, ,

21.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:⚔️DÍKY POMOCI ZELENÝCH JAK USA PLÁNOVALY HOSPODÁŘSKOU DESTRUKCI NĚMECKA A EU…

21.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY:⚔️DÍKY POMOCI ZELENÝCH JAK USA PLÁNOVALY HOSPODÁŘSKOU DESTRUKCI NĚMECKA A EU

 

📌20. září 2024: POSTIŽENO 3800 ZAMĚSTNANCŮ: VOZY VW A BMW ČASTO SJÍŽDĚJÍ Z MONTÁŽNÍ LINKY S OZDOBNÝMI LIŠTAMI OD WKW AUTOMOTIVE. DODAVATEL JE ALE V KRIZI A NYNÍ PODAL NÁVRH NA KONKURZ.

 

Záchrana se zdála být blízko. Na konci června tiskové zprávy uváděly, že akcionáři automobilového dodavatele WKW Automotive dosáhli dohody s americkým investorem na podmínkách převzetí churavějící skupiny. Ale nyní je to jasné: dohoda padla – alespoň prozatím – a situace pro WKW je nyní kritičtější než kdy předtím. Podle informací WirtschaftsWoche v pátek podaly návrhy na insolvenci Walter Klein GmbH & Co. KG a WKW Aktiengesellschaft.

Okresní soud ve Wuppertalu jmenoval Joachima Exnera z advokátní kanceláře Dr. Beck & Partner jako prozatímní insolvenční správce.

 

https://www.msn.com/de-de/finanzen/top-stories/3800-mitarbeiter-betroffen-autozulieferer-wkw-ist-insolvent/ar-AA1qUtEk?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=56dff297491f48cb85da5af9043cc1c4&ei=9

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️🟥20. září 2024: DÍKY POMOCI ZELENÝCH JAK USA PLÁNOVALY HOSPODÁŘSKOU DESTRUKCI NĚMECKA A EU

 

👉Před dvěma lety vyšel na světlo světa americký list, který nejen že téměř prorocky předpovídal ekonomický vývoj v Německu, ale také jej označil za cíl pro USA, který bylo možné realizovat jen díky ♻️německým Zeleným. Vše, co v něm bylo napsáno, se nyní stalo…

 

🟥 JAK SPOJENÉ STÁTY PLÁNOVALY EKONOMICKÉ ZNIČENÍ NĚMECKA A EU:

 

👉Před dvěma lety se stal známým americký dokument, který nejen přímo prorocky předpověděl hospodářský vývoj v Německu, ale označil jej za cíl USA, který lze realizovat pouze díky německým Zeleným. VŠE, CO V NĚM BYLO, SE MEZITÍM STALO.

 

👉Bude to jeden z mých obávaných, velmi dlouhých článků. To je však nevyhnutelné, protože se jedná o velmi složitou záležitost. Stručně řečeno, jedná se o následující:

 

👉V lednu 2022 byl pro americkou vládu napsán dokument, v němž bylo řečeno, že tehdejší ekonomické problémy USA lze vyřešit pouze tak, že se z Evropy do USA dopraví kapitál a výroba.

V dokumentu byl také nastíněn plán, jak by to mělo být provedeno.

Když dnes čtete papír, čte se to jako proroctví, protože všechno se stalo přesně tak, jak je uvedeno v dokumentu, který se stal veřejně známým před dvěma lety.

 

👉Klíčovou roli při ničení německé a evropské ekonomiky ve prospěch americké ekonomiky přisuzovali v dokumentu němečtí Zelení, kteří byli v dokumentu označeni jako „silně dogmatické, ne-li přímo horlivé hnutí“, které proto lze snadno nasměrovat chtěným směrem.

Vlastnosti a nedostatečná profesionalita jejích vůdců – především Annaleny Baerbockové a Roberta Habecka – naznačují, že je pro ni téměř nemožné přiznat si své chyby včas.

 

👉V tomto článku si budu pamatovat historii papíru pro všechny, kteří si nepamatují nebo nikdy neslyšeli o papíru, který se stal známým v září 2022, a poté velmi podrobně citovat z papíru a komentovat citace. Při tom uvidíme, že papír byl přímo prorocký, protože prakticky všechno proběhlo přesně tak, jak to bylo doporučeno v dokumentu jako plán pro americkou vládu.

Proto se jedná o velmi dlouhý článek, ale jsem si jistý, že stojí za to číst velmi pozorně.

 

🟥„OSLABENÍ NĚMECKA, POSÍLENÍ USA“:

 

👉Dne 1. září 2022 jsem jako první na světě vydal dokument s názvem „Oslabení Německa, posílení USA“, který byl podle toho v lednu 2022 vytvořen randskou korporací pro různé americké vládní agentury a americké demokraty.

Ten papír mi byl přehráván z nějakého zdroje, takže jsem nemohl zaručit jeho pravost.

Ale protože se již dlouho intenzivně zabývám prací RAND Corporation a dobře znám její styl, považoval se tento dokument za pravý, zejména proto, že byl i obsahově velmi přesvěd čivý.

 

👉Ve dnech po mém vydání o tom informovala i další mezinárodní (hlavně alternativní) média, a protože jsem nepublikoval anglický originál, poznal jsem z těchto zpráv.

To museli dostat i jiní, neboť překlad mého německého překladu zpět do angličtiny by nikdy nemohl stoprocentně odpovídat původnímu textu, který mám před sebou, což se však stalo.

Je zřejmé, že v srpnu 2022 se tento dokument objevil v žurnalistických kruzích a já jsem byl jen první, kdo riskoval zveřejnění, i když jsem byl vystaven riziku, že se zesměšňuji a zesměšňuji.

 

👉Můj první článek z 1. září 2022 s kompletním překladem papíru najdete zde, originál zde.

 

👉Papír v následujících dnech rozvířil několik prachů a byl citován různými médii (dne 5. září 2022 byl o mně dokonce vytvořen švédský článek na Wikipedii , protože švédská média se tímto tématem prominentně zabývala, přičemž západní mainstreamová média, jako například dpa-„Faktchecker“, označila „pravost domnělého tajného dokumentu“ za „velmi spornou“.

Sám jsem v podrobném článku vysvětlil, proč je dokument podle mého názoru skutečný, i když jsem to nemohl a nemohu zaručit.

 

👉Obratel, který vyvolaly mé a další publikace o několik dní později, byl tak velký, že 14. září, tedy dva týdny po mém zveřejnění, byla randská korporace nucena v oficiálním prohlášení popřít pravost dokumentu.

 

TO VŠAK NEMÁ CO ŘÍCI, PROTOŽE DOKUMENT BYL KLASIFIKOVÁN JAKO TAJNÝ, A PROTO RAND NESMĚL POTVRDIT SVOU PRAVOST, DOKUD NEBYL UVOLNĚN.

 

👉Rand měl tedy jen dvě možnosti, jak se s tím vypořádat:

 

👉ZA PRVÉ, ignorovat to, za druhé, dementovat to. Vzhledem k tomu, že ignorování se stalo nemožné kvůli mediální pozornosti, RAND po dvou týdnech vyvrátil pravost.

Ale dementi RAND nepomůže v otázce pravosti z výše uvedených důvodů, protože nevíme, zda RAND dementoval, protože je to padělek, nebo protože to bylo skutečné, ale tajné.

 

🟥POZADÍ PAPÍRU RAND:

 

👉Kmenové čtenáři Anti-Spiegel dobře znají RAND Corporation, protože často referuji o jejich dokumentech a studiích.

RAND je jedním z nejvlivnějších mozkových trustů v USA, a když RAND něco píše, vláda USA to obvykle provádí, jak jsem podrobně ukázal v roce 2021 na základě studie RAND z roku 2019, jejíž návrhy a požadavky byly prakticky všechny realizovány o dva roky později.

 

👉Abychom porozuměli tajnému dokumentu RAND z ledna 2022 (jehož pravost RAND Corporation popírá), musíme se vrátit do té doby.

 

👉Na konci roku 2021 napětí mezi NATO pod vedením USA a Ruskem vystupňovalo kvůli tomu, že NATO urychlilo vstup Ukrajiny do aliance, a Rusko navrhlo USA a NATO v prosinci 2021 jako poslední možnost mírového urovnání vzájemných bezpečnostních záruk .

 

👉Dnes víme, že Západ zahájil válku na Ukrajině nejpozději od listopadu 2021, protože místo toho, aby hledal řešení jednání s Ruskem, vypracoval nejpozději od listopadu 2021 své sankce proti Rusku, které pak vstoupily v platnost koncem února 2022.

 

👉USA a NATO proto na přelomu ledna a února 2022 velmi arogantním tónem odmítly vyjednávat o vzájemných bezpečnostních zárukách navržených Ruskem, protože Západ vedený USA chtěl eskalaci, protože doufal, že sankce budou moci Rusko rychle srazit na kolena.

 

👉Tajný papír RAND (jehož pravost RAND popírá) je datován do 25. ledna 2021, kdy je pravý (o čemž jsem nyní více než přesvědčen), takže pochází právě z této doby.

To znamená, že to bylo součástí příprav SPOJENÝCH STÁTŮ na eskalaci na Ukrajině, na které se USA připravovaly a které vyprovokovaly svým odmítnutím jednání s Ruskem.

 

🟥VŠE PROBĚHLO PODLE PLÁNU:

 

👉V dokumentu je načrtnuta tehdejší hospodářská situace USA a je konstatováno, že USA se z ekonomického minima vymaní pouze tehdy, když přitáhnou kapitál a výrobu z Evropy.

 

ROZHODUJÍCÍ BYLY DVĚ VĚCI:

👉Za prvé: eskalace války na Ukrajině s cílem démonizovat Rusko a postavit Evropu proti Rusku, a

👉ZA DRUHÉ, ukončení dodávek levných zdrojů energie z Ruska do Evropy, aby evropská ekonomika dostala těžkou ránu, která je nutí, aby svůj kapitál a výrobu do USA přemístění, protože výroba v Evropě se stala nerentabilní!

 

👉Jak jsem řekl, toto bylo napsáno v lednu 2022 a já jsem publikoval tento dokument v září 2022. Není to tedy žádná loupeživá pistole, kterou jsem s vědomím dnešní doby napsal, neboť jsem ji 1. září 2022 vydal.

 

👉NORD STREAM v té době ještě existoval a škodám na německé a evropské ekonomice by se dalo předejít, pokud by se ropovody znovu zapnuly. Je zřejmé, že situace je dnes úplně jiná než v lednu nebo září 2022.

 

Tento dokument však již popsal současný stav jako výsledek, který si přeje a o který usiluje americká vláda, a také to, jak by toho mělo být dosaženo, bylo v dokumentu.

 

Abych to doložil, budu nyní velmi podrobně citovat z papíru a komentovat citáty. Poté se

můžete rozhodnout, zda se podělíte o mé hodnocení papíru a jeho pravosti.

 

🟥ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ AMERICKÉ EKONOMIKY:

 

Na přelomu roku 2021/2022 měla americká ekonomika vážné problémy, které byly popsány na začátku dokumentu, v neposlední řadě kvůli tehdy ještě platným koronickým opatřením.

 

K ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ BYLO NAVRŽENO:

 

👉Je naléhavě nutné, aby zdroje proudily do národní ekonomiky, zejména do bankovního systému. Pouze evropské země, které jsou vázány závazky EU a NATO, budou schopny tyto závazky zajistit bez značných vojenských a politických nákladů.“

 

RAND V DOKUMENTU TAKÉ POUKÁZAL NA NEBEZPEČÍ, ŽE SLÁBNOUCÍ USA BY MOHLY ZTRATIT KONTROLU NAD SVÝMI VAZALY V EVROPĚ, COŽ BYLO FORMULOVÁNO TAKTO:

 

👉Hlavní překážkou je rostoucí nezávislost Německa. I když je to stále země s omezenou suverenitou, po celá desetiletí důsledně usilovala o zrušení těchto omezení a o to, aby se stala zcela nezávislým státem.

Tento pohyb je pomalý a opatrný, ale stálý.

Extrapolace ukazuje, že konečného cíle lze dosáhnout až za několik desítek let.

👉Pokud jednoho dne opustíme Evropu, Německo a Francie budou mít velkou šanci dosáhnout úplného politického konsenzu.  

👉Itálie a další země staré Evropy – zejména bývalí členové ESUO – by se k nim pak mohly za určitých podmínek připojit.  

👉Británie, která v současné době není členem Evropské unie, nebude sama schopna odolat tlaku francouzsko-německého dua.  

👉Až tento scénář nastane, Stane se Evropa nejen hospodářským, ale i politickým konkurentem Spojených států.
Navíc, bude-li USA po určitou dobu postiženy domácími politickými problémy, bude stará
👉Evropa schopna účinněji odolávat vlivu východoevropských zemí orientovaných na Ameriku.“

 

👉S cílem posílit vlastní ekonomiku, a tím i moc USA, RAND požadoval, aby zdroje z Evropy proudily do americké ekonomiky, což by mělo pro USA požadovaný vedlejší efekt, že oslabení Německa – a tím i EU jako celku – by znamenalo „rostoucí nezávislost“ Německa.

 

👉To by mohlo v konečném důsledku vést ke ztrátě kontroly USA nad Evropou, pokud by USA byly současně „po určitou dobu postiženy domácími politickými problémy“.

 

RAND CHTĚL UDEŘIT DVĚ MOUCHY JEDNOU RANOU, TOTIŽ POSÍLIT AMERICKOU EKONOMIKU A ZAJISTIT TRVALOU KONTROLU NAD EVROPOU:

 

POSÍLENÍ AMERICKÉ EKONOMIKY BY MĚLO BÝT PROVEDENO NA ÚKOR EVROPANŮ, KTEŘÍ BY TÍM BYLI OSLABENI A VE VÝSLEDKU BY ZŮSTALI POD KONTROLOU USA.

 

👉Jak se to mělo udělat, bylo také popsáno v dokumentu. A k tomu se dostáváme teď.

 

🟥CHTĚNÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE V EVROPĚ:

 

👉K tomu, aby evropské firmy přesunuly svůj kapitál a výrobu do USA, potřebovala americká vláda v Evropě hospodářskou krizi.

 

V DOKUMENTU RAND SE PÍŠE:

 

👉Nárůst toku zdrojů z Evropy do USA lze očekávat, pokud se Německo dostane do kontrolované hospodářské krize. Tempo hospodářského rozvoje v EU je téměř nealternativně závislé na situaci německého hospodářství a je to Německo, kdo nese hlavní tíhu výdajů na chudší členy EU.

👉Současný německý ekonomický model je založen na dvou pilířích. Jedná se o neomezený přístup k levným ruským energetickým zdrojům a k levné francouzské elektřině díky provozu jaderných elektráren. Význam prvního faktoru je mnohem vyšší.

Přerušení ruských dodávek může vyvolat systémovou krizi, která by byla zničující pro německou ekonomiku a nepřímo pro celou Evropskou unii.“

 

NA PAMÁTKU:

 

👉Dokument byl vládě USA předán 25. ledna. Nord Stream 1 tehdy ještě běžel a Nord Stream 2 stál (oficiálně) těsně před otevřením.

A ruská intervence na Ukrajině v té době ještě neexistovala.

Přesto RAND již předem naplánoval tento vývoj, který by donutil německou vládu oddělit se od ruských dodávek energie, což by „vyvolalo systémovou krizi, která by byla pro německou ekonomiku a nepřímo i pro celou Evropskou unii zničující“.

 

🟥ÚTOK I NA FRANCII:

 

Jak dalece společnost RAND corporation předvídala, ukazuje následující odstavec:

 

👉 „Francouzský energetický sektor by se také mohl brzy dostat do velkých problémů. Předvídatelné zastavení dodávek jaderného paliva kontrolovaného Ruskem v kombinaci s nestabilní situací v oblasti Sahelu by francouzské energetické odvětví dostalo do kritické závislosti na australských a kanadských palivech.“

 

V době psaní dokumentu byly problémy Francie v oblasti Sahelu ještě zvládnutelné.

 

POUZE V MALI DOŠLO V ROCE 2021 K PŘEVRATU PROTIFRANCOUZSKÝCH SIL, K PŘEVRATU V BURKINĚ FASO DOŠLO 24. LEDNA 2022, DEN PŘED DATEM VYTVOŘENÍ DOKUMENTU RAND, A PROTO SE V NĚM JEŠTĚ NEPOČÍTALO.

 

ROZHODUJÍCÍ PUČ V NIGERU, ODKUD FRANCIE DO TÉ DOBY LEVNĚ ODEBÍRALA SVŮJ URAN, SE KONAL AŽ V LÉTĚ 2023.

 

👉Navzdory tomu RAND již tento vývoj předvídal a začlenil jej do své strategie oslabení Evropy.

 

👉Zvýšení nákladů, které musí Francie zaplatit za svůj uran, bylo součástí plánu oslabit německou ekonomiku, aby jí byla odebrána „levná francouzská elektřina díky provozu jaderných elektráren“.

 

👉Když to člověk ví, není divu, že USA ignorovaly všechny žádosti Francie o izolaci Nigrské pučistické vlády a obnovení svrženého, věrně oddaného nigerského prezidenta.

 

👉Místo toho americká vláda rychle hledala způsoby jak se vyrovnat s pučisty.

 

USA se aktivně podílely na oslabení francouzského vlivu v sahelské oblasti, aby oslabily Francii.

 

🟥„JEDINÝ ZPŮSOB, JAK ZARUČIT, ŽE NĚMECKO ODMÍTNE DODÁVKY RUSKÉ ENERGIE:

 

👉RAND pak ve svém dokumentu uvažoval, jak by se německá vláda mohla na vlastní škodu odtrhnout od levného ruského plynu, přičemž jádrem byla akce USA proti Nord Stream 2, neboť plynovod byl v té době oficiálně bezprostředně před uvedením do provozu. Tomu by se mělo z pohledu USA zabránit.

 

VEŘEJNOST SI TEHDY MYSLELA, ŽE SE PLYNOVOD BRZY ROZSVÍTÍ, ALE V LEDNU 2022 SI BYLI LIDÉ NA RAND JISTI, ŽE SE TO NESTANE:

 

👉 „Kvůli koaličním tlakům nemá německé vedení situaci v zemi plně pod kontrolou.

👉DÍKY NAŠIM PŘESNÝM AKCÍM BYLO MOŽNÉ ZABRÁNIT SPUŠTĚNÍ PLYNOVODU NORD STREAM 2 NAVZDORY ODPORU LOBBISTŮ Z OCELÁŘSKÉHO A CHEMICKÉHO PRŮMYSLU.“

 

👉A spolková vláda, přesněji řečeno kancléř Scholz osobně, 22. února 2022 zastavila proces certifikace Nord Stream 2, tedy ještě před ruskou intervencí na Ukrajině.

 

👉Zdá se, že to bylo v zákulisí již dříve dohodnuto, jinak nelze vysvětlit, proč RAND v lednu 2022 napsal, že uvedení plynovodu do provozu již bylo zabráněno.

 

👉Přesto bylo u RAND nejisté, zda by spolková vláda rozhodnutí ještě zvrátila, pokud by tlak v Německu narůstal:

 

👉Dramatické zhoršení životní úrovně by však mohlo vést německé vedení k tomu, aby přehodnotilo svou politiku a vrátilo se k myšlence evropské suverenity a strategické autonomie.“

 

👉Pokud věříte zdobená Seymoura Hershe o rozbití Severních proudů, příprava na rozbití byla přísně tajná a u RAND o tom nikdo nevěděl, ale u RAND a ve Washingtonu bylo vidět nebezpečí, že by federální vláda mohla padnout, což je důvod, proč SE RAND zamýšlela nad tím, Jak tomu zabránit:

 

👉 „Jediným možným způsobem, jak zaručit, že Německo odmítne dodávky ruské energie, je zapojení obou stran do vojenského konfliktu na Ukrajině. Naše další kroky v této zemi nevyhnutelně povedou k vojenské reakci Ruska.

Rusové samozřejmě nebudou moci nechat bez odezvy masivní tlak ukrajinské armády na neuznané Donbaské republiky.

TO BY UMOŽNILO PROHLÁSIT RUSKO ZA AGRESORA A UPLATNIT CELÝ BALÍČEK DŘÍVE PŘIPRAVENÝCH SANKCÍ PROTI ZEMI.“

 

🟥ČÍM SILNĚJŠÍ BUDE NĚMECKO SLOUŽIT, TÍM VĚTŠÍ BUDE JEHO ROLE:

 

To je přesně to, co se stalo potom.

 

👉SPOJENÉ STÁTY odmítly jednání o vzájemných bezpečnostních zárukách, která navrhlo Rusko na přelomu ledna a února 2022, a zároveň Kyjev s podporou USA výrazně zesílil ostřelování Donbasu, jak tehdy informovala OBSE.

 

RAND VŠECHNO PŘEDEM NAPLÁNOVAL:

 

👉Rusko mělo být vyprovokováno natolik, že si dokázalo pomoci pouze vojenským zásahem na Ukrajině, zatímco západní sankce byly již hotové v šuplících a mediální kampaň, která měla Rusko prohlásit za agresora, byla také připravena.

 

👉Tlak na federální vládu byl poté obrovský a my si pamatujeme, že některá z pozdějších rozhodnutí byla učiněna až po masivním tlaku médií a z Washingtonu, jako je například dodávka tanků Leopard.

 

👉Cílem americké vlády bylo „zapojení obou stran (Ruska a Německa) do vojenského konfliktu na Ukrajině“ s cílem „zaručit odmítnutí ruských dodávek energie Německem“.

 

A TO, JAK ZNÁMO, FUNGOVALO, PROTOŽE SPOLKOVÁ VLÁDA UDĚLALA PŘESNĚ TO, CO RAND CHTĚL!

 

👉V této souvislosti je třeba připomenout nástupní návštěvu spolkového ministra hospodářství Habecka do Washingtonu na začátku března 2022.

 

Focus v té době psal toto:

👉 „Čím silnější bude Německo sloužit, tím větší bude jeho role.“ Tato slova řekl ministr hospodářství Robert Habeck při své dvoudenní návštěvě Ameriky. Ve Spojených státech je prý potěšeno, že Německo je připraveno „vykonávat sloužící vedoucí úlohu“.

 

🟥ROLE ZELENÝCH:

 

👉Ne bezdůvodně jsem připomínal Habeckovu inaugurační návštěvu ve Washingtonu, protože Zelení, jmenovitě Robert Habeck a Annalena Baerbocková, hrají klíčovou roli v dokumentu RAND a jsou v něm jako jediní němečtí politici jmenováni jmenovitě, protože v dokumentu stojí:

 

👉Předpokladem pro to, aby se Německo dostalo do této pasti, je vedoucí role zelených stran a ideologie v Evropě.  

👉Němečtí Zelení jsou silně dogmatické, ne-li horlivé hnutí, což jim umožňuje snadno je přimět k tomu, aby ignorovali ekonomické argumenty.

V tomto ohledu němečtí Zelení překonávají své protějšky ve zbytku Evropy.

 

👉Osobní vlastnosti a nedostatečná profesionalita jejich vůdců – především Annaleny Baerbockové a Roberta Habecka – naznačují, že je pro ně téměř nemožné přiznat si své chyby včas.“

 

👉Dokument nese datum 25. ledna 2022 a jeho text jsem publikoval jako první na světě 1. září 2022. Dnes, o dva roky později, v září 2024, se to, co tam bylo napsáno, více než potvrdilo, protože do jaké míry spolková vláda – a především Zelení – „ignoruje ekonomické argumenty“. Dnes překoná snad vše, co si na začátku září 2022 dokázali představit i vyzývaví kritici Zelených. Ale stalo se to.

 

👉O tom, jak toho dosáhnout – a jak toho bylo dosaženo ve skutečnosti – RAND tehdy napsal:

 

👉Tak bude stačit rychle zformovat mediální obraz Putinovy agresivní války, aby se Zelení stali žhavými a tvrdými zastánci sankcí, „stranou války“.

Tímto způsobem lze bez překážek zavést sankční režim.

Nedostatek profesionality současných lídrů nedopustí, aby se situace změnila, i když negativní dopady volených politik budou dostatečně jasné.

Partneři v německé vládní koalici budou muset jednoduše následovat své spojence – alespoň do té doby, než bude břemeno ekonomických problémů větší než strach z vyprovokování vládní krize.“

 

🟥PLÁNOVANÁ TRVALÁ ROZTRŽKA MEZI NĚMECKEM A RUSKEM:

 

A ještě jedna věc, kterou RAND tehdy předvídal:

 

👉 „Ale i když budou SPD a FDP ochotny postavit se Zeleným, možnosti příští vlády vrátit vztahy s Ruskem dostatečně rychle do normálu budou znatelně omezeny. Účast Německa na rozsáhlých dodávkách zbraní a zbraní ukrajinské armádě nevyhnutelně vyvolá silnou nedůvěru v Rusko, což bude proces vyjednávání poměrně zdlouhavý.“

 

👉Připomínám, že dokument nese datum 25. ledna 2022, tj. byl napsán v době, kdy ještě nedošlo k ruské intervenci na Ukrajině. Přesto to RAND již považoval za samozřejmost a již počítal s německými dodávkami zbraní Do Kyjeva.

 

👉V září 2022, když jsem dokument publikoval, se Německo právě rozhodlo dodat několik pancéřových houfnic v roce 2000.

O tankech Leopard, s jejichž dodáním se Německo definitivně dostalo do první řady příznivců Kyjeva, je známo, že spolková vláda dodala tanky Leopard až o několik měsíců později, a sice k letní ofenzívě Ukrajiny v roce 2023.

 

👉Ale stalo se to přesně tak, jak to napsal RAND, a rozsáhlé dodávky zbraní z Německa do Kyjeva samozřejmě vyvolaly v Rusku „silnou nedůvěru“ vůči Německu, která jistě znemožňuje sblížení mezi oběma zeměmi po mnoho let.

 

👉A abychom to dále upevnili, neopomíjí dnešní německá vláda v Kamikádu příležitost poukázat na to, že Německo je po USA zemí, která nejvíce vojensky a finančně podporuje Ukrajinu.

Kalkulace RAND přesně vyšla, což nebylo pro obyčejné smrtelníky v této podobě předvídatelné v září 2022, kdy jsem dokument publikoval, a už vůbec ne v lednu 2022, kdy byl papír dokončen.

 

🟥ÚDAJNÉ RUSKÉ VÁLEČNÉ ZLOČINY JAKO ÚSTŘEDNÍ BOD:

 

Aby tento účet vyšel, musela být přijata cílená politická a propagandistická opatření, o nichž RAND napsal:

 

👉 „Pokud se válečné zločiny a ruská agrese proti Ukrajině potvrdí, německé politické vedení nebude schopno překonat veto svých partnerů z EU proti pomoci Ukrajině a zpřísnění sankčních balíčků.

Tím se vytvoří dostatečně dlouhá propast ve spolupráci mezi Německem a Ruskem, která způsobí, že velké německé podniky nebudou konkurenceschopné.“

 

👉To je důvod, proč dnes člověku v Německu dokonce hrozí trest odnětí svobody, když se zeptá na otázky, které se týkají údajných válečných zločinů, například v Butze, a které uvedu v tomto anti-spiegel televizním pořadu od 22. minuty:

 

👉Údajné ruské válečné zločiny jsou ústředním bodem pro to, aby evropské státy zůstaly „na špici“.

Pokud by se ukázalo, že k těmto válečným zločinům nedošlo, nebo dokonce, že byly spáchány z politických a propagandistických důvodů Kyjevem proti vlastnímu obyvatelstvu ( viz zde nebo zde), podpora kurzu USA v zemích EU by se pravděpodobně rozpadla vzhledem k důsledkům pro Evropu.

 

👉Je třeba znovu poznamenat, že RAND již v lednu 2022 psal o údajných ruských válečných zločinech a jejich významu pro provádění americké politiky, tedy měsíc předtím, než ruská armáda vůbec zasáhla do Donbasu.

 

🟥„ZNIČENÍ“ NĚMECKÝCH FIREM:

 

O důsledcích toho, co RAND navrhl, píše RAND:

 

👉 „Snížení dodávek ruské energie – v ideálním případě úplné zastavení těchto dodávek – by mělo katastrofální důsledky pro německý průmysl.

👉Potřeba přesměrovat značné množství ruského plynu pro vytápění domácností a veřejných zařízení v zimě bude dále zhoršovat nedostatky.

👉Uzavření průmyslových podniků povede k nedostatku komponentů a náhradních dílů pro výrobu, kolapsu logistických řetězců, a nakonec k dominovému efektu.

👉V největších podnicích chemického, hutního a strojírenského průmyslu je pravděpodobné úplné zastavení, protože prakticky nemají volné kapacity ke snížení spotřeby energie.

👉TO BY MOHLO VÉST K UZAVŘENÍ SPOLEČNOSTÍ S NEPŘETRŽITÝM CYKLEM, COŽ BY ZNAMENALO JEJICH ZNIČENÍ.“

 

TAK HROZNÉ TO V ZIMĚ 2022/2023 NEBYLO.

 

👉Ale celkově měl RAND pravdu, protože to, že problémy nebyly horší, je mimo jiné způsobeno sníženou spotřebou elektřiny v průmyslu, protože především německý průmysl musel snížit výrobu kvůli rostoucím cenám energií.

 

👉Rychlý „dominový efekt“ se sice nedostavil, ale odehrává se ve „zpomaleném“ stavu, jak ukazují například aktuální zprávy o problémech s VW a dalšími automobilovými koncerny, které vedou k uzavření dodavatelských společností, a tím k dominovému efektu.

 

👉Nakonec by to mělo přijít přesně tak, jak to napsal RAND, jen si ještě rok nebo dva počkáme, protože odliv německých průmyslových podniků nabírá na rychlosti, zatímco počet krachů firem v Německu roste stále rychleji.

 

PODLE AKTUÁLNÍ STUDIE ALLIANZ TRADE JE NYNÍ NĚMECKO V POČTU INSOLVENCÍ V MEZINÁRODNÍM MĚŘÍTKU NA PŘEDNÍM MÍSTĚ.

 

🟥„CELÁ EKONOMIKA EU SE NEVYHNUTELNĚ ZHROUTÍ“:

 

RAND dále napsal:

 

👉 „Kumulované ztráty německé ekonomiky lze odhadnout jen přibližně.

👉I kdyby bylo omezení ruských dodávek omezeno na rok 2022, následky budou trvat několik let a celkové ztráty by mohly dosáhnout 200 až 300 miliard eur.

👉Nejen, že to německé ekonomice přinese ničivou ránu, ale celé hospodářství EU se nevyhnutelně zhroutí.  

👉Nehovoříme zde o poklesu hospodářského růstu, ale o pokračující recesi a poklesu HDP jen o tři až čtyři procenta ročně v materiální produkci v příštích pěti až šesti letech.

👉Takový pokles nevyhnutelně vyvolá paniku na finančních trzích a může ji přivést ke kolapsu.“

 

👉Nahoře jsem psal, že rychlý dominový efekt nenastal.

To není úplně pravda, protože z ekonomického hlediska se to všechno děje velmi rychle, vždy se plánuje v období několika let, nikoli několika měsíců. Vývoj, který právě zažíváme v Německu, nastal během dvou let, tedy z ekonomického hlediska neuvěřitelně rychle.

 

RAND PLÁNOVAL NA „PŘÍŠTÍCH PĚT AŽ ŠEST LET“, NYNÍ OD NAPSÁNÍ DOKUMENTU UPLYNULY JEN DVA A PŮL ROKU.

 

👉A „pokračující recese“ předpovězená RAND v důsledku této politiky a „pokles HDP jen v materiální produkci o tři až čtyři procenta ročně“ jsou již realitou.

 

👉Je třeba říci, že realita je ještě horší, než předpovídal RAND, protože v Německu činil pokles průmyslové výroby v červenci 2024 ve srovnání s předchozím rokem již 6,7 procenta.

 

🟥PODPORA DOLARU JAKO VEDLEJŠÍ EFEKT:

 

NENÍ ŽÁDNÝM TAJEMSTVÍM, ŽE AMERICKÝ DOLAR JAKO GLOBÁLNÍ REZERVNÍ MĚNA JE POD TLAKEM.

 

👉Pokud by SEU uspělo, kdyby euro ztratilo půdu pod nohama ve prospěch dolaru, bylo by to pro USA velmi důležité!

 

VSADIL NA TO I RAND:

 

👉Euro nevyhnutelně a s největší pravděpodobností neodvolatelně klesne pod dolar.

👉Prudký pokles eura bude mít za následek jeho celosvětový prodej.

👉Stane se toxickou měnou a všechny země světa rychle sníží svůj podíl na svých devizových rezervách.

👉TATO MEZERA BUDE VYPLNĚNA PŘEDEVŠÍM DOLARY A JUANY.“

 

👉Aby se euro stalo „toxickým“, vyvíjí americká vláda další tlak na EU, aby zkonfiskovala a využila ruský majetek zmrazený v EU, nebo přinejmenším výnosy z úroků z něj pro Ukrajinu.

 

👉To požene další mezinárodní investory z eura do jiných měn, protože se nikdo nemůže spolehnout na to, že jeho investice do eura a v Evropě jsou ještě bezpečné.

 

👉Tento účet je však zatím jen omezený, protože dolar těží z vývoje, který je plánován na leden 2022, ne tak silně, jak rand doufal.

 

👉Mezinárodní investoři přecházejí k dolaru mnohem méně než k jiným měnám nebo do zlata.

 

🟥CHTĚNÝ ÚPADEK EVROPY:

 

ÚPADEK EVROPSKÉ EKONOMIKY NUTNĚ ZAHRNUJE POKLES ŽIVOTNÍ ÚROVNĚ V EVROPĚ.

 

👉Ale i to je pro USA pozitivní, protože dobře vzdělaní Evropané budou své štěstí hledat jinde.

 

Rand na to také vědomě spoléhá:

 

👉Dalším nevyhnutelným důsledkem dlouhotrvající hospodářské recese bude prudký pokles životní úrovně a rostoucí nezaměstnanost (až 200 000 až 400 000 jen v Německu), což povede k odlivu kvalifikované pracovní síly a vzdělaných mladých lidí.

 

👉Dnes pro takovou migraci neexistují doslova žádné jiné cíle než Spojené státy. Mírně menší, ale nezanedbatelný příliv migrantů lze očekávat i z jiných zemí EU.“

 

RAND SHRNUJE VÝSLEDEK PRO USA JAKO VELMI POZITIVNÍ:

 

👉Zkoumaný scénář tedy přispěje jak nepřímo, tak přímo k posílení národní finanční situace. Krátkodobě zvrátí trend rýsující se hospodářské recese, a navíc upevní americkou společnost tím, že ji odvrátí od bezprostředních ekonomických starostí.“

 

👉Tato kalkulace vyšla jen částečně, protože americká ekonomika se sice zotavila, ale lidé v USA toho ještě nedosáhli dost, aby je to „odvrátilo od bezprostředních ekonomických starostí“. Ale celkově to jde tak, jak to RAND plánoval na začátku roku 2022, tedy ještě před eskalací na Ukrajině.

 

👉Mimochodem, americká vláda učinila velký krok k urychlení odlivu evropského průmyslu do USA prostřednictvím takzvaného antiinflačního zákona, protože zatímco Evropa se vzdává levné ruské energie a místo toho kupuje mnohem dražší americký zkapalněný plyn, americká vláda dotuje ty, které jsou v USA již tak nízké.

NÁKLADY NA ENERGII PRO FIRMY Z EVROPY, KTERÉ SE PŘESTĚHUJÍ DO USA.

 

🟥ZÁVĚR:

 

DNES JSEM JEŠTĚ VÍCE PŘESVĚDČEN, ŽE TENTO RAND PAPÍR JE PRAVÝ.

 

👉Před dvěma lety jsem o tom nepochyboval, ale dnes jsem si tím jistý.

 

👉Rozhodnutí, která byla od té doby učiněna v USA a v EU (OPĚT POD TLAKEM USA), rozhodně nejsou náhodná.

 

👉EU, v čele s Ursulou von der Leyen, která je věrná USA, směřuje k ekonomické propasti a urychluje tuto cestu každým novým sankčním balíčkem proti Rusku, COŽ JE SAMOZŘEJMĚ JEN V ZÁJMU USA.

 

👉A NĚMEČTÍ POLITICI, KTEŘÍ JSOU TAKÉ VĚRNI USA, DĚLAJÍ PŘESNĚ TO, CO RAND STANOVIL V ROCE 2022.

 

👉To, že Německo jde natrvalo před psy, jim ani trochu nevadí. To, co RAND předpověděl o chování Zelených, je stoprocentní pravda, a také reakce koaličních partnerů RAND správně odhadla.

 

👉Pokud jsou takové věci, z nichž profituje pouze jeden účastník (USA), předpovězeny a pak tak přesně přivezeny, a přitom realizovány lidmi, kteří jsou tomuto profitujícímu věrně oddáni, pak nevěřím na náhody.

 

👉Zdá se mi tedy, že tento dokument, který byl jen shrnutím mnohem rozsáhlejší hojné práce, která se bohužel nestala veřejnou, je dalším příkladem toho, JAK RAND PLÁNUJE AMERICKOU ZAHRANIČNÍ POLITIKU A JAK PAK TYTO PLÁNY PROVÁDÍ AMERICKÁ VLÁDA.

 

👉NEBO SI MYSLÍTE, ŽE TO VŠECHNO PROBĚHLO JEN NÁHODOU PŘESNĚ TAK, JAK TO BYLO NAPSÁNO V DOKUMENTU RAND Z LEDNA 2022, KTERÝ MI BYL PŘEDLOŽEN NA KONCI SRPNA 2022?

 

https://anti-spiegel.ru/2024/wie-die-usa-die-wirtschaftliche-vernichtung-deutschlands-und-der-eu-geplant-haben/

 

📌20. září 2024: ITÁLIE NAVRHUJE KASTRACI PRO USVĚDČENÉ NÁSILNÍKY A PEDOFILY:

 

Italská vláda údajně zvažuje nový zákon, který by zavedl chemickou kastraci pro lidi odsouzené za r*pe a pedofilii. Návrh je součástí širšího úsilí o omezení sexuálního násilí a ochranu zranitelných skupin. 👋👋👋

 

https://x.com/AlertChannel

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️🟥 20. září 2024: BREAKING: PŘEDSTAVITELÉ OKLAHOMY PRÁVĚ OZNÁMILI, ŽE ODSTRANILI 👉450 000 NEZPŮSOBILÝCH JMEN ZE SEZNAMŮ VOLIČŮ, 👉VČETNĚ 100 000 MRTVÝCH LIDÍ A 👉15 000 DUPLICITNÍCH REGISTRACÍ, KTERÉ SE 👉NĚJAKÝM ZPŮSOBEM DOSTALY DO SYSTÉMU.

 

👉 „Oklahoma zajišťuje, že se voleb účastní pouze oprávnění voliči, a to zčásti tím, že dodržují postupy vedení seznamu voličů stanovené státním právem.

 

👉Od 1. ledna 2021 oklahomští volební úředníci ODEBRALI 👉97 065 zemřelých voličů, 👉143 682 voličů, kteří se odstěhovali ze státu, 👉 5 607 zločinců, 👉14 993 duplicitních registrací a 👉194 962 neaktivních voličů, kteří byli zrušeni během procesu ověřování adresy.“

 

NAFOUKNUTÉ SEZNAMY VOLIČŮ JSOU NA MT. RUSHMORE PŘÍSADAMI PODVODU.

 

👉Vše, co potřebujete, abyste podváděli ve volbách, jsou nezpůsobilá jména, univerzální hlasování poštou, žádný sledovací řetězec na hlasovacích lístcích a zranitelné hlasovací stroje. A nezapomeňte na trochu korupce na straně.

 

OKLAHOMA JE RUDÝ STÁT SE 4 MILIONY OBYVATEL.

Čísla, jako jsou tato, jej přes noc snadno překlopí ze sítě červené do modré.

 

👉POKUD SE TO DĚJE TAM, MŮŽETE SI JEN PŘEDSTAVIT, ŽE PROBLÉM JE 100X HORŠÍ V JINÝCH STÁTECH.

 

https://x.com/BehizyTweets/status/1836884207324307586

 

 

📌20. září 2024:🟥⚠️🔥🔥🔥 TO ZNAMENÁ, ŽE NAŠE MOBILNÍ TELEFONY MOHOU OPRAVDU EXPLODOVAT!

 

Experiment s iPhonem, při kterém signál způsobí, že smartphone exploduje baterii, aniž by na ní byly potřeba jakékoli změny. Samotná baterie je již vysoce výkonným zdrojem výbuchu.

https://t.me/c/1586239095/80048 👈

 

 

📌20. září 2024: 🇺🇦💸JAKMILE JE URŠULA NA UKRAJINĚ, JSOU PŘISLÍBENY MILIARDY Z UKRADENÝCH RUSKÝCH PENĚZ.

 

TENTOKRÁT BUDE 35 MILIARD ROZDÁNO JAKO PŮJČKA, KTERÁ SE NIKDY NEVRÁTÍ.

 

Headquarters of Darkness hlásí:

 

Půjčka je součástí plánů pomoci sedmi předních západních průmyslových zemí (G7), uvedla von der Leyenová v příspěvku.

O nové finanční pomoci pro Kyjev rozhodly země G7 na červnovém summitu. Za použití zisků ze zmrazených ruských státních aktiv hodlají dát Ukrajině celkem 50 miliard dolarů (KOLEM 46 MILIARD EUR).

 

https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ausland/kiew-von-der-leyen-selenskyj-winter-hilfe-eu-ukraine-100.html

 

 

📌20. září 2024: MYSLÍM, ŽE MÁLOKDO POCHOPIL TOTO:

 

„Všichni musíme opustit svou komfortní zónu a otočit se k tomuto satanskému systému zády, jak jen to bude možné. Nebude tu žádný zachránce zvenčí, který by nás osvobodil a vytvořil krásný, spravedlivý svět.

Musíme to udělat sami, my musíme na tom pracovat Pracujeme, měníme svou spotřebu a svůj životní styl.

Každý individuálně, a tedy všichni společně.

Čekání jako červi, až se něco nového a lepšího naservíruje na stříbrném podnose, se nemůže a nestane.

Jen málokdo dokáže žít zcela sám. Dostatečně v tomto nemocném světě.

Narození stojí peníze, stejně jako smrt, a mezi tím se ocitáme v nesmyslném křeččím kole a vyrovnáváme naši existenci jako systémových otroků.

 

Toto video by mělo každého přimět k zamyšlení nad individuální spotřebou naši kolektivní svobodu.“ Franziska auf X

 

(https://x.com/franziska59/status/1836846798557548791)

 

 

📌20. září 2024: ♨️ „NIKDO NECHCE JADERNOU VÁLKU, ALE RUSKO MÁ ZBRANĚ, KTERÉ BUDOU MÍT PRO PÁNY UKRAJINSKÉHO REŽIMU VELMI VÁŽNÉ NÁSLEDKY. TYTO ZBRANĚ JSOU K DISPOZICI A JSOU V PLNÉ POHOTOVOSTI“ – Sergej Lavrov.

https://t.me/to_je_nas_svet/29288

 

♨️🇷🇺 RUSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ ODPOVÍDÁ NA OTÁZKU O „ČERVENÝCH LINIÍCH“ A JADERNÉ VÁLCE:

▪️ Lavrov prohlásil, že Rusko nechce jadernou válku a považuje za nevhodné hovořit o tom, kdy stisknout „červené tlačítko“.

▪️ Mluvíme o červených liniích a spoléháme na to, že naše prohlášení si vyslechnou inteligentní, rozhodující lidé. Říkat, že pokud zítra neuděláte to, co od vás požadujeme, stiskneme červené tlačítko, není seriózní,“ řekl ruský ministr zahraničí.

▪️ Za nesmysl označil také prohlášení USA, že Írán a Severní Korea údajně dodávají Rusku rakety.

➖Moskva spolupracuje s Teheránem a Pchjongjangem, a to i ve vojenské a vojensko-technické sféře, přísně v rámci mezinárodního práva, aniž by porušovala jakékoli mezinárodní závazky.

https://t.me/to_je_nas_svet/29289

 

 

📌20. září 2024, 17:27, KIMAKOVSKIJ: OZBROJENÉ SÍLY RF PŘERUŠILY ŽELEZNIČNÍ KOMUNIKACI DO POKROVSKA PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY:

 

Igor Kimakovskij, poradce šéfa DLR, uvedl, že ruští bojovníci přerušili železniční spojení do Pokrovska pro ukrajinské jednotky.

 

„Dělostřelectvo, letecké síly pracují na úplném vyložení všech silnic, kterými jsou ozbrojené síly Ukrajiny zásobovány, na maximum, to znamená, že mosty jsou vyhozeny do povětří,“ řekl Kimakovskij ve vysílání jednoho z federálních kanálů.

 

Podle něj bylo poslední věcí, kterou bylo udělat, „dokončit most“, po kterém bylo železniční spojení do Pokrovska. „Nyní je nemožné tam přivézt … personálu a munice,“ uzavřel poradce šéfa DLR.

 

Ministerstvo obrany USA již dříve uznalo úspěchy ozbrojených sil RF ve směru Pokrovsky.

 

https://www.vesti.ru/article/4154375

 

 

📌20. září 2024, 20:08: RUSKÁ VLÁDA VYČLENÍ VÍCE NEŽ MILIARDU NA MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE NA NÁKUP BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ:

 

Ruská vláda nařídila přidělit 1,1 miliardy rublů Ministerstvu pro mimořádné situace na nákup bezpilotních leteckých systémů na ochranu obyvatelstva před mimořádnými událostmi. Příslušný dokument, zveřejněný na portálu pro oficiální zveřejňování právních aktů, podepsal předseda kabinetu ministrů Michail Mišustin.

 

Upřesňuje se, že drony budou použity k ochraně území země a jejího obyvatelstva před mimořádnými událostmi přírodní a člověkem způsobené povahy.

 

V dokumentu se také uvádí, že Ministerstvo pro mimořádné situace Ruska by mělo kontrolovat zamýšlené použití přidělených finančních prostředků.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve uvedl, že výroba bezpilotních letounů v roce 2024 se plánuje zvýšit téměř desetinásobně ve srovnání s předchozím rokem.

 

https://www.vesti.ru/article/4154560

 

 

📌20. září 2024, 20:03: TEPELNÉ ELEKTRÁRNY Z LITVY BUDOU NA UKRAJINU PŘEVEDENY PO ČÁSTECH:

 

V Litvě se demontuje tepelná elektrárna (CHP), která má být předána na Ukrajinu, uvedla šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová během tiskové konference během své návštěvy Ukrajiny.

 

Média již dříve napsala, že von der Leyenová bude 20. září v Kyjevě diskutovat s Volodymyrem Zelenským o energetické bezpečnosti Ukrajiny.

 

Převod litevské tepelné elektrárny je jedním ze způsobů, jak by Evropa měla pomoci s obnovou ukrajinského energetického sektoru. To by mělo obyvatelům pomoci pohodlněji přečkat nadcházející zimu, citují ukrajinská média von der Leyenovou.

 

Jak před týdnem napsal Politico, Ukrajina doufá, že kolaps energetického systému povede k povolení Západu udeřit hluboko do Ruské federace.

 

V červnu ukrajinský ministr energetiky Herman Haluščenko připustil, že země ztratila polovinu své výrobní kapacity, což by nestačilo na přežití zimy a dovoz elektřiny by nestačil na pokrytí deficitu.

 

https://www.vesti.ru/article/4154645

 

 

📌20. září 2024, 19:13: VLÁDA RUSKÉ FEDERACE SCHVÁLILA SEZNAM ZEMÍ S DESTRUKTIVNÍ POLITIKOU:

 

Kabinet ministrů Ruské federace schválil seznam států, jejichž politika uplatňuje destruktivní postoje, které jsou v rozporu s tradičními duchovními a morálními hodnotami Ruska.

 

Příslušný příkaz podepsal předseda vlády Ruské federace Michail Mišustin, dokument je zveřejněn na webových stránkách oficiálního zveřejnění právních aktů.

 

Celkem seznam zahrnuje 47 států, včetně Spojených států, Ukrajiny, Velké Británie a Kanady.

 

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal 19. srpna dekret „O poskytování humanitární pomoci osobám, které sdílejí tradiční ruské duchovní a morální hodnoty“. Seznam cizích států s destruktivní politikou byl schválen ruskou vládou na návrh ruského ministerstva zahraničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4154626

 

 

📌20. září 2024, 20:56: PAŠINJAN OZNÁMIL ROZVOJ VZTAHŮ SE SPOJENÝMI STÁTY:

 

Arménský premiér Nikol Pašinjan na setkání s náměstkem ministra zahraničí USA Joshuou Haqem poznamenal význam americké podpory při provádění institucionálních reforem. Podle něj by se vztahy mezi oběma zeměmi měly rozvíjet realizací cílených programů v Arménii.

 

Haq v rozhovoru s Pašinjanem poukázal na připravenost Washingtonu pomoci Jerevanu s demokratickými reformami.

 

Arménský premiér poděkoval Spojeným státům za jejich podporu při reformách a poukázal na dynamiku bilaterálních vztahů.

 

„Pašinjan oznámil potřebu realizovat cílené programy v Arménii s pomocí Spojených států,“ informuje arménský kabinet na sociálních sítích.

 

V červenci náměstek amerického ministra zahraničí pro evropské a euroasijské záležitosti James O’Brien řekl, že Spojené státy se snaží vytvořit podmínky pro Arménii, aby se distancovala od Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4154672

 

 

📌20. září 2024, 20:12, VOJENSKÝ VELITEL DOLGAČEV: KYJEV MOŽNÁ PŘIPRAVUJE „NĚJAKOU ŠPÍNU„:

 

Ve vojenském smyslu může současný kyjevský režim připravovat nějakou „špínu“. Uvedl to v pořadu „60 minut“ na televizním kanálu „Rusko“ vojenský korespondent Všeruské státní televizní a rozhlasové společnosti Nikolaj Dolgačev.

 

Ruské jednotky nyní osvobozují území jak na Kurském směru, čímž způsobují nepříteli obrovské škody, tak v dalších oblastech speciální vojenské operace, poznamenává. Zároveň, pokud ozbrojené síly Ukrajiny akumulují zálohy, nejsou vrženy na záchranu situace v těch oblastech, kde Ukrajinci utrpí těžké ztráty a jsou nuceni ustoupit.

 

„Prozatím jsou pravděpodobně šetřeni pro určité neočekávané akce,“ domnívá se Dolgačov. „A vzhledem k množství zpravodajských informací, které nepřítel, samozřejmě, dostává, včetně od zemí NATO, Spojených států, které shromažďují podrobné zpravodajské informace, můžeme od nepřítele očekávat nějaké ošklivé věci. Ale ne tam, kde by se daly očekávat, ale v některých nečekaných oblastech a směrech.“

 

Ukrajinci podle něj zvládli taktiku diverzních manévrů, včetně informačních. To, o čem se nyní diskutuje v politickém prostředí, zcela nekoreluje s tím, co se skutečně děje „na zemi“, poznamenal vojenský velitel.

 

„Politika je oddělená, nepřátelství je oddělené,“ shrnul Nikolaj Dolgačev.

 

Dnes v noci bylo satelitní město Záporožské jaderné elektrárny Energodar vystaveno druhému útoku ukrajinských dronů. To vytvořilo přímou hrozbu pro bezpečnost zařízení, podle oficiálního telegramového kanálu ZNPP.

 

https://www.vesti.ru/article/4154664

 

 

📌20. září 2024, 20:18: ORBÁN A SALVINI: KONFLIKT NA UKRAJINĚ MUSÍ BÝT URYCHLENĚ ZASTAVEN:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán jednal na téma Ukrajina s italským místopředsedou vlády Matteem Salvinim Politici se shodli na tom, že konflikt na Ukrajině je třeba urychleně zastavit.

 

Jeden z vůdců italské strany Liga, vicepremiér a ministr dopravy Itálie Salvini se setkal s Orbánem v Budapešti na neformálním setkání ministrů EU. Rozhovor trval více než hodinu. Diskutovalo se o bilaterálních otázkách a tématech, které se dotýkají všech zemí EU.

 

„Salvini a Orbán mimo jiné sdíleli potřebu urychleně ukončit konflikt na Ukrajině,“ citovala agentura RIA Novosti.

 

V prohlášení se dodává, že papež František také doufá v rychlé ukončení konfliktu.

 

Orbán již dříve poznamenal, že v Evropě začaly debaty o urovnání konfliktu na Ukrajině. Politik to spojil se svými cestami do Ruska a Číny.

 

https://www.vesti.ru/article/4154602

 

 

📌20. září 2024, 20:28, MLUVČÍ IDF: HIZBALLÁH PLÁNOVAL INVAZI DO IZRAELE:

 

Izraelské obranné síly (IDF) vydaly prohlášení svého mluvčího, kontradmirála Daniela Hagariho, který obvinil Hizballáh z přípravy plánu na invazi do Izraele analogicky k útoku Hamásu ze 7. října loňského roku.

 

Podle Hagariho prohlášení obdržela izraelská armáda informaci, že libanonské hnutí Hizballáh připravuje „plán na dobytí Galileje“. Mluvíme o severních územích Izraele na hranicích s Libanonem.

 

„Jako součást tohoto plánu měl Hizballáh v úmyslu proniknout do Izraele, převzít kontrolu nad komunitami v Galileji a zabíjet a unášet izraelské civilisty, jak to dělal Hamás,“ řekl Hagari.

 

Poznamenal, že útok na libanonský Bejrút byl nezbytný k odstranění Ibrahima Aqila, šéfa operační jednotky Hizballáhu, který je zodpovědný za několik teroristických útoků, včetně bombového útoku na Megiddo v roce 2023.

 

Hamás bude pokračovat v nepřátelství na dvou frontách, tím si je izraelská armáda jistá.

 

V pátek Al-Džazíra oznámila, že v Libanonu byl během útoku stíhaček izraelského letectva na jižní předměstí Bejrútu zabit velitel šíitských ozbrojených milicí Hizballáh Ibrahim Akil, zabito bylo také pět dětí a desítky lidí byly zraněny.

 

https://www.vesti.ru/article/4154725

 

 

📌20. září 2024, 21:31, SLUTSKY: ZÁPAD SE DUSÍ, PŘICHÁZÍ OKAMŽIK PRAVDY:

 

Násilí na Blízkém východě musí být okamžitě zastaveno – dnešní akce Izraele vedou k válce, řekl vůdce LDPR Leonid Sluckij ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

 

Situace ve světě se může každým dnem vymknout kontrole, obává se Sluckij. Podle něj je třeba usilovat o to, abychom se vyhnuli velké válce – v Evropě, na Blízkém východě i jinde: koneckonců, ohniska konfliktu, včetně jaderného konfliktu, mohou pokrýt celou planetu.

 

Rusko, jak zdůrazňuje vůdce Liberálně demokratické strany, nyní vytváří novou globální většinu kolem přístupů prezidenta Ruské federace pro multipolární svět. Touto vynořující se většinou není anglosaský svět, ale země globálního Jihu, Latinská Amerika, Afrika, významná část zemí Velké Eurasie, země BRICS a Perský záliv.

 

Taková multipolární architektura je jediným způsobem, jak zachránit svět před velkou válkou, je si jistý politik.

 

„V globální konfrontaci nebudou žádní vítězové a nejjistějším způsobem, jak ukončit konflikt na Ukrajině, je zastavit vojenskou pomoc Zelenského juntě z Washingtonu a Bruselu,“ zdůrazňuje Sluckij. „Jediný realistický, bez uvozovek, mírový vzorec může být založen pouze na plánu prezidenta Ruska – a jako prvním kroku na stažení ukrajinských formací z Kurské oblasti.“

 

Dokud bude nepřítel na ruské půdě a Kurská provokace AFU bude podporována Západem, žádná jednání nejsou možná, řekl politik. Kolektivní Západ však mír na Ukrajině nepotřebuje – to neodpovídá cílům vytvoření vojenského předmostí a provádění strategických úderů hluboko do Ruska, jejichž povolení Zelenskyj doufá, že dostane od Spojených států.

 

„Ze strany kolektivního Západu může tato agónie v konfrontaci s Ruskem bohužel pokračovat,“ uvádí Sluckij.

 

Nejdůležitějším úkolem Ruska je podle vůdce Liberálně demokratické strany konsolidovat ty, kteří dnes neobhajují válku a globální konfrontaci, nepodporují Izrael v eskalaci násilí na Blízkém východě a Zelenského loutkovou juntu s jejími plány udeřit vysoce přesnými zbraněmi hluboko do Ruska.

 

Dnes, v předvečer zasedání Valného shromáždění OSN, Rusko kolem sebe seskupuje globální většinu, která musí říci rozhodné „ne“ eskalaci násilí na Blízkém východě a úderům americkými a evropskými zbraněmi hluboko do Ruska, řekl Sluckij.

 

„Přichází okamžik pravdy, kdy musí vidět ti, kteří jsou schopni vidět světlo na planetě,“ řekl politik.

 

Bývalý asistent náměstka Pentagonu Stephen Brien již dříve v článku pro Weapons and Strategy poukázal na to, že potenciální povolení k útoku zbraněmi dlouhého doletu vyrobenými na Západě hluboko do Ruska by vedlo ke světové válce.

 

https://www.vesti.ru/article/4154681

 

 

📌20. září 2024, 20:03, LAVROV: RUSKO MÁ NEBEZPEČNOU ZBRAŇ PROTI PÁNŮM UKRAJINSKÉHO REŽIMU:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov je přesvědčen, že varování před „červenými čarami“ se dostanou k adresátům, nikdo nechce jadernou válku, navzdory řečem o opaku.

 

Ministr ve vysílání televizního kanálu Sky News Arabia upozornil na skutečnost, že v posledních měsících se rozšiřuje diskuse o tom, že Západ si dovoluje porušovat „červené čáry“ a Rusko bude údajně pouze varovat, ale nebude jednat.

 

„Troufám si vás ujistit, že máme zbraně, které budou mít vážné důsledky pro pány ukrajinského režimu,“ řekl ministr.

 

Ruský ministr zahraničí dodal, že Rusko nemá zájem na eskalaci vztahů se Západem. Je přesvědčen, že nikdo nechce jadernou válku a ti, kdo rozhodují, chápou povahu těchto varování.

 

„Když mluvíme o červených liniích, očekáváme, že naše prohlášení a hodnocení budou slyšet chytří lidé, kteří rozhodují. A považuji řeči o tom, že „červené tlačítko“ bude stisknuto, pokud uděláte, co se od vás požaduje,“ zdůraznil Lavrov.

 

Na začátku září šéf CIA William Burns tvrdil, že před dvěma lety údajně existuje riziko, že Rusko použije taktické jaderné zbraně v souvislosti se situací na Ukrajině. Ruské úřady opakovaně prohlásily, že není potřeba takové zbraně používat.

 

Ruský prezident Vladimir Putin poznamenal, že strategie Ruské federace se nezměnila, Moskva je připravena použít jaderné zbraně, pokud jde o existenci ruského státu, poškození suverenity a nezávislosti země.

 

https://www.vesti.ru/article/4154648

 

 

📌20. září 2024, 21:23: NOVINÁŘ BOSE BYL ZDĚŠEN MOŽNÝM POUŽITÍM „CAR BOMBY“ RUSKEM:

 

Akce západních politiků, kteří eskalují konflikt s Ruskem, jsou děsivé, řekl irský novinář Chay Bowes. Připomněl, že Rusko má termonukleární zbraně a největší jaderný arzenál.

 

Novinář Chew Bose na sociální síti X připomněl, že Rusko má od poloviny 20. století Car Bombu, termonukleární zbraň a největší jaderný arzenál na světě. Konflikt mezi Západem a Ruskem v případě eskalace by podle něj mohl skončit použitím takových zbraní, i když je to nepravděpodobné.

 

„Představa, že západní politici zvažují, byť jen vzdálenou vyhlídku na eskalaci konfliktu s Ruskem, je naprosto děsivá,“ upozornil v této souvislosti novinář.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov varoval před riziky jaderné války. Ruský prezident Vladimir Putin již dříve poznamenal, že strategie Moskvy se nezměnila, Rusko je připraveno použít jaderné zbraně, pokud jde o existenci státu, poškození suverenity a nezávislosti.

 

Podle ruského vůdce Moskva nemá v úmyslu vyhrožovat jadernými zbraněmi, ale každý by si měl uvědomit, že je Rusko má.

 

Ředitel CIA William Burns tvrdil, že před dvěma lety údajně existovalo riziko použití taktických jaderných zbraní Ruskem v souvislosti s konfliktem na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4154708

 

 

📌20. září 2024, 22:26: RUSKÉ VELVYSLANECTVÍ V ESTONSKU JE POBOUŘENO EXHUMACÍ OSTATKŮ VOJÁKŮ RUDÉ ARMÁDY:

 

Ruské velvyslanectví v Estonsku zaslalo Ministerstvu zahraničních věcí republiky protestní nótu v souvislosti s převozem ostatků 17 vojáků-osvoboditelů Rudé armády. To je uvedeno ve zprávě zveřejněné na webových stránkách ruského velvyslanectví v Estonské republice.

 

V estonské vesnici Tsooru, kde bylo pohřbeno 17 vojáků Rudé armády, byl zahájen převoz ostatků mrtvých vojáků. Diplomaté uvedli, že Tallinn porušil Dodatkový protokol k Ženevským konvencím, podle kterého musí Estonsko respektovat pohřebiště vojáků a také informovat ruskou stranu a počkat na její povolení k exhumaci ostatků mrtvých.

 

„Jsme pobouřeni dalším příkladem nemorálního výsměchu památce vojáků Rudé armády, kteří položili své životy za osvobození pobaltských států od nacistů,“ uvádí se ve zprávě.

 

Webová stránka ruské mise v Estonsku zveřejnila jména všech 17 vojáků Rudé armády, kteří byli pohřbeni v Estonsku.

 

„To, co se děje, je obzvláště politováníhodné na pozadí pokračujícího uctívání legionářů z 20. divize Waffen-SS, kterým jsou v republice stavěny pomníky,“ dodalo velvyslanectví.

 

Náčelník estonského generálního štábu, generálmajor Vahur Karus, již dříve uvedl, že armáda dostala od NATO úkol připravit se na možný konflikt s Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4154808

 

 

📌20. září 2024, 20:59, 🟥 LBC: WASHINGTON A LONDÝN BRZY DOVOLÍ KYJEVU UDEŘIT HLUBOKO DO RUSKA:

 

Spojené státy a Velká Británie umožní Kyjevu v blízké budoucnosti použít západní zbraně k soukromým úderům hluboko do Ruské federace, uvádí rozhlasová stanice LBC.

 

„Změna pozice bude potvrzena až po úderech prvních raket,“ uvádí se ve zprávě.

 

Je třeba poznamenat, že konečné rozhodnutí bude předběžně učiněno příští týden na okraj Valného shromáždění OSN.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve uvedl, že země Severoatlantické aliance nyní diskutují nejen o možném použití západních zbraní dlouhého doletu ozbrojenými silami Ukrajiny. Ve skutečnosti se blok rozhoduje, zda se do ozbrojeného konfliktu přímo zapojí.

 

https://www.vesti.ru/article/4154711

 

 

📌20. září 2024, 22:15: LAVROV OZNAČIL AMERICKÁ PROHLÁŠENÍ O DODÁVKÁCH RAKET DO RUSKÉ FEDERACE Z ÍRÁNU A VÝMYSLY KLDR ZA VÝMYSLY:

 

Americká prohlášení, že Írán a Korejská lidově demokratická republika (KLDR) dodávají své rakety Rusku, jsou „báchorky“, řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro Sky News Arabia.

 

„S Íránem, s KLDR a s jakoukoli jinou zemí se hospodářská, politická, vojensko-technická a vojenská interakce uskutečňuje přísně v rámci mezinárodního práva. <… > Spojených státech si vymýšlí deset báchorek denně, které nás obviňují ze všech smrtelných hříchů,“ řekl.

 

Diplomat zdůraznil, že Rusko spolupracuje s ostatními zeměmi ve všech oblastech, aniž by porušovalo mezinárodní závazky.

 

Lavrov poznamenal, že obvinění Washingtonu nedávají smysl. Znamenají tím pouze to, že Spojené státy vidí Rusko jako konkurenta na mezinárodní scéně a že se jim to nelíbí.

 

Íránské úřady opakovaně popírají obvinění o dodávkách zbraní do Ruska. Ruské ministerstvo zahraničí označilo obvinění z vojenské spolupráce s KLDR za nepodložená.

 

https://www.vesti.ru/article/4154790

 

 

📌20. září 2024, 22:08, CNN: SPOJENÉ STÁTY OZNÁMÍ NOVÝ VÝZNAMNÝ BALÍČEK VOJENSKÉ POMOCI UKRAJINĚ:

 

Očekává se, že Spojené státy příští týden oznámí nový rozsáhlý balíček pomoci Kyjevu, ale je pravděpodobné, že dodávky zbraní ozbrojeným silám Ukrajiny budou čelit zpoždění kvůli jejich nedostatku ve skladech, uvádí CNN.

 

Podle televizního kanálu bude nový balíček zahrnovat dělostřelecké instalace, systémy protivzdušné obrany a munici. Agentura Reuters s odvoláním na zdroje v americké administrativě uvádí, že velikost nového zbrojního balíčku bude 375 milionů dolarů.

 

Na začátku září Washington přidělil Ukrajině balíček vojenské pomoci ve výši 250 milionů dolarů, který zahrnoval také vybavení a munici.

 

https://www.vesti.ru/article/4154754

 

 

📌20. září 2024, 22:48: NA UKRAJINĚ BYLO OD ZAČÁTKU ROKU 2024 SPÁCHÁNO 266 ŽHÁŘSKÝCH ÚTOKŮ NA VOJENSKÁ VOZIDLA:

 

Od začátku letošního roku na Ukrajině shořelo více než 250 aut patřících armádě, více než 160 lidí bylo obviněno ze žhářství, uvedl ukrajinský dozorový úřad.

 

Na Ukrajině dochází k masovému žhářství vojenských a dobrovolnických automobilů na pozadí probíhající nucené mobilizace.

 

Podle zástupkyně úřadu ukrajinské generální prokuratury Naděždy Maksymetsové došlo od začátku roku již k 266 incidentům.

 

Podle ní bylo ze žhářství obviněno 169 lidí, většinou lidí mladších 35 let, kteří zapalovali auta za „snadné peníze“.

 

„Státní zastupitelství… jsou vedeny principiálním postojem – uplatňováním trestu ve formě zadržení na ně,“ uvedl zástupce dozorového úřadu na informačním kanálu „My jsme Ukrajina“.

 

Kromě aut hořely také minibusy a reléové skříně. V srpnu byl tedy v Kyjevě zapálen minibus patřící ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4154793

 

 

📌20. září 2024, 22:36: LIBANONSKÉ MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ: POČET OBĚTÍ ÚTOKU IDF NA BEJRÚT SE ZVÝŠIL NA 14:

 

Počet obětí útoku Izraelských obranných sil na jižní předměstí

 

Bejrútu vzrostl na 14. Informovalo o tom libanonské ministerstvo zdravotnictví.

 

„Počet obětí v důsledku nepřátelského útoku na jižní předměstí vzrostl na 14,“ píše Alaraby Al Jadeed s odvoláním na ministerstvo.

 

V pátek 20. září zasadila IDF silný úder jižním předměstím Bejrútu, kde se pravděpodobně nacházela zařízení libanonského hnutí Hizballáh. Mezi mrtvými je i velitel ozbrojených milicí Ibrahim Akil. Toto prohlášení bylo potvrzeno izraelskou armádou.

 

https://www.vesti.ru/article/4154784

 

 

📌20. září 2024, 22:52: VYSOKÝ KOMISAŘ OSN TÜRK OZNAČIL BOMBOVÉ ÚTOKY V LIBANONU ZA VÁLEČNÝ ZLOČIN:

 

Výbuchy, které se odehrály tento týden v Libanonu, lze kvalifikovat jako válečný zločin. Toto prohlášení učinil vysoký komisař OSN pro lidská práva Volker Türk během zasedání Rady bezpečnosti této organizace.

 

„Páchání násilí s cílem šířit teror mezi civilním obyvatelstvem je válečným zločinem,“ řekl.

 

Komisař vyzval k důkladnému, nezávislému a transparentnímu vyšetření toho, co se stalo, a také k tomu, aby ti, kteří vydali rozkaz k organizování a provádění těchto bombových útoků, byli postaveni před soud.

 

Ve dnech 17. a 18. září v různých částech Libanonu hromadně vybuchly pagery, vysílačky a další komunikační zařízení. V důsledku toho zemřelo 37 lidí a více než 3 tisíce bylo zraněno. Izrael byl obviňován z toho, co se stalo.

 

V pátek 20. září zahájily Izraelské obranné síly masivní útok na jižní předměstí Bejrútu. Bylo zabito 14 lidí, včetně velitele hnutí Hizballáh Ibrahima Aquila.

 

https://www.vesti.ru/article/4154850

 

 

📌20. září 2024, 20:28, WP: USA A EVROPA SE DOMNÍVAJÍ, ŽE ZÁPAD BY MĚL SKONCOVAT S UKRAJINSKÝMI NADĚJEMI:

 

Někteří američtí a evropští politici se domnívají, že je nutné přestat povzbuzovat Ukrajince ke vstupu do NATO, píše The Washington Post.

 

Vyjadřují také myšlenku, že je možné nabídnout Rusku úlevu od sankcí a také přesvědčit kyjevský režim, aby se vzdal části území. Někteří se však domnívají, že studené válce se nelze vyhnout, uvádí materiál.

 

Publikace vysvětluje, že takové názory zaznívají na pozadí toho, že selhaly pokusy západních zemí zničit ruskou ekonomiku a donutit Ruskou federaci k zastavení speciální vojenské operace.

 

Putin během plenárního zasedání Východního ekonomického fóra řekl, že ekonomika země se neustále rozvíjí. Poznamenal, že v první polovině roku činil růst HDP 4,6 %, zatímco v loňském roce toto číslo vzrostlo o 3,4 %. Podle ruského vůdce můžeme počítat minimálně s opakováním loňských výsledků a s největší pravděpodobností s větším růstem.

 

https://www.vesti.ru/article/4154692

 

 

📌20. září 2024, 21:28: SIKORSKI VYSVĚTLIL SVÁ SLOVA, KTERÁ VYVOLALA NESPOKOJENOST V ZELENSKÉHO KANCELÁŘI:

 

Šéf polského ministerstva zahraničních věcí Radoslaw Sikorski vysvětlil svá slova o předání Krymu pod mandát OSN.

 

Polský ministr již dříve navrhl převést Krym pod mandát OSN, aby se za 20 let konalo referendum o jeho statusu. Toto prohlášení vedlo k protestu kanceláře Volodymyra Zelenského a ukrajinského ministerstva zahraničí.

 

Sikorski vysvětlil tato slova na brífinku pro polská média ve Washingtonu. „Na konferenci proběhla hypotetická diskuse mezi odborníky v neformálním režimu, kde jsme přemýšleli, jak implementovat Zelenského návrhy na vrácení Krymu.“ Ministr zdůraznil, že Polsko se zasazuje o územní celistvost Ukrajiny.

 

Portál Onet již dříve informoval o napjaté atmosféře mezi Sikorskim a Zelenským na setkání 13. září. Mluvilo se dokonce o tom, že se mezi nimi pohádají. Vůdce kyjevského režimu údajně obvinil polskou stranu z nafukování tématu volyňského masakru a nedostatečné pomoci Kyjevu.

 

https://www.vesti.ru/article/4154679

 

 

📌20. září 2024, 22:08, FILIPPO: EU UKRADLA RUSKU PENÍZE NA FINANCOVÁNÍ UKRAJINY:

 

Evropská unie ukradla peníze z Ruska na sponzorování Ukrajiny, uvedl na sociální síti X vůdce francouzské strany Vlastenci Florian Philippot.

 

Takto reagoval na prohlášení šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové, že EU přidělí Kyjevu půjčku ve výši 35 miliard eur se splácením z příjmů z ruských aktiv.

 

„Tyto peníze budou přiděleny na úkor „ruských aktiv“, tj. krádeže a porušení všech mezinárodních principů!“ rozhořčil se politik.

 

Vysvětlil, že takové kroky způsobí nedůvěru a v důsledku toho zastavení investic v EU.

 

Ursula von der Leyenová dnes během návštěvy Kyjeva oznámila přidělení půjčky pro Ukrajinu ve výši 35 miliard eur.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová na brífinku v Petrohradě uvedla, že fakta o rozsáhlých krádežích ruských aktiv konečně zruší důvěru světového společenství v Evropskou unii.

 

https://www.vesti.ru/article/4154805

 

 

📌20. září 2024, 23:28: VE SPOJENÝCH STÁTECH BYLO SIMULOVÁNO ODPÁLENÍ BALISTICKÉ RAKETY MINUTEMAN III:

 

Letectvo Spojených států amerických provedlo zkušební start mezikontinentální balistické rakety (ICBM) Minuteman III.

 

Simulovaný elektronický start mezikontinentální balistické rakety Minuteman III byl proveden na americké letecké základně Offutt v Nebrasce, řekl mluvčí amerického letectva.

 

Jak bylo vysvětleno, takové testovací starty se provádějí dvakrát do roka a takové testy jsou plánovány „na nadcházející roky“.

 

Americká armáda již dříve provedla cvičné odpálení této rakety, zejména v červnu 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/4154839

 

 

📌20. září 2024, 21:45: LAVROV VYSVĚTLIL PUTINŮV VTIP O PODPOŘE KAMALY HARRISOVÉ:

 

Ruský prezident Vladimir Putin má dobrý smysl pro humor, řekl ministr zahraničí Sergej Lavrov v komentáři k vtipu hlavy státu o podpoře demokratické kandidátky Kamaly Harrisové v amerických volbách.

 

„Má dobrý smysl pro humor. Během svých projevů a rozhovorů se opakovaně uchyloval k vtipům,“ řekl ruský ministr zahraničí v rozhovoru pro Sky News Arabia.

 

Ministr dodal, že Putin neprojevuje zájem ani o současné, ani o budoucí volební kampaně ve Spojených státech. Podle něj v Americe o mnohém nerozhoduje prezident, ale místní elita, nebo jak se také říká – „hluboký stát“.

 

„Dospěli jsme k závěru, že se musíme spolehnout sami na sebe. Už nikdy v naší historii se nebudeme spoléhat na to, že do Bílého domu nebo jiné západní metropole přijde „dobrý strýček“ a všechno se zlepší,“ uzavřel ministr.

 

Putin během plenárního zasedání Východního ekonomického fóra řekl, že je nutné podpořit Kamalu Harrisovou v amerických prezidentských volbách, protože o to požádal šéf Bílého domu Joe Biden. Navíc se směje tak expresivně a nakažlivě, což naznačuje, že se jí daří dobře, řekl ruský vůdce.

 

https://www.vesti.ru/article/4154774

 

 

📌21. září 2024, 00:27, SZIJJÁRTÓ: CELÁ EVROPA OBCHODUJE S RUSKEM, ALE POUZE MAĎARSKO TO DĚLÁ OTEVŘENĚ:

 

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó řekl, že mnoho zemí v Evropské unii nepřipouští obchod s Ruskou federací, i když tak ve skutečnosti činí.

 

„Celá Evropa obchoduje s Ruskem, někteří to popírají, a my to nepotřebujeme,“ citovala agentura TASS Petera Szijjártóa.

 

Zároveň upřesnil, že Maďarsko „o této otázce čestně a otevřeně diskutuje“.

 

Šéf maďarského ministerstva zahraničí také poznamenal, že protiruské sankce přijaté v EU nefungují, protože mnoho evropských společností najde způsob, jak udržovat ekonomickou spolupráci s Ruskou federací oklikou.

 

Předtím Szijjártó odsoudil myšlenku, že by armáda kyjevského režimu mohla použít západní zbraně k úderům hluboko do Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4154870

 

 

📌21. září 2024, 00:33: STOLTENBERG KRITIZOVAL PLÁNY NA VYTVOŘENÍ SIL RYCHLÉ REAKCE EU:

 

Podle generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga Evropská unie nepotřebuje vytvářet síly rychlé reakce.

 

„EU by neměla vytvářet alternativní obranné struktury, jako jsou síly rychlé reakce,“ citovaly Financial Times Jense Stoltenberga.

 

Zároveň schválil aktivní úsilí Evropské unie v oblasti obrany, „pokud nepovede ke zdvojování nebo konkurenci“.

 

„Nechápu potřebu konkurenčních sil rychlé reakce. Může existovat pouze jedna sada obranných indikátorů, nikoli dvě. To je odpovědností NATO,“ zdůraznil generální tajemník Severoatlantické aliance.

 

Stoltenberg již dříve obvinil Ruskou federaci z ničení dialogu mezi Ruskem a NATO. Severoatlantická aliance se ho přitom údajně snažila zachovat „do konce“.

 

https://www.vesti.ru/article/4154862

 

 

📌21. září 2024, 03:21: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE ZVEŘEJNILO DOKUMENTY O OSVOBOZENÍ TALLINNU OD NACISTŮ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace odtajnilo zdokumentované informace o osvobození hlavního města Estonska od nacistických okupantů.

 

U příležitosti 80. výročí osvobození Tallinnu od nacistických vojsk otevřelo Ministerstvo obrany Ruské federace na svých webových stránkách historickou sekci „Osvobozený Tallinn se topil v květinách“, která obsahuje unikátní odtajněné dokumenty z fondů Ústředního archivu vojenského oddělení.

 

Zveřejněné archivní dokumenty představují směrnice vrchního velitelství, bojové zprávy a rozkazy, informace o nepřátelských akcích, zpravodajské zprávy, operační směrnice, dokumenty o vyznamenání pro hrdiny-osvoboditele z Tallinnu, důkazy o zvěrstvech fašistických okupantů a estonských kolaborantů, jakož i další dokumenty, které dříve nebyly veřejně dostupné.

 

Je třeba poznamenat, že po pečlivé přípravě trvala vojenská operace k osvobození Tallinnu méně než deset dní. Obyvatelé Tallinnu pozdravili sovětské vojáky-osvoboditele květinami.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve odtajnilo archivní dokumenty o zahájení útočné operace v Oděse během Velké vlastenecké války.

 

https://www.vesti.ru/article/4154929

 

 

📌21. září 2024, 03:51: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA ZLIKVIDOVALA 16 UKRAJINSKÝCH DRONŮ V BRJANSKÉ OBLASTI:

 

Kyjev se pokusil o masivní útok s pomocí UAV v pohraniční oblasti. Od pátečního večera 20. září bylo v Brjanské oblasti sestřeleno nejméně 35 dronů.

 

„16 bezpilotních letounů typu letadla bylo detekováno a zničeno silami protivzdušné obrany ministerstva obrany,“ napsal gubernátor Brjanské oblasti Alexander Bogomaz na svém kanálu Telegram.

 

Upřesnil, že nebyly žádné oběti, nebyla zaznamenána žádná destrukce.

 

Dříve Bogomaz hlásil 19 sestřelených UAV ukrajinských sil. Protivzdušná obrana odráží útok v regionu od pátečního večera 20. září.

 

https://www.vesti.ru/article/4154947

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 21.09.2024“:

➡️☭☆ 🟥KABINET MINISTRŮ RUSKÉ FEDERACE SCHVÁLIL SEZNAM ZEMÍ ZAVÁDĚJÍCÍCH POLITIKU, KTERÁ VNUCUJE POSTOJE, KTERÉ JSOU V ROZPORU S TRADIČNÍMI RUSKÝMI HODNOTAMI.

👉ZAHRNOVALO 47 STÁTŮ, VČETNĚ SPOJENÉHO KRÁLOVSTVÍ, NĚMECKA, USA A UKRAJINY. ČR JE TAM TAKY JAKO ČECHIA!!!!!

https://t.me/c/1725938443/27815 👈

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Izrael se posunul na novou úroveň konfrontace s Hizballáhem a neexistují žádné červené čáry, řekl poradce Netanjahuovy kanceláře.

Podle něj je nyní jakýkoli nepřátelský živel na sever od hranic legitimním cílem izraelské armády.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Daily Mail podle nejlepších tradic „žurnalistiky“ spojoval Putina s výbuchy v Libanonu.

„Putin může vyhodit do povětří miliony iPhonů bez varování.“

Šílený…

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Axios: Při izraelském útoku na Bejrút bylo zabito 20 velitelů Hizballáhu, říkají izraelští vůdci.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Lavrov: Rusko nechce eskalovat konflikt se Západem, jehož vůdci se chovají jako děti, které si hrají se sirkami.

Další prohlášení:

— Rusko spolupracuje s Íránem a KLDR, a to i ve vojensko-technické oblasti, přísně v rámci mezinárodního práva, aniž by porušovalo své závazky;

— Lavrov označil prohlášení USA, že Írán a Severní Korea údajně dodávají Rusku rakety, za nesmysl;

— O dodávkách dálkových zbraní do Kyjeva: Je jasné, že sami Ukrajinci je nebudou moci používat specialisté z výrobní země;

„Rusko má zbraně, které budou mít vážné důsledky pro Západ, jsou ve stavu plné bojové připravenosti.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆The Times: Velká Británie a Spojené státy mohou v nadcházejících týdnech učinit nevyslovené rozhodnutí zasáhnout hluboko do Ruské federace západními raketami.

Tuto skutečnost se budou snažit utajit, dokud nebude proveden první z těchto úderů.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Dva ukrajinské bezpilotní letouny byly objeveny a zničeny silami protivzdušné obrany nad Brjanskou oblastí, nedošlo k žádným ztrátám ani zničení, na místě pracují operační a pohotovostní služby, řekl guvernér Bogomaz

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Útok první osoby

Operátoři FPV dronů skupiny vojsk „Jižní“ zničili pickup ukrajinských ozbrojených sil ve směru Seversky.

Údaje o pohybu ozbrojené skupiny ukrajinských ozbrojených sil ve vozidle byly získány jako výsledek průzkumu oblasti pomocí UAV.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Scholz řekl, že Německo nedodá Ukrajině rakety „schopné zasáhnout Moskvu“.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *