24.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 🤝VE FINSKU ZAČALI MLUVIT O NOVÉ PŘÁTELSKÉ SMLOUVĚ S RUSKEM 

 

📌☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️⚔️ 🛑 24. srpna 2024: SNADNÁ EMIGRACE DO RUSKA A RELOKAČNÍ POLITIKA PRO CELÉ RODINY NEJEN Z ČR JIŽ OD 1. ZÁŘÍ A PEVNĚ STANOVENÝ POSTUP K ZÍSKÁNÍ OBČANSTVÍ RUSKÉ FEDERACE!

 

👉 Dekret prezidenta Putina přichází v době, kdy vláda Petra Fialy nazývá ústy svého generálního cenzora půl milionu Čechů sviněmi a pedofily!

👉 Rusko počítá s nejhorší variantou eskalace války mezi Ruskem a NATO!

👉 Opakuje se proces z let 1938 a 1939!

 

RUSKÝ PREZIDENT VLADIMIR PUTIN UČINIL 19. SRPNA NAPROSTO ŠOKUJÍCÍ A NEČEKANÝ KROK.

👉 Vydal prezidentský dekret, kterým od 1. září uděluje de facto politické a humanitární azyly občanům zemí kolektivního Západu, a to bez jakýchkoliv migračních kvót, bez nutnosti ruského jazyka, bez nutnosti znalosti historie a práva v Rusku, což jsou jinak standardní podmínky pro udělení dočasných pobytů.

 

👉 Ruská vláda do konce srpna a ve spolupráci s Ministerstvem zahraničí připraví seznam zemí, jejichž občané budou moci požádat o relokaci do Ruské federace z humanitárních důvodů, kdy nesouhlasí s neoliberální politikou svých vládních režimů.

Rusko přitom mělo vždy jedny z nejpřísnějších migračních politik, ale tento dekret postavil všechny ruské migrační zákony a zvyklosti úplně a zcela na hlavu. Ruští novináři přitom mají jasno a není to nic pěkného.

OPRAVDU JDE PODLE VŠEHO DO TUHÉHO, TOTO UŽ NENÍ LEGRACE.

 

🛑 Snadná emigrace do Ruské federace pro české občany již od 1. září 2024!

 

Na sítí TikTok se objevilo video z Ruska, kde se čeští občané dozvědí, jak je to s vízovou politikou.

 

👉 Tedy k ruskému občanství se dá dostat za 6 až 8 let, v závislosti na rychlosti schválení trvalého pobytu a samotného občanství.

 

👉 Samozřejmě, že přijetím občanství vzniká pro muže v Rusku registrační povinnost na Vojenských úřadech, a pokud by válka pokračovala i po 6 až 8 letech, asi by to bylo velké riziko.

👉 Každopádně samotný dekret je úplně jako z jiného světa. Nejsou v něm ani podmínky na vzdělání osob, na příjmy, majetkový stav, prostě nic takového. Je to doslova program „Migranti ze zemí KoZa, vítejte!” a připomíná to opravdu evakuační plán.

 

👉 V Rusku v případě války s NATO vzniknou exilové vlády evropských západních států a nové elity určené pro poválečný reset v Evropě

 

Naši ruští kolegové novináři nás v uplynulých dnech seznámili s pozadím tohoto dekretu a doslova z toho jde mráz po zádech.

 

👉 O dekretu bylo v Kremlu prý rozhodnuto několik dní po útoku NATO a ukrajinské armády na Kurskou oblast. Přestože slib o zlehčení migrace pro odpůrce západních režimů byl oznámen již před téměř rokem, něco se začalo skutečně dít až po invazi AFU a žoldáků NATO do Kurské oblasti. Tato nabídka na relokaci a emigraci západních občanů do Ruska proběhla naposledy v letech 1938 a 1939, těsně před vypuknutím II. sv. války.

 

👉 Tehdy Josif Stalin na základě rovněž dekretu začal z celé Evropy evakuovat a relokovat do SSSR tisíce sympatizantů se Sovětským svazem, protože bylo jasné, že se blíží válka v Evropě v nějaké podobě a po skončení té války bude Sovětský svaz potřebovat do čel a do vedení evropských zemí dosadit své lidi, tedy lidi s přátelskými vazbami na SSSR. A přesně k tomu došlo. Po skončení války v roce 1945 byly kádry evakuované v letech 1938 a 1939 dosazeny do čel vlád a silových rezortů, médií, organizací a systémové infrastruktury. A teď najednou v roce 2024 krátce po vpádu NATO do Kurské oblasti vydává ruský prezident prakticky totožný dekret jako ten, který vydal Stalin v roce 1938.

 

🛑 DEKRET PŘIPOMÍNÁ NOEMOVU ARCHU PRO ZEMĚ KOLEKTIVNÍHO ZÁPADU

 

👉 Dekret je doslova jako z jiného světa, protože je koncipovaný jako masová evakuace všech sympatizantů s Ruskem, doslova jako Noemova archa těsně před potopou světa.

 

👉 Kreml chce určitě využít západní migraci, inteligenci, techniky, odborníky, ale hlavně politické a řídící kádry, které budou mít za úkol vybudovat exilové vedení a exilové elity pro reset řídících procesů po skončení války mezi Ruskem a NATO.

 

Níže jsem pro vás připravil český přepis dekretu:

 

👉 Kde nejsou množstevní limity a ani migrační podmínky, tam nejde hovořit o migraci, ale v podstatě jen o evakuaci!

 

👉 Odmítnutí udělení pobytu může nastat podle zákona v případě, že by žadatelem byl člověk s trestní minulostí, pachatel terorismu, osoba v minulosti identifikovaná jako nepřítel Ruské federace nebo agent cizích služeb a rovněž osoba trpící nakažlivými chorobami.

 

👉 Každopádně rozsah migračního dekretu je prakticky neomezený, což jenom stěží lze považovat za humanitární gesto, protože tohle opravdu působí jako Noemova archa v právním pojetí, tedy evakuační dekret pro klidně stovky tisíc lidí ze západních zemí. Nikde není psáno, že jich bude tolik, ale tím, že dekret nedefinuje žádné limity a kvóty, tak tím je jasné, že se jedná o stejný dekret, jaký podepsal Josif Stalin v roce 1938 na evakuaci tzv. proletářů z celé tehdejší Evropy.

 

🛑 KLEMENT GOTTWALD JAKO ŠÉF EXILOVÉ VLÁDY ČESKOSLOVENSKA V SSSR SPOLEČNĚ S JOSIFEM STALINEM

 

👉 Podle informací Ruské akademie věd bylo v letech 1938 až 1939 do Sovětského svazu evakuováno na čtvrt milionu osob z celé Evropy. Ani tehdy neměl dekret naprosto žádné stanovené množstevní limity. Proto naši kolegové ruští novináři jsou z dekretu opravdu vyděšení, protože by to znamenalo, že Kreml se chystá doopravdy a bez legrace na vypuknutí III. sv. války a na konflikt s NATO. Dovedu si představit, že tato nabídka Ruska opravdu může oslovit nejen starší, ale i mladé lidi. V Rusku se lidé jazyk naučí, to je to nejmenší.

 

👉 Znovu se opakuje evakuace sympatizantů s Ruskem jako v letech 1938 a 1939!

 

Co je ale opravdu děsivé, to je ta časová souhra.

 

PRÁVĚ VE CHVÍLI, KDY FIALŮV GENERÁLNÍ CENZOR NAZÝVÁ PRAKTICKY PŮL MILIONŮ ČECHŮ SVINĚMI, A DOKONCE JE PŘIROVNÁVÁ K PEDOFILŮM, KTERÉ JE POTŘEBA IZOLOVAT A NEMLUVIT S NIMI, A VE CHVÍLI, KDY EVROPSKÁ UNIE CHYSTÁ DRAKONICKOU CENZURU SVOBODY SLOVA.

 

A ROVNĚŽ V OKAMŽIKU, KDY URSULA VON DER LEYEN JAKO NEJVĚTŠÍ VÁLEČNÁ ŠTVÁČKA BYLA NA DALŠÍCH 5 LET ZVOLENA ŠÉFKOU EVROPSKÉ KOMISE, TAK PŘESNĚ V TÉTO CHVÍLI PŘICHÁZÍ NABÍDKA NA NEJVĚTŠÍ MIGRAČNÍ EXODUS Z EVROPY A ROVNĚŽ ZE ZEMÍ SKUPINY G7 V HISTORII DO NOVODOBÉHO RUSKA. A pokud jde o petici na podporu

 

🛑 OTAKARA FOLTÝNA, TAK PREMIÉR FIALA SE UŽ PŘEDVEDL A ORGANIZÁTOROVI PETICE ODEPSAL.

 

👉 Historie se opakuje a spolu s ní i krizové procesy řízení, které předcházely vypuknutí II. sv. války v roce 1939.

 

👉 NACIFIKACE A FAŠIZACE EVROPY, UMLČOVÁNÍ SVOBODY SLOVA, DĚLENÍ OBČANŮ NA TY DOBRÉ, A NA TY, CO JSOU ŽIDÉ, SVINĚ, NEBO PROSTĚ JEN NEPOHODLNÍ.

 

👉 Už znovu jsou německé tanky u Kurska.

👉 Už znovu nahnědlá Evropa táhne na Rusko.

👉 Už znovu politici v Evropě chtějí válku.

Tohle všechno se už znovu děje.

 

👉 A dekret o relokaci ten obraz opakování historie jen drsně dokresluje. A stejně jako po roce 1939 a zejména v době Velké vlastenecké války, tak i nyní Rusko zřejmě počítá s tím, že část relokovaných migrantů ze Západu vstoupí po vypuknutí války s NATO do řad Ruské armády v tažení na Západ, anebo vytvoří samostatné armádní sbory.

 

Protože nejen elity a exilové vlády se formovaly po roce 1939 v SSSR, ale rovněž i samostatné armádní sbory jednotlivých národů Evropy.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://aeronet.news/snadna-emigrace-do-ruska-a-relokacni-politika-pro-cele-rodiny-nejen-z-cr-jiz-od-1-zari-a-pevne-stanoveny-postup-k-ziskani-obcanstvi-ruske-federace-dekret-prezidenta-putina-prichazi-v-dobe/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️24.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÉ SÍLY „SMETLY“ V KURSKÉ OBLASTI VÍCE NEŽ 400 VOJÁKŮ ZA JEDINÝ DEN V KURSKÉ OBLASTI; VÍCE NEŽ 5.000 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ JIŽ BYLO ELIMINOVÁNO

 

https://youtu.be/-HyZxdiGxf4?si=Z5YzFDe9x99gEpAU

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️24.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVY SÍLY „POUŠTÍ ŽILOU“ UKRAJINCŮM V KURSKÉ OBLASTI; VÍCE NEŽ 5.000 VOJÁKŮ JIŽ BYLO ZABITO

 

https://youtu.be/heXXb1_SwC0?si=5eqLi6ASL5qOpwpt

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️24.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN SE PŘIPRAVUJE NA VŠEOBECNOU VÁLKU V KURSKÉ OBLASTI V DOBĚ, KDY JEHO SPOJENEC PROHLAŠUJE, ŽE SPOJENÉ STÁTY PŘIPRAVUJÍ ZMĚNU SE ZBRAŇOVÉ POLITIKY PRO UKRAJINU

 

https://youtu.be/FfKsm6cfKyg?si=_G93IoazdhKamgQO

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️24.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „PUTIN SE ROZHODL, PLÁN KURSKÉ ODVETY JE HOTOV“, ŘÍKÁ PUTINŮV SPOJENEC; JE ÚTOK NA NATO NA SPADNUTÍ?

 

https://youtu.be/0Z2jMUQrSJA?si=0hSGyQgdRd-Io9yN

 

 

📌24. srpna 2024: 🇷🇺 ZÁBĚRY Z NÁVRATU RUSKÝCH VOJÁKŮ, KTEŘÍ BYLI ZAJATI V OBLASTI KURSKA – RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY

https://t.me/to_je_nas_svet/28729

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️24.08.2024, Oneindia, Roman Kirsch: PUTIN DOMINUJE: MOSKVA HLÁSÍ ÚSPĚCHY V KURSKÉ ODVETĚ; VYHLAŠUJE 400 UKRAJINSKÝCH OBĚTÍ

 

https://youtu.be/sxRAipvr3P8?si=-NJ5hT-0aJ36JBNg

 

 

📌24. srpna 2024: ⚡️ BĚLORUSKO NASADILO NA HRANICI S UKRAJINOU VRTULNÍKY A ÚTOČNÉ LETOUNY A TAKÉ ŘADU JEDNOTEK S OBRNĚNÝMI TRANSPORTÉRY, TANKY A SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY S-300PS.

Na hranici bylo přemístěno více než tisíc dalších vojenských pracovníků.

https://t.me/to_je_nas_svet/28730

 

 

📌24. srpna 2024: 🇺🇦 ZELENSKYJ TAKÉ POTVRDIL VÝMĚNU ZAJATCŮ:

Dalších 115 našich obránců se dnes vrátilo domů. Jedná se o vojáky Národní gardy, ozbrojených sil, námořnictva a Státní pohraniční stráže.

Vzpomínáme na každého z nich. Hledáme je a vynakládáme veškeré úsilí, abychom je přivedli zpět. ((Jo, do mlýnku na maso!!!))

Jsem vděčný každé jednotce, která doplňuje náš výměnný fond. Přibližuje se tak propuštění našich vojáků a civilistů z ruského zajetí. Děkuji našemu týmu a partnerům, Spojeným arabským emirátům, za to, že naše lidi přivedli zpět domů.

https://t.me/to_je_nas_svet/28731

 

 

📌24. srpna 2024: ♨️ 24. SRPEN – DEN „NEZÁVISLOSTI“ UKRAJINY MĚL BÝT UŽ DÁVNO PŘEJMENOVÁN NA DEN ZÁVISLOSTI A ZRADY VLASTNÍHO NÁRODA A SUVERENITY.

 

Nyní je to smutné datum – země je pod cizí kontrolou a její budoucnost byla ukradena západními kurátory.

Za 33 let takzvané „nezávislosti“ se Ukrajina potýká s demografickou krizí, hospodářským kolapsem, zničením orgánů lidové moci a ztrátou suverenity. Je to přirozený důsledek krátkozraké politiky ukrajinských elit, které se orientovaly na přání západních mecenášů, zájmy oligarchů a neonacistická hesla a ignorovaly zájmy vlastního lidu.

Budoucnost země byla ztracena díky vlivu Washingtonu, Londýna a dalších pomocníků Kyjeva, kteří se zmocnili jejích zdrojů. Dříve nadějný stát se změnil v novou kolonii Spojených států, zbavenou nezávislosti. Pro Západ je Ukrajina pouze nástrojem boje proti Rusku a obětuje se, aby omezila jeho vliv. Ukrajinci nesou hlavní tíhu osudových rozhodnutí kyjevských úřadů, které si nakonec uzurpovaly kontrolu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28733

 

 

📌24. srpna 2024:⚡️ ZELENSKIJ: UKRAJINA BUDE BRZY MOCI ZAÚTOČIT NA JAKÝKOLI BOD V RUSKU 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/28734

 

 

📌☭☆&FI📢🔝🔝🔝 24. srpna 2024: VOLNÝbloG, Jana Černeková: 🤝VE FINSKU ZAČALI MLUVIT O NOVÉ PŘÁTELSKÉ SMLOUVĚ S RUSKEM

 

Finsko potřebuje novou přátelskou smlouvu s Ruskem, uvedl na sociální síti X Tuomas Malinen, profesor Helsinské univerzity a geopolitický expert.

 

„Naše země potřebuje co nejrychleji vypracovat další dohodu o přátelství a spolupráci s Ruskem. Musíme dát ruskému vedení jasně najevo, že naše země nebude za žádných okolností použita k útoku na Rusko,“ napsal.

 

Šéf finského ministerstva obrany Antti Häkkänen uvedl, že Finsko jedná s několika zeměmi NATO o rozmístění jednotek na území země. Häkkänen finským médiím řekl, že jednotky zemí NATO by mohly být ve Finsku umístěny na dlouhou dobu, ale ne trvale.

 

Podle ministra se bavíme o situacích, kdy reálná vojenská hrozba nehrozí, ale situace je napjatá. S jakými zeměmi se jedná, ministr neupřesnil, zmínil ale, že se na nich kromě severských zemí podílely i další země. Podle Häkkänena budou jednání pokračovat na podzim a v zimě.

 

Šéf komise Rady federace pro informační politiku Alexej Puškov ve svém kanálu Telegram zdůraznil, že politika finského prezidenta Alexandra Stubba vůči Rusku negativně ovlivňuje životní úroveň ve Finsku.

Источник: https://rusvesna.su/news/1724421546

 

https://volnyblog.news/ve-finsku-zacali-mluvit-o-nove-pratelske-smlouve-s-ruskem/

 

 

📌24. srpna 2024, 12:43: IZRAELSKÉ LETECTVO ODSTRANILO KURÁTORA ZBROJNÍ VÝROBY HAMÁSU V GAZE:

 

Izraelské letectvo, které provedlo chirurgický úder v Pásmu Gazy, zlikvidovalo vysoce postaveného zbrojního specialistu Hamásu.

 

Informovala o tom tisková služba IDF. V prohlášení se uvádí, že zavražděný Taha Abu Nada dohlížel na výrobu zbraní, vojenského vybavení a dalšího vybavení pro Hamás.

 

Tyto zbraně, jak poznamenala armádní tisková služba, jsou používány radikální skupinou k ostřelování izraelského území a jednotek operujících v pásmu Gazy.

 

https://www.vesti.ru/article/4109423

 

 

📌24. srpna 2024, 13:19, Hindustan Times: ZELENSKY NAVRHL USPOŘÁDAT DRUHÝ „MÍROVÝ SUMMIT“ V INDII:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru s indickým premiérem Naréndrou Módím řekl, že by se v Indii mohl konat „mírový summit“, píše indické vydání Hindustan Times.

 

Modi přijel na Ukrajinu den předtím a setkal se se Zelenským.

 

Podle Hindustan Times Zelenskyj Módímu řekl, že by bylo dobré, kdyby se summit konal v jedné ze zemí „globálního jihu“, a to by mohla být Indie. Publikace uvádí, že kyjevské úřady nyní jednají o možnosti uspořádání summitu s orgány zemí, jako je Saúdská Arábie, Katar, Turecko a Švýcarsko.

 

Jak uvádí deník, Zelenskyj stanovil Indii podmínku pro pořádání „mírového summitu“: země musí přijmout rozhodnutí první konference o Ukrajině, která se konala ve Švýcarsku.     Rusko nebylo na červnovou konferenci pozváno.

((TO JE CO ZA MÍROVÉ JEDNÁNÍ BEZ RUSKA??? 😂 😂 😂))

Kreml poznamenal nelogičnost a marnost hledání cesty z ukrajinského konfliktu bez účasti Ruské federace. Indie po švýcarské konferenci nepodepsala společné komuniké.

 

V pátek NYT napsal, že ukrajinští představitelé nepovažují Indii za pravděpodobného prostředníka mezi Kyjevem a Moskvou. První návštěva předsedy vlády Indie v historii ukrajinské nezávislosti je podle nich pouze projevem podpory.

 

V červenci náměstek ruského ministra zahraničí Michail Galuzin řekl, že Moskva nepřijímá ultimáta a nehodlá se takových konferencí účastnit. Ruský prezident Vladimir Putin hovořil o nemožnosti jednání s těmi, kteří nevybíravě útočí na civilisty po útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast.

 

https://www.vesti.ru/article/4109490

 

 

📌24. srpna 2024, 12:52: DRON S HLAVICÍ BYL PŘIBIT NA MOLO JACHTAŘSKÉHO KLUBU V SEVASTOPOLU:

 

Výbušný předmět byl nalezen očitými svědky v sobotu v sevastopolském jachtařském klubu „Jih“ na Letčikovově ulici.

 

Gubernátor Sevastopolu Michail Razvožajev řekl, že mluvíme o ukrajinském bezpilotním letounu s hlavicí, který byl přibit k molu.

 

„Je zřejmé, že byl potlačen silami elektronického boje a spadl do vodní plochy při jednom z útoků ozbrojených sil Ukrajiny na Sevastopol,“ vysvětlil šéf subjektu.

 

V současné době jsou lidé evakuováni a jachtařský klub je uzavřen. S dronem pracují specialisté, kteří budou muset nález prostudovat a rozhodnout o přepravě UAV, nebo o jeho zničení na místě.

 

https://www.vesti.ru/article/4109488

 

 

📌24. srpna 2024, 13:06: DUDA PŘILETĚL NA UKRAJINU BEZ OHLÁŠENÍ:

 

Polský prezident Andrzej Duda přijel do Kyjeva na neohlášenou návštěvu, aby se zúčastnil akcí u příležitosti Dne nezávislosti Ukrajiny.

 

Zpráva kanceláře polského prezidenta na platformě X uvádí, že Dudova návštěva začala v den 33. výročí nezávislosti Ukrajiny a že se oslav zúčastní. Bylo tam také zveřejněno video se záběry příjezdu polského vůdce do Kyjeva vlakem.

 

Ačkoli podrobnosti o Dudově pobytu v hlavním městě Ukrajiny nebyly zveřejněny, upřesňuje se, že se podobných akcí účastnil již dříve v letech 2016 a 2021.

 

Den nezávislosti Ukrajiny se slaví 24. srpna, datum bylo stanoveno na počest přijetí „Aktu o vyhlášení nezávislosti Ukrajiny“ v roce 1991 poslanci Nejvyššího sovětu Ukrajinské SSR. Od roku 1992 je tento den na Ukrajině státním svátkem a dnem volna.

 

https://www.vesti.ru/article/4109469

 

 

📌24. srpna 2024, 14:04, Welt am Sonntag: EU BUDE PŘÍŠTÍ TÝDEN JEDNAT O VYSLÁNÍ INSTRUKTORŮ NA UKRAJINU:

 

Příští týden budou země EU poprvé diskutovat o otázce vyslání instruktorů na Ukrajinu, konečné rozhodnutí je možné v listopadu. Umisťování instruktorů může být „porušením tabu„, píše německé vydání Welt am Sonntag.

 

Rusko opakovaně poukazovalo na přímé zapojení Západu do konfliktu na Ukrajině, země NATO a EU dodávají Kyjevu zbraně, cvičí personál pro ozbrojené síly Ukrajiny a poskytují finanční prostředky.

 

O otázce vyslání instruktorů na Ukrajinu příští týden budou poprvé diskutovat šéfové ministerstev zahraničí a obrany zemí EU a také odpovědní velvyslanci EU v Politickém a bezpečnostním výboru, píše německé vydání s odvoláním na vlastní údaje.

 

Welt am Sonntag poznamenává, že konečné rozhodnutí padne „nejpozději v listopadu„.

 

V červenci stálý zástupce Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja zdůraznil, že západní žoldnéři na Ukrajině jsou pro Rusko legitimním cílem. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó v červnu označil za „extrémně nebezpečný“ návrh vysokého představitele EU pro zahraniční věci Josepa Borrella na výcvik ukrajinských vojáků jako instruktorů ze zemí EU na území Ukrajiny.

 

V květnu ruský prezident Vladimir Putin poznamenal, že Rusko si je dobře vědomo toho, že na Ukrajině operují západní instruktoři, kteří jednají pod rouškou žoldáků. Kontingenty západních zemí na Ukrajině se podle něj budou nacházet v zóně ničení ruských sil.

 

https://www.vesti.ru/article/4109525

 

 

📌24. srpna 2024, 12:43, KADYROV: ŠEST POHRANIČNÍKŮ STÁHLO 40 BRANCŮ Z OBKLÍČENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY U KURSKA:

 

Šest příslušníků pohraniční stráže a pluk Achmat-Čečenska, kteří byli téměř zcela obklíčeni v Kurské oblasti, se nevzdali a za 18 dní se z obklíčení stáhli 40 branců, řekl šéf Čečenska Ramzan Kadyrov.

 

Čtyři vojáci Achmat-čečenského pluku a dva pohraničníci drželi své pozice téměř úplně obklíčeni, dokud jim nedošla munice. Podle Kadyrova se nevzdali a zachránili z kruhu 40 mladých branců.

 

Armáda se ke svým 18 dnům vydala přes nepřátelské bariéry a lesy, když ušla několik desítek kilometrů, řekl Kadyrov a dodal, že o podrobnostech bude později informovat velitel speciálních sil Achmat, zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství Ozbrojených sil Ruské federace Aptij Alaudinov.

 

Bojovníci Achmat-Čečenska se po krátkém odpočinku opět vrátí na frontovou linii, aby „nemilosrdně porazili fašisty na ruské půdě s novou silou“, uvedl šéf Čečenska ve svém telegramovém účtu.

 

Kadyrov video zveřejnil na svém kanálu Telegram. Ve videu Alaudinov představil šest bojovníků, kteří stáli na hranicích až do konce, a nazval je hrdiny, na které může být každý v zemi hrdý.

 

„V naší zemi jsou skuteční muži, hrdinové, kteří jsou připraveni porazit nepřítele, vytrvat do posledního dechu, bojovat do posledního dechu,“ řekl Alaudinov. Jejich čin označil za důkaz, že pohraniční stráž a síly Achmatu stály bok po boku až do konce, později o nich byly napsány knihy a filmy.

 

https://www.vesti.ru/article/4109447

 

 

📌24. srpna 2024, 14:19: OZBROJENÉ SÍLY RF PORAZILY OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V OBLASTI 11 OSAD V KURSKÉ OBLASTI:

 

Ruské ozbrojené síly porazily ukrajinské jednotky v oblasti 11 osad v Kurské oblasti, uvedlo ruské ministerstvo obrany ve zprávě za poslední den.

 

 

Mluvíme o osadách: Apanasovka, Višněvka, Borki, Krasnooktyabrsky, Kruglenkoye, Michajlovka, Ljubimovka, Malajská Lokňa, Pelchovo, Snagost a Južnyj, upřesnilo oddělení.

 

Kromě toho Rusko vrátilo 115 vojáků z ukrajinského zajetí, kteří byli zajati ozbrojenci kyjevského režimu v Kurské oblasti. Ruská federace zase převedla stejný počet svého vojenského personálu na Ukrajinu, dodalo ministerstvo.

 

https://www.vesti.ru/article/4109535

 

 

📌24. srpna 2024, 16:05: VYCVIČENÍ PSI NYNÍ DOKÁŽOU DETEKOVAT BEZPILOTNÍ LETOUNY VE VZDUCHU:

 

Na základě 470. výcvikového střediska pro chov služebních psů Ozbrojených sil Ruské federace jsou cvičeni psi, kteří budou schopni detekovat nepřátelské drony ve vzduchu.

 

Podle vedení centra existuje již osvědčená metodika vyzkoušená během speciální vojenské operace. Služební psi mohou štěkáním signalizovat blížící se nepřátelské drony ze vzdálenosti až 700 metrů.   Zástupce vedoucího výcvikového střediska Sergej Degtyarev poznamenal, že výcvik každého služebního psa trvá tři až šest měsíců. RIA Novosti uvádí, že se na této práci podílejí nejen pastevci, ale také některá plemena loveckých psů.

 

Bojovníci, kteří budou se psy pracovat, také absolvují nezbytný taktický veterinární výcvik.

 

„Voják, rádce, musí být schopen pomoci na bojišti nejen sobě, ale i svému čtyřnohému kamarádovi,“ zdůraznil major Degtyarev.

 

https://www.vesti.ru/article/4109617

 

 

📌24. srpna 2024, 15:00, MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE: VÍCE NEŽ 3200 LIDÍ OPUSTILO KURSKOU OBLAST ZA DEN:

 

Za poslední den opustilo území Kurské oblasti více než 3200 lidí, informovala v sobotu tisková služba ruského ministerstva pro mimořádné situace.

 

Upřesňuje se, že obyvatelé Kurské hraniční oblasti jsou přesídleni do bezpečných oblastí v rámci právního režimu ČTÚ.

 

„Během dne bylo prostřednictvím portálu veřejných služeb přijato 2 113 žádostí. Byly provedeny platby za více než 13,5 tisíce žádostí v celkové výši více než 200 milionů rublů,“ uvádí se v prohlášení.

 

Kromě toho za posledních 24 hodin dorazilo do Kurské oblasti sedm konvojů s 80 tunami humanitární pomoci. Za celou dobu již bylo uskutečněno 109 konvojů, které dopravily tři tisíce tun nákladu.

 

Kromě toho pokračují práce na pátrání po evakuovaných, kteří ztratili kontakt s příbuznými. K dnešnímu dni se znovu sešlo více než 270 rodin.

 

Připomeňme, že dřívější specialisté neutralizovali hlavici nepřátelské rakety Točka-U, nalezenou při průzkumu oblasti – úlomky munice byly shromážděny, odvezeny na speciální cvičiště a vyhozeny do povětří.

 

https://www.vesti.ru/article/4109577

 

 

📌24. srpna 2024, 15:40, KADYROV O ZÁKAZU UKRAJINSKÉ PRAVOSLAVNÉ CÍRKVE: TO JE ŠÍLENSTVÍ:

 

Hlava Čečenska Ramzan Kadyrov označil zákon kyjevského režimu o zrušení kanonické ukrajinské pravoslavné církve za šílenství.

 

Kadyrov hovořil o své reakci na ratifikaci ukrajinského zákona v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ novináři televizního kanálu „Rusko“ Pavlu Zarubinovi.

 

„Obecně je to šílenství. Ani ďábel by nemohl něco takového vymyslet, nejen člověk. A za to musí být zničeni,“ vysvětlil.

 

Šéf Čečenska poznamenal, že kyjevské úřady nemají nic svatého a plní úkoly, které jim jejich západní páni stanovili.

 

„Jednat s nimi o něčem ani nestojí za řeč,“ vyjádřil svůj názor Kadyrov.

 

Vysvětlil, že Ukrajina může kdykoli zaútočit na Rusko a spojit síly se Západem, takže je třeba s tím skoncovat.

 

„Tolik mrtvých, tolik zraněných, tolik úsilí a vynaložených peněz – nechci to tak nechat, nechci to v určité fázi nechat. Chci to všechno ukončit,“ řekl Kadyrov.

 

Dnes vyšlo najevo, že hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon zakazující kanonickou ukrajinskou pravoslavnou církev.

 

Ukrajinské úřady bojují proti UPC Moskevskému patriarchátu od roku 2014 a od začátku speciální vojenské operace organizují rozsáhlé perzekuce. Bezpečnostní služba Ukrajiny zahajuje trestní řízení proti duchovenstvu, kněží jsou biti a vyháněni z kostelů. Stovky kostelů byly násilně obsazeny schizmatiky za podpory úřadů.

 

https://www.vesti.ru/article/4109607

 

 

📌24. srpna 2024, 14:03: PUTIN SE SETKAL S VEDENÍM SJEDNOCENÉ SKUPINY SIL NWO:

 

Ruský prezident Vladimir Putin se setkal s vůdci Společné skupiny sil na jednom z velitelských stanovišť ministerstva obrany. Během něj si hlava státu vyslechla několik zpráv.

 

Informovala o tom tisková služba Kremlu. Jak uvedli ve svém telegramovém kanálu, náčelník generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace Valerij Gerasimov a náčelník hlavního operačního ředitelství generálního štábu Sergej Rudskoj informovali Putina o boji proti nepříteli, který napadl území Kurské oblasti.

 

Kromě toho byl prezident informován o opatřeních přijatých k likvidaci ukrajinských formací, jakož i o aktuálních výsledcích NWO.

 

„Hlava státu telefonicky vyslechla zprávy velitelů skupin vojsk o operační situaci v oblastech, které jim byly svěřeny,“ uzavírá publikace.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny nelegálně překročily hranice v Kurské oblasti 6. srpna. Od té doby režim CTO působí v regionu, stejně jako v sousedních Brjanských a Belgorodských regionech.

 

https://www.vesti.ru/article/4109522

 

 

📌24. srpna 2024: ♨️ POLSKO KRITIZUJE MAĎARSKO ZA SPOLUPRÁCI S RUSKOU FEDERACÍ, PŘESTOŽE VARŠAVA S RUSKEM TAJNĚ POKRAČUJE V OBCHODNÍCH VZTAZÍCH, UVEDL MAĎARSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ PETER SZIJJÁRTÓ.

„Naši polští bratři dělají v tichosti totéž, takže by nás neměli kritizovat za to, že o tom mluvíme otevřeně a upřímně.“

https://t.me/to_je_nas_svet/28735

 

 

📌24. srpna 2024: DĚSIVÉ VYJÁDŘENÍ AMERICKÉ LÉKAŘKY, CO JE SKUTEČNOU PŘÍČINOU RAKOVINY PRSU, DOSLOVA NĚKTERÝM VYRAZÍ DECH. (Foto: X / Tucker Carlson)

„Rakovina prsu je onemocnění způsobené především potravinami, které je primárně způsobeno pesticidy rozprašovanými na naše potravin

  • 1 z 8 žen má rakovinu prsu, který a je způsobena estrogenem
    Ročně se na naše potraviny neviditelně nastříká 6 miliard liber pesticidů. A tyto pesticidy jsou agonisty estrogenových receptorů.
  • Tyto pesticidy se k nám dostávají z Číny a Německa, které je paradoxně ve svých potravinách zakázaly, protože jsou jedovaté.

 

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/desive-vyjadreni-lekarky-co-je-skutecnou-pricinou-rakoviny-prsu/

 

 

📌24. srpna 2024: 💫🇩🇪 „NĚMECKÁ VÁLEČNÁ LOĎ VZBUDILA TENTO TÝDEN POŘÁDNÝ ROZRUCH V LONDÝNĚ, KDYŽ PLULA PO TEMŽI A Z JEJÍCH REPRODUKTORŮ VYŘVÁVAL IMPERIÁLNÍ POCHOD, ÚSTŘEDNÍ MELODIE Z KULTOVNÍ FILMOVÉ SÉRIE HVĚZDNÉ VÁLKY.

 

Slavná melodie ve velmi hlasitém provedení okamžitě upoutala pozornost kolemjdoucích, kteří byli zmateni a ze břehů Temže nevšední úkaz natáčeli. Na sociálních sítích se to vzápětí hemžilo pobavenými komentáři o „německé invazi“.

 

„Začínám se bát, že Němci konečně mají smysl pro humor,“ zavtipkoval jeden diskutující. „Trvalo jim to téměř 80 let,“ dodal v narážce na porážku nacistického Německa ve druhé světové válce.“

 

7♥️ /Global -Ochrana🌍. Spolupráce/ Q operace

https://t.me/absurdnisvet/78418

 

 

📌24. srpna 2024: MICHAEL MORRIS: ENDGAME – ČERVENÁ NIT SVĚTOVÉHO DĚNÍ – NIC SE NEDĚJE NÁHODOU:

 

NENÍ SE ČEHO BÁT:

 

Toto jsou poslední roky lidstva, jak jsme ho znali. Do roku 2030 bude vše na Zemi zcela změněno. Dochází k nezadržitelné duchovní a materiální změně, kterou se Temná strana Síly snaží využít pro svou agendu.

 

👉Jejich plán zabít většinu lidstva v příštích pěti letech a zbytek zotročit digitálními otroky se zřejmě neuskuteční tak, jak si představovali, ale právě proto se budou snažit napáchat co největší škody a co nejvíce nevědomých lidí se bude podílet na jejich životě. Roztrhnout propast! Příštích pět let bude procesem umírání netušených rozměrů na všech úrovních a ve všech oblastech. To přežijí pravděpodobně jen ti, kteří jsou na to připraveni.

 

V tomto vesmíru neexistují žádné náhody, vše, co se děje, podléhá cyklům a zákonům. Zatajit lidem informace o těchto procesech je ve skutečnosti největším ze všech zločinů proti lidstvu – a přesto je to v současné době jen jeden z mnoha. Protože vědění je moc . „Víra“ a „naděje“ znamenají uvěznění v bezmoci.

 

Kdo má vědomosti, poznává „červenou nit“ ve všem, co je. Úmyslné ničení zemědělství a průmyslu, demontáž infrastruktury, zrušení individuálního styku, genderových rolí a kulturních a národních identit mají totiž všechny stejné příčiny a stejný účel.

 

Energie v celém našem vesmíru se za posledních 25 let zásadně změnila, což vede k hybridním procesům jak na fyzické, tak na duševní úrovni. Země se mění, roční období a klimatické podmínky se mění a nutí nás v mnoha oblastech přehodnocovat. Jsme však také na konci velkého měnového a hospodářského cyklu.

 

TENTO PROCES MÁ PODLE PLÁNU TEMNÉ STRANY V PŘÍŠTÍCH TŘECH LETECH SKONČIT V TOTÁLNÍM CHAOSU, A NAKONEC VÉST K MĚNOVÉ REFORMĚ.

 

👉V důsledku toho by měla být hotovost definitivně zrušena a celý náš život digitalizován a sloučen do jediného čipu. Pak bychom byli otroky zcela dehumanizovaného systému řízeného AI. Tento přechod na CBDC (digitální peníze centrální banky, anglicky: Central Bank Digital Currency je již v plném proudu, a pokud by byla dokončena, znamenalo by to konec všech duchovních a materiálních svobod, konec veškeré individuality, spontánnosti a tvořivosti. Pak by to byl chladný, bezcitný a nelidský svět.

 

👉Používám konjunktiv, protože to nemusí a nebude tak, jak si architekti „Velkého resetu“ představovali. Ale chci jasně zdůraznit, že nás nikdo nepřijde zachránit! Musíme to udělat sami! Musíme konečně začít vědomě řídit své myšlenky a jejich důsledky, abychom byli tvůrci nebo se stali tvůrci. Ten, kdo doufá, věří a čeká, je totiž na vrcholu seznamu „Agendy 2030“.

 

👉Starý, dávno překonaný systém kolabuje právě na všech úrovních v rukou těch, kteří se ho chtějí vší silou držet. Vládci starého světového řádu nad nimi ztratili kontrolu.

 

Uvědomují si, že už není nic, na čem by se mohli držet. Ze vzteku nad tím a také proto, aby získali čas, cíleně způsobují maximální chaos. Jejich přisluhovači, těch 10%, kteří v politice, ekonomice a náboženských komunitách všeho druhu udržují matrix, jsou vedeni holou panikou a stávají se čím dál více nevyzpytatelnými dokonce i sami pro sebe.

Šílenství se stále častěji zhmotňuje ve fyzické podobě před našima očima, a přesto je mnoho těch, kteří odmítají vidět.

 

👉Ale ten, kdo rozpoznává červenou nit ve všech těch šumech, rozptýleních a manipulacích, má větší šanci být ve správný čas na správném místě a projít tím vším bez újmy.

Kdo se však nadále drží narativu a hledá ochranu ve staré matrici, bude v levém čase na levém místě a zažije svůj „modrý zázrak“.

Modrá pilulka je rozhodnutí pokračovat v iluzi a být jen potravou pro Temnou stranu. Modrá je také barvou amerických demokratů, kteří jsou v současné době nejnázornějším příkladem sebezničení starého systému a jejichž absurdní chování zdaleka nedosáhlo svého vrcholu. Do začátku roku 2025 nás čeká ještě spousta věcí.

 

👉Na olympijských hrách v Paříži se poprvé objevily medaile v kategorii „Bití žen do 60 kg“ ( Pozor satira!) , a proti každému, kdo se k tomu kriticky vyjádřil, je nyní zakročeno tvrdě právní cestou .

 

👉To je případ Elona Muska J.K. Rowlingová není chudák. Kdo si však nemůže dovolit nejchytřejší právníky, mohl by za to jít do vězení, protože politické čistky v západním světě jsou den ode dne přísnější.

👉V Anglii došlo ve stejné době k nepokojům kvůli násilným činům na ženách a dětech ze strany cizinců. Odpovědí vlády je větší dohled, masové zatýkání a rychlé odsuzování všech, kdo zpochybňují starý umírající systém a jeho přisluhovače.

 

WHO VE STŘEDU 14. SRPNA PO LETECH 2020 A 2022 ZNOVU VYHLÁSILA „ZDRAVOTNÍ KRIZI MEZINÁRODNÍHO DOSAHU“. 

 

TENTOKRÁT KVŮLI ÚDAJNÉ PANDEMII OPIČÍCH NEŠTOVIC.

 

👉Na druhou stranu existuje další injekční stříkačka, která se v poslední době označuje jako „očkování“.

👉Jedna z těchto látek pochází od norské společnosti, druhá od Japonců. A přitom všichni zasvěcenci vsadili na ptačí chřipku jako na další inscenaci pandemie.

👉Například společnost BioNTech ze zlatého dolu v Mohuči zaznamenala ztráty ve výši miliard dolarů, ale zároveň předpokládala, že příjmy budou ve druhé polovině roku 2024 desetkrát vyšší než v první polovině roku 2024.

Doufat, věřit nebo vědět?

Po pandemii je pravděpodobně před pandemií.

To vše není důvod k strachu nebo panice, ale k tomu, abychom opustili staré vzorce myšlení a chování a přizpůsobili se novým energiím. Kdo si hru prohlíží, nemá se čeho bát.

 

👉Ve své nové knize ENDGAME , kterou jsem dokončil na konci června, jsem předpovídal atentát na Donalda Trumpa, stejně jako nahrazení Joe Bidena. Pokud jste si hru jednou prohlédli pomocí čalouněných karet, je snadné spočítat chování jejich protihráčů. A o tom to je. Čím více lidí rozpozná červenou nit a vyhne se systému, tím rychleji a nekontrolovatelněji se zhroutí. Tím větší jsou také naše šance nejen přežít, ale implementovat nový systém podle našich vlastních představ a přání. K tomu však musíme nejprve vytvořit odpovídající vizi!

 

👉Existuje mnoho příkladů toho, jak lidé v současné době selhávají v nezadržitelné změně, ale také mnoho příkladů toho, že chytrý a informovaný odpor může přinést pozitivní změnu. Velké společnosti jako MicrosoftZoom Google se od svých iniciativ v oblasti deintegrace (inkluze, diverzita a blabla) odchýlily. Robby Starbucks například prostřednictvím svých on-line videí přiměl velké americké společnosti, jako jsou Dodávka traktoru, John Deere Harley-Davidson, aby se osvobodily od woke viru – a to vše bez použití injekčních stříkaček.

 

Všeobjímající změna na této planetě je nezadržitelná, takže jediná věc, která dává smysl, je nenechat formování budoucnosti několika málo mentálně a emocionálně přetíženým jedincům, jejichž pud sebezničení a sebenenávist nemají nic společného s tím, co „normální lidé“ chtějí a potřebují.

 

Všechno, opravdu všechno je možné, pokud jsme si jisti, že je to tak! Když si přestaneme dávat duchovní a emocionální hranice, jsme svobodní!

 

Moje nová kniha je pokusem ukázat vedle červené nitě také bezmeznost naší mysli v naději, že se více skutečných lidí probudí a stanou se mistry své vlastní a nás všech!

 

https://dieunbestechlichen.com/2024/08/michael-morris-endgame-der-rote-faden-im-weltgeschehen-nichts-geschieht-zufaellig/

 

 

📌24. srpna 2024: 😐 ZELENSKYJ PŘI PROJEVU POLSKÉHO PREZIDENTA PRONESL LACINÝ VTIP.

Duda: „Pokud ukrajinské jednotky zaútočí na ruské vojáky, kteří budou ustupovat z Ukrajiny, budu první, kdo zvedne telefon a zavolá Vladimiru Zelenskému a řekne – nestřílejte je, když už vystupují. Nechte je jít domů. Ruským vojákům mohu slíbit, že já, polský prezident, zvednu telefon a zavolám prezidentovi Ukrajiny s návrhem, aby nestřílel ruské vojáky, kteří se vracejí domů. A že jim bude umožněno vrátit se domů.“ 🙈

Zelenskyj: „A můj telefon bude obsazený. Vy jste prezident a já jsem prezident. Takže se může stát, že mi zavoláte a číslo bude obsazené.“ 🙈

https://t.me/to_je_nas_svet/28739

 

 

📌24. srpna 2024: RFK JR: PROSLOV K NÁRODU: RFK JR. ODKLÁDÁ SVOU PREZIDENTSKOU KANDIDATURU A PODPORUJE TRUMPA, KTERÝ JE PODLE NĚJ PŘIPRAVEN VYJEDNAT UKONČENÍ VÁLKY NA UKRAJINĚ A BOJOVAT S EPIDEMIÍ CHRONICKÝCH CHOROB.

 

Hovoří také o možnosti spolupracovat s Trumpem a jeho týmem na řešení existenčních problémů: zdravotních problémů ve Spojených státech, včetně chronických onemocnění, obezity, cukrovky, autismu a dalších neurologických onemocnění.

Kennedy jako příčiny těchto zdravotních problémů uvádí vysoce zpracované potraviny a toxické chemikálie v potravinách, medicíně a životním prostředí, stejně jako korupci v NIH, FDA, USDA a CDC.

https://t.me/absurdnisvet/78426

 

 

📌24. srpna 2024: ‼️STRAŠNÉ ZÁBERY: TAKTO UKRONACISTI VRAŽDILI ĽUDÍ, KTORÍ SA SNAŽILI EVAKUOVAŤ A ZACHRÁNIŤ SVOJICH PRÍBUZNÝCH V KURSKEJ OBLASTI.

Ukrajinskí nacisti bez rozdielu strieľali na autá a zabíjali civilistov…

Toto po nich zostalo!

https://t.me/absurdnisvet/78429

https://t.me/absurdnisvet/78430

https://t.me/absurdnisvet/78431

https://t.me/absurdnisvet/78432

https://t.me/absurdnisvet/78433

https://t.me/absurdnisvet/78434

 

 

📌24. srpna 2024: VÁLKA NA UKRAJINĚ: TAJNÁ JEDNÁNÍ MEZI MOSKVOU A KYJEVEM ZNIČENA ÚTOKEM NA KURSK.

 

Mezi Kyjevem a Moskvou proběhly pod záštitou Kataru důvěrné rozhovory s cílem dosáhnout částečného příměří. Ty byly zrušeny ofenzívou na Kursk. Marie Jego, Ghazal Golshiri a Faustina Vincent. Zveřejněno dnes ve 12:55 (Paříž). Západní média nadále trvají na existenci příprav na mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem v Kataru na konci srpna, která, jak se nyní ukázalo, byla pouze diverzní taktikou při přípravě útoku ukrajinských sil na oblast Kurska. Jedním z cílů jednání bylo podle novinářů Le Monde ukončit vzájemné útoky na energetická zařízení.

https://t.me/absurdnisvet/78440

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 24.08.2024“:

➡️☭☆ Vojáci, kteří byli zajati v Kurské oblasti, byli vyměněni, v současnosti probíhá výměna zajatců ve formátu 115 až 115, říkají ruští vojenští důstojníci.

Po výměně jsou všichni ruští vojáci v Bělorusku, kde mají možnost kontaktovat příbuzné – ruské ministerstvo obrany

Na oplátku byl přemístěn personál ukrajinských ozbrojených sil. Výměna proběhla prostřednictvím SAE.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🔴🔴⚡️⚡️⚡️⚡️ V TĚCHTO MINUTÁCH ZAČALA VELKÁ LIKVIDACE APU U KURSKU.

Právě teď do Sudzhy vjíždějí dvě obrovské kolony Wagner PMC

ODKAZ: https://t.me/+nwzm87WLdwZmNTMy

➡️☭☆ Čínský prezident Si Ťin-pching se v říjnu zúčastní summitu BRICS v Kazani, řekl RIA Novosti čínský velvyslanec.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Setkání s vedením Společné skupiny sil

Na jednom z velitelských stanovišť Ministerstva obrany se Vladimir Putin setkal s vedením Společné skupiny sil a přijal zprávy od náčelníka Generálního štábu Ozbrojených sil Ruské federace Valerije Gerasimova a náčelníka hlavního operačního ředitelství generálního štábu Sergeje Rudského o boji proti nepřátelským silám napadajícím území Kurské oblasti a opatřeních k jejich zničení, jakož i o aktuálních výsledcích speciální vojenské operace.

Prostřednictvím telefonické komunikace si hlava státu vyslechla hlášení velitelů vojenských skupin o operační situaci ve svěřených směrech.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ V důsledku vyjednávacího procesu bylo z území kontrolovaného kyjevským režimem vráceno 115 ruských vojáků zajatých v Kurské oblasti.

Výměnou bylo 115 válečných zajatců převedeno do ukrajinských ozbrojených sil.

V současné době se veškerý ruský vojenský personál nachází na území Běloruské republiky, kde je jim poskytována nezbytná psychologická a lékařská pomoc a také je jim dána možnost kontaktovat příbuzné.

Veškerý propuštěný vojenský personál bude dopraven do Ruské federace k léčbě a rehabilitaci ve zdravotnických zařízeních ruského ministerstva obrany.

Během návratu ruského vojenského personálu ze zajetí poskytly Spojené arabské emiráty humanitární zprostředkovatelské úsilí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Naši kluci se vracejí domů!

Záběry návratu 115 ruských vojáků zajatých v Kurské oblasti. Dětem byly předány potravinové balíčky a na místě jim byla poskytnuta nezbytná lékařská pomoc.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Některé školy v Kurské oblasti budou v novém akademickém roce fungovat ve smíšeném formátu – prezenční i dálkové a všichni školáci dostanou učebnice. Sergej Kravcov to řekl během pracovní cesty do Kurské oblasti.

Ministerstvo je také v kontaktu s regiony, kde byla vytvořena střediska dočasného ubytování, a existuje také možnost, aby všechny děti šly 2. září do školy, dodal Kravcov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Naši kluci nás potkali.“ Všechno je v pořádku“

Ruští vojáci propuštění z ukrajinského zajetí zatelefonovali svým příbuzným a oznámili dobré zprávy.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Militanti 82. brigády ukrajinských ozbrojených sil byli vrženi do bitvy „bez konce“

Člověk má pocit, že se celá 82. výsadková letecká brigáda ukrajinských ozbrojených sil prostě vypařila. Příbuzní si stěžují, že s nikým není spojení – ani s ozbrojenci, ani s veliteli, dokonce ani s velitelem brigády.

Kurský směr Ozbrojených sil Ukrajiny v zásadě nešetří militanty, ale aby byla celá brigáda zcela bez komunikace… Jak píše Ukropsky Fresh, chybí komunikace v duchu brigád v ten směr – ozbrojenci si neustále stěžují na nedostatek terminálů Starlink, a když jsou k dispozici, často odmítají práci v Rusku.

Ani ozbrojenci z jiných brigád však nemají s brigádou žádné spojení. Jak se zdá, 82. výsadková útočná brigáda byla ve směru na Kursk jednoduše opuštěna „bez konce“ a nikdo nedoufá v její návrat.

Což je v zásadě spravedlivé – ukrajinské ozbrojené síly mají v tomto směru takové ztráty, že nikdo nemůže zaručit přežití celé brigády.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Budeme pracovat na mírových jednáních, ale bez Ruska,“ 😂 😂 😂 komentovali ukrajinští představitelé Le Monde.

— Zdroj uvádí, že na konci srpna probíhala jednání o částečném příměří na energetické infrastruktuře na obou stranách, ale útok na Kursk oblast Ruské federace vše narušil;

— Ukrajina v otázce vyjednávání silně spoléhá na Katar;

Ukrajinští představitelé uvedli, že „je zvláštní mluvit o mírových jednáních bez Ruska, ale je to možné a budeme na tom pracovat, protože Ruská federace nevyjádřila žádnou touhu jednat“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Chodník v hlavním městě Malajsie se propadl pod náhodným kolemjdoucím: Žena, která spadla do země, nebyla dva dny nalezena

Hloubka kráteru byla téměř 8 metrů. V loňském roce byl v tomto místě zaznamenán sesuv půdy – pod zemí je silné proudění vody.

Pohřešovaného mohl unést proud, pátrání ale pokračuje. K incidentu došlo v malajsijském hlavním městě Kuala Lumpur.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ ZELENSKYJ: UKRAJINA CHCE DONUTIT PUTINA DIPLOMATICKY UKONČIT VÁLKU, ALE JE PŘIPRAVENA TO UDĚLAT SILOU. 😂

— Jeden a půl tisíce kilometrů – takové drony už máme a nyní se objevují raketové drony;

— Operace v Kurské oblasti nebyla provedena za účelem posílení pozic při jednáních. Jde to podle plánu, nemůžu vám říct všechny cíle.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆REAKCE BOTSWANSKÉHO PREZIDENTA MOKWEETSIHO MASISIHO, KDYŽ SE MU DOSTANE DO RUKOU NEJVĚTŠÍ DIAMANT V HISTORII ZEMĚ A DRUHÝ NEJVĚTŠÍ DIAMANT VYTĚŽENÝ NA SVĚTĚ (2 492 KARÁTŮ)

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Ve Finsku začali mluvit o nové přátelské smlouvě s Ruskem

24.08.2024
Источник: https://rusvesna.su/news/1724421546

 

Finsko potřebuje novou přátelskou smlouvu s Ruskem, uvedl na sociální síti X Tuomas Malinen, profesor Helsinské univerzity a geopolitický expert.

„Naše země potřebuje co nejrychleji vypracovat další dohodu o přátelství a spolupráci s Ruskem. Musíme dát ruskému vedení jasně najevo, že naše země nebude za žádných okolností použita k útoku na Rusko,“ napsal.

Šéf finského ministerstva obrany Antti Häkkänen uvedl, že Finsko jedná s několika zeměmi NATO o rozmístění jednotek na území země. Häkkänen finským médiím řekl, že jednotky zemí NATO by mohly být ve Finsku umístěny na dlouhou dobu, ale ne trvale.

Podle ministra se bavíme o situacích, kdy reálná vojenská hrozba nehrozí, ale situace je napjatá. S jakými zeměmi se jedná, ministr neupřesnil, zmínil ale, že se na nich kromě severských zemí podílely i další země. Podle Häkkänena budou jednání pokračovat na podzim a v zimě.

Šéf komise Rady federace pro informační politiku Alexej Puškov ve svém kanálu Telegram zdůraznil, že politika finského prezidenta Alexandra Stubba vůči Rusku negativně ovlivňuje životní úroveň ve Finsku.

Источник: https://rusvesna.su/news/1724421546

 

ZDROJ:

https://rusvesna.su/news/1724421546

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr

Nikdo nemůže přijít na to, proč se Atlantský oceán ochlazuje rekordní rychlostí.

21.8.2024

Atlantský oceán se ochlazuje exponenciální rychlostí a nikdo si není jistý proč. Již více než rok trvá rekordně vysoká globální teplota moře, včetně toho, že se blíží kolapsu AMOC. Navzdory těmto potížím však Atlantik nyní zažívá něco zcela nepochopitelného – teploty se ochlazují a vědci se snaží zjistit, co se děje.

Oceán obvykle mění teplotu v průběhu roku. Letos však vědci tvrdí, že k nově vznikající „atlantické Niñe“ došlo mnohem rychleji než v minulosti. Zdá se také, že nový vzorec přichází dříve než očekávaný přechod k mnohem chladnějšímu období La Niña v Tichém oceánu. Ochlazení teplot je sice velmi vítané, ale může také způsobit některé odlišné povětrnostní jevy po celém světě.

 

Aerial view of the ocean waveImage source: tawatchai1990 / Adobe

Změna v rychlosti ochlazování Atlantiku ukončuje patnáctiměsíční sérii rekordně vysokých teplot oceánu. Vzhledem k tomu, že El Niño v květnu odezní a La Niña se začne rozvíjet mezi zářím a listopadem, budou chladnější vody hnány nahoru silnějšími větry přicházejícími od rovníku.
Právě možnost dvou La Niñů vědce tolik zajímá, jak bude vypadat klima a teploty oceánů po zbytek roku, zejména proto, že rekordně vysoké teploty trvají už tak dlouho. Je zde také spousta nepředvídatelnosti, která vědce také znejistila, a i když La Niña v Atlantiku není úplně neočekávaná, zdá se, že ji vědci letos neočekávali.

A vzhledem k tomu, že ochlazování Atlantiku se již zrychluje a Tichý oceán se začne ochlazovat v příštích několika měsících, je pravděpodobné, že mezi oběma oceány dojde k „přetahování“ v boji o ochlazení, říkají vědci.

Joshua Hawkins

Spisovatel

Josh Hawkins píše již více než deset let o vědě, hrách a technické kultuře. Je také špičkovým recenzentem produktů se zkušenostmi s rozsáhlým výzkumem srovnávání produktů, sluchátek a herních zařízení.

Kdykoli není zrovna zaneprázdněn psaním o technologiích nebo gadgetech, obvykle ho najdete, jak si užívá nový svět ve videohře nebo jak si s něčím pohrává na počítači.

 

ZDROJ:

https://bgr.com/science/no-one-can-figure-out-why-the-atlantic-ocean-is-cooling-at-record-speed/?fbclid=IwY2xjawE2th9leHRuA2FlbQIxMAABHWK49zyOzX0sm4Rj7ubOixOc1-Td2NK1ysVTzzZJz_NGg6bal3INOuFdAA_aem_vJ2-D8ox8iOAqFzMq4Q8sg

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr

24.08.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: 👉⚔️ CO SE TO DĚJE V TERSTU?

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️24. srpna 2024, Slovenská republika: ⚔️ EURÓPSKY SÚD PRE ĽUDSKÉ PRÁVA V ŠTRASBURGU ROZHODOL, ŽE MATOVIČOVA VLÁDA PORUŠOVALA ĽUDSKÉ PRÁVA

☝️Tí ostatní mlčky prizerali!

 

☝️Rozhodnutie súdu hovorí jasne: ☝️Za vlády Matoviča boli porušené ľudské práva ďalšej osoby!

 

Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu vo štvrtok (13. 6.) vyhovel sťažnosti slovenskej sudkyne Denisy Cvikovej a rozhodol, že boli porušené jej práva na osobnú slobodu v spojitosti s väzobným stíhaním. ESĽP jej takisto priznal odškodné 19.500 eur plus pokrytie ďalších výdavkov.

 

☝️ZA VLÁDY MATOVIČA BOLI PORUŠENÉ ĽUDSKÉ PRÁVA:

 

☝️Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v marci 2020 rozhodol o väzobnom stíhaní sudkyne Cvikovej a ďalších bratislavských sudcov obvinených z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti.

 

☝️ŠTS v auguste toho istého roka rozhodol o jej prepustení; Najvyšší súd (NS) SR však v októbri toto rozhodnutie zrušil. Obvinená podala sťažnosť na Ústavnom súde, ktorý ju však zamietol.

 

☝️Cviková v spojitosti so svojím väzobným stíhaním podala sťažnosť na pôde ESĽP. Uviedla, že bolo svojvoľné a porušovalo jej práva, píše ESĽP. Takisto žiadala odškodné.

Cviková má v súčasnosti prerušený výkon funkcie sudkyne.

Obvinenia vznesené voči nej mali spojitosť s tzv. kauzou Búrka.

 

https://ereport.sk/za-vlady-matovica-boli-porusene-ludske-prava/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️24. srpna 2024, Slovenská republika, Lukáš Krupa: ⚔️DIABOLSKÝ PLÁN OPOZÍCIE?

⚔️SAS BURCUJE, V PRÍPADE ODVOLANIA ŠIMEČKU SA CHCE PUSTIŤ DO PARALYZOVANIA PARLAMENTU!

 

Ak bude predseda PS Michal Šimečka odvolaný z postu podpredsedu Národnej rady SR, mala by opozícia zaujať jednotný postup a vzdať sa postov predsedov a podpredsedov výborov, ktoré patria opozícii. Navrhuje to predseda SaS Branislav Gröhling.

 

„Robert Fico v snahe pomstiť sa stratil akékoľvek zábrany. Za SaS môžem deklarovať, že sme pripravení postaviť sa proti týmto bezprecedentným a nedemokratickým praktikám premiéra Fica,“ uviedol v stanovisku Gröhling.

 

Ak dôjde k odvolaniu Šimečku z postu podpredsedu NR SR, mala by byť podľa šéfa SaS parlamentná opozícia jednotná.

„Preto navrhujeme spoločný postup opozície – vzdať sa predsedov a podpredsedov výborov, ktorý bude prvým krokom, ako ochromiť fungovanie parlamentu.

⚔️Tento boj si môže Robert Fico dlho pamätať,“ skonštatoval. 👹

 

NAPOJENÍ NA ŠTÁTNE PENIAZE❗️❗️❗️

 

Premiér Robert Fico (Smer-SD) v piatok informoval, že na koaličnej rade na budúci týždeň oficiálne predloží návrh na odvolanie Šimečku z postu podpredsedu NR SR.

Tlačová konferencia predsedu vlády Roberta Fica

 

Fico poukázal na to, že niektoré nadácie, ktoré získali peniaze od štátu, sú napojené na Šimečkových rodinných príslušníkov, ako je strýko, mama či partnerka.

Nadácie podľa neho môžu pokračovať v činnosti, ale nie z prostriedkov štátu.

 

https://ereport.sk/diabolsky-plan-opozicie-sas-burcuje-v-pripade-odvolania-simecku-sa-chce-pustit-do-paralyzovania-parlamentu/

 

 

📌24. srpna 2024: 🇵🇱 POLSKÝ PREZIDENT DUDA PŘIJEL DO KYJEVA

https://t.me/to_je_nas_svet/28721

 

 

📌24. srpna 2024: ⚡️ HLAVNÍ ŽALOBCE ICC KARIM KHAN VYZVAL SOUDCE, ABY NALÉHAVĚ ROZHODLI O JEHO ŽÁDOSTI O VYDÁNÍ ZATYKAČE NA NETANJAHUA – The Associated Press

Khan tvrdí, že Mezinárodní trestní soud má pravomoc soudit záležitosti, které se týkají konfliktu mezi Izraelem a Hamásem.

https://t.me/to_je_nas_svet/28722

 

 

📌24. srpna 2024: 🤡 DNES V DEN „NEZÁVISLOSTI“ UKRAJINY UČINIL ZELENSKYJ ŘADU PROHLÁŠENÍ.

Hlavní z nich:

– Ten, kdo chtěl z našich zemí udělat nárazníkovou zónu, by se měl nyní zamyslet, aby se jeho země nestala nárazníkovou federací.

– Rusové budou vědět, co je to odveta na ukrajinský způsob, budou vědět, že každý bod v Rusku, který představuje nebezpečí pro Ukrajinu, dříve nebo později dostane naši odpověď.

– Nemocný dědeček z Rudého náměstí, který neustále vyhrožuje červeným tlačítkem, nám už nebude diktovat své červené linie

https://t.me/to_je_nas_svet/28723

 

🤡 ZELENSKYJ VYHROŽUJE, ŽE VŠECHNO VRÁTÍ RUSKU I S ÚROKY:

Ukrajinci své dluhy vždy splatí. A kdo si přeje katastrofu pro naši zemi, dostane ji domů. Kdo chce zasít zlo na naší zemi, bude sklízet jeho plody na svém území. To není proroctví, to není chvástání, to není slepá pomsta, to je vzor. Spravedlnost. Bumerang pro zlo. A tomu, kdo přinesl zlo do naší země, se vše vrátí zpět do jeho domova.

https://t.me/to_je_nas_svet/28724

 

 

📌24. srpna 2024:  DOSTÁL: ČESKÉ ZDRAVOTNICTVÍ JE ZKORUMPOVANÉ!

„Ministerstvo zdravotnictví, že s tímhle tím nic nedělá, protože se jedná o obecnou kriminalitu. Piráti tady budou říkat, jaký jsem dezolát, ale mají náměstka na ministerstvu zdravotnictví, který tam jezdí Audinou a neudělal vůbec nic,“ tvrdí europoslanec JUDr. Ondřej Dostál.

https://www.facebook.com/share/v/XK83vUZq75eCNUUs/?mibextid=UalRPS

 

 

📌24. srpna 2024: NA SOCIÁLNE SIETE UNIKLO VIDEO SKUPINY AFRIČANOV, AKO OKUSUJÚ UPÁLENÚ OPICU.

Zdrojom nákazy MpOx (opičích kiahní) je práve vírus, ktorý sa nachádza v tele opíc.

⏱ t.me/cas_sa_krati

https://t.me/absurdnisvet/78394

 

 

📌🎚️👶🏼24. srpna 2024: AMERIČTÍ LÉKAŘI ŘÍKAJÍ: „V GAZE ÚMYSLNĚ ZABÍJEJÍ DĚTI.“

„Viděli jsme děti, které byly každý den střeleny do hlavy a hrudníku.“

„Doslova každý den, co jsem byl v Gaze, jsem viděl dítě střelené do hlavy.“ 👺👹

Je naprosto šílené, že to někteří lidé stále obhajují. Opravdu ztrácíš víru v lidstvo.

 

 

📌24. srpna 2024: 🇮🇱⚔️🇵🇸 AL-DŽAZÍRA UKAZUJE IZRAELSKÉ BEZPILOTNÍ LETOUNY VYHAZUJÍCÍ DO POVĚTŘÍ STAROBYLOU VELKOU MEŠITU V KHAN YUNIS.

 

Další video z GoPro izraelského vojáka ukazuje útok na mešitu a spálení všech kopií Koránu uvnitř.

https://t.me/absurdnisvet/78407

 

 

📌24. srpna 2024: 🇺🇸 RFK ODSTUPUJE Z PREZIDENTSKÝCH VOLEB! TRUMP ŘEKL, ŽE MU NABÍDNE MÍSTO VE SVÉ ADMINISTRATIVĚ, POKUD SE STÁHNE.

Nyní čekáme, jakou pozici mu nabídne.

https://t.me/absurdnisvet/78408

 

🇺🇸 RFK: „(DEMOKRATICKÁ STRANA) SE STALA STRANOU VÁLKY, CENZURY, KORUPCE, VELKÉ FARMACIE, VELKÝCH TECHNOLOGIÍ, VELKÉHO AGROBYZNYSU A VELKÝCH PENĚZ.“

https://t.me/absurdnisvet/78409

 

 

📌☣️💨✈️ 24. srpna 2024: PRÁVNÍK DOMINIK STORR: CHEMTRAILS, PRÁVNÍ ANALÝZA. VŠECHNY NĚMECKÉ (EVROPSKE) METEOROLOGICKÉ SLUŽBY JSOU HLUBOCE ZAPOJENY!

https://t.me/absurdnisvet/78410

 

 

📌24. srpna 2024, 9:35, Slovenská republika: VIDEO: VODCA PS ŠIMEČKA PLÁNUJE ŽALOVAŤ FICA A HOVORÍ O JEHO VLÁDE POMSTY.

Vnuk stúpenca marxizmu-leninizmu a prenasledovateľa ľudí s iným názorom teraz hovorí, že vláda sa správa ako komunistickí kádrovači a cenzori. Premiér ho pred tým obvinil, že protesty v uliciach organizuje len preto, aby chránil finančné záujmy svojej rodiny, keď poukázal na státisícové dotácie Nadácii Milana Šimečku zo štátnych peňazí…

 

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SSD) v piatok informoval, že na koaličnej rade na budúci týždeň oficiálne predloží návrh na odvolanie Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Fico poukázal na to, že niektoré nadácie, ktoré získali peniaze od štátu, sú napojené na Šimečkových rodinných príslušníkov, ako je strýko, mama či partnerka.

Útok na rodinu predsedu PS Michala Šimečku je len zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu. Vyhlásil to Šimečka v reakcii na vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SSD), ktorý je presvedčený, že šéf PS organizuje a zneužíva opozičné protesty „na ochranu finančných záujmov vlastnej rodiny“, a preto nemôže byť podpredsedom parlamentu.

 

ŠIMEČKA AVIZOVAL, ŽE NA PREMIÉRA PODÁ CIVILNÚ ŽALOBU NA OCHRANU OSOBNOSTI, ZREJME AJ SO ŽIADOSŤOU O OPATRENIE SÚDU.

 

„Chabý útok na opozíciu vedený cez moju rodinu, ktorá vo verejnom priestore pôsobí desaťročia, je len zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu,“ uviedol v stanovisku Šimečka. Tvrdí, že predstavitelia koalície sa správajú ako komunisti.

 

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SSD) v piatok informoval, že na koaličnej rade na budúci týždeň oficiálne predloží návrh na odvolanie Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Fico poukázal na to, že niektoré nadácie, ktoré získali peniaze od štátu, sú napojené na Šimečkových rodinných príslušníkov, ako je strýko, mama či partnerka.

 

Útok na rodinu predsedu PS Michala Šimečku je len zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu. Vyhlásil to Šimečka v reakcii na vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SSD), ktorý je presvedčený, že šéf PS organizuje a zneužíva opozičné protesty „na ochranu finančných záujmov vlastnej rodiny“, a preto nemôže byť podpredsedom parlamentu.

 

V kultúre, obzvlášť nezávislej, je podľa neho financovanie cez granty bežné. Poukázal na to, že o dotáciách rozhodujú odborníci. Pripomenul prínosy jeho mamy aj partnerky vo verejnom sektore a kultúre.

 

Na projekty, respektíve aktivity podľa neho dostávali dotácie od štátu aj za čias vlád Roberta Fica či Petra Pellegriniho, ale získali i granty zo súkromného sektora či európskych zdrojov. Líder PS zároveň upozornil na čerpanie štátnych dotácií občianskymi združeniami, za ktorými stoja koaliční poslanci Samuel Migaľ (Hlas-SD) či Roman Michelko (SNS). Podľa týchto pravidiel by mal odstúpiť aj premiér

 

„Bezvýznamná SNS sa im v koalícii utrhla z reťaze a robí hanbu do celého sveta. Ich plán v tichosti pustiť na slobodu kriminálnika Kováčika nevyšiel, naopak, do ulíc sme uprostred leta dostali 18.000 ľudí. Nespravili nič pre lepšie školy, nemocnice, infraštruktúru či ekonomiku,“ uviedol s tým, že toto je dôvod, prečo koalícia útočí na jeho osobu.

 

Viac vo videu:

 

https://www.infovojna.bz/article/video-vodca-ps-simecka-planuje-zalovat-fica-a-hovori-o-jeho-vlade-pomsty

 

 

📌24. srpna 2024: 🇺🇦 UKRAJINSKÉ KANÁLY INFORMUJÍ O VÁŽNÉ SITUACI VE MĚSTĚ NOVOGRODOVKA SMĚREM NA POKROVSK A TAKÉ O TOM, ŽE OZBROJENÉ SÍLY RF OBSADILY CENTRUM MĚSTA A POSTUPUJÍ DÁLE. Pád města se nezadržitelně blíží.

https://t.me/to_je_nas_svet/28726

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 24. srpna 2024: ⚔️ CO SE TO DĚJE V TERSTU?

 

👉Možná si ještě vzpomenete na takzvanou „iniciativu Trojmoří.“ Hodně se o ní psalo za Trumpa a zdá se, že nyní se opět oživuje.

👉Podle toho, jaké státy do ní spadají, se od samého začátku zdá být spíš iniciativou, která má za cíl vytvoření jakési nárazníkové zóny.

👉A jak s tím souvisí italský Terst?

To se hned dozvíte.

 

🛑PŘED NĚKOLIKA DNY SE V TERSTU KONALA TAJNÁ SCHŮZKA, KTERÉ SE ZÚČASTNILY RŮZNÉ ÚŘADY:

 

👉členové NATO, členové Atlantické rady, členové maďarského think-tanku Danube, napojeného na Viktora Orbána, členové doprovodu Donalda Trumpa, členové italských ozbrojených složek a policie, představitelů vedení města a zástupců místního zednářství.

Tuto informaci nikde jinde nenajdete. Tématem jednání byla militarizace přístavu Terst. Jaký je pro to důvod?

 

🛑STRATEGICKÁ ROLE TERSTU V DOKTRÍNĚ TROJMOŘÍ:  

 

👉Psal se rok 1942: ve Spojených státech amerických vyšla kniha, která se stala základním kamenem amerického výzkumu námořní strategie. Nesla název „AMERICKÁ STRATEGIE VE SVĚTOVÉ POLITICE a napsal ji akademický geograf Nicholas John Spykman, jeden z otců námořní geopolitiky a intelektuální žák sira Halforda Mackindera.

 

👉Je zřejmé, že kniha neměla u široké veřejnosti úspěch, zatímco se stala skutečnou biblí strategie „námořní cesty“ pro všechny mocné thalassokraty a představila koncept Rimland, který dnes používáme v geopolitice.

 

Malá kapitola textu je věnována konkrétnímu tématu: DOKTRÍNĚ TROJMOŘÍ, NYNÍ ZNÁMĚJŠÍ POD SVÝM MODERNIZOVANÝM NÁZVEM INICIATIVA TŘÍ MOŘÍ (3SI NEBO TSI).

 

🛑JE TO STRATEGIE, KTERÁ SE STANE ZLATÝM PRAVIDLEM PRO UDRŽENÍ AMERICKÉ MOCI NA EVROPSKÉM KONTINENTU.

 

👉3SI, známá také jako doktrína Baltského, Jaderského a Černého moře, je nyní považována za strategickou iniciativu, 👉které se účastní 13 členských států, konkrétně:

👉Rakousko,

👉Bulharsko,

👉Chorvatsko,

👉Česká republika,

👉Estonsko,

👉Maďarsko,

👉Litva,

👉Lotyšsko,

👉Polsko,

👉Rumunsko,

👉Slovensko a

👉Slovinsko a

také dva de facto přidané státy, a to:

👉Moldavsko a

👉Ukrajina.

 

Byla oficiálně zahájena jako projekt v roce👉 2015 polským prezidentem Andrzejem Dudou a 👉chorvatskou prezidentkou Kolindou Grabar-Kitarovič 👉za pečlivé koordinace ze strany ministerstva zahraničí 👉USA.

 

Náhoda? To určitě ne.

 

👉👉👉Když Američané během druhé světové války přišli do Evropy s úmyslem nejen vzít si letní dovolenou, ale zůstat a vybudovat trvalou mocnost, museli najít způsob, jak udržet kontinent pod kontrolou, a to nejen vojensky – což se jim podařilo díky obrovskému množství amerických vojenských základen ve všech evropských zemích – ale také finančně, ekonomicky a politicky.

 

👉V této době byla Evropa ve fázi rozdělení mezi 👉Východ a 👉Západ, mezi 👉Atlantický a 👉sovětský vliv.

 

👉Střední Evropa byla geografickým středem, z něhož bylo možné ustanovit výkon této moci.

 

👉Bylo třeba najít způsob, jak ovládnout kontinent stabilním a trvalým způsobem, což bylo potřeba na konci první světové války a s rozpadem habsburské říše, skutečný geopolitický nárazník, který ztlumil nemálo třenic.

 

👉Politická geografie, která se utvářela 14 body programu Woodrowa Wilsona, nebyla dostatečná k tomu, aby zaručila vládu.

👉Dokonce i Winston Churchill si byl vědom potřeby pevného bloku, který by byl pro mocnosti na východě neprostupný.

 

👉Proto se dohodou mezi Churchillem a nástupcem Franklina Delano Roosevelta hledalo geoekonomické řešení: S POMOCÍ TŘÍ FEDERÁLNÍCH KLUBŮ:

👉Londýnského klubu,

👉Pařížského klubu a

👉Římského klubu,

👉byla v roce 1945 zveřejněna Charta Intermaria.

 

👉Dokument vycházel z teorií amerického Spykmana a navrhoval sjednocení všech národů od dolního Jadranu (zejména Egejského) po severoevropská moře, ve víře, že stabilita v regionu má prvořadý význam pro trvalý mír v celé Evropě. 😂🙈

 

👉Zejména bylo nutné udržet na uzdě řadu přístavů obrovského významu, jako byl německý Hamburk, ale především přístav Terst.

Od té doby byla doktrína trojmoří důsledně a rozhodně prosazována prostřednictvím různých mnohostranných mezinárodních dohod ovlivňujících obchodní cesty, bankovní instituce, investiční fondy a strategický sektor.

 

Tomu dále napomohl rozpad SSSR, který znamenal výrazné oslabení politických celků zainteresovaných zemí v srdci východní Evropy.

 

👉Když se nad tím zamyslíme, geograficky vzato, Trojmoří tvoří jakýsi trojúhelník na východě, který se táhne blízko hranic s Ruskou federací.

To je přesně to, co NATO dělá už 75 let, expanduje na východ, aby provokovalo a útočilo na Rusko. Praxe je v souladu s doktrínou.

 

VE SKUTEČNOSTI JDE O NÁSTROJ KONTROLY CELÉHO BALKÁNSKÉHO MAKROREGIONU, který je předmětem spekulací, vojenských operací a neustálých politických a sociálních problémů, které jsou záměrně drženy pod kontrolou a jsou nestabilní.

 

👉Nový název Iniciativy tří moří nemění strategickou geometrii starého trimaria:

Zúčastněné přístavy byly rozšířeny a americká vojenská přítomnost byla implementována v zájmových oblastech, z nichž nejdůležitější – a neustále pod americkou pozorností – zůstává Terst.

🛑SVOBODNÝ PŘÍSTAV TERST A SVOBODNÉ ÚZEMÍ TERST:

 

Málokdo je obeznámen s právním postavením Terstu, který je skutečně jedinečný a zaslouží si hloubkovou studii (kterou v tomto článku nebudeme dělat, možná později).

 

👉Po druhé světové válce byla oblast Terstu prohlášena za volný prostor, zamýšlený jako demilitarizovaná a neutrální oblast s autonomní vládou, která má zajistit rovnováhu mezi soupeřícími mocnostmi a soužití mezi různými etnickými skupinami.

 

👉V roce 1947 byla podepsána Pařížská smlouva, která uzavřela mír a rozdělila sféry vlivu mezi vítězné a poražené země. 16. rezoluce zřídila Svobodné území Terst (Territorio Libero di Trieste – TLT).

👉Londýnské memorandum z roku 1954 převedlo prozatímní civilní správu zóny A do Itálie a zóny B do Jugoslávie.

👉Smlouvou z Osima v roce 1975 však Itálie a Jugoslávie vytvořily hranici mezi územími, která jim nepatřila, čímž došlo k porušení autonomie TLT a Pařížské smlouvy.

👉S rozpadem Jugoslávie a následným rozdělením země na několik států byla TLT rozdělena mezi tři země – 👉Itálii, 👉Slovinsko a 👉Chorvatsko – které ji nezákonně okupovaly, porušovaly předchozí smlouvy a vyvolaly politické a právní spory, skandály a protesty, které trvají dodnes!!!

 

ITALSKÝ PŘÍSTUP JE OBZVLÁŠTĚ ZAJÍMAVÝ.

 

Terst je pod administrativní a vojenskou okupací, protože zde mohou být ozbrojené a policejní síly Italské republiky a pod americkou, protože Itálie je kolonií USA pod vojenskou okupací, o čemž svědčí více než 120 amerických základen po celé zemi.

 

👉Konkrétně v Terstu Američané zřídili zpravodajskou školu OSN a speciální policejní řídící středisko, jehož součástí je i Eurogendfor, který udržuje nejen město, ale i obchodní cesty pod neustálou vojenskou kontrolou.

 

PŘÍSTAV TERST, KTERÝ MÁ BÝT MEZINÁRODNÍM SVOBODNÝM PŘÍSTAVEM, JE PŘÍSTAVEM PAR EXCELLENCE, KTERÝ UMOŽŇUJE STŘEDNÍ EVROPĚ PŘÍSTUP KE STŘEDOZEMNÍMU MOŘI, KTERÉ SE OTEVÍRÁ NA VÝCHOD A DO AFRIKY, S VÝHODOU 73 % OPROTI OSTATNÍM EVROPSKÝM PŘÍSTAVŮM.

 

👉Jeho poloha je strategická v každém ohledu. Z tohoto důvodu nad ním chtěli Američané převzít kontrolu, aby mohli implementovat doktrínu Trojmoří. KONTROLA TERSTU A JEHO PŘÍSTAVU ZNAMENÁ KONTROLU NAD JIŽNÍ A VÝCHODNÍ EVROPOU.

 

👉Z Terstu k Baltskému moři vzniká přímka, která vymezuje pomyslnou „ŽELEZNOU OPONU,“ ale také severojižní koridor z hlediska:

👉plynovodů,

👉ropovodů,

👉pozemních obchodních cest a

👉jedinečné vojenské správy území.

 

TO VŠE PORUŠUJE SUVERENITU TLT A MEZINÁRODNÍCH DOHOD, NA JEJICHŽ ZÁKLADĚ BYLA ZALOŽENA, A PŘEDSTAVUJE DVOJÍ AKT NÁSILÍ.

 

👉Čína a Rusko mezitím také intervenovaly v Terstu, první s významnými investicemi, které výrazně zpomalily odchod Itálie z Hedvábné stezky na jaře 2024, druhé již od sovětské éry a nyní – po letech investic – blokované evropskými sankcemi

Bavlnářská cesta prochází Terstem

 

🛑VRAŤME SE K TAJNÉMU SETKÁNÍ PŘED PÁR DNY:

 

👉Šlo o militarizaci přístavu, který je již de facto pod vojenskou kontrolou, ale byl by zcela v obležení, kdyby Itálie otevřela Via del Cotone – bavlnářskou cestu.

 

👉Jedná se o alternativní obchodní cestu k Hedvábné stezce, která je realizována v rámci partnerství mezi USA, Indií, Saúdskou Arábií, Arabskými emiráty, Izraelem, Jordánskem a Evropskou unií.

 

👉Skládá se ze dvou spojů, 👉železničního a 👉přístavního, a je financován z prostředků programu Globální infrastruktury a investic vytvořených G7 v roce 2002 a Globální brány Evropské unie.

👉Cílem je konkurovat Číně a obecněji euroasijským partnerstvím a BRICS+, z nichž jsou evropské země vyloučeny kvůli anglo-americkému područí.

 

👉Itálie se bude podílet na tomto ekonomickém koridoru mezi Indií, Blízkým východem a Evropou prostřednictvím memoranda o přístavu Terst podepsaného v září 2023.

 

👉Bohužel, geopolitická situace v Evropě – nemluvě o ekonomické situaci, která je pro všechny státy kontinentu katastrofální – není zrovna příznivá: rusko-ukrajinský konflikt trvá déle, než NATO předpovídalo, a vede k velké nestabilitě uvnitř zemí Trojmoří, ke kterým se Ukrajina v roce 2023 připojila pod záminkou posílení své vojenské nezávislosti.

 

👉Situace na Blízkém východě je epochální katastrofou; válečná ekonomika nepřála oživení evropských zemí, naopak je jednu po druhé uvrhla do dlouhé zimy inflace; mezinárodní podpora selhala se vznikem multipolárního světa pod východním vedením, americká hegemonie ve světě se den ode dne hroutí.

 

🛑CO TEDY DĚLAT S TROJMOŘÍM A TERSTEM?

 

Militarizace mezinárodního svobodného přístavu se jeví jako dobře promyšlená provokace.

 

👉Porušením mezinárodního práva a použitím nadměrné síly chce atlantický blok pozvednout svůj hlas proti Rusku a Číně a pokusit se omezit jejich zájmy na okupovaných územích.

 

👉Ještě pravděpodobnější je, že se snaží upevnit „železnou oponu“ od Středozemního moře k Severnímu moři, aby zvládli (nebo téměř zvládli) případný geografický posun rusko-ukrajinského konfliktu.

 

🛑ZKUSME SI PŘEDSTAVIT NÁSLEDUJÍCÍ SCÉNÁŘ:

 

👉Ukrajina padne, NATO a jeho zástupce, Evropská unie, nucena vést sebevražednou zástupnou válku, se nevzdá a bude souhlasit s rozšířením konfliktu do srdce Evropy.

Kam by šli bojovat?

👉Pokud předpokládáme konvenční konfliktní přístup, nejoptimálnějšími oblastmi by byly Polsko a Německo nad Maďarskem.

👉Jít až do Německa by však znamenalo zhroucení Deutsche Bank, která je již v hrozné krizi a je hlavním zdrojem toku peněz pro Evropskou centrální banku, a to je nepřijatelné, protože to podkopává politický systém EU a euro jako měna by implodovalo s katastrofálními důsledky pro již tak zápasící dolar.

 

👉Musíme tedy nepřítele zatlačit zpět a udržet ho za určitou hranicí. Od Terstu na sever je tedy možné vytvořit ohraničené a zvládnutelné válečné dějiště uzavřením střední Evropy s pomocí Moldavska a Rumunska, 👉které se po desetiletí vyznačuje hustou vojenskou přítomností NATO.

 

V POSLEDNÍCH LETECH PROBÍHAJÍ CVIČENÍ A VOJENSKÉ ŠKOLY V POLSKU, MAĎARSKU, BULHARSKU A RUMUNSKU PŘIPRAVUJÍ VOJÁKY NA STŘET S RUSKEM.

 

👉Pamatujte, že Chorvatsko znovu zavedlo brannou povinnost, a že Itálie tak brzy učiní, o čemž se v parlamentu již několik měsíců diskutuje.

 

Co se proboha děje v Terstu?

K zodpovězení této otázky, s ohledem na téma setkání za zavřenými dveřmi, stačí pár slov: PŘÍŠTÍ DĚJIŠTĚ VÁLKY.

 

A ROZHODNĚ NEPŘIJDOU A NEBUDOU NÁS ŽÁDAT O POVOLENÍ K JEJÍMU SPUŠTĚNÍ.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/co-se-to-deje-v-terstu/

 

 

📌24. srpna 2024, 05:19, GUSEV: PÁD FRAGMENTŮ UAV VE VORONĚŽSKÉ OBLASTI ZPŮSOBIL POŽÁR S DETONACÍ:

 

Gubernátor Voroněžské oblasti oznámil likvidaci několika dalších dronů v regionu.

 

„Síly protivzdušné obrany a systémy elektronického boje ve službě ve Voroněžské oblasti zničily a potlačily několik dalších UAV,“ napsal gubernátor regionu Alexander Gusev na kanálu Telegram.  Poznamenal, že po pádu úlomků dronů vypukl požár, který způsobil detonaci výbušných předmětů.

 

Informace o obětech a škodách nebyly obdrženy, upřesnil guvernér.

 

Dodal, že nebezpečný režim útoku dronem ve Voroněžské oblasti je stále v platnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4109118

 

 

📌24. srpna 2024, 07:28: SEDM UAV OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLO PŘES NOC ZNIČENO NAD TŘEMI RUSKÝMI REGIONY:

 

V sobotu v noci systémy protivzdušné obrany ruských vojsk zmařily několik pokusů ozbrojených sil Ukrajiny o provedení teroristického útoku pomocí dronů nad územím Voroněžské, Bělgorodské a Brjanské oblasti.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace bylo přes noc zničeno pět dronů typu letadla nad Voroněžskou oblastí a po jednom nad Bělgorodskou a Brjanskou oblastí.

 

Gubernátor Voroněžské oblasti v noci na svém kanálu Telegram napsal, že v důsledku pádu trosek ukrajinského dronu utrpěla jedna osoba zranění střepinou. Podle něj nedochází k žádné větší destrukci.

 

https://www.vesti.ru/article/4109168

 

 

📌24. srpna 2024, 09:51, RUSKÉ VELVYSLANECTVÍ: UKRAJINA JE ZCELA ZÁVISLÁ NA SPOJENÝCH STÁTECH:

 

Ruské velvyslanectví ve Washingtonu hovořilo o současné situaci Ukrajiny na pozadí zrušení Dne nezávislosti 24. srpna. Ukrajina je závislá na prolhaných a pokryteckých „partnerech“.

 

„Namísto prosperujícího demokratického státu dostali Ukrajinci autoritářskou militarizovanou zemi, která se utápí v rusofobii, korupci a bezpráví,“ uvedlo velvyslanectví v prohlášení.

 

Bylo konstatováno, že Ukrajina se stala příkladem promarněných příležitostí a nesprávně nastavených priorit pro všechny a vinu za to nesou Ukrajinci v Rusku.

 

Diplomatická mise si přála, aby Ukrajina přestala sloužit zájmům Washingtonu a konečně spatřila světlo.

 

https://www.vesti.ru/article/4109261

 

 

📌24. srpna 2024, 09:26: DOBROVOLNICKÁ BRIGÁDA ESPAÑOLA VYTVOŘILA ÚTOČNÝ MOTORIZOVANÝ PRAPOR:

 

Dobrovolnická brigáda Española vytvořila nový útočný prapor, který aktivně využívá motocykly k rychlému pohybu na bojišti a dodávkám zásob na frontové linie.

 

Oznámil to v rozhovoru pro TASS velitel brigády Stanislav Orlov, známý pod volacím znakem Španěl. Podle Orlova je změny v taktice vedení války donutily hledat nestandardní řešení, protože metody ze 70. a 80. let by byly v moderních podmínkách neúčinné.

 

V důsledku toho byla vytvořena útočná motorizovaná skupina, schopná rychle proniknout na nepřátelské území pod rouškou elektronického boje. Motocyklisté zajišťují logistiku a rozvoz zboží na frontovou linii – hlavně zásob a munice.

 

Brigáda Espanyol vznikla v roce 2022 a zahrnuje radikální fanoušky různých fotbalových klubů z Ruska, jako je Zenit z Petrohradu, Spartak Moskva, CSKA, Lokomotiv a další. V listopadu 2023 vyšlo najevo, že živoucím maskotem dobrovolnické formace se stal skutečný lev.

 

https://www.vesti.ru/article/4109228

 

 

📌24. srpna 2024, 09:18: WP: WASHINGTON SE JEŠTĚ NEROZHODL, ZDA PODPOŘÍ OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V ÚTOKU NA KURSKOU OBLAST:

((😂Co blafují? Celou dobu je podporují❗️❗️❗️))

 

Administrativa prezidenta Bidena se zatím nerozhodla, zda pomůže ukrajinským jednotkám udržet a rozšířit území Kurské oblasti, které dobyly.

 

Podle Washington Post s odvoláním na americké představitele si Pentagon vyžádal od Kyjeva seznam toho, co je nezbytné k podpoře této vojenské operace, ale konečná rozhodnutí o dodávkách ještě nebyla učiněna. Americká administrativa stále diskutuje o tom, zda by se nemělo upravit složení současných dodávek zbraní tak, aby zahrnovaly více obrněných vozidel a urychlily dodávky potřebné munice a techniky pro posílení pozic ukrajinské armády na území Ruské federace.

 

Pentagon v sobotu potvrdil, že nejnovější balíček pomoci ve výši 125 milionů dolarů zahrnuje rakety pro zařízení HIMARS, houfnice, dělostřeleckou munici, sanitky a zdravotnické vybavení v první linii, protitankové střely TOW a bezpilotní systémy.

 

Bidenova administrativa přitom zatím nezformulovala konkrétní rozhodnutí, protože zatím nezískala jasnou představu o plánech Ukrajiny na udržení nebo rozšíření okupovaného území. Zástupkyně mluvčího Pentagonu Sabrina Singhová bez obalu uvedla, že Washington se stále snaží pochopit, jak překvapivá ofenzíva pomůže dosáhnout celkových strategických cílů Ukrajiny na bojišti. „Stále máme nějaké otázky,“ řekla ve čtvrtek novinářům. 😂

 

https://www.vesti.ru/article/4109192

 

 

📌24. srpna 2024, 10:28: RUSKÉ SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY ZNIČILY DRONY NAD BELGORODSKOU A KURSKOU OBLASTÍ:

 

V sobotu kolem 9:00 moskevského času ruské síly protivzdušné obrany zmařily pokus Kyjeva zahájit údery pomocí dronů typu letadla.

 

Jak uvádí telegramový kanál Ministerstva obrany Ruské federace, během této operace jednotky protivzdušné obrany ve službě úspěšně zlikvidovaly dva ukrajinské UAV: jeden z nich byl sestřelen na území Kurské oblasti, druhý v oblasti Belgorod.

 

https://www.vesti.ru/article/4109304

 

 

📌24. srpna 2024, 11:40: ZELENSKYJ PODEPSAL ZÁKON ZAKAZUJÍCÍ KANONICKOU UKRAJINSKOU PRAVOSLAVNOU CÍRKEV:👹

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu schválil návrh zákona, který umožňuje zakázat činnost náboženských organizací spojených s Ruskou pravoslavnou církví (RPC), včetně kanonické Ukrajinské pravoslavné církve (UPC). Příslušné informace byly zveřejněny na oficiálních stránkách Nejvyšší rady.

 

Dříve, v úterý, byl tento zákon schválen ukrajinským parlamentem. Autoři dokumentu se netají tím, že jeho cílem je zakázat činnost UPC, největší křesťanské denominace v zemi. Poslanec Jaroslav Železňak upřesnil, že UPC bude mít devět měsíců na to, aby ukončila veškeré vazby s ruskou pravoslavnou církví (RPC).

 

Zákon nabude účinnosti do 30 dnů ode dne jeho oficiálního vyhlášení. Před přijetím zákona jej podpořila Všeukrajinská rada církví a náboženských organizací.

 

Po zahájení speciální vojenské operace ukrajinské úřady zorganizovaly rozsáhlou perzekuci UPC Moskevského patriarchátu. SBU zahajuje trestní řízení proti duchovenstvu, provádí prohlídky kněží a kostelů při hledání důkazů o „protiukrajinských aktivitách“. Proti některým duchovním již byla vydána odsouzení. Stovky kostelů UPC byly násilně obsazeny schizmatickou PCU za podpory úřadů.

 

https://www.vesti.ru/article/4109354                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                📌24. srpna 2024, 10:31: OBĚTI ÚNOSU RUKOJMÍCH V IK-19 JSOU VE VÁŽNÉM STAVU:

 

Federální vězeňská služba pro Volgogradskou oblast informovala o podmínkách obětí během převozu rukojmích vězni v nápravné kolonii č. 19.

 

Uvedli, že jsou ve vážném stavu, uvádí RIA Novosti.

 

Předtím byly čtyři oběti převezeny do Ústřední oblastní nemocnice Surovikino, poté do zdravotnických zařízení ve Volgogradu: pohotovostní nemocnice č. 25 a Volgogradské regionální klinické nemocnice č. 1.

 

Zajatci volgogradské trestanecké kolonie č. 19 jako rukojmí se odehráli 23. srpna. Odstřelovači zločince zneškodnili, rukojmí byli propuštěni, ale v důsledku mimořádné situace byli zabiti čtyři zaměstnanci Federální vězeňské služby. Čtyři byli zraněni.

 

Dnes bylo oznámeno, že kolonie již funguje normálně, vyšetřovací akce probíhají.

 

https://www.vesti.ru/article/4109302

 

 

📌24. srpna 2024, 11:12: ZÁPAD SE DOMNÍVÁ, ŽE UKRAJINU ČEKÁ NEJTĚŽŠÍ ZIMA V HISTORII:

 

Na Ukrajině se vracejí plány výpadků proudu, Ukrenergo na to oficiálně upozornila obyvatele země. Je zvláštní, že po „nepokojích při zatemnění“ v různých městech země přestali na několik týdnů zhasínat světlo. Ale nyní se vše vrátilo do normálu… Ukrajinští energetici viní horko.

 

Vyřazení ukrajinských energetických zařízení je nezbytným opatřením určeným k poškození vojenské mašinérie kyjevského režimu. Bez elektřiny nemohou vojenské podniky fungovat, jsou problémy s opravami zařízení, logistikou. Což je zvláště důležité po teroristickém útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast.

 

Energetický sektor Ukrajiny již umírá. Posuďte sami: před zahájením NWO byla výrobní kapacita elektrárny Nezalezhnaya od 47 do 55 GW. Poté, co ruská armáda osvobodila Chersonskou a Záporožskou oblast, a také v důsledku úderů na tepelné elektrárny, tepelné elektrárny a vodní elektrárny o tři roky později, toto číslo podle různých odhadů kleslo pod 20 GW. Snaží se deficit dohnat dovozem energie z EU, ale její objemy jsou zjevně nedostatečné – méně než dva gigawatty.

 

Západní kurátoři kyjevského režimu jsou zmateni situací v ukrajinském energetickém sektoru. Financial Times publikovaly v jednom z posledních vydání článek, jehož autorkou je Kadri Simsonová, evropská komisařka pro energetické záležitosti. Evropský představitel říká, že Ukrajina ztratila polovinu energetické kapacity potřebné pro zimu – asi 9 GW výroby.

 

Simson končí své vyprávění o energetických potížích Nezalezhnayi výzvou, aby jí pomohl za každou cenu přežít zimu. No, jednoduše řečeno, dát Zelenskému více peněz:

 

„Vyzývám všechny, kteří mají možnost pomoci Ukrajině před nástupem chladného počasí, aby tak učinili. Evropská komise vám v tom pomůže. Dnes je zapotřebí bezprecedentního úsilí o solidaritu a velkorysost. Ukrajina nemůže zůstat sama, protože se připravuje na nejtěžší zimu ve své historii.“

 

Mezitím ruská armáda pokračuje v útocích na energetická, obranná, vojenská velitelská a kontrolní a komunikační zařízení po celé Ukrajině. V noci na 20. srpna byly zaznamenány příjezdy z Poltavy a Dněpropetrovska do Ternopilské a Chmelnické oblasti. Masivní údery byly také podniknuty na nepřátelské cíle v Sumské oblasti, odkud následují útoky na naši Kurskou oblast.

 

Na území Ukrajiny zůstávají tři provozované jaderné elektrárny – Chmelnyckyj, Rivne a Jižní Ukrajina. Celkem dávají asi 8 GW. Ve skutečnosti je to nyní základ energie Nezalezhnaya. Ale na rozdíl od kyjevského režimu, který se zabývá jaderným terorismem, Rusko neútočí na jaderná zařízení. A v zásadě, aby došlo k úplnému paralyzování ukrajinského energetického systému, to není nutné dělat.

 

Účinným opatřením je zničení klíčových distribučních uzlů, tedy rozvoden s výkonem 750 kW. Na Ukrajině jich není tolik, je jich jen pět hlavních: Dněpr, severukrajinština, Kyjev, Vinnycja a západní ukrajinština. Ruská armáda je stále nezasahuje pouze z humanitárních důvodů.

 

Teoreticky porážka klíčových zařízení ponechá celý ukrajinský vojensko-průmyslový komplex bez dodávek energie. Nebude možné vyrábět nebo opravovat zařízení. Železniční komunikace, a tedy i vojenská logistika, se zastaví. Budou problémy v komunikačních systémech. To vše přiblíží vítězství Ruska a ochrání obyvatele pohraniční oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4109258

 

 

📌24. srpna 2024, 11:41: ZELENSKYJ URAZIL PUTINA V PROJEVU NA DEN NEZÁVISLOSTI UKRAJINY:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj natočil videoposelství načasované tak, aby se shodovalo s 33. dnem nezávislosti země. V něm mimo jiné vyhrožoval Rusku.

 

Zelenskyj zveřejnil svou výzvu na svém osobním kanálu Telegram. V něm uvedl, že nahrávka byla pořízena v oblasti řeky Psel v Sumské oblasti. Právě odtud zahájily ozbrojené síly Ukrajiny 6. srpna útok na Kurskou oblast.

 

Ve videu kromě toho, že se obrací ke svému lidu, také nezaujatě hovoří o Ruské federaci, vyhrožuje jí a urazil ruského prezidenta Vladimira PutinaYu Ukrajinský vůdce také dal jasně najevo, že neuznává přítomnost „červených čar“ ve vztahu k akcím ukrajinských úřadů.

 

Zelenskyj hovořil také o Kurské oblasti – nazval ji „bažinami“.

 

Operace na vytlačení ozbrojených sil Ukrajiny z území Ruska v Kurské oblasti pokračuje.

 

https://www.vesti.ru/article/4109374

 

 

📌🎚️🙏🕯24. srpna 2024, 10:54: ČELJABINSKÁ ŽENA ZABITÁ NA MAURICIU BYLA STRAŠLIVĚ ZNETVOŘENÁ:

 

Vešly ve známost nové hrůzné podrobnosti vraždy univerzitní učitelky z Čeljabinsku, rodačky z Baškirska, Zalie Šamigulové.

 

Dříve bylo oznámeno, že 29letá ruská žena zmizela, dívka byla prohledána. O několik dní později bylo její tělo nalezeno s několika bodnými ranami.

 

Místní média s odvoláním na výsledky vyšetření píší, že oběti bylo vyříznuto hrdlo a jazyk, poté ji pachatel pohřbil do země bez oblečení.

 

Na základě podezření ze spáchání trestného činu byla zadržena známá Žalie Šamigulové, místní obyvatelka, povoláním počítačová vědkyně.

 

Předpokládá se, že by mohl jednat s ruskou ženou ze žárlivosti.

 

Konzulární oddělení ruského velvyslanectví na Mauriciu na svém kanálu Telegram uvedlo, že je v neustálém kontaktu s místními orgány činnými v trestním řízení a příbuznými zesnulé ruské ženy.

 

Naši diplomaté společně s místním pohřebním ústavem nyní připravují všechny potřebné dokumenty pro převoz těla zesnulé do její vlasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4109282

 

 

📌24. srpna 2024, 11:21: ALAUDINOV OZNÁMIL OSVOBOZENÍ DALŠÍ OSADY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství Ozbrojených sil Ruské federace a velitel speciálních sil Achmat generálmajor Aptij Alaudinov oznámil osvobození osady v Kurské oblasti od ukrajinské armády. Neupřesnil její jméno.

 

Velitel Achmatu v rozhovoru pro TASS zdůraznil, že nepřítel „je každý den ničen všemi prostředky“. Podle něj byla nad osadou nastolena kontrola, kterou nyní čistí jednotky 810. brigády.

 

Dne 15. srpna ruské ministerstvo obrany oznámilo obnovení kontroly nad vesnicí Krupets v Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4109368

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 24.08.2024“:

➡️☭☆Státní dumě byl předložen návrh na možnost zproštění odpovědnosti podle trestního zákoníku ve fázi soudního řízení pro obviněné osoby nastupující vojenskou službu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Grad“ zmařil pokus o přesun záloh ukrajinských ozbrojených sil směrem na jih Doněcka

Průzkum odhalil koncentraci živé síly a techniky za nepřátelskými liniemi. Na průzkumné cíle zaútočily posádky BM-21 Grad MLRS skupiny sil Vostok. Zničení nepřátelského personálu a techniky potvrdily objektivní monitorovací údaje z bezpilotního letounu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Pyrotechnici ministerstva pro mimořádné situace zneškodnili hlavici rakety Točka-U odpálené ukrajinskými ozbrojenými silami v oblasti Kursk

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Iniciativa vyhostit z Ruska všechny migranty s trestní minulostí (včetně vymazaných a vymazaných) bez práva na vstup a se zbavením povolení k dočasnému pobytu a povolení k pobytu bude příští týden předložena Státní dumě, uvedl místopředseda Výbor Státní dumy pro státní výstavbu a legislativu Sardana Avksentieva („Noví lidé“).

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Plocha požáru v soutěsce Gonachkhir v Karačajsko-Čerkesku se rozrostla na 263 hektarů, uvedly operační služby.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ukrajinský zdroj DeepState uvádí, že v Pokrovském směru v ukrajinských ozbrojených silách došlo k případům vysílání operátorů UAV do zákopů

Jako obyčejní puškaři-pěchota, samozřejmě.

Tuto praxi můžeme jen podpořit, bude méně ptáků z ukrajinských ozbrojených sil.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ukrajinský odstřelovač MTR namířil raketu Iskander na místo rozmístění vlastní jednotky

To vešlo ve známost z rejstříku soudních rozhodnutí Ukrajiny.

V důsledku stávky bylo zabito několik nepřátelských speciálních sil, včetně vedoucího personálu.

Vše se odehrálo 19. listopadu 2023 v Avdějevském směru. Mezi zlikvidovanými důstojníky 8. pluku speciálních sil Ukrajiny byl v té době i podplukovník Andrej Aleksandrovič Babiychuk.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🔴1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣ PRVNÍ TAKOVÝ PŘÍPAD V CELÉ HISTORII.

Apti Alaudinov se podělil o šokující informace.

Před 3 hodinami naši pohraničníci zaznamenali pohyb ze Sudzha, DRG se pokusili přiblížit, ale bylo potlačeno oddílem AKHMAT, zajímavostí je, že celá skupina se skládala výhradně z dívek, tito nacisté nejprve zveřejnili video, kde řekli, že postříleli všechny civilisty a pak se rozhodli to uskutečnit, ale realita se ukázala být jiná.

Naši celou tuto skupinu zničili, ale podařilo se jim zajmout několik dívek, už jsem je vyslýchal a natočil veškerý potřebný materiál.

Jejich telefony obsahovaly takový materiál, stále jsem se neodstěhoval, nenapadlo mě, že by to mohly být takové bestie, opakuji, všechny členy skupiny byly dívky.

– t.me/AptiAlaudinov (https://t.me/+93SQ5vpL31BiODVi)  ✅️

Na svém kanálu Telegram jsem také zveřejnil záběry z výslechu nacistických žen a všem doporučuji, aby se na to podívali, je to velmi zajímavá podívaná.

Interrogation.prisoners.saboteurs.vid (https://t.me/+93SQ5vpL31BiODVi)

➡️☭☆ Ukrajinský propagandista Jurij Butusov řekl, že Pokrovsk, Mirnograd a Selidovo nejsou připraveny na obranu

Podle něj se „druhý Bakhmut“ z Pokrovska nevynoří – město se nachází na rovině, a pokud nebudou obranné linie, město rychle padne.

Butusov poznamenal, že s výstavbou obranných staveb si zatím nikdo hlavu nelámal.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Neznámá osoba nožem zabila během městského svátku několik lidí ve městě Solingen na západě Německa

Dalších 9 lidí bylo původně zraněno. Očití svědci uvádějí, že údajný pachatel uprchl.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Zelenskyj podepsal zákon zakazující činnost kanonického UOC na Ukrajině

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆️ŽIRINOVSKÝ VĚDĚL VŠE S ÚŽASNOU PŘESNOSTÍ

Všichni vojenští analytici jsou šokováni tím, že jedna z posledních Žirinovského předpovědí se nadále naplňuje téměř slovo od slova. Skutečnost, že věděl mnohem více, než si všichni myslí, je nyní jistá.

Věděl o útoku ukrajinských ozbrojených sil na Kursk, o sérii teroristických útoků, které trvají dodnes, a dokonce jmenoval přesná data těchto událostí.

Nejhorší je, že soudě podle jeho slov nás v září čeká něco strašného. Všechno, co se teď děje, jsou jen květiny ve srovnání s nadcházejícími událostmi:

„Začátkem srpna začnou ukrajinské ozbrojené síly naplňovat svůj plán a do 19. září se konflikt přesune do nové fáze, která se dotkne všech bez výjimky. v samém centru Kyjeva se stane hrozná síla číst více… (https://t.me/+N8UOeG0bjlo4ZDZi)

➡️☭☆“Řeknu to jasně: vždy budu bránit právo Izraele na sebeobranu a vždy zajistím, aby měl Izrael schopnost se bránit.“

Kamala Harris ve svém projevu na závěr sjezdu Demokratické strany zdůraznila svou připravenost podpořit Izrael po svém zvolení prezidentkou USA.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

24.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉 UKRAJINA BUDE ZNIČENA JAKO SODOMA A GOMORA

 

❤️ „Nejděsivější je to vždycky před začátkem psaní. Pak už vše může být jenom lepší.“ – Stephen King

 

📌⚔️23. srpna 2024: „UKRAJINA BUDE ZNIČENA JAKO SODOMA A GOMORA

 

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv komentoval zákaz kanonické ukrajinské pravoslavné církve.

„Plnohodnotný satanismus“, který Zelenskij a jeho družina vyznávají, je aktivně podporován takzvaným civilizovaným Západem s cílem způsobit Rusku maximální škody.

„Tento příběh nebude marný… démoni nevyhnutelně padnou.“ Navíc jim odplata nepřijde v daleké budoucnosti – po přechodu do jiného světa,“ dodal.

https://t.me/absurdnisvet/78376

Prezident Putin je v kontaktu (https://t.me/+wLfcCTpRxNYzMWNi)

 

 

📌23. srpna 2024: 25.8.2024 AUTO-KORZO V KOLÍN NAD RÝNEM PRO MÍR S RUSKEM👇                                                                                                                                                                                   Otto von Bismarck: „Tajným uměním politiky je udržovat přátelství s Ruskem.“

 

Friedrich Nietzsche: „Německo a Rusko, velké kontinenty ducha, nesmí být nikdy nepřátelé. Sdílejí hluboké, možná neviditelné spojení.“

 

Walter Scheel: „Úzké partnerství s Ruskem je klíčové pro mír a stabilitu v Evropě.“

 

Helmut Schmidt: „Bez Ruska nemůže být v Evropě trvalý mír. Potřebujeme spolupráci, ne konflikt.“

 

Gerhard Schröder: „Přátelství mezi Německem a Ruskem není jen politickou nutností, ale také cenným dědictvím historie.“

https://t.me/absurdnisvet/78378

 

 

📌🧔🏿‍♂️23. srpna 2024: 🔴 KONFLIKT CIVILIZACÍ OHROŽUJE EVROPU S VÁŽNÝMI DŮSLEDKY PRO VŠECHNY!

 

Další nevyhnutelný konflikt v Británii a napříč Evropou – mezi zarytými zastánci a zarytými odpůrci LGBTQ.

Británie/Evropa se požírá ve snaze usmířit nesmiřitelné.

Současnost a budoucnost Britských ostrovů a celé Evropy bude smutná, pokud s tím lidé TEĎ něco neudělají.

https://t.me/absurdnisvet/78380

 

🧔🏿‍♂️🔴 AKTUÁLNÍ NOVINKY: NELEGÁLNÍ IMIGRANTI BLOKUJÍ ULICE GRAN CANARIA BEZ POVOLENÍ K DEMONSTRACI A POŠKOZOVÁNÍ OBYVATEL TÍM, ŽE VYUŽÍVAJÍ ABSENCE POLICEJNÍ KONTROLY.

 

Španělsko je pro některé země bez zákona a pořádku.

 

https://x.com/vitoquiles/status/1826977680073351589?s=46

 

🧔🏿‍♂️🔴 V MADRIDSKÉM METRU….

https://t.me/absurdnisvet/78382

 

🧔🏿‍♂️🔴 VE VICU V BARCELONĚ

https://t.me/absurdnisvet/78383

https://t.me/absurdnisvet/78384

 

 

📌☭☆⚔️23. srpna 2024: 🇷🇺 NEPŘÍTEL NEMÁ ČAS POPADNOUT DECH: DĚLOSTŘELCI ZASYPÁVAJÍ PALBOU MOBILNÍ OBRNĚNÉ SKUPINY UKRAJINSKÝCH OZBROJENÝCH SIL V KURSKÉ POHRANIČNÍ OBLASTI.

OSÁDKY TAŽENÝCH DĚL HYACINT-B A DĚL M-46 PRACUJÍ V SOUČINNOSTI S JEDNOTKAMI PROVÁDĚJÍCÍMI VZDUŠNÝ PRŮZKUM POMOCÍ BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ.

Souřadnice zjištěných cílů jsou předávány přímo velitelům dělostřeleckých baterií.

https://t.me/to_je_nas_svet/28711

 

 

📌23. srpna 2024: 🤡 ZELENSKYJ POŽADUJE, ABY MÓDÍ VYVÍJEL TLAK NA PUTINA: 😂

„Indie bude hrát svou roli. Myslím, že Indie si začala uvědomovat, že to není jen konflikt, ale skutečná válka jednoho muže, a ten se jmenuje Putin, proti celé zemi, která se jmenuje Ukrajina ((A USA!!!)). Jste velká země. Máte velký vliv a můžete zastavit Putina, zastavit jeho ekonomiku a postavit ho na jeho místo. A víte, kde je jeho místo.“ 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/28712

 

 

📌23. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková, Cassie B.: PUTIN OZNAČUJE RUSKO ZA „BEZPEČNÉ ÚTOČIŠTĚ“ PRO TY, KDO CHTĚJÍ UNIKNOUT LIBERÁLNÍM HODNOTÁM, A NABÍZÍ LIDEM ZE ZÁPADU SNADNÝ POBYT.

 

👉Ruský prezident Vladimir Putin označil svou zemi za „bezpečné útočiště“ pro ty, kteří žijí v západních zemích, kteří již nechtějí být vystaveni „destruktivním neoliberálním myšlenkám“.

 

👉Nově podepsaný dekret umožní všem cizincům, kteří chtějí vyměnit západní liberální ideály za ruské morální hodnoty, snadnou cestu k pobytu. Umožňuje jim žádat o dočasný pobyt „mimo kvóty schválené ruskou vládou a bez předložení dokladů potvrzujících jejich znalost ruského jazyka, ruské historie a základních zákonů“, kterým aspirující obyvatelé běžně podléhají.

👉Putin apelem na ty, kteří sdílejí „tradiční ruské duchovní a morální hodnoty“, hraje hru pro rostoucí počet lidí v nesčetných demokraciích, kteří mají dost liberálního vedení a naříkají, kam to přivedlo jejich zemi. Je to zvláště dobře načasované s ohledem na možnost, že by Kamala Harrisová mohla vyhrát volby v listopadu, čímž by Ameriku nepochybně poslala ještě dále dolů po levicové spirále, která poškodila naši ekonomiku, národní bezpečnost a morálku a snaží se Američany rozdělit a cenzurovat.

 

Očekává se, že tříměsíční víza pomocí nového zrychleného procesu budou vydána již příští měsíc.

 

🛑RUSKO SE UŽ DELŠÍ DOBU SNAŽÍ PŘILÁKAT ROZČAROVANÉ ZÁPADNÍ LIDI:

 

👉Ruské úřady se v posledních měsících a letech snaží přilákat konzervativní obyvatele Západu a snaží se zemi umístit jako místo, kde jsou stále respektovány tradiční hodnoty.

 

👉V rámci tohoto úsilí oznámili, že loni za Moskvou vytvořili „vesnici migrantů“, kde mohou žít konzervativní američtí a kanadští expati. Jeden právník v oblasti migrace tvrdil, že již měl zhruba 200 rodin, které se tam v té době chtěly přestěhovat z „ideologických důvodů“. Dodal, že existují „desítky tisíc“ cizinců bez ruských kořenů, kteří mají zájem se kvůli své ideologii přestěhovat do Ruska.

 

👉Právník Timur Beslangurov uvedl: „Důvodem je propaganda radikálních hodnot: Dnes mají 70 pohlaví a kdo ví, co přijde dál.“

Dodal, že ruský zákon o migraci to zkomplikoval pro ty, kteří si to přejí udělat; zdá se, že nová vyhláška na to reaguje.

 

👉Začátkem tohoto roku Tucker Carlson navštívil Rusko, aby zde udělal rozhovor s Vladimirem Putinem. Když tam byl, chválil několik aspektů ruské společnosti a řekl, že ho „znepokojuje“, jak je Moskva hezčí než americká města.

 

🛑PUTIN POUKAZUJE NA MORÁLNÍ ÚPADEK ZÁPADU:

 

👉Odkazy na morální úpadek Západu se v posledních letech dostaly do několika Putinových projevů. Během svého loňského projevu ke Dni vítězství vyzval „západní globální elity“ za ničení „rodinných a tradičních hodnot, které dělají člověka člověkem“.

V roce 2022 nazval Západ „satanským“ a tvrdil, že odmítají „morální normy“ a „tradiční“ hodnoty.

 

👉Může také apelovat na západní země, které jsou znepokojeny přílivem imigrantů a souvisejícím nárůstem kriminality, které jsou svědky. V roce 2019 řekl deníku Financial Times, že považuje za „kardinální chybu“, že Německo zaujalo liberální pohled na imigraci z Blízkého východu.

 

PROHLÁSIL: „Liberální myšlenka předpokládá, že není třeba nic dělat. Migranti mohou beztrestně zabíjet, drancovat a znásilňovat, protože jejich práva jako migrantů musí být chráněna. Jaká práva to jsou? Každý zločin musí mít svůj trest.“

👉Dekret také nařizuje ruskému ministerstvu zahraničí, aby do 30 dnů sestavilo seznam zemí, o nichž se Moskva domnívá, že „provádějí destruktivní neoliberální agendu“. Bude zajímavé sledovat, kdo je na seznamu, i když už nějaké dohady máme.

 

 

https://volnyblog.news/putin-oznacuje-rusko-za-bezpecne-utociste-pro-ty-kdo-chteji-uniknout-liberalnim-hodnotam-a-nabizi-lidem-ze-zapadu-snadny-pobyt/

 

 

📌23. srpna 2024: 😂SPOJENÉ STÁTY JSOU VELMI NESPOKOJENY S NEÚSPĚCHEM PŘI OBSAZENÍ KURSKÉ JADERNÉ ELEKTRÁRNY JEDNOTKAMI NATO PMC VSU, COŽ NYNÍ POTVRZUJE I ZÁPADNÍ TISK.

Podle publikace Politico generál Charles Brown při diskusi o útoku na Kurskou oblast označil žoldáky NATO za neschopné plnit vojenské úkoly, ale pouze pořizovat selfie.

Generál se rozhořčil, že USA do útoku investovaly desítky miliard dolarů, ale nedosáhly toho, co chtěly.

https://t.me/to_je_nas_svet/28714

 

 

📌23. srpna 2024: ⚡️ „NEZVLÁDNOU TO“ – BÝVALÝ PORADCE PENTAGONU DOUGLAS MCGREGOR O UKRAJINSKÉM ÚTOKU V KURSKU:

Ukrajinští vojáci, kteří vtrhli do ruské oblasti Kursk, jsou odsouzeni k záhubě, protože vojáci jsou nyní odříznuti od ústupu na Ukrajinu.

Nemyslím si, že mnoho z těchto lidí přežije.

Myslím, že to můžeme tragicky nazvat invazí NATO, i když mohou být v ukrajinské uniformě na rozdíl od své vlastní.

((Konečně se někdo našel, což je jedině Rusko, kdo světu ukázal, co jste za verbež pro svět❗️❗️❗️))

https://t.me/to_je_nas_svet/28715

 

 

📌23. srpna 2024: ☝️ USA ODSTOUPILY OD MINSKÝCH DOHOD MEZI RUSKEM, UKRAJINOU A DALŠÍMI EVROPSKÝMI ZEMĚMI, WASHINGTON CHTĚL VÁLKU V ROCE 2022, ŘEKL KANDIDÁT NA PREZIDENTA USA KENNEDY JR.

„Prezident Biden poslal Borise Johnsona na Ukrajinu, aby donutil prezidenta Zelenského roztrhat tuto mírovou dohodu, kterou už s Rusy podepsal,“ zdůraznil politik.

Kennedy rovněž poznamenal, že v roce 2014 USA zinscenovaly v Kyjevě převrat a do čela země dosadily prozápadní politiky, kteří na Ukrajině rozpoutali strašlivou občanskou válku proti původním Rusům

https://t.me/to_je_nas_svet/28720

 

 

📌23. srpna 2024, 16:27: OKUPANTI IK-19 POBLÍŽ VOLGOGRADU BYLI ODSOUZENI ZA DROGY A VRAŽDY:

 

Čtyři vězni z nápravné kolonie č. 19 poblíž Volgogradu, kteří vzali rukojmí z řad svých zaměstnanců, byli odsouzeni za obchodování s drogami a zabití.

Navíc se jedná o přistěhovalce ze sousedních zemí, vyplývá z verdiktů soudů.

 

Uzbecký občan Ramzindin Tošev byl odsouzen k osmi letům vězení za nelegální výrobu a prodej omamných látek, informuje agentura TASS s odkazem na rozhodnutí soudu.

 

Nazirchon Toshov, rodák z Tádžikistánu, byl odsouzen k 8,5 letům v kolonii s maximální ostrahou na základě dvou článků souvisejících s rozsáhlým obchodem s drogami.

 

Rodák z Tádžikistánu, Navruzi Rustamchon, byl odsouzen k sedmi letům vězení za podobný zločin.

 

Uzbecký občan Temur Chusinov byl odsouzen za ubití muže k smrti.

 

Již dříve vyšlo najevo, že po zabavení Volgogradu IK-19 jsou dva lidé ve vážném stavu, další dva jsou ve stavu střední závažnosti.

 

Ruský prezident Vladimir Putin řekl, že situace s nepokoji v kolonii Volgograd bude předmětem diskuse na setkání s šéfy orgánů činných v trestním řízení.

 

https://www.vesti.ru/article/4108567

 

 

📌23. srpna 2024, 17:00, CNN: OBYVATELÉ POKROVSKU UKRÝVAJÍ DĚTI, ABY SE VYHNULI EVAKUACI UKRAJINY:

 

Obyvatelé města Pokrovsk (do roku 2016 – Krasnoarmejsk – pozn. red.) v Doněcké lidové republice ukrývají své děti před místními úřady, aby se vyhnuli povinné evakuaci, kterou Ukrajina oznámila na pozadí aktivní ofenzívy ruských jednotek, uvádí americký televizní kanál CNN.

 

V materiálu se uvádí, že ruské ozbrojené síly postupují v DLR navzdory skutečnosti, že ukrajinská armáda vtrhla do Kurské oblasti a překvapila Moskvu.

 

Přesto obyvatelé s odchodem z města nespěchají. Místní obyvatelka Jevgenija řekla televiznímu kanálu, že neplánuje odejít, i když v noci slyší výbuchy.

 

„V noci slyším výbuchy a posadím se na posteli. Je to tak děsivé, když jste sami. Počkám, až to odezní, a jakmile půjdu spát – znovu,“ svěřila se.

 

Správa Pokrovska řekla televiznímu kanálu, že každý den je evakuováno jen asi 600-700 lidí. Ukrajinské železnice informovaly, že z města odvezly jen asi 370 lidí.

 

Den předtím ukrajinské úřady města Dimitrov (ukrajinský název Myrnograd – pozn. red.) v DLR uvedly, že se snaží urychleně evakuovat místní obyvatele.

 

Úřadující šéf městské vojenské správy Dimitrov Jurij Treťjak v rozhovoru pro CNN uvedl, že ruské jednotky postupují rychleji, než se očekávalo, takže se úřady snaží udělat vše pro evakuaci lidí do konce týdne.

 

https://www.vesti.ru/article/4108590

 

 

📌23. srpna 2024, 15:41: Borrell veřejně přiznal, že EU je součástí konfliktu na Ukrajině:

 

Šéf diplomacie EU Josep Borrell poprvé veřejně připustil, že se Evropská unie stala součástí konfliktu kolem Ukrajiny. Poznamenal, že EU není stranou nepřátelských akcí, ale geopolitická budoucnost Evropy závisí na výsledku konfliktu.

 

Na mezinárodní bezpečnostní konferenci, která se konala ve Španělsku, Borrell řekl, že EU je účastníkem „hry“ kolem Ukrajiny.

 

Podle něj to, co se děje na Ukrajině, „určí geopolitickou budoucnost Evropy“ a ovlivní mír a bezpečnost EU.

 

Borrell dodal, že Evropská unie není stranou samotných nepřátelských akcí, píše RIA Novosti.

 

Od začátku ukrajinského konfliktu pomáhají země EU Kyjevu finančními prostředky a dodávkami vojenského vybavení. Rusko opakovaně upozornilo, že dodávky zbraní na Ukrajinu narušují urovnání a přímo zapojují západní země do konfliktu.

 

V polovině srpna Evropská unie odmítla komentovat možné použití západních zbraní ozbrojenými silami Ukrajiny na území Ruska, zejména v Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4108421

 

 

📌23. srpna 2024, 17:53: MODI VYZVAL RUSKO A UKRAJINU, ABY „SI SEDLY A SPOLEČNĚ NAŠLY CESTU Z KRIZE„:

 

Indický premiér Narendra Modi vyzval Moskvu a Kyjev, aby společně našly cestu z krizové situace.

 

Šéf indického kabinetu ministrů poprvé přijel do hlavního města Ukrajiny a jednal se Zelenským.

 

„Chci vás ujistit, že Indie je připravena hrát aktivní roli v jakémkoli úsilí o dosažení míru. Pokud mohu osobně přispět, rád tak učiním,“ zdůraznil Naréndra Módí.

 

Již dříve se objevily zprávy o návštěvě indického premiéra v Rusku, kde jednal o možnosti mírových rozhovorů s Vladimirem Putinem. Módí je přesvědčen, že řešení by se nemělo hledat na bojišti, ale prostřednictvím diplomacie. Je zapotřebí upřímné a praktické interakce mezi všemi zúčastněnými stranami.

 

Během rozhovoru se Zelenským Módí vyzval k vývoji inovativních řešení ukrajinského konfliktu, která budou široce přijímána a přispějí k rychlému obnovení míru, uvádí RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4108644

 

 

📌23. srpna 2024, 18:14: MMK, LNG JAKUTSKO A 7 PLAVIDEL PRO PŘEPRAVU PLYNU SPADLO POD NOVÉ AMERICKÉ SANKCE:

 

Americké úřady uvalily sankce na 400 fyzických a právnických osob v Rusku i v zahraničí.

 

Sankce se vztahují zejména na Magnitogorské železárny a ocelárny, závody Evraz, podniky Norilsk Nickel a sedm tankerů přepravujících zkapalněný zemní plyn.

 

Podle amerického ministerstva financí se sankce vztahují na těžební a technologické společnosti z Ruské federace. Jsou zaváděny s cílem omezit přístup Ruska k mezinárodnímu finančnímu systému, v souvislosti s poskytováním zboží a služeb pro použití v NWO, a také údajně kvůli „obcházení sankcí“.

 

Washington uvalil sankce zejména na továrnu Norilsk (polární divize společnosti Norilsk Nickel) a několik společností skupiny MMC. Pod sankcemi byly také Magnitogorské železárny a ocelárny, Polárská stavební společnost, elektrárny Evraz, uhelné společnosti Raspadskaya, Jižní Kuzbas, Koršunovský GOK, Jakutský palivový a energetický komplex, doly Alardinskaya, Esaulskaya.

 

Na sankčním seznamu je velký ruský výrobce v oblasti rádiové elektroniky „Rekond Plant“, vývojáři umělé inteligence CDR a IPII, výrobce raket Sojuz, Raketové a kosmické středisko Progress, 46. ústřední výzkumný ústav Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Sankce byly uvaleny na ruské nákladní letecké společnosti Air Bridge Cargo, Volha-Dněpr, Atran, jejich management a zakladatele Alexeje Isajkina. Moskevská továrna na šperky byla také pod americkými sankcemi.

 

Americký sankční seznam zahrnuje 34 Rusů a občany dalších zemí – Běloruska, Itálie, Rakouska, Turecka, Švýcarska, Číny, Lichtenštejnska. Sankce se staly terčem zejména syna ruského ministra obrany Pavla Bělousova.

 

Minulý týden ruské ministerstvo zahraničí poznamenalo, že západní sankční omezení zůstanou v platnosti po celá desetiletí, bez ohledu na výsledek urovnání ukrajinské krize. V geopolitické konfrontaci se Západ snaží využít vzájemné závislosti v globálních ekonomických vztazích a ignoruje destruktivní důsledky sankcí pro sebe, zdůraznilo ruské ministerstvo zahraničí.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4108699

 

 

📌23. srpna 2024, 15:56: BĚHEM TÝDNE ZTRATILY OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V ZÓNĚ SPECIÁLNÍ OPERACE 16 155 LIDÍ:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily za poslední týden ve všech směrech speciální vojenské operace 16 155 vojáků, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Podle agentury v oblasti odpovědnosti severní skupiny vojsk činily ztráty nepřítele až 3090 lidí, západní skupina zničila až 3400 ozbrojenců kyjevského režimu, jih – až 4530, střed – až 3855, v důsledku akcí východní skupiny sil ukrajinské jednotky ztratily až 800 vojáků, skupina Dněpr zasáhla až 480 lidí.

 

Také dnes ministerstvo obrany informovalo, že za celou dobu bojů na Kurském směru ztratily ozbrojené síly Ukrajiny 5 137 vojáků. Ukrajinští ozbrojenci zaútočili na Kurskou oblast 6. srpna.

 

https://www.vesti.ru/article/4108440

 

 

📌23. srpna 2024, 20:09: V AFGHÁNISTÁNU BYLO ŽENÁM ZAKÁZÁNO DÍVAT SE NA MUŽE JINÝCH LIDÍ A MLUVIT NA VEŘEJNOSTI:

 

Organizace Tálibán (zakázaná v Ruské federaci) zakázala ženám vystupovat v Afghánistánu a vystupovat na veřejnosti s odhalenou tváří, uvedla agentura Associated Press s odkazem na příslušné rozhodnutí.

 

Je třeba poznamenat, že zakrývání obličeje je nezbytné, abychom se „vyhnuli pokušení a svádění druhých“.

 

Toto rozhodnutí bylo učiněno 21. srpna afghánským ministerstvem pro šíření ctnosti a prevenci neřesti. Zákaz byl zahrnut do první oficiální deklarace zákonů o neřestech a ctnostech, které se týkaly aspektů každodenního života, jako je hudba, veřejná doprava, holení a svátky.

 

„Tento islámský zákon bude velkou pomocí při prosazování ctnosti a vymýcení neřesti,“ řekl mluvčí ministerstva Maulvi Abdul Ghafar Farooq.

 

Článek 13 deklarace uvádí, že místní ženy jsou povinny zahalovat své tělo na veřejných místech po celou dobu. Oblečení by nemělo být tenké, těsné ani krátké.

 

Kromě toho se od žen vyžaduje, aby se zahalovaly před nemuslimskými muži a dívkami, aby se „vyhnuly korupci“. Podle zákazu je ženský hlas považován za intimní věc, takže ji nelze slyšet zpívat nebo číst nahlas na veřejnosti. Je třeba poznamenat, že ženám je také zakázáno dívat se na muže, se kterými nejsou spřízněny manželstvím nebo pokrevními vazbami.

 

https://www.vesti.ru/article/4108862

 

 

📌23. srpna 2024, 19:25: SPOJENÉ STÁTY DISKUTUJÍ S UKRAJINOU O VYHLÍDKÁCH NA ZVÝŠENÍ HLOUBKY ÚDERŮ NA RUSKO:

 

Spojené státy americké jednají s Ukrajinou o možnosti zvýšení hloubky úderů svými zbraněmi na Rusko.

 

To uznal John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti Bílého domu, během brífinku.

 

„Stále o tom s nimi jednáme,“ řekl v odpovědi na otázku novináře, zda Washington rozšířil zónu použití amerických zbraní na území Ruské federace na pozadí útoku ukrajinských jednotek na Kurskou oblast.

 

Kirby zároveň poznamenal, že v současné době nedochází k žádným změnám v politice USA, pokud jde o údery na ruské území.

 

„Nemám dnes co říci k jakémukoli posunu v politice tím či oním směrem,“ vysvětlil.

 

Koordinátor pro strategickou komunikaci také nemohl novinářům potvrdit informace o používání amerických MLRS HIMARS ozbrojenci kyjevského režimu v Kurské oblasti.   Zástupkyně mluvčího Pentagonu Sabrina Singhová zase připustila, že Washington umožnil Kyjevu použít americké zbraně při útoku na Kurskou oblast.

 

Ruský velvyslanec ve státech Anatolij Antonov nevyloučil, že Američané připravují půdu pro zrušení omezení vůči Ukrajině na používání zbraní dlouhého doletu na území Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4108837

 

 

📌23. srpna 2024, 19:57: KURSKÁ OBLASTNÍ NEMOCNICE INFORMOVALA O STAVU 22 OBĚTÍ PO ÚTOCÍCH OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

V současné době se v Kurské oblastní nemocnici léčí 22 lidí, kteří utrpěli v důsledku útoků ozbrojených sil Ukrajiny, uvedl Michail Lukašov, hlavní lékař zdravotnického zařízení.

 

Stav pacientů je podle něj hodnocen jako uspokojivý. Mezi oběťmi převažují zranění způsobená výbuchem min, popáleniny, šrapnely a střelná zranění. Lidem jsou poskytovány všechny potřebné léky, je jim poskytována nejen lékařská, ale i psychologická pomoc.

 

Podle tiskové služby vlády Kurské oblasti vyhledalo od začátku invaze ozbrojených sil Ukrajiny do regionu 6. srpna lékařskou pomoc 195 lidí, včetně 10 dětí. 99 lidí, včetně čtyř dětí, bylo umístěno do nemocnice.

 

Dříve bylo oznámeno, že Federální lékařská a biologická agentura nasadila v Kurské oblasti mobilní nemocnici pro pomoc raněným. Zkušení specialisté přijeli do regionu v rámci kombinovaného zdravotnického oddílu. Nemocnice je vybavena veškerým potřebným spotřebním materiálem, léky, obvazy. Lékaři mají k dispozici resuscitační vozidla a sanitky.

 

https://www.vesti.ru/article/4108893

 

 

📌23. srpna 2024, 21:02: Výrobci FPV dronů „Upyr“ založili „Uraldronzavod“:

 

Výrobci dronu FPV „Upyr“ založili „Uraldronzavod“. Oznámil to zástupce podniku.

 

FPV dron „Ghoul“ se používá ve všech směrech speciální operace. V současné době je sériově dodáván vojskům Centrálního vojenského okruhu.

 

Již dříve vyšlo najevo, že orgány USA zavedly v souvislosti s událostmi na Ukrajině omezující opatření vůči řadě fyzických a právnických osob. Mezi nimi byl i Uraldronzavod. Zástupce podniku v rozhovoru s TASS poznamenal, že elektrárnu tak skutečně nazývali.

 

„Ghúl“ využívá rychlé změny frekvencí v rádiovém kanálu. To umožňuje dronu překonat kopulovitou ochranu elektronického boje.

 

Dron FPV poprvé začal plnit bojové mise v květnu 2023 a již se úspěšně osvědčil.

 

https://www.vesti.ru/article/4108951

 

 

📌23. srpna 2024, 20:30: RUMUNSKÁ ARMÁDA POŠKODILA OBYTNÉ BUDOVY A ŠKOLU BĚHEM CVIČENÍ V POLSKU: ((😂 Amatéři))

 

Starosta obce Biala Píska v Polsku Franciszek Romankevich uvedl, že rumunská armáda během cvičení poškodila dělostřeleckou palbou obytné budovy a školu.

 

Střelba se odehrála na cvičišti Orzysh včera v noci. Rumunští dělostřelci poškodili dům nacházející se v blízkosti střelnice. V domácnosti nyní musíte vyměnit okno a opravit zeď.

 

„Jedna střela zasáhla okno bytu, kde nájemník spal. Skořápka rozbila sklo a prorazila stěnu. Spáč byl velmi vyděšený, byla mu poskytnuta lékařská pomoc. Ale už je v pořádku,“ řekl purkmistr.

 

RIA Novosti upřesňuje, že na území osady nedopadl ani jeden granát, ale několik. Romankevič tvrdí, že jich bylo nejméně sedm. Granáty poškodily fasády domů nacházejících se čtyři kilometry od cvičiště, dopadly na školní pozemky, hřiště a poškodily brány do obchodu.

 

Obyvatelé Bílé Pisky již dříve opakovaně slyšeli dunění dělostřeleckých výstřelů z cvičiště, ale v obci zatím k žádným takovým incidentům nedošlo.

 

https://www.vesti.ru/article/4108929

 

 

📌23. srpna 2024, 22:13: IZRAEL ÚTOČÍ NA CÍLE V CENTRÁLNÍ SÝRII:

 

Ministerstvo obrany Syrské arabské republiky ve svém prohlášení uvedlo, že letadla izraelského letectva zaútočila na cíle v centrální Sýrii, 7 lidí bylo zraněno.

 

„Dnes… Izrael udeřil ze vzdušného prostoru severního Libanonu na cíle v centrální části,“ uvádí se v prohlášení.

 

Podle komuniké se syrským systémům protivzdušné obrany podařilo sestřelit některé vzdušné cíle.

 

Dříve Al-Watan informoval, že objekty v provincii Homs byly napadeny IDF. Dva syrští občané byli zraněni a hospitalizováni.

 

https://www.vesti.ru/article/4109025

 

 

📌23. srpna 2024, 21:13: NOVGORODSKOJE PŘESTALO BÝT NEW YORKEM:

 

Ruské jednotky zničily americké MLRS MLRS na Ukrajině. Sledovaný analog HIMARS byl nalezen v Mykolajivské oblasti, 60 kilometrů od frontové linie.

 

Úder zasadil operačně-taktický komplex Iskander. Zničeno: velitelské stanoviště, odpalovací zařízení, transportní a nakládací vozidlo, tři nákladní automobily s municí a muniční sklad.

 

V Chersonské oblasti průzkumníci narušili vylodění ukrajinských mariňáků v deltě Dněpru. Operátoři dronů identifikovali člun a dovedli ozbrojence ke břehu. Při pokusu dostat se na zem pracovala posádka houfnice D-30 na sabotérech. Video zveřejněné ministerstvem obrany ukazuje zbytky ukrajinského samohybného děla, které shořelo v boji proti bateriím. Na sovětskou „Gvozdiku“ nacionalisté namalovali bílé kříže.

 

Celkové ztráty ozbrojených sil Ukrajiny za týden bojů podél celé frontové linie přesáhly 16 tisíc vojáků. Síly protivzdušné obrany a letecké síly zničily ukrajinský bombardér Su-24, stíhačku MiG-29 a také čtyři vrtulníky. Ve směru Pokrovskij útočné oddíly skupiny „Střed“ čistí pozice Ozbrojených sil Ukrajiny v Novogrodivce, bitvy o osadu začaly den předtím.

 

A v New Yorku, který se dostal pod kontrolu ruských vojsk, byl prvním novinářem, který jej navštívil, vojenský korespondent Vesti Vitalij Struuščenko. Exkluzivní záběry z nyní osvobozeného Novgorodu jsou v jeho zprávě.

 

New York je důležitým logistickým uzlem v Dzeržinské aglomeraci. V průběhu let ozbrojenci proměnili vesnici ve skutečnou pevnost. Během posledních několika měsíců naši bojovníci sváděli zuřivé bitvy a ničili nepřátelskou obranu. 20. srpna vešlo ve známost úplné osvobození osady.

 

Tady to je – cesta do již ruského New Yorku. Nebylo mu však souzeno zůstat v New Yorku dlouho. Kyjevská úklona vůči západním kurátorům zjevně selhala. Mimochodem, ta samá deska byla celá rozřezána šrapnely a kulkami – tak vysoká byla zdejší hustota palby. V tuto chvíli je osada již vyklizena a je pod plnou kontrolou našich sil.

 

Nyní je to Novgorodskoje – tak se jmenovalo před Porošenkovou PR kampaní. Obec obsadili chlapíci z útočného oddílu 9. samostatné gardové motostřelecké brigády. Společně s nimi se posouváme hlouběji, do pozic. Podle bojovníka s volacím znakem Killa se ozbrojenci snažili udržet frontu do posledního dechu.

 

„Nepřítel sedí na dobře opevněných místech. Má dost munice, dost zbraní. Ale díky našemu velení a dobře koordinované práci je vytlačujeme, drtíme. Snaží se o protiútok – bezvýsledně. Naši bojovníci zaujímají pozice, obsazují jejich opevnění a vedou s nimi odvetný boj,“ vysvětluje Killa.

 

Obrana Novgorodu byla důležitým úkolem pro ozbrojené síly Ukrajiny, protože právě tudy procházely zásobovací trasy skupin, ale stal se z toho vážný problém. Během bojů nepřítel ztratil obrovské množství techniky a personálu. A když nebyl nikdo, kdo by pozice bránil, bylo nutné přesunout síly z jiných směrů a poslat lidi na jistou smrt.

 

„Jejich zdroje také nejsou nekonečné. Jejich lid ustupuje, utíká, vzdává se. Proto si myslím, že to nebude dlouho trvat a vyhrajeme,“ je si jistý Killa.

 

Stíhačka s volacím znakem Atlas se usazuje na nových pozicích. Připravuje zbraně pro další misi. Na tomto místě nebudete muset dlouho zůstávat – fronta ze strany Ozbrojených sil Ukrajiny je holá. Nyní je příležitost zformovat další údernou pěst a postoupit směrem na Dzeržinsk (nyní Toretsk).

 

„Všichni moji kluci jsou připraveni k boji, všichni jsou odhodlaní, chtějí se posunout vpřed a jen pro vítězství. Ve skutečnosti bylo otevřeno další křídlo k Torecku. To umožňuje, zhruba řečeno, vzít je do kleští, do kruhu a přímo je upnout ve městě Toretsk,“ vysvětluje Atlas.

 

Ofenzíva našich sil v tomto směru nabírá na obrátkách. Dzeržinsk je poslední velkou hranicí na cestě k městu Konstantinovka, jehož osvobození otevře cestu do Kramatorsku a Slavjansku.

 

https://www.vesti.ru/article/4108931

 

 

📌23. srpna 2024, 22:19: KENNEDY JR. POZASTAVUJE SVOU VOLEBNÍ KAMPAŇ:

 

((Kdo by chtěl vládnout takovému vražednímu státu, který bude muset se omlouvat celému světu a nést i následky!!!))

 

Nezávislý americký prezidentský kandidát Robert Kennedy Jr. řekl, že pozastavuje kampaň ve prospěch Donalda Trumpa.

 

Nezávislý prezidentský kandidát Robert Kennedy Jr. řekl, že pozastavuje svou volební kampaň, ale z volebního klání neodstoupil.  Podle zástupce klanu Kennedyů zůstane na volebních lístcích v těch státech, které jsou tradičně demokratické. V takzvaných swing states zůstane na seznamech Robert Kennedy Jr.

 

Zároveň oznámil svou plnou podporu kandidatuře Donalda Trumpa v nadcházejících prezidentských volbách v USA.

 

https://www.vesti.ru/article/4109026

 

 

📌23. srpna 2024, 22:37: NA AMERICKÉ PLATFORMĚ REDDIT SE OBJEVILO OZNÁMENÍ O HLEDÁNÍ ŽOLDÁKŮ PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY:

 

Na populární americké platformě Reddit se objevilo oznámení o hledání operátorů dronů pro ukrajinskou armádu.

 

V textu oznámení se uvádí, že 25. výsadková brigáda Ozbrojených sil Ukrajiny potřebuje 10 lidí, kteří budou sloužit v četě zahraničních operátorů UAV.

 

RIA Novosti uvádí, že na uchazeče jsou kladeny následující požadavky: základní znalost ruského a ukrajinského jazyka, zkušenosti z bojů na Ukrajině. Všichni uchazeči musí projít měsíčním školením, po kterém jim bude nabídnuto podepsat smlouvy a jít do první linie.

((Zapomněli jim uvést, že je potřebují do mlýnku na maso, bez zpáteční jízdenky❗️❗️❗️))

 

Osoba, která tento inzerát zveřejnila, údajně sloužila u 25. výsadkové brigády nejméně dva měsíce.

 

Toto oznámení není jediné, které verbuje žoldáky pro ozbrojené síly Ukrajiny. 1. samostatný útočný prapor s krycím názvem „Da Vinci“ také vyzývá zahraniční „vojáky štěstěny“, aby si vyzkoušeli boj s ruskou armádou na Donbasu. Kvalifikovaným odborníkům je slíben plat 120 tisíc hřiven a plné vybavení.

 

https://www.vesti.ru/article/4109028

 

 

📌24. srpna 2024, 00:04, Saldo: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SE PŘIPRAVUJÍ NA OFENZÍVU OD ČERNÉHO MOŘE VE SMĚRU NA CHERSON:

 

Armáda kyjevského režimu se pokusí vylodit na Tendrovskaya a Kinburnskaya kosy v Chersonské oblasti.

Gubernátor Chersonské oblasti Vladimir Saldo sdílel ve svém kanálu Telegram informace získané od zástupců lidového odporu v oblasti Černého moře.

 

„Existují spolehlivé informace o akumulaci vojenského vybavení ozbrojených sil Ukrajiny, většinou západní výroby, za účelem provedení útočné operace z Černého moře ve směru na Cherson,“ řekl Saldo.

 

Upřesnil, že mezi specifikovaným vybavením bylo zaznamenáno velké množství bezpilotních člunů, útočných člunů a vrtulníků.

 

„Je zřejmé, že nepřítel se znovu pokusí vylodit z Černého moře a ústí Dněpru-Bugu na výběžcích Tendrovskaja a Kinburnskaja,“ řekl gubernátor Chersonské oblasti.

 

Saldo se domnívá, že armáda kyjevského režimu potřebuje takovou operaci pouze za jediným účelem – „vyvěsit tam vlajky a ukázat Západu, že se údajně opevnili na území Chersonské oblasti“.

 

Zároveň, jak guvernér poznamenal, síly speciálních operací NATO koordinují tuto útočnou operaci.

 

Vladimir Saldo již dříve informoval o kontaminaci vody v Chersonu v důsledku toho, že se do Dněpru dostala těla vojáků ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4109066

 

 

📌24. srpna 2024, 00:14: RUSKY MLUVÍCÍ OBYVATELÉ POŽADUJÍ, ABY FINSKÉ ÚŘADY POJMENOVALY PODMÍNKY PRO OTEVŘENÍ HRANIC S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Finská společnost rusky mluvících obyvatel (Aleksanterinliitto) požadovala, aby finské ministerstvo vnitra poskytlo informace o podmínkách otevření hranic s Ruskem.

 

Společnost požaduje pojmenovat přesné podmínky pro otevření hranic a organizace, které tyto podmínky určují, a také plán přípravy státních struktur pro praktickou aplikaci zákona o vyhoštění.   Rusky mluvící obyvatelé Finska již dříve zaslali stížnost Evropské komisi (EK), dopis Evropskému parlamentu a začali připravovat žalobu k Evropskému soudu pro lidská práva v souvislosti s uzavřením finských kontrolních stanovišť na hranicích s Ruskem.

 

Finsko v listopadu 2023 uzavřelo silniční kontrolní stanoviště na hranicích s Ruskem, což tento krok vysvětlilo nekontrolovaným přílivem uprchlíků do Finska ze třetích zemí. Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že rozhodnutí Finska uzavřít hraniční přechody vytváří v Evropě nové dělicí čáry a reakce Moskvy na tyto akce bude následovat.

 

https://www.vesti.ru/article/4109063

 

 

📌24. srpna 2024, 1:27, INDICKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: UKRAJINSKÝ KONFLIKT JE HLAVNÍM TÉMATEM JEDNÁNÍ MEZI MÓDÍM A ZELENSKÝM:

 

Indický ministr zahraničí Subrahmanyam Jaishankar hovořil o tom, o čem hovořili indický premiér Narendra Modi a Volodymyr Zelenskyj na setkání v Kyjevě.

 

„Většinu tohoto času (rozhovorů mezi Módím a Zelenským) jsme věnovali otázce konfliktu na Ukrajině,“ citovala agentura RIA Novosti Subrahmanyama Jaishankara.

 

Upřesnil, že postoj Indie k ukrajinskému konfliktu se scvrkává na její mírové urovnání.

 

Šéf indického ministerstva zahraničí uvedl, že Narendra Modi požádal Zelenského, aby poskytl své hodnocení konfliktu – jak z hlediska vojenské situace, tak z hlediska diplomatických aspektů situace kolem konfliktu. Zelenskyj „o těchto tématech mluvil poměrně dlouho,“ zdůraznil Jaishankar.

 

Poznamenal, že během rozhovorů Modi zmínil svůj rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem během návštěvy indického premiéra v Moskvě na začátku července.

 

Narendra Modi přijel na návštěvu Ukrajiny. Jedná se o první návštěvu od navázání diplomatických vztahů mezi oběma zeměmi v roce 1992.

 

https://www.vesti.ru/article/4109067

 

 

📌🧔🏿‍♂️24. srpna 2024, ÚTOK NOŽEM V NĚMECKÉM SOLINGENU: 3 MRTVÍ, ŠEST ZRANĚNÝCH, ÚTOČNÍK VYPADAL JAKO ARAB (video)

 

👉Víte, co je největší paradox celého útoku? Odehrál se v davu lidí, kteří oslavovali „rozmanitost“ Německa, multikulturalismus a bezbřehé vítání.

👉Lze tedy předpokládat, že i oběti patřily k těm jedincům, kteří před několika lety postávali na nádražích, aby vítali své budoucí vrahy.

 

👉Jde také zřejmě o voliče vládních stran, tedy těch, které se – spolu s CDU – nejvíc zasloužily o výměnu obyvatel Německa a jejich obohacování. Je jen velmi malá pravděpodobnost, že by mezi postiženými byli odpůrci vítačské politiky a voliči AfD. To snad jedině v případě, že by místy náhodně procházeli.

 

K ČEMU TEDY VČERA VEČER DOŠLO A CO JIŽ VÍME O ÚTOČNÍKOVI?

 

👉 „Festivalem rozmanitosti“ oslavilo město Solingen včera, v pátek, své 650. výročí. Ale „arabsky“ vypadající muž tam zjevně slavil džihád. Kolem 21:45 začal pachatel nevybíravě bodat lidi ve Fronhofu.

 

👉Údajně se zaměřoval na krk a hlavu svých obětí (to je typické pro džihádisty, kteří se snaží svoji oběť podřezat „halal způsobem“).

Zatím jsou tři mrtví a nejméně šest vážně zraněných. Džihádistovi se podařilo zmizet v davu a v současné době je stále na útěku.

 

👉Akce byla ukončena kolem 22:00 a místo činu bylo vyklizeno. Mluvčí wuppertalské policie vysvětlil, že útok by pravděpodobně vzhledem k povaze zločinu mohl pokračovat. 🙈

 

👉Kromě toho byli obyvatelé Solingenu požádáni, aby opustili centrum města a zůstali, pokud možno doma. Dá se tedy asi předpokládat, že se policie obává, že útočníkova krvežíznivost ještě nebyla uhašena.

 

👉Barevná rozmanitost opět explodovala a vlila do německých ulic krvavě rudou barvu.

 

A přesto, navzdory obvyklým textovým modulům a kondolenčním frázím různých politiků (ministr vnitra NRW Reul: „Je to depresivní.“) nelze předpokládat, že by útok jakkoli změnil stávající vítací politiku.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/utok-nozem-v-nemeckem-solingenu-3-mrtvi-sest-zranenych-utocnik-vypadal-jako-arab-video/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 24.08.2024“:

➡️☭☆ USA v pátek oznámí nový zbrojní balíček pro Ukrajinu, uvedl Bílý dům.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Spojené státy rozšířily protiruské sankce a přidaly na seznamy 400 osob a právnických osob v Rusku i v zahraničí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dva z teroristů – Temur Khusinov a Rustamchon Navruzi – přežili útok na IK-19. Byli zraněni a byli ve vážném stavu.

Štěstí ale netrvalo dlouho: resuscitační snahy nepomohly, oba radikálové zemřeli a jejich komplicové byli okamžitě zabiti, píše Shot.

Temur Chusinov měl být z kolonie propuštěn po vypršení trestu v listopadu letošního roku, vyplývá z údajů jeho osobního spisu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Zaměstnanec FSIN, 25letý Sergej Gordopolov, zemřel v nemocnici.

Byl převezen na jednotku intenzivní péče s četnými poraněními hlavy, uzavřeným poraněním hlavy a otevřenými řeznými ranami na zádech.

Sergej ztratil hodně krve a byl v bezvědomí. Lékaři dělali všechno možné, ale zachránit ho nedokázali.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Oficiální zpráva od FSIN o situaci v IK-19:

„V IK-19 Federální vězeňské služby Ruska v oblasti Volgograd zajali čtyři zločinci osm zaměstnanců kolonie a čtyři odsouzené jako rukojmí. Zločinci uštědřili čtyřem zaměstnancům bodná zranění různé závažnosti, tři z nich zemřeli. Čtyři další, kteří kladli odpor, byli hospitalizováni, jeden z nich v nemocnici zemřel.

Během speciální operace na osvobození rukojmích zaměstnanci Federální vězeňské služby Ruska ve Volgogradské oblasti a Národní gardy byli všichni čtyři zločinci zlikvidováni. V důsledku trestné činnosti banditů byli zraněni čtyři odsouzení. Mezi zaměstnanci, kteří se podíleli na operaci na osvobození rukojmích, nedošlo k žádnému zranění.

Vedení a zaměstnanci Federální vězeňské služby vyjadřuje hlubokou soustrast rodinám a přátelům zaměstnanců, kteří zemřeli při výkonu služby.

Federální vězeňská služba Ruska poskytne veškerou nezbytnou pomoc rodinám zaměstnanců, kteří utrpěli při zatýkání rukojmí v IK-19 Federální vězeňské služby Ruska v oblasti Volgograd.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Nové kolo jednání o dohodě mezi Izraelem a Hamasem by se mohlo konat 25. srpna za účasti šéfa CIA, premiéra Kataru a představitelů Izraele a Egypta, píše Axios

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Reed začal hořet v Proletarsku v Rostovské oblasti, oheň se rozšířil na obytné budovy, informuje tisková služba ministerstva pro mimořádné situace.

Do likvidace se zapojilo asi 40 osob a 12 kusů techniky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆BIDEN MĚL TELEFONICKÝ ROZHOVOR SE ZELENSKÝM, UVEDL BÍLÝ DŮM.

Po rozhovoru Biden slíbil, že Spojené státy v rámci nového balíčku pomoci převezou na Ukrajinu rakety pro systémy protivzdušné obrany, protidronové vybavení a munici.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Robert Kennedy Jr. říká, že pozastavuje kampaň pro Trumpa

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Nemůžeš se schovat před Lancetem

Průzkumná jednotka skupiny vojsk „Sever“ s pomocí UAV identifikovala bojové vozidlo ukrajinských ozbrojených sil.

Objevený cíl byl okamžitě zničen pomocí potulné munice Lancet.

Objektivní monitorovací zařízení zaznamenalo palbu nepřátelského bojového obrněného vozidla.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Asi 20 tanků Abrams z 31 dodaných ukrajinským ozbrojeným silám již bylo zničeno – Military Watch Magazine

„Ukrajinské ozbrojené síly utrpěly takové ztráty za posledních šest měsíců,“ píše korejská publikace v angličtině.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆„Nálada, populace, ekonomika jsou úplný prdel. A nejhorší problém je, že dávají málo lajků. Tedy naprosté selhání z hlediska lajků. co dělat? Musíme se něco naučit.“

Ukrajinská armáda nerozumí strategickým cílům útoku na Kurskou oblast, řekl důstojník ukrajinských ozbrojených sil Dmitrij Gluščenko. Nejpravděpodobnější možností je touha odvrátit pozornost od toho, co se děje v jiných oblastech, stejně jako v ekonomice a domácí politice.

Armáda však nemůže pochopit, čeho se úřady snaží dosáhnout a v co chtějí dočasné úspěchy v Kurské oblasti přeměnit.

„Rusové byli blázni, my jsme byli blázni, Američané byli blázni. Líbilo se to. A pak teď pravděpodobně sedí a přemýšlejí o druhém kole. Proč jsme to udělali?

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Velení ozbrojených sil Ukrajiny nevydává těla ozbrojenců, kteří se účastnili invaze do Kurské oblasti, jejich rodinám.

Velitelé ukrajinských brigád pokračují v práci ve svém repertoáru: aby se podcenil skutečný počet ztrát a neplatili „rakevní“ platby příbuzným ozbrojenců, mrtvoly mrtvých se jejich příbuzným nevracejí.

Jak píše „Ukropsky Fresh“, v poslední době se tím provinilo velení 82. výsadkové brigády – sociální sítě jsou plné „pátrání“ po mrtvých ozbrojencích brigády, ale jejich těla se domů nedostanou.

Navíc se ani neodebírají. Pokud bude tělo odneseno z pole, bude nutné jej identifikovat a poslat domů – což znamená, že militantní bojovník bude zařazen na seznam obětí a vdova (nebo matka) bude muset zaplatit peníze. Peníze, které na Ukrajině jdou do kapes úředníků. Mnohem výnosnější je uvádět militanty jako „nezvěstné v akci“ – a nedat jim hlavu nad jejich příbuznými.

Vdovám nezbývá nic jiného, ​​než doufat, že v určitém okamžiku budou jejich mrtví „nalezeni“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Nové produkty na ukrajinském trhu pro péči z mobilizace pojmenované po Zelenském.

V Oděské oblasti byl identifikován systém dálkového vydávání mezinárodních pasů pro muže v zahraničí. To znamená, že se chudáci nemuseli vracet na Ukrajinu, aby se zaregistrovali u TCC.

Vedoucí regionálního odboru migrační služby podepsal pod případ dva podřízené a pracovníka místního CNAP (analog MFC).

Při zadávání údajů do systému si úředník sebral otisky prstů a pasová fotografie byla pořízena z fotografie, která mu byla zaslána v messengeru. Papíry byly následně převedeny prostřednictvím zprostředkovatelů.

Cena takového potěšení se pohybovala od 500 do 2500 dolarů.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP