22.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY:⚔️DIVOKÝ ÚTOK RUSKÝCH VOJÁKŮ „SMETL“ Z BOJIŠTĚ 300 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ A ZNIČIL ZBRANĚ Z ALIANCE NATO…

 

 

📌21. září 2024: VÝCHODOSLOVENSKÁ OBEC SMILNO ZBIERA POMOC PRE ☭☆KURSK:

 

„Pri 80. výročí SNP, kde nám ruskí vojaci pomohli ohromne, pomôžme my teraz hoci aj malou mierou k tomu, aby na významnom mieste Kursk, kde nastal obrat k víťazstvu nad fašizmom, nastalo teraz už konečné víťazstvo nad banderizmom,“ zverejnila obec na svojej internetovej stránke. 👋

https://t.me/to_je_nas_svet/29304

 

 

📌🏴‍☠️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️22. září 2024, ROBERT VLÁŠEK – TAJNÉ SPOLEČNOSTI

Vysvětlení, proč a kdo dělá světový řád. Jaké jsou programy světového řádu

 

https://www.youtube.com/live/4cCD4w5kWSM?si=SKff6HYRMZtF1d8a

https://www.youtube.com/live/4cCD4w5kWSM?si=V0jNVoajzes7enAP

https://www.youtube.com/live/4cCD4w5kWSM

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: KONGRESMAN USA NASTIŇUJE HOLOU REALITU SVÉ VLASTNÍ ZEMĚ, PŘIPOUŠTÍ „NADZVUKOVOU“ MOC RUSKA A ČÍNY

 

https://youtu.be/mqEq3RgR1cs?si=dZDNWCPeV2GdK6e6

 

 

 

📌21. září 2024: ♨️ RUSKO NEMÁ V PLÁNU ÚČASTNIT SE MÍROVÝCH SUMMITŮ O UKRAJINĚ, TY NEMAJÍ S UROVNÁNÍM NIC SPOLEČNÉHO, UVEDLA MLUVČÍ RUSKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ MARIA ZACHAROVOVÁ.

 

Zdůraznila, že druhý summit sleduje stejný cíl – prosadit naprosto neživotaschopnou Zelenského formuli jako nealternativní základ pro řešení konfliktu, získat její podporu od světové většiny a dát Rusku ultimátum o kapitulaci.

 

Zároveň zdůraznila, že Moskva neodmítá urovnání krize, ale není možné dosáhnout spravedlivého a udržitelného urovnání bez Ruska a s ohledem na jeho zájmy.

Zároveň je podle ní zřejmé, že Západ potřebuje válku.

 

„Banditský vpád AFU do Kurské oblasti a Zelenského prosba o povolení udeřit hluboko do Ruska dalekonosnými zbraněmi NATO jsou toho důkazem. Je to pokračování teroru proti obyvatelstvu naší země. S teroristy se bavit nebudeme,“ řekla Zacharovová. 👋 👋 👋

https://t.me/to_je_nas_svet/29308

 

 

📌21. září 2024: 🇺🇸 KAMALA HARRISOVÁ PŘIJALA NABÍDKU CNN USPOŘÁDAT 23. ŘÍJNA DRUHÉ KOLO DEBATY S DONALDEM TRUMPEM.

 

V prohlášení to uvedla předsedkyně její kampaně Jen O’Malley-Dillonová.

Situaci, kdy by se Harrisová a Trump omezili pouze na jedno kolo televizních debat, označila za bezprecedentní. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/29310

 

 

📌21. září 2024, 18:21, MWM: RUSKÁ FEDERACE PROVÁDÍ INTENZIVNÍ ÚDERY NA OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Ukrajinské pozice v pohraniční oblasti Kurska jsou podle časopisu Military Watch vystaveny masivním úderům ruských bojovníků.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny vtrhly do Kurské oblasti na začátku srpna, nyní ruské jednotky vytlačují ukrajinské ozbrojence a způsobují jim těžké ztráty.

 

„Ruské letectvo nadále používá útočné stíhačky Su-34 k intenzivnímu bombardování ukrajinských jednotek v Kurské oblasti,“ upozorňuje deník.

 

Ruská armáda podle něj věnuje zvláštní pozornost pohraničním oblastem.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace v sobotu informovalo, že ozbrojené síly Ukrajiny ztratily za celou dobu v Kurské oblasti více než 15,6 tisíce vojáků a 124 tanků. Ruské vojenské oddělení pravidelně informuje o použití Su-34 ve směru Kursk.

 

https://www.vesti.ru/article/4155624

 

 

📌21. září 2024, 18:19: VYŠETŘOVACÍ VÝBOR ZAHÁJIL TRESTNÍ ŘÍZENÍ PROTI OZBROJENCŮM OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY, KTEŘÍ ZAÚTOČILI NA KURSKOU OBLAST:

 

Vojenští vyšetřovatelé zahájili dvě trestní řízení proti ozbrojencům a žoldákům ozbrojených sil Ukrajiny, kteří se podílejí na zločinech proti civilnímu obyvatelstvu v Kurské oblasti.

 

„Byla zahájena dvě trestní řízení proti příslušníkům AFU z operačně-taktického oddělení Seversk, 22. samostatné mechanizované brigády, 80. samostatné letecké útočné brigády, 61. samostatné mechanizované brigády, jakož i dalších ukrajinských polovojenských skupin a zahraničních žoldnéřských formací,“ uvedla tisková služba Hlavního vojenského vyšetřovacího oddělení Vyšetřovacího výboru (GVSU IC) Ruska.

 

První případ byl zahájen na základě článků o vraždě a pokusu o atentát na dva nebo více lidí, spáchaných skupinou motivovanou politickou a ideologickou nenávistí. Druhý je pod článkem o teroristickém činu.

 

Ministerstvo uvedlo, že na sociálních sítích se šířily informace, že ozbrojenci z Ozbrojených sil Ukrajiny a žoldáci z Francie, Gruzie a Polska zabíjeli civilisty. Na území mateřské školy byly také zaminovány protipěchotními minami „Lepestok“.

 

Vyšetřování zjistilo, že na začátku srpna a v polovině září 2024 ukrajinští vojáci a žoldnéři bojující na jejich straně stříleli civilisty a vyhazovali do povětří obytné budovy v Sudzha a Rylsk, stejně jako útočili na infrastrukturní zařízení a auta s lidmi. V důsledku toho byli zabiti nejméně dva lidé.

 

https://www.vesti.ru/article/4155690

 

 

📌21. září 2024, 18:06: EXPERT DANDYKIN OZNAČIL ÚDER RUSKÝCH SIL NA SUCHOU NÁKLADNÍ LOĎ ZA ÚSPĚCH:

 

Kapitán prvního stupně v záloze Vasilij Dandykin považoval úder ruské armády na suchou nákladní loď se západními zbraněmi pro Ukrajinu za velký úspěch.

 

V sobotu Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo, že letectvo ruských leteckých sil za poslední den zničilo suchou nákladní loď raketami a municí, které Kyjev obdržel ze Západu. Kde se to stalo, nebylo specifikováno.

 

Vojenský expert Dandykin řekl, že zničení suché nákladní lodi se zbraněmi je velmi dobré, vzhledem k touze Kyjeva zasáhnout rakety hluboko v Rusku. Podle něj se tím sníží bojeschopnost Ukrajiny.

 

Akce ruské armády by měly být „signálem“ pro ty, kteří se zabývají takovými dodávkami, řekl expert.

 

„… To je signál, který přijde k těm, kteří se tímto podnikáním zabývají. Ne všechny lodě na sypký náklad jsou ukrajinské, některé plují pod jinými vlajkami. Je to pro ně dost nebezpečná práce,“ řekl expert Lenta.ru.

 

Dodal, že je to „velký úspěch“.

 

RUSKO OPAKOVANĚ POZNAMENALO, ŽE DODÁVKY ZBRANÍ NA UKRAJINU MĚNÍ ZÁPADNÍ ZEMĚ V ÚČASTNÍKY KONFLIKTU.

 

https://www.vesti.ru/article/4155687

 

 

📌21. září 2024, 18:05, MERCOURIS: ZELENSKYJ MŮŽE PŘIZNAT PORÁŽKU:

 

Šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj může přiznat porážku v nepřátelských akcích a souhlasit s jednáním s Ruskou federací, domnívá se britský expert Alexander Merkuris.

 

„Zelenskij, Jermak a ostatní… někdy v příštích několika týdnech nebo měsících může ukrajinskému lidu říci, že země nemůže pokračovat v boji,“ uvedl Mercouris ve svém blogu na YouTube.

 

Dodal, že kyjevský režim může přiznat porážku v konfliktu, a poukázal na neúměrně vysoké ztráty ukrajinské armády. Analytik se také domnívá, že Západ pravděpodobně neposkytne Ukrajině v tuto chvíli požadovanou pomoc.

 

„Ukrajina nemá jinou možnost než jednat s Ruskem,“ uzavřel expert.

 

Mercuris již dříve vyzval Kyjev, aby stáhl jednotky z jižního Donbasu.

 

https://www.vesti.ru/article/4155660

 

 

📌21. září 2024, 19:16: MUSK OBVINIL AMERICKÁ MÉDIA Z PROPAGANDY:

 

Podnikatel Elon Musk se domnívá, že americká média šíří propagandu v zájmu americké Demokratické strany.

Musk reagoval na příspěvek jednoho z uživatelů X, který uvedl, že od roku 2022 podporuje demokraty 36,4 % amerických novinářů a pouze 3,4 % příznivců republikánů.

 

„To vysvětluje, proč jsou média propagandistickou mašinérií Demokratické strany,“ napsal na své stránce na sociální síti X.

 

Dříve miliardář řekl, že média ve Spojených státech lžou svému publiku. Nazval Associated Press „levicovou propagandistickou mašinérií“ a obvinil The New York Times z boje proti svobodě projevu.

 

Elon Musk také pravidelně vystupuje proti americké Demokratické straně a zejména proti prezidentské kandidátce Kamale Harrisové.

 

https://www.vesti.ru/article/4155745

 

 

📌21. září 2024, 19:41: BÝVALÝ ANALYTIK CIA JOHNSON OZNAČIL UKRAJINU ZA UMÍRAJÍCÍ KVŮLI ZTRÁTĚ 50 % POPULACE:👍

 

Ukrajina ztratila polovinu své populace a je umírající zemí: někteří její obyvatelé odešli do zahraničí a ozbrojené síly Ukrajiny mají „obrovské ztráty“ v bitvách, řekl bývalý analytik CIA Larry Johnson.

 

„… Umírá, ztratila více než 50 % své populace,“ řekl Johnson na kanálu Dialogue Works na YouTube.

 

Podle něj je nepravděpodobné, že by se uprchlíci z Ukrajiny vrátili.

 

Expert poukázal na obrovské ztráty ozbrojených sil Ukrajiny. Johnson poznamenal, že lidé ve věku 20-40 let, kteří mohli mít děti, umírali. Nízká plodnost znamená, že „společnost zestárne a zemře“.

 

Jak upozornil expert, Západ si musí přiznat, že „Ukrajina umírá“ a zatím neexistuje způsob, jak ji oživit.

 

V srpnu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl rekordní odliv lidí z Ukrajiny, bylo rozhodnuto vytvořit speciální ministerstvo pro práci s občany, kteří odešli.

 

Podle demografů může do roku 2033 populace Ukrajiny dosáhnout maximálně 35 milionů lidí namísto 52 milionů, jako tomu bylo v roce 1993.

 

https://www.vesti.ru/article/4155767

 

 

📌21. září 2024, 20:03: V LITVĚ NAVRHL TELEVIZNÍ MODERÁTOR STŘÍLET OBČANY, KTEŘÍ POSLOUCHAJÍ RUSKÉ PÍSNĚ:👺

 

Litevský moderátor Algis Ramanauskas navrhl střílet občany, kteří sledují ruské filmy nebo hlasitě poslouchají ruské písně. Takovou iniciativu vyjádřil ve vysílání litevské veřejnoprávní televize, uvádí litevský Sputnik.

 

„Představte si rodinu, kde otec pouští nahlas ruský film a matka hlasitě poslouchá ruskou hudbu. Otázkou je, co udělat jako první – odvést děti a pak je (rodiče) zastřelit, nebo před dětmi,“ řekl.

 

Později facilitátor rozhodl o sledu akcí. Podle jeho názoru by měly být nejprve odebrány děti rodičům a poté by měli být zastřeleni dospělí.

 

Ramanauskasovo prohlášení přitáhlo pozornost zástupce Seimas Mingadugas Puidokas. Sepsal prohlášení na policii a také se obrátil na předsedu parlamentu a šéfa litevského ministerstva zahraničí s požadavkem, aby zhodnotili novinářova slova.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová již dříve označila litevské úřady za nacisty za urážku Rusů.

 

https://www.vesti.ru/article/4155737

 

 

📌21. září 2024, 20:39: HARRISOVÁ SOUHLASILA S DRUHOU DEBATOU S TRUMPEM 23. ŘÍJNA:

 

Demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová uvedla, že přijímá nabídku CNN uspořádat 23. října druhé kolo debat s republikánským kandidátem Donaldem Trumpem.

 

„S radostí se zúčastním druhé prezidentské debaty 23. října. Doufám, že se ke mně Donald Trump připojí,“ napsala Harrisová na své stránce na sociální síti X.

 

Sám Trump na návrh kanálu zatím nereagoval. Dříve uvedl, že se již nebude účastnit volebních diskusí.

 

První kolo prezidentských debat mezi Harrisovou a Trumpem se konalo 10. září. Po diskusi republikánský kandidát řekl, že jeho soupeř prohrál, ačkoli debata skončila bez kvalitativní výhody ve prospěch jednoho z účastníků.

 

https://www.vesti.ru/article/4155703

 

 

📌21. září 2024, 20:13. NYT: SPOJENÉ STÁTY NEBUDOU SCHOPNY ODSTRANIT RT A ROSSIJA SEGODŇA Z INFORMAČNÍHO PROSTORU:

 

Americké úřady nebudou moci zcela omezit činnost televizního kanálu RT a mediální skupiny Rossija Segodňa pomocí globálních sociálních sítí, protože ruská média již našla východisko ze situace při předchozích pokusech o zákaz vysílání do zahraničí. Píše o tom New York Times.

Zákaz ruských médií ze strany společnosti Meta (zakázané v Ruské federaci) a YouTube nevedl k požadovaným výsledkům, a to navzdory předpovědím amerických mediálních analytiků, uvádí se v článku.

 

„To nesnižuje jejich publikum,“ řekl Bret Schafer, výzkumník z German Marshall Fund, který byl jedním ze sestavovatelů zprávy o distribuci obsahu RT ve světě po zahájení speciální operace.

 

Publikace poznamenává, že blokovaná ruská média mohou čelit pouze krátkodobé ztrátě publika, protože RT a Rossija Segodňa mají velké publikum na jiných platformách, jako je Telegram a X.

 

„RT a její přidružené sítě mají mnoho dalších příležitostí k šíření svého poselství, v neposlední řadě proto, že jsou extrémně populární v Latinské Americe, na Středním východě a v Africe,“ uvádí se v textu.

 

Komisařka pro lidská práva v Rusku Taťána Moskalkovová již dříve označila kroky amerických úřadů zakazující vysílání RT za „teror a porušování svobody“.

 

https://www.vesti.ru/article/4155768

 

 

📌21. září 2024, 20:34, ZACHAROVOVÁ: NA „MÍROVÝCH SUMMITECH“ S TERORISTY NEMLUVÍME:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová označila prohlášení Volodymyra Zelenského o svolání „druhého mírového summitu“ v listopadu za další projev podvodu Anglosasů a jejich ukrajinských loutek.

 

Podle ní se taková setkání svolávají pouze za účelem propagace Zelenského plánu, jako jediné alternativy pro mírové urovnání konfliktu. Ozbrojené síly Ukrajiny přitom vtrhly do Kurské oblasti a kyjevský režim žádá o povolení udeřit hluboko do Ruska.

 

„Je to pokračování teroru proti obyvatelstvu naší země. S teroristy mluvit nebudeme,“ napsala Zacharovová na svém kanálu Telegram.

 

Dodala také, že Rusko neodmítá politické a diplomatické urovnání krize, ale nebude se takových summitů účastnit.

 

https://www.vesti.ru/article/4155786

 

 

📌21. září 202422:56: SPOLKOVÝ SNĚM SE ODVOLAL NA KABINET MINISTRŮ NĚMECKA KVŮLI ÚTOKU NA KURSKOU OBLAST:

 

Poslanci Bundestagu ze strany Alternativa pro Německo zaslali německé vládě výzvu, ve které se zamýšleli nad tím, zda operace ukrajinské armády v Kurské oblasti s použitím německých zbraní snižuje pravděpodobnost mírových jednání s Ruskou federací.

 

„Věří německá vláda, že použití německých tanků proti Rusku… je problematické na pozadí bitvy u Kurska v roce 1943…?“, uvádí se v jedné z otázek.

 

Politici se také zajímají o to, zda německá vláda věděla o ukrajinském plánování útoku na Kurskou oblast a jak NATO poskytuje pomoc armádě kyjevského režimu.

 

  1. srpna jednotky ozbrojených sil Ukrajiny přešly do ofenzívy s cílem obsadit území v Kurské oblasti, jejich postup byl zastaven, řekl Valerij Gerasimov, náčelník generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4155885

 

 

📌21. září 2024, 22:59: IZRAEL ZASÁHL ASI 400 CÍLŮ V LIBANONU ZA DEN:

 

Izraelské obranné síly (IDF) zničily za poslední den asi 400 odpalovacích zařízení libanonského hnutí Hizballáh. Oznámil to oficiální zástupce vojenského oddělení Daniel Hagari.

 

Hovořil také o ničení muničních skladů pro vzdálené útoky na Izrael. IDF pokračuje v útocích na velitele Hizballáhu a jednotlivé koncentrace živé síly.

 

Dříve Politico uvedlo, že Spojené státy se obávají nového zhoršení vojenského konfliktu mezi Izraelem a Hizballáhem.

 

https://www.vesti.ru/article/4155833

 

 

📌21. září 2024, 22:31: DONALD TRUMP: JE PŘÍLIŠ POZDĚ NA NOVOU DEBATU S KAMALOU HARRISOVOU:

 

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump odmítl nové kolo debaty s demokratickou kandidátkou Kamalou Harrisovou. Podle něj je na diskusi příliš pozdě, protože hlasování již začalo.

 

„Problém s novou debatou je, že je příliš pozdě. Hlasování již začalo,“ řekl během setkání se svými příznivci v Severní Karolíně.

 

Politička poznamenala, že Harrisová měla šanci uspořádat novou debatu na Foxu, která je pozvala již dříve, ale nikdy se neodvážila ji uspořádat.

 

Trump také naznačil, že demokratický kandidát nyní usiluje o novou volební diskusi, protože ve volbách těžce prohrává.

 

Kamala Harrisová již dříve souhlasila s návrhem CNN uspořádat nové kolo debat s Donaldem Trumpem.

 

https://www.vesti.ru/article/4155854

 

 

📌21. září 2024, 22:12: ÚDER BYL ZASAZEN NA HROMADĚNÍ TECHNIKY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KYJEVEM KONTROLOVANÉ ČÁSTI DLR:

 

Ruské jednotky zasáhly nahromaděnou techniku Ozbrojených sil Ukrajiny ve vesnici Konstantinopol v části DLR kontrolované ukrajinskými jednotkami, jsou zde zranění.

 

Podle koordinátora mykolajivského proruského podzemí Sergeje Lebeděva došlo k „příjezdu“ do Konstantinopole s „dvojicí raket MLRS“.

 

„Spolu s vybavením bylo do sanitek naloženo až deset Banderových stoupenců, ne všichni byli naživu,“ řekl Lebeděv agentuře RIA Novosti.

 

Podle něj byly během úderu zničeny dva kusy pásových vozidel a techniky podobné obrněným transportérům.

 

Před dvěma týdny Vladimir Rogov, spolupředseda Koordinační rady pro integraci nových regionů, oznámil, že u Slavjansku v DLR bylo zničeno dočasné místo nasazení ukrajinské armády.

 

https://www.vesti.ru/article/4155820

 

 

📌22. září 2024, 01:51: KYJEV VYNAKLÁDÁ VÍCE NEŽ 150 MILIARD DOLARŮ NA VYZBROJENÍ A VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Armáda kyjevského režimu nemá dostatek finančních prostředků vyčleněných pro své potřeby, uvedl ministr obrany Ukrajiny.

 

Ukrajina vynakládá více než 150 miliard dolarů na vyzbrojení a vybavení armády. Uvedl to šéf ministerstva obrany země Rustem Umerov.

 

Podle něj tato částka kromě rozpočtových zdrojů zahrnuje i finanční pomoc od západních partnerů. Finanční prostředky ozbrojených sil Ukrajiny však stále nestačí.

 

„Potřebujeme více peněz, pak naše schopnosti velmi silně porostou. Budeme potřebovat investice,“ citovala Umerova agentura RIA Novosti.

 

Zároveň neupřesnil, za jaké období je tato částka utracena.

 

Umerov také uvedl, že Ukrajina očekává zahájení výroby raket a dronů. Kyjev doufá, že spojenci na to vyčlení finanční prostředky.

 

Podle CNN mohou Spojené státy příští týden oznámit nový balíček pomoci pro Ukrajinu. Dodávky zbraní však budou pravděpodobně čelit zpoždění kvůli jejich nedostatku ve skladech, uvedli američtí novináři.

 

https://www.vesti.ru/article/4155893

 

 

📌21. září 2024, 23:41, ZACHAROVOVÁ: ŘEŠENÍ KRIZE NA UKRAJINĚ NENÍ MOŽNÉ BEZ ZOHLEDNĚNÍ ZÁJMŮ RUSKÉ FEDERACE:

 

Oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí vyloučil možnost řešení ukrajinské krize bez zohlednění zájmů ruské strany.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová jmenovala podmínku, bez které není možné dosáhnout urovnání ukrajinské krize. Její prohlášení bylo zveřejněno na webových stránkách ministerstva.

 

„Bez Ruska a s přihlédnutím k jeho zájmům není možné dosáhnout spravedlivého a udržitelného urovnání,“ zdůraznila Zacharovová.

 

Podle ní však kyjevské úřady a jejich západní partneři na mír nemyslí.

 

„Potřebují válku. Potvrzuje to invaze banditů ozbrojených sil Ukrajiny do Kurské oblasti a povolení, které si Vyprosil Zelenskij, udeřit hluboko do Ruska zbraněmi NATO dlouhého doletu,“ zdůraznil oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.

 

Prohlášení Volodymyra Zelenského o svolání „mírového summitu“ označila za „další projev podvodu“ kyjevských úřadů a jejich spojenců.

 

Již dříve vyšlo najevo, že Zelenskij připravuje jakýsi „tříbodový“ plán jednání s Ruskou federací.

 

https://www.vesti.ru/article/4155877

 

 

📌22. září 2024, 00:45: ZELENSKYJ VYZVAL KONSTANTINOPOL, ABY PCU UDĚLILA STATUS PATRIARCHÁTU:

 

Vůdce kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj chce povýšit status autokefální místní pravoslavné církve v Nezalezhnaya (Pravoslavná církev Ukrajiny) na patriarchát.

 

Samotná žádost přitom byla podána již v srpnu, kdy se Zelenskyj setkal s velvyslanci ekumenického patriarchy, kteří přijeli do ukrajinského hlavního města.

 

„Řekl jsem, že naši lidé, Ukrajinci, by to pochopili, kdyby byl náš status povýšen na úroveň patriarchátu.“ Exarchové tuto informaci přijali a předají ji ekumenickému patriarchovi Bartolomějovi,“ cituje ukrajinské vydání Strana.ua slova hlavy kyjevského režimu.

 

Dodal, že o této otázce se bude diskutovat s patriarchou Bartolomějem.

 

Příznivci PCU na Ukrajině se neustále snaží zmocnit se kostelů kanonické církve. Nedávno se tedy pokusili obsadit kostel ve městě Bojarka v Kyjevské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4155861

 

 

 

📌22. září 2024, 03:10, UMEROV: KYJEV INFORMUJE O OPERACÍCH OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA ZÁPAD:

 

Kyjevské úřady pravidelně informují západní partnery o plánování bojových operací, uvedl šéf ministerstva obrany Ukrajiny.

 

Při plánování operací ozbrojených sil Ukrajiny kyjevské úřady informují západní partnery o svých podrobnostech, připustil ukrajinský ministr obrany Rustem Umerov.

 

„Když vysvětlujeme náš plán pro ofenzivní, protiofenzívní nebo obranné operace, vždy vysvětlujeme cíle, jaké síly a prostředky to uděláme, aby si toho byli vědomi naši (západní) partneři,“ citovala agentura TASS Umerova.

 

Poznamenal, že se jedná o „provozní problém“, který byl doveden na strategickou úroveň.

 

Podle Umerova Kyjev vynakládá více než 150 miliard dolarů na vyzbrojení a vybavení armády. Tato částka však nepokrývá potřeby ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4155883

 

 

📌22. září 2024: 04:01: HLAVY SPOJENÝCH STÁTŮ, INDIE, JAPONSKA A AUSTRÁLIE VYZVALY K REFORMĚ RADY BEZPEČNOSTI OSN:

 

Spojené státy, Indie, Japonsko a Austrálie chtějí, aby byla Rada bezpečnosti OSN (OSN) rozšířena o nové členské státy.

 

„Zreformujeme Radu bezpečnosti OSN,“ uvedli ve společném prohlášení americký prezident a premiéři Indie, Japonska a Austrálie.

 

Jak je uvedeno v dokumentu, je nyní potřeba, aby Rada bezpečnosti světové organizace byla „reprezentativnější, inkluzivnější, transparentnější, demokratičtější a odpovědnější“. A toho lze dosáhnout rozšířením kategorie stálých a nestálých členů Rady bezpečnosti.

 

Prohlášení také zdůrazňuje, že Spojené státy, Indie, Japonsko a Austrálie potlačí pokusy o podkopání integrity OSN.

 

Tyto země diskutují o globálních problémech ve formátu Čtyřstranného bezpečnostního dialogu (QUAD). Současné setkání se konalo v americkém městě Wilmington.

 

Potřebu reformy Rady bezpečnosti OSN již dříve oznámil generální tajemník světové organizace António Guterres.

 

https://www.vesti.ru/article/4155863

 

 

📌22. září 2024, 03:05: SCHRÖDER RADIL TĚM, KTEŘÍ VĚŘÍ, ŽE VÍTĚZSTVÍ NAD RUSKOU FEDERACÍ JE MOŽNÉ, ABY SI ZAPAMATOVALI HISTORII:👍

 

Bývalý německý kancléř Gerhard Schröder připomněl těm, kteří doufají, že porazí Ruskou federaci, historii.

 

„Doporučuji každému, kdo věří v toto (vítězství nad Ruskem), aby se podíval do učebnic dějepisu,“ cituje Welt Gerharda Schrödera.

 

Připomněl neúspěch Napoleonových a Hitlerových plánů na dobytí Ruska.

 

Bývalý kancléř poznamenal, že západní země využívají Ukrajinu „pouze jako předvoj k tomu, aby srazily Rusko na kolena“.

 

Schröder se zároveň domnívá, že ruské akce jsou „vážnou chybou“, ale Západ nebere v úvahu historicky podložené bezpečnostní zájmy Ruska.

 

Předtím poslanci Spolkového sněmu zastupující stranu Alternativa pro Německo připomněli vládě Spolkové republiky Německo bitvu u Kurska v roce 1943 a zajímalo je, zda operace armády kyjevského režimu v Kurské oblasti s použitím německých zbraní snižuje pravděpodobnost mírových jednání s Ruskou federací.

 

https://www.vesti.ru/article/4155862

 

 

📌22. září 2024, 05:09: ALAUDINOV HOVOŘIL O ZAJATÝCH UKRAJINCÍCH, KTEŘÍ SI STĚŽUJÍ NA PODMÍNKY SLUŽBY V ŘADÁCH OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Podle velitele speciálních sil Achmat Apty Alaudinova si ukrajinští vojáci, kteří byli zajati, stěžují na nedostatek potravin a vody při zásobování armády kyjevského režimu.

 

„Někdo (z vězňů) si stěžuje, že je měsíc na frontě, měsíc se nemyl, normálně nemají jídlo a vodu,“ uvedl Apty Alaudinov na svém kanálu Telegram.

 

Předtím řekl, že armáda kyjevského režimu použila k útoku na Kurskou oblast stovky obrněných vozidel. Ozbrojené síly Ukrajiny dosud utrpěly těžké ztráty ve směru na Kursk.

 

https://www.vesti.ru/article/4155901

 

 

📌👧🏻👶👧🧒🏻👦👩🏻22. září 2024: UČITELKÁM VE VÍDEŇSKÉ MULTIKULTURNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLE BYL NAŘÍZEN MUSLIMSKÝ DRESS CODE:

 

Vídeň, která byla po staletí jakýmsi symbolem boje proti islamizaci Evropy, se nyní odevzdává islámu zcela dobrovolně. To s sebou nese i stále více ústupků. Dobyvatelé tak tentokrát přebírají Vídeň bez boje.

 

Právě dnes čekají Rakousko volby. Posvětí v nich Rakušané tuto politiku postupující islamizace?

 

V mateřské škole v Penzingu se muslimští otcové cítí uraženi pohledem na v létě příliš spoře oblečené učitelky. Dress code má nyní poskytnout nápravu.

 

V mateřské škole ve 14. vídeňském obvodu byly učitelky vyzývány, aby chodily v budoucnu více zahalené, aby neprovokovaly muslimské otce a aby téhož pohledu uchránily děti.

 

Zatímco odpovědný městský odbor MA 10 a městský radní pro školství Christoph Wiederkehr chtějí incident utajit a distancovat se od instrukcí o muslimských pravidlech oblékání, opozice je ohromena.

 

Předseda zemské strany Karl Mahrer vyzval městského radního Wiederkehra k okamžitému jednání:

„Tento poslední případ zcela nepochopené tolerance ve Vídni znovu ukazuje integrační selhání vídeňské městské správy. Radní města z Neos Christoph Wiederkehr je vyzýván, aby urychleně jednal a ochránil vychovatelky v této mateřské škole před středověkými předpisy!“

 

K okamžitým krokům vyzývá také městská radní Caroline Hungerländerová, mluvčí Vídeňské lidové strany pro integraci:

„Namísto požadavku na přizpůsobení se našim hodnotám a podpory pedagožek – jak si zaslouží – se zde požaduje, aby se pedagožky sklonily před středověkým obrazem žen podle představ muslimských otců. To musí být okamžitě zastaveno odpovědnými orgány!“

 

VÍDEŇSKÁ FPÖ NAŠLA JEŠTĚ JASNĚJŠÍ SLOVA:

 

„Pokud nyní muslimští otcové chtějí diktovat učitelkám v mateřských školách, jak se mají oblékat, pak musí být tyto procesy jasně zastaveny. Takoví islamističtí rodiče nemají v tomto městě místo a měli by se vrátit do své islámské vlasti,“ řekl vídeňský lídr FPÖ Dominik Nepp, který je sám otcem dvou dětí.

 

„Vyzývám starostu SPÖ Ludwiga a radního pro školství Wiederkehra, aby nařídili vídeňským mateřským školám, aby takové nehorázné požadavky okamžitě hlásily a vyvodily pro tyto rodiče důsledky,“ zdůrazňuje Nepp.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/ucitelkam-ve-videnske-multikulturni-materske-skole-byl-narizen-muslimsky-dress-code/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️ 22. září 2024: 🟥JDE NÁM O ŽIVOT:

🟥 CO JE T + T?

🟥 VĚDCI JAKO NOVÍ VELEKNĚŽÍ NÁBOŽENSTVÍ ZMARU.

🟥 NAPŮL ČLOVĚK, NAPŮL STROJ. KDY NESMRTELNOST?

🟥 VYPADÁ TO JAKO ZÁBAVNÉ SCI-FI? MYSLÍ TO VÁŽNĚ.

🟥 MUSK, BEZOS A POHÁDKA O MARSU.

🟥 CHYSTAJÍ NEJVĚTŠÍ ZLOČIN V DĚJINÁCH

 

👉PATRICK WOOD přináší sondu do myšlení globálních elit, které manipulují s přirozenou lidskou podstatou i s politickými systémy, a hodlají vytvořit novou společnost a nového člověka, který prý ovládne vesmír, jenže tato napohled pubescentní hra na bohy má podporu mocných sil i kapitálu ve snaze ovládnout svět.

 

👉 Pokud má být společnost přeměněna na technokracii, pak lidé musejí být přeměněni na transhumanoidy (napůl lidi, napůl stroje, pozn. PP).

Údajně dokonale efektivní utopická společnost, kterou by rádi vybudovali současní technokraté, by prý byla rychle ohrožena, kdyby v ní žili slabomyslní a nedokonalí lidé v jejich současné podobě.

 

👉 To je důvod, proč dnes okolo sebe vidíme mnoho technokratů, kteří se identifikují jako transhumanisté.

Patří mezi ně:

Elon Musk (Tesla),

Jeff Bezos (Amazon),

Ray Kurzweil (Google) a

Peter Thiel (PayPal).

 

👉Abychom pochopili širší souvislosti, je nutné alespoň stručně odpovědět na tři základní otázky:

Co je technokracie?

Co je transhumanismus?

Proč je scientismus tmelem, který je spojuje?

 

🟥CO JE TECHNOKRACIE?

 

👉 V roce 1939 časopis Technocrat napsal: „Technokracie je věda sociálního inženýrství, založená na vědeckém fungování celého sociálního mechanismu nutného k výrobě a distribuci zboží a služeb celé populaci.“ To zní krásně, ne?

 

👉 Časopis vysvětluje že technokracie se chce zcela vyhnout jak kapitalismu, tak svobodnému podnikání, ale i demokraticky voleným politikům. Že chce vytvořit ekonomický systém, který by byl založený pouze na zdrojích, a ve kterém vědci, inženýři a technici budou jedinými plánovači, a zároveň „kontrolory“ společnosti.

 

👉 Mnoho dnešních technokratů nemá ani ponětí o hlubších cílech elit technokracie, ale přesto dávají do jejich služeb své odborné znalosti k řízení části společnosti do stavu diktatury sebou samých „vyvolených“ – bez jakéhokoli ohledu na tradiční společenské a politické procesy.

Vláda expertů“ se obvykle jmenuje jejich falešná mantra (slyšíme to i u nás denně, dokonce i od těch, kteří stojí v opozici k současné zničující vládě, která Nový světový řád již zcela bezostyšně zavádí do naší reality, pozn. PP).

 

👉 Ale to je vlastně jen jedna podřízená část celkového a zastřešujícího cíle:

Nahradit celý tradiční (ještě nedávno relativně prosperující) ekonomický systém takzvaně udržitelným rozvojem.

Tedy technokracií (neutralistický termín pro obyčejnou fašizující diktaturu, pozn. PP), zelenou ekonomikou, zeleným novým údělem (zdravotnickou totalitou s vakcinačními „pasy„), atd.

 

🟥CO JE TRANSHUMANISMUS?

 

👉 Transhumanista, dr. Max More, napsal:

„Transhumanismus je volně definované společenské hnutí, které se postupně vyvíjelo hlavně během posledních dvou desetiletí. Je to jen jedna část životní filozofie, která hledá pokračování a urychlení evoluce inteligentního života za jeho současnou lidskou formou s lidskými omezeními pomocí vědy a techniky, vedené zásadami a hodnotami podporujícími život.“ (Max More, 1990)

 

👉 Transhumanisté se prostě snaží aplikovat pokročilé technologie na současného člověka, aby převzali celý přirozený evoluční proces, a tak vytvořili Lidstvo 2.0.

Svatým grálem transhumanismu je pak samozřejmě údajné dosažení nesmrtelnosti. V tomto „přerodu“ hodlají geneticky vymýtit všechny vlastnosti, které označují za negativní: bojovnost a tendenci ke sporům, k nekonzistentnímu (protože svobodnému a individuálnímu) myšlení, k nespolehlivosti (neboli k neloajalitě vůči moci) atd.

Jde jim o genetickou očistu lidstva v tom nejširším možném měřítku.

 

🟥KVAZI-NÁBOŽENSKÝ TMEL, KTERÝ TO MÁ SPOJIT:

 

👉 Scientismus je kvazi-náboženská myšlenka, kterou poprvé představil francouzský filozof Henri De Saint-Simon (1760-1825): „Vědec, je člověk, který předvídá, neboť věda mu poskytuje prostředky k předpovědím. Je proto zjevné, že vědci jsou lepší lidé než všichni ostatní.“

 

👉 Zatímco skutečná věda zkoumá přírodní svět okolo nás pomocí metody opakovaného experimentování a ověřování, tak ta Saint-Simonova je ve skutečnosti jen spekulativní metafyzický názor o povaze a realitě okolního vesmíru a vztahu člověka k němu.

 

👉 Saint-Simon navrhoval, že náboženské vedení, by mělo být nahrazeno kněžstvím vědců a inženýrů. Ti by vykládali věštby založené na vědě, aby bylo celé lidstvo nakonec přivedeno k jeho utopii.

Věda by byla povýšena do stavu jakéhosi nejvyššího lidského božství, uctívaného svými stoupenci vedenými kněžími –vědci.

 

👉 Technokracie a transhumanismus jsou systémy založené právě na tomto scientismu. Oba systémy se snaží vnutit širokým vrstvám společnosti představu, že věda, inženýrství a technologie jsou výhradními nástroji pokroku.

Jsou zběhlí ve slibování výhod, které jsou prý hned za rohem, ale které se přitom nikdy ve slibované podobě neuskuteční.

 

👉 Jsou rovněž experty na manipulaci s vládami, které jim poskytují zdroje daňových poplatníků na financování jejich šílených utopických projektů. Jsou přesvědčeni, že „znásilní“ přirozené evoluční procesy, tak, aby vytvořili budoucnost navrženou jejich technology.

 

🟥LEŤTE NA MARS!

 

👉 To nejpodstatnější spojení mezi technokracií a transhumanismem spočívá v tom, že nevidí žádnou budoucnost současného světa.

Najdeme je všude, a protože kromě jiného ovládají hlavní média, mají značný vliv. Radikální ekologové jako třeba Greta Thunberg, jsou schopni zhysterizovat mladé lidi tvrzením, že světu zbývá pouhých posledních 12 let, než nás všechny zničí klimatická apokalypsa (od 60tých let a založení Římského klubu bylo takových předpovědí konce světa – jež se samozřejmě nenaplnily, rychle se na ně zapomnělo, aby je mohly nahradit další).

 

👉 Elon Musk zase používá své miliardy k vytváření falešné představy možnosti útěku ze Země.

S touto utopickou fikcí financuje (spolu se státními prostředky Američanů skrze NASA) svou společnost SpaceX – s konečným záměrem kolonizovat Mars.

 

👉 Jeff Bezos obdobně (spolu)financuje svůj Blue Origin za stejným účelem.

Oba shodně tvrdí, že jedinou budoucností lidstva je vesmír, který se postupně zalidní. Vesmír proto, že Země se podle nich dostane do slepé uličky ve chvíli, až dojdou její přírodní zdroje. A to prý nebude dlouho trvat (a tak stále dokolečka).

 

🟥ŠPATNĚ SKRÝVANÁ NENÁVIST K ČLOVĚKU:

 

👉 Technokracie a transhumanismus jsou ve skutečnosti zcela protilidské. Technokracie, podporovaná (Rockefellerovou) Organizací spojených národů šířící zničující mantru udržitelného rozvoje (k níž je nutná depopulace), stále víc otevřeně tvrdí, že naše Země může uživit pouze jednu miliardu lidí.

 

👉 Proto považuje dnešní lidi za pouhé nemateriální zdroje, asi tak na stejné úrovni jako jsou stáda dobytka (KTERÁ OVŠEM ROVNĚŽ HODLÁ VYBÍT, ABY SE SKRZLE HADOMOR A NEMOCI ODLIDNĚNÍ NA „ZLATOU MILIARDU OTROKŮ“ URYCHLILO., pozn. PP). Transhumanismus prostě tvrdí, že humanismus 1.0 je mrtvý.

A jedinou nadějí pro budoucnost člověka-vědce je Transhumansmus nebo opuštění Země.

 

👉 Ani to ovšem není nová myšlenka.

Již v roce 1872 Winwood Reade napsal knihu Mučednictví člověka, ve které v podstatě formuluje utopické myšlenky dnešních moderní transhumanistů a technokratů:

 

👉 „NEMOCI BUDOU ODSTRANĚNY, STEJNĚ JAKO (PŘIROZENÉ) PŘÍČINY ROZKLADU SPOLEČNOSTI, LIDÉ BUDOU NESMRTELNÍ.

 

👉 A pak, protože je Země moc malá, lidstvo poputuje do vesmíru. 🙈

Překročí vzdálenosti, které oddělují planetu od planety a slunce od sluncí. 🙈

Země se stane jakousi Svatou zemí, kterou jen občas navštíví poutníci ze všech možných koutů vesmíru. 🙈

Nakonec lidé zcela ovládnou přírodní síly a sami se stanou architekty těchto systémů, výrobci nových světů. 🙈

 

👉 Těla, která nyní máme, prý patří do zvířecí říše. 🙈

Naše mysl je již přerostla, už na ně pohlížíme s opovržením. Přijde čas, kdy je věda přemění prostředky, které si dnes neumíme ani představit a které, i kdyby se nám to nějak pokusili vysvětlit, stejně bychom je nepochopili, asi tak jako divoch nemůže pochopit elektřinu, nebo magnetismus, či pouhou páru.“

 

🟥TOHLE SVĚT JEŠTĚ NEVIDĚL:

 

👉 Ve světle výše uvedeného je jasné, že technokraty a transhumanisty nemůžeme označovat za marxisty, socialisty, komunisty nebo klasické fašisty. Tím se totiž od podstaty vzdalujeme. Transhumanisté a technokraté představují zcela nový typ radikality, jakou náš svět ještě neviděl.

 

👉 Jeff Bezos nečeká na to, až mu NASA pomůže kolonizovat Mars, ale staví svou vlastní vesmírnou loď (převážně) za vlastní peníze. Elon Musk rovněž financuje z větší části sám svou „vesmírnou flotilu„.

 

ZESNULÝ GLOBÁLNÍ FINANČNÍK DAVID ROCKEFELLER NEČEKAL, AŽ VLÁDY VYTVOŘIL NOVÝ EKONOMICKÝ ŘÁD, ALE RADĚJI POUŽIL SVÉ VLASTNÍ PROSTŘEDKY K VYTVOŘENÍ TRILATERÁLNÍ KOMISE, KTERÁ PROSAZUJE JEHO VLASTNÍ EKONOMICKÉ TRANSFORMACE.

 

👉 Vzhledem k tomu, že i OSN přijala technokratickou ideologii jako jedinou cestu onoho „udržitelného rozvoje“, její politiky Agendy 21 byly rozšířeny do všech koutů planety.

 

👉 Udržují tak obrovské masy lidí v naprosté nevědomosti o pasti, která je na ně nachystána.

 

👉 Zmatení pojmů způsobuje, že lidé nakonec sami často požadují více technokracie. Nebo horují pro boj s takzvaným globálním oteplováním.

 

👉 Tato mystifikace je pak používána jako beranidlo k rozbití současného ekonomického systému.

 

👉 Tím se jen kypří půda pro údajně jedinou alternativu „trvale udržitelného rozvoje“ – technokratickou tyranii a transhumanismus.

 

🟥JDE NÁM V TOM VŠEM O ŽIVOT:

 

https://protiproud.info/politika/8191-jde-nam-o-zivot-co-je-t-t-vedci-jako-novi-veleknezi-nabozenstvi-zmaru-napul-clovek-napul-stroj-kdy-nesmrtelnost-vypada-to-jako-zabavne-scifi-mysli-to-vazne-musk-bezos-a-pohadka-o-marsu-chystaji-nejvetsi-zlocin-v-dejinach.htm

 

 

📌22. září 2024: 🔥TAKTO VYPADÁ RÁNO PRO OBYVATELE IZRAELE. ARMÁDA ZEMĚ ZAZNAMENALA ODPÁLENÍ 105 RAKET Z ÚZEMÍ LIBANONU.

Izraelské armádě se některé z projektilů nepodařilo zachytit. Záchranné složky nyní pracují v severních čtvrtích, kde vznikly četné požáry.

https://t.me/to_je_nas_svet/29312

 

 

📌🌀🌊💦⛈22. září 2024: VOLBY V ZAPLAVENÝCH OBCÍCH: PŘIŠLI DVA VOLIČI ZA HODINU, „LIDÉ NEMAJÍ NÁLADU“ – Echo24.cz

 

VELMI NÍZKÁ VOLEBNÍ ÚČAST PROVÁZÍ PÁTEČNÍ KRAJSKÉ A SENÁTNÍ VOLBY V MNOHA OBCÍCH NA JESENICKU, KTERÉ ZPUSTOŠILA NIČIVÁ POVODEŇ.

Podle informací zástupců volebních komisí chodí lidé sporadicky, často až nyní na večer, kdy skončili doma s úklidem po odstraňování škod. Například v Kobylé nad Vidnavkou odvolilo k 20:00 zhruba pět procent voličů, v nedaleké Velké Kraši jich bylo šest procent. O něco lépe jsou na tom v části Bělé pod Pradědem v Domašově, kde se volební účast pohybuje mezi osmi až 12 procenty.

Před čtyřmi lety se v těchto obcích účast pohybovala kolem 30 procent.

 

V Kobylé nad Vidnavkou, kde se o volby postarali zástupci ministerstva vnitra, odvolili podle zjištění ČTK na místě za první hodinu dva lidé.

Sporadicky chodili obyvatelé obce, ve které při ničivých záplavách přišla o život i jedna seniorka, i v následujících pěti hodinách. „Odvolilo dosud 17 voličů z 327.

Teď s večerem je těch lidí trochu více, přijde třeba rodina nebo někdo, kdo jde zrovna okolo,“ řekl ČTK předseda volební komise Ivan Tobek.

Pro volební místnost na poslední chvíli byla využita malá zasedací místnost na obecním úřadě, která slouží jako kuchyňka.

 

V nedaleké Velké Kraši odvolilo k 20:00 z 580 voličů 36.

„Je to slabé, jde to poznat, že lidé nemají náladu,“ řekla ČTK členka volební komise.

Volby se tam odehrávají na obecním úřadě, původně měly být ve školce, která však byla vyplavena.

 

V Domašově, části Bělé pod Pradědem, kterou záplavy rovněž zpustošily, jsou na tom o poznání lépe. Ve volebním okrsku č. 2 odvolilo 44 lidí z 502 stálých voličů, v okrsku č. 3 to bylo 42 lidí z 330. Překvapilo to i samotnou komisi. „Chodí pořád, čekali jsme menší účast na to, že jsme vyplaveni,“ uvedla členka volební komise večer.

 

Do provizorní volební místnosti v Litovli na Olomoucku, vytvořené v unimobuňce u hasičské zbrojnice, si do pátečních 20:00 našlo cestu 11 procent voličů.

Lidé podle zapisovatelky volební komise Petry Lacinové využili pěkného počasí a uklízeli po povodních nebo sušili. I tak je podle ní účast zatím slušná, čekala ji nižší. „Přišlo 22 lidí. Na to, jak to tady vypadalo ještě před dvěma dny, je ta účast víc než slušná. Tolik lidí jsem čekala za celé dva dny voleb,“ řekla Lacinová po 20:00.

 

V porovnání s předchozí účastí u voleb jsou čísla podstatně nižší.

V Kobylé nad Vidnavkou šlo před čtyřmi lety ke krajským volbám 28,61 procenta voličů, ve Velké Kraši jich bylo 27 procent,

Bělá pod Pradědem dosahovala účasti 36 procent voličů.

V celém Olomouckém kraji v roce 2020 odvolilo 37,29 procenta voličů, na místech nezasažených povodněmi se tato účast letos zřejmě minimálně vyrovná.

Například na Gymnáziu Čajkovského v Olomouci podle předsedy volební komise již nyní mají účast 23,5 procenta. „Nejvíce lidí chodilo první hodinu, to bylo osm procent voličů, a další čtyři procenta přibyly druhou hodinu.

Od 19:00 už jsou to jednotlivci,“ uvedl Kocián.

 

https://www.echo24.cz/a/HUZk3/zpravy-domov-nizka-volebni-ucast-v-zatopenych-oblastech

 

 

📌22. září 2024: ⚡️ ZELENSKYJ ODLÉTÁ DO SPOJENÝCH STÁTŮ, KDE NEJPRVE NAVŠTÍVÍ ZBROJAŘSKOU TOVÁRNU V PENSYLVÁNII, AGENTURA ASSOCIATED PRESS CITOVALA SVÉ ZDROJE.

Tato továrna nyní vyrábí zbraně, mimo jiné i pro Ukrajinu.

https://t.me/to_je_nas_svet/29315

 

 

📌22. září 2024:💥 NETANJAHU ODKLÁDÁ CESTU DO USA KVŮLI BEZPEČNOSTNÍ SITUACI V SEVERNÍM IZRAELI.

Úřad izraelského premiéra uvedl, že návštěva byla odložena na 25. září.

Během návštěvy má Netanjahu vystoupit s projevem na každoroční debatě Valného shromáždění OSN v New Yorku.

https://t.me/to_je_nas_svet/29316

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DIVOKÝ ÚTOK RUSKÝCH VOJÁKŮ „SMETL“ Z BOJIŠTĚ 300 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ A ZNIČIL ZBRANĚ Z ALIANCE NATO.

 

https://youtu.be/g5bGilPkyJM?si=wU4CCyTvvfUEuNjd

 

 

📌22. září 2024, 07:17, DIPLOMAT SALIMULLIN: EXHUMACE OSTATKŮ SOVĚTSKÝCH VOJÁKŮ V ESTONSKU JE VANDALISMUS:

 

Chargé d’affaires Ruska v Estonsku Lenar Salimullin označil vykopávky hrobů vojáků Rudé armády a jejich exhumaci za akt vandalismu. Ujišťuje, že estonské úřady se tímto způsobem snaží revidovat výsledky druhé světové války.

 

„S politováním musíme konstatovat, že administrativa Kristen Michalové si zachovává přání zbavit se pomníků vojákům Rudé armády, kteří za cenu vlastních životů dali svobodu současné generaci Estonců,“ citovala ho agentura RIA Novosti.

 

Diplomat upozornil na skutečnost, že exhumace ostatků sovětských vojáků se stala trendem poslední doby. Podle něj se v poslední době začaly zprávy o tom objevovat „s politováníhodnou pravidelností“.

 

„Důrazně odsuzujeme takové šaškárny hrobníků a považujeme je za akty státního vandalismu, jejichž cílem je revidovat výsledky druhé světové války,“ řekl Salimullin.

 

Zdůraznil, že akty hanebného výsměchu padlým vojákům se odehrávají na pozadí uctivého postoje k pomníkům nacistických kolaborantů.

 

https://www.vesti.ru/article/4155965

 

 

📌22. září 2024, 8:50, ANALYTIK MONTES: ARGENTINA SE ODMÍTNUTÍM BRICS ODŘÍZLA OD 80% SVĚTA:

 

Argentina se tím, že odmítá vstoupit do BRICS a upřednostňuje spolupráci se Spojenými státy a EU, vzdaluje od největších světových mocností, které dohromady představují téměř 80% světového společenství.

 

Uvedl to v rozhovoru pro RIA Novosti mezinárodní analytik Marcelo Montes. „Dnešní svět je multipolární a není v něm prakticky žádná americká hegemonie s charakteristikami konce 90. let,“ řekl. Podle tohoto experta Spojené státy dominovaly až do roku 2006, kdy se selhání jejich politiky v Iráku a Afghánistánu „stalo zřejmým“.

 

Montes řekl, že dnes je moc ve světě rozdělena a „BRICS to odráží […] Rozdělení světové moci je lepší než u kterékoliv jiné skupiny.“

 

Montes upozornil na skutečnost, že odmítnutí Argentiny účastnit se BRICS ve prospěch posílení vztahů se Spojenými státy, Izraelem a EU poškozuje zemi. V takové situaci Argentina cílí pouze na 12 % světa, ignoruje zbývajících téměř 80 % a promarňuje důležité příležitosti.

 

Rozhodnutí o rozšíření BRICS bylo přijato na summitu v Jihoafrické republice v srpnu 2023. Kromě Ruska, Brazílie, Indie, Číny a Jihoafrické republiky patří do skupiny také Egypt, Etiopie, Írán, Spojené arabské emiráty a Saúdská Arábie. Argentinský prezident Javier Miley, který se ujal úřadu v prosinci 2023, oznámil vedoucím představitelům zemí BRICS své rozhodnutí nevstoupit do organizace.

 

  1. září asistent ruského prezidenta Jurij Ušakov potvrdil informaci, která se objevila o dva dny dříve, že Turecko požádalo o plnou účast v BRICS.

 

  1. summit BRICS se bude konat od 22. do 24. října v Kazani v areálu Expo v Kazani.

 

https://www.vesti.ru/article/4155954

 

 

📌22. září 2024, 09:38: V UKRAJINSKÉM MĚSTĚ PAVLOHRAD ZAHŘMĚLA SÉRIE VÝBUCHŮ:

 

Na území Pavlogradu v Dněpropetrovské oblasti na Ukrajině se podle ukrajinského televizního kanálu „Public“ ozvaly dvě exploze.

 

K explozím došlo s rozdílem 10 minut.

 

„V Pavlohradě jsou slyšet opakované zvuky výbuchu,“ poznamenává telegramový kanál „Veřejnost“.

 

Ráno byl v Dněpropetrovské oblasti vyhlášen letecký poplach. Dříve byl poplach vyhlášen na území Poltavy, Charkovské a Sumské oblasti.

 

Den předtím ozbrojené síly Ruské federace oznámily úspěšné provedení leteckých úderů na energetická zařízení na Ukrajině. Ruská armáda také zasáhla výrobní a skladovací zařízení ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4155996

 

 

📌22. září 2024, 10:01: ČTYŘI LIDÉ BYLI ZABITI A DESÍTKY ZRANĚNY PŘI STŘELBĚ V BIRMINGHAMU V USA:

 

Nejméně čtyři lidé byli zabiti a desítky zraněny při střelbě v sobotu po 23. hodině v oblasti Five Points South v Birminghamu v Alabamě, uvedla CNN s odvoláním na městské policejní oddělení.

 

Když policie dorazila na místo, uviděla dva muže v bezvědomí a ženu se střelnými zraněními. Všichni tři byli později prohlášeni za mrtvé, řekl birminghamský policejní důstojník Truman Fitzgerald.

 

Dodal, že čtvrtá oběť zemřela v místní nemocnici. Všechny oběti byly na ulici jedné z nejoblíbenějších zábavních čtvrtí ve městě.

 

„Domníváme se, že několik střelců vypálilo několik ran na skupinu lidí,“ řekl Fitzgerald.

 

K nedělnímu ránu policie zatím nemá žádné podezřelé. Zároveň bylo v oblasti nalezeno více obětí se střelnými zraněními, některé byly převezeny do místních nemocnic. Podle něj mají nejméně čtyři střelná zranění, která jsou život ohrožující, zbytek má zranění různé závažnosti.

 

Na začátku září bylo oznámeno, že došlo ke střelbě ve škole v Joppatownu v Marylandu v USA. V důsledku toho byl vážně zraněn 15letý teenager. Později v nemocnici zemřel.

 

https://www.vesti.ru/article/4156033

 

 

📌22. září 2024, 10:07: PŘI VÝBUCHU UKRAJINSKÉHO DRONU V LPR BYL ZABIT JEDEN ZAMĚSTNANEC MINISTERSTVA PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE A DVA BYLI ZRANĚNI:

 

Hasič Vjačeslav Glazunov zemřel při výkonu služby v městském obvodu Novoajdar LLR, informovala v neděli tisková služba ruského ministerstva pro mimořádné situace.

 

Hasiči se zabývali hašením suché vegetace a v tu chvíli vybuchla hlavice bezpilotního letounu.

 

„Hasič Vjačeslav Glazunov utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ve věku 34 let byl jeho život ukončen granátem ozbrojených sil Ukrajiny,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

 

Další dva zaměstnanci Ministerstva pro mimořádné situace byli zraněni – velitel oddělení Sergej Ruděnko a hasič Nikolaj Kulinčenko. Utrpěli zranění šrapnely a byli převezeni do nemocnice.

 

Připomeňme, že dříve ukrajinský bezpilotní letoun zaútočil na hasiče, kteří hasili požár, který vypukl po ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny v Gorlovce. Personálu se podařilo ukrýt, cisterna byla poškozena.

 

https://www.vesti.ru/article/4156040

 

 

📌22. září 2024, 11:10, PESKOV: STOLTENBERG SI DOVOLUJE NEZODPOVĚDNÉ VÝROKY, PROTOŽE ODCHÁZÍ:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov řekl autorovi a spolumoderátorovi pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin na televizním kanálu Russia 1, když odpovídal na otázku týkající se prohlášení generálního tajemníka NATO.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg již dříve uvedl, že umožnit Ukrajině udeřit raketami dlouhého doletu hluboko do Ruské federace by nebyla červená čára, která by vedla k eskalaci.

 

„No, podívejte, oni jsou v první řadě posedlí myšlenkou, že s námi budou bojovat do posledního Ukrajince. To je posedlost, u každého se projevuje jinak. Stoltenberg to má takhle.

Ale zároveň je to člověk, který odchází, brzy přestane pracovat tam, kde pracuje. Proto si ve skutečnosti dovoluje takové nezodpovědné výroky.

Ale bohužel si myslím, že jeho postoj sdílí mnoho lidí v Evropě. Z Evropy jsme slyšeli spoustu šílených slov o tom, že prý není třeba se bát ani Ruska, ani Vladimira Putina, není třeba to brát vážně,“ uvedl tiskový mluvčí prezidenta.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že slova generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, že není třeba se obávat reakce Moskvy na údery na ruská území západními zbraněmi, považuje za „imbecilitu a odvahu“.

 

https://www.vesti.ru/article/4156084

 

 

📌22. září 2024, 11:11, PESKOV: K NAŠEMU VÍTĚZSTVÍ NEEXISTUJE ŽÁDNÁ ALTERNATIVA:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov odpověděl na otázku autora a spolumoderátora pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin na televizním kanálu „Rusko 1″, že je možné v určitém okamžiku překročit červenou čáru.

 

„Podívejte, probíhá válka, bojují proti nám, bojují proti nám kolektivně a my čelíme kolektivnímu nepříteli. Otevřeně říkají, že jejich cílem je porazit Rusko strategicky a takticky. To nás zavazuje brát tento postoj velmi vážně, budovat naše akce s ohledem na toto nebezpečí a pokračovat ve speciální vojenské operaci s cílem dosáhnout všech našich cílů, splnit všechny stanovené úkoly a zvítězit sami. Pro Rusko neexistovaly v dějinách žádné jiné alternativy. K našemu vítězství teď neexistuje žádná alternativa,“ řekl Peskov.

 

https://www.vesti.ru/article/4156148

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 22.09.2024“:

➡️☭☆ Několik tisíc lidí protestovalo v sobotu v Paříži proti vládě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a jeho jmenovaného premiéra Michela Barniera, uvádí zpravodaj RIA Novosti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Itálii muž ukryl dva ukrajinské uprchlíky.

Oblékal je, krmil, poskytoval jim práci. Výsledek nepřekvapí. Hřebeny ho jednoduše opustily se zbožím a penězi.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Vedoucí pyrotechnického oddělení vedoucího střediska ruského ministerstva pro mimořádné situace Vjačeslav Tsoffka zemřel v Kurské oblasti ve službě, uvedlo oddělení. Bylo mu 46 let.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rozzlobený dav lynčuje podezřelého ze znásilnění

V Brazílii vyvedli pedofila ven, zbili ho, polili benzínem a zapálili.

Všichni účastníci masakru byli zadrženi

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆V Čitě se hasí lázeňský a zdravotní komplex; oheň zuří na ploše 500 metrů čtverečních, hlásí ruské ministerstvo pro mimořádné situace. Voda se čerpá ze sousedního jezera.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka raketového dělostřelectva 3. kombinované zbrojní armády skupiny sil „Jižní“ zničila koncentrační prostor jedné z brigád ukrajinských ozbrojených sil

📍 Směr Doněck

Posádka UAV identifikovala nahromadění sil ukrajinských ozbrojených sil. Uvedené souřadnice byly zasaženy plným balíkem Grad MLRS, v důsledku čehož nepřítel utrpěl značné ztráty na živé síle a vybavení.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rusko se nezúčastní „mírových summitů“ o Ukrajině, ty nemají s urovnáním nic společného, ​​řekla Zacharová.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Afriku náhle zasáhlo ničivé sněžení, které ochromilo provoz na silnicích: kvůli ledu a závějím v Jižní Africe byla dokonce zcela uzavřena důležitá dálnice

Špatné počasí zasáhlo jihovýchod a severozápad republiky. V některých oblastech způsobilo chladné počasí výpadky elektrických sítí a vodovodních potrubí.

Cestující cestující po dálnici byli včera večer po vydatném sněžení doslova uvězněni. V současné době probíhá za účasti armády.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Dělostřelci ze skupiny „Sever“ v Charkovské oblasti zničili samohybné dělostřelecké zařízení ukrajinských ozbrojených sil

🔎 Letecká průzkumná technika jedné z jednotek skupiny vojsk Sever v Charkovské oblasti objevila palebné postavení samohybného dělostřeleckého zařízení ukrajinských ozbrojených sil.

S pomocí UAV bylo okamžitě zaměřeno dělostřelectvo. Během boje s protibaterií byl zničen přímý zásah ze samohybných děl ukrajinských ozbrojených sil spolu s jeho municí.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci byly zastaveny pokusy kyjevského režimu o teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů proti cílům na území Ruské federace.

Systémy protivzdušné obrany ve službě zničily 15 ukrajinských bezpilotních letounů. Šest UAV bylo sestřeleno nad Azovským mořem, čtyři nad územím Rostovské oblasti, dva nad územím Kurské oblasti, po jednom nad územím Astrachaňské, Belgorodské a Voroněžské oblasti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 🟥👉ČÍNA POŽADUJE, ABY NATO PO GENERÁLNÍM TAJEMNÍKOVI STOLTENBERGOVI „ODSTOUPILO“.

👉Global Times uvádí, že aliance má zastaralou mentalitu studené války, zavádějící praktiky podpory vojenské síly a snahy o „absolutní bezpečnost“ a nebezpečné chování, které ničí Evropu a asijsko-pacifický region.

👉Noviny poznamenávají, že NATO za 75 let své existence „prokázalo, že neučinilo ani Evropu, ani svět bezpečnější“. Samotná existence aliance a její neustálé rozšiřování se staly „základní příčinou bezpečnostních dilemat“. Jak uvádí GT, „trvalého míru“ bylo dosaženo právě v místech s menší intervencí NATO.

👉 „Klíčovou otázkou je, že kromě sebeprohlášení NATO jako ‚silného, ​​jednotného a důležitějšího než kdy jindy‘, co přesně tato expanze světu přinesla? Právě expanze NATO zasela semena ukrajinské krize a její rozšíření do asijsko-pacifického regionu vedlo ke geopolitickému napětí mimo Evropu. NATO se prohlašuje za obrannou organizaci, ale ve jménu obrany podporuje odstrašování a podněcuje konfrontaci.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Kyjev možná připravuje provokaci v jaderné elektrárně.

Ukrajinský ministr zahraničí Sibiga řekl, že Rusko údajně připravuje raketové útoky na rozvodné stanice jaderných elektráren.

Účelem provokace je údajně „odveta“ zásahem do jaderné elektrárny Kursk

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V důsledku detonace ukrajinského dronu v LPR zemřel hasič, informovalo ruské ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy) ➡️☭☆

➡️☭☆„Připravte se na nejhorší“: Náměstek lidu Ukrajiny Yasko vyzval spoluobčany, aby se připravili na to, že v zimě se počet hodin denně bez elektřiny ještě zvýší.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP