, ,

26.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

26.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Proto: Žij podle svojí víry. Dělej to, co ti radí srdce… To, co chceš… Lidský život je divadelní představení, které se hraje bez předchozích zkoušek. Zpívej, směj se, tancuj, měj rád… a žij intenzivně každý okamžik svého života… dříve, než spadne opona a hra skončí bez potlesku.“ Charlie Chaplin

 

 

📌 Prof. Dr. Sucharit Bhakdi: „ZÁSADNÍ OBJEV DNA BYL UČINĚN JEN PŘED NĚKOLIKA MĚSÍCI.

 

Předtím nemohl nikdo tušit, že vakcína byla kontaminována bakteriemi a chromozomy. Stejně důležité je, že obyvatelstvo nemělo jak vědět, že jim byla vstřikována látka, která nebyla vůbec testována „NE“ na účinnost, „NE“ na obsah, prostě „NE“.

 

Takže, vážení lékaři, vážení kolegové. Stále se můžete zachránit. Byli jste podvedeni, byli jste zneužiti. Nemohli vědět, co a jak se to všechno stalo. Ale teď už to víte.  A ještě máte trochu času vrátit se na Hippokratovu cestu. Nikdy znovu nedejte genovou stříkačku, pokud si nejste absolutně jisti, že neobsahuje bakteriální DNA.

 

Ve stejném kontextu. Politici v Německu, napříč všemi stranickými liniemi. I vy se můžete zachránit odmítnutím závažných zločinů. Nic z toho nemohli vědět. I vy jste byli podvedeni a zneužiti. Stále můžete zachránit sebe a svou čest. A můžete dostat hlavu ze smyčky co nejrychleji. Brzy bude příliš pozdě, protože svět začne prohlížet machinace. A nebudete moci říct, že vám budík nedorazil.

 

Jednejte společně pro své lidi. Rozhodněte, že žádné další injekce RNA nebudou podávány, dokud nebudou vyřešeny klíčové nevyřešené otázky. A drazí politici, ujasněte si, že každá kupní smlouva, která je založena na podvodu, může a musí být pouze prohlášena za neplatnou. Požadujte od výrobců tohoto podvodného zboží peníze svých lidí zpět. A nechejte ty miliardy odejít vašim lidem. „Zejména těm nejchudším obětem očkování a jejich přeživším.“

 

https://t.me/absurdnisvet/75234

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELITEL, KTERÝ „ZABIL VÍCE UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ NEŽ JAKÝKOLIV RUSKÝ GENERÁL“, BYL VYHOZEN ZELENSKÝM

 

https://youtu.be/gekXYl5Czgs?si=NAZ3F4ah8Lp5u0kD

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ROZŠÍŘÍ SE BRZY RUSKEM VEDENÁ BEZPEČNOSTNÍ ALIANCE? VRCHOLNÝ PŘEDSTAVITEL ČINÍ VELKÉ VYJÁDŘENÍ

 

https://youtu.be/Oq7C_3KmEGg?si=DdFPzf-NSJ9T7s-H

 

 

📌 🇪🇺 EU | 🇨🇿 ČR: ŠIŘTE, AŤ I TI MLADÍ PITOMCI POCHOPÍ, CO JE ČEKÁ A CO PRO NÁS PŘIPRAVUJE MILOVANÁ EU S FIALOU. Překlad

 

🍀 Sdílejte s přáteli: @cz24news https://t.me/absurdnisvet/75237

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.6.2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: AŽ PŘIJDE ČAS, PODÁM SI RUKU S PUTINEM A BUDEME SPOLU MLUVIT O MÍRU! ALEXEJ ARESTOVIČ OZNÁMIL KANDIDATURU NA PREZIDENTA A PROHLÁSIL, ŽE JE TŘEBA RUSKÉHO PREZIDENTA NEVNÍMAT JAKO NEPŘÍTELE, ALE DÍVAT SE NA NĚJ SPÍŠ JEN JAKO NA PROTIVNÍKA! PODLE RUSKÝCH NOVINÁŘŮ JE ARESTOVIČ „NÁHRADNÍK” A MŮŽE TO PŘEDZNAMENÁVAT BLÍZKÝ KONEC ZELENSKÉHO!

 

👉Největším problémem na Ukrajině už podle všeho není nedostatek munice, ani nedostatek vojáků, ale chybějící legitimní prezident. Od 20. května tohoto roku již nemá Ukrajina legitimního prezidenta, ale ukrajinský parlament v rozporu s Ústavou ponechává u moci Volodymyra Zelenského, a to na základě usnesení poslanců. V době válečného stavu zůstávají ve funkcích na Ukrajině státní úředníci a 👉 rovněž starostové, kterým se prodlužuje mandát po dobu válečného stavu.

 

👉 Problém je v tom, že ukrajinský zákon o mobilizaci a o válečném stavu nijak neupravuje funkci prezidenta, který je volen pouze a jedině podle ústavního zákona. A ke změně Ústavy není v ukrajinském parlamentu dostatek hlasů. Zelenský tak již není prezidentem, ale po 20. květnu se drží u moci na základě usnesení parlamentu.

👉 Tim se ze Zelenského stal diktátor, kterého u moci drží bez voleb parlament. V podstatě tedy došlo v Kyjevě k palácovému puči, kdy parlament uchvátil moc od občanů, kterým byly odepřeny volby prezidenta.

 

👉 A v takovém okamžiku je jasné, že prezident už není prezidentem, ale pouhým diktátorem, který dlouho u moci nevydrží, protože vládnutí zemi z pozice prezidenta, který je u moci bez mandátu lidu, je dlouhodobě neudržitelné. Není proto divu, že se znovu aktivizoval Alexej Arestovič jako bývalý Zelenského poradce a oznámil, že kandiduje na prezidenta a chce jednat s Putinem o míru. Dokonce by si sním podal ruku a usmál by se. 👉 Tento krok mnohé překvapil, co tím vlastně Arestovič sleduje, když přece ví, že na Ukrajině byly volby prezidenta zrušeny.

 

KONEC ZELENSKÉHO PŘIJDE JAKO DÝKA DO ZAD OD ZÁPADNÍCH KURÁTORŮ. JEHO NÁHRADNÍK JE JIŽ PŘEDSTAVEN

 

Arestovič na to reagoval slovy, že chce, aby lidé věděli, že kandiduje, a jestli volby budou nebo nebudou, to prý teď není důležité. Podle ruských novinářů to ale není mediální akrobacie zbůhdarma jen tak pro nic za nic, ale může to znamenat brzký konec Zelenského na Bankové ulici, kdy dojde k urychlenému hledání nového a dočasného prezidenta.

 

Dočasného proto, že ani v případě sesazení Zelenského se neočekává, že by síly, které za odstavením Ňuchačenka budou stát, chtěly okamžitě uspořádat volby prezidenta.

👉 Bude se hledat tzv. dočasný prezident Ukrajiny, který bude mít za úkol dovést Ukrajinu ke konci války, a teprve poté bude čas na nějaké předvolební kampaně a lidové hlasování o novém prezidentovi.

 

V tomto ohledu to skutečně vypadá, že Arestovič právě zahájil kampaň jako kandidát,

👉 kterého vybere nová vláda Donalda Trumpa po listopadových volbách v USA do funkce dočasného prezidenta Ukrajiny. Nikdo z ostatních kandidátů neprovádí tyto konceptuální procesy a přípravy, které provádí Arestovič.

 

👉 Profiluje se totiž jako naprogramovaný kandidát pro dnes naprosto nepředstavitelnou a děsivou roli ukrajinského prezidenta vyjednávajícího s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Arestovič v rozhovoru totiž prohlásil, že je potřeba přestat Putina vnímat jako nepřítele a je třeba se na něj dívat jako na protivníka, se kterým se lze sejít, potřást si rukou, usmát se a začít jednat o míru.

 

DOČASNÝ PREZIDENT UKRAJINY, KTERÉMU PŘIPADNE ROLE, KTEROU ZELENSKÝ UŽ DĚLAT NEMŮŽE.

 

👉 Přesně tohle řekl Alexej Arestovič v rozhovoru, ve kterém působil jako zboží vystavené na krámu, které si je natolik jisté tím, že si ho někdo koupí, že může nasadit cenovku do absurdní výše, a ještě si může dovolit nabízet přidané služby, které jsou jinak naprosto nevídané a neslýchané. Pokud totiž kandidujete na Ukrajině na prezidenta, a pokud budete mluvit jako Arestovič, potom bude Ukrajincům jasné, že za vámi stojí síly, které chtějí válku s Ruskem za každou cenu ukončit. Prezidenti jsou vrchní velitelé svých armád, a tudíž jsou důstojníci. Arestovič to připomenul.

 

👉 Jenže pozice politika musí být odlišná. A proto Putin by neměl být vnímán jako nepřítel, ale jak protivník, se kterým je potřeba jednat o míru. Arestovič to takto vysvětlil jednoznačně s ohledem na to, aby nebyl obviněn z vlastizrady a z defétismu, přičemž vzpomenul, že Moskva obrátila proti Kyjevu tisíce důstojníků ukrajinské armády na Donbasu, kteří zformovali domobrany pod kontrolou Ruska od roku 2014.

 

👉 Ano, to je pravda, přesně tak to bylo, protože tyto části ukrajinské armády v Doněcké a Luhanské oblasti přešly na stranu povstalců v roce 2014. A to přesto, že ti vojáci přísahali věrnost Ukrajině Jenže po státním převratu na Majdanu v Kyjevě v zimě 2014 tato přísaha byla v podstatě zneplatněna. Přísahu služby vlasti nelze vymáhat, pokud moc nad vlastí v důsledku státního převratu uchopí junta řízená a financovaná z ciziny. A pokud se zamyslíme nad tím, proč Arestovič spustil kampaň právě teď, tak se musíme podívat na to, co právě teď provádí Zelenský a jeho armáda pod velením Američanů.

 

AMERIČANÉ ZAČALI STŘÍLET NA SEVASTOPOL RAKETY ATACMS S KAZETOVOU MUNICÍ, JEDNA Z NICH DOPADLA NA PLÁŽ A KAZETY EXPLODOVALY MEZI LIDMI.

 

👉 Ukrajinská armáda v neděli zaútočila na ruský Sevastopol na Krymu a americkými raketami ATACMS a zabila 5 lidí, z nichž 3 byly děti.

👉 Celkem 4 rakety ATACMS byly sestřeleny ruskou PVO obranou, ale jedna raketa byla jen poškozena a vychýlila se z kurzu. Dopadla o malou chvíli později na pláž v Sevastopolu, která byla plná rekreantů.

👉 Něco podobného se stalo v sobotu v Charkově, kde ruská kluzná bomba byla rovněž nepřesně sestřelena a bomba se vychýlila a dopadla na křižovatku v Charkově. Problém v úderu na Sevastopol je ale v tom, že rakety ATACMS jsou naváděny podle satelitních dat z amerických družic.

 

👉 Cíle pro ukrajinské rakety ATACMS jsou vybírány na základě údajů z amerických satelitů, uvedlo ruské ministerstvo obrany. Washington prý nese odpovědnost za poslední ukrajinský raketový útok na město Sevastopol na ruském Krymu, uvedlo v neděli ve svém prohlášení ruské ministerstvo obrany.

👉 Při útoku raketami ATACMS dodanými USA zahynulo podle úřadů nejméně pět lidí, včetně tří dětí, a více než 120 osob bylo zraněno na pláži, která byla plná rekreantů.

 

👉 Ukrajinská armáda v neděli odpálila na Krymském poloostrově pět raket dlouhého doletu ATACMS vyzbrojených velmi kontroverzními kazetovými hlavicemi, uvedlo ministerstvo. Čtyři z nich byly zničeny ruskou protivzdušnou obranou. Jedna raketa byla zasažena, ale vychýlila se z kurzu a vybuchla nad černomořským přístavním městem Sevastopol.

 

MISE NATO NA UKRAJINU JE NACHYSTÁNA, ALE PO JEJÍM ROZMÍSTĚNÍ SE DÁ OČEKÁVAT KONEC ZELENSKÉHO NA BANKOVÉ ULICI V KYJEVĚ

 

👉 Padající úlomky její hlavice s kazetovou municí vedly k četným civilním obětem, včetně téměř 30 dětí.

👉 „Všechny letové úkoly pro rakety ATACMS zadávají američtí specialisté na základě vlastních údajů americké satelitní rozvědky,” uvedlo ministerstvo obrany.

👉 „Proto odpovědnost za záměrný raketový útok na civilní obyvatelstvo v Sevastopolu nese především Washington, který tyto zbraně Ukrajině dodal, a také kyjevský režim, z jehož území byl tento útok proveden.”

👉 Ruská armáda dodala, že tyto akce „nezůstanou bez odezvy“. Střelba raketami naplněnými kazetovou municí je vysoce nebezpečná, protože i při úspěšném sestřelu rakety dojde k disperzi kazetové munice během zásahu střely, takže kazety dopadnou na široké okolí.

 

👉Rusko na tento útok podle všeho odpoví raketovými údery na ukrajinské elektrárny a na výcviková střediska na západě Ukrajiny.

👉 Dají se také očekávat údery na školní objekty na Ukrajině, které se s koncem školního roku pravidelně mění na ubytovny a sklady ukrajinské armády během letních prázdnin.

👉 Vzhledem k tomu, že NATO již má připravenou vojenskou misi na Ukrajinu, jak před pár dny prozradil Viktor Orbán, tak je jasné, že Washington a Brusel již nevěří Zelenskému, že dokáže udržet Ukrajinu pohromadě, tedy pohromadě to, co zatím Rusové ještě neobsadili.

 

KDYBY ZELENSKÉMU NA ZÁPADĚ VĚŘILI, ŽÁDNÁ MISE NA UKRAJINU BY NEBYLA POTŘEBA.

 

👉 Tohle je v konceptuální rovině nejhorší možná zpráva pro Ňuchačenka, protože příjezd kavalérie NATO na Ukrajinu bude vlastně znamenat odjezd Zelenského z Bankové ulice v Kyjevě, a to velice krátce poté.

👉 Západní kurátoři totiž Zelenského odstraní ve chvíli, kdy budou mít jasno o jeho nástupci.

👉 A hádejte, který nástupce je právě teď konceptuálně představován a nabízen Ukrajině? Ano, všechno to do sebe zapadá.

👉 Arestovič nekandiduje do voleb, ale kandiduje jako naprogramovaný kandidát, aby byl dosazen do funkce prezidenta pány, kteří kontrolují Kyjev.

👉 Právě proto došlo k aktivaci Arestoviče, který je do této funkce západními siloviky konceptuálně připravován a chystán již rok a půl.

 

-VK- Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/az-prijde-cas-podam-si-ruku-s-putinem-a-budeme-spolu-mluvit-o-miru/

 

 

📌25. června 2024 18:09: MINISTERSTVO OBRANY UKRAJINY: 1,1 MILIONU LIDÍ JE VHODNÝCH K ODVODU:

 

Zástupce ukrajinského ministerstva obrany Dmitrij Lazutkin uvedl, že z 2,3 milionu lidí povinných k vojenské službě, kteří si aktualizovali své pověření, je 1,1 milionu lidí vhodných k odvodu.

 

Ministerstvo obrany Ukrajiny již dříve oznámilo spuštění aplikace, která umožňuje vzdáleně aktualizovat údaje osob povinných za vojenskou službu. Podle publikace ministerstva obrany je mezi těmi, kteří aktualizovali údaje od 18. května, 1 milion a 100 tisíc lidí vhodných k odvodu, to znamená, že tito lidé mohou být mobilizováni a mohou vstoupit do řad ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Na Ukrajině vstoupil 18. května v platnost zákon o posílení mobilizace, podle kterého musí všichni povinní vojenští vojáci aktualizovat své údaje do 60 dnů, a to prostřednictvím vojenského registračního a náborového úřadu nebo na dálku. Již dříve se také objevily informace, že vojenské registrační a náborové úřady Ukrajiny mohou odmítnout odložit mobilizaci z jakéhokoli důvodu.

 

https://www.vesti.ru/article/4016501

 

 

📌25. června 2024 17:13: V CHARKOVĚ SE OPĚT OZVALY VÝBUCHY:

 

V úterý došlo v Charkově k výbuchům na pozadí leteckého poplachu. Oznámil to ve svém telegramovém kanálu starosta města Igor Terekhov.

 

Podle online mapy Ministerstva digitální transformace Ukrajiny byl v 15:56 moskevského času vyhlášen letecký poplach v Charkovské oblasti.

 

V úterý ráno byl již v Charkovské oblasti vyhlášen letecký poplach. Podle šéfa regionální správy Olega Siněgubova došlo ve městě k sérii výbuchů.

 

https://www.vesti.ru/article/4016447

 

 

📌25. června 2024 19:59: PĚT VAGONŮ NÁKLADNÍHO VLAKU VYKOLEJILO V ORENBURGU:

 

Pět vagonů nákladního vlaku vykolejilo v oblasti Orenburg. V souvislosti s incidentem byla zahájena kontrola.

 

„Nedošlo k žádnému úniku nákladu ve formě plynného kondenzátu. V důsledku incidentu a zpoždění v pohybu vlaků nedošlo k žádným obětem na životech, probíhají restaurátorské práce,“ hlásí Ústřední meziregionální vyšetřovací odbor dopravy TFR.

 

Je třeba poznamenat, že incident se stal v úterý na příjezdové cestě podniku v bezprostřední blízkosti železniční stanice Menovoy Dvor. Je součástí Jihouralské železnice.

 

Nyní se prověřuje jednání odpovědných osob železnice z hlediska porušení pravidel bezpečnosti provozu a provozování železniční dopravy, které způsobilo velké škody, uvádí TFR.

 

https://www.vesti.ru/article/4016707

 

 

📌25. června 2024 18:59: V MOSKVĚ SE OBJEVILY PRVNÍ KARTY TROJKY S RUSKÝM ČIPEM NOVÉ GENERACE:

 

Šéf moskevského odboru dopravy Maxim Liksutov uvedl, že karty Trojky s čipem nové generace dorazily do pokladen a prodejních automatů metra. První várka byla pět tisíc kusů.

 

„S novým čipem je v prodeji už pět tisíc karet,“ cituje Liksutova tisková služba starosty a moskevské vlády. „Má třikrát více paměti, a to je zcela ruský vývoj.“

 

Náměstek primátora hlavního města poznamenal, že do budoucna aktualizace pomůže zavést do karty další tarifní řešení pro cestující. Nové čipy také umožní rozvoj systému jízdenek založeného na Trojce v regionech, uzavřel.

 

V roce 2019 se v Zelenohradě začal vyvíjet nový ruský čip pro jízdenku. Na konci roku 2023 proběhly úspěšné testy, podle jejichž výsledků bylo rozhodnuto o uvedení karty na jejím základě do prodeje pro občany.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4016542

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️25. června 2024 19:14: Prezident České republiky věří, že si Rusko udrží kontrolu nad novými regiony:

 

Rusko si pravděpodobně udrží kontrolu nad novými regiony, „které okupuje“, řekl český prezident Petr Pavel v rozhovoru pro časopis Time.

 

Pokud jde o Ukrajinu, politik vyjádřil názor, že nebude schopna proměnit konflikt v „rychlý úspěch“.

 

Spojenci Kyjeva podle jeho názoru odsoudí připojení nových regionů k Rusku „po mnoho let“.

 

Prezident České republiky se zúčastnil konference o Ukrajině, která se konala ve dnech 15. a 16. června ve Švýcarsku. Na Ukrajině je zapotřebí skutečného a spravedlivého míru, a ne iluze míru.

 

„Máme před sebou těžkou cestu, ale nemůžeme čekat se založenýma rukama,“ řekl Pavel.

 

https://www.vesti.ru/article/4016583

 

 

📌25. června 2024 18:40: V NEMOCNICI ZŮSTÁVÁ 28 LIDÍ ZASAŽENÝCH ÚTOKEM NA SEVASTOPOL:

 

V nemocnici č. 1 v Sevastopolu je aktuálně 28 pacientů zraněných v důsledku nedávného útoku ozbrojených sil Ukrajiny, řekl novinářům Vladimir Kuzněcov, zástupce primáře zdravotnického zařízení pro chirurgickou péči.

 

Stav všech pacientů je podle něj hodnocen jako uspokojivý. Jeden z pacientů byl na jednotce intenzivní péče, ale již byl přeložen na kardiochirurgické oddělení.

 

Oběti byly přijaty do nemocnice především s poraněním minovým výbuchem a kraniocerebrálními poraněními, poškozením hrudních orgánů a zlomeninami šrapnelů. Provedl řadu nezbytných operací.

 

Zástupce primáře poděkoval nemocničnímu personálu za to, že se lékaři a sestry rychle shromáždili, aby poskytli pomoc obětem, píše RIA Novosti.

 

V důsledku úderu Ozbrojených sil Ukrajiny taktickými raketami ATACMS s kazetovými hlavicemi na Sevastopol 23. června byli zabiti čtyři lidé, včetně dvou dětí, a 153 bylo zraněno. 79 zraněných, z toho 27 dětí, si vyžádalo hospitalizaci.

 

22 obětí, včetně 12 dětí, bylo převezeno k ošetření do Moskvy. Byly dodány speciálním letounem Ministerstva pro mimořádné situace Ruska. Čtyři nezletilí byli umístěni do Ruské dětské klinické nemocnice, jsou ve vážném stavu.

 

https://www.vesti.ru/article/4016567

 

 

📌☢️25. června 2024 20:41: ÚNIK RADIOAKTIVNÍ VODY ZAZNAMENANÝ V JADERNÉ ELEKTRÁRNĚ KOZLODUJ:

 

V Bulharsku došlo k úniku radioaktivní vody v jaderné elektrárně Kozloduj, uvedl ředitel jaderné elektrárny Valentin Nikolov v rozhovoru pro televizní kanál BTV.

Upřesňuje se, že byl zaznamenán minulý týden v zapečetěné místnosti šestého energetického bloku. Dříve zde byla zjištěna závada na třetím parním generátoru.

 

Nikolov vysvětlil, že omylem personálu došlo k úniku osmi metrů krychlových vody z prvního do druhého okruhu. Provinilý zaměstnanec byl postaven mimo práci. Pracovníkům jaderných elektráren a dalším podle něj nehrozí žádné nebezpečí.

 

Následky byly odstraněny a v blízké budoucnosti bude pohonná jednotka znovu uvedena do provozu, shrnul ředitel jaderné elektrárny Kozloduj.

 

Již dříve vyšlo najevo, že v nouzové japonské jaderné elektrárně Fukušima-1 byl vypnut systém chlazení vyhořelého jaderného paliva. V objektu se spustil požární poplach, zastavila se čerpadla chladicího systému. Odborníci požár nenašli, ale byl zaznamenán kouř.

 

https://www.vesti.ru/article/4016709

 

 

📌25. června 2024 19:34: ŠÉF ZELENSKÉHO KANCELÁŘE UKÁZAL HOŘÍCÍ KREML A HOVOŘIL O CÍLECH KYJEVA:

 

Vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Andrij Jermak, když hovořil o cílech Ukrajiny, poukázal na obraz hořícího Kremlu.

 

Během rozhovoru s novinářem Time Jermak hovořil o cílech Ukrajiny v konfliktu s Ruskem a ukázal keramickou lebku s obrázkem hořícího Kremlu.

 

„To je cíl,“ cituje publikace slova šéfa Zelenského kanceláře.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace Andrij Jermak osobně dohlíží na dovoz radiochemikálií na Ukrajinu, ze kterých je možné vytvořit tzv. „špinavou bombu“ s jejím následným použitím „pod falešnou vlajkou“.

 

Připomeňme, že dříve bylo oznámeno, že místopředsedkyně Státní dumy Anna Kuzněcovová navrhla uznat kyjevský režim a jeho struktury za teroristické.

 

https://www.vesti.ru/article/4016666

 

 

📌25. června 2024 20:32: MINISTERSTVO VNITRA ABCHÁZIE ZADRŽELO VŠECHNY PODEZŘELÉ PŘI PŘESTŘELCE NA HRANICÍCH S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Ministerstvo vnitra Abcházie oznámilo zadržení všech podezřelých z přestřelky na hranicích s Ruskem.

 

Tři lidé byli zadrženi. Mezi nimi jsou i dvě jmenovkyně – Kakaliya A.G. narozená v roce 1997 a Kakaliya B.G. narozená v roce 1991. Zadržen byl i Čagovec I.A., narozený v roce 1988.

 

Ministerstvo vnitra Abcházie poznamenává, že podezřelí byli nakloněni tomu, aby se vzdali orgánům činným v trestním řízení v důsledku souboru operativních pátracích opatření.

 

Přestřelka na rusko-abcházské hranici se odehrála odpoledne 23. června. Tři občané Abcházie byli zraněni, jeden člověk zemřel.

 

https://www.vesti.ru/article/4016733

 

 

📌25. června 2024 19:56: MOLDAVSKO PO UKRAJINĚ ZAHÁJILO JEDNÁNÍ O PŘIJETÍ DO EVROPSKÉ UNIE:

 

V Lucemburku byla zahájena mezivládní konference, která formálně zahájila jednání s Moldavskem o členství v EU.

 

Belgický ministr zahraničí Hadja Lahbib, který předsedá Radě EU, uvedl, že z členství v Evropské unii by mělo těžit nejen Moldavsko, ale i samotná EU, takže Moldavsko by mělo pokračovat v práci na reformách a plnit kritéria.

 

Během mezivládní konference, jejíž přenos je zveřejněn na webových stránkách Evropské komise, Lahbib zdůraznil, že zahájení jednání bude obtížné, ale vyjádřil naději, že Moldavsko bude jako člen EU vítáno.

 

Již dříve bylo také oznámeno, že Evropská unie oznámila zahájení jednání s Ukrajinou o vstupu do EU. Podle politologa Sergeje Michejeva bude tento proces dlouhý.

 

https://www.vesti.ru/article/4016662

 

 

📌25. června 2024 19:46: UKRAJINSKÁ ARMÁDA OMYLEM PŘIVEZLA TANK T-64 NA POZICE OZBROJENÝCH SIL RUSKÉ FEDERACE:😂

 

Ukrajinská armáda omylem dodala svůj tank na pozice Ozbrojených sil Ruské federace.

 

Jak uvádí telegramový kanál „Voevoda Broadcasts“, incident se odehrál v oblasti vesnice Ocheretino v DLR. Ukrajinský T-64 přivezli vojáci na tankovém tahači MAN HX81.

 

Když se v zorném poli ruských vojáků objevil traktor s tankem Ozbrojených sil Ukrajiny, byli velmi překvapeni. Podle autorů materiálu Ukrajinci omylem „špatně odbočili“.

 

Vše skončilo tím, že ruské stíhačky spálily přijíždějící tank, jeden z členů posádky MAN HX81 byl zlikvidován a druhý byl zajat.

 

Na konci května se voják Ozbrojených sil Ukrajiny vzdal v Doněckém směru speciální operace na tanku T-64, který ukradl z vlastního. Později požádal o ruské občanství.

 

https://www.vesti.ru/article/4016604

 

 

📌25. června 2024 21:00, BÍLÝ DŮM: UKRAJINA NEDOSTANE POZVÁNKU KE VSTUPU DO NATO NA NADCHÁZEJÍCÍM SUMMITU ALIANCE:

 

Bílý dům oznámil, že Ukrajina neobdrží pozvání ke vstupu do NATO na nadcházejícím summitu aliance.

 

Tato slova pronesl ředitel pro evropské záležitosti Rady národní bezpečnosti USA Michael Carpenter. Upozornil na skutečnost, že výše uvedené rozhodnutí bylo telegrafováno velmi jasně.

 

Carpenter zároveň zdůraznil, že pro Ukrajinu bude vybudován institucionální most ke členství v Severoatlantické alianci. Cílem je, aby byl Kyjev připraven fungovat jako součást NATO, jakmile bude všech 32 členů organizace připraveno pozvat zemi do svých řad.

 

Aliance opakovaně uvedla, že neví, kdy se Ukrajina bude moci stát členem NATO. Vyhlídky na vstup Kyjeva do organizace zůstávají vzdálené.

 

((29. KVĚTNA 2024 3:43, Daily Telegraph: ZELENSKYJ JE ŽÁDÁN, ABY NEPOŽADOVAL, ABY SE NATO BRZY STALO ČLENEM ALIANCE.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj byl požádán, aby nevyvíjel tlak na členy NATO v otázce vstupu Nezaležnaji do Severoatlantické aliance.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj byl požádán, aby letos neoslovoval členské země NATO v otázce podpory vstupu státu do aliance. Uvádí to článek deníku The Daily Telegraph, který se odvolává na zdroje ve Spojených státech a EU.

 

Je třeba poznamenat, že státy, které jsou členy Severoatlantické aliance, jsou !velmi skeptické“ ohledně plného členství Ukrajiny v NATO v blízké budoucnosti.

 

Sám Zelenskyj přitom chce některá specifika ohledně členství Ukrajiny v NATO.))

 

https://www.vesti.ru/article/4016714

 

 

📌25. června 2024 19:20: LAVROV VYJÁDŘIL VDĚČNOST LUKAŠENKOVI ZA PODPORU RUSKA:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov vyjádřil vděčnost běloruskému prezidentovi Alexandru Lukašenkovi za podporu ruských návrhů na řešení situace na Ukrajině.

Lavrov si na setkání s Lukašenkem vyměnil názory na situaci ve světě a na Ukrajině, hlásí ruské ministerstvo zahraničí. Ministr vyjádřil vděčnost běloruskému prezidentovi za podporu speciální operace a ruských návrhů na konečné urovnání ukrajinské krize.

 

Ruské ministerstvo zahraničí ve svém prohlášení také uvedlo, že Lavrov a Lukašenko diskutovali o intenzivní povaze politických kontaktů mezi oběma zeměmi, aktivní dynamice bilaterální spolupráce, integraci do unie a interakci v CSTO, EAEU a SNS.

 

Ministerstvo také poznamenalo, že jednání se dotklo postupu prací na návrhu bezpečnostní koncepce Svazového státu a mezistátní smlouvy o bezpečnostních zárukách mezi zeměmi.

 

Připomeňme, že šéf ruského ministerstva zahraničí byl ve dnech 24. až 25. června na oficiální návštěvě Minsku, jedním z důležitých prohlášení Sergeje Lavrova bylo rozhodnutí přijmout Bělorusko do SCO.

 

https://www.vesti.ru/article/4016633

 

 

📌25. června 2024 20:44, SARKAR MAGOMEDOV: VŠICHNI DAGESTÁNŠTÍ VŮDCI BUDOU PROVĚŘENI:

 

Počet obětí teroristických útoků v Dagestánu se zvýšil na 21 lidí – další policista zemřel v nemocnici na následky zranění. Lékaři bojují o životy dalších obětí. Zatčen byl bývalý šéf Sergokalinského okresu Omarov, jehož synové patřili k teroristům. Všichni ostatní krajští úředníci čekají na rozsáhlé kontroly.

 

Strašlivé události z 23. června začaly v kostele v Derbentu. Manželka Nikolaje Kotělnikova přijímá tento den důstojně. Koneckonců, on sám byl takový – vždy učil své okolí laskavosti a pokoře tváří v tvář těžkým zkouškám.

 

„Ozbrojenec přiskočil a okamžitě vystřelil ze samopalu, manžel upadl. Pak na mě namířil samopal, já začala křičet, on se otočil a vyběhl nahoru,“ říká Valentina Kotelnikovová.

 

Teroristé vběhli do kostela, zapálili ústřední ikonu a dům kněze, kde se modlil a přijímal farníky, a pak šli synagogu zapálit.

 

Na archivních záběrech stojí arcikněz se svými přáteli židem a muslimem.

 

„Vždy se scházíme jak pro radost, tak pro radost. A tak budeme pokračovat… A musíme jít příkladem našim mladým lidem, protože tato tři náboženství jsou vždy pohromadě,“ řekl otec Nikolaj.

 

„Zdá se, že celé město otce Nikolaje milovalo,“ řekl Pjotr Malinskij, tajemník správní rady židovské obce v Derbentu.

 

„Chodil do mešity – pili jsme čaj, povídali si o životě. Když měl Vánoce, Velikonoce, pozval nás. Šli jsme za ním, promluvili jsme si,“ říká imám Seyid-Hashim Mirteibov.

 

„Jak řekl, pouze láska dnes může zachránit naše duše,“ vzpomíná arcikněz Pjotr Gritsenko, zástupce hlavního kněze v zóně speciálních operací.

 

Arcikněz Nikolaj byl v Machačkale také dobře známý. Katedrála Svatého Zesnutí Panny Marie byla také napadena po večerní bohoslužbě, kdy se mnozí ještě nestihli rozejít. Strážný Michail Vavilov, který měl u sebe pouze plynovou pistoli, vstoupil do bitvy a zemřel, čímž dal farníkům čas se schovat.

 

„Náš Míša byl ten nejhodnější hlídač. Projevil odvahu a zachraňoval lidi. Střílel do posledního náboje,“ říká farník.

 

Civilních obětí mohlo být více, ale po útoku na synagogu se gang jako celek do kostela nedostal. To vše díky hrdinství policie.

 

„Nebylo to děsivé. Protože víme, kam a za čím jdeme. Navíc tam byli naši kluci. Chlapi, se kterými jsem mluvil půl hodiny předtím, zemřeli.“

 

„Snažili jsme se civilistům pomáhat, jak jen to šlo. Byli evakuováni. Dělali jsme, co jsme mohli.“

 

V nejtěžších městských podmínkách se policie musela postarat nejen o sebe a kolegy, ale také o civilisty, jako to dělal zesnulý seržant Habib Alijev.

 

„Svou povinnost plnil až do konce. Myslím, že si cenu zasloužil,“ říká Khabibův známý.

 

Teroristé byli konfrontováni policisty z různých regionů, muslimy a křesťany. V bitvě zahynuli 31letý poručík Vitalij Mezencev z Ťumeně a seržant Nariman Nasrulajev, který toho dne synagogu hlídal.

 

Rodinám obětí budou nápomocny orgány republiky. Pátrá se také po všech, kteří se na monstrózním masakru podíleli – zákazníci, organizátoři, spolupachatelé. Mezi zničenými teroristy byly i děti šéfa Sergokalinského okresu, který při výslechu přiznal, že věděl o jejich radikálních názorech.

 

Šéf Dagestánu Sergej Melikov oznámil rozsáhlé inspekce: „Nařídil jsem prostudovat osobní spisy všech, kteří v současné době zastávají vysoké funkce v Dagestánu, včetně poslanců lidového shromáždění.“

 

Melikov si je jistý, že útoky na kostely a vraždy náboženských osobností slouží jedinému účelu – rozdělit republiku a vyvolat mezináboženské spory. Ale soudě podle reakce ve společnosti je efekt opačný. Incident odsoudil muftiát a dokonce i sportovní komunita v čele s šampionem UFC Islamem Makhachevem.

 

„Poselstvím našeho náboženství je být přátelský ke všem lidem. V našem náboženství je vražda jednoho člověka ztotožňována s vraždou celého lidstva,“ řekl Makhachev.

 

Všichni důstojníci ministerstva vnitra, kteří zemřeli při teroristickém útoku, budou vyznamenáni Řádem statečnosti. Až do 26. června je v republice vyhlášen smutek.

 

https://www.vesti.ru/article/4016673

 

 

📌25. června 2024 19:20: RJABKOV OZNAČIL RIZIKO PŘÍMÉHO OZBROJENÉHO STŘETU JADERNÝCH MOCNOSTÍ ZA VYSOKÉ:

 

Rusko má zdroje na to, aby zajistilo, že signál v oblasti jaderného odstrašení se dostane na Západ, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

 

Jak řekl diplomat během Primakovova čtení, dnes je riziko přímého ozbrojeného střetu mezi jadernými mocnostmi vysoké. Naše země má však zdroje na to, aby vyslala signál Západu v oblasti jaderného odstrašování – a to i při absenci vlastní připravenosti Západu vést solidní dialog.

 

„Ale nebezpečí existuje, nemělo by se podceňovat, že druhá strana může udělat chybu,“ dodal Rjabkov.

 

Současná situace podle něj nemá jednoduchá řešení a snadná řešení. A podcenění ochoty Ruska postavit se za sebe ze strany západních oponentů se může stát tragickým a fatálním, píše TASS.

 

Primakovova čtení se poprvé konala v roce 2015. Na tomto fóru se diskutuje o situaci na světové scéně v celé její rozmanitosti. Desáté setkání se zaměří na roli BRICS při formování nového mezinárodního řádu. Vladimir Putin ve svém pozdravu účastníkům poznamenal, že se těší na výměnu názorů na mírové iniciativy Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4016635

 

 

📌25. června 2024 13:06: KADYROV NAŘÍDIL POSÍLIT BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ V ČEČENSKU:

 

Hlava Čečenska Ramzan Kadyrov nařídil zintenzivnit práce na zajištění veřejné bezpečnosti v republice po sérii teroristických útoků v Dagestánu.

 

Vyzval rovněž vedení donucovacích orgánů v regionu, aby zintenzivnilo úsilí o předcházení terorismu a náboženskému extremismu.

 

„Zvláštní důraz musí být kladen na boj proti radikální ideologii přicházející z evropských zemí,“ napsal Kadyrov na svém kanálu Telegram.

 

Hlava republiky varovala, že jakékoli zásahy do životů policistů a vládních agentur budou přísně potlačeny.

 

Kromě toho Kadyrov požádal všechny Čečence, aby byli obzvláště ostražití a chránili své příbuzné před vlivem teroristické ideologie.

 

„Nedbalost v této věci může vést k vážným a tragickým následkům,“ varoval šéf Čečenska.   V důsledku několika ozbrojených útoků v Derbentu a Machačkale 23. června bylo zabito 21 lidí, včetně 15 policistů a zaměstnance Národní gardy, více než 20 lidí bylo zraněno. Pět militantů bylo zlikvidováno. V souvislosti se sérií teroristických útoků v Dagestánu od 24. do 26. června byl vyhlášen smutek.

 

https://www.vesti.ru/article/4016806

 

 

📌25. června 2024 22:22: BÍLÝ DŮM MŮŽE ZRUŠIT ZÁKAZ NASAZENÍ VOJENSKÝCH KONTRAKTORŮ NA UKRAJINĚ:

 

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pracuje na zrušení faktického zákazu nasazení amerických vojenských kontraktorů na Ukrajině.

 

Bílý dům přitom zatím neobdržel souhlas s tímto krokem od Bidena.

 

„Prezident je neoblomný v tom, že nepošle americké vojáky na Ukrajinu,“ řekl jeden z vysoce postavených představitelů.

 

Podle zdrojů, pokud takové rozhodnutí padne, bude realizováno ještě letos. Americká administrativa doufá, že dodavatelé pomohou urychlit opravy a údržbu zařízení používaného ozbrojenými silami Ukrajiny. Podle propočtů autorů plánu bude na Ukrajině současně několik desítek až několik stovek dodavatelů, píše RIA Novosti.

 

Začátkem června vyšlo najevo, že na území Ukrajiny byla spuštěna dílna na opravy a výrobu obrněných vozidel, kterou společně vytvořily Ukroboronprom a německý koncern Rheinmetall. Kyjev doufá, že nyní oprava zahraniční techniky používané ozbrojenými silami Ukrajiny proběhne rychleji, což umožní její co nejrychlejší návrat na frontu.

 

https://www.vesti.ru/article/4016762

 

 

📌25. června 2024 13:06: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELOVALY OBYTNOU ČTVRŤ DONĚCKA HIMARS, JEDEN ČLOVĚK BYL ZABIT:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly obytnou čtvrť Doněck. V důsledku incidentu byl zabit nejméně jeden člověk a dva byli zraněni.

 

Ostřelování bylo pravděpodobně provedeno z HIMARS MLRS. Úder byl zasazen na Kujbyševově ulici, uvedla agentura TASS s odkazem na operační služby DLR.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny pokračují v ostřelování Doněcku. O den dříve zůstalo po dalším útoku bez elektřiny přes 24 tisíc odběratelů.

 

https://www.vesti.ru/article/4016758

 

 

📌25. června 2024 22:12: RUSKÝ PILOT ZABRÁNIL SRÁŽCE SU-34 S BEZPILOTNÍM LETOUNEM MQ-9 REAPER V SÝRII:

 

Ruský pilot zabránil srážce Su-34 s bezpilotním letounem MQ-9 Reaper v Sýrii

 

https://www.vesti.ru/article/4016810

 

 

📌25. června 2024 22:29: ZEMĚ BRICS SI DÁVAJÍ PAUZU V OTÁZCE NOVÝCH ČLENŮ:

 

Země BRICS se rozhodly dát si pauzu v otázce přistoupení nových členů. Uvedl to ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov během setkání s předsedkyní Rady republiky Národního shromáždění Běloruska Natalií Kochanovovou.

 

Rozhodnutí dát si pauzu bylo učiněno drtivou většinou hlasů v „desítce“, řekl Sergej Lavrov.

 

Podle něj je to nutné k tomu, aby se ůstrávily“ země, které nedávno vstoupily do asociace a které zdvojnásobily své členství. Ministrova slova jsou citována na webu ruského ministerstva zahraničí.

 

Poradce ruského prezidenta Jurij Ušakov již dříve uvedl, že počet zemí, které si přejí vstoupit do BRICS, neustále roste. Celkem již bylo podáno více než 30 žádostí.

 

https://www.vesti.ru/article/4016812

 

 

📌25. června 2024 22:32: PESKOV OZNAČIL PROHLÁŠENÍ ŽALOBCE ICC O SPOLUPRÁCI S RUSKEM ZA ABSURDNÍ:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov označil prohlášení žalobce Mezinárodního trestního soudu (ICC) o touze spolupracovat s Ruskem na situaci na Ukrajině za absurdní a nesmyslné.

 

:Neuznáváme jurisdikci tohoto soudu. Jeho verdikty nepovažujeme za legitimní. Nevidíme sebemenší námět pro spolupráci,“ řekl mluvčí Kremlu agentuře TASS.

 

Prokurátor ICC Karim Khan již dříve oznámil své přání spolupracovat s Moskvou na situaci na Ukrajině.

 

Přípravný senát Mezinárodního trestního soudu vydal 25. června v souvislosti s ukrajinským konfliktem zatykače na tajemníka Bezpečnostní rady Ruské federace Sergeje Šojgua a náčelníka Generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace Valerije Gerasimova. Tisková služba ruské bezpečnostní rady označila toto rozhodnutí za bezvýznamné „otřesy vzduchu“ přijaté v rámci hybridní války Západu proti Rusku.

 

https://www.vesti.ru/article/4016813

 

 

📌25. června 2024 21:23, RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: 90 RUSKÝCH VOJÁKŮ SE VRÁTILO Z ÚZEMÍ KONTROLOVANÉHO KYJEVEM:

 

V důsledku vyjednávacího procesu se z území kontrolovaného Kyjevem vrátilo 90 ruských vojáků. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

 

Ministerstvo poznamenává, že na Ukrajinu bylo na oplátku převezeno 90 válečných zajatců ozbrojených sil Ukrajiny.

 

90 ruských vojáků v zajetí bylo ve smrtelném nebezpečí. V současné době je jim poskytována nezbytná lékařská a psychologická pomoc.

 

Vojáci budou převezeni do Moskvy k léčbě a rehabilitaci.

 

Ministerstvo obrany také poznamenalo, že Spojené arabské emiráty poskytly humanitární zprostředkování.

 

Komisařka pro lidská práva v Rusku Taťána Moskalkovová již dříve uvedla, že k dnešnímu dni bylo mezi Moskvou a Kyjevem zorganizováno více než 40 výměn vězňů. Tento proces je obtížný, ale FSB a ministerstvo obrany dělají vše pro to, aby se nezastavil.

 

https://www.vesti.ru/article/4016752

 

 

📌25. června 2024 23:55: TŘI LIDÉ BYLI ZABITI A DEVĚT ZRANĚNO V DŮSLEDKU UKRAJINSKÉHO OSTŘELOVÁNÍ DONĚCKA:

 

Šéf DLR Denis Pušilin oznámil oběti dalšího ostřelování hlavního města republiky armádou kyjevského režimu.

 

„V důsledku ukrajinské agrese byli dnes zabiti tři civilisté republiky, dalších devět bylo zraněno,“ napsal Denis Pušilin na svém kanálu Telegram.

 

Upřesnil, že v Kujbyševském okrese v Doněcku byli při ostřelování z MLRS zabiti tři lidé: žena a muž v obytném domě a také její zaměstnanec na čerpací stanici.

 

Devět lidí utrpělo zranění různě vážného stavu v městských čtvrtích Kujbyševskij a Petrovskij. Všem obětem byla poskytnuta nezbytná lékařská péče.

 

Kromě toho bylo poškozeno šest obytných budov, čerpací stanice a kotelna.

 

Pušilin poznamenal, že AFU provedla 16 útoků, vypálila 39 munice. Používalo se raketové dělostřelectvo, dělostřelectvo ráže 155 mm, včetně kazetového dělostřelectva.

 

Dříve byli v důsledku ukrajinského ostřelování DLR zraněni čtyři lidé.

 

https://www.vesti.ru/article/4016887

 

 

📌26. června 2024 0:33: MINISTŘI OBRANY RUSKA A SPOJENÝCH STÁTŮ SI VYMĚNILI NÁZORY NA SITUACI KOLEM UKRAJINY:

 

Andrej Bělousov a Lloyd Austin spolu telefonicky hovořili.

 

Z iniciativy americké strany se uskutečnil telefonický rozhovor mezi Andrejem Bělousovem a Lloydem Austinem. Ministři obrany Ruska a Spojených států si vyměnili názory na situaci kolem Ukrajiny. Informovala o tom tisková služba Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Je třeba poznamenat, že Andrej Bělousov upozornil svůj americký protějšek na nebezpečí další eskalace situace v souvislosti s probíhajícími dodávkami amerických zbraní ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

Diskutovalo se i o dalších otázkách, dodalo ruské ministerstvo obrany.

 

Andrej Bělousov již dříve uvedl, že v zóně speciální vojenské operace mají ruští vojáci iniciativu podél celé frontové linie a aktivně snižují bojový potenciál nepřítele.

 

https://www.vesti.ru/article/4016890

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 26.06.2024“:

➡️☭☆ Rjabkov řekl, že dnes jsou rizika přímého ozbrojeného střetu mezi jadernými mocnostmi vysoká

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ministerstvo vnitra Abcházie oznámilo zadržení všech podezřelých z přestřelky na hranici s Ruskem

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelectvo dává teplo. Posádka houfnice „Msta-B“ skupiny vojsk „Střed“ zničila další baštu ukrajinských ozbrojených sil ve směru Avdějevskij.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️90 ruských vojáků bylo vráceno z území kontrolovaného Kyjevem, na oplátku bylo 90 válečných zajatců převedeno do ozbrojených sil Ukrajiny, SAE poskytly zprostředkování při návratu ruského vojenského personálu ze zajetí, hlásí ruské ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin posmrtně udělil medaili za odvahu zavražděnému strážci katedrály Nanebevzetí Panny Marie v Machačkale. 20 policistů, včetně těch, kteří byli zabiti při teroristickém útoku, obdrželo Řád odvahy.

Putin také udělil medaile za statečnost dagestánským policistům, kteří se podíleli na zatčení teroristů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Dne 25. června 2024 proběhl z podnětu americké strany telefonický rozhovor mezi ministrem obrany Ruské federace Andrejem Belousovem a ministrem obrany USA L. Austinem.

Ministři obrany si vyměnili názory na situaci kolem Ukrajiny.

A.R. Belousov upozornil na nebezpečí další eskalace situace v souvislosti s pokračujícími dodávkami amerických zbraní do Ozbrojených sil Ukrajiny.

Diskutovalo se i o dalších otázkách.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *