, ,

27.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

27.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Vždy lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“ Jan Werich

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.6.2024, 18:30, Instagram: PREZIDENT SLOVENSKEJ REPUBLIKY PETER PELLEGRINI: „TLAČOVÝ BRÍFING PO ROKOVANÍ S PREDSEDNÍČKOU EURÓPSKEJ KOMISIE URSULOU VAN DER LEYEN“:

 

https://www.youtube.com/live/ZTwBxCVkDDQ?si=Aq0Euhq7_88S0bn1

 

 

📌26.6.2024, Inovace Republiky, Robin Čumperlík, propagátor vědy a poradce:

ROZHOVOR S EMILEM SVÁTKEM BÝVALÝM PRACOVNÍKEM KRIMINÁLNÍ POLICIE ČR, SOUDNÍ ZNALEC V OBORU KRIMINALISTIKA NEBO PRACOVAL JAKO SOUKROMÍ DETEKTIV: ZAČERNĚNÉ ZPRÁVY KE STŘELBĚ NA UNIVERZITĚ:

 

👉 Zločiny v České republice?

👉 Uměle uzavřené kauzy?

👉 Kauzy částečně otevřené?

👉 Začernění zprávy ke střelbě na Filozofické fakultě?

👉 Začerněné zprávy pro Parlament ČR?

👉 Kauzy z 90-let se možná budou ještě řešit?

👉 Vyšetřování velkých porevolučních kauz?

👉 Zkušenosti pracovníka kriminální Policie ČR?

👉 Proč se začerňují zprávy?

👉 Jak vyšetřují dobu covidovou?

👉 Proč odešel od Policie ČR?

👉 Nikdy se nepřestávejme ptát?

 

https://youtu.be/LaOLKuxxRPs?si=yH7gRY3lugS5Ii_P

 

 

📌 ŘÍKAL JSEM, ŽE J. ASSANGE PŘIJDE AŽ TĚSNĚ PŘED KONCEM.

Zbývající bastardi se teď potí strachem jako nikdy předtím.

Roztrhá je na kusy.

Jejich konečný zánik se nezadržitelně blíží a oni to vědí.

Už nemohou nic udělat, aby to zastavili.

https://t.me/absurdnisvet/75244

 

Zakladatel Wikileaks Julian Assange se vrací do Austrálie jako svobodný muž a po skončení právní bitvy se znovu shledá se svou ženou❤️

https://t.me/absurdnisvet/75253

 

 

📌TRUMP& Biden: TAK DUEL MÁ BÝT V ATLANTĚ 26.6. A V ČR SE BUDE VYSÍLAT „ŽIVĚ“ V PÁTEK 28.6.

To je dost velký časový posun mezi USA a ČR…⏬😂⏬

 

OSTŘE SLEDOVANÝ DUEL TRUMP VS. BIDEN ŽIVĚ NA CNN PRIMA NEWS.

 

Nabídneme i pohled do zákulisí: CNN Prima NEWS odvysílá v pátek 28. června první televizní duel mezi americkým prezidentem Joem Bidenem a jeho vyzyvatelem Donaldem Trumpem od října roku 2020.

 

Ostře sledovaná debata, kterou připravuje americká CNN, se uskuteční v americké Atlantě v sídle CNN, my ji nabídneme divákům živě se simultánním tlumočením a na webu CNNPrima.cz v originálním znění. Přímo na místě bude i reportér CNN Prima NEWS Daniel Konewka. Divákům zprostředkuje exkluzivní zákulisí příprav duelu dvou politiků, kteří se utkají o post nejmocnějšího muže světa. Speciální vysílání doprovázející debatu na CNN Prima NEWS startuje v pátek ve 2:20 ráno.

 

„Jsem rád, že můžeme těžit ze spojení s nejznámější zpravodajskou značkou světa a nabídnout divákům v Česku živě první velký předvolební duel mezi Joem Bidenem a Donaldem Trumpem i se speciálním vysíláním a komentáři českých odborníků, kteří zasadí debatu do kontextu. Americkým volbám věnujeme v našem vysílání velkou pozornost, což jsme ukázali už během speciálního vysílání během primárek a hodláme v tom intenzivně pokračovat. Chceme, abychom pro diváky, které zajímá americká politika, byli na českém zpravodajském trhu první volbou,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

 

DUEL PRO MILIONY DIVÁKŮ

 

Televizní souboj Joea Bidena a Donalda Trumpa budou moderovat elitní moderátoři CNN Jake Tapper a Dana Bash a nevyhnou se mu velmi přísná pravidla. Žádný z kandidátů si například nebude moci přinést poznámky a překřikování má eliminovat striktní časomíra a ztlumování mikrofonů. Sledovat ho bude bedlivě celý svět. I proto, že půjde o první televizní střet obou politiků od října roku 2020, kdy v následných volbách Biden porazil Trumpa.

 

CNN Prima NEWS bude mít přímo v sídle CNN v americké Atlantě už od středy 26. června reportéra Daniela Konewku, který nabídne divákům v Česku exkluzivně pohled do zákulisí příprav i vysílání této exponované debaty. Spolu s ním bude na místě i politolog z pražské New York University Tomáš Klvaňa. Speciál začíná na CNN Prima NEWS v pátek ve 2:20 ráno. Ve 3:00 startuje samotná debata, na kterou naváže rozbor ve studiu CNN Prima NEWS. Speciální vysílání pak pokračuje až do 5:55, kdy začíná speciální NOVÝ DEN, kompletně věnovaný debatě.

 

NEJKOMPLEXNĚJŠÍ POKRYTÍ AMERICKÝCH VOLEB NA CNN PRIMA NEWS

 

Výsledek amerických prezidentských voleb bude mít zásadní vliv na celý svět včetně EU a Česka. CNN Prima NEWS proto připravuje ve spolupráci s americkou CNN velmi detailní pokrytí nejen voleb samotných, ale i celé řady důležitých událostí, které jim předcházejí. Diváci v Česku tak budou mít jedinečnou možnost sledovat i další velké předvolební debaty, stranické sjezdy a mnoho dalšího. Využívat přitom budeme síť reportérů CNN v USA, kteří budou vstupovat přímo do vysílání CNN Prima NEWS a popisovat tamní situaci pro české diváky. Samotné volby na podzim bude českým divákům přibližovat také hned několik reportérů CNN Prima NEWS.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Souboj Bidena s Trumpem bude těsný, ukazují predikce. Které státy budou jazýčkem na vahách?

 

https://cnn.iprima.cz/prvni-predvolebni-duel-trump-vs-biden-zive-na-cnn-prima-news-divaci-uvidi-nejen-zakulisi-priprav-440844

 

 

📌26. 6. 2024, AC24: AMERIČANÉ SE PODIVUJÍ NAD GUMOVÝM OVOCEM.

 

Novinář rozebírá detaily:

 

Novinář Alex Jones se zabývá tvrzeními spotřebitelů, že některé produkty ve velkých supermarketech se po ošetření ochranným nátěrem na rostlinné bázi financovaným Billem Gatesem mění v „gumové frankenfruity.“

 

Nálepka Apeel nálepka označuje, že ovoce a zelenina byly postříkány neviditelným chemickým nátěrem, který má prodloužit jejich trvanlivost. Vyhledat seznam složek je obtížné, protože na jejich internetových stránkách chybí. Společnost Apeel Sciences, která je za tento nátěr zodpovědná, byla původně založena a finančně podporována Nadací Billa a Melindy Gatesových.

 

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/americane-se-podivuji-nad-gumovym-ovocem-novinar-rozebira-detaily/

 

 

📌⚠️☢️26. 6. 2024, AC24: Nový dokument Science Channel:

VYHODILA CIA DO POVĚTŘÍ ČERNOBYL?

 

Nový průzkum kanálu Science Channel nám nedává žádné definitivní odpovědi na otázku, co způsobilo výbuch sovětského jaderného reaktoru v Černobylu v roce 1986. (Foto: Wikimedia)

 

Pohrává si však s myšlenkou některých provokativních podezřelých, jako je americká CIA, a každopádně už jen procházka po areálu reaktoru – který dnes vypadá jako kulisa seriálu The Walking Dead – je netradiční a fascinující cestovatelskou výpravou.

 

Hodinový pořad sleduje Philipa Grossmana, amerického stavebního inženýra a samozvaného posedlíka černobylskou katastrofou, jak se probírá elektrárnou a jejím okolím a hledá stopy k tomu, co se 26. dubna 1986 skutečně stalo.

 

S jistotou víme, že explodoval jaderný reaktor 4. Na přímé následky zemřelo nejméně 47 lidí, z nichž mnozí byli hasiči, a odhaduje se, že dalších 4 000 lidí zemřelo v následujících letech na rakovinu způsobenou ozářením.

 

Grossman uvádí, že radiace uvolněná při výbuchu byla větší než radiace z bomby svržené na Hirošimu. Sověti rychle evakuovali nedaleké město Pripjať s 50 000 obyvateli a uzavřeli zónu o poloměru 19 mil.

 

Dodnes je z velké části mrtvou zónou, zjizvenou rezavějícími stroji, troskami budov a celkovými znaky místa, které si příroda vzala zpět.

 

Úroveň radiace sice postupně klesá, ale zůstává vysoká a přístup do oblasti je přísně omezen. Grossmanovi byl tento přístup umožněn, a to ve zdánlivě pozoruhodné míře, a jednou z menších záhad seriálu je, že nikdy nevysvětlí, jak ho získal.

 

Ať už je příběh jakýkoli, jeho úkolem je zde najít stopy o tom, co způsobilo havárii, kterou Sověti oficiálně přičítají „lidské chybě“, jakmile se konečně rozhoupali přiznat, že k vážné havárii vůbec došlo.

 

Určení možné příčiny se však ukáže být pouze prvním krokem. Grossman brzy rozšíří svou misi na interpretaci stop o tom, co se v Černobylu a jeho bezprostředním okolí skutečně dělo.

 

Elektrárna byla nominálně právě tím: prostředkem k výrobě velkého množství elektrické energie pro každodenní potřeby moderní společnosti.

 

Grossman si brzy všimne, že elektrárna se nachází v pozoruhodně těsné fyzické blízkosti masivního radarového zařízení. Nominálně sloužilo k detekci přilétajících raket, což byl v době studené války vážný problém, ale nachází také důkazy naznačující, že zařízení mělo útočné schopnosti.

 

TO ZNAMENÁ, ŽE MOHLO ODPALOVAT RAKETY, NEJEN JE VIDĚT.

 

Grossman také navštíví nedaleký výrobní závod, který zdánlivě vyráběl spotřební zboží, jako jsou budíky, ale byl postaven nad uzavřenou sklepní laboratoří s chemikáliemi používanými při výrobě jaderných materiálů.

 

Grossman pak spojuje tyto body: Možné místo pro odpalování raket, místo pro výrobu jaderných materiálů, masivní jaderná elektrárna, která by mohla vyrábět jak civilní energii, tak plutonium vhodné pro zbraně.

 

Podle něj se tedy ve skutečnosti jedná o tajné zbrojní zařízení připravené k aktivaci v případě, že by se studená válka rozhořela.

 

To, jak dále naznačuje, by mohlo vysvětlovat rubáš, který Sověti položili kolem všech informací o tom, co se v Černobylu stalo.

 

Pokud jde o příčinu výbuchu, Grossman říká, že jeho čtení důkazů ukazuje spíše na konstrukční chybu než na lidské selhání – a právě v tom je tento Záhady opuštěného nejdelší skok.

 

Je možné, naznačuje Grossman, že elektrárnu sabotovala CIA – věděla, že má vojenský potenciál, a proto ji chtěla zneškodnit.

 

CIA připustila, že se během studené války snažila podkopat sovětskou technologii tím, že do jejích počítačových systémů umisťovala škodlivý software. Mohlo se to stát i zde?

 

A pokud chcete tajnou konspirační teorii dotáhnout opravdu do krajnosti, mohl Grossman získat zdánlivě nekontrolovaný přístup k tomuto místu, protože dal ruským úřadům najevo, že vyšetřuje potenciální spojení se CIA?

 

V souladu s ostatními díly série Záhady Černobylu nabývá Černobyl někdy předvídavého, melodramatického tónu, který podtrhuje zlověstná hudba.

 

Jakmile se však divák přes to přenese a bez ohledu na to, zda uvěří Grossmanovým dedukcím o všem, co se dělo, najde spoustu zajímavých informací a vezme nás na exkurzi, kterou pravděpodobně nikde jinde neuvidíme.

 

David Hinckley

 

https://www.ac24.cz/komentare/novy-dokument-science-channel-vyhodila-cia-do-povetri-cernobyl/

 

 

📌⚠️HAARP v Rusku: https://t.me/absurdnisvet/75251

 

 

📌E-MAILY HILLARY CLINTONOVÉ JSOU ULOŽENY ZDE: 👉

 

https://wikileaks.org/clinton-emails/?q=&mfrom=&mto=&title=&notitle=&date_from=&date_to=&nofrom=&noto=&count=50&sort=0&page=2&#searchresult

 

 

📌🚨 BĚHEM MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE V NĚMECKU:

 

– Proces Cum-Ex proti bankéři Warburgu Oleariusovi byl přerušen ze „zdravotních důvodů“.

– Von der Leyenová získala druhé funkční období předsedkyně Evropské komise

– Německo hlásí NATO 90,6 miliard eur na obranu

– Ukrajina útočí na Rusko s pomocí USA a americkými raketami a zabíjí a zraňuje mnoho civilistů

– NATO rozhoduje o novém velitelství pro ukrajinskou válku ve Wiesbadenu bez konzultace s městem Wiesbaden

– Julian Assange je po 1901 dnech bez rozsudku propuštěn z mučení, ale je nucen přiznat vinu

 

ANOTACE:

Pokud tým Spolkové republiky Německo vyhraje mistrovství Evropy, tak to je záměr.

(„Michelové“ Němci si pak nevšimnou „prdu“, když jsou (omluvte to slovo ojebáni. 🥳)👇👇👇👇

https://t.me/absurdnisvet/75255

 

 

📌🚨KEŇSKÁ VLÁDA SE KVŮLI PROBÍHAJÍCÍM PROTESTŮM POKUSILA VYPNOUT INTERNET.

 

Protože je alternativní kabel příliš drahý, všechny sousední země přejdou do režimu offline.

 

Bylo krátce po 16:00 v úterý odpoledne, když najednou v celé východní Africe nic nefungovalo: webové stránky se načítaly pomalu, některé vůbec. Online platby přes mobilní převody peněz přestaly být možné, bankomaty přestaly chrlit bankovky a platba kreditními kartami v supermarketu byla odmítnuta. Téměř celá východní Afrika byla najednou offline.

⚠️Proto jen a jen hotovost. 🥳

https://t.me/absurdnisvet/75256

 

 

 

📌💉 NYNÍ MÁME DŮKAZY, ŽE COVID „VAKCÍNY“ POŠKOZUJÍ VNÍMÁNÍ!

 

Bezpočet lidí sledovalo, jak se jejich blízcí po očkování stávají „poslušnějšími“ a „zlomenými“.

 

Toto bylo odmítnuto jako „konspirační teorie“, ale nyní máme data, která to podloží.

 

Nová studie z Jižní Koreje analyzovala elektronické zdravotní záznamy 2,2 milionu a později 4,3 milionu lidí v Soulu. To, co vědci zjistili, bylo alarmující.

 

Porovnáním frekvence různých nových onemocnění u očkovaných a neočkovaných skupin během tříměsíčního období studie zjistila, že očkovaní měli následující příznaky:

 

  • 68% nárůst deprese
  • 44% nárůst úzkosti a souvisejících poruch
  • 93,4% nárůst poruch spánku.
  • Ohromující 138% nárůst mírné kognitivní poruchy
  • 23% nárůst Alzheimerovy choroby

 

Dr. Pierre Kory píše:

 

„V mé praxi při léčbě poškození způsobených vakcinací je jedním ze tří hlavních příznaků, které vidím, mozková mlha. Tolik mých pacientů bylo na vrcholu svého života, nyní sotva schopni fungovat, mají výrazné kognitivní poruchy a potřebují velkou pomoc od našich sester, aby mohli realizovat své léčebné plány. Nikdy jsem si nemyslel, že něco takového uvidím u lidí mnohem mladších, než jsem já, a místo toho to vidím každý den. Každý den jsem svědkem nesmírného utrpení, které je těžké vyjádřit slovy.“

 

https://x.com/qpatriotmlo1/status/1805123979016880497?s=46&t=znSz1egTcJ0ZdBYmoPQAwA

 

 

📌💉FINSKO ZAČÍNÁ S OČKOVÁNÍM!

 

Finsko se stane první zemí na světě, která již příští týden nabídne preventivní očkování proti ptačí chřipce některým pracovníkům, kteří přijdou do kontaktu se zvířaty, oznámily v úterý zdravotnické úřady. Země zakoupila vakcíny pro 10 000 lidí, přičemž každá osoba dostane dvě dávky. Tato iniciativa je součástí širší iniciativy EU pro zadávání zakázek, která zahrnuje až 40 milionů dávek od výrobce CSL Seqirus pro 15 zemí. V prohlášení pro agenturu Reuters australská společnost potvrdila, že Finsko je v čele zavedení vakcíny. …. Patogen ještě pořádně nepropukl a už existují vakcíny! – Vítejte v Vaccine Genocide 2.0! –

 

((Takže našli si dalšího hloupoučkého, nivního obětního beránka!!!))

 

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/als-erstes-land-der-welt-finnland-beginnt-mit-vogelgrippe-impfungen-fuer-menschen-a4757984.html

 

 

 

📌 SEVERNÍ KOREA OZNÁMILA, ŽE POŠLE VOJÁKY NA UKRAJINU, ABY BOJOVALI PO BOKU RUSKA

https://t.me/Revenant_Q

 

 

📌Šéf NATO říká, že Čína by měla být potrestána za pomoc Rusku‼️

https://t.me/absurdnisvet/75260

https://telegra.ph/NATO-Chef-sagt-China-sollte-f%C3%BCr-seine-Hilfe-f%C3%BCr-Russland-bestraft-werden-06-18

 

 

📌26. června 2024 17:07: V CHARKOVĚ ZAHŘMĚLA DALŠÍ PORCE EXPLOZÍ:

 

K sérii explozí došlo ve středu odpoledne v Charkově, kde byl vyhlášen letecký poplach.

Ve středu ráno již byly v Charkovské oblasti slyšet zvuky výbuchů na pozadí rozsáhlého náletu.

 

Odpoledne starosta Charkova Igor Terekhov na svém kanálu Telegram uvedl, že ve městě byly slyšet nové výbuchy.

 

Protiletecká siréna v Charkovské oblasti je v platnosti již více než 3 hodiny.

 

V Charkovské oblasti byla v úterý slyšet série výbuchů.

 

Rusko začalo útočit na ukrajinskou infrastrukturu v říjnu 2022 po teroristickém útoku na Krymský most. Denně je v ukrajinských regionech vyhlašován letecký poplach.

 

https://www.vesti.ru/article/4018328

 

 

📌26. června 2024 18:57: TŘI POLŠTÍ VOJÁCI BYLI ZRANĚNI NA HRANICÍCH S BĚLORUSKEM:

 

Na hranicích s Běloruskem byli zraněni tři polští vojáci. Na dálnici Kobyaty-Bobrovniki se dostali do nehody, informuje velení na sociální síti X.

Jeden z nich se zlomeninou kyčle byl převezen vrtulníkem do nemocnice, dva jsou vyšetřeni lékaři. Životy obětí nejsou ohroženy, uvádí zpráva.

 

Je specifikováno, že polská armáda se po splnění úkolů vrátila ve speciálních vozidlech. Vysokou rychlostí se k nim blížilo civilní auto. Vojenské vozidlo, které se snažilo zabránit nehodě, náhle odbočilo ze silnice do pole.

 

V únoru 2023 utrpěli němečtí vojáci během cvičení zranění různého rozsahu. Výcvik probíhal na vojenském cvičišti u Münsteru v západním Německu.

 

Německá média informovala, že během lekce se srazila dvě bojová vozidla pěchoty Puma, která se pohybovala pozpátku.

https://www.vesti.ru/article/4018474

 

 

📌26. června 2024 19:17, FRANCOUZSKÝ GENERÁL SCHILL: V ZÓNĚ NVO JE ASI 80 % CÍLŮ ZNIČENO DRONY FPV:

 

Náčelník generálního štábu francouzských pozemních sil Pierre Schill uvedl, že v zóně speciální operace je pomocí dronů FPV zničeno asi 80 % cílů.

 

Podle agentury RIA Novosti Schill vyhodnotil dopad bezpilotních letounů v zóně NVO. Podle jeho názoru jsou drony, které fungují jako meč, silnější než štít, ale štít bude vylepšen.

 

Generál poznamenal, že Francie bere v úvahu skutečnost, že primitivní drony zastarávají příliš rychle, takže se země zaměřuje na manévrovatelnou armádu a střední obrněná vozidla.

 

Náčelník generálního štábu francouzských vojsk již dříve uvedl, že francouzská armáda je připravena zúčastnit se nejtěžších bojů. Francouzské ozbrojené síly podle něj mohou nasadit 20 tisíc vojáků za méně než 30 dní.

 

https://www.vesti.ru/article/4018493

 

 

📌26. června 2024 19:06: V DAGESTÁNU BYLI ZATČENI PŘÍBUZNÍ BÝVALÉHO ŠÉFA OKRESU SERGOKALINSKY:

 

V Dagestánu bylo zatčeno šest synů bývalého šéfa Sergokalinského okresu Magomeda Omarova. Byli shledáni vinnými ze správních deliktů.

 

„Byli odsouzeni k uvěznění na dobu 2 až 13 dnů,“ řekla agentuře TASS Zarema Mamaeva, vedoucí tiskové služby Nejvyššího soudu Dagestánu.

 

Všichni zatčení jsou synové zadrženého šéfa okresu Sergokalinskij, jehož syn Osman (Omarov má podle zpráv médií celkem osm dětí) se zúčastnil a byl zabit při teroristickém útoku v Dagestánu 23. června.

 

Mezi zlikvidovanými bandity byl i Ali Zakarigayev, který je Omarovovým synovcem.

 

Den předtím byl Omarov na 10 dní zatčen na základě článku o drobném výtržnictví. Na ulici používal vulgární výrazy.

 

https://www.vesti.ru/article/4018525

 

 

📌26. června 2024 20:34: SYRSKÝ PREZIDENT OCENIL PUTINOVU MÍROVOU INICIATIVU VŮČI UKRAJINĚ:

 

Iniciativu ruského prezidenta Vladimira Putina vůči Ukrajině vysoce ocenila hlava Sýrie Bašár Asad. To vyšlo najevo po setkání syrského vůdce se zvláštním zástupcem prezidenta Ruské federace Alexandrem Lavrentěvem.

 

„Prezident Asad ocenil mírovou iniciativu mezi Ruskem a Ukrajinou, kterou předložil prezident Vladimir Putin,“ citovala Asada Asadova kancelář. „Věří, že to představuje skutečný základ pro mírové urovnání mezi oběma zeměmi.“

 

Odmítnutí Západu a Ukrajiny z této iniciativy „znamená, že nesou absolutní odpovědnost za krveprolití,“ zdůraznil Asad.

 

Vladimir Putin navrhuje, aby Ukrajina stáhla vojska z nových ruských území – DLR, LLR, Záporožské a Chersonské oblasti. Teprve poté je Rusko připraveno zahájit mírové rozhovory, a pokud Kyjev s touto podmínkou souhlasí, ozbrojené síly RF zastaví nepřátelské akce.

 

Kromě toho musí Ukrajina oficiálně oznámit své odmítnutí vstupu do NATO. Putin poznamenal, že mírové rozhovory jsou možné s neutrálním, nezúčastněným a bezjaderným statusem Kyjeva.

 

https://www.vesti.ru/article/4018649

 

 

📌26. června 2024 20:40 Jevgenij Tiškovec: PLÁŽ V SEVASTOPOLU JE KONTROLOVÁNA KVŮLI NEVYBUCHLÉ MUNICI:

 

Stupeň nebezpečí v Sevastopolu zůstává poměrně vysoký i po teroristickém útoku, který tam byl spáchán. Mluvíme o hrozbě nevybuchlé kazetové munice z rakety ATACMS. Hledají se nejen na pobřeží, ale také v moři. Kolik smrtících kazet tam mohlo spadnout?

 

Dá se s jistotou říci, že na pláži v Učkujevce zůstaly po ostřelování nejméně dvě desítky nevybuchlých bomb. Skutečné číslo je však pravděpodobně mnohem vyšší. Ruští vyšetřovatelé a záchranáři pokračují v ohledání místa krvavého zločinu.

 

Rekreanti zatím nemají povolen vstup na pláž. A to nejen proto, že je důležité najít všechny důkazy. Na mořském pobřeží není bezpečno a nevybuchlá munice se stále nachází v mělkých vodách.

 

„Samozřejmě nelze hovořit o využití pláže, dokud nebudou objeveny všechny tyto prvky,“ říká zasloužilý záchranář Ruska Nikolaj Vdovin, odborník na záchranné operace zvláštního rizika. „Nejdůležitější je nedotýkat se této munice. A musí být zničeny pomocí režijních poplatků. To je, když se na nalezenou munici aplikují výbušniny a dálkově se odpálí.“

 

Ihned po úderu se Kyjev pokusil shodit odpovědnost za smrt lidí: říká se, že na pláž spadly trosky ruské rakety protivzdušné obrany. Videa natočená toho dne však jasně ukazují pád submunice. Rovnoměrné rozložení je charakteristickým obrazem normálního provozu kazetové hlavice.

 

Střela ATACMS ve variantě M39 Block I nese více než 950 submunice a je schopna rozmístit v průměru tři až čtyři hektary bomb; Je jich víc. Každá submunice váží půl kilogramu a je to koule zvláštního tvaru: točí se ve vzduchu, a proto má vysokou letovou stabilitu. Vnitřní objem je vyplněn speciální výbušnou směsí a úderným prvkem je tělo vyrobené ze slitiny wolframu, železa a niklu.

 

Při explozi se rozptýlí na malé úlomky s poloměrem destrukce až 15 metrů. Pro vojenskou techniku je to nebezpečné a pro turistu na pláži je to smrtelné.

 

„Stačí zranit člověka, zranit ho. Myslím, že je to srovnatelné s granátem z podvěsného granátometu,“ říká vojenský expert Vasilij Dandykin. „Ty, které naši potápěči našli nebo ještě najdou, mohou vybuchnout.“

 

A nyní existuje více než jedna nebo dvě takové bomby v mělké vodě. Jakákoli submunice má deklarovanou míru závad. V případě této rakety jsou to dvě procenta. To znamená, že z 950 výbušných zařízení dvě desítky vždy nevybuchnou a jednoduše spadnou na zem. Ale to je deklarované procento.

 

Američané se kyjevského režimu zbavují nelikvidních aktiv – všeho, co už léta rezaví ve skladech. A ATACMS není výjimkou. Odborníci naznačují, že skutečné množství nevybuchlé munice může být mnohem vyšší.

 

„Rakety ATACMS mohou být více než 30 let staré. A v tomto případě rakety dodávaly a datovaly práci z 90. let. Vzhledem ke stáří a různým podmínkám skladování může být počet nevybuchlých prvků asi 10 %,“ domnívá se vojenský expert Kirill Fedorov.

 

Práce, která je před námi, je tedy vážná a pečlivá. Zejména pro potápěče, kteří kontrolují vodní plochu.

 

„Práce pod vodou je vždy obtížná, a to ještě více s municí. Tato submunice mohla spadnout do písku nebo být spláchnuta pískem nebo pobřežními vlnami. Existují však vhodná zařízení. Myslím, že naši potápěči se s tímto úkolem úspěšně vypořádají,“ říká Nikolaj Vdovin.

 

Jak dlouho bude hledání munice trvat, není specifikováno. Je nutné prozkoumat více než čtyři hektary a v takovém případě není třeba spěchat. I když bude nalezená munice zničena, každý nález musí být zaznamenán, aby bylo možné předložit důkazy a potrestat válečné zločince.

 

https://www.vesti.ru/article/4018622

 

 

📌26. června 2024 20:47: HÚSIOVÉ POPRVÉ POUŽILI HYPERSONICKOU STŘELU K ÚTOKU NA IZRAELSKOU LOĎ:

 

Jemenští Húsiové nejprve zaútočili hypersonickou střelou vlastní výroby, cílem byla izraelská loď MSC Sarah V, která byla v Arabském moři.

 

Oznámil to vojenský mluvčí Houthiů Yahya Saria na sociální síti X.

 

Poznamenal, že nová balistická raketa může zasáhnout cíle přesně a na velké vzdálenosti.

 

Izrael v tomto ohledu nevydal žádné prohlášení.

 

https://www.vesti.ru/article/4018582

 

 

📌26. června 2024 20:51 Alexej Konopko, LAVROV: RUSKO JE OTEVŘENO DIALOGU, ALE POUZE NA ZÁKLADĚ ÚZEMNÍCH SKUTEČNOSTÍ:

 

Rusko má zájem na tom, aby Západ nepředstavoval hrozbu pro jeho bezpečnost, a je připraveno k dialogu s Evropou, ale pouze na základě uznání územní reality zakotvené v ruské ústavě. Toto prohlášení učinil ministr zahraničí Sergej Lavrov na Primakovově čtení. Na autoritativním fóru se pravidelně setkávají odborníci z různých zemí, aby diskutovali o nejpalčivějších otázkách mezinárodní politiky a bezpečnosti.

 

Je načase, aby se světové instituce daly do pořádku – už nefungují tak, jak by měly. Rada bezpečnosti OSN přijala nejméně pět nezávislých stanovisek, WTO implikovala rovná práva účastníků, Valné shromáždění implikovalo provádění jejích rozhodnutí, včetně deklarace z roku 1970, která vyžaduje respektování celistvosti těch zemí, které respektují sebeurčení národů. Ale to je možné pouze v Kosovu – na Krymu je to nemožné. Ale civilisté, jak jsou si jisti v Kyjevě, mohou být zastřeleni.

 

„Tento Podoljak řekl, že všichni Krymčané jsou civilní okupanti. To znamená, že zpočátku jsou Rusové žijící na Krymu a žijící po celá ta léta považováni za okupanty poté, co chtěli opustit nacistický režim a vrátit se do Ruska. Proto Západ, ať se sám zblázní, přejde, zešílí tam – nevím, jak správně nazvat jeho stav. Jsme rozhodně zcela otevřeni dialogu na základě uznání skutečností, za prvé, včetně územních skutečností zakotvených v Ústavě Ruské federace, na základě odmítnutí diskriminace všeho ruského na Ukrajině, odmítnutí oslavovat nacisty,“ řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

 

Důstojní následovníci takových „hrdinů“, jako je Budanov, který slíbil „fyzicky zničit“ 3 miliony obyvatel Krymu, nejsou jen na Ukrajině. Západní rakety létají do obytných budov v Belgorodu a na pláže Sevastopolu na špičkách důstojníků NATO. Na Ukrajině Spojené státy spálily zbytky své vlastní pověsti. Ale první zápas se odehrál mnohem dříve – spálil Bělehrad a bezpečnost Evropy čtvrtou vlnou rozšiřování NATO. Je těžké se přít o to, čí jednotky jsou doma.

 

„Když byla kancléřkou Angela Merkelová, už tehdy byla nucena nezapnout Nord Streams. Američané to zakázali. Ze spolehlivých zdrojů vím, jak se bránila. Bylo jí řečeno: „Musíme přinášet oběti, zvyšovat daně. Němečtí daňoví poplatníci snesou všechno.“ Nakonec nikdo není imunní vůči vyvlastnění majetku v západních jurisdikcích a dalším kovbojským akcím proti nim,“ řekl Sergej Lavrov.

 

VČERA ÍRÁN A KOREA, DNES RUSKO, ZÍTRA… ANO, DOKONCE I SAMOTNÉ NĚMECKO. A KOŘIST MŮŽE BÝT POUŽITA NA BOMBARDOVÁNÍ LEGITIMNÍCH VLASTNÍKŮ PENĚZ, JAK TO NYNÍ DĚLÁ EU.

 

„Budeme moci říci Američanům: „Opusťte Německo. Na základně Ramstein není třeba sedět. Afghánistán, Sýrie, Irák a nyní Ukrajina by nebyly možné bez americké přítomnosti v Německu. Sovětská armáda odešla v roce 1944 a Američané tam jsou stále,“ uvedl německý novinář a dokumentarista Ralf Niemeyer.

 

Stejně jako manžel Sarah Wagenknechtové, myslí si mnoho lidí v Německu. Průzkumy veřejného mínění to potvrzují.

 

Výroční „čtení“ má krátký název „Rusko ve světovém kontextu„. Nyní prochází vážnými změnami a výsledky budou viditelné až později. Ale místo naší země je rozhodně v centru dění – to ukazují taková setkání. Po dvou a půl letech sankcí a pokusů o izolaci se zahraniční hosté v diskusních místnostech stále téměř neubytovávají.

 

V multipolárním světě je také mnoho zájmů. Ale dá se s tím pracovat. Například čínské iniciativy, navzdory své vlastní ekonomické síle, jsou zaměřeny na integraci s ruskými a obecněji euroasijskými. Pás a stezka již zakotvuje s EAEU.

 

„To může být vypracováno a stát se nástrojem pro společnou výstavbu Velké Eurasie. A my si této iniciativy z čínské strany opravdu vážíme a chceme s ní také spolupracovat a spolupracovat,“ řekl Yang Shu Ping, postgraduální student na Moskevské státní univerzitě Lomonosova.

 

A Indie během několika let dvakrát změnila status partnerství s Ruskem: Nejprve na privilegované a pak na zvláštní privilegované strategické partnerství.

 

„Indie je jedním z našich nejstarších strategických partnerů od získání nezávislosti. V bilaterálním obchodu s Čínou je již 90 % našeho obchodu placeno v rublech a jüanech, přičemž Indie se někde blíží 60 % obchodu je placeno v národních měnách. Je faktem, že jak Čína, tak Indie, stejně jako my, chápou diskriminační povahu jednání Západu,“ zdůraznil ruský ministr zahraničí.

 

A společně pracují tři největší ekonomiky v BRICS. A jednoho dne premiér Módí pojede do Ruska – bude to první zahraniční návštěva po volbách. V jazyce mezinárodní politiky to znamená hodně.

 

https://www.vesti.ru/article/4018624

 

 

📌26. června 2024 20:27: ZELENSKYJ OZNÁMIL NOVÉ REZIGNACE ÚŘEDNÍKŮ:

 

Šéf kyjevského režimu pohrozil úředníkům rezignací poté, co řekl, že navštívil město Pokrovsk v Doněcké lidové republice, okupované ukrajinskými jednotkami.

Zelenskyj vyjádřil překvapení nad tím, že někteří ukrajinští představitelé tuto osadu nenavštívili šest měsíců nebo déle. V této souvislosti slíbil propouštění.

 

Hlava kyjevského režimu také poukázala na to, že situace v Pokrovského směru vyžaduje naléhavé okamžité řešení.

 

Zelenskyj již dříve vyhodil velitele společných sil Ukrajiny Jurije Sodola. Bylo oznámeno, že Sodol byl v restauraci v Oděse a popíjel během průlomu ruských jednotek v oblasti Toreck. To by mohl být důvod jeho propuštění.

 

Také šéf kyjevského režimu dal zelenou čistce v oddělení státní služby své bezpečnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4018631

 

 

📌26. června 2024 21:34: UKRAJINŠTÍ FOTBALISTÉ REMIZOVALI S BELGIÍ A BYLI VYŘAZENI Z EURA 2024:

 

Fotbalový tým Ukrajiny dokončil své výkony na mistrovství Evropy po výsledcích skupinové fáze. Ve středu 26. června odehráli „žlutočerní“ finálový zápas Eura 2024, jehož soupeřem byla Belgie.

 

Týmy se setkaly tváří v tvář ve třetím kole ve Stuttgartu. Na konci 90. minuty a prodloužení nedokázali hráči obou týmů skórovat. Střetnutí skončilo výsledkem 0:0.

 

Všechny čtyři týmy kvarteta – Rumunsko, Belgie, Slovensko a Ukrajina – tak zakončily skupinovou fázi se stejným počtem bodů. Všechny čtyři týmy získaly v tabulce čtyři body. Byla to však Ukrajina, která se nedostala do play-off, obsadila poslední místo ve skupině a byla vyřazena z Eura 2024.

 

To bylo způsobeno horšími dodatečnými ukazateli ve srovnání s konkurencí.

 

Belgie bude hrát s Francií ve finále 1/8. Soupeře Rumunska a Slovenska budou znát na konci skupinové fáze všichni účastníci.

 

https://www.vesti.ru/article/4018661

 

 

📌26. června 2024 21:39: MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ POTVRDILO SMRT ZAMĚSTNANCE AMERICKÉ AMBASÁDY V KYJEVĚ:

 

Americké ministerstvo zahraničí potvrdilo smrt zaměstnance americké ambasády v Kyjevě.

Ukrajinské vydání Strany již dříve informovalo, že v kyjevském hotelu Hilton byla nalezena mrtvola atašé amerického velvyslanectví. Na těle nebyly nalezeny žádné stopy násilí. Americká ambasáda uvedla, že její zaměstnanec trpěl vysokou hladinou cholesterolu.

 

Nyní smrt atašé potvrdil mluvčí ministerstva zahraničí Matthew Miller. Na tiskovém brífinku se k příčině smrti zaměstnance ambasády vyjádřil takto: „Podle našich informací zemřel přirozenou smrtí.“

 

https://www.vesti.ru/article/4018707

 

 

📌26. června 2024 13:18, Reuters: EU ODMÍTNE UKRAJINĚ POMOCI, POKUD SE ODVRÁTÍ OD EVROPSKÉ CESTY:

 

EU bude mít právo odmítnout pomoc Ukrajině, pokud přestane následovat evropskou cestu. Taková klauzule je uvedena v dohodě, jejíž podpis mezi Kyjevem a Bruselem je naplánován na 27. června.

 

Podle agentury Reuters mohou být závazky stran podle dohody znovu revidovány nejpozději do deseti let od data uzavření dohody. Očekává se, že Volodymyr Zelenskyj dohodu podepíše ve čtvrtek 27. června na summitu lídrů EU v Bruselu.

 

Dohoda také zmiňuje povinnost Evropské unie konzultovat s Ukrajinou do 24 hodin v případě „budoucí agrese“. Kromě toho dokument zakotvuje spolupráci v řadě oblastí, včetně bezpečnostní politiky a obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4018642

 

 

📌26. června 2024 22:04: KOLOKOLCEV PŘIJEL DO NEW YORKU:

 

Do New Yorku přiletěl ruský ministr vnitra Vladimir Kolokolcev.

Šéf Ministerstva vnitra Ruské federace se zúčastní IV. summitu šéfů policejních orgánů členských států OSN.

 

Kolokolcev uspořádá řadu bilaterálních jednání, zejména jsou plánovány rozhovory s náměstkem generálního tajemníka OSN pro mírové operace Jeanem-Pierrem Lacroixem.

 

https://www.vesti.ru/article/4018675

 

 

📌26. června 2024 19:36, Nebenzja: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY JSOU ODPOVĚDNÉ ZA SMRT 192 DĚTÍ NA ÚZEMÍ RUSKA:

 

Stálý zástupce Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja oznámil odpovědnost ozbrojených sil Ukrajiny za smrt 192 dětí na území Ruské federace a zranění dalších 554 od února 2022 do dubna 2024.

 

„Ozbrojené formace kontrolované kyjevským režimem záměrně zasahují civilní cíle: školy, školky, zdravotnická zařízení,“ řekl na zasedání Rady bezpečnosti. „Ozbrojené síly Ukrajiny jsou odpovědné za smrt 192 dětí a zranění 554 dětí na území Ruské federace jen v období od února 2022 do dubna 2024. A na území Donbasu bylo v letech 2014 až 2022 zabito dalších 129 dětí a 503 jich bylo zraněno,“ zdůraznil.

 

Stálý představitel Ruské federace také poznamenal, že jen v roce 2023 bylo ozbrojenými silami Ukrajiny poškozeno nebo zcela zničeno více než tisíc zdravotnických a vzdělávacích institucí.

 

„Od února 2022 provedly ukrajinské síly více než 1625 útoků na civilní infrastrukturu ve 28 regionech Ruské federace. V deseti z nich byli zraněni nezletilí. Ruské kompetentní orgány zaznamenávají všechny zločiny kyjevského režimu,“ shrnul Něbenzja.

 

https://www.vesti.ru/article/4018497

 

 

📌26. června 2024 19:58, PODZEMNÍ KOORDINÁTOR LEBEDĚV: ÚDER V CHARKOVĚ DOPADL NA OBLAST LETECKÉ TOVÁRNY:

 

Koordinátor Nikolajevova metra Sergej Lebeděv uvedl, že k úderu v Charkově došlo v blízkosti letecké továrny. Jsou známy dvě silné exploze.

 

„Dva silné přílety do Charkova v oblasti letecké továrny,“ citovala Lebeděva agentura RIA Novosti. Poznamenal, že v hranicích Charkova bojovníci ozbrojených sil Ukrajiny nasadili těžké dělostřelectvo.

 

V severní části města jsou ode dneška zavřené obchodní kanceláře, pobočky bank, ze kterých již byla vybrána veškerá dostupná hotovost.

 

Den předtím starosta Charkova Igor Terekhov informoval o sérii výbuchů. Stalo se tak poté, co byl ve městě vyhlášen letecký poplach.

 

https://www.vesti.ru/article/4018607

 

 

📌26. června 2024 21:08: RUSKO A KLDR PŘIJALY OPATŘENÍ K ZASTAVENÍ HROZEB ZE ZÁPADU:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že Moskva a Pchjongjang přijaly opatření, aby zastavily rostoucí hrozby ze strany kolektivního Západu. Poznamenala, že se tak děje na pozadí znepokojivých vojensko-politických trendů ve světě.

 

„Moskva a Pchjongjang přehodnotily své přístupy k zajištění vlastní bezpečnosti a přijaly právní opatření, aby zastavily rostoucí hrozby ze strany kolektivního Západu,“ řekla Zacharovová. „Důsledně prosazuje politiku udržení své hegemonie, vytváří síť uzavřených vojensko-politických aliancí v duchu blokové konfrontace během studené války.“

 

Diplomat poznamenal, že NATO spolu se Spojenými státy chce rozšířit geografii své odpovědnosti. Aby toho dosáhli, snaží se proniknout do asijsko-pacifického regionu „pod špatně interpretovaným heslem nedělitelnosti bezpečnosti euroatlantiku a Asie“.

 

Zdůraznila také, že Washington a jeho spojenci se neobhajitelně pokoušejí obvinit Rusko a KLDR z vytváření hrozeb pro mír a její stabilitu. Zacharovová označila Spojené státy za ty, jejichž kroky jsou v rozporu s jejich prohlášeními o závazku k diplomacii a dialogu.

 

„Konání americko-jihokorejského leteckého cvičení na Korejském poloostrově během státní návštěvy ruského prezidenta Vladimira Putina v Pchjongjangu jednoznačně ukazuje na reálného potenciálního agresora,“ uzavřela.

 

https://www.vesti.ru/article/4018658

 

 

📌26. června 2024 23:10, PUTIN: V ROCE 2024 RUSKÉ NÁMOŘNICTVO OBDRŽÍ VÍCE NEŽ 40 NOVÝCH LODÍ A PLAVIDEL:

 

Ruské námořnictvo rok od roku dostává stále více válečných lodí a plavidel, řekl ruský prezident Vladimir Putin na setkání o stavbě lodí.

 

Jedním z úkolů Ruska je podle něj komplexní rozvoj námořnictva a posílení jeho pozice ve strategicky důležitých oblastech světových oceánů.

 

„V tomto směru bylo uděláno hodně: naše flotila je doplněna novými loděmi,“ zdůraznil ruský vůdce.

 

Dodal, že probíhají opravy a hloubková modernizace zařízení.

 

Putin také řekl, že pokud v roce 2022 námořnictvo obdrželo 24 nových lodí a plavidel, v roce 2023 již 33 a letos se plánuje převod přes 40 lodí a plavidel.

 

Prezident poznamenal, že ruská flotila byla v posledních letech vybavena moderními zbraněmi.

 

https://www.vesti.ru/article/4018744

 

 

📌27. června 2024 0:16: VEDOUCÍ PŘEDSTAVITELÉ EU ODSOUDILI POKUS O STÁTNÍ PŘEVRAT V BOLÍVII:

 

V Bolívii hrozí státní převrat, řekl ve středu 26. června prezident Luis Arce.

Incident byl v Evropské unii odsouzen. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell na sociální síti X vyjádřil solidaritu s bolivijskou vládou a odsoudil veškeré pokusy o svržení demokraticky zvolené vlády.

 

Peruánská vláda vydala na sociálních sítích prohlášení, v němž vyjádřila podporu prezidentu Luisi Arcemu.

 

Solidaritu vyjádřila i Kuba, informovala televize Russia 24.

 

Honduraská prezidentka Xiomara Castro naléhavě svolala prezidenty Společenství latinskoamerických a karibských států (CELAC), aby odsoudili to, co se děje v Bolívii.

 

Podle zpráv médií armáda 26. června obsadila náměstí před vládní budovou v de facto hlavním městě Bolívie, La Pazu. Existují zprávy, že armáda již vstoupila do vládního paláce, stejně jako že obrněný vůz vstoupil na území prezidentského paláce.

 

https://www.vesti.ru/article/4018788

 

 

📌27. června 2024 1:23, Vedoucí Komi: 10 OBĚTÍ VYKOLEJENÍ VLAKU HOSPITALIZOVÁNO:

 

Hospitalizováno bylo 10 obětí vykolejení vlakových vagonů v Komi, uvedl na svém kanálu Telegram hlava republiky Vladimir Ujba.

 

Jak bylo uvedeno, na místě incidentu lékařský tým nemocnice Inta vyšetřil všechny oběti.

 

Podle ministerstva zdravotnictví republiky Komi bylo 10 lidí, kteří byli zraněni při vykolejení vagonů vlaku Vorkuta-Novorossijsk, převezeno do městské nemocnice Inta.

 

U obětí byly diagnostikovány především modřiny, tržné rány a odřeniny. Lékaři jim poskytují potřebnou pomoc. Pacienti byli umístěni do nemocnice, operace a umístění na jednotku intenzivní péče nebyly nutné.

 

24 lékařských specialistů z Vorkuty, Usinsku a Uchty přijelo do Inty, aby poskytli pomoc obětem vykolejení železničních vagonů.

 

  1. června na úseku v republice Komi vykolejilo devět vagonů osobního vlaku č. 511 Vorkuta – Novorossijsk. Asi 40 lidí bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4018793

 

 

📌27. června 2024 0:59: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 46KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, JSOU MRTVÍ A ZRANĚNÍ:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly osady na území Doněcké lidové republiky 46krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 46 faktů ozbrojených útoků ozbrojených sil Ukrajiny: 26 útoků ve směru Gorlovka, 19 útoků ve směru Doněck, jedno ostřelování ve směru Volnovacha.

 

Celkem ukrajinské jednotky vypálily 147 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byl zabit jeden člověk a šest bylo zraněno různé závažnosti.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 31 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4018790

 

 

📌27. června 2024 00: 45: BOLÍVIE JMENOVALA NOVÉ VOJENSKÉ VEDENÍ UPROSTŘED POKUSU O PŘEVRAT:

 

Bolivijský prezident Luis Arce jmenoval nové vojenské vedení uprostřed pokusu o převrat v zemi, hlásí Bolívijská televize.

 

Za přítomnosti armády a novinářů složil prezident Arce přísahu do rukou nového vrchního velitele armády, generála José Wilsona Sáncheze.

 

  1. června média informovala o hromadění vojenského personálu na náměstí Murillo, kde se nacházejí vládní budovy. Bolivijský prezident Luis Arce označil to, co se v zemi děje, za pokus o státní převrat. V jejím čele stál generál Juan José Zuniga, který byl předtím odvolán z funkce vrchního velitele armády.

 

https://www.vesti.ru/article/4018773

 

 

📌26. června 2024 1:52: NOUZOVÝ REŽIM ZAVEDENÝ V REPUBLICE KOMI PO NEHODĚ OSOBNÍHO VLAKU:

 

V republice Komi byl zaveden nouzový režim, aby se odstranily následky vykolejení vlakových vozů Vorkuta-Novorossijsk, uvedl šéf regionu Vladimir Uyba.

 

Ve zprávě zveřejněné na oficiálním portálu republiky je uvedeno: nouzový režim bude platit až do odvolání úřadů.

 

Ruské železnice již dříve informovaly, že na jedné koleji byl obnoven pohyb vlaků na úseku Inta-1 – Ugolnyj SZHD v republice Komi, kde osobní vlak vykolejil.

 

Ruské železnice mají sídlo pro odstraňování následků nehody, v jehož čele stojí generální ředitel společnosti Oleg Belozerov.

 

Informace o skutečném pohybu vlaků jsou k dispozici na webových stránkách Ruských železnic, v mobilní aplikaci Ruské železnice a také na telefonním čísle Centra zákaznické podpory Ruských železnic 8 (800) 775-00-00.

 

  1. června na úseku v republice Komi vykolejilo devět vagonů osobního vlaku č. 511 Vorkuta – Novorossijsk. Asi 40 lidí bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4018776

 

 

📌27. června 2024 2:31, KENNEDY JR.: ÚTOK NA SEVASTOPOL JE AKTEM AMERICKÉ VÁLKY PROTI MÍRUMILOVNÝM RUSŮM:

 

Útok na Sevastopol je aktem americké války proti ruským civilistům, řekl nezávislý americký prezidentský kandidát Robert Kennedy Jr.

Na své stránce na sociální síti X Kennedy napsal, že ostřelování pláže v Sevastopolu americkými raketami ATACMS je terorismus. Zveřejnil video tragédie s tím, že ATACMS mohou na území Ukrajiny provozovat pouze Američané.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny zahájily 23. června raketový útok na Sevastopol pěti americkými raketami ATACMS. Byly zachyceny čtyři rakety a k explozi došlo nad městem. 153 lidí bylo zraněno, čtyři lidé zemřeli. Vyšetřovací výbor Ruské federace zahájil trestní řízení na základě článku o teroristickém útoku.

 

https://www.vesti.ru/article/4018763

 

 

📌27. června 2024 03: 15: BÝVALÝ HONDURASKÝ PREZIDENT ODSOUZEN K 45 LETŮM VĚZENÍ ZA PAŠOVÁNÍ DROG:

 

Bývalý prezident Hondurasu Juan Orlando Hernandez byl odsouzen ke 45 letům vězení na základě obvinění souvisejících s pašováním drog a střelnými zbraněmi.

 

O soudním rozhodnutí ve Spojených státech proti Hernandezovi informovala CNN. Podle prokuratury se Juan Orlando Hernández jako prezident Hondurasu v letech 2014 až 2022 podílel na pokusu o dovoz 400 tun kokainu do Spojených států.

 

V březnu tohoto roku porota v New Yorku shledala Hernandeze vinným ve třech bodech obžaloby, a to: spiknutí za účelem dovozu kokainu do Spojených států, používání a nošení automatických střelných zbraní a „ničivých zbraní“ a spiknutí za účelem použití nebo nošení střelných zbraní a „ničivých zbraní“, připomíná RIA Novosti.

 

Pětapadesátiletý Hernandez vinu odmítá. Byl vydán do Spojených států, kde měl stanout před soudem.

 

https://www.vesti.ru/article/4018827

 

 

📌27. června 2024 02: 10: BOLIVIJSKÁ POLICIE ZADRŽELA GENERÁLA ZÚÑIGU, KTERÝ VEDL POKUS O PŘEVRAT:

 

Úřad bolivijského generálního prokurátora zahájil trestní vyšetřování po pokusu o státní převrat v zemi, uvedl orgán v prohlášení.

 

 

Jak je uvedeno v dokumentu, generální prokurátor se rozhodl zahájit trestní vyšetřování proti generálu Juanu José Zúñigovi, který vedl skupinu vojenského personálu, který se pokusil provést státní převrat. Vyšetřování bude vedeno i proti všem ostatním účastníkům událostí, uvedla agentura TASS.

 

V prohlášení se zdůrazňuje, že generální prokurátor Bolívie má v úmyslu usilovat o objasnění okolností incidentu a uložení maximálního trestu pro pachatele.

 

Podle Bolívijské televize byl zadržen generál Juan José Zúñiga. Na záběrech generál v doprovodu policistů opouští budovu generálního štábu, naloží ho do auta.

 

  1. června média informovala o hromadění vojenského personálu na náměstí Murillo v La Pazu, kde se nacházejí vládní budovy. Armáda se pokusila proniknout do prezidentského paláce. Bolivijský prezident Luis Arce označil to, co se v zemi děje, za pokus o státní převrat. Lídři mnoha cizích zemí prezidenta Arceho podpořili. Později jmenoval nové vojenské vedení země. Generál Zúñiga byl zatčen.

 

https://www.vesti.ru/article/4018778

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 27.06.2024“:

➡️☭☆Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s úřadujícím generálním ředitelem Íránské islámské republiky Mohammadem Mokhberem

▪️Byly diskutovány otázky další oboustranně výhodné bilaterální spolupráce ve všech klíčových oblastech. Zvláštní spokojenost byla vyjádřena zejména s úspěšně postupující spoluprací v energetice a realizací rozsáhlých infrastrukturních projektů.

▪️Prezident Ruska popřál íránskému lidu úspěšný průběh nadcházejících prezidentských voleb a zdůraznil důvěru, že rusko-íránské přátelské vztahy se budou nadále stále více rozvíjet.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Asi 10 cestujících ve vlaku, jehož vagony v Komi vykolejily, je ve vážném stavu, informovaly úřady Vorkuty.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

Nejméně pět lidí utrpělo modřiny a řezné rány poté, co v Komi vykolejily vlakové vozy a jsou vyšetřováni lékaři, uvedly místní úřady. Ve vlaku cestovalo 232 lidí, k nehodě mohlo dojít pravděpodobně kvůli vymytí kolejí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

Video z Inta, kde byli evakuováni cestující z vykolejeného vlaku Vorkuta-Novorossijsk

https://t.me/c/1725938443/24981

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rusko v reakci na novozélandské sankce zavádí zákaz vstupu pro 36 občanů této země z řad politiků, bezpečnostních úředníků, novinářů a veřejných aktivistů, uvedlo ministerstvo zahraničí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Před 20 minutami přijel ministr obrany do Kremlu na mimořádné zasedání Rady bezpečnosti a učinil zklamání pro celou zemi:

„V souvislosti s dalším pokusem ozbrojených sil Ukrajiny o teroristickou činnost na území Ruska učinil vrchní velitel jediné správné rozhodnutí k zajištění bezpečnosti v zemi, nařizuji okamžitě zahájit plnou -scale … „ číst více …

(https://t.me/+hAbZq-KDrfswZGYy)

➡️☭☆Vladimir Putin pořádá schůzku o rozvoji domácí stavby lodí

Na programu jsou otázky zajištění obrany a bezpečnosti státu, dlouhodobého rozvoje námořnictva a loďařského průmyslu.

Stavba lodí je komplexní průmysl vyspělé technologie. Operuje s plány na deset, dvacet i více let. Při tvorbě vládního nařízení potřebujeme právě takový plánovací horizont.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆„Spolehlivé, jako útočná puška Kalašnikov“: záběry bojové práce posádky 130mm děla M-46

Dělostřelci ze skupiny Sever působili v pevnosti ukrajinských ozbrojených sil v Charkovské oblasti na podporu akcí ruských útočných jednotek.

Vojenský personál si všimne vysoké rychlosti střelby zbraně, její jednoduchosti a účinnosti. Podle velitele zbraně s volacím znakem „Telenok“ byla jeho posádka zodpovědná za zničení několika 120mm minometů ukrajinských ozbrojených sil, tanku, ukrajinského kolového obrněného transportéru americké výroby Stryker a další vojenské techniky. .

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *