, ,

22.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

22.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ Proč je štěstí tak nepolapitelné?

Proč se honíme za tím, co už máme?

Proč hledáme na všech špatných místech něco, co bylo navrženo tak, aby se nacházelo v tom, co je správné?

Proč to podmiňujeme mít a dělat, když jde pouze o bytí?

Proč jsme se nikdy neučili základům života?

Proč se rodíme nejen s amnézií, ale s totální dezorientací a zmatením?

Proč je hledání odpovědí tak nesnesitelně bolestivé?

Proč se tak málokomu daří?

Proč to musí být tak těžké?

Proč je život tak krátký, když se z něj máme tolik naučit?

Proč hledání cesty zpět tam, kde jsme byli, má být takový boj?

Proč se od sebe cítíme tak odděleni, když jsme kapkami stejného oceánu?

Proč se cítíme sami, když nikdy nejsme?

Proč se držíme bezvýznamného ega a ignorujeme naši všemohoucí duši?

Proč jsme tak ztraceni?

Proč? Proč? Proč?

Protože PRAVDA byla překroucena, falšována, poskvrněna, přepsána, zfalšována, skryta, ignorována a zapomenuta…

Nastal čas, abychom ho všichni hledali, vzpomínali na něj a bojovali za něj.

Pamatuji si muže, který byl jednou ukřižován za to, že sdílel PRAVDU…

Zkusíme si vzpomenout na to, co se nám snažil říct? ❤️

 

 

📌🚨Radio Impuls prave hlasilo, ze v Cesku…..myslim, ze ta koza mela na mysli Ceskou Republiku….jeste lepe Ceskoslovenskou republikou…..tahnou silne bourky s moznymi kroupami o velikosti az 10 cm….jo 10 cm.  TAK SE PRIPRAVTE…..CHEMTRAIL – H.A.A.R.P POZDRAVUJE.

 

WHISTLEBLOWER ROZBALUJE!! 10 000krát toxičtější pro váš nervový systém než olovo.

https://t.me/absurdnisvet/74962

 

 

✈️ ZÁZNAM PROCESU ROZPRAŠOVÁNÍ STRATOSFÉRICKÉHO CHEMTRAIL

 

☣️Chemické složky byly přidány do petroleje tohoto stroje nebo jsou vstřikovány do spalovacího procesu v turbíně tak, že se dostávají do atmosféry s výfukovým proudem, což ztěžuje detekci dodatečného rozprašování aerosolu.

 

🔻Typická pro chemtrails je však vysoká hustota částic za strojem a vlastnost, že tyto spoje zůstávají na svém místě velmi dlouhou dobu

 

🕐Konvenční kondenzační stopy (jemné krystalky ledu) se nejpozději po 1 minutě zcela rozpustí.

https://t.me/absurdnisvet/74963

 

 

📌 V NEJLEPŠÍM NĚMECKU VŠECH DOB….☠️:  https://t.me/absurdnisvet/74965

 

 

📌 💡💡 VÝPADKY ELEKTŘINY BYLY HLÁŠENY V NĚKOLIKA EVROPSKÝCH ZEMÍCH:

 

Albánie

Bosna a Hercegovina

Chorvatsko

Černá Hora

 

„Téměř celé území Černé Hory je bez elektřiny kvůli poruchám sítě.“

 

Chorvatský poskytovatel elektřiny HEP uvedl, že výpadek v některých částech země byl způsoben mezinárodním narušením, které postihlo několik zemí.

 

https://x.com/ShadowofEzra/status/1804130081545007458?s=09

 

 

💡💡Dokonce MSM: BALKÁN: ROZSÁHLÝ VÝPADEK ELEKTŘINY Z CHORVATSKA PO ALBÁNII.

 

Rozsáhlý výpadek elektřiny od chorvatského pobřeží Jaderského moře po Albánii v pátek ochromil četné společnosti, semafory a klimatizační systémy na západním Balkáně.                                                                                                                                                   https://www.stern.de/panorama/weltgeschehen/balkan–grossflaechiger-stromausfall-von-kroatien-bis-albanien-34818994.html

 

MEXIKO:  BOUŘKOVÉ VLNY S SEBOU NESOU VOZIDLA A ZAPLAVUJÍ VŠE, CO JIM STOJÍ V CESTĚ….🙈🙈🙈

https://x.com/ronin19217435/status/1803929472363540651?s=09

 

ČÍNA: NOVÉ ZÁPLAVY V DŮSLEDKU PŘÍVALOVÝCH DEŠŤŮ  POSTIHLY PROVINCII SICHUAN.

https://t.me/absurdnisvet/74969

 

📌 Překlad: Vynaložil jsem hodně úsilí na nalezení tohoto videa. Pozorně poslouchejte, co říká.

Jsou to velmi vzácné záběry z 11. září (9/11): „ZAČNĚTE UKLÍZET… MÁME TADY DRUHÉ VÝBUŠNÉ ZAŘÍZENÍ!“💣 LHALI CELÉ PLANETĚ!!!

https://t.me/absurdnisvet/74964

 

 

📌 ŽADATEL O AZYL Z ČEČENSKA MĚL SEXUÁLNĚ ZNEUŽÍT NĚKOLIK DĚTÍ VE VENKOVNÍM BAZÉNU V TRAISKIRCHENU (DOLNÍ RAKOUSKO). Incident nahlásily dvě dívky. Další muž byl zatčen jako podezřelý spolupachatel.

https://www.krone.at/3427485

 

 

📌 Obsah dopisu⤵️

Osobně doručeno zvláštním agentem 7. září 1994

 

Obálka s poštovním razítkem „WORCESTER MA 016 PM 26 AUG 1994″ a ručně psaná/ručně tištěná adresa „Sen. Joseph Biden (D.-Delaware) U.S. Capitol. Building U.S. Senate Washington, D.C. 20515″

 

Q2

 

DOPROVODNÝ RUČNĚ PSANÝ/RUČNĚ TIŠTĚNÝ DOPIS ZE DNE 26. 8. 94, KTERÝ ZAČÍNÁ „VÁŽENÝ SENÁTORE BIDENE, JSTE ZRÁDCE“ A JE PODEPSÁN „JOHN F. KENNEDY JR.“

 

The Letter Of John 17th

 

https://t.me/absurdnisvet/74971

 

 

💥Boooooom💥Kash Patel, SNÍMEK OBRAZOVKY

 

46 Z 50 STÁTŮ NYNÍ UVEDLO A POTVRDILO, ŽE BIDEN PROHRÁL V JEJICH STÁTĚ . MÉDIA O TOM NIC NEŘEKLA A NADÁLE TO IGNORUJÍ

 

https://x.com/argosaki/status/1803805911829692622?s=09

 

 

📌RUSKÝ PREZIDENT PUTIN PŘIJÍŽDÍ DO VIETNAMU, ABY SE SETKAL S PREZIDENTEM TO LAMEM

https://t.me/absurdnisvet/74974

https://x.com/BRICSinfo/status/1803518521109795295?s=09

 

 

📌👍20. 6. 2024, Inovace Republiky, 🇺🇸BEZPRESSU NEWS: OBČANSKOPRÁVNÍ ŽALOBA NA PFIZER.

 

🌎GENERÁLNÍ PROKURÁTOR AMERICKÉHO KANSASU ŽALUJE SPOLEČNOST PFIZER ‼️

 

➤Generální prokurátor státu Kansas, Kris Kobach, podal v pondělí 17/6/2024 občanskoprávní žalobu na farmaceutickou společnost Pfizer.

 

Žaloba je součástí úsilí vícero států. „Společnost Pfizer učinila několik zavádějících prohlášení, aby oklamala veřejnost ohledně své vakcíny proti Covid-19″, uvedl.

 

„Je třeba také poznamenat, že společnost Pfizer se rozhodla nepřipojit k programu federální vlády na vývoj vakcín, známému jako operace Warp Speed (!), a odmítla toto financování vývoje.“, dodal.

 

Další podrobnosti ve videu.

 

https://youtu.be/ZLU0MH2Sugs?si=x3dRDNPANRQ-4R2I

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: BLÍŽÍ SE KOREJSKÁ VÁLKA? JIŽNÍ KOREA SPUSTILA PALBU NA VOJÁKY SEVERU, SNAŽÍCÍ SE NARUŠIT HRANICI

 

https://youtu.be/sJWe5qrGGUc?si=TQPPtog4BxGdKB-m

 

 

📌 21.6.2024, VOLNÝblog, Lenka Peterková, Markéta Šichtařová na šichtě: „BANKY MAJÍ NEJVĚTŠÍ PROBLÉM OD ROKU 2008

 

Je to tu znovu, a je to tady víc, než dříve. Nabaluje se to jako sněhová koule, ale ta koule se pořád valí a valí z kopce dolů – a dosud nenarazila.

O čem je řeč?

O bankách. O zásadních problémech bank. Současně ale o problémech, které jsou pro veřejnost dosud neviditelné. Zodpovědné orgány už bijí na poplach. ALE SOUČASNĚ BIJÍ NA POPLACH TAK, ABY VEŘEJNOST ZŮSTALA, POKUD MOŽNO KLIDNÁ.

 

PROČ BIJÍ NA POPLACH:

 

Velmi vysoké úrokové sazba v USA doslova „vyrobily“ 63 amerických bank, které jsou z pohledu amerického fondu FDIC pojištění vkladů „problémové“. Vysoké úrokové sazby totiž snižují reálné hodnoty akcií i dluhopisů. Tyto cenné papíry mají banky nakoupené ve svých portfoliích a kryjí jimi vklady klientů. Když hodnota těchto cenných papírů klesne, sníží se krytí klientských vkladů. Účetní ztráty, takzvané nerealizované ztráty, nyní podle amerického fondu pojištění vkladů FDIC dosahují 517 miliard dolarů. Jen za první kvartál roku se zvýšily o 39 miliard dolarů, nerealizované ztráty přitom rostou už deváté čtvrtletí v řadě!

 

TO NENÍ VŠE.

 

Vysoké úrokové sazby snižují schopnost dlužníků splácet hypotéky. Navíc také snižují zájem o hypotéky. Bankám tedy narůstá podíl nesplácených úvěrů, klienti nemají zájem o úvěry nové, a co hůř, 👉pokud už banka má problémového dlužníka a žene ho do exekuce, dostane za jeho dům či byt menší cenu, než jakou čekala, nedokáže tak z prodeje zastavené nemovitosti ztráty pokrýt.

👉Pokud vám to nápadně připomíná rok 2008, kdy bouchly americké hypotéky, jste na správné stopě, jen s tím rozdílem, že dnes je tento problém větší u komerčních nemovitostí než u hypoték na rezidenční bydlení.

👉Během covidu se totiž lidé naučili pracovat z domova a po světě je kvantum nově postavených, ale neobydlených kancelářských prostor. Podíl těchto neobsazených prostor je nyní na nejvyšší úrovni od čtvrtého čtvrtletí 2013.

 

Já na tento fakt upozorňuju už dlouho, jenomže ten problém stále roste, a daří se jej velmi úspěšně maskovat. 👉A to z prostého důvodu:

Jedná se o takzvané nerealizované ztráty. Tedy ztráty, které „nejsou vidět“, jen se skrývají v účetnictví bank, a to až do okamžiku, kdy se klienti leknou a začnou si vybírat své vklady. 👉V tu chvíli se nezadržitelně spustí domino pádu bank.

Přesně před tímto problémem jsem varovala už o rok a půl dříve, jenomže vzhledem k tomu, že dosud se klienti nebojí a peníze si nevybírají, ztráty utěšeně narůstají a stále nejsou viditelné.

Teď se ale přeci jen cosi změnilo. Totiž už dva týdny se v kuse o amerických bankách mluví.

Nervozitu spustil právě americký regulační orgán odpovědný za dohled nad pojištěním bankovních vkladů, který vydal zprávu důkladně analyzující americký bankovní sektor. Tato zpráva je sice určena odborné veřejnosti, ale velmi rychle prosákla i do médií. A ti klienti, kteří jí rozumí, začínají být znepokojeni. Zpráva působí rozporuplně. Mluví se v ní na jedné straně o rostoucích ziscích, na druhé straně ale je naznačováno pnutí na trhu úvěrů, a zejména varovně působí pasáž o růstu nerealizovaných ztrát. V USA navíc, na rozdíl od Evropy, ne všechny vklady jsou pojištěné, přitom zůstatek Fondu pojištění vkladů činil k 31. březnu 125,3 miliardy dolarů. Připomínám pro srovnání, že nerealizované ztráty bank dosahují 517 miliard dolarů.

 

Tohle číslo vám ale patrně stále mnoho neřekne, a tak vám jeho rozměr vysvětlím jinak.

👉Pamatujete si na rok 2008, a jeho provar s hypotékami na rezidenční nemovitosti, že? Tak vězte, že tehdy se srovnatelné účetní nerealizované ztráty bankovního sektoru pohybovaly do 75 miliard. Tak už začíná být jasnější, v čem spočívá ten hlavní problém…?

 

👉Teď si asi říkáte: Jak je ale možné, že se to dosud neprovalilo?!

👉Odpověď je jednoduchá: Klienti si dosud nechtějí vybírat své peníze z bank.

👉A proč si je nechtějí vybírat? Protože se cítí relativně bohatí, peníze jim nechybí.

👉A proč jim nechybí? Protože Bidenova administrativa před volbami hospodaří s rekordním rozpočtovým schodkem kolem 6 % HDP a tiskne tak nové nekryté peníze a sype je do oběhu, aby udržela iluzi zdánlivého bohatství.

👉Je skutečně jen zdánlivé, protože poprvé od roku 2008 americké domácnosti reálně chudnou.

👉A současně tyhle vytištěné peníze zvyšují inflaci, vysoká inflace nedovoluje snížit úrokové sazby, a vysoké úrokové sazby dál prohlubují nerealizované ztráty bank.

 

OTÁZKA NEZNÍ, JESTLI TO BOUCHNE, ALE KDY TO BOUCHNE.

 

https://volnyblog.news/banky-maji-nejvetsi-problem-od-roku-2008/

 

📌 20.6.2024, VOLNÝblog, Jana Černeková SD Wells: RAKOVINA JE BĚŽNĚ VYVOLÁVÁNA VAKCÍNAMI OD ROKU 1960

 

👉Ach, ten zákeřný rakovinový průmyslový komplex Ameriky. Nic přes to nedávejte. Vakcíny jsou od počátku špinavé, falšované a kontaminované. Nemůžete ani vyslovit slovo ‚vakcíny‘, aniž by nějaký pro-vax-zealot/historik vyplivl jméno Jonas Salk a ten údajný „lékařský triumf“.

👉Vysoce nekontrolovaný experiment s vakcínou proti dětské obrně, a přesně tak to bylo, v 50. a 60. letech vystavil téměř 100 milionů Američanů SV40 (Simian Virus 40), opičímu viru, který může způsobit rakovinu u lidí.

 

👉Pokud jste si mysleli, že mRNA byla první vakcínou, která způsobila rakovinu u lidí, zamyslete se znovu. Podívejte se zblízka na to, co Dr. Salk skutečně udělal, když vyvinul svou takzvanou „vakcínu“. Místo toho, aby k pěstování viru dětské obrny použil lidské tkáně, použil ledviny opice makaka rhesus. Pak Salk použil formaldehyd k jeho umrtvení nebo „deaktivaci“. Po polních pokusech, kde půl tuctu dětí zůstalo s ochrnutými pažemi z vakcíny, ji prohlásil za „bezpečnou a účinnou 👹“.

Zní povědomě?

 

👉Hádej co? SV40 katapultuje rakovinu turba. To se nyní děje lidem, kteří dostali injekce spike-proteinu s mutací genu mRNA (Covid popichování). Každá dávka injekce mRNA Covid obsahuje miliony, ne-li miliardy, kopií zesilovače SV40, jak je identifikováno v Pfizer Wuhan Virus stab.

👉Tyto kontaminanty, stejně jako u vakcíny proti obrně, spouštějí růst rakovinných buněk, včetně rychle rostoucích nádorů (turbo rakovina), a šíří je, s konečným cílem eliminovat hostitele, kterým je člověk, který dostal vakcínu (a myslel si, že jsou budování imunity, nikoli její zničení) 👹.

 

👉LIDSKÉ ZNALOSTI JSOU POD ÚTOKEM!

 

👉Vlády a mocné korporace využívají cenzuru k vymazání znalostní základny lidstva o výživě, bylinkách, soběstačnosti, přirozené imunitě, produkci potravin, připravenosti a mnohém dalším.

👉Zachováváme lidské znalosti pomocí technologie AI a zároveň budujeme infrastrukturu lidské svobody. Použijte naši decentralizovanou platformu pro svobodný projev založený na blockchainu na Brighteon.io.

👉Prozkoumejte naše bezplatné generativní nástroje AI ke stažení na Brighteon.AI. Podpořte naše úsilí o vybudování infrastruktury lidské svobody nakupováním na HealthRangerStore.com, kde najdete laboratorně testované, certifikované organické potraviny bez GMO a nutriční řešení.

 

👉Od opičího viru 40 v popichování dětské obrny až po spike proteiny v mRNA, VAKCÍNOU VYVOLANÁ RAKOVINY není pro zákeřný lékařský průmyslový komplex nic nového.

Již sedmdesát let a stále více, lékařský průmyslový komplex vyrábí vakcíny způsobující rakovinu a poté je používá jako biologické zbraně hromadného ničení na stovkách milionů nevinných lidí, přičemž všechny tyto zbraně maskuje jako „lék“. Stále to dělají. Kdo to ví? Zdraví Kanada ví.

 

👉Health Canada potvrdila přítomnost kontaminace DNA v popichech mRNA Covid společnosti Pfizer. Ve skutečnosti bylo identifikováno více sekvencí SV40, podle Janci Lindsay PhD, ředitelky toxikologie a molekulární biologie pro Toxikologické podpůrné služby, včetně promotoru SV40, kromě zesilovače SV40. Nejste si jisti pověřovacími údaji Dr. Lindsay? Podívej se.

 

👉Dr. Lindsay má ROZSAHNÉ zkušenosti, více než 30 let vědeckých zkušeností, ve farmakologii toxických látek a buněčných účincích toxinů, které poškozují lidské zdraví. Health Canada potvrdila přítomnost této kontaminace v lahvičkách Pfizer, ale nikdy ji nesdělila veřejnosti (jak je požadováno v Kanadě a USA). PODLE FEDERÁLNÍHO ZÁKONA USA PŘIJATÉHO V ROCE 1961 JE POUŽITÍ OPIČÍHO VIRU ZPŮSOBUJÍCÍHO RAKOVINU SV40 NELEGÁLNÍ PRO POUŽITÍ VE VAKCÍNÁCH.

 

👉Jinými slovy, očkovací průmysl záměrně a nelegálně používá virové části nebo fragmenty (předpokládejme spike proteiny a SV40) jako promotory rakoviny, což je přímo připisováno rozvoji rakoviny u lidí. V JEDNÉ DÁVCE VAKCÍNY EXISTUJÍ MILIARDY KOPIÍ TĚCHTO VIROVÝCH FRAGMENTŮ 👹.

👉Mluvte o chronických zánětech, autoimunitních poruchách a turbo rakovině. Není divu, že se to děje milionům lidí, kterým byla injekčně podána 👹.

 

👉HISTORIE SE OPAKUJE:

RAKOVINA vyvolaná vakcínou mRNA není nic nového, pokud se vrátíte do doby, kdy vakcína proti obrně dala milionům lidí SV40

 

👉SV40 je známý zvířecí karcinogen, který si jednoduše „nenašel cestu“ do vakcín proti obrně.

👉Byly tak navrženy. To je pro většinu Američanů velmi obtížné zabalit si hlavu.

👉Zde je návod, jak to víte. V roce 1961 byl přijat federální zákon, který zakazuje vakcíny obsahující SV40. Proč by jinak upozorňovali na SV40, mezi všemi ostatními viry, bakteriemi a kontaminanty?

👉Nyní to znovu používají v popichování Covidem a nikdo to nevyvolává, kromě hrstky udavačských vědců a novinářů, kteří jsou pak potřísněni a umlčeni. Historie se opakuje. Následujte skákající míč.

 

👉Věděli jste, že analog spike proteinu SARS-CoV-2 odvozený z mRNA-vakcíny významně BLOUŽÍ opravu poškození DNA a že oprava je nezbytná pro prevenci rakoviny?

👉Špičkový protein se lokalizuje v buněčném jádru a potlačuje gen p53, známý také jako strážce genomu, čímž inhibuje opravu DNA. Máte rakovinu prsu nebo vaječníků? Nyní znáte nejpravděpodobnějšího viníka.

 

👉Pokud jde o turbo rakovinu, vědci zjistili, že spike protein narušuje rekombinaci VDJ, komplexní genetický proces adaptivního imunitního systému, který vytváří receptory T-buněk a protilátky, které dokážou rozpoznat a bojovat proti široké škále patogenů. Můžete se vsadit za svůj poslední poplatek za aktualizaci Microsoftu, že Bill „Depopulation“ 👹 Gates 👹 to ví uvnitř i navenek.

 

Uložte si Vaccines.news do záložek  na své oblíbené nezávislé webové stránky, kde najdete aktualizace o takzvaných „vakcínách“, které způsobují rakovinu a  Long-Vax-Syndrom.

 

https://volnyblog.news/rakovina-je-bezne-vyvolavana-vakcinami-od-roku-1960/

 

 

📌 ROZHLAS A TELEVÍZIA SLOVENSKA (RTVS) SA ZMENÍ NA SLOVENSKÚ TELEVÍZIU A ROZHLAS (STVR).

Riaditeľa má voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry (MK) SR. Vyplýva to zo zákona o STVR, ktorý vo štvrtok schválili poslanci Národnej rady (NR) SR. Prijali k nemu aj viaceré pozmeňujúce návrhy od koaličných poslancov. Za zákon hlasovali všetci zo 78 prítomných poslancov, opozícia sa na hlasovaní nezúčastnila.

https://t.me/to_je_nas_svet/27247

 

 

📌 ♨️Ze stránky: PRESIDENT OF UKRAINE ZELENSKYJ PODĚKOVAL FOTBALISTŮM ZA TO, ŽE PORAZILI SLOVENSKO.

 

Především však poděkoval desetitisícům Ukrajicům na stadionu, kteří tam byli. Já tomu nějak nerozumím. Dle video záznamů tam bylo vskutku asi 20 tisíc Ukrajinců a další tisíce před stadionem, ale z 90% muži 20-40 let. Nechápu to, jak může Zelenskyj najednou děkovat těmto lidem a na druhou vyhlásit hon na uprchlíky ze UA v Evropě… Připadá mě jen jedna věc. Ti co byli na stadionu jsou bohatí. Ona ta vstupenka stojí dost peněz, na ty si Zelenskyj netroufne. Ta nucená mobilizace se týká jen těch, co si nemohou finančně dovolit z Ukrajiny zdrhnout… Ty zdvižené pravice UA slyším na vašem uvážení….

https://t.me/to_je_nas_svet/27250

 

 

📌 ⚡️NEÚSPĚCH MÍROVÉHO SUMMITU ZELENSKÉHO:

Západ shrnuje smutné výsledky „mírového summitu“ – spojencům Kyjeva dochází trpělivost, Ukrajina bude de facto rozdělena jako Kypr a nebude přijata do NATO.

https://t.me/to_je_nas_svet/27251

 

 

📌 🐣🐤🐔 21.6.2024, 17:30, Seznam zprávy: MINISTR ZEMĚDĚLSTVÍ MAREK VÝBORNÝ V DOPISE OBCHODNÍM ŘETĚZCŮM VYLÍČIL KATASTROFICKÝ STAV DOMÁCÍCH CHOVATELŮ KUŘAT.

 

((Domáce kuřata jsou v katastrofickém stavu, ale státní, naočkované, v kletcích jsou v pohodě!!! Tech se netýká žádná ptačí chřipka!!!)) Žádá je, aby upřednostnily české maso.😂🙏

 

Inflace potravin se letos uklidnila a zdálo se, že končí také vládní nátlak na obchodní řetězce kvůli drahým potravinám. Pod povrchem ale bublá další problém. Alespoň to tak vypadá z dopisu ministra Marka Výborného, který minulý čtvrtek rozeslal všem obchodním řetězcům v tuzemsku od Globusu po Lidl.

 

„Situace je pro chovatele kuřat chovaných na maso natolik špatná, že uvažují i o ukončení chovů, což by mělo vliv nejen na soběstačnost České republiky v drůbežím mase, ale i na ostatní faktory spojené s chovem kuřat chovaných na maso,“ píše ministr v dopise, který má redakce k dispozici.

 

Z toho, co líčí, jsou chovatelé stále pod velkým tlakem zvýšených cen vstupů – především cen krmných směsí, pohonných hmot a energií. Zmínil i vliv epidemie ptačí chřipky😂 a vysoké inflace.

 

Z dat ministerstva je vidět, že ceny krmných směsí pro výkrm brojlerů jsou skutečně dlouhodobě nadprůměrné. V roce 2022 a 2023 vzrostly nad 11 tisíc korun za tunu. V předchozí dekádě se přitom pohybovaly mezi 7800 Kč a 9 tisíci Kč.

 

PREFERUJTE ČESKÉ!

 

„Naproti tomu výkupní ceny drůbežího masa jsou natolik nízké v porovnání s náklady, že se čeští chovatelé ve velké míře dostali k hranici, kdy je pro ně výroba drůbežího masa nerentabilní,“ stojí v dopise, který pokračuje: „… jejich existence je velmi vážně ohrožena. Navíc je důležité zmínit, že pokud chovatel svůj chov ukončí, jeho obnovení je náročné a v celé řadě případů se již chov neobnoví.“

 

Lidovecký ministr, který se od podzimu na meziresortních schůzkách scházel se zástupci obchodníků a dožadoval se jako jeho předchůdce „přiměřených“ přirážek u potravin, teď obchodníky vyzval, aby preferovali a ve větší míře zařadili do své nabídky maso od lokálních producentů. Požádal je o odpověď.

 

Té se zatím nedočkal, vztahy obou stran jsou delší dobu vyhrocené. Redakci SZ Byznys na otázky odpověděl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza.

 

„Pan ministr od svého nástupu do funkce tlačí na co nejnižší cenu potravin a tady najednou obrátil a písemně požaduje, aby se lidem zdražilo kuřecí maso tím, že nás chce přinutit k nákupu dražšího masa místo toho, aby řešil, proč jsou i přes miliardové dotace čeští producenti i po tolika letech dotací stále nekonkurenceschopní oproti jiným dodavatelům,“ odpověděl.

 

Otázka je, proč ministerstvo oslovuje řetězce, a ne zpracovatele, kteří stojí mezi farmářem a obchodníky. Z resortního monitoringu cen, takzvané komoditní karty, je totiž zřejmé, že k rychlejšímu tempu nárůstu cen došlo na straně průmyslových výrobců a spotřebitelské ceny tento nárůst kopírují. Faktem však je, že farmáři si ceny zvýšili nejméně ze všech.

 

Tak jednoduše ale srovnat ceny nejde, protože ve spotřebitelských cenách, které zachycuje Český statistický úřad, se skrývají dovozy a ty do značné míry statistiky deformují. Někteří dodavatelé masa tvrdí, že mají problém konkurovat levnému dovozovému masu.

„Lidl od nás na začátku roku nevzal ani kilogram řízků.

V Polsku byly obrovské přebytky, kuřecí prodávali za 80 korun kilogram. Za tu cenu ani nevyrobím,“ říká David Bednář, jednatel Drůbežářského závodu Klatovy, který je dvojkou trhu.

 

AKCE ZA PODNÁKUPNÍ CENU

 

Podle něj se obchodní řetězce předhánějí, kdo nabídne v akce levnější prsní řízky, ale za cenu vlastních ztrát na promoakcích a s nulovým ziskem pro dodavatele. „Chtějí obrovské objemy. Dodáte jim prsní řízek za 106 Kč, ale prodávají ho nesmyslně za 89,90 Kč,“ dodal.

 

V minulém roce se přes 64 procent drůbežího masa dovezlo z Polska, 7 procent z Německa. Importy se však v posledních letech podle statistik nenavyšují.

 

Také předchůdce současného ministra Zdeněk Nekula vyvíjel na řetězce soustavný tlak. Vztahy obchodu a ministerstva byly a dosud jsou na bodu mrazu. Nekula například zřídil linku, kde zákazníci, ale i firmy mohly podávat podněty na předražené potraviny a nekalé praktiky řetězců. Inicioval také šetření antimonopolního úřadu, které ale žádné pochybení na straně obchodu nenašlo. Nekula také zvedal podezření z předražování cukru, vajec, jablek či brambor.

 

Obchod prostřednictvím prezidenta SOCR Tomáš Prouzy si to nenechal líbit. Často připomínal vysoké zisky zemědělců v roce 2022 a mluvil o tom, že jejich zájmy hájí agrobaroni.

 

Marek Výborný v tlaku na řetězce nyní pokračuje. Od podzimu svolal několik schůzek, kde trval na stanovení „přiměřených“ obchodních přirážek. Na jedné schůzce padl slib, že obchodníci naplno promítnou lednové zdražení DPH z 15 na 12 procent.

V PROSINCI VŠAK ŘETĚZCE OTOČILY A OZNÁMILY, ŽE DOJDE KE ZDRAŽENÍ JÍDLA. SVAZ TO VYSVĚTLIL PŘECENĚNÍM ZBOŽÍ OD DODAVATELŮ, KE KTERÉMU DOŠLO Z DŮVODU ZDRAŽENÍ ENERGIÍ.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-odebirejte-ceske-maso-chovy-jsou-na-tom-spatne-vyzval-ministr-retezce-254399

 

 

📌🤡 ZELENSKÁ HOVOŘÍ O RUŠTINĚ – dříve mluvila pouze v ní, ale nyní je jí „nepříjemná“. Nyní Zelenská označuje své jazykové znalosti za strategický tah, který lze využít proti Rusku.

https://t.me/to_je_nas_svet/27254

 

 

📌21. června 2024 17:37: PŘI ZÁPASE MEZI SLOVENSKEM A UKRAJINOU BYLA VYVĚŠENA UKRAJINSKÁ VLAJKA S VÝZVOU K OBNOVENÍ VOLEB:

 

Na zápase mistrovství Evropy ve fotbale mezi Slovenskem a Ukrajinou fanoušci vyvěsili ukrajinskou vlajku s nápisem „Vraťte nám volby“.

Praporek se několikrát objevil ve vysílání zápasu, ale po 25. minutě schůze byl odstraněn.

 

Funkční období Volodymyra Zelenského vypršelo 20. května. Prezidentské volby na Ukrajině se měly konat 31. března, ale úřady je zrušily s odvoláním na stanné právo v zemi a všeobecnou mobilizaci.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve uvedl, že kyjevský režim ve skutečnosti nemá zájem na stažení ruských vojsk, protože své setrvání u moci může prodloužit pouze nepřátelskými akcemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4011049

 

 

📌21. června 2024 18:28: PALESTINSKÝ ČERVENÝ PŮLMĚSÍC INFORMOVAL O IZRAELSKÉM ÚTOKU NA UPRCHLICKÉ STANY:

 

Palestinský Červený půlměsíc informoval o izraelském útoku na uprchlické stany ve čtvrti Al-Mawasi v Rafáhu, který měl za následek mrtvé a zraněné.

Zpráva organizace na sociální síti X uvádí, že během izraelského útoku bylo zabito 18 lidí a dalších 35 bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4011081

 

📌21. června 2024 20:45: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZASÁHLY ROZVODNU RADUGA V ENERGODARU, BYL POŠKOZEN TRANSFORMÁTOR:

 

Ukrajinské jednotky zaútočily na rozvodnu Raduga v Záporožském Energodaru. V důsledku útoku došlo k poškození transformátoru.

 

„Specialisté pracují na odstranění problému,“ uvedl kanál Telegram městské správy.       19. června ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily drony na další rozvodnu v Energodaru – Luči. Město bylo bez napětí. Později byla elektřina obnovena, ale samotnou rozvodnu nelze obnovit.

 

Velvyslanec ruského ministerstva zahraničí Rodion Mirošnik již dříve uvedl, že nárůst počtu útoků na Energodar byl důsledkem švýcarského jednání o Ukrajině. „Každý týden zaznamenáváme 100 až 200 příletů dronů,“ řekl.

 

https://www.vesti.ru/article/4011317

 

 

📌21. června 2024 21:24, Guardian: KANADSKÉ ÚŘADY NEDOVOLUJÍ ODBORNÍKŮM STUDOVAT ZÁHADNOU MOZKOVOU CHOROBU:

 

Další přední vědec v Kanadě informoval o záhadném onemocnění mozku. Touto nemocí trpí asi 350 lidí. Vláda však nepovolila výzkum této nemoci.

Informoval o tom na začátku června deník Guardian jeden z předních kanadských výzkumníků Michael Coulthart. Hovořil o záhadném neurodegenerativním onemocnění mozku zaznamenaném v kanadské provincii Nový Brunšvik. Je mu zde vystaveno více než dvě stě lidí. Podle Coultharta: „Expozice životnímu prostředí nebo kombinace expozic spouštějí a/nebo urychlují různé neurodegenerativní syndromy u lidí náchylných k různým onemocněním spojeným s chybným skládáním proteinů, včetně Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby.“ Podle vědce tento jev nezapadá do povrchních paradigmat patologické diagnostiky a složitost problému vytvořila mezeru pro politiky, aby uzavřeli možnost vědců studovat nemoc.

 

Druhým výzkumníkem byl neurovědec profesor Samuel Weiss. Pracuje pro kanadskou federální agenturu zodpovědnou za financování lékařského výzkumu. Weiss nejprve prohlásil, že je připraven shromáždit všechny zdroje k pátrání po zdrojích záhadné nemoci, ale pak od této myšlenky upustil.

 

Britská publikace poznamenává, že první zprávy o čtyřech desítkách obětí neznámého neurologického syndromu v provincii Nový Brunšvik se objevily v roce 2021. Příznaky byly různé. Někteří pacienti silně slintali, jiní měli pocit, že jim po kůži leze hmyz. V roce 2022 nezávislá lékařská komise v Kanadě rozhodla, že pacienti byli s největší pravděpodobností špatně diagnostikováni. Všichni údajně trpí známými nemocemi, například demencí nebo onkologií. Na tomto základě bylo rozhodnuto zastavit všechny studie na pacientech v Novém Brunšviku.

 

Kanadská provincie Nový Brunšvik se nachází na východě země, 83 % jejího území pokrývají lesy. Hlavním městem dvojjazyčné provincie je město Fredericton. Region je domovem 775 tisíc obyvatel. Je to osmá nejlidnatější kanadská provincie. Nový Brunšvik sousedí na severu a severozápadě s Quebecem, na jihovýchodě s Novým Skotskem a na jihozápadě s americkým státem Maine.

 

Pobřežní vody Nového Braunschweigu jsou bohaté na kraby, ústřice a humry. V pobřežních vodách a vnitrozemských vodách provincie žije 53 druhů ryb, včetně: jesetera, amerického úhoře, lososa atlantského, pěti druhů pstruhů, čukučanů, okounů, plotic, aloz, sleďů, tloušťů, mníků, síhů, karasů, paličáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4011278

 

📌21. června 2024 18:59, Expert Juillet: UKRAJINA PODVEDLA CELÝ SVĚT, OBVINILA RUSKOU FEDERACI Z BLOKOVÁNÍ VÝVOZU OBILÍ:

 

Ukrajina podvedla celý svět, řekl v rozhovoru pro portál Club des Vigilants Alain Juillet, bývalý zpravodajský důstojník francouzské vnější bezpečnostní služby DGSE.

Kyjev obvinil Rusko, že blokuje vývoz ukrajinského obilí. Inspekce v Bosporském průlivu však ukázaly, že pouze 5 % veškerého obilí přepravovaného z Ukrajiny bylo odesláno do třetího světa a BRICS. Všechen zbytek obilí, vysvětlil Alain Juillet, byl dodán do západních zemí. Bývalý francouzský zpravodajský důstojník zdůraznil, že obilí z Ukrajiny ve skutečnosti ani nepatřilo Ukrajincům. Byl majetkem amerických společností, které jej prodávaly na Západ.

 

Dohoda o obilí byla uzavřena v létě 2022 za zprostředkování OSN. Dohoda skončila 18. července 2023. Rusko se rozhodlo dohodu neprodloužit, protože její druhá polovina, týkající se dodávek ruského obilí a hnojiv do rozvojových zemí, byla zablokována západními zeměmi.

 

Ruské ministerstvo zemědělství v roce 2024 očekává, že v zemi bude sklizeno až 132 milionů tun obilí, včetně 85-86 milionů tun pšenice. Moskva může vyvézt až 60 milionů tun obilí. Vývoz obilí z Ruska vzroste do roku 2030 na 81 milionů tun, uvedla ruská ministryně zemědělství Oksana Lut na Všeruském polním dni. Ministrův projev odvysílala televize Russia 24 a mediální platforma Smotrim.

 

https://www.vesti.ru/article/4011190

 

 

📌21. června 2024 17:22, Vilfand: ČERVEN 2024 V MOSKVĚ BYL NEJDEŠTIVĚJŠÍ V HISTORII:

 

Letošní červen se v Moskvě stal nejdeštivějším v historii meteorologických pozorování, řekl Roman Vilfand, vědecký ředitel Hydrometeorologického centra.

Meteorolog upřesnil, že za pouhých 20 dní spadlo 185 milimetrů srážek, píše agentura RIA Novosti. Předchozí rekord byl stanoven v roce 1942 – tehdy bylo zaznamenáno 173 milimetrů.

 

Podle Vilfanda se červen v hlavním městě ukázal jako téměř tropický, protože do Moskvy přicházely vzduchové hmoty ze Středomoří a z jižních oblastí Atlantiku.

Připomeňme, že 20. června ruské hlavní město zastihla silná atmosférická fronta – přinesla silné lijáky a vítr. Za pouhou hodinu spadlo v Moskvě 22 milimetrů srážek a nárazy větru dosahovaly 25 metrů za sekundu.

 

Hydrometeorologické centrum dodalo, že fronta opustila Moskevskou oblast a pohybuje se směrem k Rjazani a Vladimiru.

 

https://www.vesti.ru/article/4010992

 

 

📌21. června 2024 18:01: BELGIE SE POSTAVILA PROTI ZABAVENÍ AKTIV RUSKÉ FEDERACE A POŽADUJE ROZLOŽENÍ RIZIK:

 

Belgie se postavila proti zabavení ruských aktiv zmrazených v Evropské unii a požaduje „rozložení rizik“ u půjčky Ukrajině, uvedl belgický ministr financí Vincent van Peteghem.

 

V Lucemburku, kde se konala ministerská schůzka EU, novinářům řekl, že je zásadně důležité, aby se Belgie nedotýkala zmrazených aktiv Ruské federace, „protože změna jejich vlastníka může mít nepředvídatelné důsledky ve finanční a právní rovině“.

Belgie předsedá Radě EU do konce měsíce. V jeho jurisdikci je depozitář Euroclear, na jehož účtech je většina aktiv Ruské federace zmrazena v Evropské unii.

 

https://www.vesti.ru/article/4011113

 

 

📌21. června 2024 19:37, BD: FRANCIE PODPOŘÍ LIBANON V ROZMÍSTĚNÍ VOJSK NA HRANICI S IZRAELEM:

 

Francie podpoří libanonskou armádu, pokud se Bejrút rozhodne nasadit ji na hranici s

Izraelem v rámci bezpečnostní mise.

 

Podle nejmenovaného francouzského představitele, kterého cituje Breaking Defense, Francie zvažuje různé iniciativy na pomoc Libanonu.

 

„Musíme být připraveni přispět k posílení přítomnosti libanonských ozbrojených sil v jižním Libanonu, abychom pomohli zajistit… suverenitu libanonského státu,“ řekl.

 

Generální tajemník OSN António Guterres již dříve připustil, že riziko rozšíření konfliktu na Blízkém východě je reálné kvůli zhoršení situace na hranicích Izraele a Libanonu.

 

  1. června IDF oznámila schválení bojového plánu pro ofenzívu v Libanonu.

 

https://www.vesti.ru/article/4011231

 

 

📌21. června 2024 22:19, LEBEDĚV: ZAHRANIČNÍ INSTRUKTOŘI BYLI ZNIČENI PŘI ÚDERU RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL NA GRIBOVKU:

 

Během úderu na vesnici Gribovka v Oděské oblasti bylo zničeno až 200 ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny, mezi nimiž byli zahraniční instruktoři, uvedl koordinátor Nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv.

 

Upřesnil, že instruktoři mluvili anglicky, píše RIA Novosti. Civilisté nebyli zraněni.

 

Připomeňme, že 5. června Vladimir Putin řekl, že zahraniční instruktoři, kteří přišli na Ukrajinu, již trpí ztrátami. V Evropě a ve Spojených státech se však snaží o své smrti mlčet, dodal ruský vůdce.

 

Litva však již otevřeně deklaruje svůj záměr vyslat své instruktory do zóny konfliktu. Podle ministra zahraničních věcí pobaltského státu Gabrielia Landsbergise jsou jednání na technické úrovni.

 

https://www.vesti.ru/article/4011372

 

 

📌21. června 2024 13:30: UKRAJINA V REAKCI NA ZRUŠENÍ BEZVÍZOVÉHO STYKU ZAVEDE OMEZENÍ VSTUPU PRO IZRAELSKÉ OBČANY:

 

Kyjev připravuje reakci na faktické zrušení bezvízového režimu pro ukrajinské občany do Izraele. Ukrajinská ambasáda v Izraeli to oznámila na své stránce na sociálních sítích.

 

Tel Aviv již dříve zavedl nová pravidla pro vstup od 1. června. Podle nich jsou občané zemí s bezvízovým přístupem do Izraele povinni požádat o povolení k 90dennímu pobytu v zemi. Tento postup se vztahuje i na Ukrajince, pro které platí bezvízový styk s Izraelem od roku 2010.

 

„Nedávné izraelské kroky, jako je omezení přístupu ukrajinským uprchlíkům a odepření vstupu mnoha Ukrajincům, napjaly bilaterální vztahy. Posledně jmenovaný požadavek ve skutečnosti ruší bezvízový režim,“ uvedli ukrajinští diplomaté.

 

Kyjev slíbil, že zavede podobné požadavky pro izraelské občany, včetně poutníků. Ukrajina je zároveň otevřena dialogu s Izraelem s cílem dohodnout se na změnách v této oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4011433

 

 

📌21. června 2024 13:25: RUSKÝ PILOT SE V SÝRII VYHNUL SRÁŽCE SE TŘEMI MQ-9 REAPERY:

 

Ruský pilot Su-35 zabránil srážce se třemi bezpilotními letouny MQ-9 Reaper koalice vedené USA na obloze nad syrskou provincií Homs. Oznámil to zástupce velitele CPVS generálmajor Jurij Popov.

 

Upřesnil, že ruský letoun prováděl plánovaný let, ale ve výškách sedmi až osmi tisíc metrů se k němu nebezpečně přiblížily tři průzkumné a úderné UAV.

 

„Ruský pilot, který prokázal vysokou profesionalitu, včas přijal nezbytná opatření, aby kolizi zabránil,“ uvedl Popov.

 

Kromě toho čtyři stíhačky F-15, dva Typhoony a šest útočných letounů A-10 Thunderbolt porušovaly dekonfliktní protokoly 12krát denně.

https://www.vesti.ru/article/4011389

 

 

📌21. června 2024 21:55: ČÁST ENERGODARU ZŮSTALA BEZ ELEKTŘINY A VODY PO ÚDERU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA ROZVODNU:

 

Většina Energodaru zůstala bez vody a elektřiny v důsledku útoku dronu ozbrojených sil Ukrajiny na rozvodnu Raduga. Oznámil to na svém kanálu Telegram šéf obce Eduard Senovoz.

 

Podle něj to byla jediná rozvodna, která zásobovala město elektřinou po zničení rozvodny Luč ukrajinskými ozbrojenci. Senovoz upřesnil, že v důsledku útoku nebyl nikdo zraněn.

 

Záporožská jaderná elektrárna oznámila, že úder ozbrojených sil Ukrajiny na Radugu neovlivnil provoz stanice.

 

https://www.vesti.ru/article/4011363

 

 

📌21. června 2024 22:02: KABINET MINISTRŮ SCHVÁLIL NÁVRH DOHODY S INDIÍ O POSTUPU VZÁJEMNÉHO VYSÍLÁNÍ VOJSK:

 

Kabinet ministrů Ruské federace schválil návrh dohody mezi Moskvou a Novým Dillí, která určuje postup pro vysílání ruského vojenského personálu, letadel a lodí do Indie a indické armády do Ruska.

 

Dokument také počítá se vzájemnou materiální a technickou podporou armády. Nařízení vlády je zveřejněno na portálu právních informací.

 

Ministr hospodářského rozvoje Ruské federace Maxim Rešetnikov 21. června uvedl, že Rusko a Indie pracují na spuštění skupinové bezvízové výměny turistů.

 

Vedoucí oddělení dodal, že takové programy již existují s Čínou a Íránem. Díky bezvízovému styku se podařilo dosáhnout čísla 450 tisíc vzájemných turistických cest.

 

https://www.vesti.ru/article/4011369

 

 

📌22. června 2024 2:19: DVA UKRAJINSKÉ BEZPILOTNÍ LETOUNY BYLY ZNIČENY NAD OKRESEM SURAZH V BRJANSKÉ OBLASTI:

 

Síly protivzdušné obrany sestřelily další nepřátelský dron v Brjanské oblasti.

 

„Pokus kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů byl zmařen. Dva bezpilotní letouny leteckého typu byly zničeny nad okresem Surazhsky silami protivzdušné obrany,“ napsal na kanálu Telegram gubernátor regionu Alexander Bogomaz.

 

Upřesnil, že v důsledku incidentu nebyl nikdo zraněn, nedošlo k žádné destrukci.

 

Dříve, v noci z 20. na 21. června, zaútočilo 117 ukrajinských dronů leteckého typu na civilní objekty na ruském území, 114 z nich bylo sestřeleno.

 

https://www.vesti.ru/article/4011509

 

 

📌22. června 2024 0:00: V RUSKU – DEN PAMÁTKY A SMUTKU:

 

V Rusku je 22. červen Dnem vzpomínek a smutku. Letos si připomínáme výročí začátku Velké vlastenecké války. V roce 1941 vtrhla vojska nacistického Německa na území Sovětského svazu. Začala zuřivá a krvavá válka. Trvala tisíc čtyři sta osmnáct dní a skončila úplnou porážkou nacistického Německa a zemí, které ho podporovaly. Sovětský svaz nejvíce přispěl k vítězství a utrpěl největší ztráty – zemřelo více než 27 milionů sovětských občanů.

 

https://smotrim.ru/video/2824765

 

 

📌21. června 2024 6:36, NYT: DESÍTKY TISÍC UKRAJINSKÝCH MUŽŮ SE SKRÝVAJÍ PŘED MOBILIZACÍ:

 

Novináři amerického deníku The New York Times uvedli počet Ukrajinců, kteří se vyhýbají odvodu do ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Jak bylo vysvětleno v americkém vydání The New York Times, řada mužů na Ukrajině se v obavách, že branná povinnost je jednosměrnou jízdenkou v krvavé válce, skrývá doma, aby se vyhnuli setkání s důstojníky základní služby (TCC).

 

Není jasné, kolik mužů se skrývá, ale ve velkých městech, jako je Kyjev a Lvov, mají skupiny na sociálních sítích, které varují účastníky před pohybem branců, desítky tisíc členů.

 

Novinářům NYT se podařilo mluvit s některými z těchto potenciálních branců. Všichni vyjádřili strach ze smrti ve vojenském konfliktu. Mnozí také uvedli, že jsou proti branné povinnosti kvůli tvrdým podmínkám mobilizace a nedostatečnému výcviku.

 

Mobilizací na Ukrajině trpí nejen lidé, ale i celá průmyslová odvětví.

 

https://www.vesti.ru/article/4011484

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 22.06.2024“:

➡️☭☆ V Omsku padaly kroupy o velikosti křepelčího vejce a kraj navíc zasypal prudký liják. Nejvíce následky pocítili letní obyvatelé – špatné počasí poškodilo jejich výsadbu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Požár ve skladech v Rostově na Donu, kde se pravděpodobně nachází severokavkazská zásobovací základna ruského ministerstva vnitra, byl lokalizován na 700 metrech čtverečních, uvedlo regionální ministerstvo pro mimořádné situace.

 

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Na utkání Eura 2024 mezi Ukrajinou a Slovenskem fanoušci vyvěsili ukrajinskou vlajku s nápisem „vraťte nám volby“ (visela 25 minut).

Prezidentské volby na Ukrajině se měly konat 31. května, Zelenskému ústavní období vypršelo 20. května.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Motorové pušky skupiny vojsk „Západ“ zničily maskovaný oporník a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil ve směru Svatovský

🗺 Nepřátelské pozice v lesním pásu byly objeveny během leteckého průzkumu pomocí bezpilotního letounu.

Po obdržení souřadnic nepřátelských opevnění se posádka BMP-3 rozjela na palebnou pozici a způsobila nepříteli požární poškození.

Posádky UAV řídily ničení cílů v reálném čase.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Kabinet ministrů Ruské federace schválil návrh dohody o postupu vzájemného vypravování vojenských formací, válečných lodí a vojenských letadel Ruska a Indie. Mišustin pověřil ministerstvo obrany za účasti ministerstva zahraničních věcí, aby jednalo s Indií a po dosažení dohody podepsalo příslušný dokument.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Akce „Linie paměti“, věnovaná uchování památky Velké vlastenecké války, se konala na krymském nábřeží v Moskvě, účastníci zapálili 1418 svíček – podle počtu dní trvání války

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Střelec 152mm samohybné dělostřelecké lafety 2S3 s volacím znakem Zolotoy hovořil o své houfnici a konfrontaci s otravnými nepřátelskými drony

„Když se trefíte dobře, okamžitě vás začnou zjišťovat,“ říká servisní technik. „Drony byly poblíž, ale zareagovali jsme rychle. Hlásí se nám a my se okamžitě schováváme.“

Jakmile dorazí informace, že nepřátelští „ptáci“ byli potlačeni, ruští dělostřelci se vrátí na své pozice a pokračují v útocích na nepřítele.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *