, ,

26.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

26.05.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Když se smějete nebo pláčete 😊😢

Smích je jako sluneční paprsek prorážející mraky každodenního života. Rozjasní místnost a rozjasní srdce. Svět se najednou zdá přátelštější, když se ozve smích. 🌞😄

Ale pláč má také svou krásu. Slzy jsou jako kapky deště na listu. Čistí duši a umožňují nám cítit naše emoce. Někdy je důležité nechat si čas na truchlení, abyste se poté mohli posouvat silnější. 💧😢

V obou okamžicích je hluboká lidskost, ať je to smích nebo pláč. Ukazuje, že jsme naživu a jsme schopni vyjádřit své pocity. Pojďme se tedy smát, když svítí slunce, a plakat, když padá déšť. Obojí je součástí života.

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️24.5.2024:

54 AFRICKÝCH ZEMÍ ZŘEJMĚ BUDE HLASOVAT PROTI PANDEMICKÉ DOHODĚ A ZMĚNÁM MEZINÁRODNÍCH ZDRAVOTNÍCH PŘEDPISŮ.

👉Zdá se, že snaha zatlačit na některé evropské politiky, aby jejich země hlasovaly pro diktátorské dokumenty, byla motivována odporem afrických zemí. 👍

 

Těch, které se totiž vzpírají, je celkem 54. 👉Pokud se k nim přidá i 11 dalších – v tomto případě sankcionovaných – států, pak by číslo opět o něco narostlo. Každý další hlas proti by tak hrozil, že shodí zejména Pandemickou smlouvu, kterou musí schválit nejméně 2/3 členských zemí.

 

Co se týká změn Mezinárodních zdravotních předpisů, tak ty lze schválit pouhou nadpoloviční většinou, takže zde by se zřejmě WHO bez nějakých 65 (+ případně několika dalších) zemí obešla.

 

Africká unie se ve zdravotních záležitostech řídí spíš Panafrickou pracovní skupinou pro epidemie a pandemie než WHO či radami různých Gatesů a Big Pharmy.

Právě ta nyní vyzývá africké země sdružené v Africké unii, aby oba dokumenty odmítly.

 

👉Vypadá to nadějně, že se africký blok s 54 zeměmi nenechá rozdělit a bude prosazovat minimální požadavky na skutečnou spravedlnost, žádné bianco šeky atd. To je velmi dobrá zpráva.

 

Výzva k Africké unii: Přestaňte hlasovat o Pandemické úmluvě WHO a změnách Mezinárodních zdravotních předpisů!

 

Vážení ministři zdravotnictví v Africe

 

Panafrická pracovní skupina pro epidemie a pandemie vyzývá Africkou unii, aby předložila žádost o odložení hlasování o návrhu pandemické dohody Světové zdravotnické organizace (WHO) a dodatcích k Mezinárodním zdravotnickým předpisům.

 

Pracovní skupina je sítí afrických vědců z různých oborů, kteří se zasazují o zdravé zdravotní politiky na národní, regionální a globální úrovni.

 

Dozvěděli jsme se, že WHO dokončuje jednání o návrhu Pandemické dohody (dříve nazývané Pandemická smlouva) a dodatcích k MZP. Tyto nástroje mají dát WHO nové a větší pravomoci. 🤬 🙈

 

👉Přesněji řečeno, daly by generálnímu tajemníkovi WHO pravomoc osobně vyhlásit mezinárodní stav nouze v oblasti veřejného zdraví a poté uplatňovat bezprecedentní, rozšířenou moc nad všemi státy, které jsou stranami navrhovaných nástrojů. 🤬 🙈

 

👉Zvláště důležitých je pro nás pět bodů:

 

 

STŘET ZÁJMŮ:

 

WHO získává značné soukromé finanční prostředky od společností a jednotlivců z bohatých zemí, kteří přímo těží z farmaceutických a digitálních zdravotních aspektů návrhů v obou nástrojích.

 

👉Kromě toho je nyní velká část programování WHO řízena jejími největšími dárci – bohatými zeměmi se silným farmaceutickým sektorem (USA a Německo) a Nadací Billa a Melindy Gatesových – prostřednictvím účelového financování, ve kterém WHO pracuje za účelem, pro který byly finanční prostředky určeny.

 

👉Názory drtivé většiny států mají tedy velmi malý vliv na skutečnou práci WHO, což představuje jasnou erozi jejich národní suverenity.

 

 

2) ŠPATNÉ VÝSLEDKY WHO OHLEDNĚ COVID-19

 

Výsledky WHO v boji proti Covid-19 jsou špatné:

 

👉Opatření, jako jsou programy reakce na ebolu, které sama WHO uznala, způsobují značné vedlejší škody a mají neúměrně negativní dopad na obyvatelstvo s nízkými příjmy a země v Africe; 🤬

👉Odrazují od používání cenově dostupných léčiv s upraveným účelem a podporují nové léčivé přípravky v rámci povolení k nouzovému použití; 🤬

👉Propagují hromadné a často povinné očkování proti Covid-19 u afrických populací, o nichž je známo, že představují velmi nízké riziko kvůli jejich nízkému věku a již existující imunitě, uvolňují zdroje z malárie, tuberkulózy, HIV/AIDS a dalších naléhavých zdravotních problémů na kontinentu a je porušeno právo na informovaný souhlas; 🤬

👉Nečinnost a nedostatek odpovědnosti za zranění a úmrtí způsobená očkováním; 🤬

👉Narušení ekonomiky a vzdělávání, zakořenění budoucí chudoby a mezigeneračních nerovností a zvýšení veřejného dluhu, který přímo souvisí se současnou dluhovou krizí v Africe; a 🤬

👉Podpora cenzury pod rouškou boje proti „dezinformacím,“ a tím potlačení občanských svobod a akademické svobody. 🤬

 

👉To již vedlo k centralizaci kontroly a další koncentraci bohatství v zemích s vysokými příjmy a zároveň ožebračilo obyvatelstvo s nízkými příjmy, včetně Afriky. Rozšířili kolonialistickou agendu v Africe s významnými negativními ekonomickými, lidskoprávními, sociokulturními a politickými důsledky.

 

👉Izolacionistická politika byla třídně založeným a nevědeckým nástrojem, který neúměrně znevýhodňoval lidi s nízkými příjmy a byl k ničemu v přeplněných neformálních prostředích, jako jsou městské oblasti v Africe. Ve stejné době byly africké vlády pod silným tlakem, aby dodržovaly pouze protokoly formulované mimo kontinent a zcela ignorovaly jejich demografickou, ekonomickou a klimatickou realitu. To je zanechalo bezmocné v otázkách veřejného zdraví v rámci jejich vlastní jurisdikce, což vedlo k narušení jejich zdravotní suverenity s předvídatelnými a škodlivými důsledky.

 

👉Je tedy zřejmé, že Pandemická úmluva WHO a změny MZP, pokud budou v květnu/červnu 2024 podepsány ve své současné podobě požadovaným počtem členských států WHO, zakotví všechna výše uvedená opatření do mezinárodního práva a👉 umožní institucionalizovat zdraví a ekonomickou suverenitu afrických států.

 

 

3) NESPRAVEDLNOST V PROCESU, NEDOSTATEK DEMOKRATICKÉ LEGITIMITY A NEROVNÉ VÝSLEDKY

 

  • 👉👉👉Přijetí změn MZP na 77. světovém zdravotnickém shromáždění v květnu 2024 je nezákonné. Postup pro změnu MZP je stanoven v čl. 55 odst. 2 MZP:

 

Text navrhované změny sdělí generální ředitel všem smluvním státům nejméně čtyři měsíce před zdravotnickým shromážděním, na kterém je navržena k posouzení.

 

Lhůta pro generálního ředitele WHO pro legální předání balíčku navrhovaných změn před 77. shromážděním byla 27. ledna 2024, ale o textu se stále vyjednává a poslední verze měla být vytvořena v polovině dubna 2024.

 

👉Bod programu „Přijetí změn MZP“ proto nemůže být právně zařazen na program jednání shromáždění, protože jeho zavedení bez dodržení požadované čtyřměsíční lhůty by ohrozilo procedurální spravedlnost, demokratickou legitimitu a spravedlivé výsledky pro všechny.

 

Období přezkumu je pro každý smluvní stát zásadní pro posouzení dopadů na národní zdraví, finanční, právní a lidská práva a odstranění tohoto pravidla WHO neúměrně znevýhodňuje země s nízkými příjmy, které mají méně zdrojů na rychlé posouzení takových dopadů. 🤬

 

👉Pandemická úmluva, o které se také stále jedná, měla být předložena do 29. března 2024, aby byl před hlasováním čas na rozmyšlenou.

 

 

4) NEDOSTATEČNOST JEDNOTNÉHO PŘÍSTUPU:

 

Flexibilita a obezřetné plánování veřejného zdraví jsou zásadní vzhledem k velmi rozdílným ekonomickým, demografickým, kulturním a environmentálním faktorům.

 

Zejména africké společnosti nadále trpí břemenem nemocí, kterým lze předejít, jako jsou infekce, včetně malárie, HIV/AIDS a tuberkulózy, a také vysokým výskytem podvýživy, která vede k vysoké úmrtnosti na tyto nemoci.

 

Finanční zátěž, kterou těmto společnostem ukládají neprioritní, globalizované iniciativy připravenosti na pandemii, je proto příkladem falešných priorit a je ze své podstaty nespravedlivá.

 

WHO navíc klade příliš velký důraz na připravenost na pandemii v duchu rámce, který používala na vrcholu Covid-19.

 

Neřeší, jak tento centralizovaný přístup, který zdůrazňuje drahé farmaceutické intervence a odrazuje od používání cenově dostupných, opakovaně použitelných léčiv, přivedl nejzranitelnější členy společnosti hlouběji do chudoby, zatímco budování odolnosti prostřednictvím výživy a hygienických zařízení bylo zanedbáváno. 🤬

 

👉Je pozoruhodné, že nepatrná menšina výrazně zbohatla v důsledku centralizovaného přístupu, což zvyšuje globální nerovnost. 🤬

 

 

5) PŘEHNANÁ!!! 👉NALÉHAVOST ÚMLUVY O PANDEMII A ZMĚN MZP

 

👉WHO trvale prohlašuje, že naléhavost zlepšit globální kapacitu reakce na pandemii pomocí nástrojů, jako jsou revidované MZP a návrh Pandemické úmluvy, je odůvodněna rostoucím rizikem a zátěží propuknutí infekčních chorob způsobených patogeny způsobenými zvířaty přenášenými na člověka. 🤬 🙈

 

Zpráva z University of Leeds zveřejněná na začátku roku 2024 však ukazuje, 👉že toto tvrzení je značně přehnané. 👉Podle zprávy údaje, o které se opírá WHO a její partnerské organizace, včetně Světové banky a G20, ukazují, že riziko propuknutí přirozených chorob se v současnosti nezvyšuje a celková zátěž se pravděpodobně sníží.

 

To naznačuje, že současné mechanismy fungují relativně spolehlivě a změny by měly být prováděny opatrně a bez nepřiměřené naléhavosti.

 

Naše petice:

Ve světle výše uvedených úvah vyzýváme Africkou unii, aby na 77. Světovém zdravotnickém shromáždění v květnu 2024 předložila návrh na zastavení procesu přijímání návrhu Pandemické úmluvy a změn Mezinárodního zdravotnického řádu, dokud nebudou provedena následující opatření:

👉Potvrdit a respektovat právo afrických států svobodně rozvíjet své vlastní kontextově specifické přístupy k řešení zdravotních krizí.

 

👉Usnadnit transparentní a odpovědný přezkum role mezinárodních vládních a nevládních zdravotnických organizací se sídlem na Západě v práci a politice WHO. Takový přezkum musí zajistit plnou účast afrických zemí, protože nesou hlavní nápor zdravotních problémů.

 

👉Usnadnit přeorientování mezinárodní zdravotní politiky na přístup založený na populaci a nemocech, v souladu se závazkem WHO k primárnímu silnému zapojení komunity.

 

Dále jsou již jen podpisy jednotlivých členů Panafrické pracovní skupiny pro epidemie a pandemie.

 

👉POKUD SE BUDOU VŠECHNY ZEMĚ DOPORUČENÍM ŘÍDIT A PŘIDAJÍ SE K NIM I DALŠÍ, BUDE TO ZEJMÉNA S PANDEMICKOU SMLOUVOU ŘÁDNĚ „NAHNUTÉ.“ MÁME TEDY STÁLE NADĚJI, ŽE PŘINEJMENŠÍM JEDEN DOKUMENT NEPROJDE!!!!! 👍 👍 👍

 

Změny MZP by však nemusely také projít právě z důvodu, že aktuálním hlasováním by se porušila pravidla WHO, která požadují, 👉aby měly členské země k dispozici konečné znění MZP nejpozději 4 měsíce před hlasováním, což WHO nedodržela… 🤬 🤬 🤬

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/54-africkych-zemi-zrejme-bude-hlasovat-proti-pandemicke-dohode-a-zmenam-mezinarodnich-zdravotnich-predpisu/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: PUTIN CHARAKTERIZOVAL KOMPETENCE EUROKOMISAŘŮ SLOVY „PLÁCÁNÍ NESMYSLŮ“

PUTIN: EVROPŠTÍ KOMISAŘI SE NEUSTÁLE MĚNÍ A PLÁCAJÍ RŮZNÉ POLITICKÉ NESMYSLY.

 

Evropská unie má mnoho komisařů, kteří se neustále mění a „plácají všelijaké nesmysly“, řekl ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci po rusko-běloruských jednáních. Fragment projevu zveřejnil televizní moderátor Pavel Zarubin.

 

Nelze tomu říkat jinak než politickou blamáži, je to ostuda. Ale bohužel nezodpovědnost úředníků na střední úrovni, zejména v této oblasti, roste,“ řekl Putin. Dodal, že ruská strana tomu čelí a tento stav „je jen politováníhodný“.

 

👉Tak charakterizoval Putin slova evropského komisaře Olivera Várhelyiho, 👉který mu, jak řekl gruzínský premiér Irakli Kobachidze, připomněl osud slovenského premiéra Roberta Fica, který byl postřelen a zároveň kritizoval návrh zákona o zahraničních agentech.

👉Gruzínský parlament přijal dokument ve třetím a posledním čtení, ale prezidentka země

Salome Zurabišviliová jej vetovala.

 

 

👉Evropská komise uvedla, že rozhovor mezi Kobakhidzem a Varhelyim byl vytržen z kontextu. 👉PŘIPOMENUTÍ ÚTOKU NA FICA A VÝZVU K OPATRNOSTI POVAŽOVAL GRUZÍNSKÝ PREMIÉR ZA HROZBU, KTERÁ HO ŠOKOVALA.

 

K pokusu o atentát na Fica došlo 15. května po ústupu slovenské vlády ve městě Gandlová. 71letý spisovatel Juraj Cintula premiéra několikrát střelil do hrudníku, břicha a paže . Následně se podrobil dvěma operacím a lékaři poskytli pozitivní prognózu zdravotního stavu oběti.

 

https://volnyblog.news/putin-charakterizoval-kompetence-eurokomisaru-slovy-placani-nesmyslu-putin-evropsti-komisari-se-neustale-meni-a-placaji-ruzne-politicke-nesmysly/

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️25.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „ZELENSKYJ BÝVAL PREZIDENTEM…“: PUTIN „STŘÍLÍ“ DO UKRAJINSKÉHO LÍDRA V DOBĚ, KDY JEHO MANDÁT SKONČIL

 

Ano, nastal nejvyšší stupeň světové demokracie!!! Prezident bez mandátu, povolena jediná politická strana, žádné volby se nechystají, endemická korupce, projevy neonacismu, mizí politici i generálové… Jediné štěstí, že má Ukrajina dva premiéry.

 

https://youtu.be/RPTIYZ5dlnM?si=zV11bSDVEujt0M-m

 

 

📌💥💥💥25.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NOVÉ OHNISKO SPORŮ MEZI PUTINEM A MACRONEM: UNIKLÉ OBRÁZKY UKAZUJÍ UKRAJINSKÉ VOJÁKY, NOSÍCÍ NACISTICKÉ SYMBOLY PO NĚMECKU I PŘI VÝCVIKU VE FRANCII

 

https://youtu.be/O2pPEBERdR8?si=vEOpYF1J-ab_XMi-

 

 

📌25.5.2024: CHORVATSKO | EU: CHORVATSKÝ EUROPOSLANEC MISLAV KOLAKUŠIĆ V EVROPSKÉM PARLAMENTU: Je nutné prohlásit mainstreamová média za teroristické organizace, kvůli falešným zprávám, lžím a dezinformacím, které šíří během takzvané „pandemie“, která má za následek miliony obětí.

 

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02zDPCs484hRDMFxurdvVZixD2mEWLKM9sYrBVJVaGxsMoPK7c2dRAoUyBAosVuNp3l&id=100000488078720&paipv=0&eav=AfZbuFR5LDAXc_KNUg_7mjGLxANIHB3iEQp6vs0OFWuTgICZXJCHggbpylGdYfbkmnw&_rdr

 

 

📌24.5.2024, Události 24/7: Vláda: Zavedeme daň za používání internetu. Odvádět peníze bude muset téměř každý Čech:

 

Bez internetu si už dnes většina z nás nedovede vůbec představit svůj život. Třeba při cestě v MHD nebo na zastávkách většina lidí kouká do mobilu.

 

Na internetu a různých aplikacích tak trávíme čím dál více času. Není proto divu, že přibývá placených služeb a i ty, které bývaly zdarma, se začínají zpoplatňovat. Před časem například zavedla placenou verzi Facebooku a Instagramu společnost Meta, jak psaly Události247.

 

POPLATKY SE MAJÍ ZVEDNOUT O DESET KORUN

 

Psali jsme také o tom, že čím dál více lidí upouští od vlastnění televizí a oblíbené pořady sledují na telefonech či počítačích. Veřejnoprávní média už nyní fungují s napjatým rozpočtem a místo toho, aby jim vláda přidala ze státního rozpočtu, chce, aby vše zaplatili Češi z vlastní kapsy. Příjmy se zvýší mimo jiné i tím, že zkrátka vzroste počet lidí, kteří budou muset koncesionářské poplatky platit.

 

Koncesionářské televizní poplatky se neplatí například za monitor počítače, tablet, notebook nebo mobilní telefon. To se má však brzy změnit kvůli připravované vládní novele zákona. V tuto chvíli ovšem platí, že pokud váš stolní počítač nebo notebook mají tuner VKV/FM nebo DVB-T/T2/C, musíte rozhlasové poplatky platit také, jak upozornil web E15. Za televizi platíme měsíčně 135 korun, za rozhlas je to 45 korun. Ministerstvo kultury navrhuje zvýšit od roku 2025 televizní poplatek o 15 korun na 150 korun a rozhlasový poplatek na 55 korun.

 

PLATIT BUDOU TÉMĚŘ VŠICHNI:

 

Stát také navrhuje rozšíření okruhu poplatníků na všechny, kteří budou mít „přijímač internetu“. Znamená to, že se podle smlouvy internetového připojení bude usuzovat vlastnictví přístroje schopného se připojit k internetu a tím pádem schopného přijímat internetové vysílání ČT a ČR. Tedy prakticky obecně téměř jakýkoliv počítač a chytrý mobil, píše web Měšec. Mobily, které mají v sobě rádio, budou zpoplatněny minimálně poplatkem za rádio. I přesto, že dnes ho v mobilu poslouchá málokdo.

 

Podnikatelé a firmy budou nově platit podle počtu zaměstnanců na hlavní pracovní poměr. A to bez ohledu na počet přijímačů TV, rádia nebo internetu. Jde o svým způsobem daň z počtu zaměstnanců. Podnikatelé a firmy s méně než 25 zaměstnanci poplatek neplatí.

„No to je zase další parádní opatření. Já se na televizi nedívám, mám streamovací služby. Nechápu, proč bych měl platit poplatky, a navíc ještě kvůli internetu, který si platím přece taky sám. Snad to neprojde,“ řekl Událostem247 pan Honza z Kyjova.

 

https://udalosti247.cz/spotrebitel/vlada-zavedeme-dan-za-pouzivani-internetu/

 

 

📌23.5.2024, Petr Prokopec: ŠÉF KONCERNU VW SI NA AUTOSALONU VYZKOUŠEL NEJNOVĚJŠÍ ELEKTRICKÉ AUDI A ZHODNOTIL HO JEDNÍM SLOVEM: „KATASTROFA

Foto: Porsche

Je to asi to poslední, v co jako nejvyšší šéf automobilového koncernu doufáte, když po letech vývoje vyrazíte vyzkoušet plody práce svých podřízených. Olivera Blumeho čeká ještě spousta práce.

 

From hero to zero, tedy z hrdiny nulou. Snad žádné jiné americké rčení se nehodí lépe pro vystižení situace, do jaké se dostává koncern Volkswagen. Německá automobilka se totiž v roce 2016 navzdory dieselovému skandálu vůbec poprvé stala největší automobilkou světa. Tou zůstala ještě po čtyři následující roky, kdy se vedení opět ujala Toyota. Od té doby se Japonci první pozice nevzdali, a to mimo jiné proto, že se Němci dobrovolně vzdali svých největších zbraní. Po kauze Dieselgate se totiž VW začal od odvracet od spalovacích a zejména dieselových aut. A tlačit na začal elektromobily v domnění, že si tím umete cestu k návratu na výsluní.

Velkým zastáncem elektrického pohonu byl někdejší koncernový šéf Herbert Diess, který chvílemi působil spíše jako zaměstnanec Tesly a podřízený Elona Muska než jako hlava německého molochu. Jeho odtržení od reality mu nicméně zlomilo vaz, pročež byl s účinností od 1. září 2022 nahrazen Oliverem Blumem, tehdejším i stávajícím šéfem Porsche. Ten zůstává nohama na zemi o něco víc, i když jeho skutečný vztah k elektromobilitě není zcela jasný. A po Diessovi zametá nepořádek.

Jeho úspěchy jsou nestálé, neboť zdědil i jedno velmi shnilé jablko, softwarovou divizi Cariad. A jak se zdá, právě s ní je spojená spousta patálií, kterými si koncern VW již hezkých pár let prochází. O těch nejnovějších se zmiňuje německý Manager Magazin, který s odvoláním na své zdroje ve firmě informuje o tom, jak si šéf VW a Porsche šel v doprovodu ředitele Audi Döllnera na sklonku dubna na autosalonu v Pekingu vyzkoušet elektrické Porsche Macan a spřízněné Audi Q6 e-tron. Jeho reakce na jízdu v druhém ze zmíněných aut však do pochvaly měla hodně daleko.

Blume měl projev Audi po jízdě shrnout jediným slovem: „Katastrofa.“ Hlavním důvodem takového hodnocení měl být právě software Cariadu, který dle lidí, kteří vůz též otestovali, nefunguje na sto procent prakticky nikdy. Místo toho je třeba počítat se stejnými problémy, jaké koncern trápí již pět let v kuse – tedy se zamrzáním obrazovky, pomalou aktivitou a značným chaosem. Porsche tak zjevně udělalo velmi dobře, když zmíněný Macan osadilo softwarem od externích dodavatelů a nikoli tím koncernovým.

Pro Audi to nicméně znamená další pohromu, neboť automobilka aktuálně zastavila výrobu ve své nové čínské továrně, dokud nebude k dispozici vylepšený software. Q6 e-tron v prodloužené verzi určené pro místní trh se tak sice bude v omezené míře vyrábět, ovšem hotová auta nezamíří do showroomů, nýbrž na firemní parkoviště, kde budou čekat na instalaci přepracovaného palubního systému. Jak rychle se tak ovšem stane – a s jakým výsledkem -, je v tuto chvíli ve hvězdách.

Problematickým softwarem nicméně není osazeno jen toto elektrické SUV, ale všechny elektromobily koncernu VW, Škody nevyjímaje. Není tak divu, že elektromobily VW jsou na tom prodejně často ještě hůř než obdobně koncipované vozy konkurence. Blume přitom příchod nové platformy SSP odložil na pozdější dobu, neboť si chtěl být jist, že VW neudělá stejnou chybu dvakrát. Nicméně čas je přesně tím, co dnes Němci nemají.

 

https://www.autoforum.cz/zajimavosti/sef-koncernu-vw-si-na-autosalonu-vyzkousel-nejnovejsi-elektricke-audi-zhodnotil-ho-jednim-slovem-katastrofa-/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

 

📌@Stestickocz_Zpravy, #zdraví #manipulace: CHOLESTEROL: CO KDYŽ JE TO JENOM LEŽ?

(🇨🇿 dabing a Titulky)

 

Lékařské zařízení se proměnilo v obchod s léčivy… Nic není založeno na faktech, pravdě nebo zdraví, jen byznys…!

 

Je čas, aby se lékaři odnaučili farmakoindoktrinaci a začali léčit lidi přirozenou cestou!

 

Rumble link https://t.me/absurdnisvet/73554

 

https://rumble.com/v4wq5er-cholesterol-co-kdy-je-to-jenom-le-cz-dabing-a-titulky.html?mref=kwpjv&mc=1dsnq

 

 

📌JAK SE TVOŘILA VAKCÍNA NA NĚCO, CO NEEXISTUJE? NO, TAKHLE:…

 

Kdybyste to ještě za ty téměř čtyři roky, co to neustále do zblbnutí opakujeme, pořád ještě nepochopili, tak SARS-CoV-2 NEEXISTUJE.

 

Existuje pouze v software virologů s názvem Blast, či Megahit. Není ničím jiným, než simulací v reálném světě neexistujících sekvencí, které nedefinují žádný reálný patogen, avšak dají se nalézt při dostatečném počtu cyklů za pomoci PCR testu. Vynálezce PCR testu, Dr. Kary Mullis, byl radikálním odpůrcem použití jeho testu pro podvodnou diagnostiku neexistujících virů (ano, to on sám zjistil, že virus HIV neexistuje a hodlal Fauciho předhodit světu jako zločince) a dělání ze zdravých lidí nemocné.

 

Infekční teorie je dávno vědeckou metodou vyvrácený blábol.

 

A oni jen musí zajistit, aby se informace o neexistenci patogenních virů nedostala k očím a uším miliard lidí. Pak by skončil jejích profitabilní byznys a správcům systému jeden ze způsobů, jak držet lidi pod kontrolou za pomoci strachu.

 

PS: Video je z roku 2021

 

https://t.me/absurdnisvet/73555

 

 

📌V Japonsku nyní otevřeně mluví v televizi o nebezpečích očkování proti Covidu.

 

https://t.me/absurdnisvet/73557

 

 

📌25.5.2026, Volný bloG, Jana Černeková: ZETOR V ÚPADKU, PLYN OPĚT DRTÍ PODNIKY, A FRANCIE S BRITÁNIÍ EKONOMICKY KE DNU:

 

Autor článku: Petr Pokorný

 

Už chápete, proč Česká republika, Británie a Francie si strašně přejí přes Ukrajinu válku? A USA už se dluhem vymkly všem logikám a ukazatelům.

V čele válečného šílenství je poprvé Česká republika, která byla vždy obětí Německa, Francie...

JE TO JEN NÁHODA?

Nejprůmyslovější stát světa Česká republika jde ke dnu. Firmy propouští, nepostavíme kvalitně už vůbec nic, natož jaderné elektrárny, či přehrady, no prostě jdeme ke dnu. Vzdělání hrůza, ale učíme 99 pohlaví.  Díky dvouprocentní vládě, kterou hlídá policie, armáda a US ARMY s americkou ambasádou, a která zruinovala celou naší zem. Ale pěstičku války proti Rusku má pár vypatlaců z vlády jak jaderná velmoc. A nyní trochu dat.

Díky šílencům ve vládě máme možná 25% nezaměstnanost. Nikdo už ani neví. A jak je možné, že se udává oficiálně tak malé číslo? Vláda vymyslela milion pracovních míst, které nikdo nepotřebuje, k ničemu nejsou, děti studují obory, které jsou nesmyslné, ale lékaře, zdravotní sestry, zubaře, kvalitní inženýry a vědce už náš stát odepsal.

 

Máme milion politologů, politických geografů, humanitních univerzit se studenty tupějšími než dřívější pomocné školy, a obrovskou klaku tupců, závislých na dotacích a loajálních k Bruselu.

 

NÁŠ STÁT SE STAL SVĚTOVÝM VZOREM DEMENCE, NEVZDĚLANOSTI A ZAOSTALOSTI. A RAKETOVÉHO ZADLUŽOVÁNÍ.

 

A další hrůzy armáda tupců snad ani neregistruje!

 

Cena plynu vyskočila po oznámení rakouské společnosti OMV o krocích jisté „velké evropské energetické společnosti“ k zadržování plateb od rakouského kupce společnosti Gazprom Export. Nepřijetí plateb na účty Gazpromu podle ruských zákonů povede k automatickému ukončení dodávek. Velikost kontraktu OMV je asi 6 miliard metrů krychlových m za rok.

 

Dalšími faktory růstu cen jsou nízká výroba větrných elektráren v Evropě na pozadí sezóny klimatizace v plném proudu; opravy na důlních polích v Norsku.

Evropské ceny podporuje i poptávka po plynu v Asii. Asijská prémie – převis ceny kontraktů na dodávky LNG do asijsko-pacifického regionu nad evropskými kotacemi – je 23 %, což je téměř dvakrát více než v květnu.

TRAKTOR ZETOR (NE)JEDE:

Jeden podnik za druhým propouští. A vždy jsou to firmy, kde odchází kvalifikované pracovní síly a stávají se z nich nádeníci, poskokové v montovnách, řidiči a další nekvalifikované práce. Na to stačí ukrajinské vzdělání, které zde zavádí šílená dvouprocentní vláda za pomoci Bruselu a USA. Nebo Německa.

 

ČESKÁ REPUBLIKA V DALŠÍCH DATECH, O KTERÝCH SE SKORO MLČÍ:

Rostou potíže se splácením spotřebitelských úvěrů, lidé dluží téměř 30 miliard Kč Objem úvěrů na bydlení dosáhl na konci prvního čtvrtletí roku 2024 celkové výše 2,78 bilionu Kč, čímž se meziročně zvýšil o 5,4 %. Krátkodobé úvěry, které jsou určeny na spotřebu (tedy nikoli na bydlení), nyní činí 577 miliard Kč. Právě v této kategorii úvěrů roste problém, protože objem nesplácených dluhů se meziročně zvýšil o 6,2 % na 29,94 miliardy Kč. Celkové zadlužení obyvatelstva evidované v Bankovním a Nebankovním registru klientských informací činilo 3,36 bilionu Kč a meziročně vzrostlo o 5,6 %.

 

ZETOR PROPUSTÍ POLOVINU ZAMĚSTNANCŮ. KDYSI SLAVNÝ VÝROBCE TRAKTORŮ KONČÍ S VÝROBOU V BRNĚ:

 

Zetor loni na podzim oznámil, že v Brně ukončí výrobu vlastních motorů a převodovek, zůstane vývoj, marketing, obchod a sestavování traktorů pro Evropu a USA. Změna výroby je naplánovaná od roku 2025.

Celý článek si můžete přečíst ZDE:

https://skrytapravda.cz/z-ekonomiky/1914-zetor-jde-ke-dnu-plyn-opet-drti-podniky-a-francie-s-britanii-ekonomicky-ke-dnu

 

https://volnyblog.news/zetor-v-upadku-plyn-opet-drti-podniky-a-francie-s-britanii-ekonomicky-ke-dnu/

 

 

📌 VEĽVYSLANECTVO RUSKA NA SLOVENSKU/ ПОСОЛЬСТВО РОССИИ В СЛОВАКИИ

 

 

Ruská federácia sa domnieva, že je nevyhnutné rozpracovať zapojenie nových krajín BRICS do spolupráce v rámci skupiny pre satelitné konštelácie diaľkového sondovania Zeme, uviedol námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Riabkov.

 

РФ считает, что необходимо проработать подключение новых стран БРИКС к сотрудничеству в рамках группы по спутниковой группировке дистанционного зондирования Земли, заявил замглавы МИД РФ Сергей Рябков.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=464039159497590&set=gm.7734378103305123&idorvanity=5166048713471421

 

https://tass.ru/kosmos/20877703

 

 

VEĽVYSLANECTVO RUSKA NA SLOVENSKU/ ПОСОЛЬСТВО РОССИИ В СЛОВАКИИ

 

  • Napriek sankčnému tlaku západných krajín a vyhodeniu do vzduchu plynovodov Nord Stream a Nord Stream-2 Rusko zostáva najspoľahlivejším dodávateľom plynu, vyhlásila hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí RF Marija Zacharovová.

 

  • „Napriek tomu (sankčnému tlaku Západu a vyhodeniu do vzduchu plynovodov – pozn. TASS), <…> Rusko aj tak zostáva najspoľahlivejším dodávateľom plynu a na 100% plní svoje zmluvné záväzky,“ povedala diplomatka vo vysielaní televízneho kanálu „Solovjov Live“.

 

https://tass.ru/ekonomika/20879851  

 

 

 

📌25. května 19:20: VOJENSKÁ OPERACE NA UKRAJINĚ

 

V silových strukturách ohlásili zničení vojenského skladu VSU v Charkově:

 

Společník agentury poznamenal, že byl umístěn v obchodním centru

TASS, 25. května. Ukrajinské ozbrojené síly (VSU) zřídily zbrojní sklad v obchodním centru, který zasáhl. TASS o tom informovala v silových strukturách.

 

https://tass.ru/armiya-i-opk/20904827

 

 

📌25. KVĚTNA 2024 19:32: BIDEN OPĚT UČINIL URÁŽLIVÉ PROHLÁŠENÍ O PUTINOVI:

 

Americký prezident Joe Biden ve svém projevu k absolventům americké vojenské akademie ve West Pointu v New Yorku označil ruského vůdce Vladimira Putina za tyrana.

 

„Stojíme na straně Ukrajiny a budeme ji i nadále podporovat. Stojíme tváří v tvář muži, kterého znám už mnoho let, krutému tyranovi… Neustoupíme,“ citovala Bidena agentura TASS.

 

Spojené státy podle něj nadále dodávají Ukrajině zbraně a cvičí její armádu. Prezident zároveň poznamenal, že na Ukrajině nejsou žádní američtí vojáci. „A jsem odhodlán to tak udržet,“ ujistil Biden.

 

Řekl také, že NATO je největší obrannou aliancí v historii a je nyní silnější než kdy jindy. 😂

 

Není to poprvé, co se Biden dopustil urážlivých poznámek na adresu ruského prezidenta.

 

Takže v únoru, když mluvil na jedné z volebních akcí, řekl svým charakteristickým

neomaleným způsobem, že „máme bláznivé syny, jako je tento chlapík Putin a další“, takže Spojené státy se údajně musí obávat možného jaderného konfliktu.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov tehdy řekl, že takové Bidenovy výroky uráží pouze samotné Spojené státy, jsou pro ně obrovskou ostudou.

 

V loňském roce Biden také urazil čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, kterého nazval diktátorem. Peking poté vyjádřil silný protest a označil incident za otevřenou politickou provokaci.

 

https://smotrim.ru/article/3968205?utm_source=internal&utm_medium=main2-news&utm_campaign=main2-news6

 

 

📌25. KVĚTNA 2024 20:55: V CHARKOVĚ BYLA ZASAŽENA RÁNA NÁKUPNÍMU CENTRU, VE KTERÉM OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SKLADOVALY ZBRANĚ:

 

Obchodní centrum Epicenter v Charkově bylo v sobotu zasaženo raketovým útokem ruských ozbrojených sil.

 

Ruská rozvědka identifikovala muniční sklad a velitelské centrum, které ozbrojené síly Ukrajiny zřídily v nákupním centru, uvedl zdroj agentury TASS v bezpečnostních silách. Taktika „lidského štítu“ je charakteristickým znakem ukrajinské armády.

 

Poté, co armáda obdržela relevantní informace od zpravodajských služeb, zaútočila na Epicentrum. Soudě podle videí zveřejněných na webu v budově vybuchla munice. „Epicentrum“ zachvátil silný požár, nad oblastí je obrovský sloup černého kouře.

 

https://smotrim.ru/article/3968243?utm_source=internal&utm_medium=main2-news&utm_campaign=main2-news6

 

 

📌24. KVĚTNA 2024 20:03: PUTIN V MINSKU NASTÍNIL PRINCIPIÁLNÍ POSTOJ K UKRAJINSKÉ OTÁZCE:

 

Před zahájením hypotetických jednání s Ukrajinou musí Rusko pochopit, kdo podepíše dokumenty jménem Kyjeva, protože legitimita současného prezidenta skončila. Vladimir Putin v Minsku nastínil principiální postoj Moskvy k této otázce. Prezident přijel do hlavního města Běloruska na oficiální návštěvu.

 

https://smotrim.ru/video/2810787?utm_source=internal&utm_medium=main2-news&utm_campaign=main2-news-vesti20

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 26.05.2024“:

➡️☭☆ Air ram: výsadkáři pomocí dronu FPV sestřelili útočnou hexakoptéru typu Baba Yaga ozbrojených sil Ukrajiny. Ruský „pták“ byl vypuštěn z levého břehu Dněpru v Chersonské oblasti, aby zničil živou sílu a vybavení ukrajinských ozbrojených sil na pravém břehu. Operátor UAV si ve vzduchu všiml ukrajinské útočné hexakoptéry typu Baba Yaga, která letěla směrem k našim pozicím pro odminování.

Po bleskovém vyhodnocení situace se operátor dronu FPV rozhodl zaútočit na nepřátelskou hexakoptéru. Poté, co získal výšku, ruský dron vstoupil na pohodlnou trajektorii a narazil shora na nepřátelský dron. „Baba Yaga“ explodovala a spadla, aniž by způsobila zranění našim vojákům.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Asi ve 22.30 moskevského času byl zastaven pokus kyjevského režimu o teroristický útok na cíle na území Ruské federace pomocí protilodní střely Neptun (ASM) a vícenásobného odpalovacího raketového systému RM-70 Vampire. Služební systémy protivzdušné obrany zničily jeden protilodní raketový systém Neptun a 29 raket Vampire MLRS nad regionem Belgorod.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zvědové dobrovolnického oddílu Tiger testovali nový dron domácí výroby

Bezpilotní letadlo bylo vyvinuto v podniku na Primorském území a převedeno do oddělení pro testování v bojové situaci.

„Tento „pták“ je schopen vidět obrazy na velké vzdálenosti. Je unikátní tím, že má vertikální vzlet a vertikální přistání s dosahem až 40 kilometrů,“ uvedl operátor UAV s volacím znakem „Bara“.

Díky tomu data získaná z UAV umožnila identifikovat cíle v pozicích a zahájit na ně přesné dělostřelecké údery.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *