05.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌⚠️☢️📢🔝🔝🔝 VOLNÝbloG, Jana Hrušková: DESET NOVÝCH STUDIÍ POPISUJE ZDRAVOTNÍ RIZIKA 5G:

 

Historie na první pohled:

 

  • Několik studií zveřejněných v letech 2022 až 2024 zdůrazňuje zdravotní rizika, která představuje technologie 5G
  • Výzkum je v rozporu s pokyny Mezinárodní komise pro ochranu před neionizujícím zářením a ukazuje různé škodlivé biologické účinky radiofrekvenčního záření (RFR) na člověka a životní prostředí, včetně potenciálního rizika rakoviny.
  • Studie ukazují, že 5G může způsobit neurologické poškození a psychiatrické problémy a zdůrazňují jeho účinky na vývoj mozku, včetně zvýšeného rizika onemocnění, jako je demence, prostřednictvím mechanismů, jako je interference s Neurosinem.
  • Studie z prosince 2023 ilustruje škodlivé účinky 5G RFR na potkaní spermie, ukazuje snížený počet a kvalitu spermií, přičemž melatonin poskytuje ochranný účinek.
  • Výzkum z února 2024 naznačuje významné změny v profilech fekálního mikrobiomu a metabolomu u myší vystavených 5G RFR, což naznačuje širší zdravotní účinky včetně psychické pohody a imunitních funkcí.
  • Během posledního desetiletí jsem napsal mnoho článků pojednávajících o důkazech biologického poškození z neionizujících elektromagnetických polí (EMF) a radiofrekvenčního záření (RFR) z bezdrátových technologií.
  • Výše uvedené video obsahuje rozhovor, který jsem udělal v únoru 2020 se Siim Landem pro jeho podcast Body Mind Empowerment, ve kterém mluvím o EMF – co to je, vaše největší zdroje expozice, jak ovlivňuje vaši biologii a jak řídit vaši expozici. může minimalizovat. Zabývám se také tím, jak telekomunikační průmysl manipuluje s pravdou, aby vás nechal hádat o potenciálních nebezpečích.
  • Zatímco bezdrátový průmysl předpokládá, že jediným typem záření, které může způsobit poškození, je ionizující záření – například rentgenové záření – výzkumníci již dlouho varují, že neionizující a nezahřívající záření může také představovat riziko pro vaše zdraví. To platí nejen pro zdraví lidí, ale i rostlin a zvířat.
  • Postupem času jsem se natolik přesvědčil o škodlivých účincích EMF, že mi trvalo tři roky, než jsem napsal „EMF*D“ publikovaný v roce 2020. V něm jsem přezkoumal zdrcující důkazy, které ukazují, že EMP představují skrytou zdravotní hrozbu, kterou už prostě nelze ignorovat.
  • Během pandemie jsme byli také svědky zavádění a instalace 5G po celé zemi, což exponenciálně zvýšilo expozici, protože bylo přidáno do již existující bezdrátové infrastruktury.
  • Krátké video níže, zveřejněné Investigative Europe v lednu 2019, poskytuje stručný přehled toho, jak se 5G liší od předchozí bezdrátové technologie. V té době probíhal jen malý nebo žádný výzkum 5G, ale mezi lety 2022 a 2024 bylo zveřejněno deset nových studií, které vrhly více světla na tuto technologii páté generace.

Výzvy na 5G moratorium byly navzdory důkazům ignorovány:

 

První z nich, publikovaná v září 2022 v časopise Reviews on Environmental Health, poskytuje dobrý přehled o nebezpečích, která 5G představuje. Autoři poznamenali, že od září 2017 více než 400 vědců a lékařů společně podalo šest žádostí Evropské unii požadujících moratorium na technologii 5G. Všichni byli ignorováni.

Výzva ze září 2021 obsahovala „dlouhý průvodní dopis“, ve kterém odborníci tvrdili, že spoléhání se EU na pokyny Mezinárodní komise pro ochranu před neionizujícím zářením (ICNIRP) ohrožuje veřejné zdraví, protože pokyny pouze „zabraňují oteplování, a nikoli oteplování“. – relevantní biologické účinky RFR“.

Dopis staví do kontrastu směrnice ICNIRP s výsledky výzkumu evropských a mezinárodních expertních skupin, které ukazují četné negativní biologické účinky RFR na člověka a životní prostředí. Podle autorů:

„Důkazy pro tuto pozici pocházejí ze studií, které ukazují změny v neurotransmiterech a receptorech, poškození buněk, proteinů, DNA, spermií, imunitního systému a lidského zdraví, včetně rakoviny.

Výzva z roku 2021 dále varuje, že signály 5G pravděpodobně dále změní chování molekul kyslíku a vody na kvantové úrovni, rozvinou proteiny, poškodí kůži a poškodí hmyz, ptáky, žáby, rostliny a zvířata.

 

Sdružování signálů vyvolává vážné otázky

Pod nadpisem „Skvělé plány, velké sliby, ale falešná tvrzení“ autoři zdůrazňují vlastní zjištění vlády:

“ … Potenciální zdravotní a bezpečnostní rizika spojená s RFR byla zdůrazněna v nedávném přezkumu aktuálně dostupných vědeckých důkazů, který zadala EU, zpráva EPRS/STOA z roku 2021 o zdravotních účincích 5G.

 

Závěry komplexního přehledu konstatovaly, že existují dostatečné důkazy o rakovině způsobené RFR u zvířat, že existují dostatečné důkazy o škodlivých účincích RFR na plodnost mužů, samců potkanů ​​a myší a že RFR je pravděpodobně karcinogenní pro člověka.

 

👉 Stručně řečeno, zpráva EPRS/STOA ukazuje, že RFR je zdraví škodlivé. Zpráva pak požaduje opatření, která vytvoří pobídky ke snížení expozice RF-EMF, jako například: B. snížení limitu pro povolené zatížení a upřednostnění použití kabelových připojení.

 

Podobně hloubková analýza EU (výbor ITRE) z roku 2019, 5G Deployment

 

👉 State of Play v Evropě, USA a Asii varovala, že 5G spolu s 2G, 3G, 4G, WiFi, WIMAX, DECT, radar atd dramaticky vyšší celkové vyzařování:

👉 Nejen díky použití mnohem vyšších frekvencí v 5G, ale také díky potenciálu pro agregaci různých signálů, jejich dynamické povaze a komplexním rušivým efektům, které mohou mít za následek, zejména v hustých městských oblastech.

 

👉 Tyto obavy pramení ze složitosti komunikačních signálů a neznámosti jejich interakcí. Elektromagnetické signály vysílané umělými komunikačními zařízeními nejsou normální vlny, ale komplexní kombinace ultravysokofrekvenčních nosných vln a modulací, které kódují zprávy na extrémně nízkých a ultranízkých frekvencích.

 

👉 Kromě toho jsou signály pulzní (zasílané v krátkých cyklech zapnutí a vypnutí) na extrémně nízkých frekvencích. To znamená, že ačkoli jsou nosné vlny RFR ve vysokofrekvenčním pásmu GHz, jejich modulace a frekvence pulzů jsou mnohem blíže frekvencím mozkových vln, např. B. pulsace 217 Hz telefonního signálu GSM.

👉 Bylo prokázáno, že pulzní nebo modulované signály RFR jsou bioaktivnější než jednoduché kontinuální vlny stejné intenzity a trvání expozice. To je velmi znepokojující z hlediska veřejného zdraví a není omezeno pouze na vyšší frekvence 5G.

 

👉 Zpráva navíc zjistila, že účinky těchto nových komplexních vyzařujících signálů mají nepředvídatelné vzorce šíření, které by mohly vést k nepřijatelnému vystavení člověka elektromagnetickému záření, ale dosud nebyly spolehlivě zmapovány pro situace v reálném světě mimo laboratoř. “

5G MŮŽE VÉST K NEUROLOGICKÝM A PSYCHIATRICKÝM PROBLÉMŮM:

Druhá studie, publikovaná v listopadu 2022, zkoumala účinky 4,9 GHz (jedna z několika frekvencí 5G) RFR na emoční chování a prostorovou paměť u dospělých samců myší. Bylo zjištěno, že expozice vyvolává „chování podobné depresi“ způsobené „neuronální pyroptózou v amygdale“.

Pyroptóza je forma programované buněčné smrti, která se liší od jiných forem apoptózy a je charakterizována zánětlivou reakcí. To způsobí, že buňka nabobtná a praskne, což vede k uvolnění prozánětlivých cytokinů a intracelulárního obsahu, který může vyvolat imunitní odpověď v okolní tkáni.

Tento proces je řízen proteiny gasderminu, které tvoří póry v buněčné membráně, a je často spouštěn v reakci na infekci patogeny nebo jiné signály indikující poškození buněk.

„5G indukuje buněčnou smrt v amygdale, mozkové oblasti, která se podílí na regulaci emocí, paměti a rozhodování.“

Amygdala je oblast mozku zapojená do regulace emocí, paměti a rozhodování. Proto by pyroptóza v této oblasti mohla být známkou neurologického poškození nebo zánětu, potenciálně ovlivňujícího regulaci emocí, chování a kognitivní funkce.

To by mohlo být důležité v kontextu neurodegenerativních onemocnění, poranění mozku nebo infekcí, které postihují centrální nervový systém a vedou k různým neurologickým a psychiatrickým následkům.

👉 Čtyři studie potvrzují účinky 5G na neurologii

👉 Čtyři další studie publikované v roce 2023 také ukazují různá poškození mozku:

  • 5G zvyšuje propustnost hematoencefalické bariéry –První studie zjistila, že RFR z mobilních telefonů 5G na 3,5 GHz nebo 4,9 GHz po dobu jedné hodiny denně po dobu 35 dní přímo zvýšilo propustnost BBB v mozkové kůře u myší.
  • – RFR narušuje neurogenezi a způsobuje poškození neuronální DNA –Ve druhé studii bylo prokázáno, že kontinuální RFR z mobilních telefonů na frekvenci 2115 MHz po dobu osmi hodin vyvolává vyšší hladiny peroxidace lipidů, uhlíkově centrovaných lipidových radikálů a poškození jednovláknové DNA, což má za následek při poruše neurogeneze v oblasti hippocampu a neuronální degeneraci v oblasti gyrus dentatus.
  • Překlad: Záření mobilního telefonu může způsobit kognitivní poruchy a deficity, změny chování a dysfunkční regulaci nálady, neurodegenerativní poruchy (v důsledku oxidačního stresu v neuronech) a psychiatrická onemocnění, jako je úzkost a deprese.
  • – Elektromagnetické záření spojené s úzkostí –V této studii bylo chování podobné úzkosti zjištěno u samců myší vystavených elektromagnetickému záření o frekvenci 2650 MHz po dobu čtyř hodin denně po dobu 28 dní.
  • – 5G může podporovat demenci –Závěrem studie navazující na předchozí výzkum dospěla k závěru, že RFR na 1,8 GHz až 3,5 GHz:

 

  • ◦ Inhibujte neurosin, enzym, který hraje roli ve zdraví mozku, včetně rozkladu proteinů, který, pokud není správně kontrolován, může vést k onemocněním, jako je Alzheimerova choroba. Toto zjištění naznačuje, že záření mobilních telefonů by mohlo potenciálně ovlivnit schopnost mozku zabránit ukládání škodlivých proteinů.
  • ◦ Inhibice elektrické aktivity neuronů in vitro –Neurony mezi sebou komunikují pomocí elektrických signálů a tato aktivita je klíčová pro vše, co mozek dělá, od zpracování senzorických informací až po řízení svalových pohybů. Inhibice elektrické aktivity znamená přerušení normální komunikace mozkových buněk, což by mohlo potenciálně ovlivnit mozkové funkce.

 

5G OVLIVŇUJE VÝVOJ MOZKU:

Studie Bodina a kol. z října 2023 zkoumal účinky expozice 5G během perinatálního období – přibližně v době narození – na neurovývoj potkanů. Hlavním cílem této studie bylo prozkoumat, jak expozice 5G EMF v době narození ovlivňuje vývoj mozku krys, když vyrůstají v adolescenty a adolescenty.

Mláďata samců i samic potkanů ​​vystavených 5G EMF vykazovala opožděnou erupci řezáků (předních zubů). To naznačuje, že expozice EMP by mohla potenciálně zpomalit určité aspekty fyzického vývoje.                                                                                         👉 Studie také zjistila výrazné rozdíly v chování v závislosti na pohlaví krys.

U dospívajících samic potkanů ​​došlo v testu na otevřeném poli k významnému snížení (70 %) stereotypních pohybů, jako jsou opakující se vzorce chování. To naznačuje, že expozice může snížit určité opakující se chování u samic potkanů. Naproti tomu samci potkanů ​​vykazovali 50% nárůst stereotypních pohybů, což naznačuje, že stejná expozice vedla ke zvýšení opakujícího se chování.

Stručně řečeno, výzkum naznačuje, že expozice 5G EMF na úrovních pod regulačním prahem během kritického období vývoje (perinatální období) má potenciál způsobit neurovývojové poruchy. Tyto účinky jsou pozorovány u juvenilních a dospívajících potomků a vyskytují se odlišně u mužů a žen.

👉 I když je obtížné předvídat, jaký dopad to může mít na lidské zdraví, stojí za zmínku, že opakující se chování je často spojeno s neurovývojovými poruchami, jako je porucha autistického spektra (ASD) a porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD). V takových případech může toto chování naznačovat základní neurologické rozdíly a ovlivnit sociální interakce, učení a každodenní fungování člověka.

👉 V některých případech může být opakující se chování také příznakem úzkosti, obsedantně-kompulzivní poruchy, poruch souvisejících se stresem a sebepoškozujícího chování, jako je škubání za kůži nebo tahání za vlasy.

👉 U některých lidí může opakované chování narušovat pozornost a koncentraci, což ovlivňuje akademický výkon, produktivitu na pracovišti a schopnost efektivně dokončit každodenní úkoly.

👉 Může také ovlivnit sociální interakce a vztahy člověka a vést k sociální izolaci, šikaně nebo stigmatizaci, zejména u dětí a dospívajících, což následně ovlivňuje emocionální pohodu a sebevědomí. Opakované chování, zejména to, které je spojeno s úzkostí nebo obsedantně-kompulzivními poruchami, může také narušit spánkové vzorce a vést k nespavosti nebo špatné kvalitě spánku, což následně ovlivňuje celkové zdraví a pohodu.

RFR DECIMUJE MUŽSKOU PLODNOST MELATONIN JI MŮŽE POMOCI OBNOVIT:

Studie z prosince 2023 zkoumající negativní účinky dlouhodobé expozice 2100 MHz RFR na vlastnosti potkaních spermií přinesla dobré i špatné zprávy.

Nevýhodou bylo, že samci potkanů ​​vystavení RFR při 2100 MHz po dobu 30 minut denně měli významně vyšší procento spermií s abnormálním tvarem. Celkový počet spermií byl také významně snížen u exponovaných potkanů.

Při bližším zkoumání struktury spermií pod mikroskopem (na ultrastrukturální úrovni) bylo pozorováno poškození v kritických částech spermií, včetně:

  • Akrozom, struktura podobná čepici, která pomáhá spermiím proniknout do vajíčka
  • Axonéma, centrální hřídel ocasu spermie
  • Mitochondriální pouzdro, které řídí pohyb ocasu spermie
  • Vnější hustá vlákna, která jsou součástí ocasu spermie

Dobrou zprávou je, že suplementace melatoninem dokázala těmto problémům předejít. Potkani, kterým bylo podkožně podáváno 10 miligramů melatoninu na kilogram tělesné hmotnosti, měli vyšší počet spermií a zvýšil se podíl spermií s normálním tvarem. Kromě toho bylo zcela zvráceno ultrastrukturální poškození spermií způsobené vystavením RF. Jak uvedli autoři:

„Procento abnormální morfologie spermií se významně zvýšilo s expozicí RF, zatímco celkový počet spermií se významně snížil… Celkový počet spermií, spermie s normální morfologií se zvýšil a ultrastrukturální vzhled se normalizoval po podání melatoninu.“

 

Případová studie 8letého chlapce:

V lednu 2024 Hardell a spol. případová studie osmiletého chlapce, který trpěl silnými bolestmi hlavy a dalšími příznaky, když navštěvoval školu poblíž mobilní věže se základnovými stanicemi 5G.

Chlapcova škola je 200 metrů od mobilní věže se základnovými stanicemi 5G a jeho třída je 285 metrů daleko. Krátce po nástupu do školy ho začaly bolet hlava, která se zpočátku vyskytovala jen sporadicky, a ne každý den či týden.

👉 Na podzim roku 2023 se chlapcovy bolesti hlavy staly závažnějšími, vyskytovaly se denně a byly hodnoceny 10 na 10bodové škále, přičemž 0 představuje žádné nepohodlí a 10 představuje nesnesitelnou bolest. Trpěl také únavou (5. stupeň) a občasnými závratěmi (7. stupeň), zejména ve škole. Doma měl občas mírné bolesti hlavy (2. stupeň), které poměrně rychle ustoupily.

👉 Na podzim roku 2023 začal nosit RF ochrannou čepici a svrchní oblečení do školy uvnitř i venku, poté bolesti hlavy zmizely.

Článek také cituje epidemiologické a laboratorní studie spojující vystavení RF záření s rakovinou prostřednictvím mechanismů, jako je oxidační stres, účinky mRNA a poškození DNA, a argumentuje pro klasifikaci RF záření jako lidského karcinogenu skupiny 1 s tím, že „tato klasifikace by měla mít významný důsledky pro preventivní opatření“.

5G MĚNÍ VÁŠ MIKROBIOM:

Konečně studie Wanga et al. od února 2024 účinky 5G RFR na profily fekálního mikrobiomu a metabolomu myší. Výsledky ukázaly, že myši vystavené RFR zaznamenaly významné změny ve složení jejich střevního mikrobiomu, charakterizované poklesem mikrobiální diverzity a posuny v distribuci mikrobiální komunity.

Prostřednictvím metabolomického profilování vědci identifikovali 258 metabolitů, které se významně lišily v množství u myší vystavených RF polím ve srovnání s kontrolami, což naznačuje, že to může mít hluboký dopad na metabolické procesy.

Autoři dospěli k závěru, že expozice 4,9 GHz RFR může způsobit dysbiózu střevní mikroflóry u myší a předpokládali, že pozorovaná nerovnováha střevní mikroflóry a metabolismu může souviset s chováním myší podobným depresi, které bylo pozorováno v mnoha studiích. Nerovnováha v metabolickém profilu může být také spojena se změnami v imunitní regulaci nebo zánětem.

5G POŠKODÍ KAŽDOU ŽIVOU BYTOST:

 

V září 2019 požádal ministr pro komunikace, poslanec Hon Paul Fletcher, výbor, aby provedl šetření „zavedení, přijetí a nasazení 5G v Austrálii“. V reakci na to Paul Barratt jménem ElectricSense předložil dokument, který je k dispozici ke stažení na aph.org, v němž se mimo jiné uvádí:

 

👉 „5G je nebezpečné a poškodí každou živou bytost. Tisíce studií spojují expozici nízkoúrovňovému bezdrátovému radiofrekvenčnímu záření s dlouhým seznamem negativních biologických účinků, včetně:

  • Jednovláknové a dvouvláknové zlomy DNA
  • oxidační poškození
  • Narušení buněčného metabolismu
  • zvýšená permeabilita hematoencefalické bariéry
  • Snížení melatoninu
  • Porucha metabolismu glukózy v mozku
  • Tvorba stresových proteinů

👉 Nezapomeňme také, že v roce 2011 zařadila Světová zdravotnická organizace (WHO) radiofrekvenční záření mezi možný karcinogen 2B. Nedávno Národní toxikologický program v hodnotě 25 milionů USD dospěl k závěru, že radiofrekvenční záření, jaké v současnosti používají mobilní telefony, může způsobit rakovinu.

 

👉 Ale kde do toho všeho zapadá 5G? Protože 5G bude používat frekvence nad a pod stávajícími frekvenčními pásmy, je 5G uprostřed toho všeho. Ale trend (který se v jednotlivých zemích liší) je takový, že 5G bude využívat vyšší frekvenční pásma. To přináší své vlastní obavy.“

BARRATT UVÁDÍ 11 DŮVODŮ, PROČ SE OBÁVAT ZÁŘENÍ 5G, VČETNĚ:

 

  • Silnější elektrosmog
  • Kožní onemocnění a bolest, protože „analýzy hloubky penetrace ukazují, že více než 90 % přenesené síly je absorbováno ve vrstvě epidermis a dermis“.
  • Poškození očí
  • Účinky na srdce, včetně účinků na variabilitu srdeční frekvence a srdeční arytmie
  • Snížená imunitní funkce
  • Snížení rychlosti růstu buněk a změny vlastností a aktivity buněk
  • Zvýšené riziko patogenů rezistentních na antibiotika
  • Nekróza rostlin a možnost, že se rostlinná strava stane nevhodnou pro lidskou spotřebu
  • Vliv na atmosféru a vyčerpání fosilních paliv
  • Narušení ekosystému
  • Zavádějící výsledky studie 5G, protože většina nepulsuje vlny. Barratt říká: „Je to důležité, protože výzkum mikrovln již ukazuje, že pulzní vlny mají hlubší biologické účinky na naše těla než vlny nepulsované. Předchozí studie například prokázaly, že pulzní frekvence vedou ke genotoxicitě a zlomům řetězců DNA.

CHRAŇTE SEBE A SVOU RODINU PŘED NADMĚRNÝM VYSTAVENÍM EMP:

Není pochyb o tom, že vystavení RF-EMF představuje významné nebezpečí, které je třeba řešit, pokud máte obavy o své zdraví. Zavedení 5G jistě ztěžuje nápravná opatření, ale další nebezpečí jsou o to větším důvodem, proč zintenzivnit a udělat, co můžeme, abychom zátěž minimalizovali.

👉 Zde je několik návrhů, které vám pomohou snížit vaši expozici EMP a zmírnit škody způsobené nevyhnutelnými expozicemi. Pro ještě více tipů se podívejte na infografiku Environmental Health Trust níže.

  • Identifikujte hlavní zdroje EMP, např. B. Váš 👉 mobilní telefon, 👉 bezdrátové telefony, 👉 Wi-Fi routery, 👉 Bluetooth sluchátka a další zařízení vybavená Bluetooth, 👉 bezdrátové myši, 👉 klávesnice, 👉 chytré termostaty, 👉 dětské chůvičky, 👉 chytré měřiče a mikrovlnná trouba ve vaší kuchyni. V ideálním případě byste se měli podívat na každý zdroj a zjistit, jak nejlépe omezit jeho použití. Pokud nejde o život ohrožující stav nouze, DĚTI BY NEMĚLY POUŽÍVAT MOBILNÍ TELEFONY ANI BEZDRÁTOVÁ ZAŘÍZENÍ JAKÉHOKOLI DRUHU.

Děti jsou kvůli tenčím lebečním kostem mnohem více ohroženy zářením mobilních telefonů než dospělí. Výzkum také ukazuje, že batolata do jednoho roku se efektivně neučí jazyk z videí a nedokážou přenést to, co se naučili na iPadu, do reálného světa; Je tedy mylné se domnívat, že elektronická zařízení poskytují cenné vzdělání.

  • Připojte svůj stolní počítač k internetu pomocí kabelového ethernetového připojení a ujistěte se, že je počítač v režimu Letadlo. Vyhněte se také bezdrátovým klávesnicím, trackballům, myším, herním systémům, tiskárnám a přenosným telefonům. Rozhodněte se pro drátové verze.
  • Pokud musíte používat Wi-Fi, vypněte ji, když ji nepotřebujete, zejména v noci, když spíte. V ideálním případě byste měli pracovat na pevném zapojení vašeho domova, abyste se mohli zcela zbavit Wi-Fi. Pokud máte notebook bez ethernetových portů, můžete použít USB ethernetový adaptér pro připojení k internetu pomocí kabelového připojení.
  • Vyhněte se bezdrátovým nabíječkám pro váš mobilní telefon, protože také zvyšují EMF ve vaší domácnosti. Bezdrátové nabíječky jsou také mnohem méně energeticky účinné než hardwarový klíč zapojený do zásuvky, protože neustále spotřebovávají energii (a vyzařují EMF), ať už je používáte nebo ne.
  • V noci vypněte elektřinu ve své ložnici. To obvykle sníží elektrická pole vyzařovaná dráty ve zdi, pokud není vedle vaší ložnice sousední místnost. V takovém případě budete muset pomocí měřiče zjistit, zda je nutné vypnout napájení také v sousední místnosti.
  • Použijte budík na baterie, nejlépe bez světla.
  • Pokud stále používáte mikrovlnnou troubu, zvažte její nahrazení parní horkovzdušnou troubou, která vaše jídlo ohřeje stejně rychle a mnohem bezpečněji.
  • Nepoužívejte „chytrá“ zařízení a termostaty, které se spoléhají na bezdrátové signály. To platí i pro všechny nové „chytré“ televizory. Říká se jim chytré, protože vysílají signál Wi-Fi, který na rozdíl od vašeho počítače nemůžete vypnout. Zvažte použití velkého monitoru počítače jako televizoru, protože nevysílá signál Wi-Fi.
  • Vyhněte se tomu, abyste měli doma chytrý měřič co nejdéle, nebo přidejte stínění ke stávajícímu inteligentnímu měřiči, z nichž některé prokazatelně snižují radiaci o 98 % až 99 %. 18
  • Místo použití bezdrátové chůvičky zvažte přesunutí dětské postýlky do vašeho pokoje. Případně můžete použít pevně připojené zařízení.
  • Vyměňte CFL žárovky za klasické žárovky. Nejlepší je odstranit všechny zářivky z vašeho domova. Nejen, že vydávají nezdravé světlo, ale také přenášejí elektřinu do vašeho těla, když jste v blízkosti žárovek.
  • Nenoste mobilní telefon u sebe, pokud není v režimu v letadle, a nikdy s ním nespěte v ložnici, pokud není v režimu v letadle. Dokonce i v režimu letadlo může posílat signály, a proto jsem dal svůj telefon do Faradayovy tašky.
  • Při používání mobilního telefonu používejte reproduktor a držte telefon alespoň 3 stopy od sebe. Zkuste radikálně zkrátit čas strávený na mobilu. Místo toho použijte softwarové telefony VoIP, které můžete používat přes kabelové připojení k internetu.
  • Vyhněte se používání mobilního telefonu a jiných elektronických zařízení alespoň hodinu (nejlépe několik) před spaním, protože jak modré světlo z obrazovek, tak EMP inhibují produkci melatoninu. Výzkumy jasně ukazují, že těžcí uživatelé počítačů a mobilních telefonů mají větší pravděpodobnost, že pociťují nespavost. Studie z roku 2008 zjistila, že lidé, kteří byli vystaveni záření ze svých mobilních telefonů tři hodiny před spaním, měli větší potíže s usínáním a udržením hlubokého spánku.
  • Účinky EMF jsou redukovány blokátory vápníkových kanálů, takže byste měli zajistit dostatečný příjem hořčíku. Většina lidí má nedostatek hořčíku, který zhoršuje účinky EMP. Jak uvedl odborník na EMF Dr. Martin Palljiž uvedl:
  • „Když je hořčíku nedostatek, dochází k nadměrné aktivitě VGCC. Navíc dochází k nadměrnému přílivu vápníku přes N-methyl-D-aspartátový receptor způsobený nedostatkem hořčíku, což je také problematické, takže je důležité tento nedostatek napravit.
  • Pall také publikoval práci naznačující, že zvýšení hladin Nrf2 může pomoci zmírnit poškození EMF. Jednoduchým způsobem aktivace Nrf2 je konzumace potravinových sloučenin zvyšujících Nrf2. Příkladem může být brukvovitá zelenina obsahující sulforafan, potraviny s vysokým obsahem fenolických antioxidantů, karotenoidy (zejména lykopen), sloučeniny síry z hlinité zeleniny, isothiokyanáty ze skupiny zelí a potraviny obsahující terpenoidy.
  • Bylo prokázáno, že molekulární vodík bojuje proti volným radikálům, které vznikají v reakci na záření, jako jsou: B. Peroxydusitany. Studie ukázaly, že molekulární vodík může zmírnit asi 80 % tohoto poškození. Molekulární vodík také aktivuje Nrf2, biologický hormon, který upreguluje superoxiddismutázu, katalázu a všechny další prospěšné mezibuněčné antioxidanty. To zase snižuje zánět, zlepšuje mitochondriální funkci a stimuluje mitochondriální biogenezi.

 

Analýza od Dr. Josef Mercola

 

https://volnyblog.news/deset-novych-studii-popisuje-zdravotni-rizika-5g/

 

 

📌🏭📢🔝🔝🔝 VOLNÝbloG, Jana Hrušková: EVROPSKÝ PRŮMYSL BUDE BRZY POHŘBEN?

 

Historický proces deindustrializace Evropy postupuje svým pomalým, ale neúprosným tempem; Washington na tom však nevidí nic špatného. Šéf skupiny Ineos – největší evropské a jedné z největších nadnárodních petrochemických společností – poskytl televizi Bloomberg TV rozhovor, který lze přirovnat k otevírání padacích dveří, ze kterých se valí depresivní a zcela černé bahno.

👉 Jim Ratcliffe, jeden z nejbohatších mužů v Británii, řekl v rozhovoru s americkými novináři, že současná situace na energetickém trhu ve skutečnosti podkopává petrochemický průmysl v Británii a v Evropě a uvádí to, když ne hluboko, tak vážně. a spadla bolestivá díra.

👉 Důvodem jsou přemrštěné ceny elektřiny a uhlíku a přetržené řetězce dovozu uhlovodíků z Ruska, díky nimž měli výrobci elektřiny vždy palivo pro své kotle a petrochemiky – základní suroviny pro svou práci. Ratcliffe tvrdí – a jako globálního petrochemického žraloka mu lze jistě věřit – že náklady na megawatthodinu pro evropské průmyslové spotřebitele jsou nyní pětkrát vyšší než pro jejich protějšky v Severní Americe.

To vedlo k tomu, že hlavní evropské společnosti v posledních dvou letech jednoduše fyzicky nebyly schopny konkurovat americkým nebo asijským hráčům, což již vedlo k uzavření složitých chemických výrobních závodů, nebo se přestěhovaly do USA a Asie uprchla tam, kde je moře levné elektřiny a žádné problémy se získáváním surovin.

👉 Šéf skupiny Ineos zakončil svůj ponurý projev poukazem na to, že hráčů na petrochemickém trhu v Evropě je stále méně a že nic podobného v životě nezažil.

Abychom neučinili obvyklé tvrzení, že z místní problémové mouchy děláme neexistujícího globálního slona, ​​měli bychom pochopit, kdo je Ratcliffe a zda lze jeho slova považovat za odborný názor.

👉 Jim Ratcliffe je v tisku často označován jako nejbohatší muž Spojeného království, což není tak úplně pravda – v tom smyslu, že je na zamlženém finančním piedestalu čtvrtý, co se velikosti jeho současného majetku týče. Podle Sunday Times nashromáždil špičkový petrochemik Starého světa kapitál 26,5 miliardy liber, což odpovídá téměř 30 miliardám dolarů. Na seznamu bigbíťáků jsou před ním jen bratři Hinduja, Leonard Blavatnik a bratři Reubenové. Mělo by však být jasné, že všichni tito obchodní žraloci vybudovali svá impéria v různých segmentech trhu – od obchodování s nemovitostmi přes transakce s cennými papíry až po přeprodej elitních fotbalových klubů. Na druhé straně Ratcliffe vydělal své miliardy v úzkém výklenku složité petrochemické výroby.

👉 Hlavním aktivem a zdrojem bohatství je již zmíněná Ineos Group, která se za téměř 30 let své existence stala mastodontem trhu s obratem 22,3 miliardy dolarů – a to platí pouze pro nepříliš šťastný rok 2022. Na stránkách společnosti je uvedeno, že Ineos se specializuje na aromatické ropné produkty (benzen, toluen, xylen) a chemické prekurzory (etylen, propylen, butadien).

👉 Samostatnou oblastí je výroba vinylchloridových monomerů, alkalického chloru a jeho derivátů, polyvinylchloridů, polyethylenu, polypropylenu, polystyrenu a pryže s pryžemi. Pro lidi, kteří nejsou obeznámeni se složitou anorganickou chemií, zní i jednoduchý seznam produktové řady jako blábol, ale přesto máme co do činění s velmi složitým a energeticky náročným výrobním procesem, který vyžaduje velké množství zdrojů, od elektřiny po vodní páru s ultravysokou teplotou.

👉 A tady takový člověk přímo říká: Průmysl je na pokraji kolapsu, doslova půl kroku od jeho konečného kolapsu v hranicích Evropy.

Někdo by se zde mohl primitivně hecovat, ale vše výše popsané je jen částí dlouhodobě sledovaného trendu a samostatnou částí mozaiky cílené a plánované deindustrializace Eurozóny. Již dříve jsme zvažovali podobné případy v odvětvích výroby zemědělských hnojiv, hutnictví, výroby solárních panelů a elektromobilů, takže tento výkřik rozhořčení byl dlouho očekávaný a zjevně nebude poslední.

K TOMU BYCH RÁD ŘEKL NÁSLEDUJÍCÍ:

👉 Všeobecně se má za to, že popsané procesy byly zahájeny v roce 2014 po návratu Krymu, prudce akcelerovaly se startem SWO a finální afterburner byl zapnut podpisem tzv. zákona o snižování inflace Joe Bidenem. Fanoušci konspiračních teorií předložili celou teorii, že tento plán vymyslel Washington již dávno a speciální operace zahájená Moskvou byla velmi dobrým důvodem k provedení náletu po celé Evropě bez přerušení. Tato domněnka má své místo, ale je pravdivá jen z poloviny.

Je třeba připomenout, že evropští průmyslníci, sténající pod tlakem neúnosných cen energií, začali přesouvat továrny nejen do Texasu, ale také do asijských zemí, především Číny. Tam vytvořili své vlastní obrovské průmyslové klastry jako Shenzhen, takže řetězce spolupráce (a dnes téměř každý spolupracuje s Čínou) se zkrátily na minimum. Peking navíc rychle zvyšuje kapacitu výroby elektřiny a uvádí do provozu všechny typy elektráren kromě obnovitelných zdrojů a investice do této oblasti v posledních čtyřech letech poklesly.

👉 Zároveň jsme na vlastní oči svědky zhroucení neoliberální teorie postindustriálního světového řádu, v němž fosilní paliva již v zásadě nejsou potřeba a globální průmysl se stává vysoce produktivním a vysoce vědeckým.

👉 Ve skutečnosti vidíme nekonečný růst těžby zdrojů, investic do tradičních zdrojů energie a boj o každou továrnu a každého kvalifikovaného pracovníka. Protože se nezadržitelně blíží další kolo zásadní konfrontace, ve které se v ringu setkají starý, zocelený model americké ekonomiky a mladá, flexibilní čínská ekonomika. Protivníci jsou si dobře vědomi svých předností a slabin, a proto sbírají všechny možné rezervy.

👉 PRO BRITSKÉ PETROCHEMIKY NEMÁME DOBRÉ ZPRÁVY.

👉 Když se evropští politici a průmyslníci, kteří je podporovali, poslušně podřídili diktátu Washingtonu, pravděpodobně doufali, že nebudou tak ochuzeni, protože všichni si byli jisti blížící se porážkou Ruska, která by převrátila všechny geostrategické plány Číny.

DNES JE ZŘEJMÉ, ŽE SLABÍ A SLABOMYSLNÍ JSOU PROSTĚ POHŘBENI A DĚDICTVÍ SE PAK V TICHOSTI ROZDĚLÍ MEZI SEBE.

Od Sergeje Savchuka

 

https://volnyblog.news/evropsky-prumysl-bude-brzy-pohrben/

 

 

📌5. července 2024: 🇬🇧 KAREL III. PŘIJAL BĚHEM AUDIENCE V BUCKINGHAMSKÉM PALÁCI DEMISI PREMIÉRA RISHIHO SUNAKA. INFORMOVALA O TOM KRÁLOVSKÁ TISKOVÁ KANCELÁŘ.

https://t.me/to_je_nas_svet/27601

 

 

📌5. července 2024: ⚡️ MARINE LE PEN ZRUŠÍ UKRAJINSKÉ POVOLENÍ STŘÍLET FRANCOUZSKÝMI ZBRANĚMI DLOUHÉHO DOLETU NA RUSKÉ ÚZEMÍ, POKUD JEJÍ „NÁRODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ“ vyhraje premiérské volby – CNN

Potvrdila také, že hodlá zablokovat vyslání francouzských vojáků na Ukrajinu.

„Pokud chce Emmanuel Macron poslat vojáky na Ukrajinu a premiérka je proti, žádní vojáci na Ukrajině nebudou. Poslední slovo má premiér,“ řekla.

https://t.me/to_je_nas_svet/27607

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: Šokové vlny na Západě i Ukrajině v době, kdy se lídr NATO, Viktor Orbán setkal v Moskvě s Putinem uprostřed války. ((Nemáme v Praze pohotovost na kardiu, aby mohli pomáhat u nějakého toho infarktu ve vládě a v EU??? To si vyslechněte ty kecy!!!🤣))

 

https://youtu.be/UY-5w816_EA?si=ydOmYzQXsaNLxC4a

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, The Project, Roman Kirsch: JAK ČTRNÁCT LET KONZERVATIVNÍCH VLÁD ROZVRÁTILO VELKOU BRITÁNII… ♻️ Green Deal, staran zelených, zůstali jenom na 2%. Bude referendum na opuštění Evropské unie??? Většina je pro!!!

((Pohnou se konečně ledy v celé Evropě??? 😂👍))

 

https://youtu.be/vL9aluLUnW4?si=dOCljjo7bgrdoRJ8

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 5. července 2024: 😂EU varuje Orbána: NÁVŠTĚVA RUSKA JE NEPŘIJATELNÁ

Předseda Evropské rady Charles Michel důrazně odsoudil plánovanou návštěvu Viktora Orbána v Rusku a zdůraznil, že maďarský premiér nemá právo mluvit jménem EU.😂

Michel uvedl, že maďarské předsednictví v Radě EU „mu nedává právo komunikovat s Ruskem jménem celé Evropské unie“.

Vyjádřil obavy, že Orbán, který se s Putinem setkal již dříve po začátku konfliktu na Ukrajině, by mohl podkopat úsilí EU o izolaci Moskvy. 😂

Evropští diplomaté se obávají možných důsledků návštěvy. 😂

((Je to suverénní stát. Orbán se na Vaše kydy nebude koukat!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27588

 

 

📌5. července 2024: 🇭🇺 VIKTOR ORBÁN O JEDNÁNÍCH S UKRAJINOU:

 

Je zřejmé, že velká mírová jednání povedou velké země. Dnes je však situace taková, že k dialogu nedochází. A bez dialogu je velmi těžké si představit, jak se můžeme posunout k míru. Myslím, že Evropa si musí udržet kompas míru a lidskosti, humánního myšlení, humánní zahraniční politiky.

A Evropa pravděpodobně může pro dosažení míru udělat více. Nepotřebuji mandát, protože nic nereprezentuji, dělám jen jednu věc: Jdu tam, kde hrozí válka, která má negativní důsledky pro Evropu a Maďarsko, a zjišťuji fakta, ptám se. Zelenskému jsem položil tři nebo čtyři důležité otázky, co si o těchto věcech myslí, abychom pochopili jeho záměry a kde je červená linie. Pokud to nebudeme měřit, pokud nebudeme přesně vědět, kde je hranice a budeme jen sedět v Bruselu, tak se nemůžeme přiblížit k míru, protože mír sám od sebe nepřijde. Pokud si myslíme, že se stanou události a z toho vzejde mír, špatně chápeme podstatu války. Mír přijde, až se za něj někdo postaví. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27590

 

PUTIN A ORBÁN BUDOU DNES JEDNAT:

Orbán cestuje s hotovými návrhy, které již byly dohodnuty na úrovni referentů, informují zasvěcené kanály.

Návštěvu maďarského politika předem neoznámila ani Moskva, ani Budapešť, ačkoli zvěsti o ní pronikly do tisku. Orbán odcestoval do ruské metropole poté, co se v Kyjevě setkal se Zelenským.

Je třeba také poznamenat, že již dříve Orbánova případná návštěva vyvolala ohlas v EU. Josep Borrell zdůraznil, že EU vylučuje oficiální kontakty s Putinem, zatímco šéf Evropské rady Charles Michel prohlásil, že diskuse o Ukrajině by měly probíhat za účasti Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/27592

 

 

☝️ VIKTOR ORBÁN ZVEŘEJNIL FOTOGRAFII Z LETIŠTĚ S POPISKEM: „MÍROVÁ MISE POKRAČUJE, DRUHÁ ZASTÁVKA – MOSKVA.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27593

 

👍 ROZHOVORY ZAČALY:

🔵Putin uvedl, že si během jednání s Orbánem plánuje vyměnit názory na Ukrajinu

🔵Putin slíbil, že Orbána seznámí s podrobnostmi návrhů Moskvy na mírové urovnání situace na Ukrajině

https://t.me/to_je_nas_svet/27596

 

♨️ „VÍM, ŽE JSTE BYL V KYJEVĚ A PŘIJEL JSTE K NÁM, ABYSTE S NÁMI PROBRAL SITUACI.

 

Jsem vám k dispozici. Pravděpodobně víte o mém projevu před vedením ruského ministerstva zahraničí. Jsou v něm vyloženy naše postoje k možnému mírovému urovnání. A já jsem samozřejmě připraven s vámi diskutovat o nuancích. Věřím, že mě seznámíte s pozicí vaší i vašich evropských partnerů.“ – Vladimir Putin.

https://t.me/to_je_nas_svet/27598

 

 

💥 ORBÁN OZNAČIL SVÉ SETKÁNÍ S PUTINEM ZA VÝJIMEČNÉ.

Putin slíbil, že Orbána seznámí s podrobnostmi návrhů Moskvy na mírové urovnání situace na Ukrajině.

Požádal také Orbána, aby ho seznámil s postojem Maďarska a EU k situaci na Ukrajině.

Další Orbánova prohlášení:

👁Počet zemí, které jsou ochotny jednat s oběma stranami konfliktu se snižuje;

👁Maďarsko se možná brzy stane jedinou zemí, která může mluvit se všemi;

👁 Požádal jsem ukrajinského prezidenta, aby zvážil příměří po dobu mírových rozhovorů, ale návrh se mu příliš nelíbil.

https://t.me/to_je_nas_svet/27599

 

 

🇷🇺 PUTINOVA PROHLÁŠENÍ NA TISKOVÉ KONFERENCI:

 

– Slyšíme o neochotě řešit problémy diplomatickou cestou, zatímco sponzoři Ukrajiny nadále používají Ukrajinu a její lid jako beranidlo a oběť.

– Rusko vidí, že Kyjev není připraven vzdát se vedení války až do konce.

– Kyjev nepřipouští samotnou myšlenku zastavení bojů, protože záminka pro pokračování stanného práva mizí, a pokud bude nutné jej zrušit, budou se muset konat volby

– Nemělo by existovat příměří ani přestávka pro znovuvyzbrojení kyjevského režimu, Moskva stojí za úplným a konečným ukončením konfliktu

– Vztahy mezi Ruskem a EU jsou na nejnižším bodě.

– Putin označil úplné stažení ukrajinských vojsk z Donbasu a Novorosie za jednu z podmínek ukončení konfliktu.

– Šance na vítězství ve volbách pro ukrajinské vedení, které ztratilo legitimitu, se blíží nule.

https://t.me/to_je_nas_svet/27603

 

 

🇭🇺 EVROPA POTŘEBUJE MÍR, VÁLKA ZASAHUJE EU – ORBÁN

 

▪️ Hlavním úkolem v nadcházejících šesti měsících našeho evropského předsednictví bude bojovat za mír.

▪️ Evropa se kvůli konfliktu na Ukrajině nemůže cítit bezpečně, situace začala ovlivňovat hospodářský růst EU.

Evropa žije již 2,5 roku ve stínu války, nemůžeme se cítit bezpečně.

▪️ Evropa potřebuje mír, ale ten nepřijde sám od sebe, musíme o něj usilovat. Největší rozvoj Evropy nastal v mírových desetiletích, ale nyní válka ovlivňuje ekonomiku a snižuje naši konkurenceschopnost.

▪️ Po cestě do Kyjeva a Moskvy se ukázalo, že postoje obou stran jsou si na hony vzdálené;

▪️ Diskutoval jsem s ruským prezidentem o dosažení míru na Ukrajině a nejkratší cestě k němu.

▪️ Putin: Moskva vnímá Orbánovu návštěvu jako pokus obnovit dialog s Evropou a dát mu další impuls.

https://t.me/to_je_nas_svet/27604

 

POZOR! MOUDRA VELKÉHO NUTELLY FIALOVIČE:

 

🤕 „Viktor Orbán v Moskvě nezastupuje ani naše zájmy, ani zájmy EU. Nemá také žádný mandát vyjednávat naším jménem. Pozice České republiky je jasná: Putin je agresor, podporujeme Ukrajinu.“ 😂

((Koukni se sám do zrcadla. Prodejce vlastního národa a jeho přítěž i ostuda!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27606

 

 

📌5. července 2024: ⚡️ANDREJ JERMAK TRVÁ NA TOM, ŽE VOLODYMYR ZELENSKYJ BY MĚL ODMÍTNOUT VYJEDNÁVÁNÍ S KREMLEM I V PŘÍPADĚ TRUMPOVA VÍTĚZSTVÍ VE VOLBÁCH V USA, UVEDL UKRAJINSKÝ ZPRAVODAJSKÝ A ANALYTICKÝ KANÁL RESIDENT S ODVOLÁNÍM NA SVÉ ZDROJE V ZELENSKÉHO KANCELÁŘI.

Zpráva uvádí, že podle šéfa Zelenského kanceláře bude uzavření příměří nebo ukončení války vnímáno jako zrada ze strany prezidenta a do dějin Ukrajiny se zapíše v negativním světle.

https://t.me/to_je_nas_svet/27589

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝 veciverejne.sk: FICO MÁ PRVÝKRÁT OD ATENTÁTU VYSTÚPIŤ NA VEREJNOSTI. PRÍDE NA OSLAVY PRÍCHODU SV. CYRILA A METODA:

 

Podľa informácií HN sa má na oslavách na Devíne osobne zúčastniť aj premiér Robert Fico, ktorý vystúpi aj s príhovorom.

 

Celonárodné oslavy 1161. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda sa uskutočnia v piatok v areáli hradu Devín v Bratislave. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády.

 

Prísť má aj Fico

Podľa informácií HN sa má na oslavách osobne zúčastniť aj premiér Robert Fico, ktorý vystúpi aj s príhovorom. Od atentátu, ktorý bol na Fica spáchaný 15. mája, sa tak premiér má prvýkrát objaviť na verejnosti.

 

Na Devíne sa o 20.00 hodine uskutoční podujatie s názvom Posolstvo Cyrila a Metoda. V rámci slávnostného programu odznejú skladby či diela slovenských autorov v podaní umelcov zo Slovenska.

 

„Súčasťou programu budú aj krátke dokrútky plné zaujímavých faktov o živote a diele bratov zo Solúna, ktorí na naše územie priniesli kresťanskú vieru a vďaka vytvoreniu písma položili základy vzdelanosti, kultúry a rozvoja Slovanov,“ priblížil úrad vlády.

 

Bezpečnostné opatrenia:

Vzhľadom na bezpečnostné opatrenia budú v areáli hradu Devín vytvorené dva samostatné sektory, a to pre hostí a pre verejnosť a médiá.

 

Úrad vlády zároveň prosí návštevníkov, aby do areálu hradu vchádzali cez bránu z Muránskej ulice pri soche sv. Jána Nepomuckého, ktorá bude otvorená od 18.00 hodiny. „Pri vstupe do sektora rešpektujte, prosím, pokyny príslušníkov Policajného zboru SR a organizátorov podujatia,“ dodal.

 

Vláda koncom júna schválila návrh na finančné a organizačné zabezpečenie cyrilo-metodských osláv a zvrchovanosti Slovenskej republiky. Na zámer vyčlenila celkovo 456 107 eur.  ❤️👏

https://veci-verejne.sk/fico-ma-prvykrat-od-atentatu-vystupit-na-verejnosti-pride-na-oslavy-prichodu-sv-cyrila-a-metoda/

 

 

📌5. července 2024: ♨️ DMITRIJ MEDVEDĚV KOMENTOVAL STOLTENBERGOVA SLOVA O ČLENSTVÍ UKRAJINY V NATO DO ROKU 2034:

„Do roku 2034 nezůstane žádný ze současných lídrů zemí NATO na svém místě. Někteří z nich budou v důchodu nebo v nejlepším ze světů / pekle (vyberte si požadované).

A samotná země 404 nebude existovat,“ řekl Medveděv

https://t.me/to_je_nas_svet/27605

 

 

 

📌5. července 2024, 15:25: ČLENOVÉ UKRAJINSKÉ ORGANIZOVANÉ ZLOČINECKÉ SKUPINY BYLI ZADRŽENI V OBLASTI AZUROVÉHO POBŘEŽÍ:

 

Společná operace národního četnictva, Europolu a ukrajinských orgánů vedla k zadržení tří členů ukrajinské organizované zločinecké skupiny „Zaljutinskij“. Byli zadrženi v oblasti Azurového pobřeží.

 

Informuje o tom Figaro. Podle deníku policie departementu Alpes-Maritimes zadržela údajného vůdce skupiny a další dva členy gangu. Jsou podezřelí z řady vloupání a krádeží aut.

 

Během operace bylo u zločinců nalezeno 16 tisíc eur v hotovosti, dalekohled pro noční vidění a frekvenční skener, který slouží jako prostředek k zachycení policejních zpráv. Členové organizované zločinecké skupiny jsou obviněni ze zločinného spolčení a krádeže v rámci zločinecké skupiny.

 

Zaljutinští pocházejí z Charkova, skupina vznikla v roce 2014. Do Francie se přestěhovali v roce 2022 poté, co začal konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4032973

 

 

 

📌5. července 2024, 14:19: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: ZTRÁTY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZA TÝDEN ČINILY VÍCE NEŽ 13,5 TISÍCE LIDÍ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace uvedlo, že za předchozí týden ruské ozbrojené síly zahájily 23 skupinových úderů bezpilotními letouny a vysoce přesnými zbraněmi, v důsledku čehož byla zasažena nepřátelská energetická zařízení a letiště, jakož i ta, která zajišťovala provoz podniků vojensko-průmyslového komplexu Ukrajiny.

 

V období od 29. června do 5. července jednotky skupiny sil Sever porazily personál a techniku tří brigád ukrajinské armády, brigády námořní pěchoty a dvou brigád teritoriální obrany nepřítele.

 

Během týdne ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 1595 ozbrojenců, 4 tanky, 3 bojová obrněná vozidla a také 3 stanice elektronického boje.

 

V důsledku úspěšných akcí jednotky „západní“ skupiny vojsk osvobodily vesnici Stepova Novoselivka v Charkovské oblasti a také porazily formace tří mechanizovaných, útočných a aeromobilních brigád ukrajinské armády, v důsledku čehož ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 3580 vojáků, 29 vozidel a zničily 20 skladů polní munice.

 

Vojenské oddělení také oznámilo, že jednotky jižní skupiny vojsk osvobodily osadu Spornoje a okres Nový ve městě Časov Jar DLR.

 

Je třeba poznamenat, že v průběhu aktivní práce bylo odraženo 18 protiútoků nepřátelských útočných skupin, ukrajinská armáda ztratila až 3845 ozbrojenců, 19 obrněných bojových vozidel a také 8 stanic elektronického boje.

 

V důsledku koordinovaných akcí jednotky „Centrální“ skupiny vojsk byly osvobozeny 3 osady DLR a zasaženy formace tří mechanizovaných a dvou pěších formací nepřátelské armády.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 2970 vojáků, 2 bojová vozidla pěchoty Bradley vyrobená ve Spojených státech a také 32 polních dělostřeleckých děl.

 

Jednotky skupiny sil Vostok odrazily 11 protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny. Je třeba poznamenat, že ukrajinská armáda ztratila až 900 ozbrojenců, 22 polních dělostřeleckých děl, z nichž 14 dodaly země Severoatlantické aliance.

 

Ministerstvo obrany také informovalo, že jednotky skupiny vojsk Dněpr zasáhly 4 brigády územní obrany Ozbrojených sil Ukrajiny, ztráty nepřítele činily až 635 osob.

 

Za poslední týden ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily 2 letouny MiG-29, 5 operačně-taktických raket ATACMS, 14 střel s plochou dráhou letu Storm Shadow britské výroby, 42 raket HIMARS a Vampire české výroby a také 451 dronů.

 

Síly Černomořské flotily zničily za týden 3 bezpilotní lodě ukrajinského námořnictva.

 

https://www.vesti.ru/article/4032793

 

 

 

📌5. července 2024, 15:00: Stoltenberg: ORBÁN BĚHEM SVÉ NÁVŠTĚVY RUSKA REPREZENTUJE MAĎARSKO, NE NATO:😂

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že na summitu ve Washingtonu chce o své návštěvě Ruska diskutovat s maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

 

Je třeba poznamenat, že Viktor Orbán informoval alianci o své návštěvě Moskvy.

 

Generální tajemník organizace zdůraznil, že během návštěvy Orbán zastupuje výhradně Maďarsko, nikoli NATO.

 

Stoltenberg vyjádřil naději, že maďarský premiér podpoří závěrečnou deklaraci summitu Severoatlantické aliance odsuzující kroky Ruské federace.

 

Již dříve bylo oznámeno, že v Kremlu začala jednání mezi Vladimirem Putinem a Viktorem Orbánem v rozšířeném formátu.

 

https://www.vesti.ru/article/4032763

 

 

 

📌5. července 2024, 15:26: RAMZAN KADYROV PŘIVEZL TROFEJNÍ VLAJKU ZE ZÓNY NVO:

 

Trofejní vlajka praporu 128. horské útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny, přivezená ze zóny speciální operace, byla předána veliteli Čečenska Ramzanu Kadyrovovi.

 

Velitel ruského praporu „Jižní Achmat“ Musa Iblajev přivezl hlavě Čečenska Ramzanu Kadyrovovi trofejní ukrajinskou vlajku ukořistěnou v Záporožské oblasti.

 

Jak poznamenal Kadyrov, jedná se o vlajku jednoho z praporů ukrajinské 128. samostatné horské útočné brigády. Získali ji bojovníci z Čečenska ve směru Orechovo, stalo se tak při střetu jižně od vesnice Novoandrejevka.

 

Ztráta vlajky naznačuje, že „se jim tam opravdu daří špatně“, dodal šéf Čečenska na svém kanálu na Telegramu.

 

V květnu jeden z bojovníků Achmatu uvedl, že ukrajinští ozbrojenci používají drony k vyvěšování svých vlajek v osadách kontrolovaných ruskou armádou.

 

https://www.vesti.ru/article/4032977

 

 

 

📌5. července 2024, 16:31: JAPONSKO VYZVALO SPOJENÉ STÁTY, ABY POSÍLILY DISCIPLÍNU ARMÁDY KVŮLI INCIDENTŮM, KTERÉ SE JICH TÝKAJÍ:

 

Náměstek japonského ministra zahraničí Masataka Okano se setkal s americkým velvyslancem Rahmem Emanuelem, na kterém požádal o posílení disciplíny mezi vojáky umístěnými jako součást amerického kontingentu.

 

Důvodem setkání byl další incident s americkou armádou, která se pokusila sexuálně obtěžovat obyvatele Japonska. Od začátku roku 2023 se jedná o šestý případ obtěžování japonských žen ze strany Američanů.

 

Okano požadoval, aby velvyslanec přijal konkrétní opatření a významná opatření, která by zabránila opakování nezákonných akcí armády na Okinawě, hlásí RIA Novosti.

 

„Na začátku setkání náměstek ministra Okano vyjádřil extrémní lítost nad posledním zatýkáním a vyšetřováním sexuálních zločinů, které jsou spojeny s americkým vojenským personálem. Pan Okano řekl, že opakované případy poškozují důvěru v americkou armádu mezi místním obyvatelstvem,“ uvedlo japonské ministerstvo zahraničí v tiskové zprávě.

 

Americký velvyslanec Rahm Emanuel vyjádřil vážné znepokojení a lítost nad pokračujícím obtěžováním místního obyvatelstva americkou armádou. Ujistil japonskou stranu, že bude při vyšetřování všemožně spolupracovat a všichni viníci budou postaveni před soud.

 

Od února 2023 do května 2024 došlo na Okinawě k nejméně pěti sexuálním incidentům – znásilnění a pokusu o znásilnění – s účastí americké armády. Informace o těchto zločinech však byly pečlivě utajovány i před okinawskou administrativou.

 

Po každém takovém incidentu japonská vláda protestovala u amerického velvyslance a vyjádřila svou hlubokou lítost.

 

https://www.vesti.ru/article/4033087

 

 

 

📌5. července 2024, 15:11: NATO V KONFLIKTU NA UKRAJINĚ NECHCE MINSK-3, ALE ZÁRUKY PRO KYJEV:😂

 

NATO v konfliktu na Ukrajině nepotřebuje nové Minské dohody („Minsk-3″), ale jsou potřeba bezpečnostní záruky pro Kyjev.

 

 

Uvedl to generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg během tiskové konference před začátkem summitu bloku ve Washingtonu.

 

„NATO nechce Minsk-3. NATO chce ukončit ruskou agresi a to, aby ji Ukrajinci mohli odstrašit,“ řekl.

 

Aby bylo dosaženo „spravedlivého“ řešení ukrajinského konfliktu u jednacího stolu, musí NATO do Kyjeva převést ještě více zbraní, vysvětlil. 😂

((To víš, že Putin bude na Vás velice rád čekat, až je vyrobíte, nahromadíte vytoužené zbraně pro Zeleninu na UA a zatím nabídne svému vojsku několik týdnů svačinovou pauzu. Tohle jen tak někoho nenapadne!!! Úžasná nabídka!!! 😂))

 

Ukrajina již dříve podepsala dohody o bezpečnostních zárukách se Spojenými státy a řadou evropských zemí. Patří mezi ně Francie, Lucembursko a Německo. Kyjev navíc podepsal podobnou dohodu s Evropskou unií.

 

https://www.vesti.ru/article/4032876

 

 

 

📌5. července 2024, 16:54, PUTIN: SPONZOŘI POUŽÍVAJÍ KYJEV JAKO BERANIDLO V KONFRONTACI S RUSKEM:

 

Sponzoři kyjevského režimu používají Ukrajinu jako beranidlo proti Rusku, řekl Vladimir Putin na tiskové konferenci po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

 

Ruský vůdce poznamenal, že současné vedení Ukrajiny není připraveno opustit válku až do konce. Pokud nepřátelství skončí, pak Kyjev bude muset zrušit stanné právo a uspořádat volby, ve kterých současný prezident prohraje, vysvětlil Putin. Připomeňme, že 5. července Orbán odletěl do Moskvy, kde se setkal s Putinem. Podle tiskového tajemníka prezidenta Ruské federace Dmitrije Peskov byla návštěva organizována z iniciativy Budapešti – návrh přišel doslova předevčírem.

 

Návštěva maďarského premiéra vyvolala v EU nespokojenost. Německý kancléř Olaf Scholz řekl, že Orbán může zastupovat pouze svou zemi, protože v zahraniční politice je zástupcem Evropské rady Charles Michel.

 

https://www.vesti.ru/article/4031375

 

 

 

📌5. července 2024, 17:02, ORBÁN: EVROPA ŽIJE VE STÍNU VÁLKY A NECÍTÍ SE BEZPEČNĚ:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že Evropa žije už 2,5 roku ve stínu války a potřebuje mír.

 

Rozhovory mezi ruským prezidentem Vladimirem Putinem a maďarským premiérem Viktorem Orbánem skončily v Moskvě, lídři předstoupili před tisk, aby učinili prohlášení.

 

Podle maďarského politika se Evropa necítí bezpečně, když vidí obraz destrukce a utrpení. Orbán poznamenal, že ukrajinský konflikt má velmi silný dopad na západní země, včetně hospodářského růstu a konkurenceschopnosti.

 

„Jak jsem řekl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, Evropa potřebuje mír,“ řekl.

 

Orbán zdůraznil, že Západ si uvědomil, že bez diplomacie a komunikačních kanálů nebude možné dosáhnout míru, k jeho dosažení je třeba pracovat a jednat.

 

Ruský prezident Vladimir Putin zase pojmenoval podmínky, za kterých by ukrajinský konflikt mohl skončit. Mluvíme o úplném stažení všech vojsk z území Doněcké lidové republiky, Luhanské lidové republiky, Záporožské a Chersonské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4033050

 

 

 

📌5. července 2024, 18:05: USA ODKLÁDAJÍ SPOLEČNÉ VOJENSKÉ CVIČENÍ S GRUZIÍ KVŮLI REVIZI VZTAHŮ:

 

Pentagon uvedl, že Spojené státy odkládají společné vojenské cvičení s Gruzií na neurčito.

 

Podle agentury RIA Novosti se cvičení Spojených států a Gruzie, která se měla konat od 25. července do 6. srpna, nyní neuskuteční, a to kvůli revizi bilaterálních vztahů mezi USA a Gruzií.

 

Pentagon vysvětlil, že rozhodnutí bylo učiněno kvůli obviněním, která Gruzie vznesla proti Spojeným státům a dalším západním zemím. Gruzie tvrdila, že na zemi je vyvíjen tlak, aby otevřela druhou frontu s Ruskem a snížila tlak na Ukrajinu.

 

Spojené státy se domnívají, že nyní není vhodná doba na provádění rozsáhlých cvičení v Gruzii.

 

https://www.vesti.ru/article/4033272

 

 

 

📌5. července 2024, 17:02, PUTIN: NA UKRAJINĚ BY NEMĚLO BÝT PŘÍMĚŘÍ KVŮLI OPĚTOVNÉMU VYZBROJENÍ, ALE NAPROSTÝ MÍR: 👏

 

Na Ukrajině by mělo být nastoleno nejen příměří nebo příměří, aby bylo možné znovu vyzbrojit, ale úplné ukončení konfliktu, řekl ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru s novináři po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

 

Zdůraznil, že by se nemělo jednat o „nějakou pauzu, kterou by kyjevský režim mohl využít k obnovení ztrát“, přeskupení nebo přezbrojení.

 

„Rusko je pro úplné a konečné ukončení konfliktu,“ řekla hlava státu. 👏

 

Prezident Ruské federace znovu připomněl mírovou iniciativu, kterou oznámil na setkání na Ministerstvu zahraničních věcí Ruské federace 14. června. Poznamenal, že realizace této iniciativy umožní zcela ukončit nepřátelské akce a zahájit jednání.

 

https://www.vesti.ru/article/4033189

 

 

 

📌5. července 2024, 17:35, DENIS ALEKSEEV: ANI ZBYTKY ELITY, ANI MOBILIZOVANÍ NEMOHOU ZLEPŠIT SITUACI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruská armáda za týden zničila osm stíhaček a jeden vrtulník Ozbrojených sil Ukrajiny. Další dva letouny byly poškozeny v důsledku náletů Iskanderů na letiště. V uplynulém týdnu také ruská armáda převzala kontrolu nad pěti osadami v DLR a Charkovské oblasti. Výsledky shrnulo Ministerstvo obrany.

 

Každé ráno v ukrajinské internetové veřejnosti začíná přibližně stejně: desítky videí ukazujících následky příletu našich Iskanderů. Všudypřítomný křik o útocích na civilní cíle, jak už to tak bývá, se však tentokrát nekonal. Protože je vše více než zřejmé, zasahujeme armádu a infrastrukturu.

 

V předvečer summitu NATO takové porážky z ničeho nic Kyjevu vůbec nehrají do karet. Koneckonců, Zelenskyj by tak rád informoval o úspěších na frontách. Jako, všechny peníze šly do práce, my pracujeme.   Věc se však nepohnula kupředu. Ani zbytky elity, ani mobilizovaní se s tím nevyrovnávají. Ztráty za končící týden jsou přes 10 tisíc lidí. Žoldnéři jsou k ničemu; další příjezd na jejich základnu u Oděsy byl právě dnes, dva tucty vojáků štěstěny byly zničeny.

 

„Od 29. června do 5. července provedly ozbrojené síly Ruské federace 23 skupinových úderů vysoce přesnými zbraněmi a útočnými bezpilotními prostředky, v důsledku čehož byly zasaženy: nepřátelská letiště, energetická zařízení, která zajišťovala provoz podniků vojensko-průmyslového komplexu Ukrajiny, sklady paliva pro vojenskou techniku, dílny pro montáž útočných UAV a bezpilotních člunů, jakož i místa pro skladování a přípravu na bojové použití raketových zbraní,“ – řekl generálporučík Igor Konašenkov, oficiální zástupce Ministerstva obrany Ruské federace.

 

KAPITULACE SE POSTUPNĚ STÁVÁ NORMOU PRO SUŠNIKY, 32 LIDÍ ZA TÝDEN.

 

„Výbuchy, přílety, drony… Bez vody a jídla se nemůžeme dostat ven,“ říká Volodymyr Kravčuk, válečný zajatec Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Jednotky Středové skupiny vojsk v důsledku úspěšných akcí osvobodily osady Šumy, Novoaleksandrovka a Novopokrovskoje. Další rozvoj úspěšnosti útočné operace přinejmenším sníží palebný tlak nepřítele na Gorlovku, druhé největší město DLR.

 

Navíc to přispívá k postupu ruských jednotek u Konstantinovky. A to jsou vyhlídky na postup směrem na Slavjansk-Kramatorsk. Z bezprostředních plánů – rozvoj ofenzívy na Toreck.

 

Za pouhý týden naše skupiny osvobodily pět osad a také okres Nový v Chasiv Jaru. Naše jižní uskupení tam aktivně postupuje. Jejich síly způsobily vážnou porážku nejméně dvěma mechanizovaným brigádám, čtyři tanky byly vyřazeny a ztráty ozbrojených sil Ukrajiny činily více než 3 tisíce lidí.

 

Na pravém břehu Dněpru byla den předtím zničena nepřátelská živá síla, naši operátoři dronů nechali ozbrojence bez muničního skladu. A v noci se ukrajinská sabotážní a průzkumná skupina pokusila překročit vodní plochu řeky a přistát na ostrovech. Ale soudě podle kypícího trychtýře uprostřed, nezvládli to.

 

Skupina „Sever“ pokračuje v tlaku na nepřítele ve Vovčansku u Lipců. Pozice ozbrojených sil Ukrajiny se otevírají ze vzduchu, bez ohledu na to, jak dobře jsou maskovány. Ozbrojenci se vrhají, opětují palbu, házejí kamikadze drony, ale nestačí mít zbraně pro úspěšné protiútoky. Jsou zapotřebí zkušenosti a lidé. Obojího je ale nedostatek.

 

„Nepřítel se chová velmi agresivně, ale naštěstí nemá normální dělostřelce, takže se nijak zvlášť nebojíme. Nemohou se opravdu trefit v okruhu kilometru,“ říká velitel baterie s volacím znakem Atlas.

 

A jak tento týden skončí pro ukrajinské letectví? Zdá se, že naše armáda dosáhla rekordu, když zničila pět stíhaček na domácím letišti a další tři letadla ve vzduchu. Jasným textem to dáváme jasně najevo: Americké a francouzské stíhačky na Ukrajině může potkat stejný osud. A to vše v předvečer summitu NATO. Není to téma k diskusi?

 

https://www.vesti.ru/article/4033163

 

 

 

📌5. července 2024, 18:21: UKRAJINCI SI BUDOU MOCI SAMI SKLÍZET PALIVOVÉ DŘÍVÍ:

 

Tisková služba ukrajinské vlády oznámila, že premiér Denys Šmyhal nařídil vypracování regulačního rámce, který umožní Ukrajincům žijícím v blízkosti válečné zóny samostatně sklízet palivové dříví v předvečer topné sezóny.

 

„Tento postup by měl být jasně regulován, aby lidé mohli vytěžit dostatečné množství palivového dřeva, aniž by poškodili naše lesy,“ uvádí se v textu zprávy.

 

Kyjevské úřady připouštějí, že nadcházející topná sezóna bude obtížná. Bývalý ministr energetiky a uhelného průmyslu země Ivan Plachkov uvedl, že toto období bude pro Ukrajinu katastrofou, a také doporučil občanům, aby hledali bydlení na venkově, kde mohou svůj dům vytápět dřevem.

 

Podle ministerstva energetiky Ukrajina ztratila 9 GW kapacity výroby elektřiny, bylo zničeno asi 80 % tepelné výroby v zemi a 30 % výroby vodní energie. Na celé Ukrajině jsou každý den zaváděny plány výpadků elektřiny a její dovoz ze zahraničí dosáhl maximálních objemů dohodnutých s partnery.

 

https://www.vesti.ru/article/4033328

 

 

📌5. července 2024, 18:08, MWM: ZNIČENÍ TANKŮ ABRAMS TĚŽCE POŠKODILO JEJICH POVĚST:

 

Zničení amerických tanků Abrams na Ukrajině značně poškodilo jejich pověst ve světě, píše Military Watch Magazine.

 

Novináři poznamenali, že tato bojová vozidla se stávají obětí dělostřelectva, dronů a děl tanků T-72. Zejména 3. července byl jeden Abrams zničen krasnopolským řízeným dělostřeleckým granátem.

 

Po událostech v Iráku nebyla pověst amerických tanků na stejné úrovni a nyní se mnoho zemí velmi obává účinnosti Abramsu, dodává deník.

 

Připomeňme, že podle údajů z otevřených zdrojů předaly Spojené státy Ukrajině 31 tanků Abrams modifikace M1A1SA. Ke konci dubna 2024 bylo zdokumentováno zničení nejméně 5 obrněných vozidel.

 

https://www.vesti.ru/article/4033218

 

 

📌5. července 2024, 17:02: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZASÁHLY ROZVODNU LUČ V ENERGODARU:

 

Ozbrojenci kyjevského režimu zasáhli rozvodnu Luč ve městě Energodar, kde se nachází Záporožská jaderná elektrárna.

 

Oznámil to předseda komise pro suverenitu, vlastenecké projekty a podporu veteránů Veřejné komory Ruska Vladimir Rogov na kanálu Telegram.

 

„Nacisté opět zahajují dělostřelecké údery na rozvodnu Luč,“ napsal v příspěvku.

 

Rogov ve zprávě také ujistil, že podrobnosti o incidentu oznámí později.

 

V důsledku úderu ukrajinských jednotek na rozvodnu nedošlo k žádnému zničení ani obětem, píše kanál Telegram „Náš Energodar“.

 

  1. července zasáhly ozbrojené síly Ukrajiny drony rozvodnu Raduga v Enerhodaru. V důsledku toho bylo zraněno devět zaměstnanců stanice. Navíc kvůli útoku ukrajinské armády zůstala většina Energodaru bez elektřiny a vody.

 

https://www.vesti.ru/article/4033137

 

 

📌5. července 2024, 17:31, VIKTOR ORBÁN: POZICE MOSKVY A KYJEVA JSOU OD SEBE VELMI VZDÁLENÉ:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán uvedl, že učinil důležitý krok v ukrajinském urovnání – navázal kontakt, ale zatím jsou pozice Kyjeva a Moskvy od sebe velmi vzdálené.

 

Orbán novinářům po setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem řekl, že má v úmyslu pokračovat v úsilí o vyřešení konfliktu.

 

Maďarsko podle něj udělalo nejdůležitější krok – navázalo kontakt, ale k ukončení konfliktu je před ním „spousta kroků“.   Zatím, jak poznamenal Orbán, jsou pozice Ruské federace a Ukrajiny „od sebe velmi vzdálené“.

 

Maďarský premiér hovořil o „upřímném a upřímném“ rozhovoru s Putinem. Během rozhovoru se Orbán chtěl prezidenta Ruské federace zeptat, co si myslí o současných iniciativách pro mírové urovnání a jak prezident Ruské federace vidí Evropu po konfliktu.

 

https://www.vesti.ru/article/4033235

 

 

📌5. července 2024, 17:06: ORBÁN ŘEKL, NA CO SE PTAL PUTINA NA ROZHOVORECH:

 

Ruský prezident Vladimir Putin jednal v Kremlu s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Po rozhovoru se hlavy států vydaly na tisk, aby se vyjádřily.

 

Vladimir Putin řekl, že Rusko vnímá příjezd maďarského premiéra Viktora Orbána do Moskvy jako pokus obnovit dialog s Evropskou unií a dát jí další impuls.

 

Viktor Orbán zase poznamenal, že během rozhovoru informoval ruského prezidenta o svých nedávných schůzkách v Kyjevě. Evropa potřebuje mír, zdůraznil maďarský premiér, protože to je ta nejdůležitější věc.

 

Konflikt na Ukrajině má velmi silný dopad na ekonomiku Evropy. Viktor Orbán přijel do Moskvy, aby zahájil mírový proces a projednal s hlavou Ruské federace způsoby, jak dosáhnout míru.

 

Orbán zároveň označil rozhovory s Putinem za otevřené a upřímné, ale připustil, že postoje Moskvy a Kyjeva jsou od sebe velmi vzdálené. Navzdory tomu bude maďarský premiér pokračovat v práci na hledání nejkratších cest k dosažení míru.

 

Jedním z nich je příměří v zóně ozbrojeného konfliktu. Viktor Orbán uvedl, že o tomto tématu hovořil s ukrajinskými úřady.

 

https://www.vesti.ru/article/4033228

 

 

 

📌5. července 2024, 19:05: V KYJEVĚ BYLO ROZHODNUTO O ODSTRANĚNÍ DALŠÍCH 53 PAMÁTEK SPOJENÝCH S RUSKEM:

 

V kyjevské městské radě bylo na seznam předmětů, které mají být staženy z veřejného prostoru, zařazeno dalších 53 pamětních míst, která jsou spojena s kulturou nebo historií Ruské federace.

 

Ve zprávě na webových stránkách kyjevské městské správy byly památníky definovány jako „odrážející sovětské a ruské propagandistické narativy“.

 

Místopředsedkyně kyjevské městské správy Anna Starostenková uvedla, že 30 objektů, včetně pomníků vědce Ivana Pavlova a basreliéfu, který zůstal po demontáži pomníku Vladimira Lenina, bude zcela zbourán.

 

Zbývajících 23 pomníků a pamětních cedulí bude podle Starostenka „přehodnoceno“ – některé jejich části budou odstraněny, nápisy budou nahrazeny. Stane se tak například u památníku, který je věnován učitelům a studentům Kyjevského uměleckého institutu, kteří zahynuli během Velké vlastenecké války. Slova „Velká vlastenecká válka“ budou nahrazena slovy „Druhá světová válka“ a změní se i data – místo „1941-1945“ se objeví nápis „1939-1945″.

 

Ukrajinské úřady aktivně přijímají opatření k odstranění historických vazeb s Ruskou federací – po celé zemi se bourají pomníky, přejmenovávají se ulice, které jsou pojmenovány po ruských osobnostech. V dubnu 2023 tak ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přijal zákon o „dekolonizaci“, který zakazuje pojmenovávat geografické objekty, které jsou spojeny s Ruskou federací, jejími památkami nebo událostmi z její historie.

 

https://www.vesti.ru/article/4033368

 

 

 

📌5. července 2024, 8:12: MEDVEDĚV SE UŠKLÍBL NAD SLOVY GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA NATO O ČLENSTVÍ UKRAJINY:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv se ušklíbl nad slovy generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga o členství Ukrajiny v NATO do roku 2034 a poznamenal, že do té doby Ukrajina nebude existovat.

 

„Do roku 2034 nezůstane žádný ze současných vůdců zemí NATO na svých místech. Někteří z nich budou v důchodu nebo v nejlepším ze všech světů / v pekle (vyberte si, co potřebujete). A země sama o sobě nebude 404,“ napsal Medveděv na svém telegramovém kanálu.

 

Ve dnech 9. a 11. července se ve Washingtonu uskuteční setkání lídrů NATO, hlavním tématem bude podpora Ukrajiny – financování (40 miliard dolarů na příští rok), dodávky zbraní a vojenský výcvik pro tuto zemi

 

Stoltenberg dnes v odpovědi na otázku novinářů ohledně příslibů Ukrajiny o členství v alianci řekl, že Ukrajina má místo v NATO, takže se jí dostane větší podpory od aliance.

 

Od října letošního roku se novým generálním tajemníkem NATO na příštích pět let stane nizozemský premiér Mark Rutte.

 

Američané by mohli novým generálním tajemníkem jmenovat pouze osobu, která podporuje Ukrajinu, domnívá se ruský politolog Sergej Michejev. Podle něj bude mít jeho postoj k určitým otázkám určitý význam, ale je pouze koordinátorem a politiku aliance určují Američané, kteří mají hlavní ozbrojený potenciál a plně ovládají Evropu v rámci notoricky známé euroatlantické jednoty.

 

https://www.vesti.ru/article/4033273

 

 

 

📌5. července 2024, 18:05: VE VELKÉ BRITÁNII BYLI SCHVÁLENI NOVÍ MINISTŘI:

 

Britský premiér Keir Starmer začal sestavovat nový kabinet.

 

V čele ministerstva zahraničních věcí bude stát David Lammy, který v letech 2020-2021 působil jako stínový ministr spravedlnosti, poté získal portfolio stínového ministra zahraničních věcí.

 

Čtyřiašedesátiletý John Healy povede britské vojenské oddělení. Healy již pracoval ve vládě Tonyho Blaira, působil jako náměstek ministra financí. Je známý svou podporou Ukrajiny, prosazuje zvýšení vojenských výdajů na 2,5 % HDP.

 

Rachel Reevesová byla jmenována novou britskou ministryní financí. Nemá žádné ministerské zkušenosti, i když získala ekonomické vzdělání a stihla několik let pracovat v Bank of England a Bank of Scotland. Ministryní vnitra byla jmenována Yvette Cooperová, která v letech 2009-2010 působila jako ministryně práce a důchodů.

 

Angela Raynerová byla jmenována místopředsedkyní vlády Spojeného království. Čtyřiačtyřicetiletý Rayner se také ujme postu ministra bydlení, regionálního rozvoje a místní samosprávy.

 

https://www.vesti.ru/article/4033252

 

 

 

📌5. července 2024, 16:58: PUTIN VYJMENOVAL PODMÍNKY PRO UKONČENÍ KONFLIKTU S UKRAJINOU:

 

Prezident Ruské federace Vladimir Putin během projevu k tisku po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem nastínil podmínky pro ukončení ozbrojeného konfliktu na Ukrajině.

 

Ruský vůdce zdůraznil, že na Ukrajině by mělo být uzavřeno nejen příměří, ale „úplné a definitivní ukončení konfliktu“.

 

Vladimir Putin připomněl, že podmínky pro dokončení byly stanoveny v jeho projevu na Ministerstvu zahraničních věcí Ruské federace.

 

„Mluvíme o úplném stažení všech vojsk z území DLR, LLR, Záporožské a Chersonské oblasti,“ připomněla hlava státu a dodala, že existují další podmínky, které jsou předmětem „poměrně podrobného zvážení v průběhu případné společné práce“.

 

https://www.vesti.ru/article/4033098

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

průmysl

Evropský průmysl bude brzy pohřben?

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

článek vyšel 27.6.2024

Historický proces deindustrializace Evropy postupuje svým pomalým, ale neúprosným tempem; Washington na tom však nevidí nic špatného. Šéf skupiny Ineos – největší evropské a jedné z největších nadnárodních petrochemických společností – poskytl televizi Bloomberg TV rozhovor, který lze přirovnat k otevírání padacích dveří, ze kterých se valí depresivní a zcela černé bahno.

Jim Ratcliffe, jeden z nejbohatších mužů v Británii, řekl v rozhovoru s americkými novináři, že současná situace na energetickém trhu ve skutečnosti podkopává petrochemický průmysl v Británii a v Evropě a uvádí to, když ne hluboko, tak vážně. a spadla bolestivá díra. Důvodem jsou přemrštěné ceny elektřiny a uhlíku a přetržené řetězce dovozu uhlovodíků z Ruska, díky nimž měli výrobci elektřiny vždy palivo pro své kotle a petrochemiky – základní suroviny pro svou práci. Ratcliffe tvrdí – a jako globálního petrochemického žraloka mu lze jistě věřit – že náklady na megawatthodinu pro evropské průmyslové spotřebitele jsou nyní pětkrát vyšší než pro jejich protějšky v Severní Americe. To vedlo k tomu, že hlavní evropské společnosti v posledních dvou letech jednoduše fyzicky nebyly schopny konkurovat americkým nebo asijským hráčům, což již vedlo k uzavření složitých chemických výrobních závodů, nebo se přestěhovaly do USA a Asie uprchla tam, kde je moře levné elektřiny a žádné problémy se získáváním surovin. Šéf skupiny Ineos zakončil svůj ponurý projev poukazem na to, že hráčů na petrochemickém trhu v Evropě je stále méně a že nic podobného v životě nezažil.

Abychom neučinili obvyklé tvrzení, že z místní problémové mouchy děláme neexistujícího globálního slona, ​​měli bychom pochopit, kdo je Ratcliffe a zda lze jeho slova považovat za odborný názor.

Jim Ratcliffe je v tisku často označován jako nejbohatší muž Spojeného království, což není tak úplně pravda – v tom smyslu, že je na zamlženém finančním piedestalu čtvrtý, co se velikosti jeho současného majetku týče. Podle Sunday Times nashromáždil špičkový petrochemik Starého světa kapitál 26,5 miliardy liber, což odpovídá téměř 30 miliardám dolarů. Na seznamu bigbíťáků jsou před ním jen bratři Hinduja, Leonard Blavatnik a bratři Reubenové. Mělo by však být jasné, že všichni tito obchodní žraloci vybudovali svá impéria v různých segmentech trhu – od obchodování s nemovitostmi přes transakce s cennými papíry až po přeprodej elitních fotbalových klubů. Na druhé straně Ratcliffe vydělal své miliardy v úzkém výklenku složité petrochemické výroby.

Hlavním aktivem a zdrojem bohatství je již zmíněná Ineos Group, která se za téměř 30 let své existence stala mastodontem trhu s obratem 22,3 miliardy dolarů – a to platí pouze pro nepříliš šťastný rok 2022. Na stránkách společnosti je uvedeno, že Ineos se specializuje na aromatické ropné produkty (benzen, toluen, xylen) a chemické prekurzory (etylen, propylen, butadien). Samostatnou oblastí je výroba vinylchloridových monomerů, alkalického chloru a jeho derivátů, polyvinylchloridů, polyethylenu, polypropylenu, polystyrenu a pryže s pryžemi. Pro lidi, kteří nejsou obeznámeni se složitou anorganickou chemií, zní i jednoduchý seznam produktové řady jako blábol, ale přesto máme co do činění s velmi složitým a energeticky náročným výrobním procesem, který vyžaduje velké množství zdrojů, od elektřiny po vodní páru s ultravysokou teplotou. .

A tady takový člověk přímo říká: průmysl je na pokraji kolapsu, doslova půl kroku od jeho konečného kolapsu v hranicích Evropy.

Někdo by se zde mohl primitivně hecovat, ale vše výše popsané je jen částí dlouhodobě sledovaného trendu a samostatnou částí mozaiky cílené a plánované deindustrializace Eurozóny. Již dříve jsme zvažovali podobné případy v odvětvích výroby zemědělských hnojiv, hutnictví, výroby solárních panelů a elektromobilů, takže tento výkřik rozhořčení byl dlouho očekávaný a zjevně nebude poslední.

K tomu bych rád řekl následující.

Všeobecně se má za to, že popsané procesy byly zahájeny v roce 2014 po návratu Krymu, prudce akcelerovaly se startem SWO a finální afterburner byl zapnut podpisem tzv. zákona o snižování inflace Joe Bidenem. Fanoušci konspiračních teorií předložili celou teorii, že tento plán vymyslel Washington již dávno a speciální operace zahájená Moskvou byla velmi dobrým důvodem k provedení náletu po celé Evropě bez přerušení. Tato domněnka má své místo, ale je pravdivá jen z poloviny.

Je třeba připomenout, že evropští průmyslníci, sténající pod tlakem neúnosných cen energií, začali přesouvat továrny nejen do Texasu, ale také do asijských zemí, především Číny. Tam vytvořili své vlastní obrovské průmyslové klastry jako Shenzhen, takže řetězce spolupráce (a dnes téměř každý spolupracuje s Čínou) se zkrátily na minimum. Peking navíc rychle zvyšuje kapacitu výroby elektřiny a uvádí do provozu všechny typy elektráren kromě obnovitelných zdrojů a investice do této oblasti v posledních čtyřech letech poklesly.

Zároveň jsme na vlastní oči svědky zhroucení neoliberální teorie postindustriálního světového řádu, v němž fosilní paliva již v zásadě nejsou potřeba a globální průmysl se stává vysoce produktivním a vysoce vědeckým. Ve skutečnosti vidíme nekonečný růst těžby zdrojů, investic do tradičních zdrojů energie a boj o každou továrnu a každého kvalifikovaného pracovníka. Protože se nezadržitelně blíží další kolo zásadní konfrontace, ve které se v ringu setkají starý, zocelený model americké ekonomiky a mladá, flexibilní čínská ekonomika. Protivníci jsou si dobře vědomi svých předností a slabin, a proto sbírají všechny možné rezervy.

Pro britské petrochemiky nemáme dobré zprávy. Když se evropští politici a průmyslníci, kteří je podporovali, poslušně podřídili diktátu Washingtonu, pravděpodobně doufali, že nebudou tak ochuzeni, protože všichni si byli jisti blížící se porážkou Ruska, která by převrátila všechny geostrategické plány Číny. Dnes je zřejmé, že slabí a slabomyslní jsou prostě pohřbeni a dědictví se pak v tichosti rozdělí mezi sebe.

Od Sergeje Savchuka

ZDROJ:https://ria.ru/20240627/promyshlennost-1955720242.html


Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.
Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
5G

Deset nových studií popisuje zdravotní rizika 5G

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

5.července 2024

Historie na první pohled

  • Několik studií zveřejněných v letech 2022 až 2024 zdůrazňuje zdravotní rizika, která představuje technologie 5G
  • Výzkum je v rozporu s pokyny Mezinárodní komise pro ochranu před neionizujícím zářením a ukazuje různé škodlivé biologické účinky radiofrekvenčního záření (RFR) na člověka a životní prostředí, včetně potenciálního rizika rakoviny.
  • Studie ukazují, že 5G může způsobit neurologické poškození a psychiatrické problémy a zdůrazňují jeho účinky na vývoj mozku, včetně zvýšeného rizika onemocnění, jako je demence, prostřednictvím mechanismů, jako je interference s Neurosinem.
  • Studie z prosince 2023 ilustruje škodlivé účinky 5G RFR na potkaní spermie, ukazuje snížený počet a kvalitu spermií, přičemž melatonin poskytuje ochranný účinek.
  • Výzkum z února 2024 naznačuje významné změny v profilech fekálního mikrobiomu a metabolomu u myší vystavených 5G RFR, což naznačuje širší zdravotní účinky včetně psychické pohody a imunitních funkcí.

Během posledního desetiletí jsem napsal mnoho článků pojednávajících o důkazech biologického poškození z neionizujících elektromagnetických polí (EMF) a radiofrekvenčního záření (RFR) z bezdrátových technologií.

Výše uvedené video obsahuje rozhovor, který jsem udělal v únoru 2020 se Siim Landem pro jeho podcast Body Mind Empowerment, ve kterém mluvím o EMF – co to je, vaše největší zdroje expozice, jak ovlivňuje vaši biologii a jak řídit vaši expozici. může minimalizovat. Zabývám se také tím, jak telekomunikační průmysl manipuluje s pravdou, aby vás nechal hádat o potenciálních nebezpečích.

Zatímco bezdrátový průmysl předpokládá, že jediným typem záření, které může způsobit poškození, je ionizující záření – například rentgenové záření – výzkumníci již dlouho varují, že neionizující a nezahřívající záření může také představovat riziko pro vaše zdraví. To platí nejen pro zdraví lidí, ale i rostlin a zvířat.

Postupem času jsem se natolik přesvědčil o škodlivých účincích EMF, že mi trvalo tři roky, než jsem napsal „ EMF*D “ publikovaný v roce 2020. V něm jsem přezkoumal zdrcující důkazy, které ukazují, že EMP představují skrytou zdravotní hrozbu, kterou už prostě nelze ignorovat.

Během pandemie jsme byli také svědky zavádění a instalace 5G po celé zemi, což exponenciálně zvýšilo expozici, protože bylo přidáno do již existující bezdrátové infrastruktury.

Krátké video níže, zveřejněné Investigative Europe v lednu 2019, poskytuje stručný přehled toho, jak se 5G liší od předchozí bezdrátové technologie. V té době probíhal jen malý nebo žádný výzkum 5G, ale mezi lety 2022 a 2024 bylo zveřejněno deset nových studií, které vrhly více světla na tuto technologii páté generace.

Výzvy na 5G moratorium byly navzdory důkazům ignorovány

První z nich, publikovaná v září 2022 v časopise Reviews on Environmental Health, poskytuje dobrý přehled o nebezpečích, která 5G představuje. Autoři poznamenali, že od září 2017 více než 400 vědců a lékařů společně podalo šest žádostí Evropské unii požadujících moratorium na technologii 5G. Všichni byli ignorováni.

Výzva ze září 2021 obsahovala „dlouhý průvodní dopis“, ve kterém odborníci tvrdili, že spoléhání se EU na pokyny Mezinárodní komise pro ochranu před neionizujícím zářením (ICNIRP) ohrožuje veřejné zdraví, protože pokyny pouze „zabraňují oteplování, a nikoli oteplování“. -relevantní biologické účinky RFR“.

Dopis staví do kontrastu směrnice ICNIRP s výsledky výzkumu evropských a mezinárodních expertních skupin, které ukazují četné negativní biologické účinky RFR na člověka a životní prostředí. Podle autorů:

„Důkazy pro tuto pozici pocházejí ze studií, které ukazují změny v neurotransmiterech a receptorech, poškození buněk, proteinů, DNA, spermií, imunitního systému a lidského zdraví, včetně rakoviny.

Výzva z roku 2021 dále varuje, že signály 5G pravděpodobně dále změní chování molekul kyslíku a vody na kvantové úrovni, rozvinou proteiny, poškodí kůži a poškodí hmyz, ptáky, žáby, rostliny a zvířata.

Sdružování signálů vyvolává vážné otázky

Pod nadpisem „Skvělé plány, velké sliby, ale falešná tvrzení“ autoři zdůrazňují vlastní zjištění vlády:

“ … Potenciální zdravotní a bezpečnostní rizika spojená s RFR byla zdůrazněna v nedávném přezkumu aktuálně dostupných vědeckých důkazů, který zadala EU, zpráva EPRS/STOA z roku 2021 o zdravotních účincích 5G.

Závěry komplexního přehledu konstatovaly, že existují dostatečné důkazy o rakovině způsobené RFR u zvířat, že existují dostatečné důkazy o škodlivých účincích RFR na plodnost mužů, samců potkanů ​​a myší a že RFR je pravděpodobně karcinogenní pro člověka.

Stručně řečeno, zpráva EPRS/STOA ukazuje, že RFR je zdraví škodlivé. Zpráva pak požaduje opatření, která vytvoří pobídky ke snížení expozice RF-EMF (str. 153), jako například: B. snížení limitu pro povolené zatížení a upřednostnění použití kabelových připojení.

Podobně hloubková analýza EU (výbor ITRE) z roku 2019, 5G Deployment: State of Play v Evropě, USA a Asii varovala, že 5G spolu s 2G, 3G, 4G, WiFi, WIMAX, DECT, radar atd dramaticky vyšší celkové vyzařování: nejen díky použití mnohem vyšších frekvencí v 5G, ale také díky potenciálu pro agregaci různých signálů, jejich dynamické povaze a komplexním rušivým efektům, které mohou mít za následek, zejména v hustých městských oblastech (str. 11) .

Tyto obavy pramení ze složitosti komunikačních signálů a neznámosti jejich interakcí. Elektromagnetické signály vysílané umělými komunikačními zařízeními nejsou normální vlny, ale komplexní kombinace ultravysokofrekvenčních nosných vln a modulací, které kódují zprávy na extrémně nízkých a ultranízkých frekvencích.

Kromě toho jsou signály pulzní (zasílané v krátkých cyklech zapnutí a vypnutí) na extrémně nízkých frekvencích. To znamená, že ačkoli jsou nosné vlny RFR ve vysokofrekvenčním pásmu GHz, jejich modulace a frekvence pulzů jsou mnohem blíže frekvencím mozkových vln, např. B. pulsace 217 Hz telefonního signálu GSM.

Bylo prokázáno, že pulzní nebo modulované signály RFR jsou bioaktivnější než jednoduché kontinuální vlny stejné intenzity a trvání expozice. To je velmi znepokojující z hlediska veřejného zdraví a není omezeno pouze na vyšší frekvence 5G.

Zpráva navíc zjistila, že účinky těchto nových komplexních vyzařujících signálů mají nepředvídatelné vzorce šíření, které by mohly vést k nepřijatelnému vystavení člověka elektromagnetickému záření (str. 6), ale dosud nebyly spolehlivě zmapovány pro situace v reálném světě mimo laboratoř. “

5G může vést k neurologickým a psychiatrickým problémům

Druhá studie, publikovaná v listopadu 2022, zkoumala účinky 4,9 GHz (jedna z několika frekvencí 5G) RFR na emoční chování a prostorovou paměť u dospělých samců myší. Bylo zjištěno, že expozice vyvolává „chování podobné depresi“ způsobené „neuronální pyroptózou v amygdale“.

Pyroptóza je forma programované buněčné smrti, která se liší od jiných forem apoptózy a je charakterizována zánětlivou reakcí. To způsobí, že buňka nabobtná a praskne, což vede k uvolnění prozánětlivých cytokinů a intracelulárního obsahu, který může vyvolat imunitní odpověď v okolní tkáni.

Tento proces je řízen proteiny gasderminu, které tvoří póry v buněčné membráně, a je často spouštěn v reakci na infekci patogeny nebo jiné signály indikující poškození buněk.

„5G indukuje buněčnou smrt v amygdale, mozkové oblasti, která se podílí na regulaci emocí, paměti a rozhodování.“

Amygdala je oblast mozku zapojená do regulace emocí, paměti a rozhodování. Proto by pyroptóza v této oblasti mohla být známkou neurologického poškození nebo zánětu, potenciálně ovlivňujícího regulaci emocí, chování a kognitivní funkce.

To by mohlo být důležité v kontextu neurodegenerativních onemocnění, poranění mozku nebo infekcí, které postihují centrální nervový systém a vedou k různým neurologickým a psychiatrickým následkům.

Čtyři studie potvrzují účinky 5G na neurologii

Čtyři další studie publikované v roce 2023 také ukazují různá poškození mozku:

  • 5G zvyšuje propustnost hematoencefalické bariéry  První studie zjistila, že RFR z mobilních telefonů 5G na 3,5 GHz nebo 4,9 GHz po dobu jedné hodiny denně po dobu 35 dní přímo zvýšilo propustnost BBB v mozkové kůře u myší.
  • – RFR narušuje neurogenezi a způsobuje poškození neuronální DNA  Ve druhé studii bylo prokázáno, že kontinuální RFR z mobilních telefonů na frekvenci 2115 MHz po dobu osmi hodin vyvolává vyšší hladiny peroxidace lipidů, uhlíkově centrovaných lipidových radikálů a poškození jednovláknové DNA, což má za následek při poruše neurogeneze v oblasti hippocampu a neuronální degeneraci v oblasti gyrus dentatus.
  • Překlad: Záření mobilního telefonu může způsobit kognitivní poruchy a deficity, změny chování a dysfunkční regulaci nálady, neurodegenerativní poruchy (v důsledku oxidačního stresu v neuronech) a psychiatrická onemocnění, jako je úzkost a deprese.
  • – Elektromagnetické záření spojené s úzkostí  V této studii bylo chování podobné úzkosti zjištěno u samců myší vystavených elektromagnetickému záření o frekvenci 2650 MHz po dobu čtyř hodin denně po dobu 28 dní.
  • – 5G může podporovat demenci  Závěrem studie navazující na předchozí výzkum dospěla k závěru, že RFR na 1,8 GHz až 3,5 GHz:
    • ◦ Inhibujte neurosin , enzym, který hraje roli ve zdraví mozku, včetně rozkladu proteinů, který, pokud není správně kontrolován, může vést k onemocněním, jako je Alzheimerova choroba. Toto zjištění naznačuje, že záření mobilních telefonů by mohlo potenciálně ovlivnit schopnost mozku zabránit ukládání škodlivých proteinů.
    • ◦ Inhibice elektrické aktivity neuronů in vitro – Neurony mezi sebou komunikují pomocí elektrických signálů a tato aktivita je klíčová pro vše, co mozek dělá, od zpracování senzorických informací až po řízení svalových pohybů. Inhibice elektrické aktivity znamená přerušení normální komunikace mozkových buněk, což by mohlo potenciálně ovlivnit mozkové funkce.

5G ovlivňuje vývoj mozku

Studie Bodina a kol. z října 2023 zkoumal účinky expozice 5G během perinatálního období – přibližně v době narození – na neurovývoj potkanů. Hlavním cílem této studie bylo prozkoumat, jak expozice 5G EMF v době narození ovlivňuje vývoj mozku krys, když vyrůstají v adolescenty a adolescenty.

Mláďata samců i samic potkanů ​​vystavených 5G EMF vykazovala opožděnou erupci řezáků (předních zubů). To naznačuje, že expozice EMP by mohla potenciálně zpomalit určité aspekty fyzického vývoje. Studie také zjistila výrazné rozdíly v chování v závislosti na pohlaví krys.

U dospívajících samic potkanů ​​došlo v testu na otevřeném poli k významnému snížení (70 %) stereotypních pohybů, jako jsou opakující se vzorce chování. To naznačuje, že expozice může snížit určité opakující se chování u samic potkanů. Naproti tomu samci potkanů ​​vykazovali 50% nárůst stereotypních pohybů, což naznačuje, že stejná expozice vedla ke zvýšení opakujícího se chování.

Stručně řečeno, výzkum naznačuje, že expozice 5G EMF na úrovních pod regulačním prahem během kritického období vývoje (perinatální období) má potenciál způsobit neurovývojové poruchy. Tyto účinky jsou pozorovány u juvenilních a dospívajících potomků a vyskytují se odlišně u mužů a žen.

I když je obtížné předvídat, jaký dopad to může mít na lidské zdraví, stojí za zmínku, že opakující se chování je často spojeno s neurovývojovými poruchami, jako je porucha autistického spektra (ASD) a porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD). V takových případech může toto chování naznačovat základní neurologické rozdíly a ovlivnit sociální interakce, učení a každodenní fungování člověka.

V některých případech může být opakující se chování také příznakem úzkosti, obsedantně-kompulzivní poruchy, poruch souvisejících se stresem a sebepoškozujícího chování, jako je škubání za kůži nebo tahání za vlasy. U některých lidí může opakované chování narušovat pozornost a koncentraci, což ovlivňuje akademický výkon, produktivitu na pracovišti a schopnost efektivně dokončit každodenní úkoly.

Může také ovlivnit sociální interakce a vztahy člověka a vést k sociální izolaci, šikaně nebo stigmatizaci, zejména u dětí a dospívajících, což následně ovlivňuje emocionální pohodu a sebevědomí. Opakované chování, zejména to, které je spojeno s úzkostí nebo obsedantně-kompulzivními poruchami, může také narušit spánkové vzorce a vést k nespavosti nebo špatné kvalitě spánku, což následně ovlivňuje celkové zdraví a pohodu.

RFR decimuje mužskou plodnost – melatonin ji může pomoci obnovit

Studie z prosince 2023 zkoumající negativní účinky dlouhodobé expozice 2100 MHz RFR na vlastnosti potkaních spermií přinesla dobré i špatné zprávy.

Nevýhodou bylo, že samci potkanů ​​vystavení RFR při 2100 MHz po dobu 30 minut denně měli významně vyšší procento spermií s abnormálním tvarem. Celkový počet spermií byl také významně snížen u exponovaných potkanů.

Při bližším zkoumání struktury spermií pod mikroskopem (na ultrastrukturální úrovni) bylo pozorováno poškození v kritických částech spermií, včetně:

  • Akrozom, struktura podobná čepici, která pomáhá spermiím proniknout do vajíčka
  • Axonéma, centrální hřídel ocasu spermie
  • Mitochondriální pouzdro, které řídí pohyb ocasu spermie
  • Vnější hustá vlákna, která jsou součástí ocasu spermie

Dobrou zprávou je, že suplementace melatoninem dokázala těmto problémům předejít. Potkani, kterým bylo podkožně podáváno 10 miligramů melatoninu na kilogram tělesné hmotnosti, měli vyšší počet spermií a zvýšil se podíl spermií s normálním tvarem. Kromě toho bylo zcela zvráceno ultrastrukturální poškození spermií způsobené vystavením RF. Jak uvedli autoři:

„Procento abnormální morfologie spermií se významně zvýšilo s expozicí RF, zatímco celkový počet spermií se významně snížil… Celkový počet spermií, spermie s normální morfologií se zvýšil a ultrastrukturální vzhled se normalizoval po podání melatoninu.“

Případová studie 8letého chlapce

V lednu 2024 Hardell a spol. případová studie osmiletého chlapce, který trpěl silnými bolestmi hlavy a dalšími příznaky, když navštěvoval školu poblíž mobilní věže se základnovými stanicemi 5G.

Chlapcova škola je 200 metrů od mobilní věže se základnovými stanicemi 5G a jeho třída je 285 metrů daleko. Krátce po nástupu do školy ho začaly bolet hlava, která se zpočátku vyskytovala jen sporadicky a ne každý den či týden.

Na podzim roku 2023 se chlapcovy bolesti hlavy staly závažnějšími, vyskytovaly se denně a byly hodnoceny 10 na 10bodové škále, přičemž 0 představuje žádné nepohodlí a 10 představuje nesnesitelnou bolest. Trpěl také únavou (5. stupeň) a občasnými závratěmi (7. stupeň), zejména ve škole. Doma měl občas mírné bolesti hlavy (2. stupeň), které poměrně rychle ustoupily.

Na podzim roku 2023 začal nosit RF ochrannou čepici a svrchní oblečení do školy uvnitř i venku, poté bolesti hlavy zmizely.

Článek také cituje epidemiologické a laboratorní studie spojující vystavení RF záření s rakovinou prostřednictvím mechanismů, jako je oxidační stres, účinky mRNA a poškození DNA, a argumentuje pro klasifikaci RF záření jako lidského karcinogenu skupiny 1 s tím, že „tato klasifikace by měla mít významný důsledky pro preventivní opatření“.

5G mění váš mikrobiom

Konečně studie Wanga et al. od února 2024 účinky 5G RFR na profily fekálního mikrobiomu a metabolomu myší. Výsledky ukázaly, že myši vystavené RFR zaznamenaly významné změny ve složení jejich střevního mikrobiomu, charakterizované poklesem mikrobiální diverzity a posuny v distribuci mikrobiální komunity.

Prostřednictvím metabolomického profilování vědci identifikovali 258 metabolitů, které se významně lišily v množství u myší vystavených RF polím ve srovnání s kontrolami, což naznačuje, že to může mít hluboký dopad na metabolické procesy.

Autoři dospěli k závěru, že expozice 4,9 GHz RFR může způsobit dysbiózu střevní mikroflóry u myší a předpokládali, že pozorovaná nerovnováha střevní mikroflóry a metabolismu může souviset s chováním myší podobným depresi, které bylo pozorováno v mnoha studiích. Nerovnováha v metabolickém profilu může být také spojena se změnami v imunitní regulaci nebo zánětem.

5G poškodí každou živou bytost

V září 2019 požádal ministr pro komunikace, poslanec Hon Paul Fletcher, výbor, aby provedl šetření „zavedení, přijetí a nasazení 5G v Austrálii“. V reakci na to Paul Barratt jménem ElectricSense předložil dokument, který je k dispozici ke stažení na aph.org , v němž se mimo jiné uvádí

„5G je nebezpečné a poškodí každou živou bytost. Tisíce studií spojují expozici nízkoúrovňovému bezdrátovému radiofrekvenčnímu záření s dlouhým seznamem negativních biologických účinků, včetně:

  • Jednovláknové a dvouvláknové zlomy DNA
  • oxidační poškození
  • Narušení buněčného metabolismu
  • zvýšená permeabilita hematoencefalické bariéry
  • Snížení melatoninu
  • Porucha metabolismu glukózy v mozku
  • Tvorba stresových proteinů

Nezapomeňme také, že v roce 2011 zařadila Světová zdravotnická organizace (WHO) radiofrekvenční záření mezi možný karcinogen 2B. Nedávno Národní toxikologický program v hodnotě 25 milionů USD dospěl k závěru, že radiofrekvenční záření, jaké v současnosti používají mobilní telefony, může způsobit rakovinu.

Ale kde do toho všeho zapadá 5G? Protože 5G bude používat frekvence nad a pod stávajícími frekvenčními pásmy, je 5G uprostřed toho všeho. Ale trend (který se v jednotlivých zemích liší) je takový, že 5G bude využívat vyšší frekvenční pásma. To přináší své vlastní obavy.“

Barratt uvádí 11 důvodů, proč se obávat záření 5G, včetně:

  • Silnější elektrosmog
  • Kožní onemocnění a bolest, protože „analýzy hloubky penetrace ukazují, že více než 90 % přenesené síly je absorbováno ve vrstvě epidermis a dermis“.
  • Poškození očí
  • Účinky na srdce, včetně účinků na variabilitu srdeční frekvence a srdeční arytmie
  • Snížená imunitní funkce
  • Snížení rychlosti růstu buněk a změny vlastností a aktivity buněk
  • Zvýšené riziko patogenů rezistentních na antibiotika
  • Nekróza rostlin a možnost, že se rostlinná strava stane nevhodnou pro lidskou spotřebu
  • Vliv na atmosféru a vyčerpání fosilních paliv
  • Narušení ekosystému
  • Zavádějící výsledky studie 5G, protože většina nepulsuje vlny. Barratt říká: „Je to důležité, protože výzkum mikrovln již ukazuje, že pulzní vlny mají hlubší biologické účinky na naše těla než vlny nepulsované. Předchozí studie například prokázaly, že pulzní frekvence vedou ke genotoxicitě a zlomům řetězců DNA.

Chraňte sebe a svou rodinu před nadměrným vystavením EMP

Není pochyb o tom, že vystavení RF-EMF představuje významné nebezpečí, které je třeba řešit, pokud máte obavy o své zdraví. Zavedení 5G jistě ztěžuje nápravná opatření, ale další nebezpečí jsou o to větším důvodem, proč zintenzivnit a udělat, co můžeme, abychom zátěž minimalizovali.

Zde je několik návrhů, které vám pomohou snížit vaši expozici EMP a zmírnit škody způsobené nevyhnutelnými expozicemi. Pro ještě více tipů se podívejte na infografiku Environmental Health Trust níže.

  • Identifikujte hlavní zdroje EMP, např. B. Váš mobilní telefon, bezdrátové telefony, Wi-Fi routery, Bluetooth sluchátka a další zařízení vybavená Bluetooth, bezdrátové myši, klávesnice, chytré termostaty, dětské chůvičky, chytré měřiče a mikrovlnná trouba ve vaší kuchyni. V ideálním případě byste se měli podívat na každý zdroj a zjistit, jak nejlépe omezit jeho použití. Pokud nejde o život ohrožující stav nouze, děti by neměly používat mobilní telefony ani bezdrátová zařízení jakéhokoli druhu. Děti jsou kvůli tenčím lebečním kostem mnohem více ohroženy zářením mobilních telefonů než dospělí. Výzkum také ukazuje, že batolata do jednoho roku se efektivně neučí jazyk z videí a nedokážou přenést to, co se naučili na iPadu, do reálného světa; Je tedy mylné se domnívat, že elektronická zařízení poskytují cenné vzdělání.
  • Připojte svůj stolní počítač k internetu pomocí kabelového ethernetového připojení a ujistěte se, že je počítač v režimu Letadlo. Vyhněte se také bezdrátovým klávesnicím, trackballům, myším, herním systémům, tiskárnám a přenosným telefonům. Rozhodněte se pro drátové verze.
  • Pokud musíte používat Wi-Fi, vypněte ji, když ji nepotřebujete, zejména v noci, když spíte. V ideálním případě byste měli pracovat na pevném zapojení vašeho domova, abyste se mohli zcela zbavit Wi-Fi. Pokud máte notebook bez ethernetových portů, můžete použít USB ethernetový adaptér pro připojení k internetu pomocí kabelového připojení.
  • Vyhněte se bezdrátovým nabíječkám pro váš mobilní telefon, protože také zvyšují EMF ve vaší domácnosti. Bezdrátové nabíječky jsou také mnohem méně energeticky účinné než hardwarový klíč zapojený do zásuvky, protože neustále spotřebovávají energii (a vyzařují EMF), ať už je používáte nebo ne.
  • V noci vypněte elektřinu ve své ložnici. To obvykle sníží elektrická pole vyzařovaná dráty ve zdi, pokud není vedle vaší ložnice sousední místnost. V takovém případě budete muset pomocí měřiče zjistit, zda je nutné vypnout napájení také v sousední místnosti.
  • Použijte budík na baterie, nejlépe bez světla.
  • Pokud stále používáte mikrovlnnou troubu, zvažte její nahrazení parní horkovzdušnou troubou, která vaše jídlo ohřeje stejně rychle a mnohem bezpečněji.
  • Nepoužívejte „chytrá“ zařízení a termostaty, které se spoléhají na bezdrátové signály. To platí i pro všechny nové „chytré“ televizory. Říká se jim chytré, protože vysílají signál Wi-Fi, který na rozdíl od vašeho počítače nemůžete vypnout. Zvažte použití velkého monitoru počítače jako televizoru, protože nevysílá signál Wi-Fi.
  • Vyhněte se tomu, abyste měli doma chytrý měřič co nejdéle, nebo přidejte stínění ke stávajícímu inteligentnímu měřiči, z nichž některé prokazatelně snižují radiaci o 98 % až 99 %. 18
  • Místo použití bezdrátové chůvičky zvažte přesunutí dětské postýlky do vašeho pokoje. Případně můžete použít pevně připojené zařízení.
  • Vyměňte CFL žárovky za klasické žárovky. Nejlepší je odstranit všechny zářivky z vašeho domova. Nejen, že vydávají nezdravé světlo, ale také přenášejí elektřinu do vašeho těla, když jste v blízkosti žárovek.
  • Nenoste mobilní telefon u sebe, pokud není v režimu v letadle, a nikdy s ním nespěte v ložnici, pokud není v režimu v letadle. Dokonce i v režimu letadlo může posílat signály, a proto jsem dal svůj telefon do Faradayovy tašky.
  • Při používání mobilního telefonu používejte reproduktor a držte telefon alespoň 3 stopy od sebe. Zkuste radikálně zkrátit čas strávený na mobilu. Místo toho použijte softwarové telefony VoIP, které můžete používat přes kabelové připojení k internetu.
  • Vyhněte se používání mobilního telefonu a jiných elektronických zařízení alespoň hodinu (nejlépe několik) před spaním, protože jak modré světlo z obrazovek, tak EMP inhibují produkci melatoninu. Výzkumy jasně ukazují, že těžcí uživatelé počítačů a mobilních telefonů mají větší pravděpodobnost, že pociťují nespavost. Studie z roku 2008 zjistila, že lidé, kteří byli vystaveni záření ze svých mobilních telefonů tři hodiny před spaním, měli větší potíže s usínáním a udržením hlubokého spánku.
  • Účinky EMF jsou redukovány blokátory vápníkových kanálů, takže byste měli zajistit dostatečný příjem hořčíku. Většina lidí má nedostatek hořčíku, který zhoršuje účinky EMP. Jak uvedl odborník na EMF Dr. Martin Pall již uvedl:
  • „Když je hořčíku nedostatek, dochází k nadměrné aktivitě VGCC. Navíc dochází k nadměrnému přílivu vápníku přes N-methyl-D-aspartátový receptor způsobený nedostatkem hořčíku, což je také problematické, takže je důležité tento nedostatek napravit.
  • Pall také publikoval práci naznačující, že zvýšení hladin Nrf2 může pomoci zmírnit poškození EMF. Jednoduchým způsobem aktivace Nrf2 je konzumace potravinových sloučenin zvyšujících Nrf2. Příkladem může být brukvovitá zelenina obsahující sulforafan, potraviny s vysokým obsahem fenolických antioxidantů, karotenoidy (zejména lykopen), sloučeniny síry z hlinité zeleniny, isothiokyanáty ze skupiny zelí a potraviny obsahující terpenoidy.
  • Bylo prokázáno, že molekulární vodík bojuje proti volným radikálům, které vznikají v reakci na záření, jako jsou: B. Peroxydusitany. Studie ukázaly, že molekulární vodík může zmírnit asi 80 % tohoto poškození. Molekulární vodík také aktivuje Nrf2, biologický hormon, který upreguluje superoxiddismutázu, katalázu a všechny další prospěšné mezibuněčné antioxidanty. To zase snižuje zánět, zlepšuje mitochondriální funkci a stimuluje mitochondriální biogenezi.

Analýza od Dr. Josef Mercola

Prameny:


Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.
Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

05.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

 

📌4. července 2024, PŘIVÁŽÍ SE FRANCOUZSKÁ TĚLA. NEBYLI TAM ANI TÝDEN.

https://www.facebook.com/100000654852891/videos/1315370786086378/

 

 

 

📌4. července 2024, Ekologický tanker na řevoz plynu LND je TADY. Jsme šťastní!

20 dní na překročení Atlantiku a 20 dní na vrácení + 48 hodin na vyložení v rafinérii = 4.000 kg/h nafty spálené při lodní dopravě = 96.000 kg/ za 1 den x 40 dní = 4.000 tun nafty spálené při každé cestě.

Tohle je ekonomické, důmyslné, udržitelné…???!!!

((Když nebude, hodí nás přes palubu, nežer netop, chcípni…))

Vzpomeňte si, až budete si vařit kávu, nebo jídlo na plynu až z Ameriky, To jsme to vyhráli, to je opravdu logické myšlení!!! A DÁVÁ TO SMYSL, ŽE…???

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3445126622454869&set=a.1383949998572552

 

 

📌👩‍⚕️3.7.2024, IN.cz: LÉKAŘI HLÁSÍ ZVÝŠENÉ POČTY VÝSKYTU POHLAVNÍCH NEMOCÍ:

 

TISKOVÁ KONFERENCE: „Když jsem začínala jako mladá lékařka pracovat v oboru dermatovenerologie, tak byli zdejší lékaři hlavně osobními doktory vysoce postavených prostitutek,“ řekla na úvod tiskové konference současná primářka dermatovenerologické kliniky 1. lékařské fakulty a Všeobecné fakultní nemocnice Ivana Krajsová. „Dnes je to ale velmi moderní centrum, které klade obrovské nároky na studenty lékařských fakult,“ dodala ve svém projevu.

 

Podle Krejsové je totiž při výuce kladen velký důraz na rozpoznání pohlavních chorob, které jsou staré jako lidstvo samo. Léčba pohlavních chorob je s touto nemocnicí spjata už od 19. století a jít k Apolináři je už dlouho symbolem toho, že „tam dole“ je asi nějaký problém.     „Tím největším problémem v současnosti je KAPAVKA,“ říká Roman Trýzna ze stejné kliniky. „Jen v loňském roce řešili čeští lékaři 2 562 případů této sexuálně přenosné nemoci, což je o téměř 600 případů víc než v roce 2022,“ upozorňuje Trýzna.

 

Ještě markantněji je vidět nárůst nemoci v porovnání například s rokem 2015, od kdy se výskyt kapavky téměř zdvojnásobil. Čísla letí podle Trýzny nahoru hlavně kvůli ukrajinským obyvatelům, ale i běžencům z jiných částí světa, kteří přicházejí často na území našeho státu už s pohlavní chorobou.

 

Poměrně znepokojivá čísla se objevují i v kolonce nadepsané: SYFILIS.

V tomto případě odchytili čeští lékaři loni 1 140 případů, což sice oproti roku 2022 znamená jen minimální nárůst, ale opět ve srovnání s rokem 2015 jde o nárůst téměř 400 případů ročně.

 

Málokdo ví, že každý, kdo se podrobí jakémukoliv, byť banálnímu, operačnímu zákroku, je v českých nemocnicích před výkonem testován na případné onemocnění syfilidou. U povolání jako jsou vojáci, hasiči, zdravotníci a řada dalších exponovaných zaměstnání dochází také k testování na HIV protilátky,“ poznamenává Trýzna.

 

Česká republika loni zaznamenala 239 nových případů HIV.

Jde o čísla, která se týkají občanů České republiky a cizinců s dlouhodobým pobytem.

I v tomto případě ovlivňuje statistiky také masivní příchod hlavně ukrajinských občanů. Tento exodus podle Trýzny také způsobil to, že homosexuální a bisexuální přenos HIV byl loni zaznamenán pouze u 51 procent případů, zatímco v předcházejících letech byl homosexuální a bisexuální styk příčinou nakažení až v 80 procentech případů.

V mnohem větší míře jsou nyní nositelkami viru HIV i ženy.

 

„Zaznamenali jsme v loňském roce také jeden nový HIV případ, který byl spojený s nákazou z krevního derivátu. Nestal se však na území České republiky, ale v Řecku a k nakažení došlo z nekontrolované krevní plazmy,“ řekl Roman Trýzna.

 

Podle něj by člověk měl navštívit odborného lékaře pokaždé, když zaznamená spontánní výtok z močové trubice nebo z vaginy, pálení a řezání při močení, bolesti v podbřišku nebo v genitálu, hnisající vřídky, vyrážky či zvětšení mízních uzlin. „Lidé v sexuálním chování rozšiřují repertoár sexuálních dovedností, a tak je potřeba myslet i na to, že i takové věci jako bolesti a škrábání v krku, svědění a pálení v konečníku nebo zánět oka může mít příčinu v pohlavně přenosné nemoci,“ apeluje lékař Trýzna.

 

Navíc podle něj stoupá i věk, kdy jsou lidé sexuální aktivní, a tak není podle něj nic výjimečného, že se dnes s pohlavní chorobou léčí i lidé kolem věku sedmdesáti let.

 

Primář sexuologického ústavu Libor Zámečník pak veřejnosti představil výsledky průzkumu sexuálního chování českých občanů. Tohoto průzkumu se zúčastnilo 6 669 obyvatel různé věkové skladby. „Ta čísla, která nám tento průzkum dal, jsou v mnohém velmi alarmující,“ uvedl Zámečník a pokračoval: „70 procent české populace se v současné době už neobává HIV, strach z ní má jen 15 procent lidí a ostatní neví.“

 

Přitom ještě před několika lety bylo onemocnění HIV velkým strašákem české veřejnosti. Jenže léčba v této oblasti výrazně pokročila a dnes se podle Zámečníka na AIDS už téměř neumírá. A lidé jsou si tohoto pokroku vědomi a přestali se bát.

 

Přitom léčba jednoho HIV pozitivního pacienta přijde zdravotní pokladnu až na sto tisíc korun měsíčně.

 

Děsivé podle Zámečníka také je, že podle výše zmiňovaného průzkumu nebylo na HIV nikdy testováno 65 procent české populace.

 

„Nejhorší výsledek však ukázal průzkum v otázce nevěr. Tady 40 procent Čechů přiznalo, že při záletech nepoužívá kondom, a to je alarmující,“ přiznal Libor Zámečník.

 

Šéf Sexuologického ústavu také varoval před následujícím letním obdobím. Z hlediska přenosu sexuálně přenosných nemocí jde o druhé nejnebezpečnější období. Podle Zámečníka dostávají naše těla zvýšenou dávku sluneční energie, což v nás probouzí serotonin a vitamín D, což vede k aktivaci libida.

 

Ve spojení s odvážným oblečením, polonahými těly na pláži, alkoholem, často i drogami je nevěra a následný venerologický problém téměř na světě,“ připustil Zámečník.   Překvapivě nejnebezpečnějším obdobím pro přenos pohlavních nemocí je podle Zámečníka advent a období vánočních firemních večírků.

 

https://www.prahain.cz/zdravi/lekari-hlasi-zvysene-pocty-vyskytu-pohlavnich-nemoci-19123.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2w78HFE3aiZPq84tWJJvM9pk4sPDuO-uYDwqcrYgong7IpXHAySjQmcow_aem_Kv7LkYSBUL5Goz85LUAx5g

 

 

📌4. července 2024: „UKRAJINA NEMŮŽE VYHRÁT KONFLIKT S RUSKEM“ – John Kerry

💭Bývalý americký ministr zahraničí řekl deníku The Times, že boje by měly být zastaveny diplomatickou cestou. Alternativním východiskem ze situace je podle něj „zmrazení konfliktu“.

Kerry také zdůraznil, že přerušení pomoci Ukrajině v případě Trumpova vítězství v prezidentských volbách by poškodilo pověst USA ve světě.

https://t.me/to_je_nas_svet/27585

 

 

📌4. července 2024: 🤷‍♀️ZELENSKÉHO KLETBA:

Britská opoziční Labouristická strana vyhrála čtvrteční parlamentní volby. Podle dosud sečtených hlasů získala nadpoloviční většinu ve 650členné Dolní sněmovně. Sčítání hlasů z jednotlivých obvodů pokračuje, konzervativní premiér Rishi Sunak však již uznal prohru své strany a pogratuloval lídrovi labouristů Keiru Starmerovi, který se stane příštím premiérem.

https://t.me/to_je_nas_svet/27586

 

 

📌4. července 2024: ⚡️ STÍHAČKY F-16 BY MOHLY BÝT ZNIČENY, JAKMILE DORAZÍ – The Telegraph

Publikace uvádí, že ruské ozbrojené síly za poslední tři dny udeřily na několik ukrajinských letišť a síly protivzdušné obrany jim nedokázaly čelit.

https://t.me/to_je_nas_svet/27587

 

 

📌4. července 2024: POČET ČECHŮ S DEMENCI PRUDCE ROSTE, JAK VČAS POZNAT PŘÍZNAKY NEMOCI, NEŽ BUDE POZDĚ?

 

Jak bezpečně poznat příznaky demence – stačí disponovat jedním z následujících příznaků.

 

1) V roce 2024 stále věří v existenci SARS-CoV-2, tj. viru Covid-19.

 

2) Žije v domnění, že tady v letech 2020 – 2022 byla pandemie nějaké choroby a nejednalo se o pandemii blbosti, kterou civilizace skutečně trpí.

 

3) Po dvou prvních dávkách nevyužil(a) půlroční pauzu v zabodávání ke studiu podvodu jménem plandemický hoax C-19 a namísto toho šel/šla koncem roku 2021 na třetí dávku.

 

4) Myslí si, že rouška ho/ji ochrání před sezónní detoxikační nenakažlivou chřipkou.

 

5) Čerpá informace z online a televizních mainstreamových médií – ČT24, Hovinky, apod. Považuje je za důvěryhodné, nikoli dezinformační.

 

6) Žije v iluzi o svobodě volby, a proto stále chodí k volbám „volit“ stále nové a nové globalisty řízené sociopaty z centralizovaných stran.

 

7) Věří, že lidstvo spasí nějaký zachránce / spasitel, který, z ničeho nic, zradí ty, kteří mu umožnili dostat se k moci.

https://t.me/absurdnisvet/75679

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣 4. července 2024: TAK TO JE PECKA!!!

 

V roce 2020 proběhl v USA census, tedy sčítání lidu, ve kterém se k českému

občanství a 👉 k českému původu hlásí 1,4 milionu krajanů, 👉 nejvíce přitom ve

státech Texas,Illinois (především Chicago Bay Area) a Kalifornie.

 

👉 V sousední Kanadě žije podle dalších údajů kanadských orgánů 👉 95 000 českých

rodáků hlásících se k České republice.

 

“ “ “ “ “ “

👉 V Austrálii žije podle informací 👉 31 000 českých krajanů.

“ “ “ “ “ “

👉 Ve Velké Británii žije na 👉 90 000 českých rodáků.

“ “ “ “ “ “

👉 Z Evropských zemí žije nejvíce krajanů právě ve Velké Británii,

“ “ “ “ “ “

👉  dále 👉 v Irsku (30 tisíc), v Německu 👉 (60 tisíc),v Rakousku (55 tisíc), ve

Francii 👉 (30 tisíc),

“ “ “ “ “ “

👉 v Itálii 👉 (15 tisíc), v Chorvatsku 👉 (10,5 tisíc), na Ukrajině v prostoru

Haliče 👉 (17 tisíc)

“ “ “ “ “ “

👉 a v Rumunsku 👉 (18 tisíc).

“ “ “ “ “ “

JENOM TENTO VÝČET NÁM DÁVÁ ČÍSLO BLÍŽÍCÍ SE 2 MILIONŮM KRAJANŮ V

ÚHRNU…….!!!!!!!

 

V USA je zcela běžné, že na provedení srdečního bypassu si Američané musí brát druhou hypotéku na dům, stejně tak na léčbu onkologických nemocí a další náročné zákroky.

 

Proto je zcela možné, že desítky a možná stovky tisíc krajanů z USA začnou

využívat tuto nabídku na občanství a budou do ČR cestovat za zdravotní a

medicínskou turistikou do českých nemocnic a českých ordinací.

 

👉 Každý krajan, i ten, který se vůbec v ČR, v ČSFR, v ČSSR, ani v ČSR nenarodil, 👉 bude moci získat české občanství, pokud v prohlášení uvede, že jeho rodič, prarodič, nebo pra-prarodič měl občanství v minulosti.

 

👉 A bude moci občanství získat 👉 i pro své současné dítě.

👉 Krajané, kteří třeba ani jednou nebyli v ČR, kteří třeba ani neumí česky, budou moci 👉 volit a rozhodovat o tom, kdo bude v ČR vládnout, 👉 přičemž jako občané ČR budou moci

čerpat zdravotní péči v ČR naproti cenově dostupnému zdravotnímu pojištění v ČR, což pro mnoho krajanů v USA 👉 bude velice lákavá nabídka. A to především pro starší krajany.

 

👉 POŠTOVNÍ VOLBA tak má z těchto krajanů 👉 udělat armádu voličů Pětikoalice a voliči 👉 za to dostanou českou zdravotní péči, 👉 což osloví především těch 1,4 milionu českých krajanů v USA. ((Protože v USA si musí sami hradit všechno zdravotní ošetření!!!))

👉 POKUD KORESPONDENČNÍ VOLBA PROJDE SPOLU S NOVELOU O OBČANSTVÍ, TAK PĚTIKOALICE BUDE VLÁDNOUT NAVŽDY…..!!!!!!!!

 

KORESPONDENČNÍ VOLBA:

 

👉 Francie zakázala korespondenční volby v roce 1975 – kvůli podvodům

 

👉 Mexiko zakázalo korespondenční volby v roce 1992 – kvůli podvodům

 

👉 Belgie zakázala korespondenční volby v roce 2018 – kvůli podvodům

 

👉 Švédsko nikdy nedovolilo volit korespondenčně

 

👉 Itálie nikdy nedovolila volit korespondenčně

 

👉 Ukrajina nikdy nedovolila volit korespondenčně

 

👉 Rusko nikdy nedovolilo volit korespondenčně

 

👉 Japonsko nikdy nedovolilo volit korespondenčně

 

👉 Ani jedna země Středního východu nikdy nedovolila volit korespondenčně.

 

👉 Žádná země jižní Ameriky nikdy nedovolila volit korespondenčně.

 

👉 HLAVNÍ DŮVOD – 👉 podvody s počty údajných voličů ze zahraničí!

👉 Nelze spolehlivě kontrolou zjistit, zda jde o opravdového voliče, nebo o údajného

voliče, který v mnoha případech ani neexistuje,(úmrtí….) nebo o své volbě

ani neví, že někdo zneužil jeho hlas!!!

 

STAČÍ???

👉 Proto Pekarová prohlásila že korespondenční volbu prosadí i kdyby měli ve

sněmovně nocovat…!!!!!!!! 👹 👹 👹 👹 👹

https://t.me/absurdnisvet/75680

 

 

📌4. července 2024: RODINA ROCKEFELLERŮ VYTVOŘILA V ROCE 1903 BOARD OF UNIVERSAL EDUCATION, ABY ZVRÁTILA HISTORII, KTERÁ BY NAKONEC VYTVOŘILA MYSL IGNORANTSKÝCH DĚTÍ NAVŠTĚVUJÍCÍCH ŠKOLU, GENERACI PO GENERACI.

 

Jeho historie nám řekla, že lidstvo bylo vždy primitivní, s primitivními nástroji.

Bylo nám řečeno, že dnes jsme na vrcholu technologického vývoje.

Pravdou je, že lidstvo bylo kdysi mnohem vyspělejší než dnes.

Lidé byli vyvinutější fyzicky, duševně, duchovně i energeticky.👽

https://t.me/absurdnisvet/75685

 

 

📌4. července 2024, AC24: CARREY: LÉKAŘSKÉ FAKULTY JSOU FINANCOVÁNY FARMACEUTICKÝMI SPOLEČNOSTMI:

 

Známý hollywoodský herec Jim Carrey před lety v rozhovoru uvedl, že lékařské fakulty jsou financovány farmaceutickými společnostmi. (Foto: Flickr)

 

CARREY: AAP je financována farmaceutickými společnostmi. Lékařské fakulty jsou financovány farmaceutickými společnostmi.

 

KING: Farmaceutické společnosti chtějí, aby to pokračovalo?

 

 

CARREY: JE TO OBROVSKÝ BYZNYS. VAKCÍNY JSOU NEJVĚTŠÍ ROSTOUCÍ DIVIZÍ FARMACEUTICKÉHO PRŮMYSLU. 13 MILIARD DOLARŮ.

 

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/carrey-lekarske-fakulty-jsou-financovany-farmaceutickymi-spolecnostmi/

 

 

📌4. července 2024: MJTruth:

 

„Candace Owens o Hitlerovi – Amerika (a další) jsou stejně vinni stejnými zločiny, ze kterých byl obviněn…

 

My „spojenci“ jsme etnicky vyčistili 12 milionů Němců…

 

„Proč je Hitler to největší zlo? Ach, etnické čistky proběhly…. A já odpovídám: „Aha, myslíš jako my s Němci?“

 

„Candace, on měl tábory… oh, myslíš přesně ty stejné tábory, do kterých jsme vzali Němce, abychom je hromadně zabíjeli?“

 

„Pokud se obáváte o tábory, udělali jsme to. Pokud se obáváte etnických čistek, udělali jsme to.“

Už to vidím. Nazvou Candace sympatizantkou nacisty/Hitlera…

Faktem je, že nám bylo řečeno mnoho lží o naší historii… zejména o nacistech.“

https://t.me/absurdnisvet/75689

 

 

📌4. července 2024: 🦠 „VIROLOG“ ((VIROLOGIE JE PODVOD!)) Z BERLÍNA: CORONA BYLA PROCHÁZKA PARKEM PROTI PTAČÍ CHŘIPCE😂💩

https://t.me/absurdnisvet/75693

 

 

📌💉💉💉4. července 2024: 1887 SPORTOVCŮ A SPORTOVKYŇ ….NÁHLE ANEČEKANĚ…..ZEMŘELO

https://t.me/absurdnisvet/75694

 

 

📌💉4. července 2024: PROF. ROBERT GORTER PŘEDLOŽIL KONKRÉTNÍ DŮKAZY O PŘÍTOMNOSTI OXIDU GRAFENU VE VAKCÍNÁCH MIMO JINÉ OD SPOLEČNOSTI PFIZER A VARUJE, ŽE OČKOVANÉ OSOBY LZE LOKALIZOVAT POMOCÍ VYSÍLAČŮ 5G A ZEJMÉNA 6G.

 

Tato technologie, která se instaluje v každém větším městě na světě, je ve skutečnosti propojena s hromadnými sledovacími systémy řízenými rozsáhlou sledovací sítí využívající technologii UI.‼️

 

https://uncutnews.ch/professor-robert-gorter-aus-diesem-grund-wird-den-impfstoffen-graphenoxid-zugesetzt/

 

 

📌💉4. července 2024: MANDÁT USA NA OČKOVÁNÍ PROTI COVID PADL!

 

Prof. Dr. Francis Boyle, profesor práva a architekt zákona o biologických zbraních podepsaného prezidentem Bushem, předložil čestné prohlášení, že injekce „C“ představují biologickou zbraň podle výkladu současného práva USA.

 

👉👉👉Dr. David Martin vysvětluje, PROČ 9. OBVODNÍ ODVOLACÍ SOUD POTVRDIL ŽALOBU LOS ANGELES TEACHERS ASSOCIATION, ČÍMŽ ZRUŠIL PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO POVINNÉ OČKOVÁNÍ PROTI COVID.

👉Od nynějška lze očekávat sesuv soudních sporů. Však se podívejte sami…

https://t.me/absurdnisvet/75700

 

 

📌☣️4. července 2024: OBSAH HLINÍKU V POTRAVINÁCH JE AŽ 40KRÁT VYŠŠÍ, POKUD JSOU ZABALENY V HLINÍKU NEBO V NĚM/S NÍM VAŘENY

 

☣️Poškozuje DNA a opravdu není žádný zjevný důvod používat hliník v jakékoli formě!

 

☣️Další článek: Demence způsobená hliníkem

👉 https://www.zentrum-der-gesundheit.de/krankenen/neurodegenerative-krankenen/alzheimer-demenz/demenz-aluminium-ia

 

☣️Ve věku 58 let byla diagnostikována Alzheimerova choroba

👉 https://www.scinexx.de/news/medizin/alzheimer-durch-aluminium/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „RUSKO NEBUDE SOUHLASIT“: VLADIMÍR PUTIN BOUŘÍ PROTI VOLODYMYRU ZELENSKÉMU UPROSTŘED UKRAJINSKÉ VÁLKY; PŘEDKLÁDÁ SEZNAM PODMÍNEK PRO POTENCIÁLNÍ PŘÍMĚŘÍ

 

Putinův velký vzkaz Ukrajině a západu ve věci války. Nemohu si dovolit, říká Ruský prezident a odhaluje postoj k příměří. Putin klade povinnost příměří na Ukrajině na bedra západem podporovaného Kyjeva. Příměří mezi Moskvou a Kyjevem může být odsouhlaseno, pokud Ukrajina příjme a udělá určité nevratné kroky. To bylo konstatováno ruským prezidentem Vladimírem Putinem v rámci summitu Šanghajské organizace pro spolupráci v Kazachstánu. Jinak, Putin ohlásil, ukončení násilností bude Kyjevem využito, aby se dovyzbrojil. Putin ohlásil, že Rusko nedovolí Ukrajině se znovu vyzbrojit pod rouškou jakéhokoliv potencionálního příměří. Právě teď ohlášení příměří a doufajíc, že ta druhá strana příjme pozitivní kroky, což neudělám, takže my nemůžeme připustit situaci, kdy Ukrajina by pouze využila to příměří ke zlepšení své výzbroje a pozice, aby udělala další pokus o mobilizaci, získat víc vojáků, vyzbrojit je, aby byli připravení pokračovat v ozbrojeném konfliktu. To nemůžeme dovolit. Putin minulý měsíc prohlásil, že Rusko by ukončilo na Ukrajině válku, pokud by Kyjev souhlasil se zrušením svých ambici na členství v NATO, s odmítnutím těch ambici a předal by plně území těch 4 obsazených provincii Moskvě. Ukrajina však rychle odmítla Putinovy požadavky, které by vedli de facto ke kapitulaci. Putin prohlásil, že dosažené dohody v Istanbulu v roku 3/2022 by mohli ještě stále sloužit jako základ pro budoucí rozhovory. Díky prezidentu Turecka pánu Erdoğan, jsme přispěli k této práci a ty obě dohody z 3/2022 byli ratifikovány ((Ratifikace (z lat. ratus, platný a facere, udělat) je závazné potvrzení platnosti zvláště důležitého dokumentu, typicky mezinárodní smlouvy.)) oběma stranami, říká Vladimír Putin, tedy i Ukrajinskou delegací, a tak se zdá, že docela se hodili, nebo byli přijatelné pro Ukrajinské vedení. Tyto dohody by mohli zůstat na stole, pro budoucí jednání. Ty dohody by mohli být základ pro budoucí jednání. 👍

((Jenom že, západ si představoval a naplánoval, že Ukrajinu natlačí do války proti Rusku.))

 

https://youtu.be/cMuPhGf9kMU?si=gRP64vIMOe0ILzD-

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVA VELKÁ REAKCE NA TRUMPŮV „PLÁN“ PRO UKONČENÍ UKRAJINSKÉ VÁLKY; ZESMĚŠŇUJE POVYK OKOLO TÉ POSLEDNÍ „PREZIDENTSKÉ“ DEBATY MEZI JOE BIDENEM A DONALDEM TRUMPEM

 

https://youtu.be/Ve7syF9n6yY?si=5VNA5bDf_QyBwjDr

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO POSLALO RAKETU, SCHOPNOU NÉST JADERNÉ ZBRANĚ, NA UKRAJINSKOU STÍHAČKU MIG-29, A TO NĚKOLIK DNÍ PO BOMBARDOVÁNÍ LETECKÝCH ZÁKLADEN PRO AMERICKÉ STÍHAČKY F-16

 

https://youtu.be/N-moalLYXaA?si=k3TprmRFSO2W1S3c

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: POTVRZEN PRVNÍ SUMMIT INDICKÉHO PŘEDSEDY VLÁDY MODIHO A PREZIDENTA PUTINA PO PĚTI LETECH; KREML ŘÍKÁ, ŽE ŽÁDNÉ TÉMA JEDNÁNÍ OBOU STÁTNÍKŮ NEBUDE VYLOUČENO Z PROGRAMU SCHŮZKY UPROSTŘED UKRAJINSKÉ VÁLKY

 

https://youtu.be/p_GbkGunuPo?si=VJlFQf45D9AE9gXJ

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, BBC News, Roman Kirsch: LABOURISTÉ VYHRÁLI VŠEOBECNÉ VOLBY VE SPOJENÉM KRÁLOVSTVÍ A KEIR STARMER BUDE PŘÍŠTÍM PREMIÉREM

 

https://youtu.be/bOiqLeiF0M4?si=jLZa0aiglwqIsoy9

 

ZMĚNA ZAČÍNÁ TEĎ!“ LABOURISTÉ DRTIVĚ VYHRÁLI VOLBY, 14 LET VLÁDY KONZERVATIVCŮ KONČÍ:

 

Opoziční Labouristická strana vyhrála čtvrteční parlamentní volby v Británii. Po 14 letech vystřídá ve vládě konzervativce. Ti sklízí frustraci Britů ze stavu země a utrpěli nejhorší porážku v dějinách strany. Zatímco hrstka volebních obvodů ještě nezná své vítěze, v Londýně již začíná proces předávání moci. V nejbližších hodinách se premiérské funkce ujme lídr labouristů Keir Starmer.

 

Brzy ráno ve vítězném projevu Starmer uvedl, že „změna začíná teď“ a že na Británii znovu svítí naděje. „Takovýto mandát přichází s velkou zodpovědností,“ řekl 61letý někdejší prokurátor. Uznal přitom deziluzi v britské společnosti a vyhlásil, že obnovování jejich důvěry v politiku je „bitva, která definuje naši dobu“.

 

Premiér Sunak krátce předtím uznal vítězství labouristů, vyjádřil zklamání nad prohrou konzervativců a řekl, že telefonicky pogratuloval svému nástupci. „Dnes dojde k předání moci pokojným a spořádaným způsobem, s dobrou vůlí na všech stranách,“ prohlásil po obhájení mandátu v severoanglickém obvodu Richmond a Northallerton. „Je toho hodně, z čeho se musíme poučit a nad čím se zamyslet, a beru na sebe odpovědnost za prohru… Je mi to líto,“ dodal.

 

Ještě během dopoledne vystoupí Sunak znovu, tentokrát před sídlem britských premiérů v Downing Street, načež se vydá do Buckinghamského paláce podat demisi králi Karlovi III. Vzápětí panovník jmenuje novým premiérem Starmera, který krátce po poledni britského času (13:00 SELČ) sám promluví k občanům. Labouristé avizovali, že Starmer během dne jmenuje nový kabinet.

 

Jeho středolevá strana ve svém programu slíbila voličům obnovit ekonomický růst, ze kterého budou mít prospěch i chudší vrstvy obyvatel. Důležitým bodem je pro ně reforma systému pracovní migrace, který umožňuje snadno získávat pracovní víza cizincům splňujícím požadavky zaměstnavatelů. Starmerova strana chce omezit počet přistěhovalců přicházejících za pracovními pobídkami například ze zdravotnictví či stavebnictví a více investovat do rekvalifikací Britů, aby sami zaplnili volná místa.

 

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/britske-volby/r~27c63eae3a9011efbeca0cc47ab5f122/#utm_content=trendingnews&utm_term=labourist%C3%A9&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HIZBALLÁH OTŘÁSÁ IZRAELEM; IZRAELSKÁ ARMÁDA UTRPĚLA FATÁLNÍ ÚDER ZABITÍM VYŠŠÍHO VELITELE RAKETOU

 

https://youtu.be/bd3H1PDJjJ8?si=IAUvc-AEFZjpyKNk

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: IZRAEL POPRVÉ PŘIJÍMÁ PODMÍNKY HAMÁSU NA PŘÍMĚŘÍ; BIDEN RADÍ NETANJAHUOVI, AŤ „TU DOHODU UZAVŘE„… 👍

 

https://youtu.be/SI1R_PMSmQQ?si=M77nq0nCGnH80uKx

 

 

📌5. července 2024, 1:46: OD 1. ZÁŘÍ 2024 FINSKO ZPŘÍSNÍ PRAVIDLA PRO VSTUP DO ZEMĚ:

 

Od 1. září 2024 plánuje Finsko zpřísnit řadu právních předpisů týkajících se vstupu do země, uvádí se v prohlášení na vládním webu.

 

Kabinet ministrů země schválil příslušné změny. Očekává se, že prezident Alexander Stubb podepíše dodatky 5. července.

 

Zákon o cizincích stanoví situace, ve kterých může být povolení k pobytu zamítnuto. Mezi důvody pro odmítnutí patří poskytnutí nepravdivých informací, nelegální práce, neoprávněný pobyt ve Finsku, účelový sňatek.

 

Zavádějí se také přísnější požadavky na potvrzení totožnosti žadatelů o azyl. Nebude tedy možné změnit právní důvody pobytu v zemi, například při žádosti o zaměstnání.

 

K informacím o odepření vstupu do Schengenského informačního systému budou doplněny také biometrické údaje.

 

V listopadu 2023 Finsko uzavřelo hranice s Ruskou federací, což vysvětlilo přílivem nelegálních migrantů z Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4031842

 

 

📌5. července 2024, 1:53: V PRIMORSKU-ACHTARSKU BYLO SESTŘELENO NĚKOLIK DRONŮ

 

Ozbrojených sil Ukrajiny, byly poškozeny civilní objekty:

 

Několik dronů ozbrojených sil Ukrajiny bylo zlikvidováno nad městem Primorsko-Akhtarsk na Krasnodarském území, uvedl šéf regionu Veniamin Kondratěv ve svém kanálu Telegram.

 

Jak bylo uvedeno, v důsledku pádu trosek sestřelených dronů byly poškozeny civilní objekty ve městě.

 

Podle předběžných údajů nebyl nikdo zraněn.

 

Na místě pracují pracovníci provozních a záchranných složek, vyhodnocují se škody. Na místě mimořádné události je také šéf okresu Maxim Bondarenko.

 

https://www.vesti.ru/article/4031843

 

 

📌5. července 2024, 3:11: V OBLASTI ROSTOVA NA DONU PRACUJÍ POSÁDKY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY NA VZDUŠNÝCH CÍLECH:

 

V oblasti Rostova na Donu pracují síly protivzdušné obrany na několika vzdušných cílech, uvedl gubernátor regionu Vasilij Golubev na svém kanálu Telegram.

 

Jak již bylo uvedeno, posádky protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace pracují na několika nepřátelských vzdušných cílech. Údaje se upřesňují.

 

https://www.vesti.ru/article/4031914

 

 

📌5. července 2024, 3:02, GUBERNÁTOR KUBÁNĚ: ŠEST LIDÍ HOSPITALIZOVÁNO PO ÚTOKU DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

V důsledku útoku dronů Ozbrojených sil Ukrajiny na Primorsko-Achtarsk bylo zraněno šest lidí, včetně dvou dětí, uvedl na Telegramu šéf regionu Veniamin Kondratěv.

 

Jak bylo uvedeno, oběti byly hospitalizovány. Lékaři jim poskytují potřebnou pomoc.

 

Gubernátor poznamenal, že šéf okresu Maxim Bondarenko dostal pokyn, aby situaci udržoval pod neustálou kontrolou. Rodinám obětí bude poskytnuta maximální podpora.

 

Během útoku dronu byl poškozen třípatrový bytový dům. Obyvatelé domu byli evakuováni. Je pro ně připraveno dočasné ubytovací místo.

 

Zaznamenáno bylo také narušení provozu rozvodny, která zásobuje významnou část města. Energetici provádějí opravy v rozvodně.

 

https://www.vesti.ru/article/4031912

 

 

📌5. července 2024, 5:32: RUŠTÍ TANKISTÉ ZNIČILI MASKOVANOU PEVNOST A PĚCHOTU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruská armáda zničila maskovanou pevnost a živou sílu ozbrojených sil Ukrajiny v zóně speciální vojenské operace.

 

„Posádky tanků T-80BVM 1. gardové tankové armády skupiny sil Západ při plnění palebných misí v zóně speciální vojenské operace zničily identifikované maskované pevnosti a živou sílu ozbrojených sil Ukrajiny,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Tankery pracují v první linii a poskytují podporu motostřeleckým jednotkám Ozbrojených sil RF, ničí obrněná vozidla, dělostřelectvo, pozorovací stanoviště a muniční sklady ukrajinské armády.

 

Ministerstvo poznamenalo, že úspěšné dokončení úkolů je usnadněno včasným poskytnutím paliva a maziv, granátů a vybavení. Podle posádek tanků jsou k dispozici všechny potřebné díly, náhradní díly a granáty.

 

https://www.vesti.ru/article/4031940

 

 

📌5. července 2024, 5:53: SKUPINA VOSTOK ZABRÁNILA OZBROJENÝM SILÁM UKRAJINY V POSILOVÁNÍ PŘEDSUNUTÝCH POZIC A ROTACI:

 

Skupina vojsk Vostok zmařila pokusy ozbrojených sil Ukrajiny posílit předsunuté pozice, uvedl vedoucí tiskového střediska skupiny Alexandr Gordějev.

 

Jak již bylo uvedeno, jednotky skupiny zlepšily situaci podél frontové linie a také nedovolily nepříteli posílit předsunuté pozice a rotovat v pevnostech v oblastech osad Volodymyrivka, Urozhayne a Charivne.

 

Armáda ruských ozbrojených sil odrazila tři nepřátelské protiútoky a porazila čtyři brigády ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech Bogatyr, Konstantinopol, Neskučnyj, Novoselovka a Storoževoje, uvádí Interfax.

 

Za uplynulý den nepřítel ztratil přes 135 vojáků, dvě tažené houfnice FH-70, jednu houfnici M-777, osm automobilů, dva bezpilotní letouny leteckého typu a tři muniční zásobovací stanoviště.

 

https://www.vesti.ru/article/4031895

 

 

📌5. července 2024, 7:20: PGRK „JARS“ SE UJAL HLÍDEK V IVANOVSKÉ A IRKUTSKÉ OBLASTI:

 

Raketové systémy Jars hlídkovaly v Ivanovské a Irkutské oblasti, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Jak bylo uvedeno, ve formacích strategických raketových sil Teikovo (Ivanovská oblast) a Irkutsk provádějí odpalovací zařízení mobilních pozemních raketových systémů s mezikontinentální balistickou raketou na tuhé palivo Jars intenzivní manévrovací akce.

 

V rámci bojových hlídek Jarové provádějí pochody dlouhé až 100 kilometrů, nacvičují změnu bojových pozic a řeší problémy boje proti sabotážním a průzkumným skupinám.

 

Je třeba poznamenat, že v blízké budoucnosti se podobná cvičení budou konat i v dalších raketových formacích.

 

https://www.vesti.ru/article/4031900

 

 

📌5. července 2024, 7:35, MINISTERSTVO OBRANY: 50 DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLO SESTŘELENO NAD KUBÁŇSKOU, ZÁPOROŽSKOU A ROSTOVSKOU OBLASTÍ:

 

Za uplynulou noc posádky protivzdušné obrany ve službě zlikvidovaly 50 dronů Ozbrojených sil Ukrajiny nad Krasnodarským územím, Záporožskou a Rostovskou oblastí.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o práci sil protivzdušné obrany. Jak bylo uvedeno, nad územím Krasnodarského území bylo zničeno 14 bezpilotních letounů leteckého typu, nad územím Záporožské oblasti 26 bezpilotních letounů a nad územím Rostovské oblasti bylo zničeno a potlačeno 10 dronů.

 

https://www.vesti.ru/article/4032036

 

 

📌5. července 2024, 10:21: ZAHRANIČNÍ ŽOLDNÉŘI BYLI ZNIČENI V ODĚSKÉ OBLASTI:

 

Ruská armáda zahájila účinný úder na místo rozmístění zahraničních žoldáků v Čornomorsku v Oděské oblasti.

 

Podle agentury RIA Novosti s odkazem na koordinátora Nikolajevova podzemí Sergeje Lebeděva se zasažený objekt nacházel v administrativní budově na území námořního přístavu.    Bylo zničeno 18 žoldnéřů, asi tři desítky dalších lidí bylo zraněno. Národnost zahraničních bojovníků zatím nebyla zjištěna – dorazili jen několik hodin před požárem.

 

Druhý úder dokázal pokrýt dodanou těžkou techniku a munici.

 

Je třeba poznamenat, že na místě příletů pracovali nejen zaměstnanci Bezpečnostní služby Ukrajiny, ale také někteří anglicky mluvící důstojníci zvláštních služeb.

 

Je známo, že operativci SBU zorganizovali důkladnou kontrolu přístavních dělníků a zabavili chytré telefony.

 

https://www.vesti.ru/article/4032330

 

 

📌5. července 2024, 10:56: V ROSTOVSKÉ OBLASTI ZAČALO HOŘET 10 SOUKROMÝCH DOMŮ:

 

V okrese Aksai v Rostovské oblasti začalo hořet 10 soukromých domů, uvedlo ruské ministerstvo pro mimořádné události.

 

Oddělení uvedlo, že hoří 10 dřevěných domů na ulici Stepnaja ve vesnici Zolotoy Kolos. V tuto chvíli se upřesňuje oblast požáru.

 

Do boje s ohněm se zapojilo 45 osob a 13 kusů techniky, včetně vrtulníku Mi-8 ruského ministerstva pro mimořádné události.

 

https://www.vesti.ru/article/4032393

 

 

📌5. července 2024, 12:05: KYRGYZSKÉ TAJNÉ SLUŽBY ZABRÁNILY POKUSU O PŘEVZETÍ MOCI V ZEMI:

 

V Kyrgyzstánu zvláštní služby zabránily pokusu o násilné převzetí moci, uvedl Státní výbor pro národní bezpečnost.

 

Zpráva uvádí, že zaměstnanci zvláštních služeb republiky neutralizovali skupinu osob, které plánovaly násilné převzetí moci v zemi.

 

Skupina údajně plánovala destabilizovat společensko-politickou situaci v zemi „organizováním masových nepokojů spojených se smrtí občanů“.

 

https://www.vesti.ru/article/4032498

 

 

📌5. července 2024, 10:53: GENERÁLNÍ ŠTÁB OZBROJENÝCH SIL BĚLORUSKA OZNÁMIL HROZÍCÍ SABOTÁŽ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA HRANICÍCH:

 

Generální štáb ozbrojených sil Běloruska nevyloučil zahájení vojenských provokací ze strany Ukrajiny na hranicích zemí. Zároveň je třeba poznamenat, že ze strany běloruské armády „nedochází a nedojde k žádné eskalaci“.

Prohlášení v této souvislosti učinil generálmajor ozbrojených sil Běloruska Vladimir Kuprijanjuk.

 

„Intenzita provokativních a demonstrativních akcí ze strany ukrajinských formací neklesá, a to ani za použití bezpilotních letounů, které opakovaně narušily naši státní hranici,“ citovala ho na Telegramu tisková služba Ministerstva obrany Běloruské republiky.

 

Poznamenal, že takové akce v generálním štábu jsou vnímány nejen za sledování zpravodajských cílů, ale také za pokusy o přesun výbušnin a dalších prostředků na území Běloruska za účelem provedení potenciální sabotáže.

 

Generální štáb nicméně poznamenává, že Bělorusko se vyhne zvyšování napětí. „Navzdory složité situaci na jižních hranicích z naší strany nedochází a nedojde k žádné eskalaci situace,“ shrnul Kuprijanyuk.

 

https://www.vesti.ru/article/4032343

 

 

📌5. července 2024, 11:33: V ROCE 2024 ZEMŘELO NA ÚZEMÍ RUSKÉ FEDERACE V DŮSLEDKU ÚTOKŮ UKRAJINY 465 CIVILISTŮ:

 

Ruské ministerstvo zahraničí oznámilo, že na území Ruské federace zemřelo v důsledku ukrajinského ostřelování nejméně 465 civilistů, z toho 264 za poslední tři měsíce.

 

Velvyslanec ruského ministerstva zahraničí Rodion Mirošnik na brífinku uvedl, že v letošním roce bylo v důsledku útoků ozbrojených sil Ukrajiny zabito asi 465 Rusů.

 

Podle velvyslance za posledních šest měsíců utrpělo akcemi ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny nejméně 2547 lidí, z nichž více než 400 zemřelo.

 

Mirošnik také uvedl, že v roce 2024 zemřelo v důsledku ukrajinských dronů 486 obyvatel, z toho 17 dětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4032455

 

 

📌5. července 2024, 12:58: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ SLÍBILO, ŽE BUDE REAGOVAT NA MOŽNÉ VYHOŠTĚNÍ RUSKÝCH DIPLOMATŮ Z MOLDAVSKA:

 

Náměstek ministra zahraničí Ruské federace Michail Galuzin uvedl, že Moskva nenechá bez odpovědi případné nové vyhoštění ruských diplomatů z Moldavska.

 

Ministerstvo také poznamenalo, že pokud republika takový krok učiní, bude to znamenat, že Kišiněv nevyvodil závěry ze smutné situace, která se vyvinula v důsledku jeho politiky.

 

„Oficiální Kišiněv nevyvozuje správné závěry, zdá se, že jsou připraveny eskalovat napětí v našich vztazích,“ řekl Galuzin.

 

Podle něj se neobjevil jediný případ, kdy by Moskva nechala „tento druh útoků bez adekvátní reakce“.

 

https://www.vesti.ru/article/4032653

 

 

📌5. července 2024, 13:02: ORBÁN OZNAČIL NÁVŠTĚVU MOSKVY ZA DALŠÍ KROK K POKRAČOVÁNÍ MÍROVÉ MISE:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán, který přijel do Moskvy, řekl, že jeho návštěva je pokračováním „mírové mise“.

 

Jak Orbán poznamenal na sociální síti X, „další zastávkou“ v jeho mírové misi je Moskva. Jeho mírová mise podle něj pokračuje.

 

Orbán přiletěl do Ruské federace v pátek odpoledne „v rámci mírové mise“, řekl tiskový tajemník maďarského premiéra Bertalan Havasi.

 

Maďarský premiér se hodlá v Moskvě setkat s ruským vůdcem Vladimirem Putinem a diskutovat o řešení rusko-ukrajinského konfliktu.

 

https://www.vesti.ru/article/4032692

 

 

📌5. července 2024, 13:12, MIROŠNIK: JEDNÁNÍ S KYJEVEM MOHOU ZAČÍT PO UKONČENÍ DODÁVEK ZBRANÍ ZE STRANY ZÁPADU:

 

Velvyslanec ruského ministerstva zahraničí Rodion Mirošnik uvedl, že západní země mohou urychlit zahájení jednání s Ukrajinou zastavením dodávek zbraní.

 

Mirošnik se domnívá, že západní země mohou urychlit zahájení mírových rozhovorů o vyřešení ukrajinského konfliktu, pokud přestanou dodávat zbraně Kyjevu.

 

Podle velvyslance je kyjevský režim závislý na západních dodávkách zbraní, a pokud chce Západ situaci vyřešit mírovou cestou, musí tyto dodávky zastavit. Podle Mirošnika pak bude možné v krátké době zahájit jednání o zastavení nepřátelských akcí a dalším osudu lidí a území.

 

Velvyslanec také zdůraznil, že konflikt na Ukrajině má hybridní povahu, což nám umožňuje usuzovat, že západní země jsou do něj přímo zapojeny.

 

Mirošnik již dříve uvedl, že v důsledku útoků na ruské území z Ukrajiny bylo zraněno nejméně 465 civilistů.

 

https://www.vesti.ru/article/4032599

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 05.07.2024“:

➡️☭☆ Bombardéry Su-34 zasáhly nepřátelský personál a techniku ​​v zóně odpovědnosti skupiny sil Západ.

Úder provedly neřízené letecké pumy OFAB-250 s univerzálním plánovacím a korekčním modulem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci, kdy se kyjevský režim pokusil provést na území Ruské federace teroristické útoky pomocí bezpilotních prostředků typu letadla, zničily služební systémy protivzdušné obrany 14 bezpilotních letounů nad územím Krasnodar, 26 bezpilotních letounů nad územím území Záporožské oblasti a také zničil a potlačil 10 UAV nad územím Rostovské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

05.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Někteří lidé mají plno řečí o tom, jakou planetu tu zanecháváme pro naše děti,

ale absolutně jich nezajímá jaké děti tady zanechávají pro naši planetu!

 

 

📌📢🔝🔝🔝4. července 2024, 17:46, info.sk: PUTIN UVIEDOL, ŽE TRUMPOVE VYJADRENIA O UKONČENÍ VOJNY NA UKRAJINE BERIE VÁŽNE:

 

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok uviedol, že berie vážne vyjadrenia amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa o rýchlom ukončení vojny na Ukrajine. TASR o tominformuje podľa agentúry AFP.

 

„Skutočnosť, že pán Trump ako prezidentský kandidát hovorí, že je pripravený a chce zastaviť vojnu na Ukrajine, berieme vcelku vážne,“ uviedlo Putin na tlačovej konferencii v Astane, kde sa zúčastňuje na summite hláv štátov Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO). Dodal, že s konkrétnymi Trumpovými návrhmi nie je oboznámený.

 

Trump v minulotýždňovej televíznej debate s prezidentom USA Joeom Bidenom tvrdil, že v prípade víťazstva v novembrových prezidentských voľbách by vojnu bol schopný vyriešiť ešte pred oficiálnym nástupom do úradu. Neprezradil však, ako by to chcel dosiahnuť.

 

Ruský prezident v júni povedal, že Rusko zastaví paľbu a začne mierové rokovania v prípade, ak sa Ukrajina vzdá svojich ambícií na členstvo v NATO a stiahne svojich vojakov zo štyroch ukrajinských oblastí, na ktoré si Moskva nárokuje.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však opakovane odmietol návrh o dočasnom prímerí, ktoré by Rusko podľa jeho slov využilo na preskupenie síl a opätovné vyzbrojenie.

 

https://www.info.sk/sprava/251392/putin-uviedol-ze-trumpove-vyjadrenia-o-ukonceni-vojny-na-ukrajine-berie-vazne/

 

 

📌📢🔝🔝🔝4. července 2024, info.sk: INFOWARS: JOE BIDEN V NÁSLEDUJÍCÍCH TÝDNECH ODSTOUPÍ Z VOLEBNÍ KAMPANĚ A BUDE NAHRAŽEN MICHELLE OBAMOVOU!

 

Za všechno může Nejvyšší soud USA, který přiznal Trumpovi prakticky neomezenou prezidentskou imunitu!

 

USA: Joe Biden podle zdroje Alexe Jonese v následujících týdnech odstoupí z volební kampaně! Na jeho místo má být dosazena Michelle Obama, která v posledním průzkumu jako jediná poráží Donalda Trumpa! Biden se svěřil, že zvažuje konec ve volební kampani! Za všechno může Nejvyšší soud USA, který přiznal Trumpovi prakticky neomezenou prezidentskou imunitu!

 

Je naprosto zjevné, že chcípající kobyla Pax Americana se jen tak nevzdá a bude bojovat až do posledního vydechnutí. Pouhých pár hodin poté, co americký Nejvyšší soud v rozsudku přiznal Trumpovi a rovněž všem americkým prezidentům trestní imunitu na všechny kroky a činy provedené v oficiální prezidentské rovině a vyplývající z funkce prezidenta, tak v USA doslova zamrzlo peklo.

 

Přesně v tom okamžiku začala americká média doslova jako na zakázku chrlit jeden článek za druhým o tom, že Joe Biden by měl odstoupit z kampaně. A když řeknete „A” v rámci procesů řízení, tak logicky poté musíte říct „B” a nabídnout řešení, a přesně k tomu právě došlo. Americká média totiž začala šířit informace o průzkumech, že Donalda Trumpa dokáže porazit jen Michelle Obama, manželka Baracka Obamy.

 

Všichni ostatní kandidáti Demokratické strany v průzkumech za Trumpem zaostávají, ale Michelle Obama nad Trumpem prý drtivě vede o více než 10% s dvouciferným náskokem v preferencích. Obamová přitom až dosud stále tvrdí, že kandidovat nechce, a že plně podporuje Joe Bidena, protože se obává o osud USA v případě znovuzvolení Donalda Trumpa.

 

Jenže, pokud by Biden odstoupil z kampaně, už by nebylo koho podporovat a podle pozorovatelů by to mohlo donutit Michelle Obamovou k přijetí nabídky na kandidaturu, aby tzv. zachránila Ameriku před Trumpem a ruským vlivem. Oficiálně přitom americká média tvrdí, že tyto hlasy k odstoupení Bidena z kampaně zaznívají v důsledku nepovedené televizní debaty s Donaldem Trumpem.

 

Nejvyšší soud svým nálezem zničil plán demokratů na odstavení Donalda Trumpa z kampaně.

 

Jenže, to je podle všeho jenom zástěrka, protože podobné šílené a nezvládnuté projevy má Biden každou chvíli a nijak se nezdá, že by to snižovalo podporu jeho příznivců, vlastně si na starého dementního a popleteného staříka již zvykli. Takže, proč najednou ta střelba do zad Bidena a výzvy k tomu, aby rezignoval na kampaň? Za změnou bezmezné podpory dementnímu Bidenovi ze strany jeho podporovatelů může americký Nejvyšší soud, který v pondělí vhodil atomové vidle do plánů demokratů na eliminaci Donalda Trumpa pomocí soudního a kriminálního procesu řízení. Pojďme si ocitovat klíčové části nálezu amerického Nejvyššího soudu:

 

Nejvyšší soud Spojených států

 

TRUMP V. SPOJENÉ STÁTY

 

Velká federální porota obvinila bývalého prezidenta Donalda J. Trumpa ve čtyřech bodech obžaloby z jednání, k němuž došlo během jeho prezidentství po volbách v listopadu 2020. V obžalobě se uvádí, že Trump po prohraných volbách zosnoval spiknutí za účelem jejich zvrácení tím, že šířil vědomě nepravdivá tvrzení o volebním podvodu, aby znemožnil shromažďování, sčítání a potvrzování výsledků voleb.

 

Trump navrhl zamítnutí obžaloby na základě prezidentské imunity s odůvodněním, že prezident má absolutní imunitu vůči trestnímu stíhání za činy provedené v rámci vnějšího okruhu jeho úředních povinností a že obvinění uvedená v obžalobě spadají do jádra jeho úředních povinností. Okresní soud Trumpův návrh na zamítnutí zamítl s tím, že bývalí prezidenti nemají federální trestněprávní imunitu pro žádné činy. Obvodní soud v D. C. to potvrdil. Okresní soud i obvod D. C. Circuit odmítly rozhodnout, zda se obviněné jednání týkalo úředních úkonů.

 

NEJVYŠŠÍ SOUD PROTO ROZHODUJE TAKTO: Podle naší ústavní struktury oddělených pravomocí opravňuje povaha prezidentské moci bývalého prezidenta k absolutní imunitě vůči trestnímu stíhání za jednání, které spadá do jeho rozhodující a rozhodné ústavní pravomoci. A má nárok přinejmenším na předpokládanou imunitu vůči trestnímu stíhání za všechny své úřední úkony. Na neoficiální činy se imunita nevztahuje. Pp. 5-43

 

Trump měl totiž původně skončit ve vězení, třeba i jen na pár měsíců, ale neměl mít možnost účastnit se předvolebních mítinků a kampaní, a to s cílem poskytnout Bidenovi tzv. výhodu hendikepu, tedy dohnání rozdílu, který Biden ztrácel na Trumpa, a to zkrátka tím, že Trump bude v base a nebude moci vést předvolební kampaň před listopadovými volbami. Takový byl plán.

 

Ovšem udělení prakticky absolutní imunity Trumpovi znamená, že tento plán na znovuzvolení Joea Bidena pomoci hendikepu na úkor uvězněného protikandidáta Donalda Trumpa spadl pod stůl.

 

Soudci Nejvyššího soudu do tohoto plánu vhodili opravdu zmíněné vidle, protože v rozsudku zaznělo, že američtí prezidenti disponují zásadní imunitou před trestním stíháním na všechny své kroky, činy a rozhodnutí, které byly učiněny v souvislosti s výkonem mandátu prezidenta a jeho pravomocí.

 

Imunita se nevztahuje jen na ty činy prezidenta, které nebyly vykonány v souvislosti s mandátem a funkcí prezidenta. JENŽE VTIP A ZÁDRHEL JE V TOM, ŽE DOSUD NIKDO NEBYL SCHOPEN ODLIŠIT A DEFINOVAT, KTERÝ ČIN, AKT NEBO ROZHODNUTÍ LZE POVAŽOVAT V SOULADU S MANDÁTEM PREZIDENTA, A KTERÝ UŽ NIKOLIV.

 

TRUMPOVA IMUNITA JE OD PONDĚLÍ PRAKTICKY NEPRŮSTŘELNÁ

 

Nejvyšší soud tak poslal žaloby na Donalda Trumpa za tzv. podněcování k nepokojům, za neuznání výsledků voleb a za rozvracení Kongresu zpátky nižším soudům, aby se s tím vypořádaly a určily, jestli šlo o činy a výroky realizované v rámci mandátu a imunity prezidenta, anebo mimo mandát. A všem je jasné, jak to skončí. Americký prezident získává mandát okamžikem uvedení do úřadu prezidenta během inaugurace, a potom mandát zaniká odchodem z úřadu po 4 letech, pokud prezident nezískal ve volbách mandát na další 4 roky.

 

V mezidobí během výkonu mandátu neexistuje ani jediná chvíle, která by byla „bez mandátu” prezidenta, proto bez ohledu na to, co prezident řekne nebo udělá, a bez ohledu, kde to udělá, na veřejnosti, v soukromí, v kanceláři, v letadle, na večírku, doma ve své vile, na golfovém hřišti, na zahraniční návštěvě, tak ve všech případech jedná a koná prezident v rámci prezidentského mandátu.

 

JINÝMI SLOVY, AMERICKÝ NEJVYŠŠÍ SOUD DE FACTO UDĚLIL AMERICKÝM PREZIDENTŮM ABSOLUTNÍ IMUNITU.

Trumpa prostě nejde odsoudit za nic, čeho se měl v době mandátu prezidenta dopustit. A tím pádem padají proti němu všechny trestní kauzy, které za poslední dva roky proti němu byly zahájeny.

 

Soudce v New Yorku v reakci na rozsudek Nejvyššího soudu odložil vynesení trestu nad Trumpem až na září kvůli přezkumu.

 

A dokonce i v kauze uplácení pornoherečky, k čemuž došlo v roce 2016 předtím, než se Trump stal prezidentem, je po pondělním rozsudku Nejvyššího soudu hotový chaos, protože jak uvedla Trumpova obhajoba, platba peněz Trumpovu právníkovi Michaelu Cohenovi, který měl penězi herečku uplatit, proběhla až v roce 2017 poté, co již Donald Trump byl v úřadu prezidenta. Jinými slovy, rozsudek z konce května, kdy porota shledala Trumpa vinného v této kauze ve 34 bodech obžaloby, je teď v podstatě zpochybněn.

 

A to kvůli tomu, že předmětný trestný čin uplacení herečky se již po pondělním rozsudku Nejvyššího soudu nemůže Trumpovi klást za vinu, protože je chráněn imunitou. Právě proto došlo ze strany soudce Juana Merchana k odložení vynesení rozsudku. Dlouho očekávaný rozsudek nad bývalým prezidentem a předpokládaným kandidátem Republikánské strany na prezidenta v listopadových volbách měl proběhnout 11. července.

 

Vynesení rozsudku je nyní předběžně naplánováno a odsunuto až na 18. září a soudce uvedl, že v případě potřeby by se v tento den mohlo konat jiné řízení vzhledem k přezkoumání dopadů nálezu Nejvyššího soudu na Trumpovu kauzu uplácení herečky. Zkrátka se dá konstatovat, že nález Nejvyššího soudu vhodil do plánu amerického národního prediktora doslova atomové vidle a Trumpa prostě nepůjde zavřít do basy, aby nemohl vést kampaň. A to celé mění nejen situaci kampaně Demokratů, ale mění se tím i celá volební strategie.

 

MICHELLE OBAMA JAKO PLÁN B

 

A je jasné, že pokud Trump bude vést kampaň, Biden nemůže vyhrát volby, ani za pomoci falšování, protože ta čísla pro Trumpa budou tak obrovská, že je nepůjde už překlopit, jako se to stalo v listopadu 2020. Navíc v USA už není virová pandemie a lockdowny, takže korespondenčních hlasů bude o poznání méně. Takže, co to znamená ve výsledku?

 

CO SE TEĎ V TÉTO SITUACI DÁ VLASTNĚ DĚLAT A JAK ZABRÁNIT TRUMPOVI V NÁVRATU DO BÍLÉHO DOMU?

Existují vlastně jen dvě možnosti:

Tou první je atentát na Donalda Trumpa.

A tou druhou je výměna Joea Bidena za jiného kandidáta, který bude schopen i podle průzkumů Trumpa porazit.

A tím se kruh uzavírá.

TOUTO OSOBOU JE URČENA MICHELLE OBAMA.

 

Šedesátiletá Michelle Obamová je podle nového průzkumu jedinou potenciální soupeřkou, která může v roce 2024 porazit republikána Donalda Trumpa v boji o Bílý dům. Podle průzkumu agentur Reuters a Ipsos by bývalá první dáma porazila Trumpa (78) o jedenáct procentních bodů a žádný jiný uchazeč demokratů by bývalého prezidenta Trumpa neporazil.

 

Podpora Michelle prudce vzrostla, přestože předtím prohlásila, že nebude kandidovat a bude nadále podporovat Bidenovo znovuzvolení. Na otázku položenou respondentům, kterému kandidátovi by dali přednost, polovina respondentů uvedla, že by volila Michelle, zatímco pouze 39% uvedlo, že by volilo Trumpa.

 

ZA NASTALÉ NOVÉ SITUACE JIŽ NEMÁ BIDEN ŠANCI NA VÍTĚZSTVÍ VE VOLBÁCH, A PROTO MUSÍ BÝT VYMĚNĚN.

 

Pokud Biden odstoupí z kandidatury, mohou ho nahradit Gavin Newsom nebo Kamala Harrisová.

Ti však byli v průzkumech veřejného mínění hodnoceni výrazně hůře než Trump.

Podle průzkumu si každý třetí demokrat myslí, že by prezident měl po debatě na CNN odstoupit z kampaně. Žádný známý zvolený demokrat však nedopadl lépe než Biden.

 

Téměř padesát procent dotázaných se domnívá, že by Trump měl z kampaně odstoupit, zatímco šedesát procent respondentů si myslí, že by to měl udělat Biden.

Průzkum přitom probíhal mezi voliči Demokratů, a ti přesto uvedli, že by spíše měl odstoupit Biden než Trump z kampaně kvůli svému věku. To ukazuje na hrozivý vzkaz Joeu Bidenovi od jeho vlastních voličů.

 

A právě Alex Jones z Infowars ve středečním pořadu nechal zaznít názor svého zdroje z okolí Bílého domu, že Joe Biden v následujících týdnech odstoupí z kampaně! Nemá totiž důvěru, že by mohl vyhrát volby, resp. že by je neprohrál s velkým odstupem, aby bylo možné nějaké hlasy pro něj překlopit v počítačích a pomocí balíků korespondenčních hlasů přistrčených v noci ke sčítacím stolům.

Joe Biden zkrátka měl dostat hendikep náskok a výhodu tím, že Trump bude v base a tím jeho náskok se zmenší, takže zbytek půjde ošetřit u voleb jako posledně před 4 roky.

 

SOUDCE V NEW YORKU V REAKCI NA VERDIKT NEJVYŠŠÍHO SOUDU ODLOŽIL VYNESENÍ TRESTU NAD TRUMPEM AŽ NA DRUHOU POLOVINU ZÁŘÍ

 

Ale rozsudek Nejvyššího soudu všechno změnil.

Dokonce už i soudce v New Yorku odložil rozsudek nad Trumpem, a to již bylo rozhodnuto o vině koncem května, ale soudce už si samozřejmě neriskne jít proti Nejvyššímu soudu, takže je vymalováno a Trump jede.

A proto není divu, že v New York Times vyšel ve středu článek o tom, že Biden se prý svěřil svému spolupracovníkovi a spojenci, že zvažuje možnost odchodu z kampaně.

 

CITACE:

 

Prezident Biden to řekl svému klíčovému spojenci, že ví, že možná nebude schopen zachránit svou kandidaturu, pokud se mu v nadcházejících dnech nepodaří přesvědčit veřejnost, že na svou funkci po katastrofálním výkonu v debatě minulý týden má. Prezident, který, jak zdůraznil jeho spojenec, je stále hluboko v boji o znovuzvolení, si uvědomuje, že několik jeho dalších vystoupení před svátečním víkendem musí dopadnout dobře, zejména rozhovor s Georgem Stephanopoulosem z ABC News, který je naplánován na pátek, a zastávky kampaně v Pensylvánii a Wisconsinu.

 

„Ví, že pokud bude mít ještě dvě takové akce, budeme na konci víkendu na jiném místě,” řekl spojenec s odkazem na Bidenův rozpačitý a nesoustředěný výkon v debatě. Osoba, která s prezidentem hovořila v uplynulých 24 hodinách, hovořila pod podmínkou anonymity, aby mohla hovořit o citlivé situaci. Mluvčí Bílého domu Andrew Bates uvedl, že zpráva je „naprosto nepravdivá” a že Bílý dům nedostal dostatek času na reakci. Rozhovor je prvním náznakem, který se dostal na veřejnost, že prezident vážně zvažuje, zda se dokáže zotavit po zdrcujícím výkonu ve čtvrteční debatě v Atlantě. Narůstají obavy o jeho životaschopnost jako kandidáta a o to, zda by mohl vykonávat funkci prezidenta další čtyři roky.

 

AMERICKÁ MÉDIA ZAČALA REFORMÁTOVAT INFORMAČNÍ POLE V PŘÍPRAVĚ NA VÝMĚNU BIDENA ZA JINÉHO KANDIDÁTA

 

Takovéto články v USA samozřejmě vychází na objednávku, aby reformátovaly informační pole a připravily prostor na oznámení, že Biden odstupuje z kampaně, ale současně je už připraven nový kandidát. A to se podle všeho teprve chystá.

Michelle Oabamové se do toho zřejmě nechce, ale pokud jim na to kývne, bude potřeba ji nejprve připravit na kampaň, ale bude i třeba pro ni zajistit hlasy volitelů na sjezdu strany, který oficiálně jmenuje kandidáta do prezidentských voleb. A příprava na tyto procesy zabere pár týdnů. Teprve až to bude přichystané, tak Biden oznámí ukončení předvolební kampaně.

 

Michelle Obamová již dříve v roce 2019 vyjádřila svůj nezájem ucházet se o prezidentské křeslo a hrát jakoukoli aktivní roli v politice. Nedávno totéž řekla Oprah Winfreyové, že nemá zájem o účast ve volbách a že se orientuje na služby. Vyjádřila však své obavy z vyhlídek na Trumpovo vítězství ve volbách. Bidenovi vyjádřila plnou podporu.

 

Mnozí analytici poukazují na to, že toto prohlášení jí ponechává možnost přijmout prezidentskou nominaci v závislosti na budoucích okolnostech a zdravotním stavu Joea Bidena.

Je to úplně nová situace.

Soudní mašina kontrolovaná Deep State měla Trumpa kriminalizovat u mnoha soudů a měl skončit ve vězení.

Ovšem zásah Nejvyššího soudu znamená, že Deep State musí honem rychle přijít s Plánem B na zastavení Trumpa.

Tohle léto tudíž bude opravdu horké.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://cz24.news/infowars-joe-biden-v-nasledujicich-tydnech-odstoupi-z-volebni-kampane-a-bude-nahrazen-michelle-obamovou-za-vsechno-muze-nejvyssi-soud-usa-ktery-priznal-trumpovi-prakticky-neomezenou-prezidentskou-i/

 

 

📌4. července 2024: PRVNÍ NÁKLADY NA ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ V CELOSVĚTOVÉM SROVNÁNÍ

https://t.me/absurdnisvet/75638

 

 

📌4. července 2024: GENERÁTOR VOLNÉ ENERGIE

 

Nikola Tesla to věděl. Nikdo to nezpochybňoval…

⤵️ Že by se tam petrolej v těchto množstvích, který má být v letadlech, nikdy nevešel, se ví už dávno.                                                                   https://x.com/DianaT192/status/1808282873411014814?t=e8iv_aBAmRCz6P-8w4flPA&s=19

 

 

📌4. července 2024: NAYIB BUKELE V SALVADORU ODVÁDÍ OPRAVDU DOBROU PRÁCI

 

„Prezident Salvadoru Nayib Bukele zahájil plán nulového volného času, který vyžaduje, aby všichni vězni pracovali za jídlo ve vězení, a tím napravili škody, které způsobili společnosti.

 

Cílem tohoto programu je rehabilitovat vězně získáním cenných dovedností, které jim po propuštění mohou poskytnout zaměstnání.“ https://x.com/BRICSinfo/status/1807894458333385213?t=rkjlqfuErC444JxojiATYw&s=09

 

 

📌4. července 2024: TEXT DOLE JE AUTOMATICKA PREKLAD ZE SPANELSTINY👇👇👇

Clintonovi a velmi podezřelá úmrtí: 121 úmrtí (57 z jejich vnitřního kruhu).

 

▪️Jméno: SHAWN LUCAS. Asociace: tvrdí DNC zmanipulované volby (Hillary).Smrt: záhada

▪️Jméno: CARLOS GHIGLIOTTI. Asociace: Waco vyšetřování s vazbami na Clintonovou

Smrt: Sedí u stolu – špatně se rozkládá

▪️Jméno: JAMES MCDOUGAL. Asociace: Bývalý obchodní partner Billa Clintona a očekává se, že bude svědčit proti Clintonovým. Smrt: zástava srdce ve vězení

▪️Jméno: CHARLES MEISSNER. Asociace: Náměstek ministra obchodu USA za Billa Clintona

Smrt: snadná nehoda

▪️Jméno: VICTOR THORN. Asociace: Knihy napsané proti Clintonovým. Smrt: „spáchal sebevraždu“ v den svých 54. narozenin

▪️Jméno: CHARLES RUFF. Asociace: Clintonův právník. Smrt: Nalezen v bezvědomí před jeho sprchou

▪️Jméno: STANLEY HUGGINS. Asociace: Vyšetřování účasti Clintonové v Madison Guarantee související s Jamesem McDougalem. Smrt: Virový zápal plic před zveřejněním jeho výsledků.

▪️Jméno: CHARLES MILLER. Asociace: Databáze Big Brother WH vytvořená pro Clintonovy

Smrt: „sebevražda“ se zbraní v mělké studni (policie podezřelá z vraždy)

▪️Jméno: JOHNNY LAWHORN. Asociace: Objevil se velký šek na Billa Clintona. Smrt: dopravní nehoda (podezřelé)

▪️Jméno: ERIC BUTERA. Asociace: Whistleblower a údajný svědek proti Clintonovým

Smrt: Ubit k smrti

▪️Jméno: JOHN ASHE. Asociace: měla by svědčit, mohla by obvinit Clintonovy

Smrt: „rozdrcen hrdlo“, než mohl vypovídat.

 

▪️ ÚMRTÍ MEZI CLINTONOVÝMI BODYGUARDY:

 

Maj. WILLIAM BARKLEY.

Kapitán SCOTT REYNOLDS

Seržant BRYAN HANLEY

Seržant TIM SABEL

Starosta GE. WILLIAM ROBERTSON

Plukovník WILLIAM DENSBERGER

Plukovník ROBERT KELLY

Specialista GARY RHODES

STEVE WILLIS

ROBERTO WILLIAMS

CONWAY LEBLEU

TODD MCKEEHAN

 

▪️ Měl informace o případu IVES/HENRY:

 

KEITH CONEY – Nehoda

KEITH MCMASKIE – pobodán

GREGORY COLLINS – Rána

JEFF RHODES – zastřelen a zmrzačen

JAMES MILAN – sťatý

JORDAN KETTLESON – zásah

RICHARD WINTERS: loupež/vražda

 

▪️Jméno: SUSAN COLEMAN: Asociace: Měla poměr s Billem Clintonem a byla těhotná

Smrt: střelná rána do týla, rozhodnuto o sebevraždě

▪️ Jméno: Generál poručík DAVID MCCLOUD: Asociace: Dir. Clinton Sbor náčelníků štábů

Smrt: jednoduchá nehoda (příčina neznámá)

▪️Jméno: SETH RICH: Sdružení: Zaměstnanci DNC. Smrt: „loupežná vražda“ podle Wikileaks

▪️Jméno: DANIEL DUTKO: Asociace: DNC Fundraising & Finance. Smrt: zranění hlavy (horská cyklistika)

▪️Jméno: MARY MAHONEY: Klub: WH stážista Moniky Lewinsky. Smrt: „Loupežná vražda“ během procesu s Paulou Jonesovou je obviňována na někoho jiného, ​​kdo přísahá, že je nevinný

▪️Jméno: BARBARA SAGGIO: Připojení: Reportér, pracoval na The Clinton Chronicles a vyšetřoval obchod s drogami, když byl Bill guvernérem Arkansasu. Smrt: „Infarkt“, mám podezření, protože právě objevil nové usvědčující důkazy

▪️Jméno: VELVYSLANEC STEVENS: Asociace: Velvyslanec v Libyi věděl příliš mnoho. Smrt: Nechaný sám na porážku

▪️Jméno: JIM WILHITE: Asociace: Viceprezident ARKLA (Ron Miller) za Clintona. Smrt: Muž měl nehodu při lyžování během rodinné dovolené

▪️Jméno: GARETH WILLIAMS: Asociace: M16 Spy, data hacknuta o Billu Clintonovi. Smrt: Nalezena ve vaně s visacím zámkem v cestovní tašce

▪️ Jméno: KATHY FERGUSON A BILL SHELTON: Asociace: Bude svědčit v procesu s Paulou Jonesovou. Smrt: 2 samostatné sebevraždy (velmi podezřelé)

▪️Jméno: CHORVATSKÝ VYŠETŘOVATEL: Asociace: Ron Brown Air Crash Investigation

Smrt: kulka do hlavy

▪️Jméno: JERRY PARKS: Asociace: Šéf bezpečnosti Billa Clintona v Arkansasu. Smrt: Střelen do zadní části auta poloautomatickou pistolí; Řekl své rodině, že se bojí o svůj život; řekl, že CLINTONOVI UKLÍZELI!!!!!!

https://t.me/absurdnisvet/75654

 

 

📌📢🔝🔝🔝 4. července 2024: TWC India Edit Team: MASIVNÍ OCEÁN NALEZENÝ 700 KILOMETRŮ POD ZEMSKÝM POVRCHEM MĚNÍ TO, CO VÍME O PŮVODU VODY!

 

Představte si mořského vastera, než je veškerá voda na zemském povrchu ukrytá 700 kilometrů pod našima nohama. Toto je ohromující objev, který vědci z Northwestern University odhalili a otřásl naším chápáním toho, odkud pochází pozemská voda.

 

Vědci už léta debatují o původu pozemské vody. Komety byly hlavními podezřelými, dodávaly své ledové užitečné náklady nárazy, ale tento nový objev v této teorii vrhá hasák. Výzkumníci pod vedením geofyzika Stevena Jacobsena narazili na kolosální vodní nádrž uvězněnou v zemském plášti, spalující horkou vrstvu pod kůrou. Tento skrytý oceán, třikrát větší než jeho povrchové protějšky, je kolébán v minerálu zvaném ringwoodit.

 

Vědci rozmístili síť 2000 seismografů po celých USA a naslouchali šepotu samotné Země. Analýzou slabých otřesů z více než 500 zemětřesení zaznamenali podivné zpomalení seismických vln, když procházeli konkrétními oblastmi pláště. Toto zpomalení naznačovalo přítomnost vody, která se ve skále chovala jako houba.

 

Tento objev zcela přepisuje naše chápání vodního cyklu Země. Naznačuje to, že voda není jen povrchový jev, ale potenciálně existuje uvnitř pláště, migrující trhlinami a štěrbinami. Jacobsen zdůrazňuje význam této nádrže a uvádí: „Bez tohoto vnitřního zdroje vody by zemský povrch byl pravděpodobně pustou krajinou, z obrovského oceánu by vykukovaly pouze horské štíty.“

 

Důsledky jsou dalekosáhlé. Vědci nyní dychtí shromáždit seizmická data po celém světě, aby zjistili, zda je tento skrytý oceán globálním fenoménem. To by mohlo způsobit revoluci v našem chápání toho, jak se voda pohybuje na naší planetě, což je základní proces utvářející historii Země a potenciálně ovlivňující existenci života.

 

https://weather.com/en-IN/india/science/news/2024-04-04-massive-ocean-found-700-kilometres-beneath-earth-surface

 

VĚDA OBJEVUJE OCEÁNY POD ZEMÍ. Jsou jen o několik tisíc let příliš pozadu, protože Bible to řekla člověku už dávno.

 

Voda nad i pod zemí je biblická.  https://t.me/absurdnisvet/75657

 

 

📌4. července 2024: BÝVALÝ ZVLÁŠTNÍ ASISTENT DONALDA TRUMPA BRIAN CAVANAUGH O NOVÉ ALIANCI PROTI AMERICKÉ HEGEMONII

 

„Tvoří se nová osa, kde se Rusko🇷🇺, Severní Korea🇰🇵, Čína🇨🇳 a Írán🇮🇷 začínají upevňovat kolem těchto vztahů, které jistě začínají odrážet historické trendy.“

https://t.me/absurdnisvet/75659

 

 

📌4. července 2024: 🇷🇺 PUTIN: „NEMÁ SMYSL“ OSLOVOVAT UKRAJINSKÝ PARLAMENT PŘÍMO, DOKUD STÁTNÍ MOC ZŮSTANE UZURPOVÁNA

https://t.me/absurdnisvet/75660

 

TALIBAN JE PŘIPRAVEN S NÁMI SPOLUPRACOVAT V OTÁZKÁCH BOJE PROTI TERORISMU. JAKO VLÁDNOUCÍ MOC SE ZAJÍMAJÍ O POLITICKOU STABILITU, ŘEKL PUTIN.

https://t.me/absurdnisvet/75661

 

🇺🇸🇷🇺 ROZHODNUTÍ O OBNOVENÍ STRATEGICKÉHO DIALOGU S USA MUSÍ BÝT UČINĚNO PO VOLBÁCH, ŘEKL PUTIN.

https://t.me/absurdnisvet/75662

 

Putin na summitu SCO: „KRIZE NA UKRAJINĚ VZNIKLA KVŮLI NAPROSTO BEZOHLEDNÉ POLITICE SPOJENÝCH STÁTŮ  S JEJICH SATELITY.“

https://t.me/absurdnisvet/75665

 

 

📌4. července 2024: NĚMECKÁ EUROPOSLANKYNĚ CHRISTINE ANDERSON: „VEZMĚTE JIM MOC.

Víte, proč mají nad vámi moc? Protože jim dovolujete, aby nad vámi měli moc. Je to váš strach. Váš strach je jejich moc… Většina lidí se podřizuje ze strachu před co by jim mohla udělat vláda, i když by se ve skutečnosti měli mnohem víc bát toho, co vláda udělá, když jim ustoupíte, prostě řekněte ne, už to neudělám, a víte, jak je to osvobozující…

Vlády jsou v těchto dnech tyrany Řekněte jim: Ne, můžete mě mít.“

https://t.me/absurdnisvet/75664

 

 

📌4. července 2024: 🇷🇺🔥🇫🇷 MARINE LE PEN OBVINILA RUSKO Z PROVOKACE A ZASAHOVÁNÍ DO ZÁLEŽITOSTÍ FRANCIE POTÉ, CO BYLA JEJÍ FOTOGRAFIE ZVEŘEJNĚNA NA WEBU RUSKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ NA X.

https://t.me/absurdnisvet/75666

 

👆Příspěvek francouzského ministerstva zahraničí uvedl: „Francouzský lid usiluje o suverénní zahraniční politiku, která slouží jejich národním zájmům a chce se osvobodit od diktátu Washingtonu a Bruselu.

 

„Pokud vznikne takový demonstrativní a provokativní tweet, lze to považovat za formu vměšování do záležitostí Francie,“ řekla Le Pen v TF1 v reakci na otázku o ruském vlivu na její stranu.

Dodala, že Moskva by takovou publikaci nevydala, pokud by měla zájem na jejím vítězství.

 

Le Pen uvedla, že ona a další představitelé její strany „jasně vyjádřili svou podporu Ukrajině a zdůraznili její limity“ během volební kampaně, zejména tím, že vystoupili proti rozmístění francouzských jednotek.

 

 

📌4. července 2024: 🕳ČERNÉ KRUHY NA NEBI NAD OHIO & NĚKDE V NĚMECKU?!

https://t.me/absurdnisvet/75669

https://t.me/absurdnisvet/75670

 

 

📌4. července 2024: TESLA AUTOhttps://t.me/absurdnisvet/75671

 

TESLA AUTA, JEDNO VEDLE DRUHEHO V BERLINE….AZ JEDNO BOUCHNE BUDE VEDRO😂

((Bude to klimatické oteplování!!!))

https://t.me/absurdnisvet/75672

 

 

📌4. července 2024: V USA SE VIRUS PTAČÍ CHŘIPKY H5N1 JIŽ ROZŠÍŘIL NA SKOT A V DOLNÍM SASKU/DE MUSELY BÝT UTRACENY TISÍCE PTÁKŮ.

((Měli by se těmto lhářům a podvodníkům o neexistujících virech, utratit všem jejich ptáky!!!))

Nyní mezinárodní „odborníci“ varují před rozšířením na lidi a novou pandemií.                                                                                                                              Virolog: „Potřebujeme vakcínu.“

 

https://m.bild.de/leben-wissen/vogelgrippe-breitet-sich-aus-droht-uns-die-naechste-pandemie-66853bba18c33d086d7b959e

 

 

📌4. července 2024: DE/PSYCHIATRIČKA NAHLAH SAIMEH: „ŽENY JSOU POVAŽOVÁNY ZA TERAPEUTICKÝ NÁSTROJ PRO MIGRANTY ZÁVISLÉ NA SEXU …Kde získala svůj titul?

🤮🤮🤮 ((Vysvětlí mně někdo. Kde se rodí a berou, objeví, nebo vyloupnou všichni tihle magoři???))

https://t.me/absurdnisvet/75675

 

 

📌4. července 2024: TRESTNÍ OZNÁMENÍ NA GUVERNÉRA ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY

 

VE VĚCI: Mezinárodní měnový fond je lidmi nevolená organizace, přičemž lid je zdrojem státní moci, tím se také z žen a mužů stali beneficienti a věřitele zneužité občanské Důvěry, degradace suverenity ČSSR s opětovným vstupem do MMF, občanská Důvěra a přenesené svěřenecké právo, předložení a předání oficiálně ověřených kopií zřizovacích listin, zahájení kroků k vystoupení z MMF, bez národní banky není národní hospodářství.

 

– posíláme poštou doporučeně s dodejkou Aleši Michlovi, guvernéru ČNB a podáváme na policii

https://stop5g.cz/wp-content/uploads/2024/07/VZOR-R10-2024_-CNB-Mezinarodni-menovy-fond-je-lidmi-nevolena-organizace-pricemz-lid-je-zdrojem-statni-moci.doc

https://stop5g.cz/wp-content/uploads/2024/07/Ceska-narodni-banka-CNB-Statni-banka-Ceskoslovenska-SBCS-Vyvoj-1.doc

https://stop5g.cz/trestni-oznameni-na-fu-pro-vsechny-lidi/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÉ VÍTĚZSTVÍ PRO RUSKO; UKRAJINSKÉ SÍLY OPOUŠTĚJÍ STRATEGICKÝ OKRES ČASIV JAR NA VÝCHODĚ ZEMĚ

 

https://youtu.be/LVkkfeW1P1A?si=8Xgzeg3tCknoNioc

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ŠOKUJÍCÍ ODHALENÍ SPOJENCE HAMÁSU VE VĚCI IZRAELSKÝCH RUKOJMÍ; „BUDOU TRPĚT STEJNĚ JAKO PALESTINCI„…

 

https://youtu.be/seBbKiw8RQY?si=Z9UTs9lDlnWZmTNm

 

 

 

📌4. července 2024, 18:13: Rusové už nebudou moci vstoupit do Česka bez biometrického pasu:   Ruští občané nebudou moci vstoupit do České republiky, pokud nebudou mít biometrický pas, uvedl na sociální síti X ministr zahraničních věcí České republiky Jan Lipavský.

Šéf českého ministerstva zahraničí vysvětlil, že nové opatření je prý nezbytné pro bezpečnost země.

 

„Nebudeme čekat na další akt sabotáže,“ napsal.👹🙈

 

Lipavský také poznamenal, že každý, kdo má v úmyslu zůstat v České republice, musí prokázat, že je tím, za koho se vydává.

 

((Se bojíte už o té své kuřecí životy!!!))

 

„Rusům už nebude stačit nebiometrický pas,“ uzavřel ministr.

 

V červnu vyšlo najevo, že 14. balíček sankcí Evropské unie zahrnuje zákaz soukromých letů pro Rusy. Hovoříme mimo jiné o letech nutných k přepravě Rusů na obchodní jednání v zemích EU.

 

https://www.vesti.ru/article/4031514

 

 

📌4. července 2024, 17:38: RUSKÁ FEDERACE JE PŘIPRAVENA REAGOVAT ZRCADLOVĚ V PŘÍPADĚ, ŽE SPOJENÉ STÁTY KDEKOLI NA SVĚTĚ UPLATNÍ SMLOUVU INF:

 

Rusko si vyhradilo právo vyrábět a rozmisťovat rakety středního a krátkého doletu, když vyhlásilo jednostranné moratorium na tyto zbraně, připomněl Vladimir Putin na tiskové konferenci po summitu SCO v Astaně.

 

Hlava státu vysvětlila, že Spojené státy oznámily, že zahajují vývoj a výrobu raket středního a krátkého doletu, takže Rusko reagovalo zrcadlově – zapojilo se také do vývojových prací v této oblasti a je připraveno zahájit výrobu. Domácí obranný průmysl již obdržel potřebné objednávky, dodal prezident Ruské federace.

 

Připomeňme, že Spojené státy jednostranně odstoupily od Smlouvy o likvidaci raket středního a krátkého doletu, která zakazovala vývoj, výrobu a rozmístění pozemních balistických střel a střel s plochou dráhou letu s doletem 500 až 5500 kilometrů. Poté Spojené státy otestovaly pozemní verzi střely Tomahawk.

 

Rusko zase vyhlásilo moratorium na výrobu takových zbraní, ale dokud Spojené státy nezačnou rozmisťovat své rakety.

 

https://www.vesti.ru/article/4031446

 

 

📌4. července 2024, 19:04: UKRAJINSKÉ ÚŘADY NEVĚDÍ, KDE JE TÉMĚŘ MILION MUŽŮ:

 

Ukrajinské úřady nemají informace o zaměstnání a pobytu téměř milionu mužů. Řekl to předseda Výboru pro hospodářský rozvoj Nejvyšší rady Dmytro Natalukha.

 

 

Podle něj úřady během mobilizace na Ukrajině využívaly hlavně úřední matriky. V procesu analýzy mobilizačních rezerv a potenciálu bylo zjištěno, že chybí informace o necelém milionu mužů ve vojenském věku. Natalukha dodal, že jedinou dostupnou informací jsou jejich identifikační kódy.

 

Dne 24. února 2022 bylo na Ukrajině vyhlášeno stanné právo a poté Volodymyr Zelenskyj podepsal dekret o všeobecné mobilizaci. Podle tohoto dokumentu mají muži ve věku od 18 do 60 let zakázáno opustit zemi po dobu stanného práva. Po vyhlášení mobilizace se také rozšířil seznam těch, kteří mohou doručovat předvolání. Nyní mohou předvolání kromě zástupců TCC (teritoriální náborové středisko – nový název vojenských registračních a náborových úřadů na Ukrajině) doručit také zaměstnavatelé branců, vedoucí bytového úřadu, zástupci domovního výboru a další úředníci.

 

((Přijeď si je k nám za Nutellou vyzvednout, jak je u nás Tvůj nejvěrnější, slizoun před Tebou schovává a krmí z našich peněz!!!!!!))

 

https://www.vesti.ru/article/4031483

 

 

📌4. července 2024, 19:10, Mercouris: PÁD MIKRODISTRIKTU V CHASIV JARU BYL PRO KYJEV HROZNOU ZPRÁVOU:

 

Britský expert Alexander Merkuris uvedl, že pád mikrookresu Kanal Chasova Yar v Doněcké lidové republice byl pro Kyjev nejdůležitější a nejstrašnější zprávou za posledních 36 hodin👍.

 

  1. července Nazar Vološin, zástupce chortycké skupiny ukrajinské armády, oznámil ústup z mikrookresu Kanal města Chasov Yar. Podle něj byly zničeny všechny pozice ozbrojených sil Ukrajiny v této oblasti. 👍

 

„Není to jen nejdůležitější zpráva za posledních 36 hodin, ale také nejstrašnější zpráva pro Ukrajince,“ uvedl expert na svém blogu na YouTube. 👍

 

Podle Merkurise byl pád východního Časovského jaru velkou porážkou ukrajinských ozbrojenců👍. Tato událost je podle něj srovnatelná se ztrátou Avdijivky a Očeretyne.

 

Expert také uvedl, že rychlý postup ozbrojených sil RF v tomto směru vede k přiblížení se úplnému osvobození Doněcké lidové republiky a ukončení bojů o Donbas. 👍

 

Ruské ministerstvo obrany již dříve informovalo, že celkové ztráty ozbrojených sil Ukrajiny za uplynulý den činily 1740 ozbrojenců, 2 systémy protivzdušné obrany, vrtulník a také 12 tanků a dalších obrněných vozidel.

 

https://www.vesti.ru/article/4031627

 

 

📌4. července 2024, 17:49: MEDVEDĚV PODĚKOVAL DOBROVOLNÍKŮM SPECIÁLNÍ VOJENSKÉ OPERACE ZA BLÍŽÍCÍ SE VÍTĚZSTVÍ:   👍 👍 👍

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv poděkoval dobrovolníkům, kteří se rozhodli odjet do zóny speciální vojenské operace.

 

Na setkání na ministerstvu obrany Dmitrij Medveděv poznamenal, že dobrovolníci šli na frontu ze smyslu pro povinnost, na volání svých srdcí a s pochopením obtíží spojených s touto službou.

 

„Dnes brání naši zemi na bojišti, prokazují odolnost, odvahu a statečnost, sebevědomě přibližují naše vítězství nad nepřítelem,“ zdůraznil místopředseda Rady bezpečnosti.

 

Poznamenal také, že úkol náboru vojenského personálu do zóny NVO v roce 2024 je plněn. Od začátku roku podepsalo smlouvy asi 190 tisíc lidí, píše agentura TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4031379

 

 

📌4. července 2024: 19:48: ZÁHADNÉ ČERNÉ PRSTENCE SPATŘENÉ NAD BERLÍNEM:

 

Na sociálních sítích kolují videa z hlavního města Německa, která ukazují záhadné černé prstence stoupající k obloze.

Černé kruhy se natáčely v severovýchodní části Berlína. Pomalu stoupají vzhůru a rozpouštějí se v atmosféře.

 

Web se okamžitě začal dohadovat o povaze tohoto jevu. Někteří navrhují, aby fotbaloví fanoušci na Euru 2024 pálili pyrotechniku a oslavovali vítězství svých národních týmů.   Jiní si jsou jisti, že probíhají přípravy na koncerty kapely „Rammstein“, známé svými koncerty. Jiní jsou skeptičtí, že jde o škodlivé emise z průmyslové výroby.

 

https://www.vesti.ru/article/4031632

 

 

📌4. července 2024, 19:14: VÍCE NEŽ ROTA UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ DEZERTOVALA V NEW YORKU: 👍 👍 👍

 

Více než rota ukrajinských vojáků dezertovala ve vesnici New York (ukrajinský název, v letech 1951-2021 – Novgorodskoje – pozn. red.) v Doněcké lidové republice (DLR).

 

Pro útěk ozbrojenců kyjevského režimu připravili ruští vojáci operační situaci, uvádí TASS s odkazem na bezpečnostní složky republiky.

 

Poznamenali, že situace v této oblasti pro ukrajinskou armádu „není příliš dobrá“. Na vesnici útočí ruské dělostřelectvo hned z několika směrů.

 

Německý novinář Julian Repke již dříve uvedl, že útěk ukrajinské armády se opět odehrává „na otevřených polích“ pod palbou ruského dělostřelectva. Poznamenal, že takový útěk vždy vede k fatálním následkům pro ozbrojence kyjevského režimu. Kritizoval také ty, kteří nadále označují stažení Ukrajinců z jejich pozic za „plánovaný taktický ústup“.

 

https://www.vesti.ru/article/4031625

 

 

📌4. července 2024, 19:44: KREML NEPOTVRDIL ANI NEVYVRÁTIL MOŽNOST ORBÁNOVY NÁVŠTĚVY MOSKVY:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov informace o návštěvě maďarského premiéra Viktora Orbána v Moskvě nepotvrdil, ale nevyvrátil.

 

Peskov poznamenal, že 5. července má Vladimir Putin velmi nabitý program, píše agentura TASS.

 

Ukrajinská média již dříve informovala, že Orbán plánuje navštívit Rusko několik dní po své cestě na Ukrajinu. Spolu s ním by měl do Moskvy přijet i ministr zahraničí Peter Szijjártó.   Připomeňme, že Orbán navštívil Kyjev 2. července. Jak sám premiér vysvětlil, jeho návštěva souvisí s maďarským předsednictvím v Radě EU – Budapešť by ráda pomohla vyřešit konflikt na Ukrajině.

 

Maďarský premiér zejména vyzval ukrajinského prezidenta Zelenského, aby si dal pauzu, zastavil palbu a poté zahájil jednání. Kyjev však tuto myšlenku odmítl.

 

https://www.vesti.ru/article/4031633

 

 

📌4. července 2024, 20:51: BLÍZKÝ PŘÍTEL ZELENSKÉHO UPRCHL Z UKRAJINY A ODJEL DO SPOJENÝCH STÁTŮ:

 

Ruslan Chanumak, blízký přítel a spolupracovník hlavy kyjevského režimu Volodymyra Zelenského, uprchl z Ukrajiny do Spojených států amerických, informovala ukrajinská média.

 

Dříve byl Hanumak hercem ve studiu Kvartal 95 a v roce 2019 se stal jedním z hlavních asistentů v Zelenského volební kampani.

 

Čtyřiatřicetiletému komikovi se podařilo opustit zemi i přesto, že kvůli svému věku podléhá odvodu do ukrajinské armády. Odborníci naznačili, že hlava kyjevského režimu mu v tom přátelsky pomohla.

 

Je známo, že syn Ruslana Khanumaka žije ve Spojených státech.

 

„Dovolte mi, abych byl v očích mnoha lidí zrádcem, ale můj syn vyrůstá se svým otcem,“ řekl uprchlý umělec.

 

Místopředseda Výboru pro národní bezpečnost, obranu a zpravodajství Nejvyšší rady Jegor Černěv již dříve uvedl, že návrh zákona o mobilizaci se dotkne mužů, kteří opustili Ukrajinu.

((Do té doby bude po válce 😂!!!))

 

https://www.vesti.ru/article/4031710

 

 

📌4. července 2024, 19:05: OZBROJENÉ SÍLY RF ZAÚTOČILY NA ŽELEZNICI V KRASNYJ LIMAN:

 

Ruská armáda zasáhla železniční stanici u města Krasnyj Liman.

Agentuře TASS o tom informoval její vlastní zdroj z bezpečnostních složek.

 

Podle některých zpráv v médiích byl útok proveden leteckou pumou FAB-3000. Výbuch byl tak silný, že popraskaly základy nejbližších domů.

 

Připomeňme, že první informace o použití bomb FAB-3000 v zóně speciální operace se objevily 20. června. Poté byla tato munice použita ve směru na Charkov – poblíž vesnice Liptsy.

 

Podle údajů z otevřených zdrojů váží tato letecká bomba o něco více než 3 tuny, přičemž asi 1,4 tuny tvoří výbušniny.

 

https://www.vesti.ru/article/4031592

 

 

📌4. července 2024, 21:13, Razvožajev: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ODPÁLILY FALEŠNÉ RAKETY NA SEVASTOPOL, PROTIVZDUŠNÁ OBRANA NEFUNGOVALA:

 

Ve čtvrtek 4. července odpálily ozbrojené síly Ukrajiny falešné rakety na Sevastopol. Oznámil to gubernátor Michail Razvožajev.

Odpoledne byl ve městě dvakrát vyhlášen letecký poplach. První trval 2 minuty a druhý 11 minut.

 

Podle Razvožajeva ozbrojené síly Ukrajiny odpalovaly falešné rakety, tzv. „návnady“. V tomto ohledu protivzdušná obrana nefungovala, ale ostražitost je nyní zvýšená.

 

https://www.vesti.ru/article/4031750

 

 

📌4. července 2024, 19:52, KREML: PUTIN NEVEDL SMYSLUPLNÝ ROZHOVOR S GENERÁLNÍM TAJEMNÍKEM OSN:

 

Ruský prezident Vladimir Putin na summitu Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) nediskutoval s generálním tajemníkem OSN Antóniem Guterresem o podstatných otázkách, uvedl tiskový tajemník hlavy státu Dmitrije Peskova.

 

Mluvčí Kremlu poznamenal, že Putin s Guterresem nevedl smysluplný rozhovor. Zároveň měli možnost se navzájem pozdravit.

 

Ve dnech 3. a 4. července navštívil Vladimir Putin Astanu, aby se zúčastnil summitu SCO.   Nejprve do organizace patřilo Rusko, Kazachstán, Kyrgyzstán, Čína, Tádžikistán a Uzbekistán, v roce 2017 se k nim připojily Indie a Pákistán, v roce 2023 Írán, na letošním summitu Bělorusko.

 

Generální tajemník OSN na summitu v Astaně již dříve řekl, že SCO má pravomoc usilovat o mír.

 

https://www.vesti.ru/article/4031669

 

 

📌4. července 2024, 20:58: V ODĚSKÉ OBLASTI BYLA POŠKOZENA PŘÍSTAVNÍ INFRASTRUKTURA:

 

V Oděské oblasti byla poškozena přístavní infrastruktura. Řekl to starosta města Gennadij Truchanov.

 

Podle úředníka byly poškozeny budovy a další struktury přístavní infrastruktury. Došlo k požáru, který je nyní uhašen.

 

Ukrajinská média již dříve informovala, že v přístavu Čornomorsk v Oděské oblasti zahřměl výbuch. Předtím byl v regionu vyhlášen letecký poplach.

 

https://www.vesti.ru/article/4031741

 

 

📌📢🔝🔝🔝❌🥩🐟🐖🐓🐃🍏🍐🍓4. července 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: JÍDLO BEZ FAREM: COLA, NESTLÉ, PEPSI MEZI ULTRAZPRACOVANÝMI POTRAVINÁŘSKÝMI GIGANTY, KTEŘÍ ŘÍDÍ GLOBÁLNÍ POTRAVINOVOU POLITIKU:

 

👉Nový výzkum vrhá světlo na složitou síť výrobců ultrazpracovaných potravin, kteří kontrolují globální potravinovou a zdravotní politiku. Zjištění vzbuzují obavy o budoucnost zemědělství bez farmářů, říkají analytici.

 

Podle nového dokumentu Zemědělství a lidské hodnoty jsou výrobci ultrazpracovaných potravin klíčovými aktéry ve složité globální síti vlivných skupin, kde mají nepřiměřenou moc nad globální potravinovou politikou a politikou výživy.

 

👉 Výzvy k přeměně globálního řízení potravin z modelu ovládaného korporacemi na model „mnoha zainteresovaných stran“ – vedený organizacemi jako Světové ekonomické fórum (WEF) – vedly k šíření iniciativ institucí, partnerství, platforem a kulatých stolů s mnoha zúčastněnými stranami. do značné míry odpovědný za zavedení nových globálních „řešení“ zemědělských problémů.

 

Tyto iniciativy mnoha zainteresovaných stran jsou založeny na vizi prosazované Klausem Schwabem – že soukromé korporace jsou klíčovými „ stakeholdery “, které by měly hrát vedoucí roli v udržitelném rozvoji a být v pozici „ správců společnosti “, napsali autoři.

 

VÝSLEDKEM JE, ŽE NEJVÝZNAMNĚJŠÍ A NEJMOCNĚJŠÍ MULTISTAKEHOLDERSKÉ INSTITUCE JSOU Z VELKÉ ČÁSTI VEDENY ČLENY SPRÁVNÍ RADY VÝROBCŮ ULTRAZPRACOVANÝCH POTRAVIN, MALOOBCHODNÍKŮ A OBCHODNÍCH SDRUŽENÍ, zjistila studie.

 

„Naše výsledky naznačují, že nyní máme celosvětový systém správy potravin řízený mnoha zainteresovanými stranami, který je nepřiměřeně organizovaný konkrétními aktéry se společnými zájmy v rozvoji ultrazpracovaného potravinářského průmyslu,“ řekl hlavní autor Scott Slater z australské Deakin University. Obránce.

 

👉 👉 👉 „A mezi klíčové aktéry patří vedoucí pracovníci Unilever, Nestlé, PepsiCo, The Coca-Cola Company, WEF, Mars, DSM , Rabobank, Světová obchodní rada pro udržitelný rozvoj (WBCSD) a Danone,“ dodal.

 

To znamená, že TYTO SPOLEČNOSTI A ORGANIZACE SE STALY KLÍČOVÝMI HYBATELI GLOBÁLNÍCH POLITIK K ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ, JAKO JE PODVÝŽIVA, NEDOSTATEK POTRAVIN, ZTRÁTA BIOLOGICKÉ ROZMANITOSTI A ZMĚNA KLIMATU.

 

👉 Hrají tuto roli, i když ultrazpracované potraviny jsou spojeny se závažnými zdravotními problémy, včetně obezity, cukrovky 2. typu, kardiovaskulárních onemocnění a poruch duševního zdraví a poškozování životního prostředí, včetně ztráty biologické rozmanitosti a masivního šíření plastů po celém světě.

 

VÝSLEDKY, ŘEKL SLATER, „VYVOLÁVAJÍ DŮLEŽITÉ OBAVY V OBLASTI VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ A SPRÁVY VĚCÍ VEŘEJNÝCH“.

 

Řekl, že „instituce s mnoha zúčastněnými stranami potenciálně skrývají škodlivé účinky ultrazpracovaného potravinářského průmyslu na lidské a planetární zdraví, kromě toho, že poskytují vedoucím pracovníkům v tomto odvětví privilegované ‚místo u stolu‘ v rozhodovacích prostorech globálního řízení potravin.“

 

K vyřešení tohoto problému jsou podle Slatera nutné strukturální a regulační změny, které zajistí, že zájmy těchto mocných aktérů nebudou upřednostňovány před zdravím a udržitelností potravinového systému. To zahrnuje „naléhavě potřebné globální koordinované reakce k řešení škod způsobených ultrazpracovanými potravinami“.

 

NA SEDADLE ŘIDIČE SEDÍ MANAŽEŘI ULTRAZPRACOVANÝCH POTRAVIN

 

Výzkumníci systematicky analyzovali hráče stojící za významnými multistakeholderskými institucemi ovlivňujícími globální potravinovou politiku pomocí dat z webových stránek, zpráv společností, průzkumů trhu a akademické a politické literatury.

 

Analyzovali 45 institucí spolupracujících s multilaterálními institucemi, včetně agentur Organizace spojených národů (OSN), Organizace pro výživu a zemědělství a Světové zdravotnické organizace, na globálním rozvoji potravinové politiky.

 

Zjistili, že mnoho organizací jako Sustainable Food Policy Alliance (založené společnostmi Danone, Mars Inc, Unilever a Nestlé), Platforma iniciativy pro udržitelné zemědělství (založené společnostmi Danone, Nestlé a Unilever), Forest Positive Coalition Forum Consumer Goods Forum a FReSH (Iniciativa Food Reform for Sustainability and Health, založená organizací WBCSD) má správní rady a řídící výbory, které 100% vedou výrobci a prodejci ultrazpracovaných potravin.

 

Další významní hráči mají polovinu až dvě třetiny svých vedoucích pozic v držení výrobců, maloobchodníků a dalších podniků spojených s ultrazpracovanými potravinami.

 

👉 Zjistili také, že ultrazpracované potravinářské korporace, které měly největší moc v rámci institucí potravinové politiky – jako PepsiCo, Unilever, Nestlé a Coca-Cola – měly také nejvíce členství v multistakeholderských institucích zaměřených na znečištění plasty.

 

Výzkumníci zmapovali složitou síť s velikostí kruhu úměrnou počtu odkazů na další skupiny v síti. Šedé kruhy představují instituce s více zúčastněnými stranami;

👉🔴červené kruhy představují ultrazpracované potravinářské společnosti;

👉🟠oranžové kruhy představují přidružené podniky a dárce;

👉🟣fialové kruhy představují neziskové organizace; a

👉🔵modré kruhy představují organizace OSN.

 

Instituce využívají spojení s agenturami OSN, vládami, nevládními organizacemi a výzkumnými institucemi – na které mají velký vliv – k legitimizaci svých projektů, zjistili.

 

Tyto vazby chrání korporace před odpovědností, napsali autoři. Jinými slovy, mají přímé spojení s iniciativami slibujícími určitý typ zdraví nebo životního prostředí, ale nemusí přijímat žádné smysluplné kroky nebo změny obchodních praktik.

 

🔵Tento trend, „modré praní “, odkazuje na korporace, které prostřednictvím svého spojení s OSN promítají korporátní hodnoty, postupy řízení a společensky odpovědný obraz, napsali.

 

Výsledkem je, že multistakeholderismus „poskytuje mechanismus, kterým se nadnárodní potravinářské korporace mohou zapojit do rozhodování, aniž by jejich vedoucí pracovníci byli klíčovými hráči v oblastech globálního řízení potravin,“ řekl Slater.

 

Místo toho jsou instituce s mnoha zúčastněnými stranami „vpředu a ve středu“ v oblastech politiky, jako je Summit OSN o potravinových systémech, ale protože v zákulisí jejich správním radám dominují manažeři ultrazpracovaných potravin, jsou to oni, kdo „vydělává na konkrétních řešeních, (nebo nečinnost a zachování status quo).“

 

Tyto organizace se zaměřily na rozšiřování průmyslového zemědělství, „aby sloužilo globálním trhům na úkor malých zemědělských systémů a práv farmářů,“ napsala zdravotní expertka a investigativní reportérka Nina Teicholz v analýze Substack.

 

👉S odkazem na nedávný článek holandských a amerických vědců Teicholz uvedl, že to vedlo k růstu „ZEMĚDĚLSTVÍ BEZ FARMÁŘŮ“.

 

Řekla: „Tato zjištění vyvolávají otázky o legitimitě globálních potravinových politik, když veřejnost, v jejímž zájmu jsou vyrobeny, není dostatečně zastoupena.

 

„Ačkoli tyto [instituce s mnoha zúčastněnými stranami] mají za cíl mít altruistické poslání, představující působivé fotografie chudých lidí a aktivit členů – což vesměs tvrdí, že jde o ‚příběh začlenění‘ — důkazy ukazují, že vedoucí pracovníci [ultrazpracovaných potravin] jsou v sedadlo řidiče.“

 

DROBNÍ FARMÁŘI A VÝROBCI POTRAVIN JSOU Z TOHOTO PROCESU VYŘAZENI:

 

Ačkoli je mnoho aktérů zahrnuto v institucích zahrnujících více zainteresovaných stran, autoři uvedli, že „kritickým bodem“ je to, že farmáři a podniky, které produkují celé, minimálně zpracované potraviny, jsou vyloučeny z většiny institucí, které analyzovali, a obecně z modelu mnoha zainteresovaných stran.

 

👉 „Jinými slovy, výrobci celých potravin – farmáři a zemědělci nekomoditních plodin – nemají prakticky žádné místo u stolu na mnoha konferencích, setkáních a kulatých stolech, které společně určují potravinovou politiku ,“ napsala Teicholzová ve svém komentáři k novinám.

 

👉Tento velký posun v potravinové politice, napsala, začal kolem roku 2000, kdy se těžiště globální potravinové politiky přesunulo z potravinové bezpečnosti na životní prostředí a země globálního severu začaly podporovat průmyslové zemědělství a vylučovat malé farmáře z konverzace.

 

👉Dnes napsala, že se to týká i chovatelů hospodářských zvířat, kteří jsou v mnoha evropských zemích nuceni vybíjet svá stáda nebo zavírat své farmy, aby snížili emise skleníkových plynů.

 

DODALA: „ZE STEJNÉHO DŮVODU JSOU ZEMĚ ŽÁDÁNY SVĚTOVÝMI VŮDCI, ABY VYDALY SMĚRNICE O ROSTLINNÉ STRAVĚ , KTERÁ DRAMATICKY SNÍŽÍ SPOTŘEBU MASA V BOHATÝCH ZEMÍCH.

 

👉 👉 👉 „Téměř 100 starostů velkých měst také podepsalo globální závazek snížit emise z živočišných potravin, což má za následek opatření, jako jsou veganské pátky pro školní děti v New Yorku.

 

„Probíhá mnoho dalších nadnárodních potravinových politik, ale ty, které se zaměřují na snižování potravin živočišného původu, byly zřejmě uplatňovány nejagresivněji – a pravděpodobně👉 budou mít největší dopad na lidské zdraví.“

 

VELKÉ NADNÁRODNÍ POTRAVINÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI SPĚCHAJÍ INVESTOVAT DO „ZCELA NOVÝCH PROTEINOVÝCH NÁHRAŽEK, VYROBENÝCH V LABORATOŘÍCH, a továrnách, nebo v případě BROUKŮ CHOVANÝCH NA FARMÁCH,“ napsala na základě projektů jako Good Food Institute, který NAVRHUJE KRMIT SVĚT S PĚSTOVANÝM MASEM NEBO ROSTLINNÝM MASEM.

 

Slater řekl, že mnohostranné instituce a ultrazpracovaný potravinářský průmysl mají také tendenci prosazovat politiky, jako jsou „technologicky řízená řešení vývoje potravinářských systémů, inovace, přeformulování ultrazpracovaných potravin, finance a digitalizace “.

 

👉Jinými slovy, řekl, obhajují typy řešení, „kde jsou nadnárodní potravinářské korporace potřeba jako ústřední bod a stále mohou vytvářet ZISKY“.

 

Teicholz řekl, že jedna perspektiva může být, že společnosti reagují v dobré víře na naléhavé požadavky změny klimatu, ale „skeptičtější pohled“ je, že hledají nové modely pro své nové produkty.

 

„Jestliže tyto společnosti jen přistoupily na talíř, je to pro ně dobré,“ napsala. „BOHUŽEL, CELÁ HISTORIE KAPITALISMU NÁS UČÍ OPAK.“

 

https://volnyblog.news/jidlo-bez-farem-cola-nestle-pepsi-mezi-ultrazpracovanymi-potravinarskymi-giganty-kteri-ridi-globalni-potravinovou-politiku/

 

VLÁDA, KTERÁ SE BOJÍ NECHAT LIDI POSOUDIT PRAVDU A LEŽ NA OTEVŘENÉM TRHU, JE VLÁDOU, KTERÁ SE BOJÍ SVÝCH VLASTNÍCH LIDÍ. John.F.Kenedy

 

 

📌4. července 2024, CTK/Šulová Kateřina: FILIP SIMAN V JEDNACÍ SÍNI MĚSTSKÉHO SOUDU V PRAZE, 3. ČERVENCE 2024, PRAHA.

 

Obžaloba ho viní z nelegální služby v ukrajinské armádě a z plenění v místě válečných operací.

 

Praha – Filip Siman, kterého obžaloba viní z nelegální služby v ukrajinské armádě a z plenění v místě válečných operací, dnes u pražského městského soudu odmítl, že by se sběrem cenností chtěl obohatit. Uvedl také, že ohledně bojů v cizí armádě vycházel z vyjádření politiků, kteří v minulosti uvedli, že lidem, kteří odjedou bojovat na Ukrajinu, mohou garantovat beztrestnost. Hlavní líčení je kromě dneška a čtvrtka naplánované i na příští týden, v plánu jsou především výslechy svědků.

 

Sedmadvacetiletý Siman podle státního zástupce Martina Bílého působil jako voják v ukrajinském dobrovolnickém praporu Karpatská Sič koncem března 2022. Neměl přitom povolení prezidenta republiky, aby mohl v cizí armádě bojovat. V zemi prodělal základní výcvik, nechal se vyzbrojit a následně se se skupinou, které velel, přesunul do měst Irpiň a Buča. Tam měl podle spisu za úkol hlídkovat v zákopech a provádět tzv. začišťovací operace.

 

Siman si podle obžaloby v rámci plnění rozkazů i ve svém volnu opakovaně přivlastnil věci jak padlých vojáků, tak civilních obyvatel. Podle Bílého šlo například o zlatý prsten, investiční slitky zlata a stříbra, další šperky, hotovost, ale také třeba čtečku knih či značkové sluneční brýle. Jako bývalý voják přitom podle Bílého musel být seznámen se základními pravidly mezinárodního humanitárního práva. Muže zadržela v dubnu 2022 ukrajinská armáda, následně byl propuštěn a odcestoval zpět do České republiky.

 

Siman dnes soudu řekl, že se na Ukrajinu vydal kvůli tomu, že jeho rodina z Ukrajiny pochází. Ví, že neměl povolení prezidenta k boji v cizí armádě, vycházel podle svých slov ale z veřejného vyjádření premiéra Petra FIaly (ODS), který už na počátku března 2022 uvedl, že lidem, kteří odjedou bojovat za Ukrajinu, může spolu s tehdejším prezidentem Milošem Zemanem garantovat beztrestnost abolicí. Do země se také podle svých slov vydal pod záštitou ukrajinského velvyslanectví.

 

Soudu muž detailně popsal, jak se do dobrovolnického praporu dostal i jaké činnosti vykonával. Všechny jednotky podle něj sídlily v opuštěných domech ukrajinských obyvatel, bylo proto podle něj běžné, že vojáci využívali zdroje, které v nich byly. Nalezené cennosti, peníze či elektronika se podle něj nosila „na štáb“. Věci Ukrajinců prý vojáci odnášeli pro případ, že by Rusové místa opět dobyli.

 

Prsten, který podle obžaloby vzal, byl podle Simana součástí historky o padlém ruském vojákovi, kterou si vymysleli jeho nadřízení a která měla být symbolem toho, že je ukrajinský odboj schopen přežít; dostal ho prý od vedení. O čtečce si myslel, že je tablet, tudíž že by mohl obsahovat zpravodajské informace. Šlo ale podle něj jen o maketu. Ohledně stříbrných slitků mu prý armáda řekla, že si je může ponechat, zlatý slitek si podle svých slov jen vyfotil na mobil. Siman odmítl, že by si ponechal další šperky, hotovost nebo značkové brýle. Z vlastní vůle si podle svých slov vzal jen kyslíkovou masku, chtěl ji jako připomínku toho, že na Ukrajině sloužil. Braní věcí se mu morálně příčilo, dodal.

 

Za službu v cizí armádě mohou soudy muži uložit nejvýše pět let vězení, za rabování mu ale hrozí i výjimečný trest.

 

ZA SLUŽBU V CIZÍ ARMÁDĚ MOHOU SOUDY MUŽI ULOŽIT NEJVÝŠE PĚT LET VĚZENÍ, ZA RABOVÁNÍ MU ALE HROZÍ I VÝJIMEČNÝ TREST. 🙈

 

((To, co tam dělají všichni, mrtvých okradou. Za každé války se to dělo a dít bude!!! Tenhle rozkrádačský systém, a to ve velkém množství ho chce soudit??? Měli mu dát vyznamenání, že vůbec za ně jel bojovat proti jejich takzvanému agresorovi!!!!! 👉To oni by mněli dostat tresty smrti!!!))

 

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/muz-vineny-z-rabovani-na-ukrajine-u-soudu-odmitl-ze-by-se-chtel-obohatit/2539409

 

 

📌4. července 2024, 👉 ZATÍMCO ČESKÝ PREMIÉR SE SVOU SKVADROU VČETNĚ LOUTKY NA PRAŽSKÉM HRADU SHÁNÍ PRO UKRAJINU PENÍZE I MUNICI, PROČEŽ ZVYŠUJE U NÁS I DANĚ, ZÁROVEŇ CELÁ EU ROVNĚŽ OKRÁDÁ OBČANY SVÝCH ČLENSKÝCH STÁTŮ, V KYJEVĚ SE SPOŘÍ I UTRÁCÍ.

 

A SPECIÁLNĚ RODINA ZELENSKÝCH SE TOHO NEBOJÍ.

👉Jestliže na Ukrajinu míří vlaky použitých i nových automobilů ze zbytku Evropy👹, což svědčí o jisté prosperitě této země i přes neustálé poplakávání a žebráni diktátora Zelenského všude, kde ho nevyhodí, jeho žena se dost možná rozhodla rozšířit rodinné jmění.

👹Po nedávno avizovaném nákupu honosné nemovitosti v Londýnu a velkém hotelu s casinem jinde došlo na nějaké to vozítko na nákupy. A není to nic menšího než Bugatti Turbillon stojící 4.5 milionu eur. Což je při dnešním kurzu v přepočtu cca 112,5 milionů korun. Samozřejmě v základu. To je vcelku dost peněz.

👹Je třeba si uvědomit, že bývalý a nedávno nijak bohatý komik👉 vlastní momentálně těch nemovitostí mnohem více, nechybí mu ani jachta či letadlo.

👉Bohužel bývalého ukrajinského prezidenta nemá moc kdo kritizovat, protože ho uplácelo plno firem, spolků i jednotlivců dávno před tím, než se Rusko rozhodlo zasáhnout. Samozřejmě může jít o fámu, ostatně jako pokaždé, když chce někdo Zelenského ,,pošpinit.“

V REÁLU JE TO VŠAK VZHLEDEM K OBROVSKÉ DEFRAUDACI DOST REÁLNÉ A NE PŘEKVAPIVÉ.

 

https://www.inadhled.live/zajimavosti/kdo-to-nevnima-je-hlupak/

 

 

📌👹👹👹👹👹3. července 2024, 9:22, iDnes.cz: NA VÝSUVNÉ SLOUPKY CHRÁNÍCÍ SNĚMOVNU ODKLEPLI POSLANCI 26 MILIONŮ KORUN:

 

👹Na tohle Fialova pětidemolice peníze má…???

 

Poslanci rozpočtového výboru schválili 26 milionů korun na vybudování výsuvných sloupků, které vyrostou k posílení bezpečnosti Sněmovny. Stát na to dá peníze z rozpočtové rezervy. Výsuvné sloupky budou ve všech přístupových cestách do Sněmovní ulice z Malostranského náměstí, z Thunovské ulice i Pětikostelního náměstí!!!

 

Má jít o investici za téměř 29 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Ze tří čtvrtin by měla výstavbu sloupků financovat Sněmovna, zbytek má dát Praha.

 

👉 „PRAHA BUDE MÍT ZA ÚKOL TYTO SLOUPKY POSTAVIT A ZABEZPEČIT JEJICH PROVOZ,“ řekl poslancům kancléře Martin Plíšek.

 

((Co na to opozice a Pražané????? AŽ TAKHLE SE NÁS BOJÍ, ŽE SI NECHAJÍ ZA NAŠE PENÍZE UDĚLAT KOLEM SEBE OBRNĚNÍ!!! PROČ SI TO NESTAVÍ ZE SVÝCH VÝSOSNÝCH, KAŽDÝ MĚSÍC SAMOSCHVÁLENÝCH, NAŠICH PENĚZ??? Kdo jim tohle schválil??? My, občané vůbec NE!))

 

Sloupky budou v klidovém režimu. Pokud bude hrozit bezpečnostní riziko, budou podle kancléře Martina Plíška aktivovány, a pokud situace pomine, zasunou se sloupky zpět do země. „BUDOU AKTIVOVÁNY NA ŽÁDOST POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY,“ řekl Plíšek.

 

Projekt vybudování bezpečnostních vysouvacích sloupků okolo sídla Sněmovny už získal potřebné stavební povolení. Sloupky chránící Sněmovnu tak „VYROSTOU“ podle kancléře Plíška nejpozději do jara příštího roku.

 

Autor: Josef Kopecký

 

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-vysuvne-sloupky-rozpoctovy-vybor.A240703_085950_domaci_kop

 

 

📌4. července 2024, 13:47, in.Novinky, Pavel Cechl: STÁT PŘIDÁ 3,5 MILIARDY NA UPRCHLICKOU DÁVKU PRO UKRAJINCE: 👹

 

((Pro pětidemolici jsou takzvaní stát MY lidé, které denně drze okrádají bez nás o nás!!! Zelenina hledá v Evropě své uprchlíky na frontu. Jak to, že je naše pětidemolice před nim ukrývá a krmí z našich peněz??? Do očí se mu smějí??? Co by tak asi jim řekl, lhářům??? No ale není divu. Rovný rovného si hledá. Lépe řečeno Křivák Křiváka si hledá.))

 

O 3,5 miliardy korun letos naroste rozpočet na výplatu humanitární dávky, která je určena běžencům z válečné Ukrajiny. Rozhodla o tom vláda. Celkem by na ni letos mohlo jít až 7,8 miliardy.

((Běžencům na skvělých měsíčních příjmech bez práce, s ubytováním zadara, kadeřnictvím, přídavky na stravu, zadara školství, zdravotnictví, na které ani oni, ani jejich předkové nepřispěli ničím a jasně, v drahých autech!!!))

 

„V době, kdy jsme připravovali státní rozpočet, nebylo jisté, zdali bude prodloužena dočasná ochrana. Počítali jsme s jistotou prvního kvartálu. Věděli jsme tak už v průběhu loňského roku, že pravděpodobně budeme muset posílit rozpočet ministerstva o výdaje na humanitární dávku,“ řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

 

Dávku podle něj dostávají hlavně lidé patřící mezi zranitelné osoby. „Malé děti, jejich rodiče, lidé starší 65 let, případně osoby se zdravotním postižením,“ dodal.

 

Uprchlíci mají dostat více na dávkách, ministerstvo financí a odbory jsou proti…

 

Z materiálu, který schválila vláda, vyplývá, že ani toto přidání nemusí stačit. Na dávku byla v rozpočtu vyčleněna jedna miliarda korun. Ale už v polovině května bylo vyčerpáno 2,74 miliardy. „Aktuální celková potřeba rozpočtově nezajištěných prostředků do konce roku činí 6,3 miliardy až 6,8 miliardy korun,“ stojí v něm.

 

„Humanitární dávka je prakticky jedinou finanční pomocí pro osoby s dočasnou ochranou,“ doplnil k tomu mluvčí ministerstva práce Jakub Augusta. 🙈👺

 

KONEC BEZPLATNÉHO BYDLENÍ👍

Na vyšších výdajích se bude podílet to, že od září již nebudou mnozí uprchlíci bezplatně bydlet ve státním nouzovém ubytování.

 

„Vzniká tak potřeba prostřednictvím humanitární dávky upravit částky započitatelných nákladů na bydlení tak, aby uprchlíci, zejména PAK TI ZRANITELNÍ, ((No jeden by 😭)) byli schopni uhradit náklady na bydlení na běžném trhu,“ dodal s tím, že běženci nemohou čerpat například příspěvek na bydlení.

 

((Nemají nárok u nás na nic, protože mají nepatné doklady (!!!!) takže jsou nelegálně mimo svoje území, na území ČR, v Schengenském prostoru načerno, s podporou vražedné pětidemoliční čety!!!! Ukrajina nepatří do NATO, tady nemají co dělat a to ještě bez platných dokladů!!!))

 

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-stat-prida-35-miliardy-na-uprchlickou-davku-pro-ukrajince-40479011

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 05.07.2024“:

➡️☭☆Žena zemřela v horách Soči kvůli lavině na uzavřené turistické stezce.

K mimořádné události došlo 30. června v národním parku Soči. Jeho tisková služba říká, že k tragédii došlo v rekreační oblasti: přístup tam není omezen, ale nejsou tam žádné vybavené stezky.

Národní park nevyloučil možnost opětovného tání sněhu a upozornil, že chůze mimo turistické stezky je nebezpečná.

https://t.me/c/1725938443/25212 lze zahlédnout

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Biden přiznal, že se v debatě s Trumpem „podělal“.

Faktem je, že jsem to podělal. Udělal jsem chybu

Dříve americký prezident připisoval neúspěchy v debatě únavě, trval na tom, že cesty do Evropy mu předtím vzaly hodně energie, a na akci „téměř usnul“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ruský ministr obrany Andrej Bělousov se zúčastnil jednání o otázkách náboru ruských ozbrojených sil

Ministr obrany Ruské federace Andrej Bělousov se zúčastnil jednání vedeného místopředsedou Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrijem Medveděvem k otázkám doplňování ozbrojených sil Ruské federace.

Jednání se dále zúčastnili pověření zástupci prezidenta Ruské federace ve federálních distriktech a vedoucí ustavujících subjektů Ruské federace.

V průběhu prací byl projednán soubor konkrétních opatření směřujících ke zvýšení efektivity výběru uchazečů o vojenskou službu na základě smlouvy v letošním roce.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Starší mechanik řidič tanku T-72 BZM hovořil o výhodách nového vybavení a schopnostech tanku v boji.

T-72 BZM se od „klasického“ T-72B3 liší novým dieselovým motorem a zvýšenou ochranou. Posádka tanku úspěšně plní bojové úkoly během SVO.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP