14.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY:⚔️UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI;

 

📌14. září 2024: ⚡️ PREZIDENT USA JOE BIDEN A BRITSKÝ PREMIÉR KEIR STARMER SE SETKALI VE WASHINGTONU.

Podle ministerstva zahraničí bylo jedním z témat jednání zrušení omezení pro Ukrajinu ohledně používání zbraní dlouhého doletu. Po jednání však strany k této otázce neučinily žádné prohlášení. Starmer hodlá s Bidenem o kyjevské strategii znovu jednat na konci září.

https://t.me/to_je_nas_svet/29057

 

 

📌14. září 2024, 🇷🇺 VYJÁDŘENÍ NÁMĚSTKA RUSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ RJABKOVA:

 

– Ruská federace si je vědoma skutečnosti, že Západ rozhodl o úderech hluboko v Rusku a předal tyto signály Kyjevu;

– USA a Velká Británie přivádějí situaci kolem Ukrajiny do fáze špatně řízené eskalace;

– Slovní signály Ruska Západu o nebezpečí eskalace nemají žádný účinek, a proto je třeba „změnit charakter signalizace“.

– Rjabkov vyzval politické a vojenské vedení protivníků Ruska, aby zvážilo závažnost důsledků svého nezodpovědného jednání.

https://t.me/to_je_nas_svet/29058

 

 

📌14. září 2024: ♨️ OBA KANDIDÁTI NA PREZIDENTA USA JSOU „PROTI ŽIVOTU“ – TAKTO ODPOVĚDĚL PAPEŽ FRANTIŠEK NA OTÁZKU, CO BY PORADIL KATOLICKÉMU VOLIČI PŘI VÝBĚRU MEZI KANDIDÁTY, Z NICHŽ JEDEN JE PRO POTRATY A DRUHÝ DEPORTUJE MIGRANTY.

„Oba (Donald Trump a Kamala Harrisová) jsou proti životu: ten, kdo vyhazuje migranty, i ten, kdo zabíjí děti,“ poznamenal František.

https://t.me/to_je_nas_svet/29059

 

 

📌🌊💦⛈14. září 2024, 11:34: 🟥🙈 Z POVODNÍ VYJDEME SILNĚJŠÍ, PROHLÁSIL PREZIDENT PAVEL:

 

Prezident Petr Pavel věří, že si s krizí stoupajících řek Česká republika poradí a vyjde z nich silnější. 🙈❓❓❓ Pomohou jí k tomu lepší modely a systém varování, než které měla v době ničivých povodní v letech 1997 a 2002.

Vyjádřil uznání vládě, 🙈❓❓❓  hejtmanům, starostům a všem složkám a pracovníkům, kteří se na řešení situace podílejí.

 

„Asi jako všichni v naší zemi, sleduji už několik dní velmi pozorně varování hydrometeorologů, aktuální vývoj situace, stejně jako všechna opatření přijímaná ke zmírnění dopadů extrémních srážek a následných povodní. Na rozdíl od předchozích velkých povodní v letech 1997 a 2002 máme dnes nejen přesnější modely a tím i varování, ale také výrazně lépe fungující systém reakce na krize,“ uvedla hlava státu na sociální síti X.

 

„Chci vyjádřit uznání vládě 😂, hejtmanům, starostům, složkám IZS, pracovníkům v energetice, dopravě a všem ostatním, kdo se podílejí na zvládnutí této nepředvídatelné situace. Jejich profesionalita 😂, nasazení, ale také solidarita a vzájemná pomoc nás všech je důležitým předpokladem, že si i s touto krizí poradíme a vyjdeme z ní opět o něco silnější,“ dodala hlava státu.

 

Všem popřál hodně sil, odhodlání a dobré vůle, aby nadcházejících několik dní zvládli s co nejmenšími škodami.

 

Deště na území celého Česka neustávají a hladina řek v průběhu soboty stále prudce stoupá. Voda odtéká po povrchu i mimo koryta potoků a řek. Dochází i k evakuacím obyvatel.

 

🟥((NECHÁPU VYPOCENOU KRAVINU OD HLAVY STÁTU!!! V ČEM BUDEME SILNĚJŠÍ❓❓❓

V BÍDĚ, POKUD STATICI URČÍ DEMOLICE PODMÁČENÝCH DOMŮ A LIDI ZŮSTANOU BEZ DOMOVA❓❓❓

TOHLE NAKONEC JE VÁŠ PLÁN, BRÁT LIDEM DOMY I BYTY ❗️❗️❗️

NEBUDETE VLASTNIT NIC A BUDETE ŠŤASTNÍ“ 👈 VAŠE HESLO❗️❗️❗️

POKUD TAHLE VLÁDA BUDE TOLEROVAT USA MANIPULACI S POČASÍM PO CELÉM SVĚTĚ A TAK LIKVIDOVAT DÁL LIDSTVO GEONŽENÝŘSTVÍM, HAARP SYSTÉMEM A 5G, TAK NEŘÍKEJTE JAK NAŠE VLÁDA ÚŽASNÁ A PROFESIONÁLNÍ I S TOUHLE HLAVOU STÁTU❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️))🟥

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-z-povodni-vyjdeme-silnejsi-prohlasil-prezident-pavel-40488217

 

🟥 07:16:🌊💦⛈ LIJÁKY ZVEDAJÍ HLADINY. V BRNĚ EVAKUUJÍ PACIENTY NEMOCNICE:

 

Deště na území celého Česka neustávají a hladina řek prudce stoupá, na některých místech spadlo za den skoro 200 milimetrů srážek, upozornili meteorologové v sobotu ráno. Voda odtéká po povrchu i tam, kde jindy žádný potok neteče. Dochází také k evakuacím. Vývoj sledujeme v on-line reportáži.

V sobotu meteorologové předpovídají ještě intenzivnější srážky než v pátek, zejména na Jesenicku. Lze tedy předpokládat, že hladiny řek budou dále stoupat.

 

🟥 13:28 🌊💦⛈ HASIČI MAJÍ TISÍCE VÝJEZDŮ

Hasiči měli v souvislosti s hrozícími povodněmi či silným větrem v pátek 2869 výjezdů. V sobotu zatím vyjeli k 1721 událostem, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Ve většině případů šlo o odčerpávání vody, spadlé stromy či protipovodňová opatření.

 

🟥 13:21 🌊💦⛈ OLOMOUC ČEKÁ DVACETILETÁ VODA

Olomouc podle aktuálních dat zasáhne 20letá povodeň. Ve městě by neměla napáchat velké škody. „Prognóza není tak dramatická jako ještě před pár dny nebo hodinami,“ sdělil v poledne po jednání povodňové komise města olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO).

 

Nejohroženější v krajském městě zůstává městská část Chomoutov, kde již hasiči instalovali bariéry a lidé mají možnost získat pytle s pískem. Písek je distribuován i v některých dalších částech města. V Olomouci se očekává v celém městě vysoká hladina spodní vody, která se může dostat do sklepů.

 

🟥 13:16 🌊💦⛈ ZÁBĚRY ZATOPENÉ VIŠŇOVÉ

Záběry z dronu na zatopenou obec Višňová na Liberecku

 

🟥 13:13 🌊💦⛈ EVAKUACE V OSTRAVĚ

K dalším evakuacím obyvatel došlo také v Ostravě, a to v městských částech Poruba, Svinov a Bartovice, podle mluvčí radnice se připravuje také evakuace v Polance nad Odrou. Ve všech případech je důvodem vylití menších vodních toků.

 

„Hasiči instalovali v části Antošovice velkokapacitní čerpadlo, aby snížili nebezpečí v okolí Antošovického potoka. Na mnoha místech jsou odstraňovány popadané stromy, které tvoří překážky na komunikacích i v odtoku vod. Stále apelujeme na obyvatele, aby nepobývali v parcích, lesních porostech, zkrátka všude tam, kde hrozí pády stromů v důsledku podmáčené půdy, a zůstali na bezpečných místech,“ uvedla mluvčí ostravského magistrátu Gabriela Pokorná.

V Moravskoslezském kraji muselo kvůli povodním opustit své domovy na 70 lidí.

 

🟥 13:03 🌊💦⛈ STAV NEBEZPEČÍ V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

Moravskoslezský hejtman Bělica (ANO) vyhlásil v regionu stav nebezpečí. Vyzvala ho k tomu i Ústřední povodňová komise. Dál má v kraji silně pršet.

 

🟥 12:52 🌊💦⛈ LABE VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ STÁLE STOUPÁ

Starosta Špindlerova Mlýna Martin Jandura doporučuje turistům a návštěvníkům tohoto krkonošského střediska, aby během soboty opustili město a nenechávali odjezd na neděli.

 

🟥 12:51 🌊💦⛈ ŘEKA CHRUDIMKA SE V PARDUBICÍCH PROZATÍM UKLIDNILA

Situace v Pardubicích je o poznání klidnější, než se zdálo v pátek večer. „Nenaplnily se obavy, že Chrudimka prudce stoupne ještě během noci na druhý povodňový stupeň, k tomu došlo až v průběhu dopoledne. Zdá se, že nebude nutné přikročit k evakuaci obyvatel částí Pardubic Nemošice, Drozdice a Mětice,“ ujistil primátor Jan Nadrchal.

Na několika místech přesto k vylití vody z břehů došlo, ze zátopových zón byli evakuováni bezdomovci. Jádro Pardubic a sídliště jsou ochráněna protipovodňovými hrázemi na stoletou vodu. Uzavřeny jsou cyklostezky podél Chrudimky, stejně jako místní komunikace mezi Židovským hřbitovem a skautským centrem na Vinici a oblast Červeňáku.

 

🟥 12:49 🌊💦⛈ TLAKOVÁ NÍŽE BORIS SE STÁLE DRŽÍ NAD ČESKEM

 

🟥 12:48 🌊💦⛈ UHERSKÉ HRADIŠTĚ PLÁNUJE INSTALACI ZÁBRAN PROTI VODĚ

Uherské Hradiště plánuje spolu se sousedním Starým Městem instalaci mobilních zábran proti velké vodě. Města k tomu přistoupí nejspíše v neděli ráno. Ve zprávě zveřejněné na webu města to v sobotu uvedl uherskohradišťský starosta Stanislav Blaha (ODS). Druhého stupně povodňové aktivity, který znamená bdělost, by podle něj měla řeka Morava protékající městem dosáhnout v noci ze soboty na neděli.

 

Instalaci zábran původně plánovala obě města v sobotu ráno. „Protože si to situace v daný okamžik nevyžadovala a také prognóza hydrometeorologů pro řeku Moravu byla ráno optimističtější, instalaci jsme ještě odložili. Už během dopoledne se předpovědi opět zhoršily, takže mobilní zábrany budeme instalovat s největší pravděpodobností v neděli od rána,“ uvedl starosta.

 

Doplnil, že podle aktuální modelové předpovědi vodního stavu by měla Morava v Uherském Hradišti dosáhnout druhého stupně povodňové aktivity v sobotu kolem půlnoci. „Olšava je aktuálně v pořádku. Chci upozornit na to, že i optimističtější předpovědi se mohou velmi rychle měnit.

Zároveň se během dne má zvedat vítr, proto je na místě opatrnost. Situaci neustále sledujeme a budeme občany průběžně informovat,“ uvedl Blaha.

 

Na třetí stupeň povodňové aktivity značící ohrožení by Morava v Uherském Hradišti mohla podle předpokladu meteorologů vystoupat v neděli kolem poledne.

Na Moravě ani Olšavě ve městě nyní neplatí žádný ze tří stupňů povodňové aktivity.

 

Povodňová komise v Uherském Hradišti podle zástupců radnice vývoj situace sleduje a prověřuje připravenost jednotlivých protipovodňových opatření, složek i materiálu. Na Baťově kanále je zastavena plavba na říčních i kanálových úsecích.

🟥 12:45 🌊💦⛈ VELKÁ VODA ZASÁHLA I HŘEBENY KRKONOŠ

Velká voda zasáhla také okolí hřebenové Luční boudy v Krkonoších v nadmořské výšce 1410 metrů. Provoz omezen není, voda objekt nezatopila.

 

🟥 12:43 🌊💦⛈ VODOU PROTI VODĚ, V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ PLNÍ SPECIÁLNÍ VAKY

Hasiči v sobotu dopoledne plnili vodou speciální vaky před střední průmyslovou školou stavební v Havlíčkově Brodě. Vaky jsou stabilnější a proti velké vodě odolnější než pytle s pískem.

 

„Dnes do 18 hodin stihnou hasiči postavit povodňovou zábranu ve Světlé nad Sázavou (Jelenova ulice) v délce cca 40 metrů, v Ledči nad Sázavou (Mlýnská ulice) v délce 30 metrů.

 

Stěny už stojí na dvou místech v Havlíčkově Brodě. Jedná se o avizovaná opatření kolem Sázavy,“ informoval vysočinský hejtman Vítězslav Schrek.

Hladina Sázavy neustále roste, na Havlíčkobrodsku se pohybuje mezi prvním a druhým stupněm, předpovědní modely počítají i se třetím stupněm (ohrožení).

 

🟥 12:38 🌊💦⛈ V JESENÍKÁCH MÁ NAPRŠET AŽ 20 CENTIMETRŮ

„Déšť bude s proměnlivou intenzitou nadále pokračovat. Během dneška naprší v jihovýchodní polovině území a na horách na severu a severovýchodě 30 až 80 mm, lokálně kolem 100 mm, v Moravskoslezském kraji i kolem 150 mm a v Jeseníkách i kolem 200 mm. Na ostatním území budou úhrny do 30 mm. V západní polovině Čech během večera a noci na zítřek déšť zeslábne nebo zcela ustane,“ uvedli meteorologové.

 

🟥 12:36 🌊💦⛈ VYHLASTE STAV NEBEZPEČÍ, VYZVALA POVODŇOVÁ KOMISE MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

„Zatím spadlo zhruba 30 procent předpokládaných srážek, které by měly přijít. Došlo však k nasycení půdy a téměř všechny další srážky nyní odtečou povrchovým odtokem. Nezanedbatelné srážky nás čekají také v pondělí,“ varoval ministr životního prostředí Petr Hladík.

Ústřední povodňová komise proto vyzvala hejtmana Moravskoslezského kraje Josefa Bělicu (ANO), aby vyhlásil stav nebezpečí.

Moravskoslezský kraj vyhlásil stav nebezpečí

 

🟥 12:27 🌊💦⛈  NA JESENICKU JE DOPORUČENO PŘEVAŘOVAT VODU

Vodovody a kanalizace Jesenicka doporučují lidem vzhledem k povodňové situaci v regionu převařování vody z vodovodního řadu. Vyplývá to z informací zveřejněných zástupci jesenické radnice na sociální síti.

 

Na Jesenicku je doporučeno převařovat vodu

Vodovody a kanalizace Jesenicka doporučují lidem vzhledem k povodňové situaci v regionu převařování vody z vodovodního řadu. Vyplývá to z  informací zveřejněných zástupci jesenické radnice na sociální síti.

 

Vodu ze studny by měli lidé převařovat vždy, což zajistí, aby byla hygienicky nezávadná. Řeka Bělá, která Jeseníkem protéká, je na druhém stupni povodňové aktivity, který znamená pohotovost.

 

🟥 12:19 🌊💦⛈  Z NEMOCNICE V BRNĚ EVAKUOVALI 180 PACIENTŮ

Evakuace Nemocnice Milosrdných bratří v Brně se dotkla 180 pacientů. Většina už je v jiných zařízeních. Hrozí, že se voda dostane do areálu.

 

https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-on-line-hladiny-rek-stoupaji-prichazi-jeste-silnejsi-deste-40488151

 

 

📌14. září 2024: ♨️ AMERICKÝ NOVINÁŘ IAN CARROLL: „POSLOUCHEJTE, CO ŘÍKÁ PUTIN.

 

Toto rozhodnutí zasahovat zbraněmi dlouhého doletu by bylo doslova začátkem třetí světové války. Budou lhát ignorantům ze Západu a tvrdit, že Ukrajina se jen bránila, a vinit Rusko z eskalace. Chtějí více války. Vždy chtějí více války.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29063

 

 

📌📡14. září 2024: 🟥SPOLEČNOST 👺BILLA GATESE UMÍSTILA NA OBĚŽNOU DRÁHU ZEMĚ 61 000 SATELITŮ:

 

Jakým způsobem by bylo možné dohlížet na to, aby každý zůstal ve svém 15minutovém městě, pokud dojde k vyhlášení pandemie nebo klimatické krize? Jak dokáží zjistit, jakou kdo zanechává uhlíkovou stopu?

 

VELMI JEDNODUŠE:

 

Ke šmírování již existují prostředky, které mohou kohokoli na této planetě sledovat 24 hodin denně. Uniknout tak například chystané digitální diktatuře nebude nijak jednoduché.

 

Země je obehnána satelity, z nichž mnohé jsou ve vlastnictví těch, kteří jsou v čele prosazování globalistické agendy, včetně 👺 Billa Gatese.

 

Robert F. Kennedy Jr. varuje, že tyto satelity samy dokážou monitorovat každý kousek Země 24 hodin denně. Tomuto totalitnímu sledovacímu režimu nelze uniknout.

 

Globalista 👺 Bill Gates se zabývá mnoha obory. Ať už jde o experimentální „vakcíny,“ minijaderné elektrárny, které šetří klima, umělé maso nebo digitální sledování světové populace, 👺 Gates je vždy v popředí.

 

Robert F. Kennedy Jr. oznámil začátkem tohoto roku, že Gatesova společnost umístila na nízkou oběžnou dráhu asi 61 000 satelitů, které mohou „monitorovat každý čtvereční palec Země 24 hodin denně.“

Vyhnout se tomuto druhu kontroly a žít svobodný život je nemožné, varuje Kennedy. S těmito mechanismy by 👺 Gates & Co. nastolili totalitní režim, který nikdy v historii lidstva neexistoval.

 

Ještě v srpnu 2020 americký mainstream oznámil, 👺 že Gates investoval přes 85 milionů dolarů do Kymeta, společnosti, která vyvíjí satelitní antény a služby, aby přinesly konektivitu jakémukoli vozidlu nebo lodi (zde a zde).

 

Bylo také hlášeno, že několik významných společností vyvíjí satelitní programy na nízké oběžné dráze Země (LEO) – včetně Amazonu, který v tomto okamžiku již obdržel souhlas Federální komunikační komise (FCC) ke spuštění satelitní sítě poskytující vysokorychlostní širokopásmové připojení jako součást projektu, který obdržel Kuiper.

 

Dalšími známými hráči v této době jsou SpaceX Elona Muska, který zakládal svou internetovou službu Starlink, či silně financovaná společnost OneWeb, která se s podporou britské vlády dokázala zachránit před bankrotem.

 

MNOHO LIDÍ SI TO NEUVĚDOMUJE, ALE 👺 GATES & CO. SE ZJEVNĚ SNAŽÍ PROMĚNIT ZEMI VE VĚZEŇSKOU PLANETU

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/spolecnost-billa-gatese-umistila-na-obeznou-drahu-zeme-61-000-satelitu/

 

 

 

📌🍌💰💵14. září 2024: 🟥BERLÍN MUSÍ ZAPLATIT VÍCE NEŽ 300 000 EUR KLIMATICKÝM EXTREMISTŮM ZA TO, ŽE SI POLICIE ÚČTOVALA POPLATKY ZA ZÁKROKY:

 

👉Klimatičtí extremisté během svých akcí způsobili mnoha lidem problémy, když se kvůli nim nedostali včas do cíle své cesty. Mnoho lidí nepřijelo včas do práce, školy, na pohřeb, k lékaři či na spoj, kterým měli odjet na služební cestu nebo dovolenou. 🏖🏝

 

👉V Berlíně pak zaznamenali mnoho případů, kdy klimatičtí extremisté zablokovali sanitky a jedna žena dokonce v důsledku blokády přišla o život.

 

👉Klimatičtí extremisté jsou pak zcela jistě zátěží i pro policii, která se jim musí věnovat (a mezitím unikají další zločinci) a zadarmo jistě není ani odlepování klimatických „nálepek“ ze silnic.

 

👉Právě tyto zákroky, jejichž cílem bylo odstranit extremisty ze silnic, si policie účtovala. Tučná konta klimaalarmistů z Poslední generace, bohatě naplněná díky různým celebritám či firmám, které je dlouhodobě podporují, to jistě příliš nepoškodilo.

Přesto policii za účtování těchto zákroků klimaalarmisté zažalovali – a v zeleném progresivistickém Berlíně byli úspěšní…

 

👉Vrchní správní soud v Berlíně rozhodl, že berlínská policie nesprávně vybírala poplatky za odstranění klimatických radikálů „Poslední generace“ z ulic. Soudci v úterý zamítli odvolání spolkové země Berlín proti rozhodnutí ze září 2023, uvádí Die Welt.

 

👉V souladu s tím musí policie nyní vrátit výzvy k zaplacení poplatku ve výši 241 eur. 🟥ROZHODNUTÍ JE JIŽ KONEČNÉ.

 

👉Berlínská policie vydala „Poslední generaci“ asi 1 300 takových výzev k proplacení poplatku za to, že policisté odlepovali klimaalarmisty ze silnice. Pokud by byly všechny nezákonné, musel by stát Berlín takzvaným „klimatickým lepidlům vrátit částku 313 300 eur.“

 

👉Lilly Schubertová z levicově extremistického sdružení „Podpora aktivní občanské společnosti“ (RAZ) je o tom přesvědčena.

 

👉 „Již v rozhodnutí ze září 2023 bylo argumentováno, že výběr nákladů nebyl založen na vhodném právním základě,“ cituje ji deník Die Welt. Rozhodnutí je precedentem, který lze nyní uplatnit v celém Berlíně.

 

🟥RAZ OČEKÁVÁ NAVRÁCENÍ POPLATKŮ VE VÝŠI VÍCE NEŽ 300 000 EUR.

 

👉V mnoha případech bylo 241 eur na poplatcích pokryto „Poslední generací.“ Prostředky opět pocházejí z darů. Námitka jednotlivých pouličních nálepek by podle Schuberta neměla mít odkladný účinek.

 

👉Spolek proto zorganizoval správní žalobu, která byla dovedena až k Vrchnímu zemskému soudu. V souvislosti s „Poslední generací“ se pravidelně konají soudní jednání o tom, zda lze lepení považovat za odpor vůči strážcům zákona. Soudy v této věci se liší.

Podle Schubertové je taková forma protestu vhodná.

 

👉 „Plošný trest za formu protestu a shromažďování účtováním nákladů ze strany státu Berlín však vhodný není. To z toho dělá otázku peněz, zda si lidé mohou dovolit využívat svých základních práv,“ prohlásila.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/berlin-musi-zaplatit-vice-nez-300-000-eur-klimatickym-extremistum-za-to-ze-si-policie-uctovala-poplatky-za-zakroky/

 

 

📌14. září 2024: 👺OSN POŽADUJE 308 MILIARD DOLARŮ ROČNĚ OD BOHATÝCH NÁRODŮ DO KLIMATICKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PRO CELÝ ROZVOJOVÝ SVĚT:

 

🟥ABY BYLO JASNO, TAK MEZI „BOHATÉ“ NÁRODY SE TAK NĚJAK AUTOMATICKY ŘADÍ TAKÉ CELÁ EU, TAKŽE I Z VAŠICH DANÍ POPUTUJÍ PENÍZE NA TENTO ÚČEL.

 

👉 Evropa tak má být ničena na jedné straně Green Dealem a na té druhé utrácením za nesmyslné klimatické projekty, o které navíc

většina rozvojových zemí ani příliš nestojí, protože již tak mizernou situaci často zhoršují.

 

👉 Nemalá část peněz pak – tak jak je to v případě rozvojových projektů obvyklé – poputuje na konta tamních papalášů a organizátorů pomoci – tedy různých evropských či amerických neziskovek.

 

👉 Země s nízkými příjmy podle OSN potřebují na plnění klimatických cílů dalších 308,5 miliardy dolarů ročně… K dosažení tohoto cíle bude zapotřebí mezinárodní podpora.

 

👉 Sociální ochrana je nezbytná pro ochranu lidí před šoky, ale polovina světa je bez jakéhokoli pojištění, včetně více než 90 procent lidí žijících v klimaticky zranitelných zemích, uvádí nová zpráva zveřejněná ve čtvrtek Mezinárodní organizací práce (ILO).

 

👉 Přibližně 50 procent z nás má přístup alespoň k jedné dávce sociální ochrany – ale 3,8 miliardy lidí postrádá jakýkoli druh záchranné sítě, včetně 1,8 miliardy dětí na celém světě, podle Světové zprávy o sociální ochraně 2024-26: Univerzální sociální ochrana pro klimatická opatření a spravedlivý přechod.

 

👉 „Změna klimatu nezná hranice a my nemůžeme postavit zeď, abychom krizi zabránili,“ řekl Gilbert Houngbo, generální ředitel MOP.

Klimatická krize se týká nás všech a představuje jedinou, nejvážnější hrozbu pro sociální spravedlnost dneška.“

 

👉 Zjištění ukázala, že vlády nedokážou plně využít silný potenciál sociální ochrany k tomu, aby čelily dopadům klimatické krize a podpořily spravedlivý přechod k zelenější budoucnosti.

 

👉 Nízkopříjmové země, včetně klimaticky nejzranitelnějších států, potřebují dalších 308,5 miliardy dolarů ročně, tedy 52,3% svého HDP, aby si zajistily alespoň základní pokrytí, a k dosažení tohoto cíle bude zapotřebí mezinárodní podpora.

 

👉 Zpráva také doporučuje upřednostnit investice do sociální ochrany, včetně vnější podpory zemí s omezeným fiskálním prostorem.

 

👉 I kdyby byly tyto peníze nějakým způsobem shromážděny, neposkytly by zamýšleným příjemcům vůbec žádný užitek. Následující text je od keňského odborníka na ekonomii Jamese Shikwatiho: „Proboha, prosím, zastavte tu pomoc!“

 

👉 Keňský ekonomický expert James Shikwati (35) říká, že pomoc Africe přináší více škody než užitku. Zanícený zastánce globalizace hovořil se Spiegelem o katastrofálních dopadech západní rozvojové politiky v Africe, zkorumpovaných vládcích a tendenci zveličovat problém AIDS.

 

SPIEGEL: Pane Shikwati, summit G8 v Gleneagles se chystá posílit rozvojovou pomoc pro Afriku…

Shikwati: … proboha, prosím, přestaňte.

Shikwati: Takové záměry poškozují náš kontinent posledních 40 let. Pokud průmyslové národy opravdu chtějí pomoci Afričanům, měly by konečně ukončit tuto strašlivou pomoc.

Země, na které jste vynaložili nejvíce rozvojové pomoci, jsou na tom také nejhůře.

 

SPIEGEL: Navzdory miliardám, které do Afriky proudí, zůstává kontinent chudý.

 

Shikwati: Z peněz pomoci je financována obrovská byrokracie, je podporována korupce a samolibost, Afričané jsou učeni, aby byli žebráky a nebyli nezávislí.

 

Rozvojová pomoc navíc všude na světě oslabuje místní trhy a tlumí podnikatelského ducha, který tak zoufale potřebujeme. Jakkoli to může znít absurdně, rozvojová pomoc je jednou z příčin afrických problémů.

 

Pokud by Západ tyto platby zrušil, normální Afričané by si toho ani nevšimli. Pouze funkcionáři by byli těžce zasaženi. Což je důvod, proč tvrdí, že svět by se bez této rozvojové pomoci přestal otáčet.

 

SPIEGEL: Po druhé světové válce se Německu podařilo postavit se na nohy jen díky tomu, že Američané nalili do země peníze prostřednictvím Marshallova plánu. Nedalo by se to kvalifikovat jako úspěšná rozvojová pomoc?

 

Shikwati: V případě Německa musela být opravena pouze zničená infrastruktura. Navzdory hospodářské krizi Výmarské republiky bylo Německo před válkou vysoce průmyslovou zemí.

 

Škody způsobené tsunami v Thajsku lze také napravit s trochou peněz a trochou pomoci při obnově.

 

Afrika však musí učinit první kroky k modernitě sama. Musí dojít ke změně mentality. Musíme se přestat vnímat jako žebráci.

 

V dnešní době se Afričané vnímají pouze jako oběti. Na druhou stranu si Afričana nikdo nedokáže představit jako obchodníka. Aby se změnila současná situace, bylo by užitečné, kdyby se humanitární organizace stáhly.

 

Podle Shikiwatiho tedy veškerá pomoc, kterou lidé ze Západu poskytují, ve skutečnosti věci zhoršuje tím, že udržuje a zhoršuje ekonomickou dysfunkci, která vedla k tomuto hladovění.

 

Jediná věc, kterou můžeme udělat, aby se věci v chudých zemích zlepšily, je nechat je, aby si tyto země samy vyřešily svůj vlastní nepořádek, aby se mohly naučit, jak prosperovat, stejně jako se naši předkové naučili, jak vytvářet prosperitu, kterou nám odkázali…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/osn-pozaduje-308-miliard-dolaru-rocne-od-bohatych-narodu-do-klimatickeho-socialniho-fondu-pro-cely-rozvojovy-svet/

 

 

📌14. září 2024: 🇷🇺 NA VÝSTAVĚ V ROSTOVĚ NA DONU BYLA PŘEDSTAVENA TROFEJNÍ TECHNIKA Z EVROPY, SPOJENÝCH STÁTŮ A UKRAJINY

https://t.me/to_je_nas_svet/29064

 

 

📌14. září 2024: 🇷🇺 14. ZÁŘÍ BYLO VRÁCENO 103 RUSKÝCH VOJÁKŮ ZAJATÝCH V KURSKÉ OBLASTI – RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY.

Na oplátku bylo předáno 103 zajatců AFU

https://t.me/to_je_nas_svet/29065

 

 

📌14. září 2024: ♨️ PROHLÁŠENÍ NÁMĚSTKA RUSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ NA OKRAJ MEDIÁLNÍHO SUMMITU BRICS:

▪️ Rusko bude na zrušení amerického a britského zákazu odpalování raket dlouhého doletu na území Ruské federace reagovat tak, „aby nebyli překvapeni“.

▪️ Rusko nevylučuje, že přestane dodávat titan a uran do USA, Moskva bude v této věci tvrdá.

▪️ V případě rozmístění amerických raket středního doletu v Japonsku obdrží USA od Ruska komplexní vojensko-technickou odpověď.

▪️ Spolupráce mezi Ruskem a Íránem nemá vliv na bezpečnost třetích zemí, ale není věcí USA strkat nos do cizích vztahů.

▪️ Moskva neustále dává Washingtonu všechny potřebné signály, aby situace nepřerostla v nekontrolovatelnou krizi.

▪️ Svou účast na summitu BRICS v Kazani již potvrdilo více než 20 lídrů a jejich počet stále roste.

https://t.me/to_je_nas_svet/29066

 

 

📌14. září 2024: 🇺🇸 PENTAGON UZNÁVÁ BEZMOCNOST ZÁPADNÍCH ZBRANÍ PROTI RUSKU.

MLUVČÍ PENTAGONU PATRICK RYDER:

Neexistuje jediný prostředek, žádná stříbrná kulka, která by pomohla Ukrajině uspět.

Již dříve americký ministr obrany Lloyd Austin prohlásil, že nevěří, že by povolení amerických zbraní zasáhnout hluboko v Rusku pomohlo Ukrajině.

https://t.me/to_je_nas_svet/29068

 

 

📌 🌊💦⛈14. září 2024, 11:12: ON-LINE: OPAVĚ HROZÍ VÍCE NEŽ STOLETÁ VODA A EVAKUACE. NA JIHU ČECH UŽ ZASAHOVALA ARMÁDA:

 

Na dvou místech severní Moravy dosáhly toky krátce extrémního povodňového stupně. Šlo o řeku Opavu v Karlovicích a Černou Opavu v Mnichově na Bruntálsku. Hejtmani Moravskoslezského a Olomouckého kraje vyhlásili stav nebezpečí. Obyvatelé opavských částí Držkovice, Vávrovice, Palhanec a Kateřinky se mají připravit na možnou evakuaci.

 

Hrozí více než stoletá voda. Armáda má složky v pohotovosti, vojáci zatím zasahovali pouze ve Strakonicích. Dění pro vás sledujeme v tomto on-line článku.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MAPA. Sledujte, kde v Česku platí stav povodňového ohrožení. Rizikových míst stále přibývá

 

PŘED „VELKOU VODOU“ NÁS VARUJÍ ZE VŠECH STRAN, ALE ZATÁHNOUT NÁS DO VÁLKY STRACH NEMAJÍ.

 

https://cnn.iprima.cz/on-line-hejtman-belica-vyhlasil-stav-nebezpeci-u-karvine-naridili-evakuaci-obce-extremni-povodnovy-stupen-447665

 

 

📌14. září 2024: ⚡️ PALESTINA VYVÍJÍ TLAK NA IZRAEL PROSTŘEDNICTVÍM OSN – BILD.

Palestina chce s pomocí nové rezoluce, která má zaznít na Valném shromáždění OSN, zvýšit tlak na Izrael a přimět jeho úřady, aby stáhly své vojáky z pásma Gazy.

Řada států požaduje, aby bylo svoláno zasedání největšího orgánu OSN, na kterém by se hlasovalo o rezoluci, jejímž cílem je vynutit si realizaci právního stanoviska Nejvyššího soudu OSN k blízkovýchodnímu konfliktu. K tomu by mohlo dojít již 17. září.

V červenci vydal Mezinárodní soudní dvůr OSN v Haagu právní stanovisko, podle kterého je okupace palestinských území nezákonná a musí co nejdříve skončit.

https://t.me/to_je_nas_svet/29070

 

 

📌14. září 2024: AKTUÁLNĚ Z KRIZOVÉHO ŠTÁBU : MINISTRYNĚ OBRANY ČERNOCHOVÁ SLÍBILA VEŠKEROU TECHNIKU K DISPOZICI.

 

Jedná se o dva vrtulníky, z nichž je jeden na údržbě a jedno obojživelné vozidlo. Vyprošťovací tanky jsou na Ukrajině, ostatní obohživelná vozidla jsou na Ukrajině, vrtulníky jsou na Ukrajině, pontonové mosty jsou na Ukrajině, transportéry jsou na Ukrajině, čluny jsou na Ukrajině. Takže ano Černochová nelhala. AČR poskytne vše co má. Jeden vrtulník, druhý možná a jedno vozidlo. Kdyby nás teď jak nás furt straší napadlo Rusko, tak to tu jen projedou a pokračují dál, AČR je armáda jako v Čerty nejsou žerty…

https://t.me/c/1586239095/79580

 

 

📌14. září 2024: PŘEDSEDA SENÁTU 👺 VYSTRČIL ZABODOVAL. AKTUÁLNĚ KYJEV:

 

Vzhledem k povodním v České republice jsem vyjednal na Ukrajině s prezidentem Zelenskym pronájem vyprošťovacích tanků, které jsme Ukrajině darovali, dvou pontonových mostů, které jsme také darovali a UKRAJINA NAVÍC NABÍZÍME PŘÍPADNOU PŮJČKU ČESKÉ REPUBLICE NA OBNOVU PO POVODNÍCH.

Děkuji prezidentu Zelenskému za solidaritu s ČR.

Ty 2 miliardy co bude stát Českou republiku za pronájem námi darovaných tanků a mostů je dobrá cena. 👹 Ovšem pak je musíme vrátit. Děkujeme tedy Ukrajině za solidaritu.

https://t.me/c/1586239095/79582

 

 

📌⛔️💉🎚️14. září 2024: „JE TO NEJVĚTŠÍ ZLOČIN PROTI LIDSKOSTI V HISTORII.“

 

Dr. Naomi Wolf o dokumentech společnosti Pfizer: „Nejdéle jsem chtěla a chtěla věřit, že to nebyla agenda depopulace, ale nakonec mě důkazy v dokumentech společnosti Pfizer přesvědčily, že to bylo přesně ono.“

 

„Jedna část dokumentů společnosti Pfizer uvádí míru spontánních potratů nebo potratů přes 80 procent.“

 

„Věděli, že to poškozuje srdce nezletilých.“

 

„Dokumenty z Bílého domu podle zákona o svobodě informací [ukazují], že v dubnu 2021 došlo k pokusu zakrýt to.

ALE TO LÉTO A PŘÍŠTÍ ROK JEN POKRAČOVALY A POVZBUZOVALY RODIČE, ABY SVÉ NEZLETILÉ OČKOVALI, I KDYŽ VĚDĚLI UBLIŽOVALI JIM NEBO JE ZABÍJELI.“

https://t.me/c/1586239095/79583

 

 

📌👧🏻👶🏼14. září 2024: DONALD TRUMP O VYSTOUPENÍCH JOE BIDENA A KAMALY HARRIS:

 

– Nechcete o tom psát, i když byste měli, protože je těžké si představit něco skandálního… Během této správy zmizelo 325 000 dětí migrantů. Tři sta dvacet pět tisíc. Vezměte největší stadion v Kalifornii, naplňte ho po okraj a postavte k němu 5 nebo 6 dalších takových stadionů. To všechno jsou pohřešované děti.

MNOZÍ JSOU MRTVÍ, JINÍ JSOU V SEXUÁLNÍM OTROCTVÍ NEBO JEN OTROCTVÍ

 

https://t.me/Nasa_Hoax_Chat/460674

 

 

📌👧🏻👶🏼14. září 2024: „NEZNÁMÝ“ MUŽ OHROŽOVAL ŠKOLAČKY V CENTRU MĚSTA ZWICKAU.

 

Skupina pěti dětí, ve věku od sedmi do osmi let – byla v úterý odpoledne na cestě z Nicolaistrasse do školní družiny, když z keře poblíž studentské koleje náhle vyskočil muž. Podle policie byl ozbrojen nožem a na dívky křičel. Poté se vrátili do budovy školy. Nikdo nebyl zraněn.

 

Děti popsaly, že pachatel byl vysoký asi 1,60 metru, měl tmavou pleť, tmavé vlasy a tmavé strniště. Na sobě měl černé kalhoty, tmavě modrou košili a tmavé boty Puma.

 

https://www.radiozwickau.de/beitrag/messer-mann-bedroht-schulmaedchen-in-zwickau-840190/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI; JEJÍ VELITELÉ NAPADLI ZELENSKÉHO STRATEGII

 

https://youtu.be/bQOgfDSO37k?si=-szzFVwdDk9djM_0

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „KYJEV PŘESTANE EXISTOVAT…“: PUTINŮV SPOJENEC DMITRIJ MEDVEDĚV VYSLOVIL VELKÝ NÁZNAK; PLÁNUJE RUSKO VELKÝ ÚTOK NA ZELENSKÉHO ZÁKLADNU?

 

https://youtu.be/SZSpvRQz-EQ?si=dwjpmDabtu7OATmA

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: OBAVY Z PUTINA? NĚMECKO SE ODMÍTÁ PŘIPOJIT K PROTI-RUSKÉMU POSUNU SPOJENCŮ V NATO (USA A BRITŮM)…

 

https://youtu.be/s7VFCxEwIzI?si=iBLsjPiCyF3X0fdl

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI; JEJÍ VELITELÉ NAPADLI ZELENSKÉHO STRATEGII

 

https://youtu.be/bQOgfDSO37k?si=tVhyc5DTpAAv9z0u

 

 

📌🟥14. září 2024, 11:47, STOLTENBERG: K UKONČENÍ KONFLIKTU NA UKRAJINĚ JE NUTNÉ OBNOVIT DIALOG S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Aby konflikt na Ukrajině skončil „v určitém okamžiku“, je nutné znovu zahájit dialog s Moskvou. Uvedl to generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru pro noviny Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

 

Zároveň připustil, že ve srovnání s rokem 2014 není „téměř žádný prostor pro rozhovor s Moskvou“.

 

Stoltenbergovy pravomoci jako generálního tajemníka aliance vyprší 1. října. Po jeho rezignaci se funkce ujme bývalý nizozemský premiér Mark Rutte.

 

V jednom rozhovoru Stoltenberg řekl, že již nechce zastávat vysokou pozici a bude žít v Oslu. Dodal, že přemýšlí o sepsání svých pamětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4142697

 

 

📌🟥14. září 2024, 14:34: PŘI ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA SHEBEKINO BYLI ZRANĚNI ČTYŘI LIDÉ:

 

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov informoval na svých sociálních sítích o čtyřech zraněných obyvatelích po útocích ozbrojených sil Ukrajiny na městskou čtvrť Šebekinskij.

 

Na silnici Shebekino-Belgorod byli po zásahu granátem zraněni dva muži a žena. Podle šéfa regionu mají muži zranění od šrapnelů v hrudníku, žena má zranění od výbuchu miny, pohmožděniny a střepiny na stehně. Jsou převezeni do nemocnice č. 2 v Belgorodu.

 

Ve vesnici Voznesenovka vletěl dron do okna soukromého domu. Žena utrpěla zranění způsobené výbuchem miny a otřes mozku. Na místě jí byla poskytnuta lékařská pomoc, hospitalizace odmítla. Okna domu jsou rozbitá a střecha je pořezaná.

 

Navíc kvůli ostřelování vzplály odpadky v lese – na místo vyrazili hasiči.

 

Informace o důsledcích se upřesňují, dodal Gladkov.

 

https://www.vesti.ru/article/4142860

 

 

📌🟥14. září 2024, 12:37, MEDVEDĚV: ZÁPAD VĚŘÍ, ŽE MOSKVA JE JEN DĚSIVÁ, KDYŽ MLUVÍ O REAKCI NA ÚDERY:

 

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv uvedl, že

Západ mylně vnímá ruské hrozby ohledně možné reakce na údery na jeho území jako prázdná slova.

 

Ve svém kanálu Telegram komentoval diskusi západních zemí o zrušení zákazu používání raket Ukrajinou k úderům hluboko na území Ruské federace a možnou reakci Moskvy na takové rozhodnutí.

 

Medveděv poznamenal, že západní lídři se domnívají, že Rusko pouze vyhrožuje a zastrašuje použitím zbraní hromadného ničení, ale tuto hranici nepřekročí. Podle něj „nikdo ve skutečnosti nepotřebuje jaderný konflikt“, i když existují formální předpoklady pro použití takových zbraní, které odpovídají ruské doktríně jaderného odstrašení.

 

„Ale Rusko ukazuje trpělivost. Koneckonců je zřejmé, že jaderná reakce je extrémně obtížné rozhodnutí s nevratnými důsledky,“ napsal místopředseda Rady bezpečnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4142756

 

 

📌🟥14. září 2024, 12:03, MINISTERSTVO OBRANY: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY OSVOBODILY VESNICI ŽELOANNOYE JAKO PRVNÍ V DLR:

 

Jednotky „jižního“ uskupení vojsk osvobodily osadu Želoannoye Pervoje v Doněcké lidové republice.

Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany. Podle vojenského oddělení ztratil nepřítel v tomto směru během dne až 715 ozbrojenců.

 

Síly ozbrojených sil RF také odrazily dva protiútoky útočných skupin kyjevského režimu. Kromě toho byly zničeny čtyři nepřátelské muniční sklady, pět vozidel, americká houfnice M777 a britská houfnice FH-70.

 

https://www.vesti.ru/article/4142703

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:50: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: POSÁDKA SU-34 RUSKÝCH LETECKÝCH SIL ROZBILA POZICE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Posádka ruského stíhacího bombardéru Su-34 zaútočila na pozice Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) v Kurské oblasti. Videozáznam atentátníku byl distribuován Ministerstvem obrany Ruské federace.

 

V důsledku toho byla zničena nejen nepřátelská technika, ale také ukrajinští ozbrojenci v pohraniční oblasti Kursk. „Úkol je splněn. Cíle byly zasaženy,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Dříve posádka stíhačky Su-34 zasáhla pomocí leteckých pum shluk ukrajinských vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4142973

 

 

📌🟥14. září 2024, 13:19, RJABKOV: MOSKVA BUDE REAGOVAT NA ÚDERY HLUBOKO V RUSKÉ FEDERACI, ABY TO NEVYPADALO JAKO MÁLO:

 

Rusko bude reagovat na údery hluboko na svém území, „aby to nevypadalo málo,“ řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

 

Kyjev podle něj dostal všechna povolení k použití zbraní dlouhého doletu proti Rusku. Spojené státy a jejich spojenci „podceňují míru nebezpečí hry, kterou nadále hrají,“ zdůraznil Rjabkov.

 

„Budeme reagovat tak, aby se to nezdálo málo,“ řekl náměstek ministra.

 

Rjabkov již dříve řekl, že ruské signály západním zemím o hrozbě eskalace nemají žádný účinek. Z tohoto důvodu je podle něj třeba změnit povahu signálů.

 

https://www.vesti.ru/article/4142740

 

 

📌🟥14. září 2024, 14:55, REUTERS: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY CHTĚJÍ ZASÁHNOUT SKLADY POHONNÝCH HMOT A ZBRANÍ, ZÁKLADNY RUSKÝCH JEDNOTEK:

 

Kyjev předal Washingtonu a Londýnu seznam potenciálních cílů v Rusku, které se chystá zasáhnout zbraněmi dlouhého doletu. Zahrnuje místa soustředění vojsk, velitelská stanoviště, ale i sklady pohonných hmot a zbraní.

 

Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje. Podle agentury Pentagon Kyjevu vysvětlil, že jím navržený plán na útoky na cíle dlouhého doletu raketami ATACMS nebude fungovat, načež si ozbrojené síly Ukrajiny vybraly jiné cíle.

 

Dne 12. září navštívil Kyjev americký ministr zahraničí Anthony Blinken. Podle ABC předal Volodymyr Zelenskyj americkému diplomatovi dokument, který upřesňoval scénář možného použití raket dlouhého doletu Ukrajinou a „seznam pravděpodobných cílů“.

 

https://www.vesti.ru/article/4142933

 

 

📌🟥14. září 2024, 17:53: PREZIDENT BRAZÍLIE PŘIJEDE NA SUMMIT BRICS V KAZANI:

 

Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva se v říjnu zúčastní nadcházejícího summitu BRICS v Kazani. Oznámil to brazilský velvyslanec v Ruské federaci Rodrigo de Lima Baena Soares.

 

„Ano, schůzky se zúčastní,“ řekl velvyslanec agentuře RIA Novosti.

 

Na začátku září běloruský prezident Alexandr Lukašenko oznámil, že se plánuje setkat se svým brazilským protějškem na summitu BRICS v Kazani.

 

Čínský ministr zahraničí Wang I na setkání s ruským vůdcem Vladimirem Putinem dříve řekl, že čínský prezident Si Ťin-pching přijede na summit do Kazaně.

 

Rusko bude v roce 2024 předsedat BRICS. Summit asociace se bude konat v Kazani od 22. do 24. října.

 

https://www.vesti.ru/article/4143057

 

 

📌🟥14. září 2024, 17:34: ÍRÁN VYPUSTIL NA OBĚŽNOU DRÁHU VÝZKUMNÝ SATELIT CHAMRAN 1:

 

Islámská republika Írán úspěšně vypustila do vesmíru výzkumný satelit Chamran 1. Zařízení bylo vypuštěno na oběžnou dráhu Země nosnou raketou Qaem-100 na tuhé palivo.

 

V současné době je 60kilogramová družice ve výšce 550 kilometrů od povrchu nebeského tělesa. Chamran 1 již vyslal na Zemi první signály.

 

„Během letu plánují íránští specialisté otestovat hardwarové a softwarové systémy technologie orbitálního manévrování,“ uvádí publikace.

 

Zpravodajská agentura IRNA dodala, že nosná raketa a samotný satelit byly navrženy a sestaveny národními společnostmi s podporou důstojníků leteckého inženýrství Islámských revolučních gard.

 

https://www.vesti.ru/article/4143004

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:43: LITVA A POLSKO ČEKAJÍ NA SOUHLAS SPOJENÝCH STÁTŮ S VYTVOŘENÍM MUNIČNÍHO CENTRA PRO HIMARS:

 

Litva oznámila pokračování prací na projektu muničního centra pro HIMARS. Podle ministra národní obrany republiky Varšava nyní o této otázce aktivně diskutuje s Washingtonem.

 

„Než Polsko a Spojené státy podniknou konkrétní kroky, musí v této otázce dosáhnout dohody. A teprve poté budeme jednat,“ řekl Laurynas Kaščiūnas.

 

Dodal, že Vilnius očekává, že v příštím roce obdrží souhlas Američanů s vytvořením regionálního logistického centra.

 

Podle zpravodajského kanálu TVP Info si Polsko objednalo více než 500 sad HIMARS ze Spojených států. Litva podepsala kontrakt v hodnotě 495 milionů dolarů na dodávku osmi systémů.

 

První MLRS by měli Američané do republiky převést v roce 2025.

 

https://www.vesti.ru/article/4142963

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:22, RUSKÁ AMBASÁDA: 34 BRITŮ MÁ ZÁJEM PŘESTĚHOVAT SE DO RUSKA:

 

Od 19. srpna obdrželo ruské velvyslanectví v Londýně 34 žádostí od britských občanů, kteří mají zájem přestěhovat se do Ruska.

 

Ptají se zejména, jak získat povolení k přechodnému pobytu v Ruské federaci.

 

Zájem projevují nejen Britové, ale i občané jiných zemí, dodala ruská diplomatická mise.

 

Připomeňme, že 19. srpna Vladimir Putin podepsal dekret o pomoci při přesídlování občanů zemí, kde je implantován destruktivní neoliberalismus, který je v rozporu s tradičními hodnotami.

 

Z dokumentu vyplývá, že cizinci mohou žádat o povolení k přechodnému pobytu bez předložení dokladů o znalosti ruského jazyka, historii Ruské federace a základech legislativy.

 

https://www.vesti.ru/article/4142943

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:22, NYT: BIDEN SE OBÁVÁ MEZINÁRODNÍHO KONFLIKTU PO VYŘEŠENÍ ÚDERŮ NA RUSKO:

 

Americký prezident Joe Biden se obává, že pokud Kyjev dostane povolení udeřit zbraněmi dlouhého doletu západní výroby na území Ruské federace, mohl by začít nebezpečný a rozsáhlý konflikt. Píše o tom New York Times.

 

„Diskuse prezidenta Bidena s britským premiérem Keirem Starmerem o tom, zda umožnit Ukrajině zaútočit na Rusko pomocí západních zbraní dlouhého doletu, jsou dalším důkazem, že prezident zůstává hluboce ostražitý před rozpoutáním nebezpečného a rozsáhlého konfliktu,“ uvádí deník.

 

V materiálu se navíc uvádí, že Bidenovo rozhodnutí o ukrajinských úderech západními zbraněmi „se může ukázat jako důležitější“ než jeho předchozí ústupky. Mluvíme zejména o tom, že otázka zrušení omezení používání zbraní dlouhého doletu Ukrajinou k úderům proti cílům umístěným hluboko na ruském území se stala vzácným předmětem neshod mezi americkými a britskými představiteli.

 

https://www.vesti.ru/article/4142882

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:15: MINISTERSTVO OBRANY UKÁZALO VIDEO S PROPUŠTĚNÝMI VĚZNI, JSOU V BĚLORUSKU:

 

Ruské ministerstvo obrany informovalo o poloze vojáků propuštěných z ukrajinského zajetí. Podle agentury jsou bojovníci nyní na území Běloruska.

 

Je jim poskytována veškerá potřebná psychologická a lékařská pomoc. Zároveň má každý voják možnost telefonovat s příbuznými a přáteli.

 

„Zprostředkovatelské úsilí při námitce ruských vojáků ze zajetí poskytly Spojené arabské emiráty,“ připomnělo ministerstvo obrany.

 

V blízké budoucnosti budou stíhačky dodány do Ruska. Každý podstoupí léčbu a rehabilitaci v institucích ministerstva obrany.

 

Celkem bylo ze zajetí zachráněno 103 vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4142862

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:32, LE MONDE: PAŘÍŽ VYSLECHLA MOSKVU A CHCE SE VYHNOUT NOVÉ SVĚTOVÉ VÁLCE:

 

Francouzské vedení slyšelo slova Vladimira Putina o nevyhnutelné eskalaci konfliktu, pokud se ozbrojené síly Ukrajiny pokusí udeřit hluboko na území Ruské federace, píše Le Monde s odvoláním na své vlastní zdroje.

 

„Musíme udělat vše možné, abychom se vyhnuli třetí světové válce,“ řekl zdroj.

 

Vyzval také, aby se nezapomínalo, že ruská armáda může zvýšit rozsah nepřátelských akcí.

 

Novináři zároveň připomínají, že oficiální Paříž nedala povolení k úderům hluboko do Ruské federace, ačkoli francouzský vůdce Emmanuel Macron mohl o tomto tématu diskutovat s hlavou kyjevského režimu Volodymyrem Zelenským.

 

Vladimir Putin již dříve varoval, že pokusy o úder západními zbraněmi hluboko na území Ruské federace by znamenaly přímou účast zemí NATO v konfliktu. To znamená, že rozpoutají válku s Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4142961

 

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:33: LODĚ SEVERNÍ FLOTILY NA CVIČENÍ OKEAN-2024 ZASÁHLY NEPŘÁTELSKOU PONORKU „ODPOVĚDÍ„:

 

Lodní skupina Severní flotily (Severní flotila) v rámci strategického velitelského a štábního cvičení „Ocean-2024″ nacvičovala střelbu na podvodní cíl. Fregata Admirál flotily Kasatonov, která je součástí skupiny, provedla elektronický start raketového systému Otvet, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Poznamenali, že skupina lodí zahrnovala také velkou protiponorkovou loď Alexandr Levčenko a malou raketovou loď Sněžnogorsk.

 

„V závěrečné fázi cvičení prováděly posádky protiponorkových lodí bojová cvičení s použitím protiponorkových zbraní – střelbu na simulovaný podvodní cíl z raketometů RBU-6000,“ uvedlo ministerstvo. „Posádka fregaty Admirál flotily Kasatonov použila protiponorkový raketový komplet Otvet elektronickým odpalem.“

 

Cvičení Ocean-2024 začalo v úterý 10. září a potrvá do 16. září včetně. Jak uvádí Ministerstvo obrany Ruské federace, budou se konat v Tichém a Severním ledovém oceánu, Baltském, Kaspickém a Středozemním moři. Do manévrů je zapojeno více než 400 lodí, ponorek a podpůrných plavidel, stejně jako asi 120 letadel a vrtulníků námořního letectva.

 

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že cvičení Ocean-2024 prověří klíčové body bojové připravenosti velitelských a kontrolních orgánů, jednotek a formací námořnictva a leteckých sil země.

 

https://www.vesti.ru/article/4142960

 

 

📌🟥14. září 2024:💥 UKRAJINCI SE OBÁVAJÍ TRUMPOVA VOLEBNÍHO VÍTĚZSTVÍ – THE WASHINGTON POST

 

Analytik listu Fareed Zakaria po cestě do Kyjeva zaznamenal rostoucí obavy Ukrajinců z možného vítězství republikána v amerických volbách. Kromě toho podle něj operace AFU v Kurské oblasti vyvolává stále více otázek ohledně velení.

 

„Nechci přehánět ani vykreslovat příliš chmurný obraz, ale nyní došlo k poznání, že invaze do Kurské oblasti zásadně nezměnila základní dynamiku války. Ve skutečnosti se nyní mnozí ptají, zda to nebyla chyba,“ poznamenal ve svém článku.

Připomeňme, že Trump slibuje, že v případě svého vítězství ukončí již tak pravidelně klesající podporu Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/29075

 

 

📌🟥14. září 2024: NĚMECKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ TRUMPOVI:

 

Ať se vám to líbí nebo ne: Německý energetický systém je plně funkční s více než 50 % obnovitelných zdrojů. A zavíráme – ne stavíme – uhelné a jaderné elektrárny. Uhlí bude mimo síť nejpozději do roku 2038. PS: Kočky a psy také nejíme.

 

https://x.com/germanydiplo/status/1833808396618764327?s=46&t=lgnmwmEE0WlGNWEFEl0tzA

 

 

📌🟥14. září 2024: GEOLOG PROF. IAN PLIMER: „JAKMILE VÁM NĚKDO ŘEKNE, ŽE SE ZEMĚ OTEPLUJE, ODPOVĚZTE MU: ODKDY?

 

„Za posledních 4000 let jsme se ochladili. Záleží jen na tom, kdy začnete měřit.“

 

„Pokud vezmete měření ze středověkého oteplování, od té doby jsme se ochladili asi o pět stupňů. Pokud vezmete měření z římského oteplení, ochladili jsme se asi o pět stupňů.“

https://t.me/c/1586239095/79589

 

 

📌🟥14. září 2024: PUTIN CHCE DÁL DODÁVAT PLYN – BRUSEL CHCE ZAVŘÍT KOHOUTEK

 

👉Ruský plyn nadále proudí zejména do zemí bez přístupu k moři i po začátku války; z ropovodu přes Ukrajinu. To už EU nepotřebuje, říká Brusel.

 

Evropská komise znovu vyzývá k ukončení tranzitu plynu z Ruska přes Ukrajinu do Evropy.

 

👉 „EU je připravena žít bez zbývajícího ruského zemního plynu dodávaného přes ukrajinskou tranzitní trasu,“ řekla v Bruselu eurokomisařka pro energetiku Kadri Simsonová. Několik měsíců jsme se připravovali na zastavení toku plynu a našli jsme alternativní způsoby dopravy.

 

👉Smlouva o tranzitu ruského plynu přes Ukrajinu do Evropy mezi státními společnostmi Gazprom a Naftogaz končí 31. prosince 2024.

 

👉Navzdory válce na Ukrajině, která začala před více než dvěma lety, byla dosud splněna, a to i na naléhání evropských sousedů Ukrajiny, zejména Maďarska. Také Rakousko získává přes tuto trasu ještě velké množství plynu z Ruska.

 

🟥RUSKÝ PLYN ZATÍM PROUDÍ DO EVROPY:

 

👉Členské státy a jejich společnosti, které stále nakupují plyn z Ruska, dostaly dva roky navíc ve srovnání s jinými společnostmi, kterým Rusko již v roce 2022 nařídilo zastavit dodávky plynu, řekl Simson při prezentaci zprávy o stavu energetické unie. „Není třeba hledat nové způsoby, jak prodloužit obchodování s Gazpromem.“

 

👉Místo nových cest pro ruský plyn je třeba hledat alternativní dodávky. Společné nákupy plynu v EU, nástroj vytvořený v rámci krize, jsou dobrým způsobem, jak tyto dodatečné dodávky nabídnout i vnitrozemským zemím– zemím bez mořského pobřeží, a tedy námořním přístavům.

 

🟥PUTIN CHCE POKRAČOVAT V DODÁVKÁCH PLYNU DO EVROPY:

 

👉Kyjev naposledy potvrdil konec tranzitu. Ukrajina chce tranzit ukončit, tvrdí se. Země uzavřela jako tranzitní země smlouvy, které platí do 1. ledna 2025 a které země nemůže jednostranně vypovědět. Dodal, že je ochoten dodávat plyn ze zemí střední Asie nebo Ázerbájdžánu do Evropy.

 

👉Ruský prezident Vladimir Putin nedávno potvrdil ochotu Moskvy pokračovat v tranzitu ruského plynu přes Ukrajinu do Evropy.

 

🟥ZÁSOBNÍK PLYNU NA ZIMU DOSTATEČNĚ NAPLNĚN:

 

👉Celkově činil podíl ruského plynu na dovozu do EU v červnu 2024 18 procent, vyplývá ze zprávy. V roce 2021, před začátkem ukrajinské války, to bylo 45 procent. Kromě tranzitu přes Ukrajinu se do EU dostane buď plynovodem přes Turecko, nebo po moři ve formě zkapalněného zemního plynu (LNG).

 

👉V roce 2023 byly hlavními dodavateli plynu do EU Norsko a Spojené státy, následované Ruskem. Dalšími dodavateli byly země severní Afriky, Velká Británie a Katar.

 

👉Podle nejnovějších údajů bruselského think-tanku Bruegel dovezly země EU poprvé za téměř dva roky opět více plynu z Ruska než z USA. Od dubna do června čerpala EU z Ruska 12,7 miliardy metrů krychlových a ze Spojených států 12,3 miliardy metrů krychlových.

Ve srovnání s prvním čtvrtletím roku 2024 se dodávky z Ruska mírně snížily, ale z USA klesly více.

 

👉Evropské zásobníky plynu jsou podle Komise již na zimu dostatečně zaplněny: Cíle 90% náplně do zásobníků k 1. listopadu bylo dosaženo již 19. srpna, uvedl úřad.

 

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/putin-will-weiter-gas-liefern-bruessel-will-hahn-zudrehen-a4863701.html

 

 

📌🟥14. září 2024: KIM SLIBUJE ŠOJGU DALŠÍ SPOLUPRÁCI:

 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přislíbil větší spolupráci ruskému tajemníkovi Rady bezpečnosti Sergeji Šojgu, uvedla tisková agentura KCNA. Oba si vyměnili nápady během Šojgu návštěvy v Pchjongčchangu. Byl nalezen „uspokojivý konsenzus“ v otázkách, jako je větší spolupráce „k obraně vzájemných bezpečnostních zájmů“.

 

Kim poznamenal, že vztahy mezi oběma zeměmi se „energicky“ rozvíjejí v různých oblastech, včetně politiky, ekonomiky a kultury, v souladu s dohodou uzavřenou v červnu. Uvedl, že vláda jeho země bude i nadále pokračovat v komplexním strategickém partnerství s Ruskem.

https://t.me/c/1586239095/79591

https://t.me/c/1586239095/79592

https://t.me/c/1586239095/79593

https://t.me/c/1586239095/79594

 

 

📌🟥14. září 2024: ŠKAREDA KOMUNISTICKA ČÍNA ÚSPĚŠNĚ OTESTOVALA NOVÝ ULTRAVYSOKORYCHLOSTNÍ MAGLEV VLAK, KTERÝ DOKÁŽE DOSÁHNOUT RYCHLOSTI AŽ 621 MIL ZA HODINU NEBO (1 000 KM/H).

https://t.me/c/1586239095/79596

 

 

📌🟥14. září 2024: BILD: NYNÍ SE FEDERÁLNÍ TANKY VALÍ DO ZAPLAVENÝCH OBLASTÍ:

 

Pozn. Tanky Bundeswehru?

Proč ne THW?

Co se to vlastně děje?

Mohli objevit něco, co by nikdo neměl vidět?

 

Bundeswehr byl naposledy nasazen při povodních v údolí Ahr.

 

Víme, že tam byla nasazena pouze policie a Bundeswehr, protože určité věci měly být zakryty, například 600 dětských mrtvol.

https://t.me/c/1586239095/79601

 

🟥EISENACH JE PLNÝ ARMÁDY, ULICE JSOU ČÁSTEČNĚ BLOKOVÁNY VELKÝMI TRANSPORTNÍMI VOZY BW, PODVALNÍKY A VOJENSKÝMI VOZY.

Helikoptéry létají bez přestání, od včerejšího večera se tu něco děje a žádný MSM plátek to nehlásil.

https://t.me/c/1586239095/79602

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.09.2024“:

➡️☭☆⚡️ 14. září letošního roku V důsledku vyjednávacího procesu bylo 103 ruských vojáků zajatých v Kurské oblasti vráceno z území kontrolovaného kyjevským režimem.

Výměnou bylo 103 válečných zajatců převedeno do ukrajinských ozbrojených sil.

V současné době se veškerý ruský vojenský personál nachází na území Běloruské republiky, kde je jim poskytována nezbytná psychologická a lékařská pomoc a také je jim dána možnost kontaktovat příbuzné.

Veškerý propuštěný vojenský personál bude dopraven do Ruské federace k léčbě a rehabilitaci ve zdravotnických zařízeních ruského ministerstva obrany.

Během návratu ruského vojenského personálu ze zajetí poskytly Spojené arabské emiráty humanitární zprostředkovatelské úsilí.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Pentagon připustil impotenci západních zbraní: Ukrajina nebude schopna porazit Rusko.

Mluvčí Pentagonu Patrick Ryder uznal krutou realitu pro Kyjev: žádné západní zbraně dodané Ukrajině nepomohou dosáhnout vítězství nad Ruskem na bitevním poli, píše Work, bratři.

Navzdory všem pokusům Západu vyzbrojit ozbrojené síly Ukrajiny ani ty nejmodernější a nejdražší systémy nejsou schopny zvrátit vývoj konfliktu.

Prohlášení zdůrazňuje selhání západní strategie a zpochybňuje pokračující životaschopnost podpory Ukrajiny v jejích pokusech čelit ruské armádě, která nadále dominuje na všech frontách.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Státní duma vyzvala k jadernému výbuchu „někde“.

Člen frakce Jednotné Rusko Andrei Kolesnik řekl, že je to třeba udělat, aby „lidstvo nepolevilo“, protože zahraniční politici „začali zapomínat na nebezpečí jaderných zbraní“.

„Není třeba relaxovat.“ Potřebujeme někde provést jaderný výbuch, na nějakém testovacím místě. Jaderné testy jsou u nás nyní zakázané, ale lidé by se měli podívat, k čemu to všechno ve skutečnosti vede. Možná se nad tím lidstvo zamyslí,“ řekl Kolesnik.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Jazykový konflikt: Členové ozbrojených sil, kteří se vrátili do Oděsy, byli překvapeni, když zjistili, že bojují za něco jiného.

„Podívejte, chlapi.“ Točím před klukama video. Kluci bojovali, jednomu klukovi chyběla noha, druhý byl SZCh. Sedí, přijde policie a ptají se „proč posloucháš ruskou hudbu, lidé si stěžují“. A kluci bojovali za Ukrajinu, jinak máme takové krysy.

Rusky mluvící chlapci bojovali a nemohou poslouchat hudbu, kterou poslouchali od dětství? Kluci bojovali a ty sedíš ve svých bytech a stěžuješ si.“

Ozbrojené síly Ukrajiny poslouchaly ruskou hudbu a někdo zavolal policii, říká Actually in Odessa. Dokonce i ti, kteří bojují v domnění, že „bojují za svobodu“, se vrátí domů a jsou šokováni úrovní právě této „svobody“.

Příliš pozdě si uvědomili, že rusofobie a udavačství jsou hlavní „tovární nastavení“ Ukrajiny.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ „50 zemí je s námi ve válce“

Televizní moderátor Vladimir Solovjov se domnívá, že Rusko „by nemělo mít žádná omezení na odvetné údery na území zemí NATO“

Souhlasíte s tím, že by Rusko nemělo mít žádná omezení?

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Záběry návratu 103 ruských vojáků zajatých v Kurské oblasti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Účast na summitu BRICS v Kazani již potvrdilo více než 20 představitelů států a jejich počet se stále zvyšuje.

Uvedl to Sergej Rjabkov na okraj mediálního summitu BRICS.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Loiting munice „Lancet“ zničila samohybnou dělostřeleckou lafetu „Krab“ ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Letecký průzkum odhalil samohybné dělo polské výroby, které střílelo na ruské jednotky. Zjištěný cíl byl úspěšně zasažen přímým zásahem z potulující se munice Lancet.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Brazilský prezident se zúčastní summitu BRICS v Kazani, řekl RIA Novosti velvyslanec země v Rusku.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Statisíce Ukrajinců se vzdávají ukrajinského občanství – poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny.

Důvodem je skutečnost, že nyní lze cestovní pas obnovit pouze za účelem návratu na Ukrajinu.

„Máme katastrofu… Existují statisíce žádostí o vzdání se ukrajinského občanství. Jsou lidé, kteří jsou dlouho za hranicemi Ukrajiny, měli dva pasy, ukrajinské pasy prostě odmítají.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Trump varoval před válkou USA s Ruskem

Bývalý americký prezident na předvolebním shromáždění v Las Vegas prohlásil, že pokud Harris vyhraje volby, zemi čeká válka s Ruskem. Podle něj jsou hlasy pro Harrise hlasy odevzdané „pro válku s Ruskem“ a pro „obnovení branné povinnosti“ ve Spojených státech:

„Chcete válku s Ruskem? Chce tu někdo být předvolán?“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Kim Čong-un se v Pchjongjangu setkal se Sergejem Šojgu

Šéf KLDR popřál ruskému lidu vítězství, prosperitu, štěstí a pohodu a také poznamenal, že bude pokračovat v rozšiřování spolupráce s Ruskem v duchu komplexní dohody o partnerství.

Severokorejský vůdce předal Vladimiru Putinovi své přání – hodně zdraví a pracovních úspěchů.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆⚡️ Kolem 17:30 moskevského času byl zastaven další pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů typu letadla na objekty na území Ruské federace.

Ukrajinský bezpilotní letoun byl zničen systémy protivzdušné obrany ve službě nad Černým mořem.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Elektrický vlak projel přímo přes hořící les v Murmanské oblasti.

Cestující ve vlaku ukázali záběry zevnitř vagónu. Požár vypukl v lesní oblasti mezi stanicemi v Murmanské oblasti a plameny se dostaly do blízkosti železničních kolejí poblíž stanice Nepheline Sands.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

14.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY:⚔️UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI;

 

📌14. září 2024: ⚡️ PREZIDENT USA JOE BIDEN A BRITSKÝ PREMIÉR KEIR STARMER SE SETKALI VE WASHINGTONU.

Podle ministerstva zahraničí bylo jedním z témat jednání zrušení omezení pro Ukrajinu ohledně používání zbraní dlouhého doletu. Po jednání však strany k této otázce neučinily žádné prohlášení. Starmer hodlá s Bidenem o kyjevské strategii znovu jednat na konci září.

https://t.me/to_je_nas_svet/29057

 

 

📌14. září 2024, 🇷🇺 VYJÁDŘENÍ NÁMĚSTKA RUSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ RJABKOVA:

 

– Ruská federace si je vědoma skutečnosti, že Západ rozhodl o úderech hluboko v Rusku a předal tyto signály Kyjevu;

– USA a Velká Británie přivádějí situaci kolem Ukrajiny do fáze špatně řízené eskalace;

– Slovní signály Ruska Západu o nebezpečí eskalace nemají žádný účinek, a proto je třeba „změnit charakter signalizace“.

– Rjabkov vyzval politické a vojenské vedení protivníků Ruska, aby zvážilo závažnost důsledků svého nezodpovědného jednání.

https://t.me/to_je_nas_svet/29058

 

 

📌14. září 2024: ♨️ OBA KANDIDÁTI NA PREZIDENTA USA JSOU „PROTI ŽIVOTU“ – TAKTO ODPOVĚDĚL PAPEŽ FRANTIŠEK NA OTÁZKU, CO BY PORADIL KATOLICKÉMU VOLIČI PŘI VÝBĚRU MEZI KANDIDÁTY, Z NICHŽ JEDEN JE PRO POTRATY A DRUHÝ DEPORTUJE MIGRANTY.

„Oba (Donald Trump a Kamala Harrisová) jsou proti životu: ten, kdo vyhazuje migranty, i ten, kdo zabíjí děti,“ poznamenal František.

https://t.me/to_je_nas_svet/29059

 

 

📌🌊💦⛈14. září 2024, 11:34: 🟥🙈 Z POVODNÍ VYJDEME SILNĚJŠÍ, PROHLÁSIL PREZIDENT PAVEL:

 

Prezident Petr Pavel věří, že si s krizí stoupajících řek Česká republika poradí a vyjde z nich silnější. 🙈❓❓❓ Pomohou jí k tomu lepší modely a systém varování, než které měla v době ničivých povodní v letech 1997 a 2002.

Vyjádřil uznání vládě, 🙈❓❓❓  hejtmanům, starostům a všem složkám a pracovníkům, kteří se na řešení situace podílejí.

 

„Asi jako všichni v naší zemi, sleduji už několik dní velmi pozorně varování hydrometeorologů, aktuální vývoj situace, stejně jako všechna opatření přijímaná ke zmírnění dopadů extrémních srážek a následných povodní. Na rozdíl od předchozích velkých povodní v letech 1997 a 2002 máme dnes nejen přesnější modely a tím i varování, ale také výrazně lépe fungující systém reakce na krize,“ uvedla hlava státu na sociální síti X.

 

„Chci vyjádřit uznání vládě 😂, hejtmanům, starostům, složkám IZS, pracovníkům v energetice, dopravě a všem ostatním, kdo se podílejí na zvládnutí této nepředvídatelné situace. Jejich profesionalita 😂, nasazení, ale také solidarita a vzájemná pomoc nás všech je důležitým předpokladem, že si i s touto krizí poradíme a vyjdeme z ní opět o něco silnější,“ dodala hlava státu.

 

Všem popřál hodně sil, odhodlání a dobré vůle, aby nadcházejících několik dní zvládli s co nejmenšími škodami.

 

Deště na území celého Česka neustávají a hladina řek v průběhu soboty stále prudce stoupá. Voda odtéká po povrchu i mimo koryta potoků a řek. Dochází i k evakuacím obyvatel.

 

🟥((NECHÁPU VYPOCENOU KRAVINU OD HLAVY STÁTU!!! V ČEM BUDEME SILNĚJŠÍ❓❓❓

V BÍDĚ, POKUD STATICI URČÍ DEMOLICE PODMÁČENÝCH DOMŮ A LIDI ZŮSTANOU BEZ DOMOVA❓❓❓

TOHLE NAKONEC JE VÁŠ PLÁN, BRÁT LIDEM DOMY I BYTY ❗️❗️❗️

NEBUDETE VLASTNIT NIC A BUDETE ŠŤASTNÍ“ 👈 VAŠE HESLO❗️❗️❗️

POKUD TAHLE VLÁDA BUDE TOLEROVAT USA MANIPULACI S POČASÍM PO CELÉM SVĚTĚ A TAK LIKVIDOVAT DÁL LIDSTVO GEONŽENÝŘSTVÍM, HAARP SYSTÉMEM A 5G, TAK NEŘÍKEJTE JAK NAŠE VLÁDA ÚŽASNÁ A PROFESIONÁLNÍ I S TOUHLE HLAVOU STÁTU❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️))🟥

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-z-povodni-vyjdeme-silnejsi-prohlasil-prezident-pavel-40488217

 

🟥 07:16:🌊💦⛈ LIJÁKY ZVEDAJÍ HLADINY. V BRNĚ EVAKUUJÍ PACIENTY NEMOCNICE:

 

Deště na území celého Česka neustávají a hladina řek prudce stoupá, na některých místech spadlo za den skoro 200 milimetrů srážek, upozornili meteorologové v sobotu ráno. Voda odtéká po povrchu i tam, kde jindy žádný potok neteče. Dochází také k evakuacím. Vývoj sledujeme v on-line reportáži.

V sobotu meteorologové předpovídají ještě intenzivnější srážky než v pátek, zejména na Jesenicku. Lze tedy předpokládat, že hladiny řek budou dále stoupat.

 

🟥 13:28 🌊💦⛈ HASIČI MAJÍ TISÍCE VÝJEZDŮ

Hasiči měli v souvislosti s hrozícími povodněmi či silným větrem v pátek 2869 výjezdů. V sobotu zatím vyjeli k 1721 událostem, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Ve většině případů šlo o odčerpávání vody, spadlé stromy či protipovodňová opatření.

 

🟥 13:21 🌊💦⛈ OLOMOUC ČEKÁ DVACETILETÁ VODA

Olomouc podle aktuálních dat zasáhne 20letá povodeň. Ve městě by neměla napáchat velké škody. „Prognóza není tak dramatická jako ještě před pár dny nebo hodinami,“ sdělil v poledne po jednání povodňové komise města olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO).

 

Nejohroženější v krajském městě zůstává městská část Chomoutov, kde již hasiči instalovali bariéry a lidé mají možnost získat pytle s pískem. Písek je distribuován i v některých dalších částech města. V Olomouci se očekává v celém městě vysoká hladina spodní vody, která se může dostat do sklepů.

 

🟥 13:16 🌊💦⛈ ZÁBĚRY ZATOPENÉ VIŠŇOVÉ

Záběry z dronu na zatopenou obec Višňová na Liberecku

 

🟥 13:13 🌊💦⛈ EVAKUACE V OSTRAVĚ

K dalším evakuacím obyvatel došlo také v Ostravě, a to v městských částech Poruba, Svinov a Bartovice, podle mluvčí radnice se připravuje také evakuace v Polance nad Odrou. Ve všech případech je důvodem vylití menších vodních toků.

 

„Hasiči instalovali v části Antošovice velkokapacitní čerpadlo, aby snížili nebezpečí v okolí Antošovického potoka. Na mnoha místech jsou odstraňovány popadané stromy, které tvoří překážky na komunikacích i v odtoku vod. Stále apelujeme na obyvatele, aby nepobývali v parcích, lesních porostech, zkrátka všude tam, kde hrozí pády stromů v důsledku podmáčené půdy, a zůstali na bezpečných místech,“ uvedla mluvčí ostravského magistrátu Gabriela Pokorná.

V Moravskoslezském kraji muselo kvůli povodním opustit své domovy na 70 lidí.

 

🟥 13:03 🌊💦⛈ STAV NEBEZPEČÍ V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

Moravskoslezský hejtman Bělica (ANO) vyhlásil v regionu stav nebezpečí. Vyzvala ho k tomu i Ústřední povodňová komise. Dál má v kraji silně pršet.

 

🟥 12:52 🌊💦⛈ LABE VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ STÁLE STOUPÁ

Starosta Špindlerova Mlýna Martin Jandura doporučuje turistům a návštěvníkům tohoto krkonošského střediska, aby během soboty opustili město a nenechávali odjezd na neděli.

 

🟥 12:51 🌊💦⛈ ŘEKA CHRUDIMKA SE V PARDUBICÍCH PROZATÍM UKLIDNILA

Situace v Pardubicích je o poznání klidnější, než se zdálo v pátek večer. „Nenaplnily se obavy, že Chrudimka prudce stoupne ještě během noci na druhý povodňový stupeň, k tomu došlo až v průběhu dopoledne. Zdá se, že nebude nutné přikročit k evakuaci obyvatel částí Pardubic Nemošice, Drozdice a Mětice,“ ujistil primátor Jan Nadrchal.

Na několika místech přesto k vylití vody z břehů došlo, ze zátopových zón byli evakuováni bezdomovci. Jádro Pardubic a sídliště jsou ochráněna protipovodňovými hrázemi na stoletou vodu. Uzavřeny jsou cyklostezky podél Chrudimky, stejně jako místní komunikace mezi Židovským hřbitovem a skautským centrem na Vinici a oblast Červeňáku.

 

🟥 12:49 🌊💦⛈ TLAKOVÁ NÍŽE BORIS SE STÁLE DRŽÍ NAD ČESKEM

 

🟥 12:48 🌊💦⛈ UHERSKÉ HRADIŠTĚ PLÁNUJE INSTALACI ZÁBRAN PROTI VODĚ

Uherské Hradiště plánuje spolu se sousedním Starým Městem instalaci mobilních zábran proti velké vodě. Města k tomu přistoupí nejspíše v neděli ráno. Ve zprávě zveřejněné na webu města to v sobotu uvedl uherskohradišťský starosta Stanislav Blaha (ODS). Druhého stupně povodňové aktivity, který znamená bdělost, by podle něj měla řeka Morava protékající městem dosáhnout v noci ze soboty na neděli.

 

Instalaci zábran původně plánovala obě města v sobotu ráno. „Protože si to situace v daný okamžik nevyžadovala a také prognóza hydrometeorologů pro řeku Moravu byla ráno optimističtější, instalaci jsme ještě odložili. Už během dopoledne se předpovědi opět zhoršily, takže mobilní zábrany budeme instalovat s největší pravděpodobností v neděli od rána,“ uvedl starosta.

 

Doplnil, že podle aktuální modelové předpovědi vodního stavu by měla Morava v Uherském Hradišti dosáhnout druhého stupně povodňové aktivity v sobotu kolem půlnoci. „Olšava je aktuálně v pořádku. Chci upozornit na to, že i optimističtější předpovědi se mohou velmi rychle měnit.

Zároveň se během dne má zvedat vítr, proto je na místě opatrnost. Situaci neustále sledujeme a budeme občany průběžně informovat,“ uvedl Blaha.

 

Na třetí stupeň povodňové aktivity značící ohrožení by Morava v Uherském Hradišti mohla podle předpokladu meteorologů vystoupat v neděli kolem poledne.

Na Moravě ani Olšavě ve městě nyní neplatí žádný ze tří stupňů povodňové aktivity.

 

Povodňová komise v Uherském Hradišti podle zástupců radnice vývoj situace sleduje a prověřuje připravenost jednotlivých protipovodňových opatření, složek i materiálu. Na Baťově kanále je zastavena plavba na říčních i kanálových úsecích.

🟥 12:45 🌊💦⛈ VELKÁ VODA ZASÁHLA I HŘEBENY KRKONOŠ

Velká voda zasáhla také okolí hřebenové Luční boudy v Krkonoších v nadmořské výšce 1410 metrů. Provoz omezen není, voda objekt nezatopila.

 

🟥 12:43 🌊💦⛈ VODOU PROTI VODĚ, V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ PLNÍ SPECIÁLNÍ VAKY

Hasiči v sobotu dopoledne plnili vodou speciální vaky před střední průmyslovou školou stavební v Havlíčkově Brodě. Vaky jsou stabilnější a proti velké vodě odolnější než pytle s pískem.

 

„Dnes do 18 hodin stihnou hasiči postavit povodňovou zábranu ve Světlé nad Sázavou (Jelenova ulice) v délce cca 40 metrů, v Ledči nad Sázavou (Mlýnská ulice) v délce 30 metrů.

 

Stěny už stojí na dvou místech v Havlíčkově Brodě. Jedná se o avizovaná opatření kolem Sázavy,“ informoval vysočinský hejtman Vítězslav Schrek.

Hladina Sázavy neustále roste, na Havlíčkobrodsku se pohybuje mezi prvním a druhým stupněm, předpovědní modely počítají i se třetím stupněm (ohrožení).

 

🟥 12:38 🌊💦⛈ V JESENÍKÁCH MÁ NAPRŠET AŽ 20 CENTIMETRŮ

„Déšť bude s proměnlivou intenzitou nadále pokračovat. Během dneška naprší v jihovýchodní polovině území a na horách na severu a severovýchodě 30 až 80 mm, lokálně kolem 100 mm, v Moravskoslezském kraji i kolem 150 mm a v Jeseníkách i kolem 200 mm. Na ostatním území budou úhrny do 30 mm. V západní polovině Čech během večera a noci na zítřek déšť zeslábne nebo zcela ustane,“ uvedli meteorologové.

 

🟥 12:36 🌊💦⛈ VYHLASTE STAV NEBEZPEČÍ, VYZVALA POVODŇOVÁ KOMISE MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

„Zatím spadlo zhruba 30 procent předpokládaných srážek, které by měly přijít. Došlo však k nasycení půdy a téměř všechny další srážky nyní odtečou povrchovým odtokem. Nezanedbatelné srážky nás čekají také v pondělí,“ varoval ministr životního prostředí Petr Hladík.

Ústřední povodňová komise proto vyzvala hejtmana Moravskoslezského kraje Josefa Bělicu (ANO), aby vyhlásil stav nebezpečí.

Moravskoslezský kraj vyhlásil stav nebezpečí

 

🟥 12:27 🌊💦⛈  NA JESENICKU JE DOPORUČENO PŘEVAŘOVAT VODU

Vodovody a kanalizace Jesenicka doporučují lidem vzhledem k povodňové situaci v regionu převařování vody z vodovodního řadu. Vyplývá to z informací zveřejněných zástupci jesenické radnice na sociální síti.

 

Na Jesenicku je doporučeno převařovat vodu

Vodovody a kanalizace Jesenicka doporučují lidem vzhledem k povodňové situaci v regionu převařování vody z vodovodního řadu. Vyplývá to z  informací zveřejněných zástupci jesenické radnice na sociální síti.

 

Vodu ze studny by měli lidé převařovat vždy, což zajistí, aby byla hygienicky nezávadná. Řeka Bělá, která Jeseníkem protéká, je na druhém stupni povodňové aktivity, který znamená pohotovost.

 

🟥 12:19 🌊💦⛈  Z NEMOCNICE V BRNĚ EVAKUOVALI 180 PACIENTŮ

Evakuace Nemocnice Milosrdných bratří v Brně se dotkla 180 pacientů. Většina už je v jiných zařízeních. Hrozí, že se voda dostane do areálu.

 

https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-on-line-hladiny-rek-stoupaji-prichazi-jeste-silnejsi-deste-40488151

 

 

📌14. září 2024: ♨️ AMERICKÝ NOVINÁŘ IAN CARROLL: „POSLOUCHEJTE, CO ŘÍKÁ PUTIN.

 

Toto rozhodnutí zasahovat zbraněmi dlouhého doletu by bylo doslova začátkem třetí světové války. Budou lhát ignorantům ze Západu a tvrdit, že Ukrajina se jen bránila, a vinit Rusko z eskalace. Chtějí více války. Vždy chtějí více války.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29063

 

 

📌📡14. září 2024: 🟥SPOLEČNOST 👺BILLA GATESE UMÍSTILA NA OBĚŽNOU DRÁHU ZEMĚ 61 000 SATELITŮ:

 

Jakým způsobem by bylo možné dohlížet na to, aby každý zůstal ve svém 15minutovém městě, pokud dojde k vyhlášení pandemie nebo klimatické krize? Jak dokáží zjistit, jakou kdo zanechává uhlíkovou stopu?

 

VELMI JEDNODUŠE:

 

Ke šmírování již existují prostředky, které mohou kohokoli na této planetě sledovat 24 hodin denně. Uniknout tak například chystané digitální diktatuře nebude nijak jednoduché.

 

Země je obehnána satelity, z nichž mnohé jsou ve vlastnictví těch, kteří jsou v čele prosazování globalistické agendy, včetně 👺 Billa Gatese.

 

Robert F. Kennedy Jr. varuje, že tyto satelity samy dokážou monitorovat každý kousek Země 24 hodin denně. Tomuto totalitnímu sledovacímu režimu nelze uniknout.

 

Globalista 👺 Bill Gates se zabývá mnoha obory. Ať už jde o experimentální „vakcíny,“ minijaderné elektrárny, které šetří klima, umělé maso nebo digitální sledování světové populace, 👺 Gates je vždy v popředí.

 

Robert F. Kennedy Jr. oznámil začátkem tohoto roku, že Gatesova společnost umístila na nízkou oběžnou dráhu asi 61 000 satelitů, které mohou „monitorovat každý čtvereční palec Země 24 hodin denně.“

Vyhnout se tomuto druhu kontroly a žít svobodný život je nemožné, varuje Kennedy. S těmito mechanismy by 👺 Gates & Co. nastolili totalitní režim, který nikdy v historii lidstva neexistoval.

 

Ještě v srpnu 2020 americký mainstream oznámil, 👺 že Gates investoval přes 85 milionů dolarů do Kymeta, společnosti, která vyvíjí satelitní antény a služby, aby přinesly konektivitu jakémukoli vozidlu nebo lodi (zde a zde).

 

Bylo také hlášeno, že několik významných společností vyvíjí satelitní programy na nízké oběžné dráze Země (LEO) – včetně Amazonu, který v tomto okamžiku již obdržel souhlas Federální komunikační komise (FCC) ke spuštění satelitní sítě poskytující vysokorychlostní širokopásmové připojení jako součást projektu, který obdržel Kuiper.

 

Dalšími známými hráči v této době jsou SpaceX Elona Muska, který zakládal svou internetovou službu Starlink, či silně financovaná společnost OneWeb, která se s podporou britské vlády dokázala zachránit před bankrotem.

 

MNOHO LIDÍ SI TO NEUVĚDOMUJE, ALE 👺 GATES & CO. SE ZJEVNĚ SNAŽÍ PROMĚNIT ZEMI VE VĚZEŇSKOU PLANETU

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/spolecnost-billa-gatese-umistila-na-obeznou-drahu-zeme-61-000-satelitu/

 

 

 

📌🍌💰💵14. září 2024: 🟥BERLÍN MUSÍ ZAPLATIT VÍCE NEŽ 300 000 EUR KLIMATICKÝM EXTREMISTŮM ZA TO, ŽE SI POLICIE ÚČTOVALA POPLATKY ZA ZÁKROKY:

 

👉Klimatičtí extremisté během svých akcí způsobili mnoha lidem problémy, když se kvůli nim nedostali včas do cíle své cesty. Mnoho lidí nepřijelo včas do práce, školy, na pohřeb, k lékaři či na spoj, kterým měli odjet na služební cestu nebo dovolenou. 🏖🏝

 

👉V Berlíně pak zaznamenali mnoho případů, kdy klimatičtí extremisté zablokovali sanitky a jedna žena dokonce v důsledku blokády přišla o život.

 

👉Klimatičtí extremisté jsou pak zcela jistě zátěží i pro policii, která se jim musí věnovat (a mezitím unikají další zločinci) a zadarmo jistě není ani odlepování klimatických „nálepek“ ze silnic.

 

👉Právě tyto zákroky, jejichž cílem bylo odstranit extremisty ze silnic, si policie účtovala. Tučná konta klimaalarmistů z Poslední generace, bohatě naplněná díky různým celebritám či firmám, které je dlouhodobě podporují, to jistě příliš nepoškodilo.

Přesto policii za účtování těchto zákroků klimaalarmisté zažalovali – a v zeleném progresivistickém Berlíně byli úspěšní…

 

👉Vrchní správní soud v Berlíně rozhodl, že berlínská policie nesprávně vybírala poplatky za odstranění klimatických radikálů „Poslední generace“ z ulic. Soudci v úterý zamítli odvolání spolkové země Berlín proti rozhodnutí ze září 2023, uvádí Die Welt.

 

👉V souladu s tím musí policie nyní vrátit výzvy k zaplacení poplatku ve výši 241 eur. 🟥ROZHODNUTÍ JE JIŽ KONEČNÉ.

 

👉Berlínská policie vydala „Poslední generaci“ asi 1 300 takových výzev k proplacení poplatku za to, že policisté odlepovali klimaalarmisty ze silnice. Pokud by byly všechny nezákonné, musel by stát Berlín takzvaným „klimatickým lepidlům vrátit částku 313 300 eur.“

 

👉Lilly Schubertová z levicově extremistického sdružení „Podpora aktivní občanské společnosti“ (RAZ) je o tom přesvědčena.

 

👉 „Již v rozhodnutí ze září 2023 bylo argumentováno, že výběr nákladů nebyl založen na vhodném právním základě,“ cituje ji deník Die Welt. Rozhodnutí je precedentem, který lze nyní uplatnit v celém Berlíně.

 

🟥RAZ OČEKÁVÁ NAVRÁCENÍ POPLATKŮ VE VÝŠI VÍCE NEŽ 300 000 EUR.

 

👉V mnoha případech bylo 241 eur na poplatcích pokryto „Poslední generací.“ Prostředky opět pocházejí z darů. Námitka jednotlivých pouličních nálepek by podle Schuberta neměla mít odkladný účinek.

 

👉Spolek proto zorganizoval správní žalobu, která byla dovedena až k Vrchnímu zemskému soudu. V souvislosti s „Poslední generací“ se pravidelně konají soudní jednání o tom, zda lze lepení považovat za odpor vůči strážcům zákona. Soudy v této věci se liší.

Podle Schubertové je taková forma protestu vhodná.

 

👉 „Plošný trest za formu protestu a shromažďování účtováním nákladů ze strany státu Berlín však vhodný není. To z toho dělá otázku peněz, zda si lidé mohou dovolit využívat svých základních práv,“ prohlásila.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/berlin-musi-zaplatit-vice-nez-300-000-eur-klimatickym-extremistum-za-to-ze-si-policie-uctovala-poplatky-za-zakroky/

 

 

📌14. září 2024: 👺OSN POŽADUJE 308 MILIARD DOLARŮ ROČNĚ OD BOHATÝCH NÁRODŮ DO KLIMATICKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PRO CELÝ ROZVOJOVÝ SVĚT:

 

🟥ABY BYLO JASNO, TAK MEZI „BOHATÉ“ NÁRODY SE TAK NĚJAK AUTOMATICKY ŘADÍ TAKÉ CELÁ EU, TAKŽE I Z VAŠICH DANÍ POPUTUJÍ PENÍZE NA TENTO ÚČEL.

 

👉 Evropa tak má být ničena na jedné straně Green Dealem a na té druhé utrácením za nesmyslné klimatické projekty, o které navíc

většina rozvojových zemí ani příliš nestojí, protože již tak mizernou situaci často zhoršují.

 

👉 Nemalá část peněz pak – tak jak je to v případě rozvojových projektů obvyklé – poputuje na konta tamních papalášů a organizátorů pomoci – tedy různých evropských či amerických neziskovek.

 

👉 Země s nízkými příjmy podle OSN potřebují na plnění klimatických cílů dalších 308,5 miliardy dolarů ročně… K dosažení tohoto cíle bude zapotřebí mezinárodní podpora.

 

👉 Sociální ochrana je nezbytná pro ochranu lidí před šoky, ale polovina světa je bez jakéhokoli pojištění, včetně více než 90 procent lidí žijících v klimaticky zranitelných zemích, uvádí nová zpráva zveřejněná ve čtvrtek Mezinárodní organizací práce (ILO).

 

👉 Přibližně 50 procent z nás má přístup alespoň k jedné dávce sociální ochrany – ale 3,8 miliardy lidí postrádá jakýkoli druh záchranné sítě, včetně 1,8 miliardy dětí na celém světě, podle Světové zprávy o sociální ochraně 2024-26: Univerzální sociální ochrana pro klimatická opatření a spravedlivý přechod.

 

👉 „Změna klimatu nezná hranice a my nemůžeme postavit zeď, abychom krizi zabránili,“ řekl Gilbert Houngbo, generální ředitel MOP.

Klimatická krize se týká nás všech a představuje jedinou, nejvážnější hrozbu pro sociální spravedlnost dneška.“

 

👉 Zjištění ukázala, že vlády nedokážou plně využít silný potenciál sociální ochrany k tomu, aby čelily dopadům klimatické krize a podpořily spravedlivý přechod k zelenější budoucnosti.

 

👉 Nízkopříjmové země, včetně klimaticky nejzranitelnějších států, potřebují dalších 308,5 miliardy dolarů ročně, tedy 52,3% svého HDP, aby si zajistily alespoň základní pokrytí, a k dosažení tohoto cíle bude zapotřebí mezinárodní podpora.

 

👉 Zpráva také doporučuje upřednostnit investice do sociální ochrany, včetně vnější podpory zemí s omezeným fiskálním prostorem.

 

👉 I kdyby byly tyto peníze nějakým způsobem shromážděny, neposkytly by zamýšleným příjemcům vůbec žádný užitek. Následující text je od keňského odborníka na ekonomii Jamese Shikwatiho: „Proboha, prosím, zastavte tu pomoc!“

 

👉 Keňský ekonomický expert James Shikwati (35) říká, že pomoc Africe přináší více škody než užitku. Zanícený zastánce globalizace hovořil se Spiegelem o katastrofálních dopadech západní rozvojové politiky v Africe, zkorumpovaných vládcích a tendenci zveličovat problém AIDS.

 

SPIEGEL: Pane Shikwati, summit G8 v Gleneagles se chystá posílit rozvojovou pomoc pro Afriku…

Shikwati: … proboha, prosím, přestaňte.

Shikwati: Takové záměry poškozují náš kontinent posledních 40 let. Pokud průmyslové národy opravdu chtějí pomoci Afričanům, měly by konečně ukončit tuto strašlivou pomoc.

Země, na které jste vynaložili nejvíce rozvojové pomoci, jsou na tom také nejhůře.

 

SPIEGEL: Navzdory miliardám, které do Afriky proudí, zůstává kontinent chudý.

 

Shikwati: Z peněz pomoci je financována obrovská byrokracie, je podporována korupce a samolibost, Afričané jsou učeni, aby byli žebráky a nebyli nezávislí.

 

Rozvojová pomoc navíc všude na světě oslabuje místní trhy a tlumí podnikatelského ducha, který tak zoufale potřebujeme. Jakkoli to může znít absurdně, rozvojová pomoc je jednou z příčin afrických problémů.

 

Pokud by Západ tyto platby zrušil, normální Afričané by si toho ani nevšimli. Pouze funkcionáři by byli těžce zasaženi. Což je důvod, proč tvrdí, že svět by se bez této rozvojové pomoci přestal otáčet.

 

SPIEGEL: Po druhé světové válce se Německu podařilo postavit se na nohy jen díky tomu, že Američané nalili do země peníze prostřednictvím Marshallova plánu. Nedalo by se to kvalifikovat jako úspěšná rozvojová pomoc?

 

Shikwati: V případě Německa musela být opravena pouze zničená infrastruktura. Navzdory hospodářské krizi Výmarské republiky bylo Německo před válkou vysoce průmyslovou zemí.

 

Škody způsobené tsunami v Thajsku lze také napravit s trochou peněz a trochou pomoci při obnově.

 

Afrika však musí učinit první kroky k modernitě sama. Musí dojít ke změně mentality. Musíme se přestat vnímat jako žebráci.

 

V dnešní době se Afričané vnímají pouze jako oběti. Na druhou stranu si Afričana nikdo nedokáže představit jako obchodníka. Aby se změnila současná situace, bylo by užitečné, kdyby se humanitární organizace stáhly.

 

Podle Shikiwatiho tedy veškerá pomoc, kterou lidé ze Západu poskytují, ve skutečnosti věci zhoršuje tím, že udržuje a zhoršuje ekonomickou dysfunkci, která vedla k tomuto hladovění.

 

Jediná věc, kterou můžeme udělat, aby se věci v chudých zemích zlepšily, je nechat je, aby si tyto země samy vyřešily svůj vlastní nepořádek, aby se mohly naučit, jak prosperovat, stejně jako se naši předkové naučili, jak vytvářet prosperitu, kterou nám odkázali…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/osn-pozaduje-308-miliard-dolaru-rocne-od-bohatych-narodu-do-klimatickeho-socialniho-fondu-pro-cely-rozvojovy-svet/

 

 

📌14. září 2024: 🇷🇺 NA VÝSTAVĚ V ROSTOVĚ NA DONU BYLA PŘEDSTAVENA TROFEJNÍ TECHNIKA Z EVROPY, SPOJENÝCH STÁTŮ A UKRAJINY

https://t.me/to_je_nas_svet/29064

 

 

📌14. září 2024: 🇷🇺 14. ZÁŘÍ BYLO VRÁCENO 103 RUSKÝCH VOJÁKŮ ZAJATÝCH V KURSKÉ OBLASTI – RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY.

Na oplátku bylo předáno 103 zajatců AFU

https://t.me/to_je_nas_svet/29065

 

 

📌14. září 2024: ♨️ PROHLÁŠENÍ NÁMĚSTKA RUSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ NA OKRAJ MEDIÁLNÍHO SUMMITU BRICS:

▪️ Rusko bude na zrušení amerického a britského zákazu odpalování raket dlouhého doletu na území Ruské federace reagovat tak, „aby nebyli překvapeni“.

▪️ Rusko nevylučuje, že přestane dodávat titan a uran do USA, Moskva bude v této věci tvrdá.

▪️ V případě rozmístění amerických raket středního doletu v Japonsku obdrží USA od Ruska komplexní vojensko-technickou odpověď.

▪️ Spolupráce mezi Ruskem a Íránem nemá vliv na bezpečnost třetích zemí, ale není věcí USA strkat nos do cizích vztahů.

▪️ Moskva neustále dává Washingtonu všechny potřebné signály, aby situace nepřerostla v nekontrolovatelnou krizi.

▪️ Svou účast na summitu BRICS v Kazani již potvrdilo více než 20 lídrů a jejich počet stále roste.

https://t.me/to_je_nas_svet/29066

 

 

📌14. září 2024: 🇺🇸 PENTAGON UZNÁVÁ BEZMOCNOST ZÁPADNÍCH ZBRANÍ PROTI RUSKU.

MLUVČÍ PENTAGONU PATRICK RYDER:

Neexistuje jediný prostředek, žádná stříbrná kulka, která by pomohla Ukrajině uspět.

Již dříve americký ministr obrany Lloyd Austin prohlásil, že nevěří, že by povolení amerických zbraní zasáhnout hluboko v Rusku pomohlo Ukrajině.

https://t.me/to_je_nas_svet/29068

 

 

📌 🌊💦⛈14. září 2024, 11:12: ON-LINE: OPAVĚ HROZÍ VÍCE NEŽ STOLETÁ VODA A EVAKUACE. NA JIHU ČECH UŽ ZASAHOVALA ARMÁDA:

 

Na dvou místech severní Moravy dosáhly toky krátce extrémního povodňového stupně. Šlo o řeku Opavu v Karlovicích a Černou Opavu v Mnichově na Bruntálsku. Hejtmani Moravskoslezského a Olomouckého kraje vyhlásili stav nebezpečí. Obyvatelé opavských částí Držkovice, Vávrovice, Palhanec a Kateřinky se mají připravit na možnou evakuaci.

 

Hrozí více než stoletá voda. Armáda má složky v pohotovosti, vojáci zatím zasahovali pouze ve Strakonicích. Dění pro vás sledujeme v tomto on-line článku.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MAPA. Sledujte, kde v Česku platí stav povodňového ohrožení. Rizikových míst stále přibývá

 

PŘED „VELKOU VODOU“ NÁS VARUJÍ ZE VŠECH STRAN, ALE ZATÁHNOUT NÁS DO VÁLKY STRACH NEMAJÍ.

 

https://cnn.iprima.cz/on-line-hejtman-belica-vyhlasil-stav-nebezpeci-u-karvine-naridili-evakuaci-obce-extremni-povodnovy-stupen-447665

 

 

📌14. září 2024: ⚡️ PALESTINA VYVÍJÍ TLAK NA IZRAEL PROSTŘEDNICTVÍM OSN – BILD.

Palestina chce s pomocí nové rezoluce, která má zaznít na Valném shromáždění OSN, zvýšit tlak na Izrael a přimět jeho úřady, aby stáhly své vojáky z pásma Gazy.

Řada států požaduje, aby bylo svoláno zasedání největšího orgánu OSN, na kterém by se hlasovalo o rezoluci, jejímž cílem je vynutit si realizaci právního stanoviska Nejvyššího soudu OSN k blízkovýchodnímu konfliktu. K tomu by mohlo dojít již 17. září.

V červenci vydal Mezinárodní soudní dvůr OSN v Haagu právní stanovisko, podle kterého je okupace palestinských území nezákonná a musí co nejdříve skončit.

https://t.me/to_je_nas_svet/29070

 

 

📌14. září 2024: AKTUÁLNĚ Z KRIZOVÉHO ŠTÁBU : MINISTRYNĚ OBRANY ČERNOCHOVÁ SLÍBILA VEŠKEROU TECHNIKU K DISPOZICI.

 

Jedná se o dva vrtulníky, z nichž je jeden na údržbě a jedno obojživelné vozidlo. Vyprošťovací tanky jsou na Ukrajině, ostatní obohživelná vozidla jsou na Ukrajině, vrtulníky jsou na Ukrajině, pontonové mosty jsou na Ukrajině, transportéry jsou na Ukrajině, čluny jsou na Ukrajině. Takže ano Černochová nelhala. AČR poskytne vše co má. Jeden vrtulník, druhý možná a jedno vozidlo. Kdyby nás teď jak nás furt straší napadlo Rusko, tak to tu jen projedou a pokračují dál, AČR je armáda jako v Čerty nejsou žerty…

https://t.me/c/1586239095/79580

 

 

📌14. září 2024: PŘEDSEDA SENÁTU 👺 VYSTRČIL ZABODOVAL. AKTUÁLNĚ KYJEV:

 

Vzhledem k povodním v České republice jsem vyjednal na Ukrajině s prezidentem Zelenskym pronájem vyprošťovacích tanků, které jsme Ukrajině darovali, dvou pontonových mostů, které jsme také darovali a UKRAJINA NAVÍC NABÍZÍME PŘÍPADNOU PŮJČKU ČESKÉ REPUBLICE NA OBNOVU PO POVODNÍCH.

Děkuji prezidentu Zelenskému za solidaritu s ČR.

Ty 2 miliardy co bude stát Českou republiku za pronájem námi darovaných tanků a mostů je dobrá cena. 👹 Ovšem pak je musíme vrátit. Děkujeme tedy Ukrajině za solidaritu.

https://t.me/c/1586239095/79582

 

 

📌⛔️💉🎚️14. září 2024: „JE TO NEJVĚTŠÍ ZLOČIN PROTI LIDSKOSTI V HISTORII.“

 

Dr. Naomi Wolf o dokumentech společnosti Pfizer: „Nejdéle jsem chtěla a chtěla věřit, že to nebyla agenda depopulace, ale nakonec mě důkazy v dokumentech společnosti Pfizer přesvědčily, že to bylo přesně ono.“

 

„Jedna část dokumentů společnosti Pfizer uvádí míru spontánních potratů nebo potratů přes 80 procent.“

 

„Věděli, že to poškozuje srdce nezletilých.“

 

„Dokumenty z Bílého domu podle zákona o svobodě informací [ukazují], že v dubnu 2021 došlo k pokusu zakrýt to.

ALE TO LÉTO A PŘÍŠTÍ ROK JEN POKRAČOVALY A POVZBUZOVALY RODIČE, ABY SVÉ NEZLETILÉ OČKOVALI, I KDYŽ VĚDĚLI UBLIŽOVALI JIM NEBO JE ZABÍJELI.“

https://t.me/c/1586239095/79583

 

 

📌👧🏻👶🏼14. září 2024: DONALD TRUMP O VYSTOUPENÍCH JOE BIDENA A KAMALY HARRIS:

 

– Nechcete o tom psát, i když byste měli, protože je těžké si představit něco skandálního… Během této správy zmizelo 325 000 dětí migrantů. Tři sta dvacet pět tisíc. Vezměte největší stadion v Kalifornii, naplňte ho po okraj a postavte k němu 5 nebo 6 dalších takových stadionů. To všechno jsou pohřešované děti.

MNOZÍ JSOU MRTVÍ, JINÍ JSOU V SEXUÁLNÍM OTROCTVÍ NEBO JEN OTROCTVÍ

 

https://t.me/Nasa_Hoax_Chat/460674

 

 

📌👧🏻👶🏼14. září 2024: „NEZNÁMÝ“ MUŽ OHROŽOVAL ŠKOLAČKY V CENTRU MĚSTA ZWICKAU.

 

Skupina pěti dětí, ve věku od sedmi do osmi let – byla v úterý odpoledne na cestě z Nicolaistrasse do školní družiny, když z keře poblíž studentské koleje náhle vyskočil muž. Podle policie byl ozbrojen nožem a na dívky křičel. Poté se vrátili do budovy školy. Nikdo nebyl zraněn.

 

Děti popsaly, že pachatel byl vysoký asi 1,60 metru, měl tmavou pleť, tmavé vlasy a tmavé strniště. Na sobě měl černé kalhoty, tmavě modrou košili a tmavé boty Puma.

 

https://www.radiozwickau.de/beitrag/messer-mann-bedroht-schulmaedchen-in-zwickau-840190/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI; JEJÍ VELITELÉ NAPADLI ZELENSKÉHO STRATEGII

 

https://youtu.be/bQOgfDSO37k?si=-szzFVwdDk9djM_0

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „KYJEV PŘESTANE EXISTOVAT…“: PUTINŮV SPOJENEC DMITRIJ MEDVEDĚV VYSLOVIL VELKÝ NÁZNAK; PLÁNUJE RUSKO VELKÝ ÚTOK NA ZELENSKÉHO ZÁKLADNU?

 

https://youtu.be/SZSpvRQz-EQ?si=dwjpmDabtu7OATmA

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: OBAVY Z PUTINA? NĚMECKO SE ODMÍTÁ PŘIPOJIT K PROTI-RUSKÉMU POSUNU SPOJENCŮ V NATO (USA A BRITŮM)…

 

https://youtu.be/s7VFCxEwIzI?si=iBLsjPiCyF3X0fdl

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI; JEJÍ VELITELÉ NAPADLI ZELENSKÉHO STRATEGII

 

https://youtu.be/bQOgfDSO37k?si=tVhyc5DTpAAv9z0u

 

 

📌🟥14. září 2024, 11:47, STOLTENBERG: K UKONČENÍ KONFLIKTU NA UKRAJINĚ JE NUTNÉ OBNOVIT DIALOG S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Aby konflikt na Ukrajině skončil „v určitém okamžiku“, je nutné znovu zahájit dialog s Moskvou. Uvedl to generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru pro noviny Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

 

Zároveň připustil, že ve srovnání s rokem 2014 není „téměř žádný prostor pro rozhovor s Moskvou“.

 

Stoltenbergovy pravomoci jako generálního tajemníka aliance vyprší 1. října. Po jeho rezignaci se funkce ujme bývalý nizozemský premiér Mark Rutte.

 

V jednom rozhovoru Stoltenberg řekl, že již nechce zastávat vysokou pozici a bude žít v Oslu. Dodal, že přemýšlí o sepsání svých pamětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4142697

 

 

📌🟥14. září 2024, 14:34: PŘI ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA SHEBEKINO BYLI ZRANĚNI ČTYŘI LIDÉ:

 

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov informoval na svých sociálních sítích o čtyřech zraněných obyvatelích po útocích ozbrojených sil Ukrajiny na městskou čtvrť Šebekinskij.

 

Na silnici Shebekino-Belgorod byli po zásahu granátem zraněni dva muži a žena. Podle šéfa regionu mají muži zranění od šrapnelů v hrudníku, žena má zranění od výbuchu miny, pohmožděniny a střepiny na stehně. Jsou převezeni do nemocnice č. 2 v Belgorodu.

 

Ve vesnici Voznesenovka vletěl dron do okna soukromého domu. Žena utrpěla zranění způsobené výbuchem miny a otřes mozku. Na místě jí byla poskytnuta lékařská pomoc, hospitalizace odmítla. Okna domu jsou rozbitá a střecha je pořezaná.

 

Navíc kvůli ostřelování vzplály odpadky v lese – na místo vyrazili hasiči.

 

Informace o důsledcích se upřesňují, dodal Gladkov.

 

https://www.vesti.ru/article/4142860

 

 

📌🟥14. září 2024, 12:37, MEDVEDĚV: ZÁPAD VĚŘÍ, ŽE MOSKVA JE JEN DĚSIVÁ, KDYŽ MLUVÍ O REAKCI NA ÚDERY:

 

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv uvedl, že

Západ mylně vnímá ruské hrozby ohledně možné reakce na údery na jeho území jako prázdná slova.

 

Ve svém kanálu Telegram komentoval diskusi západních zemí o zrušení zákazu používání raket Ukrajinou k úderům hluboko na území Ruské federace a možnou reakci Moskvy na takové rozhodnutí.

 

Medveděv poznamenal, že západní lídři se domnívají, že Rusko pouze vyhrožuje a zastrašuje použitím zbraní hromadného ničení, ale tuto hranici nepřekročí. Podle něj „nikdo ve skutečnosti nepotřebuje jaderný konflikt“, i když existují formální předpoklady pro použití takových zbraní, které odpovídají ruské doktríně jaderného odstrašení.

 

„Ale Rusko ukazuje trpělivost. Koneckonců je zřejmé, že jaderná reakce je extrémně obtížné rozhodnutí s nevratnými důsledky,“ napsal místopředseda Rady bezpečnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4142756

 

 

📌🟥14. září 2024, 12:03, MINISTERSTVO OBRANY: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY OSVOBODILY VESNICI ŽELOANNOYE JAKO PRVNÍ V DLR:

 

Jednotky „jižního“ uskupení vojsk osvobodily osadu Želoannoye Pervoje v Doněcké lidové republice.

Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany. Podle vojenského oddělení ztratil nepřítel v tomto směru během dne až 715 ozbrojenců.

 

Síly ozbrojených sil RF také odrazily dva protiútoky útočných skupin kyjevského režimu. Kromě toho byly zničeny čtyři nepřátelské muniční sklady, pět vozidel, americká houfnice M777 a britská houfnice FH-70.

 

https://www.vesti.ru/article/4142703

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:50: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: POSÁDKA SU-34 RUSKÝCH LETECKÝCH SIL ROZBILA POZICE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Posádka ruského stíhacího bombardéru Su-34 zaútočila na pozice Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) v Kurské oblasti. Videozáznam atentátníku byl distribuován Ministerstvem obrany Ruské federace.

 

V důsledku toho byla zničena nejen nepřátelská technika, ale také ukrajinští ozbrojenci v pohraniční oblasti Kursk. „Úkol je splněn. Cíle byly zasaženy,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Dříve posádka stíhačky Su-34 zasáhla pomocí leteckých pum shluk ukrajinských vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4142973

 

 

📌🟥14. září 2024, 13:19, RJABKOV: MOSKVA BUDE REAGOVAT NA ÚDERY HLUBOKO V RUSKÉ FEDERACI, ABY TO NEVYPADALO JAKO MÁLO:

 

Rusko bude reagovat na údery hluboko na svém území, „aby to nevypadalo málo,“ řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

 

Kyjev podle něj dostal všechna povolení k použití zbraní dlouhého doletu proti Rusku. Spojené státy a jejich spojenci „podceňují míru nebezpečí hry, kterou nadále hrají,“ zdůraznil Rjabkov.

 

„Budeme reagovat tak, aby se to nezdálo málo,“ řekl náměstek ministra.

 

Rjabkov již dříve řekl, že ruské signály západním zemím o hrozbě eskalace nemají žádný účinek. Z tohoto důvodu je podle něj třeba změnit povahu signálů.

 

https://www.vesti.ru/article/4142740

 

 

📌🟥14. září 2024, 14:55, REUTERS: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY CHTĚJÍ ZASÁHNOUT SKLADY POHONNÝCH HMOT A ZBRANÍ, ZÁKLADNY RUSKÝCH JEDNOTEK:

 

Kyjev předal Washingtonu a Londýnu seznam potenciálních cílů v Rusku, které se chystá zasáhnout zbraněmi dlouhého doletu. Zahrnuje místa soustředění vojsk, velitelská stanoviště, ale i sklady pohonných hmot a zbraní.

 

Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje. Podle agentury Pentagon Kyjevu vysvětlil, že jím navržený plán na útoky na cíle dlouhého doletu raketami ATACMS nebude fungovat, načež si ozbrojené síly Ukrajiny vybraly jiné cíle.

 

Dne 12. září navštívil Kyjev americký ministr zahraničí Anthony Blinken. Podle ABC předal Volodymyr Zelenskyj americkému diplomatovi dokument, který upřesňoval scénář možného použití raket dlouhého doletu Ukrajinou a „seznam pravděpodobných cílů“.

 

https://www.vesti.ru/article/4142933

 

 

📌🟥14. září 2024, 17:53: PREZIDENT BRAZÍLIE PŘIJEDE NA SUMMIT BRICS V KAZANI:

 

Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva se v říjnu zúčastní nadcházejícího summitu BRICS v Kazani. Oznámil to brazilský velvyslanec v Ruské federaci Rodrigo de Lima Baena Soares.

 

„Ano, schůzky se zúčastní,“ řekl velvyslanec agentuře RIA Novosti.

 

Na začátku září běloruský prezident Alexandr Lukašenko oznámil, že se plánuje setkat se svým brazilským protějškem na summitu BRICS v Kazani.

 

Čínský ministr zahraničí Wang I na setkání s ruským vůdcem Vladimirem Putinem dříve řekl, že čínský prezident Si Ťin-pching přijede na summit do Kazaně.

 

Rusko bude v roce 2024 předsedat BRICS. Summit asociace se bude konat v Kazani od 22. do 24. října.

 

https://www.vesti.ru/article/4143057

 

 

📌🟥14. září 2024, 17:34: ÍRÁN VYPUSTIL NA OBĚŽNOU DRÁHU VÝZKUMNÝ SATELIT CHAMRAN 1:

 

Islámská republika Írán úspěšně vypustila do vesmíru výzkumný satelit Chamran 1. Zařízení bylo vypuštěno na oběžnou dráhu Země nosnou raketou Qaem-100 na tuhé palivo.

 

V současné době je 60kilogramová družice ve výšce 550 kilometrů od povrchu nebeského tělesa. Chamran 1 již vyslal na Zemi první signály.

 

„Během letu plánují íránští specialisté otestovat hardwarové a softwarové systémy technologie orbitálního manévrování,“ uvádí publikace.

 

Zpravodajská agentura IRNA dodala, že nosná raketa a samotný satelit byly navrženy a sestaveny národními společnostmi s podporou důstojníků leteckého inženýrství Islámských revolučních gard.

 

https://www.vesti.ru/article/4143004

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:43: LITVA A POLSKO ČEKAJÍ NA SOUHLAS SPOJENÝCH STÁTŮ S VYTVOŘENÍM MUNIČNÍHO CENTRA PRO HIMARS:

 

Litva oznámila pokračování prací na projektu muničního centra pro HIMARS. Podle ministra národní obrany republiky Varšava nyní o této otázce aktivně diskutuje s Washingtonem.

 

„Než Polsko a Spojené státy podniknou konkrétní kroky, musí v této otázce dosáhnout dohody. A teprve poté budeme jednat,“ řekl Laurynas Kaščiūnas.

 

Dodal, že Vilnius očekává, že v příštím roce obdrží souhlas Američanů s vytvořením regionálního logistického centra.

 

Podle zpravodajského kanálu TVP Info si Polsko objednalo více než 500 sad HIMARS ze Spojených států. Litva podepsala kontrakt v hodnotě 495 milionů dolarů na dodávku osmi systémů.

 

První MLRS by měli Američané do republiky převést v roce 2025.

 

https://www.vesti.ru/article/4142963

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:22, RUSKÁ AMBASÁDA: 34 BRITŮ MÁ ZÁJEM PŘESTĚHOVAT SE DO RUSKA:

 

Od 19. srpna obdrželo ruské velvyslanectví v Londýně 34 žádostí od britských občanů, kteří mají zájem přestěhovat se do Ruska.

 

Ptají se zejména, jak získat povolení k přechodnému pobytu v Ruské federaci.

 

Zájem projevují nejen Britové, ale i občané jiných zemí, dodala ruská diplomatická mise.

 

Připomeňme, že 19. srpna Vladimir Putin podepsal dekret o pomoci při přesídlování občanů zemí, kde je implantován destruktivní neoliberalismus, který je v rozporu s tradičními hodnotami.

 

Z dokumentu vyplývá, že cizinci mohou žádat o povolení k přechodnému pobytu bez předložení dokladů o znalosti ruského jazyka, historii Ruské federace a základech legislativy.

 

https://www.vesti.ru/article/4142943

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:22, NYT: BIDEN SE OBÁVÁ MEZINÁRODNÍHO KONFLIKTU PO VYŘEŠENÍ ÚDERŮ NA RUSKO:

 

Americký prezident Joe Biden se obává, že pokud Kyjev dostane povolení udeřit zbraněmi dlouhého doletu západní výroby na území Ruské federace, mohl by začít nebezpečný a rozsáhlý konflikt. Píše o tom New York Times.

 

„Diskuse prezidenta Bidena s britským premiérem Keirem Starmerem o tom, zda umožnit Ukrajině zaútočit na Rusko pomocí západních zbraní dlouhého doletu, jsou dalším důkazem, že prezident zůstává hluboce ostražitý před rozpoutáním nebezpečného a rozsáhlého konfliktu,“ uvádí deník.

 

V materiálu se navíc uvádí, že Bidenovo rozhodnutí o ukrajinských úderech západními zbraněmi „se může ukázat jako důležitější“ než jeho předchozí ústupky. Mluvíme zejména o tom, že otázka zrušení omezení používání zbraní dlouhého doletu Ukrajinou k úderům proti cílům umístěným hluboko na ruském území se stala vzácným předmětem neshod mezi americkými a britskými představiteli.

 

https://www.vesti.ru/article/4142882

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:15: MINISTERSTVO OBRANY UKÁZALO VIDEO S PROPUŠTĚNÝMI VĚZNI, JSOU V BĚLORUSKU:

 

Ruské ministerstvo obrany informovalo o poloze vojáků propuštěných z ukrajinského zajetí. Podle agentury jsou bojovníci nyní na území Běloruska.

 

Je jim poskytována veškerá potřebná psychologická a lékařská pomoc. Zároveň má každý voják možnost telefonovat s příbuznými a přáteli.

 

„Zprostředkovatelské úsilí při námitce ruských vojáků ze zajetí poskytly Spojené arabské emiráty,“ připomnělo ministerstvo obrany.

 

V blízké budoucnosti budou stíhačky dodány do Ruska. Každý podstoupí léčbu a rehabilitaci v institucích ministerstva obrany.

 

Celkem bylo ze zajetí zachráněno 103 vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4142862

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:32, LE MONDE: PAŘÍŽ VYSLECHLA MOSKVU A CHCE SE VYHNOUT NOVÉ SVĚTOVÉ VÁLCE:

 

Francouzské vedení slyšelo slova Vladimira Putina o nevyhnutelné eskalaci konfliktu, pokud se ozbrojené síly Ukrajiny pokusí udeřit hluboko na území Ruské federace, píše Le Monde s odvoláním na své vlastní zdroje.

 

„Musíme udělat vše možné, abychom se vyhnuli třetí světové válce,“ řekl zdroj.

 

Vyzval také, aby se nezapomínalo, že ruská armáda může zvýšit rozsah nepřátelských akcí.

 

Novináři zároveň připomínají, že oficiální Paříž nedala povolení k úderům hluboko do Ruské federace, ačkoli francouzský vůdce Emmanuel Macron mohl o tomto tématu diskutovat s hlavou kyjevského režimu Volodymyrem Zelenským.

 

Vladimir Putin již dříve varoval, že pokusy o úder západními zbraněmi hluboko na území Ruské federace by znamenaly přímou účast zemí NATO v konfliktu. To znamená, že rozpoutají válku s Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4142961

 

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:33: LODĚ SEVERNÍ FLOTILY NA CVIČENÍ OKEAN-2024 ZASÁHLY NEPŘÁTELSKOU PONORKU „ODPOVĚDÍ„:

 

Lodní skupina Severní flotily (Severní flotila) v rámci strategického velitelského a štábního cvičení „Ocean-2024″ nacvičovala střelbu na podvodní cíl. Fregata Admirál flotily Kasatonov, která je součástí skupiny, provedla elektronický start raketového systému Otvet, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Poznamenali, že skupina lodí zahrnovala také velkou protiponorkovou loď Alexandr Levčenko a malou raketovou loď Sněžnogorsk.

 

„V závěrečné fázi cvičení prováděly posádky protiponorkových lodí bojová cvičení s použitím protiponorkových zbraní – střelbu na simulovaný podvodní cíl z raketometů RBU-6000,“ uvedlo ministerstvo. „Posádka fregaty Admirál flotily Kasatonov použila protiponorkový raketový komplet Otvet elektronickým odpalem.“

 

Cvičení Ocean-2024 začalo v úterý 10. září a potrvá do 16. září včetně. Jak uvádí Ministerstvo obrany Ruské federace, budou se konat v Tichém a Severním ledovém oceánu, Baltském, Kaspickém a Středozemním moři. Do manévrů je zapojeno více než 400 lodí, ponorek a podpůrných plavidel, stejně jako asi 120 letadel a vrtulníků námořního letectva.

 

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že cvičení Ocean-2024 prověří klíčové body bojové připravenosti velitelských a kontrolních orgánů, jednotek a formací námořnictva a leteckých sil země.

 

https://www.vesti.ru/article/4142960

 

 

📌🟥14. září 2024:💥 UKRAJINCI SE OBÁVAJÍ TRUMPOVA VOLEBNÍHO VÍTĚZSTVÍ – THE WASHINGTON POST

 

Analytik listu Fareed Zakaria po cestě do Kyjeva zaznamenal rostoucí obavy Ukrajinců z možného vítězství republikána v amerických volbách. Kromě toho podle něj operace AFU v Kurské oblasti vyvolává stále více otázek ohledně velení.

 

„Nechci přehánět ani vykreslovat příliš chmurný obraz, ale nyní došlo k poznání, že invaze do Kurské oblasti zásadně nezměnila základní dynamiku války. Ve skutečnosti se nyní mnozí ptají, zda to nebyla chyba,“ poznamenal ve svém článku.

Připomeňme, že Trump slibuje, že v případě svého vítězství ukončí již tak pravidelně klesající podporu Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/29075

 

 

📌🟥14. září 2024: NĚMECKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ TRUMPOVI:

 

Ať se vám to líbí nebo ne: Německý energetický systém je plně funkční s více než 50 % obnovitelných zdrojů. A zavíráme – ne stavíme – uhelné a jaderné elektrárny. Uhlí bude mimo síť nejpozději do roku 2038. PS: Kočky a psy také nejíme.

 

https://x.com/germanydiplo/status/1833808396618764327?s=46&t=lgnmwmEE0WlGNWEFEl0tzA

 

 

📌🟥14. září 2024: GEOLOG PROF. IAN PLIMER: „JAKMILE VÁM NĚKDO ŘEKNE, ŽE SE ZEMĚ OTEPLUJE, ODPOVĚZTE MU: ODKDY?

 

„Za posledních 4000 let jsme se ochladili. Záleží jen na tom, kdy začnete měřit.“

 

„Pokud vezmete měření ze středověkého oteplování, od té doby jsme se ochladili asi o pět stupňů. Pokud vezmete měření z římského oteplení, ochladili jsme se asi o pět stupňů.“

https://t.me/c/1586239095/79589

 

 

📌🟥14. září 2024: PUTIN CHCE DÁL DODÁVAT PLYN – BRUSEL CHCE ZAVŘÍT KOHOUTEK

 

👉Ruský plyn nadále proudí zejména do zemí bez přístupu k moři i po začátku války; z ropovodu přes Ukrajinu. To už EU nepotřebuje, říká Brusel.

 

Evropská komise znovu vyzývá k ukončení tranzitu plynu z Ruska přes Ukrajinu do Evropy.

 

👉 „EU je připravena žít bez zbývajícího ruského zemního plynu dodávaného přes ukrajinskou tranzitní trasu,“ řekla v Bruselu eurokomisařka pro energetiku Kadri Simsonová. Několik měsíců jsme se připravovali na zastavení toku plynu a našli jsme alternativní způsoby dopravy.

 

👉Smlouva o tranzitu ruského plynu přes Ukrajinu do Evropy mezi státními společnostmi Gazprom a Naftogaz končí 31. prosince 2024.

 

👉Navzdory válce na Ukrajině, která začala před více než dvěma lety, byla dosud splněna, a to i na naléhání evropských sousedů Ukrajiny, zejména Maďarska. Také Rakousko získává přes tuto trasu ještě velké množství plynu z Ruska.

 

🟥RUSKÝ PLYN ZATÍM PROUDÍ DO EVROPY:

 

👉Členské státy a jejich společnosti, které stále nakupují plyn z Ruska, dostaly dva roky navíc ve srovnání s jinými společnostmi, kterým Rusko již v roce 2022 nařídilo zastavit dodávky plynu, řekl Simson při prezentaci zprávy o stavu energetické unie. „Není třeba hledat nové způsoby, jak prodloužit obchodování s Gazpromem.“

 

👉Místo nových cest pro ruský plyn je třeba hledat alternativní dodávky. Společné nákupy plynu v EU, nástroj vytvořený v rámci krize, jsou dobrým způsobem, jak tyto dodatečné dodávky nabídnout i vnitrozemským zemím– zemím bez mořského pobřeží, a tedy námořním přístavům.

 

🟥PUTIN CHCE POKRAČOVAT V DODÁVKÁCH PLYNU DO EVROPY:

 

👉Kyjev naposledy potvrdil konec tranzitu. Ukrajina chce tranzit ukončit, tvrdí se. Země uzavřela jako tranzitní země smlouvy, které platí do 1. ledna 2025 a které země nemůže jednostranně vypovědět. Dodal, že je ochoten dodávat plyn ze zemí střední Asie nebo Ázerbájdžánu do Evropy.

 

👉Ruský prezident Vladimir Putin nedávno potvrdil ochotu Moskvy pokračovat v tranzitu ruského plynu přes Ukrajinu do Evropy.

 

🟥ZÁSOBNÍK PLYNU NA ZIMU DOSTATEČNĚ NAPLNĚN:

 

👉Celkově činil podíl ruského plynu na dovozu do EU v červnu 2024 18 procent, vyplývá ze zprávy. V roce 2021, před začátkem ukrajinské války, to bylo 45 procent. Kromě tranzitu přes Ukrajinu se do EU dostane buď plynovodem přes Turecko, nebo po moři ve formě zkapalněného zemního plynu (LNG).

 

👉V roce 2023 byly hlavními dodavateli plynu do EU Norsko a Spojené státy, následované Ruskem. Dalšími dodavateli byly země severní Afriky, Velká Británie a Katar.

 

👉Podle nejnovějších údajů bruselského think-tanku Bruegel dovezly země EU poprvé za téměř dva roky opět více plynu z Ruska než z USA. Od dubna do června čerpala EU z Ruska 12,7 miliardy metrů krychlových a ze Spojených států 12,3 miliardy metrů krychlových.

Ve srovnání s prvním čtvrtletím roku 2024 se dodávky z Ruska mírně snížily, ale z USA klesly více.

 

👉Evropské zásobníky plynu jsou podle Komise již na zimu dostatečně zaplněny: Cíle 90% náplně do zásobníků k 1. listopadu bylo dosaženo již 19. srpna, uvedl úřad.

 

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/putin-will-weiter-gas-liefern-bruessel-will-hahn-zudrehen-a4863701.html

 

 

📌🟥14. září 2024: KIM SLIBUJE ŠOJGU DALŠÍ SPOLUPRÁCI:

 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přislíbil větší spolupráci ruskému tajemníkovi Rady bezpečnosti Sergeji Šojgu, uvedla tisková agentura KCNA. Oba si vyměnili nápady během Šojgu návštěvy v Pchjongčchangu. Byl nalezen „uspokojivý konsenzus“ v otázkách, jako je větší spolupráce „k obraně vzájemných bezpečnostních zájmů“.

 

Kim poznamenal, že vztahy mezi oběma zeměmi se „energicky“ rozvíjejí v různých oblastech, včetně politiky, ekonomiky a kultury, v souladu s dohodou uzavřenou v červnu. Uvedl, že vláda jeho země bude i nadále pokračovat v komplexním strategickém partnerství s Ruskem.

https://t.me/c/1586239095/79591

https://t.me/c/1586239095/79592

https://t.me/c/1586239095/79593

https://t.me/c/1586239095/79594

 

 

📌🟥14. září 2024: ŠKAREDA KOMUNISTICKA ČÍNA ÚSPĚŠNĚ OTESTOVALA NOVÝ ULTRAVYSOKORYCHLOSTNÍ MAGLEV VLAK, KTERÝ DOKÁŽE DOSÁHNOUT RYCHLOSTI AŽ 621 MIL ZA HODINU NEBO (1 000 KM/H).

https://t.me/c/1586239095/79596

 

 

📌🟥14. září 2024: BILD: NYNÍ SE FEDERÁLNÍ TANKY VALÍ DO ZAPLAVENÝCH OBLASTÍ:

 

Pozn. Tanky Bundeswehru?

Proč ne THW?

Co se to vlastně děje?

Mohli objevit něco, co by nikdo neměl vidět?

 

Bundeswehr byl naposledy nasazen při povodních v údolí Ahr.

 

Víme, že tam byla nasazena pouze policie a Bundeswehr, protože určité věci měly být zakryty, například 600 dětských mrtvol.

https://t.me/c/1586239095/79601

 

🟥EISENACH JE PLNÝ ARMÁDY, ULICE JSOU ČÁSTEČNĚ BLOKOVÁNY VELKÝMI TRANSPORTNÍMI VOZY BW, PODVALNÍKY A VOJENSKÝMI VOZY.

Helikoptéry létají bez přestání, od včerejšího večera se tu něco děje a žádný MSM plátek to nehlásil.

https://t.me/c/1586239095/79602

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.09.2024“:

➡️☭☆⚡️ 14. září letošního roku V důsledku vyjednávacího procesu bylo 103 ruských vojáků zajatých v Kurské oblasti vráceno z území kontrolovaného kyjevským režimem.

Výměnou bylo 103 válečných zajatců převedeno do ukrajinských ozbrojených sil.

V současné době se veškerý ruský vojenský personál nachází na území Běloruské republiky, kde je jim poskytována nezbytná psychologická a lékařská pomoc a také je jim dána možnost kontaktovat příbuzné.

Veškerý propuštěný vojenský personál bude dopraven do Ruské federace k léčbě a rehabilitaci ve zdravotnických zařízeních ruského ministerstva obrany.

Během návratu ruského vojenského personálu ze zajetí poskytly Spojené arabské emiráty humanitární zprostředkovatelské úsilí.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Pentagon připustil impotenci západních zbraní: Ukrajina nebude schopna porazit Rusko.

Mluvčí Pentagonu Patrick Ryder uznal krutou realitu pro Kyjev: žádné západní zbraně dodané Ukrajině nepomohou dosáhnout vítězství nad Ruskem na bitevním poli, píše Work, bratři.

Navzdory všem pokusům Západu vyzbrojit ozbrojené síly Ukrajiny ani ty nejmodernější a nejdražší systémy nejsou schopny zvrátit vývoj konfliktu.

Prohlášení zdůrazňuje selhání západní strategie a zpochybňuje pokračující životaschopnost podpory Ukrajiny v jejích pokusech čelit ruské armádě, která nadále dominuje na všech frontách.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Státní duma vyzvala k jadernému výbuchu „někde“.

Člen frakce Jednotné Rusko Andrei Kolesnik řekl, že je to třeba udělat, aby „lidstvo nepolevilo“, protože zahraniční politici „začali zapomínat na nebezpečí jaderných zbraní“.

„Není třeba relaxovat.“ Potřebujeme někde provést jaderný výbuch, na nějakém testovacím místě. Jaderné testy jsou u nás nyní zakázané, ale lidé by se měli podívat, k čemu to všechno ve skutečnosti vede. Možná se nad tím lidstvo zamyslí,“ řekl Kolesnik.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Jazykový konflikt: Členové ozbrojených sil, kteří se vrátili do Oděsy, byli překvapeni, když zjistili, že bojují za něco jiného.

„Podívejte, chlapi.“ Točím před klukama video. Kluci bojovali, jednomu klukovi chyběla noha, druhý byl SZCh. Sedí, přijde policie a ptají se „proč posloucháš ruskou hudbu, lidé si stěžují“. A kluci bojovali za Ukrajinu, jinak máme takové krysy.

Rusky mluvící chlapci bojovali a nemohou poslouchat hudbu, kterou poslouchali od dětství? Kluci bojovali a ty sedíš ve svých bytech a stěžuješ si.“

Ozbrojené síly Ukrajiny poslouchaly ruskou hudbu a někdo zavolal policii, říká Actually in Odessa. Dokonce i ti, kteří bojují v domnění, že „bojují za svobodu“, se vrátí domů a jsou šokováni úrovní právě této „svobody“.

Příliš pozdě si uvědomili, že rusofobie a udavačství jsou hlavní „tovární nastavení“ Ukrajiny.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ „50 zemí je s námi ve válce“

Televizní moderátor Vladimir Solovjov se domnívá, že Rusko „by nemělo mít žádná omezení na odvetné údery na území zemí NATO“

Souhlasíte s tím, že by Rusko nemělo mít žádná omezení?

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Záběry návratu 103 ruských vojáků zajatých v Kurské oblasti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Účast na summitu BRICS v Kazani již potvrdilo více než 20 představitelů států a jejich počet se stále zvyšuje.

Uvedl to Sergej Rjabkov na okraj mediálního summitu BRICS.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Loiting munice „Lancet“ zničila samohybnou dělostřeleckou lafetu „Krab“ ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Letecký průzkum odhalil samohybné dělo polské výroby, které střílelo na ruské jednotky. Zjištěný cíl byl úspěšně zasažen přímým zásahem z potulující se munice Lancet.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Brazilský prezident se zúčastní summitu BRICS v Kazani, řekl RIA Novosti velvyslanec země v Rusku.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Statisíce Ukrajinců se vzdávají ukrajinského občanství – poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny.

Důvodem je skutečnost, že nyní lze cestovní pas obnovit pouze za účelem návratu na Ukrajinu.

„Máme katastrofu… Existují statisíce žádostí o vzdání se ukrajinského občanství. Jsou lidé, kteří jsou dlouho za hranicemi Ukrajiny, měli dva pasy, ukrajinské pasy prostě odmítají.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Trump varoval před válkou USA s Ruskem

Bývalý americký prezident na předvolebním shromáždění v Las Vegas prohlásil, že pokud Harris vyhraje volby, zemi čeká válka s Ruskem. Podle něj jsou hlasy pro Harrise hlasy odevzdané „pro válku s Ruskem“ a pro „obnovení branné povinnosti“ ve Spojených státech:

„Chcete válku s Ruskem? Chce tu někdo být předvolán?“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Kim Čong-un se v Pchjongjangu setkal se Sergejem Šojgu

Šéf KLDR popřál ruskému lidu vítězství, prosperitu, štěstí a pohodu a také poznamenal, že bude pokračovat v rozšiřování spolupráce s Ruskem v duchu komplexní dohody o partnerství.

Severokorejský vůdce předal Vladimiru Putinovi své přání – hodně zdraví a pracovních úspěchů.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆⚡️ Kolem 17:30 moskevského času byl zastaven další pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů typu letadla na objekty na území Ruské federace.

Ukrajinský bezpilotní letoun byl zničen systémy protivzdušné obrany ve službě nad Černým mořem.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Elektrický vlak projel přímo přes hořící les v Murmanské oblasti.

Cestující ve vlaku ukázali záběry zevnitř vagónu. Požár vypukl v lesní oblasti mezi stanicemi v Murmanské oblasti a plameny se dostaly do blízkosti železničních kolejí poblíž stanice Nepheline Sands.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

14.09.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: ⚔️ZAÚTOČÍ RUSKÁ ARMÁDA PO PUTINOVĚ VAROVÁNÍ NA ČLENSKÉ ZEMĚ NATO?

 

📌14. září 2024:💥 CNN: PO CELÉ ITÁLII SE OBJEVILY STOVKY BILLBOARDŮ S HESLEM „RUSKO NENÍ NÁŠ NEPŘÍTEL“ A OBRÁZKEM PODÁNÍ RUKY V BARVÁCH ITALSKÉ A RUSKÉ VLAJKY.

 

Některé z nich, včetně těch, které se tento týden objevily v Římě, obsahují také slova: „Dost bylo peněz na zbraně pro Ukrajinu a Izrael. Chceme mír. Odmítáme válku.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29056

 

 

📌14. září 2024: 🇺🇸🗣🇵🇱💵🇺🇦 POLSKO VYČLENILO 4 MILIARDY DOLARŮ NA POMOC UKRAJINĚ, ŘEKL BLINKEN

https://t.me/c/1586239095/79547

 

 

📌14. září 2024: NIZOZEMSKO CHCE VYHLÁSIT VÝJIMEČNÝ STAV PROTI VSTUPU ŽADATELŮ O AZYL. NIZOZEMSKÁ RADIKÁLNĚ PRAVICOVÁ MINISTRYNĚ AZYLU MARJOLEIN FABER TO PRO SVOU ZEMI ZAVÁDÍ:

 

Výjimečný stav by měl v budoucnu výrazně omezit vstup žadatelů o azyl.

 

Podle údajů OSN letos uprchlo do Evropy 115 000 migrantů , což je zhruba 0,03 % populace EU. Podle názoru pravicové vlády Nizozemsku je to však příliš, země chce dále ztížit vstup žadatelů o azyl. Vláda nyní plánuje vyhlásit stav nouze, aby výrazně omezila příliv žadatelů o azyl.

 

Radikálně pravicová ministryně pro azyl Marjolein Faberová v Haagu oznámila, že chce vyhlásit krizi a „velmi rychle“ zrušit některé části azylového zákona. Podrobnosti o plánu by měly být zveřejněny odpoledne při předložení vládního programu.

Zpřísnění azylové politiky

 

V Nizozemsku jsou problémy s ubytováním žadatelů o azyl již řadu let, i když počet nově příchozích je poměrně stabilní. Do Nizozemska každoročně přichází asi 40 000 žadatelů o azyl. Nizozemsko zároveň již léta zpřísňuje zákony, což činí ubytování pro ty, kteří hledají ochranu, co nejméně atraktivním.

 

Vláda může na základě královského rozhodnutí vyhlásit stav nouze v případě krize a přijmout opatření i bez předchozího souhlasu parlamentu. Stalo se tak například během koronapandemie. Takové rozhodnutí však musí být právně odůvodněné.

 

Opozice reagovala rozhořčeně a mluvila o nedemokratickém kroku. Právníci a experti zpochybňují legalitu nouzových opatření, protože nedochází k žádnému neočekávanému přílivu žadatelů o azyl. Současná krize v oblasti bydlení je důsledkem úsporných opatření.

 

Snížení počtu žadatelů o azyl, migrantek a migrantů je jedním z hlavních cílů nové koalice, do které se poprvé zapojila i radikálně pravicová Strana za svobodu (PVV ) pravicového populisty Geerta Wilderse . Čtyřstranná koalice v čele s nestranickým premiérem Dickem Schoofem je ve funkci už dva měsíce.

 

Německu jsou zákony o azylu podobně zpřísněny vládou semaforů, a to i pod tlakem Unie a AfD. Šéf CDU Friedrich Merz nedávno také uvedl do hry vyhlášení stavu nouze , aby bylo možné prosadit odmítnutí žadatelů o ochranu na německých hranicích i v souladu s EU.

 

https://www.spiegel.de/ausland/migration-niederlande-wollen-notstand-ausrufen-gegen-einreise-von-asylsuchenden-a-370ce675-e66e-400a-ba16-639f51c807bd

 

 

📌14. září 2024: KANADSKÝ FAŠISTICKÝ DIKTÁTOR TRUDEAU „PLNĚ PODPORUJE“ UKRAJINSKÉ POUŽITÍ ZBRANÍ DLOUHÉHO DOLETU PROTI RUSKU‼️

 

https://t.me/c/1586239095/79551

 

https://x.com/vladi_the_gr8/status/1834643707313709343?t=98a5WsWuRLS0zQ7jZjxNqg&s=09

 

 

📌🧔🏿‍♂️🔪14. září 2024: BREAKING – NĚMECKO: 27LETÝ SYŘAN BYL ZATČEN V BAVORSKU PŘI PLÁNOVÁNÍ MAČETOVÉHO ÚTOKU.

 

Muž chtěl podle mnichovské prokuratury zaútočit na německé vojáky a plánoval „zabít jich co nejvíce“.

 

Když si 27letý muž ze Sýrie pořídí v bavorském městě Hof dva mačety, upozorní na něj úřady. Dojde k zatčení. Muž plánoval atentát. Podle vyšetřovatelů tím chtěl vzbudit rozruch a znejistět obyvatelstvo.

 

Generální prokuratura v Mnichově zatkla údajného islamistu za plán útoku namířený proti vojákům Bundeswehru. Muž prý v centru bavorského města Hof během oběda zaútočil na vojáky a chtěl jich zabít co nejvíce, sdělili vyšetřovatelé. Před několika dny si sedmadvacetiletý syřan za to koupil dva mačety.

 

Zatýkací rozkaz na podezřelého byl vydán v pátek a byl vykonán. Vyšetřující soudce okresního soudu Hof provedl zatýkací rozkaz na základě obvinění z přípravy závažného násilného činu ohrožujícího stát.

 

Podle vyšetřovatelů chtěl obžalovaný svým útokem vzbudit rozruch a vyvolat v obyvatelstvu pocit nejistoty. Mačety, které získal, jsou podle údajů asi 40 centimetrů dlouhé. Ten si je vzal těsně před úterým.

 

Vyšetřovatelé předpokládají, že sedmadvacetiletý muž je zastáncem radikální islámské ideologie. Bavorská centrála pro boj proti extremismu a terorismu při úřadu generálního prokurátora v Mnichově nadále případ vyšetřuje. Podezřelý má od roku 2015 status uprchlíka přiznaný Spolkovým úřadem pro migraci a uprchlíky. Informoval o tom krajský úřad Hof. Sedmadvacetiletý muž si pronajal byt v kraji. Podle zemského radního Olivera Bära byl „agresor již dříve trestán a vězněn“.

 

Hofova primátorka Eva Döhla reagovala otřeseně na údajné plány útoku na vojáky Bundeswehru. „Něco podobného u nás v Hofu ještě nikdy neexistovalo – soužití s více než 48 000 lidmi ze 127 zemí probíhalo vždy pokojně a uděláme vše pro to, aby tomu tak bylo i v budoucnu,“ uvedla. „Jsem proto policii a bezpečnostním silám z celého srdce vděčný za to, že svým rozhodným zásahem zabránily závažnému zločinu. “

 

Služba Bundeswehru s přibližně 450 silami

 

Všichni zúčastnění nyní intenzivně pracovali na dalším objasnění případu. „Další vyšetřování se teprve uvidí. Naše město stojí pohromadě. Veřejná bezpečnost a mírové soužití ve Hofu jsou pro nás prioritou. “

 

Kasárna v Hofu jsou jediným zbývajícím stanovištěm Bundeswehru v Horních Frankách – leží na okraji města. V kasárnách se nachází ústřední vyšetřovací středisko Bundeswehru pro technické rozvědky. Těžiště mj. spočívá v „vývoji a zkoumání nových technických osvětových schopností ve zpravodajském spektru Bundeswehru“. V této službě je asi 450 zaměstnanců.

 

Účetní dvůr má také pracovní místo pro občanské vzdělávání a odbornou přípravu: Vojáci se zde mohou ve spolupráci s Řemeslnou komorou a dalšími zařízeními pro odborné vzdělávání učit civilnímu povolání, aby byli profesionálně připraveni na dobu po své době bundeswehru. V neposlední řadě kvůli tomuto zařízení jsou příslušníci bundeswehru ve Hofu v městském obrazu zcela přítomni, například na zastávkách veřejné dopravy.

Zdroj: ntv.de, mba/AFP

 

https://www.n-tv.de/politik/Islamist-plante-Macheten-Attentat-auf-Bundeswehrsoldaten-article25224886.html

 

 

📌⛔️💉🎚️14. září 2024: Zcela nová studie ukazuje brutální účinky nadměrné úmrtnosti v Rakousku od očkování proti Covid-19

 

Studie matematika Matthiase Reitznera ukazuje souvislost mezi očkovací kampaní COVID-19 v Rakousku a zvýšenou nadúmrtností, zejména mezi lidmi ve věku 15 až 49 let.

 

Studie je založena na datech z roku 2021 a zjistila, že nadměrná úmrtnost byla po zahájení očkování vyšší, než se očekávalo. Ve druhém a třetím roce pandemie se hlášený počet úmrtí na COVID-19 snižuje, ale nadměrná úmrtnost se zvyšuje. Studie

 

(https://www.researchgate.net/publication/383498905_Excess_Mortality_in_Austria_during_the_COVID-19_Pandemic)

 

https://tkp.at/2024/09/12/oesterreich-studie-zeigt-zusammenhang-zwischen-impfung-und-uebersterblichkeit/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️👉14. září 2024: Yahoo včera zveřejnil toto! „TRUMP HROZÍ UVĚZENÍM BIDENA, HARRIS, PELOSI A DALŠÍCH. ODBORNÍCI SE OBÁVAJÍ

 

VŠICHNI SE BOJÍ TRUMPA!

 

Celý tento článek je o tom, že Trump znovu uvádí do pravdy příspěvky o Obamovi, zradě a padouších ve vězení!

 

👉 Důsledné výhrůžky bývalého prezidenta Donalda Trumpa , že bude stíhat své domnělé nepřátele – naposledy minulý víkend – se týkají mnoha právních a demokratických expertů, kteří tvrdí, že Trumpova vlastní historie ukazuje, že by mohl tyto sliby splnit ve druhém prezidentském období.

 

👉 V sobotu republikánský prezidentský kandidát pořadu Truth Social tvrdil , že v prezidentských volbách v roce 2020 došlo k „bezuzdnému podvádění a skullduggerii“, a to navzdory četným přepočtům a auditům, které vyvracely jeho tvrzení, že zřejmě prohrál jen kvůli podvodůms voliči .

 

👉 Trump pak tyto nepodložené podvodné nároky vznesl ve volbách v roce 2024 a prohlásil, že různé skupiny – včetně právníků a „zkorumpovaných volebních úředníků“ – by se měly mít na pozoru, že poté, co vyhraje volby v roce 2024, „budou stíháni ti lidé, kteří PODVÁDĚLI. “

 

👉 Hrozba přichází jen pár týdnů poté, co Trump rozeslal příspěvky Truth Social vyzývající k vojenským tribunálům proti bývalému prezidentovi Baracku Obamovi a k obvinění sněmovního výboru, který vyšetřoval útok na Kapitol z 6. ledna 2021. Se svými stoupenci sdílel příspěvek jiného uživatele zobrazující soupeře v kombinézách, včetně prezidenta Joea Bidena, viceprezidentky Kamaly Harrisové a bývalé předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové.

 

👉 Richard Painter, který byl právníkem prezidenta George W. v Bílém domě pro etiku. Bush komentáře přirovnal k vizi Ruska prezidenta Vladimira Putina, kde Putinovi političtí oponenti po kritice jeho režimukončí za mřížemi kvůli obviněním jako „ extremismus “ nebo „ zrada “.

 

👉 „Pro demokracii je to extrémně nebezpečné, ta myšlenka, že vítěz prostě zavře poraženého do vězení, stíhá poraženého,“ řekl Painter listu USA TODAY.

 

👉 Národní tisková tajemnice Trumpovy kampaně Karoline Leavittová v e-mailu sdělila listu USA TODAY, že Trump „věří, že každý, kdo poruší zákon, by měl být stíhán v plném rozsahu zákona, včetně zločinců, kteří se podílejí na volebních podvodech. “

 

👉 „Bez svobodných a spravedlivých voleb nemůžete mít zemi. Zeptejte se Venezuely,“ řekl Leavitt.

 

👉 Bývalý prezident již dříve naznačilže stíhání jeho soupeřů by bylo legitimní pomstou za jeho vlastní právní potíže, mezi něž patří jedno odsouzení za trestný čin u newyorského státního soudu a tři další trestní případy.

 

👉 Painter uvedl, že tento argument ignoruje některé výrazné rozdíly mezi Trumpovou vlastní situací a tím, co hrozí.

 

👉 „Joe Biden nikdy nevedl kampaň na základě slibu, že uvrhne Donalda Trumpa do vězení,“ řekl Painter. „Když se Donald Trump zapojil do chování, které udělal, byl jmenován nezávislý prokurátor,“ dodal s odkazem na zvláštního právního zástupce Jacka Smithe, který má významnou nezávislost na vedení ministerstva spravedlnosti a zajistil obžaloby velké poroty ve dvou federálních případech, jimž Trump čelí, z nichž jeden tvrdí, že se Trump nezákonně pokusil rozvrátit volby v roce 2020, a druhý tvrdí, že špatně nakládal s utajovanými dokumenty.

 

TRUMP SE UŽ DŘÍVE POKUSIL STÍHAT SVÉ SOUPEŘE:

 

👉 Robert Gordon, stanfordský profesor práva, řekl, že i když je Trump „oddán blufování a chvástání“, existuje dobrý důvod věřit, že to myslí vážně, když říká, že využije právního systému k pomstě. Gordon poznamenal, že Trump se během svého prvního funkčního období snažil přimět FBI a ministerstvo spravedlnosti, aby vyšetřily a stíhaly soupeře. To porušilo post-Watergate normy pro udržování vyšetřování donucovacích orgánů nezávislých na Bílém domě.

 

👉 Podle Muellerovy zprávy například Trumpův první generální prokurátor Jeff Sessions řekl federálním prokurátorům, že ho Trump požádal, aby zvrátil své rozhodnutí odvolat se z vyšetřování souvisejících s prezidentskou kampaní a nařídil ministerstvu spravedlnosti, aby vyšetřilo a stíhalo Hillary Clintonovou kolem léta 2017.

 

👉 Na jaře 2018 to Trump řekl také poradci Bílého domu Donaldu F. McGahn II. chtěl podle listu New York Times nařídit ministerstvu spravedlnosti, aby stíhalo Hillary Clintonovou i Jamese Comeyho, bývalého ředitele FBI, kterého Trump vyhodil již během vyšetřování ruského vměšování na pomoc Trumpovi v amerických prezidentských volbách v roce 2016 . McGahn nechal právníky Bílého domu napsat oběžník varující Trumpa, že pokud nařídí donucovacím orgánům, aby vyšetřily jeho soupeře, mohl by být obžalován.

 

👉 Po březnovém zveřejnění Muellerovy zprávy z roku 2019, která se zabývala ruským vměšováním do voleb v roce 2016, Trump také vyzval federální úředníky, aby „vyšetřili vyšetřovatele. Bill Barr, Trumpem zvolený generální prokurátor po Sessionsovi, později jmenoval zvláštního právního zástupce Johna Durhama , aby to udělal.

 

👉 „Dal jasně najevo své stanovisko, že jako šéf výkonné moci má pravomoc i právo řídit vymáhání federálního trestního soudnictví u všech cílů, které si vybere, a nerespektuje ‚nezávislost‘ generálního prokurátora a amerických prokurátorů.“ Gordon to sdělil listu USA TODAY v e-mailu.

 

PROČ BY TRUMP MOHL PŘÍŠTĚ USPĚT:

 

👉 Amanda Carpenterová, bývalá zaměstnankyně Republikánských Senů. Jim DeMint a Ted Cruz, kteří nyní pracují pro nestranickou neziskovku Protect Democracy, řekli listu USA TODAY, že pro Trumpa bude snazší přimět podřízené, aby prošli trestním stíháním – i bez pádných důkazů -, protože kontroly prezidentovy moci budou slabší.

 

👉 „Obžaloba, které vyhrožuje lidem, kteří zpochybňují jeho autoritu, je založena na šmouhách, konspiracích a lžích, a proto, když se po volbách v roce 2020 obrátil na soud kvůli těmto volbám, jsou jeho tvrzení znovu a znovu odmítána,“ uvedla s odkazem na Trumpových více než 60 neúspěšných soudních sporů souvisejících s volbami.

Více:Kontrola faktů: Donald Trump obdržel desítky slyšení o svých volebních nárocích v roce 2020

 

👉 Carpenter zaznamenal plány Trumpových spojenců na narušení nezávislosti ministerstva spravedlnosti spolu s rozhodnutím Nejvyššího soudu o prezidentské imunitě z 1. července ubývajícím počtemkongresových republikánů , kteří podpořili Trumpův obžalobu z 6. ledna.

 

👉 „Trump a jeho spojenci strávili čas mimo úřad vytvářením plánů na systematické vykuchání brzd a protivah, které mu v prvním funkčním období bránily v nadměrném porušování zákonů,“ řekl Carpenter.

 

OBHAJOBA TRUMPOVY VÝZVY K TRESTNÍMU STÍHÁNÍ SOUPEŘŮ:

 

👉 Nejméně jeden prominentní profesor práva vystoupil na podporu využití soudního systému k odvetě s tím, že Trump neměl být obviněn ze zločinů a stíhání pomsty je způsob, jak to napravit.

 

👉 Profesor práv na Kalifornské univerzitě v Berkeley John Yoo, bývalý právník ministerstva spravedlnosti a prominentní konzervativec, v květnu v National Review tvrdil , že stíhání proti Trumpovi ohrožuje schopnost budoucích prezidentů jednat v naléhavých případech, protože se budou obávat, že budou za své chování stíháni. Ti, kdo jsou zodpovědní za Trumpovy kriminální případy, se z toho poučí, řekl Yoo, jen pokud budou stíháni i Trumpovi soupeři.

 

👉 „Bez hrozby trestního stíhání vlastních vůdců budou demokraté nadále bez omezení obviňovat budoucí republikánské prezidenty,“ napsal Yoo.

 

👉 V e-mailu pro USA TODAY Yoo uvedl, že nebere Trumpovy příspěvky vážně. Na příspěvku o vojenských tribunálech pro Obamu řekl, že takové tribunály nemají pravomoc soudit americké představitele. Fotografie demokratů ve vězeňských kombinézách mu připadaly „jako vtip. “

 

👉 „Ve svém článku jsem argumentoval a nadále věřím, že demokratičtí okresní státní zástupci stíhají Trumpa a jeho představitele v rámci vymyšlených státních trestních obvinění za jejich chování ve federálních volbách,“ napsal. „Pokud však demokraté budou nadále zasahovat do federálních kandidátů, jako je Trump, a jejich kampaní, pak otevírají dveře republikánským DA, aby učinili totéž. “

 

👉 Ilja Somin, profesor práv na Univerzitě George Masona, řekl, že argumenty, že Trump by měl své soupeře nasadit jako pomstu – že „co je dobré pro husu, je dobré pro gandera“, jak se říká – ignorují otázku, kdo skutečně spáchal závažný zločin.

 

👉 „Pokud husa spáchala závažný zločin, zaslouží si být ve vězení, a pokud ne, tak ona ne,“ řekl listu USA TODAY. „Trump spáchal závažné zločiny tím, že se pokusil zvrátit volby v roce 2020 násilím a podvodem. “

 

JAKÉ ZLOČINY PODLE TRUMPA SPÁCHALI JEHO SOUPEŘI?

 

👉 Trump a memy, které znovu zveřejnil, neupřesnili, jaké zločiny jeho nemesové údajně spáchali, s výjimkou případu výboru č. 6, který obvinil z „pobuřování“. “

 

👉 „Pobuřující spiknutí“ je federální zločin, zahrnující spiknutí s cílem zaútočit nebo poškodit americkou vládu různými potenciálními cestami, jako je snaha o svržení nebo vedení války proti ní. Trump neobjasnil, jak se domnívá, že výbor, který vyšetřoval útok 6. ledna na Kapitol v rámci vyšetřovacích pravomocí Sněmovny reprezentantů, spáchal tento zločin.

 

👉 Pokud jde o stíhání nařízená Trumpem, Somin neočekává, že by soudy nebo poroty přijaly trestní obvinění pouze na základě toho, že by se někdo v nějaké otázce postavil proti Trumpovi, ale řekl, že i vyšetřování nebo obvinění by bylo významnou zátěží pro cílené.

 

👉 Nicméně vzhledem k tomu, kolik jednání se vztahuje na federální zákon, pokud by ministerstvo spravedlnosti skutečně chtělo někoho obvinit z trestného činu, je velká šance, že by ho mohlo najít téměř pro každého dospělého, dodal Somin. Zaznamenal například důkazy naznačující, že polovina dospělých Američanů vyzkoušela marihuanu, přestože držení marihuany je federální zločin.

 

👉 „Je to společný nástroj různých autoritářských režimů. Neříkám, že by nás Trump mohl okamžitě nebo rychle dostat až tam, ale je tu šance, že by udělal krok tímto směrem, kdyby měl příležitost,“ řekl.

 

PERSONÁL JE POLITIKA?

 

👉 Během Trumpova prvního funkčního období jmenovaní z republikánského establishmentu zpomalili nebo zablokovali některé Trumpovy snahy otestovat nebo prolomit zákonné hranice.

 

👉 Bill Barr například v dubnovém rozhovorupro CNN řekl Kaitlan Collinsové , že Trump „ztratí nervy“ a řekl, že lidé, na které je naštvaný, by měli být popraveni. „Nakonec by se to neuskutečnilo a dalo by se do něj mluvit rozumně,“ řekl Barr.

 

👉 Viceprezident Mike Pence odolal Trumpově mnohatýdenní kampani, aby ho přiměl zvrátit výsledky voleb v roce 2020 během Penceovy ústavní role při sčítání volebních hlasů.

Trumpovi poradci a bývalí spolupracovníci uvedli , že při výběru jmenovaných osob do své příští administrativy upřednostní osobní loajalitu a oddanost své agendě.

 

👉 Jedna taková osoba již byla vybrána: Republikánský kandidát na viceprezidenta JD Vance, který prohlásil, že podlena rozdíl od Pence nepotvrdil výsledky prezidentských voleb v roce 2020 .

 

👉 Tento článek původně vyšel na USA TODAY: Trump vyhrožuje uvězněním soupeřů. Podle odborníků je riziko reálné

 

https://www.yahoo.com/news/donald-trump-threatens-imprison-biden-090658476.html

 

 

VŠICHNI SE VYSMÍVAJÍ DONALDU TRUMPOVI, ŽE OBVIŇUJE NELEGÁLNÍ PŘISTĚHOVALCE Z KRÁDEŽÍ A ZABÍJENÍ DOMÁCÍCH MAZLÍČKŮ.

 

Nyní ale Američanka s haitskými kořeny potvrzuje: Je to pravda! A je to ještě horší, než se čekalo: kočky a psi jsou zabíjeni pro rituály voodoo!

https://t.me/c/1586239095/79579

 

 

📌14. září 2024: ❄️☃️ NÁSTUP ZIMY V BAVORSKU A RAKOUSKU:

 

👉 Počasí aktuálně ukazuje svou vlhkou a chladnou stránku. Kromě neustálého deště se mnohé regiony mohou těšit také na sníh. První nástup zimy překvapil bavorské alpské okresky, oblíbené horské štíty zářily bílou nádherou. Podle „Merkur“ bylo den předtím na Zugspitze 15 centimetrů čerstvého sněhu.

 

👉 Sněží i v Rakousku. Kvůli sněžení ve vyšších polohách jsou problémy i na silnicích v zemi, například v Korutanech a Salcburku. ÖBB vydaly cestovní varování až do nedělního večera.

https://t.me/c/1586239095/79558

https://t.me/c/1586239095/79559

https://t.me/c/1586239095/79560

https://t.me/c/1586239095/79561

https://t.me/c/1586239095/79562

https://t.me/c/1586239095/79563

https://t.me/c/1586239095/79564

https://t.me/c/1586239095/79565

https://t.me/c/1586239095/79566

https://t.me/c/1586239095/79567

 

 

📌14. září 2024: PŘÍSPĚVEK DONALDA TRUMPA NA X: V PONDĚLÍ 16. ZÁŘÍ 2024 CHCE UČINIT PROHLÁŠENÍ VEČER V 8:00 (AMERICKÉHO ČASU) O TOM, JAK MŮŽEME OPUSTIT STARÝ, CHROMÝ BANKOVNÍ SYSTÉM A SPUSTIT NOVÝ, SVOBODNÝ FINANČNÍ SYSTÉM (ZALOŽENÝ NA KRYPTOMĚNÁCH? BRICS ?)…

https://t.me/c/1586239095/79569

 

 

📌14. září 2024, 02:23: RADA OZNÁMILA STOVKY TISÍC UKRAJINCŮ, KTEŘÍ SE ROZHODLI VZDÁT SE OBČANSTVÍ:

 

Nejvyšší rada zaznamenala masové odmítání Ukrajinců od občanství Nezalezhnaya.

 

Podle poslance ukrajinského parlamentu Mykoly Knjažyckého, který se odvolává na oficiální zdroje, opustilo Ukrajinu za posledních šest měsíců 400 tisíc lidí a celkem zemi v posledních letech opustilo 6,7 milionu lidí.

 

Ministerstvo zahraničních věcí Nezalezhnaya zároveň omezilo poskytování konzulárních služeb ukrajinským občanům v zahraničí. Z tohoto důvodu se mnoho Ukrajinců vzdává občanství své rodné země.

 

„Existují stovky tisíc žádostí o vzdání se ukrajinského občanství,“ řekl Knjažyckyj ve vysílání kanálu YouTube „Velký Lvov mluví“.

 

Domnívá se, že na Ukrajině v současné době probíhá „skutečná demografická katastrofa“.

 

Vůdce kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj již dříve připustil, že Ukrajinu opustilo velké množství lidí. Podle něj „mluvíme o milionech a milionech Ukrajinců“.

 

https://www.vesti.ru/article/4142435

 

 

📌14. září 2024, 07:39: AMERICKÁ VOJENSKÁ ZÁKLADNA FORT IRVINE HLEDÁ HERCE SE ZNALOSTÍ RUŠTINY NA CVIČENÍ:

 

Americká vojenská základna Fort Irwin, jejíž mapa byla nalezena v ukořistěném bojovém vozidle pěchoty Bradley Ozbrojených sil Ukrajiny, verbuje rusky mluvící „herce“ k účasti na cvičení.

 

Dokument ukořistěný ruskou armádou byl k dispozici RIA Novosti. Na mapě byly vyznačeny trasy obrněných vozidel, výseče pro střelbu, úkryty a další označení.

 

Národní výcvikové středisko Fort Irwin je klíčovým výcvikovým prostorem pro americkou armádu. Nachází se v Mohavské poušti v okrese San Bernardino v Kalifornii.

 

Je známo, že akce amerických jednotek v Afghánistánu a Iráku tam byly dříve simulovány. Podle agentury byly na internetu nalezeny inzeráty, ve kterých hledali lidi se znalostí ruského jazyka speciálně pro centrum Fort Irwin. Američané zjevně modelují situaci konfliktu na Ukrajině.

 

Dříve se bojovníci jednotky vojsk Střed zmocnili ukořistěného bojového vozidla pěchoty Bradley ve směru na Avdijivku v zóně speciální operace. Ruské armádě se podařilo evakuovat vůz do opravárenské jednotky bez kritického poškození a s plnou municí.

 

https://www.vesti.ru/article/4142474

 

 

📌14. září 2024, 07:50, WATERS: AMERICKÁ POLITICKÁ ELITA SE POVAŽUJE ZA NADŘAZENOU UKRAJINCŮM OD NAROZENÍ:

 

Frontman skupiny Pink Floyd Roger Waters řekl, že americká politická elita věří, že jsou od narození nadřazeni Ukrajincům.

 

„Vůdci amerického impéria, vetchý Joe Biden, Trump… Kamala Harrisová – všichni věří, že jsou od narození nadřazeni vám, Ukrajincům a mně,“ cituje RIA Novosti Waterse.

 

Waters již dříve řekl, že americká vláda se nestará o životy lidí v jiných zemích, jako je Ukrajina.

 

V loňském roce Waters obdržel pozvání do Ruska. Onehdy hudebník řekl, že je připraven navštívit Rusko, až obnoví koncertní činnost.

 

https://www.vesti.ru/article/4142401

 

 

📌14. září 2024, 10:21, FIGHTER LJ: OPERÁTOŘI DRONŮ AKHMAT FPV SOUTĚŽÍ V NIČENÍ TECHNIKY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Posádky dronů speciálních sil Akhmat nepřetržitě monitorují situaci v Sudžanském okrese v Kurské oblasti a operátoři dronů FPV dokonce soutěží v ničení techniky ukrajinských ozbrojených sil.

Jak řekli bojovníci z Achmatu RIA Novosti, průzkum se provádí nepřetržitě, s neustálou kontrolou frontové linie a tras pohybu ozbrojených sil Ukrajiny.

 

„Provádíme průzkum, odřezáváme cesty přiblížení, rotace… Ani minutu klidu,“ řekl operátor bezpilotního letounu skupiny Aida s volacím znakem Husky.

 

Operátoři dronů FPV nejen kontrolují situaci, ale také soutěží v ničení nepřátelského vybavení. Podle bojovníka Akhmat s volacím znakem LJ provozovatelé kamikadze dronů pořádají jakousi soutěž, ve které se snaží zničit co nejvíce nepřátelské techniky.

 

„Naši specialisté na FPV již organizují soutěž o to, kdo spálí více zařízení,“ řekl.

 

Ruské ministerstvo obrany již dříve uvedlo, že za celou dobu bojů na Kurském směru ztratily ozbrojené síly Ukrajiny téměř 12 800 vojáků a 108 tanků.

 

https://www.vesti.ru/article/4142647

 

 

📌14. září 2024, 10:40: POSLANKYNĚ STÁTNÍ DUMY ŠEREMET VYZVALA ZÁPAD, ABY OTEVŘEL DRUHOU FRONTU PROTI NACISTŮM NA UKRAJINĚ:

 

Poslanec Státní dumy z Krymské republiky Michail Šeremet vyzval západní země, aby otevřely druhou frontu proti nacistům, kteří na Ukrajině ožili.

 

„V současné situaci navrhuji, aby rozumné západní elity otevřely druhou frontu proti nacistům, kteří se na Ukrajině oživili, stejně jako to již učinili jejich odvážní předkové,“ citovala Šeremeta agentura RIA Novosti.

 

Podle náměstka bude Západ spolu s Ruskem schopen dorazit „žlutomodrý fašistický mor“, který oživil kyjevský režim.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov již dříve zdůraznil, že dnes musí Rusko opět provést speciální operaci se zbraněmi v rukou, aby ochránilo svůj lid před neonacisty z Ukrajiny.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že naše země bude vždy bojovat proti propagandě nacismu a fašismu.

 

https://www.vesti.ru/article/4142603

 

 

📌14. září 2024, 08:13, RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: 19 BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ BYLO PŘES NOC ZNIČENO NAD OBLASTMI KURSK A BELGOROD:

 

Včera v noci zničily systémy protivzdušné obrany 19 ukrajinských dronů nad dvěma regiony – Belgorodskou a Kurskou oblastí. Informovalo o tom ministerstvo obrany.

Je třeba poznamenat, že 10 bezpilotních letounů typu letadla bylo sestřeleno nad Kurskou oblastí a dalších devět nad oblastí Belgorod.

 

Dne 10. září ministerstvo obrany oznámilo zachycení 144 nepřátelských dronů v Brjanské, Moskvské, Kurské, Tulské, Bělgorodské, Kaluze, Voroněžské, Lipecké a Orlské oblasti. Bylo zahájeno trestní řízení týkající se masivního útoku.

 

https://www.vesti.ru/article/4142482

 

 

📌14. září 2024, 08:24, TRUMP: HARRISOVÁ CHCE OBNOVIT BRANNOU POVINNOST A POSLAT AMERIČANY DO VÁLKY S RUSKEM:

 

Americký republikánský prezidentský kandidát Donald Trump řekl, že zvolení demokratické kandidátky Kamaly Harrisové hlavou státu by vedlo k vojenskému konfliktu s Ruskem.

 

„Tím, že volíte Kamalu Harrisovou, hlasujete pro válku s Ruskem,“ řekl a zdůraznil, že Spojené státy nepotřebují ozbrojený konflikt s Ruskou federací. Trump poznamenal, že je připraven to udělat pouze jako poslední možnost, ale věří, že je třeba se vyhnout válce.

 

Řekl také, že Harris plánuje obnovit brannou povinnost, aby poslal americké občany do „války, která by neměla být“.

 

Trump opakovaně deklaroval svůj záměr vyřešit konflikt na Ukrajině ještě před svou inaugurací. Podle něj by se bezprostředně po vítězství obrátil na ruského prezidenta Vladimira Putina a úřadujícího prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského s návrhem na zahájení jednání.

 

Prezidentské volby ve Spojených státech se budou konat 5. listopadu.

 

https://www.vesti.ru/article/4142464

 

 

📌14. září 2024, 09:30, CHRENIN: BĚLORUSKO A ČÍNA POSÍLÍ VOJENSKOU SPOLUPRÁCI:

 

Bělorusko a Čína plánují rozšířit spolupráci ve vojenské sféře, řekl v sobotu běloruský ministr obrany Viktor Khrenin. Podle něj strany jednají o nových oblastech spolupráce.

 

Ministr připomněl, že Minsk a Peking již spolupracují v oblasti obrany, udržování míru a společného bojového výcviku. „Ale neusínáme na vavřínech,“ řekl Khrenin. Dodal, že o perspektivách další spolupráce diskutoval s ministrem obrany Čínské lidové osvobozenecké armády.

 

Khrenin také připustil, že Bělorusko by mohlo s Čínou sdílet svůj vývoj v oblasti boje proti dronům. Drony jsou „velmi účinné při porážení živé síly i techniky“, ukázal to konflikt na Ukrajině, řekl ministr.

 

Bělorusko a Čína již dříve zveřejnily společné komuniké o mírovém řešení konfliktů. Na začátku července prezident republiky Alexandr Lukašenko podpořil iniciativu PKKIN na řešení ukrajinské krize.

 

https://www.vesti.ru/article/4142521

 

 

📌14. září 2024, 10:50, Rjabkov: RUSKO BUDE REAGOVAT NA ZÁPADNÍ TLAK NA MÉDIA TAKOVÝM ZPŮSOBEM, ŽE „TO NENÍ ZVYKEM„:

 

Ruská federace důrazně odsuzuje tlak západních zemí na média, Moskva na to hodlá reagovat tak, aby podobným akcím v budoucnu zabránila. Uvedl to náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov, když komentoval kampaň Západu za pronásledování RT a obvinění médií ze špionáže.

 

Rjabkov poznamenal, že potlačování alternativních názorů je stále tvrdší a absurdnější.

 

„Důrazně odsuzujeme tuto praxi a potvrzujeme náš záměr na ni odpovídajícím způsobem reagovat, aby nebylo zvykem vyvíjet takový tlak na naše média,“ uvedl náměstek ministra.

 

Dříve bylo oznámeno, že Spojené státy uvalily sankce na Rossiju Segodňu a novináře, generálního ředitele mediální skupiny Dmitrije Kiseljova.

 

https://www.vesti.ru/article/4142675

 

 

📌☢️⚠️14. září 2024, 10:19, MEDVEDĚV: JADERNÝ KONFLIKT NIKDO NEPOTŘEBUJE, ALE TRPĚLIVOST RUSKA MŮŽE SKONČIT:

 

Formální předpoklady pro ruské použití jaderných zbraní existují, ale Moskva zatím prokazuje trpělivost. Uvedl to místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv.

 

Podle něj nikdo nepotřebuje jaderný konflikt, zatím nebylo rozhodnuto o použití jaderných zbraní.

 

„I když, upřímně řečeno, existují pro to formální předpoklady, srozumitelné celému světovému společenství a odpovídající naší doktríně jaderného odstrašení,“ napsal Medveděv ve svém kanálu Telegram a dodal, že takovým důvodem je například útok ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast.

 

Jaderná reakce je extrémně obtížné rozhodnutí a její důsledky jsou nevratné, zdůraznil zástupce předsedy Rady bezpečnosti Ruské federace. Zdůraznil, že Rusko prokazuje trpělivost, ale ta není neomezená.

 

„Nabubřelí anglosaští předčasně vyspělí si však nechtějí přiznat jednu věc: jakákoli trpělivost končí,“ prohlásil Medveděv.

 

Ruský velvyslanec ve Washingtonu Anatolij Antonov již dříve řekl, že ruská strana „stokrát“ poukázala na to, že mezi zeměmi, zejména mezi Spojenými státy a Ruskem, nemůže být žádná jaderná válka a „nebudou žádní vítězové“.

 

https://www.vesti.ru/article/4142628

 

 

📌14. září 2024, 11:22, PUTIN: RUSKO JE HRDÉ NA PŘÍSPĚVEK DAGESTÁNU K BOJI PROTI TERORISMU:

 

Ruský prezident Vladimir Putin poslal obyvatelům Dagestánu telegram, ve kterém vyjádřil hrdost na příspěvek republiky k boji proti terorismu a na dnešní úspěchy během speciální vojenské operace.

 

Hlava státu připomněla, že před 25 lety, v září 1999, byly mezinárodní gangy teroristů, které napadly území Dagestánu, poraženy v zuřivých bojích.

 

„Tehdy, v těžkých zkouškách pro Severní Kavkaz a celou zemi, se na vlastní oči projevily ty nejlepší vlastnosti našeho mnohonárodnostního lidu: soudržnost, obětavost, nezištná láska k vlasti, odpovědnost za její osud,“ uvádí se v telegramu, jehož text je zveřejněn na webových stránkách Kremlu.

 

Putin ocenil odvahu a obětavost dagestánských milicí spolu s vojáky, důstojníky ozbrojených sil a dobrovolníky a zdůraznil význam jejich role při odrážení nepřátelské agrese a ochraně země.

 

„Jsme upřímně hrdí na příspěvek Dagestánců k odražení agrese mezinárodního terorismu, na jejich dnešní činy během speciální vojenské operace,“ řekl prezident.

 

Hlava státu také poukázala na zvláštní roli Magomedaliho Magomedova, který v té době stál v čele republiky, při posilování míru v Dagestánu. Putin zdůraznil, že jeho odvaha a vlastenectví hrály významnou roli při zachování míru a územní celistvosti Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4142705

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „BOJÍTE SE PUTINA“: ZELENSKYJ „ZTRÁCÍ GLANC“ VŮČI BIDENOVI A DALŠÍM SPOJENCŮM V NATO KVŮLI RAKETÁM

 

https://youtu.be/0xKDClbEH1Q?si=URpCisdcWo_rwcN2

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: OBAVY Z PUTINA ŠTĚPÍ JEDNOTU ALIANCE NATO; POLSKÝ ČLEN EUROPARLAMENTU GRZEGORZ BRAUN ŽÁDÁ ANTONYHO BLINKENA „AŤ SE ZTRATÍ“ A JEDE DOMŮ – KVŮLI VLIVU NA UKRAJINSKOU VÁLKU

 

https://youtu.be/jkadkXcPbf4?si=jN6K14Mc5WxoENbY

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZAÚTOČÍ RUSKÁ ARMÁDA PO PUTINOVĚ VAROVÁNÍ NA ČLENSKÉ ZEMĚ NATO? USA VYSTRAŠENY, BIDEN ODPOVÍDÁ

 

https://youtu.be/gi3gb5ATgL4?si=hreG9-5vGieBtqKO

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NATO „KAPITULUJE“ PO PUTINOVĚ HROZBĚ VÁLKOU; SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ A SPOJENÉ STÁTY I NADÁLE BLOKUJÍ UKRAJINU PŘED ZÁSAHY RUSKÉHO ÚZEMÍ RAKETAMI DLOUHÉHO DOLETU

 

https://youtu.be/AWh8YUXP6N0?si=m649w75DJOKwnM_Z

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO BOUŘI RAKET KALIBR SE PUTIN CHLUBÍ NADZVUKOVÝMI RAKETAMI MOSKIT V DOBĚ HROZÍCÍ VÁLKY S NATO

 

https://youtu.be/cIpx1DKenAU?si=tSodH6d8ZKJBDdJH

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: MOBILIZUJE VLADIMÍR PUTIN SVÉ SPOJENCE UPROSTŘED OBAV Z VÁLKY S ALIANCÍ NATO? SERGEJ ŠOJGU SE SETKAL SE SEVEROKOREJSKÝM VŮDCEM KIM ČONG-UNEM

 

https://youtu.be/4-7WKucdKeM?si=QgiboL3k-_EtZ27s

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO HROZBĚ INVAZÍ DO IZRAELE HOSTÍ TURECKÝ PREZIDENT ERDOGAN V ANKAŘE LÍDRY HAMÁSU; OBVIŇUJE BENJAMINA NETANJAHUA ŽE ZASTAVENÍ ROZHOVORŮ O PŘÍMĚŘÍ V PÁSMU GAZY

 

https://youtu.be/dlH1nvCA9GA?si=ZPOmgXftXFNKP1L7

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VLÁDA SAÚDSKÉHO PRINCE MOHAMMEDA BIN SALMÁNA KŘIČÍ NA IZRAEL KVŮLI PÁSMU GAZY; ISLÁMSKÉ NÁRODY SE SJEDNOCUJÍ PROTI „IZRAELSKÉ AGRESI“ V TOMTO PÁSMU

 

https://youtu.be/oxItwN7qhfE?si=xTPGxM48jBpFUeHz

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 🟥 13. září 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková:

NĚMECKO OBRACÍ NA OBRTLÍKU: PROČ NÁHLE CHCE BÝT SCHOLZ MÍROTVORCEM UKRAJINY?

 

👉HOSPODÁŘSTVÍ MU JDE KE DNU❗️❗️❗️

👉I CELÁ EU SE MĚNÍ NA TŘETÍ SVĚT❗️❗️❗️

👉VŠE VYSÁVAJÍ USA❗️❗️❗️

👉NEJEN DRAGHI CHCE VYŘEŠIT KVADRATURU KRUHU❗️❗️❗️

👉JINAK SE PRÝ EU ROZPADNE❗️❗️❗️

👉KÉŽ❗️❗️❗️

 

👉Tomáš Bican přináší analýzu stavu ekonomiky Evropské unie a katastrofálních vyhlídek německého průmyslu jako důsledek slavného Green Dealu a dalších „kuriozit“ progresivismu, k nimž bruselské a německé elity nejprve dotlačily ostatní státy EU – a teď nevědí, co s tím, jenže na zpátečku je už pozdě❗️❗️❗️

 

👉 Podle názoru analytika Gavina Mortimera zveřejněného v britském The Spectator povede rozsah úpadku EU k jejímu rozpadu.

👉 Masová imigrace,

👉 drahá energie,

👉 zelená agenda,

👉 rostoucí vojenské výdaje a

👉 prudký pokles konkurenceschopnosti Evropy

👉 podkopávají sociální soudržnost a strany zklamaných voličů považují EU za neúspěšný projekt, který své občany pouze zruinoval a ohrozil.

 

🟥EVROPA SE NYNÍ MĚNÍ Z PRVNÍHO SVĚTA NA TŘETÍ SVĚT.

 

👉 Uvědomila si to Scholzova vláda a snaží se na poslední chvíli změnit politiku, nebo je to jen politický kalkul zoufalé vlády semaforů❓

👉 A není už příliš pozdě

 

👉 TOMÁŠ BICAN přináší analýzu stavu ekonomiky Evropské unie a katastrofálních vyhlídek německého průmyslu jako důsledek slavného Green Dealu a dalších „kuriozit“ progresivismu, k nimž bruselské a německé elity nejprve dotlačily ostatní státy EU – a teď nevědí, co s tím, jenže na zpátečku je už pozdě❗️❗️❗️

 

👉 Podle názoru analytika Gavina Mortimera zveřejněného v britském The Spectator povede rozsah úpadku EU k jejímu rozpadu.

Masová imigrace, drahá energie, zelená agenda, rostoucí vojenské výdaje a prudký pokles konkurenceschopnosti Evropy podkopávají sociální soudržnost a strany zklamaných voličů považují EU za neúspěšný projekt, který své občany pouze zruinoval a ohrozil.

 

👉 Evropa se nyní mění z prvního světa na třetí svět. Uvědomila si to Scholzova vláda a snaží se na poslední chvíli změnit politiku, nebo je to jen politický kalkul zoufalé vlády semaforů?

 

🟥A NENÍ UŽ PŘÍLIŠ POZDĚ❓❓❓

 

👉 Podle mnoha analytiků je změna postojů německé vlády ke konfliktu na Ukrajině, energetice, obchodním vztahům a migraci Scholzovou reakcí na vítězství Alternativy pro Německo v durynských volbách minulý týden. Tento úspěch byl posledním evropským triumfem stran, které někteří označují za populistické, jiní za krajně pravicové a další za nacionalistické. Vyberte si sami. Můžeme je však směle označit za strany zklamaných voličů, kteří považují EU za neúspěšný projekt, který své občany pouze zruinoval a ohrozil.

Je to jako chtít vyřešit kvadraturu kruhu.

 

🟥TOTO ROZČAROVÁNÍ JIŽ SDÍLEJÍ I ELITY❗️❗️❗️

 

👉 V pondělí Mario Draghi, bývalý prezident Evropské centrální banky a oblíbenec evropských technokratů, zveřejnil 400stránkovou zprávu o konkurenceschopnosti, kterou si Evropská komise nechala vypracovat ještě v roce 2023.

👉 Krátce před jejím zveřejněním šéfka Evropské komise 👺 Ursula von der Leyenová na sociálních sítích uvedla, že „netrpělivě očekává“, co bývalý italský premiér řekne.

TO, CO SLYŠELA, SE JÍ VŠAK ZŘEJMĚ NELÍBILO.

 

👉 Draghi ve své zprávě vehementně odsoudil pomalost a nekonkurenceschopnost EU v novém století❗️❗️❗️

👉 Situace je tak špatná, že Draghi přiznal, že má „noční můry“ o budoucnosti Evropy, pokud se nepodaří zastavit hospodářský úpadek neboli „pomalou agónii“.

Zpráva sice tvrdí, že Evropa má vytvořeny základy pro to, aby se stala vysoce konkurenceschopnou ekonomikou, zároveň však přiznává, že navzdory tomu růst v EU zpomaluje v důsledku slábnoucího růstu produktivity, což zpochybňuje schopnost Evropy tyto ambice naplnit❗️❗️❗️

 

👉 Na tiskové konferenci, která toto oznámení doprovázela, Draghi uvedl, že pokles ekonomiky zastaví pouze „bezprecedentní“ reformy. „Poprvé od dob studené války bychom se měli skutečně obávat o sebezáchovu a důvody pro jednotnou reakci nebyly nikdy silnější,“ vysvětlil Draghi.

 

👉 Uvedl, že Evropa potřebuje minimálně 750 miliard eur dodatečných ročních investic, což představuje přibližně 5 % celkového HDP EU, má-li dohnat Ameriku a necouvnout před Čínou.

 

👉 DIAGNÓZA JE SKUTEČNĚ FATÁLNÍ: z 50 největších technologických společností na světě jsou pouze čtyři evropské. Pokud 27 členů EU nepřikládá jeho zprávě žádnou váhu, Draghi předpověděl chmurnou budoucnost: „Budeme si muset vybrat,“ řekl.

 

👉 „Nebudeme moci být lídrem v oblasti nových technologií, majákem odpovědnosti za klima a nezávislým hráčem na světové scéně.

👉 Nebudeme schopni financovat náš sociální model. Budeme muset zmírnit své cíle – alespoň některé, ne-li všechny.“

👉 Jinými slovy, Evropa se bude i nadále měnit ze součásti vyspělého světa na součást třetího světa.

 

👉 Proto se tolik voličů odvrací od tradičních mainstreamových stran, ať už 👉 ve Francii, 👉 Nizozemsku, 👉 Itálii nebo 👉 Německu.

Vidí, že životní úroveň klesá, zatímco chudoba, násilí a protiimigrační nálady jsou na vzestupu.

👉 Nejzávažnějším důvodem tohoto znepokojivého vývoje je však hospodářská situace v EU. Minulý měsíc německý ministr hospodářství Habeck prohlásil, že „německé ekonomice se daří dramaticky špatně“.

 

👉 Draghi ve své zprávě uvedl, že tři vnější podmínky

👉 obchod,

👉 energetika a

👉 obrana, které byly základem růstu v Evropě po skončení studené války, se vytrácejí.

 

👉 A právě těmito třemi oblastmi se zabývá americký podnikatel a ekonomický analytik Cyrus Janssen ve svém příspěvku na YouTube „Jak Amerika zničila německou ekonomiku“. 👉 Podrobně rozebírá důvody, které vedly k úpadku německé ekonomiky, a roli, kterou ve všech třech oblastech sehrála politika USA.

 

👉 Jen pro srovnání:

👉 V roce 2008 byly HDP eurozóny a USA srovnatelné:

14,2 bilionu USD a 14,8 bilionu USD v dnešních cenách.

V roce 2023 se HDP eurozóny zvýšil na něco málo přes 15 bilionů USD, zatímco HDP USA činil 26,9 bilionu USD.

EU A NĚMECKO PADÁ, RUSKO STOUPÁ.

 

👉 V loňském roce zaznamenalo Německo nejhorší růst HDP ze všech velkých ekonomik, a to o 0,2 %, přičemž nejvyšší růst vykázalo Rusko, a tento trend se nemění.

👉 Prognóza pro rok 2024 počítá s růstem německé ekonomiky o pouhých 0,2 %.

👉 Podle analytika Petera Caddleho z týmu Brussels Signal se dvě ze tří německých společností částečně nebo zcela přesouvají do zahraničí kvůli vysokým cenám energií, inflaci a nadměrné regulaci.

👉 To potvrzuje i společnost Delloitte, která uvádí, že až 67 % německých společností přesunulo alespoň část svých aktivit do zahraničí.

 

👉 Cyrus Janssen uvádí, že důvody tohoto německého hospodářského úpadku mají jednoho společného jmenovatele – politiku USA.

👉 V oblasti obchodu a snížení německého vývozu do Číny zmiňuje „TLAK USA“ na uzavření dvou továren německých průmyslových gigantů BASF a VW v čínské provincii Sin-ťiang kvůli údajnému vykořisťování ujgurského obyvatelstva této provincie.

 

👉 Tyto rozprávky šíří Meziparlamentní aliance pro Čínu (IPAC) se sídlem v USA, Národní nadace pro demokracii (NED) financovaná CIA a Open Society financovaná 👺 Sorosem❗️❗️❗️ 👉 Součástí politiky USA je tlačit na své spojence, aby se od Číny odpoutali.

👉 V roce 2016 Čína předstihla USA a stala se největším obchodním partnerem Německa. 👉 Německo je vysoce závislé na exportu a vyváží 80 % své produkce automobilů, z nichž 30 % směřuje do Číny.

👉 Pro srovnání, USA vyvážejí do zahraničí pouze 12 % automobilů vyrobených v USA.

 

🟥TO SI VŠIMLI BRZY, ŽE NEMAJÍ LEVNÝ RUSKÝ PLYN… ❗️❗️❗️

 

👉 Německo zažívá katastrofální recesi průmyslu. Výhodou německé ekonomiky byla levná ruská energie. Tato energie, která roztáčela kola německého průmyslu, je již dva roky pryč.

👉 V důsledku kolapsu německého průmyslu bude propuštěno přibližně 70 000 kvalifikovaných pracovníků.

VW ZAVÍRÁ DVĚ SVÉ NĚMECKÉ TOVÁRNY A DALŠÍ BUDOU NÁSLEDOVAT.

👉 V oblasti energetiky USA obviňují Německo ze závislosti na ruských palivech a tlačí na Německo, aby ukončilo projekt Nord Stream.

👉 Když sankce nezabraly, potrubí tohoto projektu byla jednoduše zničena, což bylo podle novináře S. Hershe, držitele Pulitzerovy ceny, tak jako tak dílem USA.

👉 Německá média o tom šokujícím způsobem mlčela a snažila se zničit Hershovu pověst.

 

👉 Před vypuknutím ukrajinského konfliktu Německo dováželo až 55 % levného plynu z Ruska, což mu umožnilo stát se průmyslovou velmocí.

👉 Ten byl z velké části nahrazen dovozem zemního plynu z USA za astronomické ceny, jak si stěžoval německý ministr hospodářství.

👉 FRANCIE SE PŘIPOJILA K NĚMECKÉMU OBVINĚNÍ, že USA využívají války na Ukrajině k prodeji předraženého plynu.

👉Tento plyn se navíc těží ekologicky extrémně škodlivým frakováním, což však Zeleným v německé vládě zřejmě nevadí.

👉 Je to přece „svobodný a demokratický“ plyn, i když ďábelsky špinavý a drahý.

 

👉 Nedávno prezident Putin na jednom ekonomickém fóru prohlásil, že nedokáže pochopit logiku Německa, které zoufale dováží ruský plyn plynovody přes Turecko a ve zkapalněném stavu a nemá odvahu spustit zbývající plynovod Nord Stream❗️❗️❗️

👉 A tak je dnes Starý svět závislý na plynu, který stojí čtyřikrát až pětkrát více než v USA.

 

👉 Z těchto důvodů bezprostředně po začátku konfliktu a zavedení sankcí iniciovaných USA došlo v Německu k dramatickému nárůstu cen plynu, 👉 což mělo pochopitelně dopad zejména na výkonnost německé ekonomiky, ale také na životní úroveň německých domácností, jejichž ceny se zdvojnásobily.

 

🟥NEJDE VŠAK JEN O NĚMECKO❗️❗️❗️

 

👉 Ceny energií v podnicích EU jsou dvakrát vyšší než u zahraničních konkurentů. Z tohoto důvodu klesá výroba v klíčových odvětvích, jako jsou chemický průmysl a ocelářství, v celé Evropě.

👉 Ceny elektřiny v Německu jsou ještě horší a jsou nyní nejvyšší na světě.

👉 Před dvaceti lety Německo pokrývalo třetinu své spotřeby energie jadernými elektrárnami.

👉Nyní uzavírá své poslední tři funkční jaderné elektrárny, což energetickou krizi v zemi ještě zhoršuje. Mezinárodní energetická agentura odhaduje, že DO ROKU 2025 BUDE ELEKTŘINA V EVROPĚ DVAKRÁT DRAŽŠÍ NEŽ V USA❗️❗️❗️

 

👉Další zátěží pro německý rozpočet jsou vojenské výdaje, které podle zprávy Greenpeace „Vyzbrojování Evropy“ vzrostly za posledních deset let o 42 % V DŮSLEDKU TLAKU USA NA PODPORU UKRAJINY a splnění 2% závazku NATO v oblasti zbrojení.

👉Německo si to však již nemůže dovolit❗️❗️❗️

 

🟥NELZE JIM VĚŘIT ANI DOBRÝ DEN❗️❗️❗️

 

👉I zde bychom asi měli hledat důvody, proč chce Scholz najednou urychlit mírová jednání o Ukrajině, a dokonce schválil Putinovu účast na nich. V žádném případě to však není altruistické. Zdá se, že tímto způsobem chce pouze zmírnit hrozící politickou a hospodářskou katastrofu.

👉Již 72 % Němců si myslí, že jeho vláda „selhává“, uvádí Lisa Haseldine v analýze pro The Spectator.

👉Německý kancléř Olaf Scholz zřejmě podlehl tlaku, aby snížil podporu Ukrajině a napravil vztahy s Ruskem. V rozhovoru pro německou televizní stanici ZDF Scholz uvedl, že mírová jednání o ukončení ukrajinského konfliktu nejsou možná bez účasti Ruska.

 

👉 „Jsem přesvědčen, že nyní je ten správný čas na diskusi o tom, jak můžeme dosáhnout mírového řešení této války,“ řekl Scholz.

👉 „S ukrajinským prezidentem se shodujeme na tom, že Rusko se musí účastnit jakýchkoli jednání.“

 

👉Scholz se takto vyjádřil po pátečním setkání s Volodymyrem Zelenským ve Frankfurtu, kde lídři jednali o „společném úsilí o dosažení spravedlivého a trvalého míru na Ukrajině“. Německé a ukrajinské vládní zprávy o této události jsou neurčité, ale potvrzují, že vedoucí představitelé jednali o „možných dalších krocích“ před dalším kolem mírových rozhovorů.

 

👉Scholzova zázračná proměna v otázce mírového řešení ukrajinského konfliktu tak byla zřejmě způsobena kromě katastrofálních výsledků německé ekonomiky také stejně katastrofálními (pro vládnoucí strany) výsledky voleb v Durynsku a Sasku na začátku tohoto měsíce.

👉Ty ukázaly, že podpora kancléřovy Sociálnědemokratické strany (SPD), stejně jako jeho koaličních partnerů, Svobodné demokratické strany a Zelených, se rozpadá.

👉Nový průzkum veřejného mínění, který v pátek zveřejnila televize ZDF, ukázal, že již 72 % Němců si myslí, že Scholzova vláda „selhává“.

 

👉V komunálních volbách si nejlépe vedla krajně pravicová Alternativa pro Německo a levicový Svaz Sáry Wagenknechtové. Obě strany jsou pro ukončení vojenské podpory Ukrajiny a zlepšení vztahů s Moskvou, což jsou myšlenky, které u voličů rezonují. Červnový průzkum časopisu Focus ukázal, že více než 80 % voličů Alternativy je pro „diplomatické řešení“ konfliktu.

 

👉Do příštích spolkových voleb v Německu zbývá něco málo přes rok.

👉Mnozí předpovídají, že se k moci dostane Křesťanskodemokratická unie (CDU), a Scholzova SPD se již v některých průzkumech propadla pod Alternativu pro Německo.

V důsledku toho se kancléř musí snažit hrozící katastrofu nějak zmírnit.

Dvanáct měsíců je příliš krátká doba na to, aby se zcela odstranily faktory, které odvádějí voliče od semaforské koalice do náruče Alternativy a Unie, ale změna taktiky v otázce Ukrajiny by mohla tento exodus alespoň dočasně zastavit.

 

👉Spíše než snaha zachránit německou ekonomiku a životní úroveň voličů se tedy za Scholzovou proměnou a totálním obratem skrývá špatná politická kalkulace – s cílem opět oklamat voliče.

 

https://volnyblog.news/nemecko-obraci-na-obrtliku-proc-nahle-chce-byt-scholz-mirotvorcem-ukrajiny/

 

 

 

📌 💨✈️ ☣️⚠️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️🟥 13. září 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: 13.9. 🟥PRVNÍ ANALÝZA „SAHARSKÉHO PRACHU“: TERORISTICKÝ POPLACH❗️❗️❗️

 

(autor: Ivo Sasek)

👉Ve svém projevu na Kla.TV z 11. května 2024 jsem poprvé vyslovil podezření, že nové srážky saharského prachu mohou mít více společného s použitím dlouho patentovaných meteorologických zbraní než se samotným saharským pískem.

 

👉Dnes vám předkládám první analytickou zprávu, která uvádí, že NEJMÉNĚ 26 PRVKŮ, Z NICHŽ NĚKTERÉ JSOU VYSOCE TOXICKÉ, SE S KAŽDÝM TAKZVANÝM SAHARSKÝM PRACHEM SNÁŠÍ NA NAŠE HLAVY❗️❗️❗️

 

☣️⚠️ALE NEJEN NA HLAVY, ALE I NA CELÉ NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ, NA NAŠE JEZERA, ŘEKY, ZAHRADÁCH, LOUKY, NA VŠECHNA NAŠE ZVÍŘATA, NA POPULACE HMYZU VE VZDUCHU, NA ZEMI I POD ZEMÍ.

 

🟥ALE POPOŘADĚ:

 

👉Nejprve bych vám rád znovu připomněl AMERICKÝ PATENT 9924640❗️❗️❗️

 

🟥A TO JE 👉JEN JEDEN Z DESÍTEK PODOBNÝCH PATENTŮ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

💨✈️ ☣️⚠️POPISUJE, JAK JSOU LETADLA BOEING UPRAVENA PRO PŘEPRAVU 25 TUN NÁKLADU NANOČÁSTIC PODOBNÝCH PÍSKU VE VÝŠCE 18 000 METRŮ❗️❗️❗️

 

🟥DŮVOD: OVLÁDÁNÍ A MANIPULACE S POČASÍM A KLIMATEM❗️❗️❗️

 

 

👉Pak bych rád znovu připomněl palivo NATO „JP 8„, které ZEDNÁŘSKÉ NATO již dávno PRODALO asi 90 % civilních letadel, tj. TÉMĚŘ VŠEM VELKÝM LETIŠTÍM NA SVĚTĚ❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

☣️⚠️Znepokojující jsou výsledky analýzy jmenovaných přídatných látek:

 

☣️⚠️V TĚCHTO VOJENSKÝCH PALIVECH BYLO ZJIŠTĚNO VYSOKÉ MNOŽSTVÍ:

👉hliníku,

👉barya,

👉berylia,

👉olova,

👉kadmia,

👉chromu,

👉kobaltu,

👉železa,

👉mědi,

👉molybdenu,

👉sodíku,

👉niklu,

👉stroncia,

👉titanu,

👉vanadu,

👉zinku a

👉cínu.

👉Také MNOHO OXIDŮ TĚCHTO KOVŮ A DALŠÍCH TOXICKÝCH LÁTEK❗️❗️❗️ ❗️❗️❗️ ❗️❗️❗️

 

👉Tyto výsledky měření nás přivedly na myšlenku, že podobné látky by se snad mohly nacházet i v jemných prachových nanočásticích podobných písku.

 

👉Stovky milionů tun těchto látek již byly rozprašovány nad hlavami nás všech.

 

👉A že takzvaný saharský prachový déšť mohou být také srážky obsahující právě takové látky.

 

👉Odhalené patenty na manipulaci s počasím (tzv. PATENTY NA METEOROLOGICKÉ ZBRANĚ) popisují černé na bílém, jak se tyto nanočástice písku vznášejí v horních vrstvách atmosféry 👉až dva roky poté, co byly vyvrženy 👉a pak na nás postupně dopadají.

 

👉A já říkám: Buď potichu, nebo v kombinaci s deštěm, který pak padá na naše hlavy, ale také na hlavy našich blízkých, našich dětí❗️❗️❗️

 

👉A pak také vygumují naše solární zařízení, potřísní všechny naše dopravní prostředky, otráví všechna naše pole a, a, a, a❗️❗️❗️

 

👉Než se dostanu k výsledkům analýz takzvaného saharského prachového deště, musím také znovu poukázat na rozsáhlé experimenty s lidmi v USA v roce 1994, které byly například již dávno odhaleny❗️❗️❗️

 

🟥MUSÍM TO UDĚLAT PROTO, ABYSTE DOSTATEČNĚ POCHOPILI, ŽE TAKOVÉ KRUTÉ POKUSY NA LIDECH VE SKUTEČNOSTI PROVÁDĚJÍ VLÁDY A PAK JE KRYJE SOUDNICTVÍ❗️❗️❗️

 

👉A zde se jedná pouze o špičku ledovce, kterou již svobodní osvícenci odhalili:

 

V ROCE 1994 BYLI NEDOBROVOLNÝMI TESTOVANÝMI SUBJEKTY OBČANÉ USA – CELÁ MĚSTA❗️❗️❗️

 

🟥CO SE STALO

 

💨✈️ ☣️⚠️Vojenská letadla je záměrně dlouhodobě postřikovala jedem, protože armáda údajně chtěla zjistit, co se stane – protože bojové látky se musí testovat, než se použijí na „nepřítele„❗️❗️❗️

 

👧🏻👶🏼🚿✈️Dokonce i základní škola s dětmi byla PO DOBU TŘÍ MĚSÍCŮ KAŽDÝ DEN záměrně postřikována👉 sulfidem zinečnatokadmiovým.

👉Tyto dvě látky si zapište, protože za chvíli se o nich dozvíte více.

💨✈️ ☣️⚠️DŮSLEDKY SAMOTNÉ MLHY ZE SULFIDU ZINEČNATÉHO A KADMIA BYLY DĚSIVÉ❗️❗️❗️

 

👉🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️Polovina celé školní třídy v důsledku toho doslova zemřela,

👉zatímco druhá polovina trpěla vážnými nemocemi, sterilizací a dalšími postiženími❗️❗️❗️

 

👧🏻👶🏼Těmto bezbranným obětem, malým dětem, se později, když vyrostly, samy narodily těžce postižené děti atd❗️❗️❗️

 

👉A na tomto místě prosím pochopte, že zde nemluvíme o pouhých konspiračních teoriích, ale MLUVÍME O ZLOČINECH SPÁCHANÝCH CELÝMI VLÁDAMI A JEJICH JUSTICÍ, KTERÉ BYLY JIŽ DÁVNO PŘIZNÁNY, ALE NIKDY ŘÁDNĚ POTRESTÁNY A ZVEŘEJNĚNY. 👺

 

👉Na dotaz dříve uvedli, že letadla pouze rozprašují neškodné chemikálie. 👺

 

👉Mimochodem, 👺 NAŠE VLÁDY NÁM DÁVAJÍ STEJNÉ ODPOVĚDI, když se jich ptáme na obsah milionů tun rozprašovaných nanočástic.

 

👉A vůbec se neozývají hlasy proti tzv. saharskému prachovému dešti – a to ani v našich mainstreamových médiích.

 

🟥NYNÍ VŠAK K ŠOKUJÍCÍM VÝSLEDKŮM ANALÝZY, KTERÉ NÁM PŘEDLOŽILI NEZÁVISLÍ VYŠETŘOVATELÉ Z BOSNY❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉Původní dokumenty se zobrazují na pozadí.

 

👉Nechali provést srovnávací analýzu původního saharského písku a údajného saharského písku ze srážek v Bosně a Hercegovině.

 

👉Zajímala je pouze otázka, zda se v takzvaném „SAHARSKÉM PRACHOVÉM DEŠTI“ mohou vyskytovat toxické prvky.

👉Něco, co škodí nám nebo našemu ekosystému.

👉A to je přesně to, co měly vlády dělat.

👉Protože však žádný z nich nepodnikl žádné kroky, byla následující analýza provedena na soukromé bázi.

 

🟥TAKŽE JSTE KROMĚ PŮVODNÍHO SAHARSKÉHO PÍSKU POSLALI DO ÚSTAVU PRO CHEMICKÉ PROCESNÍ INŽENÝRSTVÍ V TUZLE I VZOREK PÍSKU Z LUKAVCE❗️❗️❗️

 

👉 „Dne 6. května 2022 jsme odeslali dva vzorky do Ústavu chemického procesního inženýrství v Tuzle:

👉Vzorek písku z břehu jezera v jižním Tunisku a vzorek písku z Dobošnice Donji u Lukavce, který byl odebrán 7. dubna 2022 po červeném „krvavém dešti“.“ … který byl pořízen 7. dubna 2022 po tzv. saharském dešti.

👉Tento vzorek je nesmírně důležitý, protože v Bosně vane vítr 💨 převážně ze západu, a proto srážky v Lukavci nemohly být ovlivněny výfukovými plyny z průmyslu nebo tepelných elektráren apod.

 

☣️⚠️A JE TO TADY:

 

☣️⚠️V ANALYZOVANÉM TZV. SAHARSKÉM PRACHOVÉM DEŠTI BYLO NALEZENO NEJMÉNĚ 26 NÁSLEDUJÍCÍCH PRVKŮ, Z NICHŽ NĚKTERÉ JSOU VYSOCE TOXICKÉ:

👉Hliník,

👉arsen,

👉bór,

👉baryum,

👉berylium,

👉vizmut,

👉kobalt,

👉chrom,

👉měď,

👉železo,

👉lithium,

👉mangan,

👉molybden,

👉nikl,

👉olovo,

👉antimon,

👉selen,

👉cín,

👉stroncium,

👉thallium,

👉vanad,

👉zinek,

👉kadmium.

 

👉ŘÍKAL JSEM VÁM, ABYSTE NEZAPOMNĚLI NA POSLEDNÍ DVA PRVKY.

 

👉SAMOTNÝ OBSAH HLINÍKU v tzv. saharském prachovém dešti z Bosny BYL TEDY 728KRÁT VYŠŠÍ NEŽ V PŮVODNÍM SAHARSKÉM PÍSKU❗️❗️❗️

 

👉JEMNÝ HLINÍKOVÝ PRACH MŮŽE NAPŘÍKLAD ZPŮSOBIT:

👉Alzheimerovu chorobu,

👉poškodit ledviny,

👉játra,

👉kosti a mnoho dalšího.

 

👉Obsah arsenu byl 44krát vyšší,

👉obsah barya 660krát vyšší a

👉obsah niklu dokonce 2500krát vyšší než v původním saharském písku.

 

👉V TZV. SAHARSKÉM DEŠTI BYL ZJIŠTĚN:

👉64krát vyšší podíl zinku,

👉23krát vyšší podíl železa atd.

 

🟥PO TOMTO ODHALENÍ SE POSTIŽENÉ NÁRODY ZAJÍMAJÍ POUZE O JEDINOU VĚC:

 

👉Kdo sakra dovoluje, aby nám tyto nové, vysoce toxické koktejly lili na hlavu❓

👉Kdo přesně to dělá a proč❓

👉Jak se jmenují tito viníci❓

 

TO BYCHOM TEĎ RÁDI VĚDĚLI❗️❗️❗️

👉S jakým posláním a s jakými konečnými cíli jednají

 

👉Protože tyto předložené analýzy poskytují více než jen prvotní podezření, ŽE CELÁ EVROPA SE STALA CÍLEM NEJHORŠÍHO DRUHU HYBRIDNÍCH TERORISTŮ, vyzývám tímto všechny naše diváky, aby se aktivně podíleli na další osvětové práci v této věci.

👉Jako obvykle o tom povinně poplatná média nic neinformují, 👉a dokonce proti svému nejlepšímu svědomí zamlčují mnohem horší věci❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉Od roku 2012 o tom informujeme každý den.

 

👉Nezapomínejte, že s každým dalším takzvaným oblakem saharského prachu vdechujete všechny tyto látky, dokud se volně vznášejí ve vzduchu.

 

👉A pak tyto nanočástice periodické tabulky se vstřebáváte každým pórem své kůže, jíte je s organickou zeleninou, polykáte je s pitnou vodou, a dokonce i při plavání se do vás dostávají❗️❗️❗️ Ze všech stran, nejen ústy❗️❗️❗️

 

👉Mějte na paměti, že konečný rozsah škod a dlouhodobé následky je třeba teprve zjistit.

 

👉Ale už jen rostoucí znetvoření našich stromů nám dává tušit to nejhorší.

 

👉Každá relevantní informace tak může ochránit a zachránit život naší přírody a existenci celých národů❗️❗️❗️

 

👉Pro definitivní potvrzení původu, příčiny a cílů tohoto chemického složení prachu je třeba provést co nejvíce dalších analýz vzorků z různých míst původu❗️❗️❗️

 

👉Stále také není jisté, jakým způsobem, v jakém rozsahu a s jakými důsledky jsou nalezené prvky přijímány různými organismy.

 

👉Ale já říkám: Vyzývejte i nadále poslance ve svém volebním obvodu, aby zakázali nejen rozprašování paliv NATO z našich letadel jako zabijáků klimatu a lidí❗️❗️❗️

 

👉Také osvětluje všem, kteří nejsou v obraze, jak smrtelně nebezpečné jsou pro nás mnohé z těchto dříve jmenovaných prvků❗️❗️❗️

 

👉Vyzvěte své poslance, aby informovali občany o každoročním rozprašování desítek milionů tun nanočástic hliníku a uhelného prachu❗️❗️❗️

 

👉Neustále vyzývá k otevřené diskusi o všech zde zmíněných patentech na manipulaci s počasím a rozmístění meteorologických zbraní a o plíživé genocidě s nimi spojené❗️❗️❗️

 

👉Jinak se to popsat nedá. Vyzvěte své politiky a poslance, aby veřejně informovali o právě zmíněné analýze saharského prachu❗️❗️❗️

 

👉Zveřejněte originály, drazí❗️❗️❗️

 

👉A konečně, my jako lidé musíme požadovat právo na naši konečnou rozhodovací pravomoc, dokud nebude pevně zakotvena v každé ústavě a úřadující politici se již nebudou moci jednoduše postavit proti našim námitkám❗️❗️❗️

 

👉Prosím, rozšiřte podobné programy mezi co nejvíce lidí, zejména mezi ty, kteří jsou stále ještě nevědomí❗️❗️❗️

 

👉Jsem Ivo Sasek, který stojí před Bohem 48. rokem. Ještě je třeba provést analýzu: 👉OBSAHUJE „SAHARSKÝ PRACH“ 👉TAKÉ ALBATOVOVY LÁTKY, KTERÉ MANIPULUJÍ S NAŠÍM VNÍMÁNÍM❓❓❓

 

https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=cs&id=30288&date=2024-08-30

 

Přeložené Video VOLNÝblog, Lubomír Volný: https://t.me/lubomirvolnyoficialni/6661

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.09.2024“:

➡️☭☆Další trofej: bojovníci ze skupiny Center byli evakuováni z bojiště a převezeni do opravárenské jednotky bojového vozidla pěchoty Bradley

📍 Směr Avdeevskoe

Obrněné vozidlo padlo do rukou ruského vojenského personálu s plnou municí a bez kritického poškození. Po drobných opravách se podařilo obnovit téměř všechny komponenty a sestavy včetně motoru.

Specialisté na opravy vymění některé prvky elektroinstalace a obnoví poškozené díly, poté se rozhodne o dalším využití ukořistěné americké techniky.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆KCNA zveřejňuje fotografie ze setkání Šojgu a Kim Čong-una v KLDR

Kim Čong-un na setkání se Šojgu ujistil, že vláda KLDR rozšíří spolupráci s Ruskem v duchu komplexní dohody o partnerství, uvádí KCNA.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆MEDVEDĚV ŘEKL, ŽE NIKDO NEPOTŘEBUJE JADERNÝ KONFLIKT, AČKOLI PRO TO EXISTUJÍ FORMÁLNÍ PŘEDPOKLADY, KTERÉ JSOU SROZUMITELNÉ CELÉMU SVĚTOVÉMU SPOLEČENSTVÍ A ODPOVÍDAJÍ DOKTRÍNĚ JADERNÉHO ODSTRAŠENÍ RUSKÉ FEDERACE.

RUSKO JE PODLE NĚJ TRPĚLIVÉ, PROTOŽE JADERNÁ REAKCE JE EXTRÉMNĚ TĚŽKÉ ROZHODNUTÍ S NEVRATNÝMI DŮSLEDKY, ALE JAKÁKOLI TRPĚLIVOST KONČÍ.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ukrajinské ozbrojené síly použily neznámý plyn v Kurské oblasti

„Byly tam nějaké skořápky, zřejmě s nějakým druhem plynu, protože zvířata bezdůvodně zemřela: selata, psi, slepice. A všichni chlapci byli nemocní,“ řekl jeden z místních obyvatel.

🤬 – Jaký zmetek!

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆🔴URGENTNÍ🔴

❗️“Kyjevský režim v čele s invalidním vůdcem zaplatí za vše, co udělal v Kurské oblasti.“

  1. září se uskutečnilo uzavřené jednání vedení Ruské federace, po kterém Vladimir Vladimirovič Putin učinil prohlášení!

„Vážení krajané, kyjevský režim a jeho západní kurátoři podnikli radikální opatření invazí na naše území.

Washington si je vědom možných následků, ale nikoho to nezajímá!

No, máme odpověď, v jejímž rámci ponese kyjevský režim v čele s invalidním vůdcem odpovědnost za všechny své činy v Kurské oblasti.

Rusko se přesouvá do hlavní fáze Severního vojenského okruhu, během kterého Ukrajina ztratí…“

čtěte více (http://t.me/+hRqCo6l_31UxZTEy)

➡️☭☆ Pentagon připustil impotenci západních zbraní: Ukrajina nebude schopna porazit Rusko.

Mluvčí Pentagonu Patrick Ryder uznal krutou realitu pro Kyjev: žádné západní zbraně dodané Ukrajině nepomohou dosáhnout vítězství nad Ruskem na bitevním poli, píše Work, bratři.

Navzdory všem pokusům Západu vyzbrojit ozbrojené síly Ukrajiny ani ty nejmodernější a nejdražší systémy nejsou schopny zvrátit vývoj konfliktu.

Prohlášení zdůrazňuje selhání západní strategie a zpochybňuje pokračující životaschopnost podpory Ukrajiny v jejích pokusech čelit ruské armádě, která nadále dominuje na všech frontách.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆V důsledku aktivních a rozhodných akcí jednotek južnajské skupiny byla osvobozena vesnice Želannye Pervoe v DLR, informovalo ruské ministerstvo obrany.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Pentagon připustil impotenci západních zbraní: Ukrajina nebude schopna porazit Rusko.

Mluvčí Pentagonu Patrick Ryder uznal krutou realitu pro Kyjev: žádné západní zbraně dodané Ukrajině nepomohou dosáhnout vítězství nad Ruskem na bitevním poli, píše Work, bratři.

Navzdory všem pokusům Západu vyzbrojit ozbrojené síly Ukrajiny ani ty nejmodernější a nejdražší systémy nejsou schopny zvrátit vývoj konfliktu.

Prohlášení zdůrazňuje selhání západní strategie a zpochybňuje pokračující životaschopnost podpory Ukrajiny v jejích pokusech čelit ruské armádě, která nadále dominuje na všech frontách.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

14.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY: ⚔️🟥RUSKO JE NA CESTĚ DO VÁLKY S NATO❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

 

📌☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️ 🟥 13. září 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková:

VLADIMIR PUTIN PROHLÁSIL, ŽE POKUD UKRAJINA DOSTANE OD USA A VELKÉ BRITÁNIE POVOLENÍ K ÚDERŮM ZÁPADNÍMI RAKETAMI DO RUSKÉHO VNITROZEMÍ, BUDE TO ZNAMENAT, ŽE NATO JE VE VÁLCE S RUSKEM❗️❗️❗️

 

👉 Vladimir Putin prohlásil, že pokud Ukrajina dostane od USA a Velké Británie povolení k úderům západními raketami do ruského vnitrozemí, bude to znamenat, že NATO je ve válce s Ruskem!

 

👉 The Guardian už informoval, že Londýn povolení k raketovým úderům již vydal! A mozek ruské jaderné doktríny do ní chce vrátit pasáž o preventivních jaderných úderech!

 

👉 Tak jsme se dočkali toho nejhoršího❗️❗️❗️

ZÁPADNÍ „SVINĚ” (podle Foltýnova slovníku) uvnitř NATO to podle všeho dokázaly a pokud se nestane zázrak, reálně můžeme v Evropě místo sněhu a Vánoc očekávat pořádné horko❗️❗️❗️

 

👉 Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek 12. září 2024 poskytl v Petrohradu na okraj bezpečnostního summitu zemí BRICS rozhovor 1. kanálu ruské televize a prohlásil, že pokud západní země udělí Ukrajině souhlas s použitím západních raket k úderům do ruského vnitrozemí, bude to pro Kreml znamenat vstup NATO do války s Ruskem❗️❗️❗️

👉 A na to bude muset Kreml potom reagovat, zatím neurčeným způsobem. Naše redakce Aeronetu komunikuje v těchto hodinách s ruskými novináři a snažíme se získat podrobnosti.

 

👉 Podle posledních informací již v Kremlu existuje tzv. nouzový plán, tedy protokol, který v případě úderů proti Rusku raketami NATO, které budou řízeny a programovány vojáky NATO a rovněž naváděny satelity NATO, aktivuje smlouvu o kolektivní obraně s Běloruskem. O dalších možnostech jako je smlouva CSTO s Kazachstánem a dalšími postsovětskými státy se zatím neuvažuje. Otazník je nad smlouvu o kolektivní bezpečnosti s KLDR, která byla podepsána teprve nedávno při návštěvě Vladimira Putina v Pchjongjangu. Rakety dlouhého dosahu jsou totiž programovány vojáky NATO a navigovány během letu pomocí satelitů NATO.

 

🟥PUTIN: „VYPÁLENÍ RAKET PROTI RUSKÉMU VNITROZEMÍ BUDE ZNAMENAT PŘÍMÝ VSTUP NATO DO VÁLKY S RUSKEM“ ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 Vladimir Putin v krátkém rozhovoru vysvětlil, že ukrajinští vojáci nemají přístup k programování letových tras a trajektorií těchto raket, 👉 programování a zadávání tras provádí vojáci zemí NATO a letové dráhy řídí tzv. velící letová centra NATO 👉 rozmístěná po celé Evropě.

 

🟥VYSTŘELIT TAKOVÉ RAKETY NA RUSKO ZNAMENÁ VSTUP NATO DO VÁLKY NEJEN NA UKRAJINĚ, ALE PŘÍMÝ VSTUP NATO DO VÁLKY S RUSKEM❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 Aby situace byla ještě výbušnější, tak britský list The Guardian již informoval s odkazem na interní zdroje, že Londýn již Kyjevu vydal souhlas s použitím britských raket Shadow Storm 👉 k úderům v hloubi Ruska.

 

🟥POKUD JE TO PRAVDA, STOJÍME PRAKTICKY KROK OD VSTUPU NATO DO VÁLKY S RUSKEM❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 A to naprosto bez přehánění, protože Vladimir Putin to již nyní oficiálně potvrdil v rozhovoru. Už nejde o spekulaci, ale o potvrzený fakt, že Kreml bude považovat výstřely těchto raket proti Rusku za otevřený vstup zemí NATO do války s Ruskem❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 Podle Guardianu se totiž WASHINGTON A LONDÝN 👉 již rozhodly, že Kyjev použije rakety dlouhého doletu 👉 k úderům hluboko uvnitř Ruska, a nyní tento příběh šíří prostřednictvím médií jako je The Guardian, prohlásil ruský senátor Alexej Puškov. Neočekává se však, že by Londýn tento krok oznámil veřejně, tvrdily zdroje.

 

🟥 „ROZHODNUTÍ O ÚDERU NA RUSKÉ ÚZEMÍ SE ZJEVNĚ PŘIPRAVUJE,” napsal ve středu Puškov na Telegramu.

 

👉 „JE O TOM PŘÍLIŠ MNOHO ROZHOVORŮ A NÁZNAKŮ, NEŽ ABY SE TO DALO ZVRÁTIT❗️❗️❗️

I když se to ještě neuskutečnilo, vypadá to, že to bude otázka několika dní. Únik informací prostřednictvím deníku The Guardian není náhodný❗️❗️❗️ VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ SE PŘIPRAVUJE❗️❗️❗️”

 

👉 Omezení použití zbraní dodávaných Západem byla původně zavedena proto, aby USA a jejich spojenci mohli tvrdit, že se přímo neúčastní konfliktu s Ruskem, a přitom vyzbrojit Ukrajinu za 200 miliard dolarů.

 

👉 Londýn podle informací The Guardian již povolení k pálení raket na Rusko vydal

Kyjev však již od května požaduje zrušení těchto omezení od května, 👉 což zatlačilo USA a Velkou Británii do kouta a 👉 k volbě jedné ze dvou variant.

 

👉 Buď ukončit podporu Ukrajině a válku tak prohrát, anebo povolit údery západními raketami na Rusko, a tím de facto vstoupit do války s Ruskem.

 

🟥ZDÁ SE, ŽE BYLA ZVOLENA DRUHÁ VARIANTA, KONSTATUJE HROZIVĚ PUŠKOV.

 

🟥 STOJÍME TEĎ UŽ DOOPRAVDY NA PRAHU III. SV. VÁLKY, komentují vývoj situace ruští novináři.

 

🟥 Už to není „JAKO” na prahu války, 👉 teď UŽ JE TO DOOPRAVDY❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 A olej do ohně eskalace přilil i někdo, jehož jméno v Kremlu a v okolí vyvolává mrazení a husí kůži.

 

👉 Sergej Karaganov jako autor ruské jaderné doktríny z roku 2000 prohlásil, že doktrína je již zastaralá a měla by se aktualizovat. Rusko by mělo si znovu vyhradit právo na preventivní jaderné údery proti nepřátelům, pokud je ohrožena bezpečnost Ruska.

👉 Preventivní použití jaderných zbraní Ruskem přitom zrušila právě Karaganova doktrína v roce 2000. Nyní její autor a zákulisní Putinův poradce vyzývá k její změně.

 

👉 Ruská jaderná doktrína musí být naléhavě revidována, aby umožnila jadernou odpověď na jakoukoli velkou vojenskou agresi proti zemi, prohlásil ve středu bývalý poradce Kremlu

 

👉 Sergej Karaganov. Bývalý zahraničněpolitický poradce zástupce šéfa ruské prezidentské administrativy řekl deníku Kommersant, že stávající dokument je „žalostně zastaralý” a již neslouží jako účinný odstrašující prostředek.

 

👉 Karaganov vyzval ke změně ruské jaderné doktríny a k návratu odstavce o preventivních jaderných úderech

 

👉 Ruská jaderná doktrína, přijatá v roce 2000 a poté mírně aktualizovaná v roce 2020, nepočítá s preventivními jadernými údery a předpokládá použití jaderných zbraní pouze ve „výjimečných případech” tváří v tvář „ohrožení suverenity a územní celistvosti” země.

 

👉 Podle Karaganova se tento přístup stal téměř zbytečným a fakticky „vyloučil” faktor jaderného odstrašení z vojenského a zahraničněpolitického arzenálu Ruska,

👉 což prý potvrdily i výroky českého náčelníka generálního štábu 👹 Karla Řehky o tom, že Ruska se není potřeba bát, protože jen straší. 🙈

👉 To je podle Karaganova nejlepší příklad toho, že ruskou jadernou doktrínu je potřeba urychleně změnit a přijmout možnost preventivních jaderných úderů na utišení protiruských válečných procesů v Evropě.

 

👉 „Dovolili jsme, aby se situace zhoršila do bodu, kdy se naši protivníci domnívají, že jaderné zbraně nepoužijeme za žádných okolností,” řekl politolog.

 

👉 „Mít jaderné zbraně, aniž byste byli schopni přesvědčit své nepřátele, že jste připraveni je použít, je sebevražda.

 

👉 Neexistence účinné politiky jaderného odstrašení „by uvrhla svět do série válek, které by se nevyhnutelně změnily v jaderné a skončily by třetí světovou válkou,” domnívá se Karaganov.

 

👉 A dodává, že by k tomu mohlo dojít „během několika let.

 

👉 „Hlavní cíl doktríny by měl spočívat v přesvědčení všech současných i budoucích nepřátel, že Rusko je připraveno použít jaderné zbraně.”

 

👉 Jeho slova zazněla v souvislosti s pokračujícím ukrajinským vpádem do ruské Kurské oblasti a pokusy Kyjeva získat povolení k použití západních raket dlouhého doletu k úderům hluboko uvnitř země.

 

🟥KREML ČEKAL S RAZANTNÍ ODEZVOU TAK DLOUHO, AŽ NATO VTRHLO DO KURSKU A TEĎ CHCE STŘÍLET NA RUSKO RAKETY:

 

👉 Na takové hrozby je prý potřeba odpovědět jádrem, tedy asymetrickou odvetou.

 

👉 „Je nejvyšší čas prohlásit, že jakýkoli masivní úder proti našemu území nám dává právo odpovědět jaderným úderem,“ trvá na svém Karaganov.

 

👉TEDY NEBUDE POTŘEBA ČEKAT NA TO, AŽ RUSKO BUDE NA KOLENOU. Vyzval také Moskvu, aby v příští doktríně jasně definovala „kroky jaderné eskalace” a nenechala protivníky Ruska na pochybách, zda je připraveno použít svůj jaderný arzenál a kdy.

PREZIDENT VLADIMIR PUTIN V TÉTO OTÁZCE OPAKOVANĚ PROJEVIL ZDRŽENLIVĚJŠÍ POSTOJ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️ 👋👋👋

 

👉V rozhovoru s Karaganovem na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru v červnu prezident řekl, že Rusko se „neohání” jadernými zbraněmi a vyjádřil naději, že „nikdy nedojde” k jaderné výměně mezi Moskvou a Západem.

 

👉Moskva „nemá důvod o použití jaderných zbraní ani uvažovat“, řekl tehdy a vyzval ruské představitele, aby se tématu jaderných zbraní ani “nedotýkali“, pokud to nebude nezbytně nutné.

 

👉Později ale v červnu Putin už řekl, že Rusko „zatím nepotřebuje preventivní úder, protože nepřítel bude zaručeně zničen při odvetném úderu.”

 

👉Nevyloučil však změny doktríny. A právě teď podle všeho na změnu doktríny přišel pravý čas.

 

🟥RUSKO JE NA CESTĚ DO VÁLKY S NATO❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

🟥ŠÍLENÉ BESTIE V LONDÝNĚ, VE WASHINGTONU A V NATO TO PODLE VŠEHO NAKONEC OPRAVDU DOKÁŽÍ A ZATÁHNOU EVROPU DO III. SV. VÁLKY❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️👺👺👺👺👺

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/vladimir-putin-prohlasil-ze-pokud-ukrajina-dostane-od-usa-a-velke-britanie-povoleni-k-uderum-zapadnimi-raketami-do-ruskeho-vnitrozemi-bude-to-znamenat-ze-nato-je-ve-valce-s-ruskem/          

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 🟥 13. září 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková:

NĚMECKO OBRACÍ NA OBRTLÍKU: PROČ NÁHLE CHCE BÝT SCHOLZ MÍROTVORCEM UKRAJINY?

 

👉HOSPODÁŘSTVÍ MU JDE KE DNU❗️❗️❗️

👉I CELÁ EU SE MĚNÍ NA TŘETÍ SVĚT❗️❗️❗️

👉VŠE VYSÁVAJÍ USA❗️❗️❗️

👉NEJEN DRAGHI CHCE VYŘEŠIT KVADRATURU KRUHU❗️❗️❗️

👉JINAK SE PRÝ EU ROZPADNE❗️❗️❗️

👉KÉŽ❗️❗️❗️

 

👉Tomáš Bican přináší analýzu stavu ekonomiky Evropské unie a katastrofálních vyhlídek německého průmyslu jako důsledek slavného Green Dealu a dalších „kuriozit“ progresivismu, k nimž bruselské a německé elity nejprve dotlačily ostatní státy EU – a teď nevědí, co s tím, jenže na zpátečku je už pozdě❗️❗️❗️

 

👉 Podle názoru analytika Gavina Mortimera zveřejněného v britském The Spectator povede rozsah úpadku EU k jejímu rozpadu.

👉 Masová imigrace,

👉 drahá energie,

👉 zelená agenda,

👉 rostoucí vojenské výdaje a

👉 prudký pokles konkurenceschopnosti Evropy

👉 podkopávají sociální soudržnost a strany zklamaných voličů považují EU za neúspěšný projekt, který své občany pouze zruinoval a ohrozil.

 

🟥EVROPA SE NYNÍ MĚNÍ Z PRVNÍHO SVĚTA NA TŘETÍ SVĚT.

 

👉 Uvědomila si to Scholzova vláda a snaží se na poslední chvíli změnit politiku, nebo je to jen politický kalkul zoufalé vlády semaforů❓

👉 A není už příliš pozdě

 

👉 TOMÁŠ BICAN přináší analýzu stavu ekonomiky Evropské unie a katastrofálních vyhlídek německého průmyslu jako důsledek slavného Green Dealu a dalších „kuriozit“ progresivismu, k nimž bruselské a německé elity nejprve dotlačily ostatní státy EU – a teď nevědí, co s tím, jenže na zpátečku je už pozdě❗️❗️❗️

 

👉 Podle názoru analytika Gavina Mortimera zveřejněného v britském The Spectator povede rozsah úpadku EU k jejímu rozpadu.

Masová imigrace, drahá energie, zelená agenda, rostoucí vojenské výdaje a prudký pokles konkurenceschopnosti Evropy podkopávají sociální soudržnost a strany zklamaných voličů považují EU za neúspěšný projekt, který své občany pouze zruinoval a ohrozil.

 

👉 Evropa se nyní mění z prvního světa na třetí svět. Uvědomila si to Scholzova vláda a snaží se na poslední chvíli změnit politiku, nebo je to jen politický kalkul zoufalé vlády semaforů?

 

🟥A NENÍ UŽ PŘÍLIŠ POZDĚ❓❓❓

 

👉 Podle mnoha analytiků je změna postojů německé vlády ke konfliktu na Ukrajině, energetice, obchodním vztahům a migraci Scholzovou reakcí na vítězství Alternativy pro Německo v durynských volbách minulý týden. Tento úspěch byl posledním evropským triumfem stran, které někteří označují za populistické, jiní za krajně pravicové a další za nacionalistické. Vyberte si sami. Můžeme je však směle označit za strany zklamaných voličů, kteří považují EU za neúspěšný projekt, který své občany pouze zruinoval a ohrozil.

Je to jako chtít vyřešit kvadraturu kruhu.

 

🟥TOTO ROZČAROVÁNÍ JIŽ SDÍLEJÍ I ELITY❗️❗️❗️

 

👉 V pondělí Mario Draghi, bývalý prezident Evropské centrální banky a oblíbenec evropských technokratů, zveřejnil 400stránkovou zprávu o konkurenceschopnosti, kterou si Evropská komise nechala vypracovat ještě v roce 2023.

👉 Krátce před jejím zveřejněním šéfka Evropské komise 👺 Ursula von der Leyenová na sociálních sítích uvedla, že „netrpělivě očekává“, co bývalý italský premiér řekne.

TO, CO SLYŠELA, SE JÍ VŠAK ZŘEJMĚ NELÍBILO.

 

👉 Draghi ve své zprávě vehementně odsoudil pomalost a nekonkurenceschopnost EU v novém století❗️❗️❗️

👉 Situace je tak špatná, že Draghi přiznal, že má „noční můry“ o budoucnosti Evropy, pokud se nepodaří zastavit hospodářský úpadek neboli „pomalou agónii“.

Zpráva sice tvrdí, že Evropa má vytvořeny základy pro to, aby se stala vysoce konkurenceschopnou ekonomikou, zároveň však přiznává, že navzdory tomu růst v EU zpomaluje v důsledku slábnoucího růstu produktivity, což zpochybňuje schopnost Evropy tyto ambice naplnit❗️❗️❗️

 

👉 Na tiskové konferenci, která toto oznámení doprovázela, Draghi uvedl, že pokles ekonomiky zastaví pouze „bezprecedentní“ reformy. „Poprvé od dob studené války bychom se měli skutečně obávat o sebezáchovu a důvody pro jednotnou reakci nebyly nikdy silnější,“ vysvětlil Draghi.

 

👉 Uvedl, že Evropa potřebuje minimálně 750 miliard eur dodatečných ročních investic, což představuje přibližně 5 % celkového HDP EU, má-li dohnat Ameriku a necouvnout před Čínou.

 

👉 DIAGNÓZA JE SKUTEČNĚ FATÁLNÍ: z 50 největších technologických společností na světě jsou pouze čtyři evropské. Pokud 27 členů EU nepřikládá jeho zprávě žádnou váhu, Draghi předpověděl chmurnou budoucnost: „Budeme si muset vybrat,“ řekl.

 

👉 „Nebudeme moci být lídrem v oblasti nových technologií, majákem odpovědnosti za klima a nezávislým hráčem na světové scéně.

👉 Nebudeme schopni financovat náš sociální model. Budeme muset zmírnit své cíle – alespoň některé, ne-li všechny.“

👉 Jinými slovy, Evropa se bude i nadále měnit ze součásti vyspělého světa na součást třetího světa.

 

👉 Proto se tolik voličů odvrací od tradičních mainstreamových stran, ať už 👉 ve Francii, 👉 Nizozemsku, 👉 Itálii nebo 👉 Německu.

Vidí, že životní úroveň klesá, zatímco chudoba, násilí a protiimigrační nálady jsou na vzestupu.

👉 Nejzávažnějším důvodem tohoto znepokojivého vývoje je však hospodářská situace v EU. Minulý měsíc německý ministr hospodářství Habeck prohlásil, že „německé ekonomice se daří dramaticky špatně“.

 

👉 Draghi ve své zprávě uvedl, že tři vnější podmínky

👉 obchod,

👉 energetika a

👉 obrana, které byly základem růstu v Evropě po skončení studené války, se vytrácejí.

 

👉 A právě těmito třemi oblastmi se zabývá americký podnikatel a ekonomický analytik Cyrus Janssen ve svém příspěvku na YouTube „Jak Amerika zničila německou ekonomiku“. 👉 Podrobně rozebírá důvody, které vedly k úpadku německé ekonomiky, a roli, kterou ve všech třech oblastech sehrála politika USA.

 

👉 Jen pro srovnání:

👉 V roce 2008 byly HDP eurozóny a USA srovnatelné:

14,2 bilionu USD a 14,8 bilionu USD v dnešních cenách.

V roce 2023 se HDP eurozóny zvýšil na něco málo přes 15 bilionů USD, zatímco HDP USA činil 26,9 bilionu USD.

EU A NĚMECKO PADÁ, RUSKO STOUPÁ.

 

👉 V loňském roce zaznamenalo Německo nejhorší růst HDP ze všech velkých ekonomik, a to o 0,2 %, přičemž nejvyšší růst vykázalo Rusko, a tento trend se nemění.

👉 Prognóza pro rok 2024 počítá s růstem německé ekonomiky o pouhých 0,2 %.

👉 Podle analytika Petera Caddleho z týmu Brussels Signal se dvě ze tří německých společností částečně nebo zcela přesouvají do zahraničí kvůli vysokým cenám energií, inflaci a nadměrné regulaci.

👉 To potvrzuje i společnost Delloitte, která uvádí, že až 67 % německých společností přesunulo alespoň část svých aktivit do zahraničí.

 

👉 Cyrus Janssen uvádí, že důvody tohoto německého hospodářského úpadku mají jednoho společného jmenovatele – politiku USA.

👉 V oblasti obchodu a snížení německého vývozu do Číny zmiňuje „TLAK USA“ na uzavření dvou továren německých průmyslových gigantů BASF a VW v čínské provincii Sin-ťiang kvůli údajnému vykořisťování ujgurského obyvatelstva této provincie.

 

👉 Tyto rozprávky šíří Meziparlamentní aliance pro Čínu (IPAC) se sídlem v USA, Národní nadace pro demokracii (NED) financovaná CIA a Open Society financovaná 👺 Sorosem❗️❗️❗️ 👉 Součástí politiky USA je tlačit na své spojence, aby se od Číny odpoutali.

👉 V roce 2016 Čína předstihla USA a stala se největším obchodním partnerem Německa. 👉 Německo je vysoce závislé na exportu a vyváží 80 % své produkce automobilů, z nichž 30 % směřuje do Číny.

👉 Pro srovnání, USA vyvážejí do zahraničí pouze 12 % automobilů vyrobených v USA.

 

🟥TO SI VŠIMLI BRZY, ŽE NEMAJÍ LEVNÝ RUSKÝ PLYN… ❗️❗️❗️

 

👉 Německo zažívá katastrofální recesi průmyslu. Výhodou německé ekonomiky byla levná ruská energie. Tato energie, která roztáčela kola německého průmyslu, je již dva roky pryč.

👉 V důsledku kolapsu německého průmyslu bude propuštěno přibližně 70 000 kvalifikovaných pracovníků.

VW ZAVÍRÁ DVĚ SVÉ NĚMECKÉ TOVÁRNY A DALŠÍ BUDOU NÁSLEDOVAT.

👉 V oblasti energetiky USA obviňují Německo ze závislosti na ruských palivech a tlačí na Německo, aby ukončilo projekt Nord Stream.

👉 Když sankce nezabraly, potrubí tohoto projektu byla jednoduše zničena, což bylo podle novináře S. Hershe, držitele Pulitzerovy ceny, tak jako tak dílem USA.

👉 Německá média o tom šokujícím způsobem mlčela a snažila se zničit Hershovu pověst.

 

👉 Před vypuknutím ukrajinského konfliktu Německo dováželo až 55 % levného plynu z Ruska, což mu umožnilo stát se průmyslovou velmocí.

👉 Ten byl z velké části nahrazen dovozem zemního plynu z USA za astronomické ceny, jak si stěžoval německý ministr hospodářství.

👉 FRANCIE SE PŘIPOJILA K NĚMECKÉMU OBVINĚNÍ, že USA využívají války na Ukrajině k prodeji předraženého plynu.

👉Tento plyn se navíc těží ekologicky extrémně škodlivým frakováním, což však Zeleným v německé vládě zřejmě nevadí.

👉 Je to přece „svobodný a demokratický“ plyn, i když ďábelsky špinavý a drahý.

 

👉 Nedávno prezident Putin na jednom ekonomickém fóru prohlásil, že nedokáže pochopit logiku Německa, které zoufale dováží ruský plyn plynovody přes Turecko a ve zkapalněném stavu a nemá odvahu spustit zbývající plynovod Nord Stream❗️❗️❗️

👉 A tak je dnes Starý svět závislý na plynu, který stojí čtyřikrát až pětkrát více než v USA.

 

👉 Z těchto důvodů bezprostředně po začátku konfliktu a zavedení sankcí iniciovaných USA došlo v Německu k dramatickému nárůstu cen plynu, 👉 což mělo pochopitelně dopad zejména na výkonnost německé ekonomiky, ale také na životní úroveň německých domácností, jejichž ceny se zdvojnásobily.

 

🟥NEJDE VŠAK JEN O NĚMECKO❗️❗️❗️

 

👉 Ceny energií v podnicích EU jsou dvakrát vyšší než u zahraničních konkurentů. Z tohoto důvodu klesá výroba v klíčových odvětvích, jako jsou chemický průmysl a ocelářství, v celé Evropě.

👉 Ceny elektřiny v Německu jsou ještě horší a jsou nyní nejvyšší na světě.

👉 Před dvaceti lety Německo pokrývalo třetinu své spotřeby energie jadernými elektrárnami.

👉Nyní uzavírá své poslední tři funkční jaderné elektrárny, což energetickou krizi v zemi ještě zhoršuje. Mezinárodní energetická agentura odhaduje, že DO ROKU 2025 BUDE ELEKTŘINA V EVROPĚ DVAKRÁT DRAŽŠÍ NEŽ V USA❗️❗️❗️

 

👉Další zátěží pro německý rozpočet jsou vojenské výdaje, které podle zprávy Greenpeace „Vyzbrojování Evropy“ vzrostly za posledních deset let o 42 % V DŮSLEDKU TLAKU USA NA PODPORU UKRAJINY a splnění 2% závazku NATO v oblasti zbrojení.

👉Německo si to však již nemůže dovolit❗️❗️❗️

 

🟥NELZE JIM VĚŘIT ANI DOBRÝ DEN❗️❗️❗️

 

👉I zde bychom asi měli hledat důvody, proč chce Scholz najednou urychlit mírová jednání o Ukrajině, a dokonce schválil Putinovu účast na nich. V žádném případě to však není altruistické. Zdá se, že tímto způsobem chce pouze zmírnit hrozící politickou a hospodářskou katastrofu.

👉Již 72 % Němců si myslí, že jeho vláda „selhává“, uvádí Lisa Haseldine v analýze pro The Spectator.

👉Německý kancléř Olaf Scholz zřejmě podlehl tlaku, aby snížil podporu Ukrajině a napravil vztahy s Ruskem. V rozhovoru pro německou televizní stanici ZDF Scholz uvedl, že mírová jednání o ukončení ukrajinského konfliktu nejsou možná bez účasti Ruska.

 

👉 „Jsem přesvědčen, že nyní je ten správný čas na diskusi o tom, jak můžeme dosáhnout mírového řešení této války,“ řekl Scholz.

👉 „S ukrajinským prezidentem se shodujeme na tom, že Rusko se musí účastnit jakýchkoli jednání.“

 

👉Scholz se takto vyjádřil po pátečním setkání s Volodymyrem Zelenským ve Frankfurtu, kde lídři jednali o „společném úsilí o dosažení spravedlivého a trvalého míru na Ukrajině“. Německé a ukrajinské vládní zprávy o této události jsou neurčité, ale potvrzují, že vedoucí představitelé jednali o „možných dalších krocích“ před dalším kolem mírových rozhovorů.

 

👉Scholzova zázračná proměna v otázce mírového řešení ukrajinského konfliktu tak byla zřejmě způsobena kromě katastrofálních výsledků německé ekonomiky také stejně katastrofálními (pro vládnoucí strany) výsledky voleb v Durynsku a Sasku na začátku tohoto měsíce.

👉Ty ukázaly, že podpora kancléřovy Sociálnědemokratické strany (SPD), stejně jako jeho koaličních partnerů, Svobodné demokratické strany a Zelených, se rozpadá.

👉Nový průzkum veřejného mínění, který v pátek zveřejnila televize ZDF, ukázal, že již 72 % Němců si myslí, že Scholzova vláda „selhává“.

 

👉V komunálních volbách si nejlépe vedla krajně pravicová Alternativa pro Německo a levicový Svaz Sáry Wagenknechtové. Obě strany jsou pro ukončení vojenské podpory Ukrajiny a zlepšení vztahů s Moskvou, což jsou myšlenky, které u voličů rezonují. Červnový průzkum časopisu Focus ukázal, že více než 80 % voličů Alternativy je pro „diplomatické řešení“ konfliktu.

 

👉Do příštích spolkových voleb v Německu zbývá něco málo přes rok.

👉Mnozí předpovídají, že se k moci dostane Křesťanskodemokratická unie (CDU), a Scholzova SPD se již v některých průzkumech propadla pod Alternativu pro Německo.

V důsledku toho se kancléř musí snažit hrozící katastrofu nějak zmírnit.

Dvanáct měsíců je příliš krátká doba na to, aby se zcela odstranily faktory, které odvádějí voliče od semaforské koalice do náruče Alternativy a Unie, ale změna taktiky v otázce Ukrajiny by mohla tento exodus alespoň dočasně zastavit.

 

👉Spíše než snaha zachránit německou ekonomiku a životní úroveň voličů se tedy za Scholzovou proměnou a totálním obratem skrývá špatná politická kalkulace – s cílem opět oklamat voliče.

 

https://volnyblog.news/nemecko-obraci-na-obrtliku-proc-nahle-chce-byt-scholz-mirotvorcem-ukrajiny/

 

 

 

📌 💨✈️ ☣️⚠️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️🟥 13. září 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: 13.9. 🟥PRVNÍ ANALÝZA „SAHARSKÉHO PRACHU“: TERORISTICKÝ POPLACH❗️❗️❗️

 

(autor: Ivo Sasek)

👉Ve svém projevu na Kla.TV z 11. května 2024 jsem poprvé vyslovil podezření, že nové srážky saharského prachu mohou mít více společného s použitím dlouho patentovaných meteorologických zbraní než se samotným saharským pískem.

 

👉Dnes vám předkládám první analytickou zprávu, která uvádí, že NEJMÉNĚ 26 PRVKŮ, Z NICHŽ NĚKTERÉ JSOU VYSOCE TOXICKÉ, SE S KAŽDÝM TAKZVANÝM SAHARSKÝM PRACHEM SNÁŠÍ NA NAŠE HLAVY❗️❗️❗️

 

☣️⚠️ALE NEJEN NA HLAVY, ALE I NA CELÉ NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ, NA NAŠE JEZERA, ŘEKY, ZAHRADÁCH, LOUKY, NA VŠECHNA NAŠE ZVÍŘATA, NA POPULACE HMYZU VE VZDUCHU, NA ZEMI I POD ZEMÍ.

 

🟥ALE POPOŘADĚ:

 

👉Nejprve bych vám rád znovu připomněl AMERICKÝ PATENT 9924640❗️❗️❗️

 

🟥A TO JE 👉JEN JEDEN Z DESÍTEK PODOBNÝCH PATENTŮ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

💨✈️ ☣️⚠️POPISUJE, JAK JSOU LETADLA BOEING UPRAVENA PRO PŘEPRAVU 25 TUN NÁKLADU NANOČÁSTIC PODOBNÝCH PÍSKU VE VÝŠCE 18 000 METRŮ❗️❗️❗️

 

🟥DŮVOD: OVLÁDÁNÍ A MANIPULACE S POČASÍM A KLIMATEM❗️❗️❗️

 

 

👉Pak bych rád znovu připomněl palivo NATO „JP 8„, které ZEDNÁŘSKÉ NATO již dávno PRODALO asi 90 % civilních letadel, tj. TÉMĚŘ VŠEM VELKÝM LETIŠTÍM NA SVĚTĚ❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

☣️⚠️Znepokojující jsou výsledky analýzy jmenovaných přídatných látek:

 

☣️⚠️V TĚCHTO VOJENSKÝCH PALIVECH BYLO ZJIŠTĚNO VYSOKÉ MNOŽSTVÍ:

👉hliníku,

👉barya,

👉berylia,

👉olova,

👉kadmia,

👉chromu,

👉kobaltu,

👉železa,

👉mědi,

👉molybdenu,

👉sodíku,

👉niklu,

👉stroncia,

👉titanu,

👉vanadu,

👉zinku a

👉cínu.

👉Také MNOHO OXIDŮ TĚCHTO KOVŮ A DALŠÍCH TOXICKÝCH LÁTEK❗️❗️❗️ ❗️❗️❗️ ❗️❗️❗️

 

👉Tyto výsledky měření nás přivedly na myšlenku, že podobné látky by se snad mohly nacházet i v jemných prachových nanočásticích podobných písku.

 

👉Stovky milionů tun těchto látek již byly rozprašovány nad hlavami nás všech.

 

👉A že takzvaný saharský prachový déšť mohou být také srážky obsahující právě takové látky.

 

👉Odhalené patenty na manipulaci s počasím (tzv. PATENTY NA METEOROLOGICKÉ ZBRANĚ) popisují černé na bílém, jak se tyto nanočástice písku vznášejí v horních vrstvách atmosféry 👉až dva roky poté, co byly vyvrženy 👉a pak na nás postupně dopadají.

 

👉A já říkám: Buď potichu, nebo v kombinaci s deštěm, který pak padá na naše hlavy, ale také na hlavy našich blízkých, našich dětí❗️❗️❗️

 

👉A pak také vygumují naše solární zařízení, potřísní všechny naše dopravní prostředky, otráví všechna naše pole a, a, a, a❗️❗️❗️

 

👉Než se dostanu k výsledkům analýz takzvaného saharského prachového deště, musím také znovu poukázat na rozsáhlé experimenty s lidmi v USA v roce 1994, které byly například již dávno odhaleny❗️❗️❗️

 

🟥MUSÍM TO UDĚLAT PROTO, ABYSTE DOSTATEČNĚ POCHOPILI, ŽE TAKOVÉ KRUTÉ POKUSY NA LIDECH VE SKUTEČNOSTI PROVÁDĚJÍ VLÁDY A PAK JE KRYJE SOUDNICTVÍ❗️❗️❗️

 

👉A zde se jedná pouze o špičku ledovce, kterou již svobodní osvícenci odhalili:

 

V ROCE 1994 BYLI NEDOBROVOLNÝMI TESTOVANÝMI SUBJEKTY OBČANÉ USA – CELÁ MĚSTA❗️❗️❗️

 

🟥CO SE STALO

 

💨✈️ ☣️⚠️Vojenská letadla je záměrně dlouhodobě postřikovala jedem, protože armáda údajně chtěla zjistit, co se stane – protože bojové látky se musí testovat, než se použijí na „nepřítele„❗️❗️❗️

 

👧🏻👶🏼🚿✈️Dokonce i základní škola s dětmi byla PO DOBU TŘÍ MĚSÍCŮ KAŽDÝ DEN záměrně postřikována👉 sulfidem zinečnatokadmiovým.

👉Tyto dvě látky si zapište, protože za chvíli se o nich dozvíte více.

💨✈️ ☣️⚠️DŮSLEDKY SAMOTNÉ MLHY ZE SULFIDU ZINEČNATÉHO A KADMIA BYLY DĚSIVÉ❗️❗️❗️

 

👉🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️Polovina celé školní třídy v důsledku toho doslova zemřela,

👉zatímco druhá polovina trpěla vážnými nemocemi, sterilizací a dalšími postiženími❗️❗️❗️

 

👧🏻👶🏼Těmto bezbranným obětem, malým dětem, se později, když vyrostly, samy narodily těžce postižené děti atd❗️❗️❗️

 

👉A na tomto místě prosím pochopte, že zde nemluvíme o pouhých konspiračních teoriích, ale MLUVÍME O ZLOČINECH SPÁCHANÝCH CELÝMI VLÁDAMI A JEJICH JUSTICÍ, KTERÉ BYLY JIŽ DÁVNO PŘIZNÁNY, ALE NIKDY ŘÁDNĚ POTRESTÁNY A ZVEŘEJNĚNY. 👺

 

👉Na dotaz dříve uvedli, že letadla pouze rozprašují neškodné chemikálie. 👺

 

👉Mimochodem, 👺 NAŠE VLÁDY NÁM DÁVAJÍ STEJNÉ ODPOVĚDI, když se jich ptáme na obsah milionů tun rozprašovaných nanočástic.

 

👉A vůbec se neozývají hlasy proti tzv. saharskému prachovému dešti – a to ani v našich mainstreamových médiích.

 

🟥NYNÍ VŠAK K ŠOKUJÍCÍM VÝSLEDKŮM ANALÝZY, KTERÉ NÁM PŘEDLOŽILI NEZÁVISLÍ VYŠETŘOVATELÉ Z BOSNY❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉Původní dokumenty se zobrazují na pozadí.

 

👉Nechali provést srovnávací analýzu původního saharského písku a údajného saharského písku ze srážek v Bosně a Hercegovině.

 

👉Zajímala je pouze otázka, zda se v takzvaném „SAHARSKÉM PRACHOVÉM DEŠTI“ mohou vyskytovat toxické prvky.

👉Něco, co škodí nám nebo našemu ekosystému.

👉A to je přesně to, co měly vlády dělat.

👉Protože však žádný z nich nepodnikl žádné kroky, byla následující analýza provedena na soukromé bázi.

 

🟥TAKŽE JSTE KROMĚ PŮVODNÍHO SAHARSKÉHO PÍSKU POSLALI DO ÚSTAVU PRO CHEMICKÉ PROCESNÍ INŽENÝRSTVÍ V TUZLE I VZOREK PÍSKU Z LUKAVCE❗️❗️❗️

 

👉 „Dne 6. května 2022 jsme odeslali dva vzorky do Ústavu chemického procesního inženýrství v Tuzle:

👉Vzorek písku z břehu jezera v jižním Tunisku a vzorek písku z Dobošnice Donji u Lukavce, který byl odebrán 7. dubna 2022 po červeném „krvavém dešti“.“ … který byl pořízen 7. dubna 2022 po tzv. saharském dešti.

👉Tento vzorek je nesmírně důležitý, protože v Bosně vane vítr 💨 převážně ze západu, a proto srážky v Lukavci nemohly být ovlivněny výfukovými plyny z průmyslu nebo tepelných elektráren apod.

 

☣️⚠️A JE TO TADY:

 

☣️⚠️V ANALYZOVANÉM TZV. SAHARSKÉM PRACHOVÉM DEŠTI BYLO NALEZENO NEJMÉNĚ 26 NÁSLEDUJÍCÍCH PRVKŮ, Z NICHŽ NĚKTERÉ JSOU VYSOCE TOXICKÉ:

👉Hliník,

👉arsen,

👉bór,

👉baryum,

👉berylium,

👉vizmut,

👉kobalt,

👉chrom,

👉měď,

👉železo,

👉lithium,

👉mangan,

👉molybden,

👉nikl,

👉olovo,

👉antimon,

👉selen,

👉cín,

👉stroncium,

👉thallium,

👉vanad,

👉zinek,

👉kadmium.

 

👉ŘÍKAL JSEM VÁM, ABYSTE NEZAPOMNĚLI NA POSLEDNÍ DVA PRVKY.

 

👉SAMOTNÝ OBSAH HLINÍKU v tzv. saharském prachovém dešti z Bosny BYL TEDY 728KRÁT VYŠŠÍ NEŽ V PŮVODNÍM SAHARSKÉM PÍSKU❗️❗️❗️

 

👉JEMNÝ HLINÍKOVÝ PRACH MŮŽE NAPŘÍKLAD ZPŮSOBIT:

👉Alzheimerovu chorobu,

👉poškodit ledviny,

👉játra,

👉kosti a mnoho dalšího.

 

👉Obsah arsenu byl 44krát vyšší,

👉obsah barya 660krát vyšší a

👉obsah niklu dokonce 2500krát vyšší než v původním saharském písku.

 

👉V TZV. SAHARSKÉM DEŠTI BYL ZJIŠTĚN:

👉64krát vyšší podíl zinku,

👉23krát vyšší podíl železa atd.

 

🟥PO TOMTO ODHALENÍ SE POSTIŽENÉ NÁRODY ZAJÍMAJÍ POUZE O JEDINOU VĚC:

 

👉Kdo sakra dovoluje, aby nám tyto nové, vysoce toxické koktejly lili na hlavu❓

👉Kdo přesně to dělá a proč❓

👉Jak se jmenují tito viníci❓

 

TO BYCHOM TEĎ RÁDI VĚDĚLI❗️❗️❗️

👉S jakým posláním a s jakými konečnými cíli jednají

 

👉Protože tyto předložené analýzy poskytují více než jen prvotní podezření, ŽE CELÁ EVROPA SE STALA CÍLEM NEJHORŠÍHO DRUHU HYBRIDNÍCH TERORISTŮ, vyzývám tímto všechny naše diváky, aby se aktivně podíleli na další osvětové práci v této věci.

👉Jako obvykle o tom povinně poplatná média nic neinformují, 👉a dokonce proti svému nejlepšímu svědomí zamlčují mnohem horší věci❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉Od roku 2012 o tom informujeme každý den.

 

👉Nezapomínejte, že s každým dalším takzvaným oblakem saharského prachu vdechujete všechny tyto látky, dokud se volně vznášejí ve vzduchu.

 

👉A pak tyto nanočástice periodické tabulky se vstřebáváte každým pórem své kůže, jíte je s organickou zeleninou, polykáte je s pitnou vodou, a dokonce i při plavání se do vás dostávají❗️❗️❗️ Ze všech stran, nejen ústy❗️❗️❗️

 

👉Mějte na paměti, že konečný rozsah škod a dlouhodobé následky je třeba teprve zjistit.

 

👉Ale už jen rostoucí znetvoření našich stromů nám dává tušit to nejhorší.

 

👉Každá relevantní informace tak může ochránit a zachránit život naší přírody a existenci celých národů❗️❗️❗️

 

👉Pro definitivní potvrzení původu, příčiny a cílů tohoto chemického složení prachu je třeba provést co nejvíce dalších analýz vzorků z různých míst původu❗️❗️❗️

 

👉Stále také není jisté, jakým způsobem, v jakém rozsahu a s jakými důsledky jsou nalezené prvky přijímány různými organismy.

 

👉Ale já říkám: Vyzývejte i nadále poslance ve svém volebním obvodu, aby zakázali nejen rozprašování paliv NATO z našich letadel jako zabijáků klimatu a lidí❗️❗️❗️

 

👉Také osvětluje všem, kteří nejsou v obraze, jak smrtelně nebezpečné jsou pro nás mnohé z těchto dříve jmenovaných prvků❗️❗️❗️

 

👉Vyzvěte své poslance, aby informovali občany o každoročním rozprašování desítek milionů tun nanočástic hliníku a uhelného prachu❗️❗️❗️

 

👉Neustále vyzývá k otevřené diskusi o všech zde zmíněných patentech na manipulaci s počasím a rozmístění meteorologických zbraní a o plíživé genocidě s nimi spojené❗️❗️❗️

 

👉Jinak se to popsat nedá. Vyzvěte své politiky a poslance, aby veřejně informovali o právě zmíněné analýze saharského prachu❗️❗️❗️

 

👉Zveřejněte originály, drazí❗️❗️❗️

 

👉A konečně, my jako lidé musíme požadovat právo na naši konečnou rozhodovací pravomoc, dokud nebude pevně zakotvena v každé ústavě a úřadující politici se již nebudou moci jednoduše postavit proti našim námitkám❗️❗️❗️

 

👉Prosím, rozšiřte podobné programy mezi co nejvíce lidí, zejména mezi ty, kteří jsou stále ještě nevědomí❗️❗️❗️

 

👉Jsem Ivo Sasek, který stojí před Bohem 48. rokem. Ještě je třeba provést analýzu: 👉OBSAHUJE „SAHARSKÝ PRACH“ 👉TAKÉ ALBATOVOVY LÁTKY, KTERÉ MANIPULUJÍ S NAŠÍM VNÍMÁNÍM❓❓❓

 

https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=cs&id=30288&date=2024-08-30

 

Přeložené Video VOLNÝblog, Lubomír Volný: https://t.me/lubomirvolnyoficialni/6661

 

 

 

📌13. září 2024:⚡️ POLSKO NAVZDORY SLIBU STÁLE NEPOSKYTLO PENÍZE NA ČESKOU INICIATIVU NA NÁKUP NÁBOJŮ PRO UKRAJINU – LIST WYBORCZA

 

Jedinou zemí, která se zadávání veřejných zakázek účastnila, ale zatím neposlala ani jeden příspěvek, je podle publikace Polsko.

Do srpna letošního roku se více než 17 zemí připojilo k české iniciativě poskytnout Ukrajině nedostatkové 155mm granáty a nakupovat je mimo Evropu.

Německo bylo největším dárcem iniciativy.

https://t.me/to_je_nas_svet/29051

 

☝️🟥 ČR – NATO: PRAHA JENOM VYKONÁVÁ PŘÍKAZY NATO! OBRTEL O TOM, KAM JSME SE DOSTALI.

https://t.me/to_je_nas_svet/29052

 

 

📌🟥🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️13. září 2024, @doktoregg: EUTANÁZIE PROGRAM T4 NA ZABÍJENÍ LIDÍ V TŘETÍ ŘÍŠI:

 

Program eutanázie T4 byl šokující a brutální. Předznamenal průmyslové zabíjení lidí, o kterém bylo rozhodnuto 20. 01. 1942 na konferenci ve Wannsee.

Dokument není pro slabé povahy a zvažte Vaše psychické rozpoložení, než si jej pustíte. Dovoluji sdílení za účelem edukace. Do 15 let nedoporučuji zhlédnutí. Děkuji.

 

#doktoregg #history #historyfacts #historical #war #t4education #holocausteducation

 

https://youtu.be/8rIHmE_MO3Q?si=EvK3KBSYOFnple9V

 

 

📌📖13. září 2024: KNIHU SLAVJANSKÉ CARSTVO NAPSAL KNĚZ MAVRO ORBINI ROKU 1601 – PRAVDA O SLOVANECH A ARIJCÍCH – THULE – SPOJENÍ NÁRODŮ

 

https://rumble.com/v5espsi-knihu-slavjansk-carstvo-napsal-knz-mavro-orbini-roku-1601-pravda-o-slovanec.html

 

📖V roce 1601 vyšla kniha Orbina v Pesaru s podrobným popisem dějin slavjanských národů, nazvaná Dějiny království slavjanského „История царства славянского“. Autor slavjanské encyklopedie studoval všechny klášterní a osobní knihovny, stejně jako italské archivy.

 

✍️Mavro Orbini píše, že Slavjané bojovali s téměř všemi kmeny světa, útočili na Persii, strávili Asii a Afriku, bojovali s Egypťany, dobyli Řecko a Makedonii, obsadili Moravu, Slezsko, Česko, Polsko a pobřeží Baltského moře. Dobyli Franky, založili království ve Španělsku a z jejich krve vzešlo ta nejvznešenější království.

 

Mavro Orbini říká, že předci Rusů dobyli Římskou říši, obsadili mnoho jejích provincií, zničili město Řím a z římských císařů udělali plátce daně, co nedokázal žádný jiný kmen na světě.

https://t.me/c/1586239095/79545

 

 

📌13. září 2024: 🇷🇺 PESKOVOVA PROHLÁŠENÍ:

 

– Putinovo prohlášení o důsledcích možných úderů do hloubi Ruské federace je velmi jasné a nepřipouští dvojí čtení;

– Kreml nepochybuje o tom, že Putinovo prohlášení o důsledcích možných úderů do hloubi Ruska se dostalo k adresátům;

– Kreml komentoval Erdoganova slova o příslušnosti Krymu: toto téma patří do kategorie neshod mezi Ruskem a Tureckem.

https://t.me/to_je_nas_svet/29053

 

 

📌13. září 2024: ⚡️ PENTAGON PŘIZNÁVÁ BEZMOCNOST ZÁPADNÍCH ZBRANÍ: UKRAJINA NEBUDE SCHOPNA PORAZIT RUSKO:

 

▪️ Mluvčí Pentagonu Patrick Ryder uznal krutou realitu pro Kyjev: Žádné západní zbraně dodané Ukrajině jí nepomohou porazit Rusko na bojišti. Navzdory všem pokusům Západu vyzbrojit ukrajinské ozbrojené síly nejsou ani ty nejmodernější a nejdražší systémy schopny zvrátit průběh konfliktu. 👍

▪️ Prohlášení zdůrazňuje selhání západní strategie a zpochybňuje další smysluplnost podpory Ukrajiny v jejích pokusech čelit ruským silám, které nadále dominují na všech frontách. 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/29055

 

 

📌13. září 2024, 19:03: ZACHAROVOVÁ OZNAČILA PŘESUN RUSKÝCH HASIČSKÝCH VRTULNÍKŮ NA UKRAJINU ZA NEPŘÁTELSKÝ KROK:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že přesun šesti ruských hasičských vrtulníků Portugalskem na Ukrajinu byl nepřátelským krokem v souladu se zločinným kurzem vedení hybridní války.

 

„Je zřejmé, že Lisabon se tímto způsobem snaží loajálně demonstrovat svou spojeneckou horlivost a poslušnost následovat trajektorii, kterou Evropanům vnutili jejich zámořští kurátoři,“ řekla v odpovědi na otázku médií.

 

Zacharovová dodala, že takové akce naznačují téměř úplnou ztrátu zahraničněpolitické nezávislosti. Kdysi byly vztahy mezi Moskvou a Lisabonem založeny na vzájemném respektu a zvažování zájmů stran, ale nyní kroky portugalských orgánů přispívají pouze k prohlubování krize.

 

V květnu Ukrajina a Portugalsko podepsaly bezpečnostní dohodu. Součástí dohody je, že Lisabon do konce roku pošle Kyjevu 126 milionů eur.

 

Ukrajina také uzavřela dvoustranné dohody o bezpečnostních zárukách s Británií, Německem, Francií, Dánskem, Kanadou, Itálií, Španělskem, jakož i Nizozemskem a Finskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4142113

 

 

📌13. září 2024, 19:00, FILIPPO: FRANCIE MUSÍ VYSTOUPIT Z NATO, NEŽ BUDE ZATAŽENA DO KONFLIKTU S RUSKEM: 👍

((To bychom bezpodmínečně a nejlépe hned potřebovali taky i my!!!))

 

Francie musí vystoupit ze Severoatlantické aliance dříve, než rozpoutá přímý konflikt s Ruskou federací. Uvedl to šéf francouzské strany „Patrioti“ Florian Philippot.

 

Poukázal na slova ruského vůdce Vladimira Putina, že pouze specialisté ze zemí NATO mohou provádět letové mise do raketových systémů západní výroby, a ukrajinská armáda to dělat nemůže.

 

„Varuje: TO ZNAMENÁ VÁLKU MEZI NATO A RUSKEM, TO ZNAMENÁ SVĚTOVOU VÁLKU. FRANCIE SE MUSÍ DOSTAT Z TOHOTO ŠÍLENSTVÍ! ZASTAVME NATO PRO MÍR,“ napsal Filippo na své stránce na sociální síti X.

 

Podle Filippa nejde jen o to, zda Kyjevu umožnit použít zbraně dlouhého doletu k úderu na ruské území, ale především o poskytnutí satelitů NATO Ukrajině a vyslání aliančních operátorů, aby tyto rakety ovládali.

 

https://www.vesti.ru/article/4142070

 

 

📌13. září 2024, 19:17, KIRBY: USA BEROU VÁŽNĚ PROHLÁŠENÍ RUSKA O REAKCI NA ÚDERY HLUBOKO DO RUSKA:

 

Washington se bude řídit „svými vlastními výpočty“, když se rozhodne zrušit omezení na údery na Rusko raketami ATACMS.

 

Uvedl to koordinátor strategické komunikace Rady pro národní bezpečnost Bílého domu John Kirby. Kyjev přitom zatím nedostal zelenou pro takové útoky.

 

„Máme vlastní výpočty. Řídíme se jimi,“ řekl na briefingu.

 

Bílý dům mezitím neignoruje reakci Moskvy na takové kroky. Kirby poznamenal, že Spojené státy berou vážně prohlášení ruského vedení o důsledcích.

 

„Bereme Putinovy hrozby vážně,“ dodal koordinátor.

((Opravdu??? Tak proč pořád dál pokračujete???))

 

https://www.vesti.ru/article/4142141

 

 

📌13. září 2024, 18:37, BOJOVNÍCI TEREK: ODRAZUJEME NEPŘÍTELE OD TOHO, ABY CHODIL PO NAŠÍ ZEMI:

 

Bojovníci průzkumné brigády Těrek bojují s ukrajinskými ozbrojenci v Sudžanském okrese v Kurské oblasti. Voják s volacím znakem Gyurza řekl filmovému štábu Russia 1, jak nyní probíhají boje s nacionalisty tímto směrem.

 

„Utíkají zpět, opouštějí, ustupují. Zpočátku bojovali, ale nyní ustupují. Nepřítel znatelně slábne. On už takovou sílu a prostředky nemá. Odrazujeme nepřítele od toho, aby chodil po naší zemi,“ říká bojovník.

 

Podívejte se na reportáž Eleny Erofejevové v pořadu „Zprávy ve 20:00″ na televizním kanálu „Rusko 1″.

 

https://www.vesti.ru/article/4142057

 

 

📌13. září 2024, 20:28: POLSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ SE CHCE DISTANCOVAT OD SIKORSKÉHO ROZHOVORU S VTIPÁLKY POMOCÍ DEEPFAKE:

 

Videozáznam rozhovoru mezi polským ministrem zahraničí Radoslawem Sikorskim a ruskými vtipálky Vovanem (Vladimir Kuzněcov) a Lexusem (Alexej Stoljarov) je deepfake. Uvedl to tiskový tajemník polského diplomatického oddělení Pawel Wronski.

 

„Nahrávku za účasti ministra Radoslawa Sikorského považujeme za deepfake,“ řekl Wronski, kterého citovala rozhlasová stanice RMF FM.

 

Polské ministerstvo zahraničí se podle oficiálního zástupce diplomatického oddělení domnívá, že toto video bylo sestříháno, je do něj vložena „část výroků, které se dříve objevily ve veřejném prostoru“.

 

Den předtím zveřejnili vtipálci Vovan a Lexus na svém kanálu Telegram video, ve kterém hovoří se Sikorskym jménem bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.

 

Sikorski v rozhovoru řekl, že dnes Polsko nemá chuť bránit Ukrajinu, a poukázal na to, že přítomnost polských vojáků na území této země je nemožná. Kromě toho se k podkopání Nord Streams vyjádřil šéf polského diplomatického oddělení. Podle něj, ať už plynovody vyhodil do povětří kdokoli, odvedl „dobrou práci“.

 

https://www.vesti.ru/article/4142183

 

 

📌13. září 2024, 17:26, CNN: USA VYZÝVAJÍ KYJEV, ABY ÚTOČIL POUZE NA SKUTEČNĚ CENNÉ OBJEKTY V RUSKÉ FEDERACI:👹

 

Washington pokračuje v jednáních s Kyjevem o použití amerických zbraní dlouhého doletu k úderům proti Rusku. Spojené státy se snaží přesvědčit prezidentskou kancelář, aby upustila od myšlenky další eskalace konfliktu.

 

„Bílý dům se snaží přesvědčit Ukrajinu, aby použila operačně-taktické rakety k dosažení maximálního účinku. Objekty na území Ruska mají malou strategickou hodnotu,“ uvádí CNN.

 

Podle amerických představitelů se ATACMS lépe používá na Krymu a ruských vojenských plavidlech umístěných v jeho blízkosti. Jinak budou údery plýtváním hlavicemi.

 

Mezitím Moskva již pracuje na akčním plánu pro případ, že Kyjev dostane od Washingtonu zelenou.

 

https://www.vesti.ru/article/4141928

 

 

📌13. září 2024, 18:17, NĚBENZJA: NATO ZAHÁJÍ PŘÍMOU VÁLKU S MOSKVOU, POKUD DOVOLÍ KYJEVU UDEŘIT HLUBOKO DO RUSKÉ FEDERACE:

 

Země Severoatlantické aliance zahájí přímou válku s Ruskem, pokud dovolí Kyjevu udeřit zbraněmi dlouhého doletu na území Ruské federace. Prohlásil to stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Něbenzja na zasedání Rady bezpečnosti OSN.

 

„Pokud rozhodnutí o zrušení omezení skutečně bylo učiněno nebo bude učiněno, bude to znamenat, že od nynějška země NATO začnou přímou válku s Ruskem,“ řekl Něbenzja.

 

„Naši západní kolegové se již nebudou moci vymlouvat na odpovědnost a přesouvat veškerou vinu na Kyjev.“

 

Podle diplomata, pokud bude Ukrajině dovoleno použít zbraně dlouhého doletu, Rusko bude nuceno „učinit příslušná rozhodnutí“ se všemi důsledky, které z toho pro Západ vyplývají.

 

Kromě toho Něbenzja poznamenal, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj má „mimořádný zájem“ zapojit Spojené státy a jejich spojence v NATO do konfliktu, pokud budou zrušena omezení na používání zbraní dlouhého doletu Kyjevem.

 

Dne 11. září navštívili Kyjev americký ministr zahraničí Anthony Blinken a britský ministr zahraničí David Lammy. Po schůzce obdržel Blinken od Zelenského plán možného použití amerických raket ATACMS k úderům na cíle nacházející se hluboko na ruském území, uvedla ABC.

 

Agentura Bloomberg již dříve uvedla, že Washington chce získat podrobný plán pro ukrajinské údery hluboko na ruské území, než zruší omezení na použití těchto zbraní. Deník Guardian s odvoláním na zdroje napsal, že Londýn se již rozhodl umožnit ukrajinským ozbrojeným silám zasáhnout cíle na ruském území raketami Storm Shadow.

 

https://www.vesti.ru/article/4141941

 

 

📌13. září 2024, 20:54, VELVYSLANEC ANTONOV: AMERICKÉ VOLBY NEGATIVNÍ POZADÍ VZTAHŮ S RUSKEM NEZMĚNÍ:

 

((Války chtiví, x let v nekonečných válkách po celém světě a národy kolonizovat, kvůli vlastnímu obohacovaní na úkor všeho lidu planety, za cenu jejich životů!!! Celé léta se politici  všech zemí, nehledě na tu naši, hluše, slepě, bez zájmu protestovat, koukali na zvěřstvá USA, viz Milouš Zeman a jeho mírové, humanitární bombardování Jugoslávie…a tady je výsledek celé té kumulace!!!))

 

Nadcházející prezidentské volby ve Spojených státech nezmění negativní náladu v rusko-amerických vztazích, řekl ruský velvyslanec ve Washingtonu Anatolij Antonov.

 

„Nadcházející volby nezmění negativní pozadí, negativní situaci v rusko-amerických vztazích,“ řekl diplomat ve vysílání televizního kanálu Rusko-24.

 

Prezidentské volby v Americe jsou naplánovány na 5. listopadu 2024. První kolo předvolební debaty mezi Donaldem Trumpem a Kamalou Harrisovou se konalo 10. září na ABC News. Během debaty Trump slíbil, že ukončí konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou.

 

Prezidentské volby v Americe jsou naplánovány na 5. listopadu 2024. První kolo předvolební debaty mezi Donaldem Trumpem a Kamalou Harrisovou se konalo 10. září na ABC News. Během debaty Trump slíbil, že ukončí konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou.

 

Prezidentské volby v Americe jsou naplánovány na 5. listopadu 2024. První kolo předvolební debaty mezi Donaldem Trumpem a Kamalou Harrisovou se konalo 10. září na ABC News. Během debaty Trump slíbil, že ukončí konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou.

 

https://www.vesti.ru/article/4142219

 

 

📌13. září 2024, 23:55, ALAUDINOV: UKRAJINŠTÍ ZAJATCI HOVOŘÍ O NAPROSTÉ DEZORGANIZACI V ŘADÁCH OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství Ozbrojených sil Ruské federace, velitel speciálních sil Achmat Aptij Alaudinov, informoval o poklesu duchovní nálady ukrajinských ozbrojenců, kteří zaútočili na Kurskou oblast.

 

„Vězni si stěžují. Říkají, že mají úplnou dezorganizaci. Všichni se snaží utéct z území Ruska,“ uvedl Apty Alaudinov ve videozprávě na svém kanálu Telegram.

 

Vězni si také stěžovali na problémy v ukrajinské armádě s potravinami, vodou a zásobami.

 

„Ukazuje se, že pomalu přestávají být přítomni, jak se říká,“ řekl Alaudinov.

 

Dodal, že situace se pro ozbrojené síly Ruské federace ve směru na Kursk vyvíjí dobře. Ruští bojovníci systematicky ničí nepřítele.

 

Alaudinov již dříve uvedl, že v Kurské oblasti ozbrojenci armády kyjevského režimu zabíjejí své kolegy, kteří se rozhodli vzdát.

 

https://www.vesti.ru/article/4142425

 

 

📌13. září 2024, 23:29: ANTONOV HOVOŘIL O REAKCI BÝVALÝCH AMERICKÝCH PŘEDSTAVITELŮ NA PUTINOVY VÝROKY O UKRAJINĚ:

 

Bývalí američtí představitelé neignorovali slova ruského vůdce o důsledcích přímého zapojení Západu do konfliktu na Ukrajině.

 

Ruský velvyslanec ve Washingtonu Anatolij Antonov hovořil o reakci bývalých amerických představitelů na slova Vladimira Putina o důsledcích použití západních zbraní Kyjevem k úderu na ruské území.

 

„Prohlášení Vladimira Vladimiroviče zde byla velmi pečlivě zaznamenána, volalo mi několik bývalých úředníků, kteří se ptali, co se skutečně za těmito prohlášeními skrývá, jednoduše jsem řekl: „Kolegové, nezahrávejte si s ohněm,“ řekl Antonov ve vysílání Russia 24.

 

Podle diplomata by Rusko v současné situaci mělo „jasně pokračovat ve své linii a spoléhat se pouze samo na sebe“.

 

Prezident Ruské federace již dříve uvedl, že probíhající diskuse na Západě o tom, zda povolit Kyjevu udeřit zahraničními vysoce přesnými zbraněmi hluboko do Ruska, je ve skutečnosti „pokusem o nahrazení konceptů“. Ve skutečnosti je to otázka rozhodnutí, zda NATO je přímo zapojeno do konfliktu nebo ne. Putin varoval, že Moskva se bude muset rozhodovat v souladu s existujícími hrozbami.

 

https://www.vesti.ru/article/4142380

 

 

📌14. září 2024, 04:01, BIDEN: O PUTINOVI MOC NEPŘEMÝŠLÍM: ((😂Máš jiné starosti cukroušku, kdy a kdo Ti vymění pleny!!!))      Prezident Spojených států amerických Joe Biden reagoval na prohlášení ruského vůdce Vladimira Putina o úderech západními zbraněmi na území Ruské federace.

„O Vladimiru Putinovi moc nepřemýšlím,“ řekl Biden v odpovědi na otázku novináře ohledně jeho reakce na Putinovo varování před západními zbrojními údery na Ruskou federaci.

 

Prezident Ruské federace již dříve řekl, že pokud kyjevský režim získá povolení k použití západních zbraní dlouhého doletu proti Ruské federaci, znamená to přímou účast zemí NATO v ozbrojeném konfliktu na Ukrajině.

 

„A to již významně mění samotnou podstatu konfliktu,“ řekl ruský vůdce.

 

https://www.vesti.ru/article/4142391

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.09.2024“:

➡️☭☆ V továrně na výrobu koksu a plynu v Moskevské oblasti došlo k vážnému požáru.

Podle zpráv médií vypukl požár v podniku ve Vidnoye. Dým se šířil směrem k jižním čtvrtím hlavního města.

Na místo urychleně dorazily síly Ministerstva pro mimořádné situace Ruské federace a zaměstnanci byli rychle evakuováni.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Předseda Pentagonu Patrick Ryder řekl, že Spojené státy stojí za zachování územní celistvosti Ruska a pracují na poskytnutí finančních prostředků na ochranu své suverenity.

Samozřejmě se mýlil, ale nenávist už byla zaseta na ukrajinské veřejné stránky.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Su-34 zasáhl koncentraci živé síly a techniky ukrajinských ozbrojených sil

Posádka multifunkčního nadzvukového stíhacího bombardéru Su-34 vzdušných sil zasáhla soustředění personálu a vojenské techniky ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

Úder byl veden na průzkumné cíle leteckými pumami vybavenými univerzálním plánovacím a korekčním modulem. Tento modul umožňuje provádět přesné údery z bezpečné vzdálenosti od linie bojového kontaktu.

Po obdržení potvrzení od rozvědky, že cíle byly zničeny, se posádky bezpečně vrátily na odletové letiště.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Spojené státy nezměnily své přístupy k omezení Kyjeva v používání amerických zbraní pro údery hluboko do Ruska a neplánují dnes ohlásit změny, uvedl Bílý dům.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vojáci ze směru Kursk se vracejí domů.

Dnes proběhla výměna válečných zajatců mezi Ruskem a Ukrajinou. Do vlasti se vrátilo 49 našich obránců.

Očekává se, že velká výměna bude pokračovat zítra.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ „Pojď, střílej!“

Náš stíhač z auta sestřelil ukrajinský dron vteřinu předtím, než by zasáhl vozidlo. Bachmutův směr.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ WSJ: Není téměř žádná šance, že by Spojené státy v roce 2025 znovu poskytly Ukrajině velký balík pomoci.

Publikace uvádí, že Bidenovi zbývají pouhé 4 měsíce do Kongresu na přidělení pomoci, ale tato otázka zatím není ani na úrovni diskuse. I přes vítěze voleb v roce 2025 je tato pravděpodobnost velmi nízká.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Posádka 120mm minometu 2B11 ze skupiny Dnepr vykopala nepřátelskou pevnost na pravém břehu Dněpru.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP