, ,

21.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně:👉👑 ČESKÝ PREZIDENT: STRANY KONFLIKTU NA UKRAJINĚ JE TŘEBA PŘESVĚDČIT, ABY ZAHÁJILY JEDNÁNÍ…😂

21.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 👉👑 ČESKÝ PREZIDENT: STRANY KONFLIKTU NA UKRAJINĚ JE TŘEBA PŘESVĚDČIT, ABY ZAHÁJILY JEDNÁNÍ…😂

 

📌21. srpna 2024: 👉 VYŠEL AKTUÁLNÍ SEZNAM ČLENŮ TRILATERÁLNÍ KOMISE: JAKÁ ČESKÁ A SLOVENSKÁ JMÉNA NA NĚM NAJDETE?

 

👉I KDYŽ SE TÉTO ORGANIZACI VĚNUJI PRAVIDELNĚ, NEJPRVE SI ZNOVU PŘIPOMENEME, JAKÝ MÁ VLASTNĚ VLIV, KDY A KÝM BYLA ZALOŽENA A KDO JI OVLÁDÁ:

 

👉TO SAMO O SOBĚ VÁM JIŽ NAZNAČÍ, JAKÉ JSOU JEJÍ CÍLE.

 

👉ČLENY JSOU – JAKO V PŘÍPADĚ TĚCH ČESKÝCH – ZEJMÉNA ŠÉFOVÉ VELKÝCH KORPORACÍ NEBO VYSOCE POSTAVENÍ POLITICI (TO SE TÝKÁ SPÍŠ ZÁPADNÍ EVROPY) A TO VĚTŠINOU TI BÝVALÍ, KTEŘÍ VŠAK I BEZTAK ZASAHUJÍ DO POLITIKY SVÉ ZEMĚ.

 

👉TRILATERÁLNÍ KOMISI ZALOŽILI V ROCE 1973 👹DAVID ROCKEFELLER (CHASE MANHATTAN BANK) A 👹ZBIGNIEW BRZEZINSKI, PROFESOR KOLUMBIJSKÉ UNIVERZITY A 👉 FANATICKÝ ZASTÁNCE ZNIČENÍ RUSKA, ABY DISKUTOVALI A NAVRHOVALI ŘEŠENÍ SVĚTOVÝCH PROBLÉMŮ 👉 (SHODOU OKOLNOSTÍ TĚSNĚ PŘEDTÍM, NEŽ BYL ZÁPAD PARALYZOVÁN ROPNÝM EMBARGEM, KTERÉ ARABSKÉ STÁTY PROSADILY JMÉNEM TRILATERALISTY HENRYHO KISSINGERA S JOMKIPURSKOU VÁLKOU JAKO SPOUŠTĚCÍ UDÁLOSTÍ).

 

👉 Jistě není náhoda, že založení Trilaterální komise sahá do stejné doby jako založení Římského klubu a 👹Světového ekonomického fóra (WEF). Jde o období, kdy se dávaly dohromady plány, které se nyní realizují.

 

👉 Členové, kteří 👉 pocházejí ze tří regionů Severní Ameriky, 👉 Evropy a 👉 asijsko-pacifického regionu, jsou složeni z vysoce postavených osob s rozhodovací pravomocí, obchodních lídrů a zástupců médií a akademické obce!

 

👉 Podle Brzezinského jsou vybíráni na základě vlivu, který mohou uplatňovat na politiku svých domovských zemí. Důvodem, proč tam není příliš mnoho politiků od nás, je fakt, že jsme považováni za další spolkovou zemi Německa!

 

👉 Stejné úkoly jako Trilaterální komise navíc zastane u nás velmi aktivní ASPEN INSTITUT, jehož kořeny i úkoly jsou velmi podobné.

 

👉 Mezi známé a vysoce vlivné zahraniční členy Trilaterální komise patří například:

👉 Larry Fink (BlackRock, Světové ekonomické fórum),

👉 David Rubenstein (Rada pro zahraniční vztahy,

👉 Světové ekonomické fórum),

👉 Jean-Claude Trichet (bývalý šéf Evropské centrální banky) a

👉 Rajiv Shah (Rockefellerova nadace a Young Global Vedoucí absolvent).

 

👉 Od svého založení Komise vytrvale pracovala na prosazení přechodu k „novému mezinárodnímu hospodářskému řádu.“ Ideolog Brzezinski popsal globální technokratický systém, který nazval „technetronická společnost“ ve své knize z roku 1970 „Mezi dvěma věky: Amerika v Technetronické éře“:

 

Technotronická doba s sebou přináší postupný vznik více kontrolované společnosti. V takové společnosti by dominovala elita, která se nehlásí k tradičním hodnotám.

Brzy bude možné téměř nepřetržitě sledovat každého občana a vést kompletní soubory obsahující i ty nejosobnější údaje o občanovi. Tyto soubory budou okamžitě k dispozici úřadům.

 

PODLE VÝŠE UVEDENÉHO TEDY JISTĚ TUŠÍTE, CO TRILATERÁLNÍ KOMISE A JÍ PODOBNÉ ORGANIZACE PROSAZUJÍ.

 

👉 A NYNÍ SE PODÍVÁME NA TO, KTEŘÍ ČEŠI A SLOVÁCI JSOU AKTUÁLNĚ – NA SEZNAMU PRO ROK 2024 – SOUČÁSTÍ TÉTO ORGANIZACE:

 

👉 Stálým členem je již desítky let 👉Vladimír Dlouhý, takže pokud ho zaznamenáte jako něčího „poradce“ nebo pokud zjistíte, že nějakou konkrétní politiku otevřeně podporuje, pak si buďte jisti, že prosazuje politiku svojí domovské organizace a politik či politická strana pod jeho vlivem je pouhou loutkou.

 

👉 K aktivním členům patří (a vždy patřil) i aktuální šéf PPF, nyní je jím LADISLAV BARTONÍČEK.

👉 Dalším členem je majitel a předseda představenstva Czechoslovak Group Holding MICHAL STRNAD

👉 Ze slovenských členů se zde objevuje šéf Ditec Bratislava PETER LUKEŠ.

👉 Dále je zde IVAN ŠRAMKO, bývalý guvernér Slovenské národní banky.

 

Součástí Trilaterální komise je i „Spolek Davida Rockefellera.“ Také zde najdeme česká jména, i když spíš širší veřejnosti neznámá.

 

👉 Členkou je například TEREZA BARTONÍČKOVÁ, šéfka Internetového institutu.

👉 Další je DITA (PŘIKRYLOVÁ) FORMÁNKOVÁ, ředitelka Czechitas.

👉 ZE SLOVÁKŮ je na seznamu RASTISLAV KÁČER, bývalý ministr zahraničí.

 

Jak je ze seznamu patrné, tak mnoho českých politiků v Trilaterální komisi nenajdeme.

 

OPROTI TOMU STEJNĚ VELKÉ (ALE I MENŠÍ) ZEMĚ JICH TAM MAJÍ POMĚRNĚ HODNĚ, COŽ JEN POTVRZUJE, ŽE JSME JIŽ SKUTEČNĚ POVAŽOVÁNI ZA PŘÍVĚSEK NĚMECKA

((17. republika Německa!!!))

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/vysel-aktualni-seznam-clenu-trilateralni-komise-jaka-ceska-a-slovenska-jmena-na-nem-najdete/

 

 

📌21. srpna 2024: VÝROBA OPIČÍCH NEŠTOVIC, část první:🙈

 

AKTUÁLNĚ JSOU V POPŘEDÍ WHO I MÉDIÍ OPIČÍ NEŠTOVICE.

 

👉 Nikdo se ovšem nedívá na pozadí jejich údajného šíření v Africe.

👉 Skutečně jde o zoonózu přenášenou masem, jak tvrdí oficiální propaganda?

👉 Nebo jde o něco úplně jiného?

 

❌💉🎚️❌Možná si říkáte, že začnu odkazovat na pásový opar z Covid vakcín, ale tuto tezi jsem ve vztahu k Africe považovala za nesmyslnou, protože tam téměř nikdo – a už vůbec nikdo mladý- tuto injekci nedostal❗️❗️❗️

 

👉 Země, kde se nyní opičí neštovice šíří, mají extrémně nízkou proočkovanost – kolem 2% většinou nejstarších lidí.

👉 Odkud se tedy opičí neštovice berou a jak se šíří?

 

 

👉 Na toto téma se nyní podíváme v článku na pokračování, jehož první část si můžete přečíst nyní.

 

MINULOU STŘEDU TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, GENERÁLNÍ ŘEDITEL SVĚTOVÉ ZDRAVOTNICKÉ ORGANIZACE (WHO), VYHLÁSIL DRUHÝ STAV OHROŽENÍ VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ V DŮSLEDKU OPIČÍCH NEŠTOVIC MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU (PHEIC) KVŮLI PŘÍPADŮM KDYSI VZÁCNÝCH OPIČÍCH NEŠTOVIC (NYNÍ PŘEJMENOVANÝCH NA MPOX) HLÁŠENÝCH Z DESETI AFRICKÝCH ZEMÍ.

 

👉 „Kromě dalších propuknutí jiných tříd mpox v jiných částech Afriky je jasné, že  koordinovaná mezinárodní reakce je nezbytná k zastavení těchto propuknutí  a záchraně životů,“ řekl a apeloval na více peněz a vakcín od dárců.

 

👉 Toto oznámení následovalo po výzvě WHO z minulého týdne výrobcům vakcín proti mpoxu, aby předložili dokumentaci pro seznamy nouzového použití (EUL).

 

EUL umožňují UNICEF a GAVI  nakupovat nelicencované léky pro distribuci do zemí s nízkými příjmy.

👉 Opičí neštovice jsou k nerozeznání od pravých neštovic bez laboratorního testování,

👉proto se vakcíny proti „vymýceným“ neštovicím s jejich jinak omezenými komerčními trhy přeměňují a nasazují.

 

Kombinace EUL a PHEIC také znamená, že výrobci mohou očekávat, že jako pokusné králíky bez odpovědnosti využijí obyvatele zemí s nízkými příjmy, jako je Demokratická republika Kongo (DRC), která je opět v centru ohniska.

 

👉 Je třeba si položit otázku, proč téměř všechny PHEICS vznikly z této zbídačené, ale vzhledem k jejímu jedinečnému bohatství přírodních zdrojů strategicky důležité zemi.

👉 Opičí neštovice 👉 a před nimi ebola byly od jejich objevení před pěti desetiletími až do posledního desetiletí jen velmi vzácné.

 

👉 Ještě důležitější je, že je třeba si položit otázky o tom, jaký možný přínos sehrály očkovací programy, které byly v posledních 15 letech postupně vnuceny DRK a dalším africkým zemím.

 

👉 Opičí neštovice, které jsou klinicky nerozeznatelné od pravých neštovic, byly identifikovány v roce 1958 po nefatálním vypuknutí u opic makaků cynomolgus (kraby se živícími) ve Státním sérovém institutu v Kodani.

 

Tyto opice, které pocházejí z jihovýchodní Asie, byly dovezeny SSI ze Singapuru pro svůj program vakcíny proti dětské obrně.

👉 Přestože opičí neštovice mají inkubační dobu 3–17 dní, opice onemocněly podstatně později, 51–60 dní po příjezdu do Dánska.

 

👉 Institut dospěl k závěru, že nemocné opice musely mít latentní infekce, když přišly, protože při pitvě našli nějaký virus v ledvinách zdravých opic, což je potenciálně vážný problém, protože ledviny opic se používají k výrobě vakcíny proti dětské obrně.

 

V PRŮBĚHU PŘÍŠTÍHO DESETILETÍ SE OBČAS VYSKYTLA OHNISKA OPIČÍCH NEŠTOVIC U ASIJSKÝCH OPIC V MNOHA LABORATOŘÍCH NA OČKOVÁNÍ PROTI OBRNĚ PO CELÉM SVĚTĚ, ALE NIKDY NEBYLI INFIKOVÁNI ŽÁDNÍ LIDÉ.

 

To vedlo Donalda Hendersona, hlavního lékaře Programu eradikace neštovic (SEP), k závěru, že  „člověk může být vůči tomuto viru poměrně necitlivý.

 

👉 Přesto v 70. letech 20. století zahájila SEP řízená Hendersonem dohled na opičí neštovice v Africe, kde se opice živící kraby nenacházejí, 👉 ale vakcíny proti obrně ano.

 

👉 V roce 1970, dva roky po posledním hlášeném případu neštovic v Zairu (později KDR),  byl identifikován první případ lidských opičích neštovic  u devítiměsíčního dítěte.

O dva měsíce později zemřelo 👉 na spalničky.

👉 Během tohoto desetiletí bylo v Africe hlášeno pouze 47 lidských případů opičích neštovic, z toho 39 u dětí mladších deseti let. Tři dospělí A JEDNO DÍTĚ MĚLI VIDITELNÉ JIZVY PO OČKOVÁNÍ PROTI NEŠTOVICÍM, ale krevní testy u 36 pacientů ukázaly, že všichni kromě jednoho již měli protilátky proti ortopoxním virům (třída virů, která zahrnuje neštovice a opičí neštovice) v důsledku předchozí expozice.((Viry neexistují, je to podvod!!!))

 

👉 K 38 případům došlo v Zairu a sedm dětí mladších sedmi let zemřelo, což je v průběhu desetiletí na zemi s  20% dětskou úmrtností ze všech příčin neobyčejně nízké číslo.

👉 Bylo to označeno za zoonózu (nákaza přenášená ze zvířat na člověka) a jako obvykle byla obviňována konzumace masa.

 

PRAVDĚPODOBNĚ LZE S JISTOTOU PŘEDPOKLÁDAT, ŽE SE NIKDO NEZABÝVAL TÍM, 💉🎚️ ZDA VAKCÍNY PROTI OBRNĚ NESEHRÁLY URČITOU ROLI.

 

PHEIC ze srpna 2024 je druhým PHEIC proti opičím neštovicím.

 

👉 Opičí neštovice, nebo ‚mpox‘, jak tomu nyní WHO říká, byly až do roku 2022, kdy se zprávy o případech zvýšily na úroveň 23krát vyšší než všechny předchozí případy, velmi vzácné.

 

👉 Úřady veřejného zdraví tvrdí, že jsou endemické v tropických deštných pralesech střední a západní Afriky, ale kupodivu tyto země představovaly pouze 1 procento případů.

 

👉 Evropský region WHO v květnu 2022 oznámil, že došlo  k atypickému propuknutí opičích neštovic. 

👉 Spojené království bylo první zemí, která nahlásila případy dne 7. května 2022.

👉 Poté byl v červnu 2022 nouzový výbor WHO požádán, aby zvážil, zda jsou opičí

neštovice stav nouze, ale konsensem se rozhodlo, že žádný PHEIC neexistuje.

 

👉 Generální ředitel Tedros Adhanom Ghebreyesus se nenechal odradit a zeptal se znovu, a přestože se výboru nepodařilo dosáhnout konsensu,  23. července 2022 prohlásil první opičí neštovice za PHEIC,  👉 👉 👉 přičemž WHO nyní  tvrdí, že opičí neštovice, které se dříve většinou vyskytovaly velmi zřídka, jsou sexuálně přenosná  infekce.

 

👉 „Ačkoli vyhlašuji stav ohrožení veřejného zdraví mezinárodního významu, v tuto chvíli se jedná o ohnisko, které se soustředí mezi muži, kteří mají sex s muži, zvláště mezi těmi, kteří mají více sexuálních partnerů,“ řekl Tedros.

„To znamená, že se jedná o epidemii, kterou lze zastavit správnými strategiemi ve správných skupinách.“

 

👉 Jedním z hlavních důvodů, proč Tedros vyhlásil PHEIC v roce 2022, bylo urychlit výzkum použití vakcín, léčiv a dalších nástrojů.

👉 Ve skutečnosti den předtím, než Tedros oznámil PHEIC, Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) uvedla, že Imvanex, živá modifikovaná vakcína proti neštovicím Ankara (MVA) vyráběná společností Bavarian Nordic, byla vzhledem k podobnosti považována za potenciální vakcínu proti opičím neštovicím. 👹

 

PHEIC nepochybně odemyká stálou smlouvu Bavarian Nordic s americkým Biomedical

👉 Advanced Research and Development Authority  (BARDA) 👉 NA TUTO VAKCÍNU, 👉 jejíž platnost vyprší v roce 2026 a 👉 má hodnotu až 1,03 miliardy dolarů❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 EMA, která v roce 2013 vydala rozhodnutí o registraci přípravku Imvanex k prevenci neštovic, uvedla, že její Výbor pro humánní léčivé přípravky (CHMP) vyvozuje z testů na zvířatech, že by mohl být účinný při prevenci opičích neštovic u lidí, 👉 prodloužila tak registraci společnosti Bavarian Nordic, 👉 což společnosti umožnilo „potvrdit účinnost“ shromažďováním údajů z pozorovací studie během probíhající evropské epidemie opičích neštovic.

 

👉 V roce 2019, po studii MVA-BN financované CDC provedené v DRC, aby se zjistilo, zda funguje proti opičím neštovicím, o nichž se tvrdilo, že jsou endemické v regionu, americký

 

ÚŘAD PRO KONTROLU POTRAVIN A LÉČIV (FDA) POVOLIL TAKOVÉ POUŽITÍ PRO ZNAČKU JYNNEOS.

 

PO DEKLARACI Z ROKU 2016, KTERÁ ROZŠÍŘILA KRYTÍ ODPOVĚDNOSTI ZA PROTIOPATŘENÍ PROTI NEŠTOVICÍM Z ROKU 2008 NA DALŠÍ DRUHY NEŠTOVIC, BYLO POHODLNĚ 👉 již zavedeno zproštění odpovědnosti podle zákona o neštovicích USA, které se vztahuje na JYNNEOS pro použití proti opičím neštovicím.

 

👉 V srpnu 2022 vydala FDA povolení k nouzovému použití (EUA) 💉🎚️pro přípravek JYNNEOS k použití jako 💉🎚️ vakcína proti opičím neštovicím.

 

👉 Britský úřad pro regulaci léčiv a zdravotnických produktů (MHRA) se poté rozhodl povolit dovoz JYNNEOS s tím,  že použití evropské licencované verze Imvanex proti opičím neštovicím 👉 by představovalo „POUŽITÍ MIMO OZNAČENÍ.“ 👹

 

ZDÁ SE, ŽE ŠLO O ZAJIŠTĚNÍ PROTI PŘÍPADNÝM NÁROKŮM NA KOMPENZACI VYPLÝVAJÍCÍ Z JEHO POUŽITÍ. 👹

 

POMOCI BAVARIAN NORDIC VYDĚLAT PENÍZE NA VAKCÍNU PROTI PRAVÝM NEŠTOVICÍM JE JEDNA VĚC, ALE PHEIC V ROCE 2022 TAKÉ POPOHNAL DO VÝVOJE VÝROBU 💉🎚️ MRNA VAKCÍNY PROTI OPIČÍM NEŠTOVICÍM. 👹

 

👹 23. KVĚTNA 2023 MODERNA OZNÁMILA, ŽE ZAHAJUJE PŘEDKLINICKÉ PRÁCE NA MRNA VAKCÍNĚ. Určitě budou mezi žadateli o EUL.

 

👉 Do 15. srpna 2023, v rámci své desetileté strategické spolupráce 👹 s vládou Spojeného království, 👹 Moderna a 👹 NHS zahájily nábor 350 zdravých dobrovolníků, kteří předtím nebyli očkováni proti mpox nebo neštovicím, aby se zúčastnili  fáze 1 a 2 klinické studie mPower nové vakcíny mRNA-1769 společnosti Moderna. 👹

 

Koalice pro inovace v připravenosti na epidemie (CEPI), SAMOZVANÁ OČKOVACÍ ORGANIZACE, kterou založili 👹 Jeremy Farrar a 👹 Bill Gates a která aktivně podporovala Covidovou hysterii, která byla nezbytná pro vývoj 💉🎚️ vakcíny v roce 2020, byli také u tohoto případu. 👹

 

👉 V září 2023 CEPI poskytla 👉 90 milionů dolarů  👉 společnosti BioNTech, 👉 rivalovi Moderny, 👉 aby mohla pracovat na nové 💉🎚️vakcíně proti opičím neštovicím.

 

👉 Profesor Ugur Sahin, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti BioNTech, to odůvodnil takto:

MPOX MŮŽE ZPŮSOBIT VÁŽNÉ KOMPLIKACE, ZEJMÉNA U DĚTÍ A TĚHOTNÝCH ŽEN A TAKÉ U JEDINCŮ S OSLABENOU IMUNITOU.

Globální epidemie, která byla prohlášena za stav ohrožení veřejného zdraví mezinárodního významu, zdůrazňuje potřebu vysoce účinné, dobře tolerované a dostupné 💉🎚️ vakcíny proti mpoxu. Náš program BNT166 jsme zahájili v květnu 2022, abychom pomohli vyřešit tuto potřebu.“ 👹

 

👉 Zdá se, že skutečným důvodem druhého PHEIC proti opičím neštovicím je usnadnit testování těchto mRNA 💉🎚️ vakcín ve fázi 3 ve velkém měřítku. 👹

 

Koneckonců, „je to nouzový stav“ – došlo k téměř 14 000 případům. 👹

 

CO VŠAK MŮŽE BÝT PŘÍČINOU ROSTOUCÍHO POČTU LIDÍ TRPÍCÍCH KDYSI ZŘÍDKA VIDĚNÝMI OPIČÍMI NEŠTOVICEMI?

 

To je otázka, kterou se budeme zabývat ve druhé části.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/vyroba-opicich-nestovic-cast-prvni/

 

 

📌21. srpna 2024: ☝️ AGENTURA BLOOMBERG OZNAČILA UKRAJINSKOU OFENZÍVU V KURSKÉ OBLASTI ZA NEJNEÚSPĚŠNĚJŠÍ VOJENSKOU OPERACI VE 21. STOLETÍ Z HLEDISKA POMĚRU MEZI VÝSLEDKEM A VYNALOŽENÝMI PROSTŘEDKY.

Podle Bloombergových respondentů ani Američané prchající z Afghánistánu neplýtvali tolika zdroji.

https://t.me/to_je_nas_svet/28651

 

 

📌21. srpna 2024, 09:12, MEDVEDĚV: RUSKU PO ÚTOKU NA OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY NEHROZÍ, ŽE BY SPADLO DO VYJEDNÁVACÍ PASTI:

 

Podle místopředsedy Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrije Medveděva vedl útok ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast k situaci, kdy Rusku již nehrozí, že by se dostalo do „vyjednávací pasti“.

 

Na svém kanálu Telegram úředník napsal, že před tímto útokem naše země riskovala, že bude zatažena do „předčasných zbytečných mírových jednání“, která Kyjevu vnutil Západ a jejichž vyhlídky by bylo obtížné předvídat.

 

„Teď už všichni všemu rozumí,“ napsal Medveděv. V důsledku toho, domnívá se místopředseda Rady bezpečnosti, Západ a Ukrajina budou muset přistoupit k novým „nesmyslným výdajům“, budou i nadále ztrácet vojenskou techniku a lidi na bojišti.

 

https://www.vesti.ru/article/4103835

 

 

📌21. srpna 2024, 09:38: POČET HASIČŮ ZRANĚNÝCH PŘI HAŠENÍ V PROLETARSKU SE ZVÝŠIL NA 42:

 

V Proletarsku se zvýšil počet hasičů zraněných při hašení rozsáhlého požáru. Čtvrtý den šíření požáru ve skladech s motorovou naftou potřebovalo lékařskou pomoc 42 hasičů.

 

Informuje o tom agentura TASS. „Celkem bylo zraněno 42 lidí, z toho 15 bylo hospitalizováno,“ uvádí se v materiálu.

 

Je třeba poznamenat, že 27 hasičů bylo odesláno k ambulantnímu ošetření, další dva byli umístěni do zdravotnických zařízení Proletarského okresu, sedmi se pomáhá v Rostově na Donu a zbývajících šest v Petrohradě.

 

Připomeňme, že sklady motorové nafty začaly hořet v důsledku trosek sestřelených ukrajinských bezpilotních letounů, které na ně spadly. Dne 20. srpna vyšlo najevo, že v důsledku masivního požáru se jeho plocha rozrostla na 10 tisíc metrů čtverečních.

 

https://www.vesti.ru/article/4103870

 

 

📌21. srpna 2024, 10:10: V KYJEVĚ BYL SPÁLEN VOJENSKÝ MINIBUS:

 

Ve středu večer byl v Kyjevě na ulici Urlovskaja zapálen minibus patřící ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

Informují o tom ukrajinská média s odkazem na místní internetové komunity. Kanály Telegramu zveřejňují video, ve kterém je auto zachváceno plameny.

 

Ukrajinská média již dříve informovala o případech žhářství automobilů patřících armádě – žháři jsou si zpravidla jisti, že auto patří TCC (vojenský registrační a náborový úřad).

 

V reakci na to začali ukrajinští motoristé lepit na svá auta nápisy „Not TCC“, aby se vyhnuli vandalismu.   Na pozadí probíhající mobilizace do řad Ozbrojených sil Ukrajiny kolují po internetu videa, která ukazují, jak zástupci ukrajinských vojenských registračních a náborových úřadů násilně odvádějí muže v minibusech, často za použití hrubé fyzické síly.

 

https://www.vesti.ru/article/4103985

 

 

📌21. srpna 2024, 09:52, UKRAJINSKÝ ZAJATEC POPOV: VEŠKERÉ VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI BYLO ZNIČENO:

 

Voják ozbrojených sil Ukrajiny Denis Popov se dobrovolně vzdal v pohraniční oblasti Kurské oblasti. Video s jeho doznáními bylo zveřejněno na kanálu Telegram Ministerstva obrany Ruské federace. Podle vězně nechtěl jít do ukrajinské armády a před mobilizací se skrýval až do konce.

 

Popov neupřesnil, jak přesně se v pohraniční oblasti v Kurské oblasti ocitl, ale přiznává, že si byl vědom toho, že ozbrojené síly Ukrajiny napadají území někoho jiného. Vězeň si byl okamžitě jistý, že vojáci jsou posíláni „na porážku“ a z útoku nic nebude, čímž chtělo vedení ozbrojených sil Ukrajiny demonstrovat svou sílu.

 

„Všichni jsme byli zlomení, všechno vybavení, které jsme měli, chápu, že to shořelo,“ řekl Popov.

 

Voják také vyprávěl, jak se stal zajatcem. Po zničení konvoje s technikou, který jel za ním, ležel Popov nějakou dobu v lese, pak vyšel na dálnici a požádal řidiče, kterého potkal, aby zavolal policii, protože se chtěl vzdát.

 

https://www.vesti.ru/article/4103883

 

 

📌21. srpna 2024, 10: 00: ABBÁS ZRUŠIL VEČEŘI V TURECKU KVŮLI OBAVÁM Z POKUSU O ATENTÁT ZE STRANY IZRAELE:

 

Mahmúd Abbás zrušil večeři s poslanci parlamentu v Turecku kvůli možnému ohrožení svého života – palestinský prezident se obával pokusu o atentát ze strany Izraele. Píší o tom noviny Hürriyet s odvoláním na zdroje.

 

Mahmúd Abbás vystoupil 15. srpna v tureckém parlamentu a oznámil svůj záměr navštívit Gazu. Poté musel palestinský prezident odmítnout večeři s předsedou tureckého parlamentu Numanem Kurtulmusem. Podle vydavatele se Abbás chtěl dostat do Palestiny před setměním.

 

„Není nic pochopitelnějšího než opatrnost Mahmúda Abbáse v době, kdy se všude děje izraelské zabíjení,“ poznamenaly noviny.

 

Na konci června byl v Teheránu zavražděn šéf politbyra palestinského hnutí Hamás Ismáíl Haníja. Příčinou smrti byla přímá rána do jeho bydliště.

 

https://www.vesti.ru/article/4103881

 

 

📌21. srpna 2024, 11:14: VE STŘEDU BUDE ÚSTŘEDNÍ VOLEBNÍ KOMISE JEDNAT O ODLOŽENÍ KOMUNÁLNÍCH VOLEB V KURSKÉ OBLASTI:

 

Komunální volby v Kurské oblasti mohou být odloženy. Ve středu se touto otázkou bude zabývat Ústřední volební komise.

 

V návrhu programu zasedání se uvádí, že jednání naplánovaná na 8. září 2024 na území řady obcí Kurské oblasti mohou být odložena. Mohou se konat i později.

 

Ústřední volební komise má podle platných právních předpisů možnost uspořádat volby na federální a regionální úrovni k pozdějšímu datu.

 

Připomeňme, že od 6. srpna v Kurské oblasti, stejně jako v sousední Belgorodské a Brjanské oblasti, existuje režim protiteroristických operací. Důvodem je útok ozbrojených sil Ukrajiny na region. Poté začala evakuace obyvatel v Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4104114

 

 

📌21. srpna 2024, 10:09: NÁMĚSTEK ŠEREMET SLÍBIL ZRCADLOVOU ODPOVĚĎ NA DODÁVKY RAKET DLOUHÉHO DOLETU DO KYJEVA:

 

Poslanec Státní dumy z Krymské republiky Michail Šeremet řekl, že Rusko je připraveno zrcadlově reagovat na jakékoli agresivní akce. Poznamenal však, že Ruská federace stále nemá zájem o eskalaci vojenské eskalace.

 

„Americké úřady by si měly uvědomit, že Rusko nemá zájem na další eskalaci vojenské eskalace na planetě,“ citovala ho agentura TASS. „Ale ona je vždy připravena dát vyčerpávající zrcadlovou odpověď na jakoukoli agresivní akci.“

 

Člen Výboru pro bezpečnost a boj proti korupci také upozornil na neustálé vměšování Spojených států do záležitostí suverénních států, za což naprosto přirozeně našel velké množství nepřátel, kteří sní o pomstě.

 

„Oni se na oplátku nyní snaží získat ruské létající zbraně dlouhého doletu, které mohou zasáhnout Washington odkudkoli na světě a nemají žádné analogy, stejně jako schopnost mu odolat,“ řekl.

 

Kromě toho dal Šeremet jasně najevo, že Spojené státy se stanou „sponzory terorismu a spolupachateli vražd ruských občanů“, pokud začnou Ukrajině dodávat střely s plochou dráhou letu JASSM.

 

https://www.vesti.ru/article/4103967

 

 

📌21. srpna 2024, 12:00: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA SESTŘELILA DVĚ UKRAJINSKÉ RAKETY NAD KURSKOU OBLASTÍ:

 

Protiletadloví dělostřelci sestřelili několik cílů nad územím Kurské oblasti, takové údaje poskytuje úřadující gubernátor Alexej Smirnov.

Je upřesněno, že mluvíme o dvou raketách, které ukrajinská armáda vypálila ve středu ráno.

 

„Díky bojovníkům protivzdušné obrany a obráncům hranice,“ napsal šéf regionu ve svém telegramovém kanálu.

 

Připomeňme, že včera v noci pracoval systém protivzdušné obrany také nad Kurskou oblastí – byly zničeny dva bezpilotní letouny ozbrojených sil Ukrajiny a dvě rakety.

 

https://www.vesti.ru/article/4104266

 

 

📌21. srpna 2024, 12:44: NÁRODNÍ GARDA OBJEVILA V CHERSONSKÉ OBLASTI SKLAD ZBRANÍ NATO:

 

Cache ozbrojených sil Ukrajiny objevili bojovníci Ruské gardy v Chersonské oblasti. Byly v něm nalezeny zbraně a munice zemí NATO.

 

O objevu keše informuje oficiální telegramový kanál Ruské gardy.

 

„V pečlivě maskované jámě poblíž osady se nacházely zbraně a munice zemí NATO – ruční protitankové granátomety, protipěchotní a minometné miny ráže 82 mm, granáty a roznětky pro ně, stejně jako přes 4,5 tisíce nábojů různých ráží pro automatické ruční zbraně,“ uvádí se v publikaci.

 

Podle kanálu výkonného orgánu byl obsah skrýše určen pro nepřátelské sabotážní aktivity v regionu. Podle verze Národní gardy se mohla rozšířit na civilisty, civilní infrastrukturu a představitele státních orgánů.

 

https://www.vesti.ru/article/4104324

 

 

📌21. srpna 2024, 13:03: RUSKÁ VOJSKA OSVOBODILA VESNICI ZHELANNOYE V DLR:

 

Jednotky skupiny vojsk „Střed“ převzaly kontrolu nad vesnicí Zhelannoye v Doněcké lidové republice. Uvádí se to ve shrnutí Ministerstva obrany Ruské federace o průběhu speciální vojenské operace za uplynulý den.

 

Během ofenzívy v oblasti odpovědnosti Centra způsobila ruská armáda značné ztráty čtyřem brigádám Ozbrojených sil Ukrajiny a odrazila šest nepřátelských protiútoků. Ukrajinské formace ztratily více než 630 vojáků a také řadu vozidel a dělostřelectva.

 

Zhelannoye je osada městského typu v okrese Yasinovataya v DLR. Nachází se asi 35 km severozápadně od Doněcka. V roce 2013 zde žilo 1325 obyvatel. Osadou prochází železnice.

 

https://www.vesti.ru/article/4104416

 

 

📌21. srpna 2024, 13:29: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: UKRAJINSKÉ JEDNOTKY ZTRÁCELY VÍCE NEŽ 2 TISÍCE LIDÍ DENNĚ:

 

Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo shrnutí průběhu speciální vojenské operace za uplynulý den. V bojích ve Vovčanskově a Lipcovském směru způsobily jednotky severních vojsk nepříteli značné ztráty, zničily až 100 ukrajinských vojáků a několik kusů techniky, včetně těžkého dělostřelectva.

 

V bojích v DLR, LLR a Charkovské oblasti jednotky skupiny vojsk Západ vylepšily své pozice a způsobily škody na živé síle a vybavení tří brigád ozbrojených sil Ukrajiny a jedné brigády územní obrany. Během dne bylo odraženo šest protiútoků jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny, ztráty nepřítele v důsledku akcí „Západu“ činily až 470 vojáků a jeden tank.

 

Akce „jižní“ skupiny vojsk vedly k výraznému zlepšení taktické situace. Podařilo se také poškodit živou sílu a techniku šesti ukrajinských brigád v různých sektorech fronty v Doněcké lidové republice. Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily více než 700 vojáků a osm dělostřeleckých systémů v oblasti odpovědnosti „jižní“.

 

V DLR jednotky skupiny „Střed“ porazily čtyři ukrajinské brigády a osvobodily vesnici Zhelannoye. Ztráty nepřítele činily více než 630 vojáků a značný počet vojenské techniky a dělostřelectva, včetně systémů západní výroby.

 

Skupina vojsk Vostok dosáhla úspěchu také ve směru Vodiane-Vuhledar, kde zlikvidovala až 130 nepřátelských vojáků a odrazila čtyři protiútoky. V Záporožské oblasti zaútočila skupina vojsk Dněpr na pozice dvou ukrajinských brigád. Ztráty nepřítele se odhadují na 30 vojáků a několik kusů techniky.

 

https://www.vesti.ru/article/4104420

 

 

📌21. srpna 2024, 13:25: TROSKY SESTŘELENÉ RAKETY POŠKODILY DOMY A ZPŮSOBILY POŽÁR V ROSTOVSKÉ OBLASTI:

 

Objevily se aktualizované údaje o důsledcích nočního zachycení ukrajinské rakety nad územím Rostovské oblasti.

 

Gubernátor Vasilij Golubev uvedl, že trosky sestřelené munice zapálily suchou trávu v proluce – hasiči, kteří dorazili včas, se s ohněm rychle vypořádali.

 

Tlaková vlna navíc poškodila okna a dveře v několika soukromých domech v Novošachtinsku.

 

„Dnes během dne odborníci magistrátu určí škodu způsobenou komisí, aby následně pomohli občanům při obnově poškozeného majetku,“ uvádí se v prohlášení.

 

Připomeňme, že výpočty systémů protivzdušné obrany zničily raketu ozbrojených sil Ukrajiny asi v jednu hodinu ráno, stalo se to v západní části Rostovské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4104469

 

 

📌21. srpna 2024, 15:52: ASTROLOG AJAY BHAMBI: „V ROCE 2025 BUDE RUSKO BOHATŠÍ A PROSPERUJÍCÍ“:

 

((😂To my už víme teď a nepotřebujeme k tomu ani astrologa!))

 

Slavný indický astrolog v pořadu „Malakhov“ na kanálu „Rusko“ řekl, co čeká Rusko a celý svět od příštího roku, 2025, kdy vstoupí v platnost vliv Jupitera.

 

Podle Ajaye Bhambiho začne od začátku roku 2025 vliv Jupiteru proměňovat svět, přinášet štěstí a prosperitu, což bude mít na Rusko obzvláště pozitivní vliv.

 

„Finanční záležitosti půjdou dobře, Rusko se stane ještě bohatším a prosperujícím,“ říká astrolog.   Kromě toho předpověděl dokončení speciální operace v roce 2025. Jupiter podle něj nemá rád konflikty a vztahy mezi Ruskem a Ukrajinou budou navázány a do jara příštího roku se posílí bratrské vazby.

 

Astrolog také předpovídá, že do března 2025 se situace na Blízkém východě uklidní, i když do konfliktu mohou být zataženy i další země, ale Jupiter usmíří všechny strany. „S Čínou nás čekají přátelské, dokonce bratrské vztahy,“ dodal Bhambi. Předpověděl, že Východ zaujme vedoucí postavení ve světě.

 

Ajay slibuje, že do roku 2033 se objeví velké množství laskavých a kreativních lidí, kteří budou usilovat o přírodu a věnovat více pozornosti duchovním hodnotám – nový člověk vybuduje novou, vnímavou společnost.

 

Kdy se Rusko vrátí ke sportu? Ohrožují opičí neštovice celé lidstvo? Co se stane s dolarem v roce 2025? Odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek najdete v nové epizodě pořadu „Malakhov“ na kanálu „Rusko“ a platformě „Sledování“.

 

https://www.vesti.ru/article/4104306

 

 

📌21. srpna 2024, 14:39: PŘERUŠENÍ VYSÍLÁNÍ FEDERÁLNÍCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH KANÁLŮ NA KRYMU:

 

Na Krymu bylo odpoledne 21. srpna přerušeno vysílání federálních televizních a rozhlasových kanálů.

Důvodem je nehoda na optické komunikační lince v Simferopolu. Probíhají opravné práce.

 

Inženýři předpokládají, že k obnovení vysílání budou potřebovat asi čtyři hodiny, uvedla státní televizní a rozhlasová společnost Tavrida.

 

https://www.vesti.ru/article/4104582

 

 

📌21. srpna 2024, 14:34, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: INVAZE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY DO KURSKÉ OBLASTI RUŠÍ MOŽNOST JEDNÁNÍ:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že o mírových rozhovorech s ukrajinskými úřady nemůže být řeč. Tvrdila to útokem ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast.

 

„Pokus ozbrojených sil Ukrajiny o invazi na naše území a priori ruší možnost jakýchkoli jednání s banditskou juntou,“ řekla během brífinku k aktuálním zahraničněpolitickým otázkám.

 

„Zdá se, že se stále pokoušejí vnutit svou ideologii mezinárodnímu společenství.“

 

Útok ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast se uskutečnil 6. srpna. Od té doby byl v regionu zaveden režim protiteroristických operací, obyvatelé jsou evakuováni z osad. Ministerstvo obrany Ruské federace ve středu informovalo o zničení téměř 4,5 tisíce lidí při obraně regionu před Ukrajinci.

 

https://www.vesti.ru/article/4104572

 

 

📌21. srpna 2024, 15:51, NOVINÁŘ DODOLEV O VRAŽDĚ TALKOVA: VERZE O ŠLJAFMANOVĚ VINĚ SE OBJEVILA OKAMŽITĚ:

 

V létě 2024 bylo petrohradskému soudu podáno trestní řízení o vraždě zpěváka Igora Talkova. 33 let po tragédii byl z umělcovy smrti oficiálně obviněn jeho režisér Valerij Šljafman. Pro novináře Jevgenije Dodoljova, stejně jako pro mnoho svědků té doby, nebyl konec ostře sledovaného příběhu překvapením.

 

Novinář a televizní moderátor Jevgenij Dodolev se v pořadu „Život a osud“ vyjádřil k zahájení trestního řízení proti Valeriji Šljafmanovi. U petrohradského soudu v Petrohradě byl režisér zpěváka Igor Talkov v nepřítomnosti obviněn z vraždy hvězdy. Umělec zemřel 6. října 1991 na následky střelného zranění.

 

V rozhovoru s Borisem Korčevnikovem Jevgenij Dodolev zavzpomínal na showbyznys 90. let a na jeden z nejsledovanějších zločinů.

 

„Konec této kauzy se nestal senzací, protože tato verze se objevila hned tehdy, teprve teď je oznámena jako oficiální,“ říká host pořadu Život a osud.

 

Jevgenij Dodolev označuje konečnou verzi vyšetřování za adekvátní a dodává, že jméno Valerije Šljafmana „bylo zmiňováno od prvních dnů“ po vraždě Talkova. Dodolev se osobně znal s mnoha hvězdami showbyznysu 90. let, v rozhovoru vzpomíná na okolnosti jedné z nejzvučnějších vražd období rozpadu epoch.

 

Proč v 90. letech sláva a láska veřejnosti nedokázala ochránit hvězdy showbyznysu před zločinem?

Kdo stál u zrodu koncertů „pod překližkou“?

Jak přežili ti, jejichž jména sbírala stadiony?

Více se o tom všem dočtete v novém vydání pořadu „Život a osud“ na televizním kanálu „Rusko“ a mediální platformě „Sledování“.

 

https://www.vesti.ru/article/4104789

 

 

📌21. srpna 2024, 14:53: STAROSTA VARŠAVY SI STĚŽOVAL, ŽE NEDOKÁŽE SPOČÍTAT UKRAJINSKÉ ŠKOLÁKY:😂

 

Starosta Varšavy Rafal Trzaskowski uvedl, že v předvečer nového školního roku není možné přesně odhadnout počet ukrajinských dětí, které půjdou do škol v hlavním městě Polska.

Podle Trzaskowského bylo do varšavského školského systému zapsáno více než 10 tisíc ukrajinských dětí, ale jejich počet se neustále mění. Některé děti zůstávají v polském vzdělávacím systému, jiné se během školního roku vracejí na Ukrajinu a některé studují na dálku, což ztěžuje přesné výpočty.

 

V květnu polské úřady schválily zákon, který ukládá dětem ukrajinských uprchlíků povinnost navštěvovat polské školy. Porušení tohoto požadavku bude mít za následek odnětí sociálních dávek ve výši 800 zlotých (více než 200 USD) na každé dítě a pokutu ve výši 100 zlotých (asi 25 USD).   Polské orgány rovněž změnily právní předpisy týkající se pomoci ukrajinským občanům. Doba bezplatného studia polského jazyka pro uprchlíky byla prodloužena z 24 na 36 měsíců a byla zavedena možnost nedělat zkoušku z tohoto předmětu na konci základní školy po 8. třídě.

 

https://www.vesti.ru/article/4104631

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21. srpna 2024, 14:09, 👑 ČESKÝ PREZIDENT: STRANY KONFLIKTU NA UKRAJINĚ JE TŘEBA PŘESVĚDČIT, ABY ZAHÁJILY JEDNÁNÍ: 😂

((No to jsi si vzpomněl brzy, kdy to Rusko nabízelo, to bylo ticho po pěšině a teď, kdy prohrávají válku, a navíc napadli civilisty v Kursku a Rusko už odmítá mírové rokování, tak pániček se probudil??? Ty už raději nikomu neraď nic. Asi jsi radil i Hitlerovi, když jsi tak statečně bojoval při okupaci Ruska v roce 1969, kdy jsi i s manželkou tahal kačera a po tvých radách i Hitler prohrál válku po těch tvých moudrostech!!!))

 

Je třeba přesvědčit Rusko a Ukrajinu, aby zahájily mírové rozhovory o vyřešení vojenského konfliktu. Tento názor vyjádřil i český prezident 😂 Petr Pavel. 😂

Poznamenal, že Spojené státy a Čína k tomu mohou přispět.

Hlava českého státu připustila, že je potřeba „dostatek sil“, aby se strany přesvědčily k zahájení jednání. Podle jeho předpovědí by se tak mohlo stát v roce 2024 nebo 2025. „Nebo za pár let 😂,“ řekl Novinkám a nevyloučil, že by se konflikt mohl změnit z horkého na bod mrazu.

 

„Přikláním se spíše k tomu, že během několika let obě strany pochopí, že není možné v konfliktu pokračovat, a dojde k jednáním,“ dodává. „Spojené státy nebo Čína by k tomu mohly významně přispět.“

 

Pavel argumentuje tím, že angažovanost těchto zemí spočívá v tom, že 👹 Evropská unie podle jeho názoru není schopna zvládnout usmíření znesvářených stran sama. „Je potřeba jednotný přístup se 👹 Spojenými státy a dalšími 👹 demokratickými zeměmi světa 😂,“ shrnula hlava České republiky.

((Je to hlava pomazaná. Už i V Rusku o tobě píší, moudrý člověče😂))

 

https://www.vesti.ru/article/4104526

 

 

📌21. srpna 2024: 🙄 POKUD UKRAJINA VYHODILA DO POVĚTŘÍ SEVERNÍ PROUDY, BYLY LEGITIMNÍM CÍLEM – ČESKÝ PREZIDENT

 

Petr Pavel v rozhovoru pro Novinky:

Pokud je veden ozbrojený konflikt, je veden nejen proti vojenským cílům, ale také proti objektům strategické povahy. A ropovody jsou strategickým objektem. Pokud by cílem útoku bylo zastavení dodávek plynu a ropy do Evropy a vrácení peněz do Ruska, pak – a to říkám výslovně „podmíněně“ – by to byl legitimní cíl.

((No to jsou opravdu moudra!!! Kde je asi tak nakoupil???))

https://t.me/to_je_nas_svet/28657

 

 

 

📌21. srpna 2024, 14:46: PUTIN SE V KREMLU SETKAL S ČÍNSKÝM PREMIÉREM LI ČCHIANGEM:

 

Ruský prezident Vladimir Putin se setkává s předsedou Státní rady Čínské lidové republiky Li Čchiangem. Hlava státu přijala čínského premiéra v Kremlu.

 

Toto setkání mezi Putinem a Čchiangem bylo druhé v tomto roce. Předtím se setkali v květnu v rámci státní návštěvy prezidenta Ruské federace v Číně. Právě na tuto cestu ruský vůdce pozval předsedu vlády Čínské lidové republiky na opětovnou návštěvu.

 

Čchiang už po příletu do Moskvy stihl vést rozhovory s ruským premiérem Michailem Mišustinem. Strany podepsaly několik mezivládních a mezirezortních dokumentů.

 

https://www.vesti.ru/article/4104626

 

 

📌21. srpna 2024, 16:08, KALIFORNSKÝ GUVERNÉR: TRUMP JEŠTĚ NEPROHRÁL VOLBY:

 

Podívejte se na exkluzivní rozhovory šéfa newyorské kanceláře Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti Valentina Bogdanova s americkými médii na sjezdu Demokratické strany v Chicagu dnes ve 20:00 na televizním kanálu Rossija na newyorské pobočce.

– Jste spokojeni s nominací Kamaly Harris?

 

– „Nejsem jen spokojený. Jsem potěšen. Dnes večer budu mít tu čest odevzdat pro ni našich 482 hlasů z Kalifornie. Už překonala všechna očekávání, ale dnes večer bude nominována, a to je, jak víte, privilegium jejího života,“ řekl kalifornský guvernér Gavin Newsom televiznímu kanálu Rossija 1.

 

– Myslíte si, že Donald Trump už prohrál volby?

 

– „Ne, budoucnost není něco, co lze zažít, ale něco, co lze realizovat. Tento závod ještě neskončil a máme před sebou ještě hodně práce.“

 

O tom, co si myslí média, američtí politici – podívejte se na exkluzivní rozhovor s Valentinem Bogdanovem dnes ve 20:00 na televizním kanálu „Rusko“.

 

https://www.vesti.ru/article/4104768

 

 

📌21. srpna 2024, 16:14: 31 LIDÍ SE STALO OBĚTÍ ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA KURSKOU OBLAST:

 

V důsledku útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast bylo podle posledních údajů zabito 31 civilistů, dalších 143 lidí bylo zraněno.

 

„Ráno 21. srpna byla potvrzena smrt 31 lidí v důsledku útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast, 143 utrpělo zranění různé závažnosti,“ řekl agentuře TASS zástupce zdravotnických služeb.

 

Upřesnil, že bylo hospitalizováno 79 obětí, včetně čtyř dětí.

 

Ruské ministerstvo pro mimořádné situace zase uvedlo, že z pohraničních oblastí regionu bylo přesídleno více než 122 tisíc lidí. V tuto chvíli bylo pro obyvatele Kurské oblasti nasazeno 179 dočasných ubytovacích středisek ve 27 regionech země. V TAC je již asi 10 tisíc lidí, včetně více než 2,7 tisíce dětí.

 

Vyšlo také najevo, že policie v regionu se zabývá důkladnou kontrolou podezřelých aut. Zároveň nebylo řidičům v souvislosti s aktuálními režimy protiteroristické operace a nouzovým stavem doporučeno řídit vozidla bez řidičského průkazu, osvědčení o registraci vozidla a registračních značek.

 

https://www.vesti.ru/article/4104833

 

 

📌21. srpna 2024, 15:44: PORUCHA TELEGRAMU A WHATSAPPU SPOJENÁ S DDOS ÚTOKEM:

 

K selhání sociálních sítí Telegram a WhatsApp a řady dalších služeb v Rusku došlo kvůli DDoS útoku na telekomunikační operátory, uvedl Roskomnadzor.

 

Útok již byl odražen, všechny služby fungují jako obvykle, vysvětlila agentura agentuře RIA Novosti.

 

Dnes média informovala, že Telegram a další sociální sítě a messengery selžou. Jeho mobilní i desktopová verze nefungovala. Obyvatelé Ruska, stejně jako Kazachstánu a Uzbekistánu, čelili neúspěchu.

 

Již dříve vešly ve známost DDoS útoky v Kurské oblasti, kde způsobily problémy s komunikací a internetem. Kromě toho hackeři zaútočili na poskytovatele internetu na Krymu. V obou regionech byly útoky odraženy.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4104727

 

 

📌21. srpna 2024, 15:54, TASS: TĚHOTNÁ ŽENA, KTERÁ ZEMŘELA POBLÍŽ MĚSTA SUJA, CHRÁNILA SVÉHO SYNA PŘED KULKAMI:

 

Těhotná žena, která byla postřelena během evakuace z Kurilovky v Kurské oblasti, mohla zakrýt svého dvouletého syna, který během ostřelování seděl na zadním sedadle auta, naznačil manžel zesnulé. V důsledku toho došlo ke zranění dítěte.

 

„Jsem vděčný Bohu, že můj syn přežil, byla to jeho žena, která tu kulku instinktivně chytila, protože byl za ní. Myslím, že prostě zakryla tělo svého syna svým tělem,“ řekl muž v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

Podle otce chlapec utrpěl tři zranění od šrapnelů a málem přišel o ledvinu.

 

K tragédii došlo 6. srpna. Rodina se pokusila opustit vesnici ve dvou autech, v prvním cestovala hlava rodiny a ve druhém všichni ostatní. Na silnici se setkali s ukrajinskými vojáky a zahájili palbu na auta.

 

Dříve bylo také oznámeno, že v důsledku ostřelování Petrovského okresu v Doněcku ozbrojenými silami Ukrajiny zemřela těhotná žena. Dalších 10 lidí bylo zraněno, včetně dvou dětí. Byla jim poskytnuta nezbytná pomoc.

 

https://www.vesti.ru/article/4104743

 

 

📌21. srpna 2024, 16:10: LI ČCHIANG TLUMOČIL POZDRAVY SI ŤIN-PCHINGA VLADIMIRU PUTINOVI:

 

Čínský premiér Li Čchiang, který přiletěl do Moskvy, tlumočil pozdravy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi a poukázal na dynamický socioekonomický rozvoj země.

 

Li Čchiang zahájil svou první oficiální návštěvu Ruska poté, co nastoupil do své nové funkce.   Na setkání s Putinem řekl, že během dvoudenní návštěvy Ruska pocítil dynamiku socioekonomického rozvoje země a „optimismus ruského lidu“.

 

Vysoce postavený čínský představitel tlumočil ruskému vůdci „upřímné pozdravy“ a přání všeho dobrého od Si Ťin-pchinga. Li Čchiangova slova cituje kremelský web.

 

Předseda Státní rady Čínské lidové republiky poznamenal, že ruská ekonomika si v posledních dvou letech udržovala stabilní růst, například v první polovině roku 2024 vzrostl HDP země o 4,7 %. Podle něj je to „obtížná postava“ a Čína jako blízký přítel a soused je upřímně šťastná a oceňuje takové úspěchy.

 

https://www.vesti.ru/article/4104776

 

 

📌21. srpna 2024, 16:11, TRUMPŮV BÝVALÝ PRÁVNÍK: OČEKÁVÁM, ŽE BUDE UVĚZNĚN:

 

Podívejte se na exkluzivní rozhovory šéfa newyorské kanceláře Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti Valentina Bogdanova s americkými médii na sjezdu Demokratické strany v Chicagu dnes ve 20:00 na televizním kanálu Rossija na newyorské pobočce.

 

Michael Cohen, bývalý Trumpův právník. Odpykal si nějaký čas ve vězení na základě obvinění z porušení pravidel financování kampaně. Ve Spojených státech se proslavil poté, co otevřeně vystoupil proti svému bývalému šéfovi Trumpovi, a nyní je jedním z jeho hlavních kritiků. Byl také jedním z hlavních svědků v Trumpově procesu s herečkou Stormy Daniels.

 

– Očekáváte, že Trumpovi hrozí skutečný trest odnětí svobody?

– „Očekávám,“ věří Cohen.

-Jak starý?

– „O tom, jak moc rozhoduje soudce, nerozhoduje já, ale soudní systém.“

– „Ale budeš šťastný?“

– „Už zase. Není to tak, že bych byl šťastný. Pokud mluvíme o souboji mezi Michaelem Cohenem a Donaldem Trumpem, jak se snaží média vykreslit, není tomu tak. Byla by to samozřejmě klasická verze souboje Davida s Goliášem. A opět, podle Bible, David porazil Goliáše, ale toto není boj mezi mnou a Donaldem Trumpem. Je to boj mezi Donaldem Trumpem a naší Demokratickou republikou. To je Donald Trump proti ústavě. Není to o nás dvou. Rád bych si myslel, že moje osoba není tak důležitá, ale zatím to tak nevidím,“ řekl bývalý právník Donalda Trumpa televizní stanici Rossija 1.

 

O tom, co si myslí média, američtí politici – podívejte se na exkluzivní rozhovor s Valentinem Bogdanovem dnes ve 20:00 na televizním kanálu „Rusko“.

 

https://www.vesti.ru/article/4104811

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 21.08.2024“:

➡️☭☆ Vladimir Putin dorazil do Dětského klinického centra Leonida Rošala v Krasnogorsku

Dětské klinické centrum je vlajkovým projektem rozvoje dětské zdravotní péče v moskevské oblasti. Obsahuje 28 profilů lékařské péče, včetně high-tech chirurgie v různých oblastech.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Prezident hovořil se specialisty z dětského klinického centra Roshal

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Skandál ve Francii.

Během Macronovy dovolené s přáteli a jeho manželkou zachytili fotografové něco podobného mužskému penisu u manželky francouzského vůdce.

https://t.me/c/2038698544/1220

https://t.me/c/2038698544/1221

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Inspekce jednotky intenzivní péče Dětského klinického centra Roshal

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 🎖 Ministr obrany Ruské federace předal medaile „Zlatá hvězda“ významným účastníkům Severního vojenského okruhu

V Centru řízení národní obrany Ruské federace předal ruský ministr obrany Andrej Belousov nejvyšší státní vyznamenání země – medaili Zlatá hvězda a personalizované střelné zbraně ruskému vojenskému personálu, který prokázal odvahu a hrdinství při plnění úkolů speciální vojenské operace.

Šéf ruského vojenského oddělení poblahopřál vojákům k jejich vysokým vyznamenáním, poděkoval jim za příkladné plnění služebních povinností a popřál jim další úspěchy v jejich vojenské službě.

„Dnes, v těžké a zodpovědné historické době pro zemi, plníte svou vojenskou povinnost důstojně a prokazujete skutečnou odvahu a odvahu. Prokazujete tím svou loajalitu k přísaze a vlasti, připravenost spolehlivě bránit suverenitu naší země a bezpečný život našich občanů,“ zdůraznil ruský ministr obrany.

„Děkuji za vzorné plnění vašich povinností. Vaše služby oceňuje prezident Ruské federace,“ řekl Andrej Belousov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lukašenko: „Kdo potřebuje Armény kromě nás? Nikdo je nepotřebuje.“

Představitelé arménské strany „Za jméno republiky“ házeli rajčata na běloruskou ambasádu v Jerevanu kvůli Lukašenkovým výrokům.

https://t.me/c/2038698544/1225

https://t.me/c/2038698544/1226

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Nejvyšší rada hlasovala pro nucené zcizení pozemků a jiných nemovitostí z důvodu veřejné nutnosti během stanného práva – ukrajinský lidový zástupce Zheleznyak

Navíc se bavíme o pozemcích a nemovitostech v Zakarpatské oblasti.

Kde se bojuje, zdá se, že se neděje. Ale ti, kteří jsou u moci, nyní mohou vyvlastnit majetek, který se jim líbí, a dokonce i půdu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *