, ,

26.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

26.05.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢💉🎚️🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.5.2024, Volný bloG, Angelika Bazalová: ANALÝZA. OCHRÁNILY NOVÉ VAKCÍNY LIDI PŘED COVIDEM? ÚZIS falšuje data:

 

👉Údaje o hospitalizacích a úmrtích lidí očkovaných novou vakcínou Comirnaty XBB 1.5 si vyžádal server Mainstream. Na tato data použil stejný výpočet, kterým dříve propagátoři plošné vakcinace dokazovali, jak jsou vakcíny účinné. A ZJISTIL, ŽE TENTÝŽ VÝPOČET DNES DOKAZUJE PRAVÝ OPAK.

 

👉Na začátku poslední covidové sezóny, tedy vloni na podzim, slíbil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek 👹 lidem, že se hospitalizacím a těžkým průběhům nemoci Covid-19 vyhnou, pokud se nechají očkovat nejnovější dostupnou verzí vakcíny proti covidu, jež nese označení Comirnaty XBB 1.5. A sám si hned nechal před kamerami vakcínu aplikovat.  Uplynulo několik měsíců, epidemie je v plném proudu, v nemocnicích leží a umírají pacienti s covidem a média dokola opakují mantru o tom, že vakcíny chrání. 👹

 

👉„V nemocnicích leží desítky lidí s těžkým průběhem covidu. Ministerstvo zdravotnictví varuje, že takových lidí bude dál přibývat,” 👹 oznámila z obrazovky před pár dny moderátorka Událostí České televize. „Zrovna včera nám tady jedna pacientka zemřela,” pokračuje v reportáži z českých nemocnic David Havel, přednosta plicní kliniky FN Plzeň. A hned dodává „povinný” dovětek o tom, 👉 že s covidem umírají zejména neočkovaní pacienti. 👹 A už se na obrazovce objevuje šéf Úřadu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek, 👹 který apeluje, aby lidé předcházeli těžkým průběhům nemoci očkováním.

 

DALŠÍ DÁVKY JSOU SMOTÁNY V JEDNOM SLOUPCI:

 

Mainstream se tedy chtěl podívat na data ÚZIS, zda jsou slova Ladislava Duška  o ochranném účinku nové verze vakcíny podložena čísly. Ale ouha! Statistiky zveřejněné na stránkách ministerstva zdravotnictví (příloha 04) 👉 neuvádějí, jak jsou na tom lidé očkovaní právě tou nejnovější vakcínou Comirnaty XBB 1.5!

 

👉Všechny dávky aplikované po druhém boosteru jsou skryty ve sloupci dokončené očkování s druhou posilovací dávkou

👉Z veřejných dat tak lze vyčíst, kolik lidi s jednou, dvěma a třemi dávkami zemřelo či právě leží s covidem v nemocnici, ale všechny další dávky jsou už smotány dohromady do jediného sloupce, takže o lidech, kteří na podzim uposlechli výzvu ministra Válka, neříkají statistiky vůbec nic. 👹 Už to samo o sobě je divné. Pokud ÚZIS systematicky nesleduje stav lidí po podzimním očkování, jak může Ladislav Dušek v televizi cokoliv o účincích vakcín tvrdit?

 

👉„Na můj dotaz, proč reporty nejsou aktualizované, mi napsali, že by museli udělat složitou a časově náročnou úpravu aplikace, která je vytváří. 👹 Prý jde o relativně malý počet osob 👹, kterých se tato data týkají, a mají jiné priority 👹. To je ovšem bizarní vysvětlení, protože očkovaných pátou dávkou je plná třetina očkovaných čtvrtou dávkou. Jednoznačně se tím „dopouštějí zkreslování dat, 👹 ” říká Roman Kovařík, který se přímo ÚZIS na důvod, proč jsou statistiky neúplné, zeptal.

 

Počítáme s Duškem:

 

👉 Mainstream se nechtěl zdržovat zasíláním oficiálních žádostí o čerstvá data týkající se výhradně podzimního očkování, 👉a tak požádal senátorku Jitku Chalánkovou, zda by se na ministerstvu nezeptala za nás. Díky ní údaje o počtech hospitalizovaných a zemřelých pacientů s covidem, očkovaných nejnovější verzí vakcíny, získal. Odpověď jí zaslal náměstek Josef Pavlovic.

 

👉Chtěli jsme zjistit, o co Ladislav Dušek svoje tvrzení opírá, a proto jsme se rozhodli, že ochranný účinek nejnovější vakcíny zkusíme spočítat úplně stejně, jako to Duškův úřad dělal po celu dobu pandemie.  A tak jsme s matematikem Tomášem Fürstem dosadili čerstvá čísla, která nám předala senátorka Chalánková do standardního „Duškova vzorečku” a porovnali jsme je s údaji o neočkovaných 👹. Výsledek vidíte níže v tabulce. Podrobný postup výpočtu naleznete zde.

 

👉Při pohledu na poslední sloupec tabulky se chce spolu s klasikem zvolat: Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

👉Ochrana proti hospitalizaci je dle „Duškovy metodiky“ u očkovaných novou vakcínou o 36 procent procent horší než u neočkovaných. 👹

👉Ochrana proti těžkému průběhu, který skončí na jednotce intenzivní péče, je horší o více než 20 procent. 👹 Pouze proti úmrtí vakcína trochu chrání.

👉Očkovaní mají zhruba o 5 procent nižší šanci, že s covidem zemřou než neočkovaní.

👉„S TAKOVOU BY SE MĚLO S OČKOVÁNÍM OKAMŽITĚ PŘESTAT,” komentuje výsledek Tomáš Fürst.

 

Falšování výsledků:

 

👉Po tomto překvapivém zjištění jsme se zahloubali do tabulek dlouhodobě zveřejňovaných na webu Ministerstva zdravotnictví ČR pořádně. Ukázalo se, že jsou děravé jako řešeto. 👉Políčka, kde má být porovnán ochranný účinek vakcín mezi jednotlivými kategoriemi pacientů, zůstávají často prázdná, nebo jsou v nich nuly.

 

👉Jak je to možné, vysvětluje Tomáš Fürst: „Výsledky výpočtu jsou totiž v tabulce uvedeny, jen když vychází tak, jak se to Duškovi hodí, tedy kladně. Tam, kde ochranný účinek vakcín vychází záporně, napíší do tabulky nulu, aby to tolik nebilo do očí. DÁ SE TEDY ŘÍCT, ŽE VÝSLEDKY FALŠUJÍ.”

 

👉„Pokud jde o prázdná políčka, z legendy vyplývá, že je nechávají tam, kde mají ´nízký počet záznamů´. Jenomže není jasné, jaký limit pro výpočet si stanovili a proč,” doplňuje ho Karel Drbal.

 

👉„Postup, kdy je vypočtená hodnota nahrazena odlišným, ručně zadaným číslem, které neodpovídá popisu pole – naplňuje definici fabrikace dat,” říká Tomáš Fürst a dodává: „Abych celou absurditu dotáhl do konce, přepočítal jsem Duškovy tabulky celé a všude tam, kde hodnoty chybí, nebo kde jsou ručně dosazené nuly, jsem dosadil čísla, tak jak vycházejí podle Duškovy metodiky.

„Nechal jsem tam i dělení nulou, nechal jsem tam i výsledky z malých souborů, prostě jsem tabulkou nechal projet automatický vzorec na výpočet ochranného faktoru,” říká Tomáš Fürst. Výsledek je zde.

 

👉„Kdyby tohle byla pravda,” komentuje výslednou tabulku doplněnou o zatajované údaje imunolog Karel Drbal, „musely by všechny dozorové orgány vyhlásit red alert.

((Red Alert je realtimová strategická počítačová hra z roku 1996. Je součástí herní série Command & Conquer. Red Alert vytvořila společnost Westwood Studios v době, kdy v počítačích převládal operační systém MS-DOS a Windows 95 byl úplnou novinkou. Hra podporuje oba operační systémy.))

👉OCHRANNÝ ÚČINEK VAKCÍN VYCHÁZÍ NĚKDE TŘEBA MINUS TŘI STA PROCENT!!! 👹 👹

👉 „Jak si vysvětlit, že na tyhle šokující výsledky vůbec nikdo nereaguje?“👹 táže se Karel Drbal.  A hned si také odpovídá: 👉„Protože je to celé nesmysl.

👉 ÚZIS vlastně jenom vykazuje činnost, ale jinak si po celou dobu pandemie dělá z veřejnosti i odborníků dobrý den!!!”👹

 

👉„ÚZIS chrlí barevné tabulky a hezké prezentace bez toho, aby kdokoliv posuzoval, zda jejich úžasné obrázky říkají něco o reálném světě,”👹 komentuje výslednou tabulku člen České statistické společnosti, biostatistik Arnošt Komárek z Matematicko fyzikální fakulty UK.

 

STATISTICKÁ NEHORÁZNOST:

 

👉Mechanizmus, který ÚZIS na výpočet ochranného účinku vakcín po celou dobu pandemie používá, je totiž doslova statistická nehoráznost!!!

👉V čem je problém?  Kdybychom skutečně chtěli porovnat jednotlivé skupiny navzájem a zjistit, která je lépe chráněna, museli bychom srovnávat srovnatelné. Výpočet totiž nezohledňuje, že jedna či druhá skupina na tom může být bez ohledu na očkování zdravotně či věkově o hodně lépe než druhá. ÚZIS se o správné srovnání nikdy ani nepokusil. 👹 👉Místo toho píše do výkazů nesmyslné výpočty a výsledky přepisuje, když se nehodí. 👹

 

👉„Schválně jsme to spočítali podle metodiky ÚZIS, abychom ukázali k jakým bizarním výsledkům to vede. Šokující je, že všem je úplně jedno, co si Ladislav Dušek na ÚZIS počítá,” 👹 říká Karel Drbal.

Karel Drbal ale nemá úplně pravdu. V dobách vrcholící pandemie se Duškovy zběsilé propočty účinnosti vakcín náramně hodily. Čísla totiž po určitou dobu vycházela kladně, jak si zastánci vakcinace přáli, a výsledky tak skvěle sloužily k předstírání, že vakcíny fungují. 👉 DNES VEDE STEJNÝ VÝPOČETNÍ POSTUP K OPAČNÉMU ZÁVĚRU A VŠICHNI SE TVÁŘÍ, JAKOBY SE NECHUMELILO. 👹

 

JSME SLEPÍ JAKO KRTCI:

 

👉 Připomeňme, že na jaře 2020 stál Ladislav Dušek před poslanci zdravotnického výboru a slibovali jim, že když mu dají volnou ruku a dovolí mu propojovat různé zdravotnické databáze, on na oplatku bude schopen předvídat vývoj pandemie. 👹

👉 „Bez toho budeme slepí jako krtci,” apeloval tenkrát 👹.

Jeho víra v data, která nám umožní řídit pandemii odborně a vědecky byla zcela neochvějná.

👉Výsledky dnes vidíme. Tedy vlastně nevidíme.

 

👉„Za celou dobu pandemie nás nikdo nevyzval, abychom odborně provedli analýzu zjištěných údajů,” říká v jedné z diskusí Mainstreamu biostatistik Arnošt Komárek.

 

👉 I Mainstream v minulosti žádal  ÚZIS, aby poskytl taková data, z nichž bude možné odvodit přesnější obrázek o tom, jak jsou vakcíny účinné. 👉 MARNĚ.

👉 ÚZIS dělá Velkého bratra, s posvěcením zákonodárců sbírá o občanech veškeré myslitelné zdravotnické údaje, ale odpověď na otázku, zda vakcíny fungují nebo ne, stejně nedává. Řečeno slovy Ladislava Duška – slepí jako krtci jsme dál.

 

👉Přesto Ladislav Dušek před kamerami tvrdí, že vakcíny proti covidu pacienty před těžkým průběhem nemoci chrání. 👹

👉Dokázali jsme, že s použitím jeho vlastní metodiky výpočtu k takovému závěru nikdy nemohl dojít a žádný jiný postup nepředložil. Při té příležitosti jsme zjistili, že manipuluje s daty a přepisuje nehodící se výsledky.

 

👉Ladislav Dušek BY MĚL VYSVĚTLIT, PROČ LŽE. 👹

 

https://denik.to/ochranily-nove-vakciny-lidi-pred-covidem-uzis-falsuje-data/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR07YTXG59dW2pVIlqc1vEEE2q1aTnV-Ig3zMgTb02CBEtjP_xQPvQuVbLY_aem_ASSmLdlERI8EXMbXqHXt1DZllx5wTYECEsV3nVIItMkTxEc-ZfJY5JbXDvuFm1M0Sj204h3J4dXagGIGqYHt5YSr

 

📌 ROZRUCH V EVROPSKÉM PARLAMENTU. Požádal jsem o krátkodobou změnu programu, aby se vyjasnily dohody o vakcínách mezi Evropskou komisí a Big Pharma. | Christine Anderson: „Je špatné, že je Von der Leyer zkorumpovaná ještě horší, že to parlament kryje…..mikrofon vypnuty.

 

https://t.me/absurdnisvet/73568

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVO DONĚCKÉ BOMBARDOVÁNÍ SMETLO 11.000 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ, ZATÍMCO ZELENSKYJ BRÁNÍ CHARKOV

 

https://youtu.be/SNzevD5I-zI?si=752wqkG0Gp-EZCFw

 

📌26. května 2024 7:55: AMERICKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ POHROZILO ZAHRANIČNÍM BANKÁM PŮSOBÍCÍM V RUSKU SANKCEMI:

 

Evropské banky čelí obrovským rizikům, když působí v Rusku, řekla americká ministryně financí Janet Yellenová v rozhovoru pro agenturu Reuters.

 

„Práce v Rusku vytváří strašně moc rizik (pro evropské banky – pozn. red.),“ řekla.

 

Ministr poznamenal, že Washington zvažuje možnost zpřísnění sekundárních sankcí proti finančním organizacím, které údajně přispívají k úsilí v rámci speciální operace na Ukrajině. Yellenová zároveň neposkytla podrobnosti a neoznámila jména bank, proti nimž by takové sankce mohly být namířeny.

 

https://www.vesti.ru/article/3968355

 

 

📌26. května 2024 7:57: UNDERGROUNDOVÝ AKTIVISTA LEBEDĚV HOVOŘIL O NOVÉM ZPŮSOBU ÚTĚKU UKRAJINCŮ DO ZAHRANIČÍ:

 

Obyvatelé Ukrajiny přišli s novým způsobem, jak uniknout do zahraničí – přes tranzitní zónu Moldavska po dálnici Oděsa-Reni.

 

„Ukrajinci jezdí autem po dálnici Oděsa-Reni, na které je mezi kontrolními stanovišti tranzitní úsek moldavského území, v této tranzitní zóně není možné zastavit, lidé nechávají auta na dálnici a utíkají směrem k moldavské vesnici Palanka,“ řekl agentuře RIA Novosti Sergej Lebeděv, koordinátor Nikolajevského metra, s odkazem na své kolegy.

 

Od 24. února 2022 bylo na Ukrajině zavedeno stanné právo, následující den prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal dekret o všeobecné mobilizaci. Po dobu stanného práva mají muži ve věku od 18 do 60 let zakázáno opustit území Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3968312

 

 

📌26. května 2024 6:59: SEDM BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLO SESTŘELENO V OKRESECH KURČATOV A RYLSKIJ V KURSKÉ OBLASTI:

 

V noci na neděli 26. května bylo v okresech Rylsky a Kurchatovsky v Kurské oblasti sestřeleno sedm bezpilotních letounů Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Výsledky práce výpočtů protivzdušné obrany oznámil úřadující gubernátor regionu Alexej Smirnov ve svém kanálu Telegram. Jak bylo uvedeno, protivzdušná obrana Ministerstva obrany Ruské federace zničila sedm bezpilotních letounů leteckého typu nad územím Rylského a Kurčatovského okresu Kurské oblasti.

 

„Pokud najdete trosky UAV, nedotýkejte se jich a nepřibližujte se k nim,“ zdůrazňuje Alexej Smirnov a dodává, že nebezpečný nález můžete nahlásit na čísle 112.

 

https://www.vesti.ru/article/3968350

 

 

📌26. května 2024 6: 27: RUSKÁ ARMÁDA EVAKUOVALA ZPOD PALBY VSU OBYVATELE VOLČANSKA:

 

Vojáci skupiny jednotek Sever evakuovali zpod palby VSU civilisty Volčanska Harkovské oblasti.

 

„Bojovníci VSU, ustupující, bijí do obytných domů dělostřelectvem a drony kamikaze. Pod jedním z takových úderů se ocitli obyvatelé Volčanska Konstantin Igorovič a Světlana Vladimirovna „, uvádí Ria Novosti s odkazem na ministerstvo obrany RF.

 

Upozorňuje, že nyní evakuovaní podstupují léčbu v jedné z nemocnic v Bělehradě. Podle Konstantina Igoroviče a Světlany Vladimirovny zůstali naživu jen díky hrdinství ruských vojáků. Evakuovaní také řekli, že předtím seděli po dva týdny ve sklepě, při jedné z ran VSU muž utrpěl zranění ruky.

 

„Místní lidé seděli pod stromem, schovávali se před palbou VSU. Našli je naši vojáci, vzali je k sobě. Muž byl zraněn. Na levé ruce neměl prsty. Řekl, že přiletěl nepřátelský dron a spiknul na ně, “ uvádějí totiž ve zprávě resortu slova řidiče s povoláním Culibin.

 

Evakuovaní také řekli, že ukrajinští vojáci organizují v domech civilistů palebné body a při ústupu stavbu ničí. Bojovníci VSU navíc podle obyvatel útočí na civilisty pomocí dronů – kamikaze.

 

https://www.vesti.ru/article/3968327

 

 

📌26. května 2024 8: 27: ZAÚTOČIL NA LETIŠTĚ VE STAROKONSTANTINOVĚ, KDE SE KYJEV PŘIPRAVUJE PŘIJÍMAT F – 16:

 

V noci na 26. května bylo město Starokonstantinů v Chmelnické oblasti Ukrajiny zasaženo sérií útoků, cíle se staly vojenskými a energetickými objekty.

 

tom Ria Novosti řekl koordinátor Nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv. Podle něj byl také zasažen útok na vojenské letiště, které kyjevské úřady připravovaly na příjezd stíhaček F – 16.

 

Další úder přišel ve směru ke Starokonstantinovské střelnici, kde se podle odboje nacházela zahraniční vojenská technika a prováděla výcvik mobilizovaných občanů Ukrajiny při práci s ní zahraničními instruktory.

 

Jeden z úderů byl zasažen na trati města, poté, jak Lebeděv poznamenal, došlo k  „velmi silné detonaci “ a Starokonstantinové zůstali bez elektřiny. Televize TSN již dříve informovala o výbuších ve městě a později upřesnila, že byl obehnán. Exploze probíhala také v Kyjevské a Žitomírské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/3968342

 

UKRAJINSKÝM PILOTŮM F – 16 BRÁNÍ UČIT SE NEZNALOST JAZYKŮ:

 

Na Ukrajinu se chystají poslat zastaralé F – 16 vyrobené v 70. a 80. letech minulého století. Pro západní země zůstává Ukrajina místem. Nicméně ani nové F – 16 nebudou schopny situaci na frontě změnit.

 

Kyjevský režim vyslýchá americká letadla od začátku konfliktu. A zhruba ve stejnou dobu Západ ANO i nyní je konkrétností málo. Kdy předají stíhačky, není jasné. Mluvčí vzdušných sil Ukrajiny tento týden uvedl, že „po Velikonocích“. Katolické Velikonoce jsou už dávno pryč. Pravoslavní ji slaví 5. května. Každopádně „po Velikonocích“ je totiž pojem také poměrně protažitelný.

 

Počet letadel se liší. Nejde ale zjevně stovky, ale o desítky jednotek. Americký ministr obrany Lloyd Austin říkal, že Ukrajina dostane více než jednu letku F – 16. Jedna letka je dvanáct letadel. Na VSU tvrdí, že k „přemostění“ potřebují nejméně čtyři letky.

 

Zdá se, že první letadla pocházejí z Dánska. Vláda souhlasila s nasazením 19 stíhacích letounů.

Kromě Dánů přislíbilo 24 letadel Nizozemsko, 22 Norsko. Ježek je chtěla předávat Belgii, zatím ale není známo kolik.

 

„Je to seriózní stroj, ale musíme vzít v úvahu, že ji velmi silně “ svléknou „, než předají Ukrajině, a Ukrajina dostává auto prostějovské. Tedy ne ty nejdokonalejší úpravy tohoto F – 16, ale poměrně stařičký stroj. Jak si povede ve vzdušném boji, je zatím na mluvení ještě brzy. „Zažijeme – uvidíme,“ říká Alexandr Charkovskij, vojenský expert, zvláštní zpravodaj listu Argumenty týdne.

 

Hlavní problém je, kdo je bude řídit. Piloti pro budoucí ukrajinská letadla se nyní učí v USA a Dánsku. Každý odborník ale potvrdí, že rychle přeučit letce není možné.

 

Například v Dánsku probíhají rekvalifikace od srpna 2023. Mírně řečeno, času není mnoho: technika je složitá, plus jazyková bariéra. Ve výcvikovém plánu přitom nejsou žádné tréninkové lety imitující vzdušný boj. Ukrajinské letce navádí výhradně na údery „vzduch – země „.

 

Není to tak dávno, co francouzský deník Le Monde napsal, že ukrajinským letcům, kteří jsou nyní na hřištích NATO v Evropě, se ještě učí a učí se. Podle informací z deseti ukrajinských důstojníků šest před první fází evropského výcviku ani jednou v životě neřídilo stíhačku. První půlrok strávili budoucí piloti F – 16 studiem angličtiny a teprve pak přešli k základům bojového letectva. A podle nejoptimističtějších odhadů se do řady budou moci postavit až do konce roku 2024, nebo na začátku roku 2025.

 

„Ukrajinští piloti nebudou moci normálně řídit tato letadla. Je zřejmé, že pilotovat budou žoldáci z ČVK, kde jsou k dispozici zkušenosti z bojů na podobných letadlech. Myslím, že nedoletí na válečnou linii. Máme C – 400, C – 500, C – 300 – to vše krásně odpracuje podle F – 16. A celé PR americké armády, která pomáhá ukrajinské juntě, skončí velmi rychle, “ myslí si Jevgenij Michajlov, vojenský expert, ředitel Centra strategických studií zemí Jižního Kavkazu.

 

Předpokládejme, že za útok ukrajinských F – 16 zavřou žoldáky. Odkud budou vzlétat? Ruská armáda pravidelně útočí na zázemí VSU. Právě nedávno naše armáda zasáhla několik leteckých základen na západě Ukrajiny, které se snažily připravit na rozmístění F – 16.

 

„Kde se mají zakládat? Síť letišť je neustále pod palebnou kontrolou Ruska. Ty by pravděpodobně měly být založeny na letištích ne ukrajinských. Proto se vody Černého moře vznášejí – to jsou tedy letiště Rumunska, Západ si myslí, že bychom měli hrát podle pravidel a oni budou hrát, jak si myslí, a vyhrožovat nám palcem,“ vysvětluje Denis Baturin, politický poradce, poradce předsedy Společné komory Republiky Krym.

 

V Rumunsku může být umístěním F – 16 letiště 57. letecké základny v Konstanci. Objekt se nachází 100 kilometrů od ostrova Zmeinej. A také je tam umístěno středisko výcviku pilotů. Stranou zřejmě nezůstane ani Polsko. Může jít zejména o nebývalé navazující letiště v Žďáru. Každopádně, jak na konci března poznamenal náš prezident, pokud budou předaná Ukrajině letadla spouštěná ze třetích zemí, stanou se pro nás legitimním cílem.

 

„Respektive situace nastává tak, že jít k tomuto kroku je velké dobrodružství. Půjdou, zahrají si vabank? Každopádně naše vojenské vzdušné síly a ozbrojené síly jsou připraveny potkat F – 16, “ je si totiž jistý Vadim Minggav, vojenský expert, politolog.

 

No a nezapomínejme, že kyjevský režim se dostával do konfliktu ne bez letectva. Na začátku SVO bylo v rámci Vzdušných sil Ukrajiny zařazeno 152 bojových letadel. I podle západního tisku jen za první rok a půl ruská armáda zničila 70 okřídlených strojů. Ztráty se nejprve pokoušely kompenzovat na úkor sovětských zásob z východní Evropy, ale brzy se vyprázdnily i hangáry Polska, Slovenska a Bulharska.

 

Samozřejmě není třeba podceňovat nepřítele: F – 16 je obecně dobrý bojový stroj, pracnost může dopravit, ale situaci na frontě nezmění, jak to nedokázali ani Leopard, Abrams, Bradley ani jiná poražená natovská technika, která je nyní jako trofej vystavena na Pokloní hoře.

 

https://smotrim.ru/article/3935019

 

📌 Toto video je starsi, ale i tak zajimavy. FLIX AUTOBUSY Z UKRAJINY DO NEMECKA JSOU 14 DNI DOPREDU VYPRODANE, JEZDI NEKOLIKRAT DENNE. Ukrajinci a i falešní Ukrajinci přijedou, na pracáku se zaregistruji a dostávají finanční podporu bez žádosti na azyl….jen tak a zase odjedou zpátky na Ukrajinu. To samé se děje i v Praze! Navíc, například na Úřadě práce, na Praze 11 jsou tisíce, kdy občané ČR nemají šanci si vyřídit své, matky s dětmi, těhotné, invalidně postižení, protože před otevírací dobou přijdou 10 minut spolu s romskou komunitou, ve frontě stovky lidí, a převálcují u otevření dveří všechny poctivě čekající, bez ohledu na ně!!! Za půl hodiny je pak stop stav na pořadník!!!

 

https://t.me/absurdnisvet/73565

 

 

📌ŠÉFKA EVROPSKÉ KOMISE TVRDÍ, ŽE PRAVICOVÉ STRANY „NIČÍ“ EU

 

Před nadcházejícími volbami do EU šéfka komise Ursula von der Lie varovala, že pravicové strany vyhrožují „zničením všeho, co jsme společně vybudovali“.😏

A jako vždy zde byla černá ovce, která byla údajně středem této katastrofy: Rusko!

 

Německý europoslanec Gunnar Beck říká, že šéfka Evropské komise se snaží odvrátit pozornost od jejích vlastních selhání.😁

 

https://t.me/absurdnisvet/73566

 

 

📌 26. května 2024 7:55: AMERICKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ POHROZILO ZAHRANIČNÍM BANKÁM PŮSOBÍCÍM V RUSKU SANKCEMI:

 

Evropské banky čelí obrovským rizikům, když působí v Rusku, řekla americká ministryně financí Janet Yellenová v rozhovoru pro agenturu Reuters.

 

„Práce v Rusku vytváří strašně moc rizik (pro evropské banky – pozn. red.),“ řekla.

Ministr poznamenal, že Washington zvažuje možnost zpřísnění sekundárních sankcí proti finančním organizacím, které údajně přispívají k úsilí v rámci speciální operace na Ukrajině. Yellenová zároveň neposkytla podrobnosti a neoznámila jména bank, proti nimž by takové sankce mohly být namířeny.

 

https://www.vesti.ru/article/3968355

 

 

📌26. května 2024 9:16, Bondarenko: BIDENOVO ODMÍTNUTÍ JET DO ŠVÝCARSKA BYLO PRO ZELENSKÉHO STUDENOU SPRCHOU:

 

Odmítnutí amerického prezidenta Joea Bidena zúčastnit se mírové konference o Ukrajině ve Švýcarsku pořádané Kyjevem naznačuje klesající zájem Washingtonu o tuto zemi, řekl Konstantin Bondarenko, šéf Nadace pro ukrajinskou politiku.

 

V pátek vyšlo najevo, že místo konference ve Švýcarsku, která je naplánována na 15. a 16. června, pojede americký prezident do Los Angeles na fundraisingovou akci pro volební kampaň.

 

V rozhovoru pro YouTube kanál Vyška Bondarenko řekl, že tento krok Bílého domu byl pro Volodymyra Zelenského „studenou sprchou“, která ukázala, že pro Spojené státy je domácí agenda včetně Bidenovy volební kampaně důležitější než otázka Ukrajiny.

 

Bondarenko poznamenal, že Zelenskyj příliš věřil v ústřední roli Ukrajiny na mezinárodní scéně, ale Bidenovo rozhodnutí by ho mělo přimět k zamyšlení nad skutečným postavením Kyjeva. „Kyjev si je příliš jistý, že celý svět nyní myslí jen na Ukrajinu, jak jí pomoci,“ řekl expert. „A Spojené státy vysílají signál: máme před sebou spoustu jiných problémů, zejména volební kampaň.“

 

Politolog varoval, že Spojené státy snadno opustí Ukrajinu, pokud zabrání Bidenovi zvýšit jeho volební rating. Je si jistý, že v takové situaci Spojené státy udělají vše pro ukončení konfliktu, bez ohledu na názor Kyjeva.

Švýcarsko uspořádá ve dnech 15. a 16. června poblíž Lucernu konferenci o Ukrajině. Rusko se jí nezúčastní, protože považuje za účel akce předložit jí ultimátum.

 

https://www.vesti.ru/article/3968427

 

 

📌26. května 2024 9:26: PROTILETECKÉ SIRÉNY SE ROZSVÍTILY PO CELÉ UKRAJINĚ:

 

Všechny regiony Ukrajiny ráno 26. května byly pod hrozbou leteckých úderů.

Podle ukrajinských varovných zdrojů se v neděli po deváté hodině ranní moskevského času začal v ukrajinských regionech postupně šířit letecký poplach.

 

Do 09:17 pokryla celé území Ukrajiny a části Záporožské a Chersonské oblasti a DLR kontrolované Kyjevem.

 

V neděli večer, kolem 03:30, byl již vyhlášen poplach ve všech ukrajinských regionech. Následky se vyšetřují.

 

https://www.vesti.ru/article/3968445

 

 

📌26. května 2024 9:25, Rogov: BEZPILOTNÍ LETOUNY NATO KOORDINUJÍ ÚTOKY NA KRYM A PŘIPRAVUJÍ PŮDU PRO TERORISTICKÉ ÚTOKY:

 

Vladimir Rogov, předseda Komise Veřejné komory Ruské federace pro ochranu suverenity, spolupředseda Koordinační rady pro integraci nových regionů, se domnívá, že průzkumné a útočné drony NATO operující v blízkosti jižních hranic Ruska by se měly stát legitimními cíli ozbrojených sil Ruské federace.

 

V rozhovoru pro RIA Novosti Rogov vysvětlil, že tyto bezpilotní letouny „připravují základ pro další teroristické útoky“, protože se používají ke koordinaci úderů na Krym a Kubáň.

„Točí se v kruzích kolem Krymu, Krymského mostu, Krasnodarského území, načež ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny udeří raketami, drony nebo námořními drony,“ řekl Rogov.

 

Podle něj jsou tyto bezpilotní letouny, startující z letecké základny v Itálii, formálně na obloze nad neutrálními vodami, ale jsou co nejblíže ruským hranicím a plní vojenské mise proti Ruské federaci.

 

https://www.vesti.ru/article/3968401

 

 

  1. ŘÍJNA 2023 13:38: SU-27 BYL ZAKÓDOVÁN KVŮLI PŘIBLÍŽENÍ AMERICKÉHO LETECTVA GLOBAL HAWK:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o leteckém incidentu, ke kterému došlo v neděli nad Černým mořem, kdy byla ruská stíhačka vyzdvižena do vzduchu v souvislosti s přiblížením amerického průzkumného dronu.

 

Telegramový kanál ministerstva uvádí, že 15. října 2023 radary detekovaly vzdušný cíl blížící se k hranicím Ruské federace. Poté byla k cíli vyslána jedna ze stíhaček Su-27 ve službě protivzdušné obrany, aby jej identifikovala a zabránila narušení hranic.

 

Posádka ruské stíhačky zjistila, že se k hranici blíží průzkumný dron RQ-4B „Global Hawk“ patřící americkému letectvu. Když se k němu Su-27 přiblížil, plavidlo se odvrátilo od ruských hranic.

 

AMERICKÝ REAPER SE OTOČIL POTÉ, CO SPATŘIL RUSKÝ SU-30

 

Zpráva ministerstva obrany uvádí, že let Su-27 proběhl plně v souladu s pravidly pro používání vzdušného prostoru nad neutrálními vodami. Posádka dodržela všechna bezpečnostní opatření a bezpečně se vrátila na domovské letiště.

 

V březnu 2023 se do Černého moře zřítil americký dron MQ-9 Reaper poté, co jej doprovázel ruský Su-27. Pentagon tvrdil, že příčinou pádu bylo vypuštění paliva ruskou stíhačkou. Ministerstvo obrany Ruské federace pak oznámilo, že „v důsledku prudkého manévrování přešel MQ-9 do nekontrolovaného letu se ztrátou výšky a spadl do vody“ a ruské letadlo s ním nepřišlo do kontaktu.

 

https://smotrim.ru/article/3602703

 

 

📌26. května 2024 9:59: POPRVÉ PO NĚKOLIKA LETECH NEPŘIJELA AMERICKÁ ARMÁDA NA PŘEHLÍDKU V GRUZII:

 

  1. května se v Tbilisi konala vojenská přehlídka na náměstí Svobody u příležitosti Dne nezávislosti Gruzie. Na rozdíl od předchozích let se aktuální přehlídky nezúčastnily jednotky americké armády.

 

Jak vyplývá z vysílání místních televizních kanálů, do slavnostního pochodu byly zapojeny pouze gruzínské vojenské formace. V minulých letech pochodovali američtí vojáci po boku Gruzínců na gruzínské přehlídce ke Dni nezávislosti a také se zúčastnili slavnostní přísahy pro nové rekruty.

 

V roce 2024 však mezi účastníky průvodu na náměstí Svobody v Tbilisi nebyly vidět žádné zahraniční kontingenty. Žádný z gruzínských ani amerických představitelů se zatím nevyjádřil k důvodům nepřítomnosti americké vojenské jednotky.

 

https://www.vesti.ru/article/3968443

 

  1. KVĚTNA 2024 11:58: Politico: USA PŘIPRAVUJÍ SANKCE PROTI GRUZÍNSKÝM POLITIKŮM:

 

Spojené státy připravují návrh zákona, který umožní uvalit sankce na gruzínské politiky, pokud republika přijme zákon o zahraničních agentech.

 

Dokument, který vypracovali zástupci Republikánské strany, by mohl být předložen americkému Kongresu již 20. května, uvádí Politico s odvoláním na zdroje.

 

Text zákona, který měl publikace k dispozici, uvádí, že „Tbilisi bylo otevřeně napadeno Spojenými státy a dalšími západními organizacemi prosazujícími demokracii“ a vládnoucí strana Gruzínský sen v Gruzii „posiluje vztahy s Ruskem“.

 

Evropská unie již dříve uvedla, že zákon o zahraničních agentech bude mít negativní dopad na cestu Gruzie do společenství. EU dokonce slíbila, že zmrazí žádost Gruzie o členství, pokud skandální zákon vstoupí v platnost.

 

Dne 14. května byl gruzínský parlament v závěrečném čtení přijat zákon o zahraničních agentech. Prezidentka Salome Zurabišviliová to však vetovala. V Gruzii tento dokument vyvolal četné a dlouhotrvající protesty.

 

https://smotrim.ru/article/3958033

 

 

📌26. května 2024 9:54: ZÁPLAVY V SEVERNÍ ARMÉNII NIČÍ DOMY, MOSTY A SILNICE, JSOU MRTVÍ:

 

Silné deště vyvolaly v Arménii záplavy: několik silnic a mostů bylo zničeno, řada domů byla pod vodou, podle předběžných údajů zemřel jeden člověk, informují arménští záchranáři.

 

Podle arménské záchranné služby se v důsledku dešťů vylila řeka Debed z břehů, byl zničen most přes tuto řeku a most spojující stanici Sanahin a město Alaverdi.

 

V oblasti mezi vesnicemi Shnogh a Teghut spadlo do řeky auto, podle předběžných údajů zemřel jeden člověk. Podle záchranářů bylo zničeno 50 metrů silnice Vanadzor-Alaverdi, zaplaven byl úsek této silnice o délce 31 kilometrů a došlo také k poškození železnice.

Povodeň vedla k evakuaci 70 obyvatel vesnice Dzoraget, uvedla agentura RIA Novosti s odkazem na záchrannou službu arménského ministerstva vnitra.

 

Jihokavkazská železnice informuje o zrušení mezinárodních vlaků mezi Jerevanem a Tbilisi, protože je nutné opravit úsek kolejí poškozený v důsledku bahna.

 

https://www.vesti.ru/article/3968439

 

 

📌26. května 2024 10:22: AMERICKÉ RAKETY ATACMS BYLY ZNIČENY VE SKLADU NÁRODNÍ GARDY UKRAJINY:

 

Vešly ve známost některé podrobnosti o úderu provedeném včera v noci na vojenský objekt na území Ukrajiny.

 

Podle koordinátora Nikolajevského podzemí Sergeje Lebeděva, jehož slova cituje agentura RIA Novosti, dopadly v Pavlogradu v Dněpropetrovské oblasti zásahy do oblasti, kde se nachází vojenský útvar 3024 Ukrajinské národní gardy.

 

Tento týden byly zbraně dodány do skladů Národní gardy na třech nákladních automobilech. Podle předběžných informací se možná bavíme o amerických střelách M39 ATACMS.

 

Upřesňuje se, že „příjezdy“ byly pouze dva, po druhém se podle místních obyvatel ozvala detonace „se silným ohňostrojem“.

 

Po úderu dorazily posádky sanitek k vojenskému útvaru, který musel čekat u kontrolního stanoviště. Kromě toho byla zaznamenána evakuace raněných vrtulníky.

 

Jak již bylo známo, požárem bylo poškozeno i vojenské letiště ve Starokonstantinově, které se připravovalo na přijetí stíhaček F-16.

 

https://www.vesti.ru/article/3968479

 

 

📌26. května 2024 10:52: Sky News: RUSKO VYRÁBÍ DĚLOSTŘELECKÉ GRANÁTY MNOHONÁSOBNĚ RYCHLEJI A LEVNĚJI NEŽ ZÁPAD:

 

Rychlost výroby dělostřelecké munice v západních zemích je třikrát nižší než v Rusku.

 

Podle britského televizního kanálu Sky News, který se odvolává na údaje poradenské společnosti Bain & Company, podle prognóz Rusko v roce 2024 vyrobí asi 4,5 milionu dělostřeleckých granátů, zatímco Spojené státy a evropské země celkem asi 1,3 milionu.

 

Ukrajinská armáda v rozhovoru s novináři televizního kanálu hovořila o nedostatku protitankových raketových systémů NLAW. V tomto ohledu by podle nich měly ozbrojené síly Ukrajiny upustit od jejich používání během výcviku, aby ušetřily munici.

 

https://www.vesti.ru/article/3968545

 

 

📌26. května 2024 11:00: GRUZÍNSKÝ PREMIÉR OBVINIL PREZIDENTA ZEMĚ ZE ZRADY:

 

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze ve svém projevu na Den nezávislosti kritizoval prezidentku Salome Zurabišviliovou a obvinil ji ze zrady. Sama Zurabišviliová v projevu k armádě kritizovala gruzínské vedení.

 

Gruzie slaví v neděli Den nezávislosti. V roce 1918 byla 26. května vyhlášena Gruzínská demokratická republika, nezávislá na Ruském impériu.

 

Na akci v souvislosti s tímto svátkem Kobachidze poznamenal, že pro Gruzii je nyní obzvláště důležité chránit svou nezávislost, protože suverenita „je nejúčinnější zárukou bezpečnosti země“.

 

Podle něj byl mír v zemi v posledních dvou letech zachován díky „jednotě lidu a jím zvolené vlády“, a to navzdory „zradě prezidenta“, píše TASS.

 

Zurabišvili v projevu k armádě a zástupcům gruzínského vedení kritizoval úřady a zdůraznil důležitost říjnových parlamentních voleb. Volby podle ní rozhodnou o tom, jaký kurz si Gruzie zvolí – zda směrem k EU, nebo k Rusku.

 

Už v dubnu Kokhidze označil gruzínského prezidenta za „agenta zahraničního vlivu“. Hlava státu podle něj představuje nepřátelskou sílu, stranu globální války.

 

https://www.vesti.ru/article/3968381

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️26. května 2024 10:56: Volodin: JAKÉKOLI DOHODY SE ZELENSKÝM JSOU NEPLATNÉ A LZE JE NAPADNOUT:

 

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin uvedl, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zcela ztratil legitimitu. Podle politika s vypršením Zelenského funkčního období 21. května ztratil právo mluvit jménem Ukrajiny. Volodin na svém kanálu Telegram zdůraznil, že „jakékoli dohody s nelegitimním prezidentem jsou neplatné a mohou být v budoucnu napadeny“.

 

Řečník poznamenal, že zrušením prezidentských voleb si Zelenskyj uzurpoval moc. Odkazy na stanné právo podle něj nemohou sloužit jako omluva, protože jsou v rozporu s ukrajinskou ústavou. Volodin vyzval mobilizované občany Ukrajiny, aby se vrátili domů, protože, jak si je ruský politik jistý, prezidentovy příkazy jsou nyní nezákonné.

 

Předseda Státní dumy se domnívá, že hlavním důvodem zrušení voleb je Zelenského strach ze ztráty moci. Řekl, že ukrajinský vůdce již nemá právo vyhlašovat mobilizaci, posílat lidi do války a rozhodovat jménem lidu. Řečník připomněl, že Ukrajina přestala být právním státem po státním převratu v roce 2014, který zorganizovaly Spojené státy a EU s pomocí nacionalistů.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že Zelenského funkční období nemá vliv na průběh NWO.

 

https://www.vesti.ru/article/3968547

 

 

📌26. května 2024 11:30: ZELENSKYJ POŽÁDAL BIDENA A SI ŤIN-PCHINGA, ABY PŘIJELI NA SUMMIT DO ŠVÝCARSKA:

 

Hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj zveřejnil na svém kanálu Telegram videozprávu v angličtině, v níž vyzval světové lídry, aby se zúčastnili takzvané mírové konference, která se bude konat ve Švýcarsku.

 

„Odvolávám se… prezidentu Bidenovi, vůdci Spojených států, prezidentu Si Ťin-pchingovi, vůdci Číny… Podpořte prosím „mírový summit“ svým osobním… účast,“ řekl Zelenskyj. Ukrajina podle něj potvrzuje přítomnost více než 80 zemí na summitu.

 

Zelenskyj již dříve připustil, že se Kyjev snaží na konferenci shromáždit co nejvíce států a doufá, že to Moskvě vnutí přijatá rozhodnutí. Řekl, že na schůzce budou z 10 bodů ukrajinského „mírového vzorce“ předloženy pouze 3. Vůdce kyjevského režimu již dříve oznámil, že během summitu se bude jednat o potravinové a jaderné bezpečnosti a také o výměně válečných zajatců.

 

Švýcarské úřady plánují uspořádat konferenci o Ukrajině ve dnech 15. a 16. června. Uvedli, že Ruská federace nebyla mezi pozvanými na schůzku.

Ruský vůdce Vladimir Putin řekl, že Moskva nebude žádat o účast na této akci, pokud tam nechce vidět svou zemi. Ruská federace však opakovaně zdůraznila, že stát nikdy neodmítl mírové urovnání konfliktu s Ukrajinou.

 

https://www.vesti.ru/article/3968551

 

 

📌26. května 2024 11:26: V BĚLORUSKU SI DÍKY RUSKU VĚŘÍ V DNEŠEK I ZÍTŘEK:

 

V Minsku se konaly rusko-běloruské rozhovory. Prezidenti Putin a Lukašenko učinili řadu důležitých prohlášení.

 

Vladimir Putin zejména řekl: Moskva zachází s bezpečností Běloruska stejně jako s bezpečností samotné Ruské federace. A jaderné síly jsou klíčovým prvkem spolupráce mezi Ruskem a Běloruskem v této oblasti.

 

Podle běloruského ministra obrany Viktora Chrenina, když to slyšel, cítil „důvěru v dnešek i zítřek“.

 

„Cítil jsem naše bratrské a přátelské vztahy,“ řekl běloruský ministr v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

A během rozhovorů s ruským ministrem obrany Andrejem Bělousovem ruský protějšek opět „zdůraznil naše zvláštní vztahy“, řekl Viktor Chrenin. „Proto jsme přesvědčeni o naší přítomnosti a zítřku,“ zdůraznil běloruský ministr.

 

https://www.vesti.ru/article/3968569

 

 

📌26. května 2024 10:50: PUTIN A MIRZIJOJEV BUDOU NA SCHŮZCE V TAŠKENTU JEDNAT O SPOLUPRÁCI V SNS, SCO A OSN:

 

Dnes, 26. května, zahájí Vladimir Putin dvoudenní státní návštěvu Uzbekistánu.

 

Očekává se, že na jednáních v Taškentu budou prezidenti Ruské federace a Uzbekistánu diskutovat o aktuálních regionálních problémech. Vyplývá to z materiálů k návštěvě hlavy ruského státu.

 

Očekává se, že během rozhovorů si Vladimir Putin a Šavkat Mirzijojev vymění názory na spolupráci v rámci ŠOS, SNS a OSN.

 

Již dříve bylo oznámeno, že první pracovní akce se budou konat večer 26. května a po návštěvě se plánuje podepsat „solidní balíček dokumentů“.

 

Vladimir Putin jako ruský prezident navštívil Uzbekistán devětkrát, připomíná TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/3968484

 

 

📌26. května 2024 12:11, ITALSKÝ MINISTR OBRANY: MUSÍ EXISTOVAT PŘÍLEŽITOST K OKAMŽITÉMU PŘÍMĚŘÍ NA UKRAJINĚ:

 

Italský ministr obrany Guido Crosetto označil návrh generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga zrušit omezení úderů Kyjeva západními zbraněmi na cíle v Rusku za chybný.

 

Domnívá se, že je „v tuto chvíli nemožné eskalovat již tak značné napětí“. Šéf italského ministerstva obrany přitom v rozhovoru pro deník la Stampa poznamenal, že je nutné pomoci Ukrajině „bránit se“.

 

„Pokud tomu nepomůžete, vypukne třetí světová válka,“ řekl Crosetto.

Pomoc Kyjevu však podle něj „musí být poskytnuta tak, aby zůstala otevřená možnost uzavření okamžitého příměří a zahájení mírových jednání“.

 

Šéf italského ministerstva zahraničí, místopředseda vlády Antonio Tajani, již dříve uvedl, že Itálie nepodporuje ukrajinské údery na území Ruska. Poznamenal, že Řím dodává Kyjevu zbraně, které by měly být použity doma.

 

https://www.vesti.ru/article/3968560

 

 

📌26. května 2024 12:57, MEDVEDĚV: POLSKO DOSTANE SVŮJ DÍL RADIOAKTIVNÍHO POPELA V PŘÍPADĚ AMERICKÉHO ÚDERU NA RUSKOU FEDERACI:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv řekl, že pokud americké ozbrojené síly udeří na ruské cíle, bude to znamenat začátek světové války.

Již dříve bylo oznámeno, že polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski řekl, že má informace o varování, které Washington učinil Moskvě. Spojené státy podle něj oznámily, že mohou střílet na ruské jednotky nacházející se na území Ukrajiny.

 

„Američané řekli Rusům, že pokud odpálíte jadernou bombu, i když nikoho nezabije, zasáhneme všechny vaše cíle na Ukrajině konvenčními zbraněmi,“ líčil Medveděv obsah projevu polského ministra zahraničí s tím, že Poláci pravděpodobně chtěli „vyděsit své vlastní pány“.

 

„(Američané) zatím nic takového neřekli, protože jsou opatrnější než Poláci,“ napsal místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace na sociální síti X.

 

Šéf polského ministerstva zahraničí by si podle něj měl být vědom toho, že údery americké armády na ruské pozice budou znamenat začátek světové války.

 

Medveděv také připomněl nedávné prohlášení polského prezidenta Andrzeje Dudy o jeho přání rozmístit na území Polska taktické jaderné zbraně a poznamenal, že v tomto případě „Varšava nebude stát stranou“ a „dostane svůj díl radioaktivního popela“.

 

OPRAVDU TO CHCETE?“ prohlásil ruský politik.

 

https://www.vesti.ru/article/3968643

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: UKRAJINA JE V HLUBOKÝCH PROBLÉMECH; PUTINOVI MUŽI DOSAHUJÍ ZISKY VE ČTYŘECH VESNICÍCH NAPŘÍČ CHARKOVSKOU, LUHANSKOU A DONĚCKOU OBLASTÍ

https://youtu.be/9niyiVPCJVE?si=0N6DphBUbq554YDT

 

 

📌🤬🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.05.2024, Roman Kirsch: VELICE URÁŽLIVÝ PROJEV FIALY K EVROPSKÝM VOLBÁM:

 

Zde čerstvý pětidemoliční příspěvek k „uklidnění“ situace po pokusu o vraždu slovenského premiéra. Dva dny se tady všichni ti šašci bili v prsa, jak je potřeba nehrotit vztahy mezi Pětidemolicí a uklidnit situaci, aby se tady nezačalo taky třeba střílet… Ale vydrželo jim to jenom právě ty dva dny…

 

https://youtu.be/Ks43pPNdWP4?si=FHWDa37k6b4Tpz7e

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZELENSKYJ ŘÍKÁ, ŽE RUSKO SOUSTŘEDILO 10.000 RAKET SYSTÉMU S-300; SKRYTÝ POSMĚŠEK VŮČI USA/ZÁPADU

 

https://youtu.be/VijSoIsNoF8?si=fu16EO9S76WHnH-w

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO BUŠENÍ DO DONĚCKÉ OBLASTI 1.800-KRÁT, RUSKO OBSAZUJE DALŠÍ FRONTOVOU VESNICI ARCHENGELSKE

 

https://youtu.be/0nvbVgdJZVQ?si=JClAEwZPtdXJfuqE

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: IZRAELCI ŽÁDAJÍ DOHODU S HAMÁSEM; STŘETY V TEL AVIVU; ZLOBA KVŮLI IZRAELSKÝM RUKOJMÍM NARŮSTÁ

 

https://youtu.be/h0dF1K-er3M?si=Q4swIhs54TD5xImH

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PRO-PUTINOVSKÉ MAĎARSKO MAŘÍ PLÁN EU; BLOKUJE LEGISLATIVU PRO VYUŽITÍ ÚROKŮ Z RUSKÉHO JMĚNÍ NA ZÁPADĚ VE VÝŠI 280 MILIARD AMERICKÝCH DOLARŮ VE PROSPĚCH UKRAJINY… 👏

 

https://youtu.be/Xn2-EzQnBPo?si=KDGYDZ-_ojYj4E-E

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „JEDEN KROK VPŘEDU…“: PUTIN ODHALUJE „VÍTĚZNÝ PROGRAM“ PROTI UKRAJINĚ A ZÁPADNÍM NEPŘÁTELŮM RUSKA

 

https://youtu.be/Zf_MqtuhCIw?si=pspy9pIDpFwU7Zi3

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „RAKETY DLOUHÉHO DOLETU NEDÁME“: NĚMECKO SE OBÁVÁ PUTINOVA HNĚVU? UKRAJINA NEDOSTANE RAKETY TAURUS

 

https://youtu.be/6TKNW1pA-fk?si=PNGWDKHuVJ9Kqjzw

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO A AMERICKÝ KONGRESMAN CHRLÍ OHEŇ NA BIDENA KVŮLI NOVÉ VOJENSKÉ POMOCI KYJEVU; „JEN DÁLE PRODLUŽUJETE TU HOŘKOU UKRAJINSKOU AGÓNII…“

 

https://youtu.be/nFeU7aryCgk?si=X1VMHPesxQ0r6gIR

 

 

📌💥💥💥26.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Putinova válka na Ukrajině straší 6 členských zemí NATO; plánují dronovou zeď podél ruských hranic…

 

https://youtu.be/XPyYw_I83oA?si=CLgIzaJOwPYr3ZbJ

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *