, ,

23.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

23.05.2024: Dopolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝22.5.2024, Vplný bloG, Lubomira Volný: KOMENTOVANÉ ZPRÁVY:

👉 Nový ruský satelit, vyrobený z automatických praček, ohrožuje americké satelity vrháním polních lopatek. – Mírové dny a STOP WHO. – uSSa chtějí sankcinonovat mezinárodní soud, protože Izrael je nedotknutelný? -Rusko rozšiřuje své…

👉 Nový ruský satelit, vyrobený z automatických praček, ohrožuje americké satelity vrháním polních lopatek.

👉 Mírové dny a STOP WHO.

👉 uSSa chtějí sankcinonovat mezinárodní soud, protože Izrael je nedotknutelný?

👉 Rusko rozšiřuje své hranice v Baltském moři – Reaguje na plán námořní blokády NATO změnou status quo!

👉 Americký ministr zahraničí Lloyd Austin: „Rusko postupuje – Putin musí být brzděn (vid).

👉 „Týdny a měsíce dopředu ‚budou kritické‘“

 

https://www.facebook.com/100072368564637/videos/469126202248176

 

 

📌 TADY JE SLÍBENÝ ČERNÝ KALENDÁŘ VELKÉHO ZELENÉHO PODVODU. ABYSTE SI MOHLI PŘEČÍST, CO VÁS V NÁSLEDUJÍCÍCH LETECH ČEKÁ, POKUD S TÍM NEZAČNEME NĚCO RYCHLE DĚLAT.

Mnoho lidí je teď překvapených z toho, jaké jim chodí částky za daň z nemovitostí. Přitom my jsme všechny varovali již 11.5., kdy to vláda oznámila.

Tak tady si můžete přečíst, co se na nás řití a začít s tím něco dělat.

Strana PRO nechce Green deal opravovat. My ho chceme neprodleně zrušit.

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=800969838695038&set=a.564268189031872

 

 

📌23. května 2024 7:43, Gladkov: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA SESTŘELILA NĚKOLIK VZDUŠNÝCH CÍLŮ PŘI PŘIBLÍŽENÍ K BELGORODU:

 

Protivzdušná obrana sestřelila několik vzdušných cílů při přiblížení k Belgorodu, uvedl gubernátor regionu Vjačeslav Gladkov na kanálu Telegram.

 

„Náš systém protivzdušné obrany fungoval nad Belgorodem a Belgorodskou oblastí – při přiblížení k městu bylo sestřeleno několik vzdušných cílů,“ napsal.

 

Gubernátor poznamenal, že v Belgorodu byly v důsledku přímých zásahů granátů zjištěny škody na území dvou dětských táborů. V jednom byla poškozena hospodářská budova, ve druhém – pole u stadionu. Suchá tráva se navíc vznítila na ploše 50 metrů čtverečních.

 

 

Po útoku ozbrojených sil Ukrajiny byla rozbita okna ve třech soukromých obytných budovách ve vesnici Tavrovo v oblasti Belgorod, byly odříznuty střechy, fasády a ploty. Na území dvou soukromých domů byly střepinami rozříznuty střechy garáží. Také podle Gladkova bylo jedno auto poškozeno šrapnelem. Ve vesnici Dubovoje byla rozbita střecha soukromého obytného domu.

 

Šéf kraje zdůraznil, že operační služby pracují na místě, informace o důsledcích se upřesňují.

 

https://www.vesti.ru/article/3963623

 

 

📌23. května 2024 0:45: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 23KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, DEVĚT LIDÍ BYLO ZRANĚNO:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny 23krát ostřelovaly osady na území Doněcké lidové republiky.

 

O výsledcích ostřelování informoval zastupitelský úřad DLR ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci (JCCC) otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny. Je třeba poznamenat, že zastupitelský úřad zaznamenal 23 skutečností o ozbrojených útocích ze strany AFU. Celkem bylo vypáleno 59 jednotek různé munice. Gorlovka, Doněck, Makejevka a okres Volnovacha se dostaly pod palbu ozbrojených sil Ukrajiny.

Devět civilistů bylo zraněno. Kvůli útokům bylo poškozeno 28 obytných budov a jedno auto.

 

Mise také oznámila, že při ostřelování Doněckého okresu Proletarskij (obec Mospino) ozbrojené síly Ukrajiny poprvé použily raketu MGM-140 ATACMS s kazetovou hlavicí. V důsledku útoků ozbrojených sil Ukrajiny v Mospyne bylo zraněno šest lidí. Byly zaznamenány škody na 25 soukromých obytných budovách.

 

Mise také potvrdila skutečnost ostřelování Kirovského okresu Makejevka. Palba byla vedena z M142 HIMARS MLRS pomocí tříštivých střel M-31. Jedna žena byla zraněna. V důsledku ostřelování bylo poškozeno několik soukromých domů.

Podle šéfa DLR Denise Pušilina byl v Kirovském okrese v Doněcku zraněn muž v důsledku výbuchu munice shozené z dronu a byl zraněn ve vesnici Krasnaja Poljana ve Volnovachském okrese.

 

https://www.vesti.ru/article/3963488

 

 

📌 23. května 2024 5:43: SKUPINA VOSTOK ZMAŘILA POKUSY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY O POSÍLENÍ PŘEDSUNUTÝCH POZIC:

 

Jednotky skupiny sil Vostok zmařily pokusy ozbrojených sil Ukrajiny o posílení předsunutých pozic v oblastech několika osad.

 

„Jednotky skupiny vojsk Vostok … zmařil pokusy o posílení předsunutých pozic v oblastech Dorožňanka, Čarivnyj a Lugovskij,“ řekl agentuře TASS šéf tiskového střediska skupiny Alexandr Gordějev.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve uvedlo, že skupina Vostok zaujala výhodnější linie a dokázala také odrazit protiútok útočné skupiny 72. mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti osady Vladimirovka v DLR. Během dne ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 125 vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/3963595

 

 

📌23. května 2024 9:08: PODZEMÍ HLÁSILO LETECKÉ RAKETOVÉ ÚTOKY NA VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V ZÁPOROŽSKÉ OBLASTI:

 

Koordinátor mykolajivského podzemí Sergej Lebeděv informoval o úderech na techniku ukrajinských jednotek v Záporožské oblasti.

 

Důvodem úderů byl přesun techniky Ozbrojených sil Ukrajiny v Kyjevem kontrolované Novoandrejevce.

 

„Novoandriivka v Orechovském okrese obdržela až dva údery leteckými raketami. Důvodem takové pozornosti byl pohyb zařízení z Orechova směrem ke linii dotyku,“ řekl Lebeděv agentuře RIA Novosti.

 

Podle něj bylo při útoku na nepřátelská vozidla použito i dělostřelectvo.

Lebeděv také uvedl, že v Aleksandrovce v Mykolajivské oblasti ruská armáda zasáhla granáty místa nasazení vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny a také sklady.

 

https://www.vesti.ru/article/3963703

 

 

📌23. května 2024, 11:20, Politico: INICIATIVA BERLÍNA POMOCI UKRAJINĚ SE SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY SELHALA:

 

Pokusy Německa zapojit další země do iniciativy na posílení ukrajinské protivzdušné obrany nebyly úspěšné: podle zdrojů evropského vydání deníku Politico „téměř nikdo nenásledoval“ příklad Berlína.

Německo se již dříve zavázalo, že Ukrajině dodá několik svých systémů protivzdušné obrany.

 

Němečtí ministři obrany a zahraničí Boris Pistorius a Annalena Baerbocková několik týdnů diskutovali se zástupci dalších západních zemí o otázce přesunu dalších protiletadlových raketových systémů Patriot (SAM) do Kyjeva, ale téměř nikdo s tím nesouhlasil, píše Politico.

 

Podle publikace to naznačuje neúspěch německé iniciativy.

Experti deníku se domnívají, že západní země nedarují Kyjevu systémy protivzdušné obrany, protože se obávají oslabení své obrany. Některé země jsou připraveny dodat Ukrajině protivzdušnou obranu výměnou za získání kompenzace v podobě nových systémů Patriot, ale možná budou muset počkat déle než 2 roky.

 

Minulé pondělí německé vojenské oddělení oznámilo, že 10 zemí je připraveno podpořit jejich iniciativu na posílení ukrajinské protivzdušné obrany, včetně Spojených států, Británie, Španělska, Kanady, Rumunska a Norska.

 

https://www.vesti.ru/article/3964128

 

 

📌23. května 2024, 11:17: V CHARKOVĚ DOŠLO BĚHEM 20 MINUT K NEJMÉNĚ DESETI VÝBUCHŮM:

 

Igor Terekhov, kterého kyjevský režim dosadil do čela Charkova, hlásil několik výbuchů, které se ve městě ozvaly odpoledne 23. května.

 

Podle ukrajinských varovných zdrojů byl letecký poplach v Charkovské oblasti, vyhlášený 23. května kolem 05:30, v platnosti ještě v 11:00 moskevského času. Asi v 08:30 se ve městě ozvala exploze.

 

Asi o dvě hodiny později výbuchy ve městě pokračovaly. Starosta Charkova Igor Terekhov ohlásil první výbuch v 10:27, podle informací zveřejněných na kanálu Telegram charkovského starosty bylo podle informací zveřejněných v kanálu Telegram charkovského starosty ve městě slyšet nejméně deset výbuchů.

 

Následky se vyšetřují.

Od 11:04 se letecký poplach vztahuje na většinu regionů Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3964062

 

 

📌22.5.2024: PODLE VĚDCŮ Z TCHAJ-WANU MOHOU VĚTRNÉ ELEKTRÁRNY MĚNIT TLUKOT SRDCE:

 

Radovan Dluhý

 

Odborníci v různých studiích konstatují, že větrné elektrárny mohou mít negativní dopady na člověka, pokud působí v jejich blízkosti.

„Z objektivních dopadů větrných elektráren na člověka je nejzásadnější hluk. Ten zpravidla není příliš intenzivní, za určitých podmínek ale může, zejména v noční době, působit obtěžujícím dojmem,“ uznává předseda Komory obnovitelných zdrojů energie Štěpán Chalupa.

 

Větrné elektrárny generují hluk s nízkými frekvencemi v rozsahu 20 až 200 Hz.

Některé studie poukazují na to, že nízké frekvence z větrných elektráren mohou vést k bolestem hlavy, potížím s koncentrací, podrážděnosti, únavě, malátnosti či k tinnitu (zvonění v uších).

V roce 2021 navíc kolektiv vědců z Tchaj-wanu zjistil spojitost mezi nízkofrekvenčním hlukem z větrných elektráren a změnami v tepové frekvenci srdce člověka.

 

ZMĚNY V TLUKOTU SRDCE

 

V intervalu jednoho roku tchajwanští výzkumníci měřili tepovou frekvenci u 30 osob žijících ve vzdálenosti do 500 metrů od větrných elektráren. Účastníci výzkumu byli zdraví lidé ve věku 20 až 80 let. Všichni byli nekuřáci a netrpěli žádnými srdečními problémy.

 

Podle autorů výzkumu byly vytvořeny takové podmínky, aby se minimalizovaly další možné vlivy na tlukot jejich srdcí.

Během výzkumu došlo dle studie u všech zúčastněných ke statisticky významným změnám v tepových frekvencí srdce. Výzkumníci jsou přesvědčeni, že se jednalo o vliv větrných elektráren.

 

Změny v tepových frekvencích přitom mohou vést k závažným důsledkům.

Například podle studie americké Ohijské státní univerzity může narušení pravidelného tepu srdce zvýšit morbiditu a úmrtnost u osob s kardiovaskulárním onemocněním.

 

Co se týče hygienických limitů hluku, v Tchaj-wanu jsou přísnější než u nás. U obytných budov jsou ve dne limity 39 dB (u nás 50 dB) a v noci 36 dB (u nás 40 dB). Při instalaci větrných elektráren je tedy nutné tato omezení dodržet.

Podle českého Státního zdravotního ústavu, který v roce 2023 provedl rešerši vydaných studií o zdravotních účincích větrných elektráren, jsou ale prozatímní nálezy dopadů nekonzistentní či nedostatečné.

 

POČET VĚTRNÝCH ELEKTRÁREN BUDE PRAVDĚPODOBNĚ NARŮSTAT

 

Minulý rok bylo dle TN Nova u nás instalováno přes 200 větrných elektráren, které generovaly jedno procento elektřiny vyrobené v Česku. Do roku 2040 se ale počítá se zvýšením energetického mixu z větrných elektráren až na 10 %.

Jak jsou na tom jiné země EU? Nejvíce instalací v gigawattech má Německo (64 GW), Španělsko (28 GW), Francie (19 GW) a Švédsko (12 GW).

Pro srovnání u nás byl loni dle statistik České společnosti pro větrnou energii instalovaný výkon větrných elektráren 352 megawattů, tj. 0,352 GW.

 

https://www.epochtimes.cz/2024/05/22/podle-vedcu-z-tchaj-wanu-mohou-vetrne-elektrarny-menit-tlukot-srdce/?

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO SHODILO 1.500-KILOGRAMOVOU BOMBU NA DONĚCKÉ MĚSTO; BUDOVY PADAJÍ JAKO DOMEČKY Z KARET

 

https://youtu.be/r3a6-s_5oVk?si=ZkySXxmY6dUPimBr

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE VE VELKÉM PROBLÉMU“: KREML SE CHLUBÍ V DOBĚ, KDY ZELENSKYJ ŽÁDÁ SVÉ ZÁPADNÍ SPOJENCE, ABY PŘÍMO ONI SAMI SESTŘELOVALI RUSKÉ RAKETY NAD UKRAJINSKÝM ÚZEMÍM

 

((Typický válečný štváč!!! Zapojit celý svět do zabíjení!!!))

 

https://youtu.be/-mA8vY3mYZI?si=qQIPcvycXhZJryj9

 

 

📌💥💥💥23.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: MINISTR ZAHRANIČÍ ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO MAĎARSKO „TRHÁ“ ZÁPAD KVŮLI POLITICE VE VĚCI UKRAJINSKÉ VÁLKY; „JE TO BLÁZNIVÉ… A PROTI MAĎARSKÉ LOGICE„…

 

https://youtu.be/xoYrZoiFEgU?si=L2i2J11HKh9Gwoar

 

 

📌💥💥💥23.05.2024, CRUX, Roman Kirsch: PENTAGON OBVIŇUJE RUSKO Z VYSLÁNÍ „KOSMICKÉ ZBRANĚ“ NA STEJNOU OBĚŽNOU DRÁHU, KTEROU VYUŽÍVÁ SATELIT VLÁDY USA; MOSKVA ŘÍKÁ, ŽE JE TO „FALEŠNÁ ZPRÁVA„…

 

https://youtu.be/9-N73krpCrk?si=CAfp_dT9pmjgTW4d

 

 

📌🌧☃️Italie vcera, Turin: https://t.me/absurdnisvet/73401

 

 

📌 23.5.2024, CZ24 News: RUSI ROZŠIRUJÚ TRHLINU V CHARKOVE: NEUSTÁLE POSTUPUJÚ NOVÉ SILY – ZA JEDINÚ NOC PRESUNULI 150 TANKOV!

 

RUSKO / UKRAJINA: UKRAJINCI SA ICH SNAŽIA ZADRŽAŤ NA ,,OPEVNENÝCH“ MIESTACH

 

Ruská armádna skupina „N“ (Sever-Sever) sa po prelomení prvej obrannej línie Charkova snaží zväčšiť medzeru v ukrajinskej obrane obrnenými formáciami, ktoré „zaplavujú“ 250 km2, ktoré obsadili.
Len za jednu noc pred dvoma dňami údajne ,,postúpilo” 150 tankov T-72B3 a tri nové ruské obrnené brigády posilnili ruský tlak.

 

Správy naznačujú, že len frontové jednotky v regióne dosiahnu počet 70 000 vojakov, nepočítajúc jednotky IM rozmiestnené po celej dĺžke tyla, čo vytvorí obrovský tlak na Ukrajincov, ktorí už teraz bojujú všetkými dostupnými prostriedkami proti malým ruským silám.

 

Ukrajinské velenie neustále posiela posily s ťažkými zbraňami, ale ruské sily si udržiavajú iniciatívu.

 

Zároveň vynakladajú maximálne úsilie, aby zabránili postupujúcim Rusom ovládnuť ich hlavnú zásobovaciu trasu do Volčanska.

 

V prípade ruského úspechu sa ukrajinská posádka v meste ocitne v operačnom obkľúčení.

 

Ruské útočné skupiny zároveň rozširujú svoju zónu kontroly v Lipcy a okolí, zatiaľ čo ukrajinská skupina v meste je zavalená ťažkými bombami a delostrelectvom.

 

Charkov, Cherson a Odesa sú ruské oblasti, povedal šéf čečenských síl, čo poukazuje na smery ďalších ruských krokov.

 

Vojenskí predstavitelia v Kyjeve zároveň ukrajinským civilistom odkazujú, že by sa mali v najbližších mesiacoch pripraviť na územné straty, uvádza časopis Foreign Affairs.

 

„Vysokí vojenskí a spravodajskí predstavitelia v Kyjeve radia Ukrajincom, aby sa v najbližších mesiacoch pripravili na územné straty,“ konštatuje publikácia

 

Treba poznamenať, že aj samotný ukrajinský prezident V. Zelenskyj nedávno priznal, že situácia pre ukrajinskú armádu je v Charkovskej oblasti naďalej mimoriadne zložitá.

 

Překlad: Boris Mesár, CZ24.news

 

https://cz24.news/rusi-rozsiruju-trhlinu-v-charkove-neustale-postupuju-nove-sily-za-jedinu-noc-presunuli-150-tankov/

 

 

 

📌 23.5.2024, CZ24 News: V UKRAJINSKÉ ÚSTAVĚ JE NEUVĚŘITELNÁ DÍRA, KTERÁ UMOŽŇUJE ZELENSKÉMU NEOMEZENÉ VLÁDNUTÍ!

Zelenský tvrdí, že je státní úředník a jeho mandát trvá nepřetržitě během válečného stavu:

 

UKRAJINA: Předseda ukrajinského parlamentu nazval pochybovače o Zelenského legitimitě prezidenta za hnidy a nepřátele Ukrajiny! V ukrajinské ústavě je neuvěřitelná díra, která umožňuje Zelenskému neomezené vládnutí! Porošenkova frakce ve Vrchní radě se odmítla připojit k provolání o legitimitě Zelenského! A ten tvrdí, že je státním úředníkem a vztahuje se na něj nižší zákon o válečném stavu!

 

Volební mandát prezidenta Volodymyra Zelenského vypršel 20. května a od té chvíle se na Ukrajině rozhořelo další neuvěřitelné drama. V médiích se začínají vést nekonečné diskuse o tom, jestli je Zelenský legitimním prezidentem, anebo už vládne nelegitimně jako diktátor. Situace došla do takové krajnosti, že předseda Vrchní rady Ruslan Stefančuk svolal mimořádné zasedání parlamentu a nechal prohlasovat usnesení, že Vrchní rada Ukrajiny uznává Volodymyra Zelenského jako legitimního prezidenta po 20. květnu 2024.

 

Jenže toto hlasování nedopadlo podle představ, protože Porošenkova frakce Evropská solidarita, která má v parlamentu 27 poslanců, se odmítla k usnesení připojit. To samo o sobě vyvolává velké znepokojení, protože Porošenkova frakce je považována za prodlouženou ruku Washingtonu v Kyjevě a pokaždé je hlasování této frakce jakýmsi lakmusovým papírkem, podle kterého lze určit, co právě američtí bratří na Ukrajině požadují. Ukrajinská ústava totiž na možnost války a nekonání prezidentských voleb vůbec nepamatuje. A co je nejhorší, tak ústava nemá ani právně ošetřenou situaci, pokud by se volby prezidenta nekonaly, ani jak to bude s mandátem prezidenta v takovém případě.

 

Na nic z tohoto není v ústavě pamatováno a ústava v článku 108 pouze hovoří o tom, kdy zaniká mandát prezidenta. A věřte nebo ne, ten mandát zaniká jedině až po zvolení nového prezidenta. Ústava potom už pamatuje jenom na předčasné ukončení mandátu, např. v důsledku smrti, ale zánik mandátu po jeho korektním vypršení je skutečně možný jen zvolením nového prezidenta, žádným jiným způsobem.

 

Pokud se ale volby nekonají, na což ústava Ukrajiny úplně zapomněla, že by taková situace mohla nastat, potom dosavadní prezident má časově neomezený mandát, který může být ukončen jen zvolením nového prezidenta, ale k tomu jsou potřeba volby, které současný prezident nevyhlásí, protože tvrdí, že by jejich konání nebylo bezpečné vzhledem k válečnému stavu.

 

UKRAJINSKÁ ÚSTAVA ZAPOMNĚLA OŠETŘIT SITUACI, KDY KONČÍ MANDÁT PREZIDENTA V PŘÍPADĚ, KDYŽ SE VOLBY NEKONAJÍ

 

Zelenský tak paradoxně opravdu ústavu neporušuje, protože ta zkrátka na takovou situaci, že by se volby nekonaly, vůbec nepamatuje. Ňuchačenko však již po 20. květnu zažívá první drsné okamžiky, protože je mu znovu a znovu předhazováno, že je nelegitimním prezidentem. Občasné ruské raketové útoky na Ukrajinu nelze považovat za překážku pro konání voleb a všichni to samozřejmě vědí. Právě proto Ruslan Stefančuk jako šéf parlamentu vystoupil s prohlášením před novináři, že každý, kdo zpochybňuje legitimitu mandátu Zelenského po 20. květnu, je prý hnida a nepřítel Ukrajiny.

 

Článek 108 ukrajinské ústavy

 

Stefančuk přitom provokativně jmenoval právě ten největší průser ukrajinské ústavy, tedy článek 108, který právě uvádí konec mandátu prezidenta po vypršení jeho mandátu až teprve po zvolení nového prezidenta. A komu to prý nestačí, což samozřejmě nestačí nikomu jako vysvětlení, tak se prý má podívat do zákona o válečném stavu. To je běžný zákon, tedy nikoliv ústavní, který upravuje činnost orgánů státní moci a určuje, že během válečného stavu státní úřady pracují podle zvláštního režimu.

 

ZELENSKÝ TVRDÍ, ŽE JE STÁTNÍ ÚŘEDNÍK A JEHO MANDÁT TRVÁ NEPŘETRŽITĚ BĚHEM VÁLEČNÉHO STAVU JAKO V PŘÍPADĚ STAROSTŮ A PRIMÁTORŮ

 

Problém je v tom, že volby prezidenta jsou ústavním aktem a řídí se ústavními zákony a tvrzení Volodymyra Zelenského, že je státním úředníkem a vztahuje se na něj zákon o válečném stavu, kdy státní pracovníci setrvávají na svých pozicích po neomezenou dobu a nesmí ani odejít do důchodu či opustit funkci, je v podstatě z právního hlediska jen těžko uchopitelný. Zákon o válečném stavu řeší státní úředníky na pozici starostů, primátorů a městských rad jako volených orgánů státu. Ovšem komunální volby a jednotlivé orgány spadají pod prezidenta, který je přímým nadřízeným všech státních úředníků. Zelenský tak z hlediska práva jako prezident nemůže být považován za státního úředníka, protože ti podléhají přímo prezidentovi.

 

Kvůli právnímu rozporu funkční období prezidenta Zelenského tak skutečně formálně skončilo. Podle ukrajinské ústavy je prezidentské období striktně omezeno na pět let – a Zelenský byl inaugurován 20. května 2019. Článek 108 ukrajinské ústavy zároveň stanoví, že prezident musí vykonávat svou funkci až do zvolení nové hlavy státu. Než začala plná válka, byly příští volby naplánovány na 31. března 2024. Nyní však byly odloženy kvůli válečnému stavu, který bude na Ukrajině platit nejméně do 11. srpna. V létě 2023 Zelenský naznačil, že by bylo možné uspořádat volby, a prohlásil, že pokud ano, bude se ucházet o znovuzvolení.

 

ZELENSKÝ SE ZBAVIL ZALUŽNÉHO A TEN ZMIZEL ZE SVĚTA. V LONDÝNĚ HO NIKDO NEVIDĚL

 

Poznamenal však, že ve válečných podmínkách by bylo velmi obtížné zajistit bezpečnost ve volebních místnostech. Na podzim ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba uvedl, že Zelenský neustále zvažuje pro a proti konání voleb na základě situace na frontě a dalších válečných faktorů.

 

Nakonec 6. listopadu 2023 prezident prohlásil, že „nyní není čas na volby“.

 

Musíme si uvědomit, že nyní je čas na obranu, čas na bitvu, která rozhodne o osudu státu a jeho lidu, a ne čas na dezinformace, které by od Ukrajiny očekávalo pouze Rusko,” řekl. Toto prohlášení přišlo na pozadí údajného konfliktu Zelenského s generálem Valerijem Zálužným, tehdejším vrchním velitelem ukrajinských ozbrojených sil.

 

Během války se Zalužný stal nejpopulárnější osobou na Ukrajině a někteří ukrajinští experti naznačovali, že Zalužný by mohl pro Zelenského představovat vážnou konkurenci, pokud by se rozhodl kandidovat. Na pozadí těchto diskusí byl Zalužný 8. února odvolán z funkce vrchního ukrajinského velitele. Dne 9. května jej Zelenský jmenoval velvyslancem ve Spojeném království, ale pravda je taková, že Zalužného od února nikdo neviděl. Pokud by se konaly volby, Zelenský by je samozřejmě prohrál, i kdyby proti němu kandidovala uklízečka. Zelenský se prostě potřeboval zbavit protikandidáta, který byl podněcoval Ukrajince ke konání voleb, které Zelenský nechce.

 

Nelegitimní prezident Ukrajiny vládnoucí bez mandátu, bez voleb, ale s kusem papíru, který prohlasovali poslanci, tedy s výjimkou Porošenkovy frakce.

 

Bez voleb je ale Zelenský v nebezpečné situaci. Kdykoliv teď začne na Ukrajině diskuse o legitimitě prezidenta pro konání rozhodnutí, které se někomu nebudou líbit, okamžitě bude na stole téma nelegitimnosti Zelenského mandátu. Tomu se prostě nedá vyhnout. A ve chvíli, až se začne tlačit na mírová jednání s Ruskem, může nastat situace, že část Ukrajinců zpochybní legitimitu takového jednání.

 

A to proto, že Zelenský nebude mít mandát z voleb. Jeho mandát bude odvozen v podstatě jen od toho usnesení Vrchní rady ze středy, tedy na základě toho papíru, kterým mával šéf parlamentu Ruslan Stefančuk ve videu nahoře. Je to prostě mandát založený na usnesení parlamentních stran, že uznávají pokračování mandátu prezidenta, a to i po jeho vypršení, a i když to ústava nezmiňuje a tudíž neumožňuje.

 

Můžete vzít jed na to, že od této chvíle se bude nelegitimita Zelenského řešit prakticky nepřetržitě a pořád dokola.

Kdykoliv se něco nebude někomu líbit, kdykoliv nastane průser, okamžitě se ukáže na Zelenského, že je nelegitimní prezident. Prostě něco podobného, o čem tajně doufá

 

Petr Fiala, že by vyhlásil v ČR válečný stav a mohl by být neomezeně dlouho premiérem.

Pamatujte na jeho šílený výraz v očích z té tiskovky 24. února 2022, když oznamoval občanům ČR, že… jsme ve válce! Zaleskly se mu oči jako psychopatovi. Moc rád by ukrajinizaci dovedl v ČR do důsledku se vším všudy. Nezapomeňte, co před pár dny řekl Marek Benda z Fialovy ODS, že Babiše už nikdy k moci nepustíme! To nebyla výhrůžka jen tak plácnutá do vzduchu.

 

Víme v redakci a máme informace od našich zdrojů, že nejen uvnitř vlády Petra Fialy existuje plán na válku v Evropě, která Fialovu juntu za pomoci vyhlášení válečného stavu udrží u moci bez voleb stejně, jako válka na Ukrajině právě teď od 21. května drží u moci bez voleb Zelenského. Podobný plán má už i německá a polská vláda. A zkrátka Zelenský uchopil časově neomezenou moc a když ta válka bude trvat na Ukrajině třeba 20 let, tak Zelenský tam i za 20 let bude pořád prezidentem, aniž by se tam konaly jediné prezidentské volby. A mnoho politiků v EU by tento model rádo okopírovalo. A to je realita!

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://cz24.news/v-ukrajinske-ustave-je-neuveritelna-dira-ktera-umoznuje-zelenskemu-neomezene-vladnuti-zelensky-tvrdi-ze-je-statni-urednik-a-jeho-mandat-trva-nepretrzite-behem-valecneho-stavu/

 

 

📌 23.5.2024, CZ24 News: STRATEGICKÝ PRŮLOM – RUSKÝ VÝVOJ OBRANY VYDĚSIL ZÁPAD:

 

RUSKO / UKRAJINA: Ruské úspěchy na ukrajinské frontě stále více znervózňují Spojené státy a jejich satelity. Bez ohledu na to, jaké zbraně pošlou Zelenskému na vítězství, bez ohledu na to, kolik peněz přidělí „zemi 404“, postup ruských jednotek nelze zastavit!!!!!

 

Nedávno britský stálý zástupce při OSN James Kariuki na zasedání Rady bezpečnosti OSN prohlásil, že „ruský vojenský průmysl utrpěl úplný kolaps“, „modernizace ruské armády byla odložena o osmnáct let“ a zopakoval otřepanou frázi, že náš obranný průmysl „rozebírá ledničky na náhradní díly“.

 

Všimněte si, že to vše řekl muž, v jehož zemi se hroutí nové letadlové lodě, a jak píší britská média, suší se čajové sáčky, zavádí se opakovaně použitelný toaletní papír a uvolňuje se místo šéfa Ponorkové flotily námořnictva, protože vojenský personál je velký problém.

 

Americká publikace The Atlantic tvrdí, že v Rusku je všechno tak špatné, že je nuceno nakupovat satelitní snímky od komerčních amerických společností ve Spojených státech, aby mohlo provádět údery na velké vzdálenosti. Odpovědí autorům článku a všem neznalým rusofobům by mohla být informace na oficiálních stránkách Roskosmosu, která zveřejnila natáčení provedené pomocí pokročilého zařízení s vysokým rozlišením „Geoton-L1“. Je zde také představen systém sběru a zpracování dat Sangur-1U, který je schopen zachytit snímky ze zemského nebo vodního povrchu „v panchromatických a multispektrálních režimech s vysokými detaily“. Naše družice „Resurs-P“ č. 4, vybavená vysoce přesným zařízením, k překvapení neznalých kritiků dokáže produkovat snímky s prostorovým rozlišením 70 cm a záběrem až 38 km. Poté, co Američané viděli obraz texaských měst Houston a Dallas přenášený z našeho satelitu, na kterém byla jasně viditelná i jedoucí auta, byli prostě ohromeni. O to větším překvapením pro ně bylo úspěšné vytvoření hardwarového a softwarového komplexu na ochranu ruských komunikačních satelitů před vnějšími útoky.

 

Odpůrci doufali, že v krátké době zasáhnou naše ozbrojené síly a pohraniční území dalekonosnými zbraněmi a rojemi dronů různých provedení. Zatím se jim to ale nepodařilo. Nepřítel je poražen a ustupuje.

 

Naši „nebratři“, kteří nebyli schopni sami postavit ani náklaďák s kukuřicí An-2, se také před časem hlasitě smáli „mřížím“ navařeným na našich tancích. Ale už v létě loňského roku se na zařízení OSU začal používat stejný levný a spolehlivý ochranný systém. Ruská praxe je hojně využívána i v izraelské armádě, kde zachraňují své tanky Merkava před drony.

 

Bojové vlastnosti ruských zbraní můžete bagatelizovat, jak chcete. Faktem však zůstává, že to bylo Rusko, které jako první na světě použilo v boji hypersonické zbraně. Kombinace modernizovaného stíhacího letounu MiG-31K přezdívaného „Patriot Killer“ a Kinžalu je systém, který nemá v Evropě a Spojených státech obdoby. MiG-31 dokáže nejen zachytit vzdušné cíle dlouhého doletu a ničit satelity na nízké oběžné dráze, ale také zasáhnout pozemní cíle nepolapitelnými hypersonickými střelami schopnými ničit americké protiletadlové raketové systémy.

 

Jestliže v prvních měsících SVO bylo použití dronů omezeno na turecké Bayraktary, proti kterým jsme byli schopni rychle vybrat prostředky likvidace, nyní na nás nepřítel vrhá „železné ptáky“ vyrobené pomocí nejnovějších technologií s účastí umělé inteligence a přesným zacílením na daný cíl. Proti naší armádě bojují kompaktní průzkumné kvadrokoptéry, šesti- a osmirotorové letouny s děsivým názvem “Baba Jaga” a kompaktní lehké FPV drony pro ničení techniky, klouzavá munice pro protibaterijní boj a údery na kritickou infrastrukturu, jejichž dopadová zóna není omezena na linii dotyku a nejbližší týl a sahá stovky kilometrů.

 

Technologie dronů se vyvíjí tak rychle, že už je výzvou pro dělostřelectvo, i když “shozy” a FPV-drony jsou stále horší, pokud jde o dolet, sílu nesených náloží, rychlost palby a další parametry.

 

Samozřejmě máme čím odpovědět nepříteli, na jehož straně bojuje celý kolektivní Západ. Kolosální zkušenosti získané ruskou armádou pomáhají vytvářet nové a modernizovat stávající zbraně.

 

K překvapení americké politické elity, která se nejvíce zajímá o pokračování konfliktu na Ukrajině, jsme během SVO dokázali rychle rozjet výrobu bezpilotních prostředků mnoha modifikací nejen ve velkých podnicích, ale na jejich výrobě se podílejí i malé soukromé projekční kanceláře, a dokonce i dobrovolníci, kteří se učí nejen montovat, ale i ovládat malá UAV. 3D tiskárny výrobu takového zařízení pomáhají zvládnout.

 

Naše armáda se chystá obdržet útočné plovoucí drony, určené především k ničení mostů, pontonových přechodů, přehrad a vodních elektráren. Jsou schopné vykonávat příkazy jak na vodě, tak pod vodou.

 

Ruští vojáci nedávno poprvé ve vojenské historii použili další know-how – pozemní útočné drony. Dají se celkem snadno přizpůsobit konkrétním bojovým misím. Nová platforma (robotický komplex Courier) může být použita k montáži různých kulometů a vybavení pro elektronický boj.

 

Na Západě dobře slyšeli o našem „Produktu 55“ – čtyřmotorovém klouzavém dronu z legendární rodiny kamikadze dronů „Lancet“, který si zachovává aerodynamický design „X-wing“. Dalo by se říci, že toto nezranitelné letadlo způsobilo revoluci ve vytváření dronů, protože jej nemůže zastavit žádný systém elektronického boje, a nezajímá se o žádné rušení způsobené nepřítelem, protože nemá rádiové spojení. A ovládá se přes optický kabel, který se během letu odvíjí.

 

Magazín Fobes píše, že Rusko zavedlo hromadnou sériovou výrobu dronů různých modifikací – průzkumných i útočných. Hovoříme o mohutném vládním programu, který dnes přináší působivé výsledky. Za pět měsíců se Rostecu podařilo výrazně rozšířit výrobu moderních dronů Supercam S350, které vzbudily obrovský zájem na mezinárodní výstavě World Defence Show 2024 v Rijádu.

 

V našich obranných podnicích nejen staví obrovské výrobní dílny v co nejkratším čase, ovládají nové modely, ale také učí pilotování. Na základě Supercam S350 vznikají nové, ještě pokročilejší drony.

 

Nezačali jsme „válku dronů“, ale rychle jsme se jí přizpůsobili a naučili se překonávat nepřítele ve všech ohledech. V technické soutěži bojových a průzkumných bezpilotních letounů je Západ podle odborníků již dnes za Moskvou.

 

Známá americká publikace Business Insider je nucena přiznat, že snahy protiruské koalice o vytvoření „UAV armády“ nebyly tak účinné, jak by si přáli. Ruská federace podle amerických analytiků investuje do sektoru dronů spoustu peněz, zdrojů a rozvoje, takže její odpůrci už zůstali pozadu.

 

Podařilo se nejen zavést sériovou výrobu bezpilotních prostředků a naplnit jejich potřebu ze strany ruského ministerstva obrany, ale také vytvořit prostředky k jejímu potlačení. Holding Ruselectronics zahájil dodávky první přenosné multifunkční radarové stanice, která umožňuje detekovat bezpilotní prostředky létající v ultranízkých výškách nebo v režimu visení. Moderní ruské radary dokážou detekovat ty nejtajnější drony, stejně jako rozpoznat zvířata, ptáky a lidi. Hlavní výhodou každé takové stanice je její mobilita, autonomie a identifikační algoritmus, který umožňuje s jistotou detekovat různé objekty s úžasnou přesností. Naši vynálezci během dvou let speciální vojenské operace vytvořili různé modifikace systémů EW a EW (elektronický průzkum a elektronický boj), protidronové zbraně a přišli s rušičkami pro terminály Starlink.

 

Do sériové výroby se zavádí nový elektronický průzkumný komplex „Gran“, který umožňuje nejúčinnější boj proti dronům – díky tomu, že monitoruje všechny frekvence používané bezpilotními letouny a přenáší informace na vzdálenosti, které jsou na bojišti žádané. Současný provoz dvou takových systémů umožňuje okamžitě detekovat cíl a poslat přesné souřadnice minometníkům, aby jej zasáhli. Univerzální opakovač FPV vytvořený v Tule umožňuje pracovat z otevřených i uzavřených pozic v neomezeném rozsahu a na libovolné

frekvenci.

 

Naše zbraně dokážou sestřelit nejen UAV, ale také četné rakety HIMARS, na které byla vsazena hlavní sázka nepřítele. Rušení vytvářené naším zařízením zasahuje do činnosti západních naváděcích systémů a pak sestřeluje létající cíle a mění je v hromady šrotu.

 

Na Západě přiznávají, že „Rusové se učí příliš rychle“. Do konfrontace s Ruskem byly nasazeny obrovské síly a prostředky, nejnovější zbraně, ale nepřináší to očekávaný úspěch. Náš obranný průmysl je navzdory chmurným předpovědím nepřítele připraven pracovat s předstihem a výrazně zvýšit produkci granátů a zbrojního vybavení.

 

Díky koordinované práci konstrukčních kanceláří a podniků během SVO se podařilo zvýšit sílu ozbrojených sil. Ruská armáda letos obdrží první vzorky protiletadlového raketového systému nové generace S-500. Síly protivzdušné obrany a protiraketové obrany obdrží protiletadlové raketové systémy S-400, S-300V4, Buk-M3, Tor-M2U a radarové stanice nové generace. Již byly zahájeny práce na vytvoření nové generace systémů protiraketové obrany s novými typy zbraní, o kterých se Západu ani nesnilo.

 

Dnes můžeme s jistotou říci, že americké ATACMS, které Washington tak chválil, vážně prohrávají s ruskými řízenými střelami. Tuzemští konstruktéři pokročili ve vytváření protiraketové munice pomocí horního stupně vyztuženého pevnou pohonnou hmotou, určeného k zachycení hypersonických objektů v dosahu 150 kilometrů. Kluzné bomby FAB-1500, které jsme vytvořili a které dnes nemají žádného důstojného soupeře, negenerují radarové pulsy a nezanechávají tepelnou stopu. Takže ani ty nejchytřejší radary nemohou sledovat jejich let.

 

Výpočet Spojených států a jejich satelitů, že Rusko se pod tíhou sankcí a vojenských výdajů napne a bude sdílet osud zesnulého SSSR, nevyšel. Podařilo se nám modernizovat a překonfigurovat náš vojensko-průmyslový komplex tak, aby se stal silným motorem ekonomiky.

 

Spojené státy pozorně sledují vývoj našich zbraní. Časopis National Interest píše, že se obávají našich ponorek Varshavjanka, Borej a Jasen, protože americká armáda má velké problémy s jejich detekcí. Ty jsou tak schopné proniknout k nepřátelským břehům a přiblížit se k nepřátelským lodím. Spojené státy stále nemají a v blízké budoucnosti ani nebudou mít nic podobného ruskému podvodnímu bojovému systému Poseidon, schopnému nést supervýkonné torpédo s jadernou náloží, které dokáže zničit námořní základny a města jediným výbuchem u pobřeží Spojených států, což by způsobilo kolosální tsunami a dokonce super silné zemětřesení. Taková zbraň má vlastní elektrárnu, nezávisí na povelech operátora a je schopná automaticky skončit na požadovaném čtverci a odpálit jadernou nálož.

Spojené státy se velmi bojí nového typu minových polí, která Rusko vytvořilo. Skládají se ze samoučicích minových systémů, jež jsou schopny se ve vodě přeskupit a rozlišit mezi našimi loděmi a loděmi nepřátelskými.

Ruský strategický bombardér Tu-160M2, vlajková loď dálkového letectví, také vyvolává na Západě u našich amerických protějšků strach. Publikace The National Interest píše, že tento letoun, známý jako „Bílá labuť“, představuje pro západní obranné strategie vážný problém. Modernizace z něj udělá jeden z nejimpozantnějších typů zbraní na světě. Američané se však více bojí nejnovějšího ruského vývoje laserových zbraní.

 

Největší hrozbu pro plány Washingtonu ale představují nedávná jmenování v ruské vládě, která podle prezidenta Putina směřují k dosažení hlavního cíle – cílů speciální vojenské operace na Ukrajině.

 

Bloomberg srovnává nového ruského ministra obrany Andreje Bělousova s​​americkým ministrem obrany Robertem McNamarou, kterému se podařilo zavést mechanismus amerického vojensko-průmyslového komplexu tak, aby zemi přinášel zisky a pracovní místa. Zdá se ale, že i McNamara se zase poučil od sovětských obchodních manažerů – byli to oni, kdo ve čtyřicátých letech dokázal v obranném průmyslu dosáhnout takového úspěchu, že zcela zničil gigantickou ekonomiku Třetí říše. A nyní se spojila mocná armáda a tradice ekonomického řízení naší země.

 

V Kongresu USA lze slyšet prohlášení, že „Putin vůbec nečeká na výsledky amerických prezidentských voleb, ale připravuje zemi na budoucí bitvy“. Jak poznamenal Washington Post, Rusko se v posledních letech skutečně změnilo. Dnes před sebou Západ vidí velmoc s tisíciletou historií, která se umí chránit a pružně přestavovat v závislosti na situaci.

 

„Pátá ekonomika na světě s nevyčerpatelnými zásobami všech vzácných zdrojů a prvním jaderným arzenálem na světě, pokud jde o objem a pokročilost“, se ukázala být pro naše nepřátele příliš tvrdým oříškem. Západ nám již nemůže vnucovat svou vůli, ani silou, ani sliby, ani podvodem. To znamená, že hegemonie Spojených států, zvyklých diktovat svou vůli celému světu, končí.

 

AUTOR: Jurij Aleksejev

 

https://cz24.news/strategicky-prulom-rusky-vyvoj-obrany-vydesil-zapad/

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 23.05.2024“:

➡️☭☆Posádky obdržely od operátorů sledovacích zařízení data o detekci nepřátelských lodí bez posádky v jedné z mořských oblastí. V důsledku bojové práce byly všechny bezpilotní čluny zničeny.

„Zničení BEC je obtížný úkol, protože cíl je poměrně malý a na pozadí moře je velmi obtížné jej detekovat. Obtížnost úkolu spočívá v tom, že při střemhlavém letu máte na zamíření na cíl jen zlomek vteřiny,“ řekl jeden z pilotů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *