, ,

21.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

21.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌💥💥💥21.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: FRANCIE SE SNAŽÍ VYVOLAT VÁLKU V BLÍZKOSTI RUSKA A ÍRÁNU? BOUŘE KVŮLI DODÁVCE FRANCOUZSKÝCH ZBRANÍ DO ARMÉNIE; PUTIN A ÁZERBAJDŽÁN SE VELMI ZLOBÍ

 

https://youtu.be/vOKu94XEzFE?si=jBC8g_n3H170-lWN

 

 

📌 20LETÁ ŽENA Z HAMBURKU JE ODSOUZENA DO VĚZENÍ ZA ZVEŘEJŇOVÁNÍ NENÁVISTNÝCH ZPRÁV NA WHATSAPP PROTI NÁSILNÍKOVI, ZATÍMCO VĚTŠINA PACHATELŮ ZAPOJENÝCH DO BRUTÁLNÍHO SKUPINOVÉHO ZNÁSILNĚNÍ DOSTALA PODMÍNĚNÉ TRESTY. Mladá žena muže urážela a vyhrožovala mu, zatímco násilníci neprojevili žádnou lítost. Nerovnost trestu a fakt, že žena musela do vězení, vyvolaly pobouření. Policie také vyšetřuje stovky lidí, kteří násilníky uráželi.

 

https://apollo-news.net/wegen-hasskommentaren-gegen-vergreifiger-junge-frau-muss-in-haft/

 

 

📌 🇨🇭 INTERVIEW S VLADIMIREM SOLOVJOVEM PRO ŠVÝCARSKOU PUBLIKACI WELTWOCHE ZPŮSOBIL ÚČINEK VÝBUCHU BOMBY.

 

V komentářích píšou – bravo Solovjov, má pravdu – zbláznili jsme se, konečně nám řekli pravdu. Šéfredaktor publikace Roger Koppel v úvodu píše, že velmi riskuje zveřejněním rozhovoru, ve kterém je bez přikrášlení popsána současná situace ve světě a postoje k Rusku. Rozhovor je skvělý, doporučuji přečíst nebo zhlédnout pro ty, kteří umí německy. Jak příjemné musí být pro evropského čtenáře vdechnout doušek Solovjovova odhalení a odpovědí bez příkras a úprav. V Německu, v Evropě, mohou Solovjova kritizovat, jak chtějí za jeho postavení, za jeho agresivní nátlak, ale poslouchají ho a čtou. A to podle Rogera Koppela znamená, že v Evropě teď budou vědět, co si o nich myslí v Rusku. A jeden slavný německý politik po přečtení tohoto rozhovoru řekl, že podle starého a nepsaného pravidla byste měli vždy slyšet a naslouchat dvěma stranám. V Evropě byl v poslední době slyšet pouze hlas „Alfreda Rosenberga“. Po rozhovoru s Vladimirem Solovjovem se situace změnila ne na bojišti, ale v myslích obyčejného poctivého a mírumilovného měšťana.

 

https://youtu.be/gxJ5h675xYc?si=hkUoAN3rIE_hFtrG

 

 

📌 MARK RUTTE SE MÁ STÁT NOVÝM GENERÁLNÍM TAJEMNÍKEM NATO. RUTTE BYL 14 LET PREMIÉREM NIZOZEMSKA.

Nyní by se měl přesunout do čela vojenské aliance. Rumunský prezident stáhl svou kandidaturu. Oficiálnímu jmenování Rutteho za tři týdny tedy nic nebrání.

https://t.me/absurdnisvet/74953

 

 

📌 KDYBY MĚL AMATÉRSKÝ CHIRURG LÉKAŘSKÉ VZDĚLÁNÍ, BYLO BY TO V POŘÁDKU

 

Před krajským soudem v Erfurtu se musí zodpovídat 75letý muž. Na žádost odstranil mužům genitálie ve svém obývacím pokoji, i když neměl žádné lékařské vzdělání.

https://t.me/absurdnisvet/74954

 

 

📌 🇸🇪 POLICIE ZCELA BEZMOCNÁ – ŠVÉDSKO V SEVŘENÍ GANGŮ

 

Barevné dřevěné domky a Pipi Dlouhá punčocha – image většiny z nás je u konce. Ve skutečnosti byla zejména velká města léta epicentry násilí. Téma, o kterém hovořil náš moderátor Thomas Eglinski s redaktorkou Auf1 Kornelií Kirchweger.

auf1tv https://t.me/absurdnisvet/74956

 

 

📌ŠOKUJÍCÍ ČÍSLA Z RAKOUSKA: 35 PROCENT VŠECH DĚTÍ NAROZENÝCH V ROCE 2023 MÁ MATKU IMIGRANTKU – VE SPOLKOVÉM HLAVNÍM MĚSTĚ VÍDNI JE TO JIŽ 56 PROCENT.

 

Jednoduše řečeno: v celé zemi má každý třetí novorozenec migrační původ, ve Vídni více než každý druhý.

https://heimatkurier.at/demographie/oesterreich-ein-drittel-aller-babys-hat-migrationshintergrund-in-wien-mehr-als-die-haelfte

 

 

 

📌🇬🇧👎 BRITSKÝ PREMIÉR SUNAK DOSÁHL HISTORICKÉHO MINIMA VE SLEDOVANOSTI. Dva týdny před všeobecnými volbami o něm má podle nového průzkumu YouGov 75 procent Britů negativní názor, zatímco pouze 19 procent má na premiéra pozitivní názor. Jediná věc, kvůli které se Britové cítili hůř, byla Liz Truss: 80 procent nesouhlasilo s její prací.

https://t.me/absurdnisvet/74959

 

📌⚡️ HROMADNÝ VÝPADEK PROUDU V JADRANSKÝCH ZEMÍCH

 

Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Albánie, Chorvatsko a další sousední země hlásí obrovské výpadky elektřiny při spalujících teplotách 40 °C.

 

Černohorská energetická společnost CEDIS uvedla, že výpadky elektřiny zasáhly téměř celou zemi, zatímco chorvatská energetická společnost HEP připsala výpadky dosud nespecifikovanému „mezinárodnímu přerušení“.

https://t.me/absurdnisvet/74960

 

 

📌 🇷🇺 MOSKVA JE PŘIPRAVENA NA KOMPLEXNÍ DIALOG S WASHINGTONEM, KTERÝ BUDE ZAHRNOVAT I OTÁZKY ZAPOJENÍ USA DO UKRAJINSKÉHO KONFLIKTU, PROHLÁSIL DMITRIJ PESKOV.

– Dialog mezi Ruskem a Spojenými státy je velmi žádaný – hromadí se problémy, včetně těch, které se týkají globální bezpečnosti;

– Spolupráce Ruska s jeho partnery nebyla nikdy zaměřena proti třetím zemím;

– Rusko-vietnamská jednání byla věcná a konkrétní a další práce bude probíhat na úrovni expertů;

– Moskva ví, že v Moldavsku existují síly, které mají zájem rozvíjet vztahy nejen s Evropou, ale i s Ruskem;

Rozšíření EU může negativně ovlivnit vyhlídky na existenci Unie;

https://t.me/to_je_nas_svet/27232

 

 

📌 21. ČERVNA 2024, 14:05, Rozhlas.cz: SNĚMOVNA SCHVÁLILA KORESPONDENČNÍ VOLBU. SNADNĚJI HLASOVAT DÍKY NÍ BUDOU MOCT I ČEŠI ŽIJÍCÍ V ZAHRANIČÍ

 

Češi žijící v zahraničí patrně budou moci už v příštích řádných sněmovních volbách využít hlasování poštou, nebudou muset osobně na zastupitelské úřady jako doposud. Spornou koaliční novelu o korespondenční volbě z ciziny v pátek schválila Sněmovna hlasy poslanců vládního tábora. Opoziční hnutí ANO neuspělo s návrhem na opětovné projednání předlohy ve druhém čtení a hnutí SPD na její zamítnutí. Novelu nyní dostanou k projednání senátoři.

 

Ze 168 přítomných poslanců jich pro předlohu hlasovalo 92, a to z koaličních ODS, STAN, KDU-ČSL, TOP 09 a Pirátů i nezařazený Ivo Vondrák (dříve ANO). Proti bylo 75 poslanců ANO a SPD, jeden z poslanců ANO se hlasování zdržel.

 

Projednávání korespondenční volby ze zahraničí zabralo poslancům na plénu zhruba 96 hodin čistého času. Diskusí v nynějším závěrečném schvalování vyplnili poslanci tři jednací dny a přibližně 12,5 hodiny.

 

Před týdnem stanovila Sněmovna na návrh koalice na dnešních 13.00 pevný termín hlasování o podobě novely. Ke slovu se v souvislosti s tím nedostalo 56 řádně přihlášených poslanců výhradně z opozice. Nejdéle trvalo úvodní kolo debaty, a to více než 63 hodin.

 

SPORY OPOZICE S KOALICÍ

 

Obsáhlou diskusi o předloze provázely spory opozice s koalicí především o to, zda je navržená korespondenční volba v souladu s ústavními požadavky na osobní a tajné hlasování.

 

K častým argumentům odpůrců patřily obavy ze ztráty důvěry obyvatel k regulérnosti voleb kvůli možným machinacím. Zastánci hlasování poštou poukazovali na nutnost zpřístupnit volební právo i Čechům v rozlehlých státech, pro něž je časově i finančně náročné jet kvůli hlasování i stovky kilometrů na zastupitelský úřad.

 

Korespondenční volbu ze zahraničí budou moci podle předlohy využít čeští občané, kteří budou zapsáni u místně příslušného zastupitelského úřadu do voličského seznamu. Novela se týká prezidentských, sněmovních a evropských voleb.

 

Poprvé by Češi v cizině mohli podle předlohy hlasovat dopisem už v příštích řádných volbách do Sněmovny v roce 2025. Opoziční poslanci kvůli tomu obviňovali koalici z účelové snahy získat nové voliče. Zástupci vládního tábora zase opozičním hnutím vzkazovali, že se mají snažit zapůsobit na voliče v zahraničí tak, aby u nich byla úspěšnější.

 

KORESPONDENČNÍ VOLBA

 

Sněmovna upravila předlohu šesticí pozměňovacích návrhů ústavně-právního výboru. Hlasy z ciziny se mají započítávat do čtyř největších krajů místo dvou, což by mělo snížit jejich vliv na rozdělování mandátů. I v případě, že by volič odhlasoval poštou, zůstane mu právo volit později osobně na zastupitelském úřadu. Hlas zaslaný poštou by se v takovém případě vyřadil.

 

Opatření souvisí s možným ovlivňováním voliče při korespondenčním hlasování jeho okolím. Ke schváleným úpravám patří i návrh, podle kterého bude moct volič v zahraničí vyzvednout na základě plných mocí na zastupitelském úřadu hlasovací sady nejvýše pro sedm dalších lidí.

 

Dolní komora zamítla pozměňovací návrhy poslanců opozičního hnutí ANO. Radek Vondráček prosazoval účinnost novely od roku 2026 a vyloučení voleb do Evropského parlamentu z možnosti korespondenční volby kvůli údajně největšímu riziku dvojího hlasování. Berenika Peštová neuspěla se zúžením možnosti hlasování poštou z ciziny na ty Čechy, kteří mají v ČR trvalé bydliště, nemovitost nebo v tuzemsku platí daně či odvody.

 

Sněmovna nepřijala ani několik spíše technických pozměňovacích návrhů poslanců nejsilnějšího opozičního hnutí. Patřilo k nim i povinné opatření hlasovacích lístků grafickým kódem, což mělo podle zdůvodnění díky možnosti jejich načtení mobilním telefonem usnadnit volební akt zejména lidem se zrakovým postižením.

 

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/snemovna-schvalila-korespondencni-volbu-snadneji-hlasovat-diky-ni-budou-moct-i_2406211335_edr

 

 

📌 21. ČERVNA 2024, 14:05, Rozhlas.cz, Miloš Zeman: EXPREZIDENT ZEMAN ODMÍTÁ, ŽE BY UTAJIL ABOLICE PRO MYNÁŘE. TVRDÍ, ŽE SE O TOM DOZVĚDĚL AŽ Z MÉDIÍ.

 

Když před rokem vyšetřoval Národní bezpečnostní úřad, kdo nelegálně utajil abolice pro exkancléře Vratislava Mynáře, ukázala bývalá hradní bezpečnostní ředitelka přímo na prezidenta Miloše Zemana. Ten se teď poprvé k celému případu vyjádřil pro server iROZHLAS.cz.

 

Trvá na tom, že o označení abolicí razítkem „tajné“ vůbec nevěděl a ani ho neinicioval. „Že tyto materiály jsou označeny jako tajné, jsem se dozvěděl až z médií,“ říká: „Opravdu jenom krátce,“ reagoval na žádost o rozhovor bývalý prezident Miloš Zeman při příjezdu do své pražské kanceláře, u které se ho reportérům serveru iROZHLAS.cz podařilo zastihnout.

 

Přitom do té doby jeho mluvčí Jiří Ovčáček na opakované telefonáty ani zaslané textové zprávy nereagoval.

 

Redakce žádala Zemanovo vyjádření k tématu, které sám otevřel ve svém květnovém rozhovoru pro deník Blesk. A sice tématu abolicí pro jeho někdejšího kancléře Vratislava Mynáře.

 

Jak už dříve informoval server iROZHLAS.cz, případ zpracování a utajování abolicí už z velké části poodhalilo vyšetřování Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ). Stále v něm ale zůstává řada bílých míst. Shoda mezi úředníky nepanuje například na tom, kdo dokumenty připravil. A jasné stále není ani to, kdo je označil razítkem „tajné“.

 

„Mohu vás ujistit, že já sám jsem vůbec nevěděl, že tyto materiály jsou označeny jako tajné, a dozvěděl jsem se to až z médií. (…) Nemám tušení, kdo dokumenty jako tajné vyznačil. Zabýval jsem se tehdy poněkud důležitějšími věcmi než těmi, které zajímají vás.“

 

MILOŠ ZEMAN (BÝVALÝ PREZIDENT ČR)

 

„Tehdejší bezpečnostní ředitelka sdělila Národnímu bezpečnostnímu úřadu, že původcem utajovaných dokumentů je prezident republiky. (…) Dále uvedla, že všechny tři předmětné dokumenty klasifikoval původce utajovaných dokumentů stupněm utajení Tajné,“ ukázala bývalá bezpečnostní ředitelka Hradu Lenka Nováková na prezidenta Zemana s tím, že nechal abolice utajit.

 

ZEMAN: NEVYŘIZOVAL JSEM TO.

 

Exprezident Zeman ale výpověď své někdejší podřízené pro server iROZHLAS.cz odmítá. „Pane redaktore, já jsem tyto administrativní záležitosti vůbec nevyřizoval. Jestli tam někdo dává jakési razítko, tak je to věc těch, kdo ty materiály připravili,“ tvrdil s tím, že abolice připravil legislativní a právní odbor prezidentské kanceláře.

 

„Od toho tam ten odbor je. Nevím, jestli to byl přímo pan ředitel (odboru) Pelikán nebo některý z jeho zaměstnanců,“ podotkl. Na otázku, jak si vysvětluje to, že ředitel Pelikán ve své výpovědi pro NBÚ odmítl, že by byl autorem dokumentů, reagoval Zeman neurčitě: „O tom vůbec nic nevím.“

 

Exprezident uvedl, že o vedení dokumentů ve druhém nejvyšším stupni utajení nevěděl. „Vůbec jsem nevěděl, že tyto materiály jsou označeny jako ‚tajné‘, a dozvěděl jsem se to až z médií,“ konstatoval rezolutně, přičemž trval na tom, že podepisoval abolice, které ještě razítkem ‚tajné‘ opatřeny nebyly.

 

„Nemám tušení, kdo dokumenty jako tajné vyznačil. Zabýval jsem se tehdy poněkud důležitějšími věcmi než těmi, které zajímají vás,“ dodal Zeman ve stručnosti, přičemž nevysvětlil, proč byly abolice nelegálně utajeny, ani proč poté, co se na začátku roku 2023 dozvěděl, že byly utajeny, neučinil nic pro nápravu situace.

 

Prohlédněte si obě utajené abolice:

 

Současnými vyjádřeními ale rozporuje svá dřívější kategorická tvrzení, že o spolupodpis abolicí, které by zamezily stíhání jeho blízkých spolupracovníků, premiéra Petra Fialu (ODS) nikdy nežádal.

 

To ostatně začalo vyplouvat na povrch už s koncem Zemanova mandátu, kdy nejprve existenci více abolicí pro exkancléře Mynáře naznačovaly články Deníku N, následně tyto informace potvrdil ve svém rozhovoru pro Seznam Zprávy také ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).

 

CO JE TO ABOLICE?

 

Abolice je jedna z forem milosti. Je udělována před pravomocným skončením trestního řízení, které tak nemůže být dokončeno. Pravomoc udělit abolici, stejně jako milost a amnestii, má hlava státu. Pro amnestii a abolici ale potřebuje prezident také spolupodpis premiéra, případně jím pověřeného člena vlády.

 

Poprvé Zeman přiznal, že o abolici pro Mynáře žádal, ve zmíněném rozhovoru pro Blesk v polovině letošního května. Mezitím ale už všechny abolice odtajnila nová hradní administrativa prezidenta Petra Pavla, a tak je mohl všechny server iROZHLAS.cz zveřejnit.

 

Obě tyto abolice byly formulovány velmi obecně, bez uvedení konkrétních jmen či trestných činů, kterých by se potenciálně stíhaní měli dopustit. „Nařizuji, aby nepokračovala nebo se nezahajovala trestní řízení a trestní stíhání vůči jakékoliv osobě pro jakékoliv činy,“ píše se velmi neurčitě v dokumentech, které nesou exprezidentův podpis.

 

Jediná abolice, která už nese konkrétní jméno, je ta poslední – z března 2023. V tomto dokumentu se zvlášť žádá o milost pro exkancléře Vratislava Mynáře a zvlášť pro jeho firmu Clever Management, kteří čelí obžalobě ze zneužití šestimilionové evropské dotace při přestavbě penzionu Malovaný v Osvětimanech na Uherskohradišťsku.

 

Je to zatím jediná kauza bývalého kancléře, která se dostala až k soudu. A to i díky tomu, že žádnou z těchto abolicí nakonec nekontrasignoval premiér, reálně tedy k zastavení stíhání nedošlo.

 

 

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/exprezident-zeman-odmita-ze-utajil-abolice-pro-mynare-tvrdi-ze-se-o-tom-dozvedel_2406200500_pik

 

 

📌⚡️ VIETNAM IGNOROVAL NÁMITKY WASHINGTONU A PŘIJAL PUTINA – BLOOMBERG.

 

Agentura poznamenává, že Hanoj vidí v Rusku strategickou obranu a podporu v celé řadě oblastí, včetně energetiky a bezpečnosti.

Podle autora se návštěva ruského prezidenta uskutečnila navzdory námitkám velvyslanectví USA v asijské zemi.

V článku je rovněž zdůrazněno, že Vietnam zaujal neutrální status, pokud jde o konflikt na Ukrajině, a vyzývá k diplomatickému řešení situace.

https://t.me/to_je_nas_svet/27234

 

 

📌⚡️ Podle současného ministra obrany Roberta Kaliňáka se měl Naď darováním stíhaček MiG-29 a systému protivzdušné obrany dopustit vlastizrady.

 

„Tímto způsobem oslabit ozbrojené síly v rozporu s ústavou v našem politickém slovníku jinak než vlastizradou označit nelze. Nevím, zda to naplňuje i skutkovou podstatu tohoto trestného činu, ale je to člověk, který zradil národní hodnoty,“ řekl před časem Kaliňák na Naďovu adresu.

 

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-na-slovensku-padlo-trestni-oznameni-za-darovani-stihacek-mig-29-ukrajine-40477340

 

 

 

📌 ⚽️ PŘED ZÁPASEM UKRAJINA VS. SLOVENSKO VYŠLY DO ULIC NĚMECKÉHO DÜSSELDORFU DAVY UKRAJINCŮ.

Dav mužů v odvodovém věku ve „vlasteneckých hábitech“ chytal plechovky piva od německého chlapce.

https://t.me/to_je_nas_svet/27236

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: BLÍŽÍ SE KOREJSKÁ VÁLKA? JIŽNÍ KOREA SPUSTILA PALBU NA VOJÁKY SEVERU, SNAŽÍCÍ SE NARUŠIT HRANICI

 

https://youtu.be/sJWe5qrGGUc?si=sRibCB1zoYcCfauC

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO PUTINOVĚ DÁRCÍCH ODHALENY TAKÉ DÁRKY KIM ČONG-UNA; VÝMĚNOU ZA „RUSKÝ ROLLS-ROYCE“ DAL PUTINOVI

 

https://youtu.be/iput9D2Gn_0?si=2MY5LXhETPzkBEmw

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO PŘEKAZILO 120 „ZLOVĚSTNÝCH“ ÚTOKŮ UKRAJINY; INTENZÍVNÍ STŘETY NAD KRYMEM A ČERNÝM MOŘEM

 

https://youtu.be/qw4w967xm2M?si=YEkHoZSK94TkLG_w

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „NIKDY NAŠE VOJÁKY NESTÁHNEME“: VELKÉ PUTINOVO PROHLÁŠENÍ UPROSTŘED ZELENSKÉHO „ZÁCHVATU VZTEKU“  KVŮLI PODMÍNKÁM PRO ZAHÁJENÍ ROZHOVORŮ O MÍRU

 

https://youtu.be/UPATv7XC7-k?si=xagTe00r2z_LRxTy

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ALIANCE NATO JE PŘIPRAVENA K „VYMĚNĚ STRÁŽE“; PŘÍŠTÍ ŠÉF ALIANCE MARK RUTTE BUDE ČELIT NEJVĚTŠÍ MOŽNÉ VÝZVĚ – OTEVŘENÉ A PLNOHODNOTNÉ VÁLCE S RUSKEM

 

https://youtu.be/Br_8yZFl0aA?si=o8wS7nL5SllKd1TA

 

 

📌21. června 2024 11:28: V CHERSONU VYPUKLA CHOLERA:

 

((Cholera je nebezpečné průjmové onemocnění, jehož původcem je gramnegativní bakterie Vibrio cholerae, nejčastěji kmeny Clasica I a El Tor. Podle nejčastějšího výskytu se nemoc také nazývá asijská cholera (cholera asiatica)))

 

V Chersonu vypukla cholera, nemoc se šíří mezi ukrajinskou armádou i civilisty. Téměř 100 lidí bylo hospitalizováno, 12 lidí zemřelo.

Místní ukrajinské úřady se snaží informace o epidemii skrývat.

 

Okupační úřady se velmi bojí paniky, a tak tuto skutečnost skrývají tím, že zjištěné případy nemoci vydávají za břišní tyfus, uvedl člen chersonského odboje na žádost agentury RIA Novosti.

 

K propuknutí cholery na Ukrajině dochází poměrně často, protože v zemi byl zničen systém epidemiologického dozoru. Ve většině ukrajinských měst je navíc narušeno normální zásobování vodou a čištění odpadních vod. Nejnovější případy cholery byly zaznamenány zejména v Oděse a Nikolajevu.

 

https://www.vesti.ru/article/4010258

 

 

📌21. června 2024 12:15, VELVYSLANEC V JIŽNÍ KOREJI ZINOVĚV: POKUSY O VYDÍRÁNÍ A VYHROŽOVÁNÍ JSOU NEPŘIJATELNÉ:

 

Ruský velvyslanec Georgij Zinověv na jihokorejském ministerstvu zahraničí uvedl, že pokusy o vydírání a vyhrožování Moskvě jsou nepřijatelné.

 

V pátek 21. června byl Zinověv pozván jihokorejským ministerstvem zahraničí kvůli podpisu dohody o strategickém partnerství s KLDR. Setkání s ruským diplomatem se uskutečnilo za účasti prvního náměstka ministra zahraničí země Kim Chung-kjona.

 

Podle tiskové služby ruské diplomatické mise v Korejské republice Zinověv během jednání zdůraznil nepřijatelnost pokusů o vyhrožování a vydírání Ruské federace.

 

Ruský diplomat navíc poznamenal, že spolupráce mezi Ruskem a KLDR není namířena proti třetím zemím, ale přispívá k posílení míru a stability na Korejském poloostrově.

 

Ruský prezident Vladimir Putin a severokorejský prezident Kim Čong-un ve čtvrtek podepsali komplexní dohodu o strategickém partnerství po rusko-korejských rozhovorech.

 

Nová smlouva nahrazuje základní dokumenty, které upravovaly vztahy mezi oběma zeměmi: Smlouvu o přátelství a vzájemné pomoci z roku 1961, Smlouvu o přátelství, dobrých sousedstvích a spolupráci z roku 2000 a také Moskevskou a Pchjongjangskou deklaraci z let 2000 a 2001.

 

https://www.vesti.ru/article/4010342

 

 

📌21. června 2024 10:56, ORBÁN: POKUSY ZÁPADU VYHRÁT KONFLIKT NA UKRAJINĚ JSOU BEZNADĚJNÉ:

 

Pokusy Západu vyjít z konfliktu na Ukrajině jako vítěz jsou beznadějné, protože cena bude „nesnesitelná“, je si jistý maďarský premiér Viktor Orbán.

 

„Otázkou nakonec je, zda se Ukrajina stane členem NATO, nebo ne – o tom je válka. Bude nad Sevastopolem vlajka NATO nebo ruská vlajka – to je přístav v Černém moři?“ vysvětlil politik ve vysílání rádia Kossuth.

 

Šéf maďarské vlády zároveň připomněl, že Rusové v Sevastopolu nechtějí změnit vlajku na NATO a nechtějí žít vedle Ukrajiny, vyzbrojeni nejmodernějšími zbraněmi NATO.

 

Orbán již dříve oznámil, že NATO se chystá vytvořit vojenské základny v Polsku, Rumunsku a na Slovensku, aby dodávalo zbraně na Ukrajinu. Maďarsko je proti přítomnosti NATO na Ukrajině, ale Budapešť tomu nemůže zabránit, protože většina členů aliance tuto politiku podporuje.

 

https://www.vesti.ru/article/4010179

 

 

📌21. června 2024 12:25, MEDVEDĚV: ZELENSKYJ A JERMAK VSTOUPILI DO ZLOČINNÉHO SPIKNUTÍ S CÍLEM UZURPOVAT MOC:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a šéf jeho kanceláře Andrij Jermak vstoupili do zločinného spiknutí s cílem uzurpovat moc v zemi. Tento názor vyjádřil místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv.

 

Medveděv připomněl, že Zelenského prezidentské pravomoci vypršely 21. května letošního roku, nicméně místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace poznamenal, že záměrně a bezdůvodně nadále vykonává povinnosti hlavy státu. „Uzurpoval si však moc dlouho před tímto datem a spáchal řadu státních zločinů,“ uvedl Medveděv v publikaci na své stránce V Kontakte.

 

Zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady také připomněl, že v souladu s ukrajinskou ústavou je jediným zákonodárným orgánem v zemi Nejvyšší rada, prezident země podepisuje jím přijaté zákony a má právo veta s jejich následným vrácením k novému projednání.

 

Jak zdůraznil Medveděv, Zelenskyj jako prezident Ukrajiny nepodepsal a nevrátil k opětovnému projednání parlamentu 32 zákonů přijatých Nejvyšší radou. „Přemýšlejte o tom, prostě je schoval do stolu, ukradl lidem regulaci obrovského množství věcí. Začal to příležitostně dělat od roku 2020 a systematicky od února 2022, kdy Rusko začalo bojovat proti banderovskému režimu,“ napsal místopředseda Rady bezpečnosti a dodal, že tím Zelenskyj „odvážně přeškrtl ústavní status Nejvyšší rady jako jediného zastupitelského a zákonodárného orgánu“.

 

Medveděv také poznamenal, že Zelenskyj jmenoval Jermaka do funkce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta, který je pověřen přípravou návrhů na podpis zákonů nebo jejich uplatněním práva veta.

„Zjednodušeně řečeno, vstoupil jsem s ním do zločinného spiknutí za účelem uzurpace moci,“ zdůraznil zástupce šéfa Bezpečnostní rady Ruské federace.

 

„Závěr je jednoduchý: Z těchto operetních postav se v roce 2020 stali zločinci. Medveděv dodal, že speciální operace byla mimo jiné vedena skutečností, že nezákonné akce úřadů se na Ukrajině nesetkaly s řádným odporem.

 

Medveděv poznamenal, že úřady v Kyjevě, které se schovávají za prohlášení o zrušení prezidentských voleb, očekávají, že se „obohatí ve válce a budou bojovat do posledního Ukrajince až do posledního dne“.

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace shrnul, že vůči Zelenskému „a jeho komplicům“ může být jen jeden postoj: „Jsou to zločinci a činy, které vydávají, jsou nezákonné a nelze je vykonat a jimi jmenovaní úředníci nejsou úřady.“

 

https://www.vesti.ru/article/4010284

 

 

📌21. června 2024 15:08: UKRAJINSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ KULEBA UMOŽNIL JEDNÁNÍ S RUSKOU FEDERACÍ PROSTŘEDNICTVÍM PROSTŘEDNÍKŮ:

 

Účast Ruska na druhém summitu o Ukrajině je možná ve formátu černomořské obilné iniciativy. Tento názor vyjádřil ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

 

Zkušenosti z jednání o černomořské obilné iniciativě označil za úspěšné a připomněl, že tehdy Ukrajina vyjednávala s Tureckem a OSN, která pak jednala s Ruskem. Výsledkem bylo, že dohoda vypadala jako dokument podepsaný Tureckem, OSN a Ukrajinou, stejně jako Tureckem, OSN a Ruskem.

 

Šéf ukrajinského ministerstva zahraničí dodal, že Kyjev je odhodlán uspořádat příští summit o Ukrajině v jedné ze zemí globálního Jihu. Jak poznamenal, neuvažuje se pouze o Saúdské Arábii, ale v regionu je několik hráčů, kteří mají zájem o uspořádání takové akce.

 

Kuleba již dříve uvedl, že Rusko bude pozváno na příští summit o Ukrajině, který by měl vést k ukončení konfliktu.

 

https://www.vesti.ru/article/4010743

 

 

📌21. června 2024 15:20, ZAMĚŘENÍ: RUSKÁ BOMBA FAB-3000 ZPŮSOBILA VÁŽNÉ ŠKODY:

 

Ruská vysoce výbušná bomba FAB-3000 M54 s univerzálním plánovacím a opravným modulem (UMPK) způsobuje nepříteli vážné škody, píše německé vydání Focusu.

 

 

FAB-3000 má obrovskou ničivou sílu a může zasáhnout velké oblasti a způsobit nepříteli vážné poškození.

 

FAB-3000 obsahuje 1,2 tuny výbušnin a je vybaven UMPK, který mění bombu s volným pádem na vysoce přesnou munici, poznamenávají noviny.

 

Podle ministerstva obrany Rusko zahájilo sériovou výrobu bomb FAB-3000, zvýšilo výrobu bomb FAB-1500 a FAB-500.

 

https://www.vesti.ru/article/4010795

 

 

📌21. června 2024 14:40, PESKOV: SLOVY „JÍT AŽ DO KONCE“ MĚL PUTIN NA MYSLI DOSAŽENÍ CÍLŮ NWO:

 

Dmitrij Peskov komentoval slova Vladimira Putina, že je lepší, aby Rusko „šlo až do konce“ na pozadí eskalace ze strany Západu.

 

Podle tiskového tajemníka prezidenta Ruské federace hlava státu na setkání s novináři ve Vietnamu znamenala, že naše země musí jít až do konce při dosahování cílů speciální vojenské operace.

 

„Samozřejmě, že při vedení NWO je dosažení našich cílů,“ odpověděl mluvčí Kremlu na novinářovu odpovídající otázku.

 

Peskov již dříve hovořil o vyhlídkách na vstup Moldavska do Evropské unie a označil to za suverénní záležitost každého státu. Moskva však podle něj vývoj situace bedlivě sleduje.

 

https://www.vesti.ru/article/4010654

 

 

📌21. června 2024 14:34: OZBROJENÉ SÍLY RF ZAHÁJILY ZA TÝDEN 14 SKUPINOVÝCH ÚDERŮ NA KYJEVSKÉ CÍLE:

 

Od 15. do 21. června ruské ozbrojené síly zahájily 14 skupinových úderů vysoce přesnými leteckými a pozemními zbraněmi a také útočné drony na cíle na území Ukrajiny, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Během úderů ruská armáda zasáhla sklady vojenské techniky, infrastrukturu vojenských letišť, energetické rozvodny, které zajišťovaly provoz ukrajinských podniků vojensko-průmyslového komplexu, a také místa přípravy na použití bezpilotních člunů do týdne.

 

Síly Ruské federace navíc zasáhly místa dočasného nasazení nacionalistických formací a zahraničních žoldáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4010671

 

 

📌21. června 2024 15:50: POŽÁR ELEKTRICKÉHO VEDENÍ ČÁSTEČNĚ PŘIPRAVIL ČERNOU HORU, BOSNU, ALBÁNII A CHORVATSKO O ELEKTŘINU:

 

Výpadek proudu v Černé Hoře: požár na jednom z hlavních elektrických vedení (PTL) Crnogorski elektroprenosni sistem AD zanechal téměř celou zemi bez elektřiny.

Výpadek proudu zasáhl také sousední oblasti Albánie, Chorvatska a také Bosny a Hercegoviny včetně hlavního města Sarajeva, uvedl Černohorský energetický systém (CEDIS).

 

Uživatelé černohorských sociálních sítí i přes problémy s napájením reagovali na incident spoustou sarkastických komentářů. Situaci zhoršuje i fakt, že v Černé Hoře se 22. června očekává zvýšení teploty vzduchu na 40 stupňů. To je přehledná předpověď pro západní Balkán na sobotu. Teplo přinášela písečná fronta, která na Balkán přicházela ze Sahary.

 

V Černé Hoře se výpadek proudu nedotkl pouze dvou malých měst – Pljevlja a Zabljak. Chorvatské ostrovy v Jaderském moři, stejně jako osady na pobřeží, včetně letovisek Split a Dubrovník, jsou bez proudu.

 

Minulou zimu bylo bez proudu také několik oblastí Slovinska, Chorvatska a Černé Hory. Pak se to ale stalo kvůli sněžení.

 

https://www.vesti.ru/article/4010764

 

 

📌21. června 2024 15:40, Putin: RUSKO JE PŘIPRAVENO DISKUTOVAT O BEZPEČNOSTNÍCH OTÁZKÁCH SE VŠEMI, DOKONCE I S NATO:

 

Rusko je připraveno diskutovat o otázkách rovné a nedělitelné bezpečnosti v Eurasii se všemi státy, včetně členů Evropské unie a NATO, řekl ruský prezident Vladimir Putin. To bude možné pouze tehdy, až budou připraveni, řekl.

 

V pátek se hlava státu v Kremlu setká s absolventy vojenských vysokých škol.

 

Putin zdůraznil, že ruská strana je připravena k široké diskusi o klíčových otázkách jak s kolegy ze Šanghajské organizace pro spolupráci, SNS, Euroasijské ekonomické unie, BRICS a dalších mezinárodních asociací, tak s členskými státy NATO a EU.

 

„Přirozeně, až na to budou připraveni,“ dodal ruský vůdce.

 

https://www.vesti.ru/article/4010847

 

 

📌21. června 2024 15:59: EU CHCE DO ČERVENCE PODEPSAT BEZPEČNOSTNÍ DOHODU S KYJEVEM:

 

Evropská unie (EU) hodlá do července podepsat s Ukrajinou dokument, podle kterého budou Kyjevu poskytnuty bezpečnostní záruky.

 

Jak řekl vysoce postavený představitel EU novinářům v Bruselu v předvečer setkání ministrů zahraničí 27 zemí unie, očekává se, že text dokumentu o bezpečnostních zárukách Ukrajině bude dokončen a podepsán do konce měsíce.

 

https://www.vesti.ru/article/4010896

 

 

📌21. června 2024 16:26, Die Zeit: VYTVOŘENÍ ANTI-NATO KOLEM RUSKA ZNEPOKOJUJE ZÁPAD:

 

Rusko vytváří anti-NATO – alianci spojenou s Ruskou federací, která bude schopna odolat euroatlantickému světu, řekl Michael Tumann, korespondent německého vydání Die Zeit.

 

Jako potvrzení svých slov novinář citoval návštěvy Vladimira Putina v KLDR a Vietnamu a dříve v Číně. Tyto státy, poznamenal Tumann, jsou bývalými spojenci SSSR a jsou dobře uzpůsobeny pro roli anti-NATO. Tato skutečnost Západ velmi znepokojuje.

 

Korespondent také připomněl, že v Pchjongjangu Vladimir Putin a severokorejský vůdce Kim Čong-un podepsali dohodu o strategickém partnerství mezi oběma zeměmi. Tento dokument připomíná smlouvu mezi Sovětským svazem a Severní Koreou z roku 1961.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov již dříve označil Putinovu třídenní cestu do Asie za napjatou, ale zároveň rušnou a produktivní.

 

https://www.vesti.ru/article/4010894

 

 

📌21. června 2024 13:17, POHRANIČNÍ VÝBOR BĚLORUSKA: UKRAJINA PROVÁDÍ PRŮZKUM POHRANIČNÍ OBLASTI:

 

Ukrajinská strana provádí aktivní průzkum pohraničního území Běloruska. Uvedl to předseda Státního pohraničního výboru republiky Konstantin Molostov.

 

Podle tiskové agentury BelTA generálmajor během zasedání Rady velitelů pohraničních vojsk členských států SNS informoval publikum, že Ukrajinci pokračují ve vytváření opevnění a minových polí podél běloruských hranic.

 

Kromě toho Ukrajina podle Molostova nasazuje optoelektronický průzkum, elektronické zpravodajství a systémy elektronického boje.

 

Již dříve vešlo ve známost zvýšení uskupení ukrajinských ozbrojených formací na hranicích v oblasti odpovědnosti žytomyrského pohraničního oddělení Státní pohraniční služby Ukrajiny.

 

Prezident Alexandr Lukašenko na konci dubna uvedl, že pravděpodobnost ozbrojených incidentů na bělorusko-ukrajinské hranici je poměrně vysoká.

 

Ministerstvo obrany Běloruska zahájilo 21. června překvapivou kontrolu připravenosti armády plnit bojové mise. Podle ministerstva armáda vypracuje obsazení určených oblastí, přípravu oblastí v ženijní, ochraně a obraně a nástup do bojové služby.

 

https://www.vesti.ru/article/4010460

 

 

📌21. června 2024 14:02, ORBÁN: NATO POVEDE VOJENSKOU MISI NA UKRAJINĚ BEZ MAĎARSKA:

 

Severoatlantická aliance povede vojenskou misi na Ukrajině, ale bez účasti Maďarska v ní, uvedl premiér Viktor Orbán.

 

Maďarsko tuto myšlenku nepodpoří finančně, technicky ani s pomocí vojenského personálu, řekl Orbán v rádiu Kossuth.

 

Maďarský premiér již dříve oznámil plány aliance na vytvoření nových základen pro dodávky zbraní do Kyjeva. NATO má v úmyslu vytvořit základny pro koordinaci dodávek zbraní Ukrajině v Polsku, Rumunsku a na Slovensku, řekl Orbán.

 

https://www.vesti.ru/article/4010554

 

 

📌21. června 2024 13:59: 25. ČERVNA BUDOU ZAHÁJENA JEDNÁNÍ O PŘISTOUPENÍ UKRAJINY A MOLDAVSKA K EU:

 

První kolo jednání o přistoupení Ukrajiny a Moldavska k Evropské unii se uskuteční 25. června v Lucemburku. Rozhodnutí dnes schválila Rada EU na ministerské úrovni.

 

„Rada schválila společný postoj EU, včetně rámce pro přístupová jednání mezi Ukrajinou a Moldavskem,“ uvedlo belgické předsednictví EU.

 

Ukrajina a Moldavsko mají status kandidátských zemí od roku 2022.

 

Maďarský ministr zahraničních věcí a obchodu Péter Szijjártó již dříve uvedl, že všechny podmínky Maďarska týkající se navrácení práv Zakarpatských Maďarů byly zahrnuty do návrhu dokumentu obsahujícího rámec pro jednání o přistoupení Ukrajiny k Evropské unii.

 

Summit EU již dříve rozhodl o zahájení jednání s Ukrajinou a Moldavskem o budoucím členství v Evropské unii. Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy je zase přesvědčen, že takové rozhodnutí je v rozporu se zdravým rozumem.

 

https://www.vesti.ru/article/4010558

 

 

📌21. června 2024 15:02: BĚHEM NOCI KYJEV POUŽIL NA ÚZEMÍ RUSKÉ FEDERACE 117 BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ, 114 JICH BYLO SESTŘELENO PROTIVZDUŠNOU OBRANOU:

 

V noci z 20. na 21. června zaútočilo 117 ukrajinských dronů leteckého typu na civilní objekty na ruském území, 114 z nich bylo sestřeleno, uvedlo ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Kromě toho systémy protivzdušné obrany zničily raketu Neptun, 8 francouzských leteckých pum Hammer, 55 amerických raket HIMARS a 397 UAV.

 

Celkem od začátku speciální operace v únoru 2022 ztratily ozbrojené síly Ukrajiny 613 letadel, 276 vrtulníků a 26 188 dronů.

 

https://www.vesti.ru/article/4010729

 

 

📌21. června 2024 6:03, Bělousov: OZBROJENÉ SÍLY RF MAJÍ INICIATIVU PODÉL CELÉ FRONTY V ZÓNĚ NVO:

 

Ruský ministr obrany Andrej Bělousov poznamenal, že ruští vojáci mají iniciativu podél celé frontové linie a aktivně snižují bojový potenciál nepřítele.

 

Na setkání s absolventy vojenských vysokých škol v Moskvě šéf ruského ministerstva obrany vyzdvihl odvahu, obětavost a profesionalitu ruské armády. Podle Bělousova nemůže ruský lid pochybovat o tom, že ozbrojené síly „budou schopny zajistit státní suverenitu, chránit mírový život, vytvořit podmínky pro další rozvoj a prosperitu země“.

 

„Vnášejte do bojové přípravy zkušenosti ze speciální operace, pokročilé metody vedení ozbrojeného boje, ukažte velitelskou péči o své podřízené, starejte se o ně, vždy zůstaňte příkladem vojenské udatnosti a oddanosti službě,“ oslovil Bělousov absolventy vojenských vysokých škol, kteří budou veliteli v armádě.

 

Od důstojníků, dodal Andrej Bělousov, se bude vyžadovat maximální obětavost a odvaha při rozhodování, vyrovnanost a integrita, stejně jako znalosti, které získali na akademiích a vojenských školách.

 

https://www.vesti.ru/article/4010838

 

 

📌21. června 2024 16:08: PUTIN: DODÁVKY BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ A VYSOCE PŘESNÝCH ZBRANÍ BUDOU ZVÝŠENY V ZÓNĚ NVO:

 

Ruské úřady přednostně zvýší dodávky dronů, obrněných vozidel a vysoce přesných zbraní jednotkám účastnícím se speciální operace.

Oznámil to ruský prezident Vladimir Putin během setkání s absolventy vyšších vojenských škol. Událost byla vysílána televizním kanálem Russia 24 a mediální platformou Smotrim.

 

Zvýší se také dodávky nepřátelských detekčních systémů, řídicích a komunikačních systémů, řekl a slíbil, že práce budou prováděny ve vztahu k dalším moderním high-tech zbraním, které se nyní vyrábějí.

 

Hlava státu také vyjádřila přesvědčení, že absolventi vojenských vysokých škol vynaloží veškeré úsilí, aby zvládli novou vojenskou techniku a byli příkladem profesionality.

 

https://www.vesti.ru/article/4010885

 

 

📌21. června 2024 16:52: V MOSKVĚ BYLO ZABAVENO VÍCE NEŽ 85 TUN PRODUKTŮ, KTERÉ MOHOU ZPŮSOBIT BOTULISMUS:

 

V Moskvě bylo zabaveno více než 85 tun produktů, které mohou způsobit botulismus. Více než polovina zabavených již byla zničena ve spalovně, uvádí web Rospotrebnadzor.

 

Specialisté moskevského oddělení Rospotrebnadzor zavolali a vyslechli více než jeden a půl tisíce lidí. Zároveň bylo identifikováno 94 osob s příznaky různého stupně otravy botulotoxinem. Bylo zjištěno, že všechny oběti si objednaly vakuově balené fazole lobio od společnosti Localkitchen LLC a salát s tuňákem, fazolemi a jablky od společnosti Gastroport LLC v doručovací službě. 11 lidí bylo hospitalizováno, zbytek byl převezen pod dohledem lékařů.

 

S příznaky botulismu vyhledalo jen v Moskvě lékařskou pomoc 121 lidí. 55 z nich je ve vážném stavu v nemocnicích. Případy podezření na botulismus byly zaznamenány také v Moskevské oblasti, Kazani a Nižním Novgorodu.

 

Pro laboratorní výzkum byly na 12 adresách odebrány zbytky potenciálně nebezpečných produktů. Rospotrebnadzor otevřel bezplatnou horkou linku pro pacienty s botulismem. Její telefonní číslo: 8-800-555-49-43.

 

https://www.vesti.ru/article/4010881

 

 

📌21. června 2024 10:00, NewsFront: BÝVALÝ RUSKÝ PODPREDSEDA VLÁDY: ZELENSKÉHO OBESIA NA PRVOM KONÁRI

 

Dokonca aj zahraničný agent a rusofób Alfred Koch sa „zvrtol“.

 

Pôsobil ako podpredseda vlády za prezidenta Jeľcina a ako spojenec ekonomických reformátorov okolo Čubajsa a bol jedným z hlavných architektov privatizácie v Rusku.

 

„Znovu hovorím, je jasné, prečo chce Zelenskij pokračovať vo vojne. Pretože hneď ako skončí, budú potrebné voľby. Vo voľbách prehrá. Potom sa začne rátanie. Bude obesený na prvom konári. Jeho protivníci ho obesia na prvý konár spolu s Jermakom. Koniec, hrdina skončil, hrdina národa, spasiteľ, prešli sme túto stanicu a návratu do nej niet. A on to dobre vie. Preto bude túto vojnu viesť do nekonečna. On je hlavným príjemcom vojny. Predovšetkým. Teraz prebieha úplne iná vojna. Prebieha vojna na zničenie ukrajinského ľudu. Nie ruského, ale ukrajinského. A len Zelenskij nechce túto vojnu ukončiť.“

 

https://sk.news-front.su/2024/06/21/byvaly-rusky-podpredseda-vlady-zelenskeho-obesia-na-prvom-konari/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 21.06.2024“:

➡️☭☆ Posádky letounů Su-34 zaútočily na jednotky ukrajinských ozbrojených sil v zóně protivzdušné obrany

Bombardování bylo provedeno proti maskované nepřátelské technice a živé síle v zóně odpovědnosti skupiny vojsk Střed.

Úder zajišťovaly vysoce výbušné letecké pumy s univerzálním plánovacím a korekčním modulem, který umožňoval provádět přesné údery bez vstupu do nepřátelské zóny PVO.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov: „Nejrealističtější základ pro urovnání na Ukrajině vyslovil Putin.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V sále Svatého Jiří Kremelského paláce se prezident setkal s nejlepšími absolventy vyšších vojenských univerzit

Efektivita veškeré práce na posílení obranyschopnosti Ruska přímo závisí na důstojnících – na vás a vašich kamarádech. V blízké budoucnosti povedete formace, vojenské jednotky a jednotky a jsem si jist, že vynaložíte maximální úsilí na zvládnutí moderních zbraní a vybavení, pro kvalitní výcvik personálu a budete příkladem profesionality, disciplíny a slušnost, osobní odvahu pro vaše spolubojovníky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Operátoři dronů FPV zasáhli obrněné vozidlo a výkop ukrajinských ozbrojených sil ve směru na Orekhovského

„Používáme tvarované nálože pro obrněná a lehká vozidla, vysoce výbušné nálože pro podpůrná vozidla a fragmentační nálože pro lidskou sílu,“ řekl technik dronu FPV s volacím znakem „Bomba“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *