, ,

20.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:🟥PUTINOVA NOVÁ DRONOVÁ STRATEGIE OHROMUJE ZELENSKÉHO; „VTRHNE“ DO RUSKÉ VÁLKY UMĚLÁ INTELIGENCE?

20.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY:🟥PUTINOVA NOVÁ DRONOVÁ STRATEGIE OHROMUJE ZELENSKÉHO; „VTRHNE“ DO RUSKÉ VÁLKY UMĚLÁ INTELIGENCE?

 

📌20. září 2024: 🤡 PLÁN VÍTĚZSTVÍ BUDE FUNGOVAT, POKUD ZÁPADNÍ PARTNEŘI PŘIJMOU ROZHODNUTÍ V NĚM NAVRŽENÁ V OBDOBÍ OD ŘÍJNA DO PROSINCE – ZELENSKYJ.

▪️ Hodně záleží na rozhodnutích USA.

▪️ Zároveň uvedl, že chce ukončit válku na druhém mírovém summitu již v listopadu.

➖ Máme zájem o mír: musíme Ukrajinu co nejvíce posílit, abychom letos zorganizovali druhý summit, který může tuto válku ukončit. Prostě taková tečka, která se nikdy nestane elipsou, řekl Zelenskyj.

▪️ Zelenskyj nedávno apeloval na západní země s žádostí, aby zajistily, že válka letos na podzim skončí. Druhý „mírový summit“ che uspořádat v listopadu.

https://t.me/to_je_nas_svet/29279

 

 

🤡 NIKDY JSME NEMĚLI PLÁN A –  ZELENSKYJ

„Pokud jde o náš plán, včera se nás jeden novinář zeptal: Co se stane, když prezident Biden váš plán nepodpoří. Máte plán B? Budu upřímný, plán B už máme. Žijeme v něm a bojujeme s ním. Nikdy jsme neměli plán A. Protože plánem A bylo zabránit plnohodnotné invazi, posílit Ukrajinu zbraněmi a uvalit sankce na Rusko, aby se bálo napadnout Ukrajinu.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29281

 

 

📌20. září 2024:♨️ PESKOV OZNAČIL POLSKÝ NÁVRH, ABY SE KRYM DOSTAL POD MANDÁT OSN, ZA ABSURDNÍ: :Je to absurdní. Ruské území, ruské regiony nemohou být předmětem diskusí o tom, aby byly někomu předány.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29280

 

 

📌20. září 2024: 🔥 TŘI SILNÉ EXPLOZE ZPŮSOBENÉ ÚDERY IZRAELSKÉHO LETECTVA ZASÁHLY ČTVRŤ DAHÍJA, KTERÁ JE ZNÁMÁ JAKO BAŠTA HIZBALLÁHU V LIBANONSKÉM HLAVNÍM MĚSTĚ, UVEDLA MÉDIA.

https://t.me/to_je_nas_svet/29282

 

 

📌20. září 2024:⚠️ ROZSAH ZKÁZY V BEJRÚTU PO IZRAELSKÉM NÁLETU.

Objevily se informace, že cílem útoku byl zástupce generálního tajemníka Hizballáhu.

Podle televizní stanice Al Hadath byl zabit člen vedení Hizballáhu. Jeho jméno a funkce nejsou uvedeny.

V důsledku útoku bylo zabito nejméně 5 lidí, všechno to byly děti, informuje NNA.

https://t.me/to_je_nas_svet/29283

 

 

📌20. září 2024, 14:29: Plocha požáru v Podolsku se rozrostla na 4800 metrů čtverečních, zapojilo se do něj letectví:

V Podolsku u Moskvy pokračuje boj s požárem v průmyslové budově, informuje tisková služba Ministerstva pro mimořádné situace Ruska.

Podle oddělení se plocha požáru zvětšila z 3600 na 4800 metrů čtverečních, na hašení se podílel vrtulník Mi-26 Moskevského leteckého centra.

 

„30 lidí se vydalo na vlastní pěst. Požár nadále hasí více než 70 specialistů a 24 kusů techniky,“ uvádí se v prohlášení.

 

Podle posledních informací došlo k částečnému zřícení střechy v budově. Je známo, že nedošlo k žádným obětem.

 

Zaměstnanci Ministerstva pro mimořádné situace také hasí požár na dálnici Varšavskoje v Moskvě – vypukla tam rekonstruovaná administrativní budova.

 

https://www.vesti.ru/article/4153953

 

 

📌20. září 2024, 15:22: BĚLOUSOV POGRATULOVAL BOJOVNÍKŮM, KTEŘÍ OSVOBODILI GEORGIJEVKU:

 

Ministr obrany Andrej Bělousov poblahopřál 5. samostatné motostřelecké brigádě pojmenované po prvním veliteli DLR Alexandru Zacharčenkovi a 150. gardové motostřelecké divizi Idrica-Berlín Řádu Kutuzova II. stupně k jejich odvaze a hrdinství.

 

„Dnes se sebevědomě pohybujete vpřed ve směru na Kurakhove. V důsledku vašich profesionálních akcí utrpí ozbrojené síly Ukrajiny značné ztráty a ustupují na západ,“ uvedl ministr v blahopřejném telegramu adresovaném velení a bojovníkům 5. samostatné motostřelecké brigády pojmenované po Zacharčenkovi.

 

Personál této jednotky prokázal odvahu a odhodlání i v bojích o Mariupol a Maryinku, poznamenalo ministerstvo obrany.

 

Šéf ministerstva poblahopřál velení a personálu 150. gardové motostřelecké divize Idritsa-Berlínský řád Kutuzova II. stupně. 11 vojáků formace bylo vyznamenáno titulem Hrdina Ruska, více než čtyři a půl tisíce vojáků bylo vyznamenáno státními vyznamenáními.

 

„Zničení nepřítele ve směru na Kurakhove,.. dokazujete, že jednotka oprávněně nese čestný název „garda“, uvádí se v Bělousovově telegramu.

 

Ministr obrany Andrej Bělousov během návštěvy Vojenské akademie strategických raketových sil Petra Velikého 2. září uvedl, že úspěchu na bojišti je dosahováno mimo jiné díky nejnovějším zbraním a robotice.

 

https://www.vesti.ru/article/4154024

 

 

📌20. září 2024, 16:09, SZIJJÁRTÓ: MAĎARSKU JE JEDNO, ZDA UKRAJINA PRODLOUŽÍ TRANZIT PLYNU Z RUSKA:

 

Budapešť se nestará o to, zda Ukrajina v příštím roce prodlouží tranzit ruského plynu přes své území.

 

Uvedl to maďarský ministr zahraničních věcí a zahraničních ekonomických vztahů Péter Szijjártó po zasedání 15. rusko-maďarské mezivládní komise pro hospodářské otázky.

 

Szijjártó poznamenal, že klid Maďarska v této věci je spojen s plynovodem Turecký proud, přes který plánuje přijímat palivo.

 

„To nejsou naše problémy, nás se to netýká, protože jsme Turecký proud vybudovali předem,“ vysvětlil šéf maďarského ministerstva zahraničí. 👋

 

Na konci srpna Mychajlo Podoljak, poradce šéfa kanceláře Volodymyra Zelenského, uvedl, že Ukrajina plánuje od 1. ledna 2025 zastavit tranzit ruské ropy a plynu do Evropské unie.

 

Ruský prezident Vladimir Putin během plenárního zasedání Východního ekonomického fóra 2024 uvedl, že Ruská federace neodmítá tranzit plynu přes Ukrajinu, protože hodlá plnit své závazky vyplývající z dlouhodobých smluv.

 

https://www.vesti.ru/article/4154195

 

 

📌20. září 2024, 16:37: DODÁVKY GAZPROMU DO ČÍNY PROSTŘEDNICTVÍM SÍLY SIBIŘE DOSÁHNOU MAXIMA V PROSINCI 2024:

 

Gazprom a čínská společnost CNPC se na setkání v Pekingu dohodly, že v prosinci 2024 se denní dodávky plynu do Číny plynovodem Síla Sibiře dostanou na maximální smluvní úroveň před plánovaným termínem. Informoval o tom telegramový kanál ruské společnosti.

Během setkání šéfů společností, Alexeje Millera a Daie Houlianga, byla podepsána dodatečná dohoda o dodávkách plynu „východní“ cestou. Na žádost čínských partnerů se Gazprom v prosinci 2024 dohodl na dodatečných dodávkách do Číny.

 

„Bude tak zajištěno brzké stažení denních dodávek plynu do Číny prostřednictvím plynovodu Síla Sibiře na maximální smluvní úroveň (dříve se plánovalo, že se tak stane na začátku roku 2025),“ uvádí zpráva.

 

Společnosti podepsaly 30letý kontrakt na dodávky plynu prostřednictvím plynovodu Síla Sibiře ve výši 38 miliard metrů krychlových ročně. Během tohoto období by mělo být do Číny přečerpáno více než 1 bilion metrů krychlových plynu. Celý dopravní systém je dlouhý asi 3 tisíce kilometrů. K hranicím s Čínou prochází plynovod přes oblasti Jakutska, Irkutska a Amuru.

 

https://www.vesti.ru/article/4154268

 

 

📌20. září 2024, 16:36, ZELENSKYJ: UKRAJINA UŽ ŽIJE A BOJUJE PODLE PLÁNU B:😂

 

Volodymyr Zelenskyj se vyjádřil k otázce, zda mají kyjevské úřady „plán B“, pokud „plán vítězství“, který vypracovaly, neschválí americký prezident Joe Biden. Zelenskyj řekl, že „plán B“ je již v akci.

 

V polovině září The Times napsaly, že americký prezident Joe Biden očekává od Zelenského „vítězný plán“ a předtím Washington nedovolí Kyjevu použít zbraně dlouhého doletu k úderům hluboko do Ruska.

 

„Co se stane, pokud prezident Biden váš plán nepodpoří? To je otázka, kterou mi položil novinář. Máte plán B? Upřímně jsem odpověděl, že už jsme v plánu B, žijeme a bojujeme v něm,“ vysvětlil Zelenskyj během brífinku v Kyjevě, který vysílal YouTube kanál Evropské komise.

 

Ve středu ukrajinský prezident řekl, že všechny klíčové akcenty a body ukrajinského „plánu vítězství“ jsou připraveny. Agentura Bloomberg napsala, že Zelenskyj během návštěvy Spojených států příští týden hodlá v rámci svého „plánu vítězství“ požadovat členství Ukrajiny v NATO a Evropské unii, stejně jako neustálé dodávky modernějších zbraní.

 

V srpnu Zelenskyj uvedl, že „plán vítězství“ vyvinutý v Kyjevě obsahuje silná donucovací opatření proti Rusku. Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov v komentáři ke slovům ukrajinského prezidenta poznamenal, že Moskva pokračuje v NWO a dosáhne všech svých cílů.

 

https://www.vesti.ru/article/4154267

 

 

📌20. září 2024, 16:16, TASS: USKUPENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY VE VUHLEDARU SE DOSTALO DO OPERAČNÍHO OBKLÍČENÍ:

 

Uskupení Ozbrojených sil Ukrajiny ve Vuhledaru se ve skutečnosti ocitlo v operačním obklíčení, sdělily bezpečnostní síly agentuře TASS.

 

„Zásobovací trasy byly přerušeny, naprostá většina pozic kolem města je ruská, včetně nejdůležitějších oblastí a výšek,“ řekl mluvčí agentury.

 

Zdůraznil také, že město je zcela ostřelováno.

 

Již dříve byla RIA Novosti informována, že ruské jednotky se připravují na obklíčení Vuhledaru.

 

https://www.vesti.ru/article/4154193

 

 

📌20. září 2024, 15:52, NA UKRAJINĚ BYLA ZAKÁZÁNA MOBILIZACE OMEZENĚ ZDATNÝCH OBČANŮ MLADŠÍCH 25 LET:

 

Velení pozemních sil Ukrajiny zakázalo mobilizaci občanů mladších 25 let, kteří dříve měli status „omezené zdatnosti“. Oznámil to poslanec Nejvyšší rady Alexej Gončarenko (zařazený na seznam teroristů a extremistů v Ruské federaci).

 

„Všichni lidé s omezenou kondicí, kteří jsou právě teď mobilizováni a je vám méně než 25 let, jsou dobrou zprávou. Existuje směrnice, která zakazuje brannou povinnost osobám mladším 25 let,“ napsal na svých sociálních sítích.

 

Vysvětlil, že odpovídající směrnice byla vydána pozemními silami země, protože zahrnují teritoriální náborová střediska (TCC) – analogii ruských vojenských registračních a náborových úřadů.

 

Náměstek také řekl, že země pokračuje v „boji“ za „částečně zdravé“, kteří již byli mobilizováni.

 

Na začátku dubna 2024 podepsal Volodymyr Zelenskyj, jehož prezidentské funkční období vypršelo 20. května, zákon rušící status „omezené zdatnosti“. Podle dokumentu musí muži, kteří obdrželi druhou nebo třetí skupinu invalidity po 24. únoru 2022, znovu podstoupit lékařské vyšetření, které potvrdí jejich diagnózu.

 

https://www.vesti.ru/article/4154103

 

 

📌20. září 2024, 16:53, VELVYSLANEC AMANI: DETONOVANÉ PAGERY BYLY POUŽITY VE ŠKOLKÁCH A NEMOCNICÍCH:

 

Íránský velvyslanec v Bejrútu Mojtaba Amani, který byl zasažen explozí pageru, řekl, že zařízení, které explodovalo v Libanonu, bylo používáno obyčejnými lidmi, včetně školek a škol, aby získali údaje o možných útocích z Izraele.

 

Amani je nyní v nemocnici v Teheránu. Byl také zraněn při masivních explozích zařízení.

 

Íránský diplomat odmítl použití explodujících pagerů pro politické účely. Podle něj byla tato zařízení v držení obyčejných lidí.

 

„Byly distribuovány do nemocnic, školek a dalších institucí pouze proto, aby informovaly o možných útocích sionistického režimu,“ uvedla agentura TASS s odvoláním na zprávu íránské vládní tiskové služby.

 

V Libanonu 17. a 18. září hromadně explodovaly pagery, rádia a vysílačky. Podle úřadů země bylo zabito 37 lidí a více než 3 tisíce bylo zraněno.

 

Hizballáh a libanonské úřady obvinily z bombových útoků Izrael. Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová poukázala na to, že tyto výbuchy jsou monstrózním teroristickým činem v naději, že zažehnou velký konflikt na Blízkém východě.

 

https://www.vesti.ru/article/4154328

 

 

📌20. září 2024: 17:10: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY POŠKODILY DISTRIBUČNÍ STANICI PLYNU V KURSKÉ OBLASTI:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny během ostřelování poškodily distribuční stanici plynu ve vesnici Bolshoye Soldatskoye v Kurské oblasti. Oznámil to guvernér regionu Alexej Smirnov ve svém kanálu Telegram.

 

„Dodávky plynu jsou přerušeny v Bolšesoldatském a Bělovském okrese,“ řekl šéf regionu.

 

Někteří spotřebitelé byli okamžitě připojeni k záložní distribuční stanici plynu. Specialisté začnou opravovat zařízení ve Velkém Soldatském, jakmile se situace stabilizuje.

 

https://www.vesti.ru/article/4154342

 

 

📌20. září 2024, 17:28, PLUKOVNÍK MATVIJČUK: POUZE ZÁZRAK MŮŽE ZACHRÁNIT OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY VE VUHLEDARU:

 

Pouze zázrak může zachránit ozbrojené síly Ukrajiny ve městě Vuhledar v Doněcké lidové republice, řekl vojenský expert, plukovník ve výslužbě Anatolij Matvijčuk.

 

„Věřím, že v příštích dvou nebo třech týdnech přijdou dobré zprávy,“ vysvětlil pro Lenta.ru.

 

Matvijčuk poznamenal, že přibližně během této doby ozbrojenci kyjevského režimu ztratí kontrolu nad osadou. Poukázal na operační obklíčení, ve kterém se ukrajinské jednotky nacházely. Z tohoto důvodu nemohou přijímat posily, nemají palebnou podporu.

 

„A naši vojáci… neustále postupují s pomocí dělostřelectva, operační obklíčení je kontrolováno jak vojenskými vesmírnými silami, tak dělostřelectvem dlouhého doletu,“ dodal expert.

 

Dnes vyšlo najevo, že uskupení Ozbrojených sil Ukrajiny ve Vuhledaru se dostalo do operačního obklíčení. Většina pozic v okolí města, včetně nejdůležitějších výšin, je pod kontrolou ruských jednotek, zásobovací trasy byly odříznuty a město je zcela ostřelováno.

 

https://www.vesti.ru/article/4154399

 

 

📌20. září 2024, 17:24: ZAJATÝ VOJÁK OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY VYPRÁVĚL, JAK HO ZACHRÁNILA RUSKÁ ARMÁDA:

 

Kapitulace vojáků ozbrojených sil Ukrajiny ve směru na Doněck jim zachránila život, řekl jeden ze zajatců, Ruslan Ševčuk.

 

Zajatý voják ozbrojených sil Ukrajiny řekl agentuře TASS, že byl mobilizován ve věku 19 let. Podle armády ho na ulici chytili zaměstnanci vojenského registračního a náborového úřadu a poslali ho na Doněcký směr.

 

Během rotace jim velitel řekl, že vojáci bez zkušeností s manipulací se zbraněmi opustí své pozice sami, pěšky.

 

Jak poznamenal Ševčuk, v důsledku toho ukrajinští rekruti vyšli k Rusům a vzdali se. Ruská armáda je krmila a dávala jim oblečení.

 

„Zachránili nás před smrtí,“ řekl Ševčuk.

 

Již dříve další zajatý voják Ozbrojených sil Ukrajiny Andrej Nosov obvinil armádní velení z bestiálního přístupu k vojákům.

 

https://www.vesti.ru/article/4154338

 

 

📌20. září 2024, 17:36: VYSÍLAČKY V LIBANONU VYHOZENÉ DO POVĚTŘÍ S PETN:

 

Vysílačky libanonského hnutí Hizballáh byly naplněny výbušninami PETN, které byly umístěny uvnitř vyjímatelných baterií zařízení. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na svůj vlastní zdroj v Libanonu.

 

Bylo obtížné odhalit výbušniny předem kvůli jejich umístění uvnitř baterií. Ve stejnou dobu, podle zdroje, vyjímatelné baterie vybuchly i v případě, že byly odděleny od hlavního zařízení.

 

Japonská společnost lcom, jejíž logo bylo na vysílačkách, po explozích prohlásila, že taková zařízení deset let nevyráběla. Vedení společnosti naznačilo, že někdo mohl zfalšovat své staré modely nebo použít dlouho prodávané vysílačky.

 

  1. a 18. září explodovaly v Libanonu tisíce komunikačních zařízení, včetně pagerů, rádií a vysílaček. Podle posledních údajů bylo zabito 37 lidí, více než 3 tisíce bylo zraněno. Hizballáh a libanonské úřady obvinily z bombových útoků Izrael.

 

https://www.vesti.ru/article/4154401

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️20.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVA NOVÁ DRONOVÁ STRATEGIE OHROMUJE ZELENSKÉHO; „VTRHNE“ DO RUSKÉ VÁLKY UMĚLÁ INTELIGENCE?

 

https://youtu.be/g2bm3s6rK_c?si=z2lFQOFQCRj55c-u

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️20.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKÉ JADERNÉ VAROVÁNÍ ZEMÍM EU: PUTINOVA „NEPŘEMOŽITELNÁ“ RAKETA SARMAT MŮŽE PŘILETĚT ZA 3 MINUTY

 

https://youtu.be/GrA9Ol-Fpvo?si=66okTlAhpdveVIBL

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️20.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „NEBUDEME ŠETŘIT NEO-NACISTY“: RUSKO VYHODILO DO POVĚTŘÍ CENTRUM UKRAJINSKÉ BRIGÁDY AZOV V CHARKOVĚ

 

https://youtu.be/1NH_5gKV5pY?si=RdIe44vKF_DYWQqJ

 

 

📌20. září 2024, Slovenská republika: Robert Fico: OBČANIA EÚ OČAKÁVAJÚ, ŽE PO POVODNIACH, EÚ ZAPOJÍ AJ SVOJE ORGÁNY NA POMOC ĽUĎOM

 

Aktuálne politické spravodajstvo, poltické brífingy, informácie z národnej rady, úradu vlády, ministerstiev SR, politické aktuálne rozhovory. V centre diania s eReport TV a relácií jeho štúdia.  Video s překladem

 

https://www.youtube.com/live/S_B7KiEQ9pg?si=-x0e2XiChdvok8s6

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️20.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINŮV VELKÝ ÚTOK NA ZELENSKÉHO; RUSKO ZESMĚŠŇUJE NAVRŽENÝ UKRAJINSKÝ „VÍTĚZNÝ PLÁN“ A VARUJE… 👋👋👋

 

https://youtu.be/5IsFnF0UE3Y?si=zYIegRNMPkW_yHL-

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️20.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „VOJENSKÁ REAKCE JE JISTÁ…“: ALARMUJÍCÍ VAROVÁNÍ RUSKA ALIANCI NATO KVŮLI „ARKTICKÉ PROVOKACI„…

 

https://youtu.be/IZyoROO-zDo?si=XZ1TXAMHZJbDQBFJ

 

 

📌20. září 2024: ☝️ „PODÁNÍ RUKY, KTERÉ ZABILO 600 000 UKRAJINCŮ“: AMERICKÝ VETERÁN A SPISOVATEL NOCTIS DRAVEN – POPISUJE ROLI ZÁPADU V KONFLIKTU NA UKRAJINĚ.

https://t.me/to_je_nas_svet/29287

 

 

 

📌🙋‍♀️👧🏻👶👧🧒🏻👦👩🏻20. září 2024: ⛔️ZÁPADNÍ NÁRODY ZOUFALE TOUŽILY PO KOREJSKÝCH DĚTECH. NYNÍ MNOHO ADOPTOVANÝCH VĚŘÍ, ŽE BYLI UKRADENI…

 

Yooree Kim napochodovala na policejní stanici v Paříži a řekla policistovi, že chce nahlásit zločin. Před čtyřiceti lety, jak řekla, byla unesena z druhého konce světa a francouzská vláda to podpořila.

 

Plakala, když popisovala roky strávené skládáním, na každém kroku se zdráhala, aby dostala odpověď na jednoduchou otázku: Jak to, že ona, bystrá, pilná školačka, se známými rodiči, které milovala, byla zdokumentována jako opuštěný sirotek v Jižní Koreji v roce 1984 a poslán cizím lidem do Francie? Věří, že vláda Francie – spolu s mnoha západními státy – umožnila rodinám „děti na objednávku“ prostřednictvím mezinárodní adopce a neudělala nic, aby je ochránila.

 

Byli bezohlední,“ řekla. „Nikdy se na nic neptali. Nikdy nekontrolovali, odkud jsem. Nikdy nekontrolovali, zda moji rodiče existují nebo ne.“

 

Kim byla chycena v adopčním stroji, který poslal stovky tisíc korejských dětí do rodin ve Spojených státech, Evropě a Austrálii. Nyní dospělí mnozí od té doby zjistili, že jejich papírování o adopci bylo nepravdivé, a jejich honba za odpovědností se nyní rozšířila daleko za hranice Jižní Koreje do západních zemí, které si je nárokovaly.

 

Tyto vlády zavíraly oči před nekontrolovatelnými podvody a někdy tlačily na jihokorejskou vládu, aby děti přicházela, zjistilo vyšetřování vedené agenturou Associated Press.

 

Dokumenty ukazují, že na vrcholu adopcí z Jižní Koreje západní diplomaté zpracovávali papíry jako na montážní lince, a to navzdory důkazům, že adopční agentury agresivně soupeřily o to, aby děti poslaly do zahraničí, tlačily na matky a platily nemocnice. Vlády se soustředily na uspokojení intenzivní poptávky západních rodin zoufale toužících po dětech.

 

AP ve spolupráci s Frontline (PBS) hovořila s více než 80 adoptivními dětmi v USA, Austrálii a Evropě a prozkoumala tisíce stran dokumentů, aby odhalila důkazy o unesených nebo pohřešovaných dětech končících v zahraničí, vymyšlená jména a nemluvňata zaměněná za jedno. další a rodiče řekli, že jejich novorozenci jsou vážně nemocní nebo mrtví, ale o desetiletí později zjistili, že byli posláni k novým rodičům do zámoří.

 

Seismické následky se odrazují po celém světě a zpochybňují celý průmysl mezinárodní adopce, který byl postaven na modelu vytvořeném v Jižní Koreji.

 

Nizozemsko v květnu oznámilo, že již nedovolí svým občanům adopci ze zahraničí. Jediná dánská mezinárodní agentura pro adopci uvedla, že se zavírá, Švédsko zastavilo adopce z Jižní Koreje a Norsko to vyšetřuje. Švýcarsko se omluvilo za to, že nezabránilo nelegálním adopcím. Francie v březnu vydala sžíravé hodnocení své vlastní viny.

 

USA, průkopník tohoto systému a touží po tom, aby země přijala nejvíce zahraničních sirotků, neanalyzovaly svou vlastní odpovědnost a někteří se ptali proč. Ministerstvo zahraničí uvedlo, že otázky agentury AP během několika měsíců ji přiměly, aby se začala pokoušet poskládat svou historii z archivů. Včasná revize zjistila, že rozšířené praktiky v Jižní Koreji v té době „mohly vést k adopci na základě zfalšované dokumentace“, ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by si to američtí úředníci byli vědomi.

 

Kim věří, že západní vlády se držely narativu, že zachraňují potřebné děti, a ignorovaly důkazy, které naznačovaly opak. Zahraniční diplomaté v zemi by si určitě všimli, že ulice Soulu nejsou plné opuštěných miminek a dětí ulice, řekla.

 

🟥„BYLI JSME ZKOMODIFIKOVÁNI JAKO ZBOŽÍ K PRODEJI,“ ŘEKLA. „UDĚLALI FALEŠNÉ SIROTKY A NAKRMILI TRH.“

 

Tento příběh je druhým v probíhajícím vyšetřování vedeném The Associated Press ve spolupráci s FRONTLINE (PBS). První příběh je zde. Vyšetřování zahrnuje interaktivní a připravovaný dokument South Korea’s Adoption Reckoning, který bude mít premiéru 20. září na PBS a online.

 

🟥„NEZÁKONNÉ PRAKTIKY SYSTÉMOVÉ POVAHY

 

Korejská adoptivní diaspora s přibližně 200 000 dětmi je považována za největší na světě. Na vrcholu v 70. a 80. letech Jižní Korea posílala děti po stovkách měsíčně.

 

Je nemožné říci, kolik adopcí zahrnovalo podvod, a zastánci tvrdí, že většina z nich dopadla dobře. Ale Francie, země, která Yooree Kim přijala, v březnu uznala, že její vlastní vláda již dlouho věděla o „existenci nezákonných praktik systémové povahy“.

 

„Veřejné orgány byly včas upozorněny a byly pozdě v přijetí opatření,“ uvádí zpráva. „Ve Francii diplomatické archivy a archivy asociací účinně ukázaly, že tyto praktiky existovaly v zemích po dlouhou dobu a byly občas upozorněny na nejvyšších úrovních, často v izolaci, bez jakékoli politické reakce, která by je ukončila.

 

Přístup ke kontrole porodnosti a interrupci v západním světě způsobil, že počet doma adoptovatelných dětí prudce klesl a rodiny se dožadovaly dětí. Systém byl navržen pro pohodlí spotřebitelů a většina adoptivních rodičů nemusela Jižní Koreu ani navštívit.

 

„Zjednodušeně řečeno, nabídka byla, protože byla poptávka,“ řekl Park Geon-Tae, který vede tým jihokorejské komise pro pravdu a usmíření, která nyní vyšetřuje její praktiky adopce. „Bylo v Jižní Koreji tolik opuštěných dětí? Tohle jsme ještě neviděli.“

 

V roce 1974 se Jižní Korea pokusila zastavit adopce do Skandinávie poté, co její politický rival, Severní Korea, obvinila, že děti jsou „v cizí zemi prodávány jako zvířata“. Záznamy jihokorejské vlády z té doby ukazují, že diplomaté ze Švédska, Dánska a Norska začali žebrat o miminka.

 

„Adopce korejských sirotků švédskými rodiči není proto, že Korea své sirotky zanedbává, ale proto, že švédské páry bez dětí si je přejí adoptovat, takže by bylo dobré v přemísťování sirotků pokračovat,“ řekl švédský velvyslanec na setkání. s náměstkem jihokorejského ministra zahraničí v lednu 1975.

 

Jihokorejský ministr zdravotnictví Ko Jae-pil ve zprávě napsal, že země zaslaly devět žádostí o pokračování adopcí s odkazem na nejméně 1455 žádostí o korejské děti. Velvyslanci několikrát navštívili korejské úředníky a „stále posílali diplomatické dokumenty“, které prakticky hrozily, že zastavení adopcí poškodí vztahy, uvádí zpráva. Jeden napsal, že se „obává, že by se veřejné mínění proti Jižní Koreji zhoršilo“, kdyby zastavili adopce do Skandinávie. Dánský občan napsal přímo jihokorejskému prezidentovi, aby ho prosil, aby urychlil adopce dvou korejských chlapců.

 

🟥JIŽNÍ KOREA POD TLAKEM OBRÁTILA KURZ.

 

„Přijetí důrazných žádostí spřízněných národů o obnovení adopcí se považuje za podporu mezinárodních přátelství,“ napsal Ko v roce 1975.

 

V červenci toho roku vyběhlo batole Choi Young-ja z domu, aby s přáteli pronásledovalo oblak insekticidu nastříkaného fumigačním vozem a už se nevrátilo.

 

Ona a její manžel nahlásili jeho zmizení a vytvořili plakáty s jeho fotografií a jménem Paik Sang-yeol. Nosili plakáty do největší adopční agentury v zemi, Holt Children’s Services, každý měsíc po celá léta. Pokaždé jim bylo řečeno, že nemají žádné informace.

 

Téměř o 50 let později, po vyčerpání všech ostatních možností, předložila svou DNA policejní jednotce, která pomáhá korejským adoptivním dětem najít jejich rodiny. Choi bojuje s rakovinou žaludku. Když ji valili na operační sál, myslela jen na to, že nemůže zemřít, aniž by viděla svého syna.

Když se loni dozvěděla, že ho našli, spadla na zem a rozplakala se.

 

Byl adoptován do Norska v prosinci 1975, pět měsíců poté, co zmizel. Dokumenty, které s ním byly, vytvořily nové jméno a obsahovaly fotografii – černobílou, rty pevně sevřené, ruce stočené dovnitř. Jeho číslo případu adopce, K-8818, měl přilepené na hrudi.

 

Adopční agentura, která ho poslala pryč, byla Holt stejná agentura, kterou navštívila tolikrát. Vtrhla do Holtových kanceláří v Soulu a požadovala úplné soubory o adopci svého syna, řekla. Když pracovnice odmítla bez souhlasu jejího syna, Choi odsekla: Převrátila židli, mrštila odpadkovým košem a švihla rolí papíru.

 

„Přiměl jsi mě k odhlášení, když jsi prodal moje čtyřleté dítě?“ Choi si vzpomněl na křik. Holt na žádost o ověření Choiova účtu o schůzce nereagoval.

 

Spolupracuje s právníky na podání žaloby na jihokorejskou vládu a holt za to, že poslala svého syna do Norska.

 

Norské úřady „jsou si vědomy závažných zjištění, která vyšla najevo“ o adopcích, uvedla Ingeborg Gloppen Johnsenová, mluvčí ministerstva zahraničních věcí. Země loni zahájila vyšetřování, aby odhalila, zda došlo k nezákonným či neetickým praktikám a zda je norští úředníci nedokázali kontrolovat.

 

https://apnews.com/article/south-korean-adoptions-investigation-united-states-europe-67d6bb03fddede7dcca199c2e3cd486e

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 20.09.2024“:

➡️☭☆ Obrněná vozidla ukrajinských ozbrojených sil byla zničena přímým zásahem v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Průzkumníci ze skupiny Sever zaznamenali pohyb obrněných vozidel ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti, poté bylo rozhodnuto o palbě na cíle.

Letecký průzkum potvrdil zničení nepřátelských bojových vozidel spolu s jejich posádkami.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rusko odsuzuje odporný teroristický kybernetický útok pomocí pagerů, který se odehrál v ulicích Libanonu, řekla Matvienko

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ IDF provedla nálet na výškovou budovu v libanonském hlavním městě Bejrútu.

Útok potvrdil mluvčí izraelských obranných sil. Úder provedla stíhačka F-35.

Účel operace souvisí s likvidací Naima Qassema, zástupce vůdce teroristické organizace Hizballáh Hasana Nasralláha.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V Rostovské oblasti vtrhl do školy tábor cikánů s výkřiky „chceme ruskou krev“ a „budeme sloužit, ale my se rozhodneme!“

Začalo to žákovským konfliktem: školák urazil třeťáka, za kterého se jiný žák postavil a provinilce napomenul. Ten zase přivedl své rodiče do školy spolu s davem cikánů.

„Do školy vtrhl tábor, křičeli, že chtějí ruskou krev, a požadovali omluvu,“ řekl rodič. Poté, co se Rus odmítl omluvit, jeden z nich mu poškodil auto výztuží.

Po schůzce s aktivisty museli Romové zaplatit náhradu za poškozené auto.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *