čistá voda

Čistá voda zachránila svět, ne očkování: Dr. Sherri Tenpenny

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi ZDE:

14.července 2024

Očkování nezachránilo svět před nemocemi. Skuteční hrdinové, technologie, která změnila běh dějin a veřejného zdraví, jsou: čistá voda, čištění odpadních vod pro obce a elektřina na podporu chlazení.

Čistá voda zachránila svět, ne očkování

Od Dr. Sherri Tenpenny

Těsně před přelomem století byly sporadické pokusy o zlepšení hygieny. Města začala dláždit silnice, zavádět svoz odpadu a budovat skládky odpadků. První úpravny vody měly systémy, které nebyly adekvátně navrženy a často se ucpaly lidskými exkrementy a zvířecími zbytky z ulice.

Je těžké si představit stav špíny, na který si Američané na začátku 20. století zvykli. Výroční zpráva ministerstva zdravotnictví New York City z roku 1912 obsahovala:

Není divu, že zpráva také upozornila na obrovský objem stížností – celkem přes 343 000 – na nepříjemný zápach způsobený špatnou ventilací a nepovolenými skládkami hnoje.  (zdroj: str. 11).

V roce 1872 bylo zavedení filtrace vody v USA významným krokem ke zlepšení veřejného zdraví. Filtrace, která byla původně zaměřena na řešení změny barvy a odstranění špatné chuti a zápachu, se brzy ukázala jako změna hry. Nejen, že odstranil zákal, špinavou barvu a téměř 99 % rojivých bakterií, ale také stanovil nový standard pro „kvalitu“ upravené vody.

Když však ohniska pokračovala, chemici experimentovali s několika dezinfekčními metodami, včetně varu, ultrafialového záření, ozónu, mědi, stříbra a chlóru. Úvahy o nákladech a snadnosti použití však přinesly jasného vítěze:  chlór.

Chlornan vápenatý , který byl poprvé použit v papírenském a textilním průmyslu,  stabilní bílá pevná látka, která obsahuje 65 % dostupného chlóru a snadno se rozpouští ve vodě, byl levný, snadno dostupný a snadno použitelný ve velkém měřítku. Už se používal k čištění vody v Chicago Stockyards.

Jersey City, New Jersey, bylo prvním městským městem, které použilo chlór k čištění vody. V roce 1899 město uzavřelo smlouvu na stavbu přehrady, nádrže a potrubí, které by do města dodávalo vodu z řeky Rockaway, vzdálené 23 mil. Po dokončení nebyli představitelé města s výsledkem spokojeni. V určitých obdobích roku splaškové vody znečišťovaly nádrž i městské vody. Byla podána žaloba na základě toho, že voda není „čistá a nezávadná“, jak to vyžaduje smlouva. Stavební firma byla nucena odstranit zdroje kontaminace a vybudovat nové povodí. Po dokončení podalo město další žalobu, která se odrazila na vysoké ceně, která odpovídá více než 175 milionům dolarů v dnešních dolarech.

Bakteriologické techniky pokročily v době výstavby nové přehrady. Inženýr George Warren Fuller byl pověřen vybudováním systému přívodu chlóru, který by do města dodával miliony galonů dekontaminované vody denně. Od prvního dne realizace pokračuje v dodávání různých forem chloru do zásobování vodou. Dne 26. září 2016 uplynul 108. rok nepřetržitého používání chlóru ve vodovodech.

Po úspěšné implementaci chlorace v Jersey City tato metoda rychle přijala mnoho dalších měst s působivými výsledky. V roce 1900 představovaly nemoci přenášené vodou téměř jednu čtvrtinu všech hlášených úmrtí ve velkých městech. Do roku 1936, s rozsáhlým zavedením technologií čisté vody do komunální vody, se celková úmrtnost na infekční příčiny snížila asi o 43 %. V roce 1941 se odhadovalo, že 85 % pitné vody v USA bylo chlorováno. Technologie čisté vody, písková filtrace kombinovaná s chlorací, snížily do roku 1956 úmrtnost na tyfus o více než 90 %.

Základní kámen tohoto odhalení a recenze pochází z článku Cutlera a Millera z Harvardské univerzity,  publikovaného v roce 2004 :

Masivní počet přistěhovalců, kteří přišli do USA na konci 19. století, s sebou přinesl patogeny spojené se špatnou hygienou. Čtyři vakcíny – proti břišnímu tyfu, choleře, vzteklině a moru – byly vyvinuty koncem 19. století, ale žádná nebyla široce používána a ani nebyla příliš účinná. Pro infekci existovalo jen málo způsobů léčby. Penicilin, první antibiotikum, byl objeven až v roce 1929 a široce používán až na počátku 40. let 20. století. Jediným běžně podávaným očkováním byly neštovice.

V roce 1868 bylo více než 95 % obyvatel Chicaga naočkováno vakcínou proti neštovicím. Po velkém chicagském požáru v roce 1871 bylo vyžadováno očkování, aby bylo možné získat pomoc. Navzdory téměř 100% proočkovanosti bylo město v roce 1872 zasaženo zničující epidemií pravých neštovic. Více než 2 000 osob onemocnělo pravými neštovicemi a více než 25 % nakažených zemřelo. Úmrtnost mezi dětmi do pěti let byla nejvyšší, jaká kdy byla zaznamenána.

Očkování celého města nevytvořilo stádní imunitu a neochránilo populaci před onemocněním neštovicemi. Navzdory těmto – a mnoha dalším neúspěchům – je očkování neustále propagováno jako jeden z „největších lékařských úspěchů moderní civilizace“. O  skutečných hrdinech , technologii, která změnila běh dějin a veřejného zdraví, se mluví jen zřídka:  čistá voda, čištění odpadních vod pro obce a elektřina na podporu chlazení .

V 21. století žije více než polovina světové populace, více než 3 miliardy lidí, v malých městech nebo na venkově. Většina chudých nemá přístup k čisté pitné vodě ani spolehlivé hygieně. Ve skutečnosti většina lidí na celém světě stále praktikuje otevřenou defekaci. Ve spojení s nedostatečnou výživou a nedostatečným chlazením, které by chránilo potraviny před mouchami, červy a jinými patogeny, jsou zdravotní problémy a infekce i nadále hlavním problémem a primární příčinou smrti v zemích třetího světa. Již v roce 2005 zjistila Světová banka ve spojení se Světovým sanitačním programem ( WSP.org ) 47% snížení průjmů a úmrtí na dehydrataci u dětí v odlehlých vesnicích.

Rotary International, WHO, UNICEF, GAVI, WEF a Gates Foundation nalily desítky miliard  dolarů do očkování podvyživených dětí, které nemají hygienu, vodu, chlazení a vzdělání. Místo toho, abyste tlačili peníze do vakcín proti dětské obrně, spalničkám a rotavirům, myslete na globální problémy, které by byly vyřešeny, kdyby byly tytéž dolary přiděleny na nejdůležitější zdravotní intervenci ve světové historii:  čistou vodu . 

Poznámky:

Informace o chlóru ve vodě byly převzaty z několika zdrojů:

  • Dokumentární  historie amerických vodáren
  • „Chlorová revoluce: Dezinfekce vody a boj za záchranu životů.“ Michael J. McGuire. Americká asociace vodních děl. 2014.
  • Souhrnná zpráva: Pitná voda a zdraví. Národní akademie věd. 1977. str. 68-72.
  • „Role zlepšení veřejného zdraví ve zdravotních pokrokech: Spojené státy 20. století,“ od Davida Cutlera a Granta Millera. Harvardská Univerzita. února 2004. PMID:  15782893,  DOI:  10.1353/dem.2005.0002
  • „Medicína v Chicagu 1850–1950: Kapitola v sociálním a vědeckém rozvoji města, Centrum amerického historického výzkumu,“ Thomas Neville Bonner. Madison, Wisconsin, 1957, str. 182.

o autorovi

Dr. Sherri Tenpenny , z několika podniků, včetně celostátně uznávaného Tenpenny Integrative Medical Center a Tenpenny Health Restoration Center . Je vyškolena v urgentní medicíně, osteopatické manipulativní medicíně a integrativní medicíně.

Dr. Tenpenny byl hostem stovek rozhlasových a celostátních televizních programů. Napsala několik knih a do několika dalších přispěla kapitolami. Její články v časopisech byly publikovány nejméně ve 14 jazycích. Publikuje články na stránce Substack s názvem ‚ Dr. Tenpenny’s Eye on the Evidence ‚, kterou můžete odebírat a sledovat ZDE .

ZDROJ: The Exposé – https://expose-news.com/2024/07/14/clean-water-saved-the-world-not-vaccination/


Volný bloG podporuje MÍR 🕊
Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.
Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

14.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: NA UKRAJINĚ VÁM VYROBÍ NA ZAKÁZKU DÍTĚ, V PRAZE SE PORODÍ A PRODÁVÁ

 

📌📢🔝🔝🔝PRAHA 🤬🙈➡️🤰👶14. července 2024, TALK TV XAVER & MUDr. Jan Síla:

 

❗️❗️❗️ MNOŽÍRNA DĚTÍ FUNGUJE CELOSVĚTOVĚ, NA UKRAJINĚ VÁM VYROBÍ DÍTĚ, O JAKÉ SI ŘEKNETE.

 

MUDr. Jan Síla: „To fungovalo tak, že potenciální žadatel o dítě si na Ukrajině vybral, jaké to dítě chce. Na Ukrajině došlo k umělému oplodnění té, které ženy, která na Ukrajině zůstala do toho 7. – 8. měsíce těhotenství a potom byla převezená sem➡️ do Prahy, kde ho donosila a porodila. K tomu porodu už byl přizván příslušný objednatel toho dítěte, který si to dítě zaregistroval na matrice, Ukrajinská matka se vzdala mateřských práv. Na naší matrice bylo dítě zaregistrováno i otcovská práva od objednávatele, který si to zaplatil. Ten dítě sbalil a odletěl třeba do Ameriky, do Španělska. Celá aféra se jmenovala „Španiel“, protože první člověk, který jako první to takhle u nás udělal, byl Španiel.“

 

XAWER: „Počkejte. A to funguje u nás tak, že Ukrajinka přijede, tady porodí to dítě, což vypovídá taky o nějaké zvláštní tvrdosti těch Ukrajinských žen, já neznám ve svém okolí, kdo Češku, která by toto byla ochotná udělat. A v ten den si otec vezme dítě a jede pryč?“

 

MUDr. Jan Síla: „To není hned ten den, ono to má určitý postup. Ty pracoviště jsou známé. To se dá dohledat.“

 

XAWER: „A nelegální to není?“

 

MUDr. Jan Síla: „Nejhorší na tom je to, že my jsme jedna z mála zemí, kde není legislativa ohledně mateřství řádně ukotvená. Pochopitelně jsou lidé, kteří na tom pracují dneska, na té legislativě, aby k tomu nemohlo docházet, ale zatím to ještě pořád nebylo protlačeno Parlamentem 👹.“

 

XAWER: „Co jsi o tom myslíte jako lékař, neurochirurg, o ženě, která je schopná porodit dítě, zkasírovat peníze a vrátit se na Ukrajinu?“

 

MUDr. Jan Síla: „Tak to je otázka každého svědomí.“

 

https://www.facebook.com/100001640940199/videos/452897324174731?idorvanity=836856788022310

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VÝHRŮŽKA „ZABIJTE PUTINA“ SPOUŠTÍ POHOTOVOST V RUSKU; VAROVÁNÍ PŘICHÁZÍ PO POKUSU O ZABITÍ TRUMPA

 

Několik pokusů už bylo učiněno na zabití Putina, prohlašuje šéf Ukrajinských špionů. Rusko odpovídá Kyjevské hrozbě na „zavraždění Putina“. Ukrajinský zpravodajský vrcholní důstojník, „mírumilovného státu“, vydal varování před zavražděním Ruského prezidenta. Pokusy o zavraždění Putina se uskutečnili, ale jak vidíte, nebyli dosud úspěšné, dodala hlava Kyjevského hlavního zpravodajského ředitelství (GUR), Kyrylo Budanov. ((To je ten, co zcela oficiálně prohlásil, že Alexej Navalný nebyl zavražděn Rusy, ale zemřel následkem vážného zdravotního problému, Jenomže jejich místní rozlišovací propaganda bude tvrdit cokoliv, co oni chtějí, to, co potřebují, nebo se rozhodli to tvrdit.))

Rusko chtělo velmi rychle odpovědi na Ukrajinskou přímou otevřenou hrozbu šéfem Ukrajinských špionů, týkající se zabití Vladimíra Putina. Rusko si je vědomo těch nebezpečí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitry Peskov v odpovědi na to vyhrožování…..

 

https://youtu.be/WdULMePSqlQ?si=h4x1bgxowNc0eYkF

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: STŘELBA NA TRUMPA: VYBUCHUJE 👉KONSPIRAČNÍ TEORIE TVRDÍCÍ, ŽE TRUMP NEBYL ZASAŽEN STŘELOU, ALE

 

Trump byl zasažen něčím jiným, ne tedy střelou? Projektilem? Objevuji se otázky kvůli tomu útoku na Trumpa. Výbuch spekulací, dohadů, pověsti po údajném pokusu zabít Donalda Trumpa…

((Hlavně, že tam byl 1 mrtvý a 2 taky zranění! To jsou taky dohady, spekulace, pověsti???))

 

https://youtu.be/GZl-0ZYiP38?si=iWLh7FCX-TeyCZ1M

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, The Free Press, Roman Kirsch: RUSKO VYPOUŠTÍ NA UKRAJINU DEVASTUJÍCÍ BOMBY Z LETADLA SU-34 NS UKRAJINU: ZRYCHLUJE SE ESKALACE KONFLIKTU

 

https://youtu.be/WAtRrkIKmig?si=RMNA27NyaTyJzIEj

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: 800.000 VOJÁKŮ: OBAVY Z PUTINA STRAŠÍ ČLENSKOU ZEMÍ NATO;

VELIKÝ BOJOVNÍK PROTI RUSKU UŽ Z DÁVNÝCH DOB, NĚMECKO SE PŘIPRAVUJE NA TOTÁLNÍ VÁLKU

 

Aliance NATO je připravená na boj s Ruskem? Do médii unikli Německé váleční plány proti Rusku. Takzvaný „Operační plán Německo“: 800.000 vojáků, 200.000 vozidel. Německé ministerstvo obrany odhalilo smělé plány pro potencionální konflikt s Ruskem….

 

https://youtu.be/G7l2GldiCnA?si=TJ6S2h-_PEBAE3w8

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Partie Plus, Roman Kirsch: ATENTÁT NA DONALDA TRUMPA A POLITICKÁ „KULTURA“ V „DEMOKRATICKÉM“ ČESKU…😨👎😨👎😨

 

 

https://youtu.be/tsxGzGiufd0?si=TKDwOZPkyOigZ5um

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NETANJAHU PŘIPOUŠTÍ, ŽE „NENÍ JISTÉ“, ZDA BYL MOHAMMED DEIF ZABIT PŘI VELKÉM ÚTOKU IZRAELSKÝCH OBRANNÝCH SIL, PROTOŽE HAMÁS ODMÍTÁ TO „FALEŠNÉ PROHLÁŠENÍ“ IZRAELE

 

https://youtu.be/Bqjeg4f7Jv0?si=xKahYptdRivm2Ijn

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ VELKÁ „KAPITULACE“: ZELENSKÉHO JEDNOTKY „ODCHÁZEJÍ Z POZIC“ U HRANIC S BĚLORUSKEM; VELKÝ ROZKAZ PUTINOVA SPOJENCE ALEXANDRA LUKAŠENKA

 

https://youtu.be/U3HZSRKVzr0?si=wJr3muBWY-7mg7Fz

 

 

 

📌14. července 2024, 13:50: Peskov: KREML ODSUZUJE POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA, ALE PUTIN SE NEOZVE:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov se vyjádřil k pokusu o atentát na účastníka prezidentského klání ve Spojených státech Donalda Trumpa.

 

K pokusu o atentát na bývalého prezidenta Spojených států došlo v sobotu 13. července, kdy hovořil ke svým příznivcům. Střelec zaujal místo na střeše asi 100 metrů od pódia a vypálil několik ran směrem k Trumpovi.

 

„Rusko vždy odsuzovalo a důrazně odsuzujeme jakékoli projevy násilí během politického boje,“ citovala agentura TASS Peska.

 

Mluvčí Kremlu zdůraznil, že ruská vláda nevěří, že atentát na Trumpa zorganizovala současná americká administrativa.

 

Peskov navíc upřesnil, že ruský vůdce Vladimir Putin neplánuje Trumpovi ohledně pokusu o atentát telefonovat.

 

Střelce zastřelili zástupci americké tajné služby. FBI ho již identifikovala. Podle předběžných informací se ukázalo, že je to dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. V době pokusu o atentát měl střelec na sobě fotbalový dres s emblémem YouTube kanálu zbraní.

 

Jedna osoba se stala obětí pokusu o atentát, další dva diváci byli těžce zraněni. Sám Trump vyvázl s poraněním pravého ucha, po poskytnutí pomoci opustil nemocnici a odletěl letadlem do New Jersey.

 

https://www.vesti.ru/article/4046197

 

 

 

📌14. července 2024, 14:04: JEDNOTKY SKUPINY VOSTOK OSVOBODILY UROŽAJNOJE V DLR:

 

Ruské ozbrojené síly převzaly kontrolu nad Urožaynoje v Doněcké republice. O dobytí vesnice informovalo v neděli ministerstvo obrany země.

 

Osada byla okupována ozbrojenými silami Ukrajiny během medializované protiofenzívy v roce 2023. V současné době naši bojovníci provádějí odminovací práce.

 

„1.58., 72. a 128. brigáda nepřítele byly poraženy. Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 155 vojáků, čtyři automobily, šest houfnic a 152mm dělo D-20,“ uvedlo ministerstvo ve shrnutí.

 

Během uplynulého dne skupina vojsk Vostok odrazila dva protiútoky útočných jednotek 123. brigády teritoriální obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4046201

 

 

 

📌14. července 2024, 14:23, WP: POLICIE SI NENÍ JISTÁ, ZDA STŘELEC NA TRUMPA JEDNAL SÁM:

 

Spojené státy pokračují ve zjišťování okolností pokusu o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) se již k práci připojil.

 

Strážci zákona prověřují řadu verzí. Oznámil to policejní podplukovník George Bivens. Podle něj byla nyní zjištěna totožnost jednoho střelce.

 

„Vyšetřování stále probíhá. Nemůžeme říci, že podezřelý jednal sám,“ citoval policistu deník Washington Post.

 

Na místě činu byl zabit 20letý Thomas Matthew Crookes. Mladík měl u sebe poloautomatickou pušku typu AR-15.

 

https://www.vesti.ru/article/4046151

 

 

📌14. července 2024, 16:09: ISKANDER ZNIČIL NĚMECKÝ SYSTÉM PROTIVZDUŠNÉ OBRANY IRIS-T V DNĚPROPETROVSKÉ OBLASTI:

 

Ruský operačně-taktický komplex Iskander zničil německý protiletadlový raketový systém IRIS-T. Záběry zásahu do systému protivzdušné obrany zveřejňuje Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Vojenské oddělení upřesňuje, že komplex byl spatřen dronem poblíž vesnice Voloskoye, která se nachází v Dněpropetrovské oblasti.

 

Záběry z dronu potvrdily zničení odpalovacího zařízení IRIS-T a radaru TRML-40.

 

Připomeňme, že 3. července skupina vojáků Dněpr informovala o likvidaci odpalovacího zařízení IRIS-T.

 

Mezitím Norsko plánuje vyčlenit 94 milionů dolarů na nákup systémů protivzdušné obrany pro Ukrajinu. Oslo se společně s Berlínem chystá předat baterii systému protivzdušné obrany IRIS-T ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4046316

 

 

📌14. července 2024, 15:14, NYT: FOTOGRAFOVI SE PODAŘILO NATOČIT, JAK KULKA LETÍ KOLEM TRUMPOVY HLAVY:

 

Fotograf deníku New York Times údajně zachytil kulku letící poblíž hlavy amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na předvolebním shromáždění v Pensylvánii.

 

„Fotograf New York Times zřejmě zachytil na fotografii, jak kulka proletěla kolem hlavy bývalého prezidenta Donalda Trumpa,“ píší noviny.

 

Jak řekl New York Times specialista na zbraně, bývalý důstojník FBI Michael Harrigan, fotografie pravděpodobně zachycuje dráhu kulky.

 

V sobotu 13. července během předvolebního shromáždění v Pensylvánii došlo k pokusu o útok na bývalého vůdce Spojených států. FBI zjistila, že 20letý Thomas Matthew Crookes zahájil palbu. Útočníka zabili příslušníci americké tajné služby.

 

V důsledku střelby byl Trump zraněn do ucha, dostalo se mu potřebné lékařské péče. Jeden divák zahynul, další dva byli zraněni.

 

https://www.vesti.ru/article/4046277

 

 

📌14. července 2024, 14:55, Volodin: SPOJENÉ STÁTY JSOU PO ATENTÁTU NA TRUMPA NA POKRAJI OBČANSKÉ VÁLKY:

 

((Vůbec nikomu nepřeji válku, ale Amerika by ji potřebovala zkusit jenom kvůli tomu, aby věděli, co rozpoutávali války x let po celém světě, co nevinní lidi a hlavně nevinné děti museli zažívat!!!))

 

Politika amerických úřadů vedla k tomu, že Spojené státy jsou doslova na pokraji občanské války, řekl předseda Státní dumy Ruské federace Vjačeslav Volodin, když komentoval pokus o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Podle něj tento trend potvrzují průzkumy veřejného mínění: 37 % se domnívá, že pokud bude Joseph Biden znovu zvolen prezidentem, je pravděpodobná občanská válka.

 

Volodin také vyjmenoval faktory, které vytvářejí rozkol v americké společnosti: mnohá rozhodnutí činí americké úřady na úkor domácí politiky; Američané jsou nadále stavěni proti sobě podle rasových, náboženských a politických linií; LGBT propaganda je vnucována konzervativní části obyvatelstva a ničí tradiční hodnoty.

 

Podle předsedy Státní dumy Ruské federace nelze ukrajinskou otázku vyloučit.

 

„Trumpův postoj k ukrajinské otázce mohl způsobit akt agrese. Trump je jedním z mála západních politiků, kteří otevřeně hovořili o potřebě přestat sponzorovat vojenské operace,“ napsal Volodin na svém kanálu Telegram.

 

Pokud se domácí a zahraniční politika Spojených států nezmění, pak bude Západ čelit velkým problémům, uzavřel.

 

Útok na Donalda Trumpa byl spáchán během předvolebního shromáždění 13. července. Dvacetiletý Thomas Matthew Crookes zahájil palbu, v jejímž důsledku byl jeden člověk zabit, několik dalších bylo zraněno a sám Trump byl zasažen jednou z kulek do pravé tváře a poranil si ucho.

 

https://www.vesti.ru/article/4046254

 

 

📌14. července 2024, 16:12: AMERICKÁ TAJNÁ SLUŽBA POPÍRÁ, ŽE BY ODMÍTLA POSÍLIT BEZPEČNOST TRUMPA:

 

Informace, že americká tajná služba (USSS) údajně obdržela žádost o posílení bezpečnosti bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ale odmítla tak učinit, není pravdivá. Oznámil to v neděli šéf komunikace oddělení Anthony Giulielmi.

 

„To absolutně není pravda,“ napsal Julielmi na své stránce na sociální síti H. Podle něj zpravodajské služby během Trumpovy volební kampaně naopak vyčlenily další „ochranné zdroje, technologie a síly“ na ochranu bývalého amerického vůdce.

 

Deník The New York Post již dříve napsal, že Trumpova ochranka nemá prostředky na to, aby zajistila jeho bezpečnost. Podle zdroje publikace politik nemá zásahový tým proti odstřelovačům a leteckou podporu, což ho „činí velmi zranitelným“.

 

K pokusu o atentát na Donalda Trumpa došlo večer 13. července, kdy bývalý americký prezident promluvil na shromáždění před svými příznivci v Pensylvánii. Podle FBI zahájil palbu 20letý obyvatel Thomas Matthew Crookes, jeho motivy zůstávají neznámé. V důsledku toho byl Trump zraněn do ucha, nyní není jeho zdraví v ohrožení.

 

Americká tajná služba uvedla, že v důsledku incidentu byl zabit jeden divák a další dva byli vážně zraněni. Střelec byl zlikvidován.

 

https://www.vesti.ru/article/4046318

 

 

📌14. července 2024, 16:36: FBI POTVRDILA, ŽE TO BYL DVACETILETÝ CROOKES, KDO ZASTŘELIL TRUMPA:

 

Pokus o atentát na bývalého amerického vůdce Donalda Trumpa provedl dvacetiletý obyvatel Pensylvánie Thomas Matthew Crooks. Po střelbě na předvolebním shromáždění byl na místě zlikvidován.

 

Totožnost osob zapojených do pokusu o atentát na bývalého prezidenta Spojených států potvrdil Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

 

Deník The New York Times již dříve uvedl, že Crookes byl v pensylvánských voličských základnách uveden jako republikán. Muž neměl žádnou kriminální minulost.

 

Motivy Crookesova činu jsou vyšetřovány.

 

Pokus o atentát na Donalda Trumpa se odehrál večer 13. července na shromáždění v Pensylvánii. V důsledku toho byl republikán zraněn do ucha, nyní jeho zdraví není ohroženo. Při střelbě zahynul jeden divák, dva byli vážně zraněni. Střelec byl zlikvidován.

 

https://www.vesti.ru/article/4046365

 

 

📌14. července 2024, 17:17: IDF HLÁSÍ ODSTRANĚNÍ VELITELE HAMÁSU V CHÁN JÚNIS SALAMĚ:

 

V Chán Júnisu na jihu pásma Gazy byl odstraněn šéf vojenského křídla radikálního palestinského hnutí Hamás Rafia Salama, hlásí tisková služba IDF.

 

 

  1. července provedlo letadlo izraelského letectva vysoce přesný úder na jednoho z nejbližších spolupracovníků velitele vojenského křídla Hamásu Mohammeda al-Deifa. Útok byl proveden na základě zpravodajských informací získaných Všeobecnou bezpečnostní službou a Izraelskými obrannými silami. Rafia Salama je považována za jednu z organizátorek útoku na izraelské pohraniční osady 7. října 2023.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu svolal mimořádnou tiskovou konferenci, na které poznamenal, že zatím není potvrzeno odstranění vojenského vůdce Hamásu („Inspirace“). Izraelský premiér zároveň označil útok za bod obratu v izraelské vojenské kampani v Gaze, což potvrzuje vážnost záměrů Izraele zlikvidovat celé vedení hnutí. Netanjahu řekl, že válka v Gaze neskončí, dokud Izrael nezničí Hamás.

 

Izraelský útok byl proveden v oblasti Al-Mawasi, kde se podle izraelské rozvědky v té době nacházeli vysocí vůdci hnutí Hamás, včetně velitele vojenského křídla organizace Muhammada al-Deifa a velitele místní brigády Hamásu Rafii Salamy. Podle Hamásu potřebuje Izrael „falešné cíle“, aby ospravedlnil své útoky na pásmo Gazy. Zejména 12. července bylo v důsledku izraelského útoku zabito více než devět desítek lidí, asi 290 jich bylo zraněno. Mluvčí radikálního palestinského hnutí uvedl, že oběťmi útoku na Chán Júnis byli výhradně civilisté.

 

https://www.vesti.ru/article/4046386

 

 

📌14. července 2024, 18:18: NA UKRAJINĚ ZAČÍNAJÍ POKUTOVAT POVINNÉ VOJÁKY, KTEŘÍ NEAKTUALIZOVALI SVÉ ÚDAJE:

 

Občané Ukrajiny podléhající vojenské službě, kteří neaktualizovali své vojenské pověření, budou pokutováni od 17. července. Oznámil to ředitel odboru personální politiky ukrajinského ministerstva obrany Mark Andrusiak.

 

„16. července končí dvouměsíční lhůta definovaná v zákoně pro aktualizaci vojenských pověření,“ uvedl v komentáři pro kanál YouTube Ministerstva obrany Ukrajiny a upřesnil, že se to týká mužů ve věku 18 až 60 let a určitých kategorií žen.

 

Podle Andrusiaka budou po 17. červenci zahájeny případy správních deliktů proti těm občanům, kteří údaje včas neaktualizovali. Dodal, že občané Ukrajiny se budou moci proti těmto případům odvolat k soudu, pokud jim budou předloženy dokumenty potvrzující, „že tak nemohli učinit včas“.

 

Andrusiak poukázal na to, že nyní se pokuta za předčasnou aktualizaci dat pohybuje od 15 do 25,5 tisíce hřiven (366,3 – 622,6 USD). Pokuty podle něj budou udělovat zaměstnanci vojenských registračních a odvodových úřadů.

 

https://www.vesti.ru/article/4046400

 

 

📌14. července 2024, 18:16: ABC: ZBRAŇ POUŽITÁ KE STŘELBĚ NA TRUMPA BYLA ZÍSKÁNA LEGÁLNĚ:

 

Puška, ze které Thomas Crookes zastřelil Donalda Trumpa, byla zakoupena legálně – podle ABC News patří útočníkovu otci.

 

Připomeňme, že k incidentu došlo 14. července během Trumpova projevu v Pensylvánii. Crookes pravděpodobně vypálil několik kulek z pušky AR. Jeden podrbal podnikatele na uchu, další zasáhly Trumpovy příznivce. Hlášena je smrt jedné osoby, další dva jsou v kritickém stavu. Střelec byl na místě zlikvidován.

 

Sám Donald Trump nabádal, abychom se nebáli, abychom zůstali neochvějní ve víře a neotřesitelní tváří v tvář zlu. Americký prezidentský kandidát také slíbil, že v blízké budoucnosti promluví ve Wisconsinu.

 

https://www.vesti.ru/article/4046416

 

 

📌14. července 2024, 18:12, WSJ: IED NALEZENA V AUTĚ PODEZŘELÉHO Z POKUSU O ATENTÁT NA TRUMPA:

 

Podle deníku Wall Street Journal (WSJ) byla v autě střelce Donalda Trumpa nalezena výbušná zařízení. Auto bylo zaparkované na místě předvolebního shromáždění.

 

Exprezidenta Spojených států zastřelil dvacetiletý Thomas Matthew Crookes z Pensylvánie. Jeho výstřel zabil jednoho z účastníků akce, několik lidí, kteří si přišli poslechnout projev prezidentského kandidáta Republikánské strany, bylo lehce zraněno. Crookes se skrýval na střeše průmyslové budovy asi 100 metrů od pódia. ABC News zjistila, že puška, ze které byl Trump zastřelen, byla zakoupena zcela legálně.

 

Donalda Trumpa zachránil před hrozící smrtí prudký pohyb hlavy, tvrdí ruský vojenský expert Jurij Podoljaka. Okamžité vyloučení pokusu o atentát na bývalého prezidenta Spojených států naznačuje, že střelec byl předem držen pod namířenou zbraní a zastřelen na povel, dodává politolog Sergej Michejev.

 

Bezpečnostní úředníci a policie tvrdí, že před začátkem shromáždění zkontrolovali střechu, kterou použil dvacetiletý střelec. Byla prázdná.

Donald Trump byl zraněn na mítinku v Pensylvánii 13. července. Kulka se dotkla tváře a ucha 45. prezidenta Spojených států amerických. Exprezident ztratil hodně krve, ale jeho život je mimo nebezpečí. Cítí se dobře, je v dobré náladě a hodlá pokračovat v boji o křeslo v Oválné pracovně Bílého domu.

 

Po pokusu o atentát na Trumpa budou na sjezdu Republikánské strany v Milwaukee 15. července výrazně posílena bezpečnostní opatření. Republikánský kongresman Mike Waltz řekl, že zpravodajské služby odmítly Trumpovu žádost o posílení jeho bezpečnosti. Prezidentské volby ve Spojených státech jsou naplánovány na 5. listopadu.

 

https://www.vesti.ru/article/4046398

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.07.2024“:

➡️☭☆Pro jednání o Ukrajině zatím nejsou žádné předpoklady, Moskva musí pracovat a dosáhnout svých cílů, řekl Peskov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Lavrov v reakci na otázku, proč se rezonující a hrozné události na Ukrajině vždy shodují s velkými summity na Západě

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ohrožení americké demokracie není venku, ale uvnitř země, řekla Zakharova.

„Jen bych objasnil, že jde o americkou demokracii, kterou liberalismus dohnal k sebevražednému stavu,“ dodal diplomat.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Záběry z hašení lesního požáru v Kubáni pomocí letadla

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ve Voroněžské oblasti vykolejilo devět nákladních vagonů s obilím, nedošlo ke zpoždění vlaku, důvody se zjišťují, uvedla dopravní prokuratura

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Plocha požáru v oblasti farmy Durso u Novorossijska se rozrostla na 32 hektarů, uvedlo ruské ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

14.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: Atentát na Donalda Trumpa…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣14. července 2024, 20:50: POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA: ZASTŘELEN ÚTOČNÍK I JEDEN ÚČASTNÍK MÍTINKU, DVA KRITICKY ZRANĚNÍ (videa) – 1. aktualizace…

 

Jistě jste již zaznamenali, že včera došlo k pokusu o atentát na Donalda Trumpa při jeho předvolebním mítinku v Pensylvánii. Níže se dozvíte vše, co je aktuálně o incidentu známo.

 

Tajná služba vydala k útoku následující prohlášení:

 

„Během předvolebního shromáždění bývalého prezidenta Trumpa v Butleru v Pensylvánii večer 13. července přibližně v 18:15 vypálil podezřelý střelec několik ran směrem k pódiu z vyvýšené pozice mimo místo konání shromáždění.

 

Pracovníci americké tajné služby zneškodnili střelce, který je nyní mrtvý. Americká tajná služba rychle zareagovala ochrannými opatřeními a bývalý prezident byl v bezpečí a byl vyšetřen,“ pokračuje prohlášení.

 

Tajná služba potvrdila: „Jeden divák byl zabit, dva diváci byli kriticky zraněni.“

 

Žádná z obětí ani střelec nebyli do sobotního večera v době zveřejnění informací veřejně identifikováni.

 

Doktor mluvil s reportérem CBS News Jakem Rosenem, který řekl, že si nejprve myslel, že je to ohňostroj – pak slyšel, jak někdo říká: „Byl postřelen, byl postřelen!“

 

„Tak jsem se tam vydal. Řekl jsem, že jsem lékař na pohotovosti. Dovolte mi, abych vám pomohl,“ vysvětlil lékař.

 

Chlapec, který se účastnil mítinku, uvízl mezi lavicemi poté, co byl střelen do hlavy.

 

Lékař řekl, že viděl hodně roztroušené mozkové hmoty, ale že začal stlačovat hrudník a pokoušel se provést resuscitaci.

 

Další svědek řekl CNN, že bylo jasné, že byl mrtvý hned, jak byl střelen, a že byl obklopen svou rodinou, když se to stalo.

 

Na snímku, který se jistě zapíše do análů americké politické historie (viz titulní obrázek), je vidět kulka, která prosvištěla kolem hlavy bývalého prezidenta Donalda Trumpa během pokusu o atentát na předvolebním shromáždění v Butleru v Pensylvánii.

 

 

Pozoruhodnou fotografii pořídil Doug Mills, renomovaný fotograf New York Times. Na snímku je vidět kulka ve vzduchu, těsně nad Trumpovým ramenem a napravo od jeho hlavy, chvíli poté, co zasáhla Trumpovo ucho.

 

Po pokusu o atentát vydal Trump následující prohlášení:

 

„Chci poděkovat Tajné službě Spojených států a všem orgánům činným v trestním řízení za jejich rychlou reakci na střelbu, která se právě odehrála v Butleru v Pensylvánii.

 

A co je nejdůležitější, chci vyjádřit soustrast rodině člověka, který byl zabit na shromáždění, a také rodině další osoby, která byla těžce zraněna.

 

Je neuvěřitelné, že k takovému činu může dojít i u nás.

 

O střelci, který je nyní mrtvý, není v tuto chvíli nic známo.

 

Byl jsem postřelen kulkou, která mi prorazila horní část pravého ucha. Okamžitě jsem věděl, že něco není v pořádku, protože jsem uslyšel svištivý zvuk, výstřely a okamžitě jsem cítil, jak kulka proráží kůži. Hodně jsem krvácel, takže jsem si uvědomil, co se děje.

 

BŮH ŽEHNEJ AMERICE!“

 

Podle svědků však bylo jednání tajné služby velmi podivné.

 

Očitý svědek potvrdil, že několik lidí bylo svědkem toho, jak se střelec plazil po střeše místní budovy, než byl Trump postřelen. Muž měl pušku.

 

Varovali jsme tajnou službu, ale ta nejednala. Až když muž začal střílet, ustřelili mu hlavu.

 

Svedek popsal událost následovně: „Měl pušku. Jasně jsme ho viděli s puškou. Naprosto. Ukazovali jsme na něj. Policie tam dole pobíhala. Říkali jsme si, hele, na střeše je chlápek s puškou. A policie na to, co? Co?

 

 

Víte, jako by nevěděli, co se děje, my jsme si říkali, hele, tady na střeše, vidíme ho odsud. Vidíme ho, jak se plazí! A taky jsem si říkal, proč Trump pořád mluví? Proč ho nestáhli z pódia?

 

Stál jsem tam a ukazoval na něj dvě nebo tři minuty. Tajná služba se na nás dívala ze střechy stodoly. Ukazoval jsem na tu střechu, jen tak jsem tam stál. A vzápětí zaznělo pět výstřelů.“

 

Další důkazy potvrzují, že agenti tajné služby stáli na střeše kousek od útočníka.

 

Objevily se nové fotografie, které údajně ukazují zesnulého střelce na střeše sousedící s prezidentským pódiem. Údajně se nacházel po pravé straně Trumpa, když vypálil 8-10 kulek směrem ke shromáždění.

 

 

Věci však nedávají smysl, protože videozáznam z demonstrace jasně ukazuje něco, co vypadá jako dva agenti tajné služby, kteří stojí na střeše přímo vedle místa, odkud střelec údajně střílel.

 

 

Živé video, vysílané RSBN, ukazuje, jak je Trump představen na shromáždění v 18:04 EST. Na střeše za ním stojí dva agenti na stejné straně, na které byl střelec. Navíc jejich střecha byla ve vyšší výšce než střelcova. Jak to, že si ho nevšimli?

 

Jak je vidět výše, tak střecha, kde byl střelec, je níž než střecha, kde byla tajná služba (červeně střelec).

 

Níže se můžete podívat na video, kde je vidět příslušníky tajné služby, jak střílí na atentátníka:

 

Zde si můžete poslechnout výpověď výše zmíněného svědka, který upozornil na to, že si střelce všimli, když se plazil po střeše, ale policie ani tajné služby na upozornění nereagovaly.

 

Na dalším videu můžete vidět mrtvého atentátníka, na obrázku už jsou u mrtvého střelce policisté a příslušníci tajných služeb:

 

Identita útočníka zatím není známa – nebo alespoň nebyla oficiálně oznámena.

 

Trump bezprostředně po útoku: Případné nové informace zveřejním v aktualizaci tohoto článku nebo v novém článku.

 

První AKTUALIZACE: Střelec byl identifikován.

 

Střelec byl identifikován deníkem NY Post jako 20letý Thomas Matthew Crooks z Bethel Parku v Pensylvánii. Podle zdrojů byl atentátník na střeše výrobního závodu více než 130 metrů od pódia na Butler Farm Show Grounds.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/pokus-o-atentat-na-trumpa-zastrelen-utocnik-i-jeden-ucastnik-mitinku-dva-kriticky-zraneni-videa/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14. července 2024, 1:38: NEW YORK POST: SVĚTOVÍ LÍDŘI ODSUZUJÍ „POLITICKÉ NÁSILÍ“ NA TRUMPOVĚ SHROMÁŽDĚNÍ: „NEMŮŽU NIC BRÁT JAKO SAMOZŘEJMOST“.

 

Světoví lídři se v sobotu sjednotili, aby odsoudili pokus o život exprezidenta Trumpa během shromáždění v Pensylvánii.

 

Argentinský prezident Javier Milei vyjádřil plnou podporu Trumpovi, kterého označil za oběť zbabělého pokusu o atentát. ”

 

Milei také tvrdila, že střelba byla součástí levicové agendy, která měla Trumpovi zabránit v zajištění dalšího prezidentského období.

 

SVĚTOVÍ LÍDŘI SE V SOBOTU SJEDNOTILI, ABY ODSOUDILI POKUS O ŽIVOT EXPREZIDENTA TRUMPA BĚHEM SHROMÁŽDĚNÍ V PENSYLVÁNII.

 

Getty Images

 

„Zoufalství mezinárodní levice není překvapivé, protože dnes vidí, že její škodlivá ideologie vyprší, a je ochotna destabilizovat demokracie a podporovat násilí, aby se dostala k moci,“ napsal v pořadu X.

 

Kanadský premiér Justin Trudeau, který měl s Trumpem skalní vztah, útok označil za „politické násilí“.

 

„Je mi zle ze střelby na bývalého prezidenta Trumpa. Nelze to přeceňovat – politické násilí není nikdy přijatelné. Mé myšlenky jsou s bývalým prezidentem Trumpem, s těmi na akci a se všemi Američany,“ řekl Trudeau, který má s Trumpem skalní vztah, v pořadu X.

 

Sympatie k Trumpovi se hrnuly i z jižní hranice USA, přičemž mexický prezident Andrés Manuel López Obrador označil útok za „iracionální a nelidský“. ”

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu – který kdysi Označil Trumpa za „největšího přítele, jakého kdy Izrael v Bílém domě měl“ – prohlásil, že on a jeho žena jsou zjevným útokem „šokováni. ”

 

„Modlíme se za jeho bezpečí a brzké uzdravení,“ řekl Netanjahu v pořadu X.        Argentinský prezident Javier Milei vyjádřil plnou podporu Trumpovi, kterého označil za „oběť zbabělého pokusu o atentát. ”

 

AP Kanadský premiér Justin Trudeau, který měl s Trumpem skalní vztah, útok označil za „politické násilí“. “

 

Kanadský premiér Justin Trudeau, který měl s Trumpem skalní vztah, útok označil za „politické násilí“. ”

 

REUTERS: Trump byl zasažen kulkou do ucha uprostřed pronášení poznámek na zastávce kampaně v Butleru.

 

Viděli ho, jak zvedá ruku k pravému uchu, když vybuchlotéměř deset střel,než ho agenti tajné služby srazili k zemi. Ostatní členové protiteroristické jednotky služby rádoby vraha „neutralizovali“ a zabili je, řekli zasvěcenci listu The Post.

 

Zdroje uvádějí, že Trump se přiblížil na „centimetry svého života. ”

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že on a jeho žena jsou zjevným útokem „šokováni. “

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že on a jeho žena jsou zjevným útokem „šokováni. ”

 

REUTERS: Američtí političtí lídři z obou stran uličky – včetně těch, kteří si v minulosti s Trumpem lámali hlavu – vyjádřili po střelbě znechucení.

 

Michael Cohen, někdejší spolupracovník Trumpa, který pomohl prokurátorům zajistit vůbec první prezidentské odsouzení, kritizoval extrémní násilí, které zanechalo o ne diváka mrtvého a dalšího vážně zraněného.

 

SLEDUJTE NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY LISTU THE POST O POKUSU O ATENTÁT NA BÝVALÉHO PREZIDENTA DONALDA TRUMPA:

 

Trump říká, že v prvním prohlášení od pokusu o atentát „cítil, jak mi kulka trhá kůži“

Bývalý prezident Trump „jen pár centimetrů od toho, aby mu kulka vraha během  shromáždění vystřelila obličej“; zabit odstřelovač:

 

Střelci, který stál za pokusem o atentát na Trumpa, tajná služba ustřelila hlavu, tvrdí zdroje; účastník shromáždění zabit

 

👉 Svědci se horečně snažili varovat policii před odstřelovačem s puškami na střeše před Trumpovským pokusem o atentát…

 

👉Průběžně aktualizujeme aktuální informace o živém blogu Postu o pokusu o atentát na Trumpa.

 

https://nypost.com/2024/07/14/us-news/world-leaders-across-aisles-and-nations-condemn-trump-shooting/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14. července 2024, SNN Prima News: STŘELBA NA TRUMPOVĚ MÍTINKU.

 

Zasáhli ucho exprezidenta, bylo mířeno na jeho hlavu, kromě útočníka je mrtvý i divák…

 

Na sobotním předvolebním mítinku republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa v Pensylvánii bylo slyšet několik výstřelů. Video z události ukazuje, že exprezidenta s rukou sevřenou v pěst z místa odvážel vůz tajné služby Spojených států. Trumpa zranili, na jeho pravém uchu se objevila krev. Nyní je v bezpečí. Dva lidé – střelec a jeden návštěvník akce – zemřeli, řekl agentuře AP okresní prokurátor. Útok se vyšetřuje jako pokus o atentát. Americký prezident Joe Biden uvedl, že se za rivala modlí. Rovněž si s ním telefonoval a vrací se do Washingtonu.

 

Vyjádření policie k atentátu…

 

https://youtu.be/632it8QsZBo?si=plHlCVZTsURcRI59

 

 

📌14. července 2024, 22:23, SMĚR SSD Robert Kaliňák: PRE VŠETKÝCH ODBORNÍKOV, KTORÍ VŽDY PRESNE VEDIA, ČO SA DEJE ZA ZAVRETÝMI DVERAMI SUMMITU NATO.

 

Ide o členství Ukrajiny do NATO!!!

https://www.facebook.com/smersd/videos/1021745896133236

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Onendia, Roman Kirsch: POKUS O ZAVRAŽDĚNÍ DONALDA TRUMPA; CHVÍLE, KDY SE ODSTŘELOVAČI BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBY ZAPOJILI DO PŘESTŘELKY V MÍSTĚ TRUMPOVA VOLEBNÍHO SHROMÁŽDĚNÍ VE MĚSTĚ BUTLER V PENSYLVÁNII

 

https://youtu.be/4Ph9bDlEgrA?si=KrSUZdL9n43zY1f0

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Onendia, Roman Kirsch: STŘELBA NA TRUMPA: ELON MUSK, NETANJAHU, OBAMA, BUSH, NIKKY HAILEYOVÁ, PELOSIOVÁ A DALŠÍ REAGUJÍ

 

https://youtu.be/FA1c-8L6ntw?si=BwegiHySW78S9ZWB

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, CRUX, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC ŘÍKÁ, ŽE RUSKO BY MĚLO „VYGUMOVAT“ UKRAJINU; NATO NENÍ PŘIPRAVENO BRÁNIT EVROPU…

 

Putinův spojenec říká, že Rusko by mělo cílit na zmizení Ukrajiny a aliance NATO. Rusko rozbije Ukrajinu dokonce, pokud příjme podmínky Putinova míru. Polsko zkoumá myšlenku sestřelování raket nad Ukrajinou. Aliance NATO není schopná a není připravená bránit Evropské země. ((Lopatkami bez vojáků!))

 

V další vážné hrozbě západu Putinův spojenec Dmitry Medveděv vyzval Rusko, aby pracovalo směrem ke zmizení jak Ukrajiny, tak aliance NATO. Bývalý Ruský prezident odsoudit deklarace NATO, že Ukrajina je na nezvratné cestě k plné Euroatlantické integraci, včetně členství aliance NATO. Musíme udělat všechno proto, aby Ukrajinská nezvratná cesta do NATO skončila buď zmizením celé Ukrajiny, nebo zmizením celé aliance NATO, nebo eště lépe, zmizením obou, řekl Dmitry Medveděv….

 

 

https://youtu.be/f1j1wWj_u5c?si=v6JQRKCoXYhvnRTW

 

📌14. července 2024, 5:04: MUSK ŘEKL, ŽE ZA POSLEDNÍCH OSM MĚSÍCŮ SE HO POKUSILI ZABÍT DVAKRÁT:

 

Americký podnikatel Elon Musk na pozadí střelby na mítinku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa uvedl, že za posledních osm měsíců se ho pokusili zabít dvakrát.

 

„Čekají nás nebezpečné časy. Za posledních osm měsíců se mě pokusili zabít už dva lidé (ojedinělé případy),“ napsal podnikatel na sociální síti X.

 

Podle něj byli tito lidé zatčeni se zbraněmi asi 20 minut jízdy od sídla Tesly v Texasu.

 

Musk již dříve oznámil svou plnou podporu Trumpovi po střelbě na shromáždění v Pensylvánii.

 

https://www.vesti.ru/article/4045856

 

 

📌14. července 2024, 04: 30, NETANJAHU: IZRAEL NEUKONČÍ VÁLKU V GAZE, DOKUD NEZNIČÍ HAMÁS:

 

Vojenská operace izraelské armády v pásmu Gazy neskončí, dokud nebudou zcela poraženy všechny ozbrojené oddíly palestinského hnutí Hamás izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

„Mnozí z vás se ptají, kdy tato válka skončí. Moje odpověď je jasná a jednoznačná – skončí to až tehdy, až dosáhneme všech cílů, které jsme si stanovili, a ne o chvíli dříve,“ citovala ho agentura TASS.

 

Podle něj bude vítězství dosaženo, když Izrael zničí vojenské a velitelské a kontrolní kapacity Hamásu a vrátí domů všechny rukojmí. Pro Izrael je také důležité, aby Gaza už nikdy nepředstavovala hrozbu pro jeho zemi.

 

Netanjahuův projev na tiskové konferenci souvisel s operací izraelské armády v pásmu Gazy, jejímž cílem bylo zničit šéfa vojenského křídla Hamásu Mohammeda al-Deifa. Premiér potvrdil, že to byl cíl útoku na tento sektor, a také uznal, že nebylo potvrzeno odstranění al-Deif.

 

https://www.vesti.ru/article/4045865

 

 

📌14. července 2024, 11:43, FICO: TRUMP BYL ZAVRAŽDĚN, JAKO BY TO BYLY KOPIE:

 

Slovenský premiér Robert Fico, který pokus o atentát přežil, se domnívá, že podobný scénář byl použit i při útoku na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

 

„Scénář přes kopírák. Trumpovi političtí oponenti se ji snaží umlčet. Když selžou, podněcují společnost, dokud se nějaký chudák nechopí zbraně,“ napsal Fico na sociálních sítích.

 

Jednasedmdesátiletý spisovatel Juraj Cintula 15. května 2024 Roberta Fica několikrát postřelil. Slovenský premiér byl vážně zraněn, díky rychlému poskytnutí lékařské péče se mu podařilo zachránit život. 9. července se Fico poprvé od pokusu o atentát zúčastnil zasedání kabinetu.

 

K atentátu na Trumpa došlo během předvolebního shromáždění v Pensylvánii 13. července. Dvacetiletému Thomasi Matthewovi Crookesovi se podařilo vystřelit několik ran, načež ho zabili příslušníci ochranky.

 

V důsledku střelby jeden člověk zemřel, další byl zraněn. Sám Trump vyvázl se škrábancem – kulka mu prolétla uchem. Už se nechal slyšet, že se cítí dobře a nehodlá se vzdát.

 

https://www.vesti.ru/article/4046059

 

 

👉 ATENTÁT NA TRUMPA SE STAL VELKÝM TÉMATEM PO CELÉM SVĚTĚ.

 

O incidentu se diskutuje ve vysílání hlavních televizních kanálů, na stránkách předních novin. Někteří s exprezidentem sympatizují a přejí mu brzké uzdravení, jiní jsou sarkastičtí, kteří s obavami sledují, jak po událostech na mítinku roste sledovanost amerického jestřába.

 

PENSYLVÁNSKÝ GAMBIT:

 

Donald Trump málem přišel o život ve městě Butler během projevu ke svým příznivcům. Podle předběžných informací se ukázalo, že střelcem je dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. Byl členem Republikánské strany a bydlel 35 mil daleko.

 

Nadcházející volby měly být prvními, ve kterých mohl Crookes hlasovat. Chlapík přišel na demonstraci v tričku s atributy známého YouTube kanálu věnovaného střelným zbraním.       Podezřelý byl zlikvidován opětovanou palbou příslušníků tajné služby. Vedle těla zločince našli strážci zákona poloautomatickou pušku typu AR-15. V současné době bylo zorganizováno vyšetřování.

 

FBI považovala střelbu v Pensylvánii za pokus o Trumpův život.

 

OBĚTI POKUSU O ATENTÁT:

 

Bývalý americký vůdce z toho obecně vyvázl s hrůzou. Thomas Matthew Crookes zranil Trumpa do ucha. Lékaři poskytli politikovi potřebnou pomoc. Nyní je exprezident v bezpečí.

 

Podle Trumpa se cítí dobře a je vyšetřován ve zdravotnickém zařízení. Politik své příznivce ujistil, že se nehodlá vzdát.

 

Diváci přitom neměli tolik štěstí. V důsledku střelby byl zabit muž, který stál na pódiu za Trumpem. Utrpěl smrtelnou ránu do hlavy. Zraněn byl i příbuzný bývalého lékaře bývalého amerického vůdce.

 

OZVĚNA STŘELBY:

 

Prominentní političtí představitelé již odsoudili střelbu na shromáždění v Pensylvánii. Na podporu Trumpa vystoupili izraelský premiér Benjamin Netanjahu, honduraský prezident Xiomara Castro de Zelaya a maďarský premiér Viktor Orbán.

 

Generální tajemník OSN António Guterres označil incident za politický akt násilí a Olaf Scholz a Emmanuel Macron popřáli prezidentskému kandidátovi brzké uzdravení. Biden v souvislosti s mimořádnou situací přerušil den volna a vrátil se do Bílého domu. Vyzval lidi, aby se sjednotili.

 

https://smotrim.ru/article/4046002

 

 

📌14. července 2024, 10:22, PUTIN: RYBOLOV BY MĚL BÝT PŘÍSTUPNÝ VŠEM:

 

Ruský prezident Vladimir Putin poblahopřál pracovníkům a veteránům rybářského komplexu k jejich profesní dovolené. Poznamenal, že Den rybářů sdružuje mnoho amatérských rybářů a sportovců.

 

„Obliba rybolovu každým rokem roste, slouží k podpoře domácího cestovního ruchu. Je nutné, aby tento volný čas byl dostupný všem a jeho fanoušci zodpovědně a obezřetně zacházeli s přírodními zdroji naší země,“ uvádí se v textu blahopřejného telegramu zveřejněného na kremelském webu.

 

Putin označil rybářský průmysl za jeden z klíčových v ruské ekonomice a také poznamenal, že přispívá k posílení potravinové bezpečnosti a rozvoji řady regionů, vytváření nových pracovních míst.

 

Jak zdůraznil předseda, odvětví rybolovu se dnes úspěšně přizpůsobuje požadavkům domácího trhu a obtížným zahraničním ekonomickým podmínkám. Upozornil na růst konkurenceschopnosti a technologické nezávislosti ruského rybářského průmyslu.

 

Putin poukázal na zvláštní pozornost, která je věnována průmyslové vědě, školení kvalifikovaného personálu a vytváření důstojných pracovních podmínek. „Je potěšitelné, že při řešení problémů, kterým čelí rybářský komplex, se spoléháte na zkušenosti a úžasné tradice svých předchůdců,“ dodal.

 

https://www.vesti.ru/article/4046014

 

 

📌14. července 2024, 12:20: PESKOV HOVOŘIL O ODTAJNĚNÝCH ARCHIVECH ROZHOVORŮ MEZI RUSKEM A NATO:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov uvedl, že se seznámil s historickými dokumenty z 90. let, které odtajnil americký Národní bezpečnostní archiv.

 

„Ano, četl jsem, opravdu jsem četl. A dokonce jsem četl nahrávky rozhovorů, o kterých Putin mluvil už dávno, asi před 6 nebo 7 lety – co nám bylo slíbeno, o čem se diskutovalo a co se nakonec stalo,“ řekl Dmitrij Peskov v rozhovoru s moderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“

 

Pavel Zarubin. Video z rozhovoru bylo zveřejněno na kanálu Telegram novináře „Zarubina“.

 

V odpovědi na otázku, jak Kreml hodnotí výsledky nedávného summitu NATO, Peskov řekl: „Jako hrozbu pro nás.“

 

Americký Národní bezpečnostní archiv, který byl založen novináři a vědci v roce 1985, zveřejnil novou várku odtajněných dokumentů týkajících se vztahů mezi Ruskou federací, Spojenými státy a NATO.

 

Z dokumentů vyplývá zejména, že bývalý americký viceprezident Al Gore slíbil ruskému vůdci Borisi Jelcinovi, že k rozšíření NATO dojde pouze po dohodě s Ruskem. Ve stejné době v roce 1994 Rada národní bezpečnosti Bílého domu vyslovila myšlenky o tajné přípravě Ukrajiny na členství v NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4046118

 

 

📌14. července 2024, 13:20, Business Insider: KVŮLI RUSKÉ PROTIVZDUŠNÉ OBRANĚ MŮŽE NATO ZTRATIT VZDUŠNOU NADVLÁDU:

 

V případě potenciálního konfliktu s NATO může Rusko rozmístit masivní systém protivzdušné obrany, který bude pro země aliance obtížné překonat. V tomto scénáři státy bloku ztratí historickou vzdušnou převahu, které se těšily od konce druhé světové války.

 

Business Insider o tom píše s odkazem na vojenské experty. Západ ztratí dominanci na obloze i s přítomností stíhaček 5. generace, píše se v článku.

 

Podle Giorgia Di Mizo, analytika Mezinárodního institutu pro strategická studia, se střet mezi NATO a Ruskou federací bude velmi lišit od jiných konfliktů v posledních desetiletích, kdy „neexistovaly žádné spory o vzdušný prostor“.

 

Začátkem tohoto týdne Pentagon oznámil, že v roce 2026 začnou Spojené státy v Německu rozmisťovat rakety dlouhého doletu, včetně SM-6, Tomahawk a hypersonických zbraní, které jsou výrazně výkonnější než systémy, které jsou již k dispozici v Evropě.

 

Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova jsou v této situaci terčem útoků evropské státy, které souhlasily s přijetím amerických raket dlouhého doletu na svém území.

 

https://www.vesti.ru/article/4046185

 

 

📌14. července 2024, 9:12, Zacharovová: VE SPOJENÝCH STÁTECH SE ŠÍŘÍ NENÁVIST K POLITICKÝM OPONENTŮM:

 

((To samé Spojené státy rozšířili do všech zemí aliance NATO!!! Kdo ví, jak to vlastně bylo se střelcem z FF Karlové univerzity, když se vše mlží a přísně tají!!!))

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová je přesvědčena, že Spojené státy záměrně podněcují podněcování k nenávisti vůči politickým oponentům.

 

V komentáři k situaci s pokusem o atentát na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa poznamenala, že před 2 měsíci na tento trend upozornila a jako důkaz uvedla příklady pokusů o atentát na americké vůdce v různých letech.

 

  1. července na předvolebním shromáždění v Pensylvánii zahájil muž palbu, v důsledku čehož byl Donald Trump zraněn do ucha. Střelce zabili důstojníci americké tajné služby. Podle deníku New York Post střelbu zinscenoval dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. FBI však zatím nepotvrdila jeho totožnost. Incident vyšetřují příslušné úřady jako pokus o atentát na Trumpa.

 

Americký prezident Joe Biden střelbu na shromáždění odsoudil a vyzval Američany, aby se sjednotili.

 

https://www.vesti.ru/article/4045935

 

 

📌14. července 2024, 13:07: SKUPINA „STŘED“ OBDRŽELA IKONU „SVATÝCH NEBESKÝCH PATRONŮ RUSKÉ ARMÁDY„:

 

Vojáci skupiny Centrum v zóně NWO obdrželi ikonu svatých nebeských patronů ruské armády, hlásí ministerstvo obrany.

 

Ikona byla darována arcibiskupem Hypatiem z Anadyru a Čukotky jménem duchovenstva a farníků Čukotského autonomního okruhu.

 

Kněz Roman, zástupce velitele pro práci s věřícími, doručil ikonu do první linie. Vojáci se zúčastnili modlitební bohoslužby v mobilním polním kostele.

 

https://www.vesti.ru/article/4046186

 

 

📌14. července 2024, 9:45, Poslanec Šeremet: TRUMP BYL PŘIPRAVEN NA KENNEDYHO OSUD:

 

Donald Trump byl připraven na osud Johna F. Kennedyho, který byl veřejně zabit během volební kampaně, řekl Michail Šeremet, poslanec Státní dumy Ruské federace z Krymu, člen bezpečnostního výboru.

 

Připomněl, že Trump, stejně jako kdysi Kennedy, je pro mír

 

„To se ale zřejmě někomu moc nelíbí, zejména vojenským korporacím, které stojí za režimem současného amerického prezidenta Bidena,“ řekl agentuře RIA Novosti Pavel Šeremet.

 

Podle náměstka může za pokusem o atentát stát doprovod současného amerického prezidenta Josepha Bidena, „který si potřísnil ruce až po lokty krví obyčejných Američanů“.

 

Donald Trump byl zraněn během předvolebního mítinku v Pensylvánii 13. července. Kulka se mu zabodla do ucha. Střelce zabili příslušníci ochranky.

 

Podle FBI byl pokus o atentát proveden 20letým Thomasem Matthewem Crookesem. Krátce před střelbou natočil video, ve kterém vyjádřil svou nenávist k republikánům a Trumpovi osobně.

 

https://www.vesti.ru/article/4045947

 

 

📌14. července 2024: 11: 20, NBC News: CROOKS MĚL NA SOBĚ TRIČKO S EMBLÉMEM KANÁLU YOUTUBE:

 

Podezřelý ze střelby na mítinku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Thomas Matthew Crookes měl na sobě tričko s atributy YouTube kanálu o střelných zbraních. Informuje o tom NBC News.

 

Podle zprávy fotografie těla možného střelce ukazují, že byl oblečen v oblečení s atributy „jednoho z nejpopulárnějších kanálů YouTube věnovaných střelným zbraním“.

 

V sobotu 13. července došlo na Trumpově mítinku ke střelbě. Později bývalý prezident Spojených států řekl, že byl zraněn do ucha a ztratil hodně krve. Při střelbě zahynul jeden z diváků, další dva byli těžce zraněni.

 

Střelce zabili důstojníci americké tajné služby. Podle FBI byl pokus o Trumpův život spáchán dvacetiletým Thomasem Matthewem Crookesem z Pensylvánie.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4045995

 

 

📌14. července 2024, 11:45, Dmitrij Peskov: RUSKO A ZÁPAD JSOU VE FÁZI HLUBOKÉ KONFRONTACE:

 

Rusko je v současné době ve stavu hluboké konfrontace se Západem, uvedl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov. Podle něj nyní pracují hlavně vojenští diplomaté. V budoucnu bude zapotřebí filigránská práce diplomatů, aby se „shrabal celý ten Augiášův chlév“.

 

Stále je možné najít společnou řeč, jinak by taková profese diplomata zemřela jako zbytečná, řekl Peskov v odpovědi na otázku autora a spolumoderátora pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ od Pavla Zarubina. Novinář zveřejnil fragment videa na svém kanálu Telegram „Zarubin“.

 

Zatím neexistují žádné předpoklady pro to, abychom se dostali z této spirály, z tohoto ponoru, ale jednoho dne tento čas přijde. „Nyní je pro nás období vnitřní mobilizace a klidu,“ řekl Peskov.

 

https://www.vesti.ru/article/4046055

 

 

📌14. července 2024, 11:29: POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA: CO JE V TUTO HODINU ZNÁMO:

 

Atentát na Trumpa se stal velkým tématem po celém světě. O incidentu se diskutuje ve vysílání hlavních televizních kanálů, na stránkách předních novin. Někteří s exprezidentem sympatizují a přejí mu brzké uzdravení, jiní jsou sarkastičtí, kteří s obavami sledují, jak po událostech na mítinku roste sledovanost amerického jestřába.

Pensylvánský gambit

 

Donald Trump málem přišel o život ve městě Butler během projevu ke svým příznivcům. Podle předběžných informací se ukázalo, že střelcem je dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. Byl členem Republikánské strany a bydlel 35 mil daleko.

 

Nadcházející volby měly být prvními, ve kterých mohl Crookes hlasovat. Chlapík přišel na demonstraci v tričku s atributy známého YouTube kanálu věnovaného střelným zbraním.    Podezřelý byl zlikvidován opětovanou palbou příslušníků tajné služby. Vedle těla zločince našli strážci zákona poloautomatickou pušku typu AR-15. V současné době bylo zorganizováno vyšetřování.

 

FBI považovala střelbu v Pensylvánii za pokus o Trumpův život.

 

OBĚTI POKUSU O ATENTÁT:

 

Bývalý americký vůdce z toho obecně vyvázl s hrůzou. Thomas Matthew Crookes zranil Trumpa do ucha. Lékaři poskytli politikovi potřebnou pomoc. Nyní je exprezident v bezpečí.

 

Podle Trumpa se cítí dobře a je vyšetřován ve zdravotnickém zařízení. Politik své příznivce ujistil, že se nehodlá vzdát.

 

Diváci přitom neměli tolik štěstí. V důsledku střelby byl zabit muž, který stál na pódiu za Trumpem. Utrpěl smrtelnou ránu do hlavy. Zraněn byl i příbuzný bývalého lékaře bývalého amerického vůdce.

 

OZVĚNA STŘELBY:

 

Prominentní političtí představitelé již odsoudili střelbu na shromáždění v Pensylvánii. Na podporu Trumpa vystoupili izraelský premiér Benjamin Netanjahu, honduraský prezident Xiomara Castro de Zelaya a maďarský premiér Viktor Orbán.

 

Generální tajemník OSN António Guterres označil incident za politický akt násilí a Olaf Scholz a Emmanuel Macron popřáli prezidentskému kandidátovi brzké uzdravení. Biden v souvislosti s mimořádnou situací přerušil den volna a vrátil se do Bílého domu. Vyzval lidi, aby se sjednotili.

 

https://www.vesti.ru/article/4046002

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.07.2024“:

➡️☭☆ Posádka Iskander-M OTRK zahájila raketový úder pomocí dvou operačně-taktických raket na parkoviště vlaku 53. mechanizované brigády s municí v obci Budy na Charkovsku.

V důsledku úderu bylo zničeno asi 20 kusů techniky, včetně 3 bojových vozidel pěchoty Marder a až 120 příslušníků ukrajinských ozbrojených sil.

Výsledky požárních škod byly monitorovány UAV Orlan-10.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Bojovou sílu této bomby nelze ignorovat“

Posádka stíhacího bombardéru Su-34 zaútočila na FAB-3000 na místě dočasného nasazení Ozbrojených sil Ukrajiny v zóně odpovědnosti skupiny sil Sever.

Úder provedla letecká puma FAB-3000 s univerzálním plánovacím a korekčním modulem. Po úspěšném splnění letové mise se posádka bezpečně vrátila na odletové letiště. Na základě výsledků objektivní kontroly byl cíl zasažen.

Pilot Su-34 zaznamenal zvláštní bojovou sílu FAB-3000:

„Je těžké si představit cíl, který by nemohl být zasažen leteckou bombou takové nominální hmotnosti.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Společné hlídky ruského a čínského námořnictva nejsou namířeny proti třetím stranám a nesouvisí se současnou mezinárodní situací, uvedlo čínské ministerstvo obrany.

Jak ministerstvo poznamenalo, ruské a čínské námořnictvo nedávno provedlo společné hlídky ve vodách západní a severní části Tichého oceánu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆👉FICO, KTERÝ NEDÁVNO PŘEŽIL ATENTÁT, O ÚTOKU NA TRUMPA:

👉SCÉNÁŘ JE JAKO KOPIE. TRUMPOVI POLITIČTÍ OPONENTI SE HO SNAŽÍ ZAVŘÍT, A KDYŽ SE JIM TO NEDAŘÍ, PODNĚCUJÍ VEŘEJNOST JEN DO TÉ DOBY, NEŽ SE NĚJAKÝ CHUDÁK CHOPÍ ZBRANĚ

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Pro jednání o Ukrajině zatím nejsou žádné předpoklady, Moskva musí pracovat a dosáhnout svých cílů, řekl Peskov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

14.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: ATENTÁT NA TRUMPA

 

❤️ „Nakonec se z nás všech stanou příběhy.“ – Margaret Atwood

 

 

📌13. července 2024: ŠÉF KABINETU MINISTRA ZAHRANIČÍ COLINA POWELLA: AMERICKÉ IMPÉRIUM SE HROUTÍ – OTÁZKOU JE, JAK RYCHLE Šéf kabinetu ministra zahraničí Colina Powella: Americké impérium se hroutí – otázkou je, jak rychle, Video: AJ, NJ

https://t.me/absurdnisvet/76115

 

 

📌13. července 2024: AMY GUTMANN, VELVYSLANKYNĚ USA VE SPOLKOVÉ REPUBLICE, BĚHEM AKCE PROTI ANTISEMITISMU; DIPLOMATKA OZNÁMILA SVŮJ NÁVRAT DO USA.👍     https://t.me/absurdnisvet/76119

 

 

📌13. července 2024: SPOLUPRÁCE NÁBOŽENSTVÍ S NACISTY. NÁBOŽENSKÁ GENOCIDA!!!

Jak s nacisty spolupracovala katolická církev, pravoslavná církev nebo představitelé islámu či judaismu? Nejen to se dozvíte v tomto úryvku z rozhovoru s okultistou, který zkoumá svět skrze vědomé reinkarnace. Náboženský krvavý teror…

Celý rozhovor s okultistou najdete zde: https://www.facebook.com/61553755850759/videos/1554379231766960

https://www.facebook.com/watch?v=273357399073556

 

📌13. července 2024, 19:39, VELVYSLANEC ANTONOV: BIDENOVY POKUSY URAZIT PUTINA POŠKOZUJÍ PRESTIŽ USA:

Šaškárny amerického prezidenta, když uráží ruského vůdce Vladimira Putina, nejsou hodny hlavy státu.

Takové nekontrolovatelné emocionální výbuchy způsobují nenapravitelné škody na image Ameriky.

Novinářům to řekl ruský velvyslanec ve Spojených státech amerických Anatolij Antonov.

„Samozřejmě mluvíme o banálních pokusech prosadit se a zvýšit volební sledovanost,“ řekl ruský diplomat.

Takto Antonov komentoval Bidenův projev k americkým voličům v Detroitu, kde opět urazil ruského prezidenta.

Šéf ruské diplomatické mise ve Spojených státech navíc poznamenal, že hlava země, která o sobě tvrdí, že je nositelem demokratických hodnot a vysoké morálky, si takové veřejné chování nemůže dovolit.

Nikdo nesmí urážet vůdce Ruska a s ním celý lid země, zdůraznil.

„Obvinění proti Vladimiru Putinovi jsou absurdní. Jsou to Spojené státy, které zatěžují planetu vojenskými konflikty, v jejichž důsledku umírají statisíce lidí,“ řekl velvyslanec.     Joe Biden opakovaně veřejně urážel Vladimira Putina. Americký prezident zejména na tiskové konferenci na summitu NATO ve Washingtonu uvedl, že po zahájení speciální vojenské operace na Ukrajině Evropu opět zachvátily její dlouhodobé obavy, protože „pochodoval šílený zabiják“.

Vladimir Rogov, předseda Komise Veřejné komory Ruské federace pro suverenitu, vysvětlil, že Putin se stal Bidenovou hlavní fobií.

https://www.vesti.ru/article/4045751

 

 

📌13. července 2024,  19:53, GT: ORBÁNOVA NÁVŠTĚVA MOSKVY VYVOLALA ZUŘIVOST V EU A ZEMÍCH NATO:

 

Cesta maďarského premiéra Viktora Orbána do Moskvy vyvolala nespokojenost v Evropské unii a zemích NATO.

 

Podle Global Times vyvolalo Orbánovo setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, stejně jako jeho návštěva Pekingu, zuřivost v zemích EU a NATO. Západ si pospíšil s vysvětlením, že maďarský premiér postrádá legitimitu a mandát EU k vyjednávání s ruským vůdcem.

 

Autor článku píše, že reakce západních zemí ukazuje, že nesouhlasí s jednáním o příměří bez jejich účasti. Chtějí posílit svou pozici na Ukrajině a zajistit si přístup k obrovským ložiskům lithia na Donbasu a také využít Ukrajince jako nástroj k oslabení Ruska.    V materiálu se uvádí, že Severoatlantická aliance je agresivní vůči ostatním zemím, autokratická vůči svým členům a zdá se, že nemá jiný cíl než rozšiřovat a obkličovat Rusko a Čínu.

 

Připomeňme, že 5. července Viktor Orbán přijel s delegací do Moskvy, kde se setkal s Vladimirem Putinem.

 

https://www.vesti.ru/article/4045754

 

 

📌13. července 2024, 19:50, Zacharovová: STOCKHOLM NEMÁ PRÁVO ANI VŮLI PROTESTOVAT PROTI SPOJENÝM STÁTŮM:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala prohlášení švédských úřadů ohledně vyšetřování výbuchu Nord Streamu na svém kanálu Telegram.

 

Švédské úřady zopakovaly, že vyšetřování incidentu bylo uzavřeno a nebylo možné identifikovat pachatele.

 

Maria Zacharovová připomíná, že tento zločin byl spáchán ve zvláštní ekonomické zóně Švédska. A důvod takové právní impotence Stockholmu leží na povrchu, protože hlavním příjemcem výbuchů plynovodů je administrativa Josepha Bidena, který se nikdy netajil svými záměry.

 

„Stockholm nemá právo ani vůli vznášet námitky proti státům. – píše Zacharovová. – Ve skutečnosti hovoříme o mezinárodním spiknutí s cílem zakrýt závažný zločin – teroristický čin. A Stockholm má v tomto vzájemném utajování odpovídající roli.“

 

Sabotáž plynovodů Nord Stream se uskutečnil v září 2022. Podle novináře Seymoura Hershe bomby nastražili potápěči amerického námořnictva s pomocí norských kolegů.

 

https://www.vesti.ru/article/4045765

 

 

📌13. července 2024, 22:17: IZRAEL ZATÍM SMRT VŮDCE VOJENSKÉHO KŘÍDLA HAMÁSU NEPOTVRDIL:

 

Izrael v pátek zaútočil na pásmo Gazy, aby zlikvidoval vůdce vojenského křídla radikálního palestinského hnutí Hamás Muhammada al-Deifa a jeho zástupce Rafiu Salamu.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu uvedl, že armáda zatím nemá potvrzené údaje o smrti Mohammeda al-Deifa.

 

„Stále neexistuje přesná jistota, že byli zničeni, ale chci vám zaručit, že tak či onak se dostaneme k celému vedení Hamásu,“ zdůraznil Netanjahu.

 

Tato operace byla osobně schválena izraelským premiérem po prostudování zpravodajských služeb. Mohammed al-Deif je druhou osobou v hierarchii Hamásu. Izrael ho považuje za osobně odpovědného za plánování a řízení útoku ze 7. října 2023.

 

„Naplánoval a vedl masakr ze 7. října a mnoho dalších teroristických útoků, jeho ruce jsou potřísněny krví Izraelců,“ řekl izraelský premiér.

 

Odstranění celého vedení Hamásu je pro izraelskou armádu prioritou.

 

https://www.vesti.ru/article/4045770

 

 

📌13. července 2024, 22:17: JEDEN Z ORGANIZÁTORŮ TERORISTICKÉHO ÚTOKU V KERMÁNU, PŘI KTERÉM ZAHYNULO 89 LIDÍ, BYL PŘEVEZEN DO ÍRÁNU:

 

Jeden z hlavních organizátorů teroristického útoku spáchaného v lednu v íránském městě Kermán byl zadržen, uvedlo íránské ministerstvo zpravodajských služeb.

 

Podle agentury se terorista jmenuje Abdullah Kuwaiteh a do Íránu již byl dopraven.

 

Od zadržených byly získány informace, které pomohly odhalit další spiknutí, identifikovat jejich organizátory a zjistit, kde se skrývají, píše RIA Novosti.

 

K sérii explozí došlo 3. ledna v Kermánu na jihovýchodě Íránu. Útok byl proveden během smutečního průvodu v souvislosti se čtvrtým výročím úmrtí generála Islámských revolučních gard Kásima Sulejmáního. Bomby byly umístěny podél silnice vedoucí ke hřbitovu, kde je pohřben generál, který se těšil velké podpoře obyvatel země. Po své smrti se stal národním hrdinou a v den výročí jeho smrti přišly k jeho hrobu tisíce lidí. V důsledku výbuchů zahynulo 89 lidí. 4. ledna byl v Íránu vyhlášen státní smutek.

 

K odpovědnosti za teroristický útok se přihlásila teroristická skupina ISIS (zakázaná v Ruské federaci).

 

https://www.vesti.ru/article/4045815

 

 

📌13. července 2024, 21:32, Asja Jemeljanovová: TAJNÉ OPERACE NATO ZPŮSOBUJÍ PODIVNÉ JEVY U POBŘEŽÍ ITÁLIE:

 

Obyvatelé italského ostrova Elba a francouzské Korsiky hovoří o ohlušujícím zvuku z moře. Dunění bylo slyšet v okruhu nejméně 100 kilometrů. A nikdo nemůže říct – co to bylo?

Zpočátku byla oficiální verze zemětřesení, ale seismologové otřesy nezaznamenali. Pak úřady začaly mluvit o nadpozemské povaze tohoto jevu. Místní obyvatelé jsou si však jisti, že vše je mnohem jednodušší, a o to je to děsivější.

 

Buď se zřítila, nebo bouchla – obyvatelé Elby stále nemohou najít to správné sloveso. Byl to dlouhý rachot, říkají plavčíci z pláže. A trvalo to velmi dlouho. Moře bylo klidné, ale deštníky se houpaly. Okna se otřásla, psi se schovali pod stoly jako při zemětřesení, nebýt toho podivného zvuku.

 

S první hypotézou přichází obec Campo nel Elba. Meteorit, který spadl do moře u ostrova Monte Christo. Toskánský guvernér, který vyskočil na židli se všemi ostatními – rachot byl slyšet až na pevnině až 150 kilometrů daleko v Sieně – naléhavě zavolal na leteckou základnu, ale stíhačky se ten den do vzduchu nedostaly. Seismologové také tento tlak popřeli. Na Labi jsou senzory, jejichž data byla pečlivě prostudována v Geofyzikálním ústavu.

 

Tato zařízení instalovalo město Labe přesně před rokem společně se službou civilní ochrany. Podle oficiální verze monitorovat seismické události a uklidňovat obyvatelstvo. Což už dlouho říká, že se tam v moři už mnoho let něco děje. Meteoritovou verzi můžete prodat komukoli, ale ne obyvatelům ostrovů.

 

Místní obyvatelé vidí lety amerických stíhaček F-104 Starfighter. Ale nejen F-104. V místních chatech po celý červen jsou pohlednicové plány východů a západů slunce s ponorkami v přístavu Piombino. A články odborníků, kteří všem připomněli masový úhyn delfínů před několika lety. Ztroskotání lodi NATO v roce 2005. To, co jsou zde zvyklí slýchat od dětství, jsou podivné údery – hlubinné nálože a akustické granáty.

 

„Vítejte v kytovecké rezervaci. Kde armáda NATO, pod patřičným krytím, neváhá provádět své tajné podvodní experimenty za bílého dne po celá léta.“

 

Místní obyvatelé nevědí, co armáda NATO dělá v Itálii, v jejich domovech. Mohou jen hádat, protože existují důkazy – znečištění a ničení přírodních objektů, hromadné nemoci.

 

Vojenský novinář Fulvio Grimaldi ví o nemocech všechno – natočil dva dokumenty o cvičištích na Sardinii. Která se již dlouho stala laboratoří NATO pod širým nebem.

 

Základny NATO na Sardinii zabírají 67 % veřejné půdy. Skutečná kolonizace. Kde jinde můžete provádět cvičení při přistání na moři tak nerušeně? Explodovat. Otestujte chemické zbraně. Kromě vysokého výskytu rakoviny u lidí dochází k podezřelému úhynu hospodářských zvířat. Když v blízkosti jedné ze skládek začaly umírat krávy, toxikologové provedli testy. Pozůstatky zvířat obsahují těžké kovy.

 

Experimentují především tak, že vyhazují do povětří. 12 měsíců v roce nepřetržitě cvičí. Trénují skupiny. Ale co je nejdůležitější, testují nové výbušniny vyvinuté v chemických podnicích NATO.

 

Itálie skutečně dala NATO své nejlepší ostrovy a rezervy. Epicentrum červnové exploze bylo mezi uzavřenými ostrovy toskánského souostroví. Pianoza – bez doprovodu se tam nedostanete. Monte Cristo – nemůžete se k němu ani přiblížit na soukromé lodi, zatknou ho. Můžete tam beztrestně zažít cokoliv.

 

K ostrovu Monte Cristo se podle zákona nelze přiblížit blíže než na 2 kilometry, ale je možné zvednout dron. Až do 27. června byla celá oblast kolem ostrova na monitoru červená – uzavřená pro lety. To znamená, že se tam zjevně něco dělo.

 

Výbuch na moři bude začátkem nové série, ostrovy jsou si jisté, příměří bylo příliš podezřelé – pár měsíců ticha. Hlavní věc je, že nevybuchne v přístavu Piombino, kde před rokem kotvil terminál na zpracování zkapalněného plynu. Jedná se také o experiment na místních obyvatelích – pokus zbavit se ruského plynu.

https://www.vesti.ru/article/4045793

 

📌13. července 2024, 21:43: MINISTERSTVO OBRANY UKÁZALO ZÁBĚRY ÚDERU ISKANDER NA PARKOVIŠTĚ EŠELONU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Iskander-M zahájil raketový útok na vlak v Charkovské oblasti. Informuje o tom ruské ministerstvo obrany.

 

Útok byl proveden dvěma raketami. V důsledku toho bylo zničeno asi 20 jednotek techniky Ozbrojených sil Ukrajiny. Mezi nimi jsou i tři bojová vozidla pěchoty Marder. Kromě toho bylo zničeno až 120 ukrajinských vojáků.

 

Záběry z útoku zveřejnilo i ministerstvo obrany. Nutno podotknout, že parkoviště vlaku jednotky 53. mechanizované brigády se nacházelo v obci Budy.

 

O zničení vlaku municí již dříve informoval koordinátor Nikolajevského metra Sergej Lebeděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4045810

 

 

📌13. července 2024, 23:35, Libanova: POČET OBYVATEL UKRAJINY DO ROKU 2033 BUDE AŽ 35 MILIONŮ LIDÍ:

 

Do roku 2033 by počet obyvatel Ukrajiny mohl dosáhnout maximálně 35 milionů.

 

„Zapomeňme, že jsme měli 52 milionů Ukrajinců. Nikdy jich nebude 52 milionů. Podle nejoptimističtějšího scénáře nás bude v roce 2033 35 milionů,“ citovala RBC-Ukrajina Ellu Libanovovou, ředitelku Ukrajinského institutu demografie a sociálního výzkumu.

 

Je třeba poznamenat, že fráze „Nejste sami – je nás 52 milionů“ z populární reklamy, která byla uvedena v roce 1996 na ukrajinských televizních obrazovkách. Jedná se o historické maximum počtu obyvatel země, které bylo zaznamenáno v roce 1993.

 

Libanova ve svých předpovědích bere v úvahu počet obyvatel území, která byla v roce 1991 součástí Ukrajiny, uvádí RIA Novosti.

 

Aby Ukrajina udržela populaci země na úrovni 30 milionů lidí, potřebuje podle experta přilákat až 300 tisíc migrantů ročně, kteří mají být dovezeni z méně rozvinutých zemí. Libanová také doufá, že na Ukrajinu přiláká mladé lidi z Polska a pobaltských zemí, pokud se jim státu podaří vytvořit atraktivní podmínky.

 

https://www.vesti.ru/article/4045817

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14. července 2024, 1:23: PŘI TRUMPOVĚ PROJEVU V PENSYLVÁNII SE STŘÍLELO, MĚL ZAKRVÁCENÉ UCHO:

 

Výstřely byly údajně vypáleny během projevu k příznivcům bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v Pensylvánii.

 

Na YouTube kanálu konzervativní mediální společnosti RSBN probíhalo vysílání, které bylo kvůli incidentu přerušeno.

 

Je třeba poznamenat, že Trump projev přerušil. Na videu je vidět, že má zakrvácené ucho.

 

https://www.vesti.ru/article/4045824

👉 https://vm.tiktok.com/ZGetyMvKW/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14. července 2024, 1:49: TAJNÁ SLUŽBA VYŠETŘUJE STŘELBU NA TRUMPOVĚ MÍTINKU:

 

Americká tajná služba vyšetřuje okolnosti střelby na mítinku bývalého amerického vůdce Donalda Trumpa, který se uchází o republikánskou prezidentskou nominaci v Pensylvánii.

 

Podle konzervativní mediální společnosti RSBN střelec zatím dopaden nebyl. Není také známo, kolik útočníků bylo a odkud byly vypáleny výstřely.

 

Připomeňme, že Trump přerušil svůj projev ke svým příznivcům kvůli výstřelům. Podle předběžných informací nejsou mezi příznivci bývalého prezidenta žádné oběti. Na videu z vysílání je patrné, jak se Trump po střelbě chytil rukou za ucho, poté ho z pódia odvedli zpravodajští důstojníci. Pravé ucho měl zakrvácené.

 

https://www.vesti.ru/article/4045703

 

 

📌13. července 2024, 1:44, Světová banka: RUSKO PATŘÍ MEZI DESET ZEMÍ S NEJVĚTŠÍM OBCHODNÍM PŘEBYTKEM:

Podle výsledků roku 2023 se Rusko dostalo do první desítky zemí z hlediska obchodního přebytku.

Jak vyplývá z analýzy údajů RIA Novosti provedenou Světovou bankou, v loňském roce státy světa vyvezly zboží v hodnotě 23,3 bilionu dolarů a dovezly 22,9 bilionu dolarů, což vedlo k obchodnímu přebytku ve výši 365 miliard dolarů.

Nejvíce na obchodu vydělala Čína, jejíž obchodní přebytek činil 594 miliard dolarů. Následuje Německo s přebytkem 245,3 miliardy dolarů a Irsko s čistými příjmy z obchodu ve výši 178 miliard dolarů. V první pětce jsou také Singapur (155 miliard dolarů) a Švýcarsko (131 miliard dolarů). Na šestém místě byla Saúdská Arábie se 127 miliardami.

 

Na konci roku 2023 Rusko obdrželo obchodní příjmy ve výši 121 miliard dolarů a stalo se sedmým na tomto seznamu. První desítku uzavírá Nizozemsko (97 miliard), Austrálie (83 miliard) a Brazílie (81 miliard). Celkem bylo na světě 43 zemí s obchodním přebytkem 2,5 bilionu dolarů.

 

Počet zemí s obchodním deficitem přitom dosáhl 72, celkem se dostaly do červených čísel o 2,3 bilionu dolarů. Absolutním lídrem zde byly Spojené státy, které dovážely zboží z jiných zemí za 1,1 bilionu dráž, než samy prodávaly.

 

Indie se v tomto ukazateli umístila na druhém místě, ale její obchodní deficit je více než čtyřikrát menší než americký – pouhých 245 miliard dolarů. Třetí místo zaujímá Británie, země se dostala do červených čísel o 232 miliard, čtvrtá je Francie (88 miliard) a pátá je Turecko (87 miliard).

https://www.vesti.ru/finance/article/4045826

 

 

📌13. července 2024, 2:14: BIDEN NEOBDRŽEL ÚDAJE O ÚDAJNÉM ÚTOKU NA TRUMPA:

 

Americký prezident Joe Biden uvedl, že neobdržel informace o údajném útoku na republikána Donalda Trumpa, uvedla agentura Reuters.

 

„Ne,“ odpověděl novinářům na otázku, zda obdržel informace o tomto tématu.

 

Předtím Trump přerušil veřejný projev ke svým příznivcům v Pensylvánii kvůli zvukům střelby. Na videu bylo patrné, jak politika odvádějí stráže, má zakrvácené ucho. Americká tajná služba vyšetřuje okolnosti střelby na Trumpově mítinku.

 

https://www.vesti.ru/article/4045828

 

 

📌13. července 2024, 3:06: NEWYORSKÁ POLICIE POSILUJE BEZPEČNOST V OBLASTI TRUMP TOWER:

 

Newyorská policie posiluje bezpečnost v oblasti Trump Tower a dalších oblastech po pokusu o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa v Pensylvánii, uvedla kancelář starosty.

 

„Newyorská policie preventivně posílí svou přítomnost po celém městě, včetně Trump Tower,“ uvedl náměstek primátora pro komunikaci Fabien Levy na sociálních sítích X.

 

Kromě toho byla posílena bezpečnostní opatření v kanceláři starosty a na Wall Street.

 

Podle starosty New Yorku Erica Adamse nemá násilí ve Spojených státech místo a události v Pensylvánii označil za „hrozné“.

 

Předtím Trump přerušil svůj veřejný projev kvůli zvukům střelby na shromáždění v Pensylvánii. Video, které bylo pořízeno na místě činu, ukazuje, jak je politik se zakrváceným uchem odváděn strážemi. Později Trumpův mluvčí řekl, že je v pořádku.

 

https://www.vesti.ru/article/4045851

 

 

📌13. července 2024, 3:25: PRO TAKOVÉ NÁSILÍ NENÍ V AMERICE MÍSTO:

 

((Hlavně že x let rozpoutáváte násilí a vraždy na celém světě, ale v Americe pro to není místo!!!))

 

Biden odsoudil střelbu na Trumpově mítinku:

 

Americký prezident Joe Biden odsoudil střelbu na mítinku Donalda Trumpa 13. července a vyzval Američany, aby se sjednotili.

 

Prohlášení současného prezidenta Spojených států distribuovala tisková služba Bílého domu. Biden vyzval zemi, aby tento násilný čin odsoudila.

 

„V Americe není místo pro takové násilí. Musíme se sjednotit jako jedna země, abychom to odsoudili,“ uvádí se v dokumentu.

 

Biden poznamenal, že byl informován o střelbě na Trumpově mítinku, a dodal, že se modlí za brzké uzdravení svého předchůdce. Vyjádřil naději, že bude moci večer mluvit s Trumpem.

 

Předtím Trump přerušil svůj veřejný projev kvůli zvukům střelby na shromáždění v Pensylvánii. Video, které bylo pořízeno na místě činu, ukazuje, jak je politik se zakrváceným uchem odváděn strážemi. Později Trumpův mluvčí řekl, že je v pořádku.

 

https://www.vesti.ru/article/4045835

 

 

📌13. července 2024, 4:14: TRUMP ŘEKL, ŽE BYL STŘELEN DO UCHA A ZTRATIL HODNĚ KRVE:

 

Bývalý americký prezident Donald Trump řekl, že byl zraněn do ucha a ztratil hodně krve během střelby na shromáždění v Pensylvánii.

 

„Kulka mi prorazila horní část pravého ucha. Okamžitě jsem si uvědomila, že něco není v pořádku, když jsem uslyšela pískání, výstřely a ucítila kulku, která mi trhala kůži,“ uvedla politička na sociální síti TRUTH Social.

 

Podle Trumpa „ztratil hodně krve“. Bývalý americký vůdce také poznamenal, že muž, který ho zastřelil, je mrtvý, nic bližšího o něm není známo.

 

Připomeňme, že Trump kvůli střelbě přerušil veřejný projev na shromáždění v Pensylvánii. Video natočené na místě činu ukazuje, jak bývalého prezidenta se zakrváceným uchem odvádějí stráže. Později Trumpův mluvčí řekl, že je v pořádku.

 

https://www.vesti.ru/article/4045854

 

 

📌13. července 2024, 5:45: RUSKÝ FPV DRON SESTŘELIL UKRAJINSKOU BABA YAGU:

FPV dron ruských výsadkářů na obloze nad Razdolovkou v DLR narazil do ukrajinské útočné hexakoptéry typu Baba Jaga.

Podle Ministerstva obrany Ruské federace si operátor UAV jednotky Vzdušných výsadkových sil v Tule všiml ve vzduchu hexakoptéry typu Baba Jaga, která mířila k ruským pozicím ke shození min.

„Po nabrání výšky vstoupil provozovatel vzdušného bezpilotního letounu na pohodlnou trajektorii a narazil do UAV Ozbrojených sil Ukrajiny, který explodoval ve vzduchu,“ vysvětlilo ministerstvo.

 

Hlavním úkolem operátorů dronů vzdušných výsadkových sil Tula je průzkum ukrajinských pozic pomocí kvadrokoptér. Během dne najdou až několik desítek různých cílů, včetně opevněných pozic s nepřátelskou pracovní silou, zahraniční techniky a maskovaných zemljanek.

 

https://www.vesti.ru/article/4045842

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.07.2024“:

➡️☭☆Po summitu NATO ve Washingtonu Zelenskij pravděpodobně navštíví Británii, kde se příští týden zúčastní zasedání Evropského politického společenství, píše Guardian.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka BMP-3 zničila pevnost ukrajinských ozbrojených sil ve směru Avdiivka

Přicházející palebná síla zničila opevnění a demoralizovala nepřátelský personál, čímž zajistila postup ruské útočné skupiny. Požární úpravy byly prováděny v reálném čase.

Po úspěšném splnění bojové mise byla posádka vozidla oceněna medailí „Za odvahu“ přímo na frontě.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆⚡️ Během minulé noci, kdy se kyjevský režim pokusil provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na území Ruské federace, systémy protivzdušné obrany zachytily a zničily dva bezpilotní letouny nad územím Rostovské oblasti, jedno bezpilotní letouny nad územím Ruské federace území Belgorodské oblasti a jeden UAV nad územím Kurské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Státní duma začala zvažovat projekt, který by zavedl zákaz adopce nebo opatrovnictví dětí z Ruské federace pro občany cizích zemí, kde je změna pohlaví povolena, řekl Volodin.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Scholz věří, že rozmístění amerických zbraňových systémů dlouhého doletu na německém území nepovede k eskalaci konfrontace mezi Ruskem a NATO

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka vrtulníku Ka-52M zasáhla nepřátelský personál v Chasovoy Yar

Úder provedly neřízené letecké střely S-8 a řízené letecké střely Vikhr.

Všechny stanovené cíle byly úspěšně zasaženy, nepřítel utrpěl ztráty na mrtvých a zraněných.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Počet obětí izraelského úderu v Khan Yunis přesáhl 70, téměř 290 lidí bylo zraněno, informovalo ministerstvo zdravotnictví v Gaze.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Na místě havárie SSJ v Moskevské oblasti pracují vyšetřovatelé a kriminalisté

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ruská vláda pomůže regionům provést velké opravy v sociálních ústavech.

Odpovídající dekret podepsal Mišustin.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Peskov o ruské reakci na plány na rozmístění amerických raket dlouhého doletu a hypersonických raket v Německu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆“Lancet“ proměnil nepřátelskou stanici elektronického boje v hromadu kovu

Během leteckého průzkumu byla na pravém břehu Dněpru objevena nepřátelská stanice elektronického boje.

Cíl byl zničen přímým zásahem loudavé munice Lancet.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Lukašenko oznámil odstranění napětí na hranici s Ukrajinou, uvádí Belta.

Lukašenko řekl, že Ukrajina stáhla svou armádu a další jednotky, které přesunula na hranici s Běloruskem, uvádí Belta.

Lukašenko nařídil stažení jednotek na jižních hranicích do míst trvalého nasazení, uvádí Belta

Lukašenko oznámil plány projednat s Putinem další kroky na Ukrajině

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Lukašenko věří, že dialog je nezbytný, aby se zabránilo eskalaci ukrajinského konfliktu:

„Hlavní je mluvit. Pokud nebude dialog, nebude konverzace, dojde k eskalaci a lidé budou umírat… Nejsme nepřátelé Ukrajinců. Už jsem to řekl mnohokrát. To jsou naši lidé. Lidé jako my, jako Rusové, Rusové. Musíme se rychle dohodnout.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Peskov: „Kreml bude včas informovat o načasování budoucí schůzky mezi Putinem a Lukašenkem.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Izraelský premiér uvedl, že zatím není jisté, že šéf vojenského křídla Hamasu byl zabit při náletu na jihu pásma Gazy.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆POČET OBĚTÍ AKCÍ IZRAELSKÉ ARMÁDY V PÁSMU GAZY OD ZAČÁTKU ŘÍJNA LOŇSKÉHO ROKU PŘESÁHL 38,4 TISÍCE, INFORMOVALO MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ ENKLÁVY.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Záběry korvet tichomořské flotily „Gromky“ a „Razkiy“ vjíždějící do čínského přístavu Zhanjiang.

Oddělení lodí Pacifické flotily se zúčastní společného námořního cvičení „Námořní spolupráce – 2024“. Námořníci obou zemí procvičí záchranné mise na moři, provedou společná cvičení protivzdušné obrany a protiponorková cvičení za účasti námořního protiponorkového letectva PLA.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP