, ,

25.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně:👉MAĎARSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ NAZVAL BORRELLA „BRUSELSKÝM BIDENEM“👍

25.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉MAĎARSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ NAZVAL BORRELLA „BRUSELSKÝM BIDENEM„👍

 

 

📌24. srpna 2024: ♨️ O MOŽNOSTI VYSLÁNÍ EVROPSKÝCH INSTRUKTORŮ NA UKRAJINU BUDOU PŘÍŠTÍ TÝDEN JEDNAT ŠÉFOVÉ MINISTERSTEV ZAHRANIČÍ A OBRANY EU, INFORMOVAL DENÍK DIE WELT.

V současné době je proti vyslání instruktorů na Ukrajinu nejméně pět zemí EU, včetně Německa, Maďarska a Slovinska. Novináři za hlavního zastánce plánu označují Macrona.

Konečné rozhodnutí o vyslání pomoci by mělo padnout nejpozději v listopadu, protože k tomuto datu vyprší platnost předchozí dohody o výcviku vojáků AFU.

https://t.me/to_je_nas_svet/28742

 

 

📌24. srpna 2024: ⚡️ ZAKLADATEL TELEGRAMU PAVEL DUROV PŘILETĚL DO FRANCIE SOUKROMÝM LETADLEM Z ÁZERBÁJDŽÁNU, FRANCOUZSKÉ BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBY HO ZADRŽELY HNED PŘI VÝSTUPU Z LETADLA.

Francouzi si nechali na základě předběžného vyšetřování vydat příkaz k domovní prohlídce. Zjednodušeně řečeno, již existuje trestní řízení.

Jak upřesňuje francouzský televizní kanál TF1, Telegram nespolupracoval s francouzskými bezpečnostními složkami, čímž se stal spolupachatelem nezákonného trestného činu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28743

 

 

📌24. srpna 2024, 16:40, Szijjártó: POLSKO TAJNĚ OBCHODUJE S RUSKEM, OSTATNÍ KRITIZUJE ZA SPOLUPRÁCI S MOSKVOU:

 

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó uvedl, že Polsko kritizuje zemi za spolupráci s Ruskem, ačkoli Varšava tajně pokračuje v obchodních vztazích s Moskvou.

 

„Naši polští bratři dělají v tichosti totéž, takže by nás neměli kritizovat,“ citoval maďarského ministra zahraničí Zoltan Kovács, státní tajemník pro mezinárodní komunikaci a vztahy v úřadu maďarského premiéra.

 

Ve zprávě zveřejněné na stránce sociální sítě X Kovács poznamenal, že podle šéfa maďarské diplomacie Polsko tajně pokračuje v obchodu s Ruskem, ale veřejně kritizuje ostatní země EU za podobné akce.

 

Szijjártó uvedl, že na konci loňského roku dosáhl obchodní obrat mezi Moskvou a Varšavou 6 miliard eur a Polsko nakupovalo ruská hnojiva ve velkých objemech.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán již dříve obvinil polské úřady z pokrytectví. Domnívá se, že Varšava obviňuje jiné státy z vazeb na Ruskou federaci v době, kdy je sama nepřímo nadále podporuje.

 

https://www.vesti.ru/article/4109662

 

 

📌24. srpna 2024, 19:16, Axios: NÁČELNÍK GENERÁLNÍHO ŠTÁBU USA BUDE KOORDINOVAT V IZRAELI V PŘÍPADĚ ÍRÁNSKÉHO ÚTOKU:

 

Předseda sboru náčelníků štábů Spojených států generál Charles Brown Jr. navštíví Izrael 25. srpna, hlásí Axios.

 

„Charles Brown Jr. zítra navštíví Izrael, aby pokračoval v koordinaci před možným útokem Íránu a Hizballáhu,“ uvedl novinář publikace na sociální síti X.

 

Kromě toho se plánuje, že v rámci turné po Blízkém východě navštíví vojenský vůdce Egypt a Jordánsko.

 

Situace na Blízkém východě se vyhrotila po atentátech na vysoce postaveného velitele Hizballáhu Fuada Shukra v Bejrútu a šéfa politického byra hnutí Hamás Ismaila Haniyeha v Teheránu. Írán a vedení Hizballáhu slíbili provést silný odvetný úder proti Izraeli.

 

https://www.vesti.ru/article/4109756

 

 

📌24. srpna 2024, 16:53: MI-28NM UDEŘIL NA SOUSTŘEDĚNÍ SIL OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že ruský vrtulník Mi-28NM zasáhl leteckými raketami nahromaděné síly ukrajinských ozbrojenců v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

 

„Úder byl proveden leteckými raketami na maskované, průzkumné cíle nepřítele,“ poznamenalo vojenské oddělení.

 

Ministerstvo uvedlo, že po použití vzdušných zbraní posádka provedla protiraketový manévr, poté uvolnila tepelné pasti a vrátila se na místo odletu.

 

Ministerstvo obrany dospělo k závěru, že byla zničena personální, obrněná a automobilová vojenská technika ukrajinské armády.

 

Již dříve vyšlo najevo, že vrtulník Mi-35M zničil maskovanou techniku Ozbrojených sil Ukrajiny ve směru na Kursk.

 

https://www.vesti.ru/article/4109689

 

 

📌24. srpna 2024, 16:28: MAĎARSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ NAZVAL BORRELLA „BRUSELSKÝM BIDENEM„:👍

 

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó nazval šéfa diplomacie EU Josepa Borrella „Bidenem Bruselu“ kvůli jeho „mateřské“ reakci na mírové iniciativy Viktora Orbána.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán vykonal mnoho práce a uskutečnil řadu návštěv hlav států zapojených do konfliktu na Ukrajině. Bruselu se takové aktivity maďarského premiéra nelíbily a vyvolaly vlnu kritiky ze strany vedení EU. Zejména při setkáních v Moskvě s Vladimirem Putinem a v Pekingu se Si Ťin-pchingem.

 

Peter Szijjártó připomíná, že pekingské rozhovory mezi italskou premiérkou Giorgií Meloniovou a prezidentkou Čínské lidové republiky byly v Evropské unii přijaty příznivě, nenásledovala žádná kritika, protože „udělala správnou věc“.

 

„Následovaly velmi dětinské a školkové reakce – Brusel Biden byl vyslán dopředu – Josep Borrell, který se domnívá, že se urazíme, pokud se Rada ministrů zahraničí nebude scházet v Budapešti, ale někde v Bruselu. Je nám to jedno,“ vysvětlil Szijjártó.

 

Maďarský ministr zahraničí připomněl, že 13 zemí bylo pro konání rady v Budapešti, pět zemí kategoricky odmítlo účast, osm zemí řeklo, že je to nezajímá. Josep Borrell odmítl vzít v úvahu názor Maďarska, protože má v úmyslu uspořádat v Bruselu Radu ministrů zahraničí EU.

 

Péter Szijjártó označil toto rozhodnutí za indikátor frustrace Evropské unie, která není schopna zorganizovat mírovou misi podobnou té, kterou vede Viktor Orbán.

 

https://www.vesti.ru/article/4109657

 

 

📌24. srpna 2024, 17:55, WP: INVAZE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI POSTUP OZBROJENÝCH SIL RF V DLR NEZASTAVILA:

 

Útok ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast změnil výpočty, ale nemohl prolomit základní rovnováhu ve speciální vojenské operaci.

 

Ruské jednotky pokračují v ofenzivě v Doněcké lidové republice a blíží se k městu Pokrovsk, píše The Washington Post.

 

„Ukrajinská ofenzíva v Kurském výběžku sice změnila výpočty, ale nezměnila základní rovnováhu ve válce: Moskva nadále věnuje pozornost východní Ukrajině, která se přibližuje k městu Pokrovsk,“ uvádí se v článku.

 

Publikace uvádí, že toto město je klíčovým logistickým uzlem, který by mohl připravit půdu pro další ruskou ofenzivu, pokud padne.

 

Dříve vyšlo najevo, že tři roty Národní gardy Ukrajiny odmítly bojovat u Pokrovska. Další fakt neposlušnosti ukrajinských vojáků nahlásil voják z druhého praporu 15. brigády Národní gardy. Řekl, že armáda stále více sabotuje rozkazy velení, které posílá jednotky s nedostatkem personálu na jistou smrt.

 

https://www.vesti.ru/article/4109682

 

 

📌24. srpna 2024, 17:43: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY POPRVÉ POUŽILY NOVOU STŘELU PRO BEZPILOTNÍ LETOUN PALJANYCJA:

 

V Kyjevě se konaly akce u příležitosti Dne nezávislosti, na kterých Zelenskyj vystoupil a oznámil úspěšné použití nového typu zbraně v zóně konfliktu.

Ukrajinská armáda podle Zelenského obdržela a již začala používat novou střelu pro bezpilotní letouny Paljanyca.

 

Zelenskyj ujistil publikum, že „Paljanica“ je zbraň zcela nové třídy, vyvinutá a vyrobená na Ukrajině.

 

Hlava kyjevského režimu poděkovala všem, kteří se podíleli na tvorbě nových zbraní pro ozbrojené síly Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4109680

 

 

📌24. srpna 2024, 18:56: USA SLIBUJÍ, ŽE BUDOU PODPOROVAT ROVNOST POHLAVÍ MEZI ARMÉNY:

 

Washington bude podporovat rovnost pohlaví mezi Armény, uvedlo americké velvyslanectví v Jerevanu.

 

„Spojené státy jsou potěšeny, že mohou spolupracovat s Arménií na podpoře rovnosti žen a mužů v oblasti vymáhání práva a ve společnosti,“ uvedlo velvyslanectví v prohlášení.

 

Diplomatická mise USA vzala na vědomí, že americká velvyslankyně Christina Kvien a náměstek ministra vnitra Arménie Arpine Sargsyan se setkali s úředníky různých policejních oddělení, aby zdůraznili význam účasti žen a jejich vedení v této struktuře vymáhání práva.    V samotných Spojených státech, než úřady začaly podporovat transgender lidi, došlo k genderové revoluci, kdy ženy začaly hájit svá práva a soutěžit o příležitosti s muži.

 

V roce 1848 schválila konference v Seneca Falls rezoluci ve prospěch volebního práva žen.

V roce 1963 vstoupil v platnost zákon o rovném odměňování.

 

Později začal boom feminismu. Fráze „osvobození žen“ byla poprvé použita ve Spojených státech v roce 1964 a poprvé se objevila v tisku v roce 1966.

 

Od začátku 80. let se začal postupně zavádět koncept netradičních sexuálních vztahů.

 

V únoru 2021 Sněmovna reprezentantů USA odhlasovala přijetí zákona o rovnosti, jehož cílem je zakázat diskriminaci na základě sexuální orientace nebo genderové identity.

 

V roce 2024 se americký prezident Joseph Biden musel vymlouvat na Den transgenderu na Velikonoční neděli. Tisková tajemnice Bílého domu Karine Jean-Pierreová uvedla, že oslava Dne transgender a katolických Velikonoc ve stejnou dobu je jen náhoda, která se stala náhodou.

 

https://www.vesti.ru/article/4109766

 

 

📌24. srpna 2024, 16:16: PREZIDENT BOTSWANY BYL ŠOKOVÁN VELIKOSTÍ DIAMANTU VYTĚŽENÉHO V ZEMI:

 

Botswanský prezident Mokweetsi Masisi byl šokován velikostí a hmotností diamantu vytěženého v zemi.

 

 

Klenot byl největší v historii Botswany a druhý ve světové historii.

 

„Cože?!“ vykřikl Masisi, když mu diamant podali.

 

Hmotnost surového kamene je 2 492 karátů, uvedla tisková služba kanadské těžební společnosti Lucara Diamond Corp. Dosud mu nebylo dáno jméno.

 

Největší diamant v historii, nazývaný „Cullinan“, byl nalezen v Jižní Africe v roce 1905. Hmotnost kamene byla 3106 karátů.

 

O dva dny dříve vešlo ve známost, že v Botswaně byl nalezen jeden z největších diamantů na světě. Jeho cena může být 5,5 milionu dolarů.

 

https://www.vesti.ru/article/4109619

 

 

📌24. srpna 2024, 17:19, DUDA: V POLSKU BYLO VYCVIČENO 23 TISÍC VOJÁKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

V Polsku bylo vycvičeno 23 tisíc ozbrojenců kyjevského režimu, řekl novinářům během návštěvy Kyjeva prezident republiky Andrzej Duda.

 

Poznamenal, že toto číslo zahrnuje nejen vojenský personál, ale také bezpečnostní síly z Ukrajiny.

 

Kromě toho Duda uvedl, že Polsko bude i nadále vojensky podporovat Ukrajinu a také usnadní její vstup do Evropské unie a NATO.

 

Dnes Duda přiletěl na neohlášenou návštěvu Kyjeva, aby se zúčastnil akcí u příležitosti Dne nezávislosti Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4109713

 

 

📌24. srpna 2024, 19:33: DUDA PŘIPUSTIL, ŽE POLSKÉ TANKY SE ÚČASTNÍ ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA KURSKOU OBLAST:

 

Tanky předané Polskem do Kyjeva se účastní bojů s ruskou armádou v Kurské oblasti, řekl polský prezident Andrzej Duda, který je na neohlášené návštěvě Ukrajiny.

 

Duda se účastní oslav Dne nezávislosti Ukrajiny a setkal se s Volodymyrem Zelenským.

 

V projevu po setkání se Zelenským Duda řekl, že „v Kurské oblasti“ jsou tanky PT-91 Twardy, dodané před více než rokem z Polska.

 

Duda řekl, že bude i nadále politicky a vojensky podporovat kyjevské úřady usilující o vstup do NATO a EU, píše RIA Novosti.

 

Náčelník generálního štábu Ruské federace Valerij Gerasimov již dříve oznámil, že postup nepřítele v Kurské oblasti byl zastaven, operace skončí porážkou ozbrojených sil Ukrajiny a přístupem ke státní hranici.

 

Ruské úřady opakovaně uvedly, že Kyjev zaútočil na Kurskou oblast s komplexní podporou Západu. Ruský prezident Vladimir Putin označil akce kyjevského režimu v Kurské oblasti za provokaci a slíbil důstojnou reakci s tím, že bude dosaženo všech cílů, kterým Rusko čelí.👍

 

https://www.vesti.ru/article/4109744

 

 

📌24. srpna 2024, 19:52: SCHOLZ A ZELENSKYJ JEDNALI O POKRAČOVÁNÍ JEDNÁNÍ NA ZÁKLADĚ SUMMITU VE ŠVÝCARSKU:

 

Německý kancléř Olaf Scholz a hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj telefonicky jednali o možnosti druhého kola švýcarského summitu.

 

Novinářům to oznámil oficiální zástupce německého kabinetu ministrů Steffen Hebestreit.

 

„Oba byli jednomyslní ve svém názoru na důležitost procesu založeného na švýcarském summitu a diskutovali o jeho pokračování,“ řekl.

 

Hebestreit poznamenal, že Scholz a Zelenskyj se také shodli na tom, že zapojení států globálního „Jihu“ je pro to obzvláště důležité.

 

Takzvaná mírová konference o Ukrajině se konala ve dnech 15. a 16. června ve Švýcarsku. Na základě jejích výsledků nebylo učiněno žádné definitivní rozhodnutí.

 

👉Konečné komuniké odmítly podepsat Indie, Indonésie, Jordánsko, Irák, Kolumbie, Libye, Mexiko, Spojené arabské emiráty, Arménie, Bahrajn, Brazílie, Vatikán, Rwanda, Saúdská Arábie, Thajsko a Jižní Afrika. 👍

 

Rusko nebylo na „mírový summit“ pozváno. Chyběly také delegace většiny členů OSN😂.

 

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že Kyjev se pokusil prezentovat konferenci ve Švýcarsku jako událost „téměř univerzálního rozsahu“, ale zároveň se většina pozvaných zemí a organizací „odmítla zapojit do politické turistiky„. 👍

 

https://www.vesti.ru/article/4109791

 

 

📌24. srpna 2024, 19:50: PATRIARCHA KIRILL VYZÝVÁ PRAVOSLAVNÉ A DALŠÍ KŘESŤANSKÉ CÍRKVE, ABY CHRÁNILY UPC:

 

V prohlášení zveřejněném na webových stránkách Ruské pravoslavné církve se uvádí, že patriarcha Moskvy a celé Rusi Kirill se obrátil na hlavy křesťanských církví a řady náboženských a mezinárodních organizací s výzvou k ochraně kanonické ukrajinské pravoslavné církve v souvislosti s přijetím zákona o jejím zákazu kyjevským režimem.

 

„Jeho Svatost patriarcha také vyzval ke zvýšení svého hlasu na obranu pronásledovaných věřících ukrajinské pravoslavné církve,“ uvádí se v prohlášení.

 

Je třeba poznamenat, že patriarcha apeloval mimo jiné na papeže Františka, katholikos Arménské apoštolské církve Aram I a generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese.     Hlava ruské pravoslavné církve poznamenala, že mezinárodní organizace opakovaně upozorňovaly na rozpor mezi právem přijatým kyjevským režimem s normami ukrajinské ústavy, jejími mezinárodními dohodami a základními právními principy.

 

  1. srpna vešlo ve známost, že Nejvyšší rada přijala zákon, který umožňuje zakázat kanonickou UPC.

 

https://www.vesti.ru/article/4109761

 

 

📌24. srpna 2024, 20:27: POBŘEŽÍ SLONOVINY PODEZÍRÁ UKRAJINSKÉ VELVYSLANECTVÍ Z VÝCVIKU OZBROJENCŮ:

 

Pobřeží slonoviny podezírá ukrajinské velvyslanectví z výcviku ozbrojenců.

 

Některá africká média informovala o vyšetřování, které vedou úřady Pobřeží slonoviny proti ukrajinskému velvyslanectví v této zemi.

 

Diplomatická mise v Abidžanu je podezřelá z tajného výcviku militantů a zasílání dílů pro bezpilotní letouny prostřednictvím diplomatických vaků.

 

Kromě toho existují informace, že velvyslanectví koordinuje výcvik styčných specialistů pro bojovníky.

 

RIA Novosti poznamenává, že pokud se tyto informace potvrdí, pak budou vztahy mezi Pobřežím slonoviny a Ukrajinou zcela zkažené.

 

https://www.vesti.ru/article/4109807

 

 

📌24. srpna 2024, 19:55, BLOOMBERG: KYJEV SE OBÁVÁ, ŽE EU ZDRŽUJE PŘEVOD FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z RUSKÝCH AKTIV:

 

Ukrajina je stále nervóznější ze zpoždění financování ze zmrazených ruských aktiv.

 

Ukrajinští představitelé se obávají, nikoli bezdůvodně, zpoždění při dokončování dohody, která by získala podporu ve výši 50 miliard dolarů. Tyto prostředky by mohly jít do Kyjeva prostřednictvím použití zisků ze zmrazených aktiv ruské centrální banky.

 

Tyto prostředky by měly do Kyjeva dorazit do konce roku 2024, podle červnové dohody G7, která poskytuje finanční pomoc Ukrajině prostřednictvím zmrazených ruských fondů ve výši 280 miliard dolarů.

 

Realizaci tohoto plánu brzdí požadavky USA a riziko, že Maďarsko zpomalí jakékoli celoevropské rozhodnutí o podpoře Ukrajiny nebo sankce proti Rusku. To říkají evropští a američtí experti, kteří jsou se situací obeznámeni zevnitř.

 

Spojené státy chtějí od svých spojenců záruky, že ruská aktiva zůstanou v Evropě znehybněna, dokud nebude dosaženo spravedlivé mírové dohody a Rusko nezaplatí za škody způsobené invazí. Pokud takové záruky poskytnou evropské finanční instituce, pak se peníze mohou začít rozdělovat ve prospěch Ukrajiny do konce tohoto roku, píše Bloomberg.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4109759

 

 

📌24. srpna 2024, 21:46: IZRAELCI SE OPĚT ZAPOJILI DO MASOVÝCH PROTESTŮ:

 

V Izraeli se občané opět zapojili do masových protestů. Největší demonstrace se koná vedle komplexu vládních budov na východě Tel Avivu.

 

The Times of Israel poznamenává, že protestující požadují, aby vláda okamžitě uzavřela dohodu o propuštění rukojmích držených radikály v pásmu Gazy. Demonstranti navíc žádají předčasné volby.

 

Protesty se konají nejen v Tel Avivu, ale i v dalších velkých městech.

 

Shromáždění na podporu rukojmích se v Izraeli konají pravidelně v sobotu. Začaly v říjnu loňského roku. Největší z nich se odehrává v Tel Avivu.

 

Podle posledních údajů drží radikálové v Gaze 109 lidí jako rukojmí.

 

https://www.vesti.ru/article/4109845

 

 

📌24. srpna 2024, 22:08: PO ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA KURSKOU OBLAST VYHLEDALO LÉKAŘSKOU POMOC 201 LIDÍ:

 

Od začátku útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast 6. srpna vyhledalo lékařskou pomoc 201 obyvatel regionu, včetně deseti dětí, podle denního souhrnu regionálního operačního velitelství, zveřejněného na telegramovém kanálu regionální vlády.

 

V současné době se v nemocnicích léčí 77 lidí, z toho dvě děti.

 

Podle ústředí je v 94 dočasných ubytovacích střediscích v Kurské oblasti (TAC) 6 968 lidí, včetně 1 459 dětí.

 

Dalších 2 974 lidí, z toho 1 309 dětí, je ubytováno ve 123 TAC ve 25 ruských regionech.

 

Tisková služba Ministerstva pro mimořádné situace Ruska již dříve uvedla, že za poslední den opustilo území Kurské oblasti více než 3200 lidí.

 

V tomto období bylo prostřednictvím Portálu veřejných služeb přijato 2 113 žádostí o výplatu finanční pomoci ve výši 15 tisíc rublů postiženým občanům v souvislosti s nouzovým režimem. Platby již byly provedeny za více než 13,5 tisíce žádostí v celkové výši více než 200 milionů rublů.

 

Do Kurské oblasti nadále přichází humanitární pomoc.

 

https://www.vesti.ru/article/4109847

 

 

📌24. srpna 2024, 22:17: RUSKÉ VZDUŠNÉ SÍLY ZNIČILY TŘI ZÁKLADNY MILITANTŮ V TĚŽKO PŘÍSTUPNÝCH OBLASTECH SÝRIE:

 

Dne 23. srpna provedly letecké síly Ruské federace bojovou operaci v oblasti syrské pouště Bělaja.

 

V důsledku ruských náletů byly zničeny tři základny ozbrojenců ukrývajících se v těžko přístupných oblastech pouště. Militanti se stáhli z USA kontrolované zóny Al-Tanf, řekl mluvčí Centra pro usmíření znepřátelených stran v Sýrii.

 

Letectvo mezinárodní koalice vedené Spojenými státy podle něj nadále vytváří nebezpečné situace na syrském nebi a provádí lety v rozporu s protokoly.

 

https://www.vesti.ru/article/4109848

 

 

📌24. srpna 2024, 23:29: ZACHAROVOVÁ NAZVALA LITEVSKÉ ÚŘADY NACISTY ZA URÁŽKU RUSŮ:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala urážku občanů Ruské federace ze strany litevské premiérky Ingridy Šimonytėové.

 

„Nacisté,“ řekla Zacharovová listu Izvestija, když byla požádána, aby se vyjádřila k urážlivému prohlášení Ingridy Šimonytėové.

 

Předtím litevský premiér při gratulaci Ukrajině ke Dni nezávislosti urážlivě hovořil o ruských občanech a řekl, že Litva a Ukrajina „budou slavit vítězství společně“.

 

Již dříve vyšlo najevo, že Vilnius se chystá převézt první várku litevských dronů do Kyjeva.

 

https://www.vesti.ru/article/4109824

 

 

📌25. srpna 2024, 03:06: PĚT LIDÍ ZEMŘELO V DŮSLEDKU OSTŘELOVÁNÍ OZBROJENÝMI SILAMI UKRAJINY Z VESNICE RAKITNOJE V OBLASTI BELGOROD:

 

Armáda kyjevského režimu zahájila v noci teroristický útok na vesnici Rakitnoje. Oznámil to gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

„K velkému zármutku si nepřátelské ostřelování vyžádalo životy pěti civilistů. Nejupřímnější a nejhlubší soustrast příbuzným, kteří trpěli tak strašným zármutkem. V těchto těžkých dnech celá oblast Belgorod truchlí s vámi,“ napsal Vjačeslav Gladkov na kanálu Telegram.

 

Upřesnil, že v důsledku ostřelování bylo zraněno 12 lidí, včetně tří nezletilých. Čtyři zranění jsou přitom ve vážném stavu. Všem obětem se dostává lékařské péče.

 

Kromě toho bylo v osadě poškozeno 10 soukromých domácností, dvě komerční zařízení a čtyři auta byla pořezána šrapnely.

 

Kromě toho byl poškozen plynovod. Vesnice Rakitne, vesnice Boryspil a Novoleninskoje jsou dočasně ponechány bez plynu. Došlo také k lokálnímu poškození elektrického vedení.

 

Dříve ukrajinské drony zaútočily na vesnice Murom a Novaja Tavolžanka v oblasti Belgorod.

 

https://www.vesti.ru/article/4109841

 

 

📌24. srpna 2024, EU: KRIZE BYDLENÍ JE TAK ROZSÁHLÁ, ŽE SE JÍ VŠIMLA I ŠÉFKA EVROPSKÉ KOMISE:

 

Staronová předsedkyně nejvyššího bruselského orgánu Ursula von der Leyenová chce z bytové krize učinit jednu z hlavních priorit. „Lidé mají problém najít dostupné bydlení,“ prohlásila. Nyní mají z Bruselu proudit peníze, a dokonce oznámila zřízení vlastního komisaře pro bydlení.

 

Von der Leyenová má s EU ambiciózní plány. Chce podpořit výstavbu sociálního bydlení, působit jako spolufinancovatel národních projektů a přímo podporovat speciální projekty bydlení s využitím fondů EU.

 

Zároveň požaduje standardizované kvóty pro sociální bydlení ve výběrových řízeních na výstavbu velkých bytových komplexů, uvedly německé noviny Rheinische Post.

 

Pokud Komise prosadí svou, pravděpodobně mnoho věcí zkomplikuje.

 

Při výběrových řízeních by pak bylo nutné dodržovat další pravidla EU, což by pravděpodobně dále zdržovalo již tak těžkopádné povolovací postupy.

 

Evropa by tedy neposkytovala více bytů, ale méně.

 

Peněz na dotace je na všech úrovních dostatek, jsou to jiné překážky, které brání velkým a středním developerům ve výstavbě nových bytů.

Podle nejnovějšího barometru bytové výstavby NRW Bank jsou to především náklady na výstavbu, které se podle Německého hospodářského institutu od roku 2010 zdvojnásobily. Důvodem jsou zvýšené náklady na materiál, nedostatek kvalifikované pracovní síly a narušení dodavatelských řetězců. K tomu se přidává zvyšování úrokových sazeb, které trvá již dva roky a mezitím se jen mírně snížilo.

 

K růstu nákladů na bytovou výstavbu masivně přispívá i samotná politika.

 

Kromě protipožární ochrany a dalších bezpečnostních opatření jsou to především požadavky na úsporu energie, které zvyšují ceny staveb.

 

V centrech měst je také nedostatek pozemků a stavebních parcel.

 

Plány von der Leyenové pravděpodobně povedou ke zvýšení počtu zaměstnanců, nové byrokracii a celé řadě dalších předpisů.

 

TĚŽKO ZASTAVÍ ÚPADEK BYTOVÉHO PRŮMYSLU.

 

Psali jsme:

 

https://casopisargument.cz/59017

 

 

📌24. srpna 2024: 🛑 EU VYDALA NA PODPORU UKRAJINĚ SKORO 114 MILIARD EUR, TVRDÍ BRUSEL:

 

Evropská unie použila na podporu Ukrajiny od začátky ruské invaze v předloňském únoru skoro 114 miliard eur (2,86 BILIONU KORUN).

 

Uvedly to dnes unijní orgány při příležitosti ukrajinského Dne nezávislosti.

 

👉Do částky je započítáno i 17 miliard eur použitých na pomoc ukrajinským uprchlíkům.

👉Na zbraně a vojenskou asistenci šlo 39 miliard eur (978 miliard korun).

 

👉Největší část prostředků, a to bezmála 58 MILIARD EUR, BYLA VYPLACENA A POUŽITA NA FINANČNÍ A EKONOMICKOU POMOC UKRAJINĚ A NA REKONSTRUKCI VÁLKOU PONIČENÉ ZEMĚ.

((To bych chtěla vidět, co tam za ty miliardy postavili pro Ukrajinské občany!!! Leda tak Zelenina své baráky po světě, jachty a tučne konta!!! A to další miliardy z USA!!!))

 

👉Z nového nástroje na pomoc Ukrajině, který začal fungovat v březnu, EU vyplatila Kyjevu 13,8 miliard eur.

👉Zhruba 12 miliard eur pomoci pak za uplynulé dva roky a půl vyplatily členské státy ze svých národních prostředků.

 

👉Na vojenskou pomoc Ukrajině unie a členské státy použily 39 miliard eur, z nichž šest miliard eur bylo utraceno z Evropského mírového nástroje (EPF). Zbytek fondů použily členské státy v bilaterálních projektech. Peníze šly na pořízení zbraní a vojenské techniky či na financování výcvikových misí.

 

👉Na začátku srpna americké ministerstvo zahraničí uvedlo, že Spojené státy poskytly od začátku ruské agrese v roce 2022 Ukrajině vojenskou pomoc v hodnotě 55,4 miliard dolarů (1,24 bilionu korun).

👉Dalším důležitým poskytovatelem vojenské pomoci Ukrajině je Británie. Její vojenská pomoc činí 7,6 miliardy liber (224 miliardy korun), uvedly úřady v dokumentu z července.

 

 

https://www.epochtimes.cz/2024/08/25/eu-vydala-na-podporu-ukrajine-skoro-114-miliard-eur-tvrdi-brusel/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 25.08.2024“:

➡️☭☆ Některé školy v Kurské oblasti budou v novém akademickém roce fungovat ve smíšeném formátu – prezenční i dálkové a všichni školáci dostanou učebnice.

Uvedl to ministr školství Ruské federace Kravcov.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Zelenskyj zaznamenal blahopřání ke dni „nezávislosti“ Ukrajiny téměř na hranici s Ruskem.

Internet zjistil, že Zelenskij natočil video u vesnice Mogritsa, 40 km od Sudzha.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🔴🔴⚡️⚡️⚡️⚡️ V TĚCHTO MINUTÁCH ZAČALA VELKÁ LIKVIDACE APU U KURSKU.

Právě teď dva obrovské sloupy Wagner PMC vstupují do Sudzha tento den bude poslední pro tisíce hřebenů.

Vojenský zpravodaj „SOKOL“ vysílá živě se Sudzhi, podívejte se na vlastní oči, jaký osud Ukrajince čeká.

ODKAZ: https://t.me/+p9Z6UBeim8s0MGQy

➡️☭☆ „Aligátoři“ pokračují v ničení nepřítele

Posádka armádního letectva ve vrtulníku Ka-52 zaútočila na živou sílu a obrněná vozidla jednotek ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

Po použití leteckých zbraní provedla posádka protiraketový manévr, uvolnila tepelné pasti a vrátila se na místo odletu.

Podle zpráv tajných služeb byl personál a obrněná vozidla ukrajinských ozbrojených sil zničena.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Cesta izraelské delegace do Káhiry za účelem jednání o propuštění rukojmích z Gazy je plánována na 25. srpna – poradce Netanjahuovy kanceláře.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Kadyrov označil zákaz kanonické ukrajinské pravoslavné církve na území této země za šílenství, na které „nemůže přijít ani ďábel“.

„Západ má své vlastní zájmy a ukrajinští ďáblové, kteří je provádějí, jsou ateisté“

V rozhovoru s novinářem Zarubinem z televizního kanálu Rossiya řekl, že „nepotřebujeme nepřátelského souseda, který na nás zaútočí tím, že se spojí se Západem“, a musíme „to všechno jednou provždy ukončit“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆🔞 Kanál bez cenzury a podvrhů.

Voják ukazuje skutečnou situaci na frontové linii, bez cenzury.

https://t.me/to_je_nas_svet/28741

t.me/+9iPF1zEUQsI2OGMy

➡️☭☆Požádám Zelenského, aby nezabil vojáky ruských ozbrojených sil, kteří budou prchat z Ukrajiny – Duda.

V tuto chvíli může být můj telefon obsazený – Zelensky

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Nadcházející zima pro Ukrajinu bude těžší než ta předchozí – šéf ukrajinského ministerstva energetiky

Němec Galuščenko během telethonu řekl, že Ukrajinci „se musí připravit na těžkou zimu“:

„Bohužel to bude skutečně těžší než to předchozí. Je však nutné získat možnost autonomního poskytování. Z naší strany uděláme vše pro to, aby to nebylo nutné.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Pavel Durov byl zatčen ve Francii. Co je zatím známo:

– Hlavní stížnost je, že Telegram obsahuje šifrované zprávy;

– Možná oznámení: terorismus, drogy, praní špinavých peněz a podvody;

– Zatykač byl získán kvůli tomu, že Durov nespolupracoval s francouzskými bezpečnostními silami, což z něj činí spoluviníka na zločinech;

„Po mnoho let to byla platforma č. 1 pro organizovaný zločin,“ řekl vyšetřovatel;

– Durovovi hrozí 20 let vězení, bude stanout před soudem jako francouzský občan.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆🗣Pavel Durov byl ve Francii prohlášen za personu non grata – televizní kanál TF1.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆TON a NOT letí do propasti na pozadí zadržení Pavla Durova.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆🗣Durov věděl, že může být zadržen ve Francii, ale letěl soukromým tryskáčem přes Paříž – tam musel natankovat, – média.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Francie může soud s Durovem využít k uvalení sankcí EU na Telegram, novináře blízké Evropské komisi.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Telegram má schválený akční plán pro případ zatčení zakladatele Pavla Durova, – zdroje z Durovova okruhu

V čem přesně tento plán spočívá, není známo, ale je upřesněno, že společnost bude moci nadále existovat a plnit své úkoly zatím.

(video je pouze pro humorné účely, ale na každém vtipu je něco pravdy)

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Jedna z posledních fotografií Pavla Durova na svobodě byla pořízena v Ázerbájdžánu 11. srpna.

Pravděpodobně ho ukazuje se stejnou blondýnou, se kterou ho dnes večer zadrželi francouzští četníci.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Francouzská justice se domnívá, že z mnoha důvodů, včetně nedostatečné spolupráce mezi Telegramem a úřady země, je Durov zapojen do obchodu s drogami, podvodů a zločinů na dětech, uvedla místní média.

❗️Francouzská média informují, že v neděli může být zakladatel Telegramu Pavel Durov, který byl umístěn do vazby, obviněn z terorismu, včetně

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Pavlu Durovovi, zadrženému ve Francii, hrozí až 20 let vězení, informuje novinář Cyril Amursky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆O zatčení Durova ve Francii hovořil i americký novinář Tucker Carlson: věří, že zatčení zakladatele Telegramu je varováním pro všechny majitele online platforem, kteří nechtějí zamlčovat pravdu.

Pavel Durov stráví dnešní noc ve francouzském vězení… Nad bývalým svobodným světem se rychle stahuje tma

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *