, ,

28.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

28.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌28.6.2024: RUSKO VYPOVÍDÁ NĚMECKOU POVÁLEČNOU MÍROVOU SMLOUVU

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 https://t.me/absurdnisvet/75349

 

 

📌28.6.2024: Nadační fond Svědomí národa, rozhovor s MUDr. Šimonem Reichem: LÉKAŘ O LIMITECH MEDICÍNY A NEBEZPEČÍ SLEPÉ VÍRY VE VĚDU:

 

„Lékař je odborník na léčbu, ale na život je odborník pacient,“ říká MUDr. Šimon Reich. Pochází z lékařské rodiny, je zastáncem klasické západní medicíny založené na důkazech a má rád fakta. V rozhovoru s ním se dozvíte, co lze čekat od medicíny a jaké jsou její limity. Co to ve skutečnosti znamená medicína založená na důkazech (Evid.nce Based Med.cine) a kam vede slepé vzývání vědy a institucí jako je Světová zd.avotnická organizace, americké či evropské lékové agentury a další.

“Wéháó se může mýlit a z historie víme, že se ona a další instituce šeredně mýlily,“ uvádí Šimon Reich a v souvislosti s globálním medicínským šílenstvím, jehož jsme byli svědky, apeluje na diskuzi oproštěnou od emocí, dehonestace a útoků ad hominem. „Chraň Bůh, abych měl problém s tím, že si někdo myslí, že se mýlím. Nikdo se nás ale doposud nezeptal, proč si myslíme to, co říkáme. Jen jsme dostávali nálepky a obvinění, že šíříme informace s cílem někomu ublížit,“ rekapituluje stav odborné „debaty“ v posledních letech a, aniž by coby člověk židovského původu srovnával současnou zkušenost s historickou, upozorňuje na jisté podobnosti v nenápadném vytlačování jedné skupiny obyvatel na okraj společnosti ve jménu „dobra společnosti“.

Rozhovor se Šimonem Reichem má dvě části, v pokračování se v následujících týdnech můžete těšit na pohled zevnitř českého zdravotnictví, jehož limity jsou mnohem větší než limity možností současné medicíny.

 

https://youtu.be/7UOoik59WJU?si=xDn7mfLvQlZ0WeYs

 

 

📌28.6.2024, 10:17: DEMOKRATÉ SE SNAŽÍ OMEZIT ŠKODY PO BIDENOVĚ VRATKÉ DEBATĚ, KTERÁ SE PROJEVILA PROTI TRUMPOVI

 

Americký prezident se snažil zastavit palbu útoků a falešných tvrzení svého republikánského rivala.

 

ATLANTA, 28. června (Reuters) – Spojenci prezidenta Joea Bidena se v pátek snažili potlačit důsledky jeho klopýtavého výkonu při první americké prezidentské debatě v roce 2024 poté, co se snažil zastavit palbu útoků a falešných tvrzení svého republikánského rivala Donalda Trumpa.

Bidenova kampaň doufala, že silná debata potlačí obavy voličů, že 81letý úřadující demokratický prezident je příliš starý na to, aby sloužil druhé čtyřleté funkční období.   Místo toho občas nad jeho slovy zakopl chraplavě znějící Biden , zejména v raných fázích debaty.

 

Jeden Bidenův dárce, který požádal o anonymitu, aby mohl o prezidentovi otevřeně hovořit, označil jeho vystoupení za „diskvalifikující“ a předpověděl, že někteří demokraté se budou znovu zabývat výzvami, aby Biden před srpnovým celostátním sjezdem strany ustoupil ve prospěch jiného kandidáta.

Panikařící demokraté si vyměňovali vzkazy, zda Biden neuvažuje o odstoupení…..

 

https://www.reuters.com/world/us/democrats-scramble-limit-damage-after-bidens-wobbly-debate-showing-against-trump-2024-06-28/

 

 

📌28.6.2024: Živě debata, BIDEN VS TRUMP: PREZIDENTSKÁ DEBATA TAK, JAK SE STALA:

 

https://www.reuters.com/world/americas/trump-vs-biden-live-what-time-is-us-presidential-debate-2024-06-27/

 

 

📌📢🔝🔝🔝💖28.6.2024: Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO pro Prahu:

🚑 SANITKA PŘÁNÍ:

 

Smysluplný projekt party úžasných dobrovolníků, kteří plní přání lidem v terminálním stádiu nemoci. Zažít ještě něco neobvyklého, naposledy navštívit oblíbené místo nebo se rozloučit se známými. Přání je ale mnoho, sanitka zatím jen jedna. Nákup druhé sanitky jsme s manželkou podpořili z rodinného nadačního fondu a prosíme i vás o příspěvek a sdílení🙏

Darujte radost a naději na 🔗💖

 

https://donio.cz/pomozte-nam-ziskat-druhou-sanitku-prani

 

💖Darujte radost a naději: Pomozte nám získat druhou sanitku přání! 💖

 

👉PŘEDSTAVENÍ SBÍRKY:

 

Jsme Sanitka přání a naším posláním je poskytovat lidem všech věkových kategorií v terminálním stadiu nemoci, kteří jsou odkázání na lůžko, i těm, kteří mají z jiného důvodu velmi omezenou pohyblivost, možnost zažít něco neobvyklého nebo rozloučit se s lidmi nebo místem, které se pro ně stalo kvůli nemoci nedostupné.

 

Jejich přání je mnohdy i zároveň přáním posledním. V České republice přibývá lidí například i s nádorovými a dalšími onemocněními, jejichž častým důsledkem bývá trvalé upoutání na lůžko. Bez pomoci zdravotníků a převozu v sanitce na nosítkách jsou tito lidé nuceni zůstávat v izolaci ve svých domovech či pobytových zařízeních až do své smrti.

 

Nezajišťujeme jen převoz klientů, ale vytváříme společné zážitky pro klienty a jejich blízké, které jim přinesou radost v náročném období jejich života.

Kvůli omezené kapacitě naší jediné sanitky, jejímu stáří (téměř 550.000 km) a s tím spojenému častému servisu, musíme odmítat přání lidí v závěru jejich života, která bychom jinak mohli splnit.

 

Všechny příběhy klientů Sanitky přání najdete na našem Facebooku a Instagramu.

 

👉KOMU POMŮŽEME?

 

Sanitka přání je nezisková organizace sdružující přes třicet dobrovolníků, kteří se podílí na plnění přání pro klienty a na provozu organizace, a to ve volném čase a bez nároku na odměnu. Přání jsou pro klienty zdarma díky zapojeným dobrovolníkům a darům od jednotlivců a firem. Rozjezd celého projektu a pořízení první sanitky jsme financovali z vlastních úspor.

 

Za rok a půl jsme s naší jedinou sanitkou splnili cca 100 přání pro naše klienty a jejich blízké po celé ČR. Navštívili jsme s klienty všech čtrnáct krajů, plnili jsme přání krátká i dlouhá (od několika kilometrů po několik stovek kilometrů), lidem napříč věkem (5–100 let) a onemocněními (nádorová onemocnění, ALS, obrna, mozková příhoda, revmatoidní artritida, silná cukrovka, roztroušená skleróza a další). Organizovali jsme zážitky pro klienty, kteří nikoho nemají i pro ty, kdy se setkala široká rodina s desítkami členů. Prožívali jsme společně radost, naštvání, smíření, slzy štěstí i smutku.

 

Chceme v naší činnosti pokračovat ještě intenzivněji, aby žádné přání nezůstalo nevyslyšeno, zvlášť když jde o to poslední. A to nám umožní druhá sanitka přání 🚑. Prosím, podpořte nás.

 

👉PŘÍKLAD SPLĚNÉHO PŘÁNÍ:

 

„Když jsme obdrželi přáni, jako bylo to sobotní pro Janu (43), snažili jsme se udělat všechno proto, abychom ho dokázali splnit. V sobotu večer jsme volali na Hrad Karlštejn 🏰, kde jsme narazili na empatického kastelána Lukáše Kunsta, který nás ubezpečil, že návštěva není problém. Už za pár hodin po telefonátu jsme mohli přijet 🚑.

Obratem jsme domluvili posádku – naše zdravotní sestřičky nechaly všech svých osobních aktivit, aby mohli splnit neodkladné přání Janě. Přání objednala její kamarádka Dana, která o Janě napsala „Maminka tří skvělých dětí, manželka, dcera, kamarádka, kolegyně, která vždycky myslela na dobro druhých a na sebe nějak pozapomněla“. Je nám ctí, že jsme mohli být u Janina přání 🙏.“

 

👉NA CO KONKRÉTNĚ BUDOU PENÍZE Z TÉTO SBÍRKY POUŽITY?

 

Vybraný obnos použijeme na pořízení sanitky, na koupi potřebného vybavení a na úpravy, které umožní klientům a jejich doprovodu bezpečné a pohodlné cestování.

 

Pokud se nepodaří vybrat cílová částka, ale bude možné za ni pořídit vyhovující sanitku v dobrém technické stavu, tak ji koupíme. Pokud by vybraná částka nestačila, snažili bychom se dalšími sbírkami a dobročinnými aktivitami potřebné finance na pořízení druhé sanitky získat.

 

Pokud dojde k překročení cílové částky, použijeme tyto prostředky na plnění samotných přání pro klienty.

 

Děkujeme, že pomáháte plnit přání lidem, kteří si je sami splnit nemohou 🙏

 

https://donio.cz/pomozte-nam-ziskat-druhou-sanitku-prani?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2bkvQZfhOhssp-isT8k_68kxtme2PNq72kbtjPq_wuWla0kGcql3_ibTA_aem_L4cBvtAcs0JIRCRsudpTHA

 

 

📌28.6.2024: VLADIMIR PUTIN OSLOVIL ABSOLVENTY VŠECH RUSKÝCH ŠKOL:

 

„Hlavní oporou pro každého člověka je rodina, jsem si jistý, že budete pokračovat ve všech nejlepších rodinných tradicích a společně budete moci budovat budoucnost, o které dnes sníte,“ řekl prezident.

https://t.me/absurdnisvet/75350

 

 

📌28.6.2024: KOREA: 500.000 SEVEROKOREJSKÝCH MUŽŮ Z ELITNÍCH JEDNOTEK SE ZAPOJÍ DO OSVOBOZENÍ UKRAJINY.

https://t.me/absurdnisvet/75351

 

 

📌28.6.2024: Pavla Tajanová : ČESKÉMU NOVINÁŘI TOMÁŠI VLACHOVI ZAKÁZALI VSTUP NA UKRAJINU. DOTKL SE TOTIŽ TÉMAT, KTERÁ JSOU PRO REŽIM ZELENSKÉHO TABU.

 

Vlach v jednom z rozhovorů o svých zkušenostech na Donbasu prohlásil, že ukrajinští vojáci nechápou, proč bojují, když místní obyvatelé čekají na Rusy a Ukrajince mají za okupanty.

 

„Obrázek se skládá takový, že tam máte pocit zmaru. Za co se tam tedy bojuje, když ti lidé chtějí být osvobozeni tou druhou stranou? A to mi takhle reprodukovali někteří vojáci, kteří byli naprosto zdrceni z toho, že když oni jdou po té vesnici, kde mají svou základnu, tak místní lidé na ně koukají úkosem, nezdraví je a koukají na ně jako na okupanty,“ řekl Vlach.

 

Kvůli těmto slovům ukrajinské úřady odebraly novináři akreditaci a zakázaly vstup do země na tři roky.

 

„Co se stalo mně, má být výstrahou pro ostatní, aby se krotili. Ne vždy jsem psal v souladu s tím, jak o válce informoval Kyjev,“ vysvětluje novinář.

https://t.me/absurdnisvet/75352

 

 

📌28.6.2024, 7:31: BELOUSOV NAŘÍDIL GENERÁLNÍMU ŠTÁBU RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL PŘIJMOUT OPATŘENÍ V SOUVISLOSTI S PŘELETY AMERICKÝCH DRONŮ NAD ČERNÝM MOŘEM.

 

Ministr obrany Andrej Belousov nařídil generálnímu štábu ruských ozbrojených sil přijmout opatření v souvislosti s přelety amerických dronů nad Černým mořem.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že ministerstvo bere na vědomí zvýšenou intenzitu letů amerických strategických UAV nad Černým mořem, které provádějí průzkum a určování cílů vysoce přesných zbraní dodávaných Ozbrojeným silám Ukrajiny západními státy. zasáhnout ruské cíle.

 

Ruské vojenské oddělení zdůrazňuje, že to vše svědčí o rostoucím zapojení Spojených států a zemí NATO do konfliktu na Ukrajině na straně Kyjeva.

 

Také takové lety značně zvyšují pravděpodobnost incidentů ve vzdušném prostoru s letadly ruských leteckých sil, uvedlo ministerstvo obrany v prohlášení, které zvyšuje riziko přímé konfrontace mezi NATO a Ruskem.

 

Bylo to před posledním útokem ukrajinských ozbrojených sil na Sevastopol, kde americké bezpilotní letouny provedly průzkum. V důsledku kriminálního útoku na civilní obyvatelstvo byli zabiti 4 lidé a přes 150 bylo zraněno.

 

Sranda definitivně skončila…

https://t.me/absurdnisvet/75353

 

 

📌📢🔝🔝🔝 28.6.2024, CNN TV: 👉Celá prezidentská debata, pre tých čo zaspali 🙂

Trump VS Biden   👉 Český preklad

t.me/slovenskymedved  https://t.me/absurdnisvet/75356

 

 

📌28.6.2024: 📢🔝🔝🔝♨️ „TATO DEBATA BYLA OSTUDOU AMERICKÉ DEMOKRACIE“ – Scott Ritter

 

A konkrétně pro Joea Bidena se debata ukázala jako konec kampaně.

Buďme upřímní. CNN, která dnešní debatu pořádala, sledovala „atentát“ na prezidenta Joea Bidena. Jedná se o politický „atentát“, nikoliv však v tom smyslu, jako se to stalo Johnu F. Kennedymu. CNN udělala to, co se nepodařilo Demokratické straně. Vytvořila podmínky pro to, aby Američané na vlastní oči viděli kognitivní úpadek člověka, který není způsobilý být prezidentem Spojených států. A tím mužem je Joe Biden. Muž, který se v prezidentských volbách v roce 2020 postavil proti Donaldu Trumpovi, už není mužem, který je dnes v Bílém domě.

https://t.me/to_je_nas_svet/27435

 

 

📌28.6.2024, eReport.sk, Petra Krejcová: PREZIDENT ZEMAN NAZNAČIL, ŽE ZA ZHORŠENÝMI VZŤAHMI MEDZI ČR A SR JE ČESKÁ INFORMAČNÁ SLUŽBA:

 

Český prezident Zeman sa na krátkom brífingu po stretnutí s Petrom Pellegrinim vyjadril k aktuálnym témam. Vyjadril ľútosť nad počínaním si českej polície, ktorá odmieta vyvodzovať dôsledky z prejavov, v ktorých autori schvaľujú atentát na slovenského premiéra. Diplomaticky ale jasne zhodnotil aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Povedal, že kvality dobrého prezidenta nie sú v tom, byť „slušný“.

 

Miloš Zeman na brífingu po stretnutí s Petrom Pellegrinim oznámil, že slovenský prezident sa zúčastní osláv jeho 80. narodenín v južných Čechách. Zároveň verejnosti prezradil, že si s Petrom Pellegrinim potykal.

 

Zeman vyjadril ľútosť nad postupom českej polície ohľadom vyjadrení o atentáte na R. Fica. O tom, čo sa udialo, sme informovali aj v eReporte. Česká polícia nemieni nijak postihovať výroky schvaľujúce útok na slovenského premiéra.

 

Od prezidenta sa neočakáva len slušnosť

Miloš Zeman odsúdil rozhodnutie vlády Petra Fialu ochladiť vzťahy so Slovenskou republikou. Upozornil však aj na to, že posledné vyjadrenia českého premiéra P. Fialu sú už iné ako tie, ktoré zvykol mávať v minulosti. Fiala sa totiž pred časom vyjadril, že situácia na Ukrajine nemá vojenské, ale diplomatické riešenie.

 

Vyjadril sa aj k Zuzane Čaputovej. Prezident diplomaticky povedal, že od prezidenta sa neočakáva slušnosť, ale razantná, aktívna a úspešná politika. „Tak aby vstúpil do dejín ako ten, ktorý niečo dokázal. Nie len ako ten, ktorý bol slušný,“ povedal na margo kvalít dobrého prezidenta Zeman. Podľa neho má P. Pellegrini šance dobre obstáť pred históriou.

 

Podľa Miloša Zemana, vývoj česko – slovenských vzťahov závisí od toho, či do nich nebude vstupovať Česká informačná služba.

 

https://ereport.sk/polutovanie-nad-postupom-ceskej-policie/

 

 

 

📌28.6.2024: 🇸🇰 V PARLAMENTE SME DNES SCHVÁLILI OPATRENIA, KTORÉ MAJÚ ZVÝŠIŤ BEZPEČNOSŤ NA SLOVENSKU PO TOM, AKO BOL SPÁCHANÝ ATENTÁT NA PREDSEDU VLÁDY ROBERTA FICA.

 

Opozícia ich nepodporila a z vyjadrení niektorých opozičných poslancov mám dokonca pocit, že si ani neuvedomujú, čo sa vlastne stalo. Skutok sa však stal a je potrebné urobiť všetko preto, aby sa už takýto ohavný čin nezopakoval.

https://t.me/to_je_nas_svet/27432

 

 

 

📌28.6.2024: 🇷🇺 PROHLÁŠENÍ DMITRIJE PESKOVA NA BRÍFINKU:

 

▪️ Von der Leyenová není pro normalizaci vztahů s Ruskem, v tomto ohledu se jejím znovuzvolením nic nezmění;

▪️ Rusko nikdy nezasahovalo do volebních procesů v USA a nehodlá tak činit ani nyní;

▪️ Předvolební debaty v USA nemají nic společného s ruskou agendou;

▪️ Kreml se seznámí s výroky, které zazněly během předvolební debaty v USA;

▪️ Výsledek volební kampaně ve Francii Moskvu zajímá, ale je to vnitřní záležitost Paříže.

▪️ Vyhlídky na vztahy mezi Ruskem a EU pod novým vedením EU jsou špatné.

https://t.me/to_je_nas_svet/27433

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DONALD TRUMP PROHLÁSIL PŘI DISKUSI NA CNN, ŽE „UKRAJINA NEVYHRAJE“ TU VÁLKU PROTI RUSKU A RÝPE DO ZAHRANIČNÍ POLITIKY PREZIDENTA JOE BIDENA

 

https://youtu.be/fKyoudjrrxQ?si=SWcmDgr6xCs0Vr0c

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZELENSKÉHO VELKÉ PŘIPUŠTĚNÍ PORÁŽKY? ŘÍKÁ „NECHCEME PRODLUŽOVAT VÁLKU“; UKRAJINA UZNÁVÁ PORÁŽKU? BLÍŽÍ SE DOHODA O MÍRU?…

 

https://youtu.be/VCjbBPLAt9g?si=hSFZ8ifw6U_Itk8X

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ ARMÁDA „TLAČÍ“ UKRAJINSKÉ JEDNOTKY PRYČ Z DONBASKÉHO MĚSTA TORECK. DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ PRO PUTINA?

 

https://youtu.be/n_EBxg-HAgQ?si=UKEIoi106tkJ3xJB

 

 

📌28.6.2024: 9:53: RUSKÁ ARMÁDA ZAHÁJILA MASIVNÍ ÚTOK NA KRAKENA:

 

Ruská armáda zahájila masivní útok na umístění Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) a ozbrojenců neonacistické jednotky „Kraken“ v Mykolajivské oblasti, uvedl zástupce mykolajivského podzemí Serhij Lebeděv.

 

Jednotky ozbrojených sil Ukrajiny u obce Galicinovo byly zasaženy, bylo zaznamenáno nejméně sedm příchozích, odpověděl Lebeděv na žádost RIA Novosti.

 

Po třech úderech následovaly emise plamenů a detonace, která trvala 25 minut. „Zjišťujeme důsledky. Zdravotníci byli zalarmováni a v doprovodu armády byli odvezeni směrem na Haličinovou,“ uzavřel Lebeděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4021194

 

 

📌28.6.2024, 13:15, Peskov: Vyhlídky na vztahy s novým vedením EU jsou špatné:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov poznamenal, že vyhlídky na vztahy mezi Moskvou a Evropskou unií pod jeho novým vedením jsou špatné.

 

„Nemyslíme si, že evropská diplomacie bude nějak jednat ve smyslu normalizace vztahů,“ citovala agentura TASS Peska. „Vyhlídky na vztahy mezi Moskvou a Bruselem jsou špatné.“

 

Vedoucí představitelé Evropské unie již dříve schválili kandidaturu bývalého portugalského premiéra Antónia Costy na post předsedy Evropské rady. Estonská premiérka Kaja Kallasová byla jmenována vysokou představitelkou EU pro zahraniční věci. Ursula von der Leyenová zůstává v čele Evropské komise i ve druhém funkčním období.

 

https://www.vesti.ru/article/4021620

 

 

 

📌28.6.2024, 15:20: ZA TÝDEN SE VZDALO 56 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace uvedlo počet ukrajinských ozbrojenců, kteří se za poslední týden vzdali.

 

„Během týdne se na linii dotyku vzdalo 56 ukrajinských vojáků,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Minulý týden se vzdalo 37 Ukrajinců a předminulý týden – 46.

 

Již dříve vyšlo najevo, že ruská skupina vojsk „Jih“ osvobodila vesnici Razdolovka v DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/4021824

 

 

 

📌28.6.2024, 15:59: LIGA ARABSKÝCH STÁTŮ ODSTRANILA HIZBALLÁH ZE SEZNAMU TERORISTICKÝCH ORGANIZACÍ:

 

Šíitská strana Hizballáh byla vyškrtnuta ze seznamu teroristických organizací Ligy arabských států. Oznámil to náměstek generálního tajemníka Ligy arabských států Husam Zaki.

 

Liga učinila toto rozhodnutí, protože „strana hraje důležitou roli v současné politice Libanonu a v jeho budoucnosti,“ vysvětlil na setkání s šéfem parlamentní frakce „Loajalita k odporu“ Mohammedem Raadem v Bejrútu. Slova egyptského diplomata citoval deník Al-Akhbar.

 

Hizballáh získal status teroristické skupiny z iniciativy Saúdské Arábie v roce 2016. V té době byla Alláhova strana obviňována z toho, že je dirigentem íránského vlivu na Blízkém východě a zasahuje do vnitřních záležitostí Libanonu, Iráku, Sýrie, Jemenu a arabských států Perského zálivu.

 

Hussam Zaki vysvětlil, že jeho návštěva libanonského hlavního města jménem generálního tajemníka Ligy arabských států Abu al-Gheita je výrazem solidarity regionálního společenství s Libanonem a jeho obyvateli. Hussam Zaki se domnívá, že vojenská eskalace na jihu je vážnou výzvou pro bezpečnost a stabilitu nejen v samotném Libanonu, ale i na celém Blízkém východě. Egyptský diplomat vyzval všechny strany, aby dodržovaly rezoluci Rady bezpečnosti OSN č. 1701, aby „zvládly situaci“ a zabránily rozšíření konfliktu.

 

„Upřednostněte národní zájmy před osobními ambicemi,“ vyzval náměstek generálního tajemníka Ligy arabských států libanonské politiky, „aby si zvolili nového prezidenta Libanonské republiky.“

 

Prezidentský úřad Libanonu je posledních 19 měsíců neobsazený.

 

V současné době Izrael odkládá přesun 8 protiraketových systémů Patriot na Ukrajinu kvůli zhoršení konfrontace s Hizballáhem. Přesun systémů protivzdušné obrany do Kyjeva ztrojnásobí „obranný potenciál Patriotu na Ukrajině“, ale oslabí IDF v případě konfliktu s Libanonem, „zhorší vztahy s Moskvou“ a zničí dohody, které umožňují izraelskému letectvu provádět operace v syrském vzdušném prostoru, varuje The Wall Street Journal.

 

https://www.vesti.ru/article/4021924

 

 

 

📌28.6.2024, 16:45: NĚMECKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ VYZVALO NOVINÁŘE, ABY SVŮJ POBYT V RUSKU ZVÁŽILI:

 

Mluvčí německého ministerstva zahraničí Sebastian Fischer řekl, že němečtí novináři by měli zvážit odchod z Ruska.

 

„Každý z nich by si měl ověřit, zda je jeho přítomnost v Rusku v budoucnu možná, a také zkontrolovat, zda stojí za to uvažovat o odchodu,“ citovala Fischera agentura RIA Novosti.

 

Ruské ministerstvo zahraničí 25. června oznámilo, že v reakci na sankce omezuje přístup ze svého území k vysílacím zdrojům evropských médií a provozovatelů médií.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov povolil obnovení vztahů mezi Ruskou federací a Německem, ale z iniciativy Berlína.

 

https://www.vesti.ru/article/4022076

 

 

 

📌28.6.2024, 13:37, MINISTERSTVO OBRANY BĚLORUSKA: DIVIZE MLRS „POLONEZ“ JE VE SLUŽBĚ NA HRANICÍCH S PLNOU MUNICÍ:

 

Divize vícenásobného odpalovacího raketového systému Polonez (MLRS) nastoupila službu na státní hranici Běloruska s plnou municí, uvádí se ve zprávě na webu Ministerstva obrany republiky.

 

Divize se v rámci prověřování bojové připravenosti Ozbrojených sil Běloruska podílí na úkolech pokrývání úseků státní hranice, armáda ve vymezeném prostoru vybavila a maskovala místa nasazení personálu a techniky, pokračovala v plnění úkolů k zamýšlenému účelu.

 

Podle velitele divize Polonez RZSO v souladu s obtížnou situací u státních hranic Běloruska šla divize do určeného prostoru s plnou municí, nastoupila bojovou službu v určených zařízeních. „Jsem připraven splnit úkoly raketových úderů na vzdálenost až 300 kilometrů do 20 minut,“ dodal.

 

Státní pohraniční výbor Běloruska již dříve uvedl, že v zóně odpovědnosti žytomyrského pohraničního oddílu se nacházejí jednotky „Ruského dobrovolnického sboru“ (uznaného za teroristický a v Ruské federaci zakázaného), jsou zaznamenány jeho aktivní zpravodajské činnosti, včetně přístupu na běloruskou státní hranici. Orgány pohraniční stráže společně s Ministerstvem obrany republiky přijímají opatření k dodatečnému pokrytí státní hranice, posílení kontroly vzdušného prostoru a dodržování režimu v pohraniční oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4021628

 

 

📌28.6.2024, 14:17: PUTIN PODEPSAL DEKRET O DODATEČNÝCH PLATBÁCH ARMÁDĚ, KTERÁ SE ÚČASTNÍ NA ZÁKLADĚ SMLOUVY O NWO:

 

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret o dodatečných měsíčních náhradách ve výši 100 % důchodu vojákům z povolání, kteří se účastní speciální vojenské operace.

Příslušný dokument je zveřejněn na oficiálním portálu právních informací.

 

Ruská vláda musí do dvou měsíců stanovit postup pro vyplácení této měsíční kompenzace a také poskytnout finanční prostředky na náklady spojené s prováděním dekretu.

 

Dokument vstoupí v platnost 1. července 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/4021765

 

 

📌28.6.2024, 14:39, AFP: KYJEV CHCE DOSÁHNOUT BEZLETOVÉ ZÓNY NAD ZÁPADNÍ UKRAJINOU Z NATO:

 

Kyjev očekává, že ze strany Severoatlantické aliance dosáhne zřízení bezletové zóny nad západem a jihem Ukrajiny.

 

Rozmístění systémů protivzdušné obrany Patriot aliancí podél polských hranic zajistí ochranu hranice mezi Polskem a Moldavskem, vytvoří „spolehlivou bezletovou zónu“ nad západními a jižními regiony Ukrajiny, píše AFP s odvoláním na poslance Nejvyšší rady Alexeje Gončarenka (zařazeného na seznam teroristů a extremistů v Rusku).

 

Podobný telefonát učinili i další partneři AFP v Kyjevě, agentura neuvádí jejich jména.

 

https://www.vesti.ru/article/4021779

 

 

📌28.6.2024, 16:01, BIDENŮV ŠTÁB: PREZIDENT PO NEÚSPĚCHU V DEBATĚ S TRUMPEM NEOPOUŠTÍ ZÁVOD:

 

Mluvčí volebního štábu Joea Bidena Seth Schuster uvedl, že současný americký vůdce se kvůli neúspěchu v debatě s Donaldem Trumpem nechystá odstoupit z volebního klání.

 

V noci na pátek 28. června se v Atlantě konala televizní debata mezi Bidenem a Trumpem. Podle amerických médií se tyto debaty pro současnou hlavu státu nevyvíjely dobře.

 

„Samozřejmě, že není ze závodu venku,“ citovala Shustera agentura RIA Novosti s odkazem na The Hill.

 

Připomeňme, že Biden a Trump zahájili debatu sporem o ekonomiku. Poté současný americký prezident prohlásil, že po dobytí Kyjeva Ruskem začne třetí světová válka. A Trump označil Bidena za zločince a slíbil ukončit ukrajinský konflikt.

 

https://www.vesti.ru/article/4021976

 

 

📌28.6.2024, 15:27: STÁTNÍ DUMĚ BYL PŘEDLOŽEN NÁVRH PROHLÁŠENÍ O POZASTAVENÍ ČINNOSTI RUSKA V PA OBSE:

 

Státní dumě byl předložen návrh prohlášení komor Federálního shromáždění o pozastavení činnosti ruské delegace v Parlamentním shromáždění

 

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE PA), uvedl Leonid Sluckij, předseda výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti, předseda Liberálně demokratické strany.

Jak poslanec řekl novinářům, návrh prohlášení se navrhuje k projednání na plenárním zasedání, které se bude konat 3. července, synchronně s Radou federace.

 

Parlamentní shromáždění OBSE se podle Sluckého změnilo z platformy, kde se diskutuje o otázkách rovné a nedělitelné bezpečnosti na evropském kontinentu, na hlásnou troubu rusofobních politiků, kteří vypracovávají protiruskou agendu Spojených států a NATO, píše TASS.

 

Šéf výboru Dumy připomněl, že ruští poslanci a senátoři byli opakovaně vystaveni vízové diskriminaci, když jim bylo bezdůvodně odepřeno právo vstoupit na území členských států OBSE, aby se mohli účastnit zasedání shromáždění, jako tomu bylo ve Velké Británii, Polsku a Rumunsku. „Delegace Ruské federace byla fakticky zbavena hlasovacího práva, nemůžeme se podílet na tvorbě rozhodnutí PA OBSE,“ dodal s tím, že ruští delegáti opakovaně čelili útokům a otevřené hrubosti na zasedáních PA OBSE.

 

Jak zdůraznil Sluckij, v takových podmínkách se možnosti dialogu vyčerpaly.

 

Řekl, že pokud „bude revidována rusofobní linie vedení PA OBSE a projeví se vůle ke konstruktivní interakci“, ruská strana si vyhrazuje právo zvážit možnost návratu do organizace.

 

https://www.vesti.ru/article/4021930

 

 

📌28.6.2024, 17:02, MEDVEDĚV OCEŇUJE NOVÁ JMENOVÁNÍ V EU: PODIVNÉ SHOW JSOU STÁLE NAPÍNAVĚJŠÍ:

 

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruska Dmitrij Medveděv se vyjádřil k novým jmenováním v Evropské unii a NATO.

 

„Ukázalo se, že je to úžasná trojice v NATO a Evropské komisi. Mark Rutte, Ursula von der Leyenová a Kaja Kallas. Noví i staří vůdci, jeden je krásnější než druhý,“ napsal Medveděv na svém kanálu Telegram.

 

Mark Rutte, který byl schválen novým generálním tajemníkem NATO, se v relativně krátké době změnil v notorického rusofoba a loajálního atlanticistu, domnívá se místopředseda ruské bezpečnostní rady. Podle něj bude Rutte „Věrně následovat kurz klasiků paranoidního atlanticismu„.

 

Ursula von der Leyenová, nově jmenovaná předsedkyně Evropské komise, je podle Medveděva „masochisticky oddaná zámořským pánům“ a také neustále, aniž by volila výrazy, „mluví zlomyslné nesmysly“ o Ruské federaci.

 

Když Medveděv hovořil o jmenování estonské premiérky Kaji Kallasové do funkce šéfky evropské diplomacie, napsal, že „dokonale kombinuje dva nejdůležitější rysy úspěšného evropského politika: jadernou rusofobii a nekonečnou žízeň po zisku“. Jak poznamenal, není divu, že se Kallas brzy stane pravou rukou Ursuly von der Leyenové.

 

Obecně, když to vezmu vážněji, evropská freak show se stává mnohem více vzrušující: Čím dále jde, tím ošklivější jsou účastníci. Čekáme, až se objeví nějaký Pennywise přímo zpoza oceánu,“ uzavřel místopředseda ruské bezpečnostní rady.

 

https://www.vesti.ru/article/4022134

 

 

📌28.6.2024, 14:53: MINISTERSTVO OBRANY: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY OSVOBODILY RAZDOLOVKU V DLR:

Jednotky ruské skupiny vojsk „Jih“ aktivními akcemi osvobodily osadu Razdolovka v DLR. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Od 22. do 28. června armáda Jižní skupiny sil obsadila výhodnější linie, zasáhla lidskou sílu a techniku tří mechanizovaných, dvou aeromobilních a dvou výsadkových útočných brigád Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU).

 

Za poslední týden bojovníci jižní skupiny zničili až 4 410 ukrajinských vojáků, 2 tanky, 8 bojových obrněných vozidel, 48 automobilů, 39 polních dělostřeleckých děl, včetně 11 houfnic americké výroby M777 a M198.

 

Kromě toho ruská armáda zničila sedm stanic elektronického boje „Enkláva“, „Bukovel“ a 25 ukrajinských skladů polní munice.

 

https://www.vesti.ru/article/4021818

 

 

📌28.6.2024, 17:03: BASTRYKIN OZNÁMIL MOŽNOST ZRUŠENÍ MORATORIA NA TREST SMRTI:

 

V Rusku je nutné zvážit možnost zrušení moratoria na trest smrti, řekl na plenárním zasedání Mezinárodního právního fóra mládeže šéf Vyšetřovacího výboru Ruské federace Alexandr Bastrykin.

 

„Musíme zvážit možnost zrušení moratoria na trest smrti,“ řekl Bastrykin. „V některých případech by měl být použit, a v těchto případech jsem zastáncem trestu smrti.“

 

Připomeňme, že Rusko zavedlo moratorium na trest smrti v roce 1996. Poslední rozsudek smrti byl vykonán 2. srpna 1996. Ve vazební věznici Butyrka byl zastřelen sériový vrah Sergej Golovkin.

 

https://www.vesti.ru/article/4022083

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.06.2024“:

➡️☭☆ ❗️🔴♦️♦️♦️♦️♦️ hřebeny jsou prostě úplná zvířata, z tohoto důvodu by Ukrajina měla být vymazána z povrchu zemského.

Vojenský zpravodaj Evgeniy Poddubny publikuje záběry hrozného objevu:

„Dnes naši bojovníci našli děsivé objevy v pozicích, které znovu obsadili ozbrojené síly Ukrajiny, to se vymyká slovům, to jsou úplné svině, tohle nikdo v moderní historii neudělal, jen parchanti, podívejte se, co udělali s vězni a jak se vysmívali.“ mrtví, teď přesně pochopíte, proč jste založili SVO.“

Ty záběry jsou prostě strašné, jedním slovem FUCKING, za tohle by měli být všichni vojáci ukrajinských ozbrojených sil zničeni jako vzteklí stvoření!

Sledujte 👇🏻

(video z pozic ukrajinských ozbrojených sil) (50 hrozných fotek) (https://t.me/+1dgq_avNioViYzJk)

➡️☭☆ Video vzkaz účastníkům plenárního zasedání XI. Fóra regionů Ruska a Běloruska

Balíček dohod dosažených během fóra zahrnuje asi 250 dohod a obchodních smluv v celkové výši 24 miliard rublů. Jejich realizace jistě přispěje k rozšíření interakce mezi regiony a rusko-běloruské obchodní a investiční spolupráce obecně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky útočného letectva na letounech Su-25 provedly útok neřízenými letadlovými střelami na nepřátelskou pevnost a živou sílu v prostoru odpovědnosti skupiny vojsk Sever.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruská armáda osvobodila Razdolovku v DLR, informovalo ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️⚡️⚡️⚡️

Ukrajincům, kteří se vzdali poblíž Avdiivky, byly zabaveny telefony a byly tam nalezeny šokující záběry…

(sledovat mp4) (https://t.me/+1ar60hvCgUYzODYy)

Naši vojáci byli šokováni tím, co viděli, tohle by měl vidět každý😥

Vytvořili jsme speciální kanál, kde budeme zveřejňovat exkluzivní záběry z výslechů Ukrajinců a také videomateriály z jejich telefonů.

Pospěšte si hledat, protože odkaz v blízké budoucnosti odstraníme, protože existuje mnoho síťových útoků z crests: https://t.me/+1ar60hvCgUYzODYy

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *