, ,

24.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:🟥TUCKER CARLSON & ROBERT F. KENNEDY JR. – SOUDNÍ SPOR KENNEDY VS. BIDEN…

24.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 🟥TUCKER CARLSON & ROBERT F. KENNEDY JR. – SOUDNÍ SPOR KENNEDY VS. BIDEN…

 

 

📌☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, VOLNÝblog, Jana Černeková, Svjatoslav Kňazev: 🟥GENOCIDA PAMĚTI

 

👉Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

🟥VÝSLEDKY ZÁPADNÍCH PRŮZKUMŮ VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ O VÝSLEDCÍCH DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY JSOU PROSTĚ ÚŽASNÉ:

 

👉V roce 2024 došlo ke dvěma významným výročím – 85. výročí začátku druhé světové války a 80. výročí otevření druhé fronty v Normandii. Na tomto pozadí byla v západních zemích provedena řada sociologických studií, jejichž cílem bylo porozumět tomu, jak naši současníci hodnotili události 30. až 40. let 20. století.

A jejich výsledky byly skutečným překvapením pro ty, kteří o historii vědí i to nejmenší.

 

🟥THINK TANK YOUGOV SE DOTAZOVAL BRITŮ, FRANCOUZŮ, NĚMCŮ A AMERIČANŮ NA TO, KDO ZÁSADNÍM ZPŮSOBEM PŘISPĚL K PORÁŽCE NACISTICKÉHO NĚMECKA.

 

👉Dva z pěti obyvatel Spojeného království (39 %) tvrdí, že jejich země udělala nejvíce pro porážku hitlerismu.

Dalších 20 % se domnívá, že lví podíl na úsilí ve válce proti Třetí říši patří Spojeným státům. A jen 15 % Britů dává dlaň Sovětskému svazu.

 

👉V USA označilo 59 % dotázaných za hlavního vítěze Hitlera samotné Spojené státy. Přitom pouze 13 % považuje za rozhodující příspěvek SSSR a 6 % Velkou Británii.

 

👉Výsledky francouzské studie jsou obecně podobné těm ve Spojených státech.

Tam 47 % účastníků průzkumu označilo za hlavního vítěze Spojené státy a

17 % – Sovětský svaz.

 

👉Sovětské úspěchy byly v Německu oceněny nad všemi ostatními západními státy.

Tam se počet těch, kteří za hlavní vítěze Hitlera považují USA a SSSR, dělil téměř na polovinu (34 ku 31 %).

A jen 6 % chválilo britské úspěchy.

 

🟥MIMOCHODEM, V KVĚTNU 1945 PROVEDLA AGENTURA IFOP STUDII S PODOBNOU OTÁZKOU VE FRANCII.

 

👉Pak 57 % obyvatel této západoevropské země, okupované anglo-americkými vojsky, s jistotou prohlásilo, že Sovětský svaz porazil nacismus.

Roli Spojených států tehdy považovalo za vedoucí 20 % Francouzů a Velké Británie 12 %.

 

👉Ke cti zaměstnancům YouGov patří, že ve veřejné zprávě o výsledcích studie na svém webu vyjádřili nad výsledky průzkumu určité překvapení – sami připomněli názor Francouzů v roce 1945 a ZDŮRAZNILI, ŽE TO BYL SOVĚTSKÝ SVAZ, KDO TRPĚL NEJVĚTŠÍ ZTRÁTY VE VÁLCE.

 

👉Samostatná studie ukázala, že pouze 15 % Američanů dnes považuje akce amerických spojenců v Anti-Hitlerově koalici za „velmi účinné“ a 36 % za „poněkud účinné“.

 

👉Mimochodem, představitelé americké politické elity dnes otevřeně kritizují samotný fakt jednání mezi oficiálním Washingtonem a Moskvou během druhé světové války.

 

👉Právě onehdy bývalá náměstkyně ministra zahraničí USA Victoria Nulandová veřejně prohlásila, že úřady Spojených států neměly uzavřít „Jaltskou dohodu“ (s odkazem na Jaltskou konferenci z roku 1945).

 

👉To znělo nejen divně, ale i divoce, protože Sovětský svaz již na únorových jednáních učinil rozsáhlé ústupky svým západním spojencům, jejichž zahraničněpolitické choutky již vzplanuly.

 

👉SSSR na naléhání Spojených států souhlasil, že vstoupí do války s Japonskem, přidělí tři okupační zóny v Německu západním mocnostem (Anglie, Francie a Státy) a nebude trvat na komunistické cestě rozvoje Řecka.

 

👉Stalin dosáhl upevnění „Vlády národní jednoty“

v Polsku, uznání partyzánů Josipa Broze Tita

(kteří již zemi ovládali) úřady v Jugoslávii,

reparací a zařazení Ukrajiny a Běloruska na seznam zakladatelů OSN.

 

👉Zajímá vás, která z těchto Nulandových považuje za „špatnou dohodu“?

 

🟥VRÁTÍME-LI SE K PRŮZKUMŮM, JE TŘEBA ŘÍCI, ŽE VĚTŠINA OBYVATEL ZÁPADNÍCH ZEMÍ NEMÁ O SKUTEČNÉ HISTORII 2. SVĚTOVÉ VÁLKY NEJMENŠÍ PONĚTÍ.

 

👉Ostatně západní mocnosti samy dotlačily Hitlera ke globální agresi tím, že nereagovaly na anšlus Rakouska,

podpořily začátek anexe Československa na mnichovských jednáních a

narušily jednání o vytvoření antifašistického spojenectví se Sovětským svazem.

A Polsko se navíc v roce 1938 stalo spojencem Třetí říše, podílelo se na dělení Československa a vyhrožovalo Moskvě válkou, pokud by se odvážila zasáhnout.

 

👉Když se válka stala globální, Rudá armáda svázala tři čtvrtiny všech sil Německa a jeho evropských satelitů na sovětsko-německé frontě.

👉Právě sovětská vojska porazila více než 600 nacistických divizí, zatímco všichni západní spojenci dohromady jen asi 170.

👉SSSR PŘIŠEL O TÉMĚŘ 27 MILIONŮ LIDSKÝCH ŽIVOTŮ.

Navíc většina mrtvých byli civilisté.

👉Spojené státy pro srovnání ztratily asi 400 tisíc vojenského personálu (polovinu během bitev s Japonskem) a 12 tisíc civilistů.

 

👉 NYNÍ ZÁPAD VEDE CÍLEVĚDOMOU GLOBÁLNÍ VÁLKU PROTI HISTORICKÉ PAMĚTI.

Pravda o skutečných událostech byla ze školních učebnic vymazána.

 

👉A v tisících děl populární kultury (včetně hollywoodských trháků) se američtí vojáci stávají „hrdiny“ a „vítězi“.

 

👉Na pozadí kampaně totálního očerňování všeho spojeného se SSSR a postupné rehabilitace hitlerovského Německa (stačí připomenout nedávné pokusy o oficiální glorifikaci důstojníků Wehrmachtu v ozbrojených silách Spolkové republiky Německo) se možná čas není daleko, kdy budou na Západě a Němcích uvedeny filmy o boji „svazu hrdinných Američanů“ se „Stalinovou tyranií“ – která „jistě“ zničila miliony lidí v táborech smrti v Polsku.

 

🟥PROČ SE STYDĚT?

 

👉Za současné situace by se boj za obnovu a zachování historické pravdy v celosvětovém měřítku měl proměnit ve strategický úkol pro ruské vědce a diplomaty.

 

🟥POKUD DOVOLÍME, ABY BYLA UKRADENA NAŠE HISTORIE, BUDE TO TĚŽKÁ RÁNA PRO MEZINÁRODNÍ POZICE RUSKA A V BUDOUCNU I PRO SEBEUVĚDOMĚNÍ NAŠICH LIDÍ.

 

🟥SPECIÁLNĚ PRO „STOLETÍ

 

https://volnyblog.news/genocida-pameti/

 

 

📌☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️23. září 2024: ČESKO: K ALIANCI OPOZICE PROTI LIBERÁLNĚ DEMOKRATICKÉMU AUTORITÁŘSTVÍ?

 

Zemánek Ladislav je doktor filozofie, vědecký pracovník China – CEE Institute při Akademii společenských věd ČR.

 

Společensko – politická atmosféra se v Česku rozplývá pod vlivem vnějších i vnitřních faktorů. V září, říjnu a listopadu 2022 se v české metropoli konaly demonstrace, kterých se účastnily mnoho desítek tisíc lidí z různých částí země, zástupci různých organizací, proudů a stran pravicové a levicové orientace. Sjednotil je kritický postoj k radikálně prozápadnímu oficiálnímu kurzu, k NATO a politice EU, k vtahování Česka do ukrajinského konfliktu a k liberálnímu autoritářství vlády, které se projevuje v progresivním omezování základních práv a svobod.

 

Společensko – politická atmosféra v Česku je stále napjatější pod vlivem vnějších i vnitřních faktorů.

Ty poslední jsou mimo jiné spojeny s politikou a konkrétními kroky stávající vlády, jejíž postoje se v mnoha aspektech liší nekompromisností a jednostranností.

K tomu se přidává rostoucí ekonomická nejistota a objektivní snížení životní úrovně velké části populace, včetně střední třídy, která je považována za oporu západního socioekonomického modelu.

 

🟥PRAŽSKÉ DEMONSTRACE:

 

V září, říjnu a listopadu 2022 se v hlavním městě České republiky konaly masové demonstrace.

 

  1. září se až 100 tisíc lidí sešlo na mítinku v Praze, aby vyjádřili důrazný nesouhlas s politickým establishmentem a jeho rolí při prohlubování současné krize. Tato akce si zaslouží speciál.

Jednak se stalo jednou z největších manifestací v celé postsocialistické historii Česka.

 

Zadruhé, protest byl namířen nejen proti konkrétním krokům konkrétní vlády, ale do jisté míry i proti liberálně demokratickému systému v její moderní podobě. jako takový.

 

Za třetí, akce nebyla organizována jednou politickou stranou, ale konglomerátem jak politických stran a hnutí, tak společenských organizací. Organizátoři, příznivci a účastníci navíc patřili k různým politickým a ideologickým proudům jak levicově, tak pravicově. Všechny tyto vlastnosti umožňují tento lidový projev považovat za specifický a inovativní.

 

Protestní hnutí odstartovalo 3. září ve velkých manifestacích 28. září, 28. října a 17. listopadu.

 

Tato data nebyla zvolena náhodou: jde o hlavní národní svátky spojené s českou státností.

 

Dne 28. září je zasvěcen památce Svatého Václava, českého knížete (924 – 935), hlavního svatého patrona českého lidu.

 

A 28. října se slaví založení v roce 1918. První Československá republika, a tedy moderní česká republikánská státnost.

 

Poslední datum připomíná uzavření českých univerzit německou okupační mocí a její represe proti českému obyvatelstvu v listopadu 1939 a vystoupení protivládních sil 17. listopadu 1989, které následně vedlo k pádu komunistického režimu v Československu.

 

🟥Všech čtyř manifestací se účastnily mnohé desetitisíce lidí z různých regionů, zástupci různých organizací a politických stran, jejichž společným jmenovatelem je zásadně kritický postoj k radikálně prozápadnímu liberálnímu kabinetu a liberální demokracii jako takové.

 

Potvrdila se specifika nového protestního hnutí, spočívající v tom, že sdružuje představitele různých politických proudů – konzervativce, populisty, nacionalisty, komunisty a další.

 

Byli jsme tedy svědky vzniku nové taktické aliance, nebo jak by mohl říci Antonio Gramshi, historický blok, který zpochybňuje samotné základy existujícího. status quo.

 

🟥Protestní hnutí považuje vládní koalici za nelegitimní, protože se dopustila činů, které „VÁŽNĚ OHROŽUJÍ NEJEN EXISTENCI ČESKÉ REPUBLIKY JAKO SUVERÉNNÍ, DEMOKRATICKÉ. A PRÁVNÍHO STÁTU, ALE I SAMOTNÉ EXISTENCE ČESKÉHO STÁTU JAKO TAKOVÉHO. „ÚČASTNÍCI PROTESTNÍCH AKCÍ PROTO VYZÝVALI PREMIÉRA PETRA FIALU, ABY REZIGNOVAL, POSLANECKOU SNĚMOVNU, ABY SE SAMA ROZPUSTILA A PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA JMENOVALA NOVÁ PROZATÍMNÍ VLÁDA.“

 

🟥Suverenistická agenda:

 

Obsahovou agendu podzimních protestních akcií lze popsat třemi základními pojmy – suverenita, neutralita a důstojnost, což našlo výraz především hlavně sloganu Česká jako první. Tento motez není nutný.

 

V dnešním kontextu spíše odráží suverénní aspirace stále většího počtu občanů jako reakci na radikální atlantický obrat liberálních elit, na jejich neschopnost vyřešit akutní socioekonomické problémy a uspokojivě se vyrovnat s rostoucí krizí.

 

Od nástupu k moci liberálního kabinetu v prosinci 2021 se suverenita a nezávislost stáhla do pozadí.

Orientace na globální liberálně demokratickou hegemonii, moralismus a atlantismus nemohly vést k závislosti na USA coby vedoucí moci „svobodného světa“, pokud se uchýlíte k široce užívanému termínu.

 

Nevyhnutelně to vyústilo v rozsáhlou podporu Prahy Ukrajině, včetně bezprecedentních vojenských dodávek a přijetí statisíců ukrajinských uprchlíků, kteří využívají významné státní a veřejnými dotacemi [Zemánek Nová tvář ….].

 

🟥JESTŘÁBÍ POSTOJ VŮČI RUSKU A ČÍNĚ NEJEN VYSTAVUJE ČESKO VÁŽNÉMU RIZIKU, ŽE SE STANE TERČEM PROTIOPATŘENÍ Z JEJICH STRANY, ALE TAKÉ PŘISPÍVÁ K NESTABILITĚ A NEUDRŽITELNOSTI MEZINÁRODNÍ VZTAHY JSOU V DIPLOMATICKÉM A VOJENSKÉM PLÁNU.

 

🟥KONEČNĚ, AKTIVNÍ PODPORA OFICIÁLNÍHO KYJEVA BY MOHLA VÉST K BEZPROSTŘEDNÍMU VTAŽENÍ ČESKA DO KONFLIKTU. PROTO ÚČASTNÍCI PROTIVLÁDNÍCH MÍTINKŮ VOLALI PO VOJENSKÉ NEUTRALITĚ A ODCHODU Z NATO.

 

V průběhu manifestací se vyjadřovalo negativně také k EU a dokonce OSN, což ukazuje na populistické prvky v pořadu protestního hnutí.

 

Za zmínku stojí, že tato agenda se nevyhnutelně bude vyvíjet, zpřesňovat a měnit akcenty. Je však zřejmé, že hlavními objekty kritiky jsou zjevně DEMONSTRANTI SE VYJADŘOVALI K OCHRANĚ NÁRODNÍ MĚNY, za podporu, místo nadnárodních korporací, českých malých a středních podniků, za posílení potravinové bezpečnosti a soběstačnosti, respektive za podporu tuzemského zemědělství a také tuzemských producentů energie.

 

🟥ENERGETICKÁ KRIZE:

 

Otevřená konfrontace s Ruskem po zahájení ruské operace na Ukrajině, přijaté v EU rozsáhlé protiruské sankce, a zejména rozhodnutí vzdát se zadávání veřejných zakázek ruského plynu, který dosud zajišťoval 100 % domácí spotřeby v Česku, což vše spustilo energetickou krizi.

 

Pro liberály to představuje velkou výzvu a riziko – Energetická krize už má na postavení obyvatel, firem i států různorodý dopad a vyvolává obrovské napětí ve společnosti. Jeho negativní účinky zhoršuje růst zadluženosti a haléřová inflace, která se od června 2021 do září 2022 zvýšila z 2,8 % natéměř 20 %…] a je jednou z nejvyšších v zemích Evropské unie [více viz: Zemánek Energetická krize…].

 

🟥OPATŘENÍ PŘIJATÁ ČESKOU VLÁDOU JSOU OMEZENÍM SPOTŘEBITELSKÝCH CEN ELEKTŘINY A PLYNU A PLÁNOVANÁ NA ROKY 2023 AŽ 2025 NA ZAVEDENÍ DODATEČNÉ DANĚ Z NADZISKŮ KONKRÉTNÍCH ENERGETICKÝCH, ROPNÝCH A TĚŽEBNÍCH SPOLEČNOSTÍ A BANK!

 

Navzdory stanovenému stropu cen elektřiny a plynu (do roku 2023) pro veřejnost, veřejné i veřejné služby a malé a střední podniky by mnoho domácností mohlo brzy platit čtyřnásobek za stejnou spotřebu energií než v tomto roce.

 

Ještě nejistější vypadají podmínky dalšího fungování velkých firem, což vytváří vysoká rizika propouštění, bankrotů či přesunu výrob. Volkswagen Group, vlastník Škody Auto, předního výrobce automobilů a největšího zaměstnavatele v Česku, již upozornila, že může své továrny dostat do jiných zemí s příznivějšími podmínkami [Kvůli pluginu…]

 

Vládnoucí liberálně demokratický kabinet intenzivně pracuje na hledání alternativních zdrojů energií, jako kterých se vidí především dodávky zkapalněného přírodního.

Gaza (SPH) z USA je ale za ceny, které výrazně převyšují cenu ruského plynu.

Dalším strategickým dodavatelem SPH by se v budoucnu mohl stát Katar a o této otázce se již diskutovalo během návštěvy Prahy 5. až 6. října 2022 katarského emíra Tamima bin Hamada Al Táni. Lví podíl SPH z Kataru se však prodává do Asie (především Číny, Indie, Jižní Koreje a Japonska) na základě dlouhodobých kontraktů, COŽ ČINÍ DODÁVKY DO ČESKA V NEJBLIŽŠÍM OBDOBÍ PRAKTICKY NEREÁLNÉ!

 

Výstavba nové energetické infrastruktury bude každopádně trvat několik let a vyžádá si rozsáhlé výdaje. Předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost České republiky Dana Drabovová uznala, že nadcházející roky budou obtížné, neboť dodávky energetických surovin z Ruska nelze v krátkodobém horizontu objektivně nahradit [Energetická krize …].

 

Díky dlouhodobým obchodním vztahům s Ruskem měli čeští spotřebitelé v minulosti a mohli by mít v budoucnu spolehlivé dodávky energií za dostupnou cenu. Stávající česká vláda však nemá vůbec tendenci provádět vyváženou pragmatickou linii, která je pro Maďarsko typická.

 

🟥NAPROTI TOMU V EVROPSKÉ UNII PATŘÍ PRAHA K NEJRADIKÁLNĚJŠÍM ZASTÁNCŮM UKONČENÍ STYKŮ S RUSKEM, VČETNĚ DODÁVEK PLYNU A ROPY.

 

Účastníci opozičních manifestací a podporovatelé jejich organizací a skupin naopak prosazují uzavření kontraktů s Ruskem jak v oblasti dodávek plynu, tak v oblasti jaderné energetiky, podobné je to s Maďarskem. Obecně platí v opozičních kruzích široký konsensus, že česká vláda by se měla vzdát jednostranné zahraniční politiky a militarismu, přehodnotit svou podporu Kyjevu a zahájit jednání o další energetické spolupráci s Ruskem [Lidé na Václavském… ].

 

Účastníci protestů dále zdůrazňovali potřebu revize systému (pere) DISTRIBUCE ELEKTŘINY V EU A KONKRÉTNĚ ODCHODU Z EVROPSKÉ ENERGETICKÉ BURZY (EEB) V NĚMECKÉM LIPSKU.

V současnosti je sice Česká republika energeticky soběstačná a české elektrárny produkují nadbytečné množství elektřiny exportované do zahraničí, ale čeští spotřebitelé, ať už domácnosti nebo podniky , platí za elektřinu jednu z nejvyšších cen v Evropě, což souvisí s platným mechanismem nákupu tohoto zboží prostřednictvím EEB [ Arltovy].

 

🟥VYHLÍDKY NA PROTESTNÍ DISKUSI:

 

Manifestace odpůrců vládního kurzu aktivně podpořila parlamentní euroskeptická strana Svoboda a přímá demokracie.

 

Společně s francouzským národním sdružením, italskou Ligou, Rakouská strana svobody a další, do Evropské strany identity a demokracie) a široké spektrum mimoparlamentních sil včetně Komunistické strany Čech a Moravy, národně konzervativní Trikolor, Libertariánská strana svobodných občanů (Svobodní) a bývalý předseda sociálních demokratů a premiér Jiří Paroubek. Zajímavé je, že české protestní hnutí získalo podporu ze zahraničí, například ze strany Alternativy pro Německo (Gavrinev, Kubištová, Ciroková).

 

Bývalý prezident Václav Klaus zatím protestní hnutí jako takové nepodpořil, přesto nepochybně patří k opozičnímu proudu.

Ve svém projevu 28. října 2022 Klaus vystihl problémy jako zavedení cenzury a rostoucí omezení svobody projevu, falšování dějin, ekologický radikalismus, který má za následek destrukci základy české i evropské ekonomiky a systémová hrozba, která se vznášela nad českou suverenitou a národní identitou [ Klaus].

Těsně před říjnovým národním svátkem vznikla nová občanská iniciativa

 

Děkujeme náš stát (česky Zachraňme náš stát) je skupina představitelů různých politických a společenských organizací, včetně zástupců Svobody a přímé demokracie a Trikolory, blízkých spolupracovníků V. Klause, bývalých ministrů školství a spravedlnosti, předních expertů různého profilu, představitelů alternativních médií, šéfa takzvaných Lidových milicí a bývalého šéfa policie České republiky.

 

🟥VYHLÁŠENÝ ÚKOL SJEDNOCENÍ SE SKLÁDÁ ZE ČTYŘ BODŮ:

1) posouzení a analýza politiky stávající vlády, informování občanů a zvýšení občanské uvědomělosti v tomto ohledu;

 

2) podpora a organizace protivládních protestů a aktů občanské neposlušnosti;

 

3) práce s cílem usilovat o demisi kabinetu a jmenování předčasných voleb;

 

4) jmenování prozatímní, expertní vlády [Zachraňme náš stat].

 

Zdá se, že taková platforma by mohla koordinovat různé směry opozičních aktivit, rozšiřovat síťovou interakci uvnitř protestního tábora a tím i přispívá k dosažení patřičné rovnováhy mezi různými skupinami a proudy a k efektivitě opoziční činnosti. V důsledku toho by pomohla překonat klíčovou slabinu neliberálního tábora – totiž fragmentaci, která je spíše organizační než ideologická.

 

Předností konsolidační protestní diskuse je schopnost smíření vzájemných rozporů prostřednictvím akcentování společných úkolů. Lze ho popsat jako převážně neliberální (ve smyslu základního odporu k modernímu liberálně demokratickému modelu), suverénní a populistickou diskusi, v níž je kritika dnešního systému jen konkrétním aspektem mnohem širší agendy a politické tematiky.

 

Jádrem této debaty je koncept národní suverenity, z něhož vyplývá negativní postoj k západním nadnárodním strukturám, především k NATO a Evropě a spojenectví.

 

🟥NATO JE POVAŽOVÁNO ZA NÁSTROJ REALIZACE ZÁJMŮ USA.

🟥EU TOTIŽ PROSAZUJE POLITIKU OHROŽUJÍCÍ UDRŽITELNOST ČESKÉ EKONOMIKY (takže zelený kurz by mohl podkopat národní průmysl a prohloubit energetickou krizi) a rozvoj společnosti jako celku.

 

V neposlední řadě platí, že opoziční debata charakterizuje pevnou oddanost svobodě projevu, shromažďování a výzkumu a pluralitu názorů, což vylučuje prosazovanou „kulturu zrušení“ a trest za alternativní názory.

 

Liberálně – demokratický mainstream však od počátku reagoval na protestní akce opomíjeně. Premiér P. Fiala opakovaně prohlásil, že protesty byly zorganizovány „ruskou pátou kolonou působící proti zájmům České republiky“. Tato prohlášení byla následně kritizována ze strany opozice, a dokonce i některých členů vládní koalice [Gavenda].

 

🟥VLÁDA POSILUJE REPRESIVNÍ OPATŘENÍ

 

Místo aby hledali společnou řeč s opoziční a nespokojenou částí společnosti, která zažívá čím dál větší tlak v krizových procesech, které jsou u moci politické síly a státní aparát dělají stále nové kroky opačným směrem.

 

Nedávné sociologické průzkumy ukazují, že společenské důsledky současné mnohačetné krize o sobě dají neodvratně vědět.

 

Například více než 25 % Čechů si může dovolit jen ty nejlevnější potraviny [Prouzkum… ].

 

Počet lidí žijících za hranicí chudoby poroste, a to může vést k masové radikalizaci nebo protestům, včetně demonstračních aktů sebevraždy jako formy politického protestu proti režimu, podobně jako se to stalo v říjnu [Novotná].

 

Ze své strany stát Ministerstvo vnitra vypracovalo dokument týkající se radikalizace mezi civilními a státními zaměstnanci (zhruba 450 000 lidí, tedy téměř 5 % obyvatel země), která prý „může ohrozit fungování státu a jeho institucí a urychlit dezintegraci sociální soudržnost ».

 

Ministerstvo vnitra České republiky doporučuje provádět příslušný monitoring zaměstnanců a odhalovat osoby s „antisystémovými názory“ ještě v rané fázi (Pšenička).

 

Souběžně se ve stejném resortu připravuje nová legislativa o blokování „sdělovacích prostředků“.

 

V říjnu 2022 byl zveřejněn předběžný návrh, který vyvolal ve společnosti obavy z dalšího posílení cenzury. Jeho frustrace dává možnost neoprávněného využití zákona k čistě politickým účelům, k vymýcení opozičních názorů. A co víc, média, která budou zveřejňovat materiály „překlenující zahraniční propagandu“, mohou být zablokována.

 

Je zcela zřejmé, že takový dokument uvalí zásadní omezení svobody projevu a další související svobody a dále zúží právní prostor pro svobodné vyjadřování. názorů. To odpovídá pokračujícímu procesu „sekuritizace“ a šíření bezpečnostní diskuse na celý veřejný život.

 

Představitelé klíčových bezpečnostních a zpravodajských agentur na konferenci v poslanecké sněmovně uvedli, že Rusko vytvořilo „nejhorší bezpečnostní krizi od druhé světové války“, a že „dezinformace ruského původu představují pro Českou republiku jednu z nejvážnějších hrozeb“.

🟥TATO TVRZENÍ UKAZUJÍ, ŽE SÍLÍCÍ SOCIÁLNÍ NAPĚTÍ JEN ZHORŠUJE RADIKÁLNÍ KURZ VLÁDY, COŽ URYCHLUJE PŘECHOD K AUTORITÁŘSTVÍ.

 

Vládní koalice se snaží posílit pozici liberálně demokratických sil různými způsoby. Když ignoruje životní zájmy obrovské části společnosti a připravuje opatření k omezování základních práv a svobod, nachází zároveň způsoby, jak zabránit předním opozičním silám dostat se k moci V budoucnu. Vláda už schválila návrh zákona, podle kterého budou mít všichni budoucí ministři a jejich náměstci povinnost předložit negativní lustrační údaj potvrzující absenci ve svých životopisech spolupracovala s komunistickými státními organizacemi, které v zemi působily až do roku 1989.

 

Zdá se, že toto opatření je namířeno proti možnému návratu do exekutivy bývalého premiéra Andreje Babiše.

 

🟥ZÁVĚRY.

 

V České republice se může vytvořit nový historický blok opozičních sil. Probíhající multilaterální krize urychluje politickou a sociální dynamiku, prohlubuje rozpory a polarizaci v české společnosti.

 

Zákonodárci a nejvyšší představitelé státní správy se rozhodli pro další omezení základních práv a svobod a autoritářské politiky. Vládnoucí kruhy nejsou schopny najít společnou řeč s opozicí a vyhovět alespoň základním jejím požadavkům.

 

Opoziční tábor se zase snaží vnitřně konsolidovat, zmírnit negativní důsledky jednání moci a dosáhnout pádu současné vlády.

 

https://www.perspektivy.info/oykumena/europe/chehija_k_aljansu_oppozicii_protiv_liberalno-demokraticheskogo_avtoritarizma_2022-12-06.htm

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️24.09.2024, VOLNÝblog, Jana Černeková: TUCKER CARLSON & ROBERT F. KENNEDY JR. – SOUDNÍ SPOR KENNEDY VS. BIDEN (Video)

 

V DOBĚ COVIDU BYL FACEBOOK BIDENOVO BÍLÝM DOMEM DOTLAČEN CENZUROVAT ONLINE PROJEV.

 

Jedním z prvních cenzurovaných byl i instagramový účet Roberta F. Kennedyho Jr.

Nyní v soudním procesu Kennedy vs. Biden, byla Kennedymu soudcem přiznána újma, jeho zveřejňované posty neobsahovaly lži, ale informace vládou označené jako malinformace, tj. informace, které jsou fakticky správné, ale podkopávají důvěru ve vládnoucí stranu.

 

Více o ústavou garantovaném svobodném projevu Kennedy promluvil na akci Tucker Live Tour.

 

https://volnyblog.news/tucker-carlson-robert-f-kennedy-jr-soudni-spor-kennedy-vs-biden/

 

 

📌23. září 2024: 🇮🇱 NETANJAHU VYZVAL OBYVATELE LIBANONU, ABY OPUSTILI ZÁKLADNY HIZBALLÁHU:

„Mám pro Libanonce vzkaz. Izrael nevede válku s vámi, ale s Hizballáhem. Hizballáh vás příliš dlouho využíval jako lidské štíty. Umístil rakety do vašich obývacích pokojů a garáží. Tyto rakety a střely míří přímo na naše města a naše občany. Abychom ochránili naše lidi před údery Hizballáhu, musíme tyto zbraně zlikvidovat.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29355

 

 

📌23. září 2024: 🇨🇿 ČESKÝ PREZIDENT VYZVAL UKRAJINU K VĚTŠÍMU REALISMU: 😂

„Ukrajina musí být realističtější. Nejpravděpodobnějším výsledkem konfliktu bude, že některá území zůstanou pod ruskou kontrolou.“ 🤡

https://t.me/to_je_nas_svet/29356

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23. září 2024, Tomáš Volf: DÁLNIČNÍ ZNÁMKA OD LEDNA ZNOVU ZDRAŽÍ!!!

 

Za dálniční známku si řidiči od ledna znovu připlatí, začne totiž poprvé platit automatická valorizace její ceny. Díky nízké inflaci ale známky zdraží jen mírně, ta roční nejspíš o stokorunu. Ceny počítá ministerstvo dopravy v těchto dnech. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) nebude navrhovat dodatečné navýšení kvůli povodním, řekl Novinkám.

 

Ačkoli mimořádně silné povodně poničily především na Moravě mosty a silnice za miliardy korun, stát nemá v plánu tyto dodatečné investice účtovat řidičům v cenách dálničních známek.

 

„V zákoně je už zaveden podobný automatický režim, jaký mají v Rakousku. Ten zohledňuje inflaci a počet nově otevřených kilometrů dálnic. Přesný výpočet nemám teď k dispozici. Nad rámec tohoto automatického postupu nebudu nic navrhovat,“ řekl Novinkám ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

 

DÁLNIČNÍ KUPON NAPOSLEDY ZDRAŽIL 1. BŘEZNA, U ROČNÍ ZNÁMKY SE CENA ZVÝŠILA SKOKOVĚ Z 1500 NA 2300 KORUN.

Předtím byla stejná dvanáct let. K dalšímu automatickému navýšení ceny by mělo podle loni novelizovaného zákona o pozemních komunikacích dojít od 1. ledna 2025 a pak pravidelně každý rok.

 

„Cena bude vypočítaná ve sdělení ve Sbírce zákonů, které musí být hotové do konce října,“ upřesnil mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka. Podle něj se výpočtu resort věnuje tento týden a konkrétní navýšení chtějí oznámit začátkem října.

 

STO KORUN, MAXIMÁLNĚ DVĚ STĚ!!!

 

Aktuální ceny dálničních známek jsou 2300 korun za roční, 430 za měsíční, 270 desetidenní a 200 korun denní. Sníženou cenu platí auta s pohonem na plyn a hybridy, ELEKTROMOBILY NEPLATÍ NIC.

 

Již nyní lze s velkou pravděpodobností odhadnout, jak bude zdražení vypadat.

Inflace v srpnu zůstala na červnových 2,2 procenta. Ministerstvo dopravy od Nového roku zpoplatní sto kilometrů nových dálnic, což znamená rozšíření dosud provozované sítě 1388 kilometrů o zhruba sedm procent. O něco větší váhu při výpočtu by ale měla hrát samotná inflace.

 

Pro představu, při zvýšení ceny dálniční známky například o pět procent to u ročního kuponu vychází na 115 korun. Kupka již dříve uvedl, že by se měla cena stanovovat na celé stokoruny, logicky hovořil o roční známce. S velkou pravděpodobností by zdražení mělo tedy vyjít na jednu stokorunu. Při méně pravděpodobné variantě vyššího zdražení kolem deseti procent by to byly dvě stovky. U krátkodobých známek pak půjde o desetikoruny.

 

MINISTERSTVO DOPRAVY PLÁNUJE ZPOPLATNĚNÍ STOVKY KILOMETRŮ NOVÝCH DÁLNIČNÍCH ÚSEKŮ OD 1. LEDNA 2025.

 

Na seznam dálnic používaných s platnou dálniční známkou se tak přidá 19 kilometrů jihočeské dálnice D3 v úseku od Roudné po exit 159 Kaplice nádraží a 40 kilometrů dálnice D4 v úseku od Hájů po Třebkov.

 

Ve Zlínském kraji bude nově zpoplatněno 18 kilometrů dálnice D49 v úseku od Hulína po Fryšták. Nově zpoplatněných bude také 22 kilometrů dálnice D55 v úseku od Babic ve Zlínském kraji po jihomoravský Bzenec.

Ministerstvo dopravy od ledna zpoplatní sto kilometrů nových dálnic!!!

 

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-dalnicni-znamka-od-ledna-znovu-zdrazi-40490086

 

 

📌23. září 2024: ☝️ OAKLAND, KALIFORNIE. TAKTO VYPADÁ RODNÉ MĚSTO KANDIDÁTKY NA PREZIDENTKU USA KAMALY HARRISOVÉ.

https://t.me/to_je_nas_svet/29358

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23. září 2024: PAVEL ODLETĚL DO USA: PROMLUVÍ NA SUMMITU OSN. ODHALIL, NA CO BUDE KLÁST NEJVĚTŠÍ DŮRAZ

 

Prezident Petr Pavel přiletěl na týdenní návštěvu Spojených států.

 

V New Yorku v pondělí na okraj Valného shromáždění OSN vystoupí na Summitu budoucnosti. V polovině týdne se přesune do Chicaga, kde se setká s krajany a vystoupí na místní univerzitě. Následně se ve městě Cedar Rapids v Iowě společně se slovenským prezidentem Peterem Pellegrinim zúčastní slavnostního odhalení orloje.

 

Pavel vystoupí v New Yorku s projevem na Summitu budoucnosti, jehož cílem je dát impulz reformám a opatřením potřebným k překonávání současných globálních výzev, včetně zintenzivnění úsilí o reformu Rady bezpečnosti OSN. Výsledkem summitu, který svolal generální tajemník OSN António Guterres, má být přijetí Paktu pro budoucnost.

 

Pavel před odletem do USA řekl, že se chce při své cestě soustředit na pokračující podporu Ukrajiny čelící ruské invazi, reformu OSN, ale i úsilí Česka stát se nestálým členem Rady bezpečnosti OSN v letech 2032 a 2033. Ohledně Ukrajiny chce apelovat na dodržování mezinárodních pravidel, bez kterých by hrozilo, že svět upadne do chaosu.

 

Pavel bude v New Yorku do středy, kdy by měl pronést národní projev na 79. zasedání Valného shromáždění OSN. Následně se přesune do Chicaga a Cedar Rapids. Spolu s prezidentem do USA přicestovali také zástupci českých společností, jedná se především o start-upy a inovativní firmy, které působí v oblasti kyberbezpečnosti a obrany.

 

https://cnn.iprima.cz/pavel-odcestoval-do-usa-na-summitu-osn-chce-zduraznit-podporu-ukrajiny-a-reformu-organizace-448473

 

 

📌23. září 2024, 18:34: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: KYJEV VYVÍJÍ TLAK NA ÚČASTNÍKY PROCESU V HAAGU:

 

Ukrajina vyvíjí tlak na účastníky soudního sporu zastupujícího Ruskou federaci o práva pobřežních států v Kerčském průlivu, Černém moři a Azovském moři. Uvedl to šéf právního odboru ruského ministerstva zahraničí Konstantin Kosorukov.

 

Podle něj jsou právníci, poradci, svědci a další osoby zastupující zájmy ruské strany zařazeni do databáze Mírotvorce a na další černé listiny. Kosorukov zdůraznil, že podle seznamů „Mírotvůrce“ jsou vraždy páchány jak na Ukrajině, tak v zahraničí.

 

Kromě toho jsou účastníci procesu uvedeni na seznamech oficiálních orgánů Ukrajiny a Bezpečnostní služby Ukrajiny. Pak jsou proti těmto osobám zahájena trestní řízení, řekl zástupce ruské delegace.

 

Ukrajina v roce 2016 zahájila řízení proti Ruské federaci ohledně práv pobřežních států v Černém a Azovském moři a v Kerčském průlivu. Rozhodčí soud v Haagu pořádá slyšení od 23. září do 5. října.

 

Velvyslanec ruského ministerstva zahraničí Gennadij Kuzmin již dříve označil všechna tvrzení Kyjeva v této žalobě za neopodstatněná a mimo jurisdikci haagské arbitráže.

 

https://www.vesti.ru/article/4158268

 

 

📌23. září 2024, 20:10, ZACHAROVOVÁ: SNÍŽENÍ SPOTŘEBY PLYNU V EVROPĚ ZHORŠUJE PROBLÉM ENERGETICKÉ CHUDOBY:

 

Energetická politika Evropské unie, zaměřená na snížení dovozu ruského plynu, poškozuje samotné země sdružení. Tento názor vyjádřila oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Podle diplomata je kurz snižování spotřeby plynu domácnostmi a podniky v Evropě vnucován členským státům EU. Její slova jsou citována na oficiálních stránkách ruského ministerstva zahraničí.

 

Tato politika získává negativní dopad na samotnou EU, zdůraznila Zacharovová. Klesá zejména objem průmyslové výroby a zhoršuje se problém energetické chudoby.

 

„Všechno ostatní, včetně boje proti změně klimatu, se používá jako ‚kouřová clona‘ nebo sada nástrojů k dosažení tohoto čistě politického cíle,“ uzavřela.

 

Zacharovová již dříve uvedla, že Ruská federace ve druhém čtvrtletí roku 2024 opět předstihla Spojené státy v dodávkách plynu do Evropské unie, a to navzdory všem uvaleným sankcím.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4158411

 

 

📌23. září 2024, 19:39: NETANJAHU VYZÝVÁ LIBANONCE, ABY OPUSTILI OBLASTI, KDE HIZBALLÁH SKLADUJE ZBRANĚ:

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že pro lidi v Libanonu je nebezpečné být v blízkosti míst, kde šíitské hnutí Hizballáh skladuje zbraně.

 

„Mám zprávu pro lid Libanonu. Izrael není ve válce s vámi, ale s Hizballáhem. Hizballáh vás příliš dlouho používal jako lidský štít,“ řekl premiér ve svém projevu.

 

Netanjahu připomněl výzvu IDF, aby libanonští obyvatelé opustili zbrojní základny Hizballáhu.

 

Výzvy, aby Libanonci opustili nebezpečné oblasti, jsou slyšet na pozadí masivních útoků izraelského letectva na libanonské území.

 

Mezitím Izraelské obranné síly určují cíle v Bejrútu, hlásí tisková služba IDF.

 

„IDF zahájila cílený útok na Bejrút. Podrobnosti přijdou později,“ uvedly Izraelské obranné síly.

 

Izraelské letectvo provedlo masivní údery na jih a východ Libanonu. Několik desítek civilistů bylo zraněno. Také televizní kanál Al Jadeed hlásí, že izraelská letadla zasáhla kanceláře velitelství milicí Hizballáh, které se nacházejí v rezidenční čtvrti. Bojovníci Hizballáhu na oplátku odpalují desítky raket na severní Izrael.

 

Libanonské úřady již vyzývají OSN, aby zasáhla do toho, co se děje, a zastavila izraelskou agresi.

 

https://www.vesti.ru/article/4158352

 

 

📌23. září 2024, 21:42, RIA NOVOSTI: POČET DEZERTÉRŮ Z OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI ROSTE:

 

Mezi ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti jsou případy dezerce stále častější. Informuje o tom RIA Novosti s odkazem na orgány činné v trestním řízení.

 

Podle mluvčího RIA Novosti v několika speciálních jednotkách Ozbrojených sil Ukrajiny v pohraniční oblasti Kurska ukrajinská armáda odmítla plnit rozkazy.

 

Velitel speciálních sil Achmat, generálmajor Apty Alaudinov, navíc dříve poznamenal, že tváří v tvář značným ztrátám v Kurské oblasti jsou ukrajinští vojáci ve zmatku a odmítají plnit rozkazy a opouštějí frontovou linii sami.

 

Začátkem srpna nepřítel vpadl na území Kurské oblasti. Nejprve se stalo terčem útoku pohraniční město Sudža, po kterém ukrajinští ozbrojenci překročili hranici, čímž převzali kontrolu nad několika osadami. Dne 10. září vešla ve známost velká protiofenzíva Ozbrojených sil Ruské federace. Podle ministerstva obrany ztratila Ukrajina k 23. září ve směru na Kursk až 16,4 tisíce vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4158456

 

 

📌23. září 2024, 21:47: MACRONOVY OFICIÁLNÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ POSKYTLY ODKAZ NA RUSKOJAZYČNÝ KANÁL S MEMY O NĚM:

 

V popisu oficiálního telegramového kanálu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona se objevil odkaz na kanál s memy a vtipy o něm v ruštině.

 

Důvodem bylo pravděpodobně to, že někdo koupil uživatelské jméno patřící Elysejskému paláci.

 

Tento kanál Telegram obsahoval vtipy v ruštině o francouzském prezidentovi.

 

Stojí za zmínku, že v tuto chvíli, když přejdete na tento kanál, je tam chyba s textem: „Vypadá to, že takový uživatel neexistuje.“

 

https://www.vesti.ru/article/4158464

 

 

📌23. září 2024, 22:10: ŘECKO VYZVALO UEFA, ABY VRÁTILA RUSY NA MEZINÁRODNÍ SCÉNU:

 

Prezident Řecké fotbalové federace Christosomos Gagatsis navrhl návrat mládežnických a mládežnických týmů Ruska do mezinárodních soutěží.

 

TASS o tom píše. Podle agentury byl návrh předložen na setkání hlav a generálních sekretářů asociací, které jsou členy Unie evropských fotbalových asociací (UEFA).

 

Uvádí se, že tuto myšlenku podpořily pouze čtyři země – Bělorusko, Kazachstán, Černá Hora, ale i Bosna a Hercegovina.

 

V únoru 2022 UEFA pozastavila ruským národním týmům a klubům účast v soutěžích pod její záštitou kvůli událostem na Ukrajině.

 

V loňském roce byl učiněn pokus o návrat ruských fotbalistů na mezinárodní scénu. V září UEFA oznámila přijetí mladých Rusů do soutěží, ale bez vlajky a hymny.

 

Poté několik zemí vyhlásilo bojkot zápasů s Rusy. Následující měsíc si výkonný výbor UEFA nedokázal poradit s protiruskou lobby ve svých řadách a zrušil rozhodnutí o připuštění Rusů na své turnaje.

 

https://www.vesti.ru/article/4158532

 

 

📌24. září 2024, 01:54, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: FRANCIE ŽÁDÁ O SVOLÁNÍ ZASEDÁNÍ RADY BEZPEČNOSTI OSN V SOUVISLOSTI SE SITUACÍ V LIBANONU:

 

Francie žádá o mimořádné zasedání Rady bezpečnosti OSN v souvislosti se situací v Libanonu, řekl francouzský ministr zahraničí Jean-Noel Barrault.

 

„Požádal jsem o mimořádné zasedání Rady bezpečnosti OSN pro Libanon tento týden,“ řekl Barro během projevu na Summitu budoucnosti v sídle OSN v New Yorku.

 

Ráno 23. září začalo izraelské letectvo útočit na osady v Libanonu. Hnutí Hizballáh na oplátku vypálilo desítky raket na severní část Izraele. Libanon již apeloval na OSN, aby zasáhla do toho, co se děje, a zastavila izraelskou agresi.

 

https://www.vesti.ru/article/4158617

 

 

📌23. září 2024, 22:40, ZELENSKYJ: PŘÍŠTÍCH NĚKOLIK MĚSÍCŮ BUDE ROZHODUJÍCÍCH:

 

Vůdce kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj uvedl, že příštích několik měsíců bude v konfliktu s Ruskem rozhodujících.

 

Zelenskyj to oznámil při předávání ceny Americké akademie za úspěchy. Ukrajině podle něj nezbývá mnoho času na to, aby určila, jaký bude výsledek konfliktu.

 

Ukrajinský prezident také zdůraznil, že země by měla jednat rychleji, aby neztratila příštích několik měsíců, ve kterých se bude rozhodovat o osudu příštích desetiletí.

 

Zelenskyj navíc zopakoval, že americkým úřadům předloží „plán na vítězství Ukrajiny“. Úřad vůdce kyjevského režimu již dříve uvedl, že tento plán se skládá z pěti bodů.

 

https://www.vesti.ru/article/4158484

 

 

📌23. září 2024, 23:45: POČET OBĚTÍ IZRAELSKÝCH ÚTOKŮ NA LIBANON VZROSTL NA 492:

 

Počet obětí náletů izraelské armády v jižním a východním Libanonu v pondělí 23. září vzrostl na 492, 1645 lidí bylo zraněno.

 

Výsledky útoků IDF byly hlášeny krizovým centrem libanonského ministerstva zdravotnictví.

 

„V důsledku náletů bylo zabito 492 lidí, včetně 35 dětí a 58 žen, 1645 lidí bylo zraněno,“ uvedlo ministerstvo zdravotnictví v prohlášení.

 

Dříve média informovala o 356 mrtvých a 1246 zraněných, připomíná RIA Novosti.

 

Ráno 23. září začalo izraelské letectvo provádět masivní údery na osady nacházející se na východě a jihu Libanonu. Bojovníci Hizballáhu na oplátku vypálili desítky raket na Izrael. Libanonské úřady apelovaly na OSN, aby zasáhla a zastavila izraelskou agresi.

 

Situace na libanonsko-izraelské hranici se vyhrotila po masivních explozích komunikačních zařízení v Libanonu ve dnech 17. a 18. září. V důsledku výbuchů byly zabity desítky lidí, asi 3 tisíce byly zraněny.

 

https://www.vesti.ru/article/4158553

 

 

📌23. září 2024, 21:19, PENTAGON: DALŠÍ KONTINGENT NASAZEN NA STŘEDNÍM VÝCHODĚ:

 

Spojené státy rozmístí na Blízký východ malou další skupinu vojáků, řekl Patrick Ryder, mluvčí amerického ministerstva obrany. Vysvětlil, že je to kvůli rostoucímu napětí v regionu.

 

Nový vojenský personál by měl posílit americké jednotky, které již na Blízkém východě jsou. Ryder zároveň odmítl poskytnout konkrétnější údaje, píše tisková agentura TASS.

 

Izraelské obranné síly již dříve oznámily zahájení preventivní útočné operace proti Hizballáhu v Libanonu. Konkrétně za poslední den izraelské letectvo zaútočilo na 1,1 tisíce dopravních objektů. Podle ministra obrany židovského státu Yoava Galanta IDF zničila desítky tisíc raket a granátů Hizballáhu.

 

Libanonské ministerstvo zdravotnictví zase uvádí, že 325 lidí se stalo oběťmi izraelských útoků. Dalších 1,2 tisíce bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4158459

 

 

📌23. září 2024, 02:50, GROSSI: SITUACE NA ZÁPOROŽSKÉ JADERNÉ ELEKTRÁRNĚ JE I NADÁLE NAPJATÁ:

 

Kvůli nepřátelským akcím v blízkosti Záporožské jaderné elektrárny je situace v elektrárně stále napjatá, uvedl generální ředitel MAAE Rafael Grossi.

 

„Situace je i nadále napjatá,“ řekl Grossi na okraj Valného shromáždění OSN v New Yorku. Dodal, že experti MAAE nadále informují o nepřátelských akcích, které se odehrávají v bezprostřední blízkosti ZNPP.

 

MAAE v současné době posuzuje následky požáru v zařízení chladicího systému Záporožské jaderné elektrárny.

 

„Takže je před námi spousta práce,“ uzavřel šéf agentury.

 

V poslední době je město Energodar v Záporožské oblasti pravidelně napadáno ozbrojenými silami Ukrajiny. V září letošního roku byl v důsledku útoku ukrajinského dronu na rozvodnu Zarja poškozen jeden z transformátorů.

 

https://www.vesti.ru/article/4158627

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 24.09.2024“:

➡️☭☆ Na internetu jsou zveřejňována videa z dnešních izraelských úderů na jižní Libanon.

Libanonské ministerstvo zdravotnictví: K dnešnímu dni izraelské nálety na Libanon zabily 182 lidí a zranily 727.

Ruský velvyslanec v Tel Avivu hodnotí pravděpodobnost eskalace mezi Izraelem a Libanonem, která přeroste v totální válku, jako „velmi vysokou“.

https://t.me/c/2038698544/2803 👈

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Yuri Podolyaka učinil veřejné prohlášení po celé zemi a odhalil tváře těch, kteří prodávají naši vlast kvůli hřebenům.

„Vy svině, zkorumpovaní parchanti, myslíte si, že tady můžete takhle žít celý život a snadno vydělávat peníze? Nebojíte se, že se lidé dozvědí pravdu? Ne, ale rozředím ti život barvou, za kterou jsi vyměnil svou vlast. Jak tady můžete žít, když vaše peníze jdou do fondů podporujících nepřítele, fašisty, nacisty? Jak ta mrcha jako ty vůbec nese zemi?

Vážení obyvatelé Matky Rusi, zvu vás na svůj telegramový kanál, prohlédněte si můj celkem přehledný materiál, ve kterém uvidíte tváře těchto opic (vůbec nevím, jak je nazvat), kde jsem prošel každou z ti, kteří tajně financují nepřítele »

🙏 Každý by měl vidět tyto tváře a jejich činy. Děkuji vám, drazí, že mě podporujete. Váš Yuri Podolyaka s programem World Today

— T.me/YuraSumy (https://t.me/+znNO90-eZ7cxOTA0)

➡️☭☆ Pracujeme velmi intenzivně

Vojáci ze 152 mm samohybného děla 2S3 „Akatsiya“ skupiny vojsk „Střed“ zničili nepřátelskou pevnost maskovaným dělem ukrajinských ozbrojených sil ve směru Avdějevskij.

Spolu s nepřátelskou technikou a živou silou byl zničen i muniční sklad, který vybuchl z přesného zásahu dělostřeleckého granátu. Střelbu prováděly s neustálými úpravami posádky průzkumných UAV, které zaznamenávaly zničení cíle.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin nařídil ministerstvu obrany, aby zvážilo proveditelnost vytvoření centra pro použití UAV v Jakutsku

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Izraelská armáda uvedla, že během 24 hodin provedla údery na více než 1100 cílů Hizballáhu v Libanonu.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rusko je proti urychlení procesu jaderného odzbrojení, řekl náměstek ministra zahraničí Veršinin.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Přímý zásah

Posádka UAV skupiny vojsk Sever zničila 155mm samohybné dělo Bogdan ukrajinských ozbrojenců pomocí munice Lancet.

📍 Region Sumy

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Omské zoomery na pokyn Ukrajinců spálily vojenský vrtulník.

Školáci hodili Molotovův koktejl na vyřazený vrtulník Mi-8 a utekli. Na 16letého Romana a Antona ale brzy zasáhla pořádková policie.

Mladíci dostali za úkol spálit vrtulník prostřednictvím instant messengerů, za což jim bylo slíbeno 20 tisíc dolarů. Ukrajinským kurátorům se ale podařilo korespondenci smazat a teenagerům nevyplatili žádné peníze.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Počet obětí izraelských bombových útoků v Libanonu se od začátku pondělí zvýšil na 492, uvedlo tamní ministerstvo zdravotnictví.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *