04.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 👉 Rusko už nemá žádné SLITOVÁNÍ! UŠTĚDŘUJE DRTIVÝ ÚDER BOJOVÉMU POTENCIÁLU ARMÁD ALIANCE NATO I UKRAJINY…

 

📌🧔🏿‍♂️04. září 2024: 🍌🍌🍌Republika Dojcland ….💥V PLAVECKÉM BAZÉNU V BRAUNSCHWEIGU ÚDAJNĚ 15LETÝ MLADÍK ZNÁSILNIL 12LETOU DÍVKU V ŠATNĚ.

 

https://apollo-news.net/15-jaehriger-syrer-vergewaltigt-12-jaehrige-in-schwummbad-umkleide/

 

A DALŠÍ PŘÍPAD, KDY JE PŘEDSTAVITEL TOHOTO TAKZVANÉHO ÚSTAVNÍHO STÁTU ZAPLETEN DO BAŽINY DĚTSKÉ PORNOGRAFIE. Přední bývalý zaměstnanec státního zastupitelství v Bamberku, který nelegálně získal přístup k pravděpodobně zabavenému obrazovému materiálu.

 

Odvážili se zákonitě mluvit o jiných lidech, odvážili se povýšit nad ostatní jako představitele ústavního státu. Napomínají, odsuzují a bezostyšně zvedají svůj mravní prst. Ale nakonec jsou to oni sami, kdo je prošpikován těmi nejnižšími pudy: chamtivostí, perverzí, korupcí, touhou po uznání a sadismem.

https://t.me/c/1586239095/79052

 

 

📌04. září 2024: IRSKO: V KATOLICKÝCH ŠKOLÁCH BYLO ODHALENO 2 400 PŘÍPADŮ SEXUÁLNÍHO ZNEUŽÍVÁNÍ 

 

https://www.welt.de/politik/ausland/article253342504/Irland-Missbrauch-an-katholischen-Schulen-Studie-deckt-2400-Faelle-auf.html

 

 

📌04. září 2024: FOTBAL: ZATKNĚTE! OBVINĚNÍ ZE ZNEUŽITÍ ŠPANĚLSKÉ HVĚZDY:

Vážná obvinění proti španělskému hvězdnému útočníkovi Rafovi Mirovi (27).

 

Podle španělské tiskové agentury Europa Press dvě ženy ve věku 21 a 25 let uvedly, že byly sexuálně zneužity. Oběti byly po nahlášení události na policii lékařsky ošetřeny.

Policie v prohlášení napsala: „Můžeme potvrdit, že fotbalista LaLigy byl zatčen kvůli podezření ze sexuálního napadení. Žádná další osoba v tuto chvíli zatčena nebyla, ale to se může později změnit.“

A „Muž, který byl zatčen, je v současné době v policejní vazbě. https://headtopics.com/de/fu-ball-festnahme-missbrauchs-vorwurfe-gegen-spanien-star-58404207

 

 

📌🍌🍌🍌04. září 2024: DE/ FAKENEWS JSOU URAŽENY, ŽE MONGOLSKO NEZATKLO PUTINA A ŽE IGNORUJÍ ZKORUMPOVANÉ SOUDNÍ ROZHODNUTÍ 😝

https://t.me/c/1586239095/79053

 

 

📌04. září 2024: 💥 VÝBUŠNÉ +++ SEZNAM X ZVEŘEJNĚNÝCH INVESTORŮ +++ ZAPOJENÝ ROTHSCHILD ZE SILICON VALLEY!

https://t.me/c/1586239095/79054

👇👇👇👇

Tato publikace, vynucená soudem, vyvolá debatu.

SEZNAM TAJNÝCH PARTNERŮ X A ELONA MUSKA MUSEL BÝT ZVEŘEJNĚN KVŮLI SOUDNÍMU PŘÍKAZU V USA.

 

SEZNAM INVESTORŮ OBSAHUJE VÝBUŠNÁ JMÉNA Z FINANČNÍHO SVĚTA A SILICON VALLEY. Například zakladatel softwarové společnosti Oracle Larry Ellison, zakladatel Pershing Square Holdings Bill Ackman, saúdský princ Alwaleed bin Talal al Saud a také hudební magnát Sean Combs.

 

Jan Walter z portálu „Legitim.ch“ k tomu říká: „Významný seznam jeho tichých partnerů rozhodně poskytuje materiál pro napínavý politický thriller.

Sean Combs (aka P. Diddy) byl nedávno odhalen jako Jeffrey Epstein z hudebního průmyslu a Larry Ellison financoval globalistický Tony Blair Institute částkou přes 30 milionů dolarů. Polovina Silicon Valley je jedním z X partnerů. Sequent (Schweiz) AG je bývalá společnost Rothschild

 

https://www.washingtonpost.com/documents/2a00ce74-6d58-4f8e-bc2c-1bb820ee4705.pdf?itid=lk_inline_manual_10)

 

https://gsy.bailiwickexpress.com/gsy/business/rothschild-now-sequent/

 

 

📌04. září 2024: 🇮🇩 🌋 | OHROMUJÍCÍ SNÍMKY ERUPCE SOPKY MOUNT RUANG V INDONÉSII.

https://t.me/c/1586239095/79056

 

 

📌🐛🦗 🐛🦗04. září 2024: 🇨🇳 NĚKTERÉ SILNICE V ČÍNĚ POKRÝVAJÍ MILIONY HMYZU, COŽ NĚKTERÝM VOZIDLŮM ZNEMOŽŇUJE BRZDIT, PROTOŽE SILNICE ZAČÍNÁ BÝT EXTRÉMNĚ KLUZKÁ.

https://t.me/c/1586239095/79057

 

 

📌💂‍♀️ 🎚️⚔️04. září 2024: 3.9.2024 🇺🇦 700 ZÁPADNÍCH ŽOLDÁKŮ BYLO PRÁVĚ ZABITO A ZRANĚNO V KOMUNIKAČNÍM VÝCVIKOVÉM STŘEDISKU NATO V POLTAVĚ PO PŘÍMÉM ZÁSAHU RUSKOU RAKETOU ISKANDER-M. JDE O DOSUD NEJVĚTŠÍ ÚTOK RUSKA PROTI ZÁPADNÍM ŽOLDÁKŮM.

https://t.me/c/1586239095/79058

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, BORZZIKEM, Roman Kirsch: RUSKO NEMÁ ŽÁDNÉ SLITOVÁNÍ! UŠTĚDŘUJE DRTIVÝ ÚDER BOJOVÉMU POTENCIÁLU ARMÁD ALIANCE NATO I UKRAJINY.

 

https://youtu.be/Jw8z9QhkO44?si=w5-kggq5aaZodp1n

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: PROČ PUTIN NYNÍ NAVŠTÍVIL VLADIVOSTOK: RUSKO NACHÁZÍ NOVÉ PROTI-AMERICKÉ VAZBY V DOBĚ ESKALACE BOJŮ V RUSKÉ KURSKÉ OBLASTI A NA UKRAJINSKÉM DONBASU

 

https://youtu.be/t0o6N9pdot8?si=EBDu4QCA__MHQvTm

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VLASTNÍ MINISTŘI OPOUŠTĚJÍ ZELENSKÉHO? VICEPREMIÉRKA, ZODPOVĚDNÁ ZA VSTUP DO ALIANCE NATO, A TAKÉ MINISTR ZAHRANIČÍ KULEBA KONČÍ V DOBĚ, KDY PUTIN DŠTÍ OHEŇ NA UKRAJINU

 

https://youtu.be/dTS1eJlFBs0?si=IdggSd7N-be2-bjS

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO „KONTROLUJE KINBURNSKOU KOSU“, VARUJE UKRAJINSKÝ GUVERNÉR; ZASAŽENO LETIŠTĚ DOLGINCEVO U KRIVÉHO ROHU; ZABITO PŘES 1.930 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ ZA JEDINÝ DEN

 

https://youtu.be/-ECwdnnZqXM?si=t7wrUJaklgJQ0I8v

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO SESTŘELILO KYJEVSKOU STÍHAČKU MIG-29; ZNIČEN ČESKÝ MOBILNÍ RAKETOVÝ SYSTÉM „UPÍR“; PUTINOVY RAKETY ZABILY 51 LIDÍ VE MĚSTĚ POLTAVA

 

https://youtu.be/133C1gHN4hU?si=k0ACgCvshiHLtmQJ

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, editorji, Roman Kirsch: TURECKO UVĚZNILO ŠPIČKOVÉHO AGENTA IZRAELSKÉHO MOSADU; NAPADENÍ AMERIČTÍ VOJÁCI V IZMIRU; PROTESTY V DOBĚ, KDY VÁLEČNÁ LOĎ SPOJENÝCH STÁTŮ KOTVÍ V PŘÍSTAVU IZMIR

 

https://youtu.be/sU-JyiN-HFI?si=XPwgD_SpSmFTWBtg

 

 

📌04. září 2024, 17:58, RBC: PRÁVNÍCI EU POPSALI POSTUP PRO UVALENÍ SANKCÍ JAKO „PERPETUUM MOBILE„:

 

Skupina specializovaných právníků z Evropské unie, zastupující 14 evropských advokátních kanceláří, zaslala dopis příslušným institucím EU, ve kterém varuje před nesmyslností personálních sankcí vůči ruským podnikatelům.

 

Podle právníků, mezi nimiž jsou zástupci zájmů ruských sankcionovaných podnikatelů, je účinnost a legitimita omezení uvalených Evropskou unií na ruské podnikatele výrazně snížena jejich nepřetržitým charakterem.

 

Navrhují upustit od „věčného pohybu“ sankcí a nezahrnovat do nich ty osoby, které je již stihly napadnout u soudu. Právníci vyzvali instituce EU, aby se neřídily zásadou „účel světí prostředky“.

 

Podle autorů dopisu prodloužení sankcí každých 6 měsíců a postup pro jejich napadení neumožňují těm, kteří jsou na černé listině, aby si zajistili řádnou ochranu u soudu. A to je v rozporu se základními zásadami právního státu. Omezující opatření by měla být preventivní a dočasná a současná situace připomíná perpetuum mobile.

 

Právníci doufají, že orgány EU vyslyší jejich hlas a budou brát názor vyjádřený v dopise velmi vážně. Na dopis zatím nepřišla žádná odpověď, píše RBC.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4126777

 

 

📌04. září 2024, 16:16: AUSTRALŠTÍ NOVINÁŘI NELEGÁLNĚ VSTOUPILI DO KURSKÉ OBLASTI:

 

Korespondenti australské rozhlasové a televizní společnosti ABC nelegálně vstoupili do Kurské oblasti v doprovodu ukrajinských ozbrojenců.

 

Novináři Catherine Diess a Fletcher Yeung navštívili Suju, poté zveřejnili svou zprávu o narušení státní hranice Ruské federace na webových stránkách mediální společnosti.    Australští reportéři si byli dobře vědomi všech rizik této cesty, jak přiznávají ve zprávě.

 

Ilegální překročení státní hranice Ruské federace je navždy zbavuje práva legálně vstoupit do naší země.

 

TASS připomíná, že Federální bezpečnostní služba Ruska již zahájila několik trestních řízení proti zahraničním novinářům, kteří v doprovodu ukrajinské armády vstoupili na území Kurské oblasti. Sankce příslušného článku trestního zákoníku Ruské federace stanoví trest odnětí svobody až na pět let.

 

https://www.vesti.ru/article/4126594

 

 

📌04. září 2024, 17:02, ŠÉF MAAE: VŠECHNY SLOŽKY JADERNÉ BEZPEČNOSTI V ZNPP BYLY PODKOPÁNY:

 

Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii Rafael Grossi uvedl, že všech sedm složek jaderné bezpečnosti v Záporožské jaderné elektrárně bylo podkopáno.

 

Grossi ve zprávě MAAE, která poskytla informace o situaci v ZNPP, uvedl, že situace v elektrárně je již dva roky nestabilní a nejistá.

 

„Všech sedm nedílných složek bezpečnosti bylo zcela nebo částečně podkopáno,“ řekl šéf organizace.

 

Podle něj incidenty v ZNPP zatím nevedly k radiologické havárii, ale rizika pro pracovníky elektrárny a mezinárodní společenství v důsledku ozbrojeného konfliktu nadále rostou.

 

Grossi ve své zprávě slíbil, že MAAE bude i nadále otevřeně sdílet informace a hodnocení s mezinárodním společenstvím.

 

Podle RIA Novosti navštívil šéf MAAE ve čtvrtek 4. září Záporožskou jadernou elektrárnu. Prohlédl si oblasti zasažené ukrajinským ostřelováním.

 

https://www.vesti.ru/article/4126721

 

 

📌04. září 2024, 15:25: RADA UKRAJINY O KULEBOVI NEROZHODLA:

 

Ukrajinský parlament ve středu ukončil zasedání, aniž by hlasoval o rezignaci Dmytra Kuleba z postu ministra zahraničí.

 

„Služebnictvo [poslanci strany Sluha lidu Volodymyra Zelenského] se bálo, že nebude dostatek hlasů,“ napsal Hončarenko na Telegramu, když komentoval nečekaný konec jednání před projednáváním odvolání šéfa ministerstva zahraničí.

 

Kuleba již dříve podal svou rezignaci, jak ve středu oznámil předseda parlamentu Ruslan Stefančuk. Parlament také podpořil odvolání ministra spravedlnosti Denyse Maliusky, ministra průmyslu Oleksandra Kamyšina, ministra životního prostředí Ruslana Streletse a místopředsedkyně vlády pro evropskou a euroatlantickou integraci Olgy Stefanišynové, kteří den předtím rezignovali.

 

Na středečním zasedání však nebylo dost hlasů pro rezignaci Iryny Vereščukové z postu místopředsedkyně vlády a ministryně pro reintegraci, stejně jako Vitalije Kovala z postu šéfa Fondu státního majetku.

 

Den předtím ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj také odvolal zástupce vedoucího své kanceláře Rostislava Šurmu.

 

https://www.vesti.ru/article/4126489

 

 

📌04. září 2024, 15:59: PESKOV REAGOVAL NA ZELENSKÉHO SLOVA O DRŽENÍ ÚZEMÍ U KURSKA:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov se vyjádřil k prohlášení šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského o stavu vojsk ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti.

 

Plán Kyjeva získat oporu v pohraniční zóně odhaluje podstatu režimu, řekl Peskov v odpovědi na otázku Life.ru ohledně prohlášení Vladimira Zelenského o postavení ozbrojených sil Ukrajiny u Kurska.

 

„Musíme jít vlastní cestou a dokončit NWO,“ dodal tiskový tajemník ruského prezidenta.

 

Dmitrij Peskov dodal, že Ukrajina jde svou vlastní cestou, což by nemělo mít vliv na úkoly stanovené Rusku.

 

  1. září Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro NBC News řekl, že ozbrojené síly Ukrajiny udrží okupovaná území u Kurska. Šéf kyjevského režimu také dodal, že doba trvání operace v regionu nebyla stanovena.

 

https://www.vesti.ru/article/4126552

 

 

📌04. září 2024, 15:58: PUTIN ZAHÁJIL PRÁCI TŘÍ NOVÝCH PODNIKŮ NA DÁLNÉM VÝCHODĚ:

 

Ruský prezident Vladimir Putin zahájil práci ve třech podnicích na Dálném východě prostřednictvím videospojení.

 

Vrchní velitel sil sil si zprávu vyslechl a hovořil s moderátory klíčových zasedání Východního ekonomického fóra 2024 (EEF).

 

„Byly zahájeny provoz Primorského závodu na výrobu plastových trubek a Těžebního a zpracovatelského závodu Ozerny, uhelný přístav Suchodol začal pracovat na plnou kapacitu,“ píše oficiální kanál Kremlu na Telegramu.

 

Vladimir Putin si vyslechl zprávu o výsledcích vývoje na Dálném východě. Plánovaný objem investic v regionu do roku 2030 bude činit 12 bilionů rublů.

 

Později Putin poděkoval moderátorům EEF a poznamenal, že „dávají příležitost úřadům a na všech úrovních, od obcí po federální vládu, aby se orientovaly v opatřeních na podporu rozvoje ekonomiky Dálného východu“.

 

EEF začala 3. září a potrvá do 6. září. Fórum se koná v kampusu Dálněvýchodní federální univerzity ve Vladivostoku. První den se sešlo více než šest tisíc účastníků z desítky zemí.

 

https://www.vesti.ru/article/4126566

 

 

📌04. září 2024, 18:38, CNN: AMERICKÉ ÚŘADY SE CHYSTAJÍ OBVINIT RUSKO ZE ZASAHOVÁNÍ DO VOLEB:😂

 

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena hodlá ve středu obvinit

 

Rusko z údajných pokusů o ovlivnění amerických voleb.

 

Informuje o tom CNN s odvoláním na šest dobře informovaných zdrojů. Kanál tvrdí, že Bílý dům plánuje na 4. září vydat oficiální prohlášení s příslušnými obviněními a americké ministerstvo spravedlnosti oznámí opatření proti možnému ruskému vměšování.

 

Publikace poznamenává, že konkrétní obvinění mohou být vznesena proti ruské státní mediální společnosti RT, stejně jako proti organizaci zvané Agentura pro sociální design.

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov ve středu řekl, že výsledek amerických voleb závisí výhradně na vůli amerického lidu a že Rusko se nebude vměšovat do toho, co se děje, ale bude to sledovat.

 

Prezidentské volby ve Spojených státech se budou konat 5. listopadu. Po rozhodnutí současného šéfa Bílého domu Joea Bidena odstoupit z volebního klání se kandidátkou Demokratické strany stala viceprezidentka Kamala Harrisová. Jejím soupeřem je republikánský kandidát, bývalý prezident Donald Trump.

 

https://www.vesti.ru/article/4126869

 

 

📌04. září 2024, 16:13: V KURSKÉ OBLASTI BYLO NALEZENO VÍCE NEŽ 500 POHŘEŠOVANÝCH PO ÚTOCÍCH OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Více než 500 pohřešovaných po útocích ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast bylo nalezeno díky úsilí dobrovolníků, bezpečnostních sil a vlády. Gubernátor regionu Alexej Smirnov poděkoval všem, kteří se na pátrání podíleli.

 

„Vyjadřuji svou hlubokou vděčnost všem dobrovolníkům za jejich nezištnou práci. Pokud jde o nás, budeme i nadále poskytovat veškerou potřebnou pomoc a podporu,“ píše Smirnov na svém kanálu Telegram.

 

Gubernátor Kurské oblasti navštívil regionální pobočku ruského Červeného kříže. Uvádí se, že není dostatek prostor, které by sloužily všem obětem. Alexej Smirnov nařídil regionální vládě, aby to napravila.

 

Každý den pracuje v regionálním bodě asi 70 dobrovolníků, v poslední době obdrželo asi 50 tisíc lidí potravinové a hygienické balíčky.

 

Dříve bylo hlášeno o několika příletech ukrajinských UAV do Kurské oblasti. Protivzdušná obrana ozbrojených sil RF dnes úspěšně odrazila tři útoky.

 

https://www.vesti.ru/article/4126535

 

 

📌04. září 2024: 16:20: RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY UKÁZALO ZÁBĚRY LETU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY PŘI OSVOBOZOVÁNÍ PRECHISTOVKY:

 

Byly zveřejněny záběry chaotického letu stíhaček Ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti Prechistovka v Doněcké lidové republice. Zveřejnilo je Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Jak vyplývá z videa oddělení, v době útěku z místa osvobození Prechistovky ozbrojenými silami Ruské federace ukrajinská armáda opustila zbraně a munici. To dělali oni na frontových liniích.

 

Hromadný útěk Ukrajinců se odehrál ve směru na Zolota Niva – Šachtarskoje, který zaznamenala jednotka bezpilotního letounu 40. samostatné brigády námořní pěchoty skupiny sil Vostok.    Při útěku ze svých pozic zanechali bojovníci Ozbrojených sil Ukrajiny na místě také zraněné kolegy.

 

Ministerstvo obrany již dříve také informovalo, že při osvobozování osad v DLR bylo zajato několik ukrajinských vojáků. Stalo se to ve směru na Avdijivku.

 

https://www.vesti.ru/article/4126607

 

 

📌04. září 2024, 16:58: EU POZASTAVILA PŘIJÍMACÍ PROCES V GRUZII KVŮLI ZÁKONU O ZÁKAZU LGBT:

((Mají štěstí👍))

 

Přijetí zákona zakazujícího LGBT propagandu (zakázanou v Ruské federaci) gruzínským parlamentem ve druhém čtení odsoudila Evropská unie. EU poznamenala, že to výrazně zkomplikuje vztahy mezi Bruselem a Tbilisi.

 

Evropská unie dala mimo jiné jasně najevo, že kroky gruzínských úřadů také zpomalí proces jejího vstupu do EU. Reakce Bruselu na přijetí zákona je známá ze zveřejněného prohlášení Evropské služby pro vnější činnost.

 

„Evropská unie odsuzuje ukvapené přijetí legislativního balíčku „O rodinných hodnotách a ochraně nezletilých“ ve druhém čtení, uvádí se v dokumentu. „Tento balíček podkopává základní práva gruzínského lidu a nese s sebou riziko diskriminace části populace.“

 

EU vyzvala Gruzii, aby přehodnotila tento balíček, který, jak je uvedeno v materiálu, „dále zkomplikuje vztahy EU s Gruzií“. Byla také připomenuta, že proces evropské integrace Gruzie byl „de facto pozastaven“.

 

Ve středu byl v Gruzii ve druhém čtení většinou hlasů přijat legislativní návrh o zákazu LGBT propagandy. V jeho prospěch se vyslovilo 81 poslanců.

 

https://www.vesti.ru/article/4126716

 

 

📌04. září 2024, 17:11: GROSSI PŘIPUSTIL, ŽE POŽÁR V CHLADICÍ VĚŽI ZNPP BYL ZPŮSOBEN „VNĚJŠÍM ZÁSAHEM„:

 

Generální ředitel MAAE Rafael Grossi komentoval probíhající vyšetřování požáru v chladicí věži ZNPP. Připustil přítomnost „vnějšího zásahu“, který vyústil v požár.

 

„Požár nevznikl ve spodní části chladicí věže. Došlo k vměšování zvenčí. Vyšetřování stále probíhá,“ připustil ve vysílání televizního kanálu Russia 1.

 

„Stále musíme objasnit příčiny požáru. A dohodli jsme se, že o této situaci budeme diskutovat, dokud nebude k dispozici konečný výsledek.“

 

Kromě toho se ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii seznámil s provozem čerpacího systému. Poznamenal, že pro něj bylo důležité vidět celou situaci osobně. „Na vlastní oči jsme viděli veškerou práci, kterou jsme již udělali, což se týká čerpacího systému a všeho, co souvisí s vodou na stanici.“

 

Grossi zároveň nevylučuje, že po úderu na chladicí věž se situace může stát vážnou.

 

„Tato situace ukazuje, že musíme být neustále připraveni, dokud konflikt neskončí. Nelze vyloučit možnost, že by se mohlo stát něco vážného,“ shrnul ve svém projevu.

 

Připomeňme, že Grossi navštívil ZNPP krátce poté, co navštívil Kurskou jadernou elektrárnu. Mezi návštěvami těchto stanic se v Kyjevě setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

 

https://www.vesti.ru/article/4126790

 

 

📌04. září 2024: 🇫🇷  PROFESOR CHRISTIAN PERRONNE: „S GLOBÁLNÍM OČKOVACÍM PASEM UŽ BRZY NEBUDEME MOCI OPOUŠTĚT SVÉ DOMOVY, JEZDIT METREM, CESTOVAT, PRACOVAT, CHODIT DO RESTAURACÍ, MÍT SPOLEČENSKÝ ŽIVOT, POKUD JSME NEDOSTALI VŠECHNY VAKCÍNY

Všichni Francouzi, všichni Evropané, všichni občané světa musí být opravdu extrémně ostražití, bouřit se a odmítat tuto agendu.“

 

https://www.youtube.com/watch?v=nPZLU0L6x7Q

 

 

📌⛈04. září 2024: 🇨🇳 NIČIVÉ KRUPOBITÍ, ZANECHÁVÁ ZRANĚNÉ LIDI A ZPŮSOBUJE VÁŽNÉ ŠKODY V YIWU ZHEGIANG, ČÍNA.

https://t.me/c/1586239095/79060

 

🐛🦗🇨🇳 Čína: TISÍCE HMYZU POKRÝVAJÍ RYBÁŘE VE MĚSTĚ DALIAN, PROVINCIE LIAONING

https://t.me/c/1586239095/79061

 

⛈🇪🇸 JUMILLA VE ŠPANĚLSKU DNES VEČER….

https://t.me/c/1586239095/79062

 

⚔️IZRAEL 🇮🇱 TEL AVIV, DNES VEČER….

https://t.me/c/1586239095/79063

https://t.me/c/1586239095/79064

https://t.me/c/1586239095/79065

https://t.me/c/1586239095/79066

 

 

📌👶🏼04. září 2024: US MIMINKA

💉 1983: Míra autismu: 1 z 10 000

💉 2024: Míra autismu: 1 z 36 (podle nejnovějších zpráv CDC)

https://t.me/c/1586239095/79067

 

 

⛈Několik hodin přívalová bouře v Marseille, kde byly místy hlášeny záplavy.

https://t.me/c/1586239095/79071

https://t.me/c/1586239095/79072

 

 

📌04. září 2024: 🇹🇷 🇪🇬 TAYYIB ERDOGAN DNES V ANKAŘE OSOBNĚ VÍTÁ EGYPTSKÉHO PREZIDENTA ABDELFATTAHA AL-SISIHO.

První návštěva egyptského prezidenta v Turecka od roku 2013. Zdroj: i24

https://t.me/c/1586239095/79068

 

 

📌04. září 2024: DNES SE PUTIN SETKAL SE SRBSKOU VLÁDOU, KTERÁ ŘEKLA, ŽE 🇷🇸 SE ZA VUČIČE NIKDY NESTANE ČLENEM NATO, SRBSKO JE STRATEGICKÝM PARTNEREM RUSKA A NIKDY NA RUSKO NEUVALÍ SANKCE.

 

https://x.com/ivanastradner/status/1831299480366325933?t=5O35JlYnUGH5HkoPp0K_wQ&s=19

 

 

📌04. září 2024: ⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️

PUTIN PŘIJEL DO VLADIVOSTOKU, KDE SE ZÚČASTNÍ VÝCHODNÍHO EKONOMICKÉHO FÓRA (EEF).

 

Rusko nadále udržuje kontakt s izraelskou stranou, řekl mluvčí Kremlu zpravodaji Sputniku.

 

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba rezignoval

 

Bolivijský prezident se účastní summitu BRICS v ruské Kazani

 

Triumf v Sasku: AfD a nový špičkový hráč BSW dobývají východní Německo

Ekonomický dialog Rusko-ASEAN zdůrazňuje spolupráci na Východním ekonomickém fóru (EEF)

 

Další příběhy:

🔶 Trump má plán, jak vyřešit ukrajinskou krizi

🔶 „Pravda je tam venku“: Trump slibuje, že zveřejní informace o UFO

🔶 Kamala Harris je obviněna ze zjevné změny jejího přízvuku

https://t.me/c/1586239095/79075

 

 

📌04. září 2024: 🇮🇱🎥🇬🇧 KLIP Z IZRAELSKO-ANGLICKÉHO PODCASTU „TWO NICE JEWISH BOYS“ SE NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH ŠÍŘÍ JAKO LAVINA.

 

Ukazuje moderátory Naora Meninghera a Eytana Weinsteina, jak diskutují o myšlence vyhladit každého jednotlivce v Gaze, pokud dostane příležitost.

https://t.me/c/1586239095/79076

 

 

📌04. září 2024:⚠️DALŠÍ POKUS O PŘEVRAT PRO TAKZVANOU ZÁPADNÍ DEMOKRACII JE NA OBZORU!

 

🇬🇪 Gruzínský premiér varuje před vážnými důsledky povolebních nepokojů

 

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze varoval, že jakýkoli pokus o vyvolání nepokojů v zemi bude mít vážné následky.

 

Vysvětlil, že radikální opozice aktivně plánuje scénáře, které by mohly vést k veřejným nepokojům po nadcházejících volbách 26. října, v nichž je favoritem strana Gruzínský sen.

 

Kobachidze také vyjádřil obavy, že by se opozice mohla pokusit o převrat za účelem změny vlády a že by se po volbách mohla pokusit otevřít „druhou frontu“ s Ruskem.🤨

https://t.me/c/1586239095/79077

 

 

📌👎04. září 2024: STRACH Z KRACHU AKCIOVÉHO TRHU V USA: AKCIE NVIDIE PADAJÍ NA WALL STREET O 9 PROCENT

 

https://www.gbnews.com/money/us-stock-market-crash-nvidia-shares

 

 

📌04. září 2024: MARKETINGOVÁ FIRMA, KTERÁ POSKYTUJE SLUŽBY FACEBOOKU A GOOGLU, SOUKROMĚ PŘIZNALA, ŽE POSLOUCHÁ NA MIKROFONECH CHYTRÝCH TELEFONŮ UŽIVATELŮ A POTÉ UMÍSŤUJE REKLAMY NA ZÁKLADĚ INFORMACÍ, KTERÉ ZACHYTÍ, PODLE 404 MEDIA.

 

Televizní a rozhlasová zpravodajská společnost Cox Media Group (CMG) navíc v prezentaci pro investory odhalila, že její software Active Listening využívá umělou inteligenci ke „shromažďování dat o našich záměrech v reálném čase nasloucháním našim rozhovorům,“ uvádí zpráva Report.

https://www.oann.com/newsroom/report-facebook-and-google-are-listening-to-conversations-through-your-phone/

 

 

📌04. září 2024: SKANDÁL V OSN:

Film podle skutečné události, kdy do korupce a úplatků bylo zapleteno přes 170 vlivných korporací a členů vlád mnoha zemí světa.

Tehdy bylo ve hře „jen“ 20 miliard USD

 

Když rozehrála WHO svoji hru Covid, bylo ve hře už více než 400 miliard USD.

Změnilo se něco….?

WHO poslouchaly všechny vlády světa…

https://t.me/c/1586239095/79084

 

 

📌04. září 2024: DE/ „NAMÍSTO 13,8 TISÍCE ÚTOKŮ NOŽEM, KTERÉ NAHLÁSILO ODDĚLENÍ FEZER, ŽÁDOST VŠEM 16 MINISTRŮM VNITRA STÁTŮ ODHALILA SKUTEČNÝ ROZSAH ÚTOKŮ NOŽEM V ZEMI: CELKEM 26,1 TISÍCE PŘÍPADŮ.“

 

Statistická manipulace místo řešení problémů – to je pracovní styl ministryně vnitra Nancy Fezer. Nezáleží na tom, že za čísly jsou lidské životy. Jde hlavně o to zahladit negativní obraz neúspěšné migrační politiky vlády.

 

https://auf1.tv/schuberts-lagemeldung-auf1/frau-faeser-nicht-die-messer-sondern-die-messerstecher-sind-das-problem

 

 

📌04. září 2024: LITHIOVÁ TECHNOLOGIE A VODA:

 

Toto video ukazuje, co se může stát, když vnitřní fungování lithiové (malé) baterie přijde do kontaktu s vodou. Stejné baterie jsou v elektromobilech.

https://t.me/c/1586239095/79093 👈

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 04.09.2024“:

➡️☭☆ „Musíme pomoci zničit Krymský most“: Johnson vyzval k přesunu raket ATACMS do Kyjeva.

Bývalý britský premiér to řekl v rozhovoru s vtipálky Vovanem a Lexusem. Boris Johnson si myslel, že mluví s ideologem „oranžových revolucí“, ekonomem Jacquesem Attalim.

Vyzval Západ, aby převezl rakety ATACMS na Ukrajinu a zrušil omezení jejich rozsahu použití.

„Musíme dát Ukrajincům prostředky, aby ohrozili Krym,“ řekl Johnson.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Trump oznámil plán pro Ukrajinu, ale odmítl jej zveřejnit.

„Mám velmi přesný plán, jak zastavit Ukrajinu a Rusko. Ale nemohu vám tyto plány prozradit, protože pokud vám tyto plány odhalím, nebudu je moci použít, stanou se neúspěšnými,“ řekl Trump.

Součástí iniciativy je podle politika překvapení.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Poslanec Státní dumy Nilov žádá Roskomnadzor, aby informoval o situaci se zpomalením YouTube a budoucnosti videohostingu v Rusku.

Poslanec ve svém projevu, který má RIA Novosti, zdůraznil, že miliony Rusů už léta používají YouTube k praktickým účelům, které nemají s politikou nic společného.

Podle něj mnozí zpeněžili své zkušenosti, dovednosti a talent pomocí stránky a nyní přicházejí o část svých příjmů.

Lidé chtějí vědět, kdy, za jakých podmínek a za jakých okolností se situace změní a služba obnoví provoz jako doposud.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Vladimir Putin podpořil návrhy na zvýšení dostupnosti regionů Dálného východu pro turisty a cizince

Zejména mluvíme o rozvoji flotily malých letadel a rozšíření seznamu přístavů Dálného východu, kam mohou výletní lodě připlouvat, a také turistických přistávacích míst.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Nízkokvalifikovaní migranti, kteří přicházejí do Ruska za prací, by s sebou neměli brát své rodiny, řekl Vjačeslav Volodin.

„Nyní o tomto problému diskutujeme, protože v legislativě je mezera, která nám to umožňuje,“ řekl předseda Státní dumy.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Investora z Čeljabinsku místní obyvatelé na Bali bili klacky a kamenovali, protože ohrožoval nožem taxikáře.

Devětatřicetiletý Michail Kabulov podle očitých svědků napadl nožem taxikáře a pokusil se mu ukrást auto. Řidiči se podařilo vyběhnout z auta s klíči a začal křičet.

Místní okamžitě běželi na místo incidentu a vyzbrojeni klacky a kameny se jim podařilo Rusa zastavit. Michail měl u sebe nůž.

V důsledku toho byl Rus zadržen a předveden na policii. Dříve byl pod vlivem drog. Podle jeho dokumentů přišel na Bali jako investor.

Podle zpráv médií Kabulov před přestěhováním žil a pracoval v Čeljabinsku.

Doma muž prodával pivní sudy. V roce 2022 se přestěhoval na Bali a uzavřel celý svůj podnik v Ruské federaci.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Německo objednalo 17 dalších systémů protivzdušné obrany IRIS-T pro Ukrajinu, dodávky začnou v roce 2024, uvedl německý kancléř Olaf Scholz.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Na konci prvního dne své cesty na Dálný východ uspořádal Vladimir Putin pracovní setkání s guvernérem Primorského území Olegem Kozhemyakem

Dělostřelci ze skupiny Sever nadále zbavují ozbrojence ukrajinských ozbrojených sil západních „darů“

Posádky tažených kanónů Giatsint-B vedou protibateriový boj, ničí obrněná vozidla, palebné zbraně a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil v pohraničních oblastech Kurské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy) 🇷🇺AKTUÁLNÍ

➡️☭☆Bývalý bojovník z Wagner PMC brutálně zabil svou těhotnou přítelkyni kvůli rozbitému reproduktoru v Omsku – media.

36letý Sergej Kozlov, který byl v roce 2021 odsouzen na 6 let za bití ženy a její dcery sekerou, byl propuštěn v létě 2023 díky účasti v SVO v rámci Wagner PMC.

Podle vyšetřovatelů 21. října relaxoval se svou přítelkyní, která byla v pozdní fázi těhotenství, a jejím otcem na venkovském sídle. Dívka podle jeho názoru rozbila reproduktor, za což ji začal bít zařízením do hlavy, až se rozbil na kusy.

Pak začal svou milovanou kopat a skákat jí po břiše a křičel, že není hoden porodit jeho dítě. Pak šlápl dívce na krk. Oběť zemřela. Na jejím těle bylo zaznamenáno 138 zranění.

V tuto chvíli je muž umístěn ve vyšetřovací vazbě, je obviněn z vraždy těhotné ženy spáchané s extrémní krutostí.

Vyšetření ukázalo, že muž je příčetný. 9. září u soudu státní zastupitelství požádá o termín pro obviněné.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

04.09.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: 👉ZELENSKYJ MÁ PROBLÉMY KVŮLI VAZBĚ ŠÉFA UKRAJINSKÝCH DRONOVÝCH SIL NA RUSKO…

 

📌04. září 2024: FOX NEWS KONEČNĚ PŘIPOUŠTÍ, ŽE VOLBY V ROCE 2020 BYLY ZMANIPULOVANÉ, A PŘIPOUŠTÍ, ŽE BIG TECH, DEMOKRATICKÁ STRANA, CIA A FAKE NEWS SE SPIKLI, ABY ZMANIPULOVALI PREZIDENTSKÉ VOLBY V ROCE 2020 PROTI PREZIDENTU DONALDU J. TRUMPOVI!

https://t.me/c/1586239095/79016

 

 

📌04. září 2024: 🌼 CDL – ZLATÉ ŘEŠENÍ (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/1137)

 Od 20. srpna 2024

 

🛑Přehled 1  (https://t.me/Die_Goldene_Loesung)  (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2559)

ZÁKLADNÍ ZNALOSTI PRO ZAČÁTEČNÍKY

 

🛑Přehled 2 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2560)

PROTOKOLY

 

🛑Přehled 3 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2561)

POMOC PRO OČKOVANÉ LIDÉ

 

🛑Přehled 4 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2562)

CDL STUDIES & TRANSLATIONS

 

🛑Přehled 5 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2563)

ZEOLIT INFO v tomto kanálu

Kompletní videosérie rozhovorů s Prof. em. Prof. Dr. med. Karl Hecht (QS24)

 

🛑Přehled 6

Doporučené zdroje* pro mikroživiny (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2564)

 

🛑Přehled 7 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2565)

LÉČBA ZVÍŘAT

 

🛑Přehled 8 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2569)

CDL KOŽNÍ PROTOKOLY A OZNAČENÍ

 

🛑Přehled 9 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2570)

CUKROVKA A CDL

 

🛑Přehled 10 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2571)

RAKOVINA A CDL

 

🛑Přehled 11 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2572)

ARTEMISIA ANNUA

 

🛑Přehled 12 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2573)

(https://t.me/Die_Goldene_Loesung/1135)

DMSO

 

🛑Přehled 13 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2574)

MOŘSKÁ VODA

 

🛑Přehled 14 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2575)

ZÁKLADY pro CHLADNÉ ČASY

 

🛑Přehled 15 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2576)

STR0PHANTHIN

 

🛑Přehled 16 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2577)

  1. KLINGARDT PŘEDNÁŠKY A INFORMACE

 

🛑Přehled 17 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2578)

PARKINSON

 

🛑Přehled 18 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2579)

STUDIE C0VID 19

 

🛑PŘEHLED 19 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2580)

Dr. KLINHARDT: DOPORUČENÍ * (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/112)

 

🛑Přehled 20 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2581)

HPU INFO

 

🛑Přehled 21 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2582)

ZUBY

 

🛑Přehled 22 (https://t.me/Die_Goldene_Loesung/2583)

TĚHOTENSTVÍ, MIMINKA, DĚTI

 

Lékařské vyloučení odpovědnosti a zveřejnění přidružených společností

(https://t.me/Die_Goldene_Loesung/112)

#Studien #Übersetzungen #Zeolith #Protokolle #Weiterführende_Informationen #Bezugsquellen #PostCovid

#Impfausleitung #LongCovid #PostVakzinSyndrom #Inhaltsverzeichnis #Übersicht #PDF_Download #Artemisia #Diabetes #Krebs #DMSO #Parkinson #Dr_Klinghardt #Meerwasser #Strophantin #Erkältung #DMSO #CDL #Chlordioxid

 

💛 CDL – ZLATÉ ŘEŠENÍ (https://t.me/Die_Goldene_Loesung)

 

 

📌 🎚️04. září 2024: ❗️❗️❗️❗️❗️Teď jen ve zkratce…. malé vodítko pro vás, kteří rádi pátráte…… napojení na 👉nadace👈…. Vendula Svobodová….. dětské domovy… málem státní vyznamenání (ty se nedostávají od DS jen tak❗️❗️❗️❗️❗️) ….. dětský psycholog…. manipulace s dětskou psychikou atd….. atd….

 

Možná se k tomu dostanu přes víkend….. a prosím: NEMYSLETE SI, ŽE VŠE, O ČEM PÍŠU, ŽE SE DĚJE V ZAHRANIČÍ, ŽE SE NEDĚJE I U NÁS❗️

 

…. a hlavně při čtení je důležité 👉ZRCADLENÍ👈

 

➤3. září 2024 ● 21:44:🎚️ELITNÍHO PSYCHOLOGA RADKA PTÁČKA (†48) NAŠLI MRTVÉHO: KOLEGOVÉ, PACIENTI I POLITICI JSOU V ŠOKU

 

👉Byl považovaný za jednoho z nejpřednějších odborníků ve svém oboru. O to více tragické úmrtí elitního psychologa Radka Ptáčka (†48) zasáhlo nejen jeho blízké okolí, ale také kolegy, pacienty, studenty nebo zájemce, kteří jeho názorům a radám naslouchali při nejrůznějších veřejných vystoupeních. K tragickému úmrtí oblíbeného psychologa se už během úterního večera na sociálních sítích začaly vyjadřovat nejrůznější osobnosti.

 

👉Od 1. září byl pohřešovaný. Své manželce měl podle policistů, kteří po něm pátrali, psát takové zprávy, ze kterých se dalo vyčíst, že se chystá sáhnout si na život. Nejčernější scénář se bohužel naplnil o dva dny později.

 

👉 „Pátrání má bohužel špatný konec. Mohu potvrdit, že muž, ročník narození 1975, byl nalezený v Praze bez známek života. Z toho důvodu bylo pátrání odvoláno,“ uvedla v úterý pro Blesk mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová. Následně se na sociálních sítích začaly hromadit zprávy lidí, kterých se záslužná činnost psychologa nějakým způsobem dotkla.

 

BOLESTIVÁ ZTRÁTA:

 

👉 „Potkali jsme se na Malostranském náměstí, kde jsme věšeli dupačky za všechny děti v kojeneckých ústavech, kde být nemají,“ vyjádřila se prostřednictvím facebooku novinářka Barbora Postránecká, která se dlouhodobě zaobírá sociální problematikou. „On bojoval za děti, já jen chvíli,“ dodala. „Tohle je prostě strašná zpráva! Upřímnou soustrast celé rodině. Tohle je bolavý,“ neskrýval dojetí psycholog Jan Vojtko.

 

👉Tragickou událost zaznamenala rovněž vládní zmocněnkyně pro lidská práva, jinak též speciální pedagožka, Klára Šimáčková Laurenčíková. „Radek Ptáček byl velkým zastáncem mnoha důležitých změn na poli lidských práv a ochrany zejména té nejzranitelnější části naší společnosti. Byl mi dlouholetou oporou v tématu nepřijatelnosti fyzických trestů na dětech,“ rozepsala se na svém facebookovém profilu.

 

👉 „Spolupracovali jsme úzce na změnách systému péče o ohrožené děti. Svými výzkumy a veřejnými přednáškami patřil mezi klíčové hybatele potřebných změn rovněž v oblasti zdravotní péče či v segmentu opatrovnické justice. Jsem mu za mnohé vděčná. S obrovskou lítostí přijímám zprávu, že jeho život skončil,“ doplnila.

 

👉Jeho úmrtí šokovalo i herečku a dabérku Nelu Boudovou. „Radek Ptáček byl odborník na lidskou psychiku a člověk s otevřeným srdcem. Je bolestivé, že právě on spáchal sebevraždu. Vede to k mnoha otázkám o lidském životě, psychice. Život je neuvěřitelně křehký. Často si to plně neuvědomujeme, dokud nejsme konfrontováni s něčím tak tragickým, jako je ztráta někoho, koho považujeme za silného nebo moudrého. Když někdo, kdo má hluboké znalosti o lidském chování, emocích a duševním zdraví, udělá tak zoufalý krok, připomíná nám to, že nikdo není imunní vůči vlastnímu utrpení. Dokonce i ti, kteří zasvětili svůj život pomoci druhým, mohou bojovat s vnitřními démony, o kterých nikdo zvenčí nemusí vědět,“ napsala.

 

👉 „Radek Ptáček byl excelentní profesionál, který dokázal o duševním zdraví a dětské duši mluvit velmi srozumitelně a poutavě. Člověk, který pro naši společnost udělal tak strašně moc,“ ocenila zesnulého odborníka skrze sociální sítě Jana Holomčík Leitnerová, která je pirátskou radní pro sociální a rodinnou politiku v Jihomoravském kraji.

 

👉Ne nepodobně smýšlí i poslankyně Barbora Urbanová (STAN). „Navrhla jsem ho na státní vyznamenání. Zaslouží si ocenění za to, co všechno pro oběti násilí, zejména ty dětské, v téhle zemi udělal,“ uvedla. „Doufal jsem, že to dopadne dobře. Bohužel. Dnešní doba není v lecčems dobrá. Tím bych svůj komentář ukončil. Radek Ptáček – ach jo,“ podělil se na facebooku o své pocity místostarosta Prahy 1 David Bodeček.

 

👉Úmrtí oblíbeného psychologa oplakávají nejen osobnosti veřejného života. Ale také kolegové, kteří si jeho erudovaných názorů cenili. K tragickému úmrtí se prostřednictvím facebookového profilu Katedry psychologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy vyjádřil docent psychologie Tomáš Nikolai.

„Včera jsme s Radkem měli mít setkání nad kávou, bylo mi divné, když nedorazil,“ začíná svůj příspěvek. „Pana profesora jsem si za jeho veřejný boj proti fyzickým trestům u dětí vážil.“

 

👉Politování nad úmrtím vyjádřila prostřednictvím Instagramu taktéž modelka Veronika Kašáková, jíž Ptáček pomáhal s jejím nadačním fondem. „Naše rozhovory mi vždy dodávaly odvahu a sílu, a jeho podpora mé práce byla neocenitelná. Radek věřil v to, co dělám, a byl velkým fanouškem našich projektů v Nadačním fondu VK,“ uvedla. „Jeho odchod je nenahraditelnou ztrátou. Zůstane v mých vzpomínkách jako někdo, kdo měl vždy srdce na správném místě.“

 

👉Facebookový profil iniciativy Pod svícnem, která dlouhodobě upozorňuje na problematiku domácího násilí, o zesnulém psychologovi hovoří jako o „jednom z největších odborníků na dětskou duši u nás. Byl jedním z nejrespektovanějších lidí v oboru.“

 

STOVKY KONDOLENCÍ:

 

👉Od chvíle, kdy policie v úterý k večeru potvrdila, že oblíbený psycholog již není mezi živými, se pod jeho veřejný profil nakupily stovky kondolencí. I to vypovídá o tom, jak mimořádnou osobností profesor psychologie byl.

„Zbožňovala jsem ho, jeho hlas, projev, názory… Neutekl mi jedinej rozhovor, podcast… Nechápu to, nikdy mě nevzala smrt žádné známé osobnosti, nikdy… Až teď,“ napsala například uživatelka Anna H.

 

👉 „Čest jeho památce. Tolik moudrých rad od něj mi pomohlo v různých životních situacích. Velice mě to mrzí,“ napsal Jiří K. „Byl jste ten nejlepší a nejmoudřejší psycholog a skvělý člověk. Nerozumím tomu. Byl jste můj vzor,“ napsal Lukáš K. 🎚️🙏🕯

 

https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/794021/elitniho-psychologa-radka-ptacka-48-nasli-mrtveho-kolegove-pacienti-i-politici-jsou-v-soku.html

 

 

📌 🐘🐆04. září 2024: 😍😍 „Byla to nejlepší fotografie tohoto století. Lvice s mládětem přecházela savanu, ale vedro bylo nesnesitelné a mláděti se velmi špatně chodilo. Slonice si uvědomila, že mládě zemře, a odnesla ho na chobotu k nádrži, zatímco kráčela vedle jeho matky.

A my jim říkáme divoká zvířata.“ ((Lidi se chovají nejhůř. Ani ke zvířatům se to nedá porovnat!!!))

https://t.me/c/1586239095/79025

 

 

📌04. září 2024: 209 HROMADNÝCH ZNÁSILNĚNÍ ZA ROK V SEVERNÍM PORÝNÍ-VESTFÁLSKU: TOTO JSOU JMÉNA „NĚMECKÝCH“/S NĚMECKÝM PASEM PACHATELŮ

https://www.youtube.com/watch?v=IjrF-LdGUck

 

 

📌04. září 2024: 🇲🇳🤝🇷🇺 BĚHEM SVÉ NÁVŠTĚVY PUTIN PODEPISUJE DLOUHODOBOU DOHODU O SPOLUPRÁCI S MONGOLSKEM, KTERÁ NAVAZOVALA NA PODOBNÉ DOHODY SE SEVERNÍ KOREOU A VIETNAMEM V ČERVNU.

 

Dohoda zahrnuje investice do elektráren, leteckého paliva, dodávek zbraní a výcviku vojsk.

 

Obchodování zcela vylučuje použití dolaru a eura.

 

Ruské ropovody povedou přes Mongolsko a Vladivostok do Číny a poté do Vietnamu a Severní Koreje.

 

Putin také pozval mongolskou hlavu státu Ukhnaagiin Khurelsukh na summit BRICS v Kazani příští měsíc a do Ruska na oslavu 80. vítězství v květnu 2025.

 

Čínský viceprezident Han Zheng navštíví ve dnech 4. až 8. září Rusko a Mongolsko a zúčastní se Východního ekonomického fóra v ruském Vladivostoku.

https://t.me/c/1586239095/79030

 

 

📌04. září 2024: RUSKO VARUJE NATO A USA.

 

„Pokud budou západní zbraně použity k úderu hluboko uvnitř Ruska, důsledky ovlivní obě strany Atlantiku.“

 

Toto prohlášení přichází poté, co U.S. říká, že jsme blízko k dohodě poskytnout Ukrajině rakety dlouhého doletu schopné zasáhnout hluboko do ruského území.

 

https://t.me/CNconspiracynewsroom 🗿

 

 

📌04. září 2024: 🚨🇨🇿🇺🇦/🇷🇺 ČESKÝ ŽOLDÁK U SOUDU VYPOVĚDĚL, ŽE NA ZAČÁTKU VÁLKY BYL V ŘADÁCH UKRAJINSKÝCH FORMACÍ V IRPENU A BUCHU (Kyjevská oblast).

 

Filip Siman řekl, že velení podporovalo rabování. Žoldák podle svých slov viděl práci „popravčích čet“ ukrajinských ozbrojených sil a znal také fakta o znásilňování místního obyvatelstva ukrajinskou armádou a členy dalších polovojenských skupin.

MSM….. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/soud-rabovani-ukrajina-cech.A240702_161154_domaci_mul

 

 

📌04. září 2024: 🇻🇪/🏴‍☠️🇩🇴🇺🇲 VENEZUELA ODSUZUJE ZABAVENÍ LETADLA PREZIDENTA MADURA V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE JAKO PIRÁTSKÝ ČIN ZE STRANY SPOJENÝCH STÁTŮ

 

Incident je druhým venezuelským letadlem zabaveným USA. Boeing 747 patřící venezuelské společnosti Empresa de Transporte Aéreocargo del Sur (Emtrasur) byl zadržen na argentinském letišti Ezeiza v roce 2022. Místní soud rozhodl začátkem tohoto roku o předání letadla do USA, poté bylo převezeno na Floridu.

 

ZKRÁTKA JE TO KRÁDEŽ, COŽ USA UMÍ NEJLÉPE.

https://t.me/c/1586239095/79035

 

 

📌04. září 2024: PŘEDSEDA EVROPSKÉ KOMISE VYVÍJÍ TLAK NA STÁTY EU, ABY STÁHLY MUŽSKÉ KANDIDÁTY NA NEJVYŠŠÍ POZICE.

 

🇪🇺 Globalistka 👺Ursula se „cítí poníženě“, že v nejdůležitějším výkonném orgánu EU je 27 funkcí komisařů EU a nominováno je pouze 9 žen.

 

Von der Leyen vyvíjí tlak na nejméně pět menších zemí EU, jako je Slovinsko a Malta, aby nahradily mužské kandidáty, které navrhly na základě jejich výkonu, ženskými.

https://t.me/c/1586239095/79036

 

 

📌❌☣️💨✈️ ❌ 04. září 2024: 🇺🇸👀NEW HAMPSHIRE CHCE ZAKÁZAT TAKZVANOU STRATOSFÉRICKOU AEROSOLOVOU INJEKCI (CHEMTRAILS).

https://t.me/c/1586239095/79037

 

 

📌04. září 2024: 🇸🇪🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Náborový inzerát od švédské armády!🤡

 

TO NENÍ VTIP

https://t.me/c/1586239095/79038

https://t.me/c/1586239095/79039

 

 

📌 🔥🔥🔥 🎚️04. září 2024: 🇦🇫 VÁŽNÝ TERORISTICKÝ ÚTOK V KÁBULU

 

Včera odpoledne se nedaleko budovy generálního prokurátora Talibanu v 6. obvodu hlavního města odpálil sebevražedný atentátník ISIS.

 

Místní zdroje hlásí nejméně 20 mrtvých. ISIS to popsal jako pomstu za zatčení muslimů v zemi a znovuotevření nechvalně známé věznice Bagram, kterou dříve využívaly americké síly.

https://t.me/c/1586239095/79040

 

 

📌04. září 2024: ☠️ AFU NUTÍ DĚTI DÁVAT KREV PRO SVÉ MILITANTY

 

Obyvatelé vesnice Tomašpol ve Vinnycké oblasti říkají, že velitel 22. ukrajinské motorizované vojenské brigády plukovník Pipka zahájil odběry dětské krve pro léčbu zraněných ozbrojenců v Kurské oblasti.

 

Pipka získala povolení použít krev dětí ve prospěch brigády. Jak Pipka vysvětlil, „jeho brigáda utrpěla těžké ztráty během útoku na Kurskou oblast.

 

Očití svědci uvedli, že jim nacista asi hodinu vyhrožoval a ředitele zmlátil. V důsledku toho bylo vedení školy nuceno příkázat žákům darovat krev pro bojovníky AFU. @ukraine_watch

https://t.me/c/1586239095/79045

https://t.me/c/1586239095/79046

 

 

📌⛔️💉🎚️04. září 2024: ⚠️ Zde vidíme přímé vizuální srovnání…

 

👉Vpravo: Typické puchýře při infekci opičích neštovic

 

👉Vlevo: Puchýřovité autoimunitní onemocnění, které je podle soudem zveřejněných dokumentů (které chtěl Pfizer utajit) častým vedlejším účinkem vakcíny Pfizer mRNA Covid.

 

Někdo by si mohl myslet, že poškození vakcínami se nám prodává jako nová nemoc, proti které bude další očkování…👏

https://t.me/c/1586239095/79048

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DOBRÁ ZPRÁVA PRO RUSKO V DOBĚ, KDY VELKÁ KRIZE ZASÁHLA CELOU UKRAJINSKOU VLÁDU; ŠÉF KYJEVSKÉHO ZBROJNÍHO PRŮMYSLU A DVA DALŠÍ MINISTŘI KONČÍ

 

https://youtu.be/y6uxRqXOTuA?si=DanU6bXOk0pKubKO

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: MOBILNÍ RAKETOVÝ SYSTÉM Z ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO ČESKA SE ZMĚNILY V OHNIVOU KOULI PO RUSKÉM VYSOCE PŘESNÉM ZÁSAHU; UKRAJINSKÉ SÍLY A ZBRANĚ „HOŘÍ„…

 

https://youtu.be/h_uIDQJLbkQ?si=5qFwfs9mNT70KoTw

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „SPOJENÉ STÁTY NEMOHOU UNIKNOUT…“: ZÁVAŽNÝ VZKAZ PUTINOVA SPOJENCE, KTERÝ VYSLOVUJE VELKOU VÁLEČNOU HROZBU ZÁPADU PŘÍMO Z WASHINGTONU KVŮLI POMOCI UKRAJINĚ

 

https://youtu.be/7N4ss4tADdg?si=yb8lCAoddbfExBJg

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, CRUX, Roman Kirsch: PUTIN POZVAL „PŘÁTELSKÉ“ MONGOLSKO DO ALIANCE BRICS; UKRAJINA NAPADÁ „SDÍLENOU ZODPOVĚDNOST ZA VÁLEČNÉ ZLOČINY“, PÁCHANÉ NA UKRAJINĚ

 

https://youtu.be/OXRnA3EJcJ8?si=wZ_1UUsTKQsX8XKa

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: VELKÉ PŘERUŠENÍ TOKU ZPRÁV: UKRAJINSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ ZTRÁCÍ SVOJI FUNKCI V DOBĚ, KDY MONGOLSKO IGNORUJE VÝZVU K UVĚZNĚNÍ VLADIMÍRA PUTINA PŘI JEHO NÁVŠTĚVĚ

 

https://youtu.be/-yPZl-LIJGQ?si=tFs3p_5OY260SgTW

 

 

📌04. září 2024, Tiktok reakce: ‪@doktoregg DÍTĚ V GAZE MÁ STEJNOU CENU, JAKO DÍTĚ NA UA ❤️🥚🇨🇿🇸🇰🕊.

https://www.youtube.com/watch?v=Y6oOgWjTpqc

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZELENSKYJ MÁ PROBLÉMY KVŮLI VAZBĚ ŠÉFA UKRAJINSKÝCH DRONOVÝCH SIL NA RUSKO; VELITEL BYL ODVOLÁN

 

https://youtu.be/ha4xCxT43u8?si=jJZcxQqOUUfizelV

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „UVĚZNĚTE PUTINA A VAŠE ŽIVOTY…“: MRAZIVÉ VAROVÁNÍ DMITRIJE MEDVEDĚVA SOUDCŮM MEZINÁRODNÍHO SOUDNÍHO DVORA V HAAGU KVŮLI NÁTLAKU NA MONGOLSKO VE VĚCI ZATČENÍ VLADIMÍRA PUTINA

 

https://youtu.be/vYtzhYrNrP8?si=x54Q-XXOy0mczUuC

 

 

📌04. září 2024, 06:28: NAD OBLASTÍ BELGOROD BYLO SESTŘELENO NĚKOLIK VZDUŠNÝCH CÍLŮ:

 

Systém protivzdušné obrany sestřelil několik vzdušných cílů nad Belgorodskou oblastí, uvedl na svém kanálu Telegram šéf regionu Vjačeslav Gladkov.

 

„Náš systém protivzdušné obrany fungoval nad Belgorodem, okresem Belgorod a městským okresem Jakovlevskij – bylo sestřeleno několik vzdušných cílů,“ napsal gubernátor.

 

Podle předběžných údajů nejsou žádné oběti ani vážné škody. Poznamenal, že ve vesnici Sevrjukovo prorazil úlomek střechu soukromého obytného domu. Informace o důsledcích se upřesňují.

 

Den předtím Gladkov uvedl, že ukrajinské bezpilotní letouny zaútočily na administrativní a soukromé domy tří osad v oblasti Belgorod.

 

https://www.vesti.ru/article/4125331

 

 

📌04. září 2024, 07:51, PESKOV: HLAVY NEPŘÁTELSKÝCH ZEMÍ NEBUDOU POZVÁNY NA PŘEHLÍDKU NA POČEST 80. VÝROČÍ VÍTĚZSTVÍ:

 

Hlavy zemí SNS budou pozvány na přehlídku v Moskvě k 80. výročí vítězství a vedení nepřátelských států pozváno nebude, řekl tiskový tajemník ruského vůdce Dmitrij Peskov.

 

Na okraj Východního ekonomického fóra (EEF) Peskov odpověděl na otázku novinářů ohledně pozvání zahraničních lídrů na přehlídku v Moskvě v roce 2025.

 

Podle mluvčího Kremlu bude seznam hostů „velmi, velmi působivý“, v první řadě mluvíme o SNS.

 

„Nepozveme hlavy nepřátelských zemí,“ řekl tiskový tajemník ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

V roce 2024 se oslav 79. výročí vítězství na Rudém náměstí zúčastnili prezidenti některých zemí bývalého SSSR: Běloruska, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Tádžikistánu, Turkmenistánu a Uzbekistánu. Hlavy Guineje-Bissau, Kuby a Laosu také odletěly na oslavy do ruského hlavního města.

 

https://www.vesti.ru/article/4125444

 

 

📌04. září 2024, 07:55, KREML: ZATÍM NEBYLO ROZHODNUTO O PUTINOVĚ ÚČASTI NA SUMMITU G20 V BRAZÍLII:

 

Ruský prezident Vladimir Putin se ještě nerozhodl, zda se zúčastní summitu G20, který se letos bude konat v Brazílii.

 

Novinářům to oznámil tiskový tajemník hlavy státu Dmitrij Peskov.

 

„Prezident ještě neučinil rozhodnutí,“ řekl.

 

Peskov zároveň vysvětlil, že Rusko nadále pracuje v rámci G20, jeho šerpa (důvěrník šéfa členské země G20 – pozn. red.) nadále aktivně spolupracuje s kolegy, Ruská federace hájí své zájmy.

 

V dubnu noviny Folha de S. Paulo uvedly, že Brazílie se snaží zprostředkovat návštěvu ruského prezidenta na summitu G20, který se bude konat v Rio de Janeiru na podzim roku 2024, a to navzdory zatykači Mezinárodního trestního soudu (ICC) na jeho zatčení.

 

Publikace vysvětlila, že brazilská vláda v listopadu 2023 předložila Komisi OSN pro mezinárodní práva právní argumenty ve prospěch Putinovy návštěvy, a to navzdory skutečnosti, že ICC vydal zatykač na jeho zatčení.

 

https://www.vesti.ru/article/4125467

 

 

📌04. září 2024, 07:46: GROSSI: MAAE ZAUJME AKTIVNĚJŠÍ POSTOJ K PODPOŘE UKRAJINY:

 

Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE) bude aktivnější při ochraně ukrajinské energetické infrastruktury, aby zajistila její jadernou bezpečnost, uvedl generální ředitel agentury Rafael Grossi po setkání s hlavou kyjevského režimu Volodymyrem Zelenským.

 

Dodal, že MAAE bude i nadále rozšiřovat svou pomoc Ukrajině. Jeho prohlášení přišlo po sérii raketových útoků, které vedly k odstavení několika jaderných reaktorů nebo k nebezpečné nestabilitě národního energetického systému, uvedla agentura v oficiálním prohlášení.

 

Grossi poznamenal, že bezpečnost jaderných elektráren závisí na stabilních dodávkách elektřiny a kvůli konfliktu „se situace stává v tomto ohledu stále zranitelnější a potenciálně dokonce nebezpečnou“. Podle něj už agentura rozmístila skupiny svých specialistů na všech ukrajinských jaderných elektrárnách.

 

Šéf MAAE navíc Zelenskému řekl, že ministerstvo poskytne Kyjevu technickou podporu v případě nákupu zařízení pro jaderné elektrárny z Bulharska.

 

Noc předtím se šéf MAAE Rafael Grossi setkal s Volodymyrem Zelenským v Kyjevě.

 

https://www.vesti.ru/article/4125454

 

 

📌04. září 2024, 08:05, PESKOV: ODMÍTNUTÍ ZÁPADU ZAPOJIT SE DO DIALOGU S RUSKEM JE BRÁNO V ÚVAHU PŘI AKTUALIZACI JADERNÉ DOKTRÍNY:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov uvedl, že při vytváření aktualizací jaderné doktríny se bere v úvahu odmítnutí Západu vést dialog s Ruskem, útok na bezpečnostní zájmy a provokace nepřátelských akcí na Ukrajině.

 

Během briefingu mluvčí Kremlu uvedl, že v současné době Ruská federace pracuje na vytvoření nových přístupů k aktualizaci jaderné doktríny. Zdůraznil, že to vyžaduje stávající agenda a stav věcí, který vznikl v důsledku kroků západních zemí.

 

„To nemůže mít jiné důsledky. To vše se v Moskvě bere v úvahu,“ řekl Peskov s tím, že to vše bude tvořit základ návrhů, které budou formulovány.

 

Den předtím náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov řekl, že Rusko zreviduje svou jadernou doktrínu s přihlédnutím k analýze nedávných konfliktů a akcím západních zemí v souvislosti s NWO.

 

https://www.vesti.ru/article/4125466

 

 

📌04. září 2024, 08:10, SALDO: VE VOJENSKÉ ŠKOLE V POLTAVĚ BYLI V DOBĚ STÁVKY ZAHRANIČNÍ INSTRUKTOŘI:

 

Chersonský gubernátor Volodymyr Saldo komentoval úder na vojenský komunikační institut v Poltavě, při kterém zahynuly desítky vojáků ozbrojených sil Ukrajiny. Podle něj na škole vyučovali instruktoři NATO, mobilizovaní se učili dovednostem moderního válčení.

 

Saldo řekl, že úder ruských jednotek dopadl na výcvikové centrum pro mobilizované Ukrajince, kde vyučují zahraniční instruktoři.

 

„Jsou tam instruktoři NATO, kteří… vycvičit mobilizované Ukrajince, kteří jsou chyceni na ulici a posláni do výcvikových středisek,“ řekl chersonský gubernátor agentuře RIA Novosti na Východním ekonomickém fóru.

 

Ukrajinské úřady již dříve informovaly, že při úderu na výcvikové středisko v Poltavě bylo zabito 51 lidí, 271 jich bylo zraněno. Vojenský zdroj řekl TASS, že bylo zabito nebo zraněno více než 300 ukrajinských ozbrojenců, včetně zahraničních instruktorů.

 

https://www.vesti.ru/article/4125470

 

 

📌04. září 2024, 08:14, PESKOV: PŘÍPADNÉ ZMĚNY VE VLÁDĚ UKRAJINY JEDNÁNÍ NEOVLIVNÍ:

 

Případné změny ve vládě Ukrajiny neovlivní vyhlídky na obnovení jednání s Kyjevem, řekl novinářům mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

 

„Ne, to nebude mít žádný vliv,“ řekl mluvčí Kremlu.

 

Dodal, že Rusko má v posledních dnech napjatou agendu, takže nebylo možné sledovat nadcházející změny v ukrajinském kabinetu ministrů.

 

„I když samozřejmě pečlivě zaznamenáváme všechny příchozí informace,“ vysvětlil Peskov.

 

O den dříve vyšlo najevo, že šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj odvolal Rostislava Šurmu z postu zástupce vedoucího jeho kanceláře.

 

Svou rezignaci navíc podala místopředsedkyně vlády pro evropskou a euroatlantickou integraci Olga Stefanišyna.

 

https://www.vesti.ru/article/4125476

 

 

📌04. září 2024, 13:29: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ O BRITSKÝCH DRONECH V OZBROJENÝCH SILÁCH UKRAJINY:

 

Londýn je zodpovědný na stejné úrovni jako Kyjev:

 

Použití bezpilotních letounů předem nakonfigurovaných v Británii ukrajinskými jednotkami je potvrzením, že Londýn podporuje teroristické metody boje, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Ruské ministerstvo zahraničí upozornilo na skutečnost, že Británie ve skutečnosti sponzoruje a podílí se na přípravě útoků bezpilotních letounů ozbrojených sil Ukrajiny na civilisty a civilní infrastrukturu v Rusku.

 

Jak poznamenala Zacharovová, při studiu elektronických součástek dronů, které zaútočily na sklad pohonných hmot v Rostovské oblasti, vyšlo najevo, že „předběžná konfigurace letových kontrolorů UAV byla provedena na území Británie“.

 

„Považujeme tato fakta za potvrzení podpory Londýna teroristickým metodám boje používaným kyjevským režimem,“ uvedl oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí v komentáři na kanálu ministerstva Telegram.

 

Zacharovová dodala, že to klade veškerou odpovědnost za krveprolití na Británii „na stejnou úroveň s jejími kyjevskými loutkami“.

 

V polovině srpna britské noviny The Times napsaly, že ozbrojené síly Ukrajiny v Kurské oblasti používají drony dodané Británií.

 

https://www.vesti.ru/article/4126163

 

 

📌04. září 2024, 12:17: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE ZVEŘEJNILO ZÁBĚRY NIČENÍ LODÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Černomořská flotila Ruské federace zničila čtyři bezpilotní čluny Ozbrojených sil Ukrajiny. Ruské ministerstvo obrany sdílelo záběry.

 

Včera v noci síly ozbrojených sil RF zničily čtyři bezpilotní letouny typu letadla nad územím Belgorodské oblasti a také nad Černým mořem.

 

Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo na svém kanálu Telegram záběry ničení bezpilotních člunů na Ukrajině.

 

Ruské ministerstvo obrany již dříve zveřejnilo záběry zničení ukrajinských vícenásobných odpalovacích raketových systémů HIMARS poblíž města Uma.

 

https://www.vesti.ru/article/4126060

 

 

📌04. září 2024, 13:46: LAVROV NALÉHAL, ABY SI NEDĚLALI LEGRACI Z ČERVENÝCH ČAR RUSKÉ FEDERACE:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že Američané již „překročili práh, který si pro sebe určili“, ale měli by pochopit, že „není třeba žertovat o našich „červených liniích“.

 

„Nebudu se ničemu divit. Jsou pobízeni. Zelenskyj to vidí a využívá to,“ řekl šéf ministerstva zahraničí autorovi a spolumoderátorovi pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin na okraj EEF.

 

Podle Lavrova Spojené státy „vědí velmi dobře“, kde jsou „červené čáry“ Ruské federace, ale „posedlost bojem o moc“ vede k další a další eskalaci. Takto komentoval šéf ruského ministerstva zahraničí zprávy ze Spojených států, že Amerika chce Kyjevu dodat střely s plochou dráhou letu s doletem až 900 km.

 

„Jsem přesvědčen, že tam jsou rozumní lidé, kteří mají určitý vliv,“ zdůraznil Lavrov.

 

Ministr také citoval slova koordinátora Bílého domu pro strategickou komunikaci Johna Kirbyho, který řekl, že „musíme být velmi opatrní při budování podpory pro Ukrajinu, abychom nevyvolali třetí světovou válku, protože to bude pro Evropu škoda“.

 

„To znamená, že mají genetické přesvědčení, že se jich nikdo nedotkne,“ řekl Lavrov.

 

Řekl také, že pocit vzájemného jaderného odstrašení mezi americkými úřady „z nějakého důvodu začíná mizet“ a uzavřel, že neví, s čím počítají.

 

https://www.vesti.ru/article/4126236

 

 

📌04. září 2024, 13:23: OZBROJENÉ SÍLY RF OSVOBODILY KARLOVKU A PRECHISTOVKU V DLR:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace ve středu oznámilo osvobození dvou osad v Doněcké lidové republice.

 

Podle vojenského oddělení v rámci speciální vojenské operace jednotky skupiny vojsk Vostok osvobodily osady Prechišťovka a Karlovka v DLR od ukrajinských ozbrojenců.

 

Dříve bylo hlášeno, že v důsledku úspěšných akcí jednotek střední skupiny vojsk byl Borčnoje osvobozen. Ruská armáda každý den osvobozuje různé osady Donbasu a postupuje na západ.

 

https://www.vesti.ru/article/4126246

 

 

📌04. září 2024, 13:50, BLOOMBERG: ODVOLANÝ KULEBA SE BUDE ZABÝVAT VZTAHY MEZI UKRAJINOU A NATO:

 

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba, který podal svou rezignaci, se hodlá zaměřit na posílení vztahů Kyjeva s NATO, píše Bloomberg s odvoláním na zdroj.

 

Šéf Nejvyšší rady Ruslan Stefančuk ve středu uvedl, že Kuleba podal svou rezignaci, která bude projednána na jednom z příštích zasedání ukrajinského parlamentu. Ukrajinská média napsala, že se zvažuje kandidatura zástupce vedoucího oddělení Andrije Sybihy, který by měl nahradit Kulebu.

 

Jak poznamenává agentura Bloomberg, Kuleba jako ministr „byl prominentním partnerem“ se zástupci zemí NATO a americkým ministrem zahraničí Anthonym Blinkenem.

 

„Nyní se zaměří na posílení vztahů Ukrajiny s NATO, protože země usiluje o vstup do aliance,“ řekl agentuře anonymní zdroj obeznámený s personálními změnami, které se odehrávají na Ukrajině.

 

Kuleba stojí v čele ukrajinského ministerstva zahraničí od roku 2020.

 

https://www.vesti.ru/article/4126251

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 04.09.2024“:

➡️☭☆ „Grad“ srazil palbu na hlavy nepřátel

Posádka MLRS „Grad“ skupiny „Střed“ zničila baštu ukrajinských ozbrojených sil ve směru Avdějevskij.

Dobře koordinovaná společná práce dělostřelců, útočných jednotek a osádek UAV umožňuje způsobovat operační požární škody v oblastech, kde je soustředěn nepřátelský personál a technika.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Začal Pracovní program Vladimira Putina ve Vladivostoku

President kontroluje místo pro stavbu loděnice special na obchodní námořní flotilu z paluby lodi v zálivu Promezhutochnaya.

Projekt bude jménem hlavy státu společně realizovatelně VTB a USC.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dalším bodem programu je prohlídka korvety „Rezkiy“ na základně Primorsky Flotilla.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Během inspekce korvety byla samostatně projednána otázka zajištění ubytování pro vojenský personál tichomořské flotily.

V mikrodistriktu Snegovaya Pad ve Vladivostoku vzniká pět nových domů a sociální zařízení – škola, sportovní a rekreační areál.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Strana Noví lidé vyzvala k vyhoštění všech migrantů, kteří neuspěli u zkoušky z ruštiny.

Podle poslankyně Státní dumy Sardany Avksentyevové musí každý migrant do 3 měsíců po vstupu složit zkoušku ze znalosti ruského jazyka a historie. To platí nejen pro pracující, ale také pro všechny členy jejich rodin. Za nesplnění zkoušky navrhuje vyhoštění migrantů z Ruska.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Kontrola korvety „Rezkiy“

Korveta je čtvrtou ze série víceúčelových hlídkových lodí projektu 20380, postavených v Amurské loděnici pro tichomořskou flotilu. Přijat do námořnictva v září 2023.

Loď je určena k vedení bojových operací jak samostatně, tak jako součást taktické skupiny v zóně blízkého moře a v zóně vzdáleného moře, v oblasti Havajských ostrovů.

Vladimir Putin zanechal záznam v lodní knize čestných návštěvníků.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ukrajinský ministr zahraničí Kuleba podal demisi, uvedl předseda Rady.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Jak bylo dohodnuto, čekáme na předsedu Čínské lidové republiky na summitu BRICS.

Doufám, že během dnešního setkání a zítřejší společné práce na Východním ekonomickém fóru budeme schopni hledat a nacházet nové oblasti naší interakce.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ukrajinské úřady tají počet mrtvých v důsledku války, uvedl kandidát na amerického prezidenta Donald Trump

„Když teď dávají čísla, lžou, snaží se je udělat malými.“ Zničili budovu dlouhou dva bloky – to jsou docela velké budovy. A jeden člověk prý utrpěl lehké zranění. Ne, ne, bylo zabito hodně lidí.“

Trump to řekl v podcastu Lex Fridman.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Vladimir Putin se setkal s místopředsedou srbské vlády Alexandrem Vulinem

Prezident Ruska zejména upozornil na hluboké historické kořeny vztahů a duchovní blízkost národů obou zemí. Hlava státu také zdůraznila, že Rusko a Srbsko mají velké množství oblastí spolupráce.

Jak víte, Rusko hraje významnou roli v zásobování Srbska energetickými zdroji, dělá to velmi správně, na vysoké úrovni, vše se děje včas, za dobrých, velmi dobrých podmínek pro Srbsko. Pojďme si o tom také promluvit.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin se na okraji EEF setkal s malajským premiérem Anwarem Ibrahimem

Na začátku setkání vedoucí představitelé představili své delegace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆„NĚKDO SI DĚJE Srandu O NAŠICH ČERVENÝCH ČÁRKÁCH. TAKŽE NENÍ NUTNÉ ŽERTOVAT S NAŠIMI ČERVENÝMI ČÁRAMI.“

TVRDÝ KOMENTÁŘ LAVROVA po zprávách ze Spojených států, že chtějí Kyjevu dodat řízené střely s dosahem až 900 km

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Velkou pozornost věnujeme rozvoji vztahů s jihovýchodní Asií a ASEAN. Je dobře známo, že Malajsie hraje v tomto sdružení jednu z vedoucích rolí. Příští rok Malajsie předsedá, pokud vím, ASEAN. A velmi doufáme, že se nám během vašeho předsednictví podaří najít nové oblasti spolupráce s tímto rychle rostoucím a perspektivním regionem světa.

Obchodní obrat mezi zeměmi je na úrovni 3,5 miliardy dolarů. Příležitosti pro její expanzi jsou na obou stranách poměrně velké, poznamenal také Vladimir Putin.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vyčistili vodní plochu: záběry ničení bezpilotních člunů ukrajinských ozbrojených sil

📍Severozápadní část Černého moře

Síly Černomořské flotily zničily čtyři bezpilotní čluny ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vojenští komisaři na Ukrajině začali chytat otce dětí ve školách.

V jedné ze škol v Kyjevě zaskočili zaměstnanci TCC rodiče studentů přímo na První zvon. Místní kanály TG zveřejňují korespondenci ve školním chatu.

Muži opustili školu, jak nejlépe mohli: zadními dveřmi, plotem. Vojenským komisařům se podařilo někoho odvést.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

04.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉 UKRAJINA SI SESTŘELILA VLASTNÍ STÍHAČKU F-16 A VELENÍ UKRAJINSKÉ PVO SE TO SNAŽÍ SVALIT NA LETÍCÍ RUSKOU RAKETU

 

 

📌03. září 2024: EUROKONCENTRÁK: https://www.facebook.com/doubravap/videos/1019201183019546

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️⚔️03. září 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: UKRAJINA SI SESTŘELILA VLASTNÍ STÍHAČKU F-16 A VELENÍ UKRAJINSKÉ PVO SE TO SNAŽÍ SVALIT NA LETÍCÍ RUSKOU RAKETU!

 

👉Časopis The Economist varuje, že ukrajinská fronta na Donbasu se hroutí, zatímco veškeré rezervy AFU jsou v Kurské oblasti a nepodařilo se jim přimět Kreml ke stažení vojsk z Pokrovského směru! Generál Syrský nadále odmítá poslat posily na Donbas, všechno odsunuje na Kursk!

 

👉Vrcholem nekompetentnosti a idiocie se stala neuvěřitelná událost, ke které došlo již 26. srpna.

PODLE PRÁVĚ UNIKLÝCH INFORMACÍ TOTIŽ UKRAJINSKÁ PVO ZA POUŽITÍ AMERICKÉHO SYSTÉMU PATRIOT SESTŘELILA VLASTNÍ A V POŘADÍ VŮBEC PRVNÍ STÍHAČKU F-16.

K incidentu došlo ve vzdušném prostoru nad Oděsou během největšího ruského náletu na Ukrajinu, kdy podle informací pilot Oleksij „Moonfish“ Mes zahynul v troskách stroje, protože se nedokázal katapultovat.

 

👉Protiletadlová střela zřejmě explodovala na úrovni kabiny pilota a šrapnely ho zabily, případně znefunkčnily katapultážní systém. Stíhačky F-16 dodané Ukrajině jsou přitom vybaveny transpondérem pro identifikaci vlastního stroje, takže ukrajinská PVO podle všeho střílela na všechno, co se podobá stíhačce.

Jenže generální štáb AFU to odmítl, ke ztrátě stroje prý došlo v důsledku střetu stroje s ruskou raketou, která stíhačku trefila a ta explodovala.

 

🛑CELÁ NEUVĚŘITELNÁ HISTORKA MÁ HNED NĚKOLIK ROVIN.

 

👉Informaci o střetu s ruskou raketou totiž vyvrátila rebelující poslankyně Zelenského partaje Sluha Národa, poslankyně Mariana Bezuhlá, která má vlastní zdroje v ukrajinské armádě, které jí potvrdily, že příběh o kolizi F-16 s ruskou raketou je kouřová clona, která má zakrýt nekompetentnosti uvnitř ukrajinské PVO.

 

👉Stíhačka F-16 je totiž vybavena výkonným sférickým radarem, který hlídá okolí stroje před přibližujícími se předměty, stíhačkami nebo raketami, takže čelní střet s letícím ruským Kalibrem je naprosto vyloučen. Ukrajinská PVO prostě sestřelila vlastní stroj i s elitním pilotem.

 

👉Ukrajinci si sestřelili svoji vlastní a první F-16 stíhačku a v ní zahynul elitní pilot a propagátor, který jezdil se Zelenským po summitech.

 

👉Oleksij Mes byl totiž hlavním mediálním propagátorem získání stíhaček F-16 pro Ukrajinu, jezdil se Zelenským po summitech a tlumočil přání AFU, že ukrajinští piloti chtějí F-16, že si vybrali tyto stroje, ať jim je Západ poskytne.

Mes dokonce vystupoval na ukrajinské televizi a v diskusích polemizoval o tom, proč je volba F-16 tím nejlepším pro Ukrajinu.

Ironií osudu je, že to byl právě Mes, který vůbec jako první byl v této stíhačce nad Ukrajinou sestřelen, a dokonce to ani nepřežil. Jenže, tohle provalení informací rozčílilo hodně lidí okolo ukrajinské armády.

 

👉Bývalý tiskový mluvčí AFU Jurij Ignat totiž vyzval k zahájení trestního stíhání poslankyně Bezuhlé, aby její výroky zahájila ukrajinská SBU pro podezření, že pomlouvá ozbrojené síly Ukrajiny, a tím pomáhá nepříteli.

Okolo sestřelu F-16 je takový povyk proto, že provalení nekompetence ukrajinské armády, kde je takový bordel, že už sestřelují i vlastní elitní piloty v úplně čerstvě dodaných amerických stíhačkách, ohrožuje další dodávky stíhaček na Ukrajinu, a nejen stíhaček, ale veškeré pokročilé techniky.

 

👉Právě proto se Kyjev snaží sestřel F-16 maximálně rozmlžit a dát za vinu Ruské armádě a jejím raketám a dronům letících 26. srpna v obrovských rojích na Ukrajinu.

 

🛑MAMUTÍ A 250 KM DLOUHÁ PEVNOSTNÍ LINIE AFU MEZI KUPJANSKEM A POKROVSKEM JE PŘED ZHROUCENÍM:

 

👉A je úplně jedno, že té historce odborníci nevěří, protože důležité je, co řekne generální štáb, no a tím to hasne.

Tato událost přitom přichází pro Ukrajinu v té nejméně příhodné chvíli. Situace na Donbasu je totiž před zhroucením ukrajinské fronty skoro v délce téměř 250 km od Kupjansku až k Pokrovsku opravdu tristní.

 

👉Situace si povšiml britský list The Economist, že i když ukrajinská armáda vtrhnutím do Kurské oblasti Kreml zesměšnila, tak ve skutečnosti ničeho jiného AFU nedosáhla.

Nedošlo totiž ani k obsazení jaderné elektrárny v Kurčatově, ani k obsazení hlavního správního města Kursk, což byl podle informací cíl celé bleskové operace, a nedošlo ani ke stažení ruských vojsk z Donbasu a na ulehčení ukrajinské obrany ve směru na Pokrovsk.

 

👉Ruská armáda tento trik odhalila a nestáhla vojáky z Donbasu, naopak je stáhla z Krymu a z klidnějších týlových oblastí v Záporoží a Chersonu.

Blesková operace selhala a ukrajinská armáda si zavařila, protože vytvořila po Donbasu již druhý krvavý masomlýn pro své elitní a poslední rezervní brigády.

KURSKÝ MASOMLÝN PŘITOM JE UŽ PODLE SOUČASNÝCH INFORMACÍ VĚTŠÍ MASAKR NEŽ NA DONBASU.

Tam totiž měla AFU betonová a kvalitní opevnění, ale v Kursku nemá AFU, kromě několika vybagrovaných děr okolo obsazené Sudži, vůbec nic.

 

🛑STOJÍ ZA TO SI OCITOVAT KRÁTKÝ ÚSEK ČLÁNKU, CO NAPSAL THE ECONOMIST: RUSKÁ ODOLNOST:

 

👉Kurská operace nedosáhla svého velkého cíle – odvést pozornost ruských sil od jejich postupu na Pokrovsk, který je pro ukrajinské jednotky životně důležitým logistickým uzlem. Rusko přesunulo některé jednotky z Chersonské oblasti na jihu a z linií Chasiv Jar a Seversk na východě. Jak však 27. srpna přiznal ukrajinský vrchní velitel Alexander Syrský, Rusko pouze zintenzivnilo své zaměření na město Pokrovsk na křižovatce.

 

👉Navíc se zdá, že se ukrajinská obrana hroutí a Rusko rychle získává pozice podél hlavní železnice z východu. Na konci tiskové konference generála Syrského přišla zpráva, že se ruské jednotky plně přesunuly do hornického města Novohrodivka, vzdáleného necelých 9 km od Pokrovska. Oleksandr, velitel dronu ze 110. brigády, říká, že Rusové vynikají v překvapivých vlastních operacích. „Skrývají se v lesích, shromažďují síly a pak vyrazí vpřed.

 

👉Rychlý postup Ruska upozornil na slabiny ukrajinského opevnění. V některých případech postupující ruské jednotky proměnily ukrajinské betonové zákopy ve své vlastní. Častěji se stávalo, že ukrajinské překážky nebo vojáci AFU prostě neměli dostatek sil, aby udrželi linie. Rusové jsou v tomto ohledu mnohem lépe vybaveni, mají deset specializovaných ženijních pluků oproti jednomu ukrajinskému pluku a dvěma brigádám. Podle důstojníka jedné z mála ukrajinských ženijních jednotek je část ukrajinského problému v kulturní rovině. „Generální štáb AFU jednoduše neřídí proces a neexistuje žádný plán.

 

🛑BEZUHLÁ OBVINILA GENERALITU AFU, ŽE VEDE UKRAJINU K PORÁŽCE:

 

👉No, a přesně tohle, a to samé tvrdí na Telegramu poslankyně Mariana Bezuhlá.

Ta již velmi dlouho, v podstatě od selhání loňské ofenzívy AFU, útočí na generální štáb AFU a obviňuje ho z neschopnosti, že generálové jsou staří, že mají sovětské vnímání reality, a že by měli svá místa přenechat mladým důstojníkům.

 

👉Neustále apeluje na Syrského, aby poslal vojáky na Donbas namísto do Kurské oblasti, ale generální štáb si jede svoje. Syrského dokonce podezřívá, a není rozhodně sama, že může být tajným rezidentem GRU pracujícím v zájmech Moskvy.

 

👉V souvislosti se sestřeleným F-16 strojem totiž na Telegramu napsala toto:

Nevidím žádné oficiální popření F-16 od velitelství letectva.

➤Proč to ticho, pane Oleščuku?

➤Jaká je vaše pozice?

➤Ráda bych slyšela vyvrácení a dokonce omluvu, ale…

➤Je to minimálně potřetí, kdy naše letadlo s pilotem sestřelila naše vlastní PVO.

➤Dva předchozí incidenty, které se netýkaly F-16, oficiálně obviňovaly Rusy.

➤A také jste se snažili o tomto případu mlčet a skrývat informace, dokud se neobjevily v zahraničních zdrojích.

 

👉To svědčí o nedostatku řádných závěrů a objektivního vyšetřování. Situace je podobná jako u pozemních sil – motání se v kruhu. Tohle je potřeba změnit! Toto již nemůže pokračovat! Kultura lží nás vede k porážce. Během intenzivních bojů jsou případy „přátelské palby“ nevyhnutelné, ale musí být pečlivě analyzovány a vyvozeny správné závěry. Po pravdě a objektivně, s patřičným potrestáním viníků.

 

👉Naprostou většinu našich letadel zničili Rusové a právě oni, podle vás, vypouštějí do našich měst tuny šrotu. I v tomto bychom měli být upřímní a neporušenou střelu nazývat střelou, nikoli „troskami“. Systém videozáznamů útoků dosud nebyl organizován. Ukrajinský národ bojuje, ovládá nejnovější zbraně a vybavení, vytváří svůj vlastní vývoj, ale často se tak děje ne díky, ale proti plánům vyšších vojenských kabinetů.

Generalita, která zůstala od dob Janukovyče, pokračuje v jednání podle starých schémat a pěstuje stejné stoupence. „Klasičtí” generálové nás vedou k porážce. Krok za krokem. A neumožňují, aby vedla opravdová nová generace, která zanechává za sebou všechny klauny.

 

👉Kritika velení AFU tak už nepřichází jen od svědků v článcích The Economist, ale rovněž od poslankyně Zelenského vládní partaje. Ta je sice považována za rebelku, ale to pouze zesiluje tato obvinění, protože kritika nepřichází z Moskvy, ale přímo zevnitř Zelenského partaje a přímo zevnitř od vojáků a velitelů AFU.

 

👉Bezuhlá hovoří o tzv. klasických generálech, kteří vychodili úplně ty samé školy, jako jejich protivníci, tedy ruští generálové. Mají stejné školy, stejné profesory, stejné výcviky, stejné myšlení, stejné uvažování a do značné míry se vkrádá znovu a znovu vtíravá otázka, jestli vrchní velitel AFU Alexander Syrský není náhodou agentem ruské vojenské rozvědky GRU na pozici rezidenta.

 

🛑GENERÁL SYRSKÝ JE OPRAVDU JEN ŠÍLENÝ ŘEZNÍK VLASTNÍCH VOJÁKŮ, ANEBO FAKT PRACUJE PRO GRU?

 

👉Kdyby totiž někdo chtěl porazit Ukrajinu, udělal by to tak, jako Syrský.

Stáhl by veškeré posily a elitní vojáky z toho místa, kde Ruská armáda naráží na největší odpor, a to jsou mohutné a 250 km dlouhé vybetonované pevnostní ukrajinské linie, které tam byly budovány dlouhých 8 let od roku 2014.

Stáhl by vojáky z tohoto směru pod záminkou údajně velkolepé a snadné invaze do Ruska na otevřeném a Rusy ze zatím neznámých důvodů nehlídaném úseku fronty. A vrhl by tam veškeré poslední rezervy, veškeré posily určené původně pro Donbas, veškerou munici určenou původně pro Donbas a veškeré těžké zbraně, určené původně pro Donbas.


👉Tím by pomohl Ruské armádě po 2,5 letech pohnout se z místa na Donbasu a začít obsazovat města na Donbasu a obrovské betonové pevnostní linie, slabě bráněné anebo zcela opuštěné. A tohle je otázka, kterou si pokládá už nejen Bezuhlá, ale více a více ukrajinských vojáků.

 

👉Co proboha dělá AFU v Kurské oblasti, když Donbas volá o pomoc a ukrajinské pevnostní a údajně nedobytné linie padají prakticky bez boje jedna po druhé?

Tohle je největší hádanka této války.

 

👉Kdo je to vlastně Alexander Syrský? Je to jenom šílený ukrajinský generál ruského etnického původu, anebo pracuje pro moskevské soudruhy z GRU, se kterými chodil společně v Moskvě na elitní vojenskou akademii maršála Suvorova? Nad tím je potřeba se znovu zamyslet!

 

🛑AKTUALIZACE:

 

👉Velitel vzdušných sil Ukrajiny Mykola Oleščuk byl v pátek večer odvolán z funkce.

Podle informací jeho odvolání přišlo právě v reakci na sestřel stíhačky F-16 nad Oděsou ukrajinskou PVO, která spadá právě pod velení a jurisdikci velitele vzdušných sil.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/ukrajina-si-sestrelila-vlastni-stihacku-f-16-a-veleni-ukrajinske-pvo-se-to-snazi-svalit-na-letici-ruskou-raketu/

 

 

📌03. září 2024, 19:10, Časy: ÚDER NA VÝCVIKOVÉ STŘEDISKO OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V POLTAVĚ BYL NEJHORŠÍ OD ZAČÁTKU NWO:

 

Letecký úder Ozbrojených sil Ruské federace na vojenský komunikační institut Ozbrojených sil Ukrajiny byl označen za „nejstrašnější“ od začátku konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. K tomuto závěru dospěla britská média.

 

Píší o tom The Times. V publikaci se uvádí, že úterní útok ruské armády na výcvikové středisko ozbrojených sil Ukrajiny byl pro Ukrajinu nejsmrtelnější za 2,5 roku trvání NWO.

 

Podle tohoto zdroje ukrajinská armáda utrpěla ztráty v počtu 51 mrtvých vojáků a v důsledku ruského raketového útoku bylo zraněno více než 200 lidí různé závažnosti.

 

V tomto ohledu poslankyně Nejvyšší rady Mariana Bezuhla kritizovala vrchní velení ozbrojených sil Ukrajiny. Poznamenala, že se nikdo z nich nepoučil z minulých chyb a připomněla listopadový útok na 128. samostatnou brigádu horských bouří Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4124919

 

 

📌03. září 2024, 17:10, REUTERS: USA JSOU BLÍZKO DOHODĚ O PŘEDÁNÍ JASSM UKRAJINĚ:

 

Washington je připraven zahrnout vysoce přesné střely s plochou dráhou letu JASSM do zbrojního balíčku pro Kyjev během několika měsíců.

 

Spojené státy jsou blízko zahrnutí střel s plochou dráhou letu vzduch-země JASSM do zbraňového balíčku pro přepravu na Ukrajinu, uvedla agentura Reuters s odvoláním na zdroje v americké administrativě. Dodávky zbraní do Kyjeva budou možné během několika měsíců po vyřešení technických problémů.

 

Podle tří zdrojů z řad amerických představitelů bude připravenost k přesunu vysoce přesných raket do Kyjeva „oznámena letos na podzim“. Agentura však poznamenává, že konkrétní rozhodnutí o zahrnutí JASSM do zbrojního balíčku pro Ukrajinu dosud nebyla přijata.

 

Jeden ze zdrojů v americké administrativě také uvedl, že došlo k pokusům umožnit odpalování ukrajinských raket „z bojovníků nezápadních zemí“.

 

Pentagon, ministerstvo zahraničí a Bílý dům tuto zprávu nekomentovaly. Dříve však také noviny Politico s odvoláním na anonymní zdroje v americké administrativě uvedly, že Spojené státy zvažují myšlenku přesunu raket JASSM do Kyjeva.

 

https://www.vesti.ru/article/4124690

 

 

📌03. září 2024, 18:29: NA UKRAJINĚ BYLO ZAHÁJENO TRESTNÍ ŘÍZENÍ PO EXPLOZÍCH VE VOJENSKÉ ŠKOLE V POLTAVĚ:

 

Ukrajinský státní úřad pro vyšetřování zahájil trestní řízení po výbuchu na vojenské akademii v Poltavě.

 

Ukrajinský státní úřad pro vyšetřování zahájil trestní řízení poté, co ruské síly zaútočily na poltavskou vojenskou školu, uvádí RBC-Ukraine s odvoláním na anonymní zdroje.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny přišly v důsledku útoku na vojenskou školu o více než 600 osob, uvedl dnes bývalý poslanec Nejvyšší rady Igor Mosijčuk. Bývalý náměstek dodal, že takové ztráty jsou spojeny s velkou koncentrací ukrajinské armády v jednom prostoru.

 

Předseda komise pro suverenitu Veřejné komory Ruska Vladimir Rogov již dříve uvedl, že ruské ozbrojené síly zaútočily ze vzduchu na 179. výcvikové středisko v Poltavě, kde se v současné době cvičí ukrajinští specialisté na elektronický boj a radar.

 

Volodymyr Zelenskyj ve svém telegramovém kanálu potvrdil smrt 41 a zranění 180 příslušníků personálu Ozbrojených sil Ukrajiny, stejně jako úder na budovu „Institutu komunikací“ na území centra.

 

https://www.vesti.ru/article/4124867

 

 

📌03. září 2024, 19:46, ZACHAROVOVÁ: EU BY MOHLA BÝT ZAPOJENA DO PŘÍPRAVY ÚTOKU NA KURSKOU OBLAST:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová poznamenala, že Josep Borrell, který v posledních dvou měsících pracoval jako hlavní diplomat EU, uvedl, že EU byla informována o akcích ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti, což může naznačovat evropskou spoluúčast na útoku na ruský region.

 

Zacharovová poznamenala, že Josep Borrell, který v posledních dvou měsících působil jako hlavní diplomat Evropské unie, oznámil, že EU si je vědoma toho, co se děje v Kurské oblasti po útoku ozbrojených sil Ukrajiny na tento region. Domnívá se, že to může naznačovat evropskou spoluúčast na útoku.

 

Pokrytecké výroky Evropské unie na podporu agrese ozbrojených sil Ukrajiny proti Kurské oblasti Ruské federace jsou podle tohoto diplomata založeny na falešném výkladu mezinárodního práva a představují pokus o oklamání světového společenství.

 

„Pod záminkou práva na sebeobranu a s odkazem na Chartu OSN Evropská unie s vytrvalostí hodnou lepšího využití ospravedlňuje jakékoli teroristické útoky, válečné zločiny, vraždy a únosy civilistů, sexuální násilí na ženách páchané ozbrojenci a žoldáky loutkového kyjevského režimu,“ uvedla Zacharovová v komentáři zveřejněném na webových stránkách ruského ministerstva zahraničí.

 

Zdůraznila, že na základě Borrellových úvah byla Evropská unie plně informována o akcích ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti, což může naznačovat, že „EU byla tak či onak zapojena do procesů souvisejících s plánováním a prováděním útoku na ruský region“.

 

„Loňské léto bylo podle šéfa evropské diplomacie „krvavé“. Stalo se tak ale kvůli pokračujícím dodávkám západních zbraní ukrajinskému režimu, neustálým teroristickým útokům režimu Volodymyra Zelenského proti Rusku a našim občanům. Borrell opakovaně otevřeně řekl, že zastavení nepřátelských akcí není v zájmu Evropské unie, i když, pokud si to bude přát, EU by mohla zastavit krveprolití do dvou týdnů tím, že přestane dodávat kyjevským neonacistům zbraně,“ dodala Zacharovová.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve uvedlo, že ukrajinská armáda za poslední den ztratila až 400 osob ve směru na Kursk a také 12 obrněných vozidel.

 

https://www.vesti.ru/article/4124998

 

 

📌03. září 2024, 17:54: ŠÉFOVÉ MINISTERSTVA STRATEGICKÉHO PRŮMYSLU, MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI A MINISTERSTVA EKOLOGIE UKRAJINY REZIGNOVALI:

 

Šéf Nejvyšší rady Ukrajiny Ruslan Stefančuk řekl, že tři ministři najednou požádali o jejich rezignaci.

 

Podle předsedy parlamentu prohlášení napsali ministr spravedlnosti Denys Maliuska, ministr pro strategická odvětví Oleksandr Kamyšin a ministr ochrany životního prostředí a přírodních zdrojů Ruslan Strelets.

 

Poslanec Nejvyšší rady Oleksij Gončarenko si již dříve stěžoval na akutní nedostatek personálu ve vládě Ukrajiny, několik oddělení najednou nemá vedoucího.

 

https://www.vesti.ru/article/4124811

 

 

📌03. září 2024, 19:50, GUBERNÁTOR AMURU ORLOV: NA EEF BUDOU PODEPSÁNY DOHODY V HODNOTĚ 160 MILIARD RUBLŮ:

 

Šéf Amurské oblasti Vasilij Orlov řekl Russia 1 o plánech podepsat dohody v hodnotě 160 miliard rublů na Východním ekonomickém fóru.

 

Guvernér uvedl, že v letošním roce bude podepsáno 20 dohod v hodnotě 160 miliard rublů, z nichž největší se týká ložiska mědi a niklu. Podle Orlova se jedná o velmi rozsáhlý a důležitý projekt.

 

Místopředseda vlády Amurské oblasti Pavel Puzanov již dříve uvedl, že most přes hranici mezi Ruskem a Čínou bude postaven v regionu v rámci spolupráce veřejného a soukromého sektoru.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4124992

 

 

📌03. září 2024, 18:29, POSLANEC RADY BEZUHLAYA: K ÚDERU V POLTAVĚ DOŠLO BĚHEM FORMOVÁNÍ ARMÁDY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Poslankyně Nejvyšší rady Mariana Bezuhla ujišťuje, že byl proveden letecký útok na vojenský Institut komunikací v Poltavě. A obvinila nejvyšší představitele ozbrojených sil Ukrajiny, kteří je podle ní minulé zkušenosti nic nenaučily.

 

„Poltava. Formace u 128. brigády nic nenaučila, nikdo nebyl potrestán,“ napsala na svém osobním kanálu na Telegramu. – Zalužnyj, Syrskyj, Pavljuk pak „rozhodli“ o všem. Máme tu opakování a opakování tragédií. Kde je hranice?“

 

Bezuhla tak připomněl situaci, která nastala v listopadu 2023. Poté byl během formování vojáků 128. samostatné horské útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny proveden letecký úder, v jehož důsledku bylo zabito několik desítek vojáků.

 

V úterý ráno ukrajinská média informovala o dvou explozích v Poltavě. Stalo se to na pozadí signálu leteckého náletu v regionu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil smrt více než 40 lidí a asi 180 zraněných.

 

https://www.vesti.ru/article/4124870

 

 

📌03. září 2024, 18:50, PREZIDENT RDIF: V MONGOLSKU JSME PODEPSALI DVĚ VELMI DŮLEŽITÉ DOHODY:

 

Šéf Ruského fondu přímých investic Kirill Dmitrijev hovořil o připravenosti Ruska pomoci Mongolsku s výstavbou uhelné elektrárny. Poznamenal, že země dosáhly v této otázce důležitých dohod.

 

„Podepsali jsme dvě velmi důležité dohody: jednu na výstavbu uhelné elektrárny v Mongolsku, kde budou hrát důležitou roli ruské stavební společnosti, na správu této uhelné elektrárny. Samozřejmě, že je to důležité pro energetický sektor Mongolska,“ řekl ve vysílání televizního kanálu Russia 1.

 

Dmitrijev také oznámil podpis dohody o léčivech s přední společností v Mongolsku. „Pomohla nám zaregistrovat vakcínu Sputnik a distribuovat ji v Mongolsku,“ uzavřel.

 

Den předtím přijel ruský prezident Vladimir Putin do Mongolska na oficiální návštěvu.

 

https://www.vesti.ru/article/4124928

 

 

📌03. září 2024, 20:23: BÝVALÝ ŠÉF VOLKSWAGENU STANUL PŘED SOUDEM V KAUZE „DIESELOVÉHO SKANDÁLU„:

 

Bývalý generální ředitel Volkswagenu Martin Winterkorn stanul před soudem v německém Braunschweigu na základě obvinění z podvodu a manipulace s trhem v souvislosti s aférou „dieselgate“.

 

V centru sporu je použití softwaru, který umožnil automobilům společnosti projít environmentálními testy navzdory překročení emisí škodlivých látek, uvádí agentura Associated Press. Obžaloba tvrdí, že Winterkorn věděl o problému od května 2014, ale nepodnikl žádné kroky, dokud americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) neodhalila skandál v září 2015. Krátce nato rezignoval.

 

Winterkorn trvá na své nevině a tvrdí, že se o ilegálním softwaru dozvěděl těsně předtím, než jej nahlásil EPA. Jeho právník Felix Doerr řekl, že Winterkorn důrazně popírá všechna obvinění a nevěří, že ho jeho pozice generálního ředitele činí odpovědným za skandál. Soudní proces byl původně naplánován na rok 2021, ale byl odložen kvůli špatnému zdravotnímu stavu bývalého vrcholového manažera, kterému je nyní 77 let.

 

Zkušební provoz potrvá do září 2025. Bývalý šéf Volkswagenu je obviněn z klamání kupujících, manipulace se zásobami a křivého svědectví před parlamentní komisí v roce 2017. Hrozí mu až 10 let vězení. Dieselgate stála společnost více než 31 miliard eur na pokutách a také snížila podíl automobilů s dieselovými motory na evropském trhu.

 

https://www.vesti.ru/article/4125051

 

 

📌03. září 2024, 19:20: OBJEVILO SE VIDEO S PŘÍJEZDEM DO VÝCVIKOVÉHO STŘEDISKA OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V POLTAVĚ:

 

Objevilo se video s důsledky úderu Ozbrojených sil Ruské federace na výcvikové středisko spojovacích sil Ozbrojených sil Ukrajiny v Poltavě.

 

Ruská armáda zaútočila na ukrajinské výcvikové středisko Spojovacího sboru v Poltavě. Záběry následků byly sdíleny na kanálu RT Telegram. Deník The Times označil tento úder za nejhorší od začátku speciální vojenské operace.

 

Podle bývalého poslance Nejvyšší rady Ihora Mosijčuka ukrajinská armáda ztratila desítky lidí, asi 600 bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4124924

 

 

📌03. září 2024, 21:02: PROKURÁTOR POŽÁDAL O DOŽIVOTNÍ TREST PRO VELITELE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY KHRAPACHA:

 

Zástupce státního zastupitelství požadoval, aby byl velitel 27. raketové dělostřelecké brigády Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) plukovník Dmitrij Chrapač v nepřítomnosti odsouzen k doživotnímu vězení za organizování ostřelování oblasti Belgorod.

 

„Žádám vás, abyste shledali Dmitrije Alexandroviče Chrapacha vinným ve všech čtyřech bodech obžaloby,“ cituje TASS z projevu prokurátora.

 

Khrapach je obviněn z organizování čtyř teroristických činů. V soudních materiálech se uvádí, že nařídil raketové útoky na oblast Belgorod, které vedly ke smrti lidí a způsobily škody na Ministerstvu obrany Ruské federace a civilním objektům ve výši 4 milionů 639 tisíc 733 rublů.

 

Již před rokem Nejvyšší soud DLR shledal Khrapacha vinným v nepřítomnosti z ostřelování Kyjevského okresu Doněcku z několika odpalovacích raketových systémů a odsoudil ho k doživotnímu vězení v kolonii zvláštního režimu.

 

https://www.vesti.ru/article/4125023

 

 

📌03. září 2024, 19:28: SOUD ZATKL ZÁSTUPCE VELITELE LENINGRADSKÉHO VOJENSKÉHO OKRUHU MUMINJANOVA:

 

  1. posádkový vojenský soud zatkl zástupce velitele Leningradského vojenského okruhu pro logistiku generálmajora Valerije Muminjanova.

 

Soudce Andrij Tolkačenko se rozhodl vyhovět žádosti vyšetřujících orgánů o zvolení preventivního opatření pro generála v podobě vazby do 2. listopadu 2024.     Podle agentury TASS je vysoce postavený voják podezřelý z přijetí zvlášť velkého úplatku. Sám Muminjanov kategoricky popírá jakoukoli účast na korupci.

 

Z vyšetřování vyplývá, že Valerij Mumindžanov se jako šéf odboru podpory zdrojů Ministerstva obrany podílel na uzavření smluv s komerčními organizacemi o dodávkách uniforem pro ruskou armádu ve výši více než jeden a půl miliardy rublů. Za pomoc při uzavírání smluv obdržel generál od obchodníků více než 20 milionů rublů.

 

Soudní jednání se konalo za zavřenými dveřmi. Právníci obžalovaného již oznámili, že se hodlají proti tomuto rozhodnutí odvolat.

 

https://www.vesti.ru/article/4124974

 

 

📌03. září 2024, 21:13: ŠÉF MAAE GROSSI SE V KYJEVĚ SETKAL SE ZELENSKÝM:

 

Mezinárodní agentura pro atomovou energii má v úmyslu zvýšit pomoc Ukrajině v oblasti jaderné bezpečnosti, řekl její generální ředitel Rafael Grossi v Kyjevě během setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

 

Během jednání Grossi uvedl, že bezpečnost provozu jaderných elektráren závisí na stabilním a spolehlivém připojení k elektrické síti. V důsledku konfliktu se však situace stává v tomto ohledu stále zranitelnější a potenciálně nebezpečnou, uvedl šéf MAAE.

 

„Souhlasil jsem s prezidentem Zelenským, že MAAE rozšíří své aktivity, aby pomohla zabránit jaderné havárii během konfliktu a aby se blíže podívala na tento důležitý aspekt jaderné bezpečnosti,“ citovala tisková služba agentury Grossiho.

 

Dodal, že MAAE má týmy specialistů ve všech ukrajinských jaderných elektrárnách (NPP), aby udržovala jadernou bezpečnost během konfliktu.

 

„Grossi se také dohodl s prezidentem Zelenským, že MAAE poskytne technickou podporu a poradenství v oblasti jaderné bezpečnosti v souvislosti s ukrajinskými plány na nákup zařízení pro přerušený projekt bulharské jaderné elektrárny Belene. To pomůže Ukrajině zajistit, aby práce na tomto projektu pokračovaly v souladu s bezpečnostními normami,“ dodala agentura.

 

Zelenskyj také oznámil setkání s Grossim na svém kanálu Telegram. Vysvětlil, že hlavní pozornost byla během jednání věnována otázce posílení jaderné bezpečnosti v zemi, zajištění neustálého sledování nejen stavu jaderných elektráren, ale i rozvoden kritických pro jejich provoz.

 

Den předtím Grossi navštívil také jadernou elektrárnu Kursk. Během své návštěvy ruského regionu odmítl jmenovat ty, kteří jej ostřelují. Poznamenal, že „bere velmi vážně otázku, kdy je nutné ukázat prstem na některé konkrétní pachatele“.

 

Později odešel do Záporožské jaderné elektrárny.

 

https://www.vesti.ru/article/4125106

 

 

📌03. září 2024, 21:35: UKRAJINA VYLOUČÍ ČÁST HRANICE S BĚLORUSKEM ZE ZAKÁZANÉ ZÓNY JADERNÉ ELEKTRÁRNY ČERNOBYL:

 

Ukrajinské úřady se rozhodly vyloučit část hranice s Běloruskem ze zakázané zóny jaderné elektrárny Černobyl. Cílem iniciativy je posílit obranu a kontrolu v pohraniční oblasti.

 

Podle Ministerstva vnitra Ukrajiny se ukrajinské úřady dohodly na návrhu dekretu hlavy státu o vynětí části hranice s Běloruskem ze zakázané zóny. V rámci zakázané zóny a zóny povinného přesídlení se podél ukrajinsko-běloruské hranice nachází padesátimetrový pás.

 

Jak napsalo Ministerstvo vnitra Ukrajiny na svém kanálu Telegram, takové rozhodnutí zajistí řádnou ochranu a obranu hranice.

 

Ministerstvo zahraničních věcí Běloruska již dříve uvedlo, že ukrajinská strana neposlala žádné žádosti o stažení běloruských jednotek od hranic.

 

https://www.vesti.ru/article/4125115

 

 

📌03. září 2024, 19:44: BIDENOVI BYLO Z BEZPEČNOSTNÍCH DŮVODŮ ZAKÁZÁNO PŘIBLIŽOVAT SE K DAVŮM LIDÍ:

 

Americký prezident Joe Biden oznámil zákaz, který mu z bezpečnostních důvodů brání v přístupu k davům.

 

Během rozhovoru s novináři Bílého domu Biden poznamenal, že od bezpečnostní služby obdržel pokyny, aby se takovým situacím vyhnul kvůli jejich zvýšenému nebezpečí. „Už nemohu vstoupit do davu,“ řekl americký prezident.

 

Tajná služba posílila bezpečnostní opatření po pokusu o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa. V červenci byl politik během předvolebního projevu v Pensylvánii zraněn, jeden z diváků byl zabit a dva další byli zraněni. Šéfka americké tajné služby Kimberly Chitleová rezignovala 23. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4125026

 

 

📌03. září 2024, 21:13, ALAUDINOV: ACHMAT BYL DOPLNĚN BOJOVNÍKY WAGNEROVY SVS:

 

Bývalí zaměstnanci Wagnerovy soukromé vojenské společnosti se připojili ke speciálním jednotkám Achmat. Oznámil to zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství ozbrojených sil Ruské federace, velitel speciálních sil Achmat generálmajor Aptij Alaudinov.

 

„Měl jsem dobré vztahy s většinou velitelů Wagnerovy,“ řekl Alaudinov v rozhovoru pro Rossijskaja gazeta. Podle něj „jsme vždy chápali, že společně bráníme naši zemi“.

 

Velitel Achmatu vysvětlil, že k němu přešly dva prapory bývalých bojovníků Wagnerovy SVS ještě před jednáním s jedním ze známých velitelů Wagnerovy SVS Ratiborem a někteří z těchto bojovníků se připojili k Achmatu ještě za života Jevgenije Prigožina.

 

S odkazem na termín „wagnerovci“ Alaudinov poznamenal, že je správnější nazývat tyto lidi dobrovolníky a po vstupu do Achmatu již na jejich předchozích aktivitách nezáleží. „Jakmile se ke mně dostanou, stanou se z nich bojovníci Achmatu,“ zdůraznil.

 

https://www.vesti.ru/article/4125024

 

 

📌03. září 2024, 21:51: MÍSTOPŘEDSEDA VLÁDY UKRAJINY PRO EVROPSKOU INTEGRACI REZIGNOVAL:

 

Ukrajinská místopředsedkyně vlády pro evropskou a euroatlantickou integraci Olga Stefanišyna podala demisi. Na sociálních sítích to oznámil předseda Nejvyšší rady Ruslan Stefančuk. Žádost bude posouzena na jednom z příštích plenárních zasedání parlamentu.

Stefančuk již dříve informoval, že podobné petice podali i další úředníci: ministr spravedlnosti Denys Maliuska, ministr pro strategický průmysl Oleksandr Kamyšin a ministr ochrany životního prostředí a přírodních zdrojů Ruslan Strelets.

 

Šéf frakce proprezidentské strany „Sluha lidu“ v Nejvyšší radě David Arakhamia potvrdil, že vláda Ukrajiny má být obnovena o více než polovinu. Očekává se, že poslanci budou diskutovat o propuštění úředníků na zasedání 4. září a o nových jmenováních 5. září.

 

Mezitím poslanec Alexej Gončarenko (zařazený na seznam teroristů a extremistů v Ruské federaci) popsal probíhající personální změny jako chaos a poukázal na to, že stále zůstává nejasné, kdo přesně bude jmenován na uvolněné pozice.

 

https://www.vesti.ru/article/4125156

 

 

📌03. září 2024, 22:10: KULEBA OZNÁMIL UKONČENÍ SMLUV UKRAJINY S RUSKOU FEDERACÍ A BĚLORUSKOU REPUBLIKOU V RÁMCI SNS:

 

Ukrajina má v úmyslu legálně vypovědět 14 mezinárodních smluv s Ruskem a Běloruskem, podle návrhu zákona, jehož nařízení přijal kabinet ministrů země, uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

 

Podle něj kabinet ministrů Ukrajiny přijal dekret vypracovaný ministerstvem zahraničí „O předložení návrhu zákona Ukrajiny Nejvyšší radě ‚O ukončení, odstoupení a vypovězení mezinárodních smluv Ukrajiny uzavřených ukrajinskou vládou s vládami Ruska, Běloruska a v rámci SNS“.

 

Návrh zákona se týká 14 mezinárodních smluv Ukrajiny – pěti s Ruskem a čtyř s Běloruskem a pěti dohod uzavřených v rámci SNS.

 

„Samozřejmě, praktická spolupráce s Ruskem a Běloruskem byla již dávno ukončena. Je však také důležité legálně odpojit tyto stovky drátů, kterými byl náš stát spojen s Moskvou a zeměmi SNS. Jedná se o dlouhou a systematickou práci, kterou urychlujeme zaváděním vhodných řešení v balíčcích. Počítáme s podporou dalšího kroku ze strany lidových poslanců,“ napsal Kuleba na kanálu Telegram.

 

Návrh zákona bude v budoucnu zaslán parlamentu k posouzení, řekl šéf ukrajinského ministerstva zahraničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4125164

 

 

📌03. září 2024, 22:07: ROSTISLAV ŠURMA BYL ODVOLÁN Z FUNKCE ZÁSTUPCE VEDOUCÍHO ZELENSKÉHO KANCELÁŘE:

 

Ukrajinský vůdce Volodymyr Zelenskyj odvolal Rostislava Šurmu z postu zástupce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny.

 

Podle dekretu, který je zveřejněn na webových stránkách Zelenského kanceláře, Šurma opustil post zástupce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny. Uvádí se, že spolu se Šurmou měl šéf úřadu 10 zástupců.

 

Již dříve bylo oznámeno, že místopředsedkyně vlády Ukrajiny pro evropskou integraci Olga Stefanišyna podala rezignační dopis, informoval o tom předseda Nejvyšší rady Ruslan Stefančuk. Podle něj napsali podobná prohlášení i další vysoce postavení úředníci.

 

https://www.vesti.ru/article/4125123

 

 

📌03. září 2024, 21:20: ZACHAROVOVÁ OZNÁMILA NÁSTUP TECHNICKÉ DEGRADACE V BRITÁNII:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala prohlášení bývalého britského premiéra Gordona Browna o zdvojnásobení počtu členských zemí BRICS.

 

Gordon Brown nazval nárůst složení zemí BRICS „formováním oportunistických vazeb“. Zacharovová na svém telegramovém kanálu toto prohlášení popřela a poznamenala, že mezistátní sdružení je navrženo tak, aby „svrhlo jho neokoloniálního útlaku, rozvíjelo se v souladu se svými národními zájmy, zachovalo tradice civilizace a zabránilo destruktivnímu vlivu západní liberální diktatury“.

 

Maria Zacharovová doporučila londýnské straně, aby se měla na pozoru před následnou „technologickou degradací způsobenou liberální dekadencí“.

 

Oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí již dříve hovořil o akcích Spojených států proti prezidentovi Venezuely a jeho letadlu.

 

https://www.vesti.ru/article/4125109

 

 

📌03. září 2024, 22:05: LAVROV OBVINIL JAPONSKO Z „ROUHAČSKÝCH PROHLÁŠENÍ“ PROTI RUSKU:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov na slavnostním setkání na počest 79. výročí vítězství nad militaristickým Japonskem a konce druhé světové války vyjádřil lítost nad tím, jak se v zemích kolektivního Západu množí pokusy o přepsání historie. Touto strategií se začalo řídit zejména Japonsko.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov ve svém uvítacím projevu poukázal na to, že tento den je připomínkou hrdinského činu sovětských vojáků, kteří ještě před Hitlerovým útokem na Sovětský svaz nesli hlavní nápor japonského militarismu jednotnou frontou s národy Číny a Mongolska, a to i během prudkých bojů na jezeře Khasan a u řeky Khalkhin Gol.

Poznamenal, že v roce 1945 Rusko rozhodujícím způsobem přispělo ke konečné porážce japonského militarismu.

 

Oficiální Tokio, poznamenal ministr, stále „nečinilo pokání za agresi proti řadě států, včetně SSSR“. Místo toho Japonsko obviňuje Ruskou federaci z rozpoutání druhé světové války. Podle něj v poslední době dochází k důslednému falšování faktů v souvislosti s historií vytvoření trojspolku militaristického Japonska s nacistickým Německem a fašistickou Itálií.

 

Japonské úřady zároveň záměrně mlčí o americkém „autorství“ atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki v srpnu 1945. Místo toho se během každoročních vzpomínkových ceremonií v těchto městech objevují rouhačská prohlášení, že Rusko vyhrožuje použitím jaderných zbraní,“ řekl Lavrov v projevu zveřejněném na webových stránkách ruského ministerstva zahraničí.

 

Ruský ministr slíbil, že spolu se svými čínskými a mongolskými kolegy bude pokračovat v provádění různých informačních, vzdělávacích a vojenských pamětních prací s cílem identifikovat nové důkazy o japonských zločinech během druhé světové války.

 

Lavrov již dříve řekl, že je mu líto těch, kteří jsou znepokojeni návštěvou ruského prezidenta Vladimira Putina v Mongolsku.

 

https://www.vesti.ru/article/4125159

 

 

📌03. září 2024, 22:53: MUSK PŘIPOMNĚL DŮVODY ODMÍTNUTÍ ZAPNOUT STARLINK NAD KRYMEM PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY:

 

Americký podnikatel Elon Musk se vyjádřil k tomu, že odmítl zapnout Starlink nad Krymem, aby zaútočil na lodě ruských ozbrojených sil ozbrojených sil Ukrajiny. Své rozhodnutí zdůvodnil americkými sankcemi proti Rusku.

 

„Starlink v té době obdržel zákaz zapínání satelitů, protože tato akce by byla porušením amerických sankcí proti Rusku!“ – objasnil Musk v příspěvku, který zveřejnil na sociální síti X.

 

Podnikatel jihoafrického původu zdůraznil, že splnění požadavku ukrajinských úřadů by vedlo k porušení amerických zákonů. Vysvětlil, že armáda může použít jeho satelity, ale ne pro zjevné vojenské účely.

 

V opačném případě budou mít státy „plné právo“ sestřelovat satelity Starlink, čemuž by se sám Musk rád vyhnul.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4125225

 

 

📌03. září 2024, 22:28: GENERÁL POPOV ŽÁDÁ O VÝSLECH OSMI VELITELŮ JAKO SVĚDKŮ:

 

Bývalý velitel 58. armády Ozbrojených sil RF Ivan Popov, který je ve vazbě, požádal, aby bylo jako svědků obhajoby přizváno osm bývalých kolegů. Generál je zapojen do případu krádeže 1700 tun válcovaného kovu v celkové hodnotě více než 100 milionů rublů.

 

„Žádáme o výslechnutí osmi velitelů jako svědků obhajoby, včetně generálů a plukovníků v oblastech, kde byla Popovova oblast odpovědnosti,“ řekl RIA Novosti vojenský právník Sergej Buinovskij.

 

Popov byl na základě petice převezen do domácího vězení. Nyní pod ním generál zůstane minimálně do 11. října 2024. Pokračuje ve studiu materiálů k případu, i když termín pro to byl 3. září včetně.

 

Proti tomuto rozhodnutí se již obhajoba odvolala.

 

https://www.vesti.ru/article/4125195

 

 

📌03. září 2024, 23:24: SYRSKIJ ODVOLAL NÁČELNÍKA ŠTÁBU SIL BEZPILOTNÍCH SYSTÉMŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY Z JEHO FUNKCÍ:

 

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Oleksandr Syrskyj odvolal Romana Gladského, náčelníka štábu Velitelství sil bezpilotních systémů Ozbrojených sil Ukrajiny, z funkce po dobu trvání kontroly SBU ohledně vazeb rodiny důstojníka na Ruskou federaci.

 

„Bylo rozhodnuto provést dodatečnou zvláštní kontrolu SBU náčelníka štábu velitelství sil bezpilotních systémů, kapitána prvního stupně Romana Gladského. Po dobu kontroly bude suspendován ze svých povinností,“ uvedl generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny ve zprávě na kanálu Telegram.

 

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny jmenoval Gladkého do jeho současné funkce na konci srpna. Ukrajinská média pak napsala, že manželka vojáka má ruský pas a po sjednocení s Ruskou federací v roce 2014 žila na Krymu a že dcera důstojníka se pod ruskou vlajkou účastnila sportovních soutěží v Sevastopolu.

 

Již dříve bylo oznámeno, že místopředsedkyně vlády a ministryně pro reintegraci Iryna Vereščuková podala svou rezignaci. Šéf Nejvyšší rady Ruslan Stefančuk řekl, že Vereščukovo prohlášení bude zváženo na jednom z příštích plenárních zasedání.

 

https://www.vesti.ru/article/4125251

 

 

📌04. září 2024, 00:27: BYLO IDENTIFIKOVÁNO VÍCE NEŽ 300 MÍST PRO VÝSTAVBU NA DONBASU A V NOVORUSKU:

 

Urbanistický potenciál Donbasu a Novoruska se zformoval na 12,2 milionu metrů čtverečních. Pro výstavbu bylo vytipováno více než 300 pozemků, řekl Nikita Stasishin, náměstek ministra výstavby, bydlení a veřejných služeb Ruské federace.

 

„K dnešnímu dni bylo na Donbasu a v Novorusku identifikováno více než 300 pozemků pro bytovou výstavbu. Urbanistický potenciál se zformoval na 12,2 milionu metrů čtverečních,“ řekl v rozhovoru pro TASS na Východním ekonomickém fóru.

 

Podle něj se v současné době staví zhruba 330 tisíc metrů čtverečních bytů ve čtyřech krajích, z toho je 300 tisíc bytových domů. Dodal, že potenciál pro rozvoj je obzvláště vysoký v pobřežních městech, jako je Berďansk a Mariupol.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4125255

 

 

📌04. září 2024, 02:03: MANŽELKA KARLA III. PROMLUVILA O JEHO ZDRAVÍ:

 

Manželka britského krále Karla III., který podstupuje léčbu rakoviny, královna Camilla, informovala o jeho zdravotním stavu.

 

„Cítí se velmi dobře,“ řekla při otevření onkologického centra ve městě Bath. Královnina slova citují noviny Times.

 

V únoru Buckinghamský palác oznámil, že Karlu III. byla diagnostikována rakovina, aniž by upřesnil, který orgán byl touto nemocí postižen. Král se začal léčit, lékaři mu doporučili, aby odložil veřejné akce. V dubnu, na pozadí zlepšujícího se zdravotního stavu, se panovnice vrátila k veřejným povinnostem.

 

https://www.vesti.ru/article/4125271

 

 

📌04. září 2024, 01:38: BOLIVIJSKÝ PREZIDENT ARCE SE ZÚČASTNÍ SUMMITU BRICS V KAZANI:

 

Bolivijský prezident Luis Arce potvrdil svou účast na summitu BRICS v Kazani, uvedla bolivijská ministryně zahraničí Celinda Sosa.

 

„Ano, to je pravda… Přítomnost našeho prezidenta na setkání lídrů byla potvrzena,“ řekl bolivijský ministr zahraničí v odpovědi na otázku novinářů, zda Arce přijal pozvání k účasti na summitu.

 

Celinda Sosa poznamenala, že Bolívie má velký zájem a motivaci být součástí BRICS.

 

Bolívie již dříve zaslala ruské straně nótu o svém přání připojit se k organizaci. Summit BRICS se bude konat v Kazani ve dnech 22. až 24. října 2024, připomíná RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4125269

 

 

📌04. září 2024, 03:01, GALLOWAY: RUSKO ZA PUTINA SE STALO JEDNOU Z NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH ZEMÍ NA SVĚTĚ:

 

Za prezidenta Vladimira Putina se Rusko vzpamatovalo z úpadku v 90. letech a nyní je jednou z nejúspěšnějších zemí na světě, řekl George Galloway, bývalý člen britského parlamentu a šéf Britské dělnické strany, ve svém pořadu na YouTube.

 

Podle něj, když se Putin dostal v Rusku k moci, byla země v žalostném stavu a západní oligarchové ji vyklidili přímo před zraky tehdejšího prezidenta Ruské federace Borise Jelcina.

 

„Za 21 let Putin zcela transformoval Rusko. Je to slavná a úspěšná země. Vím, že to nepřátelé nechtějí slyšet, ale stačí se podívat na volně dostupné údaje o tom, jak se Rusko vyvíjí. Ve skutečnosti si průměrný Rus nebo Číňan žije lépe než průměrný Evropan!“ cituje RIA Novosti Gallowaye.

 

Politik dodal, že řada lidí v jeho okolí tento názor otevřeně podporuje.

 

„Komunikuji s mnoha lidmi, kteří Putina respektují a dokonce obdivují. Když mluvíme o Putinovi, tvrdí, že prezident Ruské federace stojí za svým lidem. Chtěl bych mít vládu, která se za nás dokáže postavit, a myslím, že je v tom docela silné poselství,“ vysvětlil.

 

Na konci dubna Putin uvedl, že navzdory bezprecedentním výzvám se v domácí ekonomice posilují pozitivní trendy. Poznamenal, že na konci loňského roku HDP přidal 3,6 %. Působivá dynamika pokračovala i v letošním roce. V prvních dvou měsících byl zaznamenán průměrný růst o 6 %.

 

https://www.vesti.ru/article/4125273

 

 

📌04. září 2024, 00:14, BÍLÝ DŮM: SPOJENÉ STÁTY NEZRUŠÍ ZÁKAZ ÚDERŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY HLUBOKO DO RUSKA:

 

Spojené státy nedovolí Ukrajině použít americké zbraně k úderům dlouhého doletu hluboko do Ruska, uvedla tisková tajemnice Bílého domu Karine Jean-Pierreová.

 

„Pokud jde o naši politiku, pokud jde o vaši otázku (o možnosti umožnit ozbrojeným silám Ukrajiny udeřit americkými zbraněmi hluboko do Ruské federace – pozn. red.), nic se nezměnilo a proces změny neprobíhá,“ cituje ji RIA Novosti.

 

Dříve Politico uvedlo, že Spojené státy neumožňují Ukrajině použít americké zbraně k úderům hluboko do Ruska, protože doufají, že resetují vztahy s Moskvou.

 

https://www.vesti.ru/article/4125285

 

 

 

📌04. září 2024, 03:48, ALAUDINOV: BĚHEM ÚTOKU NA KURSKOU OBLAST ZTRATILY OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY VÁŽNOU ČÁST ŽOLDÁKŮ:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny přišly při útoku na pohraniční oblasti Kurské oblasti o velké množství nejlépe vycvičených jednotek a žoldáků, velitele speciálních sil Achmat generálmajora Aptije Alaudinova.

 

Poznamenal, že během útoku na Kurskou oblast se do ozbrojených sil Ukrajiny zapojilo velké množství cizinců a sil, které jsou nejlépe vybavené a vycvičené.

 

„Myslím, že již ztratili velmi vážné procento těchto cizinců a jejich nejvycvičenější síly a prostředky,“ řekl Alaudinov v rozhovoru pro TASS.

 

Alaudinov již dříve uvedl, že bývalí zaměstnanci Wagnerovy soukromé vojenské společnosti se připojili ke speciálním jednotkám Achmat.

 

https://www.vesti.ru/article/4125276

 

 

📌🖐04. září 2024: TOTALITNÍ MANÝRY SEZNAMU: KDO NENÍ V SOULADU S POLITIKOU, KTERÁ NIČÍ EVROPU, JE NEOFAŠISTA A NEDEMOKRAT:

 

👉Dnes mi nešlo nereagovat na rozhovor na Seznamu, kde jakéhosi na státní i bruselský cecík napojeného německého „aktivistu“ představili jako „odborníka – sociologa.“

Výblitky, které padaly z onoho jedince, jehož smýšlení je stejně totalitní jako smýšlení redaktorů Seznamu, názorně ukazují, jak daleko již dosáhla tamní goebbelsovská propaganda.

 

👉Mnozí z nás si ještě pamatují doby, kdy byly některé dnes zatracované názory považovány za běžné, nešlo rozhodně o extrém a média by nikdy nenapadlo je nálepkovat jako „pravicový extremismus,“ „neofašismus“ nebo názory „nedemokratické.“

 

👉Nicméně dnes se vládnoucí ideologie posunula velmi výrazně mimo běžnou politickou praxi před 20 nebo 30 lety, kdy ještě nikdo nevěděl, co je to islamizace Evropy, nikdo neznal vraždy ze cti a každodenní útoky nožem, přestřelky muslimských gangů.

 

👉A hromadná znásilnění, ke kterým dnes v Německu dochází průměrně 2x denně (kolem 750 za rok), byla v té době velmi vzácná.

 

👉Nikdo nevěděl, jak vypadá ničivá zelená politika s cílem deindustrializovat Evropu, zničit zemědělství, potravinovou soběstačnost a energetickou bezpečnost kontinentu a snížit tak životní úroveň Evropanů.

 

👉Nikdo před lety nevěděl, co znamená LGBTQI a nikdo netvrdil, že pohlaví je jen konstrukt. Pokud by si tehdy někdo chtěl jen na základě prohlášení nechat změnit pohlaví, zřejmě by skončil na psychiatrii.

 

👉Nebylo normální, aby se muž prohlásil za ženu a pak mohl navštěvovat dámské šatny, toalety, sauny, soutěžit v ženských sportech či nechat se umístit v ženské věznici.

 

👉Vše výše uvedené prosazují ti, které nazývá onen sociolog „jedinými demokraty.“ A ti, kteří jsou proti výše uvedenému, jsou neofašisté, nedemokraté, xenofobové a krajní pravičáci.

 

👉Podobná – a ještě horší – slova se vyskytovala ve včerejším rozhovoru, který se týkal úspěchu AfD v Sasku a Durynsku.

 

👉AfD je jedinou skutečně opoziční stranou, vše ostatní je v podstatě jednotná fronta, která prosazuje tutéž výše uvedenou politiku a na ni navazující ideologii, jejímž cílem je na jedné straně vyměnit obyvatelstvo a zavést v zemi chalífát a na té druhé zlikvidovat „zelenou sebevraždou“ Německo coby nejprůmyslovější zemi Evropy.

 

👉Jedinec, který hovořil se Seznamem, není žádný odborník, protože nenávistné fráze, které z něj padaly ve směru k AfD, jasně ukazovaly, že není politicky nestranný a rozhodně není schopen vyhodnotit, proč lid v některých spolkových zemích volí tak, jak volí.

 

Nicméně, Seznam tohoto „sociologa“ pozval údajně právě proto, aby objasnil motivaci voličů pro takovou volbu. Nevysvětlil ovšem nic. Ptát se podobného jedince na názor na AfD je totéž jako ptát se člena NSDAP na názor na Židy.

 

👉Nakonec i v diskuzi pod článkem je patrné, že normálně myslící lid pochopil, že nešlo o rozhovor, ale o pokračování nekončící jednostranné propagandy, která padá z mainstreamu dnes a denně.

 

👉Vlastně Seznam jede přesně v duchu německého mainstreamu, který přirovnal výhru AfD k napadení Polska nacistickým Německem.

 

👉Idiotům ze Seznamu nicméně odpovím na otázku, proč lid volil AfD mnohem fundovaněji než onen „sociolog.“

 

Téměř každý Němec se potýká s politikou zavedených stran – a to jak CDU za Merkelové, tak stávajícího „Semaforu.“

Ti Němci, kteří pochopili, že AfD je jediná opozice, která nabízí jinou politiku než všichni ostatní – a to politiku, která je v zájmu Němců, a ne v zájmu dovezených zločinců a parazitů – jednoduše tuto stranu i přes každodenní mediální dehonestaci volí.

 

Jde o lidi se zdravým rozumem, kteří pochopili, že partaje jako socani, Zelení, CDU či FDP zemi zničí. A to jak tím, že ji pomalu, ale jistě, přemění na chalífát, tak i tím, že šílenou zelenou politikou zničí energetickou bezpečnost, což povede k deindustrializaci a konci prosperity.

 

To, že AfD volí převážně mladí ve věku 18 – 30 let, také o mnohém vypovídá. AfD volilo téměř 40% mladých, ale jen 19% důchodců. Tedy nejde o volbu z nějaké nostalgie. Mladí DDR nepamatují, ale mají i přes svůj věk značné zkušenosti s životem v zemi, kde se stávají občany 2. kategorie.

 

Mladí Němci odmala zažívali šikanu a ponižování ze strany vládami dovážených obohacovačů, mnozí se již setkali i s fyzickým násilím a vnímají i to, že systém dovezené obyvatelstvo nadřazuje.

 

Jde o jejich budoucnost, přičemž ta, kterou nabízí zavedená politická fronta, je velmi bezútěšná. To jsou důvody úspěchu AfD. Voliči této strany pochopili, že není krajně pravicová, neofašistická ani xenofobní.

 

Pokud navíc chtějí volit proti té hrůze, co v zemi již roky vládne, jinou volbu neměli.

Tato změna politických nálad také ukazuje, že jsou zejména mladí lidé stále více imunní vůči bezbřehé propagandě ze strany mainstreamu a podobných rádoby „odborníků“ jako byl ten následovník Goebbelse, kterého prezentoval neméně jednostranný a propagandistický Seznam.

 

MIMOCHODEM, POKUD UŽ LZE NĚKOHO PŘIROVNAT K NĚMECKÉ VLÁDĚ LET TŘICÁTÝCH, JAKO TO UDĚLAL PRÁVĚ SEZNAM, PAK BY TO BYLA PRÁVĚ STÁVAJÍCÍ NĚMECKÁ VLÁDNÍ GARNITURA, JEJÍŽ PODOBNOSTI S TOU TEHDEJŠÍ JSOU STÁLE VÍCE PATRNÉ

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/totalitni-manyry-seznamu-kdo-neni-v-souladu-s-politikou-ktera-nici-evropu-je-neofasista-a-nedemokrat/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 04.09.2024“: ➡️☭☆ Durovův případ ve Francii vyvolává obavy z hlediska lidských práv a jakékoli omezení svobody slova musí být přiměřené, uvedl OHCHR OSN.

„Jde o velmi složitý případ… Náš úřad plánuje zveřejnit dokument, který bude definovat parametry, podle kterých je třeba na tuto situaci nahlížet,“ uvedla mluvčí Úřadu vysokého komisaře OSN pro lidská práva.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin přijel na pracovní cestu do Vladivostoku, aby se ve dnech 4.–5. září zúčastnil IX. Východního ekonomického fóra

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vicepremiérka Ukrajiny, ministryně pro reintegraci Vereščuk uvedla, že podala demisi

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ZRPK „Pantsir-S1“ zničil UAV ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Během bojové služby objevily posádky protiraketového systému Pantsir-S1 nepřátelský útočný UAV. V důsledku kompetentních akcí posádek byl dron ukrajinských ozbrojených sil eskortován a zničen.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Rusku se počet zločinů spáchaných nelegálními cizinci ztrojnásobil, uvedl ruský vyšetřovací výbor.

Počet trestných činů spáchaných migrujícími pracovníky vzrostl o 69 %, uvádí ministerstvo.

Uvedli také, že „v poslední době návštěvníci z jiných zemí často projevovali negativní postoj k domorodému obyvatelstvu, účastníkům SVO a donucovacím orgánům“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Vyšetřovací výbor oznámil „obtížnou situaci“ s migranty v Moskvě

Podle zprávy po operativní schůzce požaduje od donucovacích orgánů „útočnou akci“.

Šéf vyšetřovacího výboru Alexander Bastrykin vyslechl zprávy od vůdců v regionech, kde nedávno došlo k významným incidentům s migranty.

V poslední době navíc migranti aktivně projevují negativní postoje k Rusům, uvádí zpráva.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ukrajina plánuje držet dobyté ruské území v Kurské oblasti – Zelenskyj v rozhovoru pro NBC News.

Jak? Zelenského to nezajímá.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Členové ukrajinské vlády dnes hromadně podávají demisi.

Místopředseda vlády Vereščuk a Stefanishyna opustili svá místa.

Ukrajinská média také informují o tom, že k rezignaci se chystá i ministr zahraničí Kuleba.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ukrajina možná dnes dostane pozvánku do NATO – Kuleba v rozhovoru pro CNN

Podle něj by se tak mohlo stát před příštím summitem NATO v Nizozemsku v roce 2025.

Ministr zahraničních věcí Ukrajiny upřesnil, že nejde o garantované členství, ale o odstranění nejistoty budoucí spolupráce s NATO.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 212 lidí vyhledalo lékařskou pomoc kvůli střevní infekci v Kabardino-Balkarsku, 63 bylo hospitalizováno, včetně 56 dětí, uvedla republiková prokuratura.

Původ infekce zatím není znám. Zaměstnanci Vodokanalu začali s hyperchlorací vody, která se potrubím dostává do domů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP