, ,

21.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně:👉USA SE PŘIPRAVUJÍ NA NEVYHRATELNOU VÁLKU PROTI ČÍNĚ…

21.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉USA SE PŘIPRAVUJÍ NA NEVYHRATELNOU VÁLKU PROTI ČÍNĚ:

 

❤️ „Pokud budete na laně volně balancovat, nebudete se ničeho držet.                               Najdete v sobě rovnováhu i svobodný duch. Nepotřebujete cizí pohledy, abyste se zvedli nebo se jich drželi. V určitém okamžiku přichází bod, kdy se pustíte (poslušnosti), abyste mohli sami létat. Většina lidí to ví, ale jen málokdo plně rozumí tomu, co to znamená. Dokud se budete řídit jinými názory, skončíte tam, kde ostatní chtějí vidět sebe nebo vás. Místo toho, abyste se ponořili do svých vlastních hlubokých vod, následujete jejich ducha. Jiný hlas může být vždy pouze ukazatelem a odrazovým můstkem, nikdy ne vaším hledačem cesty.“

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️20. srpna 2024:👉USA SE PŘIPRAVUJÍ NA NEVYHRATELNOU VÁLKU PROTI ČÍNĚ:

 

Z TOHOTO HLEDISKA JE VLASTNĚ CELKEM JEDNO, KDO VYHRAJE V USA VOLBY, NEBOŤ NA ČÍNU SE NYNÍ SOUSTŘEĎUJE ZÁJEM SOUČASNÉ ADMINISTRATIVY – A TOTÉŽ DO BUDOUCNA DEKLARUJE TAKÉ DONALD TRUMP.

 

V poslední době se objevuje mnoho různých vojenských a geopolitických analýz, které upozorňují na aktuální dění na Dálném východě, které napovídá, že případný konflikt je velmi pravděpodobný.

 

👉Za takové situace – a to zejména po nástupu Trumpa – by se zřejmě USA do značné míry stáhly z Evropy (včetně Ukrajiny), aby soustředily co nejvíce sil do aktuální zájmové oblasti.

 

BUDE TEDY VELMI ZAJÍMAVÉ SLEDOVAT, CO SE NYNÍ KOLEM ČÍNY DĚJE.

((Tak ty amíci se nedají pokoj. Původní plán byl Rusko a pak Čína, aby ovládli celý svět. Rusko jim nevyšlo, tak se teď vrhnou na Čínu přes Tchaj-wan, kteří jsou největším výrobcem čipů, což u amíkům je velikánský deficit!!!

👉 HLAD PO ČIPECH VYNÁŠÍ TCHAJWANSKÉ VÝROBCE K NOVÝM REKORDŮM:

 

DALŠÍ OBOR, V NĚMŽ TCHAJ-WAN KRALUJE, JE VÝROBA V SOUČASNOSTI TOLIK SKLOŇOVANÝCH ČIPŮ.

 

👉Malý ostrov je světovým lídrem v produkci polovodičů, přičemž tahounem je mamutí firma TSMC (Taiwan semiconductor manufacturing company), která zajišťuje přes 50 procent všech dodávek. Druhým významným tchajwanským hráčem je se sedmiprocentním podílem na globálním trhu firma United Microelectronics Corp (UMC).

 

👉Hlad po čipech přináší těmto firmám pohádkové zisky a nekonečný a rostoucí příval objednávek. Díky tomu mohla firma TSMC loni vykázat znovu rekordní tržby v hodnotě téměř 57 miliard dolarů. To představovalo meziroční růst o 25 procent, uvedl zpravodajský portál Focus Taiwan. Tržby přitom firmě rostou k novým rekordům nepřetržitě už 12 let v řadě za sebou.))

 

V nejbližší době tak přinesu více článků od analytiků, kteří se oblastí dlouhodobě zabývají a buď v oblasti přímo žijí nebo denně sledují vývoj, který již delší dobu eskaluje…

 

Dále již analýza Megan Russell, která se otázkou vztahů USA – Čína dlouhodobě zabývá. Jde o Američanku, která mimo jiné studovala mandarínštinu a pobývala i v Číně…

 

👉VE VÁLCE NEJSOU VÍTĚZOVÉ – A VE VÁLCE MEZI USA A ČÍNOU BY CELÝ SVĚT PROHRÁL.

 

To se netýká jen masových ztrát na životech, k nimž by došlo, ale také dozvuků války, která BY POTOPILA MILIONY LIDÍ DO EKONOMICKÉ DEVASTACE, ZNIČILA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A VEDLA K ROZSÁHLÉMU VYSÍDLOVÁNÍ A ZVĚRSTVŮM V OBLASTI LIDSKÝCH PRÁV.

Potenciální použití jaderných zbraní je často přehlíženo jako vedlejší poznámka, ale nemělo by to tak být. Podle expertů by konflikt mezi USA a Čínou mohl snadno přerůst v jadernou válku – a jaderná zima není o moc dál.

 

Předseda Sboru náčelníků štábů generál Charles Q. Brown nesouhlasí. Říká, že je „plně přesvědčen,“ že USA by Čínu porazily, kdyby válka o Tchaj-wan vypukla, i když Komise pro strategii národní obrany předpovídá extrémní ztráty na straně USA.

 

Minulý týden oznámil: „Pokud půjdeme do konfliktu s ČLR, vezme si to celý národ a jsem přesvědčen, že pokud budeme vyzváni, budeme tam.“

„Hraji, abych vyhrál,“ pokračoval poté, co uznal, že „toto budou velké konflikty podobné tomu, co jsme viděli ve 2. světové válce, a tak se s tím musíme vypořádat.“

 

Gen. Brown se narodil v roce 1962 a neví nic o hrůzách 2. světové války. Pro něj jsou to slova z učebnice – hra na „hraní.“ Pro ostatní to budou ztracené končetiny a hrůza.

USA jsou od svého vzniku v téměř neustálém konfliktu a naše novější války vykreslují zjevnou vizi neschopnosti. Jediné, čeho Vietnam, Irák a Afghánistán dosáhly, byla rozsáhlá smrt a ničení.

 

Násilí nekončí jen proto, že válka končí, ale visí nad komunitami jako přízrak, negativně ovlivňuje zdraví a ekonomický blahobyt národů a přispívá k poškozování životního prostředí.

 

👉I když nás naše vláda už nějakou dobu vede k válce s Čínou, nestává se často, že bychom slyšeli slova vyřčená tak ostře. Pointa generála Browna je jasná: USA SE PŘIPRAVUJÍ NA VÁLKU A NEDRŽÍ SE ZPÁTKY.

 

👉Tento týden ministr obrany Lloyd Austin přinesl Filipínám 500 milionů dolarů na posílení jejich vojenských schopností. Ministr zahraničí Antony Blinken mezitím vyjednával dohodu o přesunutí americké operační kontroly japonských sil z Havaje do Japonska.

 

Nenechte se mýlit: Toto není další malá hra nějaké vzdálené válečné hry. TO JE VELKÝ PROBLÉM.

 

👉Mít operační kontrolu nad japonskou armádou znamená, že naše vláda nemusí posílat přes oceán tolik amerických vojáků, aby se zapojili do bitvy. Budou mít plné velení a kontrolu nad tisíci japonských vojáků, s nimiž mohou nakládat, jak chtějí.

 

👉USA již má operativní kontrolu nad jihokorejskou armádou, což znamená, že pokud by vypukla válka, všechny jednotky ROK by byly také umístěny pod americké velení.

Nejde jen o válečnou strategii – jde o veřejné vnímání. Američané – nalevo i napravo – pravděpodobněji podporují válku, když neztrácejí své blízké. To může být jediná lekce, kterou se naše vláda naučila z Vietnamu a Irák to jen upevnil.

 

DRONY A SPECIÁLNÍ JEDNOTKY TO VE VÁLCE S ČÍNOU NEZVLÁDNOU, A PROTO USA

PŘESČAS PRACUJÍ NA UPEVNĚNÍ VOJENSKÝCH PARTNERSTVÍ V CELÉ ASII A TICHOMOŘÍ.

 

👉Moderní vedení války USA se často odehrává prostřednictvím využití zástupných států a financování jednotek jiné země, pokud jednají v zájmu USA. Budou tomu říkat vojenská strategie, ale v samém základu toho najdete temný pocit lhostejnosti vůči občanům jiných národů.

 

Naší vládě je jedno, co se stane nevinným lidem v Japonsku, Jižní Koreji nebo na Filipínách – pokud bude zachována globální hegemonie USA, nechají je zemřít.

 

MEZITÍM UVNITŘ ROSTE OPOZICE. V JIŽNÍ KOREJI, JAPONSKU A NA FILIPÍNÁCH SÍLÍ PROTESTY VOLAJÍCÍ PO UKONČENÍ AMERICKÉHO IMPERIALISMU.

 

👉Lidé nechtějí být potravou pro děla ve válce mezi USA a Čínou, což je přesně to, co se stane, pokud situace přeroste ve válku.

 

Na slyšení Výboru pro zahraniční vztahy minulý týden o strategické válce s Čínou (dosud 7.), náměstek ministra zahraničí Kurt Campbell zdůraznil význam AUKUS a dalších třístranných partnerství při jednání s Čínou.

 

TO NIKDY NESKONČÍ,“ řekl Campbell výboru a zdůraznil, že Asie a Tichomoří „vyžaduje nejschopnější námořní a pokročilé letecké schopnosti na dlouhé vzdálenosti, jaké kdy Spojené státy potřebovaly.“

 

👉No, aliance se uzavírají a miliardy dolarů z daní pokračují ve financování hypermilitarizace regionu. Generál Brown dokonce poznamenal, že urychluje úsilí o hromadění zbraní, střeliva a dalších zásob v Asii a Tichomoří v rámci přípravy na válku.

 

👉Jen před několika měsíci prohloubil trojstranný summit mezi Japonskem, Filipínami a Spojenými státy jejich vojenské spojenectví v regionu. Biden znovu potvrdil americko-filipínskou smlouvu o vzájemné obraně, která uvádí, že USA budou reagovat na jakýkoli útok na ostrovní stát.

 

👉AUKUS, jehož důležitost ministr Campbell opakovaně zdůrazňoval, je obranná aliance mezi USA, Velkou Británií a Austrálií v asijsko-pacifickém regionu. Strategické partnerství, kritizované Čínou za svou „mentalitu studené války,“ není nepodobné těm, které nás ve 20. století vedlo do globálních válek.

 

👉Všude, kam se podíváme, naše vláda mluví o válce s Čínou, jako by to bylo nevyhnutelné a oprávněné úsilí. Není.

 

A PŘESTO BUDOU MÉDIA I NADÁLE NÁSLEDOVAT NAŠE POLITIKY JAKO PSI NA KLÍNĚ A ŽIVIT NARATIV, ŽE VÁLKA S ČÍNOU JE NEVYHNUTELNÁ, I KDYŽ ČÍNA SAMA OPAKOVANĚ ODSOUDILA JAKOUKOLI POTENCIÁLNÍ ESKALACI DO KONFLIKTU.

 

V TUTO CHVÍLI SPOČÍVÁ NA BEDRECH LIDÍ, ABY ŘEKLI OPAK.

 

👉Je čas, aby se americká veřejnost postavila proti normalizaci konfliktu a přípravě na válku s Čínou.

👉Je načase říci naší vládě, že válka s Čínou je nejen nepřijatelná, ale také globální sebevražda.

👉Nyní hledíme tomuto nevyhratelnému konfliktu do tváře a nemáme čas odvrátit zrak.

JE ČAS JEDNAT.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/usa-se-pripravuji-na-nevyhratelnou-valku-proti-cine/

 

 

📌💉🎚️20. srpna 2024: 🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️ LÉKAŘI ZESNULÍ PŘI HAVÁRII BRAZILSKÉHO LETADLA ÚDAJNĚ SLÍBILI, ŽE ZVEŘEJNÍ DŮKAZY SPOJUJÍCÍ „VAKCÍNY“ MRNA S TAKZVANOU TURBO RAKOVINOU:

 

Nedávno jste si zde mohli přečíst o nehodě letadla v Brazílii, kterou se také podařilo natočit. Již od začátku mnohé z nás zaujala velmi zajímavá okolnost: NA PALUBĚ LETADLA BYLO TAKÉ OSM LÉKAŘŮ, KTEŘÍ LETĚLI NA MEZINÁRODNÍ ONKOLOGICKOU KONFERENCI❗️❗️❗️

Několik dalších, kteří měli letět s nimi, na poslední chvíli změnilo let.

 

Právě kvůli podezřelým okolnostem nehody a faktu, že mezi cestujícími bylo i několik špičkových lékařů, začalo mnoho nezávislých novinářů pátrat po dalších informacích o zesnulých lékařích. A ZJISTILI VELMI ZAJÍMAVÉ INFORMACE.

 

👉Osm z 62 (ne 68, jak bylo původně hlášeno) lidí, kteří zemřeli při nedávné havárii turbovrtulového letadla ATR 72 v brazilském Sao Paulu, byli lékaři, kteří mířili na důležitou onkologickou konferenci.

👉Od té doby vyšlo najevo, že šest z těchto osmi byli také vědci, kteří plánovali odhalit „vakcíny“ mRNA (modRNA) jako příčinu turbo rakoviny❗️❗️❗️

 

👉Celkem šest lidí, kteří byli na palubě letadla, plánovalo udělat opravdu dobrou věc, než někdo sabotoval letadlo, kterým cestovali, aby zajistil, že jejich zpráva nebude nikdy odeslána ani přijata.

 

MEZI NIMI BYLI I TITO TŘI LÉKAŘI:

 

👉1) Dr. José Roberto Leonel Ferreira, senior radiolog, který měl významný vliv v oboru radiologie, zejména v dětské radiologii

👉2) Dr. Mariana Belim, lékařka na JIP pro dospělé ve Fakultní nemocnici Západní Paraná (Huop)

👉3) Dr. Ariane Risso z Uopeccan Cancer Hospital v Cascavelu*

 

👉Všichni byli vysoce uznávanými profesionály ve svých oborech.

 

DALŠÍ TŘI OBĚTI:

👉Profesoři Edilson Hobold, Deonir Secco a Raquel Ribeiro Moreira – sice pracovali v jiných oborech, nicméně touto otázkou se dlouhodobě zabývali.

Posledními dvěma zemřelými, kteří letěli na stejnou konferenci, byli dva místní zdravotníci.

 

👉DR. CHRIS FLOWERS,  KTERÝ JE ZNAL, VE SVÉM KOMENTÁŘI UVEDL:

 

„Ztráta těchto lékařů je významnou překážkou pro hnutí za lékařskou svobodu v Brazílii. Modlete se za jejich rodiny a bojujte dál.

Několik z nás svědčí na národních a mezinárodních slyšeních o Covidu a turbo rakovině a jejich příspěvky nám budou chybět.“

👉Na závěr připomínám, že po nástupu stávajícího prezidenta Luly do vedení země se stala Brazílie nejhorší covidovou diktaturou, přičemž povinné „Covid očkování“ pro velkou část populace tam platí dosud….

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/lekari-zabiti-pri-havarii-brazilskeho-letadla-udajne-slibili-ze-zverejni-dukazy-spojujici-vakciny-mrna-s-takzvanou-turbo-rakovinou/

 

 

📌20. srpna 2024: 👹WEF V NOVÉM ČLÁNKU VARUJE PŘED ÉROU ŠOKOVÝCH UDÁLOSTÍ:

 

Globalisté nás neustále informují o všem, co chystají – a to přinejmenším v náznacích.

 

👉Nový článek na stránkách Světového ekonomického fóra opět varuje před „KYBERNETICKOU PANDEMIÍ,“ ale soustřeďuje se například i na americké volby nebo klimatickou agendu ve snaze podsunout nám, že pokud se v zelené agendě nepřitvrdí, dojde ke globální katastrofě.

 

👉V dystopickém článku WEF varuje, že lidé po celém světě by měli očekávat „DESTABILIZUJÍCÍ UDÁLOSTI“ 👉včetně „KYBERNETICKÉ PANDEMIE,“ která 👉bude záměrná a 👉budou údajně čelit i vzniku nové globální extremistické skupiny a 👉velké klimatické katastrofy.

 

MOHLO BY ÚDAJNĚ DOJÍT K NÁHLÉMU VZESTUPU HLADINY MOŘÍ, COŽ POTOPÍ NĚKTERÉ OSTROVNÍ STÁTY.

 

👉A 👹WEF samozřejmě zmiňuje, že za to mohou „zlé“ státy pevninské, které vypouští příliš mnoho CO2.

 

NICMÉNĚ PRAVDA JE TAKOVÁ, ŽE VE SKUTEČNOSTI SE OSTROVY NEPOTÁPÍ TAK, JAK TVRDÍ PROPAGANDA.

 

👉Globalistická elita se v jedné kapitole dokonce věnuje „VOLEBNÍMU ROKU 2024“ s tím, 👉že je vlastně jedno, kdo vyhraje, 👉protože vše půjde již vytyčeným směrem.

 

👉Dávají nám snad najevo, že ve všech klíčových zemích mají zajištěnu výhru svých loutek?

👉Nebo to, že vlastně všichni čelní kandidáti jsou jejich loutky, takže je v podstatě jedno, která z nich vyhraje?

👉Předpokládám, že správná odpověď je ta druhá.

 

👉Není žádným překvapením, že nás WEF varuje, abychom hledali globální rizika, která budou dále zhoršována neočekávanými, destabilizujícími šokovými událostmi.

 

CO PLÁNUJÍ GLOBÁLNÍ ELITY?

 

👉Snad nejvíce znepokojující řádek v článku se týká záměrných útoků na kybernetickou bezpečnost.

 

👉Vzhledem k dlouhodobému zájmu 👹Klause Schwaba rozpoutat „zničující kybernetický útok“ na svět, bychom toto varování neměli brát na lehkou váhu.

 

👉V rámci👹WEF proběhlo hned několik nácviků „kybernetické pandemie“ během akcí pod názvem „Cyber polygon.“

 

👉Letos již ovšem WEF akci neorganizuje, má se pořádat již příští měsíc v Saúdské Arábii.

 

S ODKAZEM NA GLOBÁLNÍ VÝPADEK KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI CROWDSTRIKE V ČERVENCI WEF ŘÍKÁ:

 

„Představte si, že by to udělal špatný herec – záměrně a v ještě větším měřítku?

 

👉WEF také tvrdí, že žijeme v „OPORTUNISTICKÉ DOBĚ,“ kdy se může objevit globální extremistická skupina a způsobit zkázu po celém světě, aniž by utrpěla mnoho následků.

 

👉Toto by se mohlo týkat zejména Evropy, která je obsazená džhádistickými vojáky. O tom, že by toto vojsko ohrožovalo celý svět, lze ovšem pochybovat.

 

👉Globální elita samozřejmě nezapomíná zmínit ani takzvanou „KLIMATICKOU KRIZI,“ která je využívána k rychlejšímu prosazení agendy.

 

👉Podle WEF: „Mezitím budou některé ostrovní státy (které vypouštějí pouze 0,3 % celosvětových emisí) nadále bojovat za svoji věc, ať už prostřednictvím mezinárodního práva nebo nových klimatických fondů.

 

Ale pokud tyto ostrovy podlehnou změně klimatu a potopí se mnohem rychleji, než očekáváme, jak zareagují klimatičtí aktivisté a světoví vůdci?“

 

👉Na pořadu dne jsou podle Schwaba a jeho WEF i 👉digitální měna centrální banky (CBDC) a 👉digitální identita (ID).

 

WEF TAKÉ VYJADŘUJE OBAVY Z TOHO, ŽE SE GLOBÁLNÍ JIH ODKLONÍ OD OBCHODOVÁNÍ S

AMERICKÝM DOLAREM, A DOKONCE SE POKUSÍ O NOVÝ BLOCKCHAIN PLATEBNÍ SYSTÉM.

 

POKUD SI TEDY SHRNEME VŠE VÝŠE UVEDENÉ, PAK BY Z TOHO MOHLO VYPLÝVAT, ŽE AKTUÁLNĚ SE ZŘEJMĚ HLEDÁ UDÁLOST, KTERÁ BY POMOHLA NASTOLIT CO NEJRYCHLEJŠÍ CESTOU DIGITÁLNÍ DIKTATURU – S PROGRAMOVATELNOU DIGITÁLNÍ MĚNOU V BEZHOTOVOSTNÍ SPOLEČNOSTI.

 

👉Bude touto událostí kybernetický útok, jak naznačuje WEF ve svém článku?

👉Nebo snad plandemie 2,0?

 

TO ZŘEJMĚ JIŽ BRZY POZNÁME

 

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/wef-v-novem-clanku-varuje-pred-erou-sokovych-udalosti/

 

 

📌💉20. srpna 2024, 20:20: TI, KTEŘÍ UŽÍVAJÍ „OZEMPIK“, MAJÍ O 45 % VYŠŠÍ PRAVDĚPODOBNOST, ŽE BUDOU MÍT SEBEVRAŽEDNÉ MYŠLENKY:

 

💉Lidé, kteří užívají lék (v injekční formě) na cukrovku, který podporuje hubnutí, Ozempic a další léky na bázi účinné látky semaglutid, mají o 45 % vyšší pravděpodobnost, že budou mít sebevražedné myšlenky. ❌💉❌

 

K tomuto závěru dospěla mezinárodní skupina vědců, píše časopis JAMA Network Open.

 

V článku se píše, že sebevražedné tendence jsou zvláště výrazné u pacientů, kteří trpí cukrovkou nebo obezitou a užívají antidepresiva.

 

„Zjistili jsme v analýze databáze shromážděné 👹 WHO na základě pozorování účinků semaglutidu, že jeho užívání vede ke zvýšení sebevražedných myšlenek a myšlenek na sebepoškozování,“ uvádějí vědci.

 

Na studii se podílela skupina odborníků 👹 WHO, výzkumníci ze Švýcarska, Spojených států a Itálie. Projekt vedl výzkumný pracovník z psychiatrické kliniky Zucker Hillside v New Yorku Georgios Shoretsanitis.

 

V září 2023 našli výrobci ve Spojených státech bakterie v účinné látce přípravku Ozempika. Výrobce léku v první polovině roku třikrát zkontroloval šarže semaglutidu, u kterých se ukázalo, že jsou infikovány několika kmeny mikroorganismů najednou.

 

https://www.vesti.ru/article/4103292

 

 

📌20. srpna 2024: 20:55: FORBES OCENIL RUSKÉ DRONY POUŽÍVANÉ V KURSKÉ OBLASTI:

 

Forbes ocenil drony s optickými vlákny, které ruské ozbrojené síly používají proti ukrajinským ozbrojencům v Kurské oblasti, a upozornil zejména na to, že je nelze detekovat pomocí konvenčních metod rádiového určování směru.

 

Již dříve guvernér Novgorodské oblasti Andrej Nikitin informoval, že ve směru Kursk pracuje dron, který byl vyvinut novgorodským centrem „Ushkuinik“, proti kterému jsou stanice elektronického boje bezmocné.

 

„Určitě jsou odolné vůči elektronickému rušení a spoofingu,“ uvedl časopis.

 

Jednotky ukrajinské armády ráno 6. srpna přešly do ofenzívy s cílem obsadit území v Kurské oblasti, jejich postup byl zastaven, uvedl náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerij Gerasimov.

 

V Kurské, Belgorodské a Brjanské oblasti funguje režim protiteroristické operace, který má zajistit bezpečnost občanů.

 

https://www.vesti.ru/article/4103327

 

 

📌20. srpna 2024, 21:25: DÍTĚ ZEMŘELO V DŮSLEDKU VÝBUCHU V BYTĚ V NOVOROSSIJSKU:

 

Jedno dítě zemřelo v důsledku výbuchu, ke kterému došlo v bytě bytového domu v Novorossijsku. Další tři nezletilí byli zraněni.

 

Podle záchranné služby, kterou cituje agentura Interfax, k incidentu došlo v bytě ve 13. patře budovy. Zesnulý je dítě narozené v roce 2008. Zraněny byly i děti narozené v letech 2014, 2008 a 2007. Byli hospitalizováni.

 

Příčiny incidentu se zjišťují.

 

Již dříve bylo oznámeno, že k výbuchu došlo v bytě obytného domu v Lobňi u Moskvy. V důsledku toho byla zraněna jedna osoba.

 

https://www.vesti.ru/article/4103333

 

 

📌20. srpna 2024, 21:11: ENERGETICKÁ HAVÁRIE ZANECHALA VÍCE NEŽ 8 TISÍC OBYVATEL ALUSHTY BEZ ELEKTŘINY:

 

Více než 8 tisíc spotřebitelů elektřiny ve městě Alušta na Krymu zůstalo bez elektřiny kvůli nehodě na sítích, uvedl Vladimir Voronkin, první náměstek ministra paliv a energetiky republiky.

 

Podle něj bylo kvůli havárii odpojeno 26 trafostanic, 3425 odběrných míst zůstalo bez elektřiny, havárie postihla 8 tisíc 142 spotřebičů.

 

V současné době začaly posádky společnosti Krymenergo nehodu likvidovat. Úředník neuvedl plánovaný čas prací.

 

Již dříve došlo k nouzovému výpadku proudu v Jevpatorii na západě Krymu. Příčiny incidentu nebyly specifikovány.

 

https://www.vesti.ru/article/4103347

 

 

📌20. srpna 2024, 21:21: V ŘADĚ OKRESŮ KURSKÉ OBLASTI BYL ZAKÁZÁN PRODEJ ALKOHOLU:

 

Na území okresu Kurchatov a města Kurchatov v Kurské oblasti je od 17:00 dne 20. srpna zakázán prodej alkoholických nápojů. Toto rozhodnutí učinilo operační velitelství regionu, uvedl úřadující gubernátor Kurské oblasti Alexej Smirnov ve svém kanálu Telegram.

 

Informoval také, že od 21. srpna bude zavedeno omezení maloobchodního prodeje alkoholu. Zákaz se nevztahuje na provozovny stravovacích služeb.

 

Úřadující gubernátor připomněl, že prodej alkoholu byl dříve zakázán v řadě okresů Kurské oblasti. Alkohol tedy nelze koupit v okresech Belovsky, Bolshesoldatsky, Glushkovsky, Korenevsky, Lgovsky, Oboyansky, Rylsky, Sudzhansky a Khomutovsky, stejně jako ve městě Lgov.

 

„Toto opatření je zaměřeno na zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v souvislosti s působením režimu ČTÚ na území Kurské oblasti,“ vysvětlil Smirnov.

 

Na operativní poradě 12. srpna informoval ruského prezidenta Vladimira Putina, že obyvatelé Kurské oblasti nejsou násilně evakuováni, jsou lidé, kteří odmítají odejít, takže obchody nadále fungují, v souvislosti s čímž byla potřeba zakázat prodej alkoholu a sledovat případy rabování.

 

https://www.vesti.ru/article/4103370

 

 

📌20. srpna 2024, 21:26: VLADIMIR PUTIN NAZVAL ACHMATA KADYROVA PŘÍTELEM, KTERÝ ZACHRÁNIL ČEČENSKÝ LID:

 

Prezident Ruské federace Vladimir Putin při pokloně hrobu prvního vůdce moderního Čečenska Achmada Kadyrova řekl, že ho považuje za svého přítele. Hlava státu zdůraznila Kadyrovovu velkou zásluhu na záchraně čečenského lidu.

 

„Je to můj přítel, váš blízký příbuzný,“ řekl ruský vůdce bratranci Achmada Kadyrova, předsedovi rady alimů Severokavkazského federálního okruhu Chozh-Akhmeda Kadyrova.

 

Podle Putina to byl skutečný muž, „velmi odvážný, skutečný bojovník“. Prezident také zdůraznil, že Achmad Kadyrov „udělal pro čečenský lid hodně, z velké části ho zachránil“.

 

„Velmi dobře si pamatuji jeho tvář – jak když byl naštvaný, tak když se usmíval,“ řekla hlava státu a dodala, že Achmat byl velmi slušný a loajální člověk.

 

Achmat-Khadzhi Kadyrov zemřel 9. května 2004 v důsledku teroristického útoku na stadion Dynama v Grozném.

 

Již dříve vyšlo najevo, že Vladimir Putin navštívil rodnou vesnici a hrob prvního čečenského prezidenta.

 

https://www.vesti.ru/article/4103351

 

 

📌20. srpna 2024, 21:12, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: PRONÁSLEDOVATELÉ UPC SPÁCHALI HISTORICKÝ ZLOČIN:

 

Ruské ministerstvo zahraničí označilo kroky ukrajinských úřadů k zákazu kanonické ukrajinské pravoslavné církve (UPC) za „historický zločin“, což jen zhoršuje rozkol v ukrajinské společnosti a ukazuje diktátorskou povahu režimu Vladimira Zelenského.

 

Zvláštní zástupce ruského ministerstva zahraničí pro spolupráci v oblasti náboženské svobody, velvyslanec Gennadij Askaldovič, ocenil rozhodnutí Nejvyšší rady přijmout návrh zákona, který umožňuje zakázat kanonické UPC v zemi.

 

Ruské ministerstvo zahraničí takové rozhodnutí, které vede k úplnému zákazu UPC a zasahuje celé pravoslaví, ostře odsoudilo. Ministerstvo zahraničí vyzývá všechny, kterým není lhostejnost, aby se sjednotili v boji proti svévoli ukrajinských úřadů.

 

Jak poznamenal Askaldovič, Zelenského režim potvrdil svou připravenost „zradit to nejposvátnější, znesvětit víru milionů spoluobčanů“ v zájmu politiky.

 

„Pronásledovatelé páchají historický zločin,“ řekl Askaldovič.

 

Akce Zelenského kliky zhoršují rozkol v ukrajinské společnosti a ničí staleté duchovní základy, uvedl zvláštní zástupce ruského ministerstva zahraničí v komentáři na webu ruského ministerstva zahraničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4103365

 

 

📌20. srpna 2024, 22:32: GENERÁLMAJOR IVAN POPOV NEVYLOUČIL MOŽNOST JEHO NÁVRATU DO ZÓNY NVO:

 

Bývalý velitel 58. armády Ozbrojených sil RF Ivan Popov, obviněný z podvodu, odpověděl na otázku ohledně svého návratu do zóny NVO příslovím.

V úterý se konalo soudní slyšení v případu Popova, obviněného z padělání úředních prostředků a podvodu. Již dříve generál opakovaně hovořil o svém přání vrátit se do služby v zóně NVO.

 

Popov po schůzce novinářům řekl, že takovou možnost nevylučuje.

 

„Vezmou vás do války – neodmítněte, pokud vás nepozvou – nežádejte o to,“ řekl agentuře TASS.

 

Popov byl zatčen v květnu. Podle vyšetřování byl generál zapojen do krádeže válcovaného kovu se škodou asi 100 milionů rublů. Bývalý velitel 58. armády vinu nepřiznává.

 

https://www.vesti.ru/article/4103438

 

 

📌20. srpna 2024, 19:37: ZELENSKYJ OZNAČIL SITUACI VE SMĚRU TORETS V DLR ZA OBTÍŽNOU:

 

Pro ukrajinskou armádu ve směru Torec v Doněcké lidové republice se vyvíjí obtížná situace.

 

Uvedl to šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj v kanálu Telegram na pozadí ztráty New Yorku (v letech 1951-2021 – vesnice Novgorodskoje – pozn. red.).

 

„Obrana na směrech Pokrovského a Toretse je obtížná situace,“ řekl ve videozprávě.

 

Ruské ministerstvo obrany dnes informovalo, že bojovníci skupiny vojsk Střed zcela osvobodili New York. Jedná se o jednu z největších vesnic v aglomeraci Torets v DLR. Ruské jednotky přitom porazily velkou skupinu ozbrojenců kyjevského režimu.

 

O den dříve ruské ozbrojené síly osvobodily železniční stanici Vyemka a město Artěmovo v DLR. Dne 18. srpna „centrální“ uskupení ozbrojených sil RF osvobodilo vesnici Sviridonovka ve stejném regionu.

 

https://www.vesti.ru/article/4103214

 

 

📌20. srpna 2024, 21:40: RUSKO ODMÍTÁ POZVÁNÍ ŠVÝCARSKA U PŘÍLEŽITOSTI VÝROČÍ ŽENEVSKÉ ÚMLUVY:

 

Ruská diplomatická mise při Radě bezpečnosti OSN nepojede do Ženevy, aby se zúčastnila oslav 75. výročí Ženevské úmluvy.

 

Odpovídající rozhodnutí Moskvy oznámil šéf komunikačního oddělení švýcarského ministerstva zahraničí Nicolas Bidault. Cesta je podle něj neoficiální. Na výročí byli pozváni všichni členové Rady bezpečnosti. Ruská diplomatická mise zatím oznámila, že do Ženevy nepojede, cituje RIA Novosti Bidaulta.

 

Švýcarská spolková rada ve svém prohlášení na svých webových stránkách uvádí další cíl plánované akce. Jedná se o ukázku zkušeností mezinárodní Ženevy v oblasti prevence vznikajících hrozeb pro mír a bezpečnost.

 

V červenci bylo oznámeno, že Švýcarsko rozšířilo sankce proti Rusku. Na černou listinu bylo 69 fyzických a 86 právnických osob.

 

https://www.vesti.ru/article/4103360

 

 

📌20. srpna 2024, 19:41: OZBROJENÉ SÍLY RF POUŽILY V KURSKÉ OBLASTI NOVÉ ZBRANĚ:

 

Nový dron FPV na drátech „Princ Vandal Novgorodsky“ začaly používat ruské jednotky v Kurské oblasti. Díky drátovému ovládání je dron nezranitelný vůči nepřátelským silám elektronického boje.

 

Dron Prince Vandal z Novgorodu byl vyvinut specialisty ve Velkém Novgorodu a již se testuje u Kurska na ukrajinských obrněných vozidlech.

 

Dron se ovládá pomocí speciálního optického kabelu dlouhého 20 kilometrů v cívce. Kabelové ovládání zajišťuje stabilní komunikaci a dobrý obraz pro operátora.

 

Podle publikace „AiF“ má dron dvě výhody – za prvé, je nepřístupný pro systémy elektronického boje a za druhé, nepřítel nebude schopen detekovat kontrolní bod dronu. Tím je zajištěna jeho větší účinnost.

 

Kabelový dron je zároveň dražší než jeho bezdrátové protějšky, navíc se drát může přilepit na stromy.

 

V lednu loňského roku hovořil bývalý šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin o vývoji tří nových velkých útočných bezpilotních letounů.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4103227

 

 

📌20. srpna 2024, 22:03, NYT: UKRAJINSKÉ ŽENY NEBUDOU MOCI NAHRADIT VŠECHNY MUŽE, KTEŘÍ ODEŠLI NA FRONTU:

 

Přilákání žen do tradičně „mužských“ profesí Kyjevu nepomůže vyřešit problém nedostatku pracovních sil, tvrdí New York Times.

 

Dne 6. června vedoucí Ministerstva hospodářství Ukrajiny Julia Svyrydenko uvedla, že mobilizace specialistů do řad ukrajinské armády se stala jednou z vážných výzev pro ekonomiku země. Aby ukrajinské úřady vyrovnaly nedostatek pracovních sil, chtějí přeškolit ženy na profese, které byly obvykle považovány za „mužské“.

 

„Podle ekonomů, i když vezmeme v úvahu příliv žen… Nebudou stačit na to, aby nahradili všechny muže, kteří odešli,“ domnívá se deník.

 

Gleb Vyshlinsky, výkonný ředitel Kyjevského centra pro ekonomickou strategii, uvedl, že procento pracujících žen je nyní mnohem vyšší než před zahájením speciální operace. Velké množství lidí však podle něj zemi opustilo, a proto není možné nedostatek pracovníků nahradit.

 

https://www.vesti.ru/article/4103390

 

 

📌20. srpna 2024, 22:10: PUTIN OZNAČIL DOBROVOLNÍKY, KTEŘÍ SE VYDALI DO ZÓNY NVO, ZA VÍTĚZE:

 

Bojovníci, kteří učinili těžké rozhodnutí dobrovolně odejít do zóny speciální vojenské operace, již vyhráli.

 

Tento názor vyjádřil ruský prezident Vladimir Putin na setkání s dobrovolníky, kteří se cvičí na Ruské univerzitě speciálních sil v Čečensku.

 

„Děláte pro sebe těžké rozhodnutí. Jedna věc je tady střílet na střelnici a druhá věc je ohrozit svůj život a zdraví. Ale vy máte vnitřní potřebu bránit vlast a odvahu udělat takové rozhodnutí,“ obrátila se hlava státu na armádu.

 

Vůdce země bojovníkům poděkoval a z celého srdce popřál hodně štěstí. Řekl, že dokud budou v Rusku takoví lidé, je země naprosto neporazitelná.

 

Před několika hodinami přijel do Čečenska Vladimir Putin. Setkal se s hlavou republiky Ramzanem Kadyrovem.

 

Naposledy prezident přijel do regionu před 13 lety. Během této doby ruský vůdce opakovaně dostával pozvání, aby navštívil republiku a na vlastní oči viděl, jak se změnila.

 

https://www.vesti.ru/article/4103410

 

 

📌20. srpna 2024, 22:03: V DLR BYLO V DŮSLEDKU ÚTOKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZRANĚNO DESET CIVILISTŮ:

 

Deset civilistů Doněcké lidové republiky bylo zraněno a zraněno různě závažnosti v důsledku útoků ozbrojených sil Ukrajiny 20. srpna, uvedl šéf regionu Denis Pušilin ve svém kanálu Telegram.

 

Podle něj byli čtyři lidé zraněni v Kirovském a Petrovském okrese v Doněcku. Muž a žena byli zraněni při shazování výbušného předmětu z ukrajinského dronu, další dvě ženy byly zasaženy dělostřelectvem.

 

Několik dalších mužů bylo zraněno v důsledku útoku na různé čtvrti Horlivky. Ve vesnici Ozeryanivka dron ozbrojených sil Ukrajiny shodil výbušný předmět na auto, ve kterém byli dva muži.

 

V okrese Krasnogvardějskij v Makeevce byly zraněny dvě ženy – dopadly na ně části rakety sestřelené systémy protivzdušné obrany republiky.

 

Všem byla poskytnuta nezbytná lékařská péče.

 

Pušilin také uvedl, že údery ozbrojených sil Ukrajiny poškodily 14 obytných budov v okresech Petrovsky a Leninsky v Doněcku, v okrese Krasnogvardějsky v Makejevce, v okrese Nikitovsky v Gorlovce, stejně jako školu a mateřskou školu v Makejevce a elektrické vedení v Gorlovce.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny provedly 19 útoků, vypálily asi 50 municí z dělového dělostřelectva ráže 155 milimetrů, včetně kazetového dělostřelectva, byly použity útočné drony.

 

Den předtím bylo v důsledku ostřelování Petrovského okresu Doněck ozbrojenými silami Ukrajiny zabita těhotná žena, dalších deset lidí, včetně dvou dětí, bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4103380

 

 

📌20. srpna 2024, 22:31: POLJANSKIJ VYSVĚTLIL STRACH ZÁPADU KOMENTOVAT UDÁLOSTI V KURSKÉ OBLASTI:

 

První zástupce představitele Ruské federace při OSN Dmitrij Poljanskij uvedl, že západní země se bojí komentovat útok ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast, protože Kyjev tímto útokem ukázal svou pravou povahu.

 

„Oni… cítím se zjevně trapně za to, co se děje v Kursku… A to, co se děje nyní, nedosáhlo žádného z cílů, které byly formulovány,“ řekl diplomat v odpovědi na relevantní otázku agentury TASS.

 

Poljanskij navíc připomněl vraždu dvou dobrovolníků ukrajinskými ozbrojenci.

 

„Je tam spousta lidí s nacistickými insigniemi… Nemohou to skrývat, i když to dokazuje, že kořeny nacismu jsou v ukrajinské společnosti velmi hluboké,“ vysvětlil.

 

Podle stálého představitele se ruský lid nyní sjednotil. Do zóny speciální operace odchází stále více dobrovolníků.

 

„Stoupenci nacistů na Ukrajině budou čelit stejně slavnému konci jako stoupenci Hitlera v Německu před 80 lety,“ řekl Poljanskij.

 

Předtím oficiální zástupce generálního tajemníka OSN Stéphane Dujarric uvedl, že organizace nadále se znepokojením sleduje situaci s útokem ukrajinské armády na Kurskou oblast.

 

https://www.vesti.ru/article/4103404

 

 

📌20. srpna 2024, 22:30: SPOJENÉ STÁTY JEDNAJÍ S UKRAJINOU O DLOUHODOBÝCH CÍLECH VÝPADU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Spojené státy jednají s Ukrajinou o dlouhodobých cílech svého útoku na Kurskou oblast.

Oznámil to během brífinku mluvčí Pentagonu Patrick Ryder.

 

„Pokud jde o jejich dlouhodobé cíle, stále s nimi o tom diskutujeme,“ řekl.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov již dříve uvedl, že Kyjev se neodváží zaútočit na Kurskou oblast bez instrukcí Washingtonu. Šéf ruského ministerstva zahraničí zhodnotil zahraničněpolitickou stránku situace větou: „Zlodějský klobouk shořel už dávno.“

 

https://www.vesti.ru/article/4103419

 

 

📌20. srpna 2024, 23:09: VLADIMIR PUTIN SE STAL ČESTNÝM OBČANEM ČEČENSKA:

 

Ramzan Kadyrov a muftí Čečenska předali Vladimiru Putinovi odznak čestného občana republiky.

 

Ruský prezident Vladimir Putin se stal čestným občanem Čečenska. Příslušný znak a certifikát mu předali šéf Čečenska Ramzan Kadyrov a muftí republiky Salach Mežijev.

 

Prezentace se uskutečnila během Putinovy návštěvy nové mešity proroka Ísy v Grozném. Ruský vůdce předal hostiteli ručně vyrobený korán v cenné vazbě, uvedla agentura RIA Novosti.

 

Vladimir Putin v projevu k čečenskému muftímu poděkoval za práci, kterou odvádí, a poznamenal, že duchovenstvo dělá „společnou věc velkého významu“.

 

„Jste strážcem hodnot, které posilují náš mnohonárodnostní svět a všechna naše náboženství,“ zdůraznil ruský prezident.

 

Vladimir Putin přijel do Čečenska 20. srpna. Naposledy prezident přijel do regionu před 13 lety. Během této doby ruský vůdce opakovaně dostával pozvání, aby navštívil republiku a na vlastní oči viděl, jak se změnila.

 

https://www.vesti.ru/article/4103489

 

 

📌21. srpna 2024, 00:16, KADYROV: NĚKOLIK DESÍTEK TISÍC BOJOVNÍKŮ Z ČEČENSKA JE PŘIPRAVENO JÍT DO ZÓNY NVO:

 

V Čečensku byla vytvořena záloha několika desítek tisíc vycvičených a vybavených bojovníků, kteří jsou připraveni jít do zóny NVO na příkaz prezidenta Ruska, řekl šéf Čečenska Ramzan Kadyrov.

 

Z Čečenska již bylo na frontu vysláno více než 47 tisíc bojovníků, včetně 19 tisíc dobrovolníků. Všichni byli vycvičeni na Ruské univerzitě speciálních sil.

 

Bojovníci jsou plně vybaveni municí a speciálním vybavením díky Nadaci Akhmat-Khadzhi Kadyrov. „Fond také poslal obyvatelům osvobozených území humanitární pomoc ve výši více než 26 tisíc tun,“ uzavřel Kadyrov.

 

Prezident Vladimir Putin přijel do Čečenska 20. srpna. Bojovníci, kteří učinili těžké rozhodnutí dobrovolně odejít do zóny NVO, již vyhráli, řekl prezident.

 

https://www.vesti.ru/article/4103460

 

 

📌21. srpna 2024, 04:56, BOGOMAZ: V BRJANSKÉ OBLASTI BYLY ZLIKVIDOVÁNY TŘI UKRAJINSKÉ DRONY:

 

Síly protivzdušné obrany sestřelily téměř 20 ukrajinských bezpilotních letounů nad územím Brjanské oblasti.

 

„Další tři nepřátelské bezpilotní letouny byly zničeny silami protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace nad Brjanskou oblastí,“ napsal gubernátor regionu Alexander Bogomaz na svém kanálu Telegram.

 

Podle něj nebyl nikdo zraněn, nedošlo k žádné zkáze. Na místě pracují provozní a havarijní složky.

 

Společnost Bogomaz již dříve oznámila likvidaci osmi dronů. Celkový počet ukrajinských dronů zničených přes noc byl podle šéfa regionu asi 20.

 

Kyjev také učinil jeden z největších pokusů zaútočit na Moskvu pomocí dronů. Během noci bylo sestřeleno 10 bezpilotních letounů letících směrem k hlavnímu městu, uvedl starosta Sergej Sobjanin.

 

https://www.vesti.ru/article/4103576

 

 

📌21. srpna 2024, 02:37: RUSKO POŽADOVALO, ABY OSN ODSOUDILA VRAŽDU RUSKÝCH NOVINÁŘŮ SPÁCHANOU KYJEVEM:

 

Rusko považuje mlčení mezinárodního společenství k ostře sledovaným vraždám představitelů ruských médií za ostudné a nepřijatelné, konstatuje Stálá mise Ruska při OSN.

 

Takové mlčení omlouvá páchání ještě cyničtějších a nelidských zločinů ze strany Kyjeva, zdůrazňuje mise v souvislosti s výročím smrti ruské novinářky Darji Duginy.

 

Dugina se stala jednou z mnoha obětí krvavého kyjevského režimu, který neváhá použít nejbrutálnější opatření k dosažení svých zločinných cílů a zničení těch, kteří mohou říci pravdu o zvěrstvech spáchaných Kyjevem.

 

Stálá mise požadovala, aby příslušné mezinárodní organizace a instituce pro lidská práva upustily od dvojího metru při posuzování těchto zločinů, a důrazně odsoudila tuto a mnoho dalších úmyslných odvetných opatření Kyjeva proti zástupcům sdělovacích prostředků.

 

Daria Dugina, dcera filozofa Alexandra Dugina, zemřela 20. srpna 2022, když bylo její auto vyhozeno do povětří v Moskevské oblasti. Podle FSB vraždu připravily ukrajinské tajné služby, pachatelkou byla ukrajinská občanka Natalia Vovk.

 

https://www.vesti.ru/article/4103526

 

 

📌21. srpna 2024, 01:55: UKRAJINSKÁ RAKETA SESTŘELENA V ROSTOVSKÉ OBLASTI:

 

Systémy protivzdušné obrany sestřelily raketu ozbrojených sil Ukrajiny na obloze nad Rostovskou oblastí.

 

„Asi v jednu hodinu ráno síly protivzdušné obrany sestřelily raketu na západě Rostovské oblasti,“ uvedl gubernátor regionu Vasilij Golubev na svém kanálu Telegram.

 

Podle něj nedošlo k žádným obětem ani destrukci v důsledku pádu šrapnelů.

 

Gubernátor Brjanské oblasti Alexander Bogomaz již dříve uvedl, že nad územím regionu bylo zlikvidováno sedm dronů ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4103477

 

 

📌21. srpna 2024, 04:10: HARRISOVÁ BYLA NA SJEZDU DEMOKRATICKÉ STRANY USA SCHVÁLENA JAKO KANDIDÁTKA V PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH:

 

Kamala Harrisová byla schválena jako demokratická kandidátka na prezidentku v nadcházejících prezidentských volbách.

 

Viceprezidentka Spojených států amerických Kamala Harrisová byla schválena jako kandidátka Demokratické strany v nadcházejících prezidentských volbách. Informuje o tom agentura RIA Novosti.

 

„Jsem nadšený, že mohu oznámit, že Kamala Harrisová byla oficiálně potvrzena jako prezidentská kandidátka,“ řekl moderátor hlasování.

 

V Chicagu se koná Národní sjezd Demokratické strany. Hlasování se konalo ve sportovní aréně United Center, kde den předtím promluvila sama Harrisová a také americký prezident Joe Biden.

 

Biden přišel pozdě na sjezd Demokratické strany v Chicagu a na pódiu se rozplakal.😭

 

https://www.vesti.ru/article/4103524

 

 

📌21. srpna 2024, 04:43, Sobyanin: U MOSKVY BYLO ZNIČENO 10 DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Kyjev učinil jeden z největších pokusů o útok na Moskvu drony všech dob, uvedl Sergej Sobjanin.

 

„Další dva drony letící na Moskvu byly sestřeleny,“ napsal starosta hlavního města Sergej Sobjanin na svém kanálu Telegram.

 

Zdůraznil, že vytvořená vrstvená ochrana Moskvy před drony umožnila úspěšně odrazit všechny útoky. Celkem systémy protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace zlikvidovaly 10 ukrajinských bezpilotních letounů.

 

„Jedná se o jeden z největších pokusů o útok na Moskvu bezpilotními letouny všech dob,“ řekl Sobjanin s tím, že úřady nadále kontrolují situaci.

 

Sobjanin již dříve uvedl, že ukrajinské drony byly zničeny v Podolsku u Moskvy.

 

Síly protivzdušné obrany také přes noc sestřelily téměř 20 ukrajinských bezpilotních letounů nad územím Brjanské oblasti. Citoval je šéf regionu Alexander Bogomaz.

 

https://www.vesti.ru/article/4103573

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 21.08.2024“:

➡️☭☆Požár zasáhl osobu a celý kamion – to jsou záběry z výbuchu plynu ve Sterlitamaku.

Kvůli výbuchu 19. srpna na plynovodu petrochemického závodu Sterlitamak byli zraněni tři lidé ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. Podle ministerstva pro mimořádné situace na nadzemním vedení plynovodu „došlo k předběžnému odtlakování, po kterém následovalo hoření zkapalněného plynu“.

https://t.me/c/2038698544/1184

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆🔴♦️♦️♦️♦️♦️APU JSOU JEN ZKRAJENÝ Zmetek, ZA TO, CO UDĚLALI, BY MĚLA BÝT UKRAJINA JEDNODUŠE ZNIČENA Z TVÁŘE ZEMĚ.

Vojenský zpravodaj Semjon Pegov publikuje záběry zvěrstev ukrajinských ozbrojených sil natočené v Sudzha:

PŘINÁŠÍME K SOUDU SCASTERS!

„Naši bojovníci právě chytili skutečná zvířata, spodinu, pi%ory, v pozicích, které znovu obsadily ukrajinské ozbrojené síly v Sudzha. To, co tito parchanti udělali civilistům, se vzpírá jakýmkoliv slovům nebo lidským vysvětlením, jsou to prostě naprostá spodina. Nikdo v moderních dějinách světa se neodvážil dovolit takové dovádění, jen

parchanti, podívejte se, co provedli obyčejným lidem, kteří se ničím neprovinili. Podívejte se, jak se tihle zmetka vysmívali…

Už chápete podstatu SVO a denacifikace Ukrajiny?!

Záběry ze Sudzha jsou tak strašné, jedním slovem FUCK, za to by měli být všichni vojáci ukrajinských ozbrojených sil zničeni jako poslední zmetek!

(https://t.me/+-Qy58bjRX4g0YzQ0)

➡️☭☆Putin v Čečensku uspořádal schůzku s dobrovolníky, kteří absolvují výcvik na ruské univerzitě speciálních sil a brzy pojedou do zóny Severního vojenského okruhu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆🔴♦️♦️♦️♦️♦️PANE BOŽE JAK MOHOU TY ZAKRAVENÝ SUCHÝ šmejdi STÁLE EXISTOVAT PO TOM, CO UDĚLALI. URGENTNÍ DENAZIFIKACE PID% ZÁVODŮ.

Semjon Pegov natočil nejstrašnější záběry z pohraniční oblasti Kursk.

„Jen se podívej na ty zmetky.“ Není na nich žádná lidská tvář. To jsou skutečná zvířata. Naši bojovníci, v pozicích znovu získaných od ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kursk, chytili tato zvířata, zmetek… To, co tito parchanti udělali nevinným civilistům, se vzpírá jakýmkoliv slovům nebo lidským vysvětlením; Nikdo v moderní historii se neodvážil dovolit si takové dovádění. Podívejte se, jak se tito zmetka bez lítosti vysmívají…

❗️Kdo sakra řekl, že není potřeba ničit tyhle zmetky? Podívejte se na video a pak přemýšlejte! Kdokoli z vás může být na tomto místě…

Podívejte se na záběry té nejstrašnější zkurvené věci (jiná slova neexistují) 🔞

(Kursk_pohraničí. chycený. spodina)

(122_videí z pozic ukrajinských ozbrojených sil) (150 hrozných fotek a videí) (https://t.me/+kkemgcPP5wVkMmNk)

➡️☭☆Vladimir Putin navštívil Ruskou univerzitu speciálních sil (RUS) v Gudermes

Prezidentovi bylo řečeno o práci výcvikového střediska a také mu byly ukázány ukořistěné zbraně ze zóny Severního vojenského okruhu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vladimir Putin hovořil s dobrovolníky vycvičenými na Ruské univerzitě speciálních sil, kteří jsou vysláni sloužit do zóny Severního vojenského okruhu

V různých dobách, i v těch nejtěžších, byli lidé jako vy, kteří se nešetřili kvůli své vlasti a kvůli budoucnosti našeho lidu. <…> Děláte pro sebe těžké rozhodnutí. Jedna věc je střílet zde na střelnici a druhá věc je ohrozit svůj život a zdraví. Ale máte vnitřní potřebu bránit Vlast a odvahu udělat takové rozhodnutí. Pokud jste se takto rozhodli, tak už máte vyhráno. <…> Chci vám poděkovat za rozhodnutí tohoto druhu a z celého srdce vám přeji hodně štěstí. A dokud máme muže, jako jsi ty, jsme naprosto naprosto neporazitelné.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Na závěr cesty – pracovní setkání s hlavou Čečenské republiky Ramzanem Kadyrovem

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Spojené státy jednají s Ukrajinou o dlouhodobých cílech svého vpádu do Kurské oblasti, uvedl Pentagon.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vladimir Putin se stal čestným občanem Čečenska

Odpovídající znak a certifikát hlavě Ruska předali hlavě Ruska Ramzan Kadyrov a muftí z Čečenska během Putinovy ​​návštěvy v nové mešitě proroka Isy v Grozném.

Prezident zase předal ručně vyrobený Korán ve vzácné vazbě.

Putin navíc označil změny, ke kterým došlo v Grozném, za „těžko představitelné“ a řekl, že by snil o tom, že bude mít více vojáků, jako je šéf Čečenska Ramzan Kadyrov.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Migrant se vypořádal se starším párem sekerou, ukradl bankovní kartu a pokusil se zapálit jejich dům: sousedé viděli požár a zavolali policii a už v prostorách nalezli bezpečnostní složky dvě mrtvoly – 82letého Victor a 80letá Ludmila.

Ukázalo se, že obviněný je rodák z Tádžikistánu, Nazarali. Při výslechu přiznal, že šetřil peníze na operaci pro syna.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Nejnešťastnější smrt týdne: divoké včely ukously člověka k smrti – 45letý dělník veřejných služeb pracoval v parku v Krivoj Rogu, kde ořezával stromy

Místní veřejné zprávy uvádějí, že ho napadl roj včel a ukousl ho k smrti: muž se ocitl vedle úlu, který spadl na zem.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *