11.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 👉 MILAN UHRÍK PHD, GREEN DEAL: HNUS V EU, ZRUŠIT EU, NEBO VYSTOUPIT❗️❗️❗️

 

📌🧔🏿‍♂️11. srpna 2024, TikTok, Republika, EUROPOSLANEC, ING. MILAN UHRÍK PHD, GREEN DEAL: HNUS V EU, ZRUŠIT EU, NEBO VYSTOUPIT❗️❗️❗️ Nelegálna imigrácie sa stáva legálni…

 

ING. MILAN UHRÍK PHD: „Tvrdíte, že Európa musí posilniť záchranné operácie na mori, lebo imigrantom sa stala tragédia. Ale to, že nelegálna imigrácia spôsobuje tragédiu v celej Európe, to už vidieť nechcete, páni komisári. Ja Vám povie čo Európa skutočne potrebuje. Potrebuje poslať policajtov a vojakov na hranice tak,  aby už žiadni nelegálni imigranti do Európy neprichádzali. Pretože kto to kedy videl, aby mohol hranice štátu prekročiť nelegálne ktokoľvek? Kto z Vás spáva doma s dverami otvorenými dokorán na ulicu? Nikto! Tak prečo by tak mali fungovať hranice štátov? Okamžite treba rozbiť prevádzačské gangy mafie a mimovládnych organizácii, ktoré robia imigrantom taxislužbu do Európy. Pretože inak, skončíme čoskoro všetci v plameňoch ako francúzske mestá nedávno, a to my nikdy nedopustíme.“ 👏 👏 👏

 

https://www.facebook.com/reel/1005861861323093

 

 

 

📌🧔🏿‍♂️11. srpna 2024: VOLNÝbloG, Jana Černeková: ROZSÁHLÉ BOJKOTY V MUSLIMSKÝCH ZEMÍCH ZASÁHLY ZÁPADNÍ ZNAČKY FT:

 

PRODEJ ZÁPADNÍCH NÁPOJŮ A VÝROBKŮ V ASII KLESÁ KVŮLI BOJKOTŮM.

 

👉V muslimských zemích byl vyhlášen bojkot západních značek, píše FT. Demonstranti volají po odmítnutí zboží od výrobců podezřelých z podpory Izraele. Tyto akce tvrdě zasáhly tržby a zisky nadnárodních korporací.

 

Bojkoty západních společností vyrábějících nápoje a potraviny v muslimských zemích zasahují do příjmů mezinárodních společností a provozovatelů franšíz a zhoršují dopad globálního poklesu spotřebitelské poptávky na jejich hospodářské výsledky.

 

👉Od Egypta po Indonésii, Saúdskou Arábii po Pákistán se spotřebitelé vyhýbají jako Coca-Cola, KFC, Starbucks, Mondelez a Pizza Hut, aby protestovali proti jejich podpoře Izraeli v konfliktu v Gaze❗️❗️❗️

 

„Je to bezprecedentní událost. Trvání konfliktu je bezprecedentní,“ řekl na úterní tiskové konferenci Amarpal Sandhu, výkonný ředitel Americana Restaurants, která vlastní značky KFC, Krispy Kreme a Pizza Hut na Blízkém východě a v Kazachstánu.

 

👉Toto je největší bojkot v poslední době, oznámený na sociálních sítích a řízený vládami a bojkotovými, odprodejovými a sankčními hnutími. To ukazuje, jak se sociální kampaně mohou náhle rozpoutat a zasáhnout korporační giganty.

 

👉Ve svých zprávách o výnosech za druhé čtvrtletí mnoho nadnárodních společností váhalo s řešením tohoto tématu a vágně odkazovalo na geopolitické napětí, přičemž jen málo z nich se pokusilo přímo posoudit jeho dopad.

 

👉Finanční ředitel potravinářské společnosti Mondelez Luca Zaramella uvedl, že bojkoty byly „vítrem do tváře“, který způsobil, že růst tržeb společnosti na Blízkém východě ve druhém čtvrtletí klesl o dvě procenta. Dvouprocentní pokles růstu tržeb kvůli bojkotům v první polovině roku oznámil i výrobce kosmetiky L’Oréal.

 

Mnoho z těchto společností přijalo komplexní opatření, aby potlačilo humbuk o bojkotu,“ řekl analytik Bernstein Danilo Gargiulo „Poslední věc, kterou chtějí, je odhalit svůj vliv a vyprovokovat další možné kroky proti jejich značkám.“

 

👉Ačkoli nadnárodní korporace dokázaly zmírnit ránu tržeb prostřednictvím geografického a produktového pokrytí, provozovatelé franšízy v zemích, kde jsou bojkoty obzvláště silné, nejsou tak snadno schopni situaci překonat.

 

Americana Restaurants, vlastněná nezávislým emirátským podnikatelem a dubajským investorem Mohamedem Alabbarem, v úterý uvedla, že její tržby za druhé čtvrtletí klesly o 40 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, přestože v první polovině roku otevřela 81 restaurací.

„Dopad závisí na geografické poloze, ale je třeba říci, že bojkot je stále patrný,“ řekl Sandhu analytikům.

 

👉KFC a Pizza Hut okamžitě nereagovaly na žádosti o komentář.

Západní značky vyjadřující se k otázce bojkotu se snaží odmítnout podporu kterékoli straně konfliktu.

Generální ředitel McDonald’s Chris Kempczinski, který ve zprávě z prvního pololetí letošního roku uvedl, že spor má nadále „negativní dopad“ na podnikání, a již dříve odsoudil dezinformace namířené proti zástupcům místních společností.

 

👉PÁKISTÁNSKÁ VLÁDA, KTERÁ JE DOMOVEM DRUHÉ NEJVĚTŠÍ MUSLIMSKÉ KOMUNITY PO INDONÉSII, V ČERVENCI SLÍBILA, ŽE VYTVOŘÍ VÝBOR PRO IDENTIFIKACI A BOJKOT VÝROBKŮ OD SPOLEČNOSTÍ, KTERÉ „PŘÍMO ČI NEPŘÍMO“ PODPORUJÍ IZRAEL A JEHO ARMÁDU.

 

Tento krok přichází poté, co tisíce aktivistů islamistické strany v červenci na týden zablokovaly silnice poblíž hlavního města Islámábád a požadovaly, aby vláda zakázala všechny produkty spojené s Izraelem.

 

👉Společnost Coca-Cola İçecek, která nápoj v Pákistánu vyrábí, uvedla, že tržby v zemi klesly během prvních tří měsíců roku 2024 téměř o čtvrtinu. To bylo obviňováno z „makroekonomických faktorů“, aniž by se zmínil dopad konfliktu v Gaze.

 

Turecký generální ředitel společnosti Karim Yahi v květnovém hovoru s analytiky o bojkotu přiznal, že „vzhledem k naší geografické poloze… existují citliví a tlaky kvůli válce na Blízkém východě“.

„Na pět měsíců jsme úplně přestali inzerovat,“ řekl zdroj obeznámený s rozhodnutími americké společnosti Coca-Cola v Pákistánu „Je to krize, a tak jsme se rozhodli ulevit.“

 

👉Některé obchody nahradily colu méně opovrhovanými místními alternativami, ale ty, které nadále prodávají produkty Coca-Cola, čelí obtěžování, dodal zdroj.

 

👉Jeden z 20 největších investorů Coca-Coly, İçecek, uvedl, že jeho společnost věnovala bojkotu velkou pozornost, ačkoli jeho dopad bylo obtížné oddělit od dopadu hluboké pákistánské hospodářské krize. Dodal, že jakýkoli dopad na Coca-Colu İçecek bude pravděpodobně krátkodobý.

 

👉Coca-Cola İçecek, The Coca-Cola Company a PepsiCo Pakistan neodpověděly na žádosti o vyjádření.

 

Místní zástupce Starbucks v Malajsii, Berjaya Food, v květnu uvedl, že tržby ve druhém čtvrtletí postupně klesaly kvůli bojkotům. Za období končící 31. březnem činila ztráta tržeb 6,7 milionu USD, neboli 48 procent.

 

Starbucks Indonesia potvrdila, že nijak nesouvisí s válkou na Blízkém východě. V hlavním městě Jakartě mnoho poboček Starbucks vyvěšuje na dveře a stoly nápisy, které objasňují postoj společnosti ke konfliktu.

„Starbucks není spojen s politickou agendou. Nepoužíváme příjmy k financování žádných vládních nebo vojenských operací. Starbucks ani Howard Schultz žádným způsobem nepodporují Izrael,“ stálo na plakátech s odkazem na bývalého generálního ředitele a jeho samotného. známý jednatel společnosti Seattle.

 

Nárůst protizápadních nálad má na některých místech za následek násilné činy. Davy tento týden poničily Starbucks v jihovýchodním Turecku po zavraždění politického vůdce Hamasu Ismaila Haniyeha, informovala místní média.

 

V Egyptě čelila PepsiCo v květnu odporu poté, co zahájila reklamní kampaň se sloganem „Keep Thirsting“ na obrovských billboardech. Bojkotující to považovali za výsměch.

 

👉Televizní reklama Pepsi s hvězdami, jako je zpěvák Amr Diab a egyptský fotbalista Liverpoolu Mo Salah, vyvolala kritiku na sociálních sítích.

Společnost PepsiCo okamžitě neodpověděla na žádost o komentář.

 

👉 „Myslím, že mnoho mezinárodních výrobců snížilo a omezilo publicitu, aby nevyvolalo odvetné kampaně,“ řekl listu Financial Times Alaa Hashim, spolupředseda komise pro průmysl a obchod Americké obchodní komory v Egyptě.

 

👉Válka v Gaze se časově shodovala s obrovským nárůstem inflace v Egyptě, protože země zápasí s ochromujícím nedostatkem dolaru, který způsobil pád hodnoty egyptské libry. Snížená kupní síla pravděpodobně částečně vysvětluje pokles tržeb bojkotovaných společností.

 

👉Hazem Tamimi, majitel supermarketu v luxusní káhirské čtvrti Zamalek, uvedl, že prodej produktů Coca-Cola, Pepsi, Ariel, Persil, Cadbury a Nestlé klesl o polovinu.

 

Dokonce i bohatí obyvatelé oblasti „volají a žádají o minerální vodu, ale chtějí egyptské značky, ne Nestlé nebo Dasani (vlastněné Coca-Colou), dodal.

 

👉Bojkoty začaly, když už byly západní značky doma pod tlakem. Výrobci čelí tvrdé konkurenci a v důsledku toho přicházejí o příjmy.

 

„Během posledních 10 let jsme byli svědky postupného posunu směrem k většímu protekcionismu, tradici, národním výrobcům a místním značkám,“ říká Gargiulo z Bernsteinu „MYŠLENKA, ŽE ZÁPADNÍ ZNAČKY JSOU PRÉMIOVÉ A MÍSTNÍ PRODUKTY JSOU LEVNĚJŠÍ A MAJÍ HORŠÍ KVALITU, SE STÁVÁ VĚCÍ MINULOSTI“. 👏

 

https://volnyblog.news/rozsahle-bojkoty-v-muslimskych-zemich-zasahly-zapadni-znacky-ft/

 

 

📌11. srpna 2024: 🇵🇸 PALESTINSKÝ PREZIDENT MAHMÚD ABBÁS NAVŠTÍVÍ VE DNECH 12.-14. SRPNA MOSKVU A OČEKÁVÁ, ŽE SE 13. SRPNA SETKÁ S RUSKÝM PREZIDENTEM VLADIMIREM PUTINEM, OZNÁMIL PALESTINSKÝ VELVYSLANEC V RUSKU ABDEL HAFÍZ NOFAL.

„Prezident přijede 12. srpna ve večerních hodinách. V úterý by se měl setkat s prezidentem Putinem a ještě předtím Mahmúd Abbás položí květiny u Hrobu neznámého vojína v Moskvě. Prezident odlétá 14. srpna. Ale samozřejmě se uskuteční i setkání s arabskými velvyslanci,“ zdůraznil.

 

Podle diplomata bude hlavním tématem jednání palestinsko-izraelský konflikt.

„Situace v Gaze. Bude se hovořit o roli Ruska, o tom, co se dá dělat. Máme velmi složitou situaci a Rusko je nám blízkou zemí. Musíme se poradit,“ poznamenal Nofal.

https://t.me/to_je_nas_svet/28362

 

 

📌11. srpna 2024: ♨️ BIDEN VYSVĚTLIL, PROČ ODSTOUPIL Z PREZIDENTSKÉHO KLÁNÍ – CBS

„Když jsem kandidoval poprvé, považoval jsem se za přechodného prezidenta. ani vám nedokážu říct, kolik mi je let – těžko se mi to vyslovuje,“ řekl Biden.

 

Biden také vyjádřil podporu Kamale Harrisové, která ho v boji o prezidentský post vystřídala, a řekl, že „musíme Trumpa porazit“.

 

Připomeňme, že Bidenova kandidatura byla po neúspěšné debatě s Donaldem Trumpem silně kritizována. Po nich prezident prohlásil, že by kandidaturu odmítl pouze v případě, že by ho o to požádal „všemohoucí Bůh“.

Pánbůh ho však žádat nemusel, protože se k němu přidali velcí sponzoři strany, kteří varovali, že přestanou přispívat penězi, pokud Biden svou kandidaturu nestáhne.

https://t.me/to_je_nas_svet/28363

 

😂 JOE BIDEN ZAČÍNÁ STÁLE VÍCE PŘIPOMÍNAT POHYBLIVÉ MAUZOLEUM.

https://t.me/to_je_nas_svet/28367

 

 

📌11. srpna 2024: 🔞 NOVÉ ZÁBĚRY NÁSLEDKŮ ZMAŘENÉHO POKUSU O VYLODĚNÍ UKRAJINSKÝCH OZBROJENÝCH SIL NA KINBURNSKÉ KOSE (ČERNÉ MOŘE)

 

Na záběrech jsou vidět těla ukrajinských vojáků ležící na břehu, člun, na kterém se pokusili vylodit, i zbytky vybavení.

https://t.me/to_je_nas_svet/28364

 

 

📌11. srpna 2024: ❗️ PENTAGON OZNÁMIL, ŽE CELKOVÁ VOJENSKÁ POMOC USA UKRAJINĚ ZA VLÁDY JOEA BIDENA PŘESÁHLA 56,2 MILIARDY DOLARŮ.

 

USD a všechny tyto prostředky šly na zničení Ukrajiny (přesně podle účelu). 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/28366

 

 

📌11. srpna 2024: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: TVRDÁ ODPOVĚĎ NA KYJEVSKÉ ÚDERY PROTI CIVILISTŮM NA SEBE NENECHÁ DLOUHO ČEKAT

💬 „Organizátoři a pachatelé těchto zločinů, včetně jejich zahraničních návodců, za ně ponesou odpovědnost,“ uvedla Maria Zacharovová.

Ruská federace vyzývá mezinárodní organizace, aby odsoudily teroristické útoky Kyjeva.

https://t.me/to_je_nas_svet/28368

 

 

📌11. srpna 2024: ŠKODA, ŽE SME SLUŠNÝ KANÁL..TOĹKO NADÁVOK MA AKTUÁLNE NAPADLO…🤦‍♀️

🤦‍♀️: „Zkoušeli jsme někdy zasahovat do voleb jiných zemí?“

👹 bývalý šéf CIA: „Oh, pravděpodobně. Ale bylo to pro dobro systému, abychom zabránili komunistům k převzetí moci. Například v Evropě v letech 47, 48, 49… Řekové a Italové, my…“

🤦‍♀️: „Ale teď už to neděláme, že? Nepleteme se do jiných zemí, že ne Jime?“

👹 bývalý šéf CIA: „Nooo…mňam, mňam, mňam, mňam, mňam, mňam“ úškleby Jen s velmi dobrým důvodem.

🤦‍♀️: „To byl bývalý šéf CIA.“

👹 bývalý šéf CIA: „Jen s velmi dobrým důvodem a v zájmu demokracie.“

🤦‍♀️: „Díky, že jste přišel, je skvělé Vás vidět.“

https://t.me/absurdnisvet/77730

 

 

📌11. srpna 2024: ▶️ ZASTAVILI NÁKLAĎÁK OSN V SENEGALU A… PŘEKVAPENÍ V EL MOLINÓN!

https://euskalnews.tv/video/paran-un-camion-de-la-onu-en-senegal-y-sorpreson-en-el-molinon/

 

 

📌💉🎚️11. srpna 2024: 👉 EVROPSKÁ KOMISE POTVRZUJE, ŽE PO OČKOVÁNÍ BYLO 12 000 „SPONTÁNNÍCH ÚMRTÍ“.

 

💥 Evropská komise oficiálně oznámila, že do 30. září 2023 bylo zaznamenáno 11 977 „spontánních“ úmrtí po očkování 💉proti koronaviru, podle údajů z EUDRAVIGILANCE, databáze EVROPSKÉ MEDICINES AGENCY (EMA).

– Studie HARVARD UNIVERSITY však naznačuje, že je hlášeno pouze asi 1 % nežádoucích účinků, což by mohlo naznačovat mnohem vyšší skutečný počet.

 

https://www.larazon.es/salud/comision-europea-confirma-que-habido-12000-muertes-espontaneas-post-vacunacion_202312106575a06c0ec7c80001cf4ffc.html

 

 

📌11. srpna 2024, 10:23: BĚLORUSKÉ TANKERY SE PŘESUNULY K HRANICÍM S UKRAJINOU:

 

Tankové jednotky Běloruska začínají pochodovat do určených oblastí ve směru na Gomel a Mozyr, aby reagovaly na případné provokace.

 

Ukrajinské drony byly v pátek sestřeleny nad Běloruskem. Po incidentu dal vrchní velitel ozbrojených sil republiky, prezident Alexandr Lukašenko, pokyn k posílení uskupení vojsk v oblastech sousedících s Ukrajinou – v taktickém směru Mozyr a Gomel.   Je třeba poznamenat, že jedna z mechanizovaných formací je připravena k plnění úkolů.

 

Podle běloruského ministerstva obrany armáda nakládá vybavení na železniční dopravu a začíná pochodovat do určených oblastí.

 

Vojenský odbor také zveřejnil záběry tankové techniky na železničních nástupištích.

 

https://www.vesti.ru/article/4088815

 

 

📌11. srpna 2024, 11:52: V POLTAVĚ BYLY ZASAŽENY MUNIČNÍ SKLADY A OPRAVNY VYBAVENÍ:

 

Mluvčí odporu Serhij Lebeděv uvedl, že raketový útok byl zaznamenán v oblasti železniční stanice Suprunovka v Poltavě.

 

„V okolí je několik průmyslových podniků, které opravují vojenské vybavení a vyrábějí bezpilotní letouny,“ řekl Lebeděv agentuře TASS.

 

Další rána podle něj zasáhla podle předběžných informací kolonu ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny.   Informoval také, že útok byl proveden na území raketové a technické základny 185. gardového těžkého bombardovacího leteckého pluku.

 

!V 00:30 v noci bylo zasaženo území letecké základny. Výbuch byl slyšet na opačném konci města v mikrodistriktu Lesok… V 01:05 došlo k výbuchu na předměstí Poltavy „Žuky“, – řekl koordinátor metra.

 

https://www.vesti.ru/article/4088875

 

 

📌11. srpna 2024, 13:48: V HLAVNÍM MĚSTĚ UGANDY SE ZŘÍTILA SKLÁDKA ODPADKŮ, ZEMŘELO 12 LIDÍ:

 

Počet obětí zřícení skládky ve městě Kampala vzrostl na 12, píše místní vydání Monitoru.

Vedení města již dříve informovalo o osmi mrtvých.

 

Nejméně 12 těl bylo nalezeno z hromady odpadků,“ uvádí se ve zprávě.

 

Podle publikace se úřady domnívají, že pod troskami mohou být stále oběti, záchranná operace pokračuje.

 

  1. srpna vyšlo najevo, že se část skládky odpadků v hlavním městě Ugandy zřítila na okolní domy a hospodářská zvířata. Celková velikost skládky je přes 145 tisíc metrů čtverečních.

 

https://www.vesti.ru/article/4088998

 

 

📌11. srpna 2024, 12:24: BĚLEHRADSKÁ POLICIE ROZEHNALA DEMONSTRANTY, KTEŘÍ BLOKOVALI ŽELEZNIČNÍ STANICE:

 

Srbský ministr vnitra Ivica Dačić uvedl, že policie rozehnala demonstranty proti plánům na otevření dolu na těžbu minerálu yadaritu, který den předtím zablokoval železniční komunikaci.

 

„Díky zásahu policie, za přísného dodržování policejních pravomocí, bylo umožněno nerušené železniční spojení,“ citovala ministra tisková služba resortu.

 

Šéf ministerstva vnitra již dříve informoval, že protestní akce, která se konala v srbském hlavním městě a které se zúčastnilo až 27 tisíc lidí, byla organizována „podle scénáře barevných revolucí“.

 

Již dříve vyšlo najevo, že 10. srpna pochodoval ulicemi Bělehradu dav demonstrantů. Dav skandoval heslo: „Nebudete kopat.“ Cestou se demonstranti zastavili u budovy ministerstva zahraničních věcí a křičeli: „Zrada.“

 

Srbský prezident Aleksandar Vučić 9. srpna uvedl, že Ruská federace varovala vedení republiky před masovými nepokoji, které se v zemi připravují a které organizují zástupci západních států.

 

https://www.vesti.ru/article/4088919

 

 

📌11. srpna 2024, 12:53: AUTO BEZ ŘIDIČE SPADLO ZE 100METROVÉ VÝŠKY V DAGESTÁNU A ZABILO 2 LIDI:

 

V Dagestánu vletělo auto s pasažéry, které řidič nechal na kraji silnice, do útesu z výšky asi 110 metrů. Třináctiletá dívka a sedmatřicetiletá žena byly zabity.

 

Podle republikánského ministerstva vnitra k tragédii došlo večer 10. srpna v okrese Tabasaran.

 

Hyundai Solaris, který řídil 43letý místní obyvatel, měl defekt zadní pneumatiky.

 

Zastavila se na kraji vozovky a vystoupila z kabiny. V tomto autě se samovolně skutálel do útesu. Žena a dívka, které byly v chatě, zemřely na místě.

 

Zdroj z dagestánských policejních složek řekl agentuře RIA Novosti, že v autě byli členové stejné rodiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4088938

 

 

📌11. srpna 2024, 12:42: TÁLIBÁN VYHLÁSIL 14. SRPEN STÁTNÍM SVÁTKEM NA POČEST DOBYTÍ KÁBULU V ROCE 2021:

 

Tálibán se rozhodl vyhlásit 14. srpen svátkem, datem pádu afghánské vlády v čele s prezidentem Ašrafem Ghaním.

 

Tálibán (teroristická organizace zakázaná v Rusku) dobyl hlavní město Afghánistánu ve dnech 14. až 15. srpna 2021 po spěšném stažení amerických a spojeneckých vojsk ze země.

 

Podle agentury Interfax s odvoláním na afghánské ministerstvo práce a sociálních věcí kontrolovaného Tálibánem byl 14. srpen v zemi vyhlášen státním svátkem – výročím vítězství afghánského džihádu proti okupaci“.

 

Podle úřadů se nadcházející středu 14. srpna bude svátek slavit po celém Afghánistánu.

 

V květnu ruský prezident Vladimir Putin řekl, že Tálibán ovládá Afghánistán a Rusko musí budovat vztahy se současnou vládou.

 

https://www.vesti.ru/article/4088949

 

 

📌11. srpna 2024, 12:30: TOVÁRNA, MATEŘSKÁ ŠKOLA A KLINIKA BYLY V GORLOVCE POŠKOZENY PO ÚDERU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

V důsledku ostřelování ozbrojenými silami Ukrajiny v Gorlovce v Doněcké lidové republice byly poškozeny školní budovy a kliniky, uvedl starosta města Ivan Prichoďko.

 

Jak napsal Prichoďko na svém kanálu Telegram, vesnice Kirovova strojírenského závodu v centrální městské části Gorlovka trpěla ostřelováním ze strany ozbrojených sil Ukrajiny. V důsledku toho byly poškozeny domy, škola a klinika.

 

Starosta Gorlovky již dříve uvedl, že při ostřelování města byl zraněn civilista.

 

https://www.vesti.ru/article/4088858

 

 

📌11. srpna 2024, 9:58: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE UKÁZALO ZÁBĚRY ZNIČENÍ KOLONY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Ruská armáda v Kurské oblasti zničila kolonu obrněných vozidel ukrajinské armády a až 20 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Při výpočtu Tornado-S MLRS v Kurské oblasti bylo zničeno pět obrněných vozidel a až 20 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny, informuje ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Je třeba poznamenat, že tyto údaje byly potvrzeny provozovatelem průzkumného dronu.

 

Záběry z porážky kolony ozbrojených sil Ukrajiny zveřejnilo vojenské oddělení.

 

Od sobotního večera ruská armáda během dne útočila na živou sílu a techniku ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech obcí Sverdlikovo, Zelený Šljak, Nikolaevo-Daryino, Gujevo a Ljubimovka. Vojenské jednotky zabránily ozbrojencům proniknout hluboko na území Ruské federace u Olhivky, Ivaškivského a Malé Loknie.

 

https://www.vesti.ru/article/4088809

 

 

📌11. srpna 2024, 13:33: RUSKÁ PROTIVZDUŠNÁ OBRANA ZA DEN SESTŘELILA 15 GRANÁTŮ HIMARS A 71 UAV OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace informuje, že během dne byl zničen muniční sklad ozbrojených sil Ukrajiny, bylo sestřeleno 71 dronů, 15 raket HIMARS a Vampire a také čtyři rakety Točka-U.

 

Letectvo, bezpilotní letouny, dělostřelectvo a raketové síly Ruské federace během dne zničily koncentrace vojenské techniky a živé síly ve 156 okresech.

 

Zničeny byly také tři odpalovací zařízení a radarová stanice AN/MPQ-65 amerického protiletadlového systému Patriot, poznamenává vojenské oddělení.

 

Podle ministerstva obrany byla francouzskou řízenou pumou Hammer sestřeleno 71 bezpilotních letounů, z toho 30 mimo zónu NVO.

 

Ruským jednotkám se také podařilo sestřelit čtyři taktické rakety Točka-U a 15 raket – americké HIMARS a české Vampires.

 

V neděli ráno ministerstvo obrany oznámilo, že systémy protivzdušné obrany úspěšně zabránily útokům v Kurské oblasti a sestřelily 14 ukrajinských dronů a čtyři rakety Točka-U.

 

https://www.vesti.ru/article/4088990

 

 

📌11. srpna 2024, 12:22: BÝVALÁ BANGLADÉŠSKÁ PREMIÉRKA SE DOMNÍVÁ, ŽE DO JEJÍ REZIGNACE BYLY ZAPOJENY USA:

 

Bývalá bangladéšská premiérka Šajch Hasína obvinila Spojené státy z účasti na její rezignaci, protože odmítla Spojeným státům rozmístit jejich vojenskou základnu na bangladéšském ostrově Svatý Martin v Bengálském zálivu, píše The Economic Times.

 

Hasina uvedla, že mohla zůstat u moci, pokud by se v zájmu Washingtonu vzdala suverenity ostrova a udělila Spojeným státům kontrolu nad Bengálským zálivem, upřesňují noviny s odkazem na úzký okruh bývalého premiéra.

 

Hasína podle nich rezignovala, aby nebyla svědkem nárůstu počtu obětí nepokojů, a vyzvala své krajany, aby nepodlehli manipulacím radikálů.

 

Bývalá premiérka se přitom podle publikace hodlá vrátit do země a věří, že její strana Liga Awami bude schopna přežít.

 

„S milostí Alláhovou se brzy vrátím. Liga Awami přežila a přežije znovu,“ cituje její doprovod slova odstoupivšího šéfa vlády.

 

Hasinin záměr vrátit se do Bangladéše již dříve oznámil její syn Sajib Wazed Joy.   Indický portál Firstpost již dříve informoval, že státy nabídly Bangladéši pronájem ostrova Svatý Martin pro výstavbu své letecké a námořní základny. Podle webu Washington vyzval Dháku, aby se připojila k bezpečnostní alianci, která zahrnuje Spojené státy, Indii, Japonsko a Austrálii.

 

Nepokoje v jihoasijské zemi začaly v červnu. Studenti se postavili proti systému pracovních kvót pro rodinné příslušníky účastníků války za nezávislost v roce 1971. Jen za jediný den zemřelo během protestů více než 150 lidí. Celkem podle zpráv v médiích počet obětí přesáhl tisícovku. Uprostřed nepokojů šejk Hasina rezignoval a opustil zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4088921

 

 

📌11. srpna 2024, 13:58: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRÁCELY V ZÓNĚ NVO 1700 VOJÁKŮ DENNĚ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o ztrátách ozbrojených sil Ukrajiny v zóně NVO za uplynulý den. Podle agentury nepřítel za posledních 24 hodin ztratil až 1700 vojáků.

 

Jednotky skupiny vojsk Sever způsobily škody ozbrojeným silám Ukrajiny u Odnorobivky a Kozacha Lopan v Charkovské oblasti. V důsledku jejich akcí dosáhly ztráty Ukrajinců až 190 vojáků. Nepřítel také zůstal bez dvou tanků, obrněného transportéru, sedmi obrněných vozidel, tří houfnic D-30 ráže 122 mm a raketometu RAK-SA-12.

 

Západ PGV opustil Ukrajinu bez více než 520 bojovníků, zničil dvě stanice elektronického boje Chortycja a Nota, tank, pět automobilů, dvě bojová obrněná vozidla Kozak a dva muniční sklady. Úspěchů bylo dosaženo v oblastech Makeevka a Stelmachivka v LLR a Torsky v DLR.

 

Zasažena byla také britská houfnice FH-70 ráže 155 mm a houfnice L-119 ráže 105 mm, dvě houfnice D-30 ráže 122 mm, jedno dělo D-20 ráže 152 mm a radar protibaterie AN/TPQ-36.

 

Južňaa postupovala v oblasti Rozovka, Kirovo a Pereiznyj (DLR). V tomto směru ruská jednotka přinesla ozbrojeným silám Ukrajiny ztráty v podobě asi 385 vojáků. Rusko zasáhlo také houfnice FH-70 a M198 ráže 155 mm, dvě houfnice D-20 a jednu houfnici Msta-B (obě 152 mm), dělostřeleckou lafetu „Gvozdika“ (122 mm), M119 (105 mm) a stanici elektronického boje.

 

„Střed“ zlepšil pozice u Vozdviženky, Grodivky, Toretska a Miroljubovky v DLR. V důsledku střetů dosáhly ztráty nepřítele až 425 osob. Zasaženy byly houfnice M777 (155 mm), Msta-B (152 mm), Paladin (155 mm), D-20 (152 mm), D-30 (122 mm) a 100 mm kanón Rapira.

 

Vostok opustil ozbrojené síly Ukrajiny bez asi 110 vojáků, 152mm D-30 a stanice elektronického boje. Zlepšilo se postavení ozbrojených sil RF podél frontové linie v oblastech Vodiane a Novočerevaty v DLR.

 

Jednotky skupin vojsk Dněpr u Orikhivu a Novodanylivky v Záporožské oblasti zničily přes 70 nepřátelských lidí, 14 vozidel, houfnice M777 (155 mm), radarové stanice AN/TPQ-50 a Enclave a také tři muniční sklady.

 

https://www.vesti.ru/article/4088989

 

 

📌11. srpna 2024, 14:52: MINISTERSTVO FINANCÍ UKRAJINY SPOJILO ZVÝŠENÍ VOJENSKÝCH VÝDAJŮ SE ZPOŽDĚNÍM V DODÁVKÁCH ZBRANÍ ZE ZÁPADU:

 

Ukrajinský ministr financí Serhij Marčenko uvedl, že zvýšení vojenských výdajů Kyjeva o 12 miliard dolarů bylo způsobeno zpožděním v dodávkách zbraní ze Západu, především ze Spojených států.

 

Podle Marčenka v této situaci úřady nebudou moci vyplácet platy vojenskému personálu, protože platební balíčky byly použity na „nákup potřebných zbraní a munice“ na začátku tohoto roku.😂

 

Řekl o tom deníku Financial Times.  Ministr poznamenal, že rychlý převod 50 miliard dolarů do Kyjeva na úkor zisků ze zablokovaných fondů Ruské federace, na jejichž přidělení se lídři zemí G7 dohodli na summitu v Itálii v polovině června, by Ukrajině umožnil neocitnout se v takové finanční situaci.

 

Marčenko již dříve uvedl, že zvýšení daní v zemi je nevyhnutelné, protože se jedná o jediný zbývající zdroj financování ozbrojených sil Ukrajiny.

 

V červenci zástupce kabinetu ministrů v Nejvyšší radě Taras Melnyčuk informoval, že vláda schválila návrh zákona o změnách daňového řádu. Je třeba poznamenat, že se plánuje zvýšení vojenské daně pro fyzické osoby z 1,5 % na 5 %, její zavedení pro právnické osoby ve výši 1 %.

 

https://www.vesti.ru/article/4089064

 

 

📌11. srpna 2024, 14:45:🙈 ŽENY SE OBJEVILY V PRAPORU DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY VE SMĚRU NA KUPJANSK:🙈

 

Ženy z ukrajinského praporu útočných dronů „Ptáci Magyara“ byly spatřeny ve směru na Kupjansk, uvedla Charkovská vojensko-civilní správa (MCA).

 

Šéf ÚCL Vitalij Gančev již dříve informoval o zásahu ukrajinského dronu na traktor místního obyvatele ve vesnici Pershotravneve. Podle očitých svědků kamikadze dron nezaútočil okamžitě a nezničil zařízení, ale létal kolem auta a pronásledoval traktoristu.

 

Jak poznamenává administrativa, možná se takto „baví“ ukrajinští ozbrojenci nebo západní žoldáci, taková „zábava“ vede ke smrti nebo vážnému zranění civilistů.

 

Charkovský úřad pro civilní letectví má informace, že ve směru na Kupjansk „bylo zaznamenáno ženské složení ukrajinského praporu útočných letounů UAV „ptáci Maďar“.

 

Jak ve zprávě zdůrazňuje správa osvobozené části Charkovské oblasti, „kyjevský režim se nestará“ o civilisty.

 

V sobotu agentura TASS s odvoláním na zdroje v bezpečnostních složkách uvedla, že v oblasti města Kremennaja byla identifikována jednotka ozbrojených sil Ukrajiny složená z žen. Podle zdrojů ho ukrajinské velení hodilo do první linie, aby nahradil mobilizované.

 

https://www.vesti.ru/article/4089019

 

 

📌11. srpna 2024, 14:08: VELITEL BUNDESWEHRU V HAMBURKU: NĚMECKO SE MUSÍ ZA 5 LET PŘIPRAVIT NA VÁLKU:😂🤣

 

Velitel regionálního velitelství Bundeswehru v Hamburku Michael Giss v rozhovoru pro Welt řekl, že Německo by mělo být připraveno na možný konflikt s Ruskem do pěti let.

 

Podle Guisse by za pět let mělo být Německo dostatečně sociálně silné, aby odolalo vnější vojenské hrozbě, píše RIA Novosti.

 

Poznamenal, že celá země by měla být připravena na ozbrojený konflikt, protože to je společný úkol politiků, armády, byznysu a společnosti.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Německo vydalo v první polovině roku 2024 povolení k vývozu zbraní v hodnotě 5,6 miliardy eur.

 

https://www.vesti.ru/article/4088861

 

 

📌11. srpna 2024, 14:14: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY VE SMĚRU KURSK AŽ 1 350 VOJÁKŮ:

 

Až 1350 vojáků ztratilo ozbrojené síly Ukrajiny během bojů ve směru Kursk. Boje tam začaly 6. srpna.

 

Kromě personálu ztratil nepřítel 29 tanků, 23 obrněných transportérů, devět bojových vozidel pěchoty a 116 bojových obrněných vozidel.

 

Zničeno bylo také 10 dělostřeleckých kusů, odpalovací zařízení Grad MLRS, tři odpalovací zařízení protiletadlových raket Buk M1, tři odpalovací zařízení a radarová stanice komplexu Patriot, uvádí telegramový kanál Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Jen za poslední den ztratili ukrajinští ozbrojenci až 230 vojáků a 38 obrněných vozidel.

 

https://www.vesti.ru/article/4089017

 

 

📌11. srpna 2024, 15:35, ŠÉF NĚMECKÉHO MINISTERSTVA FINANCÍ: AMERICKÉ ZBRANĚ DLOUHÉHO DOLETU VYTVOŘÍ ROVNOVÁHU ODSTRAŠENÍ RUSKÉ FEDERACE:😂😅

 

Americké zbraně dlouhého doletu, které Spojené státy hodlají rozmístit v Německu, nastolí „rovnováhu odstrašení“ proti Rusku.

 

Tento názor vyjádřil německý ministr financí Christian Lindner v rozhovoru pro mediální skupinu Funke.

 

Vysvětlil, že Německo je v dosahu ruských raket s jadernými zbraněmi již mnoho let.

 

„Proto je pro nás nesmírně důležité, abychom nastolili rovnováhu odstrašení,“ řekl ministr.   Americká administrativa a německá vláda oznámily plány na rozmístění amerických přesných raketových systémů dlouhého doletu v Německu od roku 2026. Mluvíme o střelách SM-6, střelách Tomahawk a hypersonických zbraních.

 

Ruský prezident Vladimir Putin během projevu na hlavní námořní přehlídce v Petrohradě řekl, že Ruská federace bude při dodávkách raket Německu vyňata z moratoria na rozmístění vlastních raket. Hlava státu již dříve poznamenala, že ruský obranný průmysl je připraven začít takové rakety vyrábět.

 

Na konci července průzkum provedený sociologickou službou Forsa ukázal, že asi polovina Němců je proti rozmístění amerických raket v zemi.👍

 

https://www.vesti.ru/article/4089108

 

 

📌11. srpna 2024, 14:56, AT: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY POUŽÍVAJÍ TAKTIKU VYVINUTOU SPOLEČNĚ S NATO V KURSKÉ OBLASTI:

 

Taktika útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast byla vyvinuta společně s NATO. Aliance měla zájem o provedení operace v pohraniční oblasti.

 

Píše o tom Asia Times. Strategie a taktika, kterou Ukrajina používá v Kurské oblasti, byly vyvinuty společně s NATO,“ uvádí se v publikaci.

 

Podle publikace není NATO v současné době schopno zajistit bezpečnost zúčastněných zemí a v případě případné války s Ruskem by mělo výhodu. V tomto ohledu byla jedním ze způsobů, jak čelit Moskvě, operace, kterou provádějí ozbrojené síly Ukrajiny v Kurské oblasti, shrnuje AT.

 

Připomeňme, že v důsledku útoku na ukrajinské vojáky v okrese Sudzhansky platí v regionu federální nouzový režim. Také v Kurské, Belgorodské a Brjanské oblasti byl zaveden režim protiteroristické operace.

 

https://www.vesti.ru/article/4089085

 

 

📌11. srpna 2024, 16:19, WSJ: USA NABÍZEJÍ MADUROVI AMNESTII VÝMĚNOU ZA TO, ŽE SE VZDÁ MOCI:🙈

 

Spojené státy navrhly amnestii pro venezuelského prezidenta Nicoláse Madura a jeho stoupence. To se může stát výměnou za jeho předčasnou rezignaci.

 

Informuje o tom deník The Wall Street Journal. Podle novin může být Maduro zproštěn obvinění z účasti na narkoterorismu. Tato obvinění vznesly Spojené státy proti hlavě Venezuely v roce 2020.

 

Podmínku pro případnou amnestii navrhly americké úřady během tajných jednání. Jedná se o druhý případ pokusu o takovou transakci. Dříve byla jeho implementace navržena Madurovi v roce 2023. Pak však nabídku odmítl.

 

Maduro podle Národní volební rady Venezuely získal v posledních prezidentských volbách 51,95 procenta hlasů. Konaly se 28. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4089126

 

 

📌11. srpna 2024, 15:28, Alaudinov: NATO PŘIPRAVOVANÝ TERORISTICKÝ ÚTOK VE SMĚRU NA KURSK SE NEZDAŘIL:

 

((Toto jsou jen zoufalé pokusy porazit neporazitelné Rusko, ale s neskutečným ohrožením obyvatelstva EU na bezcitné vyprovokování války v celé EU!!! Ať jde celá EU do pr..le!!! 👹))

 

Zástupce vedoucího Hlavního vojensko-politického ředitelství ozbrojených sil Ruské federace, velitel speciálních sil Achmat generálmajor Apty Alaudinov uvedl, že teroristický útok připravený NATO nemohl být proveden ve směru Kursk.

 

 

Alaudinov zveřejnil na svém kanálu Telegram video, ve kterém uvedl, že teroristický útok připravený náčelníky štábů Severoatlantické aliance pod kontrolou Spojených států a Anglie, blesková válka vypršelého Zelenského, selhala. Podle Asia Times byla taktika útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast vyvinuta společně s NATO.

 

Síly, které nyní zbyly, podle něj nejsou schopny se tímto způsobem posunout dále. Dodal, že ruské jednotky budou muset pomalu zastavovat nepřítele v jiných oblastech.

 

Šéf speciálních jednotek Achmat již dříve uvedl, že Kyjev po porážce v Kurské oblasti padne.

 

https://www.vesti.ru/article/4089106

 

 

📌11. srpna 2024, 16:07, Kadyrov: ČEČENSKO POSLALO OBYVATELŮM KURSKÉ OBLASTI 20 TUN POTRAVIN:👍

 

Šéf Čečenské republiky Ramzan Kadyrov uvedl, že regionální veřejná nadace pojmenovaná po hrdinovi Ruska Achmatu-Khadzhi Kadyrovovi poslala obyvatelům Kurské oblasti asi 20 tun potravinové pomoci. 👍

 

Jak napsal Kadyrov na svém kanálu Telegram, Čečensko pošle do Kurské oblasti v souvislosti s mimořádnou situací v regionu asi 20 tun potravin. Jídlo je podle něj určeno pro více než 4 tisíce lidí, kteří byli nuceni opustit své domovy kvůli útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast. 👍

 

Kromě toho Ramzan Kadyrov oznámil, že Čečensko je připraveno, pokud to bude nutné, přijmout obyvatele pohraničních oblastí, kteří byli evakuováni. Dodal, že příslušné orgány již dostaly pokyn, aby vytvořily co nejpohodlnější podmínky pro přijetí těchto lidí.👍

 

Hlava Čečenska již dříve vyjádřila názor, že pozitivní změny v Kurské oblasti přijdou za 2-3 dny.

 

https://www.vesti.ru/article/4089116

 

 

📌11. srpna 2024, 16:49: DRONY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČILY NA TŘI OSADY V OBLASTI BELGOROD:

 

Ukrajinští ozbrojenci zahájili útoky bezpilotními letouny na tři osady v oblasti Belgorod najednou, uvedl gubernátor regionu Vjačeslav Gladkov.

 

Jak napsal Gladkov na svém kanálu Telegram, drony ozbrojených sil Ukrajiny zaútočily na tři osady v oblasti Belgorod. Ozbrojené síly Ukrajiny podle něj znovu udeřily na Šebekino, tam byl podle předběžných údajů zraněn jeden civilista, který utrpěl střepiny na noze a předloktí. Muž byl převezen do nemocnice, kde mu byla poskytnuta nezbytná pomoc.

 

V důsledku úderu byla rozbita okna v jednom bytovém domě a v komerčním objektu, šrapnel poškodil také auto.

 

Gladkov uvedl, že ukrajinský dron shodil munici ve vesnici Dronovka v městské části Grayvoronsky, podle dostupných informací byla v soukromém domě rozbita okna, šrapnel poškodil plot a auto.

 

Kromě toho ve vesnici Borki v městské části Valuisky explodoval dron FPV poblíž soukromého domu, tam byla také rozbita okna a byla poškozena fasáda.

 

Šéf Belgorodské oblasti dodal, že na místě pracují operační služby, informace o důsledcích úderů se upřesňují.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve uvedlo, že ruská protivzdušná obrana sestřelila dva balóny nad územím Kurské oblasti a tři drony nad Belgorodskou oblastí.

 

https://www.vesti.ru/article/4089150

 

 

📌11. srpna 2024, 17:00: BIDEN ŘEKL, ŽE ZE ZÁVODU ODSTOUPIL, ABY NEZASAHOVAL DO VOLEB DO KONGRESU:

 

Americký prezident Joseph Biden uvedl, že z boje o prezidentský úřad odstoupil, protože se bál poškodit Demokratickou stranu během voleb do Kongresu, ale se svým protikandidátem, republikánským kandidátem Donaldem Trumpem, bojoval za rovných podmínek.

 

„Podívejte, všechny průzkumy veřejného mínění ukazovaly, že závod je vyrovnaný a my bychom ho dovedli k vítěznému konci,“ ospravedlňoval v rozhovoru pro CBS.

 

Současná hlava státu poznamenala, že když byl zvolen na první funkční období, považoval se za „prezidenta přechodného období“ a hlavní věcí pro něj bylo zachování demokracie.   Volby do vedení USA se budou konat 5. listopadu. Demokratická strana původně nominovala jako kandidáta šéfa Bílého domu Joea Bidena, ale po neúspěšné debatě s republikánem Donaldem Trumpem ho nahradila úřadující viceprezidentkou Kamalou Harrisovou.

 

https://www.vesti.ru/article/4089155

 

 

📌11. srpna 2024, 17:23: „AKHMAT“ ZAČAL NIČIT VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Bojovník speciálních jednotek Achmat s volacím znakem Psycho řekl agentuře RIA Novosti, že síly jednotky v Kurské oblasti začaly ničit vybavení ozbrojených sil Ukrajiny pomocí dronů.

 

Bojovníci Achmatu používají drony k ničení vybavení ozbrojených sil Ukrajiny, řekl bojovník.

 

Armáda vyjádřila přesvědčení, že Kurská oblast bude osvobozena. Podle něj „existuje mnoho cílů“.

 

Jak poznamenal bojovník s volacím znakem Psycho, používají se zejména nové drony Borz, které váží tři kilogramy a dokážou urazit až 10 kilometrů.

 

Minulý čtvrtek zástupce šéfa Hlavního vojensko-politického ředitelství ozbrojených sil Ruské federace Apti Alaudinov oznámil, že speciální jednotky Achmat soustřeďují své síly v Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4089187

 

 

📌11. srpna 2024, 17:03, TIMES: INVAZE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY DO KURSKÉ OBLASTI JE ZELENSKÉHO NEJRISKANTNĚJŠÍM ROZHODNUTÍM:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj učinil nejriskantnější rozhodnutí od začátku rusko-ukrajinského konfliktu v únoru 2022, když zahájil útok na Kurskou oblast. Má „omezený účel“.

 

Tento názor vyjádřil deník The Times. Podle publikace operace ozbrojených sil Ukrajiny s cílem postoupit hluboko do Kurské oblasti nepomůže změnit situaci podél celé frontové linie a odvést pozornost ruské armády od jejích ostatních sektorů.

 

Noviny označily ukrajinskou operaci za „zoufalý pokus“ dokázat, že s Ruskem neprohrává. K tomuto útoku došlo v důsledku Zelenského dlouhodobého nátlaku na ukrajinské vojenské vůdce.

 

Nicméně efekt překvapení, na který Ukrajinci spoléhali, zafungoval a ruské úřady zaskočil, poznamenává The Times.

 

Zároveň to bylo překvapením pro západní spojence Kyjeva. Publikace píše, že Ukrajina nepožádala Západ o povolení k takové operaci. V opačném případě by byla vysoká pravděpodobnost zákazu jeho provádění.

 

https://www.vesti.ru/article/4089157

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NA ZÁKLADĚ PUTINOVÝCH PŘÍKAZŮ BOMBARDUJE RUSKO ZELENSKÉHO PEVNOST; VÝBUCHY V KYJEVĚ; BITVA U KURSKA.

 

https://youtu.be/F-EXYJS6pG8?si=s_t3yLBVLryX725I

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „SEVEROKOREJSKÉ RAKETY“ ZACÍLILY NA UKRAJINSKÝ KYJEVSKÝ REGION; RUSKÝ ÚTOK ZPŮSOBIL NĚKOLIK ÚMRTÍ

 

Jaké Severokorejské? Vždyť nám naší úžasní představitelé tvrdí, že dodáním německých zbraní Ukrajině, se ty zbraně stávají Ukrajinskými!!! Tak jaké Severokorejské rakety, pak jsou to Ruské rakety!!!

 

https://youtu.be/8k5qjGuJhiQ?si=rl7uC6N-pwD8QGqZ

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „14.000 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ BYLO ZABITO BĚHEM SEDMI DNÍ“; DIVOKÝ RUSKÝ ÚTOK; BITVA V KURSKÉ OBLASTI.

 

https://youtu.be/7YCF9K7SxQc?si=S_qLg24y6nJ-O6kk

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: UKRAJINŠTÍ VOJÁCI „BYLI SMETENI“ PŘI VPÁDU NA VÝBĚŽEK KINBURN SPIT? VELKÉ RUSKÉ PROHLÁŠENÍ V DOBĚ TVRDÝCH BOJŮ V KURSKÉ OBLASTI RUSKA

 

https://youtu.be/h22OYHrI9M4?si=HPMZrokTGSL5_hn8

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ROZČÍLENÝ PUTIN VYPOUŠTÍ RAKETY ISKANDER, STÍHAČKY A DRONY NA UKRAJINSKÉ BOJOVNÍKY V KURSKÉ OBLASTI

 

https://youtu.be/AnyBDEk7OiI?si=2cYmPXZUETBvBbGy

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HIZBALLÁH ÚTOČIL 17 KM V HLOUBI IZRAELSKÉHO ÚZEMÍ; BYLA NAPADENÁ KLÍČOVÁ VOJENSKÁ ZÁKLADNA MAHAVA ALON A ZASAŽENY JEDNOTKY IZRAELSKÉ ARMÁDY

 

https://youtu.be/BtU1wAbGJrM?si=00udm7ZpUS2YoIR2

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ÍRÁN POPRVÉ ODHALUJE NAČASOVÁNÍ A ROZSAH MOŽNÉHO SVÉHO ÚTOKU NA IZRAEL

 

https://youtu.be/H4-I49hffew?si=xriDJAabNTxanY7b

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NIKOLIV ÍRÁN, ALE VRCHOLNÝ KLERIK Z JINÉ ZEMĚ STŘEDNÍHO VÝCHODU (IRÁKU) VYZÝVÁ KE SPOLEČNÉMU ÚTOKU MUSLIMSKÝCH ZEMÍ NA IZRAEL

 

https://youtu.be/a7hzIjYHpNE?si=UwP4WjkJbrSgF8Mj

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️11.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch:

ARABSKÝ SPOJENEC ZRADIL SVÝM „TAJNÝM PLÁNEM“ NA PALESTINSKÉ PŘEVZETÍ PÁSMA GAZY PO PŘEDCHOZÍ IGNORANCI PŘEDCHOZÍHO PROTI-ÍRÁNSKÉHO PAKTU

 

https://youtu.be/MnYCyMU8oXY?si=qpZheLlH2RfbsyQw

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RAKETY HAMÁSU PRONIKLY SKRZE IZRAELSKOU ŽELEZNOU KOPULI A BUŠILY DO JIŽNÍ ČÁSTI IZRAELE; IZRAELSKÉ OBRANNÉ SÍLY SPUSTILY SVOJI OPERACI VE MĚSTĚ CHÁN JÚNIS V PÁSMU GAZY

 

https://youtu.be/adAikUMt1v8?si=SV77BVGg4w2jmFBp

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️11. srpna 2024, TicToc, ING. IVAN KRATOCHVÍL, PPLK., VOJENSKÝ A BEZPEČNOSTNÍ ANALYTIK: NEMOCNICI V KYJEVĚ SI ZNIČILI SAMI:

 

IVAN KRATOCHVÍL: „Dnešní den došlo k jedné zajímavé situaci. Poté, co lidé přijedou do práce, kolem sedmé hodiny, začali bouchat rakety, v podstatě ve všech průmyslových centrech Ukrajiny. Potom, co byl Kyjev v podstatě chráněn nějakým zázrakem, dohodou, tak se dostal pod tvrdý raketový úder. Byli tam zničeny dvě obrovské fabriky, jako co by jiného dělali, byli ve válečné výrobě, jednak pro výrobu raket a jednak pro výrobu bezpilotníků. Trefilo se do několika bunkrů, které jsou umístěny v Kyjevě, samozřejmě, mezi normální civilní zástavbou, kam jinam by se měl dát vojenský bunkr, když se po něm bude střílet a v podstatě proti Rusku a vzdušné obrana Ukrajiny dokázala, že vlastně už neexistuje. Ty údery byli velmi výmluvné a se psychikou Kyjevanů, kteří si mysleli, že jsou v Kyjevě, jsou centrum, jsou nedotknutelní, kdy ještě v sobotu řádili diskotéky, kluby, život jak v Paříži, bodejť by nebyl, když jsou tam ti nejbohatší, jsou přisáti na těch penězích a tam ty údery byli. Protože my patříme do NATO, že? To si musíme uvědomit.“

 

https://www.facebook.com/reel/1912655195842257

 

 

📌11. srpna 2024: ⚡️ DOKONCE ANI VĚRNÍ OBDIVOVATELÉ KYJEVSKÉHO REŽIMU STÁLE NECHÁPOU MYŠLENKU „KURSKÉHO PRŮLOMU“ UKRAJINSKÝCH OZBROJENÝCH SIL.

 

Novinář deníku Bild Julian Repke se proto domnívá, že takový „extrémně riskantní“ krok lze ospravedlnit pouze jako diverzní manévr, jinak nemá smysl:

„Pokud má AFU skutečně 5 000 nových vojáků a vybavení, proč neprorazí ruskou frontu v Charkově, Luhansku, Doněcku nebo Záporoží? Protože nic si nenalhávejme: Ukrajina se samozřejmě bude muset stáhnout z ruského území. Možná ne okamžitě, ale rozhodně v rámci mírových jednání a pod mezinárodním tlakem.“

https://t.me/to_je_nas_svet/28370

 

 

📌11. srpna 2024: 🇺🇸 KAMALA HARRISOVÁ SLIBUJE POSÍLIT BEZPEČNOST HRANIC A DÁT NELEGÁLNÍM PŘISTĚHOVALCŮM „ZASLOUŽENOU CESTU K OBČANSTVÍ“ – Politico

 

V projevu v arizonském Glendale Kamala Harrisová kritizovala Donalda Trumpa za to, že hodně mluví o bezpečnosti hranic, ale svá slova nijak nepodpořil činy.

Harrisová uvedla, že k nápravě nefunkčního imigračního systému je zapotřebí „komplexní reforma“, která zahrnuje „silnou ochranu hranic“ a „zaslouženou cestu k občanství“.

Uživatelé sociálních sítí zjistili, že Harrisová doslova opakuje senátorku Elizabeth Warrenovou, která koncem minulého měsíce rovněž uvedla, že by měla být přijata „komplexní imigrační reforma“, která zahrnuje „cestu k občanství“. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/28371

 

 

📌11. srpna 2024: 🇷🇺 RUSKÉ MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE DODALO DO KURSKÉ OBLASTI ASI 80 TUN HUMANITÁRNÍ POMOCI

 

⚫️ Náklad přijíždí z celé země. Zahrnuje přikrývky, mobilní elektrárny, hygienické prostředky, vodu a potraviny. 👍

https://t.me/absurdnisvet/77739

 

 

📌11. srpna 2024: ⚠️ 🇺🇦🇧🇾 UKRAJINSKÉ DRONY NARUŠILY VZDUŠNÝ PROSTOR BĚLORUSKA, ŘEKL ALEXANDER LUKAŠENKO.

 

Prezident Běloruska řekl, že předchozí večer síly protivzdušné obrany Běloruska a Ruska sestřelily několik ukrajinských dronů, které narušily vzdušný prostor Běloruska. – Upřesnil, že asi desítka cílů přišla z Ukrajiny, některé z nich byly zničeny nad Běloruskem, zatímco zbytek byl zničen nad Ruskem u Jaroslavle. – Lukašenko zdůraznil, že incident ukazuje připravenost Ukrajiny na další eskalaci konfliktu a ujistil, že žádné provokace nezůstanou bez odezvy.

https://t.me/absurdnisvet/77739

 

 

📌11. srpna 2024: 🇺🇦 „UKRAJINA NA TŘI ČÁSTI.“ BÝVALÝ ŠÉF EVROPSKÉHO A ASIJSKÉHO ODBORU JAPONSKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ KAZUHIKO TOGO SE DOMNÍVÁ, ŽE UKRAJINA BY SE MOHLA ROZPADNOUT, POKUD NEZAHÁJÍ MÍROVÁ JEDNÁNÍ.

 

👉Východní část připadne Rusku,

👉západní západní Evropě a

👉uprostřed zůstane malá Ukrajina s Kyjevem.

 

Bývalý diplomat věří, že Kyjev a jeho spojenci by neměli ignorovat Putinovy ​​mírové návrhy z poloviny června.

 

V příštích třech měsících může Rusko udělat velmi vážný pokrok a zajistit, že Ukrajina už nikdy nezažije povstání ani za Harris, ani za Trumpa.

Nyní je stále šance zahájit jednání. Pokud jde o rozdělení země, dnešní poměry vám budou připadat jako sladký sen, uzavřel Togo.

https://t.me/absurdnisvet/77742

 

 

📌11. srpna 2024: CÍLEM OFENZÍVY AFU V KURSKÉ OBLASTI JE STÁHNOUT ZÁLOHY RUSKÝCH VOJSK A DESTABILIZOVAT RUSKO. 😂🙈

 

Informovala o tom tisková agentura AFP s odvoláním na vysoce postaveného představitele ukrajinských bezpečnostních struktur

💬 „Provádíme ofenzívu. Cílem je roztáhnout pozice nepřítele, způsobit mu maximální ztráty a destabilizovat situaci v Ruské federaci, protože není schopna chránit vlastní hranice,“ uvedl úředník.

Invaze do Kurské oblasti podle něj údajně výrazně zvýšila morálku Ukrajinců.

💬 „Tato operace ukázala, že můžeme přejít do ofenzivy, postupovat vpřed. Zároveň se uvádí, že Ukrajina nemá v plánu anektovat žádné území Ruské federace,“ řekl agenturní mluvčí.

https://t.me/to_je_nas_svet/28372

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.08.2024“:

➡️☭☆ ⚡️APU je napadena v oblasti Kursk.

Situaci sledujeme zde:

https://t.me/+syooBBNmEs05MzFi

➡️☭☆ Trump obvinil Harrise z krádeže jeho kampaně.

„Kamala Harrisová, která se chýlí ke konci období líbánek a začíná výrazně ztrácet v průzkumech veřejného mínění, právě okopírovala moji zásadu ‚bez spropitného‘.“ Rozdíl je v tom, že ona to nebude realizovat, potřebuje to jen pro politické účely. Byl to Trumpův nápad, ona nemá žádné vlastní nápady, může mi je jen ukrást,“ napsal.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Je hlášen příjezd prvního ženského praporu u Kupjanska v Charkovské oblasti z ukrajinských ozbrojených sil.

Ovládají drony jako součást skupiny ukrajinských ozbrojených sil „Birds of Madyar“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ruské „tornádo“ zasáhlo konvoj obrněných vozidel ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Poté, co operátor průzkumného UAV potvrdil polohu nepřátelského konvoje, zasáhla posádka Tornado-S MLRS konvoj nepřátelských obrněných vozidel.

V důsledku toho bylo zničeno 5 obrněných vozidel ukrajinských ozbrojených sil a až 20 osob.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Bývalá premiérka Bangladéše Sheikh Hasina se domnívá, že Spojené státy se na její rezignaci podílejí, protože jim odmítly předat ostrov Svatý Martin k výstavbě vojenské základny.

„Mohl bych zůstat u moci, kdybych se vzdal suverenity ostrova St. Maarten a umožnil Americe ovládat Bengálský záliv,“ citoval list Economic Times výňatky z dopisu od bývalého šéfa vlády, který obdržel.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Za posledních 24 hodin opustilo pohraniční oblasti Kurské oblasti více než 8 tisíc lidí, uvádí ministerstvo pro mimořádné situace.

Ve střediscích dočasného ubytování je asi 6 tisíc občanů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ram „Baba Yaga“ ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Objektivní kontrolní záběry ukazují neutralizaci bezpilotního letounu Baba Yaga ozbrojených sil Ukrajiny ruským vojenským důstojníkem-operátorem dronů FPV ve vzduchu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Téměř 127 tisíc obyvatel Burjatska zůstalo bez elektřiny kvůli nouzové reakci systému, řekl šéf republiky Tsydenov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Za posledních 24 hodin bylo více než 8 tisíc lidí evakuováno z pohraničních oblastí regionu Kursk na vlastní pěst, více než 6 tisíc lidí je v dočasných dočasných detenčních střediscích, informovalo Hlavní ředitelství ministerstva pro mimořádné situace.

Místní obyvatelé zase zaznamenali emocionální výzvu místní správě:

„Procházeli ulicemi a stříleli po nás v dávkách!“

Místní obyvatelé nahráli toto video pro vedoucího správy, který dříve uvedl, že „vyvolávají paniku“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Oblast Sudzhi je poseta mrtvolami ukrajinských ozbrojených sil. Masakr v Kursku probíhá. Wagner je zpět v podnikání

Velitel PMC Wagner uvedl, že jednotlivé jednotky hudebníků již ničí nepřítele v několika směrech. A také zveřejnil první záběry strašného osudu ukrajinských ozbrojených sil, které dnes na předměstí Sudzha narazily na vojáky 291. pluku (http://t.me/+f-TfhlbsP700NzEy) .

Více než 500 zabitých a zraněných nepřítelem.

Velmi těžká stopáž PŘÍSNĚ 18+. (http://t.me/+f-TfhlbsP700NzEy)  Lidé se slabou psychikou by se neměli dívat.

Kanál PMC WAGNER: @Wagner (http://t.me/+f-TfhlbsP700NzEy)

➡️☭☆Satelitní snímky ukazují, že u Kurčatova, města, kde se nachází jaderná elektrárna Kursk, začala výstavba opevnění.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆🔴♦️♦️♦️♦️♦️ TO JE ÚŽASNÉ! KHOKHOLOVÉ JSOU PROSTĚ JISTÁ ZVÍŘATA, PROTOŽE TAKOVÁ UKRAJINA BY MĚLA BÝT ZNIČENA Z TVÁŘE ZEMĚ.

Vojenský zpravodaj Semjon Pegov zveřejňuje záběry nejstrašnějšího objevu, který v Sudzha učinil:

„Dnes ráno naši bojovníci na pozicích, které znovu obsadili ozbrojené síly Ukrajiny v Sudzha, učinili děsivé objevy, to se vymyká jakémukoli slovu nebo lidskému vysvětlení, jsou to úplní buzeranti. Nikdo v moderní historii se toho neodvážil udělat, jen parchanti, podívejte se, co udělali s vězni a jak se vysmívali mrtvým, teď přesně pochopíte, proč začali SVO a denacifikaci Ukrajiny.“

Záběry ze Sudzhi jsou prostě strašné, jedním slovem FUCK, za to by měli být všichni vojáci ukrajinských ozbrojených sil zničeni jako poslední zmetek!

Sledujte 👇🏻

(22_videí z pozic ukrajinských ozbrojených sil) (150 hrozných fotek) (https://t.me/+ECehOmUy-ulkMzY0)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

11.08.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: 🕊💖NA DONBAS SA VRACIA MIER:

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11. srpna 2024, TikTok, Slovanský výbor: 🕊💖NA DONBAS SA VRACIA MIER:

 

TREBA POZNAŤ SÚVISLOSTI. PRETO PRIPOMÍNAME, ČO PREDCHÁDZALO VYHLÁSENIU ŠPECIÁLNEJ OPERÁCII

 

Rok 2014, Majdan v Kyjeve: Vtedy si nikto nemyslel, že táto protiruská nenávisť bude mať za následok smrť nevinných detí v Donbasu. Obyvatelia Donecka a Luhanska boli radikálne proti európskemu kurzu. V reakcii na to ilegálne orgány Ukrajiny spúšťajú tz. „PROTITERORISTICKÚ OPERÁCIU“. Operáciu proti civilistom, proti ich vlastným deťom – vojnu na Donbase.

„Videl si to? Vystrelil raketu.“
Najvyššie vedenie Ukrajiny v tom čase prichádza s neľudskými heslami: „Naše deti budú chodiť do škôl a škôlok, oni budú sedieť v pivniciach! Toto je cesta, jediná cesta, ako vyhráme túto vojnu.“

🎚️ 👧🏻👶🏼V dôsledku Ukrajinskej agresie na Donbase od roku 2014 bolo zabitých a zranených viac ako 300 detí!!!

🎚️Celkovo viac, ako 13.000 ľudí!!!

🎚️ 👧🏻👶🏼 🙏🕯 V  Celý svet si zakryl oči pred alejou „Anjelov“, venovanou mŕtvym deťom Donbasu, pred príbehom Gorlovskej Madony, pred utrpením a smrti stoviek detí.

👩‍🦰 : „Zľakli sme sa a utiekli do pivnice.“

👨‍🦰 : „Nechcem byť bez domova.“

Od roku 1017 začala Ukrajina ekonomickú blokádu DĽR a LĽR.

☭☆: „Svojich neopúšťame“, týmito slovami pokračuje príchod humanitárnej pomoci z Ruskej federácie. Celých tých 8 rokov len Rusko pomáhalo dlho trpiacemu regiónu vyhnúť sa humanitárnej katastrofe, že posielalo na Donbas konvoje so stovkami tisíc ton humanitárneho nákladu. Vrátane detského oblečenia, potravín a zmesí.

„Pre deti z Doneckej a Luhanskej oblasti bolo z Jaroslavľu odoslaných viac ako 300 krabíc s humanitárnou pomocou.“

Už 8 rokov sú ukrajinské úrady  vyzývané na mierové rokovanie. Ale všetky žiadosti a dohody boli ignorované. Ruský prezident urobil jediné správne rozhodnutie.

Vladimír Putin: „Rozhodol som sa spustiť špeciálnu vojenskú operáciu. Jej cieľom je chrániť ľudí, ktorí boli 8 rokov vystavení zneužívaniu a genocíde zo strany Kyjevskej vlády.“

Takto sa Ruská federácia rozhodla ukončiť 8 rokov trvajúcu genocídu rusky hovoriaceho obyvateľstva. Deti Donbasu strávili svoje detstvo v pivniciach a počúvali ostreľovanie.

👩‍🦰 „Začali veľmi silno strieľať.“

👨‍🦰 „Bojim sa o svojich rodičov.“

🧑 „Tu je šrapnel, ak by som sledoval ako raketa dopadla, umrel by som.“

Ale deti skoro zabudnú na slovo úkryt. 🕊 💖 NA DONBAS SA VRACIA MIER.

 

https://www.facebook.com/61557460874651/videos/451776180907036

 

 

📌11. srpna 2024: 10. srpna 2024, 19:03, Chris Harris: BOHATÍ OBYVATELÉ MALIBU ZÁLUDNĚ VZTYČUJÍ FALEŠNÉ NÁPISY, ABY ODVRÁTILI VEŘEJNOST: „TOTO JE PODVOD“:

 

Bohatí majitelé pobřežních nemovitostí v Malibu zjevně použili záludnou taktiku, aby zabránili riffům: oficiálně vypadající nápisy „soukromý majetek“, které varují lidi, že „narušitelé budou stíháni“.

 

Problém poprvé vyšel najevo poté, co muž, který natáčel nápisy, byl konfrontován rozzlobeným vlastníkem nemovitosti, což je interakce zachycená v nyní virálním klipu TikTok .

 

„Nejste na veřejném pozemku,“ trvá na svém majitel nemovitosti na záběrech a říká TikToker, aby ho nenatáčel, a snažil se mu srazit telefon.

 

Značky jsou vyzdobeny slovy „Soukromý majetek“ a „Pláž je na soukromých pozemcích“.

 

„Toto je volná země, může tu být kdokoli,“ řekl muž, který natáčel video. „Tohle je podvod.“ Karenův podvod.“

 

California State Coastal Conservancy uvedla, že byla upozorněna na falešné značení na pláži Lechuza a vyšetřuje to.

 

Kalifornský pobřežní zákon nařizuje, aby všechny pláže tohoto státu byly veřejné.

 

V tuto chvíli je zdroj falešného značení neznámý. Nápisy tvrdí, že jsou spojeny s plážovými pozemky Malibu Encinal Homeowner Beach.

 

Vedoucí vymáhání CSCC, Lisa Haage, řekla SFGate, že záležitost je předmětem přezkumu.

 

„Veřejný přístup je základním kamenem Coastal Act a komise bere tyto problémy velmi vážně,“ řekl Haage webu.

 

Před rokem Úřad pro rekreaci a ochranu hor obvinil úředníky z Malibu, že odstranili značky pro přístup na pláž, a znesnadnili tak lidem najít cesty na veřejné pláže ve městě.

 

Tento týden různé záběry z TikTok ukazovaly ženu, jak lanaří z pláže, sousedí se svým sídlem v Laguna Beach za 6 milionů dolarů a křičí na lidi, aby odešli a zůstali mimo její pozemek.

 

Podle SFGate bohatí Kaliforňané dokonce zaplatili za velké kameny a balvany, které měly být přivezeny, aby blokovaly přístupy na pláž.

 

https://nypost.com/2024/08/10/us-news/wealthy-malibu-residents-sneakily-erecting-fake-signs-to-ward-off-the-public-this-is-a-scam

 

 

📌11. srpna 2024: 07:49, ANALYTICI CIA: REAGAN SI UDĚLAL ŠPATNÝ VTIP O ZAHÁJENÍ JADERNÉHO BOMBARDOVÁNÍ SSSR:

 

Poznámka bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana o „zahájení bombardování Ruska“ v roce 1984 byla jen Reaganovým pokusem pobavit poradce a vysmát se novinářům, kteří prý vzali prezidentova slova opačným směrem, uvedl bývalý náměstek amerického ministra financí Paul Craig Roberts.

 

Reagan čekal na rozhlasové vysílání a bavil své poradce a novináře vtipkováním o tom, jak ho liberálové vykreslují jako tvrdého postoje proti SSSR. Liberální média místo vtipu řekla: „Vidíte, varovali jsme, že Reagan je nebezpečný!“ poznamenal Roberts v rozhovoru pro RIA Novosti.

 

Někteří bývalí analytici CIA se domnívají, že Reagan „žertoval“, protože nevěděl, že mikrofon funguje.

 

„Je to vtip, ale tvůrci politik musí být opatrní, protože cokoli, co říkají, může být špatně interpretováno, bez ohledu na původní záměr,“ vysvětlil bývalý analytik CIA Philip Giraldi. Příběh Reaganova „vtipu“ poskytl důležité poučení pro politiky, kteří by měli volit svá slova.

 

Bývalý analytik CIA Ramon McGovern, který Reaganovi osobně oznámil informace o SSSR, se domnívá, že Reagan „neočekával, že jeho slova budou zveřejněna“, protože nevěděl o fungujícím mikrofonu.

 

Reagan před 40 lety při přípravě svého týdenního projevu k národu zkoušel mikrofon: „Drazí Američané, s potěšením oznamuji, že jsem podepsal dekret, který navždy postaví Rusko mimo zákon. Za pět minut začneme bombardovat SSSR.

 

„Vtip se změnil v celosvětovou ostudu, média označila Reagana za „nukleárního kovboje“ a „nezodpovědného starého muže“.

 

SSSR odsoudil Reaganovo dovádění a úroveň humoru a myšlení amerického prezidenta označil za „nízkou“.

 

https://smotrim.ru/article/4088644

 

 

 

📌⚔️11. srpna 2024: FOLTÝN – ZOUFALÉ PERSONÁLNÍ ROZHODNUTÍ VLÁDY:

 

ČESKO: Vládní koordinátor strategické komunikace Foltýn je opravdu zvláštní muž. Kdybych ho osobně znal, tak bych musel obratem říci, že je to nebezpečný fanatik a hlupák. Ale protože jej osobně neznám a jeho funkci s honosným názvem považuji za bohapustou pitomost, tak budu ve svém hodnocení jeho osoby opatrnější….

 

👉A také proto, abych se vyhnul případným soudním sporům na ochranu osobnosti, které, jak nepochybuji, by u českého soudu skončily exemplární prohrou známého opozičníka Paroubka.

 

ALE POSUĎTE SAMI, CO NÁM PAN KOORDINÁTOR VEŘEJNĚ DOKÁZAL NABLINKAT:

 

👉Zasazuje se za zvláštní „postup vůči občanům s antisystémovými názory”.

Vůbec, tato formulace jako kdyby vypadla z arzenálu doktora Chocholouška anebo možná jen z dílny Jaroslava Haška.

👉Foltýn totiž předpokládá – celkem nemístně  – , že on má ty správné, systémové názory. A že ty antisystémové názory mají občané, které nazývá roztomilým výrazem „ZOMBÍCI”.

A u těch nejzavilejších z nich je prý třeba „VYKOPAT HLUBOKÝ PŘÍKOP” k zajištění jejich izolace. 👹

 

PŘELOŽME SI TO DO TROCHU PRAKTICKÉ ŘEČI.

 

👉Foltýn mluví o tom, že ti nejzavilejší a nejméně napravitelní představují až 5 procent českého obyvatelstva. Ale tak nějak nebydlí na jednom místě, ale předpokládám, že jsou rozeseti po celém území našeho státu.

Když bych pokračoval ve Faltýnově bludné úvaze, pak by to znamenalo část našich politicky nespolehlivých občanů prostě někde „koncentrovat”, aby byli pod dohledem.

👉Aby nenakazili svými názory 95 % názorově zdravé populace. No a od koncentrace ke koncetračním táborům není už tak daleko. Tím netvrdím, že by se to dalo provést, ale ukazuje to způsob myšlení Foltýnův a současné české vlády. NEBOŤ FOLTÝN JE PRODUKTEM SOUČASNÉ VLÁDY A VLÁDA NESE ZA NĚJ ODPOVĚDNOST.

 

👉A poslechněme si ještě, jak roztomile hovoří tento skvělý muž o údajných obdivovatelích „ZRŮDNÉHO PUTINOVA REŽIMU”. PRÝ JSOU TO „…… LIDÉ NEŠŤASTNÍ, ZAPŠKLÍ, ZAHOŘKLÍ, NEBO MAJÍ ŽIVOTNÍ SMŮLU…. ANEBO JSOU TO PROSTĚ SVINĚ”.

 

👉Zkrátka, slovník společenského suterénu. Tak „tohleto” (tím nechci říct individuum) má formovat naše myšlení, abychom mysleli správně a jak se přemýšlet má. 🙈

👉Další perla, která se Foltýnovi povedla je tato: „….. ZANEDBALI JSME PRÁCI S NAŠIMI SPOLUOBČANY”.

Ten člověk je opravdu kouzelník. Nevím, zda se stalo, zejména za posledních 2,5 roku, tedy od zahájení rusko-ukrajinské války, že by se například ve veřejnoprávní televizi anebo rozhlase objevil člověk, který by hlásal jiné názory, než má pan Foltýn, Moravec, Železný a jak se všichni ti borci jmenují.

👉Prostě, ve veřejnoprávních médiích a naprosté většině mainstreamových médií (výjimkou je MFD či Parlamentní listy) žádný prostor pro jiné, nežli ty foltýnovské názory není!

👉A přesto chtějí dvě třetiny našich občanů – a to i podle cinknutého průzkumu mainstreamové výzkumné agentury – ukončit válku na Ukrajině územními ústupky ve prospěch Ruska. Jednoduše řečeno, naprostá většina občanů uvažuje logicky a rozumně, a ani všichni Foltýnové světa s tím nic neudělají, a to včetně Foltýnů amerických. 👍

 

A TEĎ NA ZÁVĚR: Lampasák Foltýn předvedl veřejně způsob myšlení, který jsme v průběhu základní vojenské služby před téměř padesáti lety hodnotili termínem „ZELENÝ MOZEK”. 👍 V podstatě soudím, že FIALOVA VLÁDA BY ANGAŽMÁ TOHOTO, PODLE MÉHO NÁZORU NEBEZPEČNÉHO FANATIKA, MĚLA NA ÚŘADU VLÁDY OKAMŽITĚ UKONČIT!!!

 

AUTOR: Jiří Paroubek 👍

 

https://cz24.news/foltyn-zoufale-personalni-rozhodnuti-vlady/

 

 

 

📌11. srpna 2024: NE-UVĚŘITELNÉ!!! ROZESÍLEJTE TO DÁL, AŤ SE LIDÉ KONEČNĚ PROBEROU:

 

* Neuvěřitelné vynálezy. Utajované, potlačované, a jejich vynálezci jsou často likvidováni. (Stojí za to si to poslechnout celé.) Video ZDE.

* Kontrola populace pod vedením OSN. Utajená historie, jak ji neznáte. [18+] (poslechněte si hlavně to, co začíná časem videa 20:42) Video ZDE.

* Digitální diktatura CBDC a ID je cesta k úplnému zotročení. Celosvětový nový řád. Videa ZDE.

* Poodle špičkových vědců Ivermektin mohl ukončit pandemii covidu dříve, než začala. Videa ZDE.

* Očkováním proti covidu bylo způsobeno nejméně 35 milionů úmrtí. Pořád nic? (Pořád Vám to nedochází?) Text, data a video ZDE.

* Úmrtí a nežádoucí účinky po vakcínách proti COVID-19. Tohle se v mainstreamu nedozvíte. Video ZDE.

* Kdo je to Ursula von der Leyenová, jak se dostala k moci a komu slouží. (Třeba si to poslechnout až do samého konce.) Video ZDE:

* Totalitní nástroje dávají neomezenou moc marxistovi v čele WHO. Česká vláda souhlasí. Text a videa ZDE.

* IMPACT: Přelomový dokumentární film, který navždy změní váš pohled na svět. Je tam osmihodinové video, ale Pro pochopení souvislostí je třeba si to poslechnout celé. Video ZDE.

* Cesta do české vysoké politiky vede přes Aspen Institute. (Aspen Institute = Sionisté) Kdo je členem a přítelem? Video ZDE.

* Mnohem více souvisejících videí a textů najdete ZDE.

* Torontské (Sionistické) protokoly: Hlavní zásady NWO (Nového Světového Řádu) jsou uvedeny ZDE. V pdf formátu jsou ZDE.

* Jsou jen dvě cesty: jedna do digitálního koncentráku a druhá je do skvělé budoucnosti. Kudy se vydáme? Je to na každém z nás! Video ZDE, nebo ZDE.

JAK NA TO:

Svými mentálními představami si vytváříme svůj svět a jeho reality, neboť:
Fyzická, vně projevená realita je zhmotněný „sen“, který se řídí scénářem a pravidly toho, kdo ten sen vytváří. Proto si SVÝMI záměry a SVÝMI představami vytvářejte SVŮJ vlastní sen, abyste si mohli tvořit svou realitu dle SVÝCH vlastních pravidel a scénáře, nikoliv někým, či něčím podsouvaným! Pokud to neuděláte, stáváte se součástí pravidel a scénáře někoho jiného! Zrovna tak, jako se z hodně přehřáté páry (která je okem neviditelná) snížením teploty neboli frekvence, stává pára viditelná, následně (dalším snížením frekvence) voda a následně (dalším snížením frekvence) to krystalizuje do skupenství ve formě ledu, tak zrovna tak mentální představy snížením frekvence krystalizují do zdánlivě hmotného, fyzického projevu existence. (Částečně to je objasněno v knize TAJEMSTVÍ. Výborně to je zobrazeno ve velice zábavném filmu: „Film Co my víme – What The Bleep Do We Know (2004) CZ“, který je ZDE. Pojednává o tom též kvantová mechanika.)

Např. vejce, slepice i kohout byli též nejdříve jen pouhé mentální představy, které snížením frekvence zkrystalizovaly do hmotného projevu existence. Je to podobné jako pára, která má hodně přes sto stupňů, tak je neviditelná, ale snižováním teploty, neboli frekvencí pod bod mrazu se z ní nakonec stanou ledové krystaly, neboli pevná hmota.

Pod obrázkem je napsáno: „pokud chcete poznat tajemství vesmíru, přemýšlejte o energii, frekvenci a vibracích.“ – Nikola Tesla

 

Kdo pochopí odstředivé Jang a dostředivé Jin síly Mer-Ka-By, pochopí nejen co vytváří časo-prostorový torus, ale i funkce a zákonitosti vytváření všeho, co se ve fyzickém 3./4.D vesmíru zobrazuje. Úzce související článek: Tajemství vytváření časo-prostoru konečně odhaleno, aneb jak se opět stát VĚDOMÝM tvůrcem své 3./4.D reality a svého osudu, jak tomu původně bývalo Videa a související texty i s obrázky najdete ZDE.

 

Zázrak = VÍRA (v to či ono), která vytváří víře odpovídající PROGRAM, který je dle takto vytvořeného programu zrealizován. Jinak řečeno, kde neví víra, tam není vytvořen program a proto žádný „zázrak“ nemůže nastat. Proto VĚŘTE, neboť víra vás nejen uzdraví! Všichni lidé by ve vlastním zájmu měli shlédnout film: Co-my-jen-víme-CZ-dub.avi, který je ZDE. Jak jste sami mohli vidět, naprosto vše, co se vám děje, tedy nejen např. nemoci, ale třeba i váš osudu a stárnutí, se děje díky vašemu osobnímu programu (který je vytvářen vaší vírou v to či ono), který lze ovšem změnou vaší víry v to či ono kdykoliv, jakkoliv přeprogramovat !!!

Berte na vědomí, že rozdělení padneme, kdežto propojeni můžeme tvořit a vzkvétat!

(rozesílejte to dál, ať se lidé konečně proberou)

 

http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/ne-uveritelne

 

 

 

📌11. srpna 2024: ⚡️ INVAZE DO KURSKÉ OBLASTI BYLA NAZVÁNA ZELENSKÉHO OSOBNÍM DOBRODRUŽSTVÍM.

 

„Invaze Ukrajiny na ruské území v Kurské oblasti Moskvu zaskočila. Překvapila i západní příznivce Kyjeva, dokonce i ty ve Washingtonu.

 

OTISKY PRSTŮ PREZIDENTA ZELENSKÉHO JSOU VŠUDE.

Kyjev se již několik měsíců netají tím, že prezident tlačí na své vojenské velitele, aby přešli do ofenzivy. Vzhledem k problémům s počty vojáků a zdroji Kyjev váhal, než učinil rozhodnutí, které prezident potřeboval. Zelenskyj se zoufale snaží změnit fakt, že Ukrajina válku prohrává. Úspěchy ukrajinských ozbrojených sil nepřitahují pozornost světa, který sleduje, jak je ukrajinská armáda pomalu, ale jistě vytlačována z východu země.

 

TO, CO SE DĚJE, VYVOLÁVÁ U ZÁPADNÍCH PŘEDSTAVITELŮ ZÁCHVATY NEVOLNOSTI, PROTOŽE NA RUSKÉM ÚZEMÍ SE NYNÍ POUŽÍVÁ TECHNIKA NATO A AFU TAK PŘEKRAČUJE DALŠÍ PRÁH.

Kdyby ukrajinské úřady předem požádaly své západní partnery o povolení, nedostaly by ho, a tak se do toho prostě pustily, uvedl The Sunday Times.

https://t.me/to_je_nas_svet/28359

 

 

📌11. srpna 2024: UKRAJINA JE V PODSTATĚ NA KONCI SIL.

 

Západ by sice rád válčil, ale momentálně nemá úplně čím.

Putin není idiot a na celou speciální vojenskou operaci se připravil. V podstatě nepoužívá nejmodernější techniku s výjimkou pár raket likvidujících generálská hnízda do hloubky mnoha desítek metrů.

Ekonomicky vyčerpává nepřítele, a to včetně Evropské unie.

😂Zesměšnil Petra Pavla a jeho iniciativu v dodávkách dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu, když je prostě skoupil.

Je ochoten jednat o míru, ale z pozice vítěze.

Pošimrání v podobě napadení Kurské oblasti však vnímá citlivě a reakce bude tvrdá. Jak uvnitř vedení ruské armády, tak i navenek. Možná jde o zlomový okamžik války, jisté je, že ZELENSKYJ SI ZADĚLAL NA DALŠÍ PROBLÉMY A JEHO SOUKROMÉ NÁKUPNÍ AKTIVITY V ZAHRANIČÍ NAZNAČUJÍ, ŽE SE PŘIPRAVUJE NA POBYT MIMO UKRAJINU.

Jak dlouho by tam přežil, to je otázka!!!!!

https://www.inadhled.live/zajimavosti/vse-je-jaksi-zvlastni/

 

 

📌11. srpna 2024: V BRITÁNII JE ROK 2030 A VY BUDETE POPRAVENI za meme…

Elon Musk auf X (https://x.com/elonmusk/status/1822254173359890461?s=4

 

 

📌11. srpna 2024: 🇮🇷🇮🇱🇵🇸 PREZIDENT MASOUD PEZESHKIAN O NEDÁVNÉM IZRAELSKÉM MASAKRU V PÁSMU GAZY:

 

Mezinárodní instituce, zejména islámské země, musí využít svých schopností, aby zabránily opakování takových zločinů.

 

Stoupenci okupačních sil jsou spoluviníky těchto ohavných zločinů svým dvojím metrem a mlčením.

 

Vyzýváme mezinárodní společenství a OSN, aby sehrály svou roli při prosazování práv palestinského lidu a ukončení pokračujících zločinů proti palestinskému lidu.

https://t.me/absurdnisvet/77701

 

 

📌11. srpna 2024: 🇷🇸 DALŠÍ SCÉNY Z BĚLEHRADU, KDE TISÍCE SRBŮ PROTESTUJÍ PROTI TĚŽBĚ LITHIA VE SVÉ ZEMI.

https://t.me/absurdnisvet/77702

 

 

📌11. srpna 2024: 🇹🇷 TÜRKIYE RUŠÍ ZÁKAZ INSTAGRAMU:

 

– Poté, co Instagram souhlasil a zrušil zákaz příspěvků souvisejících s mučedníkem Ismailem Haniyehem, zrušilo svůj zákaz na Instagramu i Turecko. Vedoucí mediální kanceláře tureckého prezidenta zveřejnil obrázek Haniyeh s následujícími slovy:

 

„Pamatuji na mučedníka Haniyeha se soucitem a vděčností. Náš boj bude pokračovat pod vedením prezidenta Erdogana, dokud nebude Palestina osvobozena a pachatelé genocidy postaveni před soud.

https://t.me/absurdnisvet/77706

 

 

📌11. srpna 2024: BREAKING: BÝVALÝ ZAMĚSTNANEC SPOLEČNOSTI, KTERÁ SE SPECIALIZUJE NA PRODEJ MEDICINÁLNÍHO KYSLÍKU, ÚMYSLNĚ NABOURAL SVOU CESSNOU 152 DO TOVÁRNY SPOLEČNOSTI V ROSARIO V ARGENTINĚ.

https://t.me/absurdnisvet/77708

 

 

📌11. srpna 2024: MOŽNÁ BYCHOM MĚLI NEJEN ODSTRANIT POHRANIČNÍ OBLASTI Z POLSKA, ALE VŠECHNY OBLASTI ODŇATÉ NĚMECKU… vrátit je. 👹

Pak by to bylo Německo…by se znovu sjednotilo a znovu získalo plnou velikost v mírovém soužití jako velmoc na stejné úrovni s Ruskem a všemi ostatními zeměmi.

https://t.me/absurdnisvet/77711

https://t.me/absurdnisvet/77712  mapa

 

 

📌11. srpna 2024: 6. DEN: 13 LIDÍ BYLO ZRANĚNO PŘI NOČNÍM UKRAJINSKÉM RAKETOVÉM ÚTOKU NA RUSKOU OBLAST KURSK, KDE PROBÍHÁ PROTITERORISTICKÁ OPERACE.

 

Na místě jsou záchranné složky – guvernér Smirnov.  IntelRepublic?

 

Krátce po útoku zničí ruská střela ukrajinské velitelské stanoviště v Kursku. Rakety Iskander zlikvidují 15 členů kyjevské 22. mechanizované brigády – ministerstva obrany.

https://t.me/absurdnisvet/77714

 

 

📌11. srpna 2024: TAKŽE CO SE TO TAM DĚJE?

Kurská oblast 🇷🇺 a útok na toto území je z nějakého důvodu v plánech Q operace, a týká se mimo jiné nejspíš i porážky Deep state 🇺🇦 a dohrání toho RuskoUkrajinského nutného divadla 🎬🪖, kdy v pozadí probíhají obrovský čistky a obě země ve spolupráci 🇺🇦🇷🇺. Všechno je to připravené a pomalu začínám litovat ty vojenský blogery, co si lámou hlavu a pořád nechápou, co se to tam🇺🇦 poslední rok děje. To budou po válce koukat…

Vše Připraveno🪖. Q operace🪖🇷🇺🇺🇦.

https://t.me/absurdnisvet/77715?single

 

 

📌11. srpna 2024: 🇧🇾 BĚLORUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY OZNÁMILO, ŽE K UKRAJINSKÝM HRANICÍM BYLY PŘESUNUTY TANKOVÉ JEDNOTKY, ABY POSÍLILY USKUPENÍ VOJSK.

▪️ Jedna z mechanizovaných formací byla uvedena do plné bojové pohotovosti k plnění úkolů.

▪️ Již dříve běloruské síly posílily své pozice na směrech Gomel a Mozyr.

https://t.me/to_je_nas_svet/28361

 

 

📌11. srpna 2024, TikTOK: CHCEŠ POCHOPIŤ TENTO SVET? TAK POZERAJ: USA&ZLO❗️❗️❗️

https://www.facebook.com/watch?v=795989905549838

 

 

 

📌🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.08.2024“:

➡️☭☆Ozbrojený polonahý učitel zachránil v USA dívku před znásilněním

V Texasu 40letý učitel jménem David Garza, který slyšel volání o pomoc mimo svůj domov, vyskočil v šortkách se zbraní a viděl, jak neznámá osoba bije 15letou dívku.

Garza, ohrožující zločince zbraní, ho donutil pustit školačku a utéct. Garzovi sousedé jsou přesvědčeni, že jeho včasný zásah zabránil možné tragédii.

Policisté neznámého zapsali na seznam hledaných.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ruští operátoři dronů FPV zničili obrněné vozidlo MaxxPro ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆⚡️ Během minulé noci byly zastaveny pokusy kyjevského režimu o teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů typu letadla a taktických raket Tochka-U proti cílům na území Ruské federace.

Služebními systémy protivzdušné obrany bylo nad územím Kurské oblasti zničeno čtrnáct ukrajinských bezpilotních letounů a čtyři taktické rakety Tochka-U, šestnáct bezpilotních letounů sestřeleno nad územím Voroněžské oblasti, tři bezpilotní letouny byly sestřeleny nad Bělgorodskou oblastí a jeden UAV byl zničen nad územím Brjanské a Orjolské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Moskalková se v souvislosti s barbarským útokem ukrajinských ozbrojených sil na oblast Kursk obrátila na Vysokého komisaře OSN pro lidská práva s požadavkem, aby odsoudil terorismus ze strany Ukrajiny a přijal opatření k zamezení hrubého masového porušování lidských práv.

„Doufám, že se naše informace odrazí i ve zprávě OHCHR OSN o porušování lidských práv, která, jak víme, se připravuje na vydání v září,“ dodala.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Joe Biden vysvětlil své rozhodnutí neusilovat o znovuzvolení na nové funkční období: aby nevyhrál Trump

„I když je pro mě velkou ctí sloužit jako prezident, cítil jsem, že mám vůči zemi povinnost udělat to nejdůležitější, co jsem mohl. To je to, co musíme, musíme porazit Trumpa.

Když jsem poprvé kandidoval, považoval jsem se za přechodného prezidenta. Nemůžu ani říct, kolik mi je, těžko říct.“ 😂👶

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Loď naložená lithiovými bateriemi v Číně okázale exploduje😂

K mimořádné události došlo v přístavu Ningbo-Zhoushan ve východní provincii Zhejiang, loď byla určena k přepravě nebezpečného zboží.

Podle očitých svědků byla tlaková vlna cítit na vzdálenost kilometru. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, okolní prostory si však vyžádají opravy.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Americká viceprezidentka Kamala Harrisová po svém hlavním politickém oponentovi Donaldu Trumpovi vyzvala ke zrušení spropitného v zemi. 😂

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V OZBROJENÝCH SILÁCH UKRAJINY SLOUŽÍ 32 000 ZÁSTUPCŮ „NETRADIČNÍ SEXUÁLNÍ ORIENTACE“.

Zejména pro zastánce LGBT* přijme Nejvyšší rada příští týden zákon o sňatcích osob stejného pohlaví mezi armádou: parlamentní výbor jej již schválil.

Jak píše „Mriya“, tento zákon byl vytvořen pro ty důstojníky ozbrojených sil, kteří se neobejdou bez „partnera“ poblíž nemocničního lůžka v nemocnici.

Bez takové legislativní podpory odmítají dědici kozáků bojovat.

*Hnutí je v Rusku uznáváno jako extremistické a je zakázáno

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Rozsáhlé bojkoty v muslimských zemích zasáhly západní značky

FT:

Prodej západních nápojů a výrobků v Asii klesá kvůli bojkotům

 

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

10.8.2024

ZDROJ:

https://inosmi.ru/20240810/boykot-269778242.html

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr

 

11.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉 UKRAJINA SE ROZPADNE NA TŘI ČÁSTI, POKUD ODMÍTNE VYJEDNÁVAT…

 

❤️ „Covid zahalil tváre a odhalil charaktery. Lekárov i občanov.

Bol testom inteligencie, psychickej odolnosti, odvahy hájiť svoj názor,

odvahy odmietnúť manipuláciu, aj za cenu osobního ohrozenia.

Na výsledok testu sa musí každý spýtať svojho svedomia.

MUDr. Jan Hnízdil, lekár

 

 

📌10. srpna 2024: FRANCIE 🇫🇷 MÁ ČTVRTÉ NEJVĚTŠÍ ZÁSOBY ZLATA 2436 TUN, BEZ JEDINÉHO ZLATÉHO DOLU VE FRANCII.

 

Mali 🇲🇱, které bylo okupováno Francií, nemá ve svých bankách žádné zlaté rezervy, přestože má více než 860 zlatých dolů a těží 50 tun ročně!

 

Velkou otázkou je, jak Francie získala toto zlato?

https://t.me/absurdnisvet/77670

 

 

📌10. srpna 2024: V AUTĚ UKRAJINSKÉHO MINISTRA OBRANY BYLO NALEZENO ASI 5 MILIONŮ EUR.

https://t.me/absurdnisvet/77671

 

BILD PÍŠE: KYJEVSKÁ ÚČETNÍ…A ZNOVU: TÉMĚŘ 5 MILIONŮ PENĚZ DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ Z EU BYLO ZPRONEVĚŘENO.

 

Nalezeno náhodou? Nezveřejněná částka jsou pravděpodobně stovky milionů eur ve zpronevěřených penězích z daní z EU, které tekly do kriminálních ukrajinských kapes.

 

Účetní z Ukrajiny se dostal do sítě finančních vyšetřovatelů s neobvykle cenným nákladem. Žena měla v kufru 4,7 milionu eur v černých penězích.

Peníze ležely v autě otevřené ve svazcích – podle snímků, které ekonomičtí vyšetřovatelé zveřejnili, nebyly zabalené v kufru ani tašce. Peníze byly zabaveny. „Žena nebyla schopna vysvětlit původ peněz,“ uvedla vyšetřovací agentura.

 

Účetní pracuje pro firmu, která mimo jiné zásobovala ukrajinskou armádu potravinami. Jen v letech 2022 a 2023 šlo o zboží v hodnotě přes 320 milionů eur.

 

Domovní prohlídky ve firmách i soukromých domech.

Vyšetřovatelé prohledali také prostory firmy skupiny a byty podezřelých. Byly zabaveny doklady a návrhy účetních dokladů.

Nyní probíhají vyšetřování zvláště vysoké míry praní špinavých peněz a daňových úniků. Zúčastněným hrozí až osm let vězení.

 

 

https://www.msn.com/de-at/nachrichten/other/kiewer-buchhalterin-hatte-47-mio-in-kofferraum/ar-AA1oyZ0w?ocid=BingNewsVerp

 

 

📌10. srpna 2024: POLSKO: POLÁK NIČÍ LGBT PROPAGANDU👏👏👏

https://t.me/absurdnisvet/77672

 

 

📌10. srpna 2024, VENEZUELA: DÉJÀ VU PŘEVRAT!

Eva Bartlettová pomocí svědectví různých civilistů analyzuje, jak je tento nový americký pokus o převrat proti Madurovi podobný tomu předchozímu, a vyvrací tak stereotyp, že venezuelský lid nepodporuje jejich vládu.

 

Maduro není loutkou USA a na první místo klade zájmy Venezuely. Proto se západní média ze všech sil snaží jeho legitimitu pošpinit.

https://t.me/absurdnisvet/77674

 

 

📌10. srpna 2024: NÁKUPY AMERICKÉ PLATINY:

 

V červnu USA zvýšily své nákupy platiny z Ruska o téměř 20 % na 104,2 milionu dolarů, což je nejvíce od září loňského roku, vypočítala RIA Novosti.

 

Na začátku léta představovalo Rusko šestinu dovozu a více než 55 % platiny ve Spojených státech pocházelo z Jižní Afriky.

 

Mezi pět hlavních dodavatelů tohoto kovu na americký trh dále patřilo NĚMECKO (59,3 milionů dolarů), BELGIE (29,9 milionů dolarů) a VELKÁ BRITÁNIE (27,5 milionů dolarů).

https://t.me/absurdnisvet/77675

 

 

📌10. srpna 2024: 🇨🇳 ČÍNA (08/08/2024)….ZŘÍCENÍ MOSTU LONGTING V OKRESE SANSUI V PROVINCII GUIZHOU.

https://t.me/absurdnisvet/77676

https://t.me/absurdnisvet/77677

 

 

📌10. srpna 2024, 🇺🇲USA (09/08/2024)MASIVNÍ ZÁPLAVY V DŮSLEDKU DEŠŤŮ V WESTFIELD, PENNSYLVANIA.

https://t.me/absurdnisvet/77678

https://t.me/absurdnisvet/77679

https://t.me/absurdnisvet/77680

https://t.me/absurdnisvet/77681

https://t.me/absurdnisvet/77682

https://t.me/absurdnisvet/77683

 

 

📌10. srpna 2024: TRUMP ŘÍKÁ, ŽE VĚŘÍ, ŽE MAGA TVOŘÍ 75 % ZEMĚ.

 

A když to řekne, má data a záruky. To znamená, že tyto volby budou příliš velké na to, aby je bylo možné zmanipulovat. A pokud s ní manipulují, tentokrát jim to neprojde. Source:

https://x.com/patri0tcontr0l/status/1821629870192951459

 

 

📌10. srpna 2024: 💥K SITUACI V KURSKÉ OBLASTI: RUSKÁ VOJSKA POKRAČUJÍ VE VYTLAČOVÁNÍ NEPŘÁTELSKÝCH JEDNOTEK Z NAŠEHO ÚZEMÍ.

 

Nepřítel se snaží stáhnout zálohy, protim pracuje letectvo a raketové síly.

 

Ministerstvo obrany tak ukázalo následky úderu Iskanderu na velitelské stanoviště jedné z ukrajinských brigád zapojených do rozsáhlé sabotáže. Zničena byla i technika nepřítele, převážně západní.

Záběry z místa a nejnovější zprávy v reportáži Amira Jusupova.

https://t.me/to_je_nas_svet/28345

 

 

📌10. srpna 2024: ⚡️ V KURSKÉ OBLASTI SE „ROZSVÍTILA“ NĚMECKÁ STROJÍRENSKÁ TECHNIKA.

V ruském regionu byl spatřen odminovací stroj Wisent-1 dodaný kyjevskému režimu z Německa.

https://t.me/to_je_nas_svet/28346

 

 

📌10. srpna 2024: 🤬 ZÁBĚRY ZE ŠKOLY V GAZE PO IZRAELSKÉM ÚTOKU.

https://t.me/to_je_nas_svet/28347

 

 

📌10. srpna 2024: ♨️ SETKÁNÍ TRUMPA A PUTINA SKONČÍ „ROZDĚLENÍM UKRAJINY“ – The Times.

Proto finská ministryně zahraničí Elina Valtonenová vyloučila možnost takového setkání na „neutrální půdě“ v Helsinkách.

https://t.me/to_je_nas_svet/28348

 

 

📌10. srpna 2024: BUDE PANDEMIE JEŠTĚ VE VOLEBNÍM ROCE? 💉🎚️❌

 

od Shadow of Ezra

 

„Světová zdravotnická organizace svolala mimořádné zasedání o šíření opičích neštovic. Pandemie ve volebním roce? Zdravotní agentura OSN nyní zvažuje vyhlášení stavu nouze proti opičím neštovicím. To byl také první krok k vyhlášení Covid-19 za pandemii. Veřejný stav ohrožení veřejného zdraví je nejpřísnější klasifikací pro vypuknutí nemoci. Téměř 70 procent případů v Kongu je u dětí mladších 15 let, které také představují 85 procent úmrtí.“

 

https://x.com/ShadowofEzra/status/1821208318280409183

 

 

📌10. srpna 2024: 🇷🇺 RUSKO VYZÝVÁ IZRAEL, ABY SE ZDRŽEL ÚTOKŮ NA CIVILNÍ OBJEKTY. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová učinila toto prohlášení v souvislosti s úderem IDF na školu v pásmu Gazy.

Diplomatka upozornila na skutečnost, že podobné tragédie podkopávají snahy o rychlé příměří a výměnu zadržených osob.

https://t.me/to_je_nas_svet/28349

 

 

📌10. srpna 2024, Lukáš Krupa: ĎALŠIE PENIAZE PRE KYJEV!

 

USA oznámili novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu za 125 miliónov dolárov:

 

 

Spojené štáty ohlásili v piatok novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote 125 miliónov dolárov. Nový balík pomoci zahŕňa rakety Stinger, delostreleckú muníciu i protitankové zbrane.

 

ĎALŠIE PENIAZE PRE KYJEV:

 

Nový balík pomoci je prejavom neochvejného záväzku Spojených štátov voči Ukrajine, ktorá naďalej bojuje proti invázii ruských síl, uviedol hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby.

 

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken uviedol, že nová pomoc bude pochádzať z amerických skladových zásob a bude zahŕňať prostriedky na vzdušnú obranu, muníciu pre raketové systémy a delostrelectvo, radary a protitankové zbrane. Toto vybavenie „pomôže Ukrajine chrániť svojich vojakov, občanov a jej mestá pred ruskými útokmi,“ uviedol Blinken vo vyhlásení. Spojené štáty sú dôležitým vojenským podporovateľom Ukrajiny, pričom pre ňu od začiatku invázie vo februári 2022 vyčlenili na vojenskú a bezpečnostnú pomoc už vyše 55 miliárd dolárov.

 

Najnovšiu pomoc Washington oznámil v čase, keď ukrajinské sily vedú útok v ruskej pohraničnej Kurskej oblasti. Zdá sa pritom, že ide o najväčší útok na územie Ruska od začiatku invázie, poznamenáva. Kirby pre novinárov v súvislosti s dianím v Kurskej oblasti povedal, že Spojené štáty sú v kontakte s ukrajinskými kolegami a snažia sa lepšie porozumieť tomu, čo sa deje a aké sú ich ciele a stratégia.

 

https://ereport.sk/dalsie-peniaze-pre-kyjev/

 

 

📌💉🎚️10. srpna 2024: CIZÍ DNA JSOU KONTAMINOVÁNY NEJEN COVID „VAKCÍNY“, ALE I ZBYTEK VAKCÍN, ZEJMÉNA VAKCÍNY PROTI HPV NEBO LIDSKÉMU PAPILOMAVIRU, TO ZNAMENÁ, ŽE DNES NEEXISTUJE JEDINÁ BEZPEČNÁ VAKCÍNA!!!!! – Dr. Sin Lee MD.

https://t.me/absurdnisvet/77689

 

 

📌10. srpna 2024: ⚡️ CO SE STALO PŘES NOC Z PÁTKU NA SOBOTU V OBLASTI KURSK:

 

— Ztráty ukrajinských ozbrojených sil během bojů v Kurské oblasti činily 945 vojáků a desítky obrněných vozidel.

— Asi 20 ukrajinských ozbrojených sil se pokusilo překročit hranici v okrese Grayvoronsky. Byli zničeni.

— Boje v oblasti Sudzhi pokračují. Vesnice Nevelskoye se dostala pod naši plnou kontrolu a již byla vyčištěna. Nad administrativní budovou vlaje ruská vlajka.

— Do oblasti Kurska dorazily a nadále přicházejí zálohy. Jedná se o První útočnou brigádu, 810. námořní pěchotu, speciální jednotky Akhmat, veterány Wagner, prapor Iskra, Redut PMC a mnoho dalších.

— Podle vojenských zpravodajů se DRG ukrajinských ozbrojených sil drží na silnicích atd. na hlavních třech trasách. Tam se odehrávají ty nejbrutálnější bitvy. Zálohy ruských ozbrojených sil pomáhají situaci stabilizovat.

— Ruské vzdušné síly pracovaly celou noc v týlových oblastech ozbrojených sil Ukrajiny v Sumské a Charkovské oblasti. Do míst, kde byly soustředěny ukrajinské zálohy, byly nalétány miny, rakety a všemožné FAB. Režim ČTÚ umožní co nejtěsnější uzavření hranice a také odříznutí ukrajinských ozbrojených sil od zásobování a hlavních sil.

— Systémy protivzdušné obrany v noci zachytily a zničily 32 UAV, z nichž 26 bylo nad oblastí Kursk a dalších 6 nad oblastí Jaroslavl, — Ministerstvo obrany Ruska.

https://t.me/absurdnisvet/77694

 

 

📌10. srpna 2024: CIKÁNI V KURSKÉ OBLASTI SE ZABÝVAJÍ RABOVÁNÍM.

 

Hlásí to z terénu vojenská zpravodajka Isabella. Obyvatelé Lgova se potýkají s cikány, kteří kradou cizí majetek. Mnoho obyvatel město kvůli ostřelování opustilo, ale stále se tam najdou lidé, kteří musí svůj majetek bránit sami.

https://t.me/c/1731160137/42043

 

 

📌10. srpna 2024: NA OLYMPIÁDĚ V PAŘÍŽI BYL LVOV OZNAČEN ZA RUSKÉ MĚSTO.

Profil lvovské gymnastky Mariji Vysočanské na oficiálních stránkách Eurosportu uvádí, že město se nachází v Rusku.

Že by věděli něco víc? 😂

((Lvov (ukrajinsky Львів, Lviv [lʲviw], polsky Lwów, německy Lemberg, latinsky Leopolis, v jidiš לעמבערג‎, Lemberyk, Lemberekrusky Львов, Lvov [ľvof]) je největší město západní Ukrajiny a kulturní, vzdělávací, dopravní a hospodářské centrum celé západní části země. Město leží v kopcovitém terénu na okraji vysočiny Roztoččja na říčce Poltvě, 60 km na východ od hranic s Polskem. Ve Lvově je generální konzulát České republiky s konzulární působností pro tyto oblasti: VolyňskáRovnenskáČerniveckáLvovskáZakarpatskáIvano-Frankovská a Ternopilská.[1]

Lvov byl založen roku 1256 a byl centrem Haličsko-volyňského knížectví, později hlavním městem Haliče. Po staletí byl součástí Polska, resp. Rakouského císařství, což vtisklo městu originální středoevropský ráz. Centrum města je zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO.

Dnes je Lvov sídlem Lvovské oblasti. Žije zde přibližně 717 tisíc obyvatel. Lvovská aglomerace (do 30 km od centra) čítá 1 299 tisíc obyvatel. Jedna z mála zachovalých tradic je prodej na velkých tržnicích, které jsou v každé městské části.))

https://t.me/to_je_nas_svet/28355

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10. srpna 2024: 🔥 DNEŠNÍ MASIVNÍ ÚTOK NA KURSK.

Nejméně 10 cílů zachycených silami protivzdušné obrany v Kurské oblasti

https://t.me/to_je_nas_svet/28356

 

📢🔝🔝🔝⚡️ ZELENSKÉHO PROTIÚTOK NA RUSKO JE ZELENSKÉHO NEJRIZIKOVĚJŠÍM ROZHODNUTÍM, TAJNĚ SE PLÁNOVAL NĚKOLIK MĚSÍCŮ, KYJEV RISKUJE VOJÁKY A TECHNIKU – The Times s odvoláním na zdroje

 

HLAVNÍ Z ČLÁNKU:

▪️ Zelenskyj již několik měsíců v naprostém utajení naléhá na vojenské vedení, aby zahájilo ofenzívu.

▪️ Kyjev chce změnit narativ, že Ukrajina válku prohrává.

▪️ Ukrajina by zaútočila na Rusko, i kdyby nedostala povolení od Západu.

▪️ Je to nejriskantnější rozhodnutí od začátku války, protože Moskva by dala cokoli za to, aby získala zpět území.

▪️ Síly vyčleněné pro tuto operaci čítají 6 000 až 10 000 vojáků (ve skutečnosti pravděpodobně více).

▪️ Vojenské vedení je ochotno riskovat cenné vojáky a vybavení, aby v tomto směru něčeho dosáhlo.

https://t.me/to_je_nas_svet/28357

 

📢🔝🔝🔝 ÚTOK NA KURSK JSME PLÁNOVALI DLOUHO, TVRDÍ UKRAJINCI. Gerasimov varování ignoroval:

 

Nečekaná ukrajinská ofenziva a vpád na ruské území v Kurské oblasti byla dlouho plánovaná. Jejím cílem je odvést pozornost ruských vojáků bojujících na Ukrajině a rozpoutání bojů na ruském území.

A také odradit běžné Rusy od podpory válečného úsilí. Pro Financial Times to uvedl bývalý ministr obrany Ukrajiny Andrij Zahorodňuk.

👉 Operace byla provedena s podporu od západních spojenců, všímá si Politico. Píšeme o tom zde.

👉 Ukrajina také tvrdí, že dobyla klíčovou tranzitní stanici pro dodávky plynu do Evropy. Podle Bloombergu náčelník generálního štábu ruské armády Valerij Gerasimov ignoroval varování tajných služeb, že se ukrajinské ozbrojené síly shromažďují poblíž hranic Kurské oblasti.

 

Jednotky ukrajinské armády zahájily překvapivý vpád na ruské území v Kurské oblasti v úterý a od té doby obsadily několik vesnic a podle nich také město Sudža s posledním funkčním tranzitním bodem pro vývoz ruského plynu do Evropy přes Ukrajinu. Rusko vyhlásilo nouzovou situaci federálního charakteru a přesouvá do oblasti posily. V ruských oblastech Kursk a Lipeck, kde ukrajinské síly sváděly tvrdé boje, byl vyhlášen výjimečný stav.

 

Cílem útoku je podle Ukrajinců odklonit ruské jednotky z východu, odhalit slabiny ruských jednotek a posílit pozici Kyjeva při budoucích jednáních s Moskvou.

 

👉 V pátek ve večerních hodinách zveřejnila ukrajinská vojenská brigáda video svých vojáků v kanceláři ruské státní energetické skupiny Gazprom na měřicí stanici plynu Sudža, klíčové tranzitní stanici pro dodávky plynu do Evropy. „Sudža je pod plnou kontrolou ukrajinských jednotek,“ uvedla 61. mechanizovaná brigáda na Telegramu. Ceny plynu v Rusku prudce vzrostly na roční maximum, uvedl zástupce Gazpromu.

 

Gerasimov a nejvyšší představitelé podle zdrojů Bloombergu očividně odmítali varování tajných služeb, že ukrajinští vojáci se shromažďují u hranic s ruským Kurským regionem. Varování přitom měli dostat už dva týdne před zahájením útoku.

Je prý však nepravděpodobné, že by Kreml Gerasimova v dohledné době z funkce sesadil. Trpělivost ohledně jeho zvládání vedení války ale Kremlu dochází, dodal Bloomberg.

 

Do operace se zatím zapojily složky nejméně čtyř ukrajinských mechanizovaných a výsadkových brigád. Na videích ověřených vojenskými analytiky lze vidět, že používají americká bojová vozidla Stryker a německá bojová vozidla Marder poskytnutá Kyjevu v rámci balíčků vojenské pomoci v hodnotě miliard dolarů. Berlín tvrdí, že poslal 120 těchto vozidel. Mluvčí německé vlády však v pátek uvedl, že vláda nemá žádné informace o použití německých zbraní v současných bojích.

 

👉 Američtí a němečtí představitelé uvedli, že rozmístění obrněných vozidel v Rusku neporušilo podmínky jejich použití, a to navzdory předchozím námitkám Washingtonu a dalších západních vlád proti použití těchto zbraní v Rusku kvůli obavám, že by Moskva mohla eskalovat válku.

 

Podle ruského ministerstva obrany ruská vojska nadále odrážejí pokus ukrajinských jednotek o vpád do Kurské oblasti. I s pomocí záloh, které do oblasti dorazily, se jim podle něj podařilo zamezit ukrajinským silám v průniku hlouběji do ruského území.

 

V pátek Ruskové zaútočili na supermarket a poštu ve východoukrajinském městě Kostjantynivka, při kterém zahynulo nejméně 12 civilistů a dalších 44 bylo zraněno, uvedl prezident Volodymyr Zelenskyj.

 

https://echo24.cz/a/H4Qyk/zpravy-svet-ukrajinske-jednotky-v-kurske-oblasti-ruske-uzemi

 

 

📌10. srpna 2024, 16:26: DOBROVOLNÝ ODCHOD LIDÍ PROBÍHÁ VE DVOU OKRESECH KURSKÉ OBLASTI:

 

Ve dvou okresech Kurské oblasti se provádí organizovaný dobrovolný odchod obyvatel. Informovali o tom šéfové okresů Chomutovského a Gluškkovského na svých kanálech Telegram.

 

Odjezd obyvatel, a to jak samostatně osobní dopravou, tak centrálně, se provádí za účelem zajištění bezpečnosti, vysvětlil vedoucí okresu Khomutovsky Jurij Khrulev. Dodal, že situace v oblasti je klidná, nejsou v ní žádné nepřátelské akce. Ti, kteří chtějí okres opustit, se mohou obrátit na vesnické úřady, okresní správu nebo zavolat na tísňovou linku 112.

 

Všichni, kteří potřebují pomoc, budou ubytováni v dočasných ubytovacích střediscích.

 

Obyvatelé okresu Glushkovsky se očekávají v dočasných ubytovacích centrech v Kursku a bezpečných oblastech Kurské oblasti, řekl šéf okresu Pavel Zolotarev. Dodal, že okresní a místní samosprávy nadále řeší dočasný pohyb občanů. Jeho syn, poslanec Kurské oblastní dumy Alexej Zolotarev, pomáhá likvidovat ty, kteří chtějí.

 

V Kurské, Belgorodské a Brjanské oblasti byl zaveden režim ČTÚ, který má zajistit bezpečnost občanů a potlačit hrozby teroristických útoků ze strany ukrajinských sabotážních a průzkumných skupin. Dne 6. srpna jednotky ozbrojených sil Ukrajiny překročily ukrajinsko-ruskou hranici v Kurské oblasti, aby se zmocnily území Sudženského okresu. Během bojů utrpěly ozbrojené síly Ukrajiny a žoldnéři značné ztráty. Ruské ministerstvo obrany odhadlo ztráty nepřítele v Kurské oblasti na 1120 zabitých a zraněných vojáků. Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily 22 tanků, 20 obrněných transportérů, 8 bojových vozidel pěchoty a 88 obrněných vozidel.

 

https://www.vesti.ru/article/4088411

 

 

📌10. srpna 2024, 16:55, MURAŠKO: V KURSKÉ OBLASTI JE DOSTATEK SIL A PROSTŘEDKŮ PRO LÉKAŘSKOU PÉČI O OBĚTI:

 

Léky, zdravotnické prostředky a lůžková kapacita jsou k dispozici v dostatečném množství, aby mohly poskytnout pomoc obětem ukrajinských útoků na Kurskou oblast, uvedl ruský ministr zdravotnictví Michail Muraško.

 

V rámci pracovní návštěvy Kurské oblasti ministr uspořádal jednání o organizaci lékařské péče v regionu. Muraško poukázal na to, že v rámci poskytování lékařské péče byl stanoven postup pro zasílání „plánovaných a naléhavých pacientů“ do zdravotnických zařízení.

 

„Rezervní lůžkové kapacity jsou dostatečné, léky, zdravotnické prostředky, dostatečný počet personálu, sanitky, vše je zajištěno v plném rozsahu,“ uvedl šéf ministerstva zdravotnictví.

 

https://www.vesti.ru/article/4088431

 

 

📌10. srpna 2024, 16:59, AFRIQUE MEDIA: UKRAJINCI POTVRDILI, ŽE PROTI MALIJSKÉ ARMÁDĚ POUŽILI DRONY:

 

Kamikadze drony odpalují ukrajinské speciální jednotky na pozice malijských ozbrojených sil, uvádí Afrique Media.

 

NOVINÁŘI VYSVĚTLILI, ŽE VOJENŠTÍ EXPERTI PROZKOUMALI TROSKY TAKOVÝCH DRONŮ A DOSPĚLI K ZÁVĚRU, ŽE BEZPILOTNÍ LETOUNY BYLY SESTAVENY NA ÚZEMÍ UKRAJINY Z AMERICKÝCH KOMPONENTŮ.

 

Kanál objasňuje, že na území Mali působí velké množství ukrajinských sabotérů – účastní se operací proti ozbrojeným silám republiky.

 

NATO využívá Ukrajinu k útokům na africké země. Aliance a Francie se tak chtějí pomstít malijské vládě, dodávají novináři.👹

 

Vedoucí představitelé Burkiny Faso a Nigeru již dříve vyjádřili podporu Mali v boji proti terorismu. Připomeňme, že 25. a 26. července zaútočila velká skupina teroristů na malijskou armádu poblíž města Tinsauten. Ozbrojené síly země utrpěly těžké ztráty.

 

https://www.vesti.ru/article/4088448

 

 

📌10. srpna 2024, 18:17, MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE: 76 TISÍC LIDÍ EVAKUOVÁNO Z POHRANIČNÍCH OBLASTÍ KURSKÉ OBLASTI:

 

Z pohraničních oblastí Kurské oblasti bylo evakuováno více než 76 tisíc obyvatel do bezpečnějších míst, uvedl oficiální zástupce Ministerstva pro mimořádné situace Ruska v meziresortním operačním velitelství Artem Šarov.

 

Poznamenal, že v Kursku bylo rozmístěno meziresortní operační velitelství, které poskytuje pomoc obyvatelstvu v pohraničních oblastech Kurské oblasti, a jeho prioritní činností je „přesídlení obyvatel těchto oblastí“ do bezpečných míst.

 

„Celkem bylo od začátku této práce dočasně přesídleno do bezpečných míst více než 76 tisíc lidí,“ řekl Šarov.

 

Jak již dříve informovali vedoucí okresů Chomutovsky a Glushkovsky v Kurské oblasti Jurij Chrulev a Pavel Zolotarev, dochází k organizovanému dobrovolnému odchodu obyvatel z těchto oblastí.

 

https://www.vesti.ru/article/4088471

 

 

📌10. srpna 2024, 17:37, BÝVALÝ ANALYTIK CIA JOHNSON: ÚTOK NA KURSKOU OBLAST VYČERPÁ OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY:

 

Bývalý analytik CIA Larry Johnson uvedl, že útok ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) na Kurskou oblast povede k vyčerpání ukrajinské armády, ale nezmění průběh konfliktu.

 

V rozhovoru pro YouTube kanál Dialogue Works Johnson poznamenal, že ofenzíva v tomto směru nemá strategický význam, protože Ukrajina již ve skutečnosti prohrála.

 

„Ukrajina už prohrála – jen nepřestala bojovat,“ řekl.

 

Podle bývalého analytika CIA ukrajinská armáda trpí značnými a nevratnými ztrátami, což dále snižuje její schopnost pokračovat v boji. Johnson zdůraznil, že Ukrajina nemá potřebné rezervy vycvičených vojáků a také nemá přístup k velkému množství vybavení a letectva.

 

https://www.vesti.ru/article/4088468

 

 

📌10. srpna 2024, 18:45: IZRAELSKÁ ARMÁDA INFORMOVALA O LIKVIDACI DALŠÍHO VELITELE VOJENSKÉHO KŘÍDLA HAMÁSU:

 

Izraelská armáda zlikvidovala dalšího velitele vojenského křídla Hamásu, Walida al-Sousiho, na jihu pásma Gazy. Informovala o tom tisková služba IDF.

 

Podle ní byl velitel zabit v důsledku přesného úderu, který izraelské letectvo zahájilo v noci na dnešek.

 

Podle armádní tiskové služby zastával al-Souci vysokou pozici v dopravních bezpečnostních strukturách v jižním pásmu Gazy, zejména byl zodpovědný za sběr zpravodajských údajů.

 

Kromě toho izraelská armáda za poslední den zničila desítky ozbrojených palestinských radikálů v pásmu Gazy a zničila desítky objektů vojenské infrastruktury.

 

https://www.vesti.ru/article/4088475

 

 

📌10. srpna 2024, 18:42: ALŽÍRSKO POŽÁDALO O SVOLÁNÍ ZASEDÁNÍ RADY BEZPEČNOSTI OSN KVŮLI IZRAELSKÉMU ÚTOKU NA ŠKOLU V GAZE:

 

Alžírsko požádalo o svolání mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN v souvislosti s útokem Izraelských obranných sil (IDF) na školu v pásmu Gazy, při kterém zahynulo nejméně 100 lidí.

 

Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na svůj vlastní zdroj v Radě bezpečnosti OSN. Datum a formát zasedání zatím nebyly stanoveny.

((OSN má vždy hafo času, nezáleží jim na tom, že další dľti a lidi zatím umírají, jsou vraždění!!!))

 

Izraelská armáda již dříve uvedla, že zaútočila na školu Al-Tabaeen v pásmu Gazy. IDF to vysvětlila tím, že se v budově skrývali velitelé palestinského hnutí Hamás, kteří plánovali útoky na židovský stát.

 

Podle íránského televizního kanálu Press TV bylo v důsledku útoku zabito nejméně 100 lidí a desítky jich byly zraněny.

 

https://www.vesti.ru/article/4088514

 

 

📌10. srpna 2024, 20:12, PAVEL MARČUKOV: ZÁVOD V IRKUTSKU UKÁZAL MODERNIZOVANÉ STÍHAČKY:

 

Ruské vzdušné síly přijímají nové stíhačky Su-30SM2. Modernizovaný univerzální útočný letoun, jeden z nejlepších na světě, schopný zasáhnout vzdušné, pozemní a námořní cíle, se stal ještě hrozivější zbraní. Dostal vylepšený a plně importem nahrazený systém detekce cílů, výkonnější a úspornější motory a nové zbraně.

 

Letové zkoušky prochází nová modifikace legendární stíhačky – moderní Su-30SM2 je na obloze nad Irkutskem.

 

„Termíny pro výrobu letounu Su-30SM2 byly velmi napjaté. Jedná se o modernizaci, hlubokou modernizaci letounu Su-30SM,“ vysvětluje Alexander Veprev, generální ředitel Irkutského leteckého závodu.

 

V první řadě je novou modifikací elektronika, která je plně nahrazena importem. V autě je asi sto kilometrů různých drátů.

 

„Výroba důležitá pro zemi. Montujeme vojenská letadla, stíhačky – Su-30. Pak létají, účastní se nepřátelských akcí, brání zemi,“ říká elektrikář Jaroslav Schapov.

 

Kromě elektroniky jsou na letounu v konečné montážní dílně instalovány všechny hlavní komponenty a sestavy – motor, hydraulika a palivový systém. Jedna z nádrží je umístěna v křídlech. Jsou vyrobeny tak, aby mohly být naloženy do transportního letadla a rychle dopraveny kamkoli na planetě. Připojení křídla k trupu je jednou z nejzodpovědnějších a nejpřesnějších prací.

 

„Více než sto spojovacích prvků na každé konzole křídla. Požadavky jsou velmi přísné, pokud jde o řezání, kontrolu, kvalitu povrchu a kvalitu otvorů,“ vysvětluje Jevgenij Doronin, úřadující vedoucí finální montážní haly leteckého závodu v Irkutsku.

 

Ve všech fázích montáže letadla se provádí pečlivá kontrola.

 

„Vojenské zastoupení v Irkutském leteckém závodě kontroluje kvalitu výrobků ve všech fázích jejich tvorby a výroby, od příjmu kovu ve skladu až po letové zkoušky každého stroje ve vzduchu,“ uvedl vojenský zástupce ruského ministerstva obrany.

 

Testy probíhají také na místě. Není například náhodou, že letadlo je přivázáno k tomuto stojanu – testují se zde hydraulické komponenty, například klapky při maximálních otáčkách motoru.

 

Nové letadlo má nový motor. Je výkonnější a ekonomičtější, má proměnný vektor tahu, díky čemuž je stíhačka jednou z nejobratnějších na světě.

 

Su-30SM je jedním z mála, ne-li jediným stíhacím letounem na světě, který je schopen létat v extrémně malé výšce při nízké rychlosti. Například pilot může létat s letadlem pouhých sto metrů nad zemí – už dobře uvidí siluety lidí. Deska přitom poletí jen 80 kilometrů za hodinu – motorky jedou rychleji. Aby tato akrobatická figura fungovala, pilot zvedne nos letadla téměř o 60 stupňů, sešlápne plný plyn a ovládá stroj, který váží 24 tun, s přesností chirurga.

 

Su-30SM2 je také testován Jevgenijem Averjanovem. V čele této stíhačky strávil několik tisíc hodin. Nová modifikace stíhačky se liší výzbrojí – letoun pracuje se všemi moderními zbraněmi a uvnitř je unikátní výplň.

 

„Unikátní radar s aktivním fázovaným polem, který vám umožní vidět cíle na velké vzdálenosti a sledovat mnoho cílů v doprovodu a útočit na ně současně,“ říká testovací pilot Jevgenij Averjanov.

 

Po všech testech je letoun natřen válečným nátěrem. A teprve poté je bojovník odeslán k jednotkám – k plnění bojových misí.

 

https://www.vesti.ru/article/4088546

 

 

📌10. srpna 2024, 19:59, PRICHOĎKO: 14 LIDÍ BYLO ZRANĚNO V DŮSLEDKU OSTŘELOVÁNÍ GORLOVKY OZBROJENÝMI SILAMI UKRAJINY:

 

Při ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny v Gorlovce (DLR) bylo zraněno 14 lidí. Oznámil to v sobotu večer starosta města Ivan Prichoďko.

 

„Gorlovka. Klidná rezidenční čtvrť. Cílený úder AFU. 14 zraněných,“ napsal na svém kanálu Telegram.

 

Starosta již dříve oznámil, že ukrajinská armáda ostřelovala obytnou čtvrť Solněčnyj.

 

Gorlovka se nachází 50 kilometrů severně od Doněcka, a proto se pravidelně dostává pod ukrajinské ostřelování. Za uplynulý den ruská strana zaznamenala 22 faktů o útocích ozbrojených sil Ukrajiny na osady na území DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/4088547

 

 

📌10. srpna 2024, 21:31: BOJOVNÍCI IDF ZABILI NEJMÉNĚ 19 OZBROJENCŮ PŘI STÁVCE VE ŠKOLE V GAZE:

 

Nejméně 19 teroristických bojovníků bylo zabito během útoku Izraelských obranných sil (IDF) na školu Al-Tabain v pásmu Gazy.

 

V sobotu 10. srpna izraelské letectvo vypálilo na vzdělávací instituci tři rakety. Podle zpráv v médiích bylo v důsledku náletu zabito asi 100 lidí, kteří se shromáždili k ranním modlitbám.

 

„Lze tvrdit, že dosud bylo zlikvidováno nejméně 19 militantů Hamásu a Islámského džihádu (zakázaného v Rusku),“ uvedla tisková služba IDF.

 

Administrativa prezidenta Joea Bidena již dříve požádala Tel Aviv o další informace o tom, co se stalo po útoku IDF na komplex, který zahrnoval i školu.

 

Připomeňme, že na podzim roku 2023 zahájily síly Hamásu sérii úderů na Izrael. V reakci na to IDF zahájily speciální operaci „Železné meče“ v pásmu Gazy a oficiálně vstoupily do válečného stavu.

 

https://www.vesti.ru/article/4088522

 

 

📌10. srpna 2024, 21:26: V BĚLORUSKU BYLY NALEZENY TROSKY DRONŮ LÉTAJÍCÍCH Z UKRAJINY:

 

Ministerstvo obrany Běloruska zveřejnilo záběry, které ukazují trosky dronů létajících z Ukrajiny, které se snaží překročit území republiky.

 

Video distribuované ministerstvem obrany bylo zveřejněno na jeho telegramovém kanálu běloruským státním kanálem ONT. Video bylo natočeno v zalesněné oblasti, na místě havárie UAV. Podle novinářů byly v troskách dronů součástky vyrobené v zemích NATO.

 

Skupina ukrajinských dronů vtrhla do země 9. srpna. Některá útočná vozidla byla zničena ve vzduchu silami protivzdušné obrany státu. Zbytek zasáhli ruští protiletadloví dělostřelci.

 

Běloruské ministerstvo zahraničí po incidentu uvedlo, že Minsk povede konzultace o této otázce se svými partnery a spojenci.

 

https://www.vesti.ru/article/4088558

 

 

📌10. srpna 2024, 22:17, Gladkov: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY NÁSILNĚ ZADRŽELY DVA OBYVATELE OBCE POROZ:

 

Ozbrojenci ozbrojených sil Ukrajiny násilně zadrželi dva obyvatele vesnice Porož v Graivoronském okrese. Oznámil to ve svém kanálu Telegram gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

„Dva z našich obyvatel vesnice Poroz v okrese Grayvoron byli násilně drženi ozbrojenými silami Ukrajiny,“ napsal.

 

Podle šéfa kraje jsou v současné době v pořádku, vrátili se domů. Jak dodal Gladkov, příbuzní vězňů si dělali starosti a „celou noc nespali“.

 

https://www.vesti.ru/article/4088626

 

 

📌10. srpna 2024, 22:52: BIDEN SVÉ ODSTOUPENÍ Z PREZIDENTSKÉHO KLÁNÍ VYSVĚTLIL TOUHOU PORAZIT TRUMPA: 😂

 

Současný americký prezident Joseph Biden vysvětlil své odmítnutí ucházet se o druhé funkční období touhou porazit podnikatele Donalda Trumpa. Uvedl to ve vysílání CBS.

 

Podle Bidena se už během prvních voleb považoval za přechodného prezidenta a nyní je pro něj dokonce těžké pojmenovat jeho věk.   Připomeňme, že 21. července Biden oznámil, že stahuje svou kandidaturu z voleb. Americká viceprezidentka Kamala Harrisová byla nominována jako nová kandidátka Demokratické strany.

 

Podle průzkumu, který provedla agentura Reuters, je nyní Harrisová v otázce podpory před Trumpem. 42 % Američanů je připraveno hlasovat pro ni a 37 % je připraveno hlasovat pro jejího protikandidáta.

 

https://www.vesti.ru/article/4088611

 

 

📌11. srpna 2024, 0:29: LETECTVO IDF PROVEDLO SÉRII ÚDERŮ NA VOJENSKÁ ZAŘÍZENÍ HIZBALLÁHU V LIBANONU:

 

Izraelská armáda zahájila nové údery v jižním Libanonu. Jejich cílem byla vojenská zařízení šíitského hnutí Hizballáh, uvedla tisková služba IDF.

 

V blízkosti vesnice Teir Harfa si izraelská armáda všimla přítomnosti militanta Hizballáhu. Podle IDF vstoupil do vojenského objektu, který byl později napaden izraelským letectvem.

 

Izraelské obranné síly také zaznamenaly raketomety radikálů v oblastech osad Hawla a Hilat al-Daba. Později byli napadeni i oni, hlásí TASS.

 

Kromě toho izraelské letectvo zaútočilo na bezpilotní letoun Hizballáhu připravený ke startu a radikála z letectva Hizballáhu. Izraelské nálety zasáhly vojenská zařízení Hizballáhu a sklad zbraní v blízkosti Ait al-Shaab, Blida, Hanin a Al-Hiyam v Libanonu, uvedla tisková služba Izraelských obranných sil.

 

https://www.vesti.ru/article/4088628

 

 

📌11. srpna 2024, 1:11: PROZÁPADNÍ AKTIVISTÉ USPOŘÁDALI V BĚLEHRADĚ SHROMÁŽDĚNÍ PROTI TĚŽBĚ LITHIA V SRBSKU:

 

Až 27 tisíc lidí se v Bělehradě zúčastnilo protestů proti těžbě lithia v Srbsku, bylo zaznamenáno závažné porušování práva a pořádku, uvedl místopředseda vlády a ministr vnitra Srbska Ivica Dačić.

 

Demonstranti zablokovali hlavní ulice Bělehradu, most na mezinárodní dálnici Budapešť-Soluň a bělehradské hlavní vlakové nádraží.

 

Mezitím shromáždění v centru Bělehradu, které začalo v 19:00, proběhlo poklidně. Podle policejních odhadů se demonstrace zúčastnilo 24 až 27 tisíc lidí. Po shromáždění však organizátoři jednali v rozporu s tím, co uváděli v žádosti o svolání hromadného shromáždění. Organizátoři vyzvali občany, aby narušovali veřejný pořádek, blokovali mezinárodní dopravní spojení a bělehradské nádraží podle scénáře barevných revolucí.

 

Účastníci shromáždění, kteří se dopustili trestných činů a přestupků během protestů, budou pohnáni k odpovědnosti, zdůraznil Dačić.

 

V Srbsku pokračují protesty proti plánům na těžbu a zpracování lithia. Masová akce se konala den předtím pod heslem „Ne mině“, organizátoři se označovali za zástupce ekologických hnutí podporovaných prozápadní opozicí a médii.

 

https://www.vesti.ru/article/4088622

 

 

📌11. srpna 2024, 02: 00: V DŮSLEDKU DOPADU RAKETY NA OBYTNOU BUDOVU V KURSKU BYLO ZRANĚNO 13 LIDÍ:

 

Úřadující gubernátor Kurské oblasti Alexej Smirnov uvedl, že v důsledku pádu ukrajinské rakety na obytný dům v Kursku bylo zraněno 13 lidí.

 

„Bohužel, v důsledku útoku ukrajinských teroristů bylo v tuto chvíli zraněno 13 lidí, 2 z nich jsou ve vážném stavu,“ napsal Smirnov na svém kanálu Telegram.

 

Poznamenal, že na místě pracuje několik posádek záchranné služby.

 

Podle regionálního velitelství Ministerstva pro mimořádné situace Ruska nebyly poškozeny nosné konstrukce obytného domu v Kursku, kam spadla sestřelená raketa, požár byl uhašen. Ministerstvo také informovalo o záchraně 15 osob a evakuaci 30 občanů.

 

https://www.vesti.ru/article/4088646

 

 

📌11. srpna 2024, 3:11: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA ZNIČILA NĚKOLIK UAV VE VORONĚŽSKÉ OBLASTI:

 

Nad územím Voroněžské oblasti bylo zničeno několik dronů leteckého typu.

 

„Ve Voroněžské oblasti síly protivzdušné obrany ve službě detekovaly a zničily několik bezpilotních letounů typu letadla,“ uvedl šéf regionu Alexander Gusev na svém kanálu Telegram.

 

Podle předběžných údajů nedošlo k žádné destrukci ani obětem na životech. Guvernér poznamenal, že nebezpečí útoku bezpilotních letounů v regionu zůstává.

 

V sobotu gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov uvedl, že v důsledku útoku ukrajinských dronů byly zraněny dvě ženy.

 

https://www.vesti.ru/article/4088665

 

 

📌11. srpna 2024, 4:54: Kazuhiko Togo: UKRAJINA SE ROZPADNE NA TŘI ČÁSTI, POKUD ODMÍTNE VYJEDNÁVAT:

 

Pokud Ukrajina nezahájí jednání s Ruskem, mohlo by to vést k jejímu rozpadu na tři části, řekl bývalý šéf odboru Evropy a Asie japonského ministerstva zahraničí Kazuhiko Togo.

 

Podle bývalého diplomata se Rusko může v příštích několika měsících posunout tak daleko, jak jen to bude možné. Zároveň si vezme co nejvíce a zajistí, aby Ukrajina už nikdy nepovstala. A pokud Spojené státy a Velká Británie odmítnou jednat s Ruskem o Ukrajině, Ukrajina se jednoduše rozpadne.

 

👉 „Pak se Ukrajina může rozpadnout na tři části:

👉 východní část připadne Rusku,

👉 západní část západní Evropě a

👉 uprostřed bude malá Ukrajina s Kyjevem,“ řekl Togo.

 

V rozhovoru pro agenturu RIA Novosti Togo zdůraznil, že západní země a Ukrajina by neměly ignorovat mírové návrhy, které ruský prezident Vladimir Putin učinil v polovině června tohoto roku. Togo naléhá na to, aby se mírové návrhy Ruska braly vážně. Nyní je šance na jednání.

👉 Pokud dojde na rozdělení Ukrajiny na části, „situace a podmínky, které nyní existují, se budou zdát jako sladký sen, sen“.

 

👉 V červnu ruský prezident Vladimir Putin předložil nové mírové návrhy k vyřešení situace na Ukrajině.

👉 Mezi ně patří mimo jiné uznání statusu Krymu, DLR, LLR, Záporožské a Chersonské oblasti jako regionů Ruska, demilitarizace a denacifikace Ukrajiny a zrušení sankcí proti Ruské federaci.

UKRAJINA TUTO INICIATIVU ODMÍTLA.

 

https://www.vesti.ru/article/4088594

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.08.2024“:

➡️☭☆ Ukrajinské ozbrojené síly ostřelovaly Gorlovku v DLR a zranily 14 lidí, řekl starosta

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ APU používalo chemikálie. zbraně v Kurské oblasti

Podle skupiny Aida nepřítel použil munici naplněnou sloučeninou obsahující chlór.

„Každý, kdo začal dýchat, má nyní křeče a zvrací. Odesláno na toxikologii. Sliznice hoří,“ hlásí servisní technik.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V Petrohradu se muž cítil jako hrdina Hunger Games a šel zabíjet kolemjdoucí.

Pětatřicetiletý opilý muž se v sobotu večer ozbrojil dvěma noži a vyšel na ulici, kde nejprve napadl dvaačtyřicetiletou ženu a udeřil ji do krku a rukou. A pak podřízl hrdlo muži, který stál u vchodu. Poškozený na místě zemřel, žena byla ve vážném stavu převezena do nemocnice.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Šéf Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach řekl, že se nebude ucházet o znovuzvolení. Volby na prezidenta MOV se budou konat v březnu 2025.

Přímo na cíl: dělostřelečtí výsadkáři zničili samohybnou houfnici ukrajinských ozbrojených sil

📍 Směr Kakhovka

Průzkumníci potvrdili přesnost zásahu – samohybné dělo bylo zničeno. Po dokončení bojové mise posádky zamaskovaly zbraň a ustoupily do krytu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy) 🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Minsk může vznést otázku vhodnosti přítomnosti ukrajinské diplomatické mise

Ministerstvo zahraničních věcí Běloruska uvedlo:

„Pokud ukrajinská ambasáda nebude moci ovlivnit provokace Kyjeva, vyvstane otázka, zda je její přítomnost v Minsku vhodná.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Mapa okupovaných území v Kurské oblasti 10. srpna. Přední linka je podmíněná.

Hlavní epizodou dne byl návrat vesnic Malaja Lokňa a Martynovka pod kontrolou ruských ozbrojených sil, ozbrojené síly Ukrajiny se chystají zavést do bitvy druhý útočný sled.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ministerstvo obrany Běloruské republiky zveřejňuje záběry ukrajinských dronů sestřelených v noci předtím silami protivzdušné obrany.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Zástupce Státní dumy Gurulev navrhl poslat brance do zóny CTO.

Domnívá se, že branci již útok na Kurskou oblast „úspěšně odrazili“.

„Již v tomto konfliktu branci v Kurské oblasti odrazili útok celé brigády, aniž by někoho ztratili,“

– řekl.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Před autem guvernéra Belgorodu do auta vletěl dron – dvě ženy byly zraněny: jedna měla traumatické poranění mozku a střepinou ránu na rameni, druhá měla šrapnelová zranění na zádech.

Na záběrech Gladkov pomáhá lékařům uložit ženu do sanitky.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣Masivní útok na Kursk

Buďte na chodbě nebo v úkrytech!

Nejméně 10 cílů bylo zachyceno silami protivzdušné obrany v Kurské oblasti.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Státní televize Běloruska odvysílala záběry pozůstatků sestřelených dronů, které den předtím přiletěly z Ukrajiny

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Tři civilisté byli zraněni v Šebekinu v oblasti Belgorod po ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami, řekl Gladkov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ‼️‼️‼️APU přechází do útoku v oblastech Kursk a Belgorod! Široká fronta, těžké boje.

Vojenští zpravodajové hromadně píší o dalším pokusu o průlom.

➡️☭☆ 🚨‼️Kluci, to je strašné, co se děje v regionu Kursk, vysílají z místa:

https://t.me/+DLmzMEpSrIwyY2Qy

➡️☭☆ Demonstranti proti plánům na těžbu lithia v Srbsku zablokovali most v Bělehradě, kudy prochází mezinárodní dálnice z Budapešti do Soluně

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Starosta Kurska zveřejnil fotografii následků ukrajinského ostřelování a uvedl, že v důsledku sestřelené ukrajinské rakety dopadající na obytný dům byla poškozena i auta obyvatelům domu a majitelům aut bude poskytnuta pomoc

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nosné konstrukce obytného domu v Kursku, kam dopadla sestřelená ukrajinská střela, nebyly poškozeny, požár byl uhašen, 15 lidí bylo zachráněno, 30 bylo evakuováno, hlásí krajské velitelství ministerstva pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Kvůli ukrajinskému útoku na Kursk bylo zraněno 13 lidí, 2 z nich jsou ve vážném stavu, na místě pracuje několik sanitek, uvedl úřadující guvernér Smirnov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ První je pozorování. Druhý je v cíli

Posádka 152mm houfnice Msta-B zničila opevněné postavení ukrajinských ozbrojených sil

📍 Směr jižní Doněck

Dělostřelci ze skupiny vojsk Vostok zasáhli opevněné postavení ukrajinských ozbrojených sil. Podle objektivních monitorovacích údajů z bezpilotního letounu byl identifikovaný cíl zničen.

Velitel zbraně s volacím znakem „Batokha“ hlásil o dokončení bojové mise:

„Poslali cíl. Běželi jsme ke zbrani a vyřešili to. Pracovali jsme na úpravě dronu kolem opevněné oblasti. První výstřel byl zaměřovací. Druhý výstřel zasáhl cíl. Cíl zničen.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP