, ,

23.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:♨️⚔️Vít Rakušan pro nás připravil §§§ *NEOPRÁVNĚNÁ ČINNOST PRO CIZÍ MOC* § 318 A

23.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY:♨️⚔️Vít Rakušan pro nás připravil §§§ *NEOPRÁVNĚNÁ ČINNOST PRO CIZÍ MOC* § 318 A

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️🟥22. září 2024: Ladislav Vrábel: Vít Rakušan pro nás připravil §§§ *NEOPRÁVNĚNÁ ČINNOST PRO CIZÍ MOC* § 318 A.

 

((Jsem zvědavá, do kdy tahle psychopatická struktura nám bude brát svobodu slova, demokracii a utahovat nám řetěz kolem krku a zacpávat nám roubíkem hlas??? Kde je hranice??? Do kdy si tohle všechno máme nechat líbit???

Doufám, že v Parlamentě ČR nejsou všichni psychopati a neodsouhlasí to, protože:

po 1., bude se to týkat taky i jich a

po 2., už jsme na seznamu Ruské federace ČR, jako mezi prvními na odvetu, takže z nás nezůstane ani masný flek!!! Nemáte rodiny??? Jste zaslepení?

Oni připravují ČR přesně tak, jako připravovali Ukrajinu. Zničili polnohospodářství, průmysl, obranu, prodávají zámky, hotely, opravují silnice, protože původní by nezvládli nápor tanků atd. ČR je už ztracená a my s ní!!! Nechali jsme je zajít až sem!!!))

 

Ladislav Vrábel: „Gratulují k volbám. Paráda. Ale mezi tou politickou satirou bych Vám chtěl říct, co se vlastně ve skutečnosti teď děje, protože mezi volbami, mezi potopou a mezi válkou v ČR probíhá pořád dál a dál příprava na válku. Ta příprava na válku se dostala do momentu, o kterém jsme mluvili, že přijde. Netušili jsme, že přijde v téhle formě, ale logikou toho, co se děje, oddělit Českou republiku, uzavřít jí a potrestat každého, kdo by vzorně nešlapal v pochodu pod nadvládou globalistů a Spojených států.

👉Co to znamená?

Poslanecká sněmovna přijímá nový zákon. Ten nový zákon je tím milníkem, kdy Láďa Vrábel bude muset přestat Vám říkat to, co se děje ve světě, a to co se děje v České republice.

Náš Parlament dostal od Víta Rakušana pozměňující návrh zákona, kterým se mění celá hra. Budu o tom mluvit dnes mluvit v živém vysílání. My jsme do teď měli možnost se odvolávat na, že v zákoně nemáme žádnou možnost, která by omezovala svobodu politického myšlení a svobodu slova v oblasti politiky v České republice.

👉A to se teď mění!!!

Od teď budeme mít v Trestním zákoníku zákon, který se jmenuje se: 👉*NEOPRÁVNĚNÁ ČINNOST PRO CIZÍ MOC* § 318 A.

Tento paragraf § 318 A mění hru tak, že jakmile by si režim myslel, že nepracujete pro Ukrajinu, pro Spojená státy americké, pro NATO, pro Evropskou unii, ale pracujete třeba pro Čínu, pro Rusko, nebo pro nějaký stát BRIX, tak můžete jít do vězení!!!

A pakli že bude vyhlášený nouzový stav, nebo válečný stav, nebo stav ohrožení země, tak můžete jít do vězení na 15 let.

Takže představa, že by tady mohl mluvit o 35kách, až bude tenhle zákon v platnosti a proč to česká vláda nakupuje, za jakým účelem, tak by už pro mě neznamenalo jenom šíření poplašné zprávy a odsouzení za šíření poplašné zprávy, ale teď už bude moci tenhle režim využít nový zákon, který se jmenuje: *NEOPRÁVNĚNÍ ČINNOST PRO CIZÍ MOC*!!!!!

👉CO TO ZNAMENÁ:

  • §§§ 318 A: *Ten, kdo v úmyslu ohrozit, nebo poškodit Ústavní zřízení svrchovanost územní celistvost, obranu, nebo bezpečnost České republiky, anebo obranu, nebo bezpečnost mezinárodní organizace, k ochraně jejichž zájmům se Česká republika zavázala vykonává na území České republiky činnost pro cizí moc!!!* CHÁPETE?????“

 

https://www.facebook.com/100087923704145/videos/502549265960090

 

 

📌22. září 2024: 😒NAVZDORY BOJŮM ZAČAL V PÁSMU GAZY NOVÝ ŠKOLNÍ ROK MEZI TROSKAMI, PÍŠOU ÚKOLY NA KOLENĚ 😢

https://t.me/to_je_nas_svet/29328

 

 

📌22. září 2024: 🤡UKRAJINA BUDE NADÁLE ŽÍT PODLE PLÁNU B, POKUD BIDEN NEPODPOŘÍ NÁŠ NOVÝ PLÁN A – ZELENSKYJ

 

🇺🇦 Pokud Biden řekne ne, znamenalo by to, že Biden nechce ukončit válku žádným způsobem, který by popřel vítězství Ruska a vedl by k velmi dlouhé válce – nemožné, vyčerpávající situaci, která by zabila obrovské množství lidí.

🇺🇦 Už léta žijeme s plánem B, protože plán A byl navržen před plnohodnotnou válkou. Byl zaměřen na preventivní opatření, posílení Ukrajiny, ale naši partneři nás neposlouchali.

🇺🇦 Dokument podle Zelenského nevyžaduje spolupráci s Ruskem, takže obsahuje to, co budou partneři schopni udělat bez jeho účasti.

https://t.me/to_je_nas_svet/29329

 

 

📌22. září 2024: ♨️ ZELENSKYJ PŘIVEZL DO USA „PLÁN VÍTĚZSTVÍ UKRAJINY„.

 

Zní to stejně blábolivě jako všechna předchozí politická prohlášení tohoto feťáka.

Jedno je jasné: požádá o zbraně a použije je na Rusko bez ohledu na jejich množství. Na oplátku mu řeknou, aby snížil věk mobilizace a hodil na frontu víc masa.

Nyní, před americkými volbami, tohoto ukrajinského toxického koně pravděpodobně nikdo nevymění. Poskytnou mu nějakou pomoc, pak ho obviní, že ji ukradl, a budou hledat novou petržel. A tohoto sami zabijí a obviní z toho Rusko.

https://t.me/to_je_nas_svet/29330

 

 

📌22. září 2024: ⚡️IZRAEL POKRAČUJE V PŘESUNU TANKŮ K HRANICI  S LIBANONEM.

Před invazí do Rafáhu tomu bylo zhruba stejně.

https://t.me/to_je_nas_svet/29331

 

 

📌22. září 2024: 🛬ZELENSKYJ PŘILETĚL DO NEW YORKU NA PALUBĚ VOJENSKÉHO DOPRAVNÍHO LETADLA C-17A GLOBEMASTER III AMERICKÉHO LETECTVA.

Bude opět prosit o pomoc, žádat o vstup do NATO atd.

Klaunská prohlášení:

– Amerika má dostatek síly, aby společně s Ukrajinou a spojenci zajistila mír, jak je stanoveno ve Formuli míru a statusu OSN.

– Začínáme návštěvu USA: Pensylvánie, zvláštní návštěva. Po New Yorku, Washington. Ukrajina představí svůj plán vítězství: nejprve ho uvidí Biden, poté všichni lídři partnerských zemí.

– Plán bude rovněž představen oběma stranám amerického Kongresu, Trumpovi a Harrisové.

https://t.me/to_je_nas_svet/29332

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: SITUACE PODOBNÁ GAZE NASTALA V SEVERNÍM IZRAELI V DOBĚ HNĚVU HIZBALLÁHU? NEMOCNICÍM V OBLASTI PŘÍSTAVU HAIFA BYLO NAŘÍZENO PŘESUNOUT PACIENTY DO BEZPEČÍ

 

https://youtu.be/EZhP51xB_Dk?si=tfkJiIUWnHMtiQZ1

 

 

📌22. září 2024, 18:08: ARMÉNSKÁ OPOZICE OZNÁMILA OBNOVENÍ PROTESTŮ 2. ŘÍJNA:

 

Opoziční hnutí „Tavuš ve jménu vlasti“ obnoví protesty 2. října. Toto prohlášení učinil vůdce hnutí, arcibiskup Bagrat Galstanyan.

 

„2. října v 18:30 (17:30 moskevského času) se shromáždíme na náměstí Republiky a vstoupíme do intenzivní fáze boje,“ řekl během setkání aktivistů a příznivců hnutí v Ku-klux-klanu pojmenovaném po K.

 

Galstanyan řekl, že již není prostor pro chyby, je třeba jít krok za krokem k zamýšlenému cíli.

 

Protesty v Arménii začaly poté, co bylo 19. dubna 2024 dosaženo dohody mezi Jerevanem a Baku o vymezení hranic. Opoziční vůdce Bagrat Galstanjan vyzval premiéra Nikola Pašinjana k rezignaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4156512

 

 

📌22. září 2024, 19:37: VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ OSN PŘIJALO PAKT BUDOUCNOSTI NAVZDORY NÁMITKÁM RUSKA:

 

Na zasedání Valného shromáždění OSN přijaly zúčastněné země Pakt budoucnosti, který je projednáván na probíhajícím Summitu budoucnosti. Rusko a další delegáti však poukázali na porušení, ke kterému došlo během procedury projednávání dokumentu.

 

„Dnes nemáme nic, co bychom akceptovali,“ řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Veršinin v sále Valného shromáždění během zasedání Summitu budoucnosti.

 

Navrhl, aby organizace odložila přijetí paktu, protože ne všechna jeho ustanovení byla dohodnuta. Také Rusko, které zastupuje také Bělorusko a Nikaraguu, oznámilo svůj záměr tento dokument změnit. Po hlasování byl tento návrh zamítnut.

 

Veršinin zdůraznil, že Rusko se „distancuje od konsensu“ o Paktu budoucnosti a také o globální digitální smlouvě. Toto rozhodnutí ruské delegace se týká zejména „ustanovení o odzbrojení“. Náměstek ministra zahraničí Ruské federace také dodal, že země nepodporuje body týkající se práce nevládních organizací v projektech OSN a Úřadu vysokého komisaře OSN pro lidská práva.

 

Týden Valného shromáždění OSN na vysoké úrovni se bude konat v New Yorku od 24. do 30. září. Již dříve bylo oznámeno, že jedním z hlavních projednávaných témat bude situace na Ukrajině a zejména otázka povolení ozbrojeným silám Ukrajiny používat zbraně dlouhého doletu.

 

https://www.vesti.ru/article/4156565

 

 

📌22. září 2024, 19:40, ZACHAROVOVÁ: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY UDRŽUJÍ NĚKTERÉ OBYVATELE KURSKÉ OBLASTI V PODOBĚ „KONCENTRAČNÍCH TÁBORŮ„:

 

Ukrajinští ozbrojenci vytvořili v ruské pohraniční oblasti několik institucí, které připomínají koncentrační tábory. Odvezli tam některé obyvatele Kurské oblasti, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

V těchto oblastech je přinejmenším několik míst – podobných „koncentračním táborům“, kam byli civilisté hnáni pod hrozbou zbraní,“ řekl diplomat v rozhovoru pro Komsomolskou pravdu.

 

Podle ní se největší „tábor“ předběžně nachází v budově jednoho ze sociálních ústavů v Sudži. Podle očitých svědků je zde zadržováno 70 až 120 civilistů. Patří mezi ně starší lidé, ženy, osoby se zdravotním postižením a také děti ve věku od několika měsíců do 15-16 let.

 

Zacharovová poznamenala, že lidé byli do těchto „koncentračních táborů“ násilně přiváděni ozbrojenými komplici kyjevského režimu. Někteří z rukojmích byli zcela odvezeni z Ruska, jejich osud zůstává neznámý.

 

Oficiální zástupce ministerstva zahraničí vysvětlil, že tyto informace byly založeny na relevantních zprávách, které byly potvrzeny příbuznými a přáteli unesených lidí. Někteří z pohřešovaných občanů byli navíc identifikováni na videích zveřejněných ukrajinskými a západními propagandisty.

 

„Ruské vyšetřovací orgány pracují se všemi shromážděnými informacemi,“ řekla Zacharovová.

 

https://www.vesti.ru/article/4156539

 

 

📌22. září 2024, 18:45, PESKOV: NA ZÁPADĚ JSOU „STŘÍZLIVÉ HLAVY“, KTERÉ CHÁPOU PUTINOVA SLOVA O NATO:

 

Na Západě stále existují lidé, kteří jsou schopni analyzovat varování ruského prezidenta Vladimira Putina NATO ohledně jejich zapojení do konfliktu na Ukrajině. Toto prohlášení učinil tiskový tajemník ruského vůdce Dmitrij Peskov.

 

„Na Západě jsou střízlivé hlavy, které analyzují tato slova našeho prezidenta s náležitou pozorností,“ řekl v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin ve vysílání televizního kanálu „Rusko“.

 

Tak Peskov komentoval reakci několika západních politiků na Putinova varování před důsledky vměšování do ukrajinského konfliktu. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg zejména řekl, že úder na Rusko nepřekročí „červenou čáru“, která by vedla k eskalaci.

 

Peskov již dříve řekl, že západní politici jsou doslova fixováni na myšlenku bojovat s Ruskem „do posledního Ukrajince“ a tato posedlost se „projevuje jinak“ u každého.

 

https://www.vesti.ru/article/4156532

 

 

📌22. září 2024, 20:32, VALENTIN BOGDANOV: BÍLÝ DŮM JE NAPLNĚN ATMOSFÉROU NENÁVISTI:

 

Banderovský vůdce Zelenskyj očekává, že příští týden bude ve Spojených státech, kde zřejmě dostane novou várku zbraní, peněz a politické podpory, kterou pro něj Západ připravuje během týdne na vysoké úrovni v OSN.

 

Zelenskyj, s paží nataženou po zbrani, se šplhá do amerických voleb. Prvním bodem cesty do Spojených států pro někoho, kdo se vydává za autora mírového plánu, Zelenského, bude továrna Scranton, kde se razí 155mm granáty pro houfnice NATO.

 

Scranton je Pensylvánie. Nejdůležitější swing state v bitvě o Bílý dům, který s pomocí zbraní pro Ukrajinu, vzhledem k všeobecné únavě z Ukrajiny, nejenže nelze vyhrát, ale lze jej snadno ztratit.

 

Scranton je také rodištěm Joea Bidena, jehož jméno se na volebním lístku neobjeví ani tam, ani nikde jinde. A hlasovací lístky se již začaly rozdávat. Předčasné hlasování začalo v Minnesotě, Jižní Dakotě a Virginii.

 

Fronta byla natočena v jedné z volebních místností v Arlingtonu. Tam se nachází Pentagon.

 

„Oslavujeme demokracii a toto je pro zemi velmi důležitý den. Chceme se ujistit, že náš hlas bude započítán,“ řekl jeden z voličů ve Virginii.

 

Svátek demokracie, aby hlasy nebyly ukradeny za hluku zábavy, kterou chtějí ve státě Georgia. Zejména republikáni. V posledních volbách tam byl velký skandál. A tak místní volební komise jako jediná v celé Americe předem odhlasovala, že sčítání v listopadových volbách bude probíhat pouze ručně.

 

„Nechci získat dojem, že nám záleží více na rychlosti sčítání než na přesnosti,“ řekla Janelle Kingová, členka volební komise.

 

Pro odpůrce Janella Kinga, který byl stejně jako další Trumpovi příznivci, kteří jsou součástí volební komise, předem obviněn z manipulace, je důležitější mít vše rychle za sebou.

 

„Vzala jsem si s sebou 1870 listů papíru, abyste věděli, jak bude vypadat složka s hlasovacími lístky v den sčítání hlasů,“ řekla žena ve volební místnosti.

 

To znamená, že ještě nic nezačalo, ale už to začíná. Zde jsou nejobjektivnější liberální novináři.

 

„Ve skutečnosti je to sabotáž, aby se v Georgii nikdy nesečetly hlasy. V Gruzii se dějí radikální věci. Dříve existovala propaganda, že Gruzie má problémy s volebním systémem, nyní se vytvořily skutečné problémy,“ řekl moderátor MSNBC.

 

Právě v Georgii bylo zahájeno trestní řízení proti Trumpovi a 18 jeho spolupracovníkům za vměšování do posledních voleb. Tam, v okrese Fulton, byla pořízena první vězeňská fotografie republikána.

 

Před současnými volbami ho nestihli uvěznit, ale dvakrát se ho pokusili zabít. Podruhé můžete žertovat.

 

„Způsob, jakým vnímáte tyto události, tyto pokusy o atentát, mi vyrazil dech. Přijímáte je jako samozřejmost. Jak to děláte?“ řekl moderátor komediální show Greg Gutfield.

 

„Za prvé, mám na výběr? Co mám dělat? Hodně jsem o tom ale přemýšlel po natáčení v Butleru. Být prezidentem je velmi nebezpečná práce. Naštěstí jsem měl zatím štěstí,“ řekl Donald Trump.

 

Thomas Crookes ve filmu Butler byl zlikvidován odstřelovačem tajné služby. Ryan Wesley Routh byl zajat živý. Trump pozval ty, kteří ji vzali, do Mar-a-Lago.

 

Raut byl mezitím obviněn. Oficiálně se zatím nemluví o pokusu o vraždu. Ale obrázek po výslechu horlivého Transukrajince a studiu fakturace jeho telefonu je podezřelý.

 

„Zařízení bylo v blízkosti golfového hřiště přibližně 12 hodin před srážkou s tajnou službou,“ řekl zvláštní agent FBI Jeffrey Veltry.

 

Přesněji řečeno, v oblasti páté a šesté jamky, které se nacházejí nejblíže dálnici uvnitř soukromé oblasti uzavřené ze všech stran.

 

Zbraň také nebyla vybrána náhodou. Ne útočná puška Kalašnikov, jak se zprvu uvádělo, ale samonabíjecí karabina Simonov ráže 7-62 mm. A je to příliš těžké pro samotáře, za kterého se Raut stále vydává.

 

„Jak ten zločinec věděl, že Trump bude v té době hrát golf? Je zřejmé, že Trump se o tom rozhodl na poslední chvíli. Existuje mnoho otázek, na které by FBI ráda znala odpovědi,“ řekl bývalý šéf washingtonské policie Charles Ramsey.

 

Ryan Wesley Routh je nyní testován na příčetnost. Přišli k rozumu. Když se procházel po kampusech amerických univerzit, například Harvardu, se svými letáky a agitoval za boj za kyjevský režim, vadilo to jen těm, ke kterým přímo lnul.

 

Pokušení prezentovat Rauta jako městského šílence je však velké. A v tomto směru již aktivně pracují. Pro ukrajinské kurátory byl Raut užitečným idiotem. Jednou byl dokonce natočen ve videu nacistů z Azova (organizace je v Ruské federaci zakázána).

 

Ti, kteří do této propasti nahlédli, se postupně radikalizovali a přepojili. Procesy ukrajinizace však probíhají i v samotné Americe, takže to, co se dělo u Rauta, neupoutalo pozornost všech.

 

Zdravotní sestra Chelsea Walshová, která byla v Kyjevě, ale spěchala.

 

Na otázku, zda mluvil o vraždách, zdravotní sestra Chelsea Walshová odpověděla: „Neustále. Chtěl zabít většinu světových vůdců. Uplynuly dva roky, už si nepamatuji, co přesně řekl, ale pamatuji si, že chtěl zabít Putina, Kim Čong-una, přišel s plány. Mluvil o Bidenovi a Trumpovi, ale nepamatuji si podrobnosti.“

 

Na otázku, zda to nahlásila federální vládě a co se stalo, sestra odpověděla: „Neslyšela jsem nic jako odpověď a nikdo mě nekontaktoval až do dnešního dne.“

 

Další dotek k portrétu rozdělené Ameriky, do kterého se již začíná vepisovat obraz Wesleyho Rauta.

 

Navzdory tomu, že jeho pickup, který byl nalezen v domě na Havaji, měl nálepku Biden-Harrisová, je střelec z Floridy prohlášen za trumpistu.

 

„Co o tom říkají v médiích? Takže první věc, kterou byste věděli, je, že byl zastřelen Trumpovým příznivcem, což dává smysl. Ten chlap ho miloval tak moc, že přinesl na golfové hřiště pušku a pokusil se ho zabít. Chci říct, že takhle to do značné míry funguje. Je to, jako by Putin vyhodil do povětří svůj vlastní plynovod. Je tak zlý, že útočí sám na sebe. Přesně tak!“ řekl televizní moderátor Tucker Carlson.

 

Ale v Bílém domě nejsou lidé se smyslem pro humor příliš dobří. Marně se o to snažil co nejironičtěji žurnalista Fox News Peter Doocy, který má stále dovoleno otevírat ústa na tiskových konferencích Karine Jean Pierreové.

 

„Jsou to jen dva dny, co se někdo znovu pokusil zabít Trumpa. A vy zde v Bílém domě ho nazýváte hrozbou. Kolik dalších pokusů o atentát na Donalda Trumpa se musí stát, aby prezident, viceprezident a vy přestali Trumpa označovat za hrozbu?“ řekl korespondent Peter Doocy.

 

„V každém případě ze strany administrativy naprosto nesouhlasím s formulací otázky. … Otázka, kterou kladete, je také neuvěřitelně nebezpečná…,“ odpověděla tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová.

 

Biden měl s Trumpem nějaký rozhovor, ale to, co demokratický prezident a členové jeho strany řekli před ním, to jasně převažuje a dává dohromady lineární kilometry urážek, bouří a lží.

 

Obzvláště se snaží američtí novináři, mezi nimiž jsou pouze 3-4% příznivců republikánů a počet demokratů je desetkrát vyšší.

 

Elon Musk sdílel data na svém účtu jako vysvětlení, proč jsou média ve Spojených státech propagandistickou mašinérií Demokratické strany. Mimochodem, něco podobného se dá říci i o průzkumech veřejného mínění.

 

„Používají průzkumy veřejného mínění a média nejen k manipulaci veřejného mínění, ale také k manipulaci našeho vedení,“ řekl republikánský kandidát na viceprezidenta James David Vance.

 

Na otázku: „Říkáte, že tyto průzkumy jsou falešné?“ Vance odpověděl: „Rozhodně, jsou falešné. To je padělek. A my to vidíme.“

 

Aby ukázal, že je pro tradiční rodinné hodnoty, republikán poprvé povolal mladší generaci Trumpů, vnučku Caroline a vnuka Luka na pódium a za neprůstřelné sklo.

 

Obecně platí, že hlasujte nebo prohráte. Společně s mým dědečkem. Vítězové, slibuje Trump, dostanou všechno.

 

Redakce Washington Post spočítala, že první den svého prezidentství musí Trump splnit až 41 slibů daných voličům, 42. je vyslání mise na Mars, kterou chce republikán vyslat na rudou planetu ještě před koncem svého funkčního období.

 

K tomu však musíte nejprve přistát v Bílém domě, aniž byste se spálili v hustých vrstvách atmosféry nenávisti.

 

https://www.vesti.ru/article/4156362

 

 

📌22. září 2024, 21:27, DENIS DAVYDOV: ORGANIZÁTOŘI „ĎÁBELSKÉHO“ TERORU V LIBANONU VŠE PRECIZNĚ NAPLÁNOVALI:

 

Ďábelská technologie teroru. Všechno to začalo v úterý 17. září, kdy v Libanonu začaly jeden po druhém explodovat tisíce pagerů (a pager je malá pomůcka o velikosti krabičky od sirek, zastaralý vynález z konce minulého století pro přenos elementárních zpráv z čísel nebo několika slov, která se obvykle nosila v kapse nebo na opasku u kalhot) v Libanonu.

 

Zabíjeli nebo mrzačili své majitele a ty, kteří se náhodou nacházeli v jejich blízkosti: ve frontě u pokladny v obchodě, na ulici nebo doma v kuchyni. Asi před šesti měsíci byly pagery zakoupeny pro šíitské hnutí Hizballáh, které je ve spojenectví s palestinským Hamásem.

 

Další den v Libanonu začaly explodovat také přenosné vysílačky těch, kteří stáli nebo šli s nimi, kteří jeli na mopedu nebo v autě.

 

Otevřeně teroristická metoda zastrašování, kdy trpí nejen ti, kteří jsou označeni za viníky, ale i ti, kteří jsou upřímně nevinní. To je ten druh nevybíravého terorismu s cílem zastrašit a zasít paniku. Libanonské úřady obvinily Izrael z bombových útoků a obětí. Od té doby se neozývalo žádné vyvrácení. Ale letecké bomby letěly směrem k Libanonu.

 

Obecně platí, že to, co se stalo, je sugestivní: jak bychom například měli přistupovat k prezentaci iPhonu 16, který obletí svět? Co je v něm kromě odposlechů? Koneckonců, časy po explozi pagerů v Libanonu se zjevně změnily.

 

Tlakové vlny pokrývají jižní Libanon. Izraelské letectvo shazuje nejsilnější bomby vážící více než dvě tuny na města a vesnice. Můžete vidět, jak obyvatelé ve svých domovech nevědí, kam utéct.

 

Izraelské drony na libanonském nebi jsou doma – země ve skutečnosti nemá žádnou protivzdušnou obranu, není se s čím bránit. Letectvo IDF bezostyšně krouží, včetně nad Bejrútem.

 

Již druhý den na jihu Bejrútu pokračují odklízení trosek poté, co izraelští bojovníci vypálili čtyři rakety na obytné budovy. Pátralo se po velitelích Hizballáhu, ale kromě bojovníků tohoto oddílu zde umírali i civilisté. Více než 30 mrtvých a čísla nejsou konečná. Pod troskami jsou stále lidé. Jejich příbuzní jsou poblíž a tiše čekají na zprávy od záchranářů.

 

„Lidé se vraceli z práce, někdo vyzvedával děti ze školky. Je to teroristický čin,“ je přesvědčena místní obyvatelka Zainab Nasserová.

 

Mateřská škola byla v prvním patře domu, který byl zasažen raketami. Jejich cílem byl Ibrahim Akil, jeden z vůdců Hizballáhu. On, stejně jako několik bojovníků, zemřel. Izraelská rozvědka je sledovala poté, co byli propuštěni z nemocnic, kde byli ošetřeni se zraněními způsobenými výbuchem.

 

Tato bezprecedentní série teroristických útoků byla nazvána pagerovým útokem. Tisíce explozí současně v různých částech Libanonu a sousední Sýrie. Pagery s výbušninami utrhly prsty, vyrazily oči a vnitřní orgány. Stovky lidí byly zmrzačeny, desítky lidí zemřely.

 

Stalo se to při jeho službě. Dr. Nasser ukazuje záběry ze své pohotovosti, kam bylo v úterý během okamžiku přivezeno více než 70 zraněných.

 

„Asi ve 4 hodiny odpoledne začali všichni přicházet. Bylo mnoho mužů, byly tam ženy a děti. Čtyřletý chlapec s poraněním hlavy. Vzpomínám si na jednu dívku. Všichni měli zranění obličeje, paží a trupu v dolní části zad. To je zvěrstvo. Ať už je důvod jakýkoli, není to důvod k zabíjení všech,“ rozhořčuje se doktor Nasser Schmeit.

 

Simultánní masové výbuchy měly zasít paniku do řad Hizballáhu a zastrašit Libanonce. Účinek byl opačný.

 

„Zástupci všech náboženství – křesťané, sunnité, šíité, drúzové – šli darovat krev obětem, aniž by čekali na oficiální oznámení, a to i v oblastech, kde je Hizballáh nepopulární. Oficiální orgány Libanonu podporovaly Hizballáh. To znamená, že Izrael nedosáhl svého cíle,“ řekl Fadi Boudia, šéfredaktor tiskové agentury Maraya.

 

Arabská liga bombové útoky odsoudila. Írán zorganizoval sanitární let pro ty, kteří potřebují pomoc kvalifikovaných oftalmologů. Asi 100 lidí, jejichž oči byly vážně poškozeny, bylo letecky přepraveno do Teheránu.

 

Otcové nemohou zadržet slzy vedle svých vážně zraněných dětí. Měli štěstí – přežili. Devítiletá Fatima je pryč – zabil ji explodující pager. Na dívčině pohřbu mají všechny ženy černé oblečení, některé i se žlutým šátkem Hizballáhu.

 

Hassan Nasrallah je generálním tajemníkem Hizballáhu. To, co hlavní osoba organizace řekla v reakci na teroristické útoky, nebylo jen čekání na Libanon. Projev vůdce šíitské strany byl vyslyšen po celém Blízkém východě.

 

„Byl to rozsáhlý teroristický útok, to je genocida, to je masová vražda, za kterou bude tvrdá odplata. Nebudu mluvit o čase, formě, místě nebo datu. Zprávy budou takové, jaké je vidíte, ne to, co slyšíte,“ slíbil Hassan Nasralláh.

 

Schopnosti libanonské armády a polovojenského křídla Hizballáhu jsou nesrovnatelné. Dobře vycvičené a vybavené stíhačky musely být zbaveny spojení. A nedávno, ze strachu ze sledování, používali ke komunikaci pagery.

 

Pagery jsou něco zapomenutého, z minulého století. Celý svět si na tato zařízení znovu vzpomněl po explozích v Libanonu. Vybuchovaly po tisících a zdálo by se, že to byl stále oblíbený komunikační prostředek mezi místními obyvateli. Ale na pultech specializovaných obchodů, stejně jako v jiných zemích, jsou pouze smartphony nejnovějších modelů.

 

„Jak si mohu koupit pager?“ – ptá se novinář.

 

„Pager? Haha,“ reaguje prodavač.

 

„Vy neprodáváte pagery?“

 

„Ne“.

 

Byla to speciální objednávka pro Hizballáh – 5 000 pagerů, zařízení, jejichž polohu nelze vystopovat. Na začátku roku je do Libanonu dodala jistá maďarská společnost BAC, která nyní nemá nikoho ve své kanceláři. Celé předchozí měsíce tam bylo prázdno. Sousedé viděli jen jednoho člověka, který si občas přišel vyzvednout poštu.

 

Izraelští zpravodajští důstojníci sdělili The New York Times podrobnosti operace. Byly zřízeny nejméně dvě krycí společnosti, aby zakryly skutečnou identitu lidí, kteří tyto pagery vytvořili: izraelských zpravodajských důstojníků. BAC také přebíral běžné zákazníky, pro které se vyráběly běžné pagery. Jediným zákazníkem, na kterém skutečně záleželo, byl však Hizballáh a jeho pagery nebyly ani zdaleka obyčejné. Vyráběly se odděleně a obsahovaly baterie naplněné výbušninami PETN. Jedná se o zkratku názvu pentaerythritol tetranitrát – výbušniny jsou silnější a nenápadnější než TNT. Příjemci proto nemohli identifikovat nebezpečí. PETN v každém pageru bylo 30-50 gramů.

 

Pagery jsou pohodlným komunikačním prostředkem v práci lékařů a záchranářů. A také vybuchly na libanonské lékaře. Mnohým lidem připadalo podezřelé, že pár týdnů před masovým teroristickým útokem na klinice americké univerzity v hlavním městě byli zaměstnanci požádáni, aby odevzdali své pagery.

 

Zaměstnancům byl zaslán dopis s vysvětlením, že je čas změnit firmware zařízení.

 

„Z 5000 vyhozených přístrojů je americký nebo evropský občan neměl ve svých rukou. To je otázka pro každého. Proč Američané umístili tisíc plachtivých bomb, které byly nyní, během jednoho dne, svrženy na území Libanonu? Tato operace není čistě izraelská. Američané se zde účastní a s největší pravděpodobností se účastní i své zpravodajské komunity,“ navrhuje vojenský expert Andrej Klincevič.

 

Když se v Libanonu synchronně rozezněly exploze, američtí a izraelští ministři obrany volali nejméně třikrát. Nepříjemné otázky okamžitě letěly do Washingtonu.

 

Mohu říci, že nejsme zapojeni do včerejších ani dnešních incidentů. Už nemám co dodat,“ řekl John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti Bílého domu.

 

– Informoval Izrael o těchto operacích Spojené státy? – ptali se novináři úředníka.

 

„Dnes už nemám co dodat,“ zopakoval Kirby.

 

Komunikační prostředky byly vyhozeny do povětří dva dny: v úterý – pagery, ve středu – radiostanice. Organizátoři vše precizně naplánovali: tlačítko stiskli podruhé, když davy přišly na pohřby prvních obětí. Obyvatel Libanonu se takového obřadu zúčastnil. Pohřbívali jeho synovce, když několik lidí vypnulo vysílačky.

 

„Pohřbívali jsme mladé lidi, jejichž dům zasáhlo izraelské letadlo, zemřeli poté, co je šli darovat krev těm, kteří trpěli výbuchy na pageru, a zemřeli na jejich pohřbu začal vybuchovat „Je to hrozné,“ říká muž.

 

Hizballáh se rozhodl jednat radikálně a komunikace uvnitř organizace nyní probíhá pouze prostřednictvím kurýrů. Poslové budou zprávy doručovat osobně, což přirozeně ovlivní rychlost rozhodování. A bude nutné jednat rychle – high-tech Izrael téměř vyhlásil třetí libanonsko-izraelskou válku.

 

„Je zřejmé, že to vše bylo učiněno záměrně, aby se situace znovu vyhrotila, region je již jeden krok od totální války, a to situaci ještě zhoršuje,“ komentuje to ruský velvyslanec v Libanonu Alexander Rudakov. stalo.

 

Sousedé spolu vedou spory už dlouho, od té doby, co se v regionu objevil stát Izrael.

Libanon má zákon o bojkotu Izraele od 50. let minulého století. Se sousední zemí nejsou žádné diplomatické vztahy, nedá se s ní obchodovat, Libanonci, který tam jede, hrozí vězení. Pro Libanon Izrael neexistuje. Ve školních učebnicích se nazývá různými slovy, ale ne stát Izrael. A jakákoli libanonská mapa vám řekne, že jejich země hraničí s Palestinou na jihu.

 

Palestinci zde žili až do roku 1948. A pak tu byla nakba, neboli masový exodus, kdy 700 000 lidí zůstalo doma až do lepších časů, dokud arabsko-izraelský konflikt neskončil.

 

Jeden z mnoha palestinských uprchlických táborů v Libanonu. Je zde od roku 1948, kdy vznikl stát Izrael a Palestinci byli vyhnáni ze země svých předků. Zpočátku zde byly stany, pak o něco větší budovy a nyní budovy, které jsou domovem více než jedné generace palestinských uprchlíků.

 

Dříve bylo na jednom kousku země o rozloze jednoho kilometru čtverečního 7 000 lidí, nyní jich je 30 000. Rostou směrem vzhůru a samy přidávají podlaží k budovám. A na fasádách jsou portréty těch, kteří po desetiletí umírají v boji proti Izraeli.

 

„Všichni obyvatelé tábora jsou si jisti, že toto místo je pro ně dočasné, že se vrátí do své vlasti. Téměř každá rodina má klíč od domu v Palestině. Palestinci opustili svou zemi, ale jejich půda zůstala navždy v jejich srdcích. Tuto důvěru předávají z generace na generaci,“ říká spisovatel Hamza Al Beshtawi.

 

Nyní Izrael nutí Libanonce, aby se stáhli z jižních oblastí své země. Tamní nepoddajný soused potřebuje nárazníkovou zónu, ale Hizballáh bude bojovat za svou rodnou zemi. V regionu je cítit velká válka. Západní země už začaly svým občanům doporučovat, aby Libanon urychleně opustili.

 

https://www.vesti.ru/article/4156590

 

 

📌22. září 2024, 20:02, Dmitrij Kiselev: ŘEČI O ÚTOCÍCH HLUBOKO DO RUSKA SE ZAČALY PO PUTINOVĚ PROHLÁŠENÍ ROZPADAT:

 

Bojová posádka kosmodromu Pleseck v Archangelské oblasti vypustila raketu Angara, která narychlo vynesla na oběžnou dráhu hrstku vojenských satelitů. Kolik se neuvádí, ale je jasné, že ruské ministerstvo obrany uvidí z vesmíru ještě více, což výrazně rozšíří naše schopnosti na zemi, a tedy i na frontách speciální vojenské operace.

 

Start do vesmíru je potvrzením důsledného úsilí o budování bojového potenciálu ruských vojsk, projevem odhodlání čelit jakýmkoli hrozbám, což je právě v těchto dnech obzvláště důležité. Koneckonců, zdá se, že řeči o potřebě raketových útoků hluboko na ruském území na Západě se začaly hroutit, ale někoho to stále nezajímá. A začaly se hroutit po velmi konkrétním prohlášení Vladimira Putina, které někdo v nepřátelském táboře dokonce považoval za ultimátum. No, není daleko od pravdy, i když Putin mluvil velmi zdrženlivě.

 

„Mluvíme o rozhodnutí, zda jsou země NATO přímo zapojeny do vojenského konfliktu nebo ne. Pokud bude toto rozhodnutí přijato, nebude to znamenat nic jiného než přímou účast zemí NATO, Spojených států, evropských zemí ve válce na Ukrajině. To je jejich přímá účast, a to samozřejmě významně mění samotnou podstatu, samotnou podstatu konfliktu. To bude znamenat, že země NATO, Spojené státy, evropské země jsou ve válce s Ruskem. A pokud tomu tak je, pak s ohledem na změnu v samotné podstatě tohoto konfliktu učiníme příslušná rozhodnutí na základě hrozeb, které pro nás budou vytvořeny,“ řekl ruský prezident.

 

Všichni to slyšeli. Převalilo se to přes mě jako studená sprcha. V pátek zástupkyně mluvčího Pentagonu Sabrina Singhová řekla: „Není to jediná zbraň, která by mohla vyhrát válku nebo náhle něco odemknout pro Ukrajince.“ V první řadě mluvíme o britských raketách Storm Shadow a americkém ATACMS.

 

Sabrina Singhová zároveň dodala, že americká politika ohledně zrušení omezení na používání amerických raket Kyjevem „se nezměnila“. Promiňte, ale bylo by příliš lehkovážné spoléhat se na slova Američanů – byli kvůli tomu spáleni více než jednou. Pokud lžou, vezmou si to lacino. Vycházíme ze skutečnosti, že americké rakety ATACMS jsou dodávány do Kyjeva a jsou již pravidelně odpalovány na Rusko a opakovaně jsme je sestřelovali při přiblížení ke krymskému mostu.

 

Ale agitace za údery hluboko do Ruska takovými raketami aktivně probíhá v NATO. Například generální tajemník NATO Stoltenberg, který za týden odchází ze svého postu, zcela nezodpovědně ukolébá veřejnost tím, že mluví o Putinovi.

 

„Opakovaně vyhlásil některé červené čáry, ale neeskaloval, to znamená, že přímo nezapojil spojence NATO do konfliktu,“ řekl Jens Stoltenberg.

 

No, jsou zde přinejmenším dva body. Putin vždy držel slovo, ale reakce Ruska mohla být asymetrická. Stoltenberg tedy stále ještě ničemu nerozuměl. Za druhé, odcházející generální tajemník NATO dělá velkou chybu ve vojenských záležitostech – podceňuje nepřítele. Z nějakého důvodu vnímá Putinovu zdrženlivost jako slabost.

 

Společný článek Roberta Kennedyho ml. a Donalda Trumpa mladšího pro americké vydání The Hill o tomto způsobu uvažování velmi živě napsal: „Tito analytici lehkomyslně zaměňují zdrženlivost za slabost. Ve skutečnosti obhajují strategii balancování na hraně přípustného. Každá další eskalace, od dodávek HIMARS po kazetovou munici, tanky Abrams, F-16 a armádní taktické raketové systémy ATACMS, přibližuje svět k Armagedonu. Zdá se, že jejich logika se scvrkává na toto: pokud poškádlíte medvěda pětkrát a on nereaguje, můžete ho pošesté beztrestně dráždit, a to ještě tvrději.“

 

A dále: „Tato hra na jadernou „slabost“, kdo je první zbabělec, zašla dost daleko. Mezi odpálením amerických raket v ruském týlu a výměnou jaderných úderů nezůstala žádná „mezera“. Už jsme se dostali na samý okraj – blíž už není nikde. A k čemu? Aby „oslabili Rusko“? Převzít kontrolu nad ukrajinskými nerostnými surovinami? V sázce nejsou žádné životně důležité americké zájmy.“

 

To je pravda. Proč Spojené státy, jak je nyní zcela jasné, provedly krvavý státní převrat v Kyjevě? Koneckonců, tady to je, datum začátku intervence na Ukrajině. Pak okamžitě bojové akce na Donbasu. A rychlá vojenská transformace Ukrajiny na antiruská. Neměli jsme jinou možnost, než se bránit. A museli vytvořit situaci, ve které by Rusko mohlo a mělo být bombardováno raketami. A tak jsme přijeli.

 

A když ruský prezident přímo vysvětluje, co se stane, nějaký náhodný britský ministr zahraničí David Lammy v rozhovoru pro BBC ujišťuje, že mu Putin hází prach do očí.

 

„Myslím, že to, co Putin dělá, je, že mu hází prach do očí… Spousta vychloubání. To je jeho způsob jednání. Vyhrožuje tanky, vyhrožuje raketami, vyhrožuje jadernými zbraněmi,“ řekl šéf britského ministerstva zahraničí.

 

A tak také vyhrožujeme, jak se ukazuje. Dokážete si představit perverznější způsob myšlení? Putin prostě říká, že pokud Západ zasáhne rakety hluboko na ruské území z území Ukrajiny, pak to změní povahu konfliktu a my vrátíme úder – to je vše.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se k tomuto tématu vrátil v nedávném rozhovoru pro Sky News Arabia: „Zdá se, že mají opravdu mentalitu dítěte.“ I když tito dospělí zaujímají zodpovědná místa: ministři, premiéři, kancléři, prezidenti a tak dále. Nedávno se k této situaci vyjádřil ruský prezident Vladimir Vladimirovič Putin ve svém projevu v Petrohradě.

 

Zejména v souvislosti s iniciativami poskytnout Ukrajině americké, francouzské, britské rakety dlouhého doletu a umožnit jí zasáhnout jakýkoli cíl na území Ruské federace. Bude to přímá válka NATO proti Rusku… Troufám si vás ujistit: máme zbraně, které budou mít vážné důsledky pro pány ukrajinského režimu. Tyto zbraně jsou k dispozici. Jsou ve stavu plné bojové pohotovosti.“

 

A není v tom žádné blufování – Rusko má skutečné příležitosti. Vezměme si například zdánlivě zapomenuté jaderné testovací místo na Nové Zemi. Onehdy mu bylo pouhých 70 let. Ale je tu úplný pořádek: posádka stojí a je připravena. Zde je velmi krátký náčrt. Odtud – Sofia Sergieva.

 

*****

 

„Oblast zálivu Belushja je hlavní základnou cvičiště. Sídlí zde zaměstnanci, vědecká oddělení, laboratoře a pomocné služby,“ informuje hlasatel.

 

Na vrcholu studené války byly práce v zemi bílého ticha v plném proudu: v atmosféře, vodě, na zemi i v podzemí sovětští specialisté ukovali jaderný štít. Poslední jaderný test na souostroví se uskutečnil na počátku 90. let. Od té doby toho testovací místo zažilo hodně, dokonce i hrozbu uzavření.

 

Ale dnes, v podmínkách jaderného ticha, dál žije a jeho obhájci nadále jasně plní úkoly stanovené státem.

 

Protiteroristická jednotka je na souostroví v neustálé pohotovosti. Armáda nyní provádí cvičení. I přes to, že se NWO neúčastní, praktikují se zde všechny zkušenosti, které tam ruská armáda využívá. Jsou připraveny odrazit jak útok z moře, tak útoky nepřátelských dronů.

 

V zemi větrů a ledních medvědů, kde nerostou stromy a polární noc trvá 70 dní, jsou útrapy vojenské služby pociťovány obzvláště naléhavě. Daleko od pevniny, v podmínkách permafrostu, byla ruská armáda schopna nejen zlepšit jejich život, ale také jej pohodlně vést.

 

„I přes odlehlost od střední části Ruska se zde podařilo vytvořit dobré sociální a životní podmínky pro vojáky z povolání a jejich rodiny. Jsou ubytováni v dobrých životních podmínkách, mají zvýšený peněžní příspěvek a je jim poskytována strava zdarma,“ říká zástupce vedoucího Centrálního polygonu Ruské federace, kapitán prvního stupně Alexej Davyděnko.

 

V rámci „severní dodávky“ lodě ruského ministerstva obrany zásobují souostroví tunami potravin a paliva a vojenská dopravní letadla každý měsíc doručují čerstvé ovoce a zeleninu dětem obyvatel Nové země.

 

Děti mohou závidět – na světě není druhá mateřská škola jako na Nové Zemi. Velká tělocvična, zimní zahrada, hudební centrum, ale hlavně – solná jeskyně a fotarium. Když je venku polární noc a mínus 40, děti se tu opalují a získávají vitamín D.

 

Na Nové Zemi nejezdí žádná osobní doprava – auto tundrou neprojede. Po nábřežních komunikacích se pohybují na terénních vozidlech a nákladních automobilech KamAZ. S jejich pomocí jsou z vesnice vyhnáni lední medvědi, kteří přicházejí do Nové Země hledat potravu.

 

„Medvědi, kde bez nich. Arktické podmínky. Jak vidíte, máme tu pevnou tundru, dá se říct i poušť. V zimě je to samozřejmě mnohem obtížnější, ale nic není nemožné. Tohle je naše vlast, je třeba ji chránit, chránit,“ říká Ruslan, voják na Centrálním polygonu Ruské federace.

 

Dnes je „Objekt 700″, jak se testovací polygon před 70 lety nazýval, nejuzavřenějším a nejstřeženějším místem na mapě Ruska. Armáda všech jednotek ví: služba na Nové Zemi není snadná, ale je obzvláště čestná. A ti, kteří s ním již spojili své životy, přišli s formulí: musíte se zamilovat do drsného Dálného severu, a pak vám to bude oplácet.

 

*****

 

Ve středu v Petrohradě uspořádal Vladimir Putin setkání o rozvoji ozbrojených sil v rámci speciální vojenské operace.

 

„Realizujeme program komplexního přezbrojení armády a námořnictva, což znamená, že jednotky již nebudou dostávat jednotlivé, ale sériové vzorky moderních vysoce přesných zbraní a obrněných vozidel, letectví, systémů detekce nepřítele a protibaterií, řídicích a komunikačních systémů,“ řekl ruský vůdce.

 

Důležitým tématem jsou drony. Pokud jsme jich loni vyrobili 140 tisíc, letos je to desetkrát více.

 

Tématu bylo věnováno zasedání vojensko-průmyslové komise ve čtvrtek, právě na Den zbrojíře. Mimochodem, hlavní, hlavní korporací v této oblasti je Rostec. Puškaři v Rostecu na jedné straně potvrzují slavné tradice a na druhé straně obnovují výrobu na ultramoderních kolejích a řádově zvyšují produkci určitých typů výrobků. Skutečný výkon, k nezaplacení. Z toho vyplývá toto hodnocení.

 

„Efektivita víceúčelového použití bezpilotních systémů na bojišti byla potvrzena během speciální vojenské operace… Při jejich výrobě se používají pokročilé technologie a nová technická řešení, díky kterým naše jednotky získávají výhodu na bojišti,“ řekl Vladimir Putin.

 

https://www.vesti.ru/article/4156371

 

 

📌22. září 2024, 21:44, JELENA EROFEEVA: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI SE KONEČNĚ STALY JEJICH IDOLY:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny v Kurské oblasti se konečně staly jakýmisi svými idoly – nacisty nacistického Německa. To bylo uvedeno v pátek na brífinku mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

„Existují také četné svědecké údaje shromážděné ústředím ruského Červeného kříže v Kursku o tom, jak ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny vytvořili v ruské pohraniční oblasti jakési koncentrační tábory, kde na ně namíří místní obyvatele, kteří z různých důvodů nemohli opustit nebezpečné oblasti,“ řekla. Jeden z ukrajinských válečných zajatců oznámil, že se v Kurské oblasti připravuje útok na osobní vlak. To vše je dokumentováno, včetně všech nových faktů o střílení civilistů Ukronacisty v Kurské oblasti a krutém zacházení s nimi.“

 

Celá země zažívá bolest z toho, co se děje. Co je kolem nás a jak se s tím vyrovnáváme?

 

Nad městem se rozeznívají zvony. Opuštěné ulice evakuovaného Rylsku se postupně zaplňují lidmi. V obchodě s potravinami se třídí čerstvá klobása a uzená slanina, lesklá tukem – byly dodány ráno.

 

-Silnější?

„Tahle je naopak tenčí. Chtěl jsem to s černou kůrkou.

 

„Někdo musí pracovat, lidi musí někdo živit, mnoho obchodních řetězců odešlo, každý chce jíst. Lidé nechtějí odcházet, chtějí chránit své domovy, sedět ve svých domovech,“ říká majitelka obchodu Elena Ustinova.

 

Elena jezdí pro zboží sama: dodavatelé do Rylsku nejezdí – je to nebezpečné.

 

„Týden nebyla elektřina – nic, generátor byl spuštěn. Nebyla tam žádná voda – poblíž byly prameny, šli jsme pro vodu. Pak týden nebyl plyn – na zahradě byla kamenná kamna, byla zatopená. Rusové jsou zvyklí na všechno. A nic se mu nestane!“ – je si jistý jeden z místních obyvatel.

 

Dnes v noci to bylo hlasité: dvě rakety Himars letěly na levý břeh. Země se otřásla. Hustý kouř zahalil borový les a nejbližší vesnice Čtvrtá škola přijímá psací potřeby – humanitární pomoc od Primorye. Studenti jsou dnes na dálku, všechny lekce jsou online. Knihovnice stále rozdává učebnice – učí se už měsíc, ale rodiče chodí pro literaturu každý den.

 

– Kolik máme dětí v Rylsku nebo v okrese Rylsk? 110 lidí, že?

 

„Byl tam rodič z Krupets, dostali se tam. Mají tam farmu, krávy a podobně. Říká: ale co mám dělat? Kam mám jít?“ říká Sergej Pekhov, ředitel Rylské střední školy 4.

 

Kanceláře se uzamykají na klíč. Nedokončené opravy v přízemí byly zastaveny – dodavatel odešel.

 

„Samozřejmě, že jsme se připravovali na prvního září. Tady je také napsáno „na shledanou“, bylo to celé barevné,“ říká Sergej Pekhov.

 

„Měla jsi čas se rozloučit se školou, ale ještě jsi tě nepozdravila?“

– Ne, bohužel ne. Myslím, že to bude brzy.

 

Ve městě je pouze jedna pošta. Obsluhují tři okresy – Rylský, Gluškovský a Koreněvský. Balíky a dopisy nejsou přijímány, noviny se nepřepravují. Zde rozdávají jen dávky a penzi, kvůli kterým se dostávají pod palbu.

 

„To je velmi důležité, protože aby důchodce dostal peníze – žije s nimi klidněji,“ říká Zoja Dmitraková, zástupkyně vedoucího pošty v Rylsku. „I když není kde utrácet, obchody nefungují, ale stále se potřebují dostat a žít v klidu.“

 

Lidé dokonce přicházejí na poštu z Tetkina, nejteplejšího místa v Kurské hraniční oblasti. Obcházet zničené mosty přes řeku Seim, uhýbat kamikadze dronům. Ve frontě na důchod sdílejí nejnovější zprávy.

 

„Dnes ráno stříleli. Raketa letěla. Nemůžete vystrčit nos. Doufáme, že příští týden odjedeme. Začíná být zima. Nemáme kamna. Odejdeme,“ říká Ljudmila Čumakovová.

 

Dlouho jim bylo nabízeno odejít, ale oni tvrdošíjně zůstávají na zemi. Tento týden byl vydán příkaz k povinné evakuaci z pohraniční zóny. Autobusy jezdily do vesnic pro místní obyvatele. Poddajné ženy děti odvedly, muži zůstali na statku – v žádném.

 

Lidé jsou evakuováni z pohraniční zóny Rylského okresu. Jak ale můžete odejít, když brambory nejsou vykopány? To je důvod, proč se vracejí. Vysadili ji na květnové prázdniny, měli by ji odstranit do poloviny září. Pod signály raketového nebezpečí obyvatelé vykopávají zahrady.

 

Obávají se ofenzívy z ukrajinského Gluchova, kde se usadily jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny. Pro bezpečnost našich obyvatel probíhá evakuace.

 

„To je takové opatření z nutnosti. Vzhledem k přítomnosti našich civilistů a pokud nepřítel, nedej bože, vstoupí, jak budeme schopni pracovat na těchto územích se zbraněmi? Je jasné, že to není možné,“ říká šéf Rylského okresu Andrej Bělousov.

 

Majitel společnosti Chernozemye LLC, Aslan Aitamirov, nemůže odejít – má velkou farmu, jediný mlékárenský komplex v okrese. Trvalo 10 let, než vzniklo, dovezli krávy z Dánska a Belgie. Teď to není snadné – lidé odešli. Evropské krávy jsou na režim zvyklé – nemohou být vypuštěny na volné pole.

 

– Je možné tato zvířata převézt do?

– 1500 kusů je tolik dobytčích vozů! No, vzali ho někam do bezpečí, ale stejná senáž, siláž – to vše se nestane. Budeme s nimi až do konce, a pokud už bude horečka, pustíme dobytek, sami odejdeme s lidem. Budeme tu až do konce.

 

Ve Snagosti zůstali obyvatelé až do konce. Bylo jim nabídnuto odejít, když tanky Ozbrojených sil Ukrajiny byly ještě daleko od vesnice. 9. srpna ukrajinští ozbrojenci zablokovali Snagost, více než padesát obyvatel zůstalo jako rukojmí.

 

„Proč jsi neodešel?“

 

„Auto je rozebrané, v opravě. Takové věci se tam děly, chraň Bůh! Granáty, miny, granáty – všechno na nás létá. Myslela jsem, že nás bude krýt ve sklepě,“ vzpomíná Alexandra Korotková, obyvatelka vesnice.

 

„Moje sestra a já jsme seděly v malé místnosti, přikryté přikrývkami, dá-li Bůh. A kam s ní půjdu do sklepa? A mě zachránila modlitba,“ říká další obyvatelka Snagosti, Nina Pinčuková.

 

Čtyřicet dní před zraky dělostřelectva, bzučících dronů a hvízdajících min. Čtyřicet dní v zajetí války. Ze znovudobyté vesnice Snagost byli vyvedeni armádou a dobrovolníky. V Kursku jsem potkal příbuzné, kteří celou tu dobu šíleli z neznáma.

 

– Vidíte, docela živá a zdravá!“ A kolikrát jsme je pohřbili? A dokonce i psi jsou v bezpečí!

 

Maria a její dobrovolníci vyvedli stovky lidí z Korěněvského okresu, který byl svírán zuřivými boji. Její rodiče zůstali ve vesnici Krasnookťabrskoje – kategoricky odmítli odejít.

 

– Je váš dům pryč?

– Ano, je to srovnané se zemí.

– Rodiče?

– Pod touto hromadou není jasné, zda tam jsou mrtvoly nebo ne.

 

Jeho matka je vozíčkářka, otec je již starší. A mé babičce je devadesát pět let.

 

Po přímém zásahu granátem se jejich dům proměnil v hromadu cihel. Irina Alexandrovna a Vjačeslav Petrovič byli prohledáváni několik dní.

 

-Irena! Vjačeslav! Irena! Vjačeslav!

 

Zmizeli beze stopy – ani živí, ani mrtví. Ve stodole bečely vyhublé kozy. V suterénu jsou nedotčené sklenice s okurkami. Pod sutinami cihel nebyl ani invalidní vozík, na kterém by se matka pohybovala. V sousedním domě bydleli sušnikové.

 

„Byli odvezeni na Ukrajinu – na 100 %. Byli jediní v této ulici, která je od řeky. Jejich velitelství se nacházelo nedaleko. Byla to dobrá pozice – můj domov. Pravděpodobně za tímto účelem byly vyjmuty, aby nepřekážely,“ říká dobrovolnice Maria Skrobová.

 

Takoví pohřešovaní lidé skončili v každé vesnici, kde byly umístěny ozbrojené síly Ukrajiny. Na ulicích vesnice Snagost stále leží těla popravených civilistů.

 

– Jedná se o místního obyvatele. Jistý Kislov Jurij. Tohle je jeho domov. Tam, ještě dál v křoví, leží dědeček. Musíme se na to jít podívat.

 

Nacisté také opouštěli své mrtvé. Mají příkaz nebrat těla.

 

– To jsou ti chuligáni, kteří k nám přišli, zůstali tady. Schovával se tam v popelnicích.

 

Na silnicích jsou miny. Příjezdové cesty jsou poseté ohořelými auty. Na některých místech stále zůstávají civilisté.

 

„Měl jsi je?“

„Navštívili mě, přišli, zkontrolovali mé doklady.

„S modrými pruhy?“

„S Reds!“ S Blues jsme byli už před 3-4 dny.

„Půjdete?“

„Ne. Zůstanu, mám zvířata“.

 

Ukrajinští nacisté byli vyhnáni z vesnice Krupets a vyčistili každý metr. Před měsícem tu byla frontová linie. Dnes je to zadní část, kde každou noc hoří obytné budovy. Naložené drony shazují munici a nemilosrdně ničí vesnici.

 

„Mnoho civilistů se snaží vrátit a všechno sleduje. Snaží se zachránit nějaký majetek. Ale minomety stále fungují. Návrat je stále nebezpečný. Pouze na vlastní nebezpečí,“ říká zástupce velitele 2. praporu 22. motostřeleckého pluku 44. armádního sboru s volacím znakem Svarog.

 

Ruské jednotky pochodují na západ, frontová linie se blíží k ukrajinským hranicím. Na rádiových odposleších naše armáda slyší: velení ozbrojených sil Ukrajiny zakazuje ústup a vzdání se. Z obou stran sevřeni ohněm, nevycházejí z bitvy živí.

 

„Vzdorují. Někde je tým, kde je velmi těžké se prosadit, oni drží obranu profesionálně, možná tam pracují žoldáci, nebo je hlava skupiny žoldák, nedovolí jim ustoupit. Jsou místa, kam lidé utíkají, zřejmě se bojí,“ říká Svarog.

 

Vojáci se vracejí z fronty a spěchají na ranní bohoslužbu. Kostel sv. Eliáše v bojem zmítané pohraniční oblasti volá k Bohu a modlí se za mír od prvních dnů války.

 

„Jsme tu od prvního dne. Sloužíme každý den. Pravda, létají tu rakety, granáty. A jsme jako pod kopulí. A tady byli příchody. Ale nikdy jsme neodešli. Od prvního dne,“ říká rektor kostela sv. Eliáše, arcikněz Valéry.

 

Arcikněz si přes sutanu oblékne neprůstřelnou vestu a vydá se na frontu. V chrámu jsou vojáci krmeni, shromažďuje se humanitární pomoc. Obyvatelé okolních vesnic přinášejí jídlo, oblečení, léky – vše je posíláno na frontu.

 

„Jsou jako děti. Říká: máte čokoládovou tyčinku? Můj Bože, díváš se na něj, jsi dojat. Chce čokoládovou tyčinku!“ říká Taťána Kristina.

 

Kostel sv. Eliáše se proměnil v skete. Rektor přijímá každého, kdo odchází z války. Taťána měla železářství ve vesnici Koreněvo. Nechala je otevřené – pro případ, že by armáda něco potřebovala – a odjela do Blagodatného.

 

A když se modlíte pod těmito výbuchy, vroucí modlitba pokračuje, dokonce se vám na zádech objevují proudy studeného potu. A ty opravdu chápeš, že ne, tehdy ses nemodlil! Teď jsem se právě začala modlit doopravdy,“ říká Taťána.

 

Odražení ukrajinští ozbrojenci se opět pokoušejí prorazit k obci Koreněvo, na obzoru černají sloupy kouře z vybuchujících granátů. V Blagodatnoje je zvonivé ticho, občas přerušené zvoněním zvonů. Zde zvoní zvony a volají po míru.

 

https://www.vesti.ru/article/4156550

 

 

📌22. září 2024, 21:23: TRUMP NEBUDE V ROCE 2028 KANDIDOVAT, POKUD PROHRAJE SOUČASNÉ VOLBY:

 

Americký prezidentský kandidát Donald Trump řekl, že očekává, že vyhraje současné volby, v roce 2028 nebude znovu kandidovat.

 

Trumpovi je 78 let, stal se nejstarším kandidátem na post amerického vůdce po odstoupení současného prezidenta Joea Bidena z volebního klání. Jeho soupeřkou v prezidentských volbách byla americká viceprezidentka, demokratka Kamala Harrisová.

 

Během rozhovoru na Full Measure byl Trump dotázán, zda má v úmyslu znovu kandidovat na prezidenta v roce 2028, pokud prohraje.

 

„Ne, to si nemyslím… že se tak stane. To vůbec nevidím,“ řekl politik, jehož slova citovala agentura RIA Novosti.

 

Pokud Trump vyhraje volby v roce 2024, bude to jeho druhé funkční období a nebude moci kandidovat ani v roce 2028.

 

Před několika dny se v médiích psalo, že americké sázkové kanceláře zvýšily šance bývalého amerického prezidenta na vítězství v prezidentských volbách. Věří, že Trump vyhraje volby s 50% pravděpodobností. Šance na americkou viceprezidentku Kamalu Harrisovou jsou podle sázkových kanceláří 49 %.

 

https://www.vesti.ru/article/4156563

 

 

📌22. září 2024, 21:20: ZELENSKYJ SE OBÁVÁ, ŽE SE J. D. VANCE DOSTANE K MOCI KVŮLI SVÉMU RADIKALISMU:

 

Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro New Yorker vyjádřil obavy z možného nástupu J. D. Vance, který kandiduje na viceprezidenta USA, protože jeho výroky o konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou jsou „nebezpečným signálem“.

 

„Zdá se, že jeho poselstvím je, že Ukrajina musí přinést oběť. Pro nás jsou to nebezpečné signály přicházející od možného viceprezidenta,“ řekl Zelenskyj v rozhovoru.

 

Hlava kyjevského režimu hovořila také o telefonickém rozhovoru s americkým prezidentským kandidátem Donaldem Trumpem. Podle Zelenského bylo Trumpovo poselství během rozhovoru „tak pozitivní, jak jen to bylo možné“. Kdy přesně k telefonickému rozhovoru došlo, Zelenskyj neupřesnil.

 

JD Vance se v amerických médiích opakovaně vyjádřil k situaci na Ukrajině. V roce 2023 politik na CNN řekl, že myšlenka Kyjeva na návrat k hranicím z roku 1991 je „absurdní“. V roce 2022 v rozhovoru s americkými novináři řekl, že je mu lhostejné, co se děje na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4156599

 

 

📌22. září 2024, 22:54: FRANCOUZSKÝ PREMIÉR BARNIER OZNÁMIL VEŘEJNÝ DLUH ZEMĚ VE VÝŠI 3 BILIONŮ EUR:

 

Velikost francouzského veřejného dluhu dosáhla téměř 3,16 bilionu eur. Situace ekonomiky země je hodnocena jako mimořádně obtížná. Oznámil to předseda vlády republiky Michel Barnier ve vysílání televizního kanálu France 2.

 

„Naše země prochází extrémně obtížnou situací, na obsluhu státního dluhu se vynakládá více než 50 miliard eur ročně,“ vysvětlil šéf vlády.

 

Barnier dodal, že francouzské vedení nedovolí zvýšení veřejného dluhu, ale zachová současné ekologické požadavky. Neměli bychom očekávat ani zrušení důchodové reformy. Také ve Francii se očekává zpřísnění dohledu nad migranty a není vyloučeno ani zvýšení daní pro nejbohatší občany.

 

V polovině srpna překonal americký rozpočtový deficit všechny historické rekordy. Podle amerického ministerstva financí za tři a půl roku prezidentství Josepha Bidena přesáhly rozpočtové výdaje země příjmy o 6,6 bilionu dolarů.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4156621

 

 

📌22. září 2024, 21:59: MACRON VYZVAL EVROPU, ABY V BUDOUCNU PŘEHODNOTILA SVÉ VZTAHY S RUSKOU FEDERACÍ:

 

V určitém okamžiku bude muset Evropa přehodnotit svůj vztah s Ruskem, řekl francouzský prezident Emmanuel Macron během mezinárodní mírové konference v Palais des Congrès v Paříži.

 

„Snažíme se rozvíjet evropské politické společenství, ale budeme muset přemýšlet o nové formě organizace Evropy a pak přehodnotit naše vztahy s Ruskem,“ řekl.

 

Macron dodal, že je třeba myslet i na mír v Evropě budoucnosti, jehož vytváření by mělo probíhat za účasti všech zainteresovaných stran, pokud se neomezí pouze na EU a NATO.

 

Podle politika by se celý svět měl zaměřit na budování nového světového řádu, protože ten současný je „neúplný a nespravedlivý“. Vysvětlil, že toto zařízení bylo vymyšleno na konci druhé světové války a je založeno na nepodstatných problémech. Nyní, poznamenal Macron, musí být kladen důraz na klima a technologickou revoluci.

 

Francouzský vůdce také řekl, že hustě obydlené země by se měly aktivně podílet na práci mezinárodních organizací, které neexistovaly, když byl vytvořen moderní světový řád. Má v úmyslu nastolit tuto otázku na 79. zasedání Valného shromáždění OSN, které se bude konat v New Yorku od 24. do 30. září. Francouzský vůdce zároveň na konci srpna vyzval celou Evropu, aby podpořila jednotnou frontu proti Rusku.

 

https://www.vesti.ru/article/4156632

 

 

📌22. září 2024, 22:47: EKONOM: IZRAEL PŘIPRAVUJE POZEMNÍ OPERACI V LIBANONU:

 

Britský časopis Economist zjistil, že Izrael má v úmyslu vytvořit nárazníkovou zónu v jižním Libanonu a připravuje za tímto účelem pozemní operaci.

 

V posledních několika dnech Izrael provedl řadu úspěšných útoků na libanonské hnutí Hizballáh. Například během úderu na předměstí Bejrútu se Izraeli podařilo zabít vysoce postaveného velitele Hizballáhu Ibrahima Aqila a 15 dalších důstojníků.

 

„Podle vojenských zdrojů Izrael také připravuje pozemní ofenzívu,“ píše časopis.

 

Plány pro operaci jsou již připraveny, ale není dostatek sil k jejich realizaci, řekl důstojník v záloze, který se podílí na přípravě izraelské ofenzívy.

 

Podle týdeníku Economist je cílem ofenzívy vytvořit nárazníkovou zónu několik mil severně od izraelsko-libanonské hranice.

 

Nyní se neshody v izraelské elitě zintenzivnily: někteří z elity navrhují využít chaosu v hnutí Hizballáh a provést rychlejší eskalaci, jiní věří, že Izrael by měl jednat opatrněji, aby donutil hnutí k ústupu, píše britské vydání.

 

V neděli náměstek generálního tajemníka Hizballáhu Naim Qassem řekl, že hnutí vstoupilo do nové fáze konfrontace s Izraelem. Qassem zdůraznil, že tři raketové salvy na vojenské cíle v izraelském městě Haifa „platí účet“.

 

https://www.vesti.ru/article/4156667

 

 

📌23. září 2024, 01:21: KONGRESU USA BYL PŘEDLOŽEN NÁVRH ZÁKONA O ROZŠÍŘENÍ VLÁDNÍHO FINANCOVÁNÍ:

 

V americkém Kongresu republikáni představili návrh prozatímního rozpočtu, aby se vyhnuli přerušení vládního financování, uvádí RIA Novosti.

 

Je třeba poznamenat, že 45stránkový návrh byl předložen členem Sněmovny reprezentantů Thomasem Kohlem. Prozatímní rozpočet počítá s prodloužením vládního financování na současné úrovni do 20. prosince. V případě potřeby bude rozpočet tajné služby USA navýšen na provádění bezpečnostních operací, které mimo jiné souvisejí s nadcházejícími prezidentskými volbami v zemi.

 

Vůdce menšiny ve Sněmovně reprezentantů Hakim Jeffries řekl, že návrh rozpočtu bude zvážen zákonodárci.

 

„Kongres je nyní na cestě obou stran, aby se vyhnul uzavření vlády, které by poškodilo Američany,“ řekl Jeffries.

 

Fiskální rok ve Spojených státech končí na konci září. Zároveň vyprší platnost stávajícího rozpočtu. Pokud se Kongres nedohodne na dočasném nebo trvalém rozpočtu, financování vlády bude přerušeno a dojde k odstávce.

 

https://www.vesti.ru/article/4156642

 

 

📌22. září 2024, 23:20: IZRAELSKÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM OVĚŘUJE ÚDAJE O MOŽNÉ LIKVIDACI ŠÉFA HAMÁSU:

 

Izraelský bezpečnostní systém prověřuje informace o možné likvidaci vůdce palestinského hnutí Hamás v pásmu Gazy Jahjá Sinwara.

 

Informovala o tom izraelská státní televize Kan bez uvedení zdrojů. Je třeba poznamenat, že dosud neexistují žádné spolehlivé údaje, které by potvrzovaly likvidaci Sinwaru. Izraelské bezpečnostní orgány nevědí, zda byl šéf Hamásu odříznut od komunikace, nebo zda byl skutečně zabit.

 

„Izrael prověřuje, zda byl vůdce Hamasu Yahya Sinwar zabit při útoku Izraelských obranných sil v pásmu Gazy,“ uvedla rozhlasová stanice v prohlášení.

 

Kanál 12 izraelské televize s odvoláním na zdroje v bezpečnostním systému země uvedl, že se jedná o „nepodložené naděje“, hlásí RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4156623

 

 

📌23. září 2024, 03:34, GLADKOV: DRON OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČIL NA MĚSTO GUBKIN V OBLASTI BELGOROD:

 

Město Gubkin v oblasti Belgorod bylo napadeno dronem ozbrojených sil Ukrajiny, uvedl gubernátor regionu Vjačeslav Gladkov na svém kanálu Telegram.

 

Je třeba poznamenat, že v důsledku pádu trosek dronu bylo poškozeno 10 aut a také zasklení šesti bytů ve třech bytových domech. Podle předběžných údajů nebyl v důsledku incidentu nikdo zraněn.

 

Provozní služby pracují na místě. Informace o důsledcích útoku ozbrojených sil Ukrajiny se upřesňují.

 

https://www.vesti.ru/article/4156698

 

 

📌23. září 2024, 01:08, BLOOMBERG: USA JSOU ZNEPOKOJENY POSÍLENÍM SPOLUPRÁCE MEZI RUSKEM, ČÍNOU, ÍRÁNEM A SEVERNÍ KOREOU:

 

Spojené státy a jejich spojenci jsou znepokojeni rychlostí, s jakou Rusko, Čína, Írán a Severní Korea prohlubují spolupráci na pozadí slábnoucí americké globální dominance a rozsáhlých západních sankcí, hlásí Bloomberg.

 

Vliv Spojených států zároveň rychle slábne, řekl Martin Kimani, bývalý stálý zástupce Keni při OSN a šéf Centra pro mezinárodní spolupráci na Newyorské univerzitě.

 

Konkrétně koalice vedená USA nemůže vyřešit problém jemenských Hútíů, kteří útočí na lodě v Rudém moři přivážející zboží Izraeli. Spojené státy a jejich spojenci jsou vyháněni ze základen v Africe a Čína a Rusko zvyšují svůj vliv na tomto kontinentu. Spojeným státům se nepodařilo přesvědčit Izrael, aby uzavřel dohodu o příměří s Hamásem.

 

Ve světě se objevují mocnosti, které mají v úmyslu etablovat se v multipolárním světě. Globální jih má tedy stále větší hlas, poznamenal Kimani.

 

Počet zemí, které si přejí připojit se k BRICS, roste. Tato organizace se stává centrem globálního vlivu, včetně hledání náhrady za americký dolar, poznamenává Bloomberg.

 

Washington Post uvedl, citujíc dokumenty ruské Rady bezpečnosti, údajně získané evropskými zpravodajskými službami, že v Moskvě se konala setkání o otázkách „podkopávání“ role dolaru jako světové rezervní měny. Cílem takové politiky je „rozložit globální finanční systém a moc, kterou dává Spojeným státům“. Kreml tyto spekulace popřel.

 

Prezident Vladimir Putin řekl, že Spojené státy se snaží udržet světovou nadvládu za každou cenu a způsobit Rusku strategickou porážku pomocí Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4156669

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️🟥23. září 2024: PŘI DEBATĚ O UKRAJINĚ SE OPĚT UKÁZALA BRUSELSKÁ „DEMOKRACIE,“ KDYŽ KRITIKOVI POLITIKY EU VYPNULI MIKROFON (video)

 

👉Vypínání mikrofonu či vytváření takzvaného „sanitárního kordonu“ jsou jedny z mnoha projevů hluboké nedemokratičnosti tohoto molocha, který dnes a denně dává najevo, že neakceptuje jakoukoli politickou opozici. Demokracie je podle tamních totalitářů jen prezentace jednotného názoru, samozřejmě přesně takového, jaký prosazuje EU.

 

👉To bylo znát i během debaty k hlasování, které podpořilo nejen Ukrajinu a další vyzbrojování a nalévání peněz do této „černé díry,“ ale v rezoluci také padla výzva všem západním zemím, aby povolily použití zbraní dlouhého doletu na útoky v Rusku.

EU také schválila, že na Ukrajinu pošle dalších 35 miliard eur z peněz daňových poplatníků.

👉Holandská europoslankyně Kathleen Van Bremptová během debaty prohlásila:

 

„Po válce na Ukrajině jsme se rozhodli stát jednotně za Ukrajinou. Naše pokračující podpora Ukrajině je proto zásadní. Musíme dát Putinovi signál, že pokračovat v boji je marné.

 

V této souvislosti je klíčová vojenská, infrastrukturní a humanitární pomoc Ukrajině,“ uvedla Van Bremptová.

 

👉Polský europoslanec Grzegorz Braun na její slova záhy zareagoval následovně: „JE TO TADY NĚJAKÁ VÁLEČNÁ RADA? JSME VE VÁLCE? BUDEME BOJOVAT? PROTI KOMU?

 

Prodlužováním této války Ukrajině nepomáháte. Nepomáháte ani ukrajinskému lidu, který hledal útočiště a uprchl ze své vlastní země,“ pokračoval Braun, načež mu byl vypnut mikrofon.

 

👉Holandská europoslankyně ho napomenula a začala mluvit o svobodě projevu záhy poté, co bruselský moloch svobodě projevu sám zabránil:

 

„Tento parlament stál jednotně za Ukrajinou od začátku této nezákonné války, aby zajistil, že poskytneme vojenskou, finanční a infrastrukturní pomoc ukrajinskému lidu, který dal najevo, že chce být součástí svobodné Evropy a nechce v budoucnu patřit k Ruské federaci, kde není demokracie a svoboda projevu.“

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/pri-debate-o-ukrajine-se-opet-ukazala-bruselska-demokracie-kdyz-kritikovi-politiky-eu-vypnuli-mikrofon-video/

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 23.09.2024“:

➡️☭☆ V Petrohradu muž kvůli žárlivosti zabil a rozpustil v kyselině ostatky své 21leté partnerky.

Šestatřicetiletý obyvatel Petrohradu zjistil, že jeho vášní je flirtování s jeho vrstevníky, ubodal ji k smrti, rozřezal na kusy a rozpustil v sudu s kyselinou.

Zločin pomohla vyřešit vrahova bývalá manželka – jeho přiznání nahrála na audio a šla na policii.

Psycho byl chycen v jiném regionu země.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Posádka Mi-28nm zahájila letecký úder proti koncentraci živé síly a obrněných vozidel jednotek ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

Podle zpráv tajných služeb byl personál a obrněná vozidla ukrajinských ozbrojených sil úspěšně zničena.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Slavný ukrajinský blogger uprchl před mobilizací do Rumunska přes hory, jakmile dostal předvolání

Pasha Bumchik zveřejnil video z útěku na svém blogu. Ohlásil také charitativní přímý přenos, kde plánuje mladým lidem vyprávět o způsobech, jak levně překročit hranice.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣V Záporoží došlo k výbuchům: uvádí se, že byla použita řízená letecká bomba.

Uvádí se také, že v některých oblastech města došlo ke ztrátě elektřiny a vody.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *