18.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: URSULA VON DER LEYENOVÁ ZVOLENA DO ČELA EVROPSKÉ KOMISE NA DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ♨️♨️♨️

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI „ROZBILI“ DVA TUCTY UKRAJINSKÝCH POKUSŮ O ÚTOK NA KRYM; RUSKO VYHLAŠUJE ODVETU

 

https://youtu.be/zTEZ3CmDzM4?si=VWIoH-NLxph78QMe

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO DECIMUJE AMERICKÉ ZBRANĚ; DRON LANCET ZNIČIL AMERICKÝ DĚLOSTŘELECKÝ SYSTÉM M 109 PALADIN

 

https://youtu.be/129mxb5FrUI?si=TmkdA6eURh_o2o8f

 

 

📌18. července 2024, 10:52: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY PŘIZNALY, ŽE VĚTŠINA JEJICH POZIC V KRYNCE BYLA ZCELA ZNIČENA:

 

Ruská armáda zcela zničila pozice ozbrojených sil Ukrajiny v Krynkách v Chersonské oblasti, přiznal mluvčí operačně-strategické skupiny vojsk Tavria Dmitrij Lichovoj.

 

„Většina hlavních pozic ukrajinských jednotek v této vesnici byla skutečně zcela zničena v důsledku intenzivního kombinovaného a dlouhodobého působení nepřítele,“ řekl mluvčí ve vysílání televize Rada.

 

Lichovoj dodal, že Krynki se staly místem, kde ozbrojené síly Ukrajiny ve skutečnosti nemohou držet linii.

 

Ukrajinská média již dříve informovala, že od léta 2023 do konce června 2024 se v Krynce „oficiálně ztratilo“ asi 780 ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny. Stalo se tak kvůli intenzivní práci ruského dělostřelectva v oblasti.

 

Jak vyplývá ze zprávy bývalého ministra obrany Sergeje Šojgua, Rusko osvobodilo Krynku 20. února. Osvobození Krynky ve skutečnosti ukončilo ukrajinskou protiofenzívu, řekl Šojgu v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4052622

 

 

📌18. července 2024, 12:31: PROTILETECKÁ SIRÉNA ZNÍ V DEVÍTI REGIONECH UKRAJINY:

 

V řadě regionů východní Ukrajiny byl vyhlášen letecký poplach, vyplývá z údajů online mapy ministerstva pro digitální transformaci země.

 

Siréna zní v Sumské, Poltavské, Charkovské, Dněpropetrovské oblasti, Kirovohradu, Čerkasech, Vinnycji, Mykolajivské a Oděské oblasti Ukrajiny. Navíc v Charkovské oblasti byl před více než třemi hodinami oznámen signál raketového nebezpečí. V jiných regionech začal poplach v 11:57 moskevského času, vyplývá z údajů zdroje.

 

  1. července ozbrojené síly RF zaútočily na průmyslové podniky v Charkově, kde se vyráběly drony a skladovalo se vybavení pro jejich odpalování. Zasaženy byly také muniční sklady a opravny ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Dříve ruské jednotky zaútočily také na základnu ukrajinského nacionalistického praporu „Kraken“ na předměstí Charkova.

 

https://www.vesti.ru/article/4052846

 

 

📌18. července 2024, 14:56: VUČIĆ PORADIL SCHOLZOVI, ABY NA UKRAJINĚ DOSÁHL PŘÍMĚŘÍ ZA JAKÝCHKOLI PODMÍNEK:

 

Srbský prezident Aleksandar Vučić se domnívá, že německý kancléř Olaf Scholz by měl usilovat o okamžitou dohodu o příměří na Ukrajině bez ohledu na podmínky.

„Kdyby opravdu chtěl slyšet, co si myslím, pak bych řekl: uzavřete dohodu o příměří co nejdříve,“ řekl Vučić v odpovědi na otázku novináře z německého deníku Handelsblatt, jakou radu by mohl dát Scholzovi k vyřešení ukrajinského konfliktu.

 

Dodal, že příměří může být uzavřeno za jakýchkoli podmínek a o podrobnostech lze diskutovat později. Srbský vůdce se domnívá, že situace na Ukrajině se bude nadále zhoršovat, a zdůraznil význam brzkého zastavení nepřátelských akcí.

 

Kreml se zase domnívá, že hledání řešení ukrajinského konfliktu bez účasti Ruska je nelogické a neperspektivní, a takové pokusy označuje za „prázdnou zábavu“.

 

https://www.vesti.ru/article/4053213

 

 

📌18. července 2024, 12:36, Daily Beast: BIDEN UŽ NAPSAL PROJEV O ODSTOUPENÍ Z PREZIDENTSKÉHO KLÁNÍ:

 

Daily Beast získal „pracovní verzi“ projevu, kterou pro Joea Bidena připravil jeden z hlavních sponzorů americké Demokratické strany. Text by podle autora, jehož jméno nebylo zveřejněno, měl umožnit současnému americkému prezidentovi důstojně odstoupit z volebního klání.

 

Zejména Biden by měl říci, že demokracie ve Spojených státech je v ohrožení, takže kandidát Demokratické strany musí vyhrát volby a důvěra amerického lidu v demokraty tomu pomůže.

 

Pak by měl úřadující prezident prohlásit, že stále věří ve své vlastní schopnosti vládnout zemi, ale rozhodl se ustoupit „kandidátovi jiné generace“, protože většina občanů USA chce vidět za hlavu státu mladšího politika.

 

Kromě toho musí slíbit, že bude bojovat za ukončení konfliktu v pásmu Gazy a že podpoří alternativního kandidáta americké Demokratické strany.

 

Server Politico již dříve napsal, že Nancy Pelosiová vyzvala Bidena, aby se odmítl zúčastnit prezidentských voleb plánovaných na 5. listopadu.

 

https://www.vesti.ru/article/4052883

 

 

📌18. července 2024, 13:43: Alaudinov: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY PŘEVZALY KONTROLU NAD PRVNÍ LINIÍ VÝŠKOVÝCH BUDOV VE VOLČANSKU:

 

Velitel oddílu speciálních sil Achmat generál Apty Alaudinov ve vysílání televize Russia 1 řekl, že ruská armáda převzala kontrolu nad první linií výškových budov ve Vovčansku.

 

Podle generála ruské jednotky postupují vpřed všemi směry. Ve směru na Doněck bojovníci osvobozují jednu osadu každé dva dny.

 

Alaudinov také poznamenal, že dobrých výsledků bylo dosaženo ve směru Doněck a ve směru na Charkov ozbrojené síly RF stáhly významné nepřátelské síly a postupně je zničily.

 

Kromě toho uvedl, že ve Vovčansku, kde nyní probíhají útočné operace, byly nejobtížnější oblastí výškové budovy, jejichž první linie je nyní zcela pod kontrolou Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Již dříve bylo oznámeno, že skupina vojsk „Západ“ zlikvidovala 13 minometných posádek ukrajinských jednotek.

 

https://www.vesti.ru/article/4053045

 

 

📌18. července 2024, 14:32: RUSKÝ VELVYSLANEC V NĚMECKU: BERLÍN „TLAČÍ“ NA TÉMA VÝBUCHU V NORD STREAMS:

 

Ruský velvyslanec v Německu Sergej Něčajev uvedl, že německé úřady, navzdory opakovaným výzvám Moskvy, stále odmítají jakékoli návrhy na otevřené mezinárodní vyšetřování teroristických útoků na Nord Streams a všemi možnými způsoby „tlačí“ na toto téma.

 

Berlín se podle něj odvolává na probíhající vyšetřování prostřednictvím německé generální prokuratury a naléhá na „nezasahování“ do jeho průběhu.

 

Ruský diplomat zároveň zdůraznil, že po celou dobu nebylo vydáno jediné oficiální prohlášení, které by bylo schopno „nějak osvětlit incident“.  Velvyslanec uvedl, že téma je „tlačeno“ všemi možnými způsoby a možné načasování ukončení vyšetřovacích akcí nebylo oznámeno, hlásí TASS.

 

Nečajev také upozornil na skutečnost, že „Německo se ve skutečnosti ukázalo jako monopolista tohoto procesu“ poté, co Švédsko a Dánsko „demonstrativně a zjevně ne náhodně“ odmítly pokračovat ve vlastním vyšetřování výbuchu Nord Streamu v září 2022.

 

Známý investigativní novinář Seymour Hersh již dříve publikoval článek, ve kterém uvedl, že bomby pod „SP“ byly umístěny potápěči amerického námořnictva s pomocí norských kolegů.

 

https://www.vesti.ru/article/4053120

 

 

📌18. července 2024, 12:33: RJABKOV POHROZIL JADERNÝMI SYSTÉMY V REAKCI NA ROZMÍSTĚNÍ AMERICKÝCH RAKET V NĚMECKU:

 

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov oznámil možné rozmístění raket dlouhého doletu Ruskem „v jaderném zařízení“ v reakci na americké rakety v Německu. Moskva podle něj bude reagovat na nové hrozby nejméně nákladným a nejefektivnějším způsobem.

Spojené státy rozmístí v Německu nejaderné zbraně dlouhého doletu, zatím není jasné kde. Německý ministr obrany Boris Pistorius označil rozmístění amerických hypersonických střel v Německu za reakci na Iskander v Kaliningradské oblasti.

 

Rjabkov odpověděl na otázku novinářů, zda by Moskva mohla v reakci na to nasadit rakety s jadernými hlavicemi. Náměstek ministra zahraničí Ruské federace uvedl, že v reakci na akce Západu nevyloučil žádné možnosti. Dodal, že Ruská federace si vybere „z nejširší možné škály možností“.

 

Podle něj se Rusko připravuje na různé scénáře amerických akcí, včetně významného nárůstu jaderného potenciálu Washingtonu. Moskva přitom odpoví nejméně nákladným a nejefektivnějším způsobem, řekl ruský představitel.

 

Rjabkov označil záminku za prohlášení německé vlády o ruských zbraních v Kaliningradské oblasti. Zástupce šéfa ruského ministerstva zahraničí ujistil, že Moskva bude reagovat „kompenzačními opatřeními“, která považuje za „nejpřijatelnější“.

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že Bílý dům, který v Německu rozmisťuje americké zbraně dlouhého doletu, podniká sebevědomé kroky směrem ke studené válce.

 

https://www.vesti.ru/article/4052824

 

 

📌18. července 2024, 14:29, RUSKÉ MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI: TERORISTÉ ZAPÁLILI CROCUS BENZÍNEM NEBO MOLOTOVOVÝMI KOKTEJLY:

 

Teroristé, kteří zaútočili na radnici Crocus nedaleko Moskvy, založili požár v koncertním sále, pravděpodobně za pomoci benzínu nebo Molotovových koktejlů.

 

„Stále nevím, co se tam používalo: buď jen benzín, nebo benzín s ropou jako Molotovova směs,“ řekl Sergej Voronov, ředitel odboru dozorčí činnosti a preventivní práce Ministerstva pro mimořádné situace Ruska.

 

Vyšetřování v rámci trestního řízení o faktu teroristického útoku pokračuje. Zejména specialisté zjišťují, zda výstražné a hasicí systémy fungovaly. Podle Voronova byl přijat první signál o střelbě. Systém odvodu kouře fungoval normálně, píše TASS.

 

Šéf Rosfinmonitoringu Jurij Čichančin nedávno řekl, že teroristický útok na radnici v Krokusu zorganizoval mezinárodní tým, který zahrnoval zástupce států Střední Asie a Evropy a také mnoho Rusů.

 

V důsledku teroristického útoku v koncertní síni Crocus City Hall 22. března bylo zabito 145 lidí, asi 180 dalších bylo zraněno různě vážného stavu. Tři oběti jsou stále v nemocnici.

 

https://www.vesti.ru/article/4053149

 

📌18. července 2024, 15:14: JEREVAN A BAKU SE PODRUHÉ NEMOHOU DOHODNOUT NA SCHŮZCE V LONDÝNĚ:

 

Baku odmítlo návrh Jerevanu na bilaterální setkání arménského premiéra Nikola Pašinjana a ázerbájdžánského prezidenta Ilhama Alijeva na summitu Evropského politického společenství (ENP) v Londýně.

 

Jak uvedla mluvčí arménského ministerstva zahraničních věcí Ani Badalyan, návrh arménské strany navzdory tomu zůstává v platnosti.

 

Dodala, že Arménie znovu potvrzuje svůj záměr zintenzivnit jednání na vysoké a nejvyšší úrovni a do měsíce uzavřít mírovou dohodu.

 

Asistent prezidenta Ázerbájdžánu Hikmet Hadžijev již dříve řekl Reportu o odmítnutí arménské strany setkat se s vůdci zemí v Londýně. Upřesnil, že Spojené království navrhlo formát setkání podobný Mnichovské bezpečnostní konferenci, které se na začátku jednání zúčastnil německý kancléř Olaf Scholz, a poté pokračovalo v bilaterálním formátu.

 

Hajiyev dodal, že Baku považuje odmítnutí Arménie setkat se za záměr odklonit se od dialogu a prosazovat mírovou agendu.

 

Čtvrtý summit evropské politiky sousedství se koná ve Spojeném království 18. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4053179

 

 

📌18. července 2024, 12:10, Peskov: RUSKO PŘIJME OPATŘENÍ V REAKCI NA ZVÝŠENÍ POČTU LODÍ NATO V ČERNÉM MOŘI:

 

Rusko přijme opatření k zajištění své bezpečnosti v reakci na zvýšenou přítomnost lodí NATO v oblasti Černého moře. Oznámil to tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Tak mluvčí Kremlu komentoval novou námořní bezpečnostní strategii Ukrajiny, která počítá s trvalou přítomností sil NATO v Černém moři.

 

Peskov uvedl, že přítomnost lodí Severoatlantické aliance, včetně Bulharska a Rumunska, které jsou pobřežními zeměmi a členy NATO, je pro Rusko další hrozbou.

 

V odpovědi na otázku týkající se akcí Ruské federace v souvislosti se zvýšenou koncentrací lodí NATO v Černém moři Peskov řekl: „Rusko samozřejmě přijme veškerá nezbytná opatření k zajištění své vlastní bezpečnosti.“

 

https://www.vesti.ru/article/4052808

 

 

📌18. července 2024, 15:29, IZRAELSKÁ ARMÁDA: BYLO ZABITO ASI 20 BOJOVNÍKŮ HAMÁSU, VČETNĚ PŘÍSLUŠNÍKŮ SPECIÁLNÍCH JEDNOTEK NUKHBA:

 

Asi 20 bojovníků palestinského hnutí Hamás bylo zlikvidováno, včetně vojáků z elitních praporů „Al-Shati“ a „Nukhba“, uvedla tisková služba Izraelských obranných sil (IDF).

 

„Během společné operace IDF a izraelského letectva bylo zabito asi 20 teroristů Hamásu z praporu Al-Shati a teroristů Nukhba, kteří zastávali pozice ženistů, odstřelovačů a pozorovatelů,“ uvádí zpráva.

 

Upřesňuje se, že během náletu izraelská armáda zlikvidovala velitele čety a odstřelovače praporu Al-Shati Mohammeda Abu Jattaba, který podle nich provedl četné útoky proti IDF v Gaze.

 

Izrael zahájil operaci Železné meče v pásmu Gazy v říjnu 2023 a oznámil úplnou blokádu enklávy: dodávky vody, elektřiny, paliva, potravin a léků byly zastaveny.

 

Podle ministerstva zdravotnictví Gazy tam od května 2024 zemřelo od eskalace konfliktu více než 38 tisíc lidí, více než 88 tisíc bylo zraněno.

 

Americký prezident Joe Biden v květnu přiznal, že civilisté v pásmu Gazy umírali kvůli zbraním, které Spojené státy dodávají Izraeli.

 

Začátkem července ruský letoun Il-76 dopravil do pásma Gazy 30 tun potravin pro civilisty. Ministerstvo pro mimořádné situace Ruské federace oznámilo, že od začátku humanitární mise převezlo do palestinské enklávy více než 700 tun nákladu a uskutečnilo 28 letů k doručení.

 

https://www.vesti.ru/article/4053260

 

 

📌18. července 2024, 15:09: BIDEN SI NEMOHL VZPOMENOUT NA JMÉNO A PŘÍJMENÍ ŠÉFA PENTAGONU:

 

Terčem posměchu se opět stal americký prezident Joe Biden, který si nemohl vzpomenout na jméno amerického ministra obrany Lloyda Austina. Americký vůdce nazval šéfa Pentagonu „tím černým mužem“.

 

Na sociálních sítích koluje video Bidenova rozhovoru pro Breaking Entertainment News, populární mezi Afroameričany. Úryvky s výroky amerického prezidenta šíří na sociální síti X především republikáni a konzervativci.

 

Biden v rozhovoru uvedl, že čelí kritice kvůli jmenování černocha do funkce šéfa Pentagonu. Americký prezident dodal, že mluvíme o „tom černém muži“, kterého jmenoval. Biden ho přitom nejmenoval. Post ministra obrany USA zastává Lloyd Austin.      Biden také zmínil soudkyni Nejvyššího soudu Ketanji Brownovou Jacksonovou, když mluvila o vysoce postavených Afroameričanech, píše Newsweek.

 

Výhrady, přehmaty a matoucí projev 81letého amerického prezidenta přitahují stále větší pozornost veřejnosti a vyvolávají pochybnosti o Bidenově schopnosti nadále vést zemi.

 

Biden tedy na summitu NATO nazval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského „Putinem“ a jeho oponenta Donalda Trumpa viceprezidentem. Průzkum výzkumné organizace Rasmussen Reports ukázal, že více než polovina voličů ve Spojených státech věří, že Biden se nerozhoduje sám.

 

https://www.vesti.ru/article/4053206

 

 

📌18. července 2024, 15:32: DĚLOVÉ GRANÁTY BYLY SHAZOVÁNY NA POBŘEŽÍ AZOVSKÉHO MOŘE:

 

Na Krasnodarském území moře vyplavilo na břeh náboje pro letecké dělo z Velké vlastenecké války.

 

Nebezpečný nález byl nalezen na břehu Azovského moře a zničen na bezpečném místě úsilím odminovací skupiny Ruské gardy.

 

Ozvěna války se projevila v podobě 13 rezavých nábojů ráže 20 mm, které ležely na mořském dně desítky let. Během bouře byla na pobřeží Yeisk vyplavena munice, uvedla RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4053234

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18. července 2024, 15:33: URSULA VON DER LEYENOVÁ ZVOLENA DO ČELA EVROPSKÉ KOMISE NA DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ:

 

Více než polovina poslanců podpořila znovuzvolení Ursuly von der Leyenové do čela Evropské komise na druhé pětileté funkční období.

 

Pro Ursulu von der Leyenovou jako šéfku Evropské komise hlasovalo 401 poslanců z celkového počtu 720 poslanců. Proti bylo 284 poslanců, 15 se zdrželo hlasování. Aby vyhrála, musela získat alespoň 361 hlasů, píše RIA Novosti.

 

Kandidaturu Ursuly von der Leyenové již dříve schválili vedoucí představitelé zemí EU.     Sama Ursula von der Leyenová vyjádřila důvěru ve své znovuzvolení po vítězství své strany ve volbách do Evropského parlamentu. Evropská lidová strana, jejíž součástí je i současný šéf Evropské komise, získala v červnových volbách do Evropského parlamentu téměř 200 křesel. 👹

 

https://www.vesti.ru/article/4053311

 

 

📌18. července 2024, 16:12: BOJOVNÍK AZOVU ODSOUZEN K 26 LETŮM VĚZENÍ ZA ZABITÍ OBYVATEL MARIUPOLU:

 

Soud shledal důkazy vyšetřovacího výboru dostatečnými a odsoudil bojovníka ukrajinského národního praporu „Azov“ (zakázaného v Ruské federaci) Igora Filina k 26 letům vězení.

 

Podle vyšetřovacího výboru řidič Filin, který v dubnu 2022 tankoval v Mariupolu, na příkaz náčelníka střílel na dva civilisty pistolí a poté útočnou puškou Kalašnikov. Oba muži zemřeli. Bojovník Azovu plně přiznal svou vinu.

 

Filin byl shledán vinným ze špatného zacházení s civilním obyvatelstvem a z vraždy dvou osob motivované politickou nebo ideologickou nenávistí.

 

Soud odsoudil bývalého bojovníka Azova k 26 letům v kolonii s maximální ostrahou, informuje Vyšetřovací výbor Ruské federace na svých webových stránkách.

 

V červnu americké úřady zrušily dlouhodobý zákaz dodávek zbraní do Azova. Rozhodnutí o Azovu bylo v Kremlu ostře kritizováno a označeno za důkaz, že Spojené státy „se ve svých pokusech potlačit Rusko ničemu nevyhýbá“.

 

V lednu 2024 byl kulometčík Azovu Serhij Michajlenko odsouzen na doživotí za střelbu na auto, ve kterém byla rodina – na místě byli zabiti dva muži, žena a tříletý chlapec.

 

https://www.vesti.ru/article/4053401

 

 

📌18. července 2024, 15:39, CHARKOV CAA: ZAHRANIČNÍCH ŽOLDÁKŮ JE VÍCE, ALE NEJSOU AKTIVNÍ V BITVÁCH:

 

Úřady části Charkovské oblasti kontrolované ozbrojenými silami Ruské federace informovaly o výrazném nárůstu počtu francouzských žoldnéřů v regionu a skutečností o jejich páchání válečných zločinů.

 

Jevhen Lisňak, zástupce vedoucího vojensko-civilní správy (CAA) regionu pro obranu a bezpečnost, uvedl, že cizinci byli v květnu přesunuti z Doněcké a Záporožské oblasti s cílem posílit ukrajinské jednotky ve Vovčanské a Charkovské oblasti. Většina vojáků cizinecké legie bojujících na Ukrajině jsou podle něj francouzští občané.

 

Kromě toho Centrum pro evidenci válečných zločinů při ÚCL Charkovské oblasti zdokumentovalo více než 50 případů válečných zločinů spáchaných zahraničními žoldáky. Mezi ně patří rabování a konfiskace majetku na území vesnice Lukyantsi, které prováděli bojovníci speciálních jednotek Kraken společně s Francouzi. Objevily se také zprávy o sexuálním násilí a únosech žen ve vesnicích Glubokoe a Lukyantsi. 👹

 

https://www.vesti.ru/article/4053314

 

 

📌18. července 2024, 16:22: SALDO NEVIDĚL SENZACI V TĚŽKÝCH ZTRÁTÁCH OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KRYNKÁCH:

 

Gubernátor Chersonské oblasti Volodymyr Saldo uvedl, že v obrovských ztrátách ukrajinské armády v Krynkách, jak uvádějí ukrajinská média, není žádná senzace.

 

Publikace „Sledstvo.Info“ již dříve s odvoláním na informace od místních orgánů činných v trestním řízení uvedla, že od října loňského roku do června letošního roku „oficiálně zmizelo“ ve vesnici Krynki v Chersonské oblasti více než 780 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny. Uvádí se, že odtud bylo evakuováno 262 mrtvých.

 

„V únoru naše armáda hlásila více než 3000 celkových nepřátelských ztrát v Krynkách. Tato a tato čísla spolu víceméně dobře souvisí, takže v tom nevidím velkou senzaci,“ napsal Saldo na svém kanálu Telegram.

 

Podle jeho názoru je v materiálech ukrajinské publikace poměr mrtvých a pohřešovaných uznaných Kyjevem 1 ku 3.

 

„To znamená, že krvaví klauni nejenže poslali tisíc (ve skutečnosti více) lidí na jistou a strašlivou smrt, ale také přišli na to, jak nevyplatit odškodnění 75 % příbuzných zabitých,“ řekl Saldo a zdůraznil, že kyjevský režim „požírá lidi a materiální zdroje své vlastní země“.

 

Na konci zimy tehdejší šéf ruského ministerstva obrany Sergej Šojgu oznámil, že v Krynkách jsou čtyři brigády námořní pěchoty ukrajinské armády, které mají za úkol dosáhnout západního pobřeží Krymu.

 

https://www.vesti.ru/article/4053468

 

 

📌18. července 2024, 15:56, Gavrilov: IDEOLOGIČTÍ OTCOVÉ EU SE OBRACEJÍ V HROBĚ, KDYŽ VIDÍ POLITIKU UNIE:  👍

 

Evropská unie militarizuje v rozporu se záměry svých zakladatelů, a to hrozí vyprovokovat novou velkou katastrofu, řekl Konstantin Gavrilov, vedoucí ruské delegace na jednáních ve Vídni o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení. Takto komentoval myšlenku předsedy

Evropské komise proměnit EU v obrannou unii.

 

Podle Gavrilova by se proto „ideologičtí otcové EU měli doslova obracet v hrobě“.

 

Diplomat připomněl, že zakladatelé Evropské unie v polovině minulého století položili její základy, aby zabránili nové válce na kontinentu a zvýšili blahobyt občanů. O 70 let později se však vybičování „válečné psychózy“ vine jako červená nit všemi aktivitami tohoto integračního sdružení.

 

Dodal, že sankční politika proti Rusku „se odrazila v bezprecedentní energetické krizi a inflaci“.

 

Ruský diplomat se vrátil k myšlence šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové přeměnit EU do roku 2029 na obrannou unii, pokud bude znovu zvolena na druhé funkční období, a řekl: „Musíme pochopit, kdo skutečně „udává tón“. Uprostřed dne 18. července vyšlo najevo, že více než polovina poslanců EP podpořila její znovuzvolení do čela Evropské komise na pět let.

 

Vysvětlil: pro Spojené státy je výhodné, že je to právě EU, která více investuje do obrany a tím posiluje podporu NATO. Washington zároveň nikdy nedovolí svým evropským „podřízeným“ nezávislost ve vojensko-politických záležitostech, píše RIA Novosti.

 

Rusko nepředstavuje a nikdy nepředstavovalo hrozbu pro EU, ale stále agresivnější protiruské kroky „kolektivního Bruselu“ ji nutí přijmout opatření k zajištění bezpečnosti, zdůraznil Gavrilov.

 

https://www.vesti.ru/article/4053275

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18. července 2024, 14:40: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY 👉BĚHEM DNE 1755 STÍHAČEK, 1 TANK A 5 MUNIČNÍCH SKLADŮ:👍

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že za uplynulý den jednotky skupin Sever, Západ, Jih, Střed, Východ a Dněpr porazily techniku a personál ukrajinské armády a zničily až 1755 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Oddělení poznamenalo, že jednotky „severní“ skupiny zasáhly zbraně a personál 57. motostřelecké brigády ukrajinské armády, 125. brigády územní obrany a 13. brigády Národní gardy v oblastech tří osad Charkovské oblasti, v důsledku čehož nepřítel ztratil až 160 vojáků, 8 automobilů a také dvě 122mm houfnice D-30.   Ministerstvo obrany oznámilo, že jednotky skupiny vojsk „Západ“ porazily formace tří mechanizovaných brigád ozbrojených sil Ukrajiny, brigády Národní gardy v oblastech osad Krasnyj Liman, Ivanovka a Torskoje DLR a zničily až 520 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, obrněné bojové vozidlo a také 105mm dělo M119 vyrobené Spojenými státy a stanicí elektronického boje Enkláva.

 

„Během dne bylo zničeno šest muničních skladů ozbrojených sil Ukrajiny,“ zdůraznilo vojenské oddělení.

 

V průběhu aktivních útočných operací jednotky skupiny vojsk Jih zlepšily situaci podél frontové linie a zničily až 540 bojovníků Ozbrojených sil Ukrajiny, 10 vozidel a 3 obrněná bojová vozidla v oblastech čtyř osad DLR.

 

Je třeba poznamenat, že během protibateriového boje zasáhly ozbrojené síly Ruské federace houfnice a děla vyráběná ve Spojených státech a Velké Británii.

 

Výhodnější linie obsadily jednotky „Centrálního“ uskupení. Bojovníci zasáhli formace 32., 110. a 151. mechanizované brigády ukrajinské armády v oblastech obcí Toretskoje, Veseloje a Novozhelannoye Doněcké lidové republiky.

 

Nepřátelské jednotky ztratily 290 osob, americké bojové vozidlo pěchoty MaxxPro a také dvě protitanková děla MT-12 Rapier ráže 100 mm.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace poznamenalo, že jednotky skupiny vojsk Vostok ruské armády zlepšily své taktické postavení a zničily až 120 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, tank a stanici elektronického boje Nota.

 

Jednotky skupiny vojsk Dněpr zase porazily 118. pěší brigádu ukrajinské armády a také několik brigád územní obrany v oblasti Navodanilovka v Záporožské oblasti a dvě osady v Chersonské oblasti.

 

V důsledku aktivní práce ruských bojovníků ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 125 vojáků, 8 vozidel a 122mm samohybnou dělostřeleckou lafetu 2S1 Gvozdika. Ministerstvo obrany upřesnilo, že zničeny byly také 2 sklady munice a sklad vojensko-technického vybavení nepřátelské armády.

 

https://www.vesti.ru/article/4053076

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 💣18. července 2024, 15:52: ŠÉF EVROPSKÉ KOMISE VON DER LEYENOVÁ ZVOLENA NA DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ:

 

SHRNUTÍ:

 

👉 Výkonný šéf EU získal podporu Evropského parlamentu

👉 Von der Leyenová slibuje nový „obranný svaz“

👉 Přísahá, že vybuduje sílu EU, sníží závislosti

👉 Šéf Komise také slibuje, že se bude držet klimatických cílů

 

ŠTRASBURK, 18. července (Reuters) – Ursula von der Leyenová vyhrála ve čtvrtek druhé funkční období ve funkci předsedkyně Evropské komise poté, co se zavázala vytvořit kontinentální „obrannou unii“ a udržet kurz zelené transformace Evropy a zároveň zmírnit její zátěž pro průmysl.

 

Poslanci Evropského parlamentu podpořili nabídku von der Leyenové na další pětileté funkční období u kormidla mocného výkonného orgánu Evropské unie 401 hlasy v její prospěch a 284 hlasy v tajném hlasování v 720členné komoře.

 

V projevu k parlamentu ve Štrasburku před časem pětašedesátiletá von der Leyenová představila program zaměřený na prosperitu a bezpečnost, utvářený výzvami ruské války na Ukrajině, globální hospodářské soutěže a změny klimatu. 👹

 

„Příštích pět let bude definovat místo Evropy ve světě pro příštích pět desetiletí. Rozhodne, zda budeme utvářet svou vlastní budoucnost, nebo ji necháme utvářet událostmi nebo jinými,“ řekla von der Leyenová před hlasováním.

 

Zdůraznila, že je třeba neustoupit od transformace ekonomiky EU „Zelené dohody“ v boji proti změně klimatu – což je klíčový slib zelených zákonodárců, kteří se připojili k její základní koalici středopravých, středolevých a liberálních skupin a podpořili ji. 👹

 

Poté, co se von der Leyenová zavázala podporovat Ukrajinu tak dlouho, jak bude potřeba v boji proti Rusku, prohlásila, že v sázce je svoboda Evropy a že musí více investovat do obrany. ((Bez Tebe!!! 👹))

 

Na dotaz po hlasování o možnosti čelit protekcionistické a izolacionistické americké administrativě pod vedením Donalda Trumpa von der Leyenová uvedla, že EU pracuje na „snížení našich závislostí“ bez ohledu na volby jinde.

 

„Budeme úzce spolupracovat s našimi přáteli a spojenci, to je naprosto jasné,“ řekla novinářům. „Ale to zahrnuje i to, že budujeme vlastní sílu. “

 

OBRANA:

 

Von der Leyenová, středopravá bývalá německá ministryně obrany, se zavázala vytvořit „skutečnou Evropskou obrannou unii “ se stěžejními projekty v oblasti letecké a kybernetické obrany. 👹

 

Plán vyvolal kritiku Kremlu, který uvedl, že odráží postoj „militarizace (a) konfrontace“. 👍

 

Von der Leyenová ve svém projevu v Evropském parlamentu odstřelila nedávnou návštěvu maďarského premiéra Viktora Orbána u ruského prezidenta Vladimira Putina v Moskvě jako „misi appeasementu“, čímž si vysloužila široký potlesk zákonodárců.

Obranná politika v Evropě je tradičně doménou národních vlád a NATO.

 

Po ruském útoku na Ukrajinu a uprostřed nejistoty, nakolik se Evropa bude moci spolehnout na Spojené státy, pokud by Trump vyhrál listopadové prezidentské volby v USA, se však Evropská komise snaží prosadit více společných evropských obranných projektů.

 

Von der Leyenová také slíbila klimatické politiky včetně právně závazného cíle EU snížit do roku 2040 emise o 90 % oproti úrovni z roku 1990.

 

Přislíbila nová opatření, která pomohou evropským průmyslovým odvětvím udržet si konkurenceschopnost, zatímco budou investovat do omezování emisí. 👹

 

ZELENÁ PODPORA: 👹

 

Rozhodnutí Zelených  připojit se k neformální alianci stran, která podporuje von der Leyenovou, zajistilo, že její náskok na vítězství byl poměrně pohodlný. K získání většiny v komoře potřebovala 361 hlasů. 👹

 

Její základní koalice má 401 křesel, ale očekávalo se, že někteří její členové budou v tajném hlasování hlasovat proti ní.

 

Von der Leyenová také slíbila přísnější hraniční kontroly EU a silnější policejní spolupráci proti trestné činnosti.

 

To však nestačilo k zajištění podpory pravicové strany Bratři Itálie italské premiérky Giorgii Meloniové, která prohlásila, že hlasovala proti ní.

 

Znovuzvolení Von der Leyenové zajišťuje kontinuitu v klíčové instituci Evropské unie v době vnějších i vnitřních výzev – včetně rostoucí podpory krajně pravicových a euroskeptických politických stran v bloku 27 států.

 

V příštích týdnech navrhne svůj tým komisařů, který bude v průběhu roku čelit individuálním slyšením zákonodárců před závěrečným hlasováním o celé Komisi.👹

 

https://www.reuters.com/world/europe/eu-parliament-decide-second-term-commission-chief-von-der-leyen-2024-07-18/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18. července 2024, 15:00, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ANGLOSAŠTÍ PÁNI KYJEVA PLÁNOVALI ATENTÁT NA PUTINA:👹

 

Pokus o atentát na Putina naplánovala Ukrajina společně se zahraničními tajnými službami, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Zacharovová podle ní nepochybuje o tom, že atentát na Vladimira Putina, který oznámil šéf hlavního zpravodajského oddělení Ministerstva obrany Ukrajiny Kirill Budanov (zařazený na seznam teroristů a extremistů v Rusku), byl naplánován za účasti anglosaských pánů ukrajinských úřadů.

 

„Ozbrojené síly Ukrajiny trpí neúspěchem za neúspěchem na cestě k bezprostřední porážce. To samozřejmě znepokojuje Západ, který se ze všech sil snaží zabránit vítězství Ruska. A když nejsou jiné cesty, používá se teror,“ dodala Zacharovová.

 

V souvislosti s porážkami ozbrojených sil Ukrajiny Zacharovová také vyjádřila přesvědčení, že věková hranice pro mobilizaci na Ukrajině bude snížena. Nyní je mu 18 let.

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov již dříve v souvislosti s prohlášením o pokusu o atentát na Putina poznamenal, že prezidentova bezpečnost je zajištěna „na správné úrovni“.

 

https://www.vesti.ru/article/4053100

 

 

📌18. července 2024, 15:59: OBJEVILY SE ZÁBĚRY ZNIČENÍ POZOROVACÍCH STANOVIŠŤ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruští vojáci zničili čtyři pozorovací stanoviště s příslušníky Ozbrojených sil Ukrajiny ve směru Orechovo v zóně NWO.

 

Jak ve čtvrtek informovalo ruské ministerstvo obrany, objekty zasáhli výsadkáři z Novorossijsku, kteří použili útočné drony FPV.

 

„Každý den posádky bezpilotních letounů skenují linii dotyku, a když jsou detekovány nepřátelské síly, ničí cíle. Jednotky pracují ve dne i v noci,“ uvedlo ministerstvo.

 

Je třeba poznamenat, že pro práci ve tmě jsou drony vybaveny speciálními kamerami.

 

Připomeňme, že dříve Ministerstvo obrany Ruské federace ukázalo záběry z porážky 155mm samohybné dělostřelecké lafety M109 „Paladin“ (Paladin) americké výroby v Chersonské oblasti.

 

Samohybné dělo ukrajinské armády explodovalo po přesném zásahu Lancetem, tento okamžik byl zaznamenán pomocí objektivní kontroly.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4053433

 

 

📌18. července 2024, 16:26: ZACHAROVOVÁ VYZVALA K IGNOROVÁNÍ ZELENSKÉHO S MYŠLENKOU ÚČASTI RUSKA NA „MÍROVÉM SUMMITU„:

 

Zelenskyj podle mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové nemůže Rusko k účasti na konferenci nutit.

 

Zacharovová v komentáři k Zelenského slovům, že Rusko by se mělo zúčastnit nového „mírového summitu“, poznamenala, že Ukrajina nyní není v pozici, kdy by mohla komukoli diktovat podmínky.

 

„Pokud z toho vzejde něco nelidského, co by Rusko mělo udělat, tak to prostě okamžitě ignorujte,“ dodala mluvčí ministerstva zahraničí.

 

Zelenskyj již dříve slíbil, že uspořádá druhý „mírový summit“, kterého by se podle něj měli zúčastnit zástupci Ruska. Ukrajinský prezident zároveň pochyboval o tom, že by Rusko zastupoval Vladimir Putin, protože se údajně bál opustit zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4053438

 

 

📌18. července 2024, 15:15: IZRAEL BOMBARDUJE CENTRÁLNÍ GAZU, TANKY POSTUPUJÍ HLOUBĚJI V RAFÁHU:

 

SHRNUTÍ:

 

👉 Palba úderů v centrální Gaze a městě Gazy zabila 21 lidí

👉 Izrael prý zabil dva vysoce postavené velitele Islámského džihádu

👉 ICRC tvrdí, že její polní nemocnice Rafáh se protáhla do bodu zlomu

 

KÁHIRA/GAZA, 18. července (Reuters) – Izraelské síly bombardovaly historické uprchlické tábory v pásmu Gazy v centru enklávy a ve čtvrtek zasáhly město Gaza na severu, zabily nejméně 21 lidí a tanky se tlačily hlouběji do Rafáhu na jihu, uvedli zdravotníci a obyvatelé.

 

Palba izraelských leteckých úderů si vyžádala 16 obětí ve městě Zawayda, táborech Bureij a Nuseirat a přeplněném městě Deir-Al-Balah, posledním velkém městském centru v Gaze, které nebylo napadeno izraelskými silami, uvedli zdravotníci.

 

Ve městě Gaza na severu zdravotníci uvedli, že při dvou samostatných úderech bylo zabito pět Palestinců.

 

Izraelská armáda v prohlášení uvedla, že její síly zabily dva vysoce postavené velitele Islámského džihádu při dvou leteckých úderech ve městě Gaza, včetně jednoho, který se podle ní zúčastnil útoku 7. října v jižním Izraeli, který vyvolal válku v Gaze.

 

V Rafáhu obyvatelé uvedli, že izraelské tanky postupovaly hlouběji do západní strany města a zaujaly pozice na tamním kopci. Izraelská armáda uvedla, že síly lokalizovaly několik tunelů a zabily několik ozbrojenců.

 

V nemocnici Al-Amal, kterou provozuje Palestinská společnost červeného půlměsíce v Chán Júnisu v jižní Gaze, palestinští zdravotníci exhumovali nejméně 12 těl pohřbených uvnitř zdravotnického zařízení, aby je znovu pohřbili na jiném místě.

 

Záběry agentury Reuters ukázaly, jak zdravotníci vyhrabávají těla z hrobů uvnitř zařízení, balí je do bílých rubášů, než je umístí do vozidel k převozu na nové pohřebiště, zatímco někteří příbuzní přihlíželi, někteří v slzách.

 

Areej Hamouda, matka jednoho z mrtvých, sevřela část písčité země z hrobu svého syna a políbila ji dřív, než zdravotníci tělo exhumovali.

„Oni (Izrael) ho zastřelili a on měl s sebou bochník chleba, o který musel prosit, aby ho sehnal pro dceru, střelili ho do oka a do hlavy – pršelo na něj, byl umytý krví,“ řekl Hamouda s pláčem.

„Ležel tam (ležel) celý den, nebyli schopni s ním pohnout, (pak) ho táhli provazem, když ho přivezli, aby ho sem pohřbili. “

 

PROTAŽENO DO BODU ZLOMU:

 

Boje dotlačily šedesátilůžkovou polní nemocnici Červeného kříže v Rafáhu na pokraj kapacity, uvedl ve čtvrtek Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) v prohlášení.

 

„Opakované hromadné nehody v důsledku neúprosných nepřátelských akcí se protáhly až do bodu zlomu reakční schopnosti naší nemocnice – a všech zdravotnických zařízení v jižní Gaze – pečovat o osoby s život ohrožujícími zraněními,“ řekl William Schomburg, vedoucí subdelegace MVČK v Gaze.

 

Více než milion lidí hledalo v Rafáhu úkryt před boji dále na sever, ale většina se znovu rozprchla od května, kdy Izrael zahájil ofenzívu ve městě a jeho okolí, aby vykořenil brigády militantní skupiny Hamás, která tam operuje.

 

Po více než devíti měsících války jsou palestinští bojovníci vedení Hamásem stále schopni útočit na izraelské síly na zemi a příležitostně odpalovat raketové barikády na Izrael.

Islámský džihád uvedl, že ve čtvrtek vypálil rakety na dvě jihoizraelské komunity a ozbrojené křídlo Hamásu uvedlo, že vypálilo minometné bomby na izraelské síly na jihozápadě Rafáhu. Izraelská armáda se k tomu okamžitě nevyjádřila.

 

Izrael se zavázal vymýtit Hamás poté, co jeho radikálové zabili 1200 lidí a vzali více než 250 rukojmí při útoku ze 7. října, podle izraelských odhadů. Od té doby bylo při odvetné ofenzívě Izraele zabito více než 38 tisíc Palestinců, tvrdí zdravotnické úřady v Gaze.

V úterý Izrael uvedl, že zlikvidoval polovinu vedení vojenského křídla Hamásu a od začátku války zabil nebo zajal asi 14 000 bojovníků. Izrael tvrdí, že v Gaze bylo zabito 326 jeho vojáků.

 

Hamás nezveřejňuje údaje o obětech ve svých řadách a řekl, že Izrael přehání, aby vylíčil „falešné vítězství“.

 

Diplomatické snahy arabských mediátorů zastavit nepřátelství podporované Spojenými státy se zdají být pozastaveny, i když všechny strany tvrdí, že jsou otevřeny dalším rozhovorům, včetně Izraele a Hamásu.

 

 

https://www.reuters.com/world/middle-east/israel-bombards-central-gaza-tanks-advance-deeper-rafah-2024-07-18/

 

 

📌18. července 2024, Dmitrij Antonov: RUSKO ŘÍKÁ „BUĎME REALISTIČTÍ“ OHLEDNĚ TRUMPOVA PLÁNU UKONČIT UKRAJINSKOU VÁLKU:

 

MOSKVA, 18. července (Reuters) – Rusko ve čtvrtek prohlásilo, že tvrzení Donalda Trumpa, že by mohl rychle ukončit ukrajinskou válku, by mělo být vnímáno realisticky, vzhledem k tomu, že slíbil mírový průlom na Blízkém východě, ale během svého prezidentství ho nedosáhl.

 

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že Moskva zaznamenala prohlášení Trumpa, který v listopadových amerických volbách kandiduje proti prezidentu Joe Bidenovi, a jeho nově nominovaného spolukandidáta J.D. Vance.

 

„Viděli jsme ta prohlášení – Trump řekl, že konflikt vyřeší do 24 hodin, pak Vance řekl, že Čína je pro Spojené státy větší problém než rusko-ukrajinský konflikt,“ řekla Zacharovová novinářům.

 

„Je nutné oddělit předvolební rétoriku od prohlášení vládních činitelů, kterým jsou svěřeny příslušné pravomoci. Pokud budeme mluvit o tom, zda je možné konflikt vyřešit, buďme realističtí. “

 

Zacharovová uvedla, že Trump během svého prezidentství v letech 2017-2021 učinil ambiciózní prohlášení o řešení blízkovýchodního konfliktu.

 

„Připravovali se na ‚dohodu století‘ poměrně dlouho, ale neskončilo to ničím a za Bidena se naopak stala kolosální historická tragédie,“ řekla s odkazem na válku v Gaze.

 

Ruský prezident Vladimir Putin nabídl celou řadu názorů na americké volby. V únoru řekl, že Biden je z pohledu Moskvy lepší volbou, protože je předvídatelnějším politikem „staré školy „. V červnu řekl, že výsledek pro Rusko ani tak příliš nezmění, ale je jasné, že americký soudní systém je používán v politické bitvě proti Trumpovi.

 

Putin řekl, že bere Trumpovy komentáře k ukončení ukrajinské války vážně, ale nezná podrobnosti o tom, co navrhuje.

 

Kreml minulý týden uvedl, že zaznamenal Bidenovy slovní uklouznutí , včetně toho, když na akci ve Washingtonu představil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jako „prezidenta Putina“. Uvedla, že vyjádření Bidena, který Putina označil za „vražedného šílence“, byla neuctivá a nepřijatelná.

 

Na svém týdenním brífinku byla Zacharovová tento týden také dotázána na prohlášení Zelenského, že usiluje o to, aby byl v listopadu připraven plán, který by Kyjevu umožnil uspořádat druhý mezinárodní mírový summit. Zelenskij řekl, že Tentokrát by se mělo zapojit Rusko, které nebylo minulý měsíc pozváno na první summit ve Švýcarsku.

 

Putin minulý měsíc prohlásil, že Rusko je ochotno válku ukončit, ale pouze v případě, že se Ukrajina vzdá celých čtyř regionů, o nichž Moskva tvrdí, že je anektovaly. Ukrajina tyto podmínky okamžitě odmítla s tím, že by se rovnaly kapitulaci.

 

https://www.reuters.com/world/europe/russia-says-it-wont-accept-ultimatum-type-invitations-second-ukraine-peace-2024-07-18/

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

18.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, 🧜‍♀️🏊‍♀️🏆🥇 NA OLYMPIÁDĚ BUDOU PLAVECKÉ ZÁVODY V SEINĚ, MEZI FEKÁLIEMI

 

📌17. července 2024, WASHINGTON, Reuters: NEJVYŠŠÍ DEMOKRATÉ VČETNĚ ŠÉFA DEMOKRATŮ V AMERICKÉM SENÁTU CHUCKA SCHUMERA A BÝVALÉ PŘEDSEDKYNĚ SNĚMOVNY REPREZENTANTŮ NANCY PELOSIOVÉ ZVÝŠILI TLAK NA PREZIDENTA JOEA BIDENA, ABY ODSTOUPIL ZE SVÉ KAMPANĚ ZA ZNOVUZVOLENÍ KVŮLI OBAVÁM, ŽE NEMŮŽE PORAZIT REPUBLIKÁNSKÉHO VYZYVATELE DONALDA TRUMPA, INFORMOVALA VE STŘEDU AMERICKÁ MÉDIA.

 

Schumer bidenovi na sobotním setkání řekl, že pro zemi a Demokratickou stranu by bylo lepší, kdyby ukončil svou kampaň za znovuzvolení, uvedla stanice ABC News.

 

Vůdce demokratů ve Sněmovně reprezentantů USA Hakeem Jeffries vyjádřil podobné názory přímo Bidenovi, uvedla stanice ABC News s odvoláním na zdroj obeznámený s rozhovorem.

 

Televize CNN ve středu uvedla, že i Pelosiová bidenovým průzkumům veřejného mínění ukázala, že Nemůže Trumpa porazit a že prezident by mohl zničit šance demokratů na získání zpět kontroly nad Sněmovnou reprezentantů.

 

Pelosiová s Bidenem hovořila v nedávném telefonátu, uvedla CNN s odvoláním na čtyři zdroje informované o telefonátu. Žádný ze zdrojů neuvedl, že by Pelosiová Bidenovi řekla, že by měl závod opustit, uvedla CNN.

 

Biden reagoval tím, že Pelosiové řekl, že podle jednoho zdroje CNN viděl průzkumy veřejného mínění, které naznačují, že může vyhrát.

 

Mluvčí Pelosiové řekl CNN, že Pelosiová s Bidenem nemluvila od pátku.

 

Již ve středu, demokratické USA. Poslanec Adam Schiff se stal 20. kongresovým demokratem, který veřejně vyzval Bidena, aby odstoupil ze závodu.

 

Schumerova kancelář reagovala na zprávu o jeho setkání s prezidentem prohlášením, v němž ji označila za „planou spekulaci“ a uvedla, že Schumer „v sobotu tlumočil názory své kauzy přímo prezidentu Bidenovi. “

 

Jeffriesova kancelář na žádost o vyjádření od agentury Reuters okamžitě neodpověděla.

 

Biden opakovaně odmítl výzvy demokratů, aby odstoupil ze závodu poté, co minulý měsíc vystoupil v debatě proti republikánskému kandidátovi na prezidenta Donaldu Trumpovi.

 

„Prezident oběma lídrům řekl, že je kandidátem strany, plánuje vyhrát, a těší se na spolupráci s oběma, aby prosadil svůj stodenní program na pomoc pracujícím rodinám,“ uvedl v prohlášení mluvčí Bílého domu Andrew Bates.

 

 

https://www.reuters.com/world/us/schumer-told-biden-he-should-end-reelection-bid-abc-news-reports-2024-07-17/

 

 

📌18. července 2024, JOE BIDEN ZAČÍNÁ UVAŽOVAT O TOM, ŽE BY HO MOHLA NAHRADIT KAMALA HARRISOVÁ:

 

V řadách demokratů den za dnem sílí tlak na Bidena a jeho okolí, aby odstoupil od kandidatury na prezidenta. V podstatě se děje přesně to, co mnozí z nás předpovídají už dva roky, kdy je patrné, že Biden trpí demencí a jeho stav se postupně zhoršuje.

 

Jeho loutkovodiči si již jeho stav také uvědomují a – což je důležitější – uvědomují si to také jeho potenciální voliči. Bidena opustila i mainstreamová média, která jeho excesy celé roky kryla a opouští ho i vrcholní představitelé jeho vlastní politické strany.

 

Dosud Biden velmi zásadně odstoupení odmítal (říká se, že za tím stojí hlavně jeho manželka), nicméně podle všeho se ho již postupně daří přesvědčit, aby začal o odstoupení alespoň uvažovat.

 

Joe Biden je nyní otevřen tomu, aby ho v čele prezidentské kandidátky v roce 2024 nahradila Kamala Harrisová.

 

Podle CNN je Joe Biden „vnímavý“ k výzvám, aby odstoupil a umožnil Kamale Harrisové, aby ho nahradila.

 

CNN tuto novou zprávu vypustila poté, co Biden oznámil, že ruší svou předvolební akci v Las Vegas, protože má Covid.

 

Když prezident Joe Biden ve středu večer odlétal z Las Vegas zpět do Delaware, aby zkrátil svou cestu poté, co byl pozitivně testován na Covid-19, čelil jednomu z nejzávažnějších rozhodnutí svého dlouhého politického života:

 

Měl by věnovat pozornost sílícím výzvám svých demokratických kolegů, aby uhasil svou snahu o znovuzvolení?

 

Je to pro Bidena nový okamžik?

 

I když hněv a panika uvnitř Demokratické strany neustále rostou již téměř tři týdny, po prezidentově alarmujícím výkonu v debatě v Atlantě jsou Bílý dům a Bidenova kampaň na novém místě, řeklo CNN několik demokratických představitelů.

 

„Soukromé rozhovory pokračují,“ řekl CNN vysoce postavený poradce Demokratické strany, který hovořil pod podmínkou anonymity, aby se vyhnul odcizení kampaně a Bílého domu.

 

„Je vnímavý. Ne tak vzdorovitý, jak je na veřejnosti.“

 

„Přešel od toho, že říká: ‚Kamala nemůže vyhrát,‘ k ‚Myslíte si, že Kamala může vyhrát?’“ řekl poradce.

 

Demokratičtí lídři Chuck Schumer a Hakeem Jeffries nyní v zákulisí pracují na sabotáži Joea Bidena.

 

Podle Axios vůdce senátní většiny Chuck Schumer a vůdce menšiny ve Sněmovně reprezentantů Hakeem Jeffries v tichosti přesvědčili DNC (Demokratický národní výbor), aby odložil hlasování o prezidentské nominaci.

 

Téměř dvě desítky demokratických zákonodárců vyzvaly Joea Bidena, aby po svém katastrofálním výkonu v debatě odstoupil z volebního klání v roce 2024.

 

Vzpoura se na několik dní stáhla do pozadí poté, co Trumpa na sobotním shromáždění v Pensylvánii zasáhla kulka do ucha.

 

Pro demokraty je to návrat k rýsovacímu prknu.

 

Demokraté úspěšně sabotovali Joea Bidena a zastavili plán DNC na brzké „virtuální jmenovité hlasování.“

 

DNC naplánoval virtuální jmenovité hlasování již na 21. července, aby nominoval Joea Bidena před sjezdem v Chicagu v reakci na pravidla přístupu k hlasovacím lístkům v Ohiu.

 

 

Demokratický národní výbor ve středu uvedl, že virtuální jmenovité hlasování se nebude konat dříve než v srpnu, což ponechává prostor pro převrat.

 

Demokraté také vypouštějí nový průzkum, který ukazuje, že každý demokratický kandidát je lepší než Joe Biden!

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/joe-biden-zacina-uvazovat-o-tom-ze-by-ho-mohla-nahradit-kamala-harrisova/

 

 

📌🧜‍♀️🏊‍♀️🏆🥇18. července 2024: PŘED BLÍŽÍCÍ SE OLYMPIÁDOU JE VODA V SEINĚ, KDE MAJÍ PROBÍHAT PLAVECKÉ ZÁVODY, STÁLE PLNÁ FEKÁLNÍCH BAKTERIÍ ❗️❗️❗️

 

S blížícími se olympijskými hrami v Paříži není jasné, zda bude řeka Seina dostatečně čistá, aby ji mohli využívat sportovci. Nedávno měl v řece plavat Macron spolu se starostkou Paříže Hidalgovou, nicméně z této velmi propagované akce nakonec sešlo.

 

Před jejich veřejnou produkcí se totiž na sociálních sítích objevily tisíce výzev, aby lidé využívali řeku coby toaletu a Seina se tak mezitím stala doslova latrínou. 💩👏

 

Macron a Hidalgová tak veřejné koupání zrušili, nicméně tvrdili, že si stojí za tím, že v Seině se budou plavecké závody konat. Stávající rozbory vody však nenaznačují, že by bylo možné v dohledné době tyto plány uskutečnit. 👍

 

Sportovní akce, která má začít 26. července, nemusí zahrnovat plavecké závody v řece kvůli vysokým hladinám bakterií E. coli ve vodě, které jsou často spojovány s fekálními bakteriemi.

 

Paříž využila hry v roce 2024 jako odrazový můstek a investovala 1,4 miliardy eur do budování infrastruktury, která by zachycovala více dešťové vody, když prší. Tato voda, která je plná bakterií, se dostává do řeky během silných lijáků – a rok 2024 byl obzvláště deštivý.

 

 

ZDÁ SE VŠAK, ŽE ÚSILÍ MĚSTA PŘED ZAČÁTKEM OLYMPIJSKÝCH HER SELHALO. 👍

 

Nedávné testování vody ukázalo, že je stále nebezpečná a znečištěná po většinu dní, což může způsobit zdravotní problémy sportovcům při triatlonových a maratonských olympijských plaveckých závodech, které se mají konat v Seině. 👹

 

Požití vody kontaminované bakteriemi E. coli a enterokoky může vést k vážným zdravotním problémům, včetně průjmu, infekcí močových cest, zápalu plic a sepse. 👍 Nejnovější testy odhalily nebezpečné hladiny těchto fekálních bakterií v Seině po dobu tří po sobě jdoucích týdnů. 👹

 

Mezi finančními investicemi, které Paříž zaplatila, byla výstavba obrovské podzemní nádrže na vodu, která měla zachycovat přebytečnou dešťovou vodu a zabraňovat jejímu vniknutí do Seiny.

 

Zdá se, že takové úsilí nestačí k tomu, aby se město zbavilo všech bakterií E. coli, a hladiny stále desetinásobně překračují normy, které Světová triatlonová federace určila jako bezpečné pro soutěže.

 

Vzhledem k tomu, že sluneční ultrafialové paprsky zabíjejí bakterie 👍, jako je E. coli ve vodě, někteří doufají, že v příštích dvou týdnech bude dostatek slunečního světla, což znamená, že soutěž by mohla pokračovat podle plánu. 😂

 

Kritici tvrdí, že je třeba vzít v úvahu i další problémy. Lionel Cheylus, který zastupuje ekologickou neziskovou organizaci Surfrider Europe, provedl samostatné testy vody a uvedl, že existují obavy z jiných, nemonitorovaných kontaminantů. 👍

 

„Evropské předpisy nařizují testování pouze na tyto dvě bakterie,“ řekl USA Today na začátku července. 🙈

 

„Nezabývají se farmaceutickým, průmyslovým nebo chemickým znečištěním. Takže když úřady prohlásí, že ve vodě je možné plavat, potvrzují pouze nepřítomnost těchto specifických bakterií, nikoli celkovou kvalitu vody.“ 🙈

 

To politikům nezabránilo v tom, aby tvrdili, že voda je naprosto bezpečná. 👹

 

🧜‍♀️🏊‍♀️Starostka Paříže Anne Hidalgová ujistila 10. července posluchače rádia France Inter: „Příští týden se osobně vykoupu v Seině. Jsme přesvědčeni, že do té doby bude voda adekvátně upravená a bezpečná.“ 🏆🥇

 

Ve vodě se však starostka nakonec nevykoupala, nicméně tohoto poslání se nakonec ujala Macronova ministryně. 😂

 

  1. července se francouzská ministryně sportu Amélie Oudéa-Castéra ponořila do řeky, aby se ujistila o její čistotě.

 

„Slib dodržen!“ potvrdila poté na X, spolu s některými relevantními obrázky.

 

Na mnoho francouzských občanů to neudělalo dojem a pod příspěvkem ji varovali, aby se připravila na nemocnici nebo si vzala nějaké léky proti gastrointestinálním onemocněním a průjmu.

 

Jeden z nich jí připomněl Bhagwanta Manna, indického duchovního, který se v roce 2022 napil z řeky Gangy, aby upozornil na její čistotu, ale krátce poté potřeboval naléhavou lékařskou pomoc.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/pred-blizici-se-olympiadou-je-voda-v-seine-kde-maji-probihat-plavecke-zavody-stale-plna-fekalnich-bakterii/

 

 

📌18. července 2024 Překlad: VYSVĚTLENÍ SMLOUVY 2+4 PRO NĚMECKO:

USA jako okupant mají všechna suverénní práva a pravomoc rozhodovat ve všech podstatných věcech.

 

Bundeswehr byl zničen záměrně, snad jste to po videu pochopili. Žádné tzv. politické rozhodnutí z Berlína není náhodné, v režimu neexistují náhody…USA v Německu si dělají, co chtějí. ((Tak jako u nás 5 demoliční parta!))

https://t.me/absurdnisvet/76299

 

 

📌18. července 2024: SUDETŠTÍ NĚMCI❗️BENEŠOVY DEKRETY. PLATÍ DODNES❗️❗️❗️

 

Citace Eduarda Beneše: „Němci by neměli dostávat nic víc než kapesník k pláči.“

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Bene%C5%A1-Dekrete

 

Sudetští Němci a Češi po roce 1945…Žili jako přátelští sousedé a mluvili česky i německy, ale po válce už ne… ((A to vše vzniklo opět už plány USA!!! Likvidace a okupace Ruska!!!))

https://t.me/absurdnisvet/76303

 

 

📌🧫18. července 2024: 💢 ANTIKONCEPČNÍ PILULKA OD BAYER S MASIVNÍMI VEDLEJŠÍMI ÚČINKY!

 

Pokračuje v prodeji, i když je tato pilulka extrémně škodlivá!

https://t.me/absurdnisvet/76304

 

🧫SMRT Z ANTIKONCEPČNÍ PILULKY – ŽENY BOJUJÍ PROTI BAYER:

 

Četné nové studie ukazují, že pilulky čtvrté generace s účinnou látkou drospirenon mají přibližně dvojnásobné riziko trombózy ve srovnání s pilulkami první a druhé generace. Krevní sraženiny mohou vést k plicní embolii…

ARD „Příběh na prvním místě“ 2015

https://t.me/absurdnisvet/76305

 

🧫TIKAJÍCÍ ČASOVANÁ BOMBA „ANTI-BABY PILULKA“:

https://t.me/absurdnisvet/76306

 

🧫Z 250 000 LÉKŮ: FARMACEUTICKÝ PRŮMYSL, ANI JEDEN LÉK NEPŘINÁŠÍ „UZDRAVENÍ

https://t.me/absurdnisvet/76312

 

 

📌18. července 2024: JE VAŠE OBLEČENÍ 5G ANTÉNY?

 

Nebo proč byste měli kupovat pouze oblečení vyrobené z biobavlny, konopí nebo eukalyptu.

 

5G frekvence: https://t.me/absurdnisvet/76307

 

 

📌18. července 2024: DR. ULRICH WARNKE: CO JE DMT A CO DĚLÁ S EPIFÝZOU?

 

((DMT – nebo N, N-dimethyltryptamin v lékařské řeči – je halucinogenní tryptaminová droga. Někdy označovaná jako Dimitri (nebo i fantazie či 45minutová psychóza), tato droga má účinky podobné účinkům psychedelik, jako je LSD a magické houby.))

https://t.me/absurdnisvet/76308

 

📌18. července 2024: MIKROČIP V SÝRU

https://t.me/absurdnisvet/76309

 

 

📌18. července 2024: VE ZDRAVOTNÍM CLOUDU: JAK SE NAŠE TĚLA A BIODATA STÁVAJÍ SUROVINAMI A ZBOŽÍM:

https://t.me/absurdnisvet/76311

 

VE ZDRAVOTNÍM CLOUDU. JAK SE NAŠE TĚLA A BIODATA STÁVAJÍ SUROVINAMI A ZBOŽÍM:

https://t.me/absurdnisvet/76311       

 

 

📌18. července 2024: DR. ULRICH WARNKE: KVANTOVÁ FYZIKA SE SETKÁVÁ S DUCHOVNEM.

KAŽDÁ MYŠLENKA JE ENERGIE

https://t.me/absurdnisvet/76313

 

 

📌🌿18. července 2024: KONOPNÉ BATERIE: Z konopí můžete vyrobit tolik věcí, jako jsou: baterie, oblečení, léky, kov pevnější než ocel, plast, hedvábný papír, papír, palivo a mnohem více❗️

 

Asi se nechce kvůli ropnému průmyslu a dalším zájmům…💰💰💰💰

https://t.me/absurdnisvet/76314

 

🌿 KONOPÍ NA RAKOVINU:

https://t.me/absurdnisvet/76310

 

 

📌18. července 2024: VODÍKOVÉ AUTO: Toto auto jezdí na vodu jako přísadu do paliva.

Auto dokáže ujet 5000 kilometrů s 1 litrem vody.

 

Proč to není zveřejněno? ((Protože to USA kvůli ropě nedovolilo ani jen zveřejnit!!!))

https://t.me/absurdnisvet/76317

 

 

📌18. července 2024: TAKHLE SE GENERUJÍ ZÁKAZNÍCI = PACIENTI😉

https://t.me/absurdnisvet/76318

https://t.me/absurdnisvet/76319

 

👉TAKHLE ONEMOCNÍ MLADÍ LIDÉ ❗️

 

Tyto americké řetězce jako subway a kfc stejně jako mcdonald’s by musely být pro Evropu

být zakázáni… ale není to v zájmu zdravotnických úřadů 😉

https://t.me/absurdnisvet/76321

 

👉CUKR: Účinky na tělo

 

Cukr má na organismus mnoho negativních účinků.

👉Dělá vás ochablé, apatické, unavené, depresivní a #rakovina. Cukr je však důležitý i pro lidský organismus. Ale ne každý cukr je stejný. Stolní cukr je škodlivý, zatímco přírodní cukr, který se nachází v ovoci, zelenině nebo celých potravinách, je důležitý a zdravý.

((Proto nám postřikují chemikáliemi ovoce a zeleninu!!!))

https://t.me/absurdnisvet/76322

 

 

📌18. července 2024: 💢 ANALYTIK VARUJE: CELÁ MĚSTA JSOU NIČENA GEOINŽENÝRSKÝMI „POVĚTRNOSTNÍMI ZBRANĚMI“, ABY MOHLA BÝT ZNOVU POSTAVENA POMOCÍ INFRASTRUKTURY POLICEJNÍHO STÁTU ❗️❗️❗️

 

Dne 25. října zasáhl mexický stát Guerrero hurikán Otis kategorie 5, který si vyžádal 46 obětí, přičemž 58 lidí zůstalo pohřešovaných až do uzávěrky. V oblíbené turistické destinaci Acapulco zanechal noční můru.

 

Mediální ekolog James Martinez – jeden z hlavních zastánců nízkoenergetické jaderné reakce (LENR) nebo studené fúze, která je považována za stabilního poskytovatele jaderné fúze a možného budoucího zdroje energie pro lidstvo – byl svědkem ničivého neštěstí. V nedávném rozhovoru s Mikem Adamsem, zakladatelem video platformy Brighteon.com, martinez hovořil o strašlivém zážitku a možnosti, že geoinženýrství bylo provozováno s „zbraněmi proti počasí“ během nedávné katastrofy.

 

Podle něj ho prezidentská kandidátka Dr. Claudia Sheinbaumová pozvala, aby odjel do Mexika a viděl, jak v této zemi ožívá příští generace výroby energie ve formě LENR. Měl skvělý čas v turistickém místě, ale okamžitě si všiml, že architektonické struktury v místě by měly být změněny ještě předtím, než věděli, že přijde superbouře. Byl na cestách s několika vlivnými lidmi, když si uvědomili, že se blíží velký tajfun. Předpokládal, že veřejnost byla předem informována.

 

Řekl, že se rozhodli vrátit do nemovitosti a prostě se napít. „A pak, když jsme seděli ve vstupní části s výhledem na zátoku, prudce vzrostla větrná vlna kolem 21:30 až 22:00. Nemysleli jsme si, že tato kategorie dosáhne kategorie pět. Ale kolem půlnoci mí kolegové dostali telefonáty, aby odtamtud odešli. A nemohli jsme nikam jít, abychom se odtamtud dostali. Vzhledem k tomu, že byli jen hosty domu, hledali útočiště v rezidenci na opačném konci domu, obrovské budově a velmi slavné architektonické pamětihodnosti. „A před touto nemovitostí stojí obrovský starý strom, který nás chránil,“ řekl. Když se probudili, strom už tam nebyl, místnosti byly zaplaveny a to, co viděli, byla úplná devastace. „To se opravdu stalo, ale bylo to bagatelizováno,“ řekl.

 

„Vypadá to, že explodovala bomba,“ žertoval Adams a Martinez s ním rychle souhlasil. „V tomto okamžiku je to pro mě zajímavé, protože jsem byl velmi podezřelý z toho, proč přístavní úřady nebo vláda v Acapulcu nevarovaly veřejnost před incidentem,“ řekl. Když se obhájce cold fusion podíval, venku nebyly žádné zvuky, letadla a žádné okamžité záchranné operace. „Acapulco bylo oficiálně zničeno. Všechny lodě v zálivu, včetně lodi, na které jsem byl den předtím, se potopily. A bylo to velmi klidné, protože elektřina nebyla vůbec,“ poznamenal a dodal, že přinejmenším očekával policejní nebo vojenské vrtulníky, aby pomohly lidem a sdělily jim, jak se mají chovat.

 

„Měl jsem podezření, že se jedná o meteorologickou zbraň , která byla použita proti Acapulcu k vybudování 15minutového města,“ řekl. Adams se k němu připojil a poukázal na to, že Acapulco je centrem svobody projevu a svobody politické sounáležitosti. To činí kdysi malebnou destinaci terčem urbanistického konceptu, který chce vláda realizovat pro svou totální kontrolu a tyranii.

 

Martinez také uvedl, že domy, auta, telefonní sloupy atd. Vypadají jako demilitarizovaná zóna po válce. Říká, že v každém autě, které stálo venku, byla zničena okna. „A většina lidí řídila rychlá auta, okna jsou dominantním problémem, existuje aerodynamika a všechny ostatní věci. Bylo opravdu neobvyklé vidět, že sklo v autě vypadalo, jako by explodovalo nějakou neobvyklou elektronickou zbraní,“ prozradil.

 

SOUBĚŽNÁ OPATŘENÍ NA VYLIDŇOVÁNÍ VE SVĚTĚ:

👉V určitém okamžiku v pořadu Adams řekl, že globalisté nyní páchají řadu zločinů proti lidstvu, aby potlačili lidskou rasu, protože chtějí potlačit všechny. Zmínil se o zapomenuté katastrofě požárů v Lahaině na Havaji v srpnu, kdy se roztavily trubky a voda v nich byla kontaminována toxickými chemikáliemi.

((Používají k tomu HAARP systém po celém světě. Vichřice, tajfuny, Sunami, nadměrné deště…5 G: požáry, výbuchy sopek…!))

 

Úřady nyní vyšetřují pozemky na pozemky na kontaminaci. První testy již odhalily přítomnost karcinogenu benzenu a dalších chemických látek, ale úředníci teprve nyní začínají chápat rozsah problému. V jádru požární zóny nebyly dosud odebrány žádné rozsáhlé vzorky. (K tématu: Byl lesní požár na Maui záminkou k dobytí Lahainy a její přeměně na elektronicky řízené město?)

 

„Mnoho lidí věří, že ve hře byly přímé energetické zbraně. Bylo zcela jasné, že se vláda drží zpátky, vypíná vodu a dovoluje, aby požáry převládly a zničily velkou část města,“ řekl Health Ranger a zdůraznil, že se pohřešují tisíce dětí. „A od 7. října, kdy Hamás zaútočil na Izrael, jsme o těchto pohřešovaných dětech neslyšeli vůbec nic. Pro něj globalisté provádějí experiment podobný Gaze pro celé lidstvo. „Dokonce jsem řekl, že Izrael učinil z Pásma Gazy koncentrační tábor pod širým nebem s plně střeženými hraničními zdmi, do kterých se bez jejich svolení nic nedostane. Existují omezení na kalorie, dokonce i na techniku. To je model pro nás všechny,“ postěžoval si.

 

GeoEngineering .news má další zprávy o vyzbrojování počasí globalisty.

 

Podívejte se na kompletní rozhovor s Mikem Adamsem a Jamesem Martinezem níže.

 

 

https://legitim.ch/analyst-warnt-ganze-staedte- Werden-mit-geoengineering-wetter Waffen-zerstoert-damit-sie-mit-einer-polizeistaatentwicklung-wieder-auffähnden-koennen/

 

 

📌18. července 2024:⚠️ ELEKTROMOBILY:

 

Elektromobily jsou tak nebezpečné a velmi náchylné k samovolnému vzplanutí, které je prakticky nemožné uhasit.

 

Že jim teď norská lodní společnost zakázala jejich trajekty.

Má na mysli loď, která se potopila v únoru loňského roku poté, co elektrická vozidla uvnitř začala hořet a nebylo možné ji uhasit.

https://t.me/absurdnisvet/76323

 

 

📌18. července 2024: ZÁKLADNÍ LEKCE OBRANY 😉:

https://t.me/absurdnisvet/76324

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN STRAŠÍ ČLENA NATO; POLSKÝ PREZIDENT VYHLAŠUJE ALARM; „JSME NEBEZPEČNĚ BLÍZKO VÁLCE S RUSKEM„…

 

((Měli by si k tomu vyfasovat plenky!!!))

 

https://youtu.be/DNTwG3HmLT8?si=czPwvrFCmFeonvZH

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VRCHOLNÁ ČLENSKÁ ZEMĚ ALIANCE NATO ZKRÁTÍ POMOC UKRAJINĚ NA POLOVINU; NĚMECKO JDE TRUMPOVOU CESTOU

 

Zelenskij čelí velkému šoku…

 

https://youtu.be/JpRu0dLc–c?si=lssqL2mw0vPbyfW2

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: HROZÍ BEZPROSTŘEDNÍ VÁLKA MEZI HIZBALLÁHEM A IZRAELEM? NASRALLÁH ŘÍKÁ, ŽE IZRAELSKÝM OBRANNÝM SILÁM NEZBYDE JIŽ ŽÁDNÝ TANK, POKUD ZAÚTOČÍ NA LIBANON…

 

https://youtu.be/kBEuNwvYiBQ?si=IB0sChoqeLyIlgrV

 

 

📌📢🔝18.07.2024, Roman Kirsch: 18. července 2024: Poláci se chystají na válku s Ruskem. A co my??? U lékařské odvodní komise v blíže neurčeném termínu…😂😂😂

 

https://youtu.be/OK8tKaQPBz0?si=DgxS-zWZOH0JhBcM

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „ODSTOUPÍM, ŘÍKÁ bIDEN POKUD…“: BIDEN VYPOUŠTÍ „BOMBU“UPROSTŘED VÝZVY K ODSTOUPENÍ Z PREZIDENTSKÉ KAMPANĚ

 

Will Quit Race: „Když tady bude něco, na co se podíváte Vy osobně, nikdo jiný než Vy sám, tak dokonce ani členové rodiny nemusí být v obraze, když tedy jste připravení říci, když to, co zjistím, tak to přehodnotím.“

 

Joe Biden: „Tak pokud by se vynořila nějaká zdravotní potíž u mě, kdyby byl problém, tak asi odstoupím.“

 

Senzační prohlášení Joe Biden na kameru…

 

https://youtu.be/eibFHC_HeIk?si=hYzIfG-jwuvImZoH

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „LOVENÁ ŠÉFKA AMERICKÝCH TAJNÝCH SLUŽEB KONFRONTOVÁNA NA REPUBLIKÁNSKÉM NÁRODNÍM SNĚMU; „OSTUDA, OSTUDA A ZASE OSTUDA, KIMBERLY… ODPOVĚZ… SELHALA JSI…“

 

Vysokonapěťové drama na republikánském konventu kvůli pochybení tajných služeb. Kimberly Cheatle senátoři obkroužili a konfrontovali šéfku tajných služeb na tom republikánském konventu. Zloba proti tajným službám narůstá, přímo exploduje kvůli pokusu o zabití Donalda Trumpa. Ohromující scéna se odehrála na republikánském národním konventu 17.7.2024. Doslova honila ředitelku tajných služeb…

 

https://youtu.be/eMZD4XxtR58?si=2k2pJZZCB4Bhd8wE

 

 

 

📌18. července 2024, NAŽIVO: SPOLOČNÉ TLAČOVÉ VYHLÁSENIE PO ROKOVANÍ S PREZIDENTOM MAĎARSKA SULYOK TOMAS

 

https://www.youtube.com/live/iflrFfD8U4w?si=xS5WDj7EL5RWGPOL

 

 

📌18. července 2024, 6:26: Vance souhlasil s tím, že bude kandidovat na viceprezidenta Spojených států:

 

James David Vance oficiálně oznámil svůj souhlas s kandidaturou na republikánského viceprezidenta Spojených států v nadcházejících volbách.

 

„Jsem poctěn a vděčný, že mohu oznámit, že jsem oficiálně přijal nabídku být kandidátem na post viceprezidenta Spojených států amerických,“ řekl na republikánském národním sjezdu v Milwaukee ve Wisconsinu.

 

Vance také poznamenal, že bývalý americký prezident Donald Trump myslí na zemi a ona ho potřebuje.

 

„Podívejte se na fotku, kde zvedá pěst po pokusu o atentát. Celá Amerika byla s ním. A k čemu vyzýval: bojovat, bojovat za Ameriku. I v takové chvíli na nás myslel,“ cituje RIA Novosti Vanceova slova.

 

Zdůraznil, že jako úspěšný podnikatel si Trump může odpočinout, ale jako politik se rozhodl být pronásledován. Jak řekl Vance, Trump kandiduje na prezidenta kvůli Spojeným státům.

 

https://www.vesti.ru/article/4052187

 

 

📌18. července 2024, 9:32: MUSK REAGOVAL NA BIDENOVO OBVINĚNÍ, ŽE SE SNAŽÍ KOUPIT VOLBY:

 

Americký podnikatel Elon Musk reagoval na obvinění amerického prezidenta Joea Bidena, který uvedl, že Musk a jeho bohatí přátelé se snaží ovlivnit výsledek nadcházejících listopadových prezidentských voleb.

 

V příspěvku na sociálních sítích X Biden vyjádřil podráždění nad jednáním Muska a dalších bohatých lidí, kteří podporují Donalda Trumpa, a označil jejich dary republikánskému kandidátovi za pokus „koupit si volby“. Prezident také zveřejnil odkaz na webovou stránku pro sběr darů pro americkou Demokratickou stranu, kde byly zveřejněny fotografie Muska a Trumpa.

 

Elon Musk v reakci na to napsal, že „žije v Bidenově hlavě zadarmo“, a reagoval tak na příspěvek uživatele sociálních sítí, který zveřejnil snímek obrazovky s prezidentovým prohlášením.

 

The New York Times poznamenává, že Musk v průběhu let daroval finanční prostředky kandidátům obou stran a rozdělil je přibližně rovnoměrně mezi demokraty a republikány. V březnu tohoto roku však miliardář řekl, že Republikánská strana se musí ve Spojených státech dostat k moci, jinak „Amerika skončí“.

 

Prezidentské volby ve Spojených státech se budou konat 5. listopadu. Republikánská strana již schválila Donalda Trumpa jako svého kandidáta. Kandidatura úřadujícího prezidenta Joea Bidena z Demokratické strany by měla být schválena na srpnovém stranickém sjezdu.

 

https://www.vesti.ru/article/4052414

 

 

📌18. července 2024, 9:57, MAĎARSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ: URSULA VON DER LEYENOVÁ VEDLA EVROPU K „JASNÉMU ÚPADKU„:

 

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó negativně zhodnotil výsledky práce šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové. Evropská unie se podle něj pod jejím vedením stala méně konkurenceschopnou a je v jasném úpadku.

 

Szijjártó ocenil práci Ursuly von der Leyenové v předvečer hlasování poslanců Evropského parlamentu o znovuzvolení šéfky Evropské komise na druhé funkční období – na dalších pět let. Zasedání Evropského parlamentu se bude konat ve čtvrtek.

 

V Evropské unii je po nástupu Ursuly von der Leyenové k moci vidět „jasný úpadek“, „ukázala velmi špatnou práci“, řekl Szijjártó agentuře RIA Novosti. Podle maďarské ministryně není důvod podporovat její znovuzvolení.

 

Poukázal na to, že Evropa za Ursuly von der Leyenové se stala „mnohem méně mírumilovnou“ a „mnohem méně jednotnou“.

 

Šéf maďarského ministerstva zahraničí navíc upozornil na pokles konkurenceschopnosti EU ve světě.

 

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová již dříve zrušila cestu do Maďarska na pozadí cesty maďarského vůdce Viktora Orbána do Moskvy. Evropská komise bude na neformálních zasedáních Rady EU za maďarského předsednictví zastoupena pouze na seniorní úrovni, to se v historii ještě nikdy nestalo.

 

https://www.vesti.ru/article/4052478

 

 

📌18. července 2024, 11:05: POPOVA: CHOLERA JE VÁŽNÁ HROZBA, HROZÍ JÍ 1 MILIARDA LIDÍ:

 

Ředitelka Rospotrebnadzoru Anna Popova varovala před vážnou hrozbou, kterou představuje cholera, a zdůraznila, že každý rok je nákazou ohrožena asi 1 miliarda lidí.

 

Na mezinárodní konferenci „Biohrozby a patogeny. Reakce BRICS“ Popova uvedla, že globální epidemiologická situace zůstává obtížná a měnící se infekční rizika mohou způsobit regionální a globální hygienické a epidemiologické mimořádné události.

 

Popova poznamenala, že od roku 2021 svět zaznamenal nárůst výskytu cholery a rozšíření její geografie. V roce 2023 bylo registrováno přes 900 tisíc případů onemocnění, ale skutečný počet případů může být ještě vyšší, protože ne všechny země dokážou nemoc včas diagnostikovat.

 

Podle šéfa Rospotrebnadzoru navíc od roku 2022 probíhá ve světě rozsáhlá epidemie opičích neštovic spojená s importem nemoci do 116 zemí, kde nemoc dříve nebyla zjištěna.

 

Popovová také poznamenala, že v posledních letech došlo k nárůstu případů nebezpečné horečky Lassa. V roce 2023 bylo v šesti afrických zemích hlášeno více než 10 tisíc případů, přičemž rostoucí počet případů horečky Lassa byl zaznamenán mimo endemické oblasti. 🙈((Ještě čím začnou dál zastrašovat???))

 

https://www.vesti.ru/article/4052633

 

 

📌18. července 2024, 11:47, POLSKÉ MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI: VÍCE NEŽ 50 % ZAHRANIČNÍCH VĚZŇŮ V ZEMI JSOU UKRAJINCI:

 

Více než polovina cizinců zadržovaných v polských věznicích jsou Ukrajinci. Na druhém místě jsou občané Gruzie, asi 14 % z celkového počtu vězňů s cizím občanstvím.

 

Polské ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo statistiky o vězních s cizím státním občanstvím. Celkem jich je 2407, což je téměř dvakrát více než na konci roku 2020, kdy bylo v polských věznicích 1267 cizinců.

 

VĚTŠINA CIZINCŮ BYLA UVĚZNĚNA ZA NEHODY, RVAČKY, LOUPEŽE A VRAŽDY.

 

Podle statistik citovaných agenturou TASS je v Polsku vězněno 1267 občanů Ukrajiny – to je asi 52 % z celkového počtu cizinců ve věznicích.

 

Ve vězení si odpykává trest odnětí svobody také 330 občanů Gruzie a 146 osob s běloruským občanstvím.

 

V lednu polská média napsala, že kriminalita v Polsku vzrostla kvůli přílivu Ukrajinců. Podle deníku Rzeczpospolita se mezi cizinci v roce 2023 nejčastěji dopouštěli trestných činů Ukrajinci. Bylo konstatováno, že v zemi žije 2,5 milionu občanů Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4052757

 

 

📌18. července 2024, 9:42: ZAMĚSTNANEC VOJENSKO-PRŮMYSLOVÉHO KOMPLEXNÍHO PODNIKU PŘEDÁVAL ÚDAJE UKRAJINSKÝM SPECIÁLNÍM SLUŽBÁM:

 

Obyvatel Velkého Novgorodu byl obviněn z velezrady, což vyšlo najevo ve čtvrtek 18. července.

 

Zaměstnanci regionálního oddělení FSB Ruska zjistili, že zaměstnanec vojensko-průmyslového komplexu předal nepříteli informace o svém podniku, jeho výrobcích a vojenských jednotkách umístěných v Novgorodské oblasti.

 

Je třeba poznamenat, že budoucí osoba zapojená do vyšetřování nezávisle kontaktovala ukrajinské speciální služby a kontaktovala je z vlastní iniciativy.

 

Důstojníci kontrarozvědky zjistili, že muž byl v kontaktu se zástupcem Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny a plnil své úkoly.

 

V současné době je nelegální činnost občana potlačena, zadržený se přiznal a činil pokání.

 

https://www.vesti.ru/article/4052505

 

 

📌18. července 2024, 12:01: PESKOV O MYŠLENCE OBRANNÉ UNIE EU: RUSKO BUDE KONFIGUROVAT SVÉ PŘÍSTUPY:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov uvedl, že vyhlídky na přeměnu Evropské unie v obrannou unii nutí Moskvu odpovídajícím způsobem konfigurovat zahraničněpolitické přístupy.

 

Mluvčí Kremlu poznamenal, že myšlenka vytvoření obranné unie v EU je potvrzením eskalace napětí v evropských zemích.

 

„Rusko nepředstavovalo a nepředstavuje žádnou hrozbu pro nikoho v EU,“ řekl Peskov a zdůraznil, že Ruská federace chrání své zájmy na Ukrajině.

 

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová již dříve uvedla, že pokud bude znovu zvolena do této funkce, hodlá přeměnit Evropskou unii na obrannou, zavést post evropské komisařky pro obranu a vytvořit Evropský obranný fond. 👹

 

https://www.vesti.ru/article/4052793

 

 

📌18. července 2024, 11:16: POLSKO POSÍLILO KONTROLU NAD VÝVOZEM ZBRANÍ DO „ZEMÍ PŘÁTELSKÝCH K RUSKU„:

 

Polské úřady v reakci na skandál s prodejem náhradních dílů pro íránské drony Shahed polskou společností v roce 2022 posílily kontrolu nad vývozem zbraní a komponentů do zemí přátelských k Rusku.

 

Jak řekl polský ministr národní obrany Władysław Kosiniak-Kamysh ve vysílání místní rozhlasové stanice Radio Zet, takové kontrakty, „zejména se zeměmi, které podporují Rusko“, by měly být pod zvláštní kontrolou.

 

Ministr dodal, že polské tajné služby již provádějí zvýšený dohled nad takovými smlouvami.

 

Dne 18. července Radio Zet s odvoláním na vyšetřování Agentury pro vnitřní bezpečnost uvedlo, že polská společnost WSK Poznaň v roce 2022 prodala palivová čerpadla íránské firmě Iran Motorsazan Company, která vyrábí traktory. Později byla taková čerpadla nalezena na bezpilotních letounech Shahed 136.

 

https://www.vesti.ru/article/4052655

 

 

📌18. července 2024, 10:52: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY PŘIZNALY, ŽE VĚTŠINA JEJICH POZIC V KRYNCE BYLA ZCELA ZNIČENA:

 

Ruská armáda zcela zničila pozice ozbrojených sil Ukrajiny v Krynkách v Chersonské oblasti, přiznal mluvčí operačně-strategické skupiny vojsk Tavria Dmitrij Lichovoj.

 

„Většina hlavních pozic ukrajinských jednotek v této vesnici byla skutečně zcela zničena v důsledku intenzivního kombinovaného a dlouhodobého působení nepřítele,“ řekl mluvčí ve vysílání televize Rada.

 

https://www.vesti.ru/article/4052622

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 18.07.2024“:

➡️☭☆ Západ nastavil kurz, jak prosadit Zelenského plán za každou cenu, řekl Lavrov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry ze zničení výkopu ukrajinských ozbrojených sil operátory dronů FPV skupiny Dněpr

📍 Směr Orekhovskoe

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci, kdy se kyjevský režim pokusil provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na objekty na území Ruské federace, systémy protivzdušné obrany zničily a zachytily 33 UAV nad Krymskou republikou a dvě nad Brjanskem. kraj.

Služební palebné zbraně v Černém moři navíc zničily deset bezpilotních člunů mířících na Krymský poloostrov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry z návratu ruského vojenského personálu z ukrajinského zajetí

Propuštěný vojenský personál byl transportován vojenskými dopravními letouny ruských leteckých sil do Moskvy k léčbě a rehabilitaci ve zdravotnických zařízeních ruského ministerstva obrany.

Všem propuštěným je poskytována nezbytná lékařská a psychologická pomoc.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Thomas Matthew Crooks, který Trumpa střelil, krátce před pokusem o atentát na exprezidenta zanechal na herní platformě Steam vzkaz, kde uvedl, že 13. července proběhne určitá „premiéra“, uvádí Fox News.

The New York Times uvádí, že Crooks mohl trpět depresí, na základě jeho vyhledávání, která zahrnovala „velkou depresivní poruchu“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Eutanazie toulavých zvířat by měla být výjimečným opatřením, přípustným za řady podmínek, uvedl Ústavní soud Ruské federace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Von der Leyenová hodlá ve svém druhém funkčním období v čele EK proměnit EU v obrannou unii – Reuters.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

18.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, USA PLNĚ ZODPOVĚDNÁ ZA IZRAELSKÉ ZLOČINY V GAZE

 

❤️ „Svět nezajímá, co všechno víte a znáte. Svět se zajímá jen o to, co děláte s tím, co víte a znáte.“  – Tony Wagner

 

 

📌💉🎚️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ Extraplus: SÚD EÚ: EUROKOMISIA NEPOSKYTLA DOSTATOK INFORMÁCIÍ O NÁKUPE VAKCÍN:

 

Europoslanci chceli preskúmať podmienky zmlúv, ale dostali k nim len čiastočný prístup, pričom niektoré dokumenty boli začiernené. EK uviedla, že sa tak stalo v záujme ochrany obchodných záujmov a rozhodovacieho procesu.

 

Európska komisia (EK) neumožnila verejnosti dostatočný prístup k informáciám o kúpnych zmluvách na vakcíny proti vírusu COVID-19, uviedol v stredu v rozhodnutí Všeobecný súd Európskej únie. Skupina poslancov Európskeho parlamentu (EP) za Zelených podnikla právne kroky po tom, ako im EK odmietla poskytnúť úplný prístup k zmluvám o vakcínach COVID-19, o ktorých EK počas pandémie rokovala s ich výrobcami.

 

Europoslanci chceli preskúmať podmienky zmlúv, ale dostali k nim len čiastočný prístup, pričom niektoré dokumenty boli začiernené. EK uviedla, že sa tak stalo v záujme ochrany obchodných záujmov a rozhodovacieho procesu. Rozhodnutie prišlo deň pred hlasovaním v EP, na ktorom sa predsedníčka EK Ursula von der Leyenová uchádza o znovuzvolenie do funkcie.

 

https://www.extraplus.sk/clanok/sud-eu-eurokomisia-neposkytla-dostatok-informacii-o-nakupe-vakcin   

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI POKRAČUJÍ V ŘÁDĚNÍ POBLÍŽ UKRAJINSKÉ FRONTY; ZABILI TÉMĚŘ 2.000 VOJÁKŮ BĚHEM 24 HODIN.

 

https://youtu.be/lbNVyM3wx68?si=zUPXuMo1O_4I0QAj

 

 

 

📌17. července 2024: AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNY V EVROPĚ….V NĚMECKU PŘES 30…. ((Američané jsou pořád všude po světě roztahaní. Chovají se jako vládci světa už X let!!!))

https://t.me/absurdnisvet/76287

 

 

 

📌17. července 2024: JAMAJSKÝ ŽADATEL O AZYL V IRSKU VYZÝVÁ MIGRANTY, ABY ZAÚTOČILI NA IRSKÉ LIDI. ŘÍKÁM VŠEM MIGRANTŮM: „Jděte a vezměte si jejich domy, vezměte si jejich auta, vezměte si jejich manželky, vezměte si vše, co mají…“

https://t.me/absurdnisvet/76288

 

 

📌17. července 2024: 💢 NA RAKOVINU SE OFICIÁLNĚ NEMÁ NAJÍT LÉK, PROTOŽE MNOHEM VÍCE LIDÍ NA NÍ VYDĚLÁVÁ, NEŽ JÍ TRPÍ ❗️❗️❗️ 👹

https://t.me/absurdnisvet/76289

 

 

📌17. července 2024, JD VANCE: ZMĚNY JMEN, CNN, NETFLIX… PROSTĚ JE TO STÁLE LEPŠÍ A LEPŠÍ!!

 

Narodil se jako James Donald Bowman

 

JD se později jmenoval James Hamel, příjmení svého nevlastního otce, dokud nepřijal příjmení svých prarodičů, Vance.

 

Příjmení Hamel má více původů

Němci a Židé (Ashkenazi): Rezidenční jméno z města Hameln v Německu, v ústí řeky Hamel na Weser.

 

V lednu 2017 se Vance stal přispěvatelem CNN.

 

V dubnu 2017 Ron Howard podepsal smlouvu o režii filmové verze Hillbilly Elegy, která byla vydána na Netflixu v roce 2020.

 

V roce 2019 Vance spoluzaložil Narya Capital v Cincinnati s finanční podporou Thiela, Erica Schmidta a Marca Andreessena.

 

V březnu 2021 věnoval Peter Thiel 10 milionů dolarů organizaci Protect Ohio Values, super PAC, která vznikla v únoru na podporu kandidatury Vance.

 

Peter Thiel – bývalý generální ředitel společnosti PayPal (Elonův kamarád)

Peter Thiel, který již daroval rekordní částku na podporu JD Vance, se rozhodl věnovat dalších 1,5 milionu dolarů pro-Vance super PAC.

 

Technologický miliardář Peter Thiel věnoval na podporu JD Vance celkem 15 milionů dolarů – nejvyšší částka, která kdy byla věnována na podporu jediného kandidáta do Senátu.

(https://de.m.wikipedia.org/wiki/J._D._Vance)

 

 

⚠️ NÁZOR DAVIDA ICKEHO NA TRUMPOVU VOLBU VICEPREZIDENTA:

 

„Obchodní partner globalisty Petera Thiela, JD Vance, je Trumpovým kandidátem.

 

Co pár dní pro Trumpa: Střelba, finanční a reklamní podpora od Elona Muska a dalších miliardářů, dnešní zamítnutí trestních oznámení na základě tajných dokumentů a republikánská nominační konvence dva dny po střelbě, na které označil JD Vance za svého potenciálu jmenován viceprezidentem.

 

Vance je obchodním partnerem miliardáře Petera Thiela, který sedí v řídícím výboru globalistické skupiny Bilderberg Group a je zakladatelem společnosti Palantir, která poskytuje sledování a další technologie Pentagonu a zpravodajským agenturám. Thiel a Vance také investují do Rumble a financují římskokatolickou „modlitební aplikaci“ Hallow, kterou propagují lidé jako Russell Brand.

 

Thiel byl součástí Trumpova přechodového týmu poté, co vyhrál volby v roce 2016. Takže to byl docela antiglobalistický, anti-deep state tým.“

 

https://x.com/dadicke/status/1812955631281733967?s=12

 

 

 

📌17. července 2024: 🇮🇱🇺🇸🩸 USA PLNĚ ZODPOVĚDNÁ ZA IZRAELSKÉ ZLOČINY V GAZE, ŘÍKÁ HIZBALLÁH:

 

Ve středu generální tajemník skupiny Hassan Nasralláh slíbil, že bude nadále podporovat palestinský lid v jeho boji proti Izraeli.

 

Řekl také, že Hizballáh pomůže obnovit libanonské domy zničené Izraelem na jihu země.

https://t.me/absurdnisvet/76294

 

 

📌❌🪐🌎🌐❌17. července 2024: 💢 ASTRONAUTI ROZBALUJÍ!

Generál Miroslaw Hermaszewski a Igor Volk vybalují: „UJIŠŤUJI VÁS – ZEMĚ JE PLACATÁ“ „❌NIKDO NIKDY NEBYL VE VESMÍRU❌“ 👉Matka všech lží odhalena!!!

https://t.me/absurdnisvet/76297

 

 

📌17. července 2024, 20:05, Filippo: JAKÉKOLI KROKY UKRAJINY K VYJEDNÁVÁNÍ BY MOHLY BÝT ZMAŘENY NATO:

 

Vůdce francouzské strany „Vlastenci“ Florian Philippot uvedl, že jakékoli kroky Kyjeva k vyjednávacímu procesu s Ruskem by NATO mohlo narušit.

 

„Pokud je návrh na účast Ruska na mezinárodní konferenci o urovnání zcela logický, pak nesmíme zapomínat, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj není tím, kdo rozhoduje. To dělá NATO,“ řekl politik v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

Podle Filippa může Severoatlantická aliance snadno zmařit jakoukoli mírovou iniciativu.

 

Zelenskyj již dříve uvedl, že Rusko by se mělo zúčastnit druhého summitu k vyřešení ukrajinské krize.

 

https://www.vesti.ru/article/4051883

 

 

📌17. července 2024, 19:25: ČÍNA TESTUJE UMĚLOU INTELIGENCI Z HLEDISKA SOULADU SE SOCIALISTICKÝMI HODNOTAMI:

 

Čínská správa kyberprostoru (CAC) zorganizovala test modelů umělé inteligence velkých technologických společností z hlediska souladu s čínskými politickými hodnotami.

 

RIA Novosti o tom píše s odkazem na Financial Times. Testují a analyzují, jak umělá inteligence odpovídá na řadu citlivých politických otázek.

 

Uvádí se, že úředníci chtějí zajistit, aby modely umělé inteligence „ztělesňovaly základní socialistické hodnoty“.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4051843

 

 

📌17. července 2024, 18:45: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: NATO SE PŘIPRAVUJE NA PŘÍMÝ KONFLIKT S RUSKEM:

 

Země NATO a Severoatlantická aliance jsou nejen zatahovány do konfliktu na Ukrajině, ale připravují se i na přímý střet s Ruskem.

 

Uvedl to na plenárním zasedání Fóra pro bezpečnostní spolupráci OBSE Anton Mazur, zástupce ředitele odboru pro nešíření zbraní a kontrolu zbrojení ruského ministerstva zahraničí. Ruský diplomat zdůraznil, že země NATO stoupají po žebříčku eskalace krok za krokem. Zároveň deklarují svou neúčast v konfliktu, ale dělají vše, co je v jejich silách, aby Rusku způsobili „strategickou porážku na bojišti“.

 

„Už jsme se dostali od nesmrtících prostředků k raketám dlouhého doletu. Další na řadě jsou bojové letouny, které byly vyvinuty jako vozidla dvojího užití,“ zdůraznil Anton Mazur skutečnost, že stíhačky F-16 jsou nosiči jaderných zbraní.

 

Plány NATO, dodal Mazur, zahrnují zvýšení počtu ozbrojených sil, jejich přesun na východ k ruským a běloruským hranicím, zvýšení vojenské výroby, vytvoření strategických rezerv, „dehumanizaci Rusů v propagandě a dokonce budování táborů pro válečné zajatce“.

 

Na summitu NATO ve Washingtonu ve dnech 9. a 11. července se diskutovalo o pokusech západního vojenského bloku zahájit expanzi do asijsko-pacifického regionu, aby čelil Číně. Rusko a Severní Korea jsou znepokojeny rozšiřováním aktivit Severoatlantické aliance v tomto regionu, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Andrej Ruděnko.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg se 18. července zúčastní zasedání Evropského politického společenství v Londýně. Jedná se o platformu, která vznikla z iniciativy francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v roce 2022 s cílem přilákat nové země na oběžnou dráhu Evropské unie, aniž by jim bylo uděleno členství.

 

https://www.vesti.ru/article/4051794

 

 

📌17. července 2024, 19:08: POSLANCI VYZVALI K MÍROVÝM ROZHOVORŮM NA UKRAJINĚ:

 

Diana Sosoacă, poslankyně Evropského parlamentu z Rumunska, vyzvala země EU, aby přestaly zásobovat kyjevský režim zbraněmi a zahájily mírové rozhovory.

 

Ve svém projevu v Evropském parlamentu Sosoaca uvedla, že již v únoru 2022 připravila memorandum s názvem „Neutralita Rumunska – bukurešťský mír“. Náměstek poslal tento dokument na všechny zúčastněné ambasády, ale pouze Rusko chtělo mluvit o míru.

 

Shoshoake připomněl, že míru nelze dosáhnout, pokud je jedna ze stran konfliktu zásobena zbraněmi.

 

Ukrajinský premiér Denys Šmyhal již dříve uvedl, že Rumunsko předá ozbrojeným silám Ukrajiny jeden protiletadlový raketový systém Patriot.

 

Kromě toho bude Bukurešť spolu s partnery NATO nadále pomáhat kyjevskému režimu při výcviku pilotů stíhaček F-16 a také podporovat obranný průmysl Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4051845

 

 

📌17. července 2024, 22:18: ESTONSKO ZAVEDLO ZÁKAZ BĚLORUSKÝCH POZNÁVACÍCH ZNAČEK:

 

Zákaz vjezdu automobilů s běloruskými poznávacími značkami do Estonska zavedlo estonské ministerstvo zahraničních věcí. Dříve byly hranice pro auta s běloruskou poznávací značkou uzavřeny Lotyšskem a Litvou.

 

Zpráva estonského ministerstva zahraničí zdůrazňuje, že vozidla s běloruskými poznávacími značkami nemohou vstoupit do země přes estonské hraniční přechody, „bez ohledu na důvody pobytu majitele nebo uživatele v Estonsku nebo EU“. Důvodem Tallinnova jednání byly sankce uvalené Evropskou unií na Minsk. Patří mezi ně zákaz dovozu „motorových vozidel“. Auta s běloruskými poznávacími značkami musí být znovu zaregistrována. Lhůta pro opětovnou registraci závisí na konkrétní situaci. Minimální lhůta pro opětovnou registraci je 5 dní, maximální 12 měsíců. Kromě toho musí být vozidlo do šesti měsíců nahlášeno na celnici.

 

V Tallinnu zdůraznili, že pokud tyto podmínky nebudou splněny, majitel vozu bude pokutován a bude mu zakázán vjezd na estonské silnice. Lotyšsko přijalo zákaz vjezdu pro běloruská auta 16. července. Podobná opatření přijala i Litva. Zákaz vjezdu běloruských aut vstoupí v platnost 18. července.

 

Minsk nebude symetricky reagovat na uzavření bariéry na hranicích pro běloruská auta ze strany Lotyšska, Estonska a Litvy. Od 19. července zavádí Bělorusko bezvízový styk pro občany 35 evropských zemí. Bezvízový styk se nevztahuje na držitele diplomatických a služebních pasů.

 

https://www.vesti.ru/article/4052011

 

 

📌17. července 2024, 20:55, ZACHAROVOVÁ: POSÍLENÍ TRUMPOVY BEZPEČNOSTI V ČERVNU JE PRŮMĚRNÁ LEŽ:

 

Prohlášení, že americká tajná služba posílila bezpečnost Donalda Trumpa poté, co se objevily informace o možném pokusu o atentát, jsou průměrnou lží, napsala mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová na svém kanálu Telegram.

 

Diplomat připomněl, že to byly Spojené státy, které zorganizovaly pokusy o atentát na íránské vůdce. Američané konkrétně zabili jednoho z velitelů Islámských revolučních gard Kásima Sulejmáního.

 

CNN již dříve uvedla, že před několika týdny obdržel Bílý dům informaci, že Írán připravuje pokus o atentát na prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Poté byla posílena bezpečnost podnikatele: byly do ní zahrnuty drony a robotický pes.

 

Nicméně 14. července byl Trump stále střelen. Dvacetiletý Thomas Crookes na politika vypálil několik kulek, ale Trumpa jen poškrábal za uchem. Novináři nemají žádné důkazy, že by střelec mohl být spojen s Íránem.

 

https://www.vesti.ru/article/4051891

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17. července 2024, 20:55, PENTAGON: ASYMETRICKOU ODPOVĚDÍ RUSKA JE ROZMÍSTĚNÍ JADERNÝCH ZBRANÍ VE VESMÍRU:

 

((Nepoučitelní!!! Hladí hada bosou nohou, a to bez přestání! Kde je hranice trpělivosti Putina a jeho spojenců?))

 

Nedostatek převahy v konvenčních zbraních tlačí Rusko k asymetrickým řešením. Pentagon se domnívá, že takovou reakcí by mohlo být rozmístění jaderných zbraní ve vesmíru.

 

Šéf Úřadu obranného zpravodajství Pentagonu Jeffrey Cruz připustil, že jeho služba monitoruje výzkum a schopnosti Ruska rozmístit jaderné zbraně ve vesmíru po celá desetiletí. Moskva podle něj v této oblasti udělala takový pokrok, že je blízko realizaci takové příležitosti.

 

„Rozmístění jaderných zbraní ve vesmíru nebude mít jen vojenský efekt,“ zdůraznil důstojník americké vojenské rozvědky v projevu na Aspenském bezpečnostním fóru. „To okamžitě ovlivní vše v zóně nízké oběžné dráhy Země.“

 

Podle Jeffreyho Cruze by zveřejnění informací o možném rozmístění jaderných zbraní Ruskem ve vesmíru mohlo změnit plány Moskvy. Vyzval k dialogu s Ruskem na toto téma. Akce Ruska, které bylo průkopníkem v průzkumu vesmíru, zklamaly šéfa amerického vesmírného velitelství Stephena Whitinga. Podle něj i potenciální možnost rozmístění jaderných zbraní ve vesmíru představuje hrozbu pro veškerý moderní život.

 

Na začátku roku 2024 americká média hovořila o tajném brífinku pro americké zákonodárce, na kterém byli informováni o údajných plánech Ruska „rozmístit jaderné zbraně ve vesmíru“ a použít je proti satelitům. Bílý dům potvrdil, že taková hrozba pro americkou národní bezpečnost byla projednávána v Kongresu. 46. prezident Spojených států Joe Biden požadoval navázání diplomatického kontaktu s Moskvou na toto téma, připomíná TASS. Ruské ministerstvo zahraničí to však odmítlo s odkazem na skutečnost, že „kontakty v této věci se ukázaly jako neproduktivní kvůli absurditě amerických obvinění“. Ruské ministerstvo zahraničí navíc dodalo, že je to Washington a jeho spojenci, kdo podniká kroky k vypouštění zbraní do vesmíru a využívá vesmír k vedení nepřátelských akcí proti svým oponentům, kteří jsou otevřeně nazýváni Ruskem a Čínou.

 

V květnu 2024 Moskva navrhla návrh rezoluce Rady bezpečnosti OSN o potvrzení závazku všech zemí nevyužívat vesmír k rozmístění zbraní, nepoužití síly ve vesmíru, odmítnutí jakýchkoli útoků z vesmíru na Zemi, jakož i útoků ze Země na objekty ve vesmíru. Tento dokument by doplnil Smlouvu o kosmickém prostoru z roku 1967, která počítá pouze s mírovým využíváním a průzkumem vesmíru. Proti této rezoluci se však postavily Spojené státy, Velká Británie, Francie, Japonsko, Korea, Slovinsko a Malta.

 

https://www.vesti.ru/article/4051925

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17. července 2024, 21:19, DMITRIJ MELNIKOV: TRUMP UDRŽUJE INTRIKY V AMERICKÉ VOLEBNÍ KAMPANI:

 

Několik amerických publikací dnes uvedlo, že v Bidenově sídle je nepořádek i bez Trumpa a Vance: Telefonát amerického prezidenta s kolegy spolustraníky na Zoomu byl v titulcích označen za „neohrabaný“ a „naštvaný“. A v Kapitolu se nyní už neobávají o Bidenovo zdraví: Předseda Sněmovny reprezentantů Johnson oznámil vytvoření pracovní skupiny, která má vyšetřit pokus o atentát na Trumpa.

 

Již třetí den po sobě vítají delegáti Republikánského národního konventu svého vůdce potleskem. Objeví se večer a pokračuje v intrikách. Trump poslouchá řečníky z pódia, mává davu, ale sám mlčí. Jedná se o ověřený výpočet – přivést intenzitu očekávání na vrchol, aby bylo možné zasadit jediný, ale drtivý úder.

 

Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pensylvánie a Wisconsin je šest takzvaných „swing states“, které rozhodnou o výsledku letošních listopadových voleb. Trumpovi příznivci se proto rozhodli uspořádat svůj kongres v jedné z nich. V posledních volbách ve Wisconsinu Biden porazil Trumpa těsným rozdílem pouhého půl procenta.

 

A během tří a půl let v úřadu, říkají státní delegáti, udělal Biden vše pro to, aby Wisconsin na podzim změnil své politické zbarvení z demokratické na republikánskou červenou.

 

„Myslím, že ekonomický pokles změnil názor voličů. Bolí to, víte. Myslím, že většina lidí bude hlasovat svými peněženkami, to je to, s čím jsme přišli tady ve Wisconsinu. Myslím, že uvidíme o něco vyšší volební účast, o něco vyšší účast ve venkovských volbách,“ očekává delegát z Wisconsinu Pete Church. „A to nám bude stačit na první místo.“

 

Po pokusu o atentát na Trumpa Biden, který pozastavil kampaň, opět vyšel k lidem. Střelba na soupeře na chvíli zcela zastínila otázku jeho vyřazení ze závodu, demokraté se rozhodli pokračovat v kampani v Nevadě – dalším státě rozhodujícím pro vítězství. Biden, na rozdíl od obyčejných Američanů, nebyl na trhu s potravinami už dlouho. A je jasné, že nedokáže odhadnout růst cen během svého prezidentství. Ani Biden není schopen pochopit, kde je. Když ale uvidí tříletou holčičku tmavé pleti, obvykle se k ní rozběhne.

 

Nová volební realita nutí Bidena, aby znatelně zmírnil svou protitrumpovskou rétoriku. Nyní se bojí volat po „odstranění Trumpa za každou cenu“, chce zabránit propuknutí politického násilí. Ale když mluvil na sjezdu Asociace barevných lidí Ameriky, nemůže ignorovat svého oponenta. Demokrat Biden rychle ztrácí hlasy barevných Američanů. Rozhodl se jim připomenout, že jeho viceprezidentkou je černoška Kamala Harrisová, a také jim připomněl frázi „práce pro černochy“, kterou Trump pronesl v nedávné debatě.

 

„Chlapi, já sakra vím, co je to ‚černá práce‘. To je práce viceprezidenta Spojených států! Toto je první černošský prezident v americké historii, Barack Obama,“ říká 46. prezident Spojených států.

 

Zatímco špičky Demokratické strany volí po střelbě v Pensylvánii novou strategii, velcí dárci Demokratů spřádají své intriky. Podle deníku New York Times volají politikům blízkým Bidenovi a vyzývají je, aby neopouštěli myšlenku odstranění současného prezidenta z volebního pásma. Sám Joe Biden den předtím zopakoval, že je připraven odstoupit z voleb, pokud dostane takové doporučení od lékařů, ale zatím k tomu nevidí důvod.

 

„Kdybych měl nějakou nemoc, kdyby přišli nějací doktoři a řekli, že máte takový a takový zdravotní problém. Abych byl upřímný, myslím si, že jediná věc, kterou věk přináší, je trocha moudrosti,“ říká o svém objevu jednaosmdesátiletý uchazeč o znovuzvolení.

 

A to vše se děje na pozadí Bidenových pravidelných přehmatů a výhrad ve veřejných projevech. Jeden z hlavních kritiků současného prezidenta Elon Musk již uvedl, že Bidena by dokonale nahradil člověk, který by byl schopen jednoduše a bez chyb přečíst text na nápovědě. Musk navíc oznámil, že Tesla v návaznosti na úřad přesouvá sídlo své společnosti SpaceX z demokratické Kalifornie do republikánského Texasu.

Poslední kapkou byl podle miliardáře a podnikatele nový zákon kalifornského demokratického guvernéra na ochranu práv LGBT školáků. Přílišné zaměření demokratů na ochranu práv transgender lidí a menšin na pozadí mnohem závažnějších nevyřešených problémů v zemi dráždí republikánské příznivce stejně jako Bidenovy podivné metody vládnutí. O tom se nyní diskutuje na kongresu.

 

„Obávám se, že současný americký prezident nemá možnost plně plnit své povinnosti. Naši odpůrci neomezují své akce na prezidentův rozvrh od 10 do 16 hodin. Potřebujeme vrchního velitele, který nás dokáže vést 24 hodin denně, sedm dní v týdnu,“ vysvětluje floridský guvernér Ron DeSantis.

 

Třetí den kongresu byly na pódiu politické těžké váhy. Na rozdíl od demokratů jsou republikáni 3 měsíce před hlasováním naprostým monolitem. Trumpova hlavní soupeřka v primárkách Nicky Haleyová veřejně přísahá věrnost svému vůdci.

 

„Pokud budeme mít další čtyři roky Bidena nebo jediný den s Kamalou Harrisovou, naše země bude velmi vážně trpět. V zájmu záchrany naší země musíme jít s Donaldem Trumpem dál!“ ujišťuje Haleyová.     Trump vypadá spokojeně a sebevědomě. Den předtím v rozhovoru pro agenturu Bloomberg opět přímo obvinil Bidena z nekompetentnosti. Trump se však už dívá daleko za domácí americkou agendu. Podle něj to byla právě Bidenova politika, která učinila stále užší spolupráci mezi Ruskem a Čínou nevyhnutelnou. V ekonomickém boji s Čínou Trump slibuje, že bude pokračovat v již vyzkoušené a vyzkoušené taktice a bude pokračovat v uvalování drakonických cel na zboží z Číny. A 60 % cla je podle něj daleko od limitu. Je však připraven přehodnotit svůj postoj k sankcím jako prostředku konfrontace s Ruskem.

 

„To, co nyní děláme v oblasti sankcí, vede k tomu, že se všichni stěhují pryč z naší země. Takže nemám rád sankce,“ řekl Trump.

 

Celý svět sleduje Trumpův přízrak nad Washingtonem a situací v Americe s rostoucím znepokojením. A nyní musí americké ministerstvo zahraničí vysvětlit, co pro Ukrajinu znamená případný příchod tak jasného odpůrce podpory Kyjeva, jako je J. D. Vance, do Bílého domu jako viceprezident.

 

„Pravděpodobně to budu mít v příštích několika měsících těžké, protože v kampani bude spousta prohlášení, na která bych rád reagoval a na které bych pravděpodobně reagovat neměl,“ řekl květnatě mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller.

 

O budoucí zahraniční politice Spojených států jednají republikáni také na svém kongresu. Senátor z Wisconsinu a člen zahraničního výboru Kongresu vyslovuje tezi, která není nejpopulárnější, ale jde stranou.

 

„Musíme přehodnotit naši politiku,“ naléhal wisconsinský senátor a člen zahraničního výboru Ron Johnson. „NECHCI, ABY AMERIKA ŠLA DO VÁLKY S RUSKEM. S TÍM MUSÍME SKONCOVAT. A PREZIDENT TRUMP TO CHÁPE TAKÉ. MYSLÍM, ŽE PUTIN TO CHÁPE TAKÉ.“

 

  1. července k delegátům promluví Donald Trump. A situace kolem místa konání kongresu se každým dnem vyostřuje. Den předtím policie zastřelila černocha, který se v masce a ozbrojený nožem potuloval poblíž místa konání večírku.

 

Další podezřelou osobu zadržela policie. Při domovní prohlídce u něj byla nalezena pistole a plný zásobník. Co dělal v oblasti kongresu, není známo. Podle policejních zástupců nyní ve městě pracují jednotky, které do Milwaukee dorazily z celé země, aby zajistily bezpečnost.

 

https://www.vesti.ru/article/4051878

 

 

📌17. července 2024, 21:14, LAVROV: RUSKO JE PŘIPRAVENO K DIALOGU S JAKÝMKOLI AMERICKÝM PREZIDENTEM:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že země je připravena jednat s jakýmkoli americkým prezidentem, který je připraven k dialogu.

 

„Budeme připraveni spolupracovat s jakýmkoli americkým vůdcem, který bude zvolen americkým lidem a který bude připraven k rovnému a uctivému dialogu,“ řekl Lavrov.

 

Ruský ministr zahraničí zdůraznil, že právě za Trumpa Západ zaútočil na Rusko sankcemi, ale zároveň byl dialog s Washingtonem na nejvyšší a vysoké úrovni.

 

Ministr zahraničí již dříve uvedl, že Rusko podporuje vstup Palestiny do OSN, a také vyzval k okamžitému řešení problému na Blízkém východě, kde lidé trpí nemocemi a hladem a infrastruktura byla zničena nebo vyřazena z provozu.

 

https://www.vesti.ru/article/4051953

 

 

📌17. července 2024, 23:28: Putin telefonicky hovořil s korunním princem Saúdské Arábie:

 

Ruský prezident Vladimir Putin telefonicky hovořil s korunním princem, předsedou Rady ministrů Saúdské Arábie Mohammedem bin Salmanem Al Saudem.

 

Podle tiskové služby Kremlu obě strany vysoce ocenily dosaženou úroveň přátelských vztahů mezi Ruskem a Saúdskou Arábií, které jsou založeny na principech respektu a ohleduplnosti k zájmům.

 

Je třeba poznamenat, že Vladimir Putin a Mohammed bin Salman Al Saud se dohodli na udržování kontaktů na různých úrovních.

 

https://www.vesti.ru/article/4052059

 

 

📌18. července 2024, 1:36: BIDEN SE NAKAZIL KORONAVIREM: 😂

 

((Nebo ptačí chřipkou???😂 Kde se vzal ten vir, který se nedá izolovat, čili ani vidět, ani polapit??? Připomíná to pohádku „Neviditelné cisařové šaty“!))

 

Americký prezident Joe Biden se nakazil koronavirem, uvedla v prohlášení tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová.

 

„Prezident Biden byl dnes po své první akci v Las Vegas pozitivně testován na COVID-19,“ citovala tisková mluvčí RIA Novosti.

 

Je třeba poznamenat, že hlava státu je očkovaná a pociťuje mírné příznaky nemoci. Biden se bude izolovat v rezidenci v Delaware, bude i nadále sloužit jako prezident.

((Měl by být izolován už do jeho samotního konce, tak jako neizolovaný virus, který najednou někdo izoloval! I ten, kdo to prý udělal, je neviditelný! 😂))

 

https://www.vesti.ru/article/4052086

 

 

📌18. července 2024, 0:43: LAVROV ŘEKL, KDY SKONČÍ UKRAJINSKÝ KONFLIKT:

 

Rozhodnutí o vyřešení ukrajinské krize by mělo zohledňovat realitu na místě, ale je nutné, aby západní země přestaly pumpovat zbraně do Kyjeva, a pak konflikt skončí, řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov na tiskové konferenci po návštěvě Spojených států.

 

„Je nutné přestat pumpovat Ukrajinu zbraněmi a válka se zastaví. A budeme hledat řešení, ale takové, které musí brát v úvahu realitu na místě,“ cituje ministra RIA Novosti.

 

Lavrov poznamenal, že otázka nových regionů, které se staly součástí Ruska v důsledku referend, není předmětem diskuse.

 

„Za žádných okolností nemůžeme lidi opustit. Ne všechna území tam ještě byla osvobozena,“ zdůraznil.

 

Podle ministra zahraničí Rusko nemůže opustit lidi, kteří hlasovali pro návrat do Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4052066

 

 

📌18. července 2024, 3:14: ZELENSKYJ SCHVÁLIL STRATEGII NÁMOŘNÍ BEZPEČNOSTI UKRAJINY:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj svým dekretem uvedl v platnost rozhodnutí Rady národní bezpečnosti a obrany o strategii námořní bezpečnosti země.

 

Text strategie, zveřejněný na webových stránkách Zelenského kanceláře, uvádí, že jejím cílem je zajistit připravenost, komplexní a účinnou prevenci a reakci na hrozby pro námořní bezpečnost Ukrajiny, které vznikají na pobřežních územích, v jejích námořních prostorech a dalších oblastech světového oceánu, na které se vztahují ekonomické a jiné zájmy Kyjeva.

 

Mezi úkoly patří vytvoření námořnictva se všemi složkami armády, vytvoření koalice pro protiminovou akci s členskými státy NATO, provádění manévrů, cvičení, zajištění trvalé přítomnosti aliančních sil v Černém moři, organizace koordinovaných nebo společných bezpečnostních misí s partnerskými zeměmi.

 

https://www.vesti.ru/article/4052092

 

 

📌18. července 2024, 2:32: ZELENSKYJ PLÁNUJE OBVINIT RUSKO Z NARUŠENÍ MÍROVÝCH ROZHOVORŮ NA UKRAJINĚ:😂🙈

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj chce, aby se Rusko odmítlo účastnit jednání na druhém „mírovém summitu“, aby pak z jejich narušení obvinilo Moskvu.

 

O Zelenského plánech hovořil Emmanuel Dupuy, prezident Institutu pro pokročilá studia a bezpečnostní studia v Evropě. Jak již bylo uvedeno, vůdce Ukrajiny pozval delegaci Ruské federace na příští konferenci, aby ukázal, že oficiální Kyjev vychází Moskvě vstříc na půli cesty.

 

Ve skutečnosti je ale Zelenského plán docela zákeřný, protože nejde o „přiznání slabosti“, ale o to, aby Rusko pohnalo k odpovědnosti.

 

„V případě odmítnutí bude postoj Moskvy, nikoli Kyjeva, uznán jako kontraproduktivní,“ citovala Dupuye agentura RIA Novosti.

 

Podle Philippa Migota, ředitele Evropského centra pro strategickou analýzu, Zelenskyj chápe, že se pro Kyjev vyvinula extrémně nepříznivá situace, takže Ukrajina naléhavě potřebuje změnit taktiku. Expert připomněl, že ruská armáda metodicky obsazuje nové linie, postupuje podél frontové linie a ničí ozbrojené síly Ukrajiny.

 

Zelenskyj již dříve vyslovil myšlenku přítomnosti ruských zástupců na příštím mírovém summitu k vyřešení konfliktu na Ukrajině. K tomu je nutné vypracovat „určitý plán“ během setkání v různých státech. To by mělo být provedeno do listopadu tohoto roku.

 

https://www.vesti.ru/article/4052090

 

 

📌18. července 2024, 01: 55: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 26KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, SEDM LIDÍ BYLO ZRANĚNO:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny zahájily palbu na osady na území Doněcké lidové republiky 26krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 26 skutečností o ozbrojených útocích ozbrojených sil Ukrajiny: 12 útoků ve směru Doněck, 11 útoků ve směru Gorlovka, tři útoky ve směru Jasinovataya.

 

Celkem ukrajinští vojáci vypálili 64 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování bylo zraněno sedm lidí různě vážného rázu.

 

Poškozeno bylo osm domů, civilní infrastruktura a auto.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 47 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4052087

 

 

📌18. července 2024, 3:29: ABNORMÁLNÍ HORKO NA UKRAJINĚ MŮŽE VÉST K ÚPLNÉMU KOLAPSU ENERGETICKÉHO SYSTÉMU:

 

Na Ukrajině čelí energetický systém vážné bouřce v podobě abnormálně horkého počasí, které by podle The New York Times mohlo způsobit jeho úplný kolaps.

 

Jak již bylo uvedeno, již několik měsíců je elektrická síť Ukrajiny výrazně poškozena údery ruských raket a dronů, v důsledku čehož byly některé elektrárny vyřazeny z provozu. V současné době se energetický systém Nezalezhnaya potýká s horkem.

 

V létě se na většině Ukrajiny může vzduch ohřát až na 40 stupňů Celsia. Aby ukrajinské úřady zabránily kolapsu elektrické sítě, zavedly masivní postupné výpadky proudu po celé zemi. V Kyjevě je tedy většina budov bez elektřiny asi 10 hodin denně, uvádí RIA Novosti.    Na začátku července šéf představenstva Ukrajinské asociace obnovitelných zdrojů energie Stanislav Ignatěv uvedl, že v zimě nebude energetický systém Ukrajiny schopen zajistit teplo v bytech nad devátým patrem. Když přijde chladné počasí, zvýší se poptávka po dieselových generátorech a palivu pro ně, v důsledku čehož může na trhu vzniknout panika.

 

Vedení společnosti Ukrenergo již dříve ujistilo, že bude udržovat dodávky elektřiny v oblastech frontové linie.

 

https://www.vesti.ru/article/4052093

 

 

📌17. července 2024, 2:47: UKRAJINSKÁ MÉDIA INFORMOVALA, ŽE V KRYNKÁCH ZMIZELO TÉMĚŘ 800 VOJÁKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Od října 2023 do června 2024 se ve vesnici Krynki v Chersonské oblasti na levém břehu Dněpru „oficiálně ztratilo“ více než 780 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, uvádějí ukrajinské noviny.

 

„V období od října 2023 do konce června 2024 je tam oficiálně pohřešováno sedm set osmdesát osm mužů,“ uvádí deník s odvoláním na údaje ukrajinské policie.

 

Média poznamenávají, že počet mrtvých vojáků, kterým se odtud podařilo dostat, je mnohem nižší – 262 lidí.

 

V únoru gubernátor Chersonské oblasti Vladimir Saldo oznámil, že Krynki a okolí byly vyčištěny, ale pokusy ukrajinské armády o vylodění na jednom z ostrovů pokračují. O něco dříve Sergej Šojgu, který v té době stál v čele ruského ministerstva obrany, oznámil, že v Krynkách jsou čtyři brigády námořní pěchoty Ozbrojených sil Ukrajiny, které mají za úkol dosáhnout západního pobřeží Krymu. Podle Šojgua činily ztráty nepřítele asi 3,4 tisíce lidí. Na konci května Saldo uvedl, že v Krynkách byly nalezeny hrozné nálezy – sklepy poseté těly vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4052072

 

 

📌18. července 2024, 4:15, SCHOLZ: JE TŘEBA UDĚLAT VŠE PRO NÁVRAT KE SMLOUVĚ O KONTROLE ZBRANÍ:

 

((Raději nic nenavrhuj a zalez hluboko pod zem. Německo nemá žádné právo od II.sv. války se vůbec zastaral do jakékoliv války!!!))

 

Je třeba udělat vše pro to, aby jednoho dne mohly přední světové mocnosti znovu diskutovat o otázkách kontroly zbrojení a dohodnout se na jejich snížení, řekl německý kancléř Olaf Scholz v rozhovoru pro televizní kanál ARD.

 

„Vše, co děláme, by mělo vést k okamžiku, i když se to nyní zdá vzdálené, kdy o otázkách kontroly zbrojení budou diskutovat hlavní světové mocnosti a my ukončíme závody ve zbrojení tím, že se dohodneme na snížení počtu zbraní,“ citovala ho agentura TASS.

 

Scholz zároveň tvrdil, že Ruská federace odstoupila od všech dohod o odzbrojení a Německo by na to podle jeho názoru mělo reagovat.

 

„Proto musíme být tak silní, aby na nás nikdo nezaútočil,“ zdůraznila kancléřka.

 

Již dříve bylo zveřejněno společné prohlášení Spojených států a Německa, které naznačovalo, že od roku 2026 začne Washington v Německu rozmisťovat nové zbraně ničení ohněm s delším dosahem, než jsou ty, které jsou v současné době rozmístěny v Evropě.

 

https://www.vesti.ru/article/4052097

 

 

📌18. července 2024, 5:17, RAZVOŽAJEV: V SEVASTOPOLU BYL VYŘAZEN BEZPILOTNÍ ČLUN:

 

Bezpilotní člun se pokusil zaútočit na Sevastopol, byl zničen, uvedl gubernátor města Michail Razvožajev ve svém kanálu Telegram.

 

Jak bylo uvedeno, v Sevastopolu byly slyšet hlasité zvuky – byla to armáda ozbrojených sil RF, která odrazila pokus o útok na hladinový dron.

 

„Věřte pouze oficiálním informacím,“ dodal Michail Razvožajev.

 

https://www.vesti.ru/article/4052127

 

 

📌18. července 2024, 5:21: V NOVOROSSIJSKU BYLO OZNÁMENO NEBEZPEČÍ ÚTOKU BEZPILOTNÍCH ČLUNŮ:

 

V Novorossijsku bylo vyhlášeno nebezpečí útoku bezpilotních člunů, uvedl starosta města Andrej Kravčenko na svém kanálu Telegram.

 

Jak již bylo uvedeno, v Novorossijsku zazní siréna – signál „Pozor všichni“. Útok bezpilotních člunů“.

 

Starosta apeloval na obyvatele města, aby zachovali klid a řídili se oficiálními zprávami úřadů.

 

https://www.vesti.ru/article/4052156

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 18.07.2024“:

➡️☭☆Litva po Lotyšsku zakazuje od 18. července vjezd autům s běloruskou poznávací značkou

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rusko a Čína jednaly o možnosti zvýšení dodávek elektřiny do Číny s přihlédnutím k růstu spotřeby ve federálním okruhu Dálného východu, uvedlo ruské ministerstvo energetiky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ukrajinské ozbrojené síly ostřelovaly Šebekino, 3 civilisté byli zraněni, informoval Gladkov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Výsadkové jednotky zničily ukrajinské samohybné dělo „Gvozdika“ na pravém břehu Dněpru

K ničení nepřátelské vojenské techniky ruští výsadkáři aktivně používají munici Lancet.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ruský prezident Vladimir Putin telefonoval s korunním princem a předsedou Rady ministrů Království Saúdské Arábie Mohammedem bin Salmanem Al Saudem

▪️Obě strany vysoce ocenily dosaženou úroveň přátelských vztahů mezi Ruskem a Saúdskou Arábií, založených na principech vzájemného respektu a ohleduplnosti k zájmům druhé strany.

▪️Dotkne se řady aktuálních otázek rusko-saúdské spolupráce v politické, obchodní, ekonomické a energetické sféře. Za účelem zajištění stability na trhu s energií byla zdůrazněna důležitost pokračování úzké koordinace v rámci OPEC Plus.

▪️Bylo dohodnuto udržovat kontakty na různých úrovních.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka systému protivzdušné obrany Tor-M2 skupiny vojsk Center pokrývala akce motorizovaných pušek a tankových jednotek ve směru Avdeevsky

Během speciální vojenské operace udržují posádky protivzdušné obrany stálou bojovou službu na frontě, poskytují vzdušné krytí pozemním silám, zachraňují životy personálu a bojeschopnost motorizovaných pušek, tanků a dělostřeleckých jednotek.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP