, ,

22.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně:👉⚔️ZÁPADNÍ NĚMECKO: VOJENSKÉ CVIČENÍ NATO „ČERNÝ LEV“(1968)

22.08.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: ⚔️ZÁPADNÍ NĚMECKO: VOJENSKÉ CVIČENÍ NATO „ČERNÝ LEV“(1968)

 

📌🧔🏿‍♂️⚔️22. srpna 2024: BILD: PRÁVĚ KVŮLI CHLADNOKREVNOSTI JE TENTO ZLOČIN TAK NEPOCHOPITELNÝ.

A je to místo tohoto zločinu, této popravy: Frankfurt nad Mohanem. Hlavní nádraží. Více „uprostřed Německa“ nezískáte. Druhé největší nádraží u nás v Němcku.

Téměř 500 000 lidí denně toto místo opouští, přijíždí tam a přestupuje.

Můžete je vidět na snímcích z bezpečnostních kamer. Jak čekají s kufry.

Jak se stávají diváky popravy. Úplně z ničeho nic. Muž byl chladnokrevně popraven….

https://t.me/absurdnisvet/78292

 

 

📌⚔️22. srpna 2024: ⚠️🇳🇱 „OLYMPIJSKÝ VÍTĚZ“ STEVEN VAN DE VELDE ROZDÁVÁ AUTOGRAMY PRO DĚTI.

 

V roce 2016 byl Steven van de Velde odsouzen ke čtyřem letům vězení za znásilnění 12leté dívky.

https://t.me/absurdnisvet/78293

 

 

📌⚔️22. srpna 2024: 🇲🇩🔥 PODLE ČLENA PARLAMENTU ÚŘADY MOLDAVSKÉ REPUBLIKY ODMÍTLY ZAPÁLIT VĚČNÝ PLAMEN U PAMÁTNÍKU VYLODĚNÍ VE SPERANȚA U PŘÍLEŽITOSTI 80. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ ZEMĚ OD FAŠISMU.

 

ℹ️ Pamětní komplex vylodění ve Speranța připomíná 12 000 sovětských vojáků, kteří zahynuli při vylodění ve Speranța během ofenzívy v Jași-Chișinău v roce 1944.

https://t.me/absurdnisvet/78294

 

 

📌⚔️22. srpna 2024: PO POSLEDNÍM UKRAJINSKÉM VÝNOSU O ZÁKAZU PRAVOSLAVNÉ CÍRKVE V ZEMI ZAČALI MASKOVANÍ NÁSILNÍCI OBSAZOVAT A ZAVÍRAT SVATÉ CHRÁMY, KTERÉ BYLY STÁLE V RUKOU KNĚŽÍ A VĚŘÍCÍCH.

 

Stovky lidí zahájily pochod směrem na Kyjev, ale v polovině cesty jej zastavilo Zelenského gestapo.

https://t.me/absurdnisvet/78295

https://t.me/absurdnisvet/78296

https://t.me/absurdnisvet/78297

 

 

📌⚔️22. srpna 2024: 🇨🇿 POKUD BY UKRAJINA BYLA ZODPOVĚDNÁ ZA VÝBUCHY NORD STREAM, BYL BY TO LEGITIMNÍ CÍL, ŘEKL PREZIDENT ČESKÉ REPUBLIKY.

 

„Nemám jasné informace o tom, zda za útokem skutečně stojí Ukrajina. Když dojde k ozbrojenému konfliktu, nezaměřuje se pouze na vojenské, ale i strategické cíle. Potrubí je strategický cíl. Pokud by byl útok zaměřen na přerušení dodávek plynu a ropy do Evropy a vrácení peněz zpět do Ruska, pak by to byl – a já konkrétně používám termín „podmíněný“ – legitimní cíl. Ale žádnou takovou informaci nemám,“ řekl v rozhovoru pro Novinky Petr Pavel.

https://t.me/absurdnisvet/78298

 

 

📌22. srpna 2024: 🇳🇮/🇺🇸 NIKARAGUJSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ DENIS MONCADA:

 

„Spojené státy se snaží být pány světa, i když už jím nejsou. Washington již není hlavním městem světa.“

https://t.me/absurdnisvet/78299

 

 

📌22. srpna 2024: 🇮🇱/🇱🇧 BÝVALÝ LIBANONSKÝ MINISTR MARWAN HAMADA ŘEKL: „Mám informace od stran přímo zapojených do jednání, že válka vypukne během několika dnů nebo hodin.“

https://t.me/absurdnisvet/78300

 

 

📌22. srpna 2024: 🇲🇱🇳🇪🇧🇫/🇺🇦 MALI, NIGER A BURKINA FASO SI STĚŽOVALY RADĚ BEZPEČNOSTI OSN NA UKRAJINU A OBVINILY JI Z PODPORY TUAREGSKÝCH REBELŮ.

 

V dopise zveřejněném Aliance sahelských států ministři zahraničí těchto západoafrických zemí „rozhodně odsuzují otevřenou a údajnou podporu ukrajinské vlády teroristickým skupinám operujícím v Sahelu“ a „vyzývají Radu bezpečnosti, aby přijala opatření k ukončení tohoto podpora, která ohrožuje stabilitu regionu.

 

Pro připomenutí, Mali a Niger přerušily své vztahy s Ukrajinou, protože GUR deklarovala svou podporu Tuaregům, kteří bojují proti ústřední vládě Mali a kteří zaútočili na konvoj Wagner.

https://t.me/absurdnisvet/78301

 

 

📌⚔️22. srpna 2024: SALVINI: ZÁPAD RISKUJE TŘETÍ SVĚTOVOU VÁLKU

 

Italský vicepremiér Matteo Salvini řekl, že západní podporovatelé Ukrajiny mohou vyvolat třetí světovou válku, pokud dodají Kyjevu zbraně k útokům na cíle na ruské půdě.

 

Západní podporovatelé Ukrajiny by mohli rozpoutat třetí světovou válku, pokud by poskytli Kyjevu zbraně, které by mohly napadnout cíle na ruské půdě, řekl italský vicepremiér Matteo Salvini.

 

Ruští představitelé uvedli, že ukrajinská armáda použila při své invazi do Kurskovy oblasti zbraně dodané západem. Několik západních médií nedávno publikovalo články, které to také potvrzují. Řada příznivců Kyjeva také dala veřejně zelenou použití zbraní, které dodali na ruské území.

 

Salvini, který je také ministrem infrastruktury a dopravy a předsedá straně Lega Nord, řekl ve středu v rozhovoru pro noviny Il Sussidiario , že  „Vyslání zbraní, které by udeřily a zabíjely i na ruském území, by byla katastrofa, předsíň dramatického světového konfliktu“.

Místopředseda vlády ale dodal, že jeho pravicová strana nemá nic proti tomu, aby „poskytla humanitární a vojenskou pomoc, aby se Ukrajina mohla bránit sama“.

Před červnovými volbami do Evropského parlamentu vyzval Salvini Italy, aby nenechali levicové strany vyhrávat, protože by spolu s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem učinily vyhlídku na třetí světovou válku nebezpečně reálnou.

 

„Důrazně vyzývám k tomu, abychom hlasovali proti válce, abychom izolovali nebezpečné bombardéry, jako je Macron,“ řekl. Salvini také pochválil italskou vládu za její rozhodný postoj k těm v Evropě, kteří hovoří o možném rozmístění západních vojsk na Ukrajině poté, co kritizoval francouzského prezidenta za to, že to nevylučuje.

 

Místopředseda vlády v červnu prohlásil, že „nebudeme nadále schvalovat vyslání jakéhokoli druhu zbraní, pokud si nebudeme jisti, že tyto zbraně nebudou použity k útokům a zabíjení uvnitř Ruska“.

 

„To by byl ten incident, který by nás vedl přímo do třetí světové války,“ řekl.

 

Koncem května se italský ministr obrany Guido Crosetto odvolal na italskou ústavu a zdůraznil, že zbraně, které Itálie dodává Ukrajině, mohou být použity pouze na jejím území. Ministr zahraničí Antonio Tajani souhlasil s tímto názorem a novinářům řekl: „S Ruskem nebojujeme. Bráníme Ukrajinu, to není totéž. Zhruba ve stejné době označil Salvini generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga za „nebezpečného gentlemana“ poté, co navrhl umožnit Kyjevu útočit na cíle hluboko v Rusku západními zbraněmi.

 

Také premiérka Giorgia Meloniová se nevěřícně vyjádřila o tom, „proč Stoltenberg něco takového řekl“.

 

„Blokováním RT se EU snaží umlčet kritický, neprozápadní zdroj informací. A to nejen v souvislosti s ukrajinskou válkou. Přístup na naše webové stránky byl ztížen, několik sociálních médií zablokovalo naše účty. Nyní je na nás všech, zda se v Německu a v EU bude i nadále věnovat žurnalistice mimo mainstreamové narativy. Pokud se vám naše články líbí, rádi je sdílíte všude, kde jste aktivní. To je možné, protože EU nezakázala naši práci, čtení a sdílení našich článků. Poznámka: Rakousko však změnou zákona o audiovizuálních mediálních službách ze dne 13. dubna zavedlo v tomto ohledu změnu, která se může týkat i soukromých osob. Proto vás prosíme, abyste až do vyjasnění situace nesdíleli naše příspěvky v Rakousku na sociálních sítích.“

 

https://rtnewsde.pro/international/216422-salvini-westen-riskiert-dritten-weltkrieg/

 

 

📌⚔️22. srpna 2024: 🇷🇺🇨🇿 ZACHAROVÁ POROVNALA SLOVA ČESKÉHO PREZIDENTA PETRA PAVLA O „NORD STREAMS“ S PROHLÁŠENÍMI PŘEDSTAVITELŮ TERORISTICKÝCH BUNĚK.

 

„Četla jsem tento výbuch a myslela jsem si, že i pro tak pozornost toužící okrajovou postavu to bylo přehnané,“ napsala na svůj kanál Telegram.

 

Petr Pavel již dříve v rozhovoru pro Novinky uvedl, že „Nord Streams“ byly pro Ukrajinu legitimním cílem. Poukázal na to, že ozbrojený konflikt je veden „nejen proti vojenským cílům, ale také proti cílům strategickým“.

 

https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova

 

 

📌22. srpna 2024: 🎙 RUSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ SERGEJ LAVROV

 

💬 Dříve západní státy tvrdily, že nedovolí ukrajinskému vedení použít dodané zbraně dlouhého doletu proti cílům na mezinárodně uznávaném území Ruské federace. Poté začali představitelé Washingtonu, Londýna a některých evropských zemí říkat, že Ukrajina si sama rozhodne, jak bude chránit svou suverenitu. Ve Spolkové republice lidé zašli tak daleko, že po předání tvrdili, že zbraně byly ukrajinské a Německo s tím nemělo nic společného. To je škoda.

 

💬 Ruský prezident Vladimir Putin dal jasně najevo, že po zahájení postupu do Kurské oblasti nemůže být o jednání s kyjevským režimem řeč.

 

Otázka: Západ dříve trval na tom, že Rusko porušuje něčí územní celistvost, ale nyní ztichl.

 

Sergej Lavrov: Vždy šířili lži a jejich zprávy byly smíšené. Takto tyto situace obvykle popisujeme. Tvrdí, že nepovolili ukrajinskému vedení použít západní rakety dlouhého doletu proti Ruské federaci v rámci jejích mezinárodně uznávaných hranic.

Zároveň se objevili i představitelé Washingtonu, Londýna a několika dalších evropských metropolí, kteří tvrdili, že je na Ukrajině, aby rozhodla o způsobech obrany své suverenity. Němci zašli tak daleko, že tvrdili, že jakmile dodají zbraně na Ukrajinu, převezme to vlastnictví těchto zbraní, takže už s nimi nemají nic společného. To je ale škoda.

Do jisté míry to dokazuje skutečnost, že Západ je stále zoufalejší, zatímco Vladimir Zelený neplní svou misi, z níž zase zoufalo i ukrajinské vedení. Snaha najít lidi, kteří by je nahradili, již probíhá. Německá a americká média už začala odpírat svou podporu Vladimíru Zelenskému tím, že ho prezentovala jako poraženého. Uvidíme, co bude dál.

 

 

https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1966029/?lang=en

 

 

📌22. srpna 2024: BILD: 💥 Elon Musk o Billu Gatesovi: „Je to debil skrz naskrz.“

https://t.me/absurdnisvet/78305

 

 

📌22. srpna 2024: FOLKOVÝ FESTIVAL S VYSOKOU NÁVŠTĚVNOSTÍ: OLAF SCHOLZ NA STOPPELMARKT:

 

Na včerejší akci v německém městě Vechta, kde měl projev Olaf Scholz, zjistil, že ne všichni jsou z jeho návštěvy nadšení.

 

KDYŽ SE OBJEVIL SCHOLZ, OBČANÉ KŘIČELI „FUJ“ A „VYPADNI!“

https://t.me/absurdnisvet/78306

 

 

📌22. srpna 2024: ☭☆🇷🇺 V MOSKVĚ ZAČAL FESTIVAL „SPASSKÁ VĚŽ“.

((To je jiná podívaná, jako v olympiáda v Paříži!!!))

https://t.me/absurdnisvet/78308

https://t.me/absurdnisvet/78309

https://t.me/absurdnisvet/78310

https://t.me/absurdnisvet/78311

 

 

📌22. srpna 2024: 💉🎚️ ROBERT KENNEDY JR VYSVĚTLUJE, JAK BYLA NA COVIDU POUŽITA TECHNIKA MK-ULTRA PODOBNÁ EXPERIMENTU MILGRAM

 

„(…) Milgram řekl, že hlas autoritní postavy je schopen přemoci všechna hluboce zakořeněná přesvědčení a etiku normálního člověka. Když jim někdo, v jehož autoritu věří, řekne, aby udělali něco, o čem ví, že je špatné, pak to udělají a DOBROU ZPRÁVOU JE, ŽE 33 % Z NICH VSTALO A ODEŠLO.

 

A to je to, co jsme viděli s COVID Na začátku to bylo jako obří Milgramův experiment, kde jsme měli lékaře, kteří se shromáždili na vrcholu společnosti a řekli lidem, aby dělali věci, o kterých jsme všichni věděli, že jsou špatné.

 

Cenzurovat tisk, „dělat, co se vám řekne“, „důvěřovat odborníkům“. To se nikdy nestalo. Důvěřovat odborníkům není rys demokracie.“

https://t.me/absurdnisvet/78312

 

💉🎚️ TOTO SOUVISÍ S VYSVĚTLENÍM MILGRAMOVA EXPERIMENTU OD RFK JR.

 

Video, které stojí za to sdílet znovu a znovu.

 

Poslušnost autoritě a s ní spojené zřeknutí se odpovědnosti přineslo v historii lidstva mnoho zla.

Slepá poslušnost v rámci řetězce velení vede k neetickým, nelidským činům, které často zůstávají nepotrestány.

V některých zemích není porušení služební přísahy dokonce trestným činem.

Kromě toho existují další „vyšší loajality“, které jasně podkopávají přísahu.

Původní myšlenka vlády sloužit a chránit svůj lid už dnes není rozpoznatelná.

Svobody a práva občanů jsou omezovány pod záminkou „větší bezpečnosti“, zatímco vládci používají umělá nouzová opatření, aby získali stále více osobní moci.

A každý menší úředník, který „jen plní rozkazy“, je spoluviníkem.

Lidstvo by si mělo položit otázku: JAKOU MOC BY VLASTNĚ MĚLA MÍT VLÁDA?

https://t.me/absurdnisvet/78313

 

 

📌💉🎚️22. srpna 2024: 💢 THERESA DEISHER PH.D., GENETICKÁ INŽENÝRKA, O FETÁLNÍCH BUŇKÁCH, DNA A PROTEINECH VE „VAKCÍNÁCH“.

https://t.me/absurdnisvet/78314

 

 

📌💉🎚️22. srpna 2024: 💢 PLODOVÝ PRŮMYSL. DOKTOŘI ROZBALUJÍ❗️❗️❗️

 

K získání mozkové tkáně se dělají řezy na obličejích miminek, když jsou ještě naživu.

 

Podle Dr. Theresa Deisher, děti ve věku od pěti do šesti měsíců se rodí živé, s tlukoucím srdcem vyříznutým bez anestezie pro výzkumné účely; Vědci také prořezávali tváře živých miminek, aby shromáždili mozkovou tkáň. DR. TEREZA DEISHER, PH.D. MOLEKULÁRNÍ A BUNĚČNÁ FYZIOLOGIE

 

„Miminka jsou stále naživu, když vědci začnou sbírat tkáň, až do bodu, kdy jejich srdce stále bije, a obvykle jim není podáváno anestetikum, protože by to zničilo buňky, které výzkumníci používají „pokusit se extrahovat.“

 

  • PAMELA ACKER, BIOLOG:

 

👉 „Včetně plic plodů? Ano. ✅

 

👉K. Zahrnuje kůži? Ano. ✅

 

👉ledviny? Ano. ✅

 

👉Slezina? Ano. ✅

 

👉Srdce? Ano. ✅

 

A to byla jen jedna studie. Tak se zeptám, zeptám se vás znovu. S kolika plody jste během své kariéry pracoval?

 

👉Um, nepamatuji si přesné číslo, ale docela dost, když jsme je původně studovali, než jsme se rozhodli je použít k výrobě vakcín.

Máte rozum? Chci říct, tato jedna studie měla 76.

 

Ke kolika dalším studiím jste využili ustájené plody?

 

👉Nepamatuji si kolik.

 

JSTE SI VĚDOM TOHO, ŽE JEDNOU Z NÁMITEK ŽALOBCE PROTI OČKOVÁNÍ V TOMTO PŘÍPADĚ JE, ŽE „TKÁŇ POTRACENÉHO PLODU JE ZAHRNUTA DO VÝVOJE VAKCÍN A ŽE JE VLASTNĚ SOUČÁSTÍ SLOŽEK VAKCÍN? “

https://t.me/absurdnisvet/78316

 

 

📌22. srpna 2024: ZÁPADNÍ NĚMECKO: VOJENSKÉ CVIČENÍ NATO „ČERNÝ LEV“ (Black Lion) V JIŽNÍM NĚMECKU. (1968)

PŘIBLIŽNĚ 42 000 ZÁPADONĚMECKÝCH VOJÁKŮ SE PŘESUNULO DO JIŽNÍHO NĚMECKA NA KONTROVERZNÍ VOJENSKÉ CVIČENÍ „ČERNÝ LEV“, KTERÉ SE PŮVODNĚ MĚLO KONAT PODÉL ČESKOSLOVENSKÝCH HRANIC.

 

CVIČENÍ NATO SE ZÚČASTNILY TAKÉ AMERICKÉ A FRANCOUZSKÉ PLUKY.

 

Tato operace počítala s krvavým obsazením Československa. 1968 by byl daleko krvavější než to, co se stalo v 1968 … Něco podobného, co se dnes děje na Ukrajině.

 

Kdyby nám nepřišla pomoc z Ruska, Polska, Bulharska a Maďarska pod krycím názvem Dunaj o den dřív, než měla být operace „Black Lion“, tak by všechno zničili a rozkradli již od roku 1968 a né až po roce 1989 … Operace Black Lion byla aktualizovaná podoba tezí Allena Dullesa CIA z roku 1948. Tedy aktualizovaný plán na zničení Československa a ovládnutí bohatství России, pravděpodobně my bychom už tady asi ani nebyli …

Tyto teze se neustále aktualizují.

 

https://www.britishpathe.com/asset/214043/

 

 

📌22. srpna 2024: ☝️ Takto vypadá nestranný a neutrální titulek v britských The Times:

👇

„Kyjev konečně vykopne moskevskou pravoslavnou církev“ – tak dlouho nám tito lidé vykládali něco o svobodě svědomí, o náboženských svobodách a toleranci, a při první příležitosti se radují ze zákazu církve, protože je ruská. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/28666

 

 

📌♻️22. srpna 2024: ZELENÁ AGENDA DÁL NIČÍ PŘÍRODU: NĚMCI UMISŤUJÍ SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY UŽ I NA JEZERA… 🙈

 

👉 Letos na jaře Němci definitivně vyřadili z provozu svoji poslední jadernou elektrárnu. Dosud nejprůmyslovější země Evropy se chce nyní spoléhat výhradně na takzvané „obnovitelné zdroje“ energie, což jsou zpravidla větrníky a solární panely.

 

O tom, že větrné elektrárny jsou pro přírodu doslovnou zkázou – a ve srovnání s nimi je i uhelná elektrárna „zelená“ – jste si zde mohli přečíst mnohokrát.

 

👉 Za oběť jim jen v Evropě padly stamiliony stromů a

👉 nějaký ten milion ptáků,

👉 nemluvě o ničení celkového přírodního prostředí,

👉 problémech v případě havárie nebo

👉 škodlivinách, které jsou jimi vypouštěny.

 

Čistá není ovšem ani solární energie, jak si mnozí myslí.

 

👉 A už vůbec ne v zemi, kde je spotřeba elektrické energie vyšší než průměr a nyní je třeba hledat pro větrníky a solární panely stále nové a nové plochy.

 

Za oběť tak v Německu stále častěji padá zemědělská půda i lesní porosty a nyní dokonce také jezera a život v nich

 

Plovoucí solární systémy se již instalují na jezerech.

 

👉 Co je však přehlíženo, jsou závažné ekologické důsledky pro flóru a faunu v našich jezerech a rybnících a jejich okolí. Nebezpečí pro křehkou rovnováhu přírody je obzvláště dramatické.

 

👉 Pokud vodní rostliny pod solárními panely již nedostávají světlo, umírají 🎚️.

🎚️Ale co se stane pak?

Odumřelé rostliny začnou hnít, což je proces, který uvolňuje toxiny a otravuje vodu.

Tato hniloba se rychle šíří a může způsobit otravu celého vodního útvaru.

Kyslík se vyčerpá, voda se zakalí a vytvoří se toxické prostředí, které je pro mnoho ryb, obojživelníků a hmyzu rozsudkem smrti 🎚️.

 

👉 Kdysi živé jezero se stává jedovatou žumpou, která není vhodná k téměř žádnému životu.

 

🌞 Příroda zamýšlela, aby sluneční paprsky pronikaly do vody a podporovaly v ní život. Mikroorganismy, které jsou na začátku potravního řetězce, jsou závislé na světle. Bez něj se nemohou správně množit a celý ekosystém začíná ochabovat.

Méně mikroorganismů znamená méně potravy pro ryby a obojživelníky – a tak řetězec ničení pokračuje.

🌑 Tma vytvářená plovoucími solárními panely představuje obrovskou hrozbu pro biologickou rozmanitost v jezerech 🎚️.

 

DALŠÍM PROBLÉMEM JE BEZPEČNOST.

 

👉 Co se stane, když selže solární panel nebo se poškodí vedení?

 

⚡️ Zvířata, která se nacházejí v blízkosti těchto přetržených kabelů, mohou být usmrcena elektrickým proudem. Toto nebezpečí je často zlehčováno, ale je reálné a může mít fatální následky pro život ve vodě 🎚️.

 

🦆 Ptáci, zejména stěhovaví, jsou vystaveni ještě většímu nebezpečí. Hladké, reflexní povrchy solárních modulů se chovají jako voda, což může být smrtící klam. Ptáci, kteří chtějí přistát, tvrdě narazí do modulů, často s fatálními následky 🎚️.

Ale i když se jim podaří přistát bez úhony, je tu další nebezpečí: solární panely se mohou zahřát natolik, že si ptáci🔥 popálí citlivé nohy.

 

Když se podíváme na všechny tyto body, musíme se zeptat sami sebe:

👉 Opravdu to stojí za to?

👉 Jsou ekonomické zájmy upřednostňovány před blahobytem přírody?

 

Zdá se, že ti, kdo profitují z plovoucích solárních elektráren, mají tendenci tyto otázky přehlížet. Příroda se však nenechá oklamat.

 

Katastrofální následky neopatrné instalace těchto systémů jsou reálné a mohou způsobit dalekosáhlé, nevratné škody.

 

♻️Ano, přesně takto vypadá „zelená politika“ podle EU – a Německa… 🙈

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/zelena-agenda-dal-nici-prirodu-nemci-umistuji-solarni-elektrarny-uz-i-na-jezera/

 

 

📌22. srpna 2024: 🇺🇸 VELVYSLANECTVÍ USA: RUSKO HODLÁ UDEŘIT NA VLÁDNÍ ZAŘÍZENÍ V KYJEVĚ:

Podle amerického velvyslanectví v Kyjevě bude v příštích dnech a o víkendu v souvislosti s ukrajinským Dnem nezávislosti 24. srpna zvýšené riziko nočních i denních útoků ruských dronů a raket po celé Ukrajině.

Velvyslanectví USA vyzývá své občany, aby opustili Ukrajinu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28669

 

 

📌22. srpna 2024: 🇺🇦 ZELENSKYJ NAVŠTÍVIL POHRANIČNÍ OBLAST SUMSKÉ OBLASTI A SETKAL SE S VRCHNÍM VELITELEM SYRSKÝM A NÁČELNÍKEM SUMSKÉ VOJENSKÉ SPRÁVY.

Syrskij informoval o údajném převzetí kontroly nad další osadou v Kurské oblasti a o nových ruských zajatcích.

https://t.me/to_je_nas_svet/28670

 

 

📌🛑22. srpna 2024: SENÁTORKA JANA ZWYRTEK HAMPLOVÁ UPOZORŇUJE NA TO, ŽE ZÁKON PLATÍ OD ROKU 2026, ALE VZTAHOVAT SE MÁ UŽ NA VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY V PŘÍŠTÍM ROCE.

 

👉 „Jako bychom schválili trest smrti s účinností od 1. 1. 2026, ale právo popravovat si ‚vydupali‘ už v roce 2025,“ uvádí. Zákon sice prošel drtivou většinou senátorů, objevuje se však i jeho další kritika.

 

❗️❗️❗️PO SCHVÁLENÍ KORESPONDENČNÍ VOLBY PADLA SLOVA O TRESTU SMRTI❗️❗️❗️:

 

👉Volba poštou pro občany žijící v zahraničí byla včera odsouhlasena v Senátu. A po schválení korespondenční volby, v nadsázce, 👉 PADLA SLOVA O TRESTU SMRTI.

 

👉Konkrétně senátorka Jana Zwyrtek Hamplová tím upozorňuje na to, že zákon platí od roku 2026, ale vztahovat se má už na volby do Poslanecké sněmovny v příštím roce. „Jako bychom schválili trest smrti s účinností od 1. 1. 2026, ale právo popravovat si ‚vydupali‘ už v roce 2025,“ uvádí. Zákon sice prošel drtivou většinou senátorů, objevuje se však i jeho další kritika.

 

👉Korespondenční volba, neboli – jak ji někteří zjednodušeně nazývají – volba poštou, prošla včera hlasováním v horní komoře našeho parlamentu, tedy v Senátu.

Pojďme si na úvod zopakovat, jak by taková volba probíhala.

 

👉Volič, který bude mít zájem hlasovat korespondenčně, se nejprve musí zaregistrovat na zvláštní seznam a následně obdrží volební lístek. Poté, nejpozději 25 dní přede dnem voleb, obdrží obálku s instrukcemi, identifikačním lístkem a úřední obálkou pro hlasovací lístek. Následně volič musí potvrdit, že hlasuje osobně. Hlasovací lístek si pak vytiskne z webu Ministerstva vnitra. Na závěr procedury vloží volič do obálky zvlášť identifikační lístek a obálku s hlasovacím lístkem. Vše pak odešle na zastupitelský úřad.

 

Ačkoli korespondenční volbu zejména současná vládní koalice poměrně tlačí a vyzdvihuje její klady, najdou se i v jejích řadách lidé, kteří s tímto způsobem voleb nesouhlasí. A pochopitelně se takoví politici najdou také mimo strany, které tvoří pětikoalici.

Mezi nejhlasitější zastánce korespondenčního hlasování se bezpochyby řadí předsedkyně TOP 09 👹Markéta Pekarová Adamová.

 

👉 „Občané mají právo volit. A je nepodstatné, jestli se zrovna nacházejí doma, nebo v zahraničí. Je to jedno z jejich základních práv a korespondenční volba na tom nic nemění. Ta jim pouze výkon tohoto zásadního občanského práva usnadní,“ sdělila před časem na toto téma serveru Deník.cz.

 

Na sociální síti X se tehdy vyjádřila také předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová, která ale zastávala zcela jiné stanovisko a poukázala v této souvislosti na největší poškozování demokracie od dob tzv. sametové revoluce.

 

„Potřebují za každou cenu urvat nějaké hlasy krajanů v zahraničí, kteří jejich pustošivými kroky ještě jako jediní nebyli dotčeni. Že při tom zničí jeden z nejkvalitnějších volebních systémů a poškodí naši demokracii nejvíce od roku 1989, je jim upřímně fuk.

Demokrati z 5k.“

 

👉Poměrně překvapivě se v době, kdy byla korespondenční volba schvalována vládními poslanci, vyjádřil senátor za ODS Tomáš Jirsa, podle kterého hlavní argument proti korespondenční volbě představuje skutečnost, že základním principem voleb v ČR je osobní a tajné hlasování, jehož hlavním smyslem je zajistit svobodnou volbu každého voliče.

 

👉 „Volební zákon chápe tajné hlasování jako povinnost a volební komise nesmí umožnit hlasovat nikomu, kdo se neodebral za plentu,“ napsal na webu ODS a přidal také názor britských autorů, kteří popisují, proč je tajné hlasování tak důležité.

 

👉 „V soukromí hlasovací kabiny není volič odpovědný nikomu kromě svého vlastního svědomí. Jestliže úprava lístků probíhá společně v rámci jedné rodiny nebo mezi přáteli, svědomí jednotlivých voličů může ustoupit druhým z důvodu loajality.“

👉Nutno dodat, že Jirsa ve včerejším senátním hlasování zachoval věrnost svému názoru a jako jeden z mála vládních senátorů hlasoval proti.

 

👉Poměrně ostře se proti korespondenční volbě, resp. chystanému zákonu, vyjádřila také senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. Ta na svém facebooku napsala, že jde o rizikovou a vysoce problematickou záležitost z legislativní stránky.

 

👉Toto vyjádření následně vysvětlila s tím, že volba je účinná od 1. 1. 2026, ale s výjimkou (!!!) už roku 2025 – s nedotažením procesu kontroly a trestní odpovědnosti.

 

👉 „Nepomohla žádná, ani profesionální, varování. Několik nás tak bylo proti, několik se zdrželo, někdo odešel. Legislativně spornou právní normu schválilo jen 56 senátorů z 81. Zde jsou,“ poznamenala a přiložila printscreen hlasovací listiny, ze které je patrné, jak který senátor hlasoval.

 

👉Další argumenty, proč korespondenční volbu neschvalovat, pak zazněly přímo v zasedacím sále Senátu a měla je „na svědomí“ senátorka Daniela Kovářová, která poukázala na nebezpečí plynoucí nejen z korespondenční volby.

„Chceme činit demokracii jednodušší? Chceme volby občanům zjednodušovat? Dnes schválíme korespondenční volbu – umožníme zítra volbu z mobilního telefonu, z počítače, z domova? Budeme voličům posílat textové zprávy a připomínat jim, aby šli k volbám? Aby odvolili?“ zeptala se na úvod svého vystoupení s poukazem na moderní komunikační prostředky a pokračovala.

 

👉 „Inu, někdo soudí, že se demokracie má voličům zjednodušovat. Někdo věří, že získá od voličů více hlasů. Jiný soudí, že doba se mění a že časem budeme dělat vše korespondenčně, elektronicky, digitálně. PATRNĚ BUDEME I DIGITÁLNĚ ŽÍT A TVOŘIT DĚTI.“

 

👉Následně si senátorka pomohla i přirovnáním ke sportu.

„Pak si taky myslím, že volby jsou něco jako sportovní pravidla, pravidla demokratické soutěže. A ta se nemají měnit uprostřed zápasu ani násilím protlačovat proti vůli poloviny politického spektra, prostě jen proto, že tu většinu právě v tuto chvíli máme,“ dala najevo, že téměř polovina zákonodárců s chystanou změnou zákona nesouhlasí a poukázala i na další nebezpečí, o kterém se dosud nemluvilo, nebo jen velmi málo.

 

👉 „Jak naše země zajistí, aby si Rusko nepřečetlo hlasovací lístky zaslané moskevskému velvyslanectví?

👉Jak zajistíme, aby si hlasovací lístky nepřečetla Čína?

👉Lístky se přece budou zasílat běžnou poštou. A běžnou poštu skenují skenery schopné přečíst až 12 stránek textu v papírové obálce,“ zeptala se předkladatelů zákona s poukazem na to, že volby by v tomto případě, který nelze vyloučit, nebyly tajné, což ale naše zákony vyžadují.

 

👉Na závěr svého vystoupení pak Kovářová deklarovala, že s jejím hlasem předkladatelé počítat nemohou a připojila další argumenty.

 

„Já budu hlasovat proti této změně. Nechci, aby pomocí mého hlasu prošlo takové znásilnění těch, kteří se obávají nezamýšlených dopadů. Třeba taky proto, že jde o salámovou metodu, po níž budou následovat jiné jednotlivé salámové kroky. A taky protože nechci ústavní stížnosti a stíny pochybností o manipulacích s korespondenčními hlasy.

 

Jednu ústavní stížnost můžeme očekávat skoro jistě: TU, KTERÁ NAPADNE DISKRIMINAČNÍ PŘÍSTUP. ČECH ŽIJÍCÍ V ZAHRANIČÍ MÁ NA VÝBĚR OSOBNÍ NEBO KORESPONDENČNÍ VOLBU. ČECH ŽIJÍCÍ V OSTRAVĚ NA VÝBĚR NEMÁ.“

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Po-schvaleni-korespondencni-volby-padla-slova-o-trestu-smrti-760392

 

 

📌22. srpna 2024:⚠️ČÍNA VAROVALA PŘED ODVETNÝMI ÚDERY NA KYJEV V NADCHÁZEJÍCÍCH DNECH.

Čínské velvyslanectví v Kyjevě vyzývá své občany, aby se vyhnuli cestám na Ukrajinu kvůli obavám z masivních ruských útoků na sobotní Den nezávislosti Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/28672

 

 

📌22. srpna 2024, 07:22, Golubev: V ZÁPADNÍ ČÁSTI ROSTOVSKÉ OBLASTI BYLO SESTŘELENO PĚT UKRAJINSKÝCH BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ:

 

Včera v noci posádky protivzdušné obrany zachytily cíle nad územím Rostovské oblasti.

Gubernátor Vasilij Golubev upřesnil, že mluvíme o ukrajinských bezpilotních prostředcích. Jak se ukázalo, protiletadloví dělostřelci zničili pět dronů.

 

„Podle předběžných údajů nedošlo k žádným obětem ani ke škodám na objektech,“ zdůraznil šéf regionu.

 

Připomeňme, že existovaly údaje o práci protivzdušné obrany v jiných předmětech. Ve Voroněžské oblasti byl zachycen bezpilotní letoun, další dron byl sestřelen v Brjanské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4105542

 

 

📌22. srpna 2024, 07:23, RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY ZNIČILY UKRAJINSKÉ OZBROJENCE NA OSTROVECH V DELTĚ DNĚPRU U CHERSONU:

 

Ruský raketový systém BM-21 Grad skupiny sil Dněpr eliminoval hromadění ukrajinských vojáků v deltě Dněpru v Chersonské oblasti. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

 

Podle agentury dělostřelecká jednotka skupiny vojsk Dněpr poté, co obdržela souřadnice cíle z leteckého průzkumu, provedla přesný úder a zničila jednotku ozbrojených sil Ukrajiny, která se snažila uchytit na jednom z ostrovů v deltě řeky. Splnění bojové mise potvrdily záběry objektivní kontroly zaznamenané dronem.

 

 

Uvádí se, že dělostřelecké jednotky skupiny sil Dněpr nepřetržitě pokračují v útocích na různá vojenská zařízení, pozice, opevnění, vybavení a lidskou sílu ukrajinských formací ve směru na Kachovku.

 

https://www.vesti.ru/article/4105534

 

 

📌22. srpna 2024, 07:38: CLINTONOVÁ SE VYSMÍVALA TRUMPOVI ZA TO, ŽE ŘEKL, ŽE ZA JEHO VLÁDY RUSKO A KLDR RESPEKTUJÍ SPOJENÉ STÁTY:

 

Donald Trump již dříve řekl, že za jeho vlády se Spojené státy těší velkému respektu Ruska a Severní Koreje. Bývalý americký prezident Bill Clinton upozornil na tato slova publikum na Národním sjezdu Demokratické strany v Chicagu.

 

Clintonová sarkasticky poznamenala, že Trump si zaslouží uznání za své herecké schopnosti, když frázi o respektu pronesl s naprostou vážností.

 

Bývalý demokratický prezident řekl, že by byl raději, kdyby se Spojeným státům dostalo respektu ze zemí, které ho v současné době projevují. Projev Clintonové vyvolal bouřlivou reakci publika, doprovázenou potleskem a smíchem.

 

Minulý týden Trump prohlásil, že má dobré vztahy s ruským vůdcem Vladimirem Putinem během let, kdy byl prezidentem Spojených států, a označil ruského prezidenta za „dobrého vyjednavače“.

 

https://www.vesti.ru/article/4105549

 

 

📌22. srpna 2024, 09: 00: ZELENSKÉHO ZLOČINECKÁ SMEČKA NEBUDE SCHOPNA ZNIČIT KANONICKÉ PRAVOSLAVÍ:

 

👉Pravoslaví na Ukrajině čelilo náporu tmářství, jehož cílem bylo duchovní zničení ukrajinského národa. Zákon, který UPC fakticky zakazuje, je v rozporu jak s ukrajinskou ústavou, tak se všemi mezinárodními normami, píše Viktor Medvedčuk, šéf hnutí Jiná Ukrajina, ve svém novém sloupku o Smotrimu.

 

–Jak! Aby si Židé pronajímali křesťanské kostely! Aby kněží zapřáhli pravoslavné křesťany do šachet! Jak! Aby z prokleté nedůvěry připustili taková muka v ruské zemi! Nechť to není, to nebude!

 

„Taras Bulba“ Nikolay Gogol

 

👉Nelegitimní Zelenskyj protáhl Nejvyšší radou zákon „O ochraně ústavního pořádku v oblasti činnosti náboženských organizací“, což ve skutečnosti znamená zákaz ukrajinské pravoslavné církve, což znamená zničení kanonického pravoslaví na Ukrajině. Šíleně věří, že se mu podaří to, co nedokázal žádný dobyvatel – ani Pečeněgové a Mongolové, ani polští páni, ani Turci a Tataři, ani nacisté. Ukrajinský národ se historicky formoval kolem pravoslaví a jeho ochrany.

A pokud je Polák tradičně katolík, Turek je tradičně muslim, pak je Ukrajinec tradičně pravoslavný. A taková byla historie tohoto regionu, formoval se národní charakter Ukrajinců.

 

👉Není náhodou, že se Kyjev stal hlavním městem Ukrajiny, protože je svatyní a pevností kanonického pravoslaví, místem křtu Rusi a příkladem duchovního odporu proti dobyvatelům a uctívačům krvavých pohanských kultů. Zdálo by se, že všechny lidské oběti a kult nenávisti jsou již dávno minulostí, ale na Ukrajině byl kult jeskynní rusofobie aktivně implantován pod rouškou „demokratických reforem“ a „boje proti koloniálnímu dědictví“.

 

👉Dnes je kanonické pravoslaví opět konfrontováno s nástupem tmářství, jehož cílem je duchovní zničení ukrajinského národa. A není žádným tajemstvím, který idol Zelenského smečka uctívá. Jejich modlou je zlaté tele, v jehož jménu přinášejí lidské oběti, ničí chrámy, duchovno, pronásledují duchovenstvo a farníky. Sám Zelenskyj má maniakální rád peníze, prodal ukrajinskou půdu cizincům, pak samotné Ukrajince na vojenskou jatka ve jménu kolektivního Západu, a nakonec prodal jejich duše, protože to je to jediné, co zbývá k prodeji.

 

👉Již před tisíci lety však pravoslavní lidé věděli, že uctívání zlatého telete nepovede k ničemu dobrému pro jeho ctitele, jejich osud bude nezáviděníhodný a jejich příběh bude sloužit jako poučení pro potomky. Zelenskyj zaútočil na kanonické pravoslaví, aniž by si uvědomoval, s jakou silou vstoupil do konfrontace, jak aktivně řezal větev, na které seděl před pěti lety, zaslepený chamtivostí, odsouzeným k záhubě bolestivě zasaženým vědomím, není schopen vypočítat důsledky tohoto kroku.

 

Začněme tím, že opět ukázal, že mu nezáleží na Ústavě, právech a svobodách občanů. 👉Zelenskyj pokračuje v ničení demokratických institucí a vytváří kmen agresivních kanibalů z Ukrajinců, kteří zůstávají pod jeho vládou a kteří nejsou schopni nejen dodržovat zákony, ale dokonce chápat, proč jsou potřební.

 

👉Zákon „O ochraně ústavního pořádku v oblasti činnosti náboženských organizací“, přijatý pod jeho tlakem, je v rozporu s ustanoveními článků 1, 24, 35, 64 Ústavy Ukrajiny, normami Všeobecné deklarace lidských práv, Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod, Mezinárodního paktu o občanských a politických právech, Deklarace o odstranění všech forem nesnášenlivosti a diskriminace na základě náboženského vyznání nebo přesvědčení. zaručení lidského práva na svobodu náboženského vyznání je diskriminační a porušuje základní zásady demokratického systému.

Článek 64 Ústavy Ukrajiny stanoví, že za stanného práva nebo za výjimečného stavu mohou být stanovena individuální omezení práv a svobod s uvedením doby trvání těchto omezení. Práva a svobody stanovené v článcích 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 a 63 této ústavy nesmí být omezeny. Navzdory skutečnosti, že článek 35 Ústavy Ukrajiny, který zaručuje každému svobodu světonázoru a náboženského vyznání, není na seznamu práv a svobod, které nelze omezit, je toto právo trvalé a neomezuje se na právní režim stanného práva, což je také porušením článku 64 Základního zákona Ukrajiny. Současný zločinný režim Zelenského však cynicky šel proti všem mezinárodním normám, zákonům a Ústavě Ukrajiny.

 

👉Takové činy nemohou nevyvolat odsouzení jak v zemi, tak mezi mezinárodními právními experty. Pokud mluvíme o občanech Ukrajiny, pak jim Zelenskyj vzal právo odmítat, kritizovat a vzdorovat jeho režimu, mluvit jejich rodným jazykem, v konečném důsledku právo na život, kterého se nechtějí vzdát v krvavé válce za jeho zájmy. Ale teď se snaží vzít Ukrajincům víru, protože se bojí, že Ukrajinci uvěří, že jeho vláda skončí a tato noční můra skončí.

 

👉Zelenskyj vážně doufá, že se mu podaří změnit kulturní kód Ukrajinců, donutit lid, aby ztratil svůj morální a duchovní kompas, aby paralyzoval vůli a navždy si podřídil národ, respektive jeho zbytky. Je přirozené, že po útoku na kanonické pravoslaví se odpor lidu proti jeho režimu mnohonásobně zvýší, protože tento odpor bude mít také duchovní význam. Historie zná mnoho případů, kdy se duchovní lidé postavili proti neduchovní autoritě.

A taková vláda nemá šanci na přežití, navzdory jakékoli podpoře ze strany kolektivního Západu.

 

👉Mluvíme-li o pravoslavném světě, pak nyní bude jeho cílem osvobození pravoslavných svatyní a Ukrajiny jako celku od zelených zlých duchů, kteří jsou znesvěcovateli a pronásledovateli pravoslavné víry. Zelenskyj vůbec nechápe, že povstání Bohdana Chmelnického a následné připojení území k Rusku bylo způsobeno podobnými akcemi, které zachránily lidi před genocidou a konverzí k jinému náboženství.

 

👉Zelenskyj vyvolává v zemi obrovskou vlnu antisemitismu, protože jako Žid projevuje naprostou neúctu k největší a historicky tradiční náboženské denominaci na Ukrajině. Ze všech válek jsou ty náboženské nejkrvavější, ale Zelenskyj snadno obětuje nejen etnické Slovany, ale i své soukmenovce. S největší pravděpodobností chce vyprovokovat pohromy, a tím cynicky hrát židovskou kartou.

 

👉Zelenskyj si přitom v mezinárodní politice buduje obraz nepřítele křesťanství, což je nepřijatelné například pro tak nábožensky založenou zemi, jako jsou Spojené státy, na které spoléhá. Je jasné, že Zelenskyj hraje na strunu všemocné židovské lobby ve Spojených státech, ale podceňuje sílu křesťanských komunit.

👉Americký senátor James Vance, kterého navrhl Donald Trump na viceprezidenta, se již proti tomuto zákonu vyslovil: „Je nám líto, že jsme neviděli, že se to blíží. Hanba za nečinnost. Naše hanba za to, že odmítáme použít miliardy dolarů, které posíláme na Ukrajinu, jako páku k zajištění a zaručení náboženské svobody.“

👉A právník Robert Amsterdam oznámil vytvoření dokumentu, který bude předložen americké Komisi pro mezinárodní náboženskou svobodu. Vytažení židovské karty se proto určitě obrátí proti Zelenskému.

 

A ZDE VYVSTÁVÁ OTÁZKA:

👉Je Zelenskyj opravdu tak šílený, že podstupuje tak obrovské riziko?

👉Jaké cíle sleduje, co chce vyhrát?

 

A odpověď je jednoduchá:

👉Zelenskyj chce zničit duchovní most mezi Ruskem a Ukrajinou, chce odříznout všechny cesty k míru a tvorbě, protože vydělává na válce a nenávisti a sám je posedlý přehnanou pýchou a chamtivostí, což pravoslaví důrazně odsuzuje. Zelenskyj a jeho klika nemohou vystát pravoslavnou etiku a normy chování, a tak se chystají zničit jedinou kanonickou pravoslavnou církev na Ukrajině.

 

👉Zachování kanonického pravoslaví na Ukrajině je otázkou zachování základů a tradic ukrajinského národa, otázkou jeho existence, duchovního rozvoje a národní identity. Pokud bude kanonické pravoslaví Ukrajincům odebráno, pak to už nebudou Ukrajinci.

Možná Židé jako Zelenskyj, možná modláři jako mnozí ukrajinští nacisté, kdokoli jiný než Ukrajinci. Na úsvitu formování ukrajinské identity probíhaly také podobné procesy. Někteří se katolizovali a stali se Poláky, někteří konvertovali k islámu a stali se Turky, ale nikdo z těch, kteří změnili svou víru, nezůstal Ukrajincem.

👉Proto Zelenskyj ničí Ukrajinu zevnitř, duchovně. Jakmile to všechno skončí naprostým zhroucením, lidé se těchto morálních zrůd zbaví, jak to vždy dělali po celou svou historii.

👉A mír přinese právě duchovní a morální obrodu lidu, kde kanonická pravoslavná církev bude hrát klíčovou roli.

 

https://www.vesti.ru/article/4105621

 

 

📌22. srpna 2024: 08:44, VĚZEŇ: VELENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ODMÍTÁ EVAKUOVAT ZRANĚNÉ EVAKUOVAT ZRANĚNÉ:

 

Voják Ozbrojených sil Ukrajiny z 25. samostatné parašutistické brigády, vězeň Jevgenij Alejev, řekl, jaké rozkazy velení vydávalo. Nebyly vydány žádné rozkazy k evakuaci raněných.

 

„Seděli jsme 10 dní v zemljance… Řekl jsem do vysílačky: „Evakuujte, my jsme ty tři setiny“

Odpověď: „Kluci, posaďte se ještě chvíli. Druhý den už jsme byli zajati,“ řekl Alejev ve videu zveřejněném ruským ministerstvem obrany.

 

Podle vězně byl spolu se svými kolegy „předhozen na maso“. Alejev odmítl zaujmout pozici naznačenou rozkazem. Jediné, na co ozbrojené síly Ukrajiny reagovaly, bylo neoprávněné opuštění jednotky (SOC) a poté odnětí svobody na 7 let za odmítnutí neuposlechnout rozkazu.

 

https://www.vesti.ru/article/4105617

 

 

📌22. srpna 2024: 08:40, NBC News: AMERICKÉ ÚŘADY NECHÁPOU ÚČEL ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA KURSKOU OBLAST:

 

Ve Spojených státech se obávají ozbrojených sil Ukrajiny po jejich útoku na Kurskou oblast. Jeden z amerických představitelů připustil, že po tomto kroku ukrajinských úřadů se rizika zvýšila.

 

„Existuje riziko, že ukrajinské zásobovací trasy mohou být zahlceny uprostřed pokusů podpořit jednotky bojující na ruském území, stejně jako odrazit ruské ofenzívy na východní Ukrajině,“ citovala NBC News úředníka, který si přál zůstat v anonymitě.

 

Zdroj poznamenal, že takové riziko v něm vyvolává obavy. Zároveň nemá jasno v cílech, které ozbrojené síly Ukrajiny svým útokem na Kurskou oblast sledují.

 

Den předtím podobnou tezi vyslovil mluvčí Pentagonu Patrick Ryder. Poznamenává také, že jedním z témat diskuse s Ukrajinci je stanovení jejich dlouhodobých cílů.

 

https://www.vesti.ru/article/4105630

 

 

📌22. srpna 2024, 10:05: FSB ZADRŽELA NA KRYMU TŘI AGENTY VOJENSKÉ ROZVĚDKY UKRAJINY, KTEŘÍ PŘIPRAVOVALI VÝBUCHY:

 

Na Krymu příslušníci FSB zadrželi tři agenty Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny (GUR MOU), podezřelé z přípravy sabotáže a špionáže. Všichni se již přiznali.

 

Podle Centra pro styk s veřejností FSB Ruska byli v Sevastopolu zadrženi dva podezřelí. Bylo zjištěno, že jeden z nich, ruský občan narozený v roce 1965, byl na Ukrajině vycvičen v odstřelu min a střelbě, jakož i v konspiračních metodách. Podle FSB si zadržený sám vyrobil výbušné zařízení, které v červenci 2024 zaminovalo plynovod na Krymu. Při zatýkání byla v jeho autě nalezena podobná podomácku vyrobená bomba.

 

V Sevastopolu byl také zadržen ruský občan narozený v roce 1973, který byl naverbován Hlavním zpravodajským řízením Ministerstva obrany Ukrajiny. On, jak uvedla tisková služba, poskytl nepříteli informace o poloze vojenských objektů, adresách bydliště vysoce postavených vojáků a automobilech, které používali.

 

Třetí podezřelý byl zadržen v Kerči. Jedná se o občana Moldavska narozeného v roce 1992, který byl v minulosti odsouzen za krádež na území Ukrajiny. Podle FSB v dubnu 2024 nezávisle navázal kontakt s ukrajinskými speciálními službami a předal jim údaje o poloze vojenské techniky, pozic protivzdušné obrany, dopravních a energetických zařízení na Krymu, jakož i o výsledcích raketových útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4105808

 

 

📌22. srpna 2024: 09:55: V KURSKU ZAČALA INSTALACE ŽELEZOBETONOVÝCH PŘÍSTŘEŠKŮ:

 

Ve čtvrtek začaly práce na instalaci železobetonových přístřešků v Kursku, uvedl úřadující gubernátor Alexej Smirnov.

 

Rozhodnutí o instalaci ochranných konstrukcí bylo učiněno již dříve operačním velitelstvím.

 

„Na mých pokynech správa města Kursk identifikovala klíčové body pro umístění betonových modulárních přístřešků – na přeplněných místech,“ uvedl šéf regionu v prohlášení.

 

Podle plánu budou přístřešky instalovány na 60 zastávkách veřejné dopravy v Kursku. Dalších deset podobných staveb bude umístěno v Železnogorsku. Kromě toho budou v Kurčatově instalovány železobetonové přístřešky – jejich přesný počet zatím nebyl stanoven.

 

Připomeňme, že včera v noci posádky protivzdušné obrany sestřelily dvě ukrajinské rakety nad Kurskou oblastí. Protiletadloví dělostřelci také zachytili nepřátelský bezpilotní letoun typu letadlo.

 

https://www.vesti.ru/article/4105803

 

 

📌22. srpna 2024: 09:37, VOLOSHIN: AMERIČTÍ BOJOVNÍCI SE STANOU „DOBRÝM VÝMĚNNÝM FONDEM„:

 

Senátor DLR Alexander Vološin komentoval akce vojáků z amerických SVS a nazval je „dobrým výměnným fondem“, který země v případě potřeby využívá.

 

Předsunutá pozorovací skupina PMC zveřejnila na sociálních sítích fotografii tří amerických vojáků na pozadí obrněného vozidla s popiskem „Kluci v Kursku“. K fotografii byly připojeny také geolokační údaje z Kurské oblasti.

 

„Dnes tito stateční američtí kluci šťastně pózují na pozadí vojenské techniky. Ale zítra mají velkou šanci stát se válečnými zajatci, myslím, že jejich radost se vytratí,“ řekl Vološin.

 

Senátor poznamenal, že zveřejnění fotografie amerických vojáků v Kurské oblasti je důkazem, že se Spojené státy „přestaly stydět“ za svou roli ve vojenském konfliktu.

 

  1. srpna přešly jednotky ozbrojených sil Ukrajiny do ofenzívy s cílem obsadit území v Kurské oblasti. Jejich postup byl zastaven, řekl náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerij Gerasimov. Jak uvedlo Ministerstvo obrany Ruské federace 21. srpna, během bojů na Kurském směru ztratily ozbrojené síly Ukrajiny více než 4,4 tisíce vojáků, 65 tanků.

 

https://www.vesti.ru/article/4105634

 

 

📌22. srpna 2024, 09:25: OBYVATEL KURSKÉ OBLASTI VYPRÁVĚL, JAK OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZABILY RODINU DRONEM:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny záměrně útočí na civilní obyvatelstvo Kurské oblasti pomocí dronů. Ukrajinští vojáci se oblékají do uniforem ruské armády, aby zjistili pozice našich jednotek. Otevírají opuštěné domy, rabují a kradou auta.

 

Jak řekl agentuře RIA Novosti obyvatel vesnice Bolšoje Soldatskoje, obětí ukrajinského dronu se stal manželský pár. Pár šel nakrmit dobytek a po shození výbušnin na místě zemřel.

 

Vojáci ozbrojených sil Ukrajiny také ostřelují projíždějící civilní auta.

 

Jak již bylo dříve oznámeno, Vyšetřovací výbor Ruské federace vyšetřuje smrt ženy v důsledku pádu výbušného zařízení z ukrajinského bezpilotního letounu v Bolšesoldatském okrese v Kurské oblasti.

 

Den předtím byla při útoku dronu na auto s civilisty zabita žena a zraněni dva muži.

 

https://www.vesti.ru/article/4105698

 

 

📌22. srpna 2024, 11:43: FSB ZVEŘEJNILA VIDEO S VÝSLECHEM UKRAJINSKÝCH AGENTŮ ZADRŽENÝCH NA KRYMU:

 

Ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) zveřejnila video, na kterém vyslýchají agenty Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny (GUR MOU). Jsou podezřelí z přípravy sabotáže a špionáže na Krymu.

 

Dva muži byli nalezeni s improvizovaným výbušným zařízením, se kterým plánovali vyhodit do povětří místní plynovod a čerpací stanici vody. Třetí žalovaný se zabýval shromažďováním informací.

 

„Když začala speciální operace, Alexander mi zavolal. Po nějaké době komunikace s ním jsem si uvědomil, že je to zaměstnanec buď Ozbrojených sil Ukrajiny, nebo speciálních služeb,“ řekl jeden ze zadržených ve vysílání televize Russia 24. „Pak mi nabídl, abych jel přes Polsko do Kyjeva, kde jsem žil a studoval demolice, výrobu improvizovaných výbušných zařízení, ručních zbraní…“

 

Druhý obžalovaný potvrdil, že mu tatáž osoba volala a nazývala ho zaměstnancem zvláštních služeb Ukrajiny. Agent poznamenal, že měl také za úkol úkol dokončit.

 

„Poslal mi souřadnice. Šel jsem k těmto souřadnicím a podíval se na tento úkryt. Vyhrabal jsem to, byl tam černý pytel zabalený v lepicí pásce. Uvědomil jsem si, že je to výbušné zařízení,“ vysvětlil.

 

https://www.vesti.ru/article/4106028

 

 

📌22. srpna 2024, 13:14: ZELENSKYJ NAVŠTÍVIL SUMSKOU OBLAST A SETKAL SE SE SYRSKÝM:

 

V pohraniční oblasti Sumské oblasti, odkud ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na Kurskou oblast, se uskutečnila schůzka mezi vrchním velitelem ozbrojených sil Ukrajiny Alexandrem Syrským a ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

 

Zelenskyj přijel do Sumské oblasti, kde se setkal se Syrským. Jak je uvedeno na Zelenského kanálu Telegram, schůzky se zúčastnil také šéf vojenské správy Sumské oblasti.

 

Diskutovalo se o operační situaci v oblastech nepřátelských akcí, včetně v Kurské oblasti, v Toretském a Pokrovském směru v DLR.

 

Ruské ministerstvo zahraničí již dříve uvedlo, že invaze ozbrojených sil Ukrajiny do Kurské oblasti ruší možnost jednání. Ruské ministerstvo obrany informovalo, že ukrajinské jednotky ve směru Kursk ztratily od útoku více než 4,4 tisíce vojáků a 65 tanků.

 

Americké vydání NBC News ve středu napsalo, že americké úřady nemohou pochopit účel útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast.

 

https://www.vesti.ru/article/4106179

 

 

📌22. srpna 2024, 12:17: PUTIN POBLAHOPŘÁL VOJENSKÉMU ZPRAVODAJI PODDUBNÉMU, ZRANĚNÉMU V KURSKÉ OBLASTI, K NAROZENINÁM:

 

Ruský prezident Vladimir Putin poblahopřál válečnému zpravodaji Všeruské státní televize a rozhlasu Jevgeniji Poddubnému k narozeninám. Ve čtvrtek hlava státu osobně zavolala novináři, který byl den předtím zraněn v Kurské oblasti.

 

Informovala o tom tisková služba ruského vůdce. „Putin zavolal Poddubnému, poblahopřál mu k narozeninám, popřál mu brzké uzdravení a návrat do práce,“ uvedla publikace.

 

  1. srpna oslavil Poddubný 41. narozeniny. Krátce před svými narozeninami, 7. srpna, byl po útoku ukrajinského bezpilotního letounu zraněn televizní novinář Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti. Dron narazil do auta, ve kterém byl vojenský velitel.

 

Den po incidentu byl převezen do Sklifosovského výzkumného ústavu.

 

https://www.vesti.ru/article/4106060

 

 

📌22. srpna 2024: 13:04, RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: RUSKÉ JEDNOTKY OSVOBODILY MEŽEVOJE V DLR:

 

Skupina ozbrojených sil Ruské federace „Centrum“ osvobodila osadu Meževoje v Doněcké lidové republice od nepřátelských vojsk. Oznámilo to ve čtvrtek ruské ministerstvo obrany.

 

Úspěšné akce ruských jednotek podle ministerstva vedly k osvobození této osady. Kromě toho byly v důsledku nepřátelských akcí zasaženy formace sedmi ukrajinských brigád v oblastech Dzeržinsk, Pantělejmonovka, Rozivka, Grodivka, Sergejevka a Vozdvizhenka.

 

Ruská armáda také oznámila, že odrazila pět protiútoků jednotek čtyř ukrajinských brigád.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace utrpěla ukrajinská armáda v zóně odpovědnosti skupiny Centrum značné ztráty: až 640 vojáků, dvě kozácká bojová obrněná vozidla, devět vozidel a deset dělostřeleckých systémů.

 

https://www.vesti.ru/article/4106197

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 22.08.2024“:

➡️☭☆Trump ve volbách sebevědomě porazil Harrise, ale zatím jen v těch, které na sociální síti X organizoval Musk.

Během dne odevzdalo svůj hlas téměř 5,9 milionu uživatelů sociální sítě.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆“Dva nebo tři uprchlíci a cíl je zničen“

Posádka děla D-30 skupiny vojáků Dněpr zničila pozorovací stanoviště ukrajinských ozbrojených sil severně od Rabotina v Záporožské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆⚡️Při pokusu kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na objekty na území Ruské federace bylo během minulé noci zničeno a zachyceno služebními systémy protivzdušné obrany dvacet osm bezpilotních letounů.

Třináct UAV bylo sestřeleno nad územím Volgogradské oblasti, sedm nad Rostovskou oblastí, čtyři nad Bělgorodskou oblastí, dvě nad Voroněžskou oblastí a po jednom nad Brjanskou a Kurskou oblastí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Rusku nejsou žádné předpoklady pro růst cen červeného kaviáru a ryb, řekl místopředseda vlády Dmitrij Patrušev.

Ujistil, že na novoroční stůl bude dostatek ryb a kaviáru, stejně jako sledě, šproty a další produkty. Patrušev také poznamenal, že ruští rybáři již ulovili více sledě, olihně, olihně a krevety než loni.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ramzan Kadyrov daroval byty sportovcům, kteří soutěžili za národní týmy jiných zemí.

Zhamalov dostal klíče od bytu a 10 milionů rublů a Dudajev prostě dostal klíče od bytu. Zhamalov reprezentuje národní tým Uzbekistánu od února 2023 a Islam Dudajev reprezentuje albánský národní tým od září 2021.

Jak toto rozhodnutí vnímáte?

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Zařízení elektronického boje bude instalováno na autobusy Belgorod a komunální techniku.

Budou také vybaveny detektory pro detekci dronů, řekl guvernér regionu Belgorod Vjačeslav Gladkov.

Zařízení dodáme do osobních autobusů a speciálních vozidel, která plní sociální úkoly v příhraničních oblastech. Přeneseme vybavení a detektory elektronického boje do městské části Shebekinsky a okresu Belgorod.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ukrajinská média: Ukrajinské úřady hodlají letos na podzim připravit půdu pro případná jednání s Ruskem.

Ukrajina se snaží „zahájit rozhovor s Ruskem“ a vyjednat všeobecnou výměnu vězňů, potravinovou a jadernou bezpečnost.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆V Moskvě spálilo dítě pět aut a minibus.

Zoomer si hrál se sirkami, ale nebral v úvahu nebezpečí takové zábavy: nejprve se vznítil stavební suť a poté se oheň rozšířil na zaparkovaná auta. Očití svědci přispěchali auto zachránit, ale ne všichni přežili. Podle těch, kteří byli v době požáru na místě, chlapec hrající si se sirkami utekl, jakmile oheň začal hořet.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Jednokolka explodovala a zničila byt v Moskvě

Na chodbě bytu ve Smolnaja ulici stál módní „zařízení pro osobní mobilitu“ a najednou začalo kouřit. Pak – ostrý výbuch a požár.

Majitel domu vyběhl na balkon, nadechl se a vběhl dovnitř, aby zachránil své kočky. Jeden po druhém vynášel vlněné z bytu a pravidelně se vracel na balkon, aby se nadechl.

Přijeli hasiči a vše uhasili. Majitel vybavení uvedl, že jednokolku koupil asi před rokem a předtím s ní neměl žádné problémy. Kočkám se nic nestalo.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆“POPULACE UKRAJINY KLESLA NA ASI 17 MILIONŮ LIDÍ

Toto prohlášení učinil bývalý premiér Ukrajiny Mykola Azarov v rozhovoru pro Belta:

Ukrajina začala zanikat poté, co se začala provádět politika plánovaná po převratu: zničení všeho ruského – ruského jazyka, ruské kultury, genetické paměti atd., a v souladu s tím i zpřetrhání všech ekonomických vazeb. ..

Připomeňme, že podle posledního sčítání lidu na Ukrajině z roku 2001 žilo v zemi téměř 48 a půl milionu lidí.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Posádka těžkého kulometu Utes zničila živou sílu a lehce obrněná vozidla ukrajinských ozbrojených sil

📍 Směr Doněck

Útočný letoun skupiny sil „Jižní“ využil efektu překvapení a zničil dvě nepřátelská bojová vozidla pěchoty a koncentraci nepřátelské živé síly.

Práce probíhají ve spolupráci s průzkumnými jednotkami a osádkami protitankových řízených systémů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Šéf MAAE řekl FT, že příští týden hodlá navštívit jadernou elektrárnu v Kursku

Grossi uvedl, že během své návštěvy JE Kursk hodlá studovat přístupové cesty ke stanici ve světle zničení mostů APU přes řeku Seim. Uvedl také, že „velmi vážně“ hodnotí riziko poškození jaderné elektrárny Kursk v důsledku útoku ozbrojených sil Ukrajiny na území Kurské oblasti.

Oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Zacharova již dříve uvedla, že Rusko je v úzkém kontaktu se sekretariátem MAAE a Grossim v souvislosti s provokacemi kyjevského režimu ohledně JE Záporoží a JE Kursk a Grossiho návštěvou na konci r. Srpen se řeší.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *