Česnek je bezpečný, účinný a přírodní; používá se po tisíce let k prevenci a léčbě nemocí

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Od  na 

Lies are Unbekoming publikoval shrnutí knihy zesnulého Dr. Mortona Walkera „ The Healing Powers of Garlic: Nature’s Ancient Medicine in Modern, Deodorised Form “, ve které zkoumal terapeutické výhody česneku.

Kniha představuje komplexní přehled starověkého i moderního využití česneku a zdůrazňuje jeho potenciál jako přírodní, efektivní a bezpečné léčby různých zdravotních problémů. Poskytuje praktický návod k přípravě česnekových léků a zdůrazňuje výhody začlenění česneku do zdravotního režimu.

Dr. Morton Walker, vystudovaný podiatr, byl renomovaným lékařským novinářem a autorem více než 69 vydaných knih a více než 1800 článků v klinických časopisech a časopisech o holistické medicíně, ortomolekulární výživě a alternativních metodách léčení.

„Česnek je skutečný lékopis. To je důvod, proč byl česnek nalezen v každé lékařské knize všech kultur vůbec. Po tisíce let se česnek používal k léčbě a prevenci nemocí,“ napsal.

Řekl také: „Česnek je účinný, přírodní a netoxický… jako lidový lék se používá po tisíce let. Teprve nyní vědecký výzkum ukázal, že účinná látka, oleuropein, má obrovské léčivé schopnosti, protože ve skutečnosti eliminuje viry, houby, bakterie a další parazity, které způsobují onemocnění.“

Od Unbekoming

Představte si, že jdete k lékaři a na konci 10minutové výměny vám napíše recept, podívá se vám do očí a řekne: Česnek, dvakrát denně, po dobu jednoho týdne.

Existuje důvod, proč se tak neděje. Je to proto, že jejich nevědomost byla konstruována, budována, během 10-15 let. Tak dlouho trvá stát se praktickým lékařem (Austrálie) nebo rodinným lékařem (USA).

Primárním nástrojem konstrukce nevědomosti je opomenutí.

Jsem rád, že jsem nedávno objevil  doktora Mortona Walkera . Udělal spoustu těžké práce s četnými knihami, aby odhrnul závoj nevědomosti pro ty, kteří nemají tak vymyté mozky jako rodinní lékaři. Zjistil jsem, že napsal úžasnou knihu o česneku, která je základem tohoto článku. Nejprve však začněme velkolepou knihou ‚ Rozpouštění iluzí  .

Rozpouštění iluzí Suzanne Humphries a Roman Bystrianyk

Vydání k 10. výročí Rozpouštění iluzí: Nemoc, vakcíny a zapomenutá historie

Po staletí se věřilo, že česnek odvrací nemoci. Používá se při běžném nachlazení, vysokém krevním tlaku a prevenci gangrény. Cibule je blízký příbuzný česneku a používala se také při léčbě mnoha nemocí. Článek z roku 1903 uvádí, že lidé, kteří jedli cibuli, byli imunní vůči neštovicím. Článek také uvedl, že tito stejní lidé byli očkováni jen zřídka.

V roce 1901 se česnekem léčilo 200 pacientů s tuberkulózou v městské nemocnici v Benátkách. Zlepšení bylo zaznamenáno ve všech stádiích onemocnění.

V roce 1902 Dr. Minchin publikoval článek s názvem ‚ Úspěšná léčba tuberkulózy a lupusu česnekem ‚. Byl citován, jak řekl:

V roce 1904 byla zveřejněna zajímavá studie o morčatech, která byla vystavena tuberkulóze. Skupina, která byla denně krmena česnekem, zůstala bez infekce. Kontrolní skupina, která nebyla krmena česnekem, se však nakazila.

Článek z roku 1917 ukázal, že z 56 různých způsobů léčby vyzkoušených v Metropolitní nemocnici v New Yorku se česnek ukázal jako nejlepší proti tuberkulóze. Bylo zjištěno, že česnek je účinný i proti černému kašli.

Moderní věda potvrzuje to, co je známo již stovky let – česnek účinně pomáhá tělu bojovat s infekcemi. Studie z roku 2003 zkoumala použití orálně požitého česneku proti Methicilin-rezistentnímu Staphylococcus Aureus (“MRSA”), což je nyní běžný a smrtící patogen, který je odolný vůči mnoha konvenčním antibiotikům. Došli k závěru, že česnek „inhiboval růst a zabíjel MRSA… způsobem závislým na dávce“.

The Healing Powers of Garlic: Nature’s Ancient Medicine in Modern Deodorised Form (1988) Dr. Morton Walker

Kniha Léčivé síly česneku Natu od Mortona Walkera

32 Otázky a odpovědi

Otázka 1: Jaké jsou klíčové nutriční složky česneku?

Česnek obsahuje bohaté spektrum nutričních složek. Poskytuje esenciální aminokyseliny, vitamíny a minerály. Konkrétně česnek obsahuje vitamíny B-1 (thiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (niacin) a C (kyselina askorbová). Obsah minerálních látek zahrnuje vápník, železo, fosfor, draslík, selen a germanium. Česnek také obsahuje přes 75 sloučenin síry, které přispívají k jeho terapeutickým vlastnostem.

Česnek navíc obsahuje 17 aminokyselin, včetně 8 esenciálních, které si lidské tělo nedokáže vyrobit samo. Tyto aminokyseliny spolu s dalšími nutričními složkami přispívají k široké škále zdravotních přínosů česneku a jeho pověsti jako silné léčivé potraviny.

Otázka 2: Jak česnek pomáhá chránit před poškozením volnými radikály?

Česnek působí jako silný antioxidant, pomáhá chránit tělo před poškozením volnými radikály. Volné radikály jsou nestabilní molekuly s nepárovými elektrony, které mohou způsobit poškození buněk, což vede k předčasnému stárnutí a různým onemocněním. Česnek obsahuje sloučeniny síry a antioxidační živiny, které působí jako účinné zhášeče volných radikálů a neutralizují tyto škodlivé molekuly.

Aminokyseliny přítomné v česneku, jako je cystein, glutamin, isoleucin a methionin, jsou zvláště účinné v boji proti volným radikálům. Česnek je navíc bohatý na selen, germanium, niacin a riboflavin, které jsou nástrojem metabolické protijedové reakce těla proti volným radikálům. Pravidelným požíváním česneku mohou jednotlivci zlepšit schopnost svého těla vyrovnat se s různými environmentálními a vnitřními stresory, které produkují volné radikály.

Otázka 3: Jaká jsou některá tradiční léčebná použití česneku v průběhu historie?

V průběhu historie byl česnek uctíván pro své léčivé vlastnosti napříč různými kulturami. Ve starověkém Egyptě se česnek používal k poskytování vytrvalosti dělníkům při stavbě pyramid. Řečtí lékaři Hippokrates a Plinius starší psali o léčebných vlastnostech česneku, přičemž Plinius uvedl více než 60 nemocí, které lze česnekem léčit.

Česnek se tradičně používá k léčbě respiračních onemocnění, tuberkulózy, poruch trávení a ran. To bylo zaměstnáno jako antiseptikum během první světové války lékaři britské armády. V různých kulturách se česnek používá k řešení stavů, jako je hypertenze, bušení srdce, střevní červi a dokonce impotence. Bylina se také tradičně používá k odpuzování hmyzu a léčbě kožních onemocnění. Tato dlouhá historie různých léčivých aplikací napříč různými civilizacemi podtrhuje pověst česneku jako univerzálního léčitele.

Otázka 4: Jak se liší vyzrálý česnekový extrakt od syrového česneku?

Vyzrálý česnekový extrakt se liší od syrového česneku v několika klíčových ohledech. Proces zrání, vyvinutý v Japonsku asi před 30 lety, zahrnuje skladování celých stroužků česneku v kontrolovaných podmínkách po delší dobu. Tento proces upravuje chemické složení česneku a eliminuje jeho štiplavý zápach, přičemž zachovává a dokonce zvyšuje jeho blahodárné vlastnosti.

Na rozdíl od syrového česneku nevyzrálý česnekový extrakt nezpůsobuje podráždění střevního traktu nebo žaludku. Postrádá také charakteristický silný zápach, který může vést k zápachu z úst, což ho činí společensky přijatelnějším. Studie ukázaly, že starý česnekový extrakt může být v určitých aplikacích, jako je posílení imunity, účinnější ve srovnání se syrovým česnekem. Proces stárnutí také činí prospěšné sloučeniny v česneku biologicky dostupnějšími a stabilnějšími, což potenciálně zvyšuje jeho terapeutickou účinnost.

Otázka 5: Jaké účinky má česnek na kardiovaskulární systém?

Česnek má několik příznivých účinků na kardiovaskulární systém. Bylo prokázáno, že snižuje zvýšenou hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi a zároveň zvyšuje hladinu HDL (dobrého cholesterolu). Toto zlepšení profilu krevních lipidů může pomoci snížit riziko aterosklerózy a dalších kardiovaskulárních onemocnění.

Česnek také působí jako antikoagulant, pomáhá předcházet krevním sraženinám. Sloučeniny v česneku, jako je ajoen a methyltrisulfid, inhibují agregaci krevních destiček a zlepšují průtok krve. Navíc bylo zjištěno, že česnek má antihypertenzní vlastnosti a účinně snižuje vysoký krevní tlak u mnoha jedinců. Tyto kombinované účinky dělají z česneku cenný přírodní doplněk pro udržení kardiovaskulárního zdraví a potenciální snížení rizika srdečních chorob a mrtvice.

Unbekoming: Kniha je z roku 1988 a předpokládal bych, že jen málo lidí přišlo na podvodný příběh, který zní „cholesterol je špatný“. Dr. Walker je absolutně jeden z dobrých chlapů a já se snažím nevyhazovat to pověstné dítě s vodou ve vaně. Abychom lépe porozuměli cholesterolu, zde jsou tři články: ‚ Karelia  , ‚ Statiny  a ‚ Stres ‚.

Otázka 6: Jak česnek ovlivňuje imunitní systém?

Česnek výrazně posiluje funkci imunitního systému. Stimuluje produkci a aktivitu bílých krvinek, zejména přirozených zabíječů, které jsou klíčové v boji proti infekcím a rakovině. Vysoká koncentrace sloučenin síry v česneku, zejména allicinu, přispívá k jeho imunitním vlastnostem.

Výzkum ukázal, že česnekový extrakt může zvýšit produkci interferonu v těle, což je látka, která pomáhá buňkám odolávat virovým infekcím. Kromě toho vysoký obsah selenu a germania v česneku dále podporuje imunitní funkce. O těchto minerálech je známo, že stimulují produkci T-lymfocytů a B-lymfocytů, klíčových složek obranných mechanismů imunitního systému.

Otázka 7: Jakou roli hraje selen v česneku v prevenci rakoviny?

Selen, hojně zastoupený v česneku, hraje významnou roli v prevenci rakoviny. Studie prokázaly, že jedinci s vyšší hladinou selenu v krvi mají snížené riziko vzniku rakoviny. Výzkum například ukázal, že mírné zvýšení hladiny selenu v séru může vést k 55% snížení rizika rozvoje rakoviny.

Selen působí jako silný antioxidant, pomáhá chránit buňky před poškozením DNA, které může vést k rakovině. Podporuje také schopnost těla opravovat poškozenou DNA a může zpomalit růst nádorů. Vysoká koncentrace selenu v česneku v kombinaci s jeho dalšími protirakovinnými sloučeninami činí z česneku potenciálně mocný nástroj ve strategiích prevence rakoviny.

Otázka 8: Jak účinný je česnek při léčbě kandidózy (kvasinkové infekce)?

Česnek prokázal pozoruhodnou účinnost při léčbě kandidózy, známé také jako „kvasinkový syndrom“. Jeho protiplísňové vlastnosti, zejména proti Candida albicans , z něj činí silný přírodní lék. Bylo zjištěno, že extrakt z letitého česneku je v boji proti tomuto stavu účinnější než mnoho komerčních antimykotik, včetně nystatinu.

Případová studie popisovala ženu s těžkou chronickou kandidózou, která zaznamenala výrazné zlepšení po začlenění extraktu z letitého česneku do svého léčebného režimu. Česnek pomohl zmírnit různé příznaky spojené s tímto stavem, včetně alergických reakcí, zažívacích problémů a kožních problémů. Pravidelná konzumace vyzrálého česnekového extraktu spolu s úpravami stravy může pomoci kontrolovat přemnožení Candidy a obnovit rovnováhu vnitřní flóry těla.

Otázka 9: Jaké jsou některé externí aplikace tekutého česnekového extraktu?

Tekutý česnekový extrakt má četné vnější aplikace pro různé zdravotní stavy. U očních infekcí lze zředěný roztok použít jako oční kapky. V případě ušních infekcí lze několik kapek tekutého česnekového extraktu vpravit přímo do ucha. U sinusitidy lze zředěný roztok česneku použít jako nosní sprej k vyčištění dutin.

Lokálně lze tekutý česnekový extrakt aplikovat k léčbě kožních onemocnění, jako je akné, atletická noha a hemoroidy. Lze jej použít i jako kloktadlo při bolestech v krku a laryngitidách. Při bronchitidě nebo astmatu lze rozprášit a inhalovat zředěný česnekový roztok. Tyto vnější aplikace využívají antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti česneku a poskytují úlevu při široké škále stavů.

Otázka 10: Jak česnek pomáhá při detoxikaci?

Česnek je silný detoxikační prostředek, pomáhá tělu odstraňovat různé toxiny a škodlivé látky. Jeho vysoký obsah síry je zvláště účinný při podpoře funkce jater, která je klíčová pro detoxikační procesy organismu. Česnek stimuluje produkci jaterních enzymů, které pomáhají rozkládat toxiny a připravovat je na vyloučení.

Česnek navíc působí jako přírodní chelatační činidlo, které pomáhá odstraňovat těžké kovy z těla. Je zvláště účinný při vázání a usnadnění vylučování olova a rtuti. Antioxidanty v česneku také podporují celkové zdraví buněk a chrání buňky před poškozením během procesu detoxikace. Pravidelná konzumace česneku tak může pomoci zachovat přirozené detoxikační mechanismy těla a podpořit celkové zdraví.

Otázka 11: Jaký vliv má česnek na krevní tlak?

Česnek má významný vliv na krevní tlak, zejména v případech hypertenze. Působí jako přírodní vazodilatátor, pomáhá uvolnit cévy a zlepšuje průtok krve. Tento účinek se připisuje schopnosti česneku zvýšit produkci oxidu dusnatého, sloučeniny, která pomáhá rozšiřovat krevní cévy.

Studie ukázaly, že pravidelná konzumace vyzrálého česnekového extraktu může vést k podstatnému snížení jak systolického, tak diastolického krevního tlaku. V některých případech byl účinek srovnatelný s účinkem léků na předpis. Například jedna případová studie uváděla muže, který byl schopen přestat užívat léky na krevní tlak poté, co do svého denního režimu začlenil extrakt z vyzrálého česneku, čímž si touto přirozenou metodou udržoval normální hladiny krevního tlaku.

Přečtěte si více: Řešení oxidu dusnatého , lži jsou nespolehlivé, 3. srpna 2024

Otázka 12: Jak česnek ovlivňuje hladinu lipidů v krvi?

Česnek má pozitivní vliv na krevní lipidové profily, pomáhá snižovat riziko kardiovaskulárních onemocnění. Snižuje celkový cholesterol a cholesterol lipoproteinů s nízkou hustotou (“LDL”), často označovaný jako “špatný” cholesterol. Zároveň bylo prokázáno, že česnek zvyšuje cholesterol s vysokou hustotou lipoproteinů („HDL“), známý jako „dobrý“ cholesterol.

Výzkum ukazuje, že účinek česneku na krevní lipidy je závislý na dávce, přičemž vyšší příjem vede k výraznějšímu zlepšení. Studie na zvířatech i lidech prokázaly tyto výhody. Jedna studie například zjistila, že králíci krmení potravou s vysokým obsahem cholesterolu doplněnou česnekem vykazovali nevýznamné zvýšení hladiny cholesterolu v krvi ve srovnání s králíky bez česnekové suplementace. Tyto účinky dělají z česneku cenný přírodní doplněk pro řízení hladiny lipidů v krvi a podporu zdraví srdce.

Otázka 13: Jaké existují důkazy o protirakovinných vlastnostech česneku?

Četné studie poskytují důkazy o protirakovinných vlastnostech česneku. Laboratorní výzkum ukázal, že sloučeniny česneku mohou inhibovat růst různých typů rakovinných buněk. Například studie Dr. Benjamina Lau na univerzitě Loma Linda prokázaly, že starý česnekový extrakt by mohl zcela zastavit růst rakoviny močového měchýře u myší po pěti po sobě jdoucích ošetřeních.

Ve studiích na lidech epidemiologický výzkum v Číně zjistil, že oblasti s vysokou konzumací česneku měly výrazně nižší výskyt rakoviny žaludku ve srovnání s oblastmi s nízkým příjmem česneku. Protirakovinné účinky česneku jsou připisovány různým mechanismům, včetně jeho schopnosti stimulovat imunitní funkce, inhibovat tvorbu nitrosaminu (známý karcinogen) a přímo potlačovat růst nádorů. I když je zapotřebí další výzkum, tato zjištění naznačují, že česnek by mohl hrát cennou roli v prevenci rakoviny a potenciálně ve strategiích léčby rakoviny.

Otázka 14: Jak se česnek srovnává s farmaceutickými léky při léčbě určitých onemocnění?

V několika případech prokázal česnek srovnatelnou nebo dokonce vyšší účinnost jako některé farmaceutické léky. U hypertenze některé studie zjistily, že starý česnekový extrakt je při snižování krevního tlaku stejně účinný jako léky na předpis. Při léčbě kandidózy prokázal česnekový extrakt větší účinnost než komerční antimykotika, jako je nystatin.

Při léčbě cholesterolu studie na zvířatech prokázaly, že česnek je účinnější než klofibrát, běžně předepisovaný lék na snížení lipidů. V případě imunoterapie rakoviny močového měchýře byl česnekový extrakt ve studiích na zvířatech lepší než tradiční léčba. Zatímco česnek by neměl být považován za náhradu předepsaných léků bez lékařského dohledu, tato srovnání zdůrazňují jeho potenciál jako silné přírodní alternativy nebo doplňku konvenční léčby různých onemocnění.

Otázka 15: Jakou roli hraje česnek při léčbě onemocnění dýchacích cest?

Česnek hraje významnou roli při léčbě různých respiračních stavů díky svým antimikrobiálním a protizánětlivým vlastnostem. Tradičně se používá k léčbě onemocnění, jako je astma, bronchitida a nachlazení. Schopnost česneku posílit imunitní systém pomáhá tělu účinněji bojovat s respiračními infekcemi.

U akutních stavů, jako je kašel a bolest v krku, lze česnek použít jako přírodní expektorans a ke zklidnění podráždění. V případech více chronických stavů, jako je astma, může pravidelná konzumace česneku pomoci snížit frekvenci a závažnost záchvatů. Některé studie dokonce naznačují, že česnek může pomoci chránit před rakovinou plic, i když v této oblasti je zapotřebí více výzkumu. Všestrannost česneku při řešení zdraví dýchacích cest z něj činí cenný přírodní lék na širokou škálu problémů souvisejících s dýcháním.

Otázka 16: Jak česnek ovlivňuje zdraví trávení?

Česnek pozitivně ovlivňuje zdraví trávení hned několika způsoby. Jeho antimikrobiální vlastnosti pomáhají udržovat zdravou rovnováhu střevní flóry a potenciálně brání přemnožení škodlivých bakterií a kvasinek. Česnek stimuluje produkci žluči, která napomáhá trávení tuků a vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích.

Česnek navíc působí jako prebiotikum a poskytuje výživu pro prospěšné střevní bakterie. To může vést ke zlepšení trávení a vstřebávání živin. Některé studie naznačují, že česnek může pomoci zmírnit příznaky syndromu dráždivého tračníku a dalších poruch trávení. Například případová studie zmínila muže s chronickou ileitidou, který zaznamenal výrazné zlepšení svého stavu poté, co do svého denního režimu zařadil extrakt z letitého česneku.

Otázka 17: Jaké jsou účinky česneku na léčbu diabetu?

Česnek je slibný při léčbě cukrovky díky své schopnosti ovlivňovat hladinu cukru v krvi. Obsahuje sloučeniny, které mohou pomoci zvýšit citlivost na inzulín a zlepšit toleranci glukózy. Některé studie ukázaly, že suplementace česnekem může vést ke snížení hladiny glukózy v krvi nalačno u lidí s cukrovkou.

Případová studie popisovala teenagerku s cukrovkou závislou na inzulínu, která byla schopna lépe kontrolovat hladinu glukózy v krvi začleněním extraktu z letitého česneku do své stravy. Česnekový doplněk pomohl vyrovnat její potřebu inzulinu a potenciálně snížit riziko komplikací spojených se špatně kontrolovaným diabetem. I když by česnek neměl nahrazovat předepsané léky na cukrovku, tato zjištění naznačují, že by mohl být cenným doplňkovým přístupem k léčbě cukrovky.

Otázka 18: Jak česnek pomáhá při zánětlivých stavech, jako je artritida?

Česnek má silné protizánětlivé vlastnosti, které mohou být prospěšné pro stavy, jako je artritida. Jeho sirné sloučeniny, zejména allicin, pomáhají snižovat záněty v těle. Česnek také stimuluje produkci protizánětlivých cytokinů, které mohou pomoci zmírnit bolesti kloubů a otoky spojené s artritidou.

Kniha uvádí, že česnek má antiartritický faktor, který snižuje zánět kloubů tím, že podporuje fibrotický růst mezi vazy a dalšími pojivovými tkáněmi. Tato vlastnost dělá z česneku užitečnou doplňkovou živinu při léčbě chronické bolesti kloubů. Někteří lékaři začlenili česnek do proliferativní terapie pro odstranění chronické bolesti kloubů, čímž zdůrazňují jeho potenciál při zvládání zánětlivých stavů kloubů.

Otázka 19: Jaký vliv má česnek na výdrž a fyzickou výkonnost?

Česnek byl od pradávna spojován se zlepšenou výdrží a fyzickou výkonností. Stavitelé pyramid v Egyptě zařazovali do své stravy syrový česnek, protože věřili, že jim dodává výdrž. Moderní výzkum podporuje tato tradiční přesvědčení. Studie na zvířatech prokázaly, že suplementace česnekem může vést ke zvýšení vytrvalosti, rychlejší regeneraci a větší odolnosti vůči únavě.

V těchto studiích zvířata, kterým byl podáván česnek, vykazovala menší únavu, větší výdrž a rychlejší zotavení než kontrolní skupiny, když byla podrobena různým fyzickým zátěžovým testům. Účinky byly pozorovány u měření, jako je plavecká vytrvalost, doba běhu na běžeckém pásu a zotavení z indukovaného stresu. Tato zjištění naznačují, že suplementace česnekem by mohla potenciálně zvýšit fyzickou výkonnost a zotavení u lidí, i když je v této oblasti zapotřebí více výzkumu.

Otázka 20: Jak česnek ovlivňuje stavy duševního zdraví, jako je deprese?

Česnek ukazuje potenciální přínos pro duševní zdraví, včetně deprese. Vysoký obsah selenu v česneku je zvláště pozoruhodný, protože nedostatek selenu byl spojen se zvýšeným rizikem deprese. Schopnost česneku zlepšit celkové fyzické zdraví a posílit imunitní systém může navíc nepřímo přispět k lepší duševní pohodě.

Naturopat a sportovní psycholog zmíněný v knize uvedl, že k léčbě pacientů s depresivní povahou používá extrakt z letitého česneku v kombinaci s dalšími živinami. Pozoroval, že tato kombinace snižuje frekvenci a intenzitu deprese u jeho pacientů. Po vyřazení česneku z režimu se symptomy deprese mírně zvýšily a po opětovném zavedení se symptomy opět snížily. I když je zapotřebí další výzkum, tato pozorování naznačují, že česnek by mohl hrát roli při podpoře duševního zdraví.

Otázka 21: Jakou roli hraje česnek při léčbě kožních onemocnění?

Česnek hraje významnou roli při léčbě různých kožních onemocnění díky svým antimikrobiálním a protizánětlivým vlastnostem. Při místní aplikaci může být tekutý extrakt z česneku účinný proti akné, pupínkům a atletickým nohám. Pro léčbu akné se extrakt obvykle smíchá s olejem s vitamínem E a aplikuje se přímo na postižená místa před spaním.

V případě mykózy nohou se bavlna namočená v tekutém extraktu z česneku aplikuje mezi prsty a nechá se přes noc. Tato léčba se opakuje denně, dokud se stav nezlepší. Díky protiplísňovým vlastnostem je česnek zvláště účinný proti plísňovým infekcím kůže. Kromě toho může vnitřní konzumace česnekových doplňků podpořit celkové zdraví pokožky posílením imunitního systému a podporou detoxikace, což může pomoci zmírnit určité kožní stavy zevnitř ven.

Otázka 22: Jak česnek ovlivňuje infekce uší a dutin?

Česnek prokázal pozoruhodnou účinnost při léčbě infekcí uší i dutin. U ušních infekcí lze tekutý zrající česnekový extrakt aplikovat přímo do zvukovodu. Kniha zmiňuje případy, kdy chronické ušní infekce u dětí, které byly odolné vůči konvenční léčbě, vymizely během několika dnů po použití kapek s česnekovým extraktem.

Při infekcích dutin lze jako nosní sprej použít roztok tekutého česneku zředěného destilovanou vodou. To pomáhá vyčistit sinusové průchody a bojovat s infekcí díky silným antimikrobiálním vlastnostem česneku. Účinnost česneku v těchto aplikacích je přisuzována jeho schopnosti procházet hematoencefalickou bariérou a vstupovat do mozkové tkáně, na rozdíl od mnoha syntetických drog. To mu umožňuje dosáhnout a léčit infekce v oblastech, které jsou často obtížně řešitelné konvenčními léky.

Otázka 23: Jaké účinky má česnek na parazity a střevní červy?

Česnek je účinný přírodní prostředek proti parazitům a střevním červům. Jeho antiparazitické vlastnosti ho činí účinným proti řadě organismů, včetně Giardia a Cryptosporidia. Historicky byl česnek používán v celé lidské civilizaci jako léčba střevních červů a jiných gastrointestinálních parazitů.

V knize je popsána specifická aplikace pro léčbu červů u dětí, kdy se kapsle naplněná tekutým stařeným česnekovým extraktem a vodou vkládá rektálně, zatímco dítě spí. Tato metoda umožňuje přímý kontakt mezi česnekem a parazity. Sloučeniny síry v česneku, zejména allicin, jsou považovány za zodpovědné za jeho antiparazitické účinky. Pravidelná konzumace česneku může také pomoci vytvořit střevní prostředí, které je nehostinné pro parazity, a potenciálně tak předcházet zamoření.

Otázka 24: Jak česnek pomáhá při detoxikaci těžkých kovů?

Česnek je vysoce účinný při detoxikaci těžkých kovů díky svým přirozeným chelatačním vlastnostem. Je zvláště zběhlý ve vazbě a usnadnění vylučování těžkých kovů, jako je olovo a rtuť, z těla. Vysoký obsah síry v česneku je pro tento proces klíčový, protože sloučeniny síry se mohou vázat na těžké kovy a pomáhat je odstraňovat z tělesných tkání.

Ekologicky pěstovaný česnek je považován za jednu z nejúčinnějších dostupných forem perorální chelatační terapie. Proces funguje prostřednictvím procesu chelace (spojení) rostlin česneku, kde molekuly v česneku přitahují a vážou se na těžké kovy. Tato vazba umožňuje tělu snadněji vyloučit tyto toxické látky přirozenými vylučovacími procesy. Pravidelná konzumace česneku tak může podpořit pokračující snahu těla o detoxikaci a odstranění škodlivých těžkých kovů, čímž přispívá k celkovému zdraví a pohodě.

Otázka 25: Jakou roli hraje česnek ve veterinární medicíně?

Česnek hraje významnou roli ve veterinární medicíně, zejména při léčbě a prevenci různých zdravotních problémů zvířat. Používá se k boji proti virovým infekcím, poruchám trávení, pankreatickým a jaterním potížím a průjmu u zvířat. Veterináři zaznamenali úspěch při použití tekutého zrajícího česnekového extraktu k léčbě stavů u psů i koček.

Například veterinář zmíněný v knize používá česnek jako součást detoxikačního programu pro zvířata, přičemž si všímá jeho schopnosti přirozeně eliminovat toxiny. Česnek byl také úspěšný při léčbě parvovirózy, závažné virové infekce u psů. U koní se česnekový extrakt používá k boji proti virovým infekcím, které se typicky šíří celými stájemi. Antimikrobiální, imunitu posilující a detoxikační vlastnosti česneku z něj činí všestranný a cenný nástroj ve veterinární medicíně pro udržení zdraví zvířat a léčbu různých stavů.

Otázka 26: Jak česnek ovlivňuje zdraví jater?

Česnek má pozitivní vliv na zdraví jater díky svým detoxikačním a antioxidačním vlastnostem. Sloučeniny síry v česneku podporují funkci jater stimulací produkce jaterních enzymů, které pomáhají odbourávat toxiny. Tento proces pomáhá játrům v jejich přirozené detoxikační úloze a potenciálně snižuje zátěž tohoto životně důležitého orgánu.

Antioxidační vlastnosti česneku navíc pomáhají chránit jaterní buňky před poškozením způsobeným volnými radikály a jinými škodlivými látkami. Některé studie naznačují, že suplementace česnekem může pomoci při stavech, jako je ztučnění jater tím, že sníží hromadění tuku v játrech. Celková podpora, kterou česnek poskytuje játrům, může přispět ke zlepšení metabolismu, lepšímu vylučování toxinů a zlepšení celkového zdraví.

Otázka 27: Jaké účinky má česnek na proces stárnutí?

Předpokládá se, že česnek má účinky proti stárnutí díky svým silným antioxidačním vlastnostem a schopnosti bojovat proti poškození volnými radikály. Volné radikály jsou hlavním přispěvatelem k procesu stárnutí, způsobují poškození buněk, které vede k viditelným známkám stárnutí a chorobám souvisejícím s věkem. Vysoký obsah antioxidantů v česneku, zejména selenu a sloučenin síry, pomáhá neutralizovat tyto škodlivé volné radikály.

Kromě toho, schopnost česneku podporovat kardiovaskulární zdraví, posilovat imunitní systém a napomáhat detoxikaci, to vše přispívá ke zdravějšímu stárnutí. Tím, že česnek pomáhá udržovat tyto klíčové tělesné funkce, může zpomalit progresi úbytku souvisejícího s věkem. I když to není fontána mládí, pravidelná konzumace česneku jako součást zdravé stravy může přispět k lepšímu celkovému zdraví a potenciálně zpomalit procesy stárnutí.

Otázka 28: Jak česnek pomáhá při alergiích a citlivosti?

Česnek prokázal potenciál pomoci zvládat alergie a citlivost díky svým protizánětlivým a imunomodulačním vlastnostem. Kniha zmiňuje případovou studii ženy s těžkými alergiemi a přecitlivělostí, která zaznamenala výrazné zlepšení po začlenění extraktu z letitého česneku do své stravy. Její alergické reakce na různé látky, včetně potravin a spouštěčů životního prostředí, se výrazně snížily.

Mechanismus tohoto účinku pravděpodobně souvisí se schopností česneku regulovat imunitní systém a snižovat zánět. Modulací imunitních reakcí může česnek pomoci zabránit přehnaným reakcím na alergeny. Detoxikační vlastnosti česneku navíc mohou pomoci tělu účinněji eliminovat látky, které spouštějí alergické reakce. I když je zapotřebí další výzkum, tato pozorování naznačují, že česnek by mohl být cenným přírodním pomocníkem pro ty, kteří trpí alergiemi a přecitlivělostí.

Otázka 29: Jaký vliv má česnek na sportovní výkon a regeneraci?

Bylo pozorováno, že česnek má pozitivní účinky na sportovní výkon a regeneraci. Studie na zvířatech ukázaly, že suplementace česnekem může zvýšit vytrvalost, snížit únavu a zkrátit dobu zotavení. Tyto účinky se připisují schopnosti česneku zlepšovat krevní oběh, snižovat záněty a podporovat celkové kardiovaskulární zdraví.

U lidských sportovců bylo hlášeno, že česnek pomáhá předcházet otokům a hromadění kyseliny mléčné ve svalech po tréninku nebo soutěžích. To může vést k rychlejší regeneraci a snížení bolesti svalů. Někteří sportovci a sportovní profesionálové používají česnekové doplňky, aby si udrželi váhu pro konkrétní váhové kategorie, protože česnek může působit jako mírné diuretikum a napomáhat metabolismu tuků. Kromě toho mohou vlastnosti česneku, které posilují imunitu, pomoci sportovcům zůstat zdraví a udržet si špičkový výkon během intenzivních tréninkových období.

Otázka 30: Jak česnek ovlivňuje zdraví kostí a kloubů?

Česnek má potenciální přínos pro zdraví kostí a kloubů, zejména ve vztahu k zánětlivým stavům, jako je artritida. Jeho protizánětlivé vlastnosti mohou pomoci snížit záněty a otoky kloubů. Kniha zmiňuje antiartritický faktor v česneku, který podporuje fibrotický růst mezi vazy a dalšími pojivovými tkáněmi, což může pomoci při snižování chronické bolesti kloubů.

Některé výzkumy naznačují, že česnek může mít také pozitivní vliv na hustotu kostí. Předpokládá se, že v tom hraje roli její vysoký obsah síry, protože síra je důležitou součástí kostní tkáně. Schopnost česneku zvyšovat hladiny estrogenu u žen v menopauze může navíc nepřímo podporovat zdraví kostí, protože estrogen je zásadní pro udržení hustoty kostí. I když je zapotřebí více výzkumu, tyto potenciální přínosy dělají z česneku slibný přírodní doplněk pro podporu celkového zdraví kostí a kloubů.

Otázka 31: Jakou roli hraje česnek při léčbě autoimunitních onemocnění?

Česnek je slibný při léčbě autoimunitních stavů díky svým imunomodulačním vlastnostem. Může pomoci regulovat imunitní systém a potenciálně snížit hyperaktivní imunitní reakce charakteristické pro autoimunitní onemocnění.

Kniha zmiňuje případovou studii pacienta se systémovým lupus erythematodes, u kterého došlo k výraznému zlepšení po začlenění extraktu z vyzrálého česneku do léčebného režimu.

Pacient hlásil snížení příznaků, jako je kožní vyrážka, bolest kloubů a horečka. Detoxikační vlastnosti česneku mohou také hrát roli při zvládání autoimunitních stavů tím, že pomáhá eliminovat toxiny, které by mohly vyvolat nebo zhoršit imunitní reakce. I když je zapotřebí více výzkumu, tato pozorování naznačují, že česnek by mohl být cennou doplňkovou léčbou různých autoimunitních stavů, pomáhat modulovat imunitní systém a snižovat zánět.

Otázka 32: Jak česnek ovlivňuje mužské a ženské reprodukční zdraví?

Česnek má potenciální přínosy pro mužské i ženské reprodukční zdraví. U mužů je česnek spojován se zlepšenou sexuální funkcí a kvalitou spermií. Jeho schopnost zvýšit průtok krve a snížit zánět může přispět k těmto účinkům. U žen by účinky česneku podobné estrogenům mohly potenciálně pomoci zvládat symptomy menopauzy.

Kniha zmiňuje případ, kdy kombinace vyzrálého česnekového extraktu a ženšenu pomohla vyřešit sexuální problémy, včetně impotence. Celkové zdravotní přínosy česneku, včetně jeho pozitivních účinků na kardiovaskulární zdraví a imunitní funkce, mohou nepřímo podporovat reprodukční zdraví u obou pohlaví. Je však důležité poznamenat, že ačkoli byly tyto účinky pozorovány, je zapotřebí dalšího výzkumu, abychom plně porozuměli vlivu česneku na reprodukční zdraví.

Na základě informací uvedených v knize je zde obsáhlý seznam stavů a ​​onemocnění, se kterými česnek údajně pomáhá:

1. Kardiovaskulární onemocnění (včetně aterosklerózy)2. Hypertenze (vysoký krevní tlak)
3. Vysoký cholesterol a triglyceridy4. Rakovina (různé typy, včetně rakoviny tlustého střeva a žaludku)
5. Poruchy imunitního systému6. Kandidóza (kvasinkové infekce)
7. Bakteriální infekce8. Virové infekce (včetně chřipky)
9. Plísňové infekce (včetně mykózy nohou)10. Parazitární infekce (včetně střevních červů)
11. Artritida a záněty kloubů12. Cukrovka
13. Respirační stavy (astma, bronchitida, nachlazení)14. Ušní infekce
15. Sinusové infekce16. Ileitida (zánět ilea)
17. Systémový lupus erythematodes18. Deprese
19. Únava a nízká výdrž20. Alergie a citlivost
21. Kožní onemocnění (akné, pupínky)22. Toxicita těžkých kovů
23. Problémy s játry24. Pankreatické problémy
25. Poruchy trávení26. Akutní a chronická bolest
27. Sportovní úrazy28. Pokles kognitivních funkcí a problémy se zdravím mozku
29. Stavy související se stresem30. Autoimunitní onemocnění
31. Problémy s reprodukčním zdravím (včetně impotence)32. Pokles související s věkem
33. Poškození volnými radikály a oxidační stres34. Zánětlivé stavy
35. Poruchy srážlivosti krve36. Hojení ran
37. Oční infekce38. Laryngitida
39. Hemoroidy40. Alkoholická kocovina
41. Repelent proti komárům (při vnitřním užití)42. Tuberkulóza
43. Žaludeční vředy44. Bércové vředy
45. Vředy a abscesy46. ​​Epilepsie
47. Onemocnění ledvin48. Jedovatá kousnutí a bodnutí
49. Poruchy trávení50. Katar
51. Zápal plic52. Kojenecké křeče
53. Malomocenství54. Psoriáza
55. Neštovice56. Chronická kolitida
57. Dropsy (edém)58. Nervový a křečovitý kašel
59. Chrapot60. Černý kašel
61. Tyfus62. Cholera
63. Závratě64. Zvracení
65. Nevolnost66. Průjem
67. Úplavice68. Dyspepsie
69. Bušení srdce70. Zimnice
71. Hubnutí72. Neklid
73. Záškrt74. Pleurisy
75. Mezižeberní neuralgie76. Dušnost
77. Křeče78. Pálení žáhy
79. Rýma (ucpaný nos a rýma)80. Otrava nikotinem
81. Onemocnění rtů a úst (vředy, fisury)82. Ague
83. Plicní edém84. Ischias
85. Hysterie86. Kožní onemocnění
87. Skrofulózní boláky88. Zanícené oči
89. Oční katar90. Popraskané a odřené ruce
91. Plynatost92. Obrna
93. Neuralgické bolesti94. Zadržování moči (slabost močového měchýře)
95. Srdeční slabost96. Ekzém
97. Pityriáza98. Zduřené uzliny
99. Tuberkulární klouby100. Nekróza

ZDROJ: The Exposé https://expose-news.com/2024/09/04/garlic-is-safe-effective-and-natural/


Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.
Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa a články:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

08.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: ⚔️👉150 FRANCOUZSKÝCH MĚST VYBUCHLO PO MACRONOVĚ VÝBĚRU NOVÉHO PŘEDSEDY VLÁDY; BYLA ZAŽEHNUTA VELKÁ REVOLTA; „VYSTRAŠENÝ“ BARNIER BUDE POD „TVRDÝM DOHLEDEM„…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: 150 FRANCOUZSKÝCH MĚST VYBUCHLO PO MACRONOVĚ VÝBĚRU NOVÉHO PŘEDSEDY VLÁDY; BYLA ZAŽEHNUTA VELKÁ REVOLTA; „VYSTRAŠENÝ“ BARNIER BUDE POD „TVRDÝM DOHLEDEM„…

 

https://youtu.be/HY7caWlCe1I?si=ZHsOoDW1ISl0NjHm

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: Sledujte: JEMENCI ZESMĚŠŇUJÍ AMERICKÉ DRONY MQ-9 V DOBĚ, KDY SE DALŠÍ DRON ZMĚNIL V OHNIVOU KOULI

 

https://youtu.be/fj5qFppG20I?si=wsZmipDFIjwgVG-f

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: TRUMPŮV „BOMBOVÝ NÁZNAK“ VŮČI PUTINOVI A CHAMENEÍMU; VELKÉ PROHLÁŠENÍ K SANKCÍM PROTI RUSKU A ÍRÁNU

 

Donald Trump, exprezident USA: „Problém, který jsme si udělali se sankcemi je teď aktuální. Já, abych využil sankcí vyhlásil bych je a také stáhnul zase jak nejrychleji by to šlo. No protože, v konečné fázi to zabíjí náš dolar.“ ((To brzy na to přišli. My to už dávno víme!))

Donald Trump naznačuje, že by zrušil protiruské a proti iránské sankce. Trump říká, že sankce poškozuji americký dolar. Trump se obejme s Putinem a Khameneim, pokud bude zvolen za prezidenta? Trump naznačuje zrušení protiruských sankci. Vyzval k používaní sankci chytře, i když tedy mocně, proti svým nepřátelům.

Trump: „Pokud je Americký dolar oslaben, Amerika se stane zemí 3. světa.“ Republikánský nominant na prezidenta prohlásil, že Čína má teď zisky, zatím co Amerika ztrácí Rusko a Irán….

 

https://youtu.be/5PX1E0InFyc?si=GPWAqdK2cKmIioKn

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: „VSTOUPÍ“ INDIE DO UKRAJINSKÉ VÁLKY? PORADCE PRO NÁRODNÍ BEZPEČNOST INDIE JEDE DO MOSKVY V DOBĚ, KDY PREMIÉR MODI VZHLÍŽÍ K RUSKO-UKRAJINSKÉ MÍROVÉ DOHODĚ

 

https://youtu.be/C7qVrJ1at8A?si=WcJVJ95kSKLF6zT2

 

 

📌💉🎚️08. září 2024: CHYCENI PŘI ČINU: 👺FAUCI, 👺GATES & 👺 MODERNA ZODPOVĚDNÍ ZA PANDEMII COVIDu…

 

🛑O tom, že byl celý covidový podvod dlouho dopředu plánován, není pochyb. Nicméně iniciátoři dění nedávno minulých let se ani nepokusili smazat stopy, které neomylně ukazují, že vše – včetně genových injekcí – bylo připraveno předem.

 

🛑MNOHÉ Z TĚCHTO INFORMACÍ JIŽ BYLY ODHALENY, DALŠÍ SE STÁLE NACHÁZÍ:

 

👉Objev zakázky udělené ministerstvem obrany USA společnosti Labyrinth Global Health na „Výzkum COVID-19“ v listopadu 2019 vyvolal otázky ohledně trvalé znalosti americké vlády o novém koronaviru.

 

👉Smlouva byla součástí většího projektu nazvaného „Program snižování biologických hrozeb na Ukrajině,“ což naznačuje, že stálá vláda USA si byla přinejmenším vědoma údajného viru předtím, než se v prosinci 2019 rozšířil přes Wuhan v Číně.

 

👉Ale zjištění také naznačují, že vláda USA mohla mít podíl na vytvoření tohoto údajného viru v biolaboratořích prostřednictvím výzkumu Gain of Function, na který dohlížel 👺 Dr. Anthony Fauci.

 

👉To by vysvětlovalo, proč znali název nového koronavirového onemocnění tři měsíce předtím, než ho Světová zdravotnická organizace v únoru 2020 oficiálně pojmenovala Covid-19.

 

🛑A může to také vysvětlit, proč Fauciho Národní institut pro alergii a infekční nemoci (NIAID) a společnost Moderna uzavřeli začátkem prosince 2019 dohodu o důvěrnosti pro kandidáta na vakcínu mRNA Coronavirus, který byl vyvinut a společně vlastněn společnostmi Moderna a Fauciho NIAID.

 

👉Webová stránka vlády USA „USA Spending“ odhaluje, že „v reakci na COVID-19“ utratila neuvěřitelných 4,04 bilionu dolarů.

Hlubší pohled na funkci „Award Search“ na webu odhaluje zakázku udělenou MINISTERSTVEM OBRANY společnosti Black & Veatch Special Projects Corp. NA „PROFESIONÁLNÍ, VĚDECKÉ A TECHNICKÉ SLUŽBY“ ze dne 20. září 2012.

 

👉Bližší prozkoumání záložky „Sub-Awards“ zakázky odhaluje 115 transakcí s příjemci a stručné popisy, z nichž většinu tvoří obyčejné POLOŽKY JAKO „LABORATORNÍ VYBAVENÍ PRO KYJEV“ 👉a „KANCELÁŘSKÝ NÁBYTEK PRO KYJEV❗️❗️❗️“

 

👉Mezi 115 transakcemi uvedenými v záložce „Sub-Awards“ zakázky udělené Ministerstvem obrany USA společnosti Black & Veatch Special Projects Corp., je však jedna transakce, která vyniká:

 

👉Ocenění společnosti Labyrinth Global Health INC za „DOKUMENTACI RUKOPISŮ MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A VÝZKUM COVID-19.“

 

👉I když není překvapivé vidět ocenění za výzkum COVID-19 během pandemie, skutečnost, že zakázka byla udělena 12. listopadu 2019, nejméně jeden měsíc před údajným výskytem nového koronaviru a tři měsíce předtím, než byl oficiálně prezentován

názvem Covid-19, vyvolává otázky ohledně znalosti vlády o viru.

 

👉Kromě toho BYLA ZAKÁZKA NAŘÍZENA, ABY SE USKUTEČNILA NA UKRAJINĚ, stejně jako celá zakázka udělená společnosti Black & Veatch Special Projects Corp.

Tato zjištění naznačují potenciální ZAPOJENÍ VLÁDY USA DO VYTVÁŘENÍ A ŠÍŘENÍ VIRU.

 

👉V září 2012 udělila Agentura pro snižování hrozeb obrany (DTRA) v rámci Ministerstva obrany USA zakázku globální inženýrské, nákupní a stavební společnosti specializující se na rozvoj infrastruktury.

 

👉Smlouva se týkala programu snižování biologických hrozeb na Ukrajině a byla uzavřena v říjnu 2020. I když podrobnosti nejsou jasné, je známo, že na tento program bylo vynaloženo 21,7 milionu dolarů ze smlouvy ve výši 116,6 milionu dolarů.

 

👉Je záhadou, proč by ministerstvo obrany (❓) uzavřelo smlouvu se společností specializující se na rozvoj infrastruktury na program snižování biologické hrozby.

 

👉Kromě toho je zajímavé, že jak DOD, tak smluvní společnost následně zaplatili společnosti Labyrinth Global Health INC za provádění výzkumu COVID-19 na Ukrajině před objevením se nového koronaviru a předtím, než byl oficiálně pojmenován Covid-19.

 

👉Tyto události vyvolávají otázky o povaze programu snižování biologické hrozby a jeho potenciální souvislosti s údajnou pandemií COVID-19. A objev zakázky udělené ministerstvem obrany USA na výzkum Covid-19 v listopadu 2019 naznačuje, že vláda USA buď věděla, že virus existuje přirozeně nebo se podílela na jeho konstrukci v laboratoři.

 

👉Tato teorie je podpořena důkazy, že National Institute of Allergy & Infectious Diseases (NIAID) a MODERNA MĚLY V PROSINCI 2019 KANDIDÁTA NA KORONAVIRUS.

 

👉Dohoda o důvěrnosti odhaluje, že NIAID a Moderna souhlasily s převodem „kandidátů na vakcínu proti koronaviru mRNA“ na University of North Carolina v Chapel Hill dne 12. prosince 2019.

 

👉Smlouva o převodu materiálu byla podepsána 12. prosince 2019 Ralphem Baricem, PhD, na University of North Carolina v Chapel Hill, a poté dne 16. prosince 2019 podepsána Jacqueline Quay, ředitelkou podpory licencí a inovací na University of North Carolina.

 

👉Smlouvu podepsali také dva zástupci NIAID, jedním z nich byla Amy F. Petrik PhD, specialistka na transfer technologií, která smlouvu podepsala 12. prosince 2019 v 8:05. Dalším signatářem byl Barney Graham MD PhD, vyšetřovatel NIAID, tento podpis však nebyl datován.

 

🛑🛑🛑POSLEDNÍMI SIGNATÁŘI DOHODY BYLI SUNNY HIMANSU, VYŠETŘOVATEL SPOLEČNOSTI MODERNA, A SHAUN RYAN, ZÁSTUPCE GENERÁLNÍHO PRÁVNÍHO ZÁSTUPCE SPOLEČNOSTI MODERNA. OBA PODPISY BYLY UČINĚNY 17. PROSINCE 2019.

 

🛑🛑🛑VŠECHNY TYTO PODPISY BYLY PROVEDENY DŘÍVE, NEŽ SE ŠIROKÁ VEŘEJNOST DOZVĚDĚLA O ÚDAJNÉM VÝSKYTU NOVÉHO KORONAVIRU.

 

🛑KANDIDÁT NA VAKCÍNU BYL FINANCOVÁN 👺 BILLEM GATESEM A JEHO NADACÍ.

 

👉Společnost Moderna v roce 2016 potvrdila, že jim Nadace Billa a Melindy Gatesových poskytla 20 milionů dolarů na podporu jejich „počátečního projektu souvisejícího s hodnocením kombinací protilátek v preklinickém prostředí a také s prováděním první klinické studie fáze 1 použitím mRNA léku U ČLOVĚKA❗️❗️❗️“

 

👉Moderna však také odhalila, že rámcová dohoda, kterou uzavřeli 👺 s nadací Bill & Melinda Gates Foundation, by mohla přinést celkové financování až 100 milionů dolarů na „následné projekty,“ které jsou navrženy a 👺 schváleny nadací Bill & Melinda Gates Foundation do roku 2022.

 

🛑A PODMÍNKY TÉTO SMLOUVY STANOVÍ, ŽE MODERNA JE POVINNA UDĚLIT NADACI BILL & MELINDA GATES FOUNDATION URČITÉ NEVÝHRADNÍ LICENCE❗️❗️❗️

 

👉Nevýhradní licence uděluje nabyvateli licence právo užívat duševní vlastnictví, ale znamená také, že poskytovatel licence může využívat stejné duševní vlastnictví a povolit libovolnému počtu dalších nabyvatelů licence využívat stejné duševní vlastnictví.

Proto v souladu s podmínkami smlouvy uzavřené s Modernou byla nyní Nadaci Billa a Melindy Gatesových udělena nevýhradní licence na injekci Moderna mRNA Covid-19, a proto profituje z jejího používání.

 

🛑JSOU FAUCI, GATES & MODERNA ZODPOVĚDNÍ ZA PANDEMII COVIDu❓❓❓

 

👉Až 31. prosince 2019 se Světová zdravotnická organizace (WHO) dozvěděla o údajném shluku případů virové pneumonie v čínském Wu-chanu.

 

👉Ale ani v tomto okamžiku nezjistili, že je na vině údajný nový koronavirus, místo toho uvedli, že zápal plic má „neznámou příčinu.“

 

👉Až 9. ledna 2020 WHO oznámila , že čínské úřady určily, že ohnisko bylo způsobeno novým koronavirem, který se později stal známým jako SARS-CoV-2 s údajným výsledným onemocněním nazývaným COVID-19. 🙈

 

👉Proč byl tedy už 12. prosince 2019 převeden na University of North Carolina?

Stejná Moderna, která měla mRNA vakcínu proti koronaviru povolenou pro nouzové použití pouze ve Spojeném království, EU a Spojených státech k údajnému boji proti Covid-19.

 

🛑CO VĚDĚLI MODERNA, FAUCI A BILL GATES A MY NE❓❓❓

 

🛑V ROCE 2019 NEEXISTOVAL ŽÁDNÝ OJEDINĚLÝ KORONAVIRUS PŘEDSTAVUJÍCÍ HROZBU PRO LIDSTVO, KTERÝ BY SI VYŽÁDAL VAKCÍNU❗️❗️❗️

 

👉Zatímco se svět snaží jít dál, existuje mnoho otázek, které zůstávají nezodpovězeny, přičemž výše uvedené jsou jen některé z nich.

 

🛑🛑🛑ALE OBJEV KONTRAKTU UDĚLENÉHO MINISTERSTVEM OBRANY USA NA VÝZKUM COVID-19 V LISTOPADU 2019 A SKUTEČNOST, ŽE SPOLEČNOST MODERNA A FAUCIHO NIAID MAJÍ KANDIDÁTA NA VAKCÍNU PROTI KORONAVIRU MRNA FINANCOVANÉHO BILLEM GATESEM PŘIPRAVENOU V PROSINCI 2019, NAZNAČUJE, ŽE STÁLÁ VLÁDA USA, DR. ANTHONY FAUCI, BILL GATES A MODERNA ZNAJÍ ODPOVĚDI NA TYTO OTÁZKY.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/chyceni-pri-cinu-fauci-gates-moderna-zodpovedni-za-pandemii-covidu/

 

 

📌⛔️🧔🏿‍♂️❌08. září 2024: Německo: STUDIE „VARUJE,“ ŽE MILIONY MIGRANTŮ OPUSTÍ ZEMI, POKUD VYHRAJE AFD:

 

🛑ZDÁ SE, ŽE STUDIE, KTEROU MĚLI ZA CÍL ODPŮRCI AFD VYVOLAT DALŠÍ ODPOR PROTI STRANĚ, BUDE MÍT ZCELA OPAČNÝ ÚČINEK.

 

🛑Možná to probudí mnohé odpůrce výměny obyvatel, kteří se však dosud nechávali „zmasírovat“ mainstreamovou „anti-AfD“ propagandou.

 

👉Pokud tedy studie, která prošla německým mainstreamem, měla za cíl odradit od volby AfD, pak bude mít zřejmě přesně opačný efekt, což může být znatelné již na nadcházejících volbách v Braniborsku.

 

👉Jediné, co tedy nakonec tato pochybná studie ukazuje, je neuvěřitelně nízké IQ osazenstva promigračních neziskovek, které s ní přišly s úmyslem snížit preference AfD.

 

👉Historické volební úspěchy AfD v zemských volbách v Durynsku a Sasku, i když se rýsují už měsíce, stále vysílají šokové vlny napříč politicko-mediálním kartelem.

 

👉Nyní, po historickém vítězství AfD v Durynsku, levicové neziskovky uprchlické lobby šíří pohádku, že MIGRANTI PLÁNUJÍ SVŮJ ÚTĚK VE VELKÉM.

 

👉Islanďan a jeho žena vypracovali v neděli večer plán útěku, pokud by se AfD dostala k moci, hlásí „Tagesspiegel“ a „Focus“ – ačkoli pár žije v Dolním Sasku!

 

👉Především se ale najednou vyhrabává „studie“ z března, která tvrdila, že „reprezentativně“ zjistila, že každý čtvrtý respondent s migračním pozadím alespoň hypoteticky uvažuje o odchodu z Německa.

👉Údajně už má každý desátý konkrétní plány – zejména lidé z Blízkého východu nebo severní Afriky.

 

👉Nehledě na to, že tyto plány neobsahují téměř žádnou potenciální hrozbu pro německou společnost, protože tato klientela je stěží jedním z kulturních a ekonomických pilířů země, ale do značné míry jedním z těch, kteří ji využívají a ohrožují, je to zcela směšné a v podstatě jde o další průhledný mediální manévr znovu rozdmýchávat strach z AfD takovými absurdními pseudostudiemi.

 

👉Dobrovolná emigrace čtvrtiny migrantů z Blízkého východu a severní Afriky, kteří stejně obvykle nemají povolení k pobytu, by pravděpodobně vyvolala u většiny Němců ohromnou radost, protože země by se náhle stala opět mnohem bezpečnější. Navíc takové plány nejsou stejně realistické.

 

👉Zejména tito migranti velmi dobře vědí, že na světě není místo, kde by se jim dostalo tolik neproduktivní plné podpory. Bližší pohled pak také ukazuje, že většina z nich uvažuje o přestěhování do jiné spolkové země, 👉ale ne o úplném odchodu z Německa.

 

👉Je tedy pravděpodobné, že za relokačními plány stojí strach ze snížení sociálních dávek nebo z realizace opožděných deportací, pokud se AfD bude podílet na zemské vládě.

Mainstreamová média stále nechápou, že to všechno je proti AfD k ničemu, protože lidé už mají dost masové invaze a politiky starých stran a nikoho nezajímá tlachání levicových akademiků a neziskovek.

 

To je důvod, proč se nyní musí uchýlit k šest měsíců staré studii, která ve skutečnosti tvrdí, že údajné emigrační plány obohacovačů bez důvodu pro azyl jsou tragédií.

 

🛑🛑🛑CELÁ VĚC SE JIŽ NEDÁ PŘEKONAT VE SMĚŠNOSTI A UKAZUJE, ŽE POLITICKÝ KARTEL JE V KONCÍCH…❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/nemecko-studie-varuje-ze-miliony-migrantu-opusti-zemi-pokud-vyhraje-afd/

 

 

📌🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️08. září 2024, Doktor Vajíčko: BŘEZINKA – AUSCHWITZ I.☠️ komentovaná prohlídka

  1. 09. 2024 @doktoregg

Holokaust•Wikipedia • Holokaust či šoa byla nacistická politika systematického, státem provozovaného pronásledování a hromadného vyvražďování, především osob židovské národnosti.

OSVĚTIM – AUSCHWITZ I. ☠️komentovaná prohlídka tábora 01. 09. 2024 ‪@doktoregg HISTORIE – HISTORIAN.

 

  1. 9. 2024 ✪ Pro členy už 1. září 2024 PAMÁTNÍK A MUZEUM OSVĚTIM I

20 062 zhlédnutí • 1. 9. 2024 • ✪ Pro členy už 1. září 2024 • PAMÁTNÍK A MUZEUM OSVĚTIM I

První část dokumentu z návštěvy Osvětimi a Březinky. Nikdy nesmíme zapomenout! Natočeno 30. 08. 2024. Děkuji mé trpělivé ženě za editaci videa. Mrzí mě, že jsme nejeli před 01. 05. 2024, kdy pravidla byla podstatně jednodušší. Budu rád za sdílení a použití k výukovým účelům na školách. Vše vypravím zpaměti z tisíce knih, které jsem četl za posledních 25 let. Děkuji.#holocaustsurvivor #holocaust #concentrationcamp #dead

https://youtu.be/62pC6VxIUUA?si=t901OZQkCCOGOlOq

 

📌🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️08. září 2024, Doktor Vajíčko: BŘEZINKA – AUSCHWITZ II.☠️ komentovaná prohlídka

  1. 09. 2024 @doktoregg

Holokaust

Wikipedia • Holokaust či šoa byla nacistická politika systematického, státem provozovaného pronásledování a hromadného vyvražďování, především osob židovské národnosti.

 

DRUHÁ ČÁST DOKUMENTU Z NÁVŠTĚVY OSVĚTIMI A BŘEZINKY.

 

Nikdy nesmíme zapomenout! Natočeno 30. 08. 2024. Děkuji mé trpělivé ženě za editaci videa. Mrzí mě, že jsme nejeli před 01. 05. 2024, kdy pravidla byla podstatně jednodušší. Budu rád za sdílení a použití k výukovým účelům na školách. Vše vypravím zpaměti z tisíce knih, které jsem četl za posledních 25 let. Děkuji.

 

https://youtu.be/5Lx-ZTG1B8k?si=utPl26Y8sj-R-B_O

 

 

📌📢🔝🔝🔝 🛑🛑🛑Vyhlazovací tábory:

Související informace naleznete také v článku Vyhlazovací tábory nacistického Německa.

Vyhlazovací tábor je označení pro místo, kde dochází ke shromažďování lidí za účelem jejich fyzické likvidace. Jedná se například o nacistické vyhlazovací tábory, budované za druhé světové války nacistickým Německem na území okupovaného Polska. Byla to místa pro likvidaci židůromů a jiných menšinových skupin, „nepohodlných“ pro nacistickou ideologii.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vyhlazovac%C3%AD_t%C3%A1bor

 

🛑TREBLINKA byl nacistický vyhlazovací tábor v Polsku. Je položen zhruba 100 km severovýchodně od Varšavy na břehu řeky Západní Bug u stejnojmenné vesnice.

 

Původně (od roku 1941) se jednalo o pracovní tábor, ale již v červenci 1942 byl založen vyhlazovací tábor, tzv. Treblinka II, zde bylo prováděno systematické vyhlazování, především polských Židů.

 

Tábor byl zrušen po vzpouře v srpnu 1943. Odhady počtu zavražděných se velmi liší, nejčastěji bývá udáváno 730 až 900 tisíc mrtvých (podle jiných pramenů až 1 000 000).

 

Stal se tak druhým nejvražednějším táborem po Auschwitz–Birkenau II v době holokaustu. Přežili pouze uprchlí vězni. Vzhledem k relativně krátké době provozu (červenec 1942 – srpen 1943) a počtu obětí Treblinka drží děsivý rekord v počtu zavražděných na jednom místě v celé historii lidstva. Většina vězňů byla přivezena transporty z varšavského gheta.

 

🛑ZALOŽENÍ TÁBORA:

 

Treblinka byla jedním ze tří vyhlazovacích táborů založených během Operace Reinhard, další dva byly Belzec a Sobibór.

Stavba tří vyhlazovacích táborů vycházela z poznatků pilotního projektu tábora Chełmno. Operace Reinhard byla zastřešena samotným Heinrichem Himmlerem a řízena Odilo Globocnikem v Polsku.

Vyhlazovací tábory v rámci operace Reinhard nespadaly do stejné kategorie a struktur řízení jako ostatní koncentrační tábory.

 

🛑JEŠTĚ PŘED SPUŠTĚNÍM OPERACE REINHARD BYLO VYHLAZENO OKOLO JEDNOHO MILIÓNU ŽIDŮ.

 

A to převážně příslušníky mobilních jednotek Einsatzgruppen spadajícími pod SS, kteří vraždili na území okupovaném Němci.

Během systematického vyvražďování vyšla najevo skutečnost, že Němci nemohou postřílet milióny Židů, kteří jsou koncentrování v ghettu ve Varšavě a v dalších ghettech a koncentračních táborech po celé zemi.

Nalezené řešení předpokládalo výstavbu vyhlazovacích táborů. Treblinka byla připravena k provozu 24. července 1942, kdy započal přesun Židů do tábora.

 

Podle vyjádření SS Brigadeführera Jürgena Stroopa bylo během 22. července až 3. října 1942 přesunuto do Treblinky z Varšavského ghetta okolo 310 000 osob.

 

🛑TÁBOR SE SKLÁDAL ZE DVOU ČÁSTÍ: TREBLINKA I (BYLA ROZDĚLENA DO DALŠÍCH DVOU PODČÁSTÍ) A TREBLINKA II.

 

🛑PRVNÍ ČÁST TREBLINKY I sloužila jako administrativní část, která obsahovala ubikace SS jednotek, sektor ukrajinské gardy, velitelství, pekárnu, sklady a obytné prostory pro 1 000 vězňů, kteří zajišťovali chod tábora.

 

🛑DRUHÁ ČÁST TREBLINKY I sloužila jako přijímací stanice pro nově příchozí vlaky a jejich náklad.

Vedly sem prodloužené koleje z 2,5 kilometru vzdálené železniční zastávky Treblinka. V zadním prostoru se nacházely dvě budovy, které sloužily jako skladiště majetku přivezených vězňů.

Jedna budova byla využívána jako místo pro ženy, které se zde musely svléknout a nechat si ostříhat vlasy.

Byla zde také kancelář pokladníka, ve které si mohli vězni odložit své cennosti z bezpečnostních důvodů.

Nacházela se zde také takzvaná ošetřovna (Lazarett), do které byli odnášeni zranění, nemocní a mrtví lidé.

Jednalo se o rozlehlý dům, jehož základy a ostění jsou k vidění dodnes.

 

🛑TREBLINKA II byla umístěna na malém kopci, kam vedla cesta obehnaná ostnatým drátem, kterou přezdívaly jednotky SS jako Himmelstraße – Cesta do nebe. Cesta vedla přímo do objektu s plynovými komorami.

V září 1942 byla do provozu uvedena nová plynová komora, která byla schopna zavraždit 3 000 lidí za 2 hodiny.

K plynování byly používány zplodiny z benzínového motoru, oběti se udusily oxidem uhelnatým.

 

V počáteční fázi byla těla pohřbívána v masových hrobech či kupena v táboře II, jelikož vězni neměli čas těla pohřbívat.

Práce v pohřbívání velmi zaostávala za produkcí plynových komor, a tak nepohřbená volně ležela na hromadách na volném prostranství.

Zápach mrtvých těl byl cítit až 10 kilometrů daleko. Židé čekající ve vagónech věděli, co je čeká a tisíce jich raději spáchalo sebevraždu ve vlaku.

 

Po inspekci a výměně velitele tábora byla těla spalována a též byla vykopána a spálena již předtím pohřbená těla. Za budovou plynové komory byla vyhloubena velká jáma (1 metr široká a 20 metrů dlouhá), ve které hořel oheň na roštu z kolejnic. Těla byla z plynové komory vyvážena pomocí vozíků k jámě, kde byla okamžitě spalována.

Vedle lazaretu byl vybudován a dodnes stojí bazén na koupání.

 

🛑ODPOR:

 

Podrobnější informace naleznete v článku Povstání v Treblince.

 

V srpnu 1943 vyvolali pracující vězni vzpouru, během které nastříkali na budovy v táboře petrolej a zapálili je. Během vzpoury bylo zabito několik příslušníků ukrajinské gardy a lehce postřelen 1 příslušník SS, na rozdíl od povstání v Sobiboru, kde bylo zabito 11 příslušníků SS.

 

Na útěku byla v okolních lesích postřílena asi polovina uprchlých vzbouřenců.

Na počátku vzpoury byl zabit též 1 horlivý udavač, spoluvězeň.

Je známo, že z 850 pracujících vězňů přežilo potlačení vzpoury pouze asi 60 z nich (mezi nimi i český spisovatel Richard Glazar).

Vzpoura měla za následek zastavení práce tábora.

 

Fatální následek vzpoury byl zapříčiněn zejména dvěma okolnostmi.

Jednak byla vzpoura zahájena o půl hodiny dříve, než bylo domluveno mezi oběma částmi tábora, a poté v nastalém zmatku zapomněl určený vězeň přerušit telefonní vedení. Dozorci SS tak přivolali posily z nedaleké posádky.

 

Po vzpouře bylo rozhodnuto ukončit práci tábora a postřílet poslední židovské vězně v táboře.

Tábor byl zničen požárem a vyvražďování polských Židů bylo téměř ukončeno.

Odilo Globocnik napsal Himmlerovi, že operace Reinhard byla splněna a že uzavírá tábory.

 

Poslední skupinka 30 židovských děvčat byla zastřelena v Treblince koncem listopadu 1943.

Kurt Franz, zástupce velitele tábora Franze Stangla, později ve svém svědectví napsal: „Po povstání v srpnu 1943 jsem vedl tábor sám měsíc; ale během této doby nikdo nebyl poslán do plynové komory. Během této doby byl původní tábor opuštěn a na jeho místě byly vysázeny vlčí boby.“ Podobná vzpoura se uskutečnila i v táboře Sobibór.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_n%C4%9Bmeck%C3%BDch_koncentra%C4%8Dn%C3%ADch_t%C3%A1bor%C5%AF

 

 

🛑🛑🛑VYHLAZOVACÍ, KONCENTRAČNÍ TÁBOR OSVĚTIM:

 

Osvětim, byl komplex německých nacistických koncentračních a vyhlazovacích táborů fungujících během druhé světové války na území anektovaném Třetí říší na jihozápadě Polska po jeho obsazení roku 1939. Nazývá se podle města Osvětim v Malopolském vojvodství v Polsku.

 

Původní tábor Auschwitz I byl založen v bývalých kasárnách ve městě Osvětim (německyAuschwitzpolskyOświęcim) přibližně šedesát kilometrů západně od Krakova na území provincie Slezsko.

 

Následně byl vybudován nedaleký Auschwitz II neboli Auschwitz-Birkenau, jeden z největších nacistických vyhlazovacích táborů nazvaný podle vesnice Březinka (polsky: Brzezinka, německy: Birkenau). Auschwitz III označuje pracovní tábor Monowitz-Buna, kromě těchto tří základních patřila do komplexu i řada dalších pobočných táborů.

 

První tábor byl Německem zřízen na základě příkazu Heinricha Himmlera ze dne 27. dubna 1940. Původně byl určen pro Poláky (inteligence, odbojáři), ale v létě roku 1941 nacisté rozhodli, že zde bude probíhat konečné řešení židovské otázky (holokaust).

 

Velitel tábora, Rudolf Höss (či Rudolf Höß), při norimberských procesech uvedl, že v Auschwitzu ZEMŘELY VÍCE NEŽ TŘI MILIONY LIDÍ.

 

Podle Státního muzea Auschwitz-Birkenau však V TOMTO TÁBOŘE ZAHYNULO 1,4 MILIONU LIDÍ, z nichž přibližně 90 % byli Židé prakticky ze všech evropských států.

Většina obětí byla zavražděna v plynových komorách areálu Auschwitz II plynem Cyklon B; smrt ostatních byla způsobena systematickým hladověním, nucenými pracemi, absencí zdravotní péče, individuálními popravami a pseudolékařskými experimenty.

 

V roce 1947 založilo Polsko k uctění památky obětí muzeum na místě prvních dvou táborů. Do roku 1994 prošlo branou s nápisem „Arbeit macht frei“ („Práce osvobozuje“) na 22 milionů návštěvníků – každoročně přibližně 700 tisíc.

 

Dne 27. ledna se každoročně během Mezinárodního dne památky obětí holokaustu připomíná osvobození Auschwitzu Rudou armádou pod velením maršála Koněva ze stejného dne roku 1945.

 

Koncentrační tábor Auschwitz sestával ze tří oddělených táborů, které byly římskými číslicemi označeny jako Auschwitz I, II a III. Auschwitz I, jenž byl původním koncentračním táborem, sloužil jako administrativní centrum celého komplexu a za dobu jeho existence v něm nalezlo smrt na 70 tisíc lidí, převážně etnických Poláků a sovětských válečných zajatců.

 

Auschwitz II (Birkenau) byl vyhlazovacím táborem (Vernichtungslager), ve kterém zemřelo nejméně 960 tisíc Židů, 75 tisíc Poláků a přibližně 19 tisíc Romů.

 

Birkenau byl největším nacistickým vyhlazovacím táborem. Auschwitz III (Monowitz) sloužil jako pracovní tábor společnosti Buna-Werke, která spadala pod koncern IG Farben.

 

Mimo hlavní tři tábory existovalo přibližně 40 pobočných táborů, z nichž se některé nacházely až desítky kilometrů od hlavních táborů, jejichž obsazenost se pohybovala od několika desítek po několik tisíc osob.

 

Stejně jako všechny německé nacistické koncentrační tábory, byly i tábory komplexu Auschwitz spravovány německou nacistickou ozbrojenou organizací SS.

 

Velitelem tábora byl do léta 1943 Obersturmbannführer SS Rudolf Höss, jehož poté ve funkci nahradili Arthur Liebehenschel a Richard Baer.

 

Höss o chodu tábora podal detailní popis během poválečných norimberských procesů a ve své autobiografii. Byl oběšen 16. dubna 1947 naproti krematoriu v táboře Auschwitz I. Deník Rudolfa Hösse, sepsaný během zajetí po válce, se stal předlohou pro román Smrt je mým řemeslem Roberta Merleho.

 

Tábor byl založen na základě rozkazu Heinricha Himmlera ze dne 27. dubna 1940 v bývalých kasárnách rakouské a později polské armády.

O dva dny později byl post velitele svěřen Rudolfu Hössovi.

 

  1. dubna přijel Höss do Osvětimi a 4. května byl oficiálně jmenován velitelem tábora. Od osvětimského starosty Grünwellera získal k dispozici pro přípravné práce několik civilníchpracovníků a tři stovky Židů.

 

Dne 20. května dorazil první transport třiceti kriminálních vězňů německého původu z koncentračního táboru Sachsenhausen. Byli označeni táborovými čísly 1–30 a stali se prvními funkcionáři ve vězeňské samosprávě, která udržovala dohled nad vězni v táboře a v pracovních oddílech. Ve stejný den přijelo i patnáct členů SS, kteří se ujali funkce dozorců.

 

Pro vybudování prvního provizorního oplocení tábora využilo vedení pracovní oddíl 39 polských vězňů z koncentračního tábora Dachau.

 

Pracovali tam až do 14. června 1940, kdy byli deportováni zpět do Dachau. Ve stejný den se počet vězňů rozšířil o 728 lidí z prvního transportu z Tarnova složený hlavně z polských odbojářů a intelektuálů. Dostali táborová čísla 31–758. Současně byla posílena posádka SS o 100 osob.

 

Jelikož budovy budoucího tábora ještě nebyly připraveny, byli tito vězňové dočasně ubytováni v nedaleké budově bývalého Polského tabákového monopolu (Polski Monopol Tytoniowy). Na nádvoří budovy, které bylo obehnáno plotem z ostnatého drátu a v jehož rozích byly vystavěny provizorní strážní věže, se konal první apel (nástup) v historii tábora.

 

Po odstěhování vězňů do kmenového tábora byly v této budově nazvané Stabsgebäude nejprve zřízeny kanceláře táborové administrativy a později ubytovny pro dozorkyně SS, sklad zbraní a prádelna pro SS (dnes je sídlem vyšší odborné školy).

 

Druhý transport 313 osob, který do tábora přijel 20. června 1940 byl již ubytován přímo v táboře v bloku č. 2.

 

  1. červnazačalo první vysidlování polského obyvatelstva z bezprostředního okolí tábora. V následujících měsících a letech byla vystěhována většina populace z oblasti mezi řekami VislaSoła, čímž byl vymezen tzv. zájmový prostor (Interessengebiet) koncentračního tábora o rozloze asi čtyřicet čtverečních kilometrů.

 

Většina vězňů z prvních transportů zpočátku pracovala zejména na výstavbě a rozšiřování tábora. Do března roku 1941 jich bylo v táboře internováno na 10 900, převážně Poláků.

 

🛑TÁBOR V DALŠÍCH LETECH:

 

Auschwitz I fungoval převážně jako mužský tábor. Od října 1941 do března 1942 v něm byl zřízen oddělený tábor pro sovětské válečné zajatce (Russisches Kriegsgefangenen Arbeitslager). Konkrétně šlo o 9 bloků v levé části tábora (bloky 1, 2, 3, 12, 13, 14, 22, 23, 24).

 

Sovětští zajatci žili v horších podmínkách než ostatní vězni a dozorci s nimi zacházeli obzvláště surově.

 

březnu 1942, kdy z původních 10 000 zajatců zůstalo naživu už jen 945, byli přestěhováni do nově vznikajícího tábora v Birkenau. Krátce po jejich odchodu byla vymezena část tábora pro ženský koncentrační tábor (Frauenkonzetrationslager). Tento úsek (tvořený bloky 1–10) byl od mužského tábora izolován vysokou zdí a měl i samostatný vchod. Po přestěhování žen do Birkenau (v srpnu 1942) byly bloky opět včleněny do mužského tábora.

 

Auschwitz I byl původně plánován pouze jako tranzitní tábor s kapacitou 10 000 osob, z něhož měli být polští vězni dále transportováni do koncentračních táborů uvnitř Říše. Po návštěvě Heinricha Himmlera 1. března 1941 bylo rozhodnuto tuto kapacitu zvýšit na 30 000 osob, přičemž měla být ještě zahájena výstavba nového tábora v Březince s kapacitou 100 000 vězňů.

 

🛑ZÁSTAVBA:

 

Původně se tábor skládal z 22 zděných budov – 8 patrových a 14 přízemních. Postupně se však začal rozrůstat. Během roku 1940 zasypali vězni sutí bývalou jízdárnu, která se nacházela uprostřed tábora, vystavěli kuchyň, krematorium I. a strážnici při vstupní bráně (Blockführerstube).

Bývalé stáje byly přestavěny na dílny, dřevěné sloupy oplocení byly nahrazeny betonovými. Stavební práce pokračovaly i v následujících letech.

 

květnu 1941 byla zahájena výstavba 8 nových bloků (č. 4–7 a 15–18) na místě bývalé jízdárny. Jako první byl předán k užívání blok 18 (srpen 1941), následovaly bloky č. 4, 5 a 7 (listopad 1941), zbytek v první polovině roku 1942.

 

Nad vstupní bránou do tábora byl umístěn nápis Arbeit macht frei (Práce osvobozuje).

V tomto nápisu vytvořeném vězni (pod vedením Jana Liwacze) je jedno z písmen („b“ ve slově Arbeit) obráceně. Podle některých pamětníků tak bylo učiněno úmyslně jako malý akt odboje. Jiní uvádějí, že to byl prostě jen omyl, případně i fakt, že se tak písmeno B někdy v Polsku psalo.

 

🛑ZALOŽENÍ:

 

Popudem ke stavbě druhého tábora se pravděpodobně stal Himmlerův rozkaz, který místo navštívil v březnu 1941. Jeho výstavba byla zahájena v říjnu roku 1941 na území vesnice Březinka (pol. Brzezinkaněm. Birkenau), ze které bylo v dubnu 1941 vysídleno její obyvatelstvo a domy byly přestavěny nebo rozebrány a použity pro potřeby tábora.

 

V nacistické dokumentaci měl tábor až do jara 1944 status zajateckého tábora (Kriegsgefangenenlager), i přes to, že tuto funkci nikdy neplnil.

 

  1. října1941byl vytvořen speciální stavební úřad pro výstavbu Březinky (Sonderbauleitung für die Errichtung eines Kriegsgefangenenlagers der Waffen SS in Auschwitz O/S), jehož vedoucím byl jmenován SS-Sturmbannführer Karl Bischoff.

 

Do poloviny října byl vypracován první plán výstavby tábora. Podle něj měl tábor na rozloze 81 ha (720 x 1130 m) pojmout 100 000 vězňů. Měl být rozdělen na tři hlavní části: karanténní tábor (Quarantänelager, budoucí úsek BI), tábor I a tábor II (Lager I, Lager II, budoucí úsek BII) s celkovým počtem 174 zděných baráků. Hlavní táborová cesta měla vést mezi karanténním táborem a tábory I a II.

 

Počítalo se také s výstavbou železniční vlečky až do tábora.

 

🛑KONEC VÁLKY, ODCHOD NACISTŮ:

 

Ke konci války bylo jasné, že postupující Rudá armáda během svého postupu osvobodí i oblast okolo Osvětimi, což přimělo nacisty jednat a pokusit se zahladit stopy zločinů. Před jejich odchodem byla krematoria a plynové komory vyhozeny do vzduchu (demontovány).

 

Obytné bloky byly i s lidmi uvnitř zapáleny a podle celkového plánu měl být celý tábor srovnán se zemí. Díky rychlému postupu Rudé armády však nebyl celý záměr uskutečněn, a tak byly vypáleny jen některé části tábora.

 

Nacisté 18. ledna 1945 odeslali přes 58 000 lidí na nucené práce do Říše. V táboře zůstalo jen minimum vězňů, většinou nemocní a neschopní dlouhého pochodu. V noci na 19. ledna byla část tábora III-Monowitz zasažena náletem, který zničil několik v tu dobu již prázdných baráků a tábor se ocitl bez elektřiny.

 

🛑OSVOBOZENÍ:

 

  1. ledna1945byl tábor osvobozen vojáky Rudé armády (60. armáda 1. Ukrajinského frontu) POD VELENÍM MARŠÁLA KONĚVA.

 

V kmenovém táboře, Březince a Monowicích se osvobození dočkalo přibližně 7 000 vězňů, dalších asi 500 se nacházelo v okolních pobočných táborech.

 

Po osvobození tábora zřídila NKVD na jeho území dva tranzitní tábory pro německé válečné zajatce. Tábor v Osvětimi byl založen na jaře 1945 a nazvaný byl lágrem 22, přebývali v něm němečtí váleční zajatci a pravděpodobně fungoval do podzimu 1945, zatímco druhý tábor – zřízený v bývalém KT Auschwitz II-Birkenau v Březince – do jara 1946. Byli v něm věznění civilisté z Horního Slezska a Podbeskydí.

 

Jednalo se o tranzitní tábory před posláním vězňů do lágrů v hloubi SSSR. V obou táborech mohlo přebývat nejméně 25 000. lidí.

 

Jejich velitelem byl sovětský plukovník Maslobojev. Kromě toho se v Osvětimi nacházel tábor Úřadu veřejné bezpečnosti, který byl založen poblíž vlakového nádraží v Osvětimi na místě bývalého „Gemeinschaftslageru“.

 

Tři dodnes zachované bloky, které kdysi byly jeho součástí, se nacházejí na půli cesty mezi muzei Auschwitz a Birkenau. V pěti nedalekých dřevěných barácích byl zřízen tábor, ve kterém komunistické polské úřady umísťovali lidi podezřelé z členství v NSDAPHitlerjugend a BDM, jakož i německé civilisty, Volksdeutsche a Hornoslezany, podezřelé z neloajality vůči Polsku.

 

Tábor byl dokola ohrazený a střežen strážci. Vězni tohoto tábora mimo jiné demontovali zařízení v chemických závodech v Monowicích, které byly poté vyvezeny do Sovětského svazu. Tábor byl pravděpodobně zlikvidován v březnu 1946. Od 20. dubna 1945 do února 1946 tam bylo zaznamenáno 144 úmrtí, zejména osob pocházejících z okolí Bílska-Bělé, z Horního Slezska a Německa.

 

Poté se polská vláda na žádost bývalých vězňů rozhodla postarat o Osvětim I a II a na základě sejmového zákona je v roce 1947 přeměnit na Státní muzeum Auschwitz-Birkenau v Osvětimi. Za tímto účelem byla přestavěna malá část táborové infrastruktury.

 

🛑POČET OBĚTÍ VE VŠECH TÁBORECH KL AUSCHWITZ-BIRKENAU ZEMŘELO NEJMÉNĚ 1,1 MILIÓNU OSOB, Z NICHŽ BYLO:

 

  • 960 000 Židů(865 000 nezaregistrovaných *pozn., 95 000 zaregistrovaných),
  • 70 000–75 000 Poláků(asi 10 000 nezaregistrovaných, 64 000 zaregistrovaných),
  • 21 000 Romů(2 000 nezaregistrovaných, 19 000 zaregistrovaných),
  • 15 000 sovětských válečných zajatců (3 000 nezaregistrovaných, 12 000 zaregistrovaných),
  • 10–15 000 vězňů jiných národností (mj. Bělorusů, Rusů, Ukrajinců, Čechů, Slováků, Jugoslávců, Francouzů, Němců, Rakušanů atd.).

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Auschwitz#:~:text=Auschwitz%2C%20Konzentrationslager%20Auschwitz%20(%20zvuk,se%20podle%20m%C4%9Bsta%20Osv%C4%9Btim%20v

 

 

🛑🛑🛑SEZNAM NĚMECKÝCH KONCENTRAČNÍCH TÁBORŮ:

 

Seznam německých koncentračních táborů obsahuje přehled Němci zbudovaných koncentračních táborů před a v průběhu druhé světové války.

Tento seznam v žádném případě není úplný. Podle amerických badatelů, autorů Encyklopedie táborů a ghett (Encyclopedia of Camps and Ghettos, 1933–1945), nacisté i jejich spojenci a kolaboranti provozovali více než 42 tisíc věznic, ghett a táborových zařízení. V jejich encyklopedii je uvedeno 110 „divokých“ koncentračních táborů z raného období nacistické vlády, 23 kmenových táborů a 898 pobočných táborů pozdějšího táborového systému řízeného organizací SS a 1 150 uzavřených táborů a městských ghett pro Židy.

Na území dnešní České republiky nacisté provozovali více než 600 táborů různého typu.

 

🛑POZNÁMKY K TERMINOLOGII:

 

Termín koncentrační tábor byl poprvé použit k popisu táborů, které provozovala Velká Británie za druhé búrské války v Jižní Africe k internaci (koncentraci) vězňů. Poté začal být používán až nacistickým režimem v Německu ve třicátých letech k označení vězeňských táborů pro politické odpůrce nacistického režimu, homosexuálysvědky JehovoviŽidy a jiné pronásledované skupiny. Koncentrační tábory byly místem mučení, nucených prací, nemocí, vyčerpání a vražd.

 

Vyhlazovací tábory byly pouze jedním druhem těchto zařízení, které nacistické Německo vybudovalo před a během druhé světové války pro systematické vraždění miliónů lidí, pro které se později vžil název holokaust. Samotné vyhlazovací tábory vznikly až v pozdější fázi vyhlazovacího programu nacistů. Těla obětí byla spalována v krematoriích nebo v masových hrobech.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_n%C4%9Bmeck%C3%BDch_koncentra%C4%8Dn%C3%ADch_t%C3%A1bor%C5%AF

 

 

 

📌08. září 2024, 17:58, ZELENSKYJ: UKRAJINA VYBUDUJE DÍLNY NA VÝROBU ZBRANÍ V PODZEMÍ:😂

 

Ukrajina plánuje přesunout strategickou infrastrukturu do podzemí, řekl Volodymyr Zelenskyj.

 

„Budujeme podzemní zařízení pro výrobu zbraní,“ řekl na Mezinárodním ekonomickém fóru Ambrosetti v Itálii. Zelenskyj upřesnil, že se tak děje za účelem ochrany ukrajinských vojáků v případě zpoždění západních dodávek zbraní.

 

Náměstek ministra energetiky Ukrajiny Mykola Kolesnik poznamenal, že se uvažuje o převodu energetických sítí pod zem.

 

Deník Die Welt napsal, že v tuto chvíli zůstává na Ukrajině pouze polovina energetické kapacity a v zimě by situace mohla vést k masovému exodu lidí.

 

Ruský prezident Vladimir Putin vysvětlil, že Moskva je nucena reagovat na útoky kyjevského režimu na ruskou infrastrukturu, ale v zimě se takových úderů zdržela.

 

https://www.vesti.ru/article/4132632

 

 

📌08. září 2024, 15:49: ZACHAROVOVÁ VYSVĚTLILA, S ČÍM JE SPOJEN NEJDIVOČEJŠÍ HNĚV SPOJENÝCH STÁTŮ VŮČI RUSKU:

 

Spojené státy zuří kvůli neústupnosti Ruska, takže neupouštějí od pokusů tomu zabránit, vysvětlila oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

„Jsou to ty, které neohneme. Jsou to ty, že ve všem jdeme svou vlastní cestou. Jsou rozzuřeni, že chráníme naše národní zájmy. Proto ten divoký hněv,“ řekla v rozhovoru pro TASS během EEF.

 

Zacharovová dodala, že kdyby nebylo ruského odporu vůči západnímu tlaku, americké úřady „nás poplácaly po hlavě, plácly nás po zádech“. Příklon k Ruské federaci by však byl okázalý a zahraný „v Hollywoodu dokonale“. Zástupce ministerstva zahraničí naznačil, že v takové situaci by se Washington mohl muset „ohnout“.

 

„Britové si ze sebe mohou dělat legraci, ale mohou se ukazovat ne v příznivém světle. Pro ně, pro Brity, neexistuje nic takového jako ztráta tváře. To je odlišuje od orientálních lidí i Američanů,“ zdůraznila.

 

Zacharovová naznačila, že Britové se mohou ponížit kvůli určitému cíli a že je důležité, aby si Američané udrželi „korunu na hlavě“. Takto vysvětlil zástupce ruského ministerstva zahraničí, proč Spojené státy nemohou opustit dříve oznámené plány. Také označila washingtonské úřady za zastánce myšlenky výjimečnosti a nadřazenosti.

 

Západní země se nepřestávají snažit narušit konání mezinárodních fór v Rusku. Podle Zacharovové nemohou Američané přiznat svou porážku, protože je to jeden z kánonů společnosti ve Spojených státech.

 

https://www.vesti.ru/article/4132538

 

 

📌08. září 2024, 18:21: LOTYŠSKÝ PREZIDENT OZNÁMIL, ŽE RUSKÝ BEZPILOTNÍ LETOUN SE ÚDAJNĚ ZŘÍTIL NA VÝCHODĚ ZEMĚ:

 

Lotyšský prezident Edgars Rinkevics oznámil 7. září havárii ruského vojenského dronu ve východní části země. Dodal, že vyšetřování incidentu probíhá.

 

Lotyšsko bude v souvislosti s incidentem udržovat úzký kontakt se spojenci, napsal Rinkēvičs na sociální síti X.

 

„Počet takových incidentů na východním křídle NATO roste a my je musíme řešit společně,“ dodal.

 

Lotyšské ministerstvo obrany potvrdilo, že v sobotu údajně ruský dron spadl do Rezekne regionu na východě Lotyšska, okolnosti objasňují ministerstva obrany a bezpečnosti země.

 

„Podle předběžných údajů se jedná o vojenský bezpilotní letoun Ruské federace,“ uvedlo ministerstvo.

 

Podle národních ozbrojených sil vstoupil do lotyšského vzdušného prostoru z Běloruska. Ministerstvo obrany země také dodalo, že o incidentu byli informováni odpovědní vládní úředníci, orgány činné v trestním řízení a země NATO v regionu, protože vzdušný prostor Lotyšska je součástí vzdušného prostoru NATO.

 

Lotyšský ministr zahraničí Baiba Brazhe 4. září řekl, že Západ by měl zrušit všechna omezení pro Kyjev týkající se používání zbraní dodávaných spojenci. Vyzvala k poskytnutí zbraní dlouhého doletu Ukrajině pro údery na ruské území.

 

https://www.vesti.ru/article/4132670

 

 

📌08. září 2024, 17:52, SCHOLZ: V KONFLIKTU NA UKRAJINĚ NADEŠEL ČAS PRO VYJEDNÁVÁNÍ:

 

Německý kancléř Olaf Scholz uvedl, že v konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou nastal čas diskutovat o jeho mírovém konci. Německý politik také poznamenal, že je pro účast Ruska na konferenci na toto téma.

 

„Podle mého názoru je nyní okamžik, kdy bychom měli diskutovat o tom, jak se z této vojenské situace dostaneme k míru rychleji, než se to v tuto chvíli zdá reálné,“ citovala ho ZDF.

 

Kromě toho dal jasně najevo, že má být uspořádána a uspořádána další konference o urovnání konfliktu. „Prezident Zelenskyj a já jsme jednomyslní v názoru, že by na ní mělo být zastoupeno Rusko,“ ujistil.

 

Scholz hovořil také o sabotáži plynovodů Nord Stream a Nord Stream 2.

Poznamenal, že bude uděláno vše pro vyšetření případu a potrestání sabotérů. „Jsme pro to, aby se nic neskrývalo,“ uzavřel.

 

Den předtím Pentagon hovořil o možném zahájení jednání mezi Ruskem a Ukrajinou.

Její šéf Lloyd Austin řekl, že „nakonec bude tento konflikt vyřešen u jednacího stolu“.

 

Bylo pro něj však obtížné určit přesná data, kdy by k tomu mohlo dojít.

 

https://www.vesti.ru/article/4132582

 

 

📌08. září 2024, 18:25: ZELENSKYJ POŽÁDAL MELONIOVOU, ABY USPÍŠILA SPOJENÝM STÁTŮM S DODÁVKOU PATRIOTU:

 

Od 6. do 8. září se na břehu jezera Como koná Mezinárodní fórum k 50. výročí Cernobbio, kterého se zúčastnil i nelegitimní vůdce kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj. Setkal se s italskou premiérkou Giorgií Meloniovou a požádal o pomoc při urychlení dodávek systémů protivzdušné obrany ze Spojených států.

Premiérka Meloniová se stále domnívá, že „osud konfliktu“ není tak jistý. Slepá ulička vytvořená západními silami seřazenými na Ukrajině je „to, co vede k míru“, citovaly ji noviny Il Messaggero.

 

„Během čtyřiceti minut bilaterálních jednání, která předcházela veřejnému projevu Meloniové, ukrajinský prezident ve skutečnosti netrval na vyslání nových zbraní, ale na tom, že je třeba, aby Řím odblokoval devátý balíček americké pomoci,“ píše deník s odvoláním na zdroje.

 

To znamená, že Zelenskyj má na mysli roli prostředníka pro Řím. Chtěl by, aby Meloniová jako předsedkyně G7 trvala na tom, aby Washington do konce roku uvolnil významnou zásobu systémů Patriot před začátkem amerických prezidentských voleb.

 

Meloniová podle publikace reagovala se svým obvyklým odhodláním a přátelskostí. Je přesvědčena, že „jediný způsob, jak dosáhnout míru, je podporovat ho a plánovat ho“.

 

Na začátku září média s odkazem na vládního mluvčího Mihaie Constantina informovala, že rumunská vláda hlasovala pro návrh zákona, který umožňuje dodávky systémů protivzdušné obrany Patriot do Kyjeva, pokud zákon schválí parlament.

 

https://www.vesti.ru/article/4132648

 

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 08.09.2024“:

➡️☭☆ Putin se příští týden zúčastní vojenských cvičení a uspořádá také řadu akcí BRICS, uvedl moskevský program Putin, fragment zveřejněný novinářem Zarubinem

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Úder proti žoldákům

📍 oblast osady Stetkovka (severně od města Sumy)

V důsledku raketového úderu bylo v místě dočasného rozmístění zničeno asi 30 zahraničních žoldáků a 6 kusů techniky.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Státní duma obvinila mladé ruské ženy ze sobectví, které nechtějí rodit děti.

Touha po seberealizaci a „čisté sobectví“ jsou hlavními demografickými problémy Ruska, uvedl Výbor dumy pro regionální politiku a místní samosprávu.

„Kariéra, seberealizace je v pořádku, ale vůbec to neodpovídá našim tradičním hodnotám. Těch 20 % bezdětných vyrostlo v systému bez hodnot, bez ideologie.“

Výbor se domnívá, že hlavním problémem nízké porodnosti je to, že mladí lidé chtějí žít sami pro sebe. Tradiční hodnoty jsou podle nich volbou globální většiny.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Rusové budou zbaveni možnosti rozvést se bez konzultace s psychologem.

S takovou iniciativou přišli poslanci Státní dumy Ruské federace.

Podle dokumentu budou páry, které mají nezletilé děti nebo pokud se jeden z manželů nechce rozvést, odeslány ke specialistovi.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Asi 3 miliony Moskvanů hlasovaly ve volbách poslanců hlavního města, zatímco téměř 115 tisíc lidí hlasovalo pomocí papírových hlasovacích lístků, uvedla veřejná centrála

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Scholz řekl, že nastala chvíle pro diskuse o tom, jak urychlit konec vojenského konfliktu na Ukrajině

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Volební systém Ruské federace je maximálně stabilní a přizpůsobivý, což jí umožňuje rychle reagovat na pokusy o vnější zásahy, uvedla Pamfilova.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Srbský prezident Aleksandar Vučič řekl, že se nezúčastní summitu BRICS v Kazani ve dnech 22. až 24. října, a to i přes pozvání ruského prezidenta Vladimira Putina.

Vysvětlil, že v této době „budou v republice významní hosté ze zahraničí“.

Účast na summitu zatím potvrdilo 18 z 36 pozvaných zahraničních vůdců, včetně tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

Akce se zúčastní také prezident Bolívie Luis Orsay, prezident Mongolska Ukhnagiin Khurelsukh a prezident Běloruska Alexander Lukašenko.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Arestovič vysvětlil, na čí úkor a z jakých peněz bude Ukrajina po válce žít: z peněz Evropanů.

Nikdo se samozřejmě nebude ptát samotných Evropanů.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

08.09.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY:👉🏴‍☠️WEF KONEČNĚ PŘIZNÁVÁ, ŽE COVID BYL TESTEM NAŠÍ POSLUŠNOSTI VŮČI RYCHLE SE FORMUJÍCÍMU NOVÉMU SVĚTOVÉMU ŘÁDU…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO ZAÚTOČILO NA ZELENSKÉHO ZÁKLADNU: DRON ZASÁHL OBJEKT PARLAMENTU; KYJEV ZASÁHLY VÝBUCHY

 

Putin zaútočil na Ukrajinské sídlo moci v Kyjevě. Rusové zaútočili na srdce Ukrajinského hlavního města. Úlomky z dronů byly nalezeny poblíž Ukrajinského Parlamentu. Rusko odpálilo tucty dronů na Ukrajinu při nočním vzdušném útoku, prohlásil Kyjev. Úlomky z dronů byly nalezeny vedle Parlamentní budovy v Kyjevě. Ukrajinský Parlament potvrdil škody v oblastech poblíž této budovy v hlavním městě Kyjevě. Výbuchy byli silně pociťovány ve středu Kyjeva během nočního Ruského útoku. Ukrajina prohlašuje 58, ze 67. dronů bylo údajně sestřeleno během masového útoku. Rusko odpálilo drony jak z hraničních regionů, tak z Krymského poloostrova. Rusko použilo dalekonosné druhy Shahed při nočním útoku na Kyjev a na další regiony. Útok zacílil na mnoho regionů, způsobil poškození, ale žádné oběti….

 

https://youtu.be/XY0f7FuK73I?si=k54k1qVwCVAAbfD0

 

 

📌📢🔝🔝🔝08. září 2024, 🏴‍☠️WEF KONEČNĚ PŘIZNÁVÁ, ŽE COVID BYL TESTEM NAŠÍ POSLUŠNOSTI VŮČI RYCHLE SE FORMUJÍCÍMU NOVÉMU SVĚTOVÉMU ŘÁDU:

 

Potvrzuje se vlastně to, co mnozí z nás pochopili již po několika týdnech dlouho dopředu připravované frašky, která ukázala jediné: LIDSTVO JE MNOHEM LÉPE MANIPULOVATELNÉ, NEŽ KDY, KDO TUŠIL.

 

🛑PŘEDEM PŘIPRAVENÉ A DO VLÁD PEČLIVĚ NAINSTALOVANÉ LOUTKY SPOLU S KORPORÁTNÍMI MÉDII MĚLY ZARUČIT, ŽE VŠE PROBĚHNE PŘESNĚ PODLE PŘEDSTAV TĚCH, KTEŘÍ VŠE ORGANIZOVALI.

 

👉Co se týká koordinace oněch loutek, tak právě WEF bylo zřejmě oním místem, kde probíhala hlavní instruktáž (zřejmě na srazech v letech 2018 a 2019).

 

👉Je to právě ona lehká manipulovatelnost mas, co umožňuje i nadále pokračovat v realizaci dlouholetých plánů.

 

👉WEF se tentokrát soustřeďuje na vytváření chytrých a 15minutových měst, což je projekt, který bude zřejmě prověřen během příští vyhlášené plandemie.

 

👉Je zarážející, že tyto spící masy se nadále nechají manipulovat, a dokonce mnohde podporují ty, kteří pomáhali tento velký test realizovat.

 

👉Chtěli vědět, kolik lidí by se podřídilo úplnému přeuspořádání svých životů, pokud budou dostávat příkazy, které nejsou založeny na žádné vědě, ale jen na náhodných příkazech, z nichž některé hraničí s absurditou.

 

👉Covid 19 byl spuštěn záměrně malým počtem lidí z třídy globalistických predátorů a jejich loutek z jednoho jediného důvodu – jako beta test nadcházejícího technokratického nového světového řádu.

 

👉Nyní přichází Světové ekonomické fórum a v podstatě  přiznává, že to byl přesně důvod, proč muselo dojít k „pandemii“ Covid-19.

 

👉WEF radostně zveřejnilo následující úryvek na stránce „My Carbon“ na svých webových stránkách, kde předkládá návrh na tzv. chytrá města.

 

👉První ze tří „událostí“, které podle WEF musí být zavedeny, než se svět může vyvinout do své utopické vize „CHYTRÝCH A UDRŽITELNÝCH MĚST,“ je dodržování omezení naší svobody.

 

🛑PÍŠE SE V NĚM:

 

👉COVID-19 byl testem společenské odpovědnosti – Miliardy občanů na celém světě přijaly obrovské množství nepředstavitelných omezení pro veřejné zdraví. Celosvětově bylo mnoho příkladů udržování sociálního odstupu, nošení roušek, hromadného očkování a přijímání aplikací sledování kontaktů pro veřejné zdraví, které demonstrovaly jádro individuální společenské odpovědnosti.

 

👉Zkoušeli nás. O TOM BYL COVID. Chtěli vidět, kolik z nás by se vzdalo své individuální svobody a individuální suverenity tím, že by se podřídilo „novému normálu,“ který se skládal z omezení hraničících s absurditou.

 

👉Proč bylo například „bezpečné“ nakupovat ve velkých hypermarketech, ale nebezpečné nebylo nakupovat v malém podniku nebo navštěvovat kostel?

👉Proč bylo v pořádku chodit ven v poledne, ale večer jste již museli zůstávat doma v situaci, kdy byly všechny podniky uzavřené?

 

👉WEF svým výše uvedeným prohlášením naznačuje, že aby byl světUDRŽITELNÝ“, lidé a společnosti se budou muset podřizovat novému, autoritářštějšímu globálnímu řádu.

 

🛑NEPTEJTE SE.

🛑NEUCHYLUJTE SE K LOGICE.

🛑PROSTĚ POSLOUCHEJTE.

 

👉Byli bychom poslušní tváří v tvář idiotským novým zákonům a regulacím,

🛑jako je nošení prachových respirátorů,

🛑abychom zastavili to, co bylo považováno za aerosolizovaný virus, a

🛑stání dva metry od sebe na veřejnosti a

🛑podrobení se nikdy předtím nepoužité, nelicencované injekci založené na genu mRNA?

 

👉Říkali, že je to pro vás dobré, tak si vyhrňte rukáv. Neptejte se. Pokud byste to udělali, 👉mohli byste přijít o práci a 👉být považováni za společenského vyvrhele.

👉Mnoho lidí ztratilo přátele nebo dokonce 👉blízké členy rodiny kvůli této monstrózní „zkoušce“ naší ochoty bezvýhradně dělat to, co se nám řekne.

 

👉Téměř o pět let později pravděpodobně nejmocnější neziskové partnerství veřejného a soukromého sektoru na světě, WEF, přiznává, že to všechno byla zkouška naší vůle a oslavuje skutečnost, že většina z nás v této zkoušce neuspěla (nebo prošla na výbornou, záleží na tom, jak se na to díváte).

 

🛑TEDY DRTIVÁ VĚTŠINA SE OCHOTNĚ PODŘÍDILA – A UDĚLALI BY TO ZNOVU.

 

👉Chtěli zjistit, kolik z nás by dokázalo být otroky v bezprávnému, fašistickému systému tím, že by se podřídili dříve zcela nepředstavitelným omezením, z nichž mnohá byla vytvořena z ničeho bez jakýchkoli vědeckých důkazů, které by je podpořily jako příspěvek k veřejnému zdraví.

 

👉Nejvyšší zdravotnický byrokrat americké vlády, 👺DR. ANTHONY FAUCI, nedávno připustil, že za jeho rozhodnutím vyžadovat, aby Američané dodržovali rozestupy šest stop od sebe, nebyla žádná věda (totéž bylo od Fauciho převzato poslušnými evropskými loutkami coby 2metrové rozestupy).

 

🛑CHTĚLI JEN VIDĚT, KOLIK Z NÁS PROKÁŽE SVOU VĚRNOST „AUTORITÁM,“ LIDEM V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH NEBO V OBLECÍCH A KRAVATÁCH.

 

👉Beta test známý jako Covid-19 opět prokázal platnost 💉🎚️Milgramova experimentu.

 

👉Tento experiment byl proveden v letech 1961-1962 profesorem Yaleovy univerzity Stanleym Milgramem.

 

👉Ukázalo se, že drtivá většina Američanů by uposlechla zákon nebo příkaz, o kterém by věděli, že je špatný, pokud by rozkaz měl pocházet od oficiální autority.

👉Alarmujících 65 procent Američanů by neochotně porušilo své vlastní svědomí a uposlechlo rozkaz, i kdyby věděli, že by to mělo za následek smrt nevinného člověka.

 

👉Počínaje 7. srpnem 1961 byla psychologem Stanleym Milgramem z Yaleovy univerzity prováděna řada experimentů sociální psychologie, které měly za cíl změřit ochotu účastníků studie poslouchat autoritu, 👉která jim nařizovala provádět činy 👉v rozporu s jejich osobním svědomím.

 

👉Účastníci byli vedeni k tomu, aby věřili, že asistují nesouvisejícímu experimentu, ve kterém museli dát „žákovi“ elektrické šoky. Tyto falešné elektrické šoky se postupně zvyšovaly na úroveň, která by byla smrtelná, kdyby byly skutečné.

 

👉Experimenty neočekávaně zjistily, že velmi vysoký podíl subjektů plně poslouchal pokyny, přičemž každý účastník by zvýšil na 300 voltů a 65 % by zvýšilo na plných 450 voltů.

 

👉Milgram poprvé popsal svůj výzkum v roce 1963 v článku v Journal of Abnormal and Social Psychology.

 

👉Pro případ, že by se WEF rozhodlo odstranit tento usvědčující odkaz o tom, ŽE COVID JE TESTEM VEŘEJNÉHO SOUHLASU S LÉKAŘSKOU TYRANIÍ, níže je jeho snímek obrazovky (přeloženo z angličtiny, níže i originál)

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/wef-konecne-priznava-ze-covid-byl-testem-nasi-poslusnosti-vuci-rychle-se-formujicimu-novemu-svetovemu-radu/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝08. září 2024: 🏴‍☠️88 GLOBALISTICKÝCH👺LÍDRŮ OFICIÁLNĚ PODPOŘILO KAMALU HARRISOVOU:

 

🛑Světu vládnou korporace, což je také důvod, proč potřebují v čele důležitých zemí svoje oddané loutky. Není tedy nic podivného, když Murdoch nebo Rothschildovi podpoří pokračování vlády loutky Deep State.

 

👉Podle zprávy Breitbartu podepsalo 88 velkých podnikatelských vůdců dopis podporující Kamalu Harrisovou.

 

🛑V DOPISE PODNIKATELŠTÍ LÍDŘI PROHLÁSILI:

 

👉 „Její zvolení je nejlepším způsobem, jak podpořit pokračující sílu, bezpečnost a spolehlivost naší demokracie a ekonomiky. S Kamalou Harrisovou v Bílém domě si podnikatelská komunita může být jistá, že bude mít prezidenta, který chce, aby americký průmysl prosperoval.“

 

👉 Jako partnerka prezidenta Bidena má viceprezidentka Harrisová bohaté zkušenosti s prosazováním opatření na podporu obchodních investic ve Spojených státech a zajištěním toho, aby americké podniky mohly konkurovat a vyhrávat na globálním trhu.

 

👉 Bude i nadále prosazovat spravedlivou a předvídatelnou politiku, která podporuje právní stát, stabilitu a zdravé podnikatelské prostředí, a bude usilovat o to, aby každý Američan dostal příležitost uskutečňovat americký sen.“

 

🏴‍☠️👺MEZI OBCHODNÍMI GLOBALISTICKÝMI VŮDCI, KTEŘÍ PODEPSALI TENTO DOKUMENT, JSOU:

 

  • James Murdoch, bývalý generální ředitel společnosti 21st Century Fox a dědic rodinného impéria Murdochů
  • Lynn Forester de Rothschild
  • Ted Leonsis, majitel týmu NBA Washington Wizards
  • Jeffrey Katzenberg, zakladatel a řídící partner společnosti Wndr a bývalý předseda Walt Disney Studios
  • Filantropka Laurene Powell Jobs
  • Spoluzakladatel Facebooku Dustin Moskovitz
  • Člen Síně slávy NBA a miliardář a podnikatel Magic Johnson
  • Podnikatel Mark Cuban
  • Bývalý generální ředitel LinkedIn Reid Hoffman

 

🛑MNOZÍ Z TĚCHTO VŮDCŮ SE STAVÍ PROTI EKONOMICKÉ AGENDĚ AMERICA FIRST, JEJÍMŽ ZASTÁNCEM JE DONALD TRUMP.

 

👉 Někteří jsou také stranickými demokraty, kteří by tedy logicky nikdy nevolili republikány.

👉 Teprve se uvidí, zda tito 👺oligarchové ovlivní americké volby.

👉 Zatímco demokraté za Trumpa často označovali republikány za stranu velkého byznysu, to se nyní změnilo a na straně korporací jsou nyní demokraté.

👉 Lze předpokládat, že právě tato podpora nebude mít na volby až tak veliký vliv, hlasování ve prospěch Harrisové ovlivní spíš média a agitace ze strany hollywoodských celebrit.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/88-globalistickych-lidru-oficialne-podporilo-kamalu-harrisovou/

 

 

📌🐸08. září 2024: HERBICID MĚNÍ POHLAVÍ ŽAB💣

 

Ale co to dělá s námi lidmi?

 

Myslím, že téma a hromadění případů v posledních letech k tématu:

Neztotožňování se s vlastním pohlavím nám ukazuje, co to s námi jako lidmi dělá kromě mediálního programování.

https://t.me/c/1586239095/79210

 

🐸PESTICIDY MĚNÍ ŽABÍ SAMEČKY NA SAMIČKY, ZJISTILI AMERIČTÍ VĚDCI:

 

👉Pesticid atrazin je podle vědců odpovědný za úbytek obojživelníků, mezi které žáby patří. Látka samečky chemicky vykastruje a postupně poženští. Skutečných samečků pak pro udržení populace zbývá příliš málo.

 

👉Pesticid a herbicid atrazin, který patří mezi nejběžněji užívané v USA a celosvětově mezi nejkontroverznější, dokáže změnit žabí samečky na samičky. Informovali o tom vědci z Kalifornské univerzity.

 

👉Jejich experiment je prvním, který dokazuje podobné dopady atrazinu. O této látce je známo, že dokáže zničit hormony, a je považována za jednoho z hlavních „podezřelých“ při zjišťování příčin celosvětového poklesu počtu obojživelníků.

 

👉 „Žabí samečci vystavení atrazinu byli chemicky vykastrováni a v dospělosti zcela poženštěni,“ napsal ve své studii Tyrone Hayes s kolegy z Kalifornské univerzity. Už v minulosti výzkum zjistil, že atrazin narušuje vývoj a u žab vede k hermafroditismu, tedy vzniku jak mužských, tak ženských rysů.

Nová studie provedená na 40 žabích samečcích ale zjistila, že tento proces může jít podle

Haynese ještě dál.

 

👉 „Předtím jsme věděli, že dostaneme méně samečků, než bychom měli mít a kromě nich i hermafrodity. Teď jsme jasně dokázali, že mnohá z těchto zvířat jsou samečci s přeměněným pohlavím na samičí,“ dodal.

 

👉Společnost Syngenta, jedna z firem, které atrazin vyrábějí, výsledky studie popřela a obvinila Hayese, že už v minulosti zveřejnil studie s pochybnými výsledky.

„Padesát let se atrazin bezpečně používá v zemědělství, aniž by měl jakékoli dopady na obojživelníky, ptáky, ryby a další volně žijící živočichy,“ uvedla společnost v prohlášení.

 

👉Evropská unie zakázala atrazin v roce 2004. Podle integrovaného registru znečišťování ministerstva životního prostředí ČR SLOUŽIL ATRAZIN JAKO HERBICID ÚČINNÝ NA DVOUDĚLOŽNÉ PLEVELE.

 

👉Používal se v zemědělství, v lesnictví i ve vodních ekosystémech. Nyní už v České republice není registrovaný žádný přípravek na ochranu rostlin s obsahem atrazinu.

 

👉Ve Spojených státech se ale stále široce využívá a nová studie by mohla zvýšit tlak na USA, aby používání této chemikálie přísněji regulovaly.

👉 „V USA se každoročně použije zhruba 36 tisíc tun a atrazin je tu nejběžnějším pesticidem znečišťujícím půdu a povrchové vody,“ uvedli vědci.

 

ZDA MŮŽE MÍT ATRAZIN OBDOBNÝ DOPAD I NA ČLOVĚKA, ZATÍM NENÍ JASNÉ.

 

👉Žáby mají tenkou kůži, kterou se chemické látky snadno vstřebávají, a navíc se doslova koupou v kontaminované vodě.

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/pesticidy-meni-zabi-samecky-na-samicky-zjistili-americti-vedci.A100304_114921_hobby-mazlicci_bma

 

 

 

📌☭☆08. září 2024: 🇷🇺🚈🚆 RUSKO MASIVNĚ INVESTUJE DO INFRASTRUKTURY!

 

„Síť metra se za 14 let téměř zdvojnásobila,“ poznamenal Putin ve svém dnešním projevu.

Moskva dnes otevírá pět nových stanic na trase metra Troitskaja!

https://t.me/c/1586239095/79211

 

🚈🚆Putin a moskevský starosta Sobyanin otevřeli první úsek nové trasy metra Troitskaja, nový kampus Baumanovy Moskevské státní technické univerzity a první etapu kinoparku Moskino!

https://t.me/c/1586239095/79212

 

 

📌08. září 2024: BILD: JEŠTĚ PŘEDTÍM, NEŽ MÁ MOC TRUMP CHCE UKONČIT UKRAJINSKOU VÁLKU „ZA JEDEN DEN“❕🇺🇸 🇺🇦

 

  1. září 2024 – 13:56

 

Donald Trump (78) už spřádá ambiciózní plány na své vytoužené volební vítězství – a zjevně nechce ztrácet čas.

 

Republikánský kandidát na prezidenta nyní oznámil, že chce ukončit válku na Ukrajině dříve, než složí přísahu jako prezident USA, pokud vyhraje volby 20. ledna.

 

Jak přesně chce Trump prakticky přes noc dosáhnout konce války, neprozradil. Jeho taktika obsahuje „překvapivé prvky,“ navrhuje. A: „Zaručit“ aby se zastavilo krveprolití. V jednu chvíli dokonce řekl „za den“.

 

„Nemohu prozradit víc,“ řekl Trump nedávno v podcastu – aby neohrozil efekt překvapení.

 

https://m.bild.de/politik/ausland-und-internationales/donald-trump-will-ukraine-krieg-bei-wahlsieg-in-einem-tag-beenden-66dafeeb7ec3b15c6e1f41dd

 

 

📌☭☆08. září 2024: 🇷🇺 RUSKÝ URALVAGONZAVOD (UVZ) DODAL RUSKÉ ARMÁDĚ NOVOU VÁRKU HLAVNÍCH BOJOVÝCH TANKŮ T-90M PRORYV (BREAKTHROUGH).

 

T-90M je v současnosti nejmodernější ruský hlavní bojový tank používaný ve válce na Ukrajině.

https://t.me/c/1586239095/79214

https://t.me/c/1586239095/79215

 

 

📌⚔️08. září 2024: 🇫🇷🗣 MASOVÉ PROTESTY VE FRANCII.

 

Po vítězství levice v parlamentních volbách vyšli demonstranti v Paříži do ulic po rozhodnutí Macrona jmenovat předsedou vlády zástupce pravice Michela Barniera. Demonstranti nesou transparenty s hesly jako: „MACRON UKRADL NAŠE PENÍZE A NAŠE VOLBY“, „KDE JE MŮJ HLAS?“, „ZASTAVTE MACRONOVO UCHVÁCENÍ MOCI“…

https://t.me/c/1586239095/79216

https://t.me/c/1586239095/79217

https://t.me/c/1586239095/79218

https://t.me/c/1586239095/79219

https://t.me/c/1586239095/79220

https://t.me/c/1586239095/79221

https://t.me/c/1586239095/79222

https://t.me/c/1586239095/79223

 

 

📌08. září 2024: EDUARDO BOLSONARO NOSÍ 𝕏 KOŠILI

 

Ve svém projevu nazývá Alexandra de Moraese PSYCHOPATEM a odsuzuje zneužívání zákona.

De Moraes zablokoval 𝕏, aby skryl pravdu před světem.

https://x.com/seibtnaomi/status/1832473774786048028?s=46

 

Španělská vláda tuto neděli v ranních hodinách oznámila, že přijme venezuelského protivníka Edmunda Gonzáleze Urrutiu, který již opustil Caracas v letadle španělského letectva.

 

EDMUNDO GONZÁLEZ VZLÉTL Z CARACASU DO ŠPANĚLSKA V LETADLE ŠPANĚLSKÉHO LETECTVA.

„Španělská vláda poskytla nezbytné diplomatické a materiální prostředky pro jeho převoz na jeho žádost,“ uvedlo španělské ministerstvo zahraničí v prohlášení zveřejněném na svém webu.

 

Opoziční vůdce Edmundo González opouští Venezuelu a ukrývá se ve Španělsku

Ministerstvo zahraničních věcí uvedlo, že Caracas již opustil v letadle španělských letectev

Sleduje živě příchod Edmundo González do Španělska

Z vnitrozemí argentinského velvyslanectví v Caracasu: „To, co prožíváme, je stát bez kontroly, bez zákona.“

 

Španělská vláda v neděli ráno oznámila, že bude hostit venezuelského oponenta Edmundo González Urrutia, který již opustil Caracas v letadle španělských vzdušných sil.

 

„Edmundo González vzlétl z Caracasu do Španělska v letadle španělských vzdušných sil. Španělská vláda má k dispozici diplomatické a materiální prostředky, které jsou nezbytné pro jejich přemístění, které se uskuteční na její žádost,“ ujišťuje španělské ministerstvo zahraničí v oznámení zveřejněném na jeho internetových stránkách.

 

Ministr zahraničí José Manuel Albaresoznámil na svém účtu x (bývalý Twitter), že „na jeho žádost letí do Španělska“ a zdůraznil svůj závazek „k politickým právům a fyzické integritě všech Venezuelanů“. Na internetových stránkách exteriérů je výslovnější odkaz na závazek Španělska vůči „politickým vůdcům“ Venezuely.

 

Kromě toho Albares ve svých prohlášeních pro média, která ho doprovázejí na oficiální cestě do Číny, poukázal na to, že González „také požádal o právo na azyl, které samozřejmě španělská vláda zpracuje a udělí“.

 

https://www.abc.es/internacional/lider-opositor-venezuela-edmundo-gonzalez-refugia-espana-20240908060953-nt.html#_tcode=anpvdnQ%3D&ref=https://www.abc.es/internacional/lider-opositor-venezuela-edmundo-gonzalez-refugia-espana-20240908060953-nt.html

 

 

📌08. září 2024: 🇺🇸🇮🇶 USA A IRÁK SE DOHODLY NA ODSTOUPENÍ DOHODY👀,

 

jejímž cílem je stáhnout washingtonské jednotky do roku 2026, po šesti měsících rozhovorů zaměřených na (konečně) zpečetění probíhajících snah iráckého odporu o vyhnání amerických bojovníků za svobodu.

 

IRÁK BYL OKUPOVÁN USA PŘES DVĚ DESETILETÍ.

 

I když to nebylo zdaleka poprvé, kdy byly takové dohody oznámeny, vzhledem k intenzitě operací podporovaných Íránem proti washingtonským základnám, doufejme, že to byly poslední!

https://t.me/c/1586239095/79226

 

 

📌⚔️08. září 2024: 🚨 TISÍCE BRAZILCŮ PROTESTUJÍ V ULICÍCH ZA NÁVRAT SVÉ ZEMĚ

 

DEEP STÁT CHCE TOTO VIDEO STAHOVAT, NEMŮŽEME JIM DOVOLIT

 

Děkuji @goddeketal, že jsi riskoval svůj život, abys to vzal, Amerika stojí za Brazílií 🇺🇸🤝🇧🇷

https://x.com/i/status/1832519919864619254?mx=2

 

 

📌✈️08. září 2024: Ezra: „Neumíte si představit, co bude dál…“ 🔥

 

„Tato fotografie z července 2000 ukazuje tři generace letadel vyvinutých Skunk Works, pokročilou vývojovou skupinou Lockheed a Lockheed Martin v Palmdale v Kalifornii.“ 😂                                                                                                                                                https://x.com/EzraACohen/status/1832552366127689987?t=c8IgE9tVU4xb85Ah8NYrUA&s=19

 

 

⚔️ UŽ SE TO STALO V BRAZÍLII. ZELENÝ POLITIK ANTON HOFREITER NYNÍ NAVRHUJE, ABY BYLO V TÉTO ZEMI OMEZENO I POUŽÍVÁNÍ ONLINE PLATFORMY X.

 

Kromě toho je zapotřebí více „virtuálních agentů“, aby mohli podniknout kroky proti zločincům. Zdůvodňuje to bojem proti teroru.

 

„Jedním z největších problémů extremismu je online radikalizace,“ řekl Hofreiter novinám mediální skupiny Funke (sobotní vydání).

 

„Musíme zastavit šíření protilidského a protiústavního obsahu na internetu,“ požadoval předseda Evropského výboru v Bundestagu. https://www.welt.de/politik/deutschland/article253404566/Anti-Terror-Kampf-Gruenen-Politiker-Hofreiter-will-notfalls-Plattform-X-sperren.html

 

 

📌08. září 2024: 🚨 EPSTEINŮV SEZNAM – ODSTOUPILI ZA POSLEDNÍCH 24 HODIN❗️❗️❗️

 

👉Jessica Alba odchází z pozice hlavní kreativní ředitelky The Honest Co. The

👉Republikánský guvernér Iowy Adam Gregg oznámil svou rezignaci.

👉Nejvyšší kalifornský zdravotní úředník rezignuje.

👉Výkonný ředitel EasyJet Johan Lundgren rezignuje na prezidentku a ředitelku Rhonda Kiest.

👉Dětské muzeum Norwalk rezignuje.

👉Heli Bennun rezignuje na funkci výkonného předsedy RADCOM.

👉Zvláštní poradce prezidenta pro média a publicitu a oficiální mluvčí prezidenta Bola Tinubu, šéf Ajuri Ngelale odstoupil.

👉Steven Reed, náčelník štábu starosty Montgomery, rezignuje.

👉Chicagský kněz nařídil opustit farnost a školu kvůli obvinění ze zneužívání dětí.

👉Šéf Darktrace rezignuje před převzetím soukromého kapitálu ve výši 4,3 miliardy liber.

👉Sylvia Puente, prezidentka Latino Policy Forum, odstupuje z funkce CEO po 16 letech.

https://t.me/c/1586239095/79230

 

 

📌⚔️✝️08. září 2024: SANIJA AMETI, ŠVÝCARSKÁ POLITIČKA ZE ZELENÉ LIBERÁLNÍ STRANY (GLP) A MUSLIMKA, KTERÁ SE SAMA OZNAČUJE, VYVOLALA DNES RÁNO VZRUŠENOU DEBATU, KDYŽ NA INSTAGRAM ZVEŘEJNILA SNÍMKY, NA KTERÝCH STŘÍLELA NA OBRAZ MARIE A MALÉHO JEŽÍŠE.

 

⚔️✝️TENTO PŘÍSPĚVEK SE SETKAL S VELKÝM NEPOCHOPENÍM A POBOUŘENÍM, ZEJMÉNA MEZI KŘESŤANY.

 

ŠVÝCARSKO: ZELENĚ LIBERÁLNÍ POLITIČKA STŘÍLÍ PRO ZÁBAVU NA MARII A JEŽÍŠE:

 

Švýcarská zelenoliberální politička Sanija Ametiová vystřelila na vyobrazení Marie a Jezulátka a zveřejnila proklouznutý obraz na Instagramu jako provokaci, aby vygenerovala více lajků. Akce však začala dozadu.

 

Ve svém volném čase muslimka pravidelně chodí na střelnici – podle jednoho ze svých příspěvků na Instagramu používá střelbu, aby vypnula a vyčistila hlavu.

 

Sanija Ametiová, švýcarská politička Strany zelených liberálů ( SLP) a muslimka, uvedla , že dnes ráno vyvolala intenzivní diskusi, když na Instagramu zveřejnila obrázky, které ukázala při střelbě na obrázek Marie a Dítěte Ježíše.

Zvláště mezi křesťany se tato pošta setkala s velkým nepochopením a rozhořčením.

 

👶🏼DÍTĚ JAKO CÍL PRO VYPNUTÍ:

 

Ameti, která podle svých slov provozuje sportovní střelbu pro relaxaci, bránila svůj výběr terče nejprve s vysvětlením, že náhodou použila obraz z uměleckého katalogu, aniž by zohlednila náboženský kontext.

 

Zdánlivě stejně „náhodně“ zveřejnila dva obrazy, na kterých bylo vidět mnoho výkopů na obrázku náboženských postav, spolu s komentářem „Vypnout“. Zvláště kriticky bylo zaznamenáno, že použila jako terč právě obraz Jezulátka. 👶🏼

 

Když švýcarská média upozornila na možné důsledky své akce, zejména na porušení náboženského cítění a právní důsledky takového činu, obhájce členství v EU Sanija Ameti se okamžitě omluvil. Označila své chování za neuvážené a „hloupé“ a zdůraznila, že při tom nic nemyslela.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Mnozí tento incident považovali za další skandál v řadě sporů, do nichž se Ameti již zapojil – včetně kosovských volebních plakátů a vystoupení ve švýcarské uniformě, což by mohlo vést k pokutě.

 

Nedávná akce, při níž střílela na obraz Marie a Ježíše, byla však pociťována jako překročení červené čáry.

 

Ameti, která se také staví jako hlasitá podporovatelka Ukrajiny, je nyní v křížové palbě kritiky.

 

Zatímco jejich politický postoj vůči Ukrajině naráží na podporu zelených liberálů, jejich činy ohledně náboženských symbolů vyvolaly širokou vlnu rozhořčení.

 

Politička mezitím vymazala kontroverzní příspěvek na Instagramu. Zda zůstane u zelených liberálů nebo zda uvažuje o rezignaci, zůstává nejasné – to ví snad jen Bůh.

Al-Káida vyzývá k „odvetným útokům“ ve Švédsku a Dánsku

 

((Blokováním RT se EU snaží umlčet kritický, neprozápadní zdroj informací. A to nejen v souvislosti s ukrajinskou válkou. Přístup na naše webové stránky byl ztížen, několik sociálních médií zablokovalo naše účty. Nyní je na nás všech, zda se v Německu a v EU bude i nadále věnovat žurnalistice mimo mainstreamové narativy. Pokud se vám naše články líbí, rádi je sdílíte všude, kde jste aktivní. To je možné, protože EU nezakázala naši práci, čtení a sdílení našich článků. Poznámka: Rakousko však změnou zákona o audiovizuálních mediálních službách ze dne 13. dubna zavedlo v tomto ohledu změnu, která se může týkat i soukromých osob. Proto vás prosíme, abyste až do vyjasnění situace nesdíleli naše příspěvky v Rakousku na sociálních sítích.))

 

https://dert.online/schweiz/218412-schweiz-gruenliberale-politikerin-schiesst-aus/

 

 

📌08. září 2024: 7.9.2024, 19:39: BILD: DVĚ HAVÁRIE V JEDEN DEN NA STEJNÉM MÍSTĚ JSOU DIVOKÉ

 

🔥 Bad Sassendorf (NRW) – Bílá Cessna byla ve vzduchu jen pár okamžiků, pak katastrofa: dva mrtví při letecké havárii ve čtvrti Soest. Je to již druhá smrtelná nehoda tohoto víkendu – v Gütersloh ráno zemřel pilot (67) dvouplošníku.

 

Několik hodin po první nehodě odstartovala bílá „172 Rocket“ Cessna z letiště Bad Sassendorf (NRW). Krátce nato se z dosud nejasných příčin zřítila mezi letištěm Bad Sassendorf a čtvrtí Lohne, zřítila se do pole a vzápětí vzplanula.

 

Policejní mluvčí Marco Baffa-Scinelli: „Dva cestující byli tak vážně zraněni, že zemřeli na místě nehody. Zatím nemůžeme poskytnout žádné další informace o totožnosti lidí.“

 

https://m.bild.de/regional/ruhrgebiet/bad-sassendorf-nrw-cessna-abgestuerzt-zwei-tote-66dc7daa850ab075339ca1e4

 

 

📌08. září 2024: 🇪🇺 WikiLeaks na X: „EVROPSKÁ UNIE TIŠE SHROMAŽĎUJE DŮKAZY, ŽE TELEGRAM BY MĚL PODLÉHAT NEJPŘÍSNĚJŠÍM PRAVIDLŮM PRO MODEROVÁNÍ OBSAHU V BLOKU.“

https://t.me/c/1586239095/79235

 

 

📌08. září 2024: 🇪🇺🇧🇪🇭🇺 MAĎARSKO NABÍZÍ NELEGÁLNÍM MIGRANTŮM BEZPLATNOU JEDNOSMĚRNOU JÍZDU AUTOBUSEM Z MAĎARSKÝCH HRANIC DO BRUSELU

😂😂😂👋👋👋

https://t.me/c/1586239095/79236

 

 

📌💉🎚️☠️08. září 2024: OČKOVÁNÍ STÁLO MILIONY ŽIVOTŮ.

 

Říká: Přiznává, že věděl, že očkování má za cíl snížit populaci a že má za následek trvalé postižení. Očkoval lidi. Neměl by nést odpovědnost, pouze jeho společnost. Byl k tomu donucen.

 

Poznámka: Otáčejí se jako vlajka ve větru.

https://x.com/i/status/1829815214684119396

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO OTŘÁSÁ UKRAJINSKÝM REGIONEM SUMY; ZNIČENY BUDOVY; ZRANĚNÍ TAKÉ PŘI ÚTOCÍCH NA RUSKÝ BĚLGOROD

 

https://youtu.be/p5CFksiwb-4?si=AeQCAb3s5-9J7rYK

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO OBSADILO DONĚCKOU OBEC KALYNOVE; KYJEV JE „NA KOLENOU“ PO MNOHA MĚSÍCÍCH INTENZIVNÍCH BOJŮ

 

https://youtu.be/bsSTq4VBijo?si=QifNBa8bdlMHMMUL

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO ZNIČILO CELOU UKRAJINSKOU ČETU V KURSKÉ OBLASTI; „FRUSTROVANÝ“ KYJEV ÚTOČIL NA SKLAD ZBRANÍ

 

https://youtu.be/eL2MpEaMXrI?si=gN-wBWpuabH0fDW1

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINŮV PŘÍŠTÍ VELKÝ UKRAJINSKÝ CÍL: BOMBARDOVÁNÍ PARLAMENTU? OBAVY PO HAVÁRII DRONU POBLÍŽ BUDOVY

 

https://youtu.be/YHQDERKeSf8?si=qgmSsKbe–8h3lTP

 

 

📌08. září 2024, 06:29, SOUL: SEVERNÍ KOREA VYPUSTILA BALÓNY S ODPADKY SMĚREM K JIŽNÍ KOREJI:

 

KLDR vypouští balóny s odpadky směrem k Jižní Koreji již pátý den v řadě, uvedla kancelář starosty Soulu.

 

Takové akce KLDR probíhají od 4. září, tvrdí Soul.

 

KLDR varovala, že nenechá bez odezvy házení jihokorejských propagandistických letáků. Balóny z KLDR přilétají do Jižní Koreje od května. Aktuální akce byla 17. října.

 

V Soulu a okolní provincii Gyeonggi-do bylo od 28. května do 10. srpna přijato 51 odvolání v souvislosti se škodami způsobenými odpadkovými balóny. Celková výše škod přesáhla 74 tisíc dolarů, uvádí Yonhap. Největším incidentem byl pád odpadků na střechu vozu, škoda činila 11,7 tisíce dolarů.

 

https://www.vesti.ru/article/4131981

 

 

📌08. září 2024, 05:53: SCOTT RITTER: POUŽITÍ JADERNÝCH ZBRANÍ JE OTÁZKOU ČASU:

 

Vzhledem k vysoké úrovni napětí ve světě dříve nebo později začne jaderná válka, řekl bývalý zpravodajský důstojník amerických ozbrojených sil Scott Ritter.

 

Svět, řekl, se postupně odklání od klasického konceptu jaderného odstrašení. Státy již nevyjednávají o kontrole zbraní hromadného ničení ani nehovoří o potřebě snížit své arzenály.

 

Použití jaderných zbraní je vzhledem k vysoké úrovni napětí ve světě jen otázkou času, zdůraznil expert.

 

„Existuje scénář, ve kterém můžete zahájit preventivní úder,“ citovala Rittera agentura RIA Novosti.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov již dříve připomněl, že nyní by se nemělo podceňovat nebezpečí rizika jaderné války. Ty jsou v současnosti velmi významné. Navíc existuje mnoho lidí, kteří jsou připraveni tuto hrozbu uměle nafouknout.

 

https://www.vesti.ru/article/4131961

 

 

📌08. září 2024, 05:42: POSÁDKA TANKU T-80 ZNIČILA 40 VOJÁKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY A 15 ZEMLJANEK:

 

Posádka tanku T-80 skupiny vojsk Dněpr zničila od začátku roku více než 40 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) v Záporožské oblasti, uvedl velitel tankové čety s volacím znakem „Boxer“.

 

Posádka tanku T-80 BVM má k dispozici více než 15 zemljanek, dvě stanice elektronického boje a muniční sklad. Ozbrojené síly Ukrajiny se bojí ruských tanků. „Okamžitě se dostaví zvuk výstřelu a granátu. Nepřítel nemá čas se skrývat,“ řekl Boxer.

 

  1. září slaví ruští tankisté v bojových pozicích svůj profesní svátek – Den tankistů.

 

Tanky pracují především z uzavřených palebných pozic na souřadnicích cílů, bojové mise plní „v šedé“, tedy při západu nebo východu slunce. „Během dne je nádrž vidět z dálky kvůli mračnům prachu a v noci je nádrž jasně viditelná drony s termokamerou,“ vysvětlil Boxer.

 

Každý tankista čety obdržel státní vyznamenání za odvahu a statečnost prokázanou během speciální vojenské operace.

 

https://www.vesti.ru/article/4131992

 

 

📌08. září 2024, 07:26, PESKOV: RUSKO MÁ PŘED SEBOU JEŠTĚ HODNĚ PRÁCE, ABY VYHRÁLO SPECIÁLNÍ OPERACI:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov uvedl, že Rusko má před sebou ještě hodně práce, aby speciální operaci vyhrálo.

 

Velitel speciálních sil Achmat, generálmajor Apty Alaudinov, již dříve řekl, že země již NWO vyhrála.

 

„Zbývá toho ještě hodně,“ řekl Peskov v odpovědi na otázku agentury RIA Novosti, zda souhlasí s Alaudinovovým názorem.

 

Rusko zahájilo speciální vojenskou operaci na Ukrajině 24. února 2022. Vladimir Putin nazval jeho cíl „ochranou lidí, kteří jsou již 8 let vystaveni šikaně ze strany kyjevského režimu“.

 

https://www.vesti.ru/article/4132030

 

 

📌08. září 2024, 08:10, RIA NOVOSTI: RUSKO OBEŠLO POLOVINU ZEMÍ G20 V ŽEBŘÍČKU DOSTUPNOSTI MASA:

 

Průměrný plat v Rusku vám umožní koupit více hovězího masa než ve Francii. Dokládají to údaje národních statistických úřadů. Podle tohoto ukazatele Ruská federace uzavírá 20 nejlepších v hodnocení.

 

Seznam byl sestaven na základě údajů o průměrném platu v zemi a průměrné ceně kilogramu hovězího masa. V Rusku tedy může obyvatel utratit svůj výdělek za 161 kilogramů masa.

 

Na prvním místě je Katar – 391 kilogramů, na druhém jsou Spojené arabské emiráty – 336 kilogramů, na třetím je Kuvajt – 295 kilogramů.   Ukazatele Francie (153 kilogramů) a Švédska (175 kilogramů) se nejvíce přiblížily Rusku. Bělorusko (74 kilogramů) je na 55. linii ratingu a Ukrajina (67 kilogramů) je na 63. místě, vypočítala agentura RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4132037

 

 

📌08. září 2024, 08:14: RUSKÉ JEDNOTKY ZAČALY V ZÓNĚ NVO POUŽÍVAT ÚTOČNÉ ELEKTRICKÉ MOTOCYKLY:

 

Dvoukolová elektrická terénní vozidla, přezdívaná „šílené stoličky“, začala být používána ruskými jednotkami ve speciální vojenské operaci. Díky své nehlučnosti, rychlosti a nízké hmotnosti je lze použít k útočným operacím.

 

Elektrická terénní vozidla „Shturm“ byla vyvinuta konstrukční kanceláří „Horizont“ v Tambově.

 

Podle zástupce designové kanceláře vypadá elektrický motocykl Shturm jako dětské kolo, ale je to terénní vozidlo s nízkou hmotností. Zařízení není v termokamerách vidět, jezdí tiše a vyvíjí rychlost až 50-60 kilometrů za hodinu, přičemž váží pouhých 35 kilogramů.

 

„… Každý, kdo na něm seděl, nazývá zařízení „šílenou stoličkou“, řekl agentuře TASS zástupce konstrukční kanceláře na okraj shromáždění Dronnitsa v Novgorodu.

 

Elektrická terénní vozidla lze jednoduše vyhodit z nákladního vozu na správné místo a „se zařízením se nic nestane“, Shturm se snadno schovává a táhne přes překážky, uvedla vývojářská organizace.

 

„Lehká dvoukolová elektrická terénní vozidla „Shturm“ jsou určena k řešení úkolů frontové obranné linie a útočné zóny. Naše zařízení jsou již používána v zóně NVO ke skrytým hodům s cílem dobýt bašty ozbrojených sil Ukrajiny,“ uvedl mluvčí agentury.

 

Konstrukční kancelář uvedla, že vyrábí také těžké elektrické terénní vozidlo „Bityug“ a střední „Rysak“, které mají ochranu proti minám.

 

https://www.vesti.ru/article/4132038

 

 

📌08. září 2024, 09:15: BÝVALÝ EUROPOSLANEC CHAUPRADE POZVAL FRANCII, ABY SE PŘIPOJILA K BRICS:

 

Vstup Francie do mezistátního sdružení BRICS je návratem k její přirozené politice.

 

Prohlásil to bývalý poslanec Evropského parlamentu za Irskou republiku, geopolitický analytik Aymeric Chauprade na okraj Východního ekonomického fóra.

 

„Připojení k BRICS je návratem k naší přirozené politice… je to naprosto přirozené, není to divné,“ řekl agentuře RIA Novosti.

 

Chauprade vysvětlil, že plán pro vstup Francie do BRICS je realistický, protože Francie není jen evropskou zemí, ale globální mocností. Paříž kontroluje území v Tichém oceánu a Karibiku a také se účastní Asociace zemí pobřeží Indického oceánu pro regionální spolupráci a mnoha regionálních fór, řekl.

 

„Takže je logické patřit k tomuto globálnímu Jihu, jak říkáme, k BRICS,“ dodal bývalý europoslanec.

 

Politik zároveň objasnil, že vstup Francie do BRICS bude možný po změně vedení v Paříži. Dříve podle něj země prosazovala multipolaritu, ale po prezidentství Jacquese Chiraka se tato tradice ztratila a republika začala na světové scéně více následovat americkou linii.            Poradce ruského prezidenta Jurij Ušakov již dříve potvrdil, že Turecko požádalo o plnou účast v BRICS. Kromě toho Ázerbájdžán podal podobnou žádost. Podle Ušakova již bylo podáno celkem více než 30 žádostí o vstup do organizace.

 

https://www.vesti.ru/article/4132078

 

 

📌08. září 2024, 09:12: SEDM OBĚTÍ PO ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA BELGOROD BYLO POSLÁNO DO MOSKVY:

 

Sedm lidí zraněných v důsledku ostřelování oblasti Belgorod ozbrojenými silami Ukrajiny bylo odesláno do Moskvy k ošetření, uvedl gubernátor regionu Vjačeslav Gladkov.

 

Podle něj je v současné době v nemocnicích v Belgorodské oblasti 65 civilistů, včetně sedmi dětí. Čtyři dospělí a tři děti byli posláni do Moskvy.

 

Tisková služba gubernátora zase uvedla, že kromě zmíněných sedmi dětí byly do místních nemocnic přijaty také dvě děti, které byly zraněny při zásahu střely obytnou budovu ve vesnici Nikolskoje. Jak upřesňuje TASS, stav těchto obětí je lékaři hodnocen jako vážný, zdravotní stav ostatních dětí se blíží uspokojivosti.

 

Vjačeslav Gladkov již dříve řekl, že noc z 8. září se v regionu ukázala jako alarmující. Došlo k několika ostřelování ze strany ozbrojených sil Ukrajiny, nad oblastí Belgorod, systém protivzdušné obrany sestřelil několik vzdušných cílů.

 

https://www.vesti.ru/article/4132076

 

 

📌08. září 2024, 08:49, ANALYTIK ESCOBAR: NATO PROVOKUJE ZAČÁTEK OTEVŘENÉ VÁLKY ÚDERY HLUBOKO DO RUSKA:

 

NATO se koordinací úderů ozbrojených sil Ukrajiny na Rusko snaží vyprovokovat Moskvu k reakci, aby pak vyhlásila přímou válku, říká geopolitický analytik Pepe Escobar, který je na Východním ekonomickém fóru.

 

Kyjev se nerozhoduje sám – údery hluboko do Ruska lze provádět pouze s koordinací NATO, věří Escobar.

 

Poznamenává, že akce NATO lze považovat za provokaci Moskvy k odvetě, což by mohlo být interpretováno jako útok na civilisty v Evropě.

 

„Provokují Rusko kvůli nějakému druhu reakce… aby mohli použít „pátý článek“, řekl analytik RIA Novosti. Pátý článek smlouvy NATO stanoví, že útok na jednu ze zemí aliance je považován za útok na celou alianci.

 

V květnu sociální aktivista Vladimir Rogov poznamenal, že bezpilotní letouny NATO koordinují útoky na Krym a připravují půdu pro teroristické útoky.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že NATO bude nuceno zodpovídat se za údery Kyjeva na ruské území západními zbraněmi.

 

https://www.vesti.ru/article/4132066

 

 

📌08. září 2024, 08:58: RUSKÁ ARMÁDA VYTVOŘILA PLÁŠTĚNKU, KTERÁ CHRÁNÍ PŘED ŠRAPNELY:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že bojovníci jižní skupiny vojsk vyrobili vzorek pláštěnky, aby ochránili vojenský personál před šrapnely.

 

„S využitím bojových zkušeností,… vojáci z 1. samostatné gardové motostřelecké brigády „Slavjansk“ „jižní“ skupiny vojsk vyvinuli a vyrobili v terénu první experimentální vzorek ochranné pláštěnky,“ uvedlo ministerstvo.

 

Je třeba poznamenat, že je vyroben z několika vrstev kevlaru. Při zkouškách různých materiálů bylo rozhodnuto, že tato varianta je nejúspěšnější. Při použití se plášť připevní k neprůstřelné vestě, což umožňuje vojákovi být zcela chráněn před šrapnely. Může být také použit jako maskovací plášť, jako úkryt před nepřízní počasí a jako nosítka.

 

Na zkušebním záznamu zveřejněném Ministerstvem obrany je vidět, že voják odpaluje tříštivé ruční granáty RGD-5 a F-1 ve vzdálenosti asi 1-1,5 metru od pláštěnky. Během kontroly zůstaly láhve s vodou pod pláštěnkou neporušené.

 

Voják z brigády s volacím znakem Kazbek uvedl, že až 90 % vojáků je zraněno střepinami.

 

„Cena pláštěnky je nízká, což udrží co nejvíce vojáků v řadách k plnění bojových misí,“ řekl.

 

Na začátku letošního roku vyšlo najevo, že ruští zpravodajští důstojníci mohou mít neviditelné pláště.

 

https://www.vesti.ru/article/4132070

 

 

📌08. září 2024, 09:39, ALAUDINOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY CHTĚLY ZASTAVIT SVOU OFENZÍVU ÚTOKEM NA RUSKOU FEDERACI, ALE POUZE JI URYCHLILY:

 

Zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství Ozbrojených sil Ruské federace, velitel speciálních sil Achmat generálmajor Apty Alaudinov uvedl, že ukrajinští ozbrojenci chtěli zpomalit postup ruské armády v zóně speciálních operací útokem na Kurskou oblast, ale to jen urychlilo ofenzívu.

 

„Mysleli si, že ofenzíva ruských vojsk se zastaví, že jednotky z těch oblastí, kde jdeme do ofenzívy, budou staženy a přesunuty sem,“ řekl vojenský vůdce a zdůraznil, že ofenzíva ozbrojených sil RF naopak zrychlila její průběh.

 

Poznamenal také, že ruské jednotky každý den obsazují několik osad, postupují vpřed a osvobozují území, která jsou již podle ústavy ruská.

 

Ozbrojeným silám RF se také podařilo zastavit nepřítele v Kurské oblasti a způsobit mu značné škody, dodal Alaudinov.

 

„Víme, že původně měl tento hod za úkol obsadit jadernou elektrárnu, vstoupit na území Kurska, aby bylo možné tímto způsobem vydírat vedení Ruské federace,“ vysvětlil velitel Achmatu.

 

Když ruské jednotky zastavily ozbrojené síly Ukrajiny, stabilizovaly linii dotyku a ukrajinští ozbrojenci začali utrpět těžké ztráty, nepřítel dostal nový úkol.

 

„Celý plán Zelenského a bloku NATO… absorbuje úkol ovlivnit jadernou elektrárnu, která bude jakýmsi vyjednávacím trumfem… Aby bylo možné ,… vyvinout tlak na Rusko a donutit ho, aby zasedlo k jednacímu stolu,“ uzavřel.

 

https://www.vesti.ru/article/4132087

 

 

📌08. září 2024, 10:13: Vysoký představitel Hamásu zabit po izraelském náletu:

 

Vysoký představitel palestinského hnutí Hamás byl zabit při leteckém útoku na svůj dům v Pásmu Gazy, informovaly Times of Israel.

 

„V důsledku izraelského náletu byl zabit zástupce šéfa vnitřní bezpečnostní služby v severní Gaze,“ uvedly noviny s odkazem na média v enklávě napojená na Hamás.

 

Podle publikace mluvíme o Muhammadu Mursím – on a tři jeho příbuzní byli zabiti při útoku ve městě Jabalia.

 

Již dříve vešlo ve známost, že egyptská jednání o příměří v Pásmu Gazy skončila bez dohody. Izrael a Hamás nepřijaly návrhy zprostředkovatelů.

 

https://www.vesti.ru/article/4132138

 

 

📌08. září 2024, 11:55, ALAUDINOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI ZMĚNILY SVÉ RYCHLÉ TEMPO NA ZAKOPÁVÁNÍ:

 

Velitel speciálních sil Achmat, zástupce vedoucího hlavního vojensko-politického odboru Ministerstva obrany Ruské federace generálmajor Apty Alaudinov uvedl, že akce ozbrojených sil RF donutily ozbrojené síly Ukrajiny změnit taktiku z rychlého postupu na opevnění.

 

„Vzhledem k tomu, že se chovali troufale, se ukázalo, že jsme jim uštědřili opravdu velmi vážnou porážku,“ vysvětlil pro RIA Novosti.

 

Alaudinov dodal, že první den, kdy síly Achmatu vstoupily do Kurské oblasti, bylo v jedné oblasti zničeno 32 jednotek techniky ozbrojených sil Ukrajiny. Kyjevská armáda ztratila několik tanků a obrněných vozidel. Generálmajor poznamenal, že síly speciálních sil jsou nuceny být v regionu neustále, aby v případě potřeby eliminovaly i dvě nebo tři jednotky techniky ozbrojených sil Ukrajiny.

 

„No, samozřejmě, já věřím, že díky tomu se nám podařilo od něj (nepřítele – pozn. red.) touha pohybovat se rychlým tempem. On se do toho pustí,“ řekl.

 

Jednotky ozbrojených sil Ukrajiny 6. srpna v 5:30 ráno zahájily ofenzívu u Kurska s cílem obsadit území regionu, ale jejich pohyb byl zastaven. 7. září ruské ministerstvo obrany oznámilo, že během bojů na Kurském směru ztratily ozbrojené síly Ukrajiny asi 10,7 tisíce osob a 84 tanků.

 

https://www.vesti.ru/article/4132297

 

 

📌08. září 2024, 12:01: Lavrov komentoval křeče a agónii kyjevského režimu:

 

Hysterii proti ruskému jazyku a obecně proti všemu ruskému na Ukrajině komentoval ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

 

„Skutečnost, že (ukrajinský) lid je z velké části náš bratr, o tom nejen mluvíme, víme to, a ti lidé, které Západ přivedl k moci prostřednictvím protiústavního puče, plní úkol proměnit zemi v nacistickou hrozbu, opět v nacistickou hrozbu pro Ruskou federaci,“ řekl v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva“. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

Každému je již jasné, že současné kyjevské úřady neuspějí, zdůraznil Lavrov.

 

„Ale nějaký druh křečí, agónie, které nyní pozorujeme, a to i v rámci takzvané Kurské akce – ty jsou zřejmé každému. Proto je naše věc spravedlivá,“ dodal ministr.

 

https://www.vesti.ru/article/4132210

 

 

📌08. září 2024, 12:38, ALAUDINOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SE MOHOU V BLÍZKÉ BUDOUCNOSTI POKUSIT POSTOUPIT K JADERNÉ ELEKTRÁRNĚ KURSK:

 

Velitel speciálních sil Achmat, zástupce vedoucího Hlavního vojensko-politického ředitelství Ministerstva obrany Ruské federace generálmajor Aptij Alaudinov uvedl, že ukrajinští ozbrojenci se mohou brzy pokusit postoupit k jaderné elektrárně Kursk, v současné době jsou takové akce potlačovány ruskými silami.

 

„Víme, že nepřítel opět plánoval na 3. září… přiblížit se k jaderné elektrárně, aby ji bylo možné ostřelovat z dělostřeleckých zařízení,“ řekl Alaudinov.

 

Poznamenal, že úkol postoupit do 3. září byl zmařen ruskou armádou.

 

„Nepřítel neuspěl, utrpěl značné ztráty,… Nyní opět pokračuje v přeskupování, stahování jednotek z jiných oblastí,“ řekl vojenský vůdce.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny se podle něj potřebují přiblížit k jaderné elektrárně, aby ji porazily, aby mohly vydírat Ruskou federaci, „za těchto podmínek položit samotné Rusko nějaké ultimátní otázky“.

 

„Ruské síly a prostředky kompetentně konfrontují, ničí velké množství techniky, živé síly, kvůli čemuž nepřítel neplní úkol, který mu byl přidělen,“ shrnul velitel Achmatu.

 

https://www.vesti.ru/article/4132263

 

 

📌08. září 2024, 13:08: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY BĚHEM DNE V ZÓNĚ NVO AŽ 2075 VOJÁKŮ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace uvedlo, že jednotky skupin vojsk „Sever“, „Střed“, „Jih“, „Západ“, „Východ“ a „Dněpr“ ozbrojených sil RF porazily vojenskou techniku a personál Ozbrojených sil Ukrajiny, v důsledku čehož bylo zničeno až 2075 ukrajinských ozbrojenců.

 

Oddělení informovalo, že jednotky severní skupiny vojsk zasáhly formace Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech osad Goptovka, Okhrimovka, Sosnovka a Volchansk v Charkovské oblasti. Ztráty nepřítele činily až 160 ozbrojenců.

 

Díky aktivním a přesným akcím Středové skupiny vojsk byla osvobozena osada Novogrodivka DLR. Je třeba poznamenat, že ruská armáda odrazila osm útočných útoků ozbrojených sil Ukrajiny.

 

„Ztráty nepřítele činily až 560 vojáků, tank a bojová obrněná vozidla MaxxPro americké výroby,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany ve shrnutí.

 

Během postupu „jižní“ skupiny vojsk do hloubky nepřátelské obrany zničila armáda ozbrojených sil RF až 625 ukrajinských ozbrojenců a šest polních muničních skladů.

 

Ministerstvo obrany uvedlo, že bojovníci jednotek západní skupiny vojsk zasáhli techniku a personál Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech šesti osad Charkovské oblasti a jedné v DLR, v důsledku čehož nepřítel ztratil až 550 zaměstnanců, dvě stanice elektronického boje a šest muničních skladů.

 

Je třeba poznamenat, že až 130 vojáků bylo zničeno díky přesným akcím jednotek „východní“ skupiny vojsk v oblastech osad Velikaya Novoselka, Zolotaya Niva a Dobrovolye DLR. Ruská armáda také zasáhla 155 mm houfnici FH-70 vyrobenou ve Velké Británii.

 

Ztráty nepřítele v zóně působení bojovníků skupiny vojsk Dněpr za den činily až 50 vojáků, dále bojové obrněné vozidlo a pět automobilů, poznamenalo ruské ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4132314

 

 

📌08. září 2024, 13:25: PUTIN SE PŘÍŠTÍ TÝDEN ZÚČASTNÍ VOJENSKÉHO CVIČENÍ:

 

Jaké akce za účasti prezidenta Ruska se očekávají příští týden? To je v příběhu programu „Moskva. Kreml. Putin.“

 

V nadcházejícím týdnu se Vladimir Putin zúčastní vojenského cvičení. Prezident se také setká se členy vlády a Bezpečnostní rady Ruské federace.

 

V prezidentském plánu je také řada schůzek v rámci ruského předsednictví v BRICS. Přijedou delegace z různých zemí.

 

V plánu ruského vůdce je samozřejmě mnoho dalších akcí. Jako vždy, program „Moskva. Kreml. Putin.“

 

https://www.vesti.ru/article/4132122

 

 

📌08. září 2024, 14:01: MĚSTSKÁ RADA POLTAVA ZVEŘEJNILA JMÉNA DŮSTOJNÍKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY, KTEŘÍ ZEMŘELI PŘI ÚDERU 3. ZÁŘÍ:

 

Poltavská městská rada zveřejnila seznam se jmény mrtvých důstojníků Vojenského institutu komunikací, kteří byli zlikvidováni raketovými útoky ruských ozbrojených sil 3. září, píše ukrajinské vydání Strany na kanálu Telegram.

 

Na seznamu jsou uvedeni podplukovníci Andrij Nazarenko a Serhij Ďuďuk, major Serhij Andrusčuk a další ukrajinští vojáci, kteří vyučovali na této vzdělávací instituci.

 

  1. září zaútočili ruští vojáci raketovým systémem Iskander-M na vojenský institut v Poltavě. V tu chvíli byli učitelé a kadeti ve formaci. Bylo upřesněno, že zde byli přítomni i zahraniční instruktoři.

 

Podle některých zpráv bylo k 6. září v důsledku úderu ruských ozbrojených sil na výcvikové středisko v Poltavě zabito a zraněno asi 500 lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4132449

 

 

📌08. září 2024, 13:51: RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: ASI 30 ŽOLDÁKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLO ZNIČENO NA MÍSTĚ NASAZENÍ U SUMY:

 

Úder ruské armády dopadl na místo dočasného rozmístění zahraničních žoldáků severně od Sum, asi 30 z nich bylo zničeno.

Ministerstvo obrany Ruské federace informuje o raketovém útoku na oblast osady Štětkovka v Sumské oblasti severně od regionálního centra.

 

„V důsledku raketového útoku bylo v místě dočasného rozmístění zničeno asi 30 zahraničních žoldáků a 6 kusů techniky,“ uvedlo ruské vojenské oddělení v prohlášení.

 

V sobotu vysoce postavený vojenský zdroj RIA Novosti uvedl, že při úderu Iskanderu na Konstantinovku kontrolovanou ozbrojenými silami Ukrajiny v DLR bylo zničeno asi 50 francouzských žoldáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4132411

 

 

📌08. září 2024, 12:53: VELITEL RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL „LAZAR“: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY NA DÁLKU ZAMINOVALY VESNICI KURSK:

 

Ozbrojenci kyjevského režimu dálkově zaminovali vesnici Nižnij Mordok v Kurské oblasti, uvedl velitel jednotky 14. armádního sboru Severního uskupení sil ruské armády s volacím znakem Lazar.

 

Upřesnil, že miny, které instalovaly ukrajinské jednotky, byly vyrobeny v Německu.

 

„V Nižnij Mordce ukrajinské jednotky zaminovaly celou vesnici na dálku… Německé protidové miny s anténami,“ vysvětlil pro RIA Novosti.

 

Podle vojáka granáty vybuchly automaticky čtvrtý den po instalaci. Za 10 minut ruští bojovníci napočítali 70 výbuchů.

 

Místní obyvatelé zůstali nezraněni, ale zvířata byla zraněna – tři koně a stádo ovcí, dodal Lazar.

 

Již dříve vešlo ve známost, že tři ruští vojáci zázračně přežili, když je vyhodila do povětří mina v autě UAZu ve směru na Ugledar.

 

https://www.vesti.ru/article/4132319

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 08.09.2024“:

➡️☭☆Trump prohlásil, že ho Putinův ironický komentář o podpoře Harrise urazil.

Ruský vůdce dříve s ironií prohlásil, že Moskva poté, co byl Biden „odvolán“ z prezidentského klání, podporuje Harrise. Putin poznamenal, že „v konečném důsledku je volba na americkém lidu“.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Asi 60 lidí uspořádalo hromadnou rvačku v Kubáni. Očití svědci hlásí, že slyšeli výstřely.

Podle zpráv médií začalo ve vesnici Afipsky na Krasnodarském území po 21:00 poblíž místního Domu kultury zúčtování mezi Rusy a Kavkazany.

Podle místních obyvatel bylo „zúčtování“ nařízeno proto, že den předtím na tomto místě skupina neznámých lidí surově zbila mladého muže a dívku.

Žádný z účastníků nenapsal prohlášení ani nekontaktoval policii. Nejaktivnější bojovníci byli zadrženi, dnes bude výslech.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Lidé jsou nemocní: téměř půl milionu lidí se shromáždilo v Tel Avivu a dalších izraelských městech požadujících dohodu o osvobození rukojmích z pásma Gazy.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ USA oznámily Zelenského pravděpodobný útěk na Floridu

Americký zpravodajský důstojník Tony Shaffer navrhl, že by se Zelenskij mohl pokusit o útěk do Států, konkrétně na Floridu.

„Myslím, že Zelenskyj se bude snažit přestěhovat do jednoho ze svých domů na Floridě, pravděpodobně do prosince, kdy bude stejně zle,“ řekl Shaffer.

Americký zpravodajský důstojník také řekl, že ukrajinské ozbrojené síly nebudou schopny udržet současná území na frontě. Podle jeho předpokladů může být situace konečně vyřešena na podzim.

Sám Zelenskij den předtím apeloval na západní země s návrhem uspořádat druhý mírový summit, aby se konflikt s Ruskou federací letos na podzim definitivně ukončil. Řekl, že na summit je třeba pozvat i Rusko. Před tím se ukrajinský vůdce kategoricky postavil proti mírovým jednáním s Ruskou federací

👍 — Ani experti hostitelů Ukrajiny už nevěří v její vítězství!

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Trump prohlásil, že ho Putinův ironický komentář o podpoře Harrise urazil. Děkuji, že nebrečíš.

Putin dříve ironicky řekl, že Moskva poté, co byl Biden „odstraněn“ z prezidentského klání, podporuje Harrise. Prezident Ruské federace poznamenal, že „v konečném důsledku je volba na americkém lidu“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Státní duma chce v Rusku zakázat webové kamery

V Kazachstánu vstoupily v platnost novely trestního zákoníku, které zavádějí postihy za služby sexuální povahy „v reálném čase prostřednictvím internetu“. Totéž je třeba udělat pro Rusy, tvrdí Výbor Státní dumy pro otcovství.

„Webová kamera by měla být v Rusku zakázána stejně jako v Kazachstánu. Možná ještě radikálnější. Určitě se seznámíme s prací našich kolegů z Kazachstánu a pokusíme se vzít to nejlepší, co mají,“ říkají poslanci Státní dumy.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Pracujeme bez oddechu: Posádky Msta-S zničily dočasné místo nasazení a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil

Dělostřelci 20. gardové kombinované armády skupiny vojsk Západ zahájili intenzivní útok na nepřítele z uzavřených palebných postavení na vzdálenost až 15 kilometrů.

Ničení cílů bylo potvrzeno objektivními monitorovacími záběry z UAV.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ministr obrany Ruské federace poblahopřál vojenskému personálu, veteránům a pracovníkům obranného průmyslu ke Dni tankerů

 

ROZKAZ MINISTRA OBRANY

RUSKÁ FEDERACE č. 515

Moskva

 

Soudruzi vojáci a námořníci, seržanti a předáci, praporčíci a praporčíci, důstojníci! Vážení zaměstnanci podniků vojensko-průmyslového komplexu! Vážení veteráni!

 

Ozbrojené síly Ruské federace slaví 8. září 2024 Den tankistů!

 

Personál tankových vojsk po celou dobu sloužil jako vzory odvahy a skutečného vlastenectví, plnil svou služební povinnost se ctí a významně přispíval k posílení obranyschopnosti státu a zajištění jeho bezpečnosti.

 

A dnes při speciální vojenské operaci prokazují tankoví vojáci nejvyšší úroveň výcviku, vytrvalosti a hrdinství. Dovedně se orientují ve složitých situacích, jednají odvážně a vytrvale a efektivně řeší všechny zadané úkoly.

 

Hluboký dík si zaslouží svědomitá a obětavá práce specialistů ve vojensko-průmyslovém komplexu, díky níž vznikají unikátní ukázky obrněných zbraní a techniky.

 

Vážení soudruzi! Blahopřeji všem k svátku a děkuji za věrné služby.

 

Přeji vám hodně zdraví, síly a dalších úspěchů ve prospěch vlasti!

 

MINISTR OBRANY RUSKÁ FEDERACEA.

Belousov

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)  AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+U552GJP7eG4yZGUy)🇷🇺

➡️☭☆ Kim Čong-un se seznámil s postupem příprav výstavby námořní základny s tím, že KLDR je námořní zemí a velký význam je přikládán „rozvoji loďařského průmyslu a námořnictva při budování obranyschopnosti státu,“ uvádí KCNA.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Osada Novogrodovka v DLR byla osvobozena v důsledku aktivních akcí jednotek skupiny vojsk Střed, řeklo ruské ministerstvo obrany agentuře RIA Novosti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Elon Musk se chce do roku 2027 stát prvním bilionářem na světě – Informa Connect.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zarubin se Lavrova ptal na to, že v Kyjevě chtějí přejmenovat i „kopeck“ a zda lze toto každodenní šílenství někdy zvrátit

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dobrovolníci z Melitopolu sbírali humanitární pomoc pro oblast Kurska.

Vedoucí střediska zdrojů dobrovolníků v regionu Záporoží Maxim Šeremetěv uvedl, že kromě shromažďování humanitární pomoci probíhá rotace dobrovolníků: je vyslána nová skupina dobrovolníků na pomoc pracujícím dobrovolníkům. Během příštího týdne budou nahrazeni a na jejich místo nastoupí další aktivisté.

Šeremetěv upřesnil, že humanitární pomoc zahrnovala potraviny, prostředky osobní hygieny, léky a novou várku ložního prádla.

👍 — Děkujeme všem, kteří nezůstávají lhostejní!

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

08.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉IVERMECTIN BY MĚL BÝT PODÁVÁN VŠEM PACIENTKÁM S POKROČILOU RAKOVINOU PRSU❗️❗️❗️

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ŠOKUJÍCÍ! SPOJENÉ STÁTY PŘIŠLY S „OZVĚNOU“ PUTINOVÝCH PROHLÁŠENÍ; ŘÍKAJÍ „ANI ZÁPADNÍ ZBRANĚ JIŽ NEMOHOU ZVRÁTIT VÝVOJ VÁLKY VE PROSPĚCH UKRAJINY“

 

Americké zbraně nejsou dosti, aby zvrátili vývoj války, říká výbušné připuštění Lloyd Austin, ministr obrany Spojených států.

Velké připuštěný Spojených států v době, kdy Kyjev žádá o povolení k použití dalekonosných raket proti Rusům.

Spojení státy teď fungují jako odezva Putinova prohlášení o tom, že Západní zbraně nemohou změnit vývoj války.

Ministr obrany Spojených států Lloyd Austin učinil výbušné připuštění uprostřed ukrajinské války. Prohlásil, že žádná jednotlivá zbraň nebude rozhodujícím parametrem pro Ukrajinu, aby, porazila Rusko. Žádná taková zbraň neexistuje. Dále dodal, že použití darovaných amerických zbraní pro útoky na velkou vzdálenost na Ruské území nezvrátí vývoj té války ve prospěch Ukrajiny.

 

Austin učinil tyto poznámky na schůzce s ukrajinskou taktickou Ministerskou obrannou skupinou. Austin byl v Německu, aby se zúčastnil této schůzky s ukrajinskou kontaktní skupinou.

 

https://youtu.be/VHO-mhUL3_I?si=ODVCzv4IXMPub4yF

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZABILO A ZRANILO RUSKO STOVKY BOJOVNÍKŮ ZE ZEMÍ ALIANCE NATO NA UKRAJINĚ? PŘEKVAPIVÝ ÚTOK NA VÝCVIKOVOU ZÁKLADNU VE MĚSTĚ POLTAVA

 

https://youtu.be/afm1GMnO2ds?si=gB8U1mE0s9yIaOSJ

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZOUFALÝ ZELENSKYJ ŽÁDÁ NATO O POMOC S UKONČENÍM VÁLKY BĚHEM 1-2 MĚSÍCŮ: NEZBYLY MU SNAD ŽÁDNÉ ZBRANĚ PO TOM HAZARDU A SELHÁNÍ V KURSKÉ OBLASTI?

 

https://youtu.be/0hfmYASXkIo?si=ceTjRsPlTSU-8yuM

 

 

📌☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️⚔️07. září 2024, VOLNÝbloG: VČERA V NOCI INTENZITA RUSKÝCH ÚDERŮ V UKRAJINSKÉM TÝLU MÍRNĚ OPADLA, ALE NEDBALOST UKRAJINSKÉ ARMÁDY PŘIDALA ŠKODY NA UKRAJINSKÉ INFRASTRUKTUŘE.

 

👉6. září zahřměly výbuchy po celé zemi. Byly hlášeny téměř ve všech východních regionech a hlavním městě. Ruské bezpilotní letouny a rakety také neminuly své cíle v západním městě Lvově, které se v uplynulém týdnu dostalo pod několik vln ruských útoků.

 

👉Podle místních zpráv byly ve městě zničeny chemické laboratoře, sklady a nákladní automobily, které převážely vojenskou techniku z polského Rzeszów.

 

👉Podle předběžných zpráv dvě hypersonické střely Dagger zasáhly bunkr v oblasti Žytomyru. Zahynulo více než 25 ukrajinských vysokých důstojníků.

 

👉Účinnost ruských úderů zůstává vysoká jak v ukrajinských zadních oblastech, tak na frontových liniích; Ruská armáda však nepřestává rozšiřovat dolet UAV a raket rozmístěných ve zvláštní vojenské operaci. Podle vojenských zpráv ruské síly poprvé použily svou raketu Grom-1 (neboli Thunder-1) k úderu na zařízení ukrajinské strategické infrastruktury.

 

👉Ruská armáda má ve své službě nejméně dva druhy munice v této kategorii. Jedná se o řízenou střelu „Grom-1“ a vysoce přesnou klouzavou bombu „Grom-2“.

Grom-1 je vybaven raketovým motorem a má hlavici vážící 315 kg a Grom-2 nemá motor, což mu umožňuje zvýšit hmotnost hlavice na 480 kg. Grom-1 je založen na víceúčelové střele krátkého doletu Kh-38. Dokáže zničit objekty ve vzdálenosti až 120 km, zatímco letecká bomba Grom-2 je účinná ve vzdálenosti až 65 km.

 

👉Ukrajinští vojáci zase pomáhají Rusům ničit jejich vojenskou infrastrukturu, skladují zbraně a munici v civilních domech.

 

👉Ráno 6. září zahřměla velká exploze s dlouhotrvajícími sekundárními výbuchy ve městě Slavjansk, které je jednou z posledních velkých osad pod ukrajinskou kontrolou v Doněcké lidové republice. Ve městě se nerozezněly žádné sirény a nebyly hlášeny žádné ruské údery. Ukázalo se, že ukrajinští vojáci používali civilní domy v obytné čtvrti k uskladnění munice a proměnili je ve vojenská kasárna.

 

👉Taková krátkozraká taktika a nedbalost ukrajinské armády přináší ztráty a ohrožuje civilní obyvatelstvo. Ukrajinská armáda využívá civilní infrastrukturu k ukrývání munice, vojenského vybavení a pracovních sil od samého počátku nepřátelských akcí a používá civilisty jako lidské štíty.

 

👉Proto přesné ruské údery na skryté vojenské základny vedou ke zničení škol, dětských táborů, hotelů atd. V důsledku toho Kyjev ztrácí stovky vojáků a tuny vojenské techniky, ale získává mediální obraz nezbytný k tomu, aby si mohl hrát na oběť.

 

https://southfront.press/thunder-over-ukraine/  https://youtu.be/TpZN691BkW0?si=IuBG5PWLgFDz2K77

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️⚔️07. září 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková: SPOJENECTVÍ DONALD TRUMP & ROBERT F. KENNEDY JR. UDĚLEJME AMERIKU ZNOVU ZDRAVOU.

 

👉Když Bobby Kennedy podpořil Donalda Trumpa, spálil za sebou mosty.

 

👉Pro něj ani pro americkou politiku už není cesty zpět, komentoval to Tucker Carlson v jeho příspěvku na platformě X. Mnoho lidí bylo šokovaných, ale oba spojuje přesvědčení, že americká vládnoucí třída je zkorumpovaná, a společně to říkají nahlas.

 

👉Tady je Kennedyho první rozhovor od veřejně vyslovené podpory Donaldu Trumpovi. #MAHA

 

🛑 „Demokraté se mění na stranu války, cenzurování, korupce, sloužící farmaceutickému průmyslu, majitelům velkým korporací a velkých peněz.“ – Robert F. Kennedy

 

🛑Spojenectví Trump & Kennedy Jr. Udělejme Ameriku znovu zdravou.

Donald Trump, RFK, Elon Musk, Vivek Ramaswamy v jedné obálce.

 

🛑Volba nikdy nebyla jednodušší.

USA mají jedinečnou šanci se uzdravit.

Ale bude to těžká bitva. Deep state se bez boje určitě nevzdá. [zdroj]

 

➡️Rozhovor Tuckera Carlsona s Robertem F. Kennedym Jr. / 1.část.

➡️Rozhovor Tuckera Carlsona s Robertem F. Kennedym Jr. / 2.část.

 

https://volnyblog.news/spojenectvi-donald-trump-robert-f-kennedy-jr-udelejme-ameriku-znovu-zdravou/

 

 

 

📌⚕️🧫 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07. září 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: IVERMECTIN BY MĚL BÝT PODÁVÁN VŠEM PACIENTKÁM S POKROČILOU RAKOVINOU PRSU – PŘEKONÁVÁ CHEMO PACLITAXEL A ZABÍJÍ KMENOVÉ RAKOVINNÉ BUŇKY!

 

Autor: Medeea Greere 1. září 2024

 

👉Bombastická studie mexických vědců z roku 2017 měla změnit způsob léčby rakoviny prsu. NAVŽDY.

 

👉V dokumentu z roku 2017 „Ivermectin jako inhibitor rakovinných kmenových buněk“ přebírají výzkumníci z Mexico City teorii, že ivermektin by mohl zničit kmenové buňky rakoviny prsu.

 

👉JAK DLOUHO JE ZNÁMO, ŽE IVERMECTIN MŮŽE BÝT POUŽIT K LÉČBĚ RAKOVINY?

Od roku 1996!

 

👉CO JSOU RAKOVINNÉ KMENOVÉ BUŇKY?

„Ačkoli největší buněčnou zátěž nádoru tvoří takzvané hromadné nádorové buňky, nedávno byla identifikována malá subpopulace buněk v nádoru, která představuje fenotyp kmenových buněk, díky podobnosti s těmito buňkami byl tzv. „rakovinové kmenové buňky“ (CSC)“

Tato buněčná populace má obecně vlastnost neomezené sebeobnovy“ a je zodpovědná za metastázy a recidivy

 

👉V roce 2009 výzkumníci z MIT a Harvardu zjistili, že antiparazitikum, Salinomycin, může snížit počet kmenových buněk rakoviny prsu více než 100krát ve srovnání s chemoterapií paclitaxelem (Taxol) a inhibovat růst nádoru prsu.

 

👉Mexičtí vědci v této studii hledali molekulu, která se nejvíce podobala salinomycinu, a po prohledání 1623 sloučenin ji našli – byl to IVERMECTIN!

 

👉 „Ivermektin přednostně inhibuje životaschopnost populací obohacených rakovinnými kmenovými buňkami ve srovnání s celkovou buněčnou populací. Opačný vzorec byl pozorován při léčbě paklitaxelem.

👉TAKÉ: PŘIROZENÉ ZDRAVÍ: ZABIJTE RAKOVINNÉ BUŇKY! KOŘEN PAMPELIŠKY JE SCHOPEN ZABÍT 98 % RAKOVINOVÝCH BUNĚK DO 48 HODIN (video)

 

Ivermektin také snížil expresi tří „kmenových genů“, o kterých se uvádí, že jsou vysoce exprimovány v rakovinných kmenových buňkách.

 

ZÁVĚR: „Výsledky této studie prokázaly, že ivermektin se přednostně zaměřoval na populaci kmenových buněk v lidských buňkách rakoviny prsu MDA-MB-231.

Po léčbě milionů pacientů s onchocerciázou a jinými parazitickými onemocněními bylo prokázáno, že ivermektin je bezpečný, což z něj činí silného kandidáta pro další studie zkoumající jeho potenciální použití jako léčiva s přepracovaným účelem pro léčbu rakoviny.“

 

DŮSLEDKY JSOU OHROMUJÍCÍ:

 

🛑1. Ivermektin překonává chemoterapii (paklitaxel)

🛑2. Ivermektin ničí rakovinné kmenové buňky, které jsou zodpovědné za selhání léčby rakoviny, metastázy a recidivu rakoviny prsu.

🛑3. Ivermektin ničí rakovinné kmenové buňky více než 100krát ve srovnání s chemoterapií

🛑4. Ivermektin také snižuje expresi „kmenových genů“, které jsou vysoce exprimovány v rakovinných kmenových buňkách.

 

🛑SEČTENO A PODTRŽENO: Každý pacient s pokročilou rakovinou prsu by měl dostat Ivermectin k odstranění rakovinných kmenových buněk a snížení rizika selhání léčby, metastáz a recidivy.

 

Tak proč ne? Myslím, že všichni známe odpověď.

 

https://volnyblog.news/ivmectin-by-mel-byt-podavan-vsem-pacientkam-s-pokrocilou-rakovinou-prsu-prekonava-chemo-paclitaxel-a-zabiji-kmenove-rakovinne-bunky/

 

 

🛑PŘIROZENÉ ZDRAVÍ: ZABIJTE RAKOVINNÉ BUŇKY! KOŘEN PAMPELIŠKY JE SCHOPEN ZABÍT 98 % RAKOVINOVÝCH BUNĚK DO 48 HODIN (VIDEO)

 

ZDROJ: American media group AMG-news.com

https://amg-news.com/new-article-ivermectin-should-be-given-to-all-advanced-breast-cancer-patients-outperforms-chemo-paclitaxel-and-kills-cancer-stem-cells/?fbclid=IwY2xjawFJRzBleHRuA2FlbQIxMQABHSq-QE_yd-ji9q4WXMygW2uP0BZkst1e6CRMsjxH0FifafAM5qENFWQLIA_aem_Zoq1_7yEnGRiDxNdfpRvYA

 

 

 

📌⚕️💉🎚️👹📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07. září 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková:

 

RETROSPEKTIVNÍ KOHORTOVÁ STUDIE 59 855 PACIENTŮ NA MAYO CLINIC: OČKOVÁNÍ NEZKRACUJE DÉLKU TRVÁNÍ TZV. DLOUHÉHO KOCOVIDU

 

Staff at TrialSite | Quality Journalism

 

👉Ačkoli Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) v nedávném sdělení pro server TrialSite uvádí, že důkazy ukazují, že očkování proti COVID-19 může snížit riziko dlouhého COVID, vědecké poznatky založené na průběžných přehledech studií zůstávají smíšené.

 

👉Nejnovější studii, která se touto otázkou zabývala, vedla Melanie D Swift, M.D., MPH, FACOEM, Mayo Clinic, Division of Public Health, Infectious Diseases and Occupational Medicine a její kolegové z této přední nemocnice a zdravotnického systému.

 

👉Autoři z Mayo Clinic, publikovaní v Oxford Academic Open Forum Infectious Diseases, poukazují na to, že ačkoli většina studií využívajících průzkum symptomů zjistila souvislost mezi stavem očkování před infekcí a postakutním pískotem COVID-19 (PASC) nebo dlouhými symptomy COVID, studie lékařsky ošetřených PASC jsou méně časté a uvádějí rozporuplné výsledky, jak TrialSite zdůrazňuje výše.

 

👉Uveďme tuto důležitou retrospektivní kohortovou studii zahrnující pacienty s počáteční infekcí SARS-CoV-2, kteří byli průběžně zařazováni do primární péče ve zdravotnickém systému Mayo Clinic.

 

Vyhledáním, extrakcí a analýzou dat z elektronických zdravotních záznamů týkajících se stavu očkování před infekcí, demografických údajů, indexu komorbidity a diagnostikovaných onemocnění použil studijní tým vícerozměrnou logistickou regresi k modelování výsledku lékařsky ošetřené diagnózy PASC do 6 měsíců od infekce COVID-19.

 

K posouzení interakce mezi stavem očkování a převažující variantou v době infekce, jakož i stavem očkování a hospitalizací pro infekci COVID-19 tým použil test poměru pravděpodobnosti, což je statistický test hypotéz, který porovnává vhodnost dvou modelů s cílem určit, který je lepší. Podle této důležité studie lékaři-vyšetřovatelé a statistici z Mayo Clinic nezjistili „žádnou souvislost mezi stavem očkování v době infekce a následným rozvojem lékařsky diagnostikovaného PASC“ nebo dlouhého COVID.

 

👉Autoři činí obvyklé prohlášení pro očkování proti COVID-19 – že takový postup „zůstává důležitým opatřením k prevenci infekce SARS-CoV-2 a její závažnosti“.

 

👉Při pohledu na tato důležitá zjištění doporučují Dr. Swift a kolegové z elitního zdravotního systému v Minnesotě další výzkum k identifikaci účinných opatření k prevenci a léčbě PASC/dlouhého COVID.

 

👉Vyšetřování kliniky Mayo zjistilo celkově nižší míru PASC, pravděpodobně kvůli skutečnosti, že se jednalo spíše o lékařsky sledovaný a diagnostikovaný PASC než o průzkum symptomů. Důležité je, že většina ostatních studií zkoumá příznaky.

🛑STUDUJTE SILNÉ STRÁNKY:

 

👉Za prvé, studie nabízí jednoduchost a jasnost pro dlouhý COVID, stav s mnoha různorodými a nespecifickými příznaky. Výzkumníci Mayo Clinic uvádějí, že dokumentace lékařských záznamů bude pravděpodobněji existovat u pacientů, kteří mají příznaky, které ovlivňují jejich schopnost normálně fungovat.

 

👉Jejich studie se také vyhýbá riziku předpojatosti, která je vlastní v průzkumech příznaků a očkovacím stavu, který si sami hlásili.

 

👉Pro toto šetření tým použil dva nejčastěji používané diagnostické kódy pro PASC v USA a přidal další kódy založené na místních praktických normách. Případy mohly být nesprávně klasifikovány, pokud poskytovatel použil zcela jiný kód. Pokud by poskytovatelé byli méně nakloněni používání PASC kódu u očkovaných pacientů, naše výsledky by byly zkreslené k naznačování ochranného účinku očkování.

 

🛑DATA:

 

👉Celkem 59 855 jedinců s infekcí SARS-CoV-2 identifikovanou pomocí PCR během období zařazování, 41 652 pacientů splnilo kritéria studie a bylo zahrnuto do analýzy (obrázek 1. V článku).

 

👉S průměrným věkem účastníků 41 let byla většina (23 006, 55,2 %) žen a 37 325 (90,7 %) byli běloši (tabulka 1.)

 

👉V době počáteční infekce bylo 9 744 (23,4 %) očkováno 2 dávkami mRNA vakcíny a

👉7 658 (18,4 %) dostalo >2 dávky mRNA.

👉Většina infekcí se objevila během éry Delta a Omicron (16 538 (39,8 %) a

👉19 605 (47,1 %)) a pouze 8,2 % vyžadovalo hospitalizaci.

 

👉Ze subjektů s prokázaným kuřáckým stavem dvě třetiny nikdy nekouřily.

U 70 % pacientů však nebyl kuřácký stav zdokumentován (Tabulka 1.)

 

👉V této studii „2.888 pacientů (6,9 %) dostalo diagnózu PASC během období pozorování (jeden až 6 měsíců po datu infekce).

Tabulka 2. ukazuje vztah mezi stavem očkování a dlouhým COVID, stratifikovaný podle varianty COVID-19.“

 

👉Na základě analýzy více proměnných autoři Mayo Clinic uvádějí, že „nebyl pozorován žádný rozdíl v lékařsky ošetřených a diagnostikovaných PASC mezi neočkovanými pacienty, těmi, kteří byli očkovaní 2 dávkami mRNA vakcíny (aOR 0,98, p=0,7), a těmi s >2. dávky (aOR 1,10, p=0,14) (Tabulka 3.).

 

👉Kromě toho vyšetřovatelé nenašli žádnou interakci „mezi stavem očkování a převládající cirkulující variantou SARS-CoV-2 (p=0,79) nebo mezi stavem očkování a hospitalizací pro počáteční infekci (p=0,16).

🛑ZJIŠTĚNÍ:

 

👉Jak je uvedeno v tomto příspěvku v tomto recenzovaném vědeckém časopise s otevřeným přístupem, který se zaměřuje na oblast infekčních onemocnění provozovaný společností Infectious Diseases Society of America a HIV Medicine Association a publikovaný pouze online nakladatelstvím Oxford University Press, výzkumníci Mayo Clinic vedená zprávou Dr. Swifta: „Během období pozorování se u 6,9 % pacientů setkalo s lékařsky ošetřeným a diagnostikovaným PASC.“

 

👉Zjistili, že PASC neboli dlouhá diagnóza COVID byla „spojena s vyšším věkem, ženským pohlavím, hospitalizací pro počáteční infekci a zvýšeným indexem komorbidity váženého závažnosti“.

Swift a kolegové také zjistili, že dlouhý COVID „byl nepřímo spojen s infekcí během omikronského období“.

 

👉To znamená, že podle zjištění elitního amerického zdravotnického systému „nebyl pozorován žádný rozdíl ve vývoji diagnostikovaného PASC [dlouho COVID] mezi neočkovanými pacienty, očkovanými 2 dávkami mRNA vakcíny a pacienty s>2 dávkami.“

 

🛑TO IMPLIKUJE DOMNĚNKU, KTERÁ JE V ROZPORU S PŘEDPOKLADY FDA.

 

🛑SWIFT A KOLEGOVÉ PROHLAŠUJÍ:

👉 „Nenašli jsme žádnou souvislost se stavem očkování v době infekce a následným rozvojem lékařsky ošetřeného a diagnostikovaného PASC.“

Přesto stále doporučují očkování proti COVID-19.

Melanie D Swift, MD MPH FACOEM, internista, pracovní lékařství, Mayo Clinic, korespondent

 

🛑VÉST VÝZKUM/VYŠETŘOVÁNÍ:

 

  • Melanie D Swift, MD MPH FACOEM, internistka, pracovní lékařství, Mayo Clinic, korespondent
  • Laura E Breeher, MD MS MPH FACOEM, specialistka na pracovní lékařství, Mayo Clinic
  • Ross Dierkhising, MS, Divize biomedicínské statistiky a informatiky, Mayo Clinic
  • Joel Hickman, hlavní statistický programátor, Mayo Clinic
  • Matthew G Johnson, MPH, vrchní manažer, Laboratory Category Management, Mayo Clinic
  • Daniel L Roellinger, statistik, Mayo Clinic
  • Abinash Virk, MD, DTM&H, FIDSA, specialista na infekční choroby, Mayo Clinic

Zdroj: Oxford Academic Open Forum Infectious

 

https://volnyblog.news/retrospektivni-kohortova-studie-59-855-pacientu-na-mayo-clinic-ockovani-nezkracuje-delku-trvani-tzv-dlouheho-kocovidu/

 

 

 

📌07. září 2024, 19:07: VE SPOJENÝCH STÁTECH ROSTE VÝSKYT ČERNÉHO KAŠLE A VEJCE JSOU STAŽENA Z TRHU KVŮLI SALMONELÓZE:

 

Ve Spojených státech je zaznamenán prudký nárůst výskytu černého kašle a dochází také k masivnímu stahování vajec z trhu kvůli salmonelóze.

 

Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí bylo ve Spojených státech v srpnu hlášeno 12,9 tisíce případů černého kašle, což je čtyřikrát více než ve stejném období loňského roku. Například v New Yorku se počet případů onemocnění zvýšil 3krát a v Illinois – 5,7krát.

 

Lékaři se domnívají, že nárůst počtu případů je způsoben přílivem zahraničních migrantů, kteří často nebyli očkováni proti černému kašli. Lékaři naléhají na americké úřady, aby z očkování dětí, pro které je černý kašel obzvláště nebezpečný, učinily prioritu, aby se zabránilo šíření nemoci.

 

Kromě toho úřady ve Wisconsinu zahájily hromadné stahování slepičích vajec z obchodů poté, co byla v těchto produktech nalezena salmonela, uvádí se v prohlášení regionálního zdravotnického oddělení.

 

Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí se 65 lidí v devíti státech nakazilo kmenem salmonely, který způsobil vypuknutí epidemie kvůli slepičím vejcím.

 

Dříve v pořadu „O nejdůležitějším“ lékař infekčních chorob Andrej Matjuchin řekl, že se můžete nakazit salmonelózou nejen z vajec.

 

https://www.vesti.ru/article/4131807

 

 

📌07. září 2024, 17:55: IT FIRMA V JAPONSKU SNÍŽILA POČET VÝPOVĚDÍ LIDÍ NA ÚKOR KOČEK:

 

Japonská technologická společnost Qnote vyvíjí webové stránky a aplikace, jejichž hlavním požadavkem na uchazeče o zaměstnání je „láska ke kočkám“. V roce 2004 si společnost vzala do kanceláří první kočku Futabu ze sushi restaurace. Nyní zde pracuje 10 chlupatých zaměstnanců, z nichž každý má svou vlastní pozici a odpovědnost.

 

Zaměstnanci společnosti Cat ve společnosti Qnote Inc. v tokijské čtvrti Suginami pracují v obchodním oddělení, které je zodpovědné za emocionální klid svých lidských kolegů a také za vztahy s veřejností na sociálních sítích. Kočky Qnote mají kancelářské pozice, včetně „hlavního úředníka“, „manažera“, „auditora“ a „gaučové kočky“, uvedl japonský zpravodajský server Mainichi Shimbun.

 

Futaba, 20letý zakladatel dynastie kancelářských koček, který byl přijat v roce 2004 a překonal dokonce i svého šéfa Nobuyuki Tsurutu, je nejvýše postaveným a nejrespektovanějším zaměstnancem společnosti. Společnost zaměstnává také Futabovy potomky, zvířata jiného zaměstnance, je zde bývalá toulavá kočka, je zde jedna zachráněná z nehody a z kočičí kavárny.

 

V roce 2020 se společnost přestěhovala do nových kanceláří, aby čtyřnohým zaměstnancům zpříjemnila práci v prostorné čtyřpodlažní budově. Druhé a třetí patro bylo vybaveno pro kočky: bylo zde instalováno 12 steliv pro kočky, byly vymalovány stěny a umístěny police pro lezení.

 

Tsuruta, který sám miluje kočky, řekl novinám, že mnoho zaměstnanců společnosti má doma také kočky a zvířata se stala účinným nástrojem pro přilákání nových zaměstnanců. Kočky podle něj pomohly snížit počet propouštění.

 

Podle něj kočky „pomáhají lidem se sblížit“ a dávají manažerům příležitost lépe poznat členy svého týmu tím, že pozorují, jak s kočkami komunikují. Zaměstnanci zase zacházejí s kočkami jako s členy rodiny: lidští zaměstnanci se dobrovolně střídají v přebalování kočičích záchodů a krmení, když je kancelář zavřená, dodal Tsuruta.

 

Dobrovolníci z Permu již dříve ukázali, jak 17kilogramová kočka jménem Kroshik začala trénovat na běžeckém pásu, aby zhubla. Zvíře našli ve sklepě zdravotnického zařízení a majitelé ho nakrmili do takové velikosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4131702

 

 

📌07. září 2024, 17:51: MÉLENCHON O SITUACI VE FRANCII: UŽ NEEXISTUJÍ ŽÁDNÁ PRAVIDLA, EXISTUJE PRÁVO SILNĚJŠÍHO:

 

V Paříži se konala demonstrace, na které zakladatel levicové strany „Neukázněná Francie“ Jean-Luc Mélenchon vyzval k dlouhodobému boji proti politice současného prezidenta země Emmanuela Macrona.

 

„Nebudou žádné přestávky, nebude žádné příměří! Vyzývám vás k dlouhodobému boji a ať se stane cokoli, nezapomeneme na pošlapávání demokracie, ke kterému v těchto dnech dochází,“ promluvil k demonstrantům Mélenchon.

 

Opozičník obvinil Macrona z „násilí“ proti těm francouzským občanům, kteří v předčasných volbách nepodpořili prezidentovu stranu. Mélenchon připomněl, že Macon odmítl jmenovat Lucii Kasteovou, kandidátku levicové strany Nová lidová fronta, premiérkou.

 

„Už neexistují žádná pravidla! Vstupujeme do světa, kde rozhoduje právo silnějších a tato země je její lid,“ řekl Mélenchon během svého projevu k demonstrantům. V reakci na to vyzvali Macrona k rezignaci.

 

Tento víkend se ve francouzském hlavním městě konají četné demonstrace, které jsou namířeny proti současnému prezidentovi země Emmanuelu Macronovi. Celkem se očekává, že se po celé Francii uskuteční 130 až 150 takových akcí.

 

https://www.vesti.ru/article/4131751

 

 

📌07. září 2024, 19:34, Ekaterina Mizulina: ODPADKOVÉ FÁBORKY OPOUŠTĚJÍ ZEMI PO PŘIJETÍ ZÁKONA:

 

Stát nemůže zůstat stranou problému odpadkových toků, protože takový obsah má hlavně dětské publikum, řekla Jekatěrina Mizulinová, předsedkyně Ligy bezpečného internetu, členky Veřejné komory Ruska.

 

„Děti se dívají na tento obsah a začínají ho opakovat, takže stát nemůže stát stranou – je třeba regulovat, omezovat, zakazovat,“ řekla Mizulinová ve vysílání Russia 24.

 

Připomněla, že přijatý zákon zakazující proudy odpadků znamená pokuty pro jednotlivce až do výše 100 tisíc rublů, konfiskaci zařízení, ze kterého jsou proudy vedeny. „Zavádí se také trestní odpovědnost – od 2 do 5 let vězení, nápravné práce,“ řekl Mizulina a zdůraznil, že se jedná o „velmi závažný soubor opatření“, na kterém se pracuje již dlouhou dobu.

 

Po přijetí zákona se podle Mizuliny „objevil určitý trend“: odpadkové fáborky opouštějí zemi. Míří především do Thajska, odkud plánují pokračovat ve svém vysílání.

 

Mizulina také uvedla, že neustále dostává výhrůžky od trash streamerů. „Jsme pro ně vážný problém,“ vysvětlil šéf Ligy bezpečného internetu.

 

Bylo zahájeno trestní řízení proti jednomu z odpadkových fáborků, který vyhrožoval zabitím v Jaroslavli, materiály již byly předloženy soudu, dodala Mizulina.

 

https://www.vesti.ru/article/4131814

 

 

📌07. září 2024, 19:35, FSB: FAŠISTÉ HODILI ZAŽIVA DĚTI DO DŮLNÍ ŠACHTY NA DONBASU:

 

Během druhé světové války prováděli němečtí okupanti masové popravy civilistů ve městě Stalino (nyní Doněck), stříleli děti v dole Klínovka a některé živé házeli do důlní šachty.

 

Jak vyplývá z materiálů zvláštní komise pro dokumentaci zločinů nacistických okupantů v dole 4/4-bis ve městě Stalino, odtajněných FSB v sobotu, na jaře 1943 přivezli dva němečtí důstojníci do dolu dívku ve věku 10-12 let, která byla poté zastřelena v důlní šachtě, a také dítě ve věku 2-3 roky, které potkal stejný osud.

 

Jeden z mechaniků opravárenské základny, která se nacházela v blízkosti dolu, uvedl, že v létě 1943 Němci hodili do šachty zaživa dvě děti. Byly také zdokumentovány případy poprav matek s dětmi v náručí.

 

Odtajněné materiály převezené Správou FSB Ruska v Doněcké lidové republice do Doněckého muzea Velké vlastenecké války budou použity k poznání faktů o genocidě lidu Donbasu spáchané nacisty a jejich komplici v letech 1941-1943.

 

https://www.vesti.ru/article/4131801

 

 

📌07. září 2024, 19:47, MIZULINA: TERORISTÉ NEJČASTĚJI REKRUTUJÍ TEENAGERY, KTEŘÍ HLEDAJÍ PRÁCI:

 

Zapojení teenagerů do sabotáží a teroristických útoků přes internet je velký problém, který vyžaduje právní regulaci, řekla Jekatěrina Mizulinová, předsedkyně Ligy bezpečného internetu, členky Veřejné komory Ruska.

 

Teenageři nejčastěji přicházejí do styku s cizími lidmi přes internet při hledání práce nebo práce na částečný úvazek.

 

„Musíte pochopit, že dítě může jít do vězení na 15-20 let nebo více, protože toto jsou teroristické články trestního zákoníku, je to velmi vážná odpovědnost,“ řekla Mizulinová ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

 

Poznamenala, že „zde je třeba uvažovat směrem k právní regulaci“ – možná pracovat s platformami, požádat je, aby zavedly technická omezení, aby cizí lidé, kteří konkrétně hledají nezletilé, „nemohli chaoticky psát všem a nabízet pochybné typy výdělků, které vedou ke zločinu“.

 

https://www.vesti.ru/article/4131826

 

 

📌07. září 2024, 20:22, MUSK: TRESTY ODNĚTÍ SVOBODY ZA „NESPRÁVNÉ“ URČENÍ POHLAVÍ ČLOVĚKA JSOU ŠÍLENSTVÍ:

 

Americký podnikatel Elon Musk vyjádřil svůj názor na tresty odnětí svobody za „nesprávné“ určení pohlaví a označil to za šílenství.

 

Musk na sociálních sítích X uvedl, že Skotsko má nový zákon, který stanoví trest odnětí svobody až na sedm let za nesprávné označení transgender osoby. Připomeňme, že hnutí LGBT je v Ruské federaci zakázáno a uznáváno jako extremistické.

 

„To je šílené,“ napsal.

 

Musk již dříve ocenil slova ruského prezidenta Vladimira Putina o podpoře americké prezidentské kandidátky Harrisové.

 

https://www.vesti.ru/article/4131723

 

 

📌08. září 2024, 00:16: V PAŘÍŽI VYŠLO 26 TISÍC LIDÍ DEMONSTROVAT A POŽADOVALO MACRONOVU REZIGNACI:

 

Francouzskou metropolí opět otřásají protesty. 26 tisíc lidí demonstrovalo proti prezidentovi země.

Organizátoři akce ujišťují, že do ulic Paříže vyšlo 160 tisíc protestujících a 300 tisíc po celé zemi. Oficiální odhady jsou skromnější, ale také působivé.

 

Podle RIA Novosti pochodovala velká kolona demonstrantů centrem Paříže z náměstí Place de la Bastille na náměstí Place des Nations. Demonstranti skandovali hesla proti Emmanuelu Macronovi, označovali ho za uzurpátora moci, zrádce a antidemokrata a požadovali okamžitou rezignaci hlavy státu.

 

Většině akcionářů se navíc nelíbilo jmenování Michela Barniera do funkce francouzského premiéra, protože reprezentuje pravici, a v posledních volbách do Národního shromáždění zvítězily levicové strany. Macron odmítl diskutovat s vítězi voleb o složení nové vlády a kandidatuře Lucie Casteové na post předsedy vlády.

 

Během protestu radikálové rozbili několik autobusových zastávek, převrátili se a zapálili popelnice.

 

https://www.vesti.ru/article/4131824

 

 

📌07. září 2024, 20:55, FILIPPO: PRO ZELENSKÉHO PŘIŠLA DVOJITÁ KATASTROFA:

 

Vůdce francouzské strany „Vlastenci“ Florian Philippot uvedl, že pro ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského přišla dvojitá katastrofa, spočívající ve vnitřních problémech a selháních na frontě.

 

Filippo napsal na sociální síť X, že pro Zelenského nastaly těžké časy, čelí vnitřním problémům – polovina vlády odstoupila. Kromě toho Kyjev trpí neúspěchy na bojišti, Rusko zahájilo masivní ofenzívu na Donbasu a útok na Ruskou federaci selhal.

 

Francouzský politik vyzval k ukončení „masakru“ a zahájení mírových rozhovorů. Ruský prezident Vladimir Putin již dříve zdůraznil, že ruská strana neodmítá mírové řešení situace.

 

https://www.vesti.ru/article/4131868

 

 

📌07. září 2024, 20:52, BILD: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SE ZAČALY STAHOVAT Z NEVELSKE:

 

Ukrajinská armáda se začala stahovat z Nevelskoje. Informoval o tom vojenský pozorovatel deníku Bild Julian Repke.

 

Podle novináře ozbrojené síly Ukrajiny zahájily takové akce poté, co ruské ozbrojené síly zcela obsadily Krasnogorovku. Podle ukrajinského velení může být blízké území nyní v poloobklíčení.

 

Na Ukrajině se úřady k těmto informacím zatím nevyjádřily.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Ozbrojené síly RF osvobodily obec Kalinovo v DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/4131886

 

 

📌07. září 2024, 20:14: PUTIN BLAHOPŘÁL RAHMONOVI K VÝROČÍ NEZÁVISLOSTI TÁDŽIKISTÁNU:

 

Ruský vůdce Vladimir Putin poblahopřál hlavě Tádžikistánu Emomali Rahmonovi k 33. výročí nezávislosti republiky.

 

Jak vyplývá z textu blahopřejného poselství prezidenta Ruské federace, zveřejněného tiskovou službou Rahmona, Putin zaslal blahopřání k výročí nezávislosti a vyjádřil důvěru v další posílení vztahů mezi oběma zeměmi.

 

Podle hlavy ruského státu to odpovídá zájmům spřátelených národů a také přispívá k posílení bezpečnosti a stability ve Střední Asii.

 

Dříve vyšlo najevo, že Tádžikistán bude učit ruštinu pracovní migranty směřující do Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4131803

 

 

📌08. září 2024, 01:35: 14 DĚTÍ PONECHANÝCH BEZ DOZORU RODIČŮ SE VRÁTILO Z RUSKA DO UZBEKISTÁNU:

 

Úřady Uzbekistánu a Ruska úspěšně vrátily 14 uzbeckých dětí ponechaných bez dozoru rodičů do jejich vlasti. Nezletilí byli ponecháni bez dozoru po deportaci svých rodičů z Ruska za porušení migračních pravidel.

 

Informovala o tom tisková agentura Dunyo pod Ministerstvem zahraničních věcí Uzbekistánu. Zaměstnanci uzbeckého generálního konzulátu ve spolupráci s Ministerstvem vnitra a Ministerstvem zdravotnictví Uzbekistánu, jakož i zástupci instituce dočasné péče a opatrovnictví nezletilých v Petrohradě zorganizovali návrat 14 uzbeckých dětí, které jsou bez rodičovského dohledu a potřebují sociální ochranu.

 

V roce 2022 byla v Uzbekistánu vytvořena speciální meziresortní skupina, která má za úkol vyhledávat a navracet do vlasti děti, které jsou občany Uzbekistánu a zůstaly v Rusku bez rodičů. Uzbecké úřady dosud oznámily návrat více než 100 takových dětí z Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4131905

 

 

📌07. září 2024, 21:35: UKRAJINSKÁ ARMÁDA ZAČALA POUŽÍVAT UAV S ROZTAVENÝM KOVEM:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny používají flotilu „dračích dronů“ chrlících oheň, čímž obnovují vývoj německé armády 19. století, která používala takovou smrtící munici během první a druhé světové války.

 

Podle CNN s sebou „dračí dron“ nese do běla rozžhavenou směs hliníkového prášku a oxidu železa, která se nazývá „termit“ a hoří při teplotách až 4 tisíce stupňů Fahrenheita (2,2 tisíce stupňů Celsia). Dokáže rychle spálit stromy a vegetaci, ve které se skrývají ruští vojáci, a směs padající z dronu připomíná proud ohně vytrysklý z tlamy mýtického draka.

 

„Termit může snadno propálit téměř cokoli, včetně kovu, takže proti němu existuje jen malá ochrana. Byl objeven německým chemikem v 90. letech 19. století a původně se používal ke svařování železničních tratí,“ uvedla CNN.

 

Shazování směsi ze vzducholodí ve formě bomb nad Velkou Británií během první světové války potvrdilo vojenský potenciál vynálezu. Později Hitlerovo Německo a spojenecké síly použily zápalné letecké bomby během druhé světové války.

 

Podle Nicholase Drummonda, analytika obranného průmyslu a bývalého důstojníka britské armády, je hlavním účinkem používání termitů na Ukrajině vyvolání strachu.

 

„To je velmi nepříjemná věc. Použití dronu k doručení směsi je poměrně inovativní. Ale když se použije tímto způsobem, jeho účinek bude spíše psychologický než fyzický. Chápu, že Ukrajina má omezené schopnosti vytvořit drakonický efekt, takže je to spíše specializovaná zbraň než nová zbraň hromadného ničení,“ řekl.

 

Ve zprávě 60. mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny na sociálních sítích jsou takové drony označovány za zbraň odplaty. Ozbrojené síly Ukrajiny používají zápalné zbraně navzdory varování oddělení OSN, že mohou způsobit obrovské škody a škody na životním prostředí.

 

Ruští vojáci již dlouho používají děla Tosochka, která jednou salvou ničí celé jednotky ozbrojených sil Ukrajiny. Ruské „Solncepek“ také pracují.

 

https://www.vesti.ru/article/4131858

 

 

📌07. září 2024, 22:52: SCHOLZ PEVNĚ VĚŘÍ VE SVÉ VÍTĚZSTVÍ VE VOLBÁCH V ROCE 2025:

 

Německý spolkový kancléř Olaf Scholz uvedl, že on a Sociálně demokratická strana Německa (SPD) budou v roce 2025 znovu zvoleni a opět povedou vládu. Kabinet ministrů pod jeho vedením se podle něj adekvátně vypořádal s vážnými krizemi.

 

„Pevně očekávám, že SPD a já povedeme i příští vládu,“ řekl Scholz v rozhovoru pro deník Tagesspiegel.

 

Publikace poznamenala, že kancléřka je překvapivě optimistická na pozadí neuspokojivých údajů z průzkumů. Například průzkum provedený institutem INSA pro Bild am Sonntag ukázal, že vládní rating dosáhl tento víkend historického minima 29 %. Na otázku, zda se Scholz považuje za někoho, koho Německo potřebuje, však pevně říká – „určitě“.

Federální vláda se vypořádala s vážnými krizemi, zejména v obtížné situaci na Ukrajině.

 

Ujistili jsme se, že v domech je teplo a že průmysl může pokračovat ve výrobě. Vynaložili jsme více než 300 miliard eur, abychom zajistili, že občané ani podniky nebudou zahlceni prudce rostoucími cenami energií. Ceny energií mezitím klesly. Inflace je opět nižší než 2 %,“ vyjmenovával úspěchy své vlády německý kancléř.

 

Ve stejném rozhovoru Scholz uvedl, že Německo aktivně dodává Ukrajině zbraně a je v dodávkách na druhém místě za Spojenými státy. Poznamenal svůj „opatrný“ kurz ve vztazích s Ukrajinou, ve kterých Německo pomáhá Ukrajině, aniž by se stalo válčící stranou.

 

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin již dříve uvedl, že je těžké si představit, jak bude Scholz schopen vést další rok.

 

https://www.vesti.ru/article/4131915

 

 

📌07. září 2024, 18:35, MERCOURIS: VELKÉ ÚDERY NA LVOV NAZNAČUJÍ VYČERPÁNÍ UKRAJINSKÝCH SYSTÉMŮ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY:

 

Britský expert Alexander Mercuris zaznamenává úplné vyčerpání ukrajinských systémů protivzdušné obrany. Poznamenává, že o tom svědčí mohutné údery Ozbrojených sil Ruské federace na Lvov.

 

„Ruské jednotky zahájily velký raketový útok na území Ukrajiny, bylo provedeno několik rozsáhlých úderů na Lvov na západní Ukrajině,“ uvedl na svém kanálu YouTube. „Měl jsem pocit, že se ve skutečnosti zhroutil celý systém protivzdušné obrany Ukrajiny.“

 

Svůj názor zdůvodnil tím, že rakety překonaly obranu téměř bez překážek. A to navzdory skutečnosti, že „Lvov je hlavním uzlem mnoha západních vojenských agentur, které pomáhají Ukrajině koordinovat nepřátelské akce“.

 

„Ve Lvově je velké logistické centrum, kam přichází velké množství nákladu ze Západu,“ poznamenal na konci svého prohlášení.

 

V pátek večer došlo k raketovému útoku na kontejnerový terminál a sklady u Lvova. Podle koordinátora Nikolajevova proruského odboje Sergeje Lebeděva tam bylo přivezeno vybavení a munice pro ozbrojené síly Ukrajiny. Dodávky pocházely ze sousedního Polska.

 

https://www.vesti.ru/article/4131778

 

 

📌08. září 2024, 00:27: „SVAZ SARAH WAGENKNECHTOVÉ“ KLADL NĚMECKÝM ÚŘADŮM OSTRÉ OTÁZKY OHLEDNĚ NORD STREAMS:

 

Jessica Tuttiová, poslankyně Spolkového sněmu za stranu Svaz Sarah Wagenknechtové, se zeptala německé vlády, zda úřady vědí o záměru Ukrajiny vyhodit do povětří plynovody Nord Stream a Nord Stream 2.

 

Je pravda, že vláda věděla o plánech vyhodit do povětří Nord Stream ukrajinskými potápěči, kteří jsou spojeni s bývalým vrchním velitelem ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) Valerijem Zalužným, který údajně o těchto plánech informoval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, zeptal se Tatti.

 

Zajímalo ji, jak by to ovlivnilo německou vojenskou podporu Ukrajině, pokud by se ukázalo, že německé úřady o ukrajinských plánech věděly.

 

Mezitím německé ministerstvo zahraničí odpovědělo, že vyšetřování teroristického útoku vede generální prokuratura a vláda tyto záležitosti nekomentuje.

 

Německá generální prokuratura vydala zatykač na ukrajinského instruktora potápění Volodymyra Z., který žije v Polsku a je podezřelý z účasti na teroristickém útoku na Nord Streams. Německo předalo Varšavě zatykač na Vladimira Z., jehož totožnost byla údajně zjištěna pomocí dopravní kamery. Z. údajně řídil Citroen, v němž se v září 2022 kolem ostrova Rujána pohybovala sabotážní skupina podílející se na vyhození Nord Streams do povětří.

 

K explozím na Nord Stream a Nord Stream 2 došlo 26. září 2022 Prezident Vladimir Putin označil výbuch za zjevný teroristický útok, Generální prokuratura Ruska zahájila trestní řízení o aktu mezinárodního terorismu.

 

Známý americký novinář Seymour Hersh provedl své vlastní vyšetřování založené na materiálech získaných od horních pater americké vlády. Hersh zjistil, že výbuchy Nord Streamu byly organizovány a provedeny americkou Ústřední zpravodajskou službou (CIA).

 

https://www.vesti.ru/article/4131897

 

 

📌08. září 2024, 04:22, Ömer Çelik: EU POUŽÍVÁ DVOJÍ METR VŮČI TURECKU A RUSKU:

 

Evropská unie (EU) používá dvojí metr ve vztahu k Turecku a Rusku, řekl Omer Celik, mluvčí turecké vládnoucí Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP).

 

Zejména falešné zprávy o Turecku a programech s protitureckým obsahem putují do EU bez překážek. EU zároveň přijímá opatření, která mají zabránit tzv. „ruské propagandě“. EU zároveň tvrdí, že opatření proti ruským médiím byla přijata v rámci „svobody projevu“, řekl Celik ve vysílání televizního kanálu Haberturk.

 

Situace s ruskými médii na Západě se stává stále komplikovanější. V listopadu 2016 přijal Evropský parlament usnesení o potřebě čelit ruským médiím, přičemž za hlavní hrozby byly označeny Sputnik a RT. Někteří západní politici, včetně amerických senátorů a kongresmanů, stejně jako francouzský prezident, obvinili Sputnik a RT ze zasahování do voleb ve Spojených státech a ve Francii, ale neposkytli důkazy o takovém vměšování. Rusko považuje taková tvrzení za nepodložená.

 

EU uvalila sankce na největší ruská média a zakázala jejich vysílání v zemích Unie.

 

https://www.vesti.ru/article/4131985

 

 

📌08. září 2024, 05:14, MUSK: PRVNÍ BEZPILOTNÍ KOSMICKÁ LOĎ POLETÍ NA MARS ZA DVA ROKY:

 

První bezpilotní let kosmické lodi Starship na Mars se uskuteční za dva roky a pilotovaný let za čtyři, řekl americký podnikatel Elon Musk.

 

X Musk na své stránce na sociální síti uvedl, že první lodě Starship poletí na Mars za dva roky. Aby se ověřila bezpečnost přistání na Rudé planetě, budou bez posádky. V případě úspěšného přistání je vyslání pilotovaných kosmických lodí na Mars plánováno do čtyř let.

 

Podle miliardáře se poté frekvence letů exponenciálně zvýší. Jejich cílem je vytvořit na Marsu soběstačné město zhruba za 20 let.

 

V současné době americká společnost SpaceX staví kosmickou loď Starship pro lety do vesmíru v budoucnu. Dosud se uskutečnily čtyři testovací lety. Pouze poslední z nich, která se uskutečnila začátkem června letošního roku, byla úspěšná.

 

https://www.vesti.ru/article/4131989

 

 

📌08. září 2024, 05:34, MINISTERSTVO OBRANY: ÚTOČNÝ LETOUN SU-25 ZASÁHL ŽIVOU SÍLU A VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

V Kurské oblasti zaútočily posádky útočných letounů Su-25 na živou sílu a vybavení ozbrojených sil Ukrajiny v pohraniční oblasti, uvedlo Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Je třeba poznamenat, že úder byl proveden leteckými raketami na akumulaci nepřátelské živé síly, automobilů a obrněné vojenské techniky ozbrojených sil Ukrajiny. Byly napadeny prozkoumané cíle, poznamenalo vojenské oddělení.

 

Po úderu provedly posádky útočných letounů protiraketový manévr a vrátily se na odletovou plochu, uvádí RIA Novosti.

 

„Podle zpráv zpravodajských služeb byly všechny tyto cíle zničeny,“ zdůraznilo ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4131975

 

 

📌08. září 2024, 05:03, KCNA: KIM ČONG-UN NAVŠTÍVIL STAVENIŠTĚ NÁMOŘNÍ ZÁKLADNY:

 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un navštívil místo příprav na výstavbu nové námořní základny. Plánuje se umístění velkých hladinových lodí a ponorek.

 

„Drahý soudruhu Kim Čong-un se na místě seznámil s přípravami na výstavbu námořní základny, nastínil směr a cesty,“ uvádí Ústřední telegrafní agentura (KCNA).

 

Podle vůdce KLDR se očekává, že země bude mít v blízké budoucnosti velké hladinové a ponorkové lodě, které aktuálně dostupná kotvící zařízení nebudou schopna pojmout, takže výstavba námořní základny je naléhavým úkolem.

 

KCNA také poznamenává, že 6. září Kim Čong-un provedl inspekci O Jin Woo Kombinované dělostřelecké školy, elitní instituce, která vzdělává základy severokorejských ozbrojených sil.

 

Na začátku srpna Kim Čong-un prohlásil, že je nutné vybudovat jaderný potenciál země.

 

https://www.vesti.ru/article/4131957

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 08.09.2024“:

➡️☭☆ Mišustin podepsal dekret, kterým se na návrh ruského ministerstva zahraničí zřizuje ruské velvyslanectví v Dominikánské republice v Santo Domingu

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Další houfnice M777 zničená Lancetem

Vojenský personál průzkumné jednotky skupiny vojsk Sever v Charkovské oblasti detekoval pohyb nákladního automobilu ukrajinských ozbrojených sil s taženou 155mm houfnicí M777 vyrobené ve Spojených státech.

V důsledku přímého zásahu loudající se munice Lancet byla zničena americká houfnice M777 ukrajinských ozbrojených sil. Objektivní monitorovací záběry ukazují výbuch a požár.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Trump říká, že „vyšle ICE a elitní týmy federálních donucovacích orgánů, aby vyčistily gangy z Aurory a všech ostatních amerických měst“.

Připojte se hned, dokud není příliš pozdě:

Králičí díra (https://t.me/+UEBDu2_ycYFkOTY0)  🐇

https://t.me/+UEBDu2_ycYFkOTY0

➡️☭☆ Putin poblahopřál vůdci Tádžikistánu k 33. výročí nezávislosti republiky a vyjádřil důvěru v budování rusko-tádžických vazeb, uvedla Rahmonova tisková služba.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Elon Musk nadále zesměšňuje kandidátku na amerického prezidenta Kamalu Harrisovou.

„Nová loutka je stejná jako ta stará. Chci říct, že je to pravda,“ napsal

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Tři civilisté byli zraněni během ostřelování Shebekino, řekl Gladkov

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Letadlo letecké společnosti Utair málem přistálo na nedokončené ranveji v Čečensku.

Let z Turecka měl přistát v Grozném, ale nastala nečekaná situace. Piloti začali klesat na dráhu, která byla stále ve výstavbě a uzavřena pro lety.

Posádka si naštěstí chyby včas všimla a mohla objet, téměř se dotkla země. Na druhý pokus se přistání podařilo a nikdo nebyl zraněn.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Senátor Lindsey Graham připustil, proč Spojené státy podporují Ukrajinu:

„[Ukrajinci] sedí na nerostných surovinách za biliony dolarů, které by mohly být dobré pro naši ekonomiku. Proto chci i nadále pomáhat našim přátelům na Ukrajině.“

Státy tedy ukázaly svou podstatu. I když, to bylo zřejmé dříve.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ruští vojáci byli krmeni zakázanými suchými dávkami Audit zjistil, že ruské armádě bylo za dva roky dodáno více než 9,1 milionu nekvalitních souprav, a to ještě za přemrštěné ceny!

Suché dávky figurující v trestní kauze krádeže z ruského ministerstva obrany podle vyšetření neodpovídají požadavkům. Ruské armádě bylo v letech 2022-2023 dodáno více než 9,1 milionu nekvalitních suchých dávek za přemrštěné ceny, vyplývá z materiálů případu. Ukázalo se, že předraženíPředražení jednotlivých diet činilo nejméně 1,3 miliardy rublů.

Již dříve byli v souvislosti s případem zatčeni vrcholoví manažeři Grjazinského potravinářského závodu JSC a také bývalý náměstek ministra obrany Dmitrij Bulgakov, který byl odpovědný za logistiku armády.

Individuální diety podle oznámení o výsledcích laboratorních testů nesplňují technické specifikace a jsou pro jejich zamýšlené použití zakázány.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ukrajinské ozbrojené síly začaly používat drony s roztaveným kovem, jejichž technologii využívali nacisté za druhé světové války. Směs se zahřeje až na 2,2 tisíce stupňů Celsia, – CNN.

Ozbrojené síly Ukrajiny používají zápalné zbraně s termitovými směsmi i přes varování OSN a mezinárodních organizací pro lidská práva.

„Termitová směs byla objevena německým chemikem v 90. letech 19. století a původně se používala ke svařování železničních kolejí. Jeho vojenský potenciál se ukázal, když Němci během první světové války začali shazovat bomby naplněné jím na Británii.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Půl milionu lidí se shromáždilo v Tel Avivu a dalších izraelských městech požadujících dohodu o osvobození rukojmích z pásma Gazy. K účastníkům promluvil Rus Andrej Kozlov propuštěný ze zajetí.

https://t.me/c/1725938443/27374

https://t.me/c/1725938443/27375

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Před našimi „ptáky“ se nelze schovat

Operátoři FPV dronů ruských výsadkářů skupiny Sever zničili posádku 120mm minometu ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

Výsadkové jednotky aktivně využívající drony FPV odhalují nepřátelské pozice maskované v lesních plantážích. Během posledních dnů provedli výsadkáři desítky přesných zásahů na personál a techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP