, ,

28.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉 TRUMPOVY NOTY DORAZILY DO KYJEVA I NA HRADČANY!

28.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY: TRUMPOVY NOTY DORAZILY DO KYJEVA I NA HRADČANY!    

 

❤️ „Kdo miluje svobodu, dluží Rudé armádě takový dluh, že jej nelze nikdy splatit.“  Ernest Hemingway

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣27. července 2024: VOLNÝbloG, Lenka Peterková: TRUMPOVY NOTY DORAZILY DO KYJEVA I NA HRADČANY!

 

👉Zelenský po telefonátu s Trumpem dočista otočil a před vyjevenou delegací z Vatikánu tvrdil, že válka musí co nejdříve skončit, aby Ukrajina nepřicházela o lidi!

👉A generál-prezident Petr Pavel začal vyprávět, jak se míru bez Ruska a Číny jako fakt nedá dosáhnout! 👹👹👹

((Najednou otáčejí kabáty??? Tohle je už nezachrání!!! Podlost, lží, nátlak, vyhrožování nezapomeneme, to jsi buďte jistí. A určitě budeme žádat tvrdé tresty za všechny poškozené lidi, za porušování Ústavy základných práv a svobod i všech zákonů na bezprávně odsouzených i očkovaných lidech !!!!!!))

 

👉Trumpizace Evropy v přímém a absurdním přenosu!

 

Psal jsem o tom už v předešlých týdnech, ale nyní se to děje úplně naplno a otevřeně, s plnou silu a parádou. Upozorňoval jsem v článcích, že postupně, jak bude nevyhnutelné zvolení Donalda Trumpa do Bílého domu, a to dokonce tak nevyhnutelné, že se ho Deep State pokusil 13. července oddělat podle tradic přímo na předvolebním mítinku v Pensylvánii, tak v tom okamžiku to začne.

 

👉Najednou ve světě, a hlavně v Evropě probíhají procesy tzv. trumpizace, tedy zjevné změny postojů a narativů, které budou doslova jako z jiného světa. Zatímco dosud jsme dva a půl roku slyšeli o tom, že válka bude trvat tak dlouho, dokud se nedosáhne vítězství a vytlačení Ruské armády z Ukrajiny, tak nyní je najedou všechno jinak a politici začínají ((velice neupřímně!!!)) mluvit o potřebě ukončení války co nejrychleji a o potřebě jednání s Ruskem a s Čínou o míru.

 

👉V pátek 19. července mluvil Donald Trump telefonicky s Volodymyrem Zelenským.

V rozhovoru se Ňuchačenko od Trumpa dozvěděl, že jakmile bude Trump zvolen, ukončí válku na Ukrajině během pár dnů.

👉Zelenský se podle informací z Bankové ulice a ukrajinského bulváru vůbec na nic nevzmohl a po zavěšení telefonu se něco stalo. ZELENSKÝ ZAČAL MLUVIT Z CESTY. 😂

👉Protože hned následující týden v úterý 23. července přijal v Kyjevě delegaci z Vatikánu, konkrétně kardinála a státního sekretáře Pietro Parolina – tedy vatikánský „premiér” se setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, oznámila prezidentská kancelář v tiskové zprávě.

 

👉Zelenský: „Válka musí skončit co nejdříve, aby neumírali lidé!“ 😂

Rozhovory na setkání přirozeně zdůraznily odhodlání Svatého stolce řešit rusko-ukrajinský konflikt. Kardinála Parolina, který přijel na Ukrajinu už 19. července a objížděl ukrajinská města a jednotlivá vikářství, vyslal papež František 21. července hlavně na závěr katolickou pouť do mariánské svatyně v Berdyčově v Žytomyrské provincii. Jednalo se o jeho první návštěvu Ukrajiny od zahájení ruské ofenzívy v únoru 2022.

 

Během své cesty kardinál navštívil města Lvov, Oděsu – kde si prohlédl katedrálu zničenou před rokem raketovým útokem – a Kyjev, kde navštívil DĚTSKOU NEMOCNICI OCHMATDYT, KTERÁ SE STALA CENTREM DEZINFORMAČNÍ PROVOKACE, VE KTERÉ ÚČINKOVALI LÉKAŘI V PLÁŠTÍCH, NA KTERÉ SI MALOVALI ČERVENOU BARVOU KREV. Videa unikla na sociální sítě.     👉A právě v úterý 23. července se Zelenský setkal s kardinálem Parolinou a během rozhovoru mu řekl, že samozřejmě všichni si uvědomují, že se musí válka ukončit co nejdříve, protože Ukrajina přichází o lidi. Tohle vypadlo ze 👹Zelenského způsobem, že to zaskočilo jak delegaci z Vatikánu, tak i ukrajinské a západní novináře.

👉Zelenský👹 ještě nedávno křičel, že válka bude trvat do úplného vítězství, ale jediný telefonát s Trumpem všechno úplně změní. 👍

 

👉Petr Pavel 👹si chválil v půlce června mírový summit v Luzernu bez Ruska a Číny, ale teď tvrdí, že bez Ruska a Číny se míru dosáhnout nedá!!! 👹

 

👹V Bílém domě. Všem je jasné, že Trump se blíží a nikdo si nehraje na náhody, prostě všechno je najednou a rázem dané.

👉Zelenský prostě ze sebe najednou vypouští slova, 👉za která Evropská unie třeba Roberta Fica 👍 označuje za agenta Kremlu👹. A co teď?

👉Bude teď Brusel označovat Zelenského za Putinova agenta?

👉Tohle je prostě klasický proces trumpizace, na který jsem dopředu upozorňoval.

 

JENŽE, TO NENÍ VŠECHNO:

 

👉Trumpovy noty totiž už dorazily i na Hradčany do Prahy a z cesty začal mluvit už i Petr Pavel👹.

👉Před několik dny v rozhovoru totiž prohlásil, že bez Ruska a Číny nemá mírový proces šanci na úspěch. Tohle od něho zaznělo takto narovinu poprvé. Jenže, to není to největší chucpe.

👉Pavel totiž byl v polovině června na jalovém a zpackaném mírovém summitu ve švýcarském Luzernu, jehož závěry si Petr Pavel dokonce pochvaloval s poznámkou, že Rusko a Čína by mohly být pozvány k jednání někdy v budoucnu!!!

 

PAVEL NAPSAL NA TWITTER V PŘEKLADU:

 

👉Na mírovém summitu ve Švýcarsku zazněly hlasy zemí z různých částí světa. Oceňuji, že naprostá většina zemí vyjádřila podporu základním zásadám mezinárodního práva. Časem musí přijít fáze, kdy k jednacímu stolu zasednou i zástupci Ruska. K tomu však nemůže dojít za podmínek nepřijatelných pro napadenou zemi. Je třeba respektovat Chartu OSN, zejména právo na sebeobranu, svrchovanost a územní celistvost👹.

((SKUNK – Starý komunista u nového koryta zapomněl na vykonstruované „Minské dohody, které se podepsali za dirigenta a hlídače Merklové, která přiznala, že potřebovali čas na vyzbrojení a přípravu UA proti Rusku, aby ho obsadili.!!! Podvedli Putina!“))

 

DO KYJEVA I NA HRADČANY PROSTĚ DORAZILY TRUMPOVY NOTY: 

 

👉Takže v polovině června to byla jalová mírová konference, ale teď po měsíci a půl už najednou Zelenský👹 hovoří o ukončení války co nejdříve, 👉zatímco Pavel👹 hovoří o tom, že mírový proces bez Číny a Ruska nemá šanci na úspěch.

👉To si snad dělají z lidí blázny?

👉Proč tedy Pavel jezdil na jalový summit do Luzernu?

👉Co je to za mírový summit bez jedné z válčících stran?

 

👉Prostě celé to má jednoduché vysvětlení – na Hrad přišly Trumpovy noty, a to je celé. 👉Nové inštrukce!

 

👉Zatímco na jaře chtěl Zelenský dělat mírové konference bez Ruska, tak teď najednou hovoří před kardinálem z Vatikánu a 4 dny po telefonátu s Trumpem o potřebě ukončení války co nejdříve, aby neumírali Ukrajinci.

👉Takový veletoč prostě média nepamatují. Najednou je všechno jinak a označení chcimír úplně zmizelo z českých velkých médií, 😂 které mají strach toto slovo už používat, protože přišly noty a Trump by to mohl vzít osobně a mohl by se začít mstít a dělat pořádky. 👍

 

👉A noty dorazily i do ČT, která preventivně a v předstihu zařízla anti-trumpovský pořad 168 Hodin 😂.

 

👉Ze stejného důvodu, že na Kavčí hory přišly Trumpovy noty, skončil propagandistický a štvavý pořad 168 Hodin s Norou Fridrichovou. 👍

👉Zrušení pořadu, ve kterém se útočilo na Trumpa, ale i na „chcimíry” a „dezoláty“, je totiž preventivním opatřením PŘED PŘÍCHODEM TRUMPA A JEHO LIDÍ, KTEŘÍ ZAČNOU I V ČR DĚLAT POŘÁDKY.

👉Prostě ČT provádí čistky v důsledku chystané změny americké zahraniční politiky v rámci trumpizace. To je celé.

 

👉Otáčí honem rychle Zelenský👹, otáčí Petr Pavel👹, otáčí ČT👹, prostě návrat velkého blondýna s ustřeleným uchem je již hotová věc, a to natolik hotová, že se přijímají změny pozic a narativů ještě před samotnými volbami, protože vědí, že Trump se vrací do Bílého domu 👍 👏.

 

👉Podle toho to poznáte. Kdyby nebyl v plánu návrat Trumpa, procesy trumpizace by nikde neprobíhaly.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/trumpovy-noty-dorazily-do-kyjeva-i-na-hradcany/

 

 

 

📌27. července 2024: STÍŽNOSTI SPORTOVCŮ NA OLYMPIÁDĚ SE MNOŽÍ: NEDOSTATEK LŮŽEK, NEDOSTATEK JÍDLA, ŽÁDNÁ KLIMATIZACE:

 

O posledně zmíněném – tedy o absenci klimatizace – byli ti, kteří se dlouho dopředu o podmínky na Olympiádě zajímali, velmi dobře informováni, ale zdá se, že některým týmům tato informace unikla.

👉Organizátoři totiž již dlouho dopředu deklarovali, že v rámci plnění klimatické agendy nebude v pokojích sportovců žádná klimatizace.

 

Sportovci mají štěstí, že v Paříži aktuálně přílišná vedra nejsou a podle předpovědí by tomu tak nemělo být ani v dalších dnech. 😂

 

NICMÉNĚ ZDALEKA TO NENÍ POUZE KLIMATIZACE, CO FRANCOUZI NEZVLÁDLI

 

Delegace z Barbadosu a Jamajky pozvané na olympijské hry v Paříži čekalo po příjezdu do olympijské vesnice několik nepříjemných překvapení. Mezi problémy, které na místě zaznamenali, patří nedostatek potravin, nedostatek lůžek a chybějící klimatizace.

 

V rozhovoru pro CBC (Caribbean Broadcasting Corporation) Cammie Burke, šéf mise barbadoské delegace, uvedl, že v jídelně v olympijské vesnici je nedostatek jídla.

 

Sportovci si také stěžovali, že se v olympijské vesnici často ztrácejí kvůli nedostatku navigačních značek.

 

Několik mezinárodních federací také poznamenalo, že doba cesty oznámená organizátory není realistická.

 

Barbadoským plavcům například trvalo 75 minut, než se vrátili z plaveckého bazénu do vesnice, místo 20 minut, které deklarovali organizátoři.

 

Jamajčané pro změnu zažili nepříjemné překvapení záhy poté, co dorazili do olympijské vesnice. Šéf jejich mise Ian Kelly řekl, že pro jeho delegaci nebyl k dispozici dostatek lůžek a to přesto, že všechno bylo zarezervováno dávno předtím, než přistáli v Paříži.

 

Pokoje na místě navíc nejsou klimatizovány.

V každé místnosti je ubytováno 5 sportovců. „V tuto chvíli je zatím vedro snesitelné,“ říkají.

 

TOLIK DALŠÍ Z MNOHA STÍŽNOSTÍ.

 

Pokud si to tedy shrneme, tak Olympiáda teprve začala a již víme, že mnoho sportovních týmů si přivezlo vlastní klimatizaci 😂, 👉další byli nuceni si zajít koupit novou matraci 😂, jiní si stěžují na špatné značení a celkovou organizaci, případně na málo jídla.

 

👉PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE TO JE ZATÍM TEPRVE ZAČÁTEK. Organizace OH je nakonec plně v duchu toho, jaký byl úvodní ceremoniál…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/stiznosti-sportovcu-na-olympiade-se-mnozi-nedostatek-luzek-nedostatek-jidla-zadna-klimatizace/

 

 

📌27. července 2024: ⚠️VAROVÁNÍ NA SÍTÍCH: Zkusme se podívat na včerejší zahájení her jiným pohledem.

👉CO KDYŽ TO NEBYLA PREZENTACE, ALE VAROVÁNÍ. Konec konců, Francie je jeden že tří velkých, evropských států, společně s Británii a Německem, které jsou nejblíže k sebezničení. Včerejší předváděčka možná ukázala, že první čtyři pečetě byly zlomeny a čtyři jezdci Apokalypsy vyrazili. Mor, Válka, Hlad a včera ukázaný jezdec na bledém koni jménem Smrt. Možná to byl poslední pokus varovat západní civilizaci před skoro nevyhnutelnou zkázou, skrytý pod dekadentní předváděčku morálních zvrhlíků.

https://t.me/to_je_nas_svet/27990

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINŠTÍ VOJÁCI UTÍKAJÍ; RUSKO ZAZNAMENÁVÁ VELKÉ VÍTĚZSTVÍ V DONĚCKÉ OBLASTI V DOBĚ VELKÝCH VEDER.

 

https://youtu.be/k2gnjIfvqWc?si=4bcJWOFILKN9bGy1

 

 

📌27. července 2024, 16:39, LODĚ RUSKÉ BALTSKÉ FLOTILY VPLULY DO HAVANSKÉHO PŘÍSTAVU:

 

Loď „Smolny“ Baltské flotily Ruské federace vplula do havanského přístavu jako první. Očekává se, že do přístavu kubánského hlavního města brzy vpluje i několik dalších lodí z Ruska.

 

Informuje o tom agentura RIA Novosti. Podle agentury mezi nimi budou i takové lodě jako Neustrashimy a tanker Yelnya. Když Smolný vstoupil, ozvaly se z jeho paluby salvy na uvítanou. V reakci na to jsou z pevnosti v havanském přístavu vypáleny salvy.

 

To vše se děje v rámci dříve oznámené návštěvy lodí Baltské flotily ruského námořnictva v Havaně.

 

V souvislosti s příjezdem ruských lodí se očekávají různé události. Členové flotily se setkají zejména s velitelem kubánského námořnictva a kubánskými úřady.

 

Kromě toho jsou v plánu navštívit místní atrakce.

 

https://www.vesti.ru/article/4067313

 

 

📌27. července 2024, 15:39: CIVILISTÉ SE DOSTALI POD ÚTOK OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V CHERSONSKÉ OBLASTI, DOŠLO K ZÁSAHU V MATEŘSKÉ ŠKOLE:

 

Ukrajinská armáda opět zaútočila na civilní obyvatelstvo Chersonské oblasti, uvedl gubernátor Vladimir Saldo.

 

Při ostřelování Nové Kachovky byl zabit 67letý muž. Podle některých zpráv byl důchodce sražen ve chvíli, kdy se pohyboval po ulici na kole.

 

Ve vesnici Radensk v Aleškinském okrese byla zraněna 63letá žena, která byla s četnými zraněními od šrapnelů převezena do Skadovské centrální městské nemocnice.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny také několikrát zasáhly budovu aktuálně neaktivní mateřské školy v Tavrijsku.

 

Připomeňme, že den předtím nepřítel zranil čtyři lidi při ostřelování Maslovky v městské části Nová Kachovka, mezi oběťmi byly tři děti.

 

https://www.vesti.ru/article/4067287

 

 

📌27. července 2024, 17:17: NEJHORŠÍ SUCHO ZA POSLEDNÍCH 100 LET ZASÁHLO JIŽNÍ AFRIKU:

 

Lola Castrová, úřadující regionální ředitelka Světového potravinového programu OSN pro jižní Afriku, uvedla, že nejhorší sucho za posledních sto let zasáhlo jižní část kontinentu a zanechalo 27 milionů lidí na pokraji hladomoru.

 

„Jižní Afrika zažívá rekordní sucho za posledních 100 let, které zničilo významnou část úrody v regionu… V mnoha oblastech zemědělci nesklidili nic,“ citovalo ji rádio EWN.

 

V roce 2024 vyhlásily Zambie, Malawi, Zimbabwe, Lesotho a Namibie národní režim katastrof kvůli suchu. Složitá je situace také v Angole a Mosambiku.

 

Podle Castra sucho zničilo 70 % úrody v Zambii, v Zimbabwe 80 %.

 

„To již způsobilo zvýšení cen potravin v regionu,“ řekl úřadující regionální ředitel a zdůraznil, že „situace je mimořádně alarmující“.

 

https://www.vesti.ru/article/4067370

 

 

📌27. července 2024, 16:41: OD ZAČÁTKU KONFLIKTU ZEMŘELO V PÁSMU GAZY VÍCE NEŽ 39,2 TISÍCE LIDÍ:

 

Palestinské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že od začátku izraelské operace v pásmu Gazy bylo zabito více než 39 tisíc lidí. Zraněných je více než 90 tisíc.

 

Přesný počet obětí izraelské agrese v enklávě je podle ministerstva zdravotnictví 39 258 lidí.

 

Od 27. července zabily útoky v oblasti Dajr al-Baláh 30 lidí a více než 100 jich zranily. Operace IDF v Chán Júnis si vyžádala životy 23 Palestinců, asi sto lidí bylo zraněno, hlásí TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4067278

 

 

📌27. července 2024, 16:39: RUSKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ OZNÁMILO ZHORŠENÍ SITUACE S ROSTOUCÍM VEŘEJNÝM DLUHEM VE SVĚTĚ:

 

Na zasedání ministrů financí a guvernérů centrálních bank zemí G20, které se konalo v Brazílii, vyjádřilo Rusko obavy z růstu veřejného dluhu po celém světě.

 

Jak vyplývá z materiálů Ministerstva financí Ruské federace, náměstek ministra financí Ivan Čebeskov během jednání poznamenal, že obsluha státního dluhu se zdražuje. Čebeskov zdůraznil, že to brání zemím se středními a nízkými příjmy nasměrovat potřebné zdroje na rozvoj, strukturální reformy, financování klíčových odvětví ekonomiky a dosažení cílů udržitelného rozvoje.

 

Vyjádřil rovněž znepokojení nad vysokou a rostoucí úrovní zadlužení ve vyspělých zemích a vyzval ke komplexním opatřením, která by zabránila systémové dluhové krizi ve světě.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4067302

 

 

📌27. července 2024, 17:41: SKUPINA MOBILIZOVANÝCH UKRAJINCŮ UTEKLA Z MINIBUSU VOJENSKÉHO REGISTRAČNÍHO A NÁBOROVÉHO ÚŘADU:

Mobilizovaní Ukrajinci utekli z minibusu vojenského komisariátu při zastávce na čerpací stanici.

„Několik mužů uteklo z minibusu TCC, když zastavil na čerpací stanici,“ uvádí se ve zprávě, která byla zveřejněna na kanálu Strana Telegram.

Je třeba poznamenat, že muži opustili vozidlo a otevřeli zadní dveře. Po nějaké době byli uprchlíci nalezeni lidmi ve vojenských uniformách, pravděpodobně řidičem a jeho doprovodem.

Zákon o posílení mobilizace na Ukrajině vstoupil v platnost 18. května letošního roku. Podle dokumentu musí všechny osoby povinné k výkonu vojenské služby aktualizovat své údaje v TCC do 60 dnů ode dne nabytí účinnosti zákona. Předvolání se považuje za doručené i v případě, že se s ním branec osobně nesetkal. Osoby, které se vyhýbají odvodu, mohou být zbaveny práva řídit auto.

https://www.vesti.ru/article/4067384

 

📌27. července 2024, 18:17: Politolog Mearsheimer: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY KVŮLI OBROVSKÝM ZTRÁTÁM NEVYTVÁŘEJÍ NOVÉ BRIGÁDY:

 

Americký politolog John Mearsheimer uvedl, že ukrajinská armáda nemůže sestavovat nové brigády kvůli obrovským ztrátám na frontové linii.

 

„Nevytvářejí žádné nové brigády, protože stávající brigády a prapory na frontové linii trpí takovými ztrátami,“ řekl v rozhovoru pro YouTube kanál Daniel Davis / Deep Dive.

 

Podle Mearsheimera jsou ti, kteří měli být součástí nových jednotek, rozdělována ukrajinskou armádou mezi předsunuté jednotky, které zoufale potřebují personál. Profesor poznamenal, že pokud jde o lidskou sílu, ozbrojené síly Ukrajiny jsou v hrozném stavu.

 

„Posílají na frontu lidi, kteří nemají dostatečný výcvik,“ uzavřel.

 

Na konci jara šéf Ministerstva obrany Ruské federace Andrej Bělousov uvedl, že Kyjev jen v květnu ztratil přes 35 tisíc vojáků a více než 2,7 tisíce zbraní.

 

https://www.vesti.ru/article/4067344

 

 

📌27. července 2024, 17:55: VELKÁ BRITÁNIE SE STALA PRVNÍ ZEMÍ V EVROPĚ, KTERÁ SCHVÁLILA UMĚLÉ MASO:

 

Řeč je o umělém kuřeti vyrobeném z kultury buněk, které nikdy nebyly součástí plnohodnotného zvířete. Novinka se zatím bude používat pouze pro výrobu krmiv pro domácí zvířata.

 

Krmivo pro domácí zvířata vypěstované v laboratorních podmínkách se brzy objeví na pultech ve Velké Británii.

 

Masitým produktem je uměle vypěstované kuře. Vyrábí se z malého vzorku slepičích vajec, která jsou pěstována s vitamíny a aminokyselinami. Dále se klec umístí do speciální nádoby, kde se nakonec získá jedlá pasta podobná paštice.

 

Agentura pro zdraví zvířat a rostlin a britské ministerstvo životního prostředí takový produkt schválily a umožňují jeho krmení domácími zvířaty.

 

Oddělení jsou přesvědčena, že přechod na Meatly výrazně zlepší situaci v oblasti životního prostředí, protože bude možné snížit populaci hospodářských zvířat chovaných na porážku.

 

https://www.vesti.ru/article/4067381

 

 

📌27. července 2024, 20:14: UKRAJINSKÁ ARMÁDA ŘEKLA DENÍKU WASHINGTON POST O VYČERPÁNÍ:

 

Ukrajinská armáda informovala deník Washington Post o smutné situaci ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Síly Ukrajiny jsou vyčerpány. Ozbrojené síly Ukrajiny jsou navíc pod tlakem, který ještě zhoršují úmorná letní vedra.

 

Ukrajinští velitelé a vojáci řekli novinám o vyčerpání a snížení zdrojů. Je zde také akutní nedostatek vojáků.

 

Předvolební zmatek ve Spojených státech zcela dal vzniknout zvěstem, že Kyjev bude brzy nucen jednat o vzdání se území.

 

Americký politolog John Mearsheimer již dříve uvedl, že ozbrojené síly Ukrajiny nemohly vytvářet nové brigády kvůli obrovským ztrátám na frontové linii. Ukrajinské jednotky jsou podle něj v hrozném stavu.

 

https://www.vesti.ru/article/4067463

 

 

📌27. července 2024, 21:10: BACH SE OMLUVIL JIHOKOREJSKÉMU PREZIDENTOVI ZA INCIDENT V PAŘÍŽI:

 

Prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach se telefonicky omluvil jihokorejskému prezidentovi Jun Sok-jolovi za incident při zahajovacím ceremoniálu olympijských her.

 

Při představování jihokorejského národního týmu hlasatel udělal přeřeknutí a nazval to Severní Korea. Zároveň byly v televizním vysílání správně označeny titulky. Během průjezdu lodi s týmem KLDR podél Seiny hlasatel neudělal chybu.

 

RIA Novosti uvádí, že Soul byl pobouřen takovou nehoráznou neúctou a požadoval okamžitou omluvu od MOV. Ředitel komunikace Mezinárodního olympijského výboru Mark Adams se jihokorejské delegaci rychle omluvil, ale to nestačilo.

 

Prezident MOV Thomas Bach v sobotu osobně zavolal šéfovi Jižní Koreje a hluboce se mu omluvil jménem celého olympijského hnutí. Problém byl rozpoznán jako lidská chyba.

 

Bach zároveň poblahopřál prezidentovi Yoon Suk-yeolovi k prvním medailím Jižní Koreje na této olympiádě. Reprezentace získala stříbro ve smíšené čtyřhře ve střelbě ze vzduchové pušky na 10 metrů.

 

https://www.vesti.ru/article/4067391

 

 

📌27. července 2024, 18:49: OBJEVILY SE PRVNÍ ZÁBĚRY Z MÍSTA HAVÁRIE SU-34 VE VOLGOGRADSKÉ OBLASTI:

 

Na webu se objevily záběry prvních sekund havárie stíhacího bombardéru Su-34 v okrese Serafimovichsky ve Volgogradské oblasti 27. července.

 

K incidentu došlo během pravidelného letu, který uskutečnilo letadlo.

 

Záběry byly natočeny z protějšího břehu řeky Don. Ukazují hustý černý kouř stoupající z místa havárie.

 

Později se na videu objeví dvě malé bílé skvrny – to jsou padáky katapultovaných pilotů.

 

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že při havárii Su-34 ve Volgogradské oblasti se dvoučlenná posádka dokázala katapultovat, životy pilotů nejsou ohroženy.

 

Letadlo se zřítilo v opuštěné oblasti, nebyly žádné informace o přítomnosti obětí a destrukci na zemi. Podle předběžných údajů by se Su-34 mohl zřítit kvůli technické závadě, upřesnilo ministerstvo.

 

https://www.vesti.ru/article/4067470

 

 

📌27. července 2024, 21:33, DMITRIJ MELNIKOV: KAMALA HARRIS RYCHLE SBÍRÁ BODY:

 

Ve sněhově bílé bundě amerického národního týmu a v doprovodu svého syna Huntera odletěl Joe Biden opět na pláž. Jeho olympijskou zásadou je, že hlavní je nevyhrát a nezúčastnit se. Prezident strávil ve Washingtonu přesně dva dny, ale před ním je ještě 5 měsíců v Bílém domě a Biden je hodlá strávit užitečně.

 

Podle serveru Politico by mohl změnit americkou ústavu už příští týden. A hlavním terčem je Donald Trump, který musí být zbaven prezidentské imunity.

 

Očekává se, že bude prosazovat ústavní dodatek omezující imunitu prezidentů a některých dalších úředníků v reakci na rozhodnutí soudu z 1. července, že prezidenti jsou chráněni před stíháním za „úřední činy“ během svého funkčního období, v případu iniciovaném bývalým prezidentem Donaldem Trumpem.

 

Řeč je o Trumpových telefonátech během útoku na Kapitol v lednu 2021. A jehož opakování se demokraté obávají po výsledcích současných voleb. Inu, sám Trump děsí globálními hrozbami. Na večeři v Mar-a-Lago s izraelským premiérem vykresluje chmurné vyhlídky pro svět, pokud demokraté zvítězí.

 

„Pokud nevyhrajeme volby, všechno skončí velkými válkami na Blízkém východě. A možná i třetí světová válka. Nyní jsme blíž než kdy jindy, protože máme ve vedení země nekompetentní lidi,“ je si jistý Trump.

 

Ještě před týdnem se zdálo, že vítězství nad Bidenem je jasné. Nominace Kamaly Harrisové však zastínila i nedávný pokus o atentát na Trumpa v informačním prostoru. Změny jsou rychlé – a tak se sám Trump objevuje na veřejnosti bez pásky na uchu.

 

„Nyní máme nového kandidáta, kterého musíme porazit, nejnekompetentnějšího, nejnepopulárnějšího a krajně levicového viceprezidenta v americké historii. To je to, co ona je – ta nejnekompetentnější a nejlevicovější aktivistka. Před třemi týdny z ní byl flákač. Byla neúspěšnou viceprezidentkou za neúspěšné administrativy. Miliony lidí překročily hranice. A ona byla králem hranic,“ obviňuje Donald Trump.

 

V reakci na to začal volební štáb Harrisové narychlo čistit její biografii a ujistil se, že viceprezidentka nemůže pohraniční krizi žádným způsobem ovlivnit. Internetový obchod Amazon zároveň stáhne z prodeje knihu „Kamala Harris a budoucnost Ameriky“. Spisovatel a novinář Caleb Maupin si je jistý, že mluvíme o politické cenzuře ze strany Bílého domu.

 

„Tuto knihu jsem napsal před čtyřmi lety. V září 2020 byl zveřejněn a vyvolal velký rozruch. Všechny čtyři roky byl prodán. Když byla Kamala zmíněna jako možný kandidát, myslel jsem si, že dojde k prudkému nárůstu prodejů. V pondělí mi Amazon napsal, že něco není v pořádku s obalem a je potřeba ho vyměnit. Nahrál jsem nový obal, dostal jsem odmítnutí. Zkusil jsem to znovu – odmítnutí. Bylo mi řečeno, že je to obal, který byl poslední čtyři roky skvělý. Je to jako cenzura,“ říká Caleb Maupin.

 

Sbírat hlasy těch, kteří nechtěli ani Bidena, ani Trumpa, je hlavním úkolem Kamaly Harrisové na zbývající 3 měsíce. A nyní, jak se dalo očekávat, se barevné voličky přiklánějí k podpoře demokratů. Voličky – bez ohledu na barvu pleti – se mohou stát klíčovým spojencem Harrisové v boji proti Trumpovi a Trump byl kvůli tomu obviněn ze vztahu s herečkou Stormy Daniels. Samostatnou skupinou jsou sexuální menšiny. Pokud Biden nebyl v pozici, kdy by mohl jít na přehlídku transvestitů, pak se zde Kamala Harrisová cítí jako doma.

 

Demokraté také nechávají prostor pro tradičnější publikum. A hlavní intrika spočívá v tom, koho si Harrisová vybere za viceprezidentku. Je možné, že to bude bílý muž jako protiváha. Jeden z favoritů, Josh Shapiro, je guvernérem nejdůležitějšího státu Pensylvánie, který má vyhrát volby. Poté, co demokraté převzali iniciativu ve volebním klání, se připravují na debatu.

 

„Mezi Kamalou Harrisovou a Donaldem Trumpem je velmi jasný kontrast. A víte, Trump se bojí. Všichni vidíte, že se nyní odmítá účastnit rozpravy. Bojí se setkat tváří v tvář s naším viceprezidentem. A víte, proč tomu tak je? Nejde jen o to, že je zdatnou debatérkou nebo že zaujímá správný postoj k otázkám, na kterých lidem v Pensylvánii a po celé zemi záleží. Je to proto, že už nemůže utéct před svým trestním rejstříkem,“ řekl Josh Shapiro na shromáždění na podporu Harrise.

 

Hlavní zbraní v debatě bude trestní oznámení proti Trumpovi. Strategie bývalé prokurátorky Kamaly Harrisové je téměř oboustranně výhodná. Musíte se jen pokusit sdělit své myšlenky jasně.

 

„Když se teď dívám na volební klání, nedokážu si představit, jak Donald Trump promluví v debatě s Kamalou Harrisovou. Zločinec nebude diskutovat se státním zástupcem. To se nestane. Pokud jde o usvědčení z těžkého zločinu, co si myslíte, že udělá?“ ptá se Michael Steele, americký konzervativní politik.

 

Bleskový začátek volební kampaně Harrisové představuje pro republikány stále větší hrozbu. Demokraté ještě plně nerozvinuli mediální mašinérii na podporu svého kandidáta a průzkumy veřejného mínění již ukazují minimální zaostávání za Harrisovou. Trump přitom nemá v rukávu téměř žádné trumfy.

 

https://www.vesti.ru/article/4067435

 

 

📌27. července 2024, 21:49: NETANJAHU, KTERÝ JE NA NÁVŠTĚVĚ VE SPOJENÝCH STÁTECH, SE VRACÍ DO IZRAELE PŘED PLÁNOVANÝM TERMÍNEM:

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu, který je na návštěvě ve Spojených státech, požadoval, aby byl jeho návrat do vlasti zorganizován co nejdříve.

 

Důvodem tohoto rozhodnutí byly informace, které obdržel o ostřelování Golanských výšin, uvedl úřad šéfa vlády. Podle předběžných údajů tam bylo zabito deset civilistů včetně dětí.

 

Netanjahu, když je ve Spojených státech, se již stihl poradit se svým bezpečnostním poradcem.

 

Sever Izraele byl podle armádní tiskové služby napaden z území Libanonu. Jedna raketa dopadla na fotbalové hřiště v drúzské vesnici Majdal Shams na Golanských výšinách.

 

Izraelská armáda tvrdí, že raketu odpálily ozbrojené skupiny šíitské organizace Hizballáh. Tam zase tato obvinění vyvracejí.

 

Libanonská vláda mezitím odsoudila útok na civilisty na Golanských výšinách. Úřady vyzývají k okamžitému příměří na všech frontách.

 

https://www.vesti.ru/article/4067501

 

 

 

📌27. července 2024, 22:51: PESKOV O ZAHÁJENÍ OLYMPIÁDY: BYLY TAM NAPROSTO NECHUTNÉ MOMENTY:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov poznamenal, že zahajovací ceremoniál olympijských her v Paříži nestihl sledovat celý, ale viděl z něj většinu.

 

„Byly tam opravdu naprosto nechutné momenty,“ řekl Peskov.

 

Navíc, pokračoval, některé epizody ceremoniálu jsou nejen nechutné, ale také v rozporu s ruskými zákony.

 

„To je nechutné, a co je nejdůležitější, v naší zemi je to zákonem zakázáno. Můžeme být jen rádi, že to naši diváci neviděli,“ řekl mluvčí Kremlu.

 

Vyjádřil se tak ke skandálním prvkům zahajovacího ceremoniálu her, zejména k parodii na dílo Leonarda da Vinciho „Poslední večeře“ za účasti transvestitů a představitelů LGBT komunity (v Ruské federaci zakázané). Ceremoniál nebyl v Rusku vysílán.

 

Mezinárodní olympijský výbor, který souhlasil s takovým ceremoniálem, „vstoupil na zcela kluzký svah,“ řekl Peskov. A dodal, že výbor nyní může „začít se soucitem“.

 

S odkazem na zkušenosti z olympiády v Soči v roce 2014 vysvětlil, že celý scénář je koordinován s MOV.

 

„Zvláštnosti Francouzské republiky známe už dlouho. Ale skutečnost, že to bylo odsouhlaseno MOV pro tak silné mezinárodní publikum, je těžko uvěřitelná. Ale bohužel je to realita,“ řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4067531

 

 

📌28. července 2024, 6:03: BOJOVNÍCI IDF ZAÚTOČILI NA JIŽNÍ LIBANON:

 

Izrael zaútočil na osady v jižním Libanonu.

 

Stíhačky izraelského letectva útočily na cíle v Libanonu. Údery byly zaznamenány ve čtyřech městech, informoval libanonský televizní kanál Al-Manar.

 

Jak bylo uvedeno, bojovníci IDF „provedli letecké údery na města al-Khiyam a Kfar Qila v jižním Libanonu“, stejně jako „na předměstí měst Abbasiyah a Burj al-Shimali v okrese Tir v jižním Libanonu“. Izraelská armáda navíc odpálila raketu na vesnici Teir Harfa, hlásí RIA Novosti.

 

Izraelské úřady již dříve slíbily, že poskytnou „tvrdou reakci“ po smrti 12 civilistů na Golanských výšinách. Tel Aviv z incidentu viní Hizballáh, který se domnívá, že útok na vesnici Majdal Shams provedla íránská raketa Falaq-1 z arzenálu libanonského šíitského hnutí. Ti svou účast popírají a tvrdí, že na Golanské výšiny dopadla izraelská raketa protivzdušné obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4067564

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.07.2024“:

➡️☭☆9 lidí bylo zabito a 34 zraněno při ostřelování Izraelem ovládaných Golanských výšin z Libanonu, uvádí France Presse s odvoláním na záchranné služby.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Petrohradě se náměstek ministra obrany Ruské federace generálplukovník Alexander Fomin setkal s velitelem námořních sil Čínské lidové osvobozenecké armády admirálem Hu Zhongmingem, který přijel do Ruské federace, aby se zúčastnil Main Námořní přehlídka.

Během jednání byly diskutovány aktuální otázky rusko-čínské spolupráce v námořní oblasti.

Rovněž náměstek ministra obrany Ruské federace poděkoval čínské straně za aktivní účast na slavnostních akcích ke Dni námořnictva konaných v Petrohradě a Vladivostoku. Jednání probíhala ve vřelé a přátelské atmosféře.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Netanjahu, který je na návštěvě Spojených států, se rozhodl vrátit do Izraele brzy po ostřelování Golan. A šéf izraelského ministerstva zahraničí řekl, že pověřil své oddělení, aby se připravilo na kampaň po celém světě s cílem „dosáhnout legitimity pro akce v Libanonu“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Netanjahu řekl, že Izrael nenechá útok na Golanské výšiny bez odpovědi, hnutí Hizballáh za to zaplatí nejvyšší cenu, „kterou nikdy předtím nezaplatilo“.

Operátoři UAV skupiny vojsk Dněpr zničili velitelské stanoviště pěšího praporu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Čína bude nadále podporovat dialog o Ukrajině a požaduje, aby Spojené státy zrušily sankce. Uvedl to čínský ministr zahraničí Wang Yi na setkání s americkým ministrem zahraničí Antonym Blinkenem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *