, ,

28.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

28.05.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Padni sedmkrát, postav se osmkrát.“ – japonské přísloví

 

 

📌📢🔝🔝🔝27.5.2024, Smer, Sociálna demokracia, ROBERT KALIŇÁK: UŽ ZASTAVME OBVIŇOVANIE KLAMSTVAMI 🙅🏻‍♂️ Presne takéto klamstvá viedli k atentátu na Roberta Fica.

 

https://youtu.be/imYWYjRbLKU?si=bVZmBw0bJtH1xJRW

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.5.2024, Volný bloG, Jana Hrušková: SPUSTILA SE ŘETĚZOVÁ REAKCE NAŠEHO ZCHUDNUTÍ:

 

Autor: Markéta Šichtařová

 

Není žádným tajemstvím stále klesající výkonnost českého průmyslu. Poslední údaje za průmysl ukazují meziroční pokles o 2,7 %. Ale co je ještě horší – tento pokles je soustavný. Trvá už příliš dlouho.

 

Průmysl jde do zásadního útlumu, který nemá nic společného s hospodářským cyklem. Jde o strukturální, hlubokou změnu, ztrátu konkurenceschopnosti, ubývání zejména těžkého průmyslu.

 

A ZDE PLATÍ:

Většinou vlna poškozování průmyslu začíná u energetiky, následně se přelévá do těžkého a energeticky velmi náročného průmyslu, odtud se přesouvá do stavebnictví a strojírenství. A tak dál a dál.

Jednotlivé výroby na sebe navazující se pokládají jak domino směrem od energeticky nejvíce náročných výrob, až v poslední fázi vlny končí potravinářstvím.

Přesně takovou vlnu jsme pozorovali i v covidu kvůli lockdownům, následně pak podruhé při šíření inflační vlny.

 

A PROČ SE O TOM BAVÍME TEĎ:

Protože pravděpodobně se nám rozjíždí další taková vlna, která začíná v energetice a postupně dominově projede celou ekonomikou až do jemnějších výrob.

 

CO JE PŘÍČINOU:

Možná jste měli dojem, že energetická krize již odezněla. To je ovšem chybný předpoklad.

Navenek viditelný pokles ceny elektřiny prezentovaný jako konec energetické krize je pouze vedlejší projev toho, že kvůli útlumu průmyslu poklesla poptávka po energiích, a proto není tak velký převis poptávky po energiích nad jejich nabídkou. Jenomže byť tento převis není tak velký jako na vrcholu krize, převis to pořád je.

A nejspíš vzroste.

 

POKUD TOMU NĚKDO NEVĚŘÍ, ZDE JSOU DALŠÍ ČÍSLA:

Inflace za duben znovu zrychlila svůj růst, a to na 2,9 %. Někteří provládní ekonomové to „vysvětlují“ tvrzením, že obchodníci se kolem Velikonoc utrhli ze řetězu, zdražili si svévolně potraviny, a to způsobilo nečekaný nárůst inflace.

Jenomže to je nesmysl, tohle rozhodně není otázka řetězců. Když se totiž podíváte na rozložení inflace, zjistíte například, že zatímco ceny zboží úhrnem vzrostly jen o 1,4 %, tak ceny služeb přidaly 5,3 %.

Lze snad rostoucí ceny služeb vysvětlit zdražením řetězců kolem Velikonoc? To by asi bylo hodně vykloubené tvrzení, že…?

Ve skutečnosti živnostníci a drobní podnikatelé jsou tak tlačení ideologickými regulacemi a buzeracemi státu, že prostě bez zdražení nejsou schopni fungovat dál.

 

A POZOR, ceny elektřiny vzrostly rovnou o 12,0 %. Chtěl by mi snad někdo tvrdit, že za zdražení elektřiny o 12 % mohou obchodníci, kteří se během Velikonoc „utrhli ze řetězu“? Opravdu si někdo myslel, že energetická krize je zažehnaná?

Pokud ano, tak byl na omylu.

 

Je ale pravda, že jedním z motorů dubnového zrychlení meziroční inflace skoro na 3 % byly ceny potravin.

Jenomže ono to není tak, že by si řetězce svévolně přihodily pár procent k cenám. PŘEMÝŠLEJTE:

Jak se tvoří cena potravin? Proč zdražovaly potraviny v minulých měsících?

Přeci protože bylo nákladnější je vyrobit.

A teď se vraťte k tomu, co jsem právě řekla – jak výrazně zdražila třeba elektřina. Je to zkrátka pořád ta stejná písnička: Green Deal, který likviduje evropskou energetiku, evropský průmysl, evropskou konkurenceschopnost – to je červená niť táhnoucí se našimi ekonomickými problémy. To je to něco, kvůli čemu chudneme, máme draho.

A bude to pokračovat. A energetika je první na ráně.

Tam to všechno začíná a valí se to jako domino dál celou ekonomikou.

 

Už v příštím roce nejspíš dojde k odstavení kondenzační výroby v elektrárnách, protože kvůli nesmyslným emisním povolenkám se výroba nerentuje.

Nejspíš zavřou Elektrárna Chvaletice a Elektrárna Počerady.

To je nějakých 8 terawatthodin. Jenomže ve ztrátě začínají být už i teplárny a závodní energetiky, jejich provoz se taky nerentuje – mají záporné marže nejen kvůli uměle vytvořeným emisním povolenkám, ale i kvůli zdražující elektřině.

A čím víc elektráren zavře, tím víc zdraží elektřina. To je dalších asi 9 terawatthodin.

 

Po elektrárnách a teplárnách a závodních energetikách poklesne odbyt dolům a lomům na uhlí, takže se ani jejich provoz nebude rentovat (a mnohým se nerentuje už dnes). Takže i ony zavřou. Jakmile zavřou povrchové doly na hnědé uhlí, nebude palivo ani pro ty teplárny, které dosud budou v provozu, takže zavřou i ony.

 

VLÁDA STÁLE BLOUZNÍ o přebudování uhelných elektráren na plynové, ale do té doby žádné náhradní plynové zdroje nevybudujeme, kdybychom se na hlavu postavili. A i kdybychom je hypoteticky postavili (což se tak rychle nepodaří) – plyn je stále nedostatkový, tedy drahý.

Tedy i produkce tepláren a technologického tepla musí zdražit.

 

A to ještě nemluvíme o tom, že podniková teplárna litvínovského závodu Orlen Unipetrol spaluje hnědé uhlí a využívá k provozu rafinérie provozní páru. Aktuálně využívá zhruba 1 milion tun nízko výhřevného uhlí z lomu Vršany. Pokud tento hnědouhelný lom uzavře, nebudeme schopni jej nahradit. Máme sice třeba lom Bílina, ale kotle každé teplárny jsou dimenzované na konkrétní výhřevnost konkrétního lomu.

Rafinérie dodávající pohonné hmoty tedy bude bez snadno dostupné energie.

 

VEŘEJNOST MĚLA BÝT UCHLÁCHOLENA tím, že postavíme nový blok jaderné elektrárny Dukovany, takže energie znovu bude dostatek.

Ale to bychom tu nesměli mít ideologii Green Deal a servilnost naší vlády Bruselu.

EU nám totiž „povolila“ dostavbu za naprosto nesmyslných podmínek, které nám k dostatku energie rozhodně nepomohou.

Evropská komise totiž nařídila Česku, že 70 % elektřiny z nového bloku musí ČR dalších 60 let prodávat prostřednictvím burzy, tedy nejspíš lipské burzy.

Jinými slovy, my musíme naši levnou a stabilní energii prodávat a vyvážet, a naopak musíme dovážet drahou a nestabilní energii z německých větrných parků.

JEŠTĚ JINAK ŘEČENO, dostavba bude drahá, ale ke zlevnění elektřiny nepovede, protože Evropská komise nám v podstatě nařídila nepoužívat atomovou elektřinu na úkor obnovitelných zdrojů!

Tohle rozhodně konec energetické krize není, naopak je to další krok v protlačování Green Dealu.

 

NA GREEN DEALU JE PRO ČECHY NEJSMUTNĚJŠÍ, ŽE JEHO PROSAZOVÁNÍ DOSÁHLO NEJVĚTŠÍ RYCHLOSTI ZA NAŠEHO PŘEDSEDNICTVÍ, TAKŽE SICE NÁM HO DIKTUJE BRUSEL, ALE BYLI JSME TO MY, KDO NEJVÍC PŘIKLÁDAL POD KOTEL.

 

TEDY AŤ TO BEREME Z JAKÉKOLIV STRANY, JE JIŽ V POHYBU ENERGETICKÉ DOMINO. Spouští se řetězová reakce rozpadu naší energetiky, na to navazující zánik našeho průmyslu a poškozování celé české ekonomiky. Bez energetiky není průmyslu. Bez průmyslu není vyrobených hodnot.

TUTO ŘETĚZOVOU REAKCI SPUSTILA NEHUMÁNNÍ IDEOLOGIE GREEN DEAL, KTERÁ SE NESTYDÍ VYDÁVAT SE ZA ÚDAJNOU EKOLOGII.

 

https://volnyblog.news/spustila-se-retezova-reakce-naseho-zchudnuti/

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.5.2024, Uncut News: SPOLKOVÁ RADA ZAHNALA ŠVÝCARSKO DO NÁRUČE NATO:

 

👉Zároveň pořádá mírovou konferenci na ručitelském stolci. Neutralita ve světelných rychlostech vyhozená přes palubu.

 

Ruská armáda stojí 40 km před druhým největším městem Ukrajiny Charkovem.

 

Mírová konference plánovaná s největším úsilím Spolkové rady ve dnech 15/16. V červnu na ručitele hrozí, že se stane jedním z největších krachů švýcarské diplomacie, protože Ukrajina se zároveň vrhá do náruče NATO.

 

Do roku 2028 se chce stát členem bývalé severoatlantické mírové armády, která se za posledních 20 let stala nejaktivnější útočnou armádou na světě.

 

Vyplývá to z koncepčního dokumentu ukrajinské vlády, který byl vypracován za účasti Hillary Clintonové, bývalé ministryně zahraničí USA, a Borise Johnsona, bývalého britského premiéra, a který představili v Kodani prominentní přátelé z NATO.

 

O několik dní dříve vyjádřily čtyři neutrální státy Evropy, včetně Švýcarska, v dopise pro Atlantickou alianci v Bruselu své přání být uznány za „nejbližší partnery NATO“.

 

👉Jedná se o Rakousko, Irsko. Malta a Švýcarsko.

 

Partneři WEP 4, jak se skupina nazývá, se chtějí v budoucnu účastnit „schůzí NATO na vysoké úrovni“ a dostávat „na míru šité briefingy“.

 

Švýcarsko se chce také podílet na tvorbě strategií s dalšími třemi zeměmi v rané fázi a „před přijetím rozhodnutí“.

 

Spolupráce „při budování kapacit“ je nezbytná pro optimalizaci stability a bezpečnosti v oblasti NATO.

 

Za tímto účelem se Chce Švýcarsko spolu s dalšími partnery WEP-4 „častěji účastnit zasedání Rady NATO, hlavního rozhodovacího orgánu Aliance.

 

👉S touto nabídkou NATO, Švýcarsko torpéduje svou vlastní mírovou konferenci, protože je ochotno obětovat svou neutralitu na oltář Svobodného západu více než kdy jindy.

 

Tento dopis je vlastní branou první třídy, protože dělá z celého úsilí spolkové prezidentky Violy Amherdové a ministra zahraničí Ignazia Cassise nulové číslo.

 

👉Pro žádného z velkých vůdců státu není důvod vyjednávat ve Švýcarsku a se Švýcarskem. Lepší je obrátit se přímo na JoeBidena a NATO, které drží otěže v rukou.

 

👉Zároveň Ukrajina ve svém koncepčním dokumentu navrhuje, aby partneři NATO v budoucnu poskytli Ukrajině 0,25% své ekonomické produkce na pomoc.

 

👉To je zhruba 200 milionů franků ročně, což je o něco méně než šest miliard na čtyři roky, které nabídl Ignazio Cassis, nebo pět miliard, které chce Spolková rada vyčlenit na Ukrajinu.

 

Kyjev zoufale potřebuje lepší zbraně, které by měly být použity i na ruském území. Pod ochranou NATO se „Vladi“ Selenskyj cítí dobře, i když válka proti Rusku ještě neskončila.

 

👉Nepohybuje se tím Švýcarsko dobrovolně a bez tísně uprostřed nové války, která se může stát i světovou válkou?

 

Nepsali jsme na tomto místě, že se Ukrajina pro západní Evropu a EU stane sudem bez půdy, „Sicílií na východě“, kterou nelze vytrhnout z bažiny korupce s žádnými miliardami dolarů?

 

👉A Spolková rada chce všemi svými 14 nožičkami skočit doprostřed této velmi nebezpečné bažiny, možná dokonce zachránit svět?

 

Joe Biden dostal od Kongresu další miliardy dolarů za Ukrajinu. Co udělá Donald Trump po svém zvolení americkým prezidentem, nikdo neví.

 

👉Německé lodě a letadla, které jsou podřízeny NATO, cvičí v indopacifickéoblasti od začátku tohoto týdne. Co tam ztratili? Nový Vietnam, nebo nový Afghánistán?

 

👉A švýcarská spolková rada nabízí pomoc „při budování kapacit“. To nemůže být pravda.

 

Eric Gujer, šéfredaktor deníku Neue Zürcher Zeitung, napsal 4. května na titulní stránce „O Putinově kouzlu“, kterému se nesmí propadnout. 👉Ten podle něj podle něj na Ukrajině „utrpěl jednoznačnou porážku“. 👍😂😂😂

 

Ta zaklínadla mě děsí. Proč švýcarská mírová konference na ručiteli? Toto vysněné tanečnictví týmu Amherd/Cassis skončí pádem.

 

👉Pokud švýcarsko bude pokračovat ve svých plánech NATO, stane se před Ukrajinou první obětí války, ve které nebude vítěze.

 

https://insideparadeplatz.ch/2024/05/16/bundesrat-fuehrt-schweiz-in-die-arme-der-nato/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.5.2024, AE News: IZRAELSKÉ STÍHAČKY VYBOMBARDOVALY V RAFÁHU UPRCHLICKÝ TÁBOR USTANOVENÝ OSN PRO OCHRANU VYSÍDLENÝCH CIVILISTŮ!

 

Ve stanech zahynulo přes 40 uprchlíků! Exploze bomby dokonce utrhla malému dítěti hlavu! Roztavená těla Palestinců potvrzují, že piloti F-16 svrhli na Palestince protibunkrové řízené bomby! Rozsudek ICJ na zastavení operací IDF v Rafáhu je teď cár papíru!

 

Kabinet Benjamina Netanyahua se tak podle všeho rozhodl neřídit se rozsudkem soudu OSN a naopak se rozhodl ukázat soudu svoji sílu a moc, takže Netanyahu demonstrativně nařídil vybombardovat uprchlický tábor pod vedením OSN. Podle stanice Al-Jazeera došlo k útoku na základě jednomyslného hlasování Netanyahuova válečného kabinetu v neděli večer.

 

Shození bomb na stany do uprchlického tábora ustanoveného Vysokým komisařem OSN pro uprchlíky, je možné považovat za válečný zločin a rovněž vyhlazování palestinské populace. Mezinárodní soudní dvůr OSN tak dostal jasnou odpověď od Izraele, že ten se rozsudky ICJ nejen řídit nebude, ale každý takový rozsudek bude potrestán a odnesou ho rukojmí, tedy rozumějte palestinští uprchlíci koncentrovaní na jednom místě, tedy v Rafáhu u hranic s Egyptem, kam byli Palestinci vyhnání z celé Gazy.

 

 

IZRAEL SE DOPUSTIL DOSUD NEJBRUTÁLNĚJŠÍHO VÁLEČNÉHO ZLOČINU A VYBOMBARDOVAL UPRCHLICKÝ TÁBOR V GAZE, KTERÝ JE POD OCHRANOU OSN

 

Al-Jazeera uvedla, že Izraelské síly bombardovaly stanový tábor pro vysídlené osoby v bezpečné zóně v Rafáhu a zabily 45 Palestinců, většinou žen a dětí. Útok vyvolal mezinárodní pobouření a vedl k výzvám k příměří. Útok na tábor ve čtvrti Tal as-Sultán v Rafáhu přišel poté, co izraelské síly bombardovaly přístřešky pro vysídlené Palestince v jiných oblastech, včetně Džabalíje, Nusejrátu a města Gazy, a podle palestinských představitelů v nich zabily nejméně 160 dalších osob, takže za jedinou noc izraelské letouny pozabíjely více než 200 uprchlíků ve stanových táborech.

 

Šéf OSN odsoudil izraelské bombardování vysídleneckého tábora v Rafáhu. Antonio Guterres uvedl, že při útoku “zahynuly desítky nevinných civilistů, kteří pouze hledali úkryt před tímto smrtícím konfliktem“. „V Gaze není žádné bezpečné místo. Tato hrůza musí skončit,” dodal Guterres ve svém příspěvku na X.

 

Místopředsedkyně belgické vlády vyzývá k uvalení sankcí na Izrael. Petra De Sutterová ve svém příspěvku na webu X v jedné větě píše: „Nastal čas pro sankce.” Místopředsedkyně vlády ve svém příspěvku sdílela oznámení o nadcházející schůzce představitelů EU a Izraele, na které se bude diskutovat o tom, zda Izrael plní své závazky v oblasti dodržování lidských práv, jak je uvedeno v dohodě o obchodu mezi oběma stranami.

 

NETANYAHU SE VYDĚSIL, JAKÝ ŘEV ZE ZÁPADU ZAČAL PŘICHÁZET, A PROTO ZAČAL ZAPÍRAT, ŽE PRÝ PŘI BOMBARDOVÁNÍ ŠLO O OMYL

 

Vysoký představitel Hamásu Sámí abú Zuhrí označil útok za „masakr” a označil Spojené státy za odpovědné za to, že Izraeli pomáhají zbraněmi a penězi. Nejvyšší izraelský vojenský prokurátor označil útok za „velmi závažný” a uvedl, že bude provedeno vyšetřování.

 

Podrobnosti incidentu jsou stále předmětem vyšetřování, které jsme odhodláni provést v plném rozsahu,” řekl na tiskové konferenci generálmajor Yifat Tomer Yerushalmi a dodal, že izraelská armáda „lituje jakéhokoli poškození nebojujících osob během války”.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že došlo k „tragické chybě“.

Navzdory našemu maximálnímu úsilí neublížit nevinným civilistům došlo včera večer k tragické chybě,” řekl Netanjahu v projevu v izraelském parlamentu. „Incident vyšetřujeme a dojdeme k závěru, protože taková je naše politika.” Palestinští svědci a agentura Sanad ověřující fakta Al-Džazíry uvedli, že tábor ukrývající civilisty v oblasti Tal as-Sultan v Rafáhu byl cílem záměrného útoku.

 

STÍHAČKY ZŘEJMĚ SHODILY AMERICKÉ PROTIBUNKROVÉ BOMBY JDAM S OCHUZENÝM URANEM, KTERÝ UPÁLIL PALESTINCE

 

Tisková agentura Wafa s odvoláním na Palestinskou společnost Červeného půlměsíce (PRCS) uvedla, že mezi mrtvými jsou i ženy a děti, přičemž mnoho z nich „uhořelo zaživa” uvnitř stanů. Jeden z obyvatel, který dorazil do kuvajtské nemocnice v Rafáhu, uvedl, že „stany se po útoku tavily a těla lidí se také taví.

 

Podle popisů těchto svědků by se mohlo jednat o americké protibunkrové naváděné bomby (JDAM), které obsahují speciální směs na bázi ochuzeného uranu. Směs se po zápalu roznětky roztaví na vysokou teplotu a paprsek tohoto materiálu po explozi hlavní nálože má za úkol propálit díru skrze železobeton a potom zapálit vnitřek bunkru.

 

Pokud je ale protibunkrový JDAM použitý pouze jako pádová bomba do běžného terénu, potom se paprsek roztaveného ochuzeného uranu rozprskne po okolí a způsobí neuhasitelné požáry. Směs ochuzeného uranu, oxidů kobaltu a látky na bázi termitu vytváří vysoký žár, takže svědecké zprávy Al-Jazeery o tom, že těla se tavila, nasvědčuje tomu, že stíhačky F-16 svrhly na tábor americké protibunkrové bomby JDAM.

 

Je dokonce možné, že to byl úmysl, aby mohl Izrael tvrdit, že šlo o omyl a bomba měla trefit bunkr Hamásu. Pokud by totiž mezi stany dopadla obyčejná bomba, Izrael by se nemohl tak snadno vymluvit na to, že šlo o útok na podzemní bunkr Hamásu. Takhle ale bude tvrdit, že šlo o omyl v navádění na bunkr Hamásu.

 

SVĚTOVÁ ODEZVA NA MASAKR POSTRÁDÁ REAKCI SIONISTICKÉHO PREMIÉRA PETRA FIALY!!!!!!

👉Katar útok v Rafáhu odsoudil jako závažné porušení mezinárodních zákonů, které zhorší humanitární krizi v obléhaném pásmu Gazy. Podle prohlášení ministerstva zahraničních věcí by útok mohl ztížit zprostředkovatelské úsilí o dosažení příměří a dohody o výměně rukojmích. Katar se spolu s USA a Egyptem zapojil do několikaměsíčních rozhovorů, jejichž cílem je zajistit příměří mezi Izraelem a Hamásem.

 

👉Egypt odsoudil „úmyslné bombardování“. Ministerstvo zahraničních věcí ve svém prohlášení vyzvalo Izrael, aby “provedl opatření nařízená Mezinárodním soudním dvorem (ICJ) týkající se okamžitého zastavení vojenských operací” v Rafáhu.

 

👉Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že jeho země udělá „vše, co bude možné“, aby „barbarský” izraelský premiér Benjamin Netanjahu nesl odpovědnost za smrtící údery.

Uděláme vše, co bude možné, abychom pohnali k odpovědnosti tyto barbary a vrahy, kteří nemají nic společného s lidskostí,” řekl.

 

👉Španělský ministr zahraničí José Manuel Albares uvedl, že bombardování Rafáhu je „dalším dnem, kdy jsou zabíjeni nevinní palestinští civilisté“.

Dodal, že závažnost útoku „je o to větší“, že přichází po nařízení Mezinárodního soudního dvora, který Izraeli nařídil zastavit operaci v Rafáhu a ve zbytku Gazy.

 

👉Irský ministr zahraničí Micheal Martin označil útok za „barbarský”. „Nelze bombardovat takovou oblast bez šokujících následků, pokud jde o nevinné děti a civilisty.

Naléhavě vyzýváme Izrael, aby přestal, aby okamžitě přestal, pokud jde o vojenskou operaci v Rafáhu.”

 

👉Norský ministr zahraničí Espen Barth Eide uvedl, že útoky jsou „podstatným porušením rozhodnutí nejvyššího světového soudu“.

Dodal: „Dostali jsme závazný příkaz Mezinárodního soudního dvora, který Izraeli nařizuje, aby zastavil útok v Rafáhu. Je to povinné. Je závazný.

 

👉Šéf zahraniční politiky Evropské unie Josep Borrell prohlásil, že Izrael se musí řídit rozhodnutím Mezinárodního soudního dvora a zastavit svou ofenzívu v Rafáhu, když se ministři zahraničí EU setkali se svými arabskými protějšky v Bruselu několik hodin po smrtícím útoku Izraele na Rafáh.

 

👉Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková před pondělním zasedáním ministrů EU uvedla: „Mezinárodní humanitární právo platí pro všechny, tedy i pro vedení války ze strany Izraele.”

 

👉Jeremy Corbyn, bývalý předseda britské Labouristické strany, označil izraelské bombardování tábora v Rafáhu za „obludné selhání lidskosti“. Ve svém příspěvku na X uvedl: „Palestinské děti by se měly probouzet s pocitem, že se těší, až půjdou do školy a budou si hrát se svými kamarády. Místo toho byly pro ty, které byly zavražděny v Rafáhu, jejich poslední okamžiky na této zemi naplněny

nepředstavitelným strachem, když na jejich stany padaly bomby.”

 

👉Italský ministr obrany Guido Crosetto v jedné z nejostřejších kritik, které Itálie dosud vyslovila, uvedl, že izraelské útoky již nejsou ospravedlnitelné.

Nastává stále obtížnější situace, kdy je palestinský lid bez ohledu na práva nevinných mužů, žen a dětí, kteří nemají s Hamásem nic společného, tísněn, a to již nelze ospravedlnit,” řekl. „Situaci sledujeme se zoufalstvím.”

 

👉Jagmeet Singh, kanadský zákonodárce a předseda Nové demokratické strany, napsal na X: „Svět zklamal lidi v Gaze. Kanada zklamává lidi v Gaze.

 

👉Zástupce americké Sněmovny reprezentantů, demokrat Ro Khanna, vyzval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, aby „okamžitě zastavil” útok na Rafáh. „Dnešní strašlivé ztráty na životech nevinných lidí při bombardování uprchlického tábora podtrhují morální naléhavost zastavení kampaně v Rafáhu,” řekl.

 

👉Aida Touma-Slimanová, palestinská občanka Izraele a poslankyně izraelského Knesetu, odsoudila Netanjahuovu vládu za její „šílenství a pomstychtivost“. V příspěvku na serveru X Touma-Slimanová uvedla: „Tato krvavá vláda odmítá uposlechnout všech příkazů tribunálu a posouvá šílenství a pomstychtivost na novou zločinnou úroveň.”

 

👉PETR FIALA… se k masakru nevyjádřil, během autogramiády měl jiné starosti.

 

FIALA NAMÍSTO ODSOUZENÍ IZRAELE PODEPISOVAL KNÍŽKU, NA PROTEST ODPŮRCŮ IZRAELE NEREAGOVAL

 

KDO VŠAK VÁLEČNÝ ZLOČIN NEODSOUDIL A NADÁLE IZRAEL PODPORUJE, JE ČESKÝ PREMIÉR PETR FIALA. TEN SE TOTIŽ DOSTAL V PONDĚLÍ DO KONFLIKTU S ČESKÝMI AKTIVISTY PROTI ZLOČINŮM IZRAELE, KTEŘÍ DORAZILI NA AUTOGRAMIÁDU JEHO NOVÉ KNIHY. NA MÍSTĚ BYLA SKUPINKA FIALOVÝCH PŘÍZNIVCŮ, KTEŘÍ VYKŘIKOVALI „AŤ ŽIJE IZRAEL!“ SE ZJEVNÝM SCHVALOVÁNÍM IZRAELSKÉHO TERORISMU.

 

Je to znovu potvrzením o tom, že Fialova vláda je spolupachatelem izraelského vyhlazování Palestinců a jejich genocidy, protože ani ve chvíli, kdy Netanyahu nařídí vybombardování uprchlických táborů a potom se snaží tvrdit, že šlo o omyl, tak není schopna a ochotna Izrael odsoudit. Nelze se tomu ale divit. Fialova junta podporuje nejen izraelský teror proti palestinským vysídlencům, ale podporuje i ukrajinský terorismus proti ruským civilistům v pohraničních městech.

 

https://aeronet.news/izraelske-stihacky-vybombardovaly-v-rafahu-uprchlicky-tabor-ustanoveny-osn-pro-ochranu-vysidlenych-civilistu-ve-stanech-zahynulo-pres-40-uprchliku-exploze-bomby-dokonce-utrhla-malemu-diteti-hlavu/

 

 

📌27.5.2024, Uncut News: „NATO SE PŘIPRAVUJE NA VÁLKU S RUSKEM“ – Orbán:

 

👉MAĎARSKO PŘEHODNOCUJE SVOU ROLI V EU, protože nechce být zapleteno do konfliktu s Moskvou, řekl premiér.

 

Maďarsko přehodnocuje svou roli v NATO, protože se nechce podílet na akcích, které by mohly zatáhnout členské státy do ukrajinského konfliktu a vést k přímému střetu s Ruskem, řekl v pátek premiér Viktor Orbán.

 

👉V místním kossuthském rádiu Orbán řekl, že jeho země již byla vzhledem k jeho postoji k Ukrajině zatlačena do role neúčastníka v rámci vojenského bloku vedeného USA a Budapešť nyní pracuje na právních prostředcích, aby si udržela své členství, ale vyhrazuje si právo neúčastnit se operací NATO, s nimiž Nesouhlasím s tím.

 

👉 „Maďarská pozice musí být znovu definována. Naši právníci a úředníci pracují na způsobech, jak umožnit Maďarsku, aby i nadále existovalo jako člen NATO, aniž by se účastnilo operací NATO mimo blok. Musíme najít nový přístup, novou definici našeho postavení mírové síly uvnitř NATO,“ řekl Orbán.

 

👉Podle premiéra existují „alarmující podobnosti“ mezi emocionálně nabitými mediálními zprávami a výroky západních politiků o ukrajinském konfliktu a atmosférou před první a druhou světovou válkou.

 

👉To, co se dnes odehrává v Bruselu a Washingtonu, působí jako zahřívání možného přímého vojenského konfliktu. Můžeme to s jistotou nazvat přípravou na vstup Evropy do války,“ řekl Orbán a dodal, že v rámci NATO existují pracovní skupiny, které zkoumají nejlepší možnosti pro větší zapojení bloku do konfliktu.

 

VAROVAL, ŽE KONEČNÝM VÝSLEDKEM TĚCHTO OPATŘENÍ BY MOHL BÝT PŘÍMÝ KONFLIKT MEZI EU, NATO A RUSKEM – „TEMNÁ VYHLÍDKA“, PROTOŽE JADERNÉ MOCNOSTI BY SE DO TAKOVÉHO KONFLIKTU ZAPOJILY.

 

👉Může mi někdo říci, proč se do této války vměšujeme, místo abychom ji izolovali, protože je to válka mezi dvěma slovanskými národy, navzdory všem argumentům na straně Ukrajiny?

 

👉Orbán připomněl, že 👉EAW byla založena na obranu členských států proti agresorům, a 👉nikoli na vedení válek mimo jejich území.

👉Pokud jde o tvrzení Západu, že Rusko může zaútočit na Evropu, pokud zvítězí na Ukrajině, Orbán řekl, že pravděpodobnost, že k tomu dojde, je velmi malá a že tato varování slouží pouze jako záminka k přímému vměšování se do ukrajinského konfliktu.

 

👉Maďarsko se od začátku konfliktu v únoru 2022 vyslovilo proti financování a vyzbrojení Ukrajiny ze strany NATO.

👉Navzdory tlaku z Bruselu a Washingtonu země neposlala do Kyjeva žádné zbraně a nedovolila, aby její území bylo použito pro jejich dodávky.

👉Budapešť vyzvala k příměří a diplomatickému řešení konfliktu.

 

https://uncutnews.ch/nato-bereitet-sich-auf-krieg-mit-russland-vor-orban/

 

 

📌27.5.2024, 13:24, Antiilluminaten TV: MELINDA GATESOVÁ ODSTOUPÍ Z NADACE BILLA A MELINDY GATESOVÝCH:

 

Melinda French Gates, bývalá manželka miliardářského globalisty Billa Gatese, náhle oznámila svůj odchod z Nadace Billa a Melindy Gatesových, filantropického monstra, které spoluzaložila se svým bývalým manželem před téměř 25 lety.

 

Její rozhodnutí přichází, když se údajně zaměřuje na svou rozsáhlou práci obhajující práva a posílení postavení žen a dívek – věc, která byla ústředním bodem jejího nedávného filantropického úsilí.

 

V prohlášení zveřejněném ve fázi její filantropické cesty.

 

S významnou alokací zdrojů ve výši 12,5 miliardy dolarů, které má k dispozici jako součást svého odchodu z nadace, má French Gates údajně v úmyslu zaměřit své úsilí na podporu blaha žen a rodin po celém světě. Očekává se, že její orientace na práva žen a rovnost pohlaví významně ovlivní prostředí charitativního dárcovství.

 

Hlavním prostředkem French Gates pro její filantropické iniciativy byla zejména společnost Pivotal Ventures, kterou založila v roce 2015. Na rozdíl od tradiční nadace Pivotal Ventures funguje jako společnost s ručením omezeným, což jí umožňuje zapojit se do různých aktivit, včetně advokacie, grantů a investic.

Prostřednictvím Pivotal Ventures se French Gates zasazoval o takové věci, jako je placená rodinná dovolená, zastoupení žen v politice a další záležitosti důležité pro pokrok žen.

 

Jak tato nová kapitola začíná, odchod Frencha Gatese signalizuje posun ve struktuře vedení Gates Foundation. Její bývalý manžel Gates se ujme role jediného předsedy nadace.

V květnu 2021 oba oznámili rozvod – po kterém se nadace zavázala pokračovat v činnosti pod jejich společným vedením.

 

Odchod French Gates podtrhuje její touhu prorazit si vlastní cestu ve filantropii, nezávisle na jejím bývalém manželovi. Její rezignace znamená pro Gatesovu nadaci významný obrat – vyvolala spekulace o jejím budoucím směřování a jejím dopadu na globální filantropii.

FRENCH GATES SE ZAMĚŘUJE NA ŽENSKÉ OTÁZKY

 

Amir Pasic, děkan Eugene R. Tempel z Indiana University Lilly Family School of Philanthropy, označil rozhodnutí Frencha Gatese opustit Gates Foundation za významný milník ve vývoji jedné z nejvlivnějších světových filantropických institucí.

 

Pasic upozornila na potenciální dopad její alokace 12,5 miliardy dolarů na ženská témata s odkazem na omezené finanční prostředky, které byly v posledních letech poskytnuty ženským a dívčím organizacím.

 

Odchod French Gates vyvolal vyjádření lítosti od Gatesové, která uznala její zásadní roli při formování vize nadace.

 

Mark Suzman, výkonný ředitel nadace, zdůraznil odhodlání French Gates prosazovat práva žen po celém světě a jeho odhodlání řešit nedávné neúspěchy v této oblasti.

 

Přechod French Gates znamená významný obrat pro Gates Foundation, která se historicky zaměřovala na různé globální výzvy. Její odchod následuje po oznámení jejího rozvodu s Billem Gatesem v roce 2021, což signalizuje posun v dynamice vedení nadace.

 

Navzdory problémům ve svém pracovním vztahu zůstala paní French Gates neochvějná ve svém odhodlání k filantropickým snahám a snažila se rozvíjet svůj osobitý hlas a vliv po boku svého bývalého manžela. Její odchod se shoduje se snahou zlepšit řízení a provozní efektivitu nadace.

 

Trajektorie nadace byla po oznámení rozvodu nejistá, ale následné změny, včetně přidání nových správců, znamenaly opětovné zaměření na její poslání a strategické směřování. 👹

 

Zdroj: NaturalNews.com

 

https://telegra.ph/Melinda-Gates-tritt-aus-der-Bill-and-Melinda-Gates-Foundation-zur%C3%BCck-05-21

 

 

📌 Z ARTEKU SE VRÁTILY DĚTI Z CHARKOVSKÉ OBLASTI (ČÁST POD RUSKOU KONTROLOU).

 

21 dní, z nichž každý byl naplněn krásnými událostmi, příjemnými pocity a novými přáteli. Tři týdny na Černém moři uběhly mrknutím oka. Čas strávený v Arteku jim zůstane v paměti po celý život.

 

https://t.me/absurdnisvet/73641

 

 

📌 🎚️„ZABILI MÉHO MANŽELA!“

 

⚠️🇮🇹 Manžel italské europoslankyně Francescy Donato byl nalezen mrtvý ve svém autě v Palermu s popruhem kolem krku. Donato byl proti „vakcíně“ Green Pass a dodávce zbraní na Ukrajinu.

 

🕊RIP, architekt Angelo Onorato. https://t.me/absurdnisvet/73643

 

 

📌 ZDÁ SE, ŽE SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ JE NA ČASOVÉ OSE, KTEROU JSME TUŠILI, COŽ JE PÁR AŽ NĚKOLIK LET ZA AMERIKOU.

 

Po Faragesových nedávných komentářích o neúčasti ve všeobecných volbách ve Spojeném království pro reformu, kdy citoval, že „ještě nebyl čas“, ale místo toho volba jet do USA a vydat se za Trumpem je hlavním znamením cesty, na které jsme.

 

Při několika příležitostech jsem zmínil, že věřím, že toto je ta hra. Trump Farage opakovaně chválil, poukazoval na něj na jeho shromážděních a když jde na CPAC.

Bannon, který je s Faragem také dobrými přáteli, ho neustále přemlouvá jako příštího premiéra Spojeného království.

 

Takže pro mě je to naprosto jasné. Vybrali si svého muže, aby vyvedl Spojené království z této noční můry a vyčistil zemi. Vzhledem k tomu, že Farage v nadcházejících volbách vede kampaň za Trumpa a Starmer se chystá být naším příštím premiérem, je vše připraveno na velké probuzení ve Velké Británii, a až uplyne několik let nebo kolik jich bude potřeba. Farage vejde do Westminsteru a způsobí absolutní chaos. S podporou Trump Admin 2.0 to bude naprosto šílená věc sledovat, jak se zkorumpované impérium začíná hroutit všude kolem nich.

 

Nevidím žádného jiného kandidáta, který by tuto práci přijal.

 

Konzervativci se znovu nedostanou k moci po desetiletí, pokud vůbec někdy, a labouristé se chystají zemi ještě více zničit.

 

To vše je nevyhnutelné a logickou odpovědí je muž s nejužšími vazbami na MAGA a tím mužem je Nigel Farage.

 

https://t.me/AshBrierley17

 

📌 LETIŠTĚ WUSHAN V ČÍNĚ, ✈️ ZNÁMÉ JAKO LETADLOVÁ LOĎ V OBLACÍCH, připomíná scénu ze sci-fi filmu, kde letadla startují a přistávají v oblacích ve výšce 1800 metrů.

 

https://t.me/absurdnisvet/73647

 

 

📌 Tato 121 metrů vysoká budova ve městě Guiyang v Číně má na své základně nainstalovanou nádrž, kde čtyři 185kilowattová čerpadla zvedají vodu na vrchol vodopádu a vytvářejí tak umělý vodopád

 

https://t.me/absurdnisvet/73648

 

 

📌 ZEMĚTŘESENÍ V ČÍNĚ. Silné zemětřesení o síle 5,0  https://t.me/absurdnisvet/73649

 

 

📌💥💥💥27.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: BIDENŮV ZOUFALÝ POSUN PO SAÚDSKÉM ODMÍTNUTÍ DOVOLIT SPOJENÝM STÁTŮM VYUŽÍVAT JEJICH ZÁKLADNY K ÚTOKU NA ÍRÁN; obrat USA o 180° ve věci dodávky útočných zbraní Saúdské Arábii?

 

https://youtu.be/f_WJGrhdDDw?si=I7dEw4fQEE5yoxtm

 

 

📌💥💥💥27.05.2024, Redacted, Roman Kirsch: KONEC PRO ZELENSKÉHO V DOBĚ, KDY PUTIN ODMÍTÁ JEDNAT O UKRAJINSKÉ KAPITULACI S DIKTÁTOREM; 4.díl…

 

https://youtu.be/jc9F4Bcvx5A?si=x2BOQKu_-Wlb14VY

 

 

📌27. května 2024 18:50: EU NESCHVÁLILA ROZHODNUTÍ O NÁKUPU ZBRANÍ PRO KYJEV Z PŘÍJMŮ Z RUSKÝCH AKTIV:

 

Ministři zahraničí 27 zemí Evropské unie (EU) nedokázali učinit konečné rozhodnutí o nasměrování příjmů ze zmrazených ruských aktiv na nákup zbraní pro Ukrajinu, uvedl šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell na tiskové konferenci po zasedání Rady EU v Bruselu.

 

Bylo dohodnuto politické rozhodnutí použít zmrazená ruská aktiva pro Ukrajinu. Ministři zahraničí schválili nařízení a návrh použít 90 % zisků z ruských aktiv pro vojenské potřeby Ukrajiny prostřednictvím Evropského mírového nástroje.

 

Na cestě ke konečnému schválení se však vyskytly určité překážky, uzavřel Borrell.

 

 

https://www.vesti.ru/article/3970733

 

 

📌27. května 2024 19:41: HÚSIOVÉ TVRDÍ, ŽE ZAÚTOČILI NA DVA TORPÉDOBORCE AMERICKÉHO NÁMOŘNICTVA:

 

V Rudém moři zaútočili Hútíové z Ansar Alláh na dva torpédoborce amerického námořnictva. Toto prohlášení učinil vojenský představitel jemenského hnutí Yahyi Saria.

 

„Naše letectvo provedlo ničivé operace proti dvěma americkým torpédoborcům… Obě operace dosáhly svých cílů,“ řekl zástupce Hútíů ve vysílání televizního kanálu Al Masirah.

 

Kromě toho byly podle Sariaha napadeny tři obchodní lodě. V Indickém oceánu byly zasaženy MSC Mechela a poušť Larego a v Rudém moři Minerva Lisa.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Hútíové zaútočili na tři izraelské lodě v Adenském zálivu.

 

https://www.vesti.ru/article/3970892

 

 

📌27. května 2024 20:07: MACRON ŘEKL, ŽE EVROPA NENÍ VE VÁLCE S RUSKEM:

 

Evropské země nejsou ve válce s Ruskem a ruským lidem. EU je zároveň připravena pomáhat Ukrajině tak dlouho, jak bude třeba.

 

Uvedl to francouzský prezident Emmanuel Macron, který přijel do Německa na státní návštěvu. Jeho projev byl odvysílán na stránce Elysejského paláce na sociální síti X.

 

Evropané jsou pro dlouhodobé urovnání konfliktu, dodala hlava Páté republiky.

„Mír nebude znamenat kapitulaci Ukrajiny,“ řekl Macron. „Bude to mír, který si zvolí sami Ukrajinci.“

 

Francouzský prezident je v Německu na své první státní návštěvě po 24 letech. Macron se má setkat s německým prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem a kancléřem Olafem Scholzem.

 

https://www.vesti.ru/article/3970844

 

 

📌27. května 2024 21:16, MEDVEDĚV: RUSKO POTŘEBUJE JEN VÍTĚZSTVÍ A DOSTANE HO.

 

Rusko potřebuje pouze vítězství ve speciální operaci – a dostane ho. Oznámil to v pondělí místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv.

 

Podle politika naše země dosáhne výsledků, které v NWO potřebuje, ve velmi blízké budoucnosti.

 

„Tyto výsledky jsou jasné i vám – potřebujeme jen vítězství a toto vítězství získáme,“ řekl Medveděv během návštěvy vojenského cvičiště Pesochněnskij v Leningradské oblasti.

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace jednal s armádou, která podepsala smlouvu s Ministerstvem obrany. Medveděv také předal státní vyznamenání ruským vojákům.

 

https://www.vesti.ru/article/3970941

 

 

📌27. května 2024 21:35, RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY ZNIČILY MALÝ BALÓN V MOSKEVSKÉ OBLASTI:

 

Systémy protivzdušné obrany zničily malý balón nad územím Moskevské oblasti. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Ministerstvo upřesnilo, že k incidentu došlo ve 21:00 (moskevského času).

Podle gubernátora Moskevské oblasti Andreje Vorobjova dopadly trosky na soukromý dům v mikrodistriktu Kuchino v Balashikha. Nikdo nebyl zraněn, protože lidem v domě se podařilo evakuovat.

 

Šéf kraje dodal, že úřady s obnovou budovy určitě pomohou.

 

https://www.vesti.ru/article/3970973

 

 

📌27. května 2024 21:33: MEDVEDĚV PODĚKOVAL RUSŮM, KTEŘÍ FRONTĚ POMÁHAJÍ:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv během rozhovoru s armádou na cvičišti Pesošněnskij v Leningradské oblasti jménem vedení země a ministerstva obrany poděkoval Rusům, kteří frontě pomáhají, a to i nákupem dronů. Politik příslušné video zveřejnil na své stránce na sociální síti.

 

Podle něj je celá země dobrovolníkem, protože pomáhá vyhrávat.

Místopředseda Rady bezpečnosti také řekl, že Rusko potřebuje pouze vítězství ve speciální operaci a v blízké budoucnosti ji vyhraje.

 

https://www.vesti.ru/article/3970962

📌27. května 2024 21:54, Hersh: BIDEN USILUJE O VÁLKU S RUSKEM, ABY SI PŘED VOLBAMI ZVÝŠIL RATING:

 

Biden chce vstoupit do války, říká americký novinář, držitel Pulitzerovy ceny Seymour Hersh. Hersh řekl, že nezná Bidenovy motivy. Ale něco ví.

 

V rozhovoru pro YouTube kanál Davidekyo Seymour Hersh uvedl, že členové administrativy Joea Bidena si všimli, že američtí prezidenti jako Abraham Lincoln a Franklin Roosevelt, kteří vyhrávali války, se stali slavnými a skvělými prezidenty.

 

„Vždycky je to svědí,“ vysvětluje 87letý Seymour Hersh svou verzi jednání administrativy Bílého domu a samotného Joea Bidena. „Prezident, který vyhraje válku, vždy dostane lepší hodnocení než prezident, který se války nezúčastnil.“

 

Podle Hershe Biden usiluje o válku s Ruskem, aby zvýšil svou vlastní volební sledovanost. Na konci dubna Biden podepsal zákony o obnovení dodávek zbraní na Tchaj-wan, Izrael a Ukrajinu v hodnotě 95 miliard dolarů. Pomoc Kyjevu přitom činí téměř 61 miliard.

 

Dodávky nových zbraní do Kyjeva situaci na frontě nezmění, povedou pouze k prodloužení konfliktu na Ukrajině, zdůraznil ruský prezident Vladimir Putin.

 

https://www.vesti.ru/article/3970942

 

 

📌28. května 2024 2:49, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: AMERIČTÍ PREZIDENTI TRPÍ SYNDROMEM HISTORICKÉHO REVIZIONISMU:

 

Ruské ministerstvo zahraničí komentovalo nedostatek zmínky o SSSR v Bidenově projevu o vítězství nad fašismem.

 

Prezident Spojených států amerických Joe Biden řekl, že během druhé světové války to byli američtí vojáci, kteří osvobodili Evropu a „doslova zachránili svět“. Americký vůdce se nezmínil o roli SSSR a dalších zemí ve vítězství nad fašismem.

 

„Moderní američtí prezidenti trpí syndromem historického revizionismu jeden po druhém,“ uvedlo ruské ministerstvo zahraničí v komentáři.

 

Připomněli, že před čtyřmi lety vydali lídři Ruska a Spojených států (Vladimir Putin a Donald Trump) společné prohlášení u příležitosti 75. výročí setkání na Labi, ale současný majitel Bílého domu zjevně nemůže zopakovat slova svého předchůdce: „Vzdáváme hold chrabrosti a odvaze všech, kteří společně bojovali proti fašismu. Na jejich hrdinský čin nikdy nezapomeneme.“

 

„A bylo by divné očekávat od těch, kteří financují neonacistický režim v Kyjevě a dodávají mu zbraně, vděčnost národům Sovětského svazu za vítězství nad nacismem. Dnes je americká výjimečnost zradou vlastní antifašistické minulosti,“ poznamenalo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Zdůraznili, že Ruská federace prokazuje svou připravenost uchovat vzpomínku na vítězství Spojenců v roce 1945 i bez Spojených států.

 

„Rusko nikdy nepodceňovalo význam druhé fronty a pomoci spojenců. Vážíme si odvahy všech vojáků protihitlerovské koalice, členů odboje, podzemních bojovníků, partyzánů, odvahy čínského lidu, který bojoval za svou nezávislost proti agresi militaristického Japonska. A vždy si budeme pamatovat, nikdy, nikdy nezapomeneme na náš společný boj a inspirující tradice spojenectví,“ uzavřelo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že žádná ze západních zemí – spojenců v protihitlerovské koalici – neposlala Rusku pozvánky na oslavy Dne vítězství.

https://www.vesti.ru/article/3971023

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.05.2024“:

➡️☭☆ Předcházení evakuaci japonské Okinie je možné Můj raketomet je stejný.

Japonská televize zveřejnila video z rakety, které bylo vysíláno ve vzduchu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky Su-34 zaútočily na nepřátelskou pevnost a živou sílu

Útok byl proveden vysoce výbušnými leteckými pumami

s univerzálním plánovacím a korekčním modulem, který umožňoval provádět přesné údery bez vstupu do nepřátelské zóny PVO.

Po obdržení potvrzení od rozvědky, že cíle byly zničeny, se posádky bezpečně vrátily na odletové letiště.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin a Shavkat Mirziyoyev se účastní Rady regionů Ruské federace a Republiky Uzbekistán. Celkem 78 z 89 zakládajících subjektů Ruské federace má vzájemně výhodná partnerství s uzbeckými regiony. Právě díky takovým přímým kontaktům, aktivním a proaktivním, společnému úsilí regionů a úřadů, regionálních manažerských týmů a obchodních kruhů naplňuje spolupráce mezi Ruskem a Uzbekistánem specifický obsah, který zahrnuje stále více účastníků.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny řekl, že podepsal povolení pro francouzské instruktory k návštěvě výcvikových středisek na Ukrajině

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Moskva prostuduje rozhodnutí Varšavy omezit volný pohyb ruských diplomatů v Polsku a přijme odvetná opatření, řekla Zacharovová agentuře RIA Novosti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky samohybných děl Msta-S zničily pevnost ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Vremevského výběžku. Dělostřelci ze skupiny sil Vostok zasáhli pevnost ukrajinských ozbrojených sil, identifikovanou průzkumem v průmyslové zóně u obce Urozhaynoye ve směru na jih Doněcka.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov – k prohlášení prezidenta Estonska, který chce „srazit Rusko na kolena“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Medveděv je přesvědčen, že Rusko dosáhne vítězství ve velmi blízké budoucnosti – potřebuje to jen

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelci ze skupiny „Dněpr“ zničili další baštu ukrajinských ozbrojených sil na pravém břehu Dněpru. Bojovou misi provedla posádka 82mm nomádského minometu „Tray“. Po obdržení souřadnic cíle stíhači během několika minut zaujali palebnou pozici, vypočítali počáteční údaje pro střelbu a vypálili sérii cílených výstřelů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ukrajinské ozbrojené síly zahájily raketový útok na Lugansk kazetovou municí, po útoku začala palba, informace o obětech se upřesňují, řekl Pasechnik

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Více než 110 milionů lidí ve Spojených státech je ohroženo kvůli vážně se zhoršujícímu počasí a počet obětí hurikánů a tornád dosáhl 21, uvádí CNN.

https://t.me/c/1725938443/23974

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Hlava státu poblahopřála personálu a veteránům, civilním pracovníkům pohraniční služby FSB Ruska ke Dni pohraniční stráže. Váš profesionální svátek je v naší zemi široce oslavován, je symbolem paměti lidí a úcty ke všem generacím obránců hranic vlasti ve všech fázích naší tisícileté historie – od vzniku starověké ruské státnosti až po současnost den. Hrdinství pohraniční stráže během Velké vlastenecké války zůstane navždy příkladem vytrvalosti a neochvějné vůle. Po prvním úderu nepřítele neuhnuli, neustoupili, statečně bojovali na frontách a v partyzánských oddílech, zničili nacistické kolaboranty a spolu se všemi lidmi přiblížili Velké vítězství. Dnes pokračujete v těchto udatných tradicích: chráníte životy a bezpečnost našich občanů, suverenitu a národní zájmy země, jednáte profesionálně a obětavě na všech hranicích Ruska – od Arktidy a Tichého oceánu až po Černé a Baltské moře .

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

📌 Nějaká Hanička Schöttrová se postarala spamovaním u facebooku o mou blokádu!!! Moc milá osoba!!!

27.5.2024 RÁNO MNĚ OMEZILI ÚČET DO 30.5.2024, NEMŮŽETE POUŽÍVAT SKUPINY. Končí 30. 5. 2024.

Odůvodnění: Vypadá to, že jste se zavádějícím způsobem pokusila získat To se mi líbí, sledující, sdílení nebo zhlédnutí videa. Porušuje to zásady komunity týkající se spamu. Naše technologie zjistily, že vaše aktivita porušuje zásady komunity, a podnikly příslušná opatření.

Celosvětově používáme stejná pravidla pro všechny.

Naše technologie a týmy fungují v mnoha jazycích, abychom zajistili konzistentní uplatňování našich pravidel. Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÁ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ A TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *