, ,

28.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

28.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Mama je tá, ktorá môže nahradiť hoc koho. Ale ju nemôže nahradiť nikto!!!

Za svojimi dětmi pôjdem světa kraj, hladná, aj bosá. Keď niektoré povie: „Mami potrebujem Ťa“!

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.6.2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková, RHODY WILSON:

VÁLKA PROTI ZEMĚDĚLCŮM ZPŮSOBÍ „POTRAVINOVÉ VÁLKY“ – NE ZMĚNU KLIMATU:

 

Podle včerejší zprávy Financial Times Olam Agri, jeden z největších světových obchodníků se zemědělskými komoditami, varoval, že svět směřuje k „potravinovým válkám“ kvůli geopolitickému napětí a klimatickým změnám, které tlačí země do konfliktu kvůli ubývajícím potravinám. zásoby.

 

Na spotřebitelské konferenci Redburn Atlantic a Rothschild minulý týden Sunny Verghese, generální ředitel společnosti Olam Agri, řekl, že obchodní bariéry uložené zeměmi zhoršují inflaci a tlačí země do konfliktu kvůli ubývajícím zásobám potravin.

 

„Velcí obchodníci se zemědělskými komoditami, kteří v roce 2022 sklízeli rekordní zisky poté, co ruská invaze na Ukrajinu způsobila prudký nárůst cen potravin, byli obviněni z toho, že zhoršují inflaci cen povodní prostřednictvím přirážek zvyšujících zisk,“ uvedl Financial Times.

 

„Ceny potravin začaly stoupat v důsledku covid-19 a prudce vzrostly po ruské invazi na Ukrajinu, protože konflikt zablokoval některé vývozy obilí a hnojiv. To prohloubilo potravinovou nejistotu v chudších zemích a spotřebitele po celém světě to nechalo čelit krizi životních nákladů,“ poznamenal zpravodajský server.

 

Verghese však tvrdil, že zvýšená inflace cen potravin byla částečně výsledkem vládní intervence. Šíření netarifních obchodních překážek v roce 2022 v reakci na válku „vytvořilo přehnanou nerovnováhu poptávky a nabídky“.

 

Podstatou jeho argumentu je, že obchodní bariéry a protekcionistická politika vytvářejí napětí mezi zeměmi, což vede ke konfliktům ohledně dodávek potravin, zatímco změna klimatu ovlivňuje globální produkci potravin, což vede k jejich nedostatku a zvyšování cen, což může vyvolat konflikty o zdroje.

 

Zatímco obchodní překážky a konflikty mohou vést ke zvýšení cen, čímž se potraviny pro mnoho lidí stanou nedostupnými, konflikty ohledně dodávek potravin mohou vést k potravinové nejistotě, podvýživě a dokonce hladomoru. A „potravinové války“ by mohly mít významný dopad na globální ekonomiku a vést k ekonomické nestabilitě a recesi.

 

Pokud existuje obava z „potravinových válek“, proč vlády západních zemí vedou válku proti farmářům ve jménu změny klimatu?

 

The War on Farmers je celosvětový fenomén a v posledních letech nabírá na síle. Různé formy útoků, omezení a politik uvalených na farmáře vládami, korporacemi a ekologickými skupinami ohrožují živobytí farmářů, národní potravinovou bezpečnost a globální dodávky potravin.

 

Například nizozemská vláda zavedla přísné předpisy na zemědělské postupy, včetně omezení používání dusíkatých hnojiv, což vedlo k protestům a obavám o potravinovou bezpečnost.

 

Dalším příkladem je politika americké vlády, jako je standard pro obnovitelné palivo, který vedl ke zvýšení nákladů pro zemědělce a snížení výnosů plodin, což jim znesnadnilo konkurovat velkým korporacím.

 

Válka proti farmářům pokračuje. Včera byli chovatelé dobytka v Dánsku varováni, že prdy a říhnutí od jejich krav, ovcí a prasat budou od roku 2030 měřeny a zdaněny, což je první země na světě, která tak učiní, protože se zaměřuje na emise metanu.

 

A včera kampaň No Farmers No Food zveřejnila níže uvedené video britského farmáře. „Nyní jsme placeni za to, abychom zastavili pěstování potravin a pěstování divokých květin,“ řekl.

 

Mezi další politiky pro „změnu klimatu“, které ničí zemědělství, patří instalace „zelených“ zdrojů energie na prvotřídní zemědělskou půdu. V petici Spojeného království, aby se zabránilo instalaci masových solárních panelů na prvotřídní zemědělskou půdu, se uvádí: „Využití prvotřídní zemědělské půdy pro rozsáhlé projekty solární energie … ohrožuje naši budoucnost potravinové bezpečnosti.“ (Petici můžete podepsat ZDE.)

 

Přečtěte si více: Farmáři jsou vyháněni ze svých pozemků ve snaze získat více solární energie, varuje bývalý šéf odborů, Daily Mail, 28. května 2024

 

Není to globální oteplování nebo „nouzový stav“ změny klimatu, který by mohl způsobit „potravinové války“ – je to válka proti farmářům. Jsou to útoky na farmáře, které mají za následek vytváření nedostatku potravin, potravinovou nejistotu a ekonomickou nestabilitu.

 

Ale to není světonázor Olama Agriho. Na spotřebitelské konferenci Redburn Atlantic a Rothschild Verghese naléhal na shromáždění vedoucích pracovníků spotřebitelského průmyslu, včetně šéfů Coca-Coly a Associated British Foods, aby se „probudili“ a přijali více opatření v oblasti změny klimatu. Vlády by měly vybírat daň za uhlík, tvrdil.

 

To je pokrytectví agendy klimatické krize a je to sebenaplňující se proroctví. Vést válku proti farmářům za „boj proti změně klimatu“ a pak obviňovat „změnu klimatu“ z „potravinových válek“ je nekonečný cyklus řešení problému – reakce. Je to hegelovská dialektika, manipulace s veřejným míněním a ovládání společnosti tím, že vytváří problém, vyvolává reakci a poté nabízí předem určené řešení. Řešení, z něhož mají prospěch pouze samozvané elity a jejich agendy.

 

Další čtení: Zpráva podrobně popisuje, jak hrstka korporací přebírá kontrolu nad světovými dodávkami potravin

 

https://volnyblog.news/valka-proti-zemedelcum-zpusobi-potravinove-valky-ne-zmenu-klimatu/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.6.2024, VOLNÝbloG, Taťána Kadyševová: RUSKÁ FEDERACE VYVINULA NOVÝ SYSTÉM, KTERÝ UMOŽŇUJE PĚSTOVÁNÍ PLODIN BEZ PŮDY BEZ ZÁSAHU ČLOVĚKA.

 

Ve skutečnosti se specialisté naučili automatizovat provoz hydroponických zařízení.

 

Průlom ve vědě učinili mladí podnikatelé z Astrachaňské státní univerzity. Vytvořili systém pro automatizaci hydroponických systémů používaných k pěstování plodin. Jejich startup se jmenuje „AgroHydroAvtomatika“. Je součástí federálního projektu Ministerstva školství a vědy Ruské federace „Platforma univerzitního technologického podnikání“. Specialisté vytvořili zařízení pro kontrolu podmínek pěstování, tzn. úroveň vlhkosti, úroveň osvětlení atd.

 

Obliba hydroponických systémů každým rokem roste. Městské zemědělství dává lidem příležitost pěstovat rostliny bez použití skleníků nebo půdy. Jednotky lze snadno instalovat v bytech – například na stojany. Pokud lidé používají nové vybavení, proces pěstování bobulovin, zeleniny a bylinek bude jednodušší. Nebude potřeba nabírat zaměstnance. Lidský faktor z kultivace zmizí.

 

Jak již bylo dříve oznámeno, Rusko vytvořilo nový biologický insekticid, který účinněji bojuje proti mandelince bramborové. Tento škůdce je schopen zničit celou úrodu ve venkovských domech a zahradách během několika dní. Všechny předchozí prostředky se ukázaly být nebezpečné jak pro lidi, tak pro opylující hmyz. Nový je mnohem účinnější a bezpečnější, protože ničí trávicí systém brouka. Brouk prostě nemůže jíst.

 

https://volnyblog.news/pestovani-rostlin-bez-pudy-bylo-v-ruske-federaci-automatizovano/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝 27. 6. 2024, Horká linka, Ondřej Prokop, Předseda strany ANO za Prahu 11:

 

DOZIMETR V PRAZE POKRAČUJE! KAMARÁDŠOFTY, KORUPCE A TRESTNÍ OZNÁMENÍ.

 

Ptejte se politiků bez obalu, bez ohledu na sympatie nebo antipatie – pojďte nastartovat diskusi, pojďte nastolovat témata. Horká linka je pořad kanálu Xaver Live, který dává prostor všem osobnostem veřejného života. Politikům a všem osobnostem, které mají vliv.

 

Ptejte se politiků bez obalu, bez ohledu na sympatie nebo antipatie – pojďte nastartovat diskusi, pojďte nastolovat témata. Horká linka je pořad kanálu Xaver Live, který dává prostor všem osobnostem veřejného života. Politikům a všem osobnostem, které mají vliv. 👉 každá veřejná osobnost může vystoupit v pořadu, stačí poslat email na produkce@xtv.cz

👉 stranická příslušnost nebo názorový směr nehrají roli

👉 stream probíhá v klasickém formátu, tedy streamer – publikum, bez moderátora

👉 host může publiku sdělovat svoje postoje, ale žádoucí je odpovídat na dotazy diváků 👉 mohou být položeny jakékoli otázky, ovšem předem budou vyřazeny zprávy s vulgaritou, osobními útoky

👉 produkce obešle s nabídkou streamu Horká linka všechny relevantní politické strany 👉 produkce pořadu řadí zájemce o stream podle časových možností, obsazenosti a pestrosti

 

https://www.youtube.com/live/kty1m5eUU6U?si=YwFKmXyDfURN54XG

 

 

 

📌28. června 2024 EGYPTŠTÍ ARCHEOLOGOVÉ NEPŘESTÁVAJÍ UDIVOVAT SVÝMI NÁLEZY. V TOMTO VIDEU VIDÍME PODIVNÝ ARTEFAKT, KTERÝ DOKÁŽE ROZPUSTIT KOV.

https://t.me/absurdnisvet/75311

 

 

📌28. června 2024: PROČ VÁM Q ŘEKL, ŽE: „IZRAEL JE ZACHRÁNĚN NAPOSLEDY ⁉️⁉️.“

 

Důvodem je, že Izrael je KLÍČEM ke svržení globálního hlubokého státu…

 

(To není antisemitismus…

Mám na mysli kazarské Židy, falešné severoevropské kasary, kteří:

-ukradl identitu skutečného židovského národa a vytvořil ROTHSCHILDOVY. ROCKEFELLERS, kteří:

-všichni pocházeli z jižního Německa, kde v roce 1776 založili Ilumináty…

a:

-převzal kontrolu nad všemi místními samosprávami a

-financovala vlaky a veřejné silnice a

– bankovní systémy ROTHSCHILD v Evropě vytvořily a

-JP Morgan pomohla převzít americký bankovní systém poté, co Titanic zabil největší americké bankéře a nejbohatší magnáty, kteří se postavili proti vytvoření ELITOU řízené Federální rezervy (kazariams.

 

Falešní aškennázští Židé, kteří: -právě uzavřeli dohodu s Římskou říší a

-koupili židovští vůdci, aby se připojili k judaismu a nazývali se Židy…)

 

Dodnes elitní rodiny Kazariamových potomků ovládají Izrael (byli to Kazaři, banky Rothchildů atd. atd. ECT atd…

 

A pak vytvořili SVĚTOVÉ VÁLKY, aby dosadili vlády a půjčili si peníze na války a vytvořili 70 % evropských zákonů prostřednictvím války a propagandy……..

 

Dodnes GLOBAListé/Kazařané řídí Izrael a vytvořili Organizaci spojených národů a převzali země a vlády……

 

Většina lidí si neuvědomuje, že vládu USA a většinu demokratů a republikánů řídí Kazarijci, falešní Židé.

 

Proto vám Q řekl, že Izrael je zachráněn naposled (aby se zničil falešný židovský sektor, který je propletený se skutečnými Židy……

 

Musíte si pamatovat, že skuteční Židé také bojují proti falešným Židům, sionistickým Kazarům… To se děje právě teď… )

 

Sledujete odhalení toho, jak americká vláda, unesená zahraničními organizacemi, provedla VOJENSKÝ puč s pomocí CIA. 3 LISTINOVÉ AGENTURY

 

TRUMP byl umístěn, aby odhalil zajatou americkou vládu.

 

To vše se děje a je zaznamenáno v záznamech Kongresu a

Archivy Spojených států a vojenské pobočky vše zaznamenávají.

 

Nejste si vědomi toho, že se svět změní.

 

Na masivní úrovni jako CIA. GLOBALIST Západní fondy a fiat měny jsou na pokraji vyhynutí.

 

V Kongresu se právě teď odehrává obrovský problém o globalistických mocnostech a jejich vlivu na americký systém, včetně OVERTÉHO VOJENSKÉHO PRAPU.

 

Světové soudy hledají dokumenty, soubory a servery, které dokazují, že Netanjahu by mohl být pohnán k odpovědnosti za zločiny proti lidskosti, masové vraždy a korupci….

 

Pokud toto selže. > Bílé klobouky z jiných zemí ve Spojených státech budou nadále usilovat o jeho zatčení. (Později, až civilizační události blízké smrti skončí, vojenské soudy zakročí proti Netanjahuovi) …..

 

V současné době se v Izraeli schyluje k téměř občanské válce a bílé klobouky uvnitř izraelské vlády iniciují vojenský převrat, aby svrhli izraelské loutkoherce. …..

____

Skutečná historie Iluminátů sahá až k Nočním templářům, kteří vytvořili nejstarší bankovní systémy v Evropě…

 

Historie Nočních templářů sahá až na Blízký východ, kde našli zlato králů Šalamouna a skutečnou Archu úmluvy.

 

Hugh De Payens byl jedním z vůdců Nočních templářů.

 

De Payens měl rodinu, která patřila k islámské súfijské víře a měla hluboké vazby na tajnou společnost Bratří z Východu. #BENJAMINFULFORDJ

https://t.me/absurdnisvet/75312

 

 

📌28. června 2024: PREDIKTIVNÍ PROGRAMOVÁNÍ ZMĚN POČASÍ.

https://t.me/absurdnisvet/75313

 

HLINÍK V CHEMTRAILS MÁ PŘÍMOU SOUVISLOST S POŠKOZENÍM ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ, ALZHEIMEROVOU CHOROBOU A AUTISMEM.

https://t.me/absurdnisvet/75314

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Khanh Handmade, Roman Kirsch: SCOTT RITTER: USA A NATO CHTĚJÍ NASADIT 300.000 VOJÁKŮ NA UKRAJINĚ; VELKÝ A TAJNÝ VÝVOJ V RUSKU!…

 

https://youtu.be/9lOYvhNxw28?si=5LPuKP-_muWqKZx3

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN POTRESTÁ ZÁPAD KVŮLI „ZÁSTUPNÉ VÁLCE“; BEZPRECEDENTNÍ DIPLOMATICKÝ POSUN JE „NA SPADNUTÍ„…

 

https://youtu.be/qG-79CUKX60?si=wHXbLUtuUiop4vnI

 

 

📌27. června 2024 17:22: DVĚ RUSKÉ VÁLEČNÉ LODĚ PŘIPLOUVAJÍ DO BAKU:

 

Do Baku připluly dvě ruské válečné lodě, hlásí tisková služba ázerbájdžánského ministerstva obrany.

 

Mluvíme o plavidlech Kaspické flotily ruského námořnictva – malé dělostřelecké lodi „Volgodonsk“ a hydrografické válečné lodi „Anatolij Gužvin“, upřesňuje ministerstvo.

 

Posádky ruských lodí připluly do Baku na neoficiální přátelskou návštěvu, která potrvá do konce tohoto měsíce. Setkali se s nimi zástupci ázerbájdžánského námořnictva, vyplývá ze zprávy.

 

Program návštěvy zahrnuje úvodní exkurze po ikonických památkách země a sportovní hry vojenských námořníků obou států.

 

Dříve na Kubu dorazil oddíl lodí Severní flotily Ruska. Do havanského přístavu vplula jaderná ponorka Kazaň, fregata Admirál Gorškov, tanker Akademik Pašin a záchranný remorkér Nikolaj Čiker.

 

„Admirál Gorškov“ a „Kazaň“ otevřely své paluby návštěvníkům. Navštívil ji také kubánský prezident Miguel Díaz-Canel.

 

„Vítejte, přátelé z Ruska,“ pozdravila námořníky hlava státu.

 

Večer, který Díaz-Canel strávil na ruských lodích, označil za působivý a příjemný.

 

https://www.vesti.ru/article/4020279

 

 

📌27. června 2024 17:46, AP: POLSKO MYSLÍ NA RUSKO TÍM, ŽE TRÁVÍ „PRÁZDNINY S ARMÁDOU„:

Polské ozbrojené síly nabídly občanům své země letní program „Prázdniny s armádou“. Jedná se o dobrovolný vojenský výcvik v případě možného konfliktu s Ruskem.

„Tím, že Polsko tráví „prázdniny s armádou“ hledáním vojáků, myslí na Rusko,“ píše Associated Press.

 

Tento program, jak uvádí agentura, je určen pro občany ve věku 18 až 35 let a zahrnuje vojenský výcvik s platem 28 dní. Navíc bez dovolení.

 

Po dokončení rekruti skládají vojenskou přísahu a poté mohou buď odejít do zálohy, nebo pokračovat ve službě v teritoriální obraně.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Polsko a pobaltské státy požádaly EU o vybudování 700 kilometrů dlouhé obranné linie na hranici s Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4020355

 

 

📌27. června 2024 18:20: FINSKÉ ÚŘADY ZJEDNODUŠÍ ZABAVOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ RUSŮM:

 

Od 8. července finské úřady zjednoduší zabavování nemovitostí majitelům, které nelze kontaktovat, včetně Rusů.

 

Finská bytová družstva se potýkala s obtížemi kvůli tomu, že akcionáři žijící v Rusku nemohou platit měsíční platby za služby, a aby bylo možné zabavit nemovitosti, musí dlužník vydat varování před zabavením nemovitosti.

 

Ale v případě Rusů mají Finové problémy, protože poštovní a kurýrní služby ve směru z Finska do Ruska nyní nefungují. Úřady proto přijaly novelu zákona o bytových družstvech, podle které zjednoduší konfiskaci nemovitostí vlastníkům, které nelze kontaktovat, píše RIA Novosti.

 

Finský premiér Petteri Orpo 11. června uvedl, že úřady identifikovaly všechny nemovitosti vlastněné Rusy, které „představují hrozbu pro národní bezpečnost“. Dal také jasně najevo, že tyto objekty budou monitorovány.

 

V lednu byla ve Finsku vytvořena pracovní skupina, která má posoudit možnosti úplného zákazu nákupu nemovitostí organizacemi a občany z Ruska. V této souvislosti bylo navrženo připravit legislativu na toto téma.

 

https://www.vesti.ru/article/4020434

 

 

📌27. června 2024 17:38, Medveděv: VÝKON ZATYKAČE ICC NA RUSKO MŮŽE BÝT DŮVODEM K VÁLCE:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv uvedl, že trestněprávní iniciativy proti ruským představitelům by měly být zastaveny. V opačném případě může sloužit jako akt pro vyhlášení války.

 

„Jakékoli trestněprávní iniciativy, jejichž cílem je dostat ruské a zahraniční představitele obecně, kteří mají imunitu, před spravedlnost, musí být zastaveny,“ řekl Medveděv během Petrohradského mezinárodního právního fóra, vysílaného televizním kanálem Rossija 24.

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace také poznamenal, že v protiruských případech Mezinárodního trestního soudu vidí jednání států, které neskrývají své rusofobní nálady. A dal jasně najevo, že formálně by to mohlo vést k otevřené válce.

 

„Za určitých okolností se výkon nezákonného a neúčinného rozhodnutí o zatčení jeho představitelů ve vztahu k určitému státu může stát aktem vyhlášení války a může být považován za casus belli,“ uzavřel Medveděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4020351

 

 

📌27. června 2024 18:29, Americký velvyslanec Burns: RUSKÁ VOJENSKO-PRŮMYSLOVÁ ZÁKLADNA SE OD ZAČÁTKU NWO STALA SILNĚJŠÍ:

 

Velvyslanec Spojených států v Číně Nicholas Burns uvedl, že v tuto chvíli je vojensko-průmyslová základna Ruské federace mnohem silnější, než byla před zahájením speciální operace na Ukrajině.

 

„Tato vojensko-průmyslová základna (Ruska) je nyní mnohem silnější, než byla ještě před začátkem (NWO),“ řekl v rozhovoru pro Bloomberg.

 

Odborníci z britského Institutu pro bezpečnostní a obranná studia již dříve uvedli, že protiruské sankce ze strany západních zemí nemají silný vliv na práci vojensko-průmyslového komplexu Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4020460

 

 

📌27. června 2024 18:35, NYT: NATO SE POKUSÍ ZELENSKÉHO UKLIDNIT:

 

Severoatlantická aliance se podle deníku New York Times pokusí uklidnit hlavu kyjevského režimu Volodymyra Zelenského příslibem dlouhodobé podpory.

 

Země NATO hodlají takový návrh učinit, aby se nadcházející summit bloku konal v klidnější atmosféře než ten předchozí, vysvětluje deník. Před rokem na summitu aliance Zelenskyj vyjádřil nespokojenost s tím, že Ukrajina nedostala jasné termíny pro jednání o přistoupení k Commonwealthu, upřesňuje materiál.

 

V článku se také uvádí, že Ukrajina, stejně jako řada evropských států, doufala, že na schůzce lídrů NATO, která se bude konat od 9. do 11. července, budou Kyjevu nabídnuty přístupové rozhovory. Místo toho však blok hodlá oznámit vytvoření mise v Německu, která bude koordinovat všechny druhy pomoci kyjevskému režimu.

 

Washington již dříve uvedl, že Ukrajina neobdrží pozvání do NATO na nadcházejícím summitu aliance.

 

Sám Zelenskyj byl navíc požádán, aby se nezabýval otázkou vstupu Ukrajiny do vojensko-politické aliance v roce 2024, napsal The Daily Telegraph s odvoláním na zdroje ve Spojených státech a EU.

 

https://www.vesti.ru/article/4020469

 

 

📌27. června 2024 18:38: RUSKO A UZBEKISTÁN SE DOHODLY NA ZAHÁJENÍ VÝSTAVBY JADERNÝCH ELEKTRÁREN S NÍZKÝM VÝKONEM:

 

Zpráva na webu Uzatom říká, že výstavba jaderné elektrárny s nízkým výkonem v Uzbekistánu na základě smlouvy s Rosatomem začne na podzim tohoto roku. Strany podepsaly protokol o zahájení smlouvy.

 

Zástupci Rosatomu a Uzatomu si prohlédli území, kde na podzim začnou práce na vytvoření infrastruktury budoucí jaderné elektrárny.

 

Podle uzbecké strany centrála pro výstavbu jaderné elektrárny identifikovala prioritní úkoly, které umožňují zahájit práce na staveništi v předepsaném čase. Nyní bude v areálu zahájena výstavba potřebné infrastruktury a tábora stavitelů.

 

Na konci května letošního roku podepsaly Atomstrojexport a Státní jednotný podnik „Ředitelství pro výstavbu jaderných elektráren“ v rámci Agentury pro atomovou energii při kabinetu ministrů Republiky Uzbekistán smlouvu na výstavbu SMR v republice.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4020479

 

 

📌27. června 2024 17:54, MINISTERSTVO VNITRA: LETOS BYLO Z RUSKA VYHOŠTĚNO PŘES 30 TISÍC ZAHRANIČNÍCH PORUŠOVATELŮ:

 

Tiskové středisko Ministerstva vnitra Ruska uvedlo, že od začátku roku 2024 bylo ze země vyhoštěno více než 30 tisíc zahraničních pachatelů.

 

Podle ruského ministerstva vnitra bylo od začátku letošního roku z Ruské federace vyhoštěno přes 30 tisíc cizích státních příslušníků, kteří porušili zákon. To je dvakrát více než ve stejném období loňského roku.

 

Ministerstvo poznamenalo, že strážci zákona uzavřeli vstup pro 100 tisíc cizinců, což je o 55 % více než před rokem.

 

Ministerstvo vnitra Ruska apelovalo na cizince, aby striktně dodržovali migrační legislativu.

To platí zejména pro registraci otisků prstů, fotografování, lékařské vyšetření na nebezpečné nemoci a také testování na užívání drog. Kromě toho jsou cizinci vyzýváni, aby se vyvarovali porušování pravidel registrace migrace a skutečného pobytu na dané adrese.

 

Ministerstvo vnitra také zdůraznilo, že díky moderním informačním technologiím je možné provádět personalizované sledování legálnosti pobytu v Rusku.

 

Šéf Rosobrnadzoru Anzor Muzajev již dříve řekl, že migranti by měli mluvit rusky na úrovni absolventů škol

 

https://www.vesti.ru/article/4020395

 

 

📌27. června 2024 19:12: RESTART BÝVALÉHO ZÁVODU VOLKSWAGEN V KALUZE JE NAPLÁNOVÁN NA 1. SRPNA:

 

Zahájení provozu automobilky Volkswagen v Kaluze je naplánováno na 1. srpna. Oznámili to zaměstnancům na celozávodní schůzce ve čtvrtek 27. června.

 

Jak uvedl odborový svaz ASM AGR ve své skupině VKontakte, v první fázi převezme práci více než 500 pracovníků, kteří budou muset pracovat ve třech směnách.

 

Odborový svaz, který je součástí jednoho z největších odborových svazů pracovníků automobilového a zemědělského strojírenství v Ruské federaci v zemi, podporuje všechny pracovníky závodu Kaluga.

 

V současné době je vlastníkem společnosti AGR. Předpokládá se, že společnost bude vyrábět ruské automobily.

 

Továrna Volkswagenu v Kaluze spolu s dalšími automobilovými podniky, zejména Volvo, PSMA Rus, pozastavila práci po zavedení protiruských sankcí. Dříve v Kaluze byla obnovena sériová výroba crossoverů Citroen. Dopravník byl spuštěn po 20 měsíční odstávce.

 

https://www.vesti.ru/auto/article/4020416

 

 

📌27. června 2024 18:39: MEDVEDĚV PŘIPUSTIL, ŽE ZÁMĚRNĚ ČINÍ APOKALYPTICKÁ PROHLÁŠENÍ:

 

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv připustil, že někdy záměrně činí pesimistická nebo dokonce apokalyptická prohlášení.

 

„Chci, aby se všichni zamysleli nad tím, co se děje ve světě,“ vysvětlil na plenárním zasedání Petrohradského mezinárodního právního fóra (SPBILF).

 

Podle Medveděva se nyní dějí bezprecedentní věci. Vyzval všechny, kdo mají zájem na stabilitě, aby spojili své úsilí a pokusili se učinit svět vyváženějším, píše TASS.

 

Medveděv již dříve řekl, že moderní svět a právní systém v něm zavedený dospěly do bodu, odkud není návratu. V tomto ohledu je nyní společným cílem najít základ pro řešení rozporů, které jsou vyhrocené až do krajnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4020464

 

 

📌27. června 2024 19:51: TURECKO PŘITVRZUJE V BOJI PROTI FIKTIVNÍM SŇATKŮM:

 

Turecko pokračuje v potlačování fingovaných sňatků, jejichž cílem je získat občanství země.

 

Podle DHA turecké ministerstvo vnitra zaslalo sňatkovým úřadům oběžník, v němž požadovalo, aby se manželství neuzavřelo, pokud manžel nemá zákonné právo pobývat v zemi. Ředitelství pro záležitosti občanství upozornilo na výrazný nárůst počtu fiktivních manželství v zemi od počátku roku 2000, účelem takových svazků je získat povolení k pobytu nebo občanství v Turecku.

 

Kromě toho dopis uvádí, že často jsou uzavírány fiktivní sňatky s těmi, kteří představují nebezpečí pro Turecko, nebo s těmi, kteří vstoupili do země nelegálně.

 

Nyní lze žádost o uzavření manželství posoudit pouze s platným průkazem totožnosti a dokladem potvrzujícím zákonná práva k pobytu.

 

Připomeňme, že poslanci Státní dumy podpořili návrh zákona proti fiktivním sňatkům s cizinci.

 

https://www.vesti.ru/article/4020553

 

 

📌27. června 2024 19:05: KREML POTVRDIL NÁVŠTĚVU PALESTINSKÉHO VŮDCE V RUSKU:

 

Šéf Palestinské národní samosprávy Mahmúd Abbás navštíví Rusko v blízké budoucnosti.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov potvrdil, že návštěva palestinského vůdce se nyní připravuje. Jeho načasování bude včas oznámeno.

 

Podle agentury RIA Novosti přijede Mahmúd Abbás do naší země 18. srpna.

 

V prosinci 2023 vedli Vladimir Putin a Mahmúd Abbás telefonický rozhovor, během něhož se vyslovili pro brzké ukončení krveprolití v zóně palestinsko-izraelského konfliktu. Vladimir Putin hovořil o krocích, které Rusko podniká k vyřešení konfliktu a dodávkám humanitární pomoci do pásma Gazy.

 

https://www.vesti.ru/article/4020494

 

 

📌27. června 2024 19:07, KLIČKO: V ENERGETICKÉM ZAŘÍZENÍ V KYJEVĚ DOŠLO K VÝBUCHU:

 

V energetickém zařízení v kyjevské čtvrti Ševčenkivskyj došlo k výbuchu, uvedl na kanálu Telegram starosta města Vitalij Kličko.

 

Dodal, že po výbuchu vypukl požár. Na místo mimořádné události vyjely záchranné složky.

 

Kličko neupřesnil, o jakém objektu mluví.

 

Později starosta Kyjeva vysvětlil, že podle záchranných služeb došlo k výbuchu v důsledku zkratu v trafostanici. V důsledku incidentu nebyl nikdo zraněn.

 

Kromě toho se dnes brzy ráno ozvaly výbuchy v Kyjevě a Starokostiantyniv v Chmelnické oblasti. V tu chvíli se rozezněl letecký poplach. Ukrajinská média také informovala o nových explozích v Ivano-Frankivské oblasti.

 

Rusko udeřilo na ukrajinskou vojenskou a energetickou infrastrukturu poté, co 8. října 2022 vyhodilo do povětří Krymský most. Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov vysvětlil, že ruské ozbrojené síly na Ukrajině nezasahují sociální zařízení. Používají vysoce přesné zbraně k ničení pouze cílů, které přímo nebo nepřímo souvisejí s vojenským potenciálem země.

 

https://www.vesti.ru/article/4020491

 

 

📌27. června 2024 19:00: V JAROSLAVLSKÉ OBLASTI HOŘÍ SKLAD S OBUVÍ:

 

V Jaroslavské oblasti hasiči bojují s požárem, který zachvátil hangár ve městě Ljubim.

 

Podle ruského ministerstva pro mimořádné situace začal ve městě Ljubim hořet sklad s obuví. Požár zachvátil plochu 4800 metrů čtverečních, v důsledku požáru se částečně zřítila střecha budovy.

 

Ministerstvo uvedlo, že na hašení požáru se podílelo více než 40 specialistů ministerstva pro mimořádné situace a 12 jednotek speciální techniky. Podle posledních informací byl požár lokalizován na ploše 5000 metrů čtverečních.

 

https://www.vesti.ru/article/4020493

 

 

📌27. června 2024 18:43: BOJOVNÍCI ESPANIOLY ZNIČILI OPAKOVAČE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA NEJVYŠŠÍM BODĚ CHASOVA YAR:

 

Dobrovolnický prapor Espaniola zanechal ozbrojené síly Ukrajiny bez strategicky důležitého komunikačního vybavení v Časiv Jaru. Oznámil to velitel brigády s volacím znakem Španělé.

 

Poznamenal, že Časiv Jar je nejvyšším bodem v této strategické oblasti jihodoněckého směru, kde bojovníci ruské armády provádějí svou útočnou operaci. Velitel brigády oznámil, že „Hispaniola“ dosáhla nejvyššího bodu v Chasiv Jaru.

 

„Na potrubí byly umístěny hlavní reléové uzly sledování, komunikace, řízení UAV a tak dále. To vše bylo zničeno, což umožnilo našim jednotkám rychlý průlom bez jediné ztráty. Podařilo se nám Ukrajince zaskočit,“ shrnul Španěl.

 

  1. června Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že ukrajinské jednotky ztrácejí přes 1950 vojáků denně. Tento týden je 121. v rámci speciální vojenské operace.

 

https://www.vesti.ru/article/4020472

 

 

📌27. června 2024 20:48, Merkur: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY REKORDNÍ POČET VOJÁKŮ ZA JEDEN DEN:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) ztratily 25. června rekordní počet vojáků od začátku speciální vojenské operace – 2345.

 

Oznámil to britský analytik Alexander Mercouris na YouTube.

 

Expert poznamenal, že ozbrojenci kyjevského režimu neměli takový počet ztrát ani v létě 2023, kdy došlo k jejich protiofenzivě. Ale právě toto období lze považovat za nejhorší pro ozbrojené síly Ukrajiny, vysvětlil specialista.

 

Šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj již dříve přiznal, že na frontě ukrajinské armády je mnoho zraněných a zabitých a v tomto ohledu nechce prodlužovat konflikt s Ruskem. Ukrajina musí během několika měsíců položit na stůl plán urovnání, uzavřel Zelenskyj.

 

https://www.vesti.ru/article/4020582

 

 

📌27. června 2024 20:17: TYMOŠENKOVÁ ZADRŽENA NA UKRAJINĚ:

 

Bývalý zástupce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Kyrylo Tymošenko byl zadržen zaměstnanci Národního protikorupčního úřadu Ukrajiny. Je obviněn z úniku informací z NABU.

 

Podle ukrajinského vydání deníku Telegraph přišli k Tymošenkové ozbrojení maskovaní muži s prohlídkami. Otevřeli auto, které pravděpodobně patří bývalému náměstkovi kanceláře ukrajinského prezidenta.

 

Podle Ukrajinské pravdy pátrání souvisí s trestním případem úniku informací z NABU. Je pozoruhodné, že orgány činné v trestním řízení Ukrajiny se dosud oficiálně nijak nevyjádřily.

 

Tymošenková byla v lednu 2023 propuštěna ze svého postu v Zelenského kanceláři. Dne 1. března 2024 byl jmenován poradcem ministra obrany země Rustema Umerova v oblasti médií a komunikací.

 

https://www.vesti.ru/article/4020540

 

 

📌27. června 2024 19:29, ROGOV: RUSKÉ JEDNOTKY PŘEVZALY KONTROLU NAD STŘEDEM A JIHEM UROŽAJNE:

 

Centrum a jih obce Urožajnoje v Doněcké lidové republice (DLR) se dostal pod kontrolu ruských ozbrojených sil.

 

Oznámil to předseda Komise pro suverenitu, vlastenecké projekty a podporu veteránů Občanské komory Ruska Vladimir Rogov.

 

Ozbrojenci kyjevského režimu jsou nyní nuceni skrývat se ve sklepích v severní části osady. Mezitím tam ruské jednotky pracují s těžkým dělostřelectvem a shazují vysoce výbušné bomby, řekl agentuře TASS.

 

V dubnu jednotky skupiny Vostok nedovolily ukrajinské armádě posílit své pozice u obce Urožajnoje a vesnice Staromayorskoje v DLR.

 

V květnu „východní“ skupina obsadila výhodnější linie u Urožajnoje.

 

https://www.vesti.ru/article/4020532

 

 

📌27. června 2024 20:43: SERGEJ LAVROV ODSOUDIL POKUS O VOJENSKÝ PŘEVRAT V BOLÍVII:

 

Ministr zahraničí Sergej Lavrov telefonicky hovořil s bolivijskou ministryní zahraničí Celindou Sosa Lundovou. V rámci rozhovoru Lavrov odsoudil pokus o vojenský převrat v Bolívii, který byl proveden 26. června.

 

Informovala o tom tisková služba ruského ministerstva zahraničí. „Ruská strana ostře odsoudila pokus o vojenský převrat v Bolívii 26. června. Byla zdůrazněna nepřípustnost jakýchkoli akcí směřujících k podkopání ústavních základů suverénních států.“

 

Lavrov vyjádřil „plnou a neochvějnou podporu Ruska vládě prezidenta Luise Arce Catacora a znovu potvrdil solidaritu s bratrskou Bolívií, spolehlivým strategickým partnerem Ruska,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

 

  1. června došlo v Bolívii k pokusu o vojenský převrat. V hlavním městě začalo „nepravidelné rozmisťování vojsk“, v souvislosti s nímž prezident Arce vyzval k respektování demokracie. Později bylo oznámeno, že převrat byl potlačen.

 

https://www.vesti.ru/article/4020595

 

 

📌27. června 2024 21:16: SPOJENÉ STÁTY TVRDÍ, ŽE SE VE VESMÍRU ÚDAJNĚ ROZPADL RUSKÝ SATELIT:

 

Vesmírné velitelství amerických ozbrojených sil tvrdí, že ruský satelit Resurs P se rozpadl na oběžné dráze Země. Americké ministerstvo dalo jasně najevo, že to může potvrdit.

 

„Vesmírné velitelství může potvrdit zničení vyřazené ruské kosmické lodi Resurs P1,“ uvedlo velení v prohlášení na sociální síti X. „Stalo se to na nízké oběžné dráze Země 26. června.“

 

Američané tvrdí, že se zařízení rozpadlo na 100 částí. Zároveň poznamenali, že velení amerických ozbrojených sil v tomto ohledu nevidí žádnou hrozbu.

 

Resurs-P může být aktivně provozován po dobu pěti let, které jsou stanoveny jako doba aktivní existence na oběžné dráze.

 

Tato zařízení jsou určena pro vysoce detailní, širokoúhlé a hyperspektrální optoelektronické pozorování zemského povrchu. Získané informace jsou využívány Ministerstvem pro mimořádné situace, Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem přírodních zdrojů, Roshydrometem, Rosreestrem a Spolkovou agenturou pro rybolov.

 

https://www.vesti.ru/article/4020584

 

 

📌27. června 2024 22:47: SPOJENÉ STÁTY A IZRAEL JEDNAJÍ O PŘEDÁNÍ AŽ OSMI SYSTÉMŮ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY PATRIOT DO KYJEVA:

 

Spojené státy a Izrael jednají s Ukrajinou o otázce předání systémů protivzdušné obrany Patriot do Kyjeva, které má Tel Aviv.

 

Podle deníku Financial Times probíhají jednání o dodávce až osmi systémů. Zúčastnili se jich již americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan, vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak a ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

 

Podle publikace Izrael v dubnu oznámil, že se chce zbavit osmi baterií Patriot, které jsou staré více než 30 let, a nahradit je modernějšími zbraněmi.

 

Pokud bude dosaženo dohody, systém protivzdušné obrany bude nejprve odeslán z Izraele do Spojených států a poté předán na Ukrajinu. Ne všech osm systémů však lze přenést.

 

Novinář Financial Times poznamenává, že Kyjev má nyní pouze dva systémy Patriot. Jednu obdržel ze Spojených států, druhou z Německa a Nizozemska. Nizozemský ministr obrany Kaisu Olngren nedávno slíbil, že Ukrajina dostane další Patriot, který bude sestaven z náhradních dílů, které Nizozemsko naverbovalo společně s jinou zemí.

 

Ukrajina dlouhodobě žádá západní spojence, aby jí dodali další systémy protivzdušné obrany Patriot. Volodymyr Zelenskyj v polovině června uvedl, že země potřebuje k uzavření nebe nejméně sedm takových systémů.

 

Na konci června vyšetřovací výbor uvedl, že ruský letoun Il-76 s ukrajinskými zajatci byl 24. ledna zasažen raketou Patriot a start byl proveden z území Charkovské oblasti Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4020718

 

 

📌27. června 2024 20:55, Anton Podkovenko: ZAHRANIČNÍ AGENTI, KTEŘÍ UPRCHLI Z RUSKA, NABÍZEJÍ NATO TERORISTICKÉ PLÁNY:

 

Ruská opozice v Polsku diskutovala o „odstranění Putinova režimu“ a vypracovala „plán vítězství“, píše British Times. Program polského shromáždění se shodoval s účastníky, ale jednotlivé teze vyžadují nejserióznější přístup orgánů činných v trestním řízení.

Zahraniční agenti, kteří uprchli z Ruska, včetně těch, kteří jsou na seznamu teroristů, mají teroristické a zcela podstatné plány. Nabízejí je NATO.

 

Čteme titulek v Timesech: „Stínový parlament bývalých ruských poslanců – jak si říkají – vyzývá Severoatlantickou alianci, aby podpořila likvidaci představitelů ruských úřadů.“

 

To znamená, že extremisté otevřeně říkají, že plánují vraždy jako součást příprav na „svržení Kremlu“ 😂. A proč se stali tak odvážnými?

 

„Tito lidé byli shromažďováni západními zpravodajskými službami od samého počátku. Nemyslete si, že se potkali náhodou,“ říká Vitalij Serukanov, bývalý právník Protikorupční nadace (uznávané jako extremistická organizace). „Připravují, když ne teroristickou exilovou vládu, kterou plánovali dříve, tak alespoň nějaký orgán, který se bude zabývat vražděním ruských vojáků, bude sledovat cíle rozdělení naší země. Nepřekvapilo by mě, kdyby brzy zveřejnili seznam našich úředníků, které plánují zabít.“

 

KDO PŘESNĚ JE PŘÍTOMEN V TOMTO JEJICH „PARLAMENTU“, NEBO SPÍŠE V BANDĚ ZRÁDCŮ?

 

Deník The Times zveřejnil fotografii ze shromáždění ve Varšavě, jehož vůdcem je Ilja Ponomarjev (uznaný jako zahraniční agent, zařazený do registru extremistů a teroristů). Zamračeně zvedne kartu… Pro co hlasuje, zajímalo by mě, jaké nové protiruské sankce Státům nabídnout, jinak by se fantazie vyčerpala?

 

A také si zvolili své vedení na polském sjezdu a všechno nešlo moc hladce.

 

„Na těchto schůzkách se snažili uspořádat interní volby a už tam byl skandál, že elektronické hlasování bylo zmanipulované. To je okamžitě zasáhne ve washingtonských regionálních výborech,“ říká Vitalij Serukanov.

 

Na setkání rozkvetla zahraniční kytice: Leonid Gozman (uznán jako zahraniční agent), Maxim Katz (uznán jako zahraniční agent), Evgenia Albats (uznán jako zahraniční agent), Andrej Illarionov (uznán jako zahraniční agent).

 

Jsou velmi nervózní. Znepokojuje je to nejdůležitější – finanční prostředky, které docházejí. Sázet na opozici, která po desetiletí vysávala finanční prostředky od svých kurátorů, je netopýr,“ říká politolog a odborník na mezinárodní vztahy Timur Shafir

 

ŠEDESÁT VYHNANCŮ„, jak si říkají, ale ve skutečnosti nepolitici, kteří utekli z Ruska, se s tím nechtějí smířit. Možná, že právě odtud pochází teroristický návrh pro Washington?

 

Zahraniční agent Ponomarjov a jeho společnost dokonce chtějí přijet na 75. summit NATO na začátku července. Budou žebrat a zvyšovat sázky? Má Legii (uznanou jako teroristická organizace) – alespoň se snaží přesvědčit všechny kolem sebe, že tyto teroristy koordinuje.

 

Jeho bandité se podíleli na barbarských útocích v oblasti Belgorodu a byli viděni v mnoha dezinformačních faktech a jejich letáky byly zabaveny před dvěma lety při prohlídkách správců kanálů YouTube a telegramu, které Ponomarjev nazval svou „sítí“.

 

„Ten člověk je prostě šašek. Ponomarjev sám nevystupuje jako zdroj hrozby, legitimizuje nepřátelské akce proti Ruské federaci ze strany struktur závažnějších, než je on sám. Například od zahraničních zpravodajských služeb, od ukrajinských teroristů. A pak mohou říct: podívejte, to nejsme my, to je Ponomarev,“ říká právník Ilja Remeslo, člen Veřejné komory Ruské federace.

 

Shromáždění ve Varšavě, kde zahraniční agenti málem bojovali kvůli zmanipulovaným volbám; současné PR v britských médiích – to vše může být docela dobře zástěrkou pro teroristické záměry Anglosasů. Nikdo z nich se za něj však nemůže schovat.

 

https://www.vesti.ru/article/4020607

 

 

📌27. června 2024 21:10: VÝPOČET URAGAN UDEŘIL NA VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BĚHEM ROTACE:

 

Výpočet Uragan MLRS zasáhl konvoj vozidel Ozbrojených sil Ukrajiny. To se stalo během rotace.

 

O incidentu vyprávěl zástupce velitele 275. pluku 1. gardové tankové armády skupiny vojsk „Západ“ s volacím znakem Levitan. Výpočet bojového vozidla Uragan podle něj zůstává na účtu nejlepší. Personál má spoustu zasažených cílů, cituje RIA Novosti slova bojovníka.

 

Již dříve bylo oznámeno, že dobrovolnický prapor „Espanyola“ opustil ozbrojené síly Ukrajiny bez strategicky důležitého vybavení pro komunikaci v Chasiv Jaru.

 

https://www.vesti.ru/article/4020617

 

 

📌28. června 2024 0:02: ZLOČINECKOU SKUPINU V DAGESTÁNU VYTVOŘIL SYN BÝVALÉHO ŠÉFA SERGOKALINSKÉHO OKRESU:

 

Zločineckou skupinu, která byla organizována za účelem páchání teroristických útoků v Dagestánu, vytvořil syn bývalého šéfa Sergokalinského okresu republiky Magomed Omarov.

 

„… (Komplic militantů – pozn. red.) připojil se ke skupině vytvořené O.M. Omarovem… Poté se členové zločinecké skupiny, sjednoceni společnými motivy, začali připravovat na spáchání teroristických činů na území Dagestánu,“ uvedl Nejvyšší soud Dagestánu v tiskové zprávě o zatčení komplice militantů, který pomáhal při teroristickém útoku v Derbentu.         Jak je uvedeno ve zprávě soudu, aby se Osman Omarov mohl podílet na páchání zločinů, požadoval, aby ho komplicové uznali za jediného vůdce gangu a složili mu přísahu.

 

Připomeňme, že 23. června v Derbentu a Machačkale zaútočili ozbrojení militanti na dvě synagogy, dva pravoslavné kostely a stanoviště dopravní policie. V souvislosti s teroristickými útoky byla zahájena trestní řízení. Podle posledních informací se obětí útoku stalo 21 lidí, více než 40 lidí bylo zraněno. Krajské úřady vyhlásily 24., 25. a 26. červen dnem smutku. Bezpečnostní síly zabily pět militantů, kteří se podíleli na teroristických útocích.

 

https://www.vesti.ru/article/4020731

 

 

📌28. června 2024 01:10: BĚHEM DNE OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY 25KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny 25krát ostřelovaly osady na území Doněcké lidové republiky.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 25 faktů ozbrojených útoků ozbrojených sil Ukrajiny: 15 útoků ve směru Doněck, devět útoků ve směru Gorlovka, jedno ostřelování ve směru Velikonovosilka.

 

Celkem ukrajinské jednotky vypálily 65 jednotek různé munice, hlásí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byl zraněn jeden člověk.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 46 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4020758

 

 

📌28. června 2024 00:15, Zelenskyj: UKRAJINA NECHCE PRODLUŽOVAT KONFLIKT KVŮLI TĚŽKÝM ZTRÁTÁM:

 

Ukrajina nechce konflikt prodlužovat, protože má na bojišti mnoho zraněných a zabitých. Oznámil to prezident Volodymyr Zelenskyj po příjezdu na summit EU.

 

„Musíme předložit tento plán (osídlení – pozn. red.) na stole několik měsíců. Nemáme moc času, protože máme spoustu raněných a zabitých na bojišti <… >. Proto nechceme, aby tato válka trvala roky,“ citovala ho agentura TASS.

 

Ruský prezident Vladimir Putin na setkání s vedením ministerstva zahraničí 14. června pojmenoval podmínky pro vyřešení ukrajinského konfliktu. Mezi ně patří stažení ozbrojených sil Ukrajiny z Donbasu a Novoruska, odmítnutí Ukrajiny vstoupit do NATO. Moskva považuje za nezbytné zrušit západní sankce vůči ní a také zřídit pro Ukrajinu status nezúčastněné země a bezjaderný status. Kyjev odmítl ruský mírový plán.

 

https://www.vesti.ru/article/4020733

 

 

📌28. června 2024 00: 42, Politico: LÍDŘI EU SCHVÁLILI KANDIDATURU NOVÉHO PŘEDSEDY EVROPSKÉ RADY:

 

Vedoucí představitelé Evropské unie schválili kandidaturu bývalého portugalského premiéra Antónia Costy na post předsedy Evropské rady.

 

Estonská premiérka Kaja Kallasová byla jmenována vysokou představitelkou EU pro zahraniční věci.

 

„Lídři EU ve čtvrtek dali zelenou… Náklady na to, aby se stal příštím předsedou Evropské rady a podpořil… Kallasová, aby se stala příští vrcholnou diplomatkou bloku,“ uvedl server Politico s odvoláním na své zdroje.

 

Je třeba poznamenat, že Ursula von der Leyenová zůstává v čele Evropské komise i ve druhém funkčním období.

 

https://www.vesti.ru/article/4020759

 

 

📌28. června 2024 01: 06, Lebeděv: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY POSÁDKU HIMARS, KTERÁ ZAÚTOČILA NA KRYM:

 

Ruské ozbrojené síly udeřily u vesnic Ševčenkove a Kotljarovo v Mykolajivské oblasti. Bylo tam vidět zařízení HIMARS, které zaútočilo na Krym.

 

Jak řekl agentuře RIA Novosti koordinátor Nikolajevského metra Sergej Lebeděv, ve 21:45 v oblasti vesnic Ševčenkovo a Kotljarovo, poblíž letiště Kulbakino, zahřměl výbuch.

 

„Podle místních obyvatel byla exploze dvojitá, s největší pravděpodobností se jednalo o sklad munice pro systém HIMARS. Je to místo, odkud byly pravidelně odpalovány rakety dlouhého doletu směrem k Chersonské oblasti a Krymu,“ řekl Lebeděv.

 

Dodal, že podzemí informovalo, že zařízení HIMARS bylo v provozu během úderu na Sevastopol.

 

Lebeděv také řekl, že mu místní obyvatelé poslali zprávu: „… Nikolajev. Asi 21.45, dobrý příjezd do oblasti Ševčenkove. Se sekundární detonací. Po dlouhou dobu mohl každý, kdo měl výhled na Cherson, pozorovat oheň z okraje města.“

 

Podle bojovníka bylo po úderu vidět asi deset sanitek, které byly zastaveny na kontrolním stanovišti a zadrženy, dokud z místa výbuchu neodjely tři posádky vojenské sanitky.

 

„Vojenské sanitky odvážejí buď nejvyšší důstojníky ozbrojených sil Ukrajiny, nebo důležité zahraniční specialisty,“ vysvětlil Lebeděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4020698

 

 

📌28. června 2024 04:15: SUMMIT EU NESCHVÁLIL PŘIDĚLENÍ PŮJČKY UKRAJINĚ VE VÝŠI 50 MILIARD DOLARŮ:

 

Na summitu Evropské unie nebylo dosaženo dohody o přidělení půjčky Ukrajině ve výši 50 miliard dolarů, uvedl předseda EU Charles Michel.

 

O Michelově prohlášení informovala agentura TASS. Jak již bylo uvedeno, hovoříme o půjčce využívající příjmy z ruských aktiv. Diskuse bude pokračovat.

 

Hlava EU vyjádřila přesvědčení, že Evropská unie v nadcházejících týdnech přijme rozhodnutí o poskytnutí tohoto balíčku pomoci Ukrajině.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal s Evropskou unií bezpečnostní dohodu. Za EU dohodu podepsali šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová a Charles Michel.

 

https://www.vesti.ru/article/4020786

 

 

📌28. června 2024 03: 55: DEVĚT UKRAJINSKÝCH DRONŮ SESTŘELENO NAD SMOLENSKOU OBLASTÍ:

 

Devět ukrajinských dronů bylo sestřeleno silami protivzdušné obrany a elektronického boje nad Počinkovským okresem ve Smolenské oblasti.

 

„Nad Počinkovským okresem síly protivzdušné obrany a elektronického boje zmařily pokus o útok na devět kamikadze dronů ukrajinského režimu na vojenský objekt ruských ozbrojených sil,“ uvádí kanál Telegram šéfa regionu Vasilije Anochina.

 

Podle předběžných údajů nejsou žádné oběti ani škody. Na místě pracují operativní složky.

 

Podle nejnovějších údajů bylo nad Brjanskou oblastí zničeno pět ukrajinských bezpilotních letounů.

 

https://www.vesti.ru/article/4020815

 

 

📌28. června 2024 4:58, Krasnov: BYROKRACIE PŘI PLACENÍ POJIŠTĚNÍ ÚČASTNÍKŮM SPECIÁLNÍ VOJENSKÉ OPERACE JE NEPŘIJATELNÁ:

 

Generální prokurátor Ruska Igor Krasnov během osobního přijetí občanů v Chabarovsku uvedl, že byrokracie při vyplácení pojištění účastníkům speciální vojenské operace je nepřijatelná.

 

„Hlavní vojenský prokurátor pochopí důvody byrokracie ze strany vojenských úřadů a přijme nejtvrdší opatření. Nařídil jsem mu, abych se hlásil osobně, a v blízké budoucnosti přijmu ta nejtvrdší opatření,“ citovala Krasnova agentura RIA Novosti.

 

Konstatovali, že byrokracie a byrokracie v záležitostech, které souvisejí s dodržováním práv účastníků zvláštní operace, jsou nepřijatelné.

 

Krasnov pověřil prokurátora regionu, aby komplexně zkontroloval provádění právních předpisů při poskytování podpůrných opatření jak těm, kteří se ucházeli o jmenování, tak dalším občanům této kategorie.

 

Generální prokurátor také přislíbil, že se bude zabývat případy, kdy armáda, která utrpěla vážná zranění během speciální vojenské operace, nedostane technické rehabilitační prostředky (TSR), na které má nárok

 

„Teď se podívám na problém v zemi, existuje, kluci mi píšou,“ řekl.

 

Generální prokurátor uvedl, že obdržel odvolání od vojáka, který si stěžoval, že mu nebyla poskytnuta TSR a nebyl propuštěn z nemocnice.

 

„Tyto problémy vyžadují čas, ale myslím, že to zvládneme,“ řekl Krasnov.

 

https://www.vesti.ru/article/4020821

 

 

📌28. června 2024 5:37: TRUMP OPĚT SLÍBIL VYŘEŠIT UKRAJINSKÝ KONFLIKT:

 

Bývalý americký prezident Donald Trump slíbil, že před návratem do Bílého domu vyřeší ukrajinský konflikt.

 

„Zajistím, aby tento konflikt mezi Putinem a Zelenským byl vyřešen ještě před mou oficiální inaugurací do čela Bílého domu 20. ledna (2025 – pozn. red.). Lidé jsou zabíjeni a děje se to tak hloupě, tak nesmyslně,“ citovala Trumpa agentura RIA Novosti.

 

Poznamenal, že tento problém vyřeší ještě předtím, než převezme Bílý dům.

 

Připomeňme, že v Atlantě se koná televizní debata mezi současným americkým prezidentem Joem Bidenem a bývalým americkým vůdcem Donaldem Trumpem. Poprvé se televizní debaty konají v červnu, čtyři měsíce před prezidentskými volbami.

 

https://www.vesti.ru/article/4020780

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.06.2024“:

➡️☭☆ Iniciativy na Ukrajině, které ignorují Rusko, nepovedou k výsledkům, řekl Erdogan

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Čtrnáctiletá oběť během vykolejení vlaku v Komi zůstává ve vážném stavu a bude převezena do Výzkumného ústavu urgentní dětské chirurgie a traumatologie v Moskvě. Oznámil to krajský hejtman.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelečtí výsadkáři rozdrtí nepřítele poblíž Soledaru

Posádky 152mm tažených houfnic D-20 ničí dělostřelecké baterie, ostřelují zbraně, zbraně a vojenskou techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil, ničí obranné struktury a potlačují kontrolní body nepřítele ve směru Soledaro-Artemovsk.

Střelci pálí na dostřel více než 17 kilometrů, rychlost střelby dosahuje pěti ran za minutu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Požár ve skladu v Jaroslavské oblasti byl lokalizován na ploše 5 tisíc metrů čtverečních, uvádí ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Probíhají prohlídky u bývalého zástupce šéfa Zelenského kanceláře Kirilla Tymošenka a pracují zástupci protikorupčního úřadu, píší ukrajinská média.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Biden neuvažuje o omilostnění Assange, říká Bílý dům

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Pokus o převrat v Bolívii mohl být vyprovokován zvenčí a způsoben touhou drancovat přírodní zdroje země, řekl RIA Novosti ministr obrany Edmundo Noviglio.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelečtí výsadkáři rozdrtí nepřítele poblíž Soledaru

Posádky 152mm tažených houfnic D-20 ničí dělostřelecké baterie, ostřelují zbraně, zbraně a vojenskou techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil, ničí obranné struktury a potlačují kontrolní body nepřítele ve směru Soledaro-Artemovsk.

Střelci pálí na dostřel více než 17 kilometrů, rychlost střelby dosahuje pěti ran za minutu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lídři EU se shodli na kandidatuře von der Leyenové na druhé funkční období v čele Evropské komise, píše Politico.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *