me/to_je_nas_svet/29490

 

 

📌28. září 2024: 🇭🇺 ORBANŮV ASISTENT UVEDL, ŽE MAĎARSKO SE VZDÁ RUSKU:

 

Poradce maďarského premiéra se domnívá, že Kyjev měl okamžitě kapitulovat.

Maďarsko se nebude bránit Rusku, pokud vstoupí na jeho území. Na rozdíl od Ukrajiny by Maďarsko raději kapitulovalo, než aby zahájilo vojenský odpor, řekl jmenovec premiéra Balázs Orbán. Rozhodnutí ukrajinského prezidenta Zelenského bránit Ukrajinu označil za vojensky nezodpovědné. S drahocennými maďarskými životy je třeba zacházet opatrně, a ne je zahazovat pro obranné účely, zdůraznil. 👋

https://t.me/to_je_nas_svet/29491

 

 

📌28. září 2024, 15:10: RUSKÁ ARMÁDA ODRAZILA ÚTOK OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V POHRANIČNÍ OBLASTI KURSKA:

 

Ruské ozbrojené síly odrazily nepřátelský útok ve směru na kurskou vesnici Ljubimovka a také zabránily pokusům o protiútoky ve směru na osady Kremyanoje, Komyševka a Čerkasskoje Porečnoje, hlásí ruské ministerstvo obrany.

 

„V důsledku toho ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 40 zabitých a zraněných,“ poznamenává ministerstvo.

 

Kromě toho ruské letectvo a dělostřelectvo zasáhlo pěchotu a techniku 12 ukrajinských brigád v oblastech Medvežje, Bohdanovka, Kruglenka, Ljubimovka, Malajská Lokňa, Machnovka, Martynovka, Milovec, Nový Púť, Orlovka a další osady.

 

Severní skupina zasáhla síly devíti ukrajinských brigád.

 

Také velitel speciálních sil Achmat Apty Alaudinov řekl, že ruská armáda postoupila v oblasti Nižňaja Parovaja a obsadila nepřátelskou baštu.

 

https://www.vesti.ru/article/4166881

 

 

📌28. září 2024, 10:23, RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: ISKANDER ZASÁHL SKLADY JUŽMAŠ V DNĚPROPETROVSKU:

 

Ruská armáda zasáhla sklady na území Južmaše v Dněpropetrovsku, podle ministerstva obrany. Podle agentury skladovali munici pro ukrajinské raketové systémy a bezpilotní letouny.

 

Operačně-taktický komplex Iskander-M úspěšně pracoval na hangárech. Cíl operace byl zcela splněn.

 

„V důsledku úderu byly zničeny tři muniční sklady pro Grom OTRK, Alder MLRS a UAV různých modifikací,“ upřesňuje ministerstvo.

 

Záběry distribuované ministerstvem obrany ukazují detonaci a volumetrický požár.

 

O den dříve byly hlášeny výbuchy také v Dněpropetrovsku, v důsledku útoku UAV vypukl požár v průmyslovém zařízení.

 

https://www.vesti.ru/article/4166591

 

 

📌28. září 2024, 12:28: ÍRÁNSKÝ DUCHOVNÍ VŮDCE BYL PO ZABITÍ VŮDCE HIZBALLÁHU PŘEVEZEN DO BEZPEČÍ:

 

Íránský nejvyšší vůdce Alí Chameneí je na bezpečném místě. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na své zdroje.

Život ajatolláha není v ohrožení.

 

„Na pozadí prohlášení o smrti šéfa Hizballáhu bylo učiněno rozhodnutí převézt duchovního vůdce Íránu na bezpečné místo,“ uvedla agentura v publikaci.

 

Ve stejné době byla zpřísněna bezpečnostní opatření v Chameneího sídle.

 

https://www.vesti.ru/article/4166702

 

 

📌28. září 2024, 17:18, ERDOGAN: TURECKO PODPOŘÍ LIBANONSKÉ ÚŘADY:

 

Jak se izraelské úřady stávají lehkomyslnějšími, islámský svět musí zaujmout rozhodnější postoj k odporu proti útokům. Oznámil to v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

 

„V důsledku brutálních izraelských útoků bylo za poslední týden zabito mnoho Libanonců, včetně dětí,“ napsal turecký vůdce na sociální síti H. „Nikdo, kdo má svědomí, nemůže přijmout, ospravedlnit a legitimizovat takový masakr.“

 

Podle Erdogana bude Ankara i nadále podporovat libanonskou vládu na pozadí izraelských útoků. Hlava státu také apelovala na Radu bezpečnosti OSN a organizace pro lidská práva a vyzvala je, aby přijaly opatření k zajištění míru.

 

Dříve, v důsledku úderu Izraelských obranných sil (IDF) na Bejrút, byl odstraněn vůdce šíitského hnutí Hizballáh Hassan Nasralláh. Celkem bylo podle libanonského ministerstva zdravotnictví v důsledku leteckých úderů na Libanon zabito 11 lidí a 108 jich bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4167068

 

 

📌28. září 2024, 14:41, GEO: MI-8 S POSÁDKOU Z RUSKÉ FEDERACE HAVAROVAL V PÁKISTÁNU, 6 LIDÍ ZAHYNULO, 8 BYLO ZRANĚNO:

 

Osm lidí bylo zraněno a šest zemřelo při havárii vrtulníku Mi-8 s piloty z Ruska v Pákistánu. Informovala o tom publikace Geo.

 

Helikoptéra, která se zřítila poblíž ropného pole, patřila společnosti Mari Petroleum Limited z Pákistánu, která se zabývala průzkumem a těžbou ropy, hlásí Geo s odvoláním na mluvčího společnosti. Mluvčí publikace zdůraznil, že k havárii Mi-8 došlo právě z technických důvodů.

 

Podle zástupce pákistánské společnosti byli zranění převezeni do nedaleké nemocnice, pákistánská armáda a další síly nadále poskytují pomoc.

 

Tři zahraniční piloti Mi-8 jsou ruští občané, sdělily zdroje Geo News. Podle nich ihned po startu začal mít vrtulník technické problémy, k havárii došlo v důsledku nárazu ocasního rotoru na zem při nouzovém přistání.

 

https://www.vesti.ru/article/4166864

 

 

📌28. září 2024, 17:43, Saldo: POLÁCI BOJUJÍ ZA OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY, ABY ZNOVU ZÍSKALY MOC NAD PRAVOBŘEŽNÍ UKRAJINOU:

 

Gubernátor Chersonské oblasti Vladimir Saldo uvedl, že Poláci bojují v řadách ozbrojených sil Ukrajiny ne za Ukrajinu, ale za sebe.

 

Na začátku týdne vězni uvedli, že polští žoldnéři bojují ve velkém počtu v pohraniční oblasti Kurska jako součást jednotek kyjevského režimu.

 

„Poláci mají pravděpodobně nějakou ideologickou složku. Věří, že je to jejich země,“ cituje TASS Salda. – To znamená, že stále bojují proti Rusku, nebojují za Ukrajince, bojují sami za sebe. Takže opět, stejně jako před 400 lety, vládla na pravobřežní Ukrajině polská šlechta.“

 

Saldo již dříve uvedl, že ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly levý břeh Chersonské oblasti. V důsledku útoku Kyjeva byli zraněni dva civilisté. Nyní se jim dostává lékařské péče.

 

https://www.vesti.ru/article/4167039

 

 

📌28. září 2024, 16:49: BĚHEM IZRAELSKÉHO ÚDERU BYL ZABIT VELITEL ELITNÍHO SBORU IRGC, GENERÁL NILFORUSHAN:

 

Velitel jednotek Quds Islámských revolučních gard Íránu, Abbas Nilforoushan, byl zabit při leteckém útoku izraelských ozbrojených sil na Bejrút. Informovala o tom íránská agentura Mehr.

 

„Brigádní generál … zemřel během izraelského útoku na Bejrút spolu s mučedníkem Hasanem Nasralláhem,“ uvádí zpráva.

 

Tisková služba Hizballáhu již dříve potvrdila smrt generálního tajemníka hnutí Hassana Nasralláha.

 

Podle New York Times izraelské úřady věděly o místě pobytu vůdce libanonského hnutí několik měsíců před leteckým útokem.

 

https://www.vesti.ru/article/4167031

 

 

📌28. září 2024, 17:24, PESESCHKIAN: ROZKAZ ZABÍT NASRULLAHA BYL VYDÁN Z WASHINGTONU:

 

Íránský prezident Masúd Pezeškijan hovořil o atentátu na vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh Hassana Nasralláha. Podle jeho názoru byl příkaz k likvidaci vydán ze Spojených států.

 

„Svět by neměl zapomínat, že rozkaz byl dán Spojenými státy,“ citovala íránského prezidenta státní televize Islámské republiky.

 

Tisková služba libanonského hnutí Hizballáh dříve potvrdila, že generální tajemník hnutí Hassan Nasrallah byl zabit při izraelském leteckém útoku na jižní předměstí Bejrútu.

 

Podle New York Times izraelské úřady věděly o místě pobytu generálního tajemníka libanonského hnutí Hizballáh několik měsíců před leteckým útokem.

 

https://www.vesti.ru/article/4167071

 

 

 

📌28. září 2024, 17:30: HIZBALLÁH SE PŘIHLÁSIL K PRVNÍMU ÚTOKU NA IZRAEL OD NASRALLÁHOVY SMRTI:

 

Libanonské šíitské hnutí Hizballáh oznámilo první útok na Izrael po odstranění svého generálního tajemníka Hasana Nasralláha, který zemřel den předtím v důsledku leteckého útoku na jižní předměstí Bejrútu.

 

Informuje o tom RIA Novosti s odkazem na poselství libanonské skupiny. Uvádí se, že raketový útok byl proveden na osadu Katzrin, která se nachází na Golanských výšinách, v sobotu 28. září.

 

Dříve, v důsledku úderu Izraelských obranných sil (IDF) na Bejrút, byl odstraněn vůdce šíitského hnutí Hizballáh Hassan Nasralláh. Celkem bylo podle libanonského ministerstva zdravotnictví v důsledku leteckých úderů na Libanon zabito 11 lidí a 108 jich bylo zraněno.

 

IDF uvedla, že se zde nezastaví a nyní izraelská armáda postupuje, aby se „připravila na další akutní akce“.

 

https://www.vesti.ru/article/4167097

 

 

📌28. září 2024, 17:45, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: MOSKVA OSTŘE ODSOUDILA IZRAELSKOU POLITICKOU VRAŽDU NASRALLÁHA:

 

Rusko důrazně odsuzuje další politickou vraždu spáchanou Izraelem. Uvedlo to ruské ministerstvo zahraničí v komentáři v souvislosti se smrtí vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh Hassana Nasralláha v důsledku izraelského úderu.

 

„Důrazně odsuzujeme další politickou vraždu spáchanou Izraelem,“ uvedlo ruské diplomatické oddělení.

 

Izraelské obranné síly již dříve uvedly, že Nasralláh byl hlavním cílem masivních náletů provedených 27. září v hustě obydlené oblasti na jihu libanonského hlavního města Bejrútu. Hizballáh později potvrdil smrt svého vůdce.

 

https://www.vesti.ru/article/4167105

 

 

📌28. září 2024, 16:56, DER SPIEGEL: ZELENSKYJ BYL BĚHEM SETKÁNÍ S TRUMPEM VELMI NERVÓZNÍ:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se na setkání s americkým prezidentským kandidátem Donaldem Trumpem snažil udržet pod kontrolou, ale bylo jasné, že je nervózní, píše sloupkařka Der Spiegel Ann-Dorit Boyová.

 

Podle autora mezi Trumpem a Zelenským nebyla žádná chemie.

 

„Zelenskij už má nacvičené přeskakování svého stínu a polykání ponížení. Nemá jinou možnost,“ řekl Boy.

 

Připomeňme, že 27. září se Trump setkal se Zelenským. Podle amerického podnikatele bude v případě svého zvolení schopen najít řešení konfliktu na Ukrajině ještě před nástupem do funkce prezidenta.

 

Zelenskyj na oplátku pozval Trumpa do Kyjeva. Nevyloučil, že na Ukrajinu přijede.

 

https://www.vesti.ru/article/4167088

 

 

📌28. září 2024: 17:47, RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY OD INVAZE V KURSKÉ OBLASTI VÍCE NEŽ 18 TISÍC LIDÍ:

 

Za celou dobu bojů v Kurské oblasti ztratily ozbrojené síly Ukrajiny podle telegramového kanálu Ministerstva obrany Ruské federace více než 18 tisíc vojáků a 132 tanků.

 

Ztráty nepřítele v Kurské pohraniční oblasti činily více než 18 130 lidí a 132 tanků. Od invaze bylo také zničeno 842 obrněných vozidel a 541 vozidel, dělostřelectvo, vícenásobné odpalovací raketové systémy, strojírenství a další vybavení.

 

Akce na zničení ukrajinských jednotek pokračují.

 

Za celou dobu bojů v Kurské oblasti ztratily ozbrojené síly Ukrajiny podle telegramového kanálu Ministerstva obrany Ruské federace více než 18 tisíc vojáků a 132 tanků.

 

Ztráty nepřítele v Kurské pohraniční oblasti činily více než 18 130 lidí a 132 tanků. Od invaze bylo také zničeno 842 obrněných vozidel a 541 vozidel, dělostřelectvo, vícenásobné odpalovací raketové systémy, strojírenství a další vybavení.

 

Akce na zničení ukrajinských jednotek pokračují.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve oznámilo zničení nepřátelského vozu v Kurské oblasti pomocí Lancetu.

 

https://www.vesti.ru/article/4167101

 

 

📌☣️🍗🍖🥩 28. září 2024: ⚠️NUCENÁ ALERGIE NA MASO?⚠️

 

Bioetik WEF chce geneticky modifikovat lidi tak, aby byli alergičtí na maso!!!

https://t.me/c/1586239095/80515

 

 

📌28. září 2024: PATRICK MOORE O MANIPULACI S KLIMATEM❗️

 

Patrick Moore, kanadský ekologický aktivista, odhaluje, že NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) manipuluje s klimatickými daty, aby se Země zdála teplejší.

 

Politici využívají tato zmanipulovaná data k získání voličů prostřednictvím strachu, zatímco vědci jsou pod tlakem, aby podpořili oficiální klimatický příběh. Moore zdůrazňuje, že tato korupce ovlivňuje nejen klima, ale také sociální a geopolitické problémy.

(https://x.com/newstart_2024/status/1795077640111403365)

 

 

📌28. září 2024: 🇨🇦🇫🇷 GAZA – LIBANON: „MÁTE NA RUKOU KREV! ZTRATILA JSEM DCERU. POKUD NEMŮŽETE JEDNAT, MUSÍTE REZIGNOVAT. JSTE SPOJENCEM IZRAELE,“ řekla žena Emmanuel Macron v Kanadě.

https://t.me/c/1586239095/80518

 

 

📌28. září 2024: 💥 ÍRÁN JE PŘIPRAVEN VYSLAT SVÉ VOJÁKY DO LIBANONU, ABY SE POSTAVILI IZRAELI.

Íránští představitelé zvažují, že v nejbližších dnech vyšlou své vojáky do Libanonu, informuje NBC News. Tato informace přichází v souvislosti se zavražděním vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha při leteckém útoku IDF na Bejrút.

https://t.me/to_je_nas_svet/29493

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKÉ NADZVUKOVÉ RAKETY DEVASTUJÍ UKRAJINU; RUSKO OBKLIČUJE VUHLEDAR; VÝBUCHY ZASÁHLY OBLAST SUMY

 

https://youtu.be/AYsfHlAvvns?si=gxUYpbq6F01gtQYa

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINA JE VE VELKÝCH PROBLÉMECH: ZÁPAD MÁ POTÍŽE S FINANCOVÁNÍM VÁLKY V DOBĚ, KDY PUTINOVI MUŽI STÁLE POSTUPUJÍ VPŘED V DONĚCKÉ OBLASTI UKRAJINY

 

https://youtu.be/1QmSR7toWOU?si=nApXg_pdUelE0GTT

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „ODEJDEME…“: AMERICKÉ SÍLY OHLAŠUJÍ STAŽENÍ SE Z IRÁKU V DOBĚ, KDY STŘEDNÍ VÝCHOD PADÁ DO CHAOSU

 

https://youtu.be/MnCNRjcrvz0?si=ENnxFxZNGouGm73A

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO PUTINOVI I JEHO SPOJENEC MEDVEDĚV VARUJE NATO; „POKUD RUSKO POUŽIJE SVÉ JADERNÉ ZBRANĚ, TAK…“

 

https://youtu.be/u23yn5Ru3_o?si=lKckMVzGxEFQ04BR

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VSTOUPÍ PUTIN PO NASRALLÁHOVĚ SMRTI DO VÁLEČNÉ FRONTY NA STŘEDNÍM VÝCHODĚ? MINISTR LAVROV SEŠEL S ÍRÁNSKÝMI A LIBANONSKÝMI MINISTRY

 

https://youtu.be/9gfGyQgc5lQ?si=l_ynDLaR7wHX5xud

 

 

📌28. září 2024: PROHLÁŠENÍ RUSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ SERGEJE LAVROVA NA ZASEDÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ OSN:

 

🟤Ruská federace není zodpovědná za blokování práce orgánů OSN, vinu za to nese výhradně Západ;

🟤RF se neuzavírá dialogu se Západem, je připravena diskutovat o budoucnosti euroasijské bezpečnosti.

🟤 USA a Británie připravují Evropu na sebevražedné dobrodružství proti Rusku.

https://t.me/to_je_nas_svet/29498

 

 

♨️JE NESMYSLNÉ A NEBEZPEČNÉ SNAŽIT SE BOJOVAT AŽ DO VÍTĚZSTVÍ S JADERNOU MOCNOSTÍ, KTEROU RUSKO JE:

 

Další Lavrovova prohlášení:

▪️ Bezpečnost může být buď rovná a nedělitelná pro všechny, nebo nebude žádná.

▪️ Američané vždy všechno popřou a udělají vše pro to, aby zamlžili fakta, jako například jejich podíl na teroristických útocích na Nord Stream;

▪️ Konfrontace a hegemonismus nevyřeší žádný globální problém, to je mnohým jasné;

▪️ Vraždění Palestinců americkými zbraněmi musí skončit.

https://t.me/to_je_nas_svet/29500

 

 

📌28. září 2024: ŘETĚZEC MCDONALD’S BUDE CELOSVĚTOVĚ UZAVŘEN: LIDSKÉ MASO A ČÁSTI TĚLA NALEZENÉ V JÍDLE?

 

Od roku 2015 se v různých japonských městech nacházejí dětské zuby v klobásách, bramborách a palačinkách McDonald’s. V roce 2020 jeden rabín odhalil, že McDonald’s používá části lidského těla ve svém „hovězím mase“. To vyvolává otázky: Mělo uzavření obchodů McDonald’s Walmart skutečně něco společného s Covidem, nebo za tím byl nějaký temnější důvod?

 

McDonald’s je vlastněn chazarskou mafií, skupinou, o které je známo, že má úzké vazby na Ilumináty, což potvrdili i ti, kteří přežili satanské rituály. Tito zasvěcenci odhalili, že lidské oběti jsou běžnou praxí těchto elit, přičemž nevinné děti jsou hlavními oběťmi obětovanými v rituálech jejich bohu Satanovi.

 

Tiskové konference McDonald’s Japan se nezabývaly tím, proč lidské ostatky, zejména dětské zuby, skončily v jídle. Místo toho tvrdila, že maso pochází z ústředí USA, a pokusila se svalit vinu na zákazníky. Pravdu je ale čím dál těžší skrýt. Přeživší potvrdili, že McDonald’s je největším odběratelem lidského masa prodávaného prostřednictvím restaurací rychlého občerstvení po celém světě.

 

V důsledku těchto odhalení se mnoho poboček McDonald’s po celém světě zavírá. Od New Yorku po Austrálii podniky zavírají. Pravda je příliš temná na to, abyc to připustili – McDonald’s nás léta krmil lidskými ostatky.

 

Blíží se bouře a chazarská mafie nemůže déle držet svá tajemství skrytá. Proslýchá se, že celý obchod McDonald’s se chystá zavřít, ale tady nejde o virus nebo obchodní rozhodnutí – jde o zakrývání zločinů proti lidskosti. Buďte ve střehu, vlastenci. Jsme na pokraji největšího odhalení, jaké kdy svět viděl.

 

https://t.me/c/1586239095/80520

 

 

📌🍩🎂28. září 2024: Takový dekor na dorty obsahuje nebezpečný hliník (E173), který způsobuje Alzheimera a demenci ⚠️

 

📛 I malá množství mohou poškodit mozek. V jiných zemích je jako přísada do potravin zakázán.

https://t.me/c/1586239095/80524

 

 

📌⚠️☣️28. září 2024: KDYŽ SE V ROCE 1993 ZAČAL NA PŠENICI STŘÍKAT GLYFOSÁT, ZAČALY PROBLÉMY S LEPKEM A CELIAKIÍ A ALERGIE.

 

V Americe to musí být ještě mnohem horší, když si myslí, že v Evropě ten problém nemáme.

https://t.me/c/1586239095/80529

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.09.2024“:

➡️☭☆ Posádky Ka-52m zaútočily na živou sílu a obrněnou vojenskou techniku ​​jednotek ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov a ministr zahraničí Burkiny Faso na okraji Valného shromáždění OSN v New Yorku podepsali společné prohlášení o tom, že nebudou první, kdo umístí zbraně do vesmíru.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vůdce Hizballáhu Nasrulláh zlikvidován – oficiální prohlášení izraelské armády

„Na základě přesných zpravodajských informací zaútočily letouny izraelského letectva na centrální velitelství Hizballáhu, které se nachází v podzemí, pod obytnou budovou ve čtvrti Dahiya v Bejrútu.

K útoku došlo, když bylo vysoké vedení Hizballáhu ve svém velitelství koordinující teroristické aktivity proti občanům Státu Izrael,“ stojí v prohlášení.

To je vše. A Zelya si už tři roky klidně dělá hlášení sama pro sebe, na dosah dělostřeleckých granátů a dronů, nemluvě o vážnějších zbraních.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Během hurikánu Helen ve Spojených státech zemřelo nejméně 43 lidí.

Většina obětí byla v Jižní Karolíně a Georgii, ale došlo také k úmrtím na Floridě, Severní Karolíně a Virginii.

Státní úřady evakuují oblast katastrofy. Na střeše nemocnice v Erwinu se tedy ukrývalo více než 50 lidí, které se podařilo vyvést. Lidé jsou evakuováni také z centra Newportu v Tennessee – podle agentury Reuters hrozí protržení přehrady.

Hurikán byl zařazen do kategorie čtyři z pěti možných. Bouře, déšť a sesuvy půdy zaplavily obytné oblasti, nechaly více než 3,5 milionu domácností a podniků bez proudu a způsobily rozsáhlé výpadky internetu v některých částech státu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V Petrohradu je gang mladých migrantů, kteří chodí po obchodním centru a obtěžují dívky.

Pokud se chlap zastane dívky, začnou ho mlátit v davu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Zelenskyj se připravuje na jednání s Ruskem uprostřed kritické situace na Ukrajině, – El Paris

Uvádí se, že roste i vnější tlak na jednání, na nichž bude Ukrajina nucena udělat ústupky.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Posádky Buku spolehlivě pokrývají oblohu

Posádky protiletadlových raketových systémů Buk-M1 skupiny vojsk Vostok během jednoho dne objevily a zničily pět bezpilotních letounů ukrajinských ozbrojených sil ve směru na jih Doněcka.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *