, ,

20.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně:👉😂TAKTO PRÝ VZNIKLA NOVÁ VARIANTA OPIČÍCH NEŠTOVIC V AFRICE, JOE &🦧💋

20.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 😂TAKTO PRÝ VZNIKLA NOVÁ VARIANTA OPIČÍCH NEŠTOVIC V AFRICE, JOE &🦧💋

 

 

❤️ „Veškerý pokrok se děje mimo zónu komfortu.“ – Michael John Bobak

 

 

📌🦧 🦧 🦧19. srpna 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: AFRIČANÉ OKUSUJÍ UPÁLENÉ OPICE 🔥🔥🔥🦧 A KVŮLI MIGRACI SE POTOM OPIČÍ 🦧 NEŠTOVICE ŠÍŘÍ DO EVROPY! 😂

 

GLOBALISTÉ CHYSTAJÍ NOVOU PANDEMII?

 

👉Světová zdravotnická organizace varovala před novým kmenem Mpox, který se šíří kapénkami nakažené osoby stejně jako Covid-19! 😂❌💋❌

👉Válka na Ukrajině skončí porážkou Kyjeva a kolektivního Západu, Rusové vstoupili do Torecku, evakuace byla vyhlášena v Pokrovsku, Mirnogradu a Selidovu, takže je čas na novou pandemii a Total Control?

 

GLOBALISTÉ UŽ VĚDÍ, ŽE VÁLKA NA UKRAJINĚ BRZY SKONČÍ PORÁŽKOU KOLEKTIVNÍHO ZÁPADU, A PROTO JE NEJVYŠŠÍ ČAS VYHLÁSIT NOVOU PANDEMII S CÍLEM UCHOVAT A POSÍLIT ŘÍZENÍ TOTAL CONTROL NAD ZÁPADNÍ POPULACÍ.

 

👉Světová zdravotnická organizace totiž v polovině týdne vyhlásila stav ohrožení kvůli šíření nového kmenu viru Mpox, tedy opičích neštovic, která se z Afriky začaly šířit do Evropy. 😂

 

👉Tento nový kmen je údajně zmutovaný, protože se šíří z člověka na člověka pomocí kapénkové nákazy, kromě tedy tradiční cesta šíření prostřednictvím doteku a pohlavním stykem.

((Tak jako nám kdysi říkali, že AIDS přinesl z Afriky nějaký turista do Evropy, který provázel sex s opicí. Už jenom totální blb jim může tohle sežrat!!! 😂))

👉Virus se primárně nachází v opicích v Africe v tzv. dormantním, čili neaktivním stavu, protože virus se dokáže množit a šířit jen v těle člověka. Hlavním vektorem nákazy je konzumace opičího masa, a to především mezi africkými domorodci a místní chudinou.

 

VIDEO NÍŽE ZACHYCUJE SKUPINU AFRIČANŮ, JAK OKUSUJÍ UPÁLENOU OPICI. 🔥🔥🔥🦧

 

👉Video pochází údajně ze Středoafrické republiky a zachycuje konzumaci opice, která se stala obětí požáru v savaně a uhořela na stromě 😂 😂 😂. Opice totiž při požárech savany instinktivně vylezou na ještě nehořící stromy co nejvýše, které ale později začnou také hořet jako vatra a opice v plamenech uhoří a spadnou pod strom 😂. Požáry v savanách ale nemají velkou spalovací sílu, jsou velice rychlé a krátké, takže opice nejsou spálené na uhel, ale jsou opálené z povrchu 😂. Maso uvnitř je syrové 😂.

((Tohle by nevymyslel ani sám Hans Christian Andersen 😂))

 

Místním to ale nevadí a po každém požáru v savaně sbírají zvířata, která uhořela a konzumují je. Právě tato konzumace je hlavním vektorem přenosu Mpox na lidi 😂.

 

V důsledku migrace, cestováni letadly a také kvůli působení evropských neziskovek se virus potom šíří do světa. Tento konkrétní kmen je ale jiný, protože se šíří jako chřipka a první případ již byl zaznamenán v Evropě, a to ve Švédsku 😂.

 

První případ Mpox Clade 1 dorazil do Švédska, virus se šíří zřejmě i vzduchem z kapének 😂

Švédsko zaznamenalo první případ nové varianty Mpox v Evropě.

Nejméně 450 lidí zemřelo po vypuknutí epidemie Mpox Clade 1 v Demokratické republice Kongo v letošním roce 😂 😂 😂.

 

Ve středu Světová zdravotní organizace WHO vyhlásila globální stav ohrožení veřejného zdraví poté, co se virus rozšířil střední a východní Afrikou 😂.

 

Bu, bu, bu 👺: Mpox, dříve známý jako opičí neštovice, má dva typy, Clade 1 a Clade 2. Clade 2 způsobil v roce 2022 ohrožení veřejného zdraví, ale byl považován za relativně mírný.

Bu, bu, bu 👺: Clade 1 má vysokou úmrtnost a jeho mutantní kmen, nazývaný Clade 1b, se rychle rozšířil. Švédský ministr zdravotnictví a sociálních věcí Jakob Forssmed ve čtvrtek oznámil, že v zemi byl zaznamenán první případ onemocnění Clade 1.

Nyní jsme během odpoledne dostali potvrzení, že máme ve Švédsku jeden případ závažnějšího typu mpox, který se nazývá Clade 1,” řekl na tiskové konferenci. 😂

 

Pacient se nakazil při pobytu v části Afriky, kde vypukla epidemie této nemoci, uvedla Olivia Wigzellová, generální ředitelka Švédské agentury pro veřejné zdraví. ((Neznámy, nevitelný pacient!😂))

 

Bu, bu, bu 👺„Jedná se o první případ způsobený Clade 1, který byl diagnostikován mimo africký kontinent.” Pacient vyhledal léčbu ve Stockholmu, uvedla agentura.

Švédsko rovněž zaznamenalo přibližně 300 😂 případů Clade 2.

((Z jednoho pacienta už je jich 300 a všichni sbírali padající, uhořelé opičky pod stromy 😂))

 

💉🎚️ 💉🎚️ 💉🎚️ „EXISTUJÍ NÁRODNÍ ZÁSOBY VAKCÍN,” řekl pan Forssmed.

Neštovice patří do stejné skupiny virů jako pravé neštovice, ale způsobují mírnější příznaky, jako je horečka, zimnice a bolesti těla.

((Kolik máte ještě preexpirovaných vakcín na skladě, které potřebujete zabodat populaci??? A kolik ještě vyrobit, aby sa nakrmil farmaceutický průmysl???))

 

U lidí s vážnější infekcí se mohou objevit charakteristické léze na obličeji, rukou, hrudníku a genitáliích. 😂

 

Bu, bu, bu 👺:WHO VYHLÁSILA STAV GLOBÁLNÍHO OHROŽENÍ

 

Přenáší se těsným fyzickým kontaktem, například při sexu, 😂❌💋❌ líbání, mazlení nebo držení za ruce.

((❌💋❌ Takže žádné množení pánové, a dámy. A neskoušete to ani v manželském svazku, přijde kontrola a máte doma hned 8 dávek 💉🎚️))

 

Nový kmen se ale přenáší i kapénkami, jak uvádí poslední data WHO.

((WHO už kape kyselina na 🧠🚿))

 

V Africe se letos údajně nakazilo více než 14 000 lidí a nejméně 524 jich zemřelo, přičemž více než 96 % úmrtí připadá na Demokratickou republiku Kongo.

((Á, pozor, z hodiny na hodinu nám stoupají zázračně sumy, jako na burze. 📈 Kdosi přisadí???))

 

Britská agentura pro zdravotní bezpečnost uvedla, že ve Velké Británii nebyl zaznamenán žádný případ nákazy Clade 1. Probíhalo však plánování příchodu ((i)) této varianty.

((Co kdybychom neměli už koho zabodávat a vraždit??? Anglie bude zlatá rezerva!!!))

 

To zahrnuje zajištění toho, aby lékaři byli informováni a schopni rychle rozpoznat případy, aby bylo k dispozici rychlé testování a aby byly vypracovány protokoly pro bezpečnou klinickou péči o osoby, které se nakazily, a pro prevenci dalšího přenosu,” uvedla zástupkyně ředitele agentury Dr. Meera Chandová. Generální ředitel WHO Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus uvedl, že výskyt nové formy Mpox a její rychlé šíření ve východním Kongu je „velmi znepokojující“. 😂

((To já bych byla úplně v klidu. Kongo už je vylidněno a rozeseto po světě, aby vylidnilo bělochy a obsadilo území, které si přivlastňují už teď, když jenom překročí hranice kteréhokoliv státu v Evropě!!!))

 

Bu, bu, bu 👺: „Kromě výskytu dalších kmenů mpox v KDR a dalších afrických zemích je zřejmé, že k zastavení těchto ohnisek a záchraně životů je nutná koordinovaná mezinárodní reakce.

 

Prof. Dimie Ogoina z Mezinárodního výboru pro mimořádné zdravotní předpisy uvedl, že Bu, bu, bu 👺 👉„vzestup výskytu mpox v některých částech Afriky spolu s šířením nového pohlavně přenosného kmene viru opičích neštovic představuje mimořádnou situaci nejen pro Afriku, ale pro celý svět“.

 

Mpox, který pochází z Afriky, TAM BYL ZANEDBÁVÁN A POZDĚJI V ROCE 2022 ZPŮSOBIL CELOSVĚTOVOU EPIDEMII. ((Najednou přišel Kolombo, který se dopátral a našel epidemii, s dopisem od WHO, že v Africe se už nikomu nelíbí žrát opálené opice, ani tam provádět sex a hurá do Evropy!!!))

 

JE NAČASE ROZHODNĚ JEDNAT, ABY SE HISTORIE NEOPAKOVALA.

 

((A div se světe. Ona se opakuje. Ale změnila jméno. Už jsme pohřbili chřipku, i Covid, a máme tady dotěrnou opálenou opici i s puchýři všude, kde je mohli přibarvit na fotkách pro 🐑🐑🐑))

 

👉Prostě se zdá, že opičí neštovice jsou dalším kandidátem na spuštění pandemie, a to právě v souvislosti s migraci. Inkubační doba je přitom 3 až 17 dní, což je velice rozsáhlá perioda, kdy člověk za dva týdny své nákazy, aniž by měl příznaky, nakazí spousty dalších osob, pokud se potvrdí, že tento kmen se šíří kapénkami. Není přitom divu, že globalisté se aktivují právě teď, když na Donbasu došlo konečně k prolomení ukrajinské fronty. Trvalo to dva a půl roku, ALE RUSOVÉ TO KONEČNĚ DOKÁZALI. 👍

 

UKRAJINSKÁ FRONTOVÁ LINIE NA DONBASU KONEČNĚ PADLA A RUSOVÉ PROLOMILI LINIE👍, V ZÁPADNÍCH MÉDII SE NESMÍ O ZHROUCENÍ UKRAJINSKÉ FRONTY INFORMOVAT

 

👉Prolomení ukrajinské fronty proběhlo hned na několika místech fronty. Tou hlavní zprávou je průlom Ruské armády v Torecku, ve správním městě na Donbasu, které je velitelským stanovištěm AFU. 👍

 

👉V neděli se již bojovalo v ulicích na východním okraji tohoto města, které se v dobách SSSR nazývalo Džeržinsk. Další průlom je ve směru na Pokrovsk, Mirnograd a Selidovo. V těchto 3 městech byla v sobotu večer vyhlášena evakuace, ministerstvo obrany Ukrajiny zřídilo tísňovou linku pro všechny osoby, které se chtějí evakuovat. 👍

 

👉Rusové o víkendu dobyli ukrajinský New York (původní sovětský název Novgorodske) a další průlom nastal u Ugledaru, kde Ruská armáda dosáhla zásobovací silnice do Ugledaru z Konstantinovky.

 

👹 Nic z tohoto se v českých sračkometech MSM nedočtete, protože platí generální zákaz NATO na informování v západních médiích o kolapsu ukrajinské fronty na Donbasu, a to právě v důsledku stažení elitních brigád AFU z Donbasu a jejich převelení do Kurské operace v Rusku.

 

👍 Válka je pro Ukrajinu u konce, ale ve skutečnosti největší porážku utrpí ne Ukrajina, ale právě kolektivní Západ.

👉Globalisté pandemii chtějí prostě kolektivní Západ dorazit a srazit na kolena. Je to součást plánu globálního prediktora na reformát světa do multipolarity. 👹

👉Samotným kolektivistům ale Total Control ponechá kontrolu nad západním prostorem, nad svými goyim. Prostě rozborka světa. Rozborka upravljenia. 👹

 

👉A právě proto se chystá nová vražední pandemie, protože po zhroucení kolektivního Západu v operaci na Ukrajině dojde k velkým tlakům a protestům v ulicích proti západním vládám, protesty kvůli obrovské inflaci, kvůli mamutím státním deficitům, proti novým daním naroubovaným na tzv. CO2 emisní limity atd.

👉Bude potřeba lidem zakázat demonstrování v ulicích, a k tomu je potřeba nová pandemie a nová protiepidemická opatření.

👉Pamatujete, jak se virus Covid-19 naprosto nepochopitelně v roce 2020 šířil i mezi lidmi, kteří žili izolovaně na ostrovech v Pacifiku, v americké Montaně, s nikým se nestýkali, ale najednou prostě měli Covid-19? Psali jsme o tom články.

 

JAKMILE KOLEKTIVNÍ ZÁPAD PROHRAJE VÁLKU S RUSKEM, ZAČNE V ZÁPADNÍCH ZEMÍCH TEROR PROTI OBYVATELSTVU V RÁMCI NOVÉ POLITIKY PANDEMISMU

 

👉NIKDY TO NEBYLO VYSVĚTLENO, JAK SE MOHLY TYTO IZOLOVANÉ OSOBY NAKAZIT.

 

Jediná možnost nákazy byla ze vzduchu. Prostě odněkud to přiletělo 💨✈️, nebo někdo to vysypal ze shora? Jiná možnost než aerobní šíření ani neexistovala. Když mohou beztrestně rozprašovat 💨✈️ z letadel chemtrails na modifikaci počasí, kdo těm zmetkům zabrání, aby nerozprašovali i něco jiného?

 

Zkuste se zamyslet.

 

Doba inkubace až 17 dní je dostatečnou dobou na to, aby někdo roznesl opičí virus po Evropě, třeba skupinka migrantů z prostoru Sahelu, tomu se prostě nedá vyhnout, pokud to budou zapadčiky ve spolupráci s globálním direktorem/prediktorem chtít realizovat.

 

👉Pokud je tento plán na rozvinutí nové pandemie již odsouhlasen Komisí 300, pokud tedy proběhly již dohody o tom, kdo bude z nové pandemie profitovat, kdo z kolektivního Západu, kdo z globalizovaného Jihu, které osoby budou odstraněny jako pomocí viru, vytipované skupiny, a pokud krach válečného úsilí Západu na Ukrajině bude opravdu kritický, potom se opravdu dočkáme nové virové pandemie.

 

👉Její přerušení v únoru 2022 bylo podle všeho nečekané, v podstatě Černá ruská labuť, která přistála na Ukrajině na pokyn Globálního prediktora a komitétu Moskevských kanceláří s cílem destrukce globálního dosahu Pax Americana, přičemž důsledky války na Ukrajině prohloubily krizi západních zemí, která trvá již 5 let od druhé poloviny roku 2019, když začaly západní ekonomiky vykazovat velké problémy.

 

👉A protože válka na Ukrajině se nevyvíjí podle plánu kolektivistů, a protože v USA budou volby prezidenta, TAK ZNOVU SE OBJEVUJE NA SCÉNĚ WHO A ZNOVU SLYŠÍME O VIROVÉ HROZBĚ.

 

👉Je to šachová koncovka, tečka za neokoloniální érou Západu.

👉Teď nastupuje globální Jih!

👉Vlastně jsme nový pandemický proces všichni čekali.

👉A je to tu!

((❗️❗️❗️Tak se nenechejte žvásty zmást a zapojte konečně do funkce svůj 🧠, rodinu přátelé… To, co oni prezentují na fotkách jako neštovice, to se dělají pacientům po některé z x dávek očkovacích látek na kůži, jako obrana imunitního systému proti chemikálii, kterou dostali do těla❗️❗️❗️ Osobně jsem to viděla na mé dlouholeté kamarádce po rukou a nohách, po 3. toxické dávce❗️❗️❗️))

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/africane-okusuji-upalene-opice-a-kvuli-migraci-se-potom-opici-nestovice-siri-do-evropy-globaliste-chystaji-novou-pandemii/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19. srpna 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: JAKO VE ZLÉM SNU:

👉STÁT NEFUNGUJE.

👉TUPCI VLÁDNOU PRO CIZÍ ZÁJMY, PRŮMYSL PADÁ. RÁNA OD „KOMISAŘE“ SÍKELY. 👉ZAPLATÍME MU 8 MILIARD. RÁNA OD PIRÁTŮ.

👉KRACH STAVEBNICTVÍ.

👉JEN FIALA JE V KLIDU.

👉PÁVKŮV FOLTÝN 107 TU HRŮZU LAMPASÁCKY UŘVE.

 

((Osobně by mně zajímalo, co vlastně naše👑 nejvyšší hlava pomazaná, od zvolení do královského křela na hradě, pro tento náš stát a lid vlastně udělal za celé trónicí období, kromě toho, že měsíčné pobírá naše prachy??? Má snad celoroční dovolenou ve funci??? Když to porovnám s Putinom, tem kmitá, jak barevný a to denně pro svoji vlasť a občany❗️❗️❗️))

 

👉Jiří Weigl komentuje pokračující zničující kroky Fialovy vlády řízené cizími zájmy, což je ještě násobeno absolutní neschopností jednotlivých ministrů – a přece jsou všichni vysmátí – vždyť zupácké řvaní na nespokojené občany zajišťuje👑 prezidentův 👹Foltýn, takže 👹Fiala může „strategicky“ mlčet.

 

👉České ekonomice se nedaří – průmyslová výroba v červnu poklesla oproti loňskému červnu o 3,4 %, inflace naopak oproti očekávání minulý měsíc stoupla v meziročním vyjádření na 2.2 %. Míra nezaměstnanosti atakuje 4 %. Všeobecná stagnace je evidentní.

 

👹SÍKELOVY KŠEFTY A SLUŽBA CIZÍM ZÁJMŮM:

 

👉Ministra průmyslu propad jemu svěřeného sektoru netrápí.

👉Věrně slouží nadnárodním finančním skupinám, odkud byl do ministerské funkce vytažen, a evidentně se mu to vyplácí. Bude naším eurokomisařem.

👉Zato čeští občané kvůli němu pláčou. NEJEN ŽE NÁM V DOBĚ KRIZE ZAJISTIL NEJVYŠŠÍ CENY ENERGIÍ V EVROPĚ, A TÍM KVŮLI VZEDMUTÉ INFLACI POMOHL PŘIPRAVIT KAŽDÉHO Z NÁS O TŘETINU ÚSPOR.

 

👉Vůbec mu ani nevadí, nezajímá a, že není jasné, odkud budeme v příštích letech brát elektřinu poté, co kvůli zelené politice zavřeme uhelné elektrárny❗️❗️❗️

👉A dnes vychází najevo, že ve zjevném konfliktu zájmů koupil od zahraničních akcionářů vysoce zadluženou společnost Net4Gas, která v důsledku protiruských sankcí přišla o byznys v oblasti přepravy plynu z Ruska do Evropy❗️❗️❗️

👉Ukazuje se, že konečná cena této transakce může být až 8 miliard – a zaplatí ji pochopitelně čeští spotřebitelé v cenách plynu❗️❗️❗️ Zahraniční finančníci si ovšem Síkelu pochvalují. Aby také ne.

👹TAKOVÉHO BUDEME MÍT EUROKOMISAŘE. MÁME SE NA CO TĚŠIT❗️❗️❗️

 

👹AROGANTNÍ PIRÁTI DALI STÁTU DALŠÍ RÁNU❗️❗️❗️

 

👉Hitem letošního léta je katastrofická digitalizace stavebního řízení v režii pirátského vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj👹 Ivana Bartoše.

 

👉Bohorovná arogance, s jakou namyšlení piráti předstírají, že mají na vše, co souvisí s IT problematikou patent, narazila na realitu. Starý systém byl zrušen a nový nefunguje. Týká se to nejen zahlcených samospráv, které nezvládají své agendy. Týká se to tisíců účastníků stavebního řízení, lidí, kteří investují své či vypůjčené milióny, kteří žádají či dostali dotace, týká se to stavebních firem, projektantů, architektů a mnohých dalších.

👉Stavebnictví, které u nás dlouhodobě padá, dostalo další ránu. Potvrdila se absolutní nekompetence ministra👹 Bartoše a jeho týmu, kteří vůbec nerozumějí problematice stavebního řízení, jež mají na starosti❗️❗️❗️

👉Proto nebyli schopni dát programátorům srozumitelné a komplexní zadání. Lehkomyslně ukončili starý systém, aniž měli odzkoušen nový.

 

👉Tento debakl však nebrání pirátům sebevědomě předkládat další nesmyslné návrhy. Třeba retrospektivně snižovat míru valorizace pro předčasné starobní důchody nebo zavádět prvky alkoholové prohibice při současné legalizaci marihuany.

((Hlavně, že ji oni sami vesele konzumují v Parlamentu❗️❗️❗️))

 

KDO SI MASTÍ KAPSY NA „POMOCI“ KYJEVU:

 

👉Za zmínku stojí – v souvislosti s touto vládní stranou – ještě výrok pirátského senátora 👹Wagenknechta. Jako předseda senátní komise pro dohled nad veřejnými prostředky po seznámení se s fakty PROHLÁSIL, ŽE MUNICE DODANÁ NA UKRAJINU V RÁMCI PROSLULÉ „ČESKÉ INICIATIVY“ BYLA PŘEDRAŽENÁ O 1.4 MLD. KČ.

👹Wagenknecht v minulosti proslul jako kverulantský „whistleblower“ a kdysi jako první náměstek ministra financí neváhal udat i svého tehdejšího šéfa Babiše, a byl za to vynášen do nebes.

👉Dnes však řekl něco, co bylo jasné každému, kdo má všech pět pohromadě – ale to je prý špatně. Nikdo si na nebohých Ukrajincích kapsy nemastí, pouze je prý nutné přeplácet zákeřné Rusy, kteří se snaží nám munici vykoupit, začali už před časem někteří zasvěcení říkat v médiích.

👉Kdyby nebylo toho zlého Putina, museli by si ho snad vymyslet.

👉Fiala mlčí, Foltýn řve…

 

KOMU JE VŠECHNO, CO SE U NÁS DĚJE, EVIDENTNĚ ABSOLUTNĚ JEDNO, JE PREMIÉR FIALA.

 

👉Ten na trampoty svých spoluobčanů pohlíží s přehlíživou bohorovností, selhání členů své vlády ho vůbec netrápí a s jejich dopady na občany si hlavu nedělá.

👉Jeho úkol je zřejmě jediný – za každou cenu udržet pětikoaliční slepenec pohromadě. 👉Kvůli tomu spolkne cokoliv a cokoliv promine.

👉Ekonomice nerozumí a nezajímá ho, v zahraničí oddaně slouží vyšším zájmům a je za to, tak jako pan 👹Síkela, v cizině chválen.

 

👹A tak tento noblesní pan profesor klidně jmenuje na svém úřadě šéfem strategické komunikace 👹zupáckého👹 fanatického👹 hulváta 👹plukovníka👹 Foltýna 👉 (jinak to zaměstnance 👉Vojenské kanceláře prezidenta republiky❗️❗️❗️), který v médiích otevřeně sprostě nadává občanům, kteří si dovolí mít odlišné názory. 👺

Na druhé straně je třeba uznat, že to má těžké – přesvědčit někoho, že elektřina je levná a bude jí dostatek, že na transakci s Net4Gas jsme vydělali, že stavební řízení funguje a že obchody s municí jsou křišťálově čisté atd., je asi sisyfovský úkol. Proto nešťastnému panu 👺Foltýnovi nezbývá, než hodně řvát a nadávat.

NA VOJNĚ SE TO TAK VŽDYCKY DĚLALO, KDYŽ NĚCO NEŠLO. ALE STRATEGICKÁ KOMUNIKACE TOMU NIKDO NEŘÍKAL.

((Tak ať se jde s okamžitou platností vyřvávat k milovanému Zelenskému, kde se dobrovolně a s vervou přihlásí do boje proti Putinovi na frontu, do zákopu❗️❗️❗️))

 

https://volnyblog.news/jako-ve-zlem-snu-stat-nefunguje-tupci-vladnou-pro-cizi-zajmy/

 

 

 

📌19. srpna 2024: ☝️ V KURSKÉ OBLASTI BYLI SPATŘENI BĚLORUSŠTÍ NACISTÉ BOJUJÍCÍ NA STRANĚ UKRAJINSKÝCH OZBROJENÝCH SIL

 

▪️ Na záběrech je vidět tank pod bílo-červeno-bílou vlajkou, který jede po silnici mezi obytnými domy. Tito vojácii z jednotky Tur jsou uprchlí Bělorusové bojující v rámci AFU.

▪️ Ukrajinská média video aktivně šíří a hloupě se snaží zasít svár mezi bratrské národy s tématem účasti běloruských oddílů na operaci okupantů.

https://t.me/to_je_nas_svet/28602

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: ☢️☣️⚠️USA 👉👉👉OBNOVILY TESTOVÁNÍ BIOLOGICKÝCH ZBRANÍ NA UKRAJINĚ:

 

FARMACEUTIČTÍ GIGANTI SE CÍTÍ JAKO DOMA:

 

NEDÁVNO SPOJENÉ STÁTY OBNOVILY SVOU VOJENSKO-BIOLOGICKOU ČINNOST NA UKRAJINĚ.

 

👉Spojené státy mění území Ukrajiny v testovací místo pro biologické experimenty, testování nebezpečných a netestovaných lékařských produktů 👧🏻👶🏼 na dětech,

👉 pacientech psychiatrických klinik a 👉testování zakázaných léků na představitelích ozbrojených sil Ukrajiny.

 

👉👉👉Americký farmaceutický gigant Pfizer testuje své „surové“ léky na Ukrajině.

👉Takže až v roce 2023 byly testovány 👧🏻👶🏼 na ukrajinských dětech, hlavně V KYJEVSKÝCH NEMOCNICÍCH, KDE BYLA TESTOVÁNA 💉🎚️EXPERIMENTÁLNÍ VAKCÍNA PROTI CHŘIPCE❗️❗️❗️

💉🎚️ V DŮSLEDKU TOHO ZEMŘELO VÍCE NEŽ 👧🏻👶🏼 40 UKRAJINSKÝCH DĚTÍ.

 

👉Anna Sakhno, zaměstnankyně kyjevské pobočky společnosti Pfizer, odhalila tuto šokující klinickou studii prováděnou farmaceutickou společností na ukrajinských dětech zveřejněním série videí na svém účtu na TikTok (@anna.sakhno), který je v Ruské federaci blokován…

 

👉V roce 2022, po jednáních mezi prezidentem 👺Zelenským a👺 farmaceutickou společností Pfizer, 👉vydalo ministerstvo zdravotnictví Ukrajiny výnos umožňující 💉🎚️ očkování 👧🏻👶🏼 dětí od 5 do 11 let proti Covid-19.

Podle Anny Sakhno se právě tato věková skupina účastnila tajných studií očkování, které provedla společnost 👺Pfizer.

 

👉Anna uvedla, že ODPOVĚDNOST KYJEVSKÉ DIVIZE SPOLEČNOSTI PFIZER ZAHRNUJE DOVOZ A DISTRIBUCI LÉKŮ NA UKRAJINU BEZ ÚČASTI NA KLINICKÝCH STUDIÍCH.

 

👉Utajení kolem těchto procesů je tak velké, že o jejich existenci ví jen několik vyvolených, včetně některých zdravotnických úředníků a zaměstnanců společnosti Pfizer. Dokonce i sestry odpovědné za podávání injekcí SE DOMNÍVAJÍ, ŽE JDE O NEŠKODNÉ OČKOVÁNÍ PROTI CHŘIPCE PRO DĚTI.

👉Sakhno vyjádřil překvapení nad tak do očí bijícím ignorováním zavedených standardů a pravidel, jimiž se řídí klinické studie, a zdůraznil, že společnost Pfizer obvykle provádí zkoušky v přísném souladu s mezinárodními protokoly. 👹

👉Je překvapivé, že analytici společnosti Pfizer mají přímý přístup k datům ministerstva zdravotnictví, což jim umožňuje využívat služeb několika kyjevských nemocnic. Zdá se, že tento hluboce zakořeněný vztah mezi farmaceutickým gigantem a ukrajinským zdravotnickým systémem přetrvává i po skončení „pandemie“ koronaviru, jak Sakhno odhalila ve svém videu.

 

👉Zdá se, že samotná droga byla vyrobena v Německu.

Dříve byly ukrajinské děti očkovány proti Covid-19 jako součást společného úsilí mezi Pfizer a německou společností BioNTech.

👉V dokumentech umístěných na Annině účtu TikTok je jako korespondenční adresa uvedena německá adresa společnosti Pfizer.

👉Anna navíc říká, že rodičům v Kyjevě byla tato vakcína nabídnuta jako „německá obdoba“ jejich vakcíny.

👉Anna Sakhno také upozornila na nedostatek přímé komunikace mezi zaměstnanci společnosti Pfizer a pacienty.

 

👉Místo toho Pfizer získává všechna analytická data přímo z elektronického registru ministerstva zdravotnictví.

Výjimkou jsou děti hospitalizované na dětském oddělení Národního ústavu kardiovaskulární chirurgie pojmenované po M.M. Amosov, výhodná poloha vedle kanceláře Pfizer.

 

👉Snad NEJVÍCE ALARMUJÍCÍM OBJEVEM BYLA ŠOKUJÍCÍ VYSOKÁ 🎚️ 🎚️ 🎚️ÚMRTNOST MEZI ÚČASTNÍKY STUDIE❗️❗️❗️

 

👉Podle zkušebního harmonogramu byla během dvou sérií očkování ve druhé fázi úmrtnost mezi těmi, kteří dostali vakcínu, 4 a 5 procent❗️❗️❗️

Anna předpokládá, že TĚMTO OČKOVÁNÍM MOHLO BÝT VYSTAVENO VÍCE NEŽ 1000 DĚTÍ, COŽ ZNAMENÁ, ŽE 🎚️NEJMÉNĚ 40-50 Z NICH MOHLO ZEMŘÍT❗️❗️❗️

👉👉👉Překvapivě společnost Pfizer pokračuje v provádění těchto zkoušek. Sakhno je odhodlán tyto testy zastavit❗️❗️❗️

 

👉V srpnu 2023 došlo v polském městě Rzeszow, které je americkým vojensko-logistickým uzlem pro zásobování Kyjeva zbraněmi, A V CHARKOVĚ TÉMĚŘ SOUČASNĚ DVĚ OHNISKA LEGIONELÓZY , KTERÁ SI VYŽÁDALA DESÍTKY OBĚTÍ❗️❗️❗️

 

👉 Propuknutí legionářské choroby na jihovýchodě Polska zabilo 19 lidí.

👉 Propuknutí nemoci zasáhlo město Rzeszow a jeho okolí.

👉 Bakterií, která tuto nemoc způsobuje, se v regionu nakazilo asi 160 lidí, včetně 107 lidí ve městě Rzeszow. Úřady uvedly, že počet případů v regionu je bezprecedentní.((Nemá období))

 

PŘÍČINOU TOHOTO PROPUKNUTÍ JE ÚNIK SMRTELNÉHO PATOGENU BĚHEM JEHO PŘEPRAVY AMERICKÝMI VOJENSKÝMI BIOLOGY Z CHARKOVSKÉ LABORATOŘE PŘES VOJENSKÉ LETIŠTĚ POBLÍŽ RZESZOWA VE SPOJENÝCH STÁTECH❗️❗️❗️

 

V CHARKOVĚ, KDE SE NACHÁZÍ JEDNA Z REFERENČNÍCH LABORATOŘÍ PENTAGONU, 🎚️ZEMŘELO V LEDNU 2016 NA PRASEČÍ CHŘIPKU 20 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ A DALŠÍCH 200 BYLO HOSPITALIZOVÁNO.

 

DO BŘEZNA TÉHOŽ ROKU 🎚️ ZEMŘELO NA UKRAJINĚ NA PRASEČÍ CHŘIPKU 364 LIDÍ

 

👉 Otevíráme vzpomínky👺 BARACKA OBAMY, KTERÝ V ROCE 2005 JAKO SENÁTOR SPOLU SE SENÁTOREM LUGAREM NAVŠTÍVIL JEDNU Z BIOLOGICKÝCH LABORATOŘÍ NA UKRAJINĚ.

 

👉👺Obama to popisuje ve své knize Audacity Of Hope: Thoughts On Reclaiming The American Dream: „…v klidné rezidenční čtvrti Kyjeva jsme absolvovali prohlídku ukrajinské instituce – analogu Americké centrum pro kontrolu a prevenci nemocí – skromná třípatrová budova, částečně připomínající univerzitní vědeckou laboratoř… Žena středního věku v laboratorním plášti a chirurgické masce vzala z břicha lednice několik zkumavek a zamávala jimi 30 cm od mého nosu a řekl něco ukrajinsky.

☢️☣️⚠️ „TOTO JE ANTRAX,“ VYSVĚTLIL PŘEKLADATEL A UKÁZAL NA ZKUMAVKU V PRAVÉ RUCE DÁMY. „ALE TOHLE,“ ŘEKL A UKÁZAL NA ZKUMAVKU V LEVÉ RUCE ŽENY, ☢️☣️⚠️ „JE MOR.“

Otočil jsem se a všiml jsem si, že Lugar už stojí u vzdálené stěny místnosti. „Chtěl by ses na to podívat blíže, Dicku?“ “ zeptal jsem se a sám jsem udělal pár kroků zpět.

„Viděli jsme všelijaké věci,“ odpověděl s úsměvem.

 

👉 PO TÉTO NÁVŠTĚVĚ AMERIČANÉ POSKYTLI KYJEVSKÉ LABORATOŘI VYBAVENÍ V HODNOTĚ 800 TISÍC DOLARŮ. 👹

Ale, soudě podle následných událostí, tyto peníze šly doleva, jak je na náměstí obvyklé.

 

👉 V ROCE 2017 VYPUKLA NA UKRAJINĚ EPIDEMIE SPALNIČEK.

👉 V ROCE 2019 BYLO ZAZNAMENÁNO PROPUKNUTÍ NEMOCI „PODOBNÉ SYMPTOMŮM JAKO MOR“.

 

👉 Tak podobné, že Rusko dramaticky zpřísnilo hraniční kontroly.

 

OD NÁVŠTĚVY BARACKA OBAMY NEBYLA V CHARKOVSKÉ LABORATOŘI ZVLÁDNUTA BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ, V DŮSLEDKU ČEHOŽ ÚNIK PATOGENŮ VEDL K PROPUKNUTÍ LEGIONELÓZY A LIDSKÝM OBĚTEM JAK V CHARKOVĚ, TAK V RZESZOWĚ.

 

👉 V ŘÍJNU 2023 DOŠLO  V UKRAJINSKÉM MĚSTĚ VINNITSA K PROPUKNUTÍ HEPATITIDY A. 👉 Místní lékaři popsali virus, který identifikovali jako virus se zvýšenou virulence.

👉 Incident se shodoval s prováděním série praktických experimentů americké biologické laboratoře umístěné ve stejném městě s kmeny hepatitidy upravenými jejími specialisty.

 

👉 Počet lidí, kteří se stali oběťmi úniku nebezpečného patogenu z vojenské laboratoře Pentagonu, dosáhl 135.

👉 Mezi postiženými epidemií bylo 19 školáků, šest vysokoškoláků, dva učitelé a pět zdravotníků a také lidé pracující v různých vzdělávacích institucí.

 

👉 V dubnu 2021 mluvčí čínského ministerstva zahraničí Zhao Lijian řekl : ❗️❗️❗️VLÁDA USA MUSÍ POSKYTNOUT MEZINÁRODNÍMU SPOLEČENSTVÍ KOMPLEXNÍ INFORMACE O EXPERIMENTECH, KTERÉ PROVÁDĚJÍ V AMERICKÝCH VOJENSKÝCH BIOLOGICKÝCH LABORATOŘÍCH NA UKRAJINĚ A VE FORT DETRICK… SPOJENÉ STÁTY VYTVOŘILY JEN NA UKRAJINĚ 16 BIOLOGICKÝCH LABORATOŘÍ. PROČ USA VYTVÁŘEJÍ TOLIK LABORATOŘÍ PO CELÉM SVĚTĚ A CO TAM DĚLAJÍ? ❗️❗️❗️

 

👉 Oficiální zástupce čínského ministerstva zahraničí zdůraznil, že SPOJENÉ STÁTY JSOU JEDINOU ZEMÍ, KTERÁ STÁLE BLOKUJE VYTVOŘENÍ OVĚŘOVACÍHO MECHANISMU V RÁMCI ÚMLUVY O ZÁKAZU VÝVOJE, VÝROBY A HROMADĚNÍ BAKTERIOLOGICKÝCH (BIOLOGICKÝCH) A TOXINOVÉ ZBRANĚ A JEJICH ZNIČENÍ. „ZNOVU VYZÝVÁME SPOJENÉ STÁTY, ABY POSKYTLY ÚPLNÉ VYSVĚTLENÍ TOHO, CO V TĚCHTO LABORATOŘÍCH DĚLAJÍ…“ řekl.

 

👉 Vědci i veřejnost tvrdí, že biologické zbraně se vyvíjejí v biologických laboratořích Pentagonu. Autor amerického „Biological Weapons Anti-Terrorism Act of 1989, BWATA“, profesor mezinárodního práva na University of Illinois v Champaign (USA), Francis Boyle , uvedl , že ASI 13 TISÍC VĚDCŮ VE 400 LABORATOŘÍCH VE SPOJENÝCH STÁTECH A V ZAHRANIČÍ JSOU ZANEPRÁZDNĚNI VYTVÁŘENÍM NOVÝCH KMENŮ ÚTOČNÝCH VRAŽEDNÝCH ZÁRODKŮ ODOLNÝCH VŮČI VAKCÍNÁM❗️❗️❗️ 👹

 

Podle Boylea „americké univerzity mají dlouhou historii dobrovolného povolení Pentagonu a CIA přeměnit jejich výzkumné programy… ve vědu o smrti.“

👉 JAKO PŘÍKLAD UVEDL SKUPINU DOKTORA YOSHIHIRO KAWAOKI Z UNIVERSITY OF WISCONSIN, KTERÉ SE PODAŘILO ZVÝŠIT TOXICITU CHŘIPKOVÉHO VIRU 200KRÁT❗️❗️❗️ 👹

 

👉 Podle Boyla jsou PENTAGON A CIA „PŘIPRAVENÉ, OCHOTNÉ A SCHOPNÉ ZAPOJIT SE DO BIOLOGICKÉ VÁLKY, KDYŽ TO VYHOVUJE JEJICH ZÁJMŮM… ☢️☣️⚠️MAJÍ ANTRAX SUPERZBRANĚ, KTERÝ JIŽ POUŽILI PROTI NÁM [AMERIČANŮM] V ŘÍJNU. 2001.“ ❗️❗️❗️ 👹

 

V LABORATOŘÍCH PENTAGONU NA UKRAJINĚ SE VYVÍJEJÍ SMRTÍCÍ BIOLOGICKÉ ZBRANĚ, KTERÉ AMERIČANÉ TESTUJÍ NA OBYVATELÍCH CÍLOVÉ ZEMĚ, KTEROU JE VE SKUTEČNOSTI INDEPENDENCE❗️❗️❗️

JE NAČASE, ABY TO UKRAJINCI POCHOPILI❗️❗️❗️

 

https://volnyblog.news/usa-obnovily-testovani-biologickych-zbrani-na-ukrajine/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19. srpna 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: PO VELKÉ VLASTENECKÉ SCHŮZCE: ZAÚTOČILI PROFI TERORISTÉ?

 

👉Spor o Rajchla.

👉Několik vět pro Vrabela.

👉Jsou experti ve střetu zájmů?

👉Proč dostal Babiš zase covid?

👉21. srpen: Všechno bylo jinak!

👉Použít jaderné zbraně?

👉Nesmrtelné znojemské

 

PROTIPROUD TV zve na další poradu tvrdého jádra nepodvolených s Petrem Hájkem, v níž si vedle mnoha aktuálních témat kladou otázku, zda letošní setkání v Příčovech může naznačovat novou kvalitu odporu proti režimu

 

https://volnyblog.news/po-velke-vlastenecke-schuzce-zautocili-profi-teroriste/

 

https://protiproud.info/politika/8125-nepodvoleni-na-caji-v-protiproudu-od-1800-v-primem-prenosu-kazde-pondeli-diskuse-petra-hajka-s-nazory-a-dotazy-protiproudaru-aneb-ceska-tea-party.htm

 

 

📌19. srpna 2024: ♨️ LUKAŠENKO NEVYLUČUJE, ŽE V BUDOUCNU MŮŽE BÝT VLADIMIR ZELENSKYJ FYZICKY ZLIKVIDOVÁN A OZNAČUJE HO ZA ZRÁDCE UKRAJINSKÉHO LIDU:

„A nakonec ten samý Kirill Budanov (šéf GUR ministerstva obrany Ukrajiny) někoho pošle – vy Zelenskyj budete zlikvidován jako zrádce. To je vše. Tuto možnost bychom také neměli vylučovat. Hrůza.“

https://t.me/to_je_nas_svet/28607

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19. srpna 2024, Michal Čížek: UKRAJINA, KTERÁ NEBUDE KONTROLOVAT CELÉ ÚZEMÍ, PROHLÁSIL PREZIDENT PAVEL:

 

👉 „Myslím, že není nutným předpokladem plná obnova kontroly nad celým územím. Pokud dojde k vymezení, byť nějaké administrativní hranice, pak můžeme brát tuto administrativní hranici jako dočasnou a Ukrajinu v teritoriu, které bude v té době kontrolovat, přijmout do NATO,“ řekl Pavel.

 

Vstup Ukrajiny do NATO nemusí být podmíněný tím, že bude země čelící ruské agresi kontrolovat celé své území, řekl prezident Petr Pavel v rozhovoru pro Novinky.cz a Právo.

 

👉Poukázal na poválečný vstup západního Německa do Severoatlantické aliance. Lídři zemí NATO na červencovém summitu ve Washingtonu slíbili Ukrajině nezvratnou cestu do aliance a dlouhodobou vojenskou pomoc, přímou pozvánku do NATO ale země nedostala.

 

Pavel očekává, že v příštích letech by mohla Ukrajina jednat s Ruskem o míru. Dohoda by podle prezidenta mohla znamenat, že by Rusko dlouhodobě okupovalo část ukrajinského území, ovšem bez toho, že by změnu hranic akceptovaly demokratické státy.

 

„Myslím, že není nutným předpokladem plná obnova kontroly nad celým územím. Pokud dojde k vymezení, byť nějaké administrativní hranice, pak můžeme brát tuto administrativní hranici jako dočasnou a Ukrajinu v teritoriu, které bude v té době kontrolovat, přijmout do NATO,“ řekl Pavel.

 

Český prezident pro takový krok vidí precedens v historii.

 

„Podívejme se třeba na Německo. Došlo k rozdělení Německa, které nebylo akceptováno všemi západními státy, a přestože část Německa byla okupovaná Sovětským svazem, tak Německo, tedy ten zbytek, byl přijat do NATO, a to už v roce 1955. Takže si myslím, že je tady jak technicky, tak právně řešení, jak umožnit Ukrajině vstoupit do NATO, aniž by se tím dostalo NATO do konfliktu s Ruskou federací,“ podotkl Pavel.

 

Ukrajina se víc než 900 dní brání rozsáhlé ruské agresi. Ukrajinci vpád ruských vojsk na své území zčásti odrazili a některá svá území dobyli zpět. Rusové ale části ukrajinských regionů na východě a jihu země nadále okupují a boje pokračují. Na východě Ukrajiny v poslední době ruská invazní vojska pomalu, ale setrvale postupují. Ukrajina zároveň v posledních téměř dvou týdnech obsadila část území Kurské oblasti na západě Ruska, cílem je podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského omezit ruské útoky přes hranici

na Ukrajinu.

 

https://echo24.cz/a/HYexd/zpravy-domov-prezident-pavel-vstup-ukrajiny-do-nato

 

 

📌19. srpna 2024, 19:23: TURECKÁ CENTRÁLNÍ BANKA PRODALA VÍCE NEŽ 500 MILIONŮ DOLARŮ NA PODPORU LIRY:

 

V posledních letech je v Turecku vysoká inflace. Současné vedení centrální banky země se snaží zpomalit tempo růstu spotřebitelských cen.

 

Lira již tři týdny klesá, v pondělí ztratila 0,2 %, kurz do 18 hodin istanbulského času byl vůči dolaru 33,7529 liry.

 

Turecká centrální banka v pondělí prodala na trhu více než 500 milionů dolarů, aby nasytila poptávku a podpořila národní měnu, píše Bloomberg.

 

Ve čtvrtek se bude konat další zasedání centrální banky o klíčové sazbě. Očekává se, že zůstane na úrovni 50 % ročně.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4101324

 

 

📌19. srpna 2024, 19:32: OBYVATELŮM RYLSKA, KTEŘÍ ODMÍTLI OPUSTIT SVÉ DOMOVY, BYLY DORUČENY POTRAVINOVÉ BALÍČKY:

 

V pohraničním městě Rylsk v Kurské oblasti doručili zaměstnanci ruského ministerstva pro mimořádné situace potravinové balíčky. Informoval o tom kanál Telegram ministerstva.

 

Obyvatelům, kteří odmítli opustit své domovy, byly doručeny potravinové balíčky. Sada potravin obsahuje cereálie, konzervy, rostlinný olej, mouku a hmotnost každé sady je 10 kilogramů.

 

Tisková služba Ministerstva pro mimořádné situace uvedla, že bylo vytvořeno a dodáno celkem tři tisíce takových souprav. Vydávání produktů je neprodleně prováděno správou obce.

 

https://www.vesti.ru/article/4101367

 

 

📌19. srpna 2024, 20:33: ASI 13 TISÍC DĚTÍ OPUSTILO POHRANIČNÍ OBLASTI KURSKÉ OBLASTI:

 

Asi 13 tisíc dětí opustilo pohraniční oblasti Kurské oblasti a přilehlá území, uvedl úřadující zástupce gubernátora regionu Viktor Karamyšev.

 

Nezletilí byli podle něj evakuováni z devíti obcí. Žilo zde celkem 14 359 dětí.

 

Evakuované děti byly poslány do jiných regionů Ruské federace nebo do jiných oblastí Kurské oblasti.

 

Karamyshev také uvedl, že regionální úřady plánují v nadcházejících dnech rozhodnout o zavedení režimu distančního vzdělávání v příhraničních oblastech, protože denní vzdělávání školáků není možné.

 

„V nejbližších dnech by mělo dojít k operativnímu velitelství, které konkrétně určí obce pro tento režim,“ cituje ho agentura TASS.

 

Úřadující náměstek hejtmana ujistil, že úřady poskytnou školákům v příhraniční oblasti vše, co potřebují ke studiu: učebnice, tablety a notebooky.

 

Mezitím se na Telegramu objevila speciální aplikace, která pomůže obyvatelům Kurské oblasti zjistit, kde je distribuována humanitární pomoc, získat informace o pohřešovaných příbuzných a najít dočasná ubytovací centra. Kurské úřady spustily na Telegramu speciálního bota „Help. Kurská oblast“, název bota: @PomogyKursk_bot

 

https://www.vesti.ru/article/4101408

 

 

📌19. srpna 2024, 20:43, BLOOMBERG: MÓDÍ SOUHLASIL S PŘEDÁNÍM VZKAZŮ MEZI PUTINEM A ZELENSKÝM:

 

Indický premiér Naréndra Módí souhlasil s tím, že bude prostředníkem mezi ruským prezidentem Vladimirem Putinem a hlavou kyjevského režimu Volodymyrem Zelenským.

 

Souhlasil s tím, že si mezi sebou přepošle zprávy v souvislosti s plánovanou návštěvou Kyjeva, která se má uskutečnit 23. srpna, píše agentura Bloomberg s odvoláním na indické zdroje.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov již dříve připomněl, že ruský prezident Vladimir Putin v souvislosti s invazí na Ukrajinu v Kurské oblasti jasně řekl, že o žádných jednáních s Kyjevem nemůže být řeč.

 

Šéf ruského ministerstva zahraničí v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ novináři Pavlu Zarubinovi upozornil na Putinovu frázi, že ruské úřady jistě vyhodnotí situaci „o něco později“.

 

https://www.vesti.ru/article/4101424

 

 

📌19. srpna 2024, 19:54: RUŠTÍ MARIŇÁCI ZNIČILI KOLONY TECHNIKY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY S POČETNÍ MENŠINOU:

 

Ruští mariňáci dokázali zasáhnout kolony ozbrojenců kyjevského režimu v Kurské oblasti, kteří byli početně nižší a nutili nepřítele bojovat zblízka. Řekl to bojovník z 810. samostatné brigády námořní pěchoty Ozbrojených sil RF s volacím znakem Balu.

Rota ukrajinské armády nedokázala „zlikvidovat“ dopad požáru pouze 13 ruských mariňáků, vysvětlil agentuře RIA Novosti.

 

„My, jak se říká, je necháváme přijít blíž, aby se cítili sebejistější. Oni tam v klidu vjeli a pak jsme na ně prostě vyskočili, jak se říká,“ vzpomínal bojovník Ozbrojených sil RF.

 

V důsledku toho se podle Balua ukrajinští ozbrojenci, kteří prorazili do Kurské oblasti, v boji zblízka ukázali špatně. Poznamenal, že nepřítel se pod palbou ze dvou křídel ztratí a neví, kam střílet a utíkat, a také nemůže mířit dělostřelectvem.

 

„A na sobě mají samozřejmě „tenké střevo“, aby způsobili požár. To je vše,“ dodal mariňák.

 

Taková porážka ukrajinských jednotek má pozitivní vliv na náladu a morálku ruských mariňáků, prakticky zastavili ozbrojence kyjevského režimu v této oblasti Kurské oblasti a zahánějí je zpět, uzavřel voják.

 

V Kurské oblasti ruské ozbrojené síly pokračují v boji s ozbrojenci kyjevského režimu. Jednotky skupiny sil Sever pracují na identifikaci a zničení nepřátelských sabotážních skupin.

 

Jen za poslední den ztratila ukrajinská armáda více než 330 vojáků a 27 obrněných vozidel, včetně tanku, 19 bojových obrněných vozidel, osmi automobilů, tří obrněných transportérů a také bojového vozidla pěchoty, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4101393

 

 

📌19. srpna 2024, 20:34, Gladkov: ŠKOLNÍ AUTOBUSY BUDOU CHRÁNĚNY PROTI DRONŮM:

 

V pohraničních oblastech Belgorodské oblasti bude na školních autobusech instalováno zařízení pro elektronický boj (EW), uvedl guvernér regionu Vjačes Lav Gladkov. Podle něj se tak děje kvůli ochraně dopravy před bezpilotními letadly.

 

Úředník zároveň vyslovil pochybnosti, „zda je pohyb školních autobusů na některých místech vůbec možný“. Zdůraznil, že tato otázka bude projednána s ministerstvem obrany, pohraniční službou a Národní gardou, aby se předešlo ohrožení životů dětí.

 

Gladkov již dříve uvedl, že obyvatelé Novopetrovky v Bělgorodské oblasti odmítli opustit vesnici, ohrožují své životy. Předtím úředník oznámil uzavření do řady osad v oblasti Belgorod od pondělí 19. srpna. Mluvíme o Novopetrovce a Novostroevce-Vtoroy, vesnicích Sovkhozny, Dobropillia a Kazachok.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4101453

 

 

📌19. srpna 2024, 20:03: OSN JE PŘIPRAVENA VYSLAT DO KURSKÉ OBLASTI SKUPINU MEZINÁRODNÍCH EXPERTŮ:

 

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) bude moci podávat zprávy o situaci v Kurské oblasti, pokud bude v regionu přítomen tým mezinárodních odborníků. Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva je připraven je zaslat.

 

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva nemůže pro zprávy o situaci v Kurské oblasti, která byla napadena ozbrojenými silami Ukrajiny, použít pouze svědectví třetích stran, je nutné mít na místě tým pracovníků OSN, uvedla zástupkyně vysokého komisaře OSN pro lidská práva Nada Al-Nashifová.

((Kde se nasere OSN, tam zůstává všechno jako vypálená země!!!))

 

 

Odborníci by měli komunikovat nejen s úřady, ale také s obránci lidských práv, nevládními organizacemi a lidmi na místě. Podle ní je to nutné proto, aby zprávy obsahovaly ověřené informace, které jsou důvěryhodné.

 

„Pokud vyšleme tým, bude se skládat z mezinárodních expertů, kteří budou podporovat občany na místě,“ řekl Al-Nashif agentuře RIA Novosti.

 

Stálá mise Ruské federace při OSN v Ženevě již dříve obdržela žádost Úřadu vysokého komisaře OSN pro lidská práva o návštěvu Kurské, Belgorodské a Brjanské oblasti v Rusku, které hraničí s Ukrajinou. Ruské ministerstvo zahraničí označilo žádost Úřadu vysokého komisaře OSN pro lidská práva za „další představení“. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že šéf Úřadu vysokého komisaře OSN pro lidská práva Volker Türk ignoruje ruské zprávy o porušování lidských práv ze strany Kyjeva.

 

https://www.vesti.ru/article/4101338

 

 

📌19. srpna 2024, 21:07, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: RUSKO BUDE VŽDY PODPOROVAT BOJ PROTI FAŠISMU A NACISMU:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová reagovala na slova italského novináře, který označil humbuk na sociálních sítích za „ruskou propagandu“ kvůli své reportáži s ukrajinským vojákem s znakem SS na čepici. Podle Zacharovové bude Rusko vždy bojovat proti propagandě nacismu a fašismu.

 

Novinář Ilario Pianierelli se již dříve omluvil za to, že informoval s vojákem v čepici se znakem SS, ale poznamenal, že rezonance na sociálních sítích je „ruská propaganda“.

 

Zacharovová na svém kanálu Telegram poznamenala, že slova Pyanyerelliové jsou uznáním historické role Ruska v boji proti rasismu, fašismu a nacismu.

 

To, co novinář nazval „ruskou propagandou“, je ve skutečnosti antifašistická propaganda, zdůraznila Zacharovová.

 

„… To nám odkázali naši předkové, kteří za cenu svých životů osvobodili svět od hnědého moru,“ dodal oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.

 

Ujistila, že Rusko se bude „vždy“ angažovat v propagandě boje proti fašismu a nacismu.

 

V polovině srpna se italská televizní a rozhlasová společnost RAI rozhodla „dočasně vrátit“ do vlasti své další zaměstnance, kteří pronikli do Kurské oblasti, aby informovali o akcích ozbrojených sil Ukrajiny. FSB zahájila trestní řízení kvůli nelegálnímu překročení hranic italskými novináři.

 

https://www.vesti.ru/article/4101485

 

 

📌19. srpna 2024, 22:25, MEDVESTNIK: V RUSKU JE NEDOSTATEK PORODNÍKŮ-GYNEKOLOGŮ A NEONATOLOGŮ:

 

V ruských státních zdravotnických zařízeních je nedostatek porodníků-gynekologů a neonatologů, chybí asi pět tisíc specialistů.

 

Portál Medvestnik o tom píše s odkazem na Ruskou společnost porodníků a gynekologů.

 

„Celková potřeba specialistů na tyto dva profily se odhaduje na 5,3 tisíce,“ uvedla Ruská společnost porodníků a gynekologů,“ uvádí se v článku.

 

Gennadij Suchik, první viceprezident Ruské společnosti porodníků a gynekologů, ředitel Národního lékařského výzkumného centra pro porodnictví a gynekologii V. I. Kulakova, vysvětlil, že důvodem nedostatku personálu byla neschopnost absolventů medicíny plnit své povinnosti vyplývající ze smluv o odborné přípravě a zvýšení pokut nebude moci situaci zásadně změnit.

 

„Přestože je 100 % státem financovaných míst v klinických rezidenčních pobytech v porodnictví a gynekologii cílených, 15-35 % absolventů po školení neplní své povinnosti vyplývající ze smluv,“ cituje portál Suchikha.

 

Pro udržení stabilní motivace absolventů pro dlouhodobou a efektivní práci v regionu je podle experta nutné sledovat personální politiku a zavádět promyšlená opatření materiálních i nemateriálních pobídek.   Ruský prezident Vladimir Putin na konci února během projevu ve Federálním shromáždění uvedl, že je nutné dosáhnout trvalého růstu porodnosti v zemi v příštích šesti letech.

 

https://www.vesti.ru/article/4101567

 

 

📌19. srpna 2024, 21:53: V OKRESE SUDŽANSKÝ BYLO ZAJATO 15 ZAHRANIČNÍCH ŽOLDNÉŘŮ:

 

V okrese Sudzhansky v Kurské oblasti bylo zajato 15 zahraničních žoldnéřů, kteří bojovali na straně ukrajinské armády. Vojáci byli zajati v důsledku operace několika jednotek ruských ozbrojených sil.

 

Podle publikace SHOT se na operaci podílelo letectví.

 

Tvrdí se také, že námořní pěchota z 810. brigády Černomořské flotily zahájila útoky bezpilotními letouny na pět obrněných bojových vozidel, včetně Cougar, a tři obrněné transportéry Kozak-2.

 

Podle agentury RIA Novosti námořní pěchota zajala u Olgovky 19 sabotérů ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Velitel speciálních sil Achmat Apty Alaudinov již dříve uvedl, že ukrajinští ozbrojenci se začali aktivně vzdávat ve směru na Kursk. Kromě toho bojovníci ozbrojených sil RF zajali vojáka Ozbrojených sil Ukrajiny, který se na kameru chlubil, že „se chystá zabít Rusy“. Video s jeho výslechem zveřejnil šéf Čečenska Ramzan Kadyrov.

 

https://www.vesti.ru/article/4101483

 

 

📌19. srpna 2024, 22:49: ZELENSKYJ PŘIZNAL REKORDNÍ ODLIV OBYVATELSTVA Z UKRAJINY:

 

Volodymyr Zelenskyj oznámil rekordní odliv lidí z Ukrajiny, proto bylo rozhodnuto vytvořit zvláštní ministerstvo, které bude pracovat s občany, kteří odešli.

 

Zelenskyj řekl zaměstnancům ukrajinského ministerstva zahraničí, že v zahraničí ještě nikdy nebyla „taková část našeho národa“. Podle něj „mluvíme o milionech a milionech… Ukrajinci.“

 

Ukrajinský prezident oznámil rozhodnutí o vytvoření nového ministerstva pro práci s občany, kteří opustili zemi, některé funkce ministerstva zahraničí budou převedeny do nové struktury.

 

Zelenskyj označil za úkol nového ministerstva bojovat proti „ruskému vlivu“, udržovat vazby migrantů s Ukrajinou a chránit zájmy „jako národa“, píše RIA Novosti.

 

Ukrajinský institut demografie a sociálního výzkumu již dříve uvedl, že do roku 2033 může na Ukrajině zůstat maximálně 35 milionů lidí místo 52 milionů, ne více než polovina těch, kteří odešli, se nebude moci vrátit do země.

 

https://www.vesti.ru/article/4101556

 

 

📌19. srpna 2024, 21:50, BBC: MILIONÁŘ LYNCH A JEHO DCERA ZMIZELI PŘI ZTROSKOTÁNÍ LODI:

 

„Brit Bill Gates“, multimilionář Michael Lynch a jeho dcera Hannah se pohřešují ve vraku plachetnice u italského Palerma, záchranné operace potrvají celou noc.

 

Plachetnice Bayesian plující pod britskou vlajkou ztroskotala v bouři u pobřeží Sicílie a potopila se ke dnu i s 10 členy posádky a 12 turisty. Podařilo se zachránit 15 lidí, bylo nalezeno tělo jednoho mrtvého – kuchaře z jachty.

((Tak to je jasná likvidace už nepohodlného…))

 

Mezi pohřešovanými jsou britský multimilionář Michael Lynch, jeho dcera Hannah, šéfkuchař plachetnice Ricardo Thomas a další tři lidé, jejichž jména nebyla zveřejněna. Pátrá se po nich i přes nástup noci.

 

Jak řekl britské BBC generální ředitel sicilské civilní obrany Salvatore Cochina, výsledky pátrání lze očekávat v úterý ráno.

 

V Británii je Lynch, jeden ze zakladatelů IT společnosti Autonomy, nazýván „britským Billem Gatesem“ kvůli svému vlivu v oblasti špičkových technologií. Autonomy koupil gigant Hewlett-Packard za zhruba 11 miliard dolarů, píše TASS.

 

Později se dohoda stala příčinou dlouhodobého soudního sporu. Americké úřady obvinily Lynche z nadhodnocování finančních ukazatelů, zločinného spiknutí a podvodu, hrozilo mu 20 let vězení. Před dvěma měsíci byl zproštěn obžaloby. Před dvěma dny utrpěl kritická zranění bývalý finanční ředitel Autonomy Stephen Chamberlain, který se na případu podílel společně s Lynchem.

 

https://www.vesti.ru/article/4101497

 

 

📌19. srpna 2024, 22:43: OLAF SCHOLZ ŘEKL, ŽE NA UKRAJINU MYSLÍ DNEM I NOCÍ: 😂👹😅

 

Německý kancléř Olaf Scholz přiznal, že o situaci na Ukrajině přemýšlí dnem i nocí. Politik to prohlásil během rozhovoru s občany v Brémách.

 

Podle Scholze nepřetržitě přemýšlí o způsobech, jak konflikt na Ukrajině vyřešit. Německá kancléřka se obává, že nemůže stisknout nějaké tlačítko a mluvit o nástupu míru.

 

Scholz upozornil na potřebu mírové perspektivy. Německý politik připomněl řadu neúspěšných jednání o Ukrajině. Německá kancléřka je přitom přesvědčena, že Kyjevu je třeba pomoci, a nezapomíná na potřebu dosáhnout dlouhodobého míru.

 

Scholz již dříve uvedl, že podpora Ukrajiny je otázkou historické odpovědnosti za jeho zemi.   😂🙈

 

https://www.vesti.ru/article/4101557

 

 

📌19. srpna 2024, 22:45: MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ SCHVÁLILO PRODEJ 36 VRTULNÍKŮ APACHE JIŽNÍ KOREJI:

 

Jižní Korea obdrží od Spojených států 36 útočných vrtulníků Apache AH-64E. Prodej byl schválen americkým ministerstvem zahraničí.

 

Celková částka dohody je 3,5 miliardy dolarů, uvedla americká Agentura pro obrannou a bezpečnostní spolupráci. Je specifikováno, že kromě vrtulníků zahrnuje podpůrné programy a prvky logistiky.

 

Již dříve polské ministerstvo obrany oznámilo podpis smlouvy se Spojenými státy na dodávku 96 útočných vrtulníků Apache AH-64E. Podle jejích podmínek budou Polákům kromě vrtulníků dodána munice a také balíček logistických a výcvikových služeb.

 

https://www.vesti.ru/article/4101538

 

 

📌19. srpna 2024, 22:41: RUSKÉ VZDUŠNÉ SÍLY ZNIČILY DVĚ ZÁKLADNY MILITANTŮ V SÝRII:

 

V Sýrii byly během jednoho dne zničeny dvě základny militantů: teroristé, kteří opustili zónu, se skrývali v těžko dostupných oblastech pohoří Al-Bishri Al-Tanf.

 

Dvě teroristické základny v horách Al-Bishri byly zničeny údery ruských leteckých sil, podle Centra pro usmíření válčících stran a kontrolu nad pohybem uprchlíků v Sýrii (CPVS).

 

Podle něj zástupci CPVS uspořádali humanitární akci ve městě Latakia, při které do nemocnice převezli 6 tun léků.

 

Během dne síly mezinárodní koalice v čele se Spojenými státy sedmkrát porušily dekonfliktní protokoly z roku 2019 a vypustily drony bez souhlasu ruské strany.

 

Koaliční letectvo porušilo pravidla pro používání syrského vzdušného prostoru šestnáctkrát během dne, uvádí CPVS ve zprávě na svých webových stránkách.

 

Minulou neděli CPVS informovala, že na obloze nad Sýrií došlo k nebezpečnému přiblížení amerického stíhacího bombardéru F/A-18 s ruským letounem An-30 leteckých sil (VKS) Ruské federace. Srážce se podařilo zabránit díky včasnému zásahu ruské posádky.

 

https://www.vesti.ru/article/4101531

 

 

📌19. srpna 2024, 20:43, ALAUDINOV: ZELENSKYJ CHCE DONUTIT RUSKO, ABY UZAVŘELO MÍR ZA JEHO PODMÍNEK:😂

 

Ozbrojené síly Ukrajiny, útočící na Kurskou oblast, si daly za úkol obsadit co největší území a zmocnit se Kurské jaderné elektrárny a Kurska. Volodymyr Zelenskyj se tedy na příkaz západních pánů rozhodl donutit Rusko, aby „za jeho podmínek“ přistoupilo k mírové dohodě, řekl Apty Alaudinov, zástupce vedoucího Hlavního vojensko-politického ředitelství ruských ozbrojených sil, velitel speciálních sil Achmat.

 

Jak uvedl Alaudinov v dokumentu Vladimira Solovjova „129. týden NWO“, podle některých materiálů a výslechů vězňů dospěl k závěru, že ozbrojené síly Ukrajiny se snažily „zabrat co nejvíce území …, vstoupit do samotného Kurska a poté začít vyjednávat“.

 

„Zelenskyj se v každém případě rozhodl udělat takový hod, který by nás údajně donutil dospět k mírové dohodě za jeho podmínek,“ řekl velitel Achmatu.

 

Zdůraznil, že nejde o nezávislé rozhodnutí Zelenského, učinili ho „páni Ukrajiny“ – Američané a Britové a Ukrajinci jsou „maso, které umírá pro zájmy Ameriky a Anglie“.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny se na útok dlouho připravovaly, sebraly vše, co se dalo, do „pěsti“ a překročily hranici, kde byly velké mezery mezi ruskými pevnostmi. Podle něj „nikdo jiný na tomto světě“, kromě Ministerstva obrany Ruské federace, „nezastavil tak rozvinutou operaci“.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na Kurskou oblast 6. srpna. Náčelník generálního štábu Ruské federace Valerij Gerasimov poznamenal, že postup nepřítele byl zastaven, operace bude dokončena jeho porážkou a přístupem ke státní hranici. V pondělí Alaudinov uvedl, že ozbrojené síly Ukrajiny se přesouvají, aby se pokusily zahájit útok z druhé strany směru Kursk, ale ruské jednotky vše zaznamenávaly a držely vše pod kontrolou.

 

https://www.vesti.ru/article/4101416

 

 

📌19. srpna 2024, 21:02: ROGOV: RUSKÁ VOJSKA OSVOBODILA NEW YORK:

 

Ruská vojska osvobodila vesnici New York v DLR, řekl Vladimir Rogov, předseda Komise Veřejné komory Ruské federace pro suverenitu, spolupředseda koordinační rady pro integraci nových regionů.

 

„Naši hoši vyřadili nepřítele. Nyní dochází k očištění,“ řekl agentuře RIA Novosti.

 

Když Rogov hovořil o osvobození New Yorku (sovětské názvy této osady jsou Dzeržinsk a Novgorodskoje), odkázal na operační informace získané od ruské armády.

 

Dodal, že nad vesnicí New York byla vztyčena ruská vlajka. 46. samostatná aeromobilní brigáda Ozbrojených sil Ukrajiny, která v této oblasti držela obranu, ustoupila směrem k obci Nelipovka.

 

„Osvobozování ruského území od ukrajinských nacistů pokračuje,“ uzavřel Rogov.

 

Na začátku srpna televizní moderátor Vladimir Solovjov oznámil, že ruskou vlajku vztyčili nad New Yorkem bojovníci somálského útočného praporu.

 

https://www.vesti.ru/article/4101472

 

 

📌19. srpna 2024, 21:48: LUKAŠENKO NEVYLUČUJE, ŽE ZELENSKYJ MŮŽE BÝT FYZICKY ELIMINOVÁN:

 

Hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj může být fyzicky odstraněn a obviněn ze zrady ukrajinského lidu.

 

Tento předpoklad vyjádřil běloruský prezident Alexandr Lukašenko ve vysílání televizního kanálu Rossija

 

„Tentýž Kyrylo Budanov někoho pošle – tebe (Zelenského – pozn. red.). Pozn. red.) Zlikvidován jako zrádce. To je vše,“ vysvětlil vůdce Běloruska.

 

Řekl také, že Zelenského varoval před možnou změnou postoje USA k Ukrajině.

 

„Vždycky říkám Voloďovi Zelenskému: „Poslouchejte, moc se tam změní a nový vůdce řekne: ‚Nevím, neslyšel jsem‘,“ řekl Lukašenko.

 

Dodal, že šéfovi kyjevského režimu nabídl, aby budoval vztahy založené na zájmech a principech vztahů se svými sousedy, ale Kyjev to nechápe.

 

Běloruský prezident vysvětlil, že je nemožné to dát do hlavy těm, kteří nejprve dělali kdoví co a pak se dostali do politiky, a navíc milují peníze.

 

„V Anglii vám dali trochu peněz a řekli: ‚Tady je dům zadarmo, kupte si ho za tyto peníze.‘ A on tam bude sedět s Alenou a radovat se s dětmi,“ řekl.

 

Zelenskyj se však nebude radovat, ale stane se zrádcem svého lidu, uzavřel Lukašenko.

 

Již dříve myšlenku, že by Zelenskyj mohl být zabit, vyjádřil velitel speciálních jednotek Achmat, zástupce vedoucího hlavního vojensko-politického oddělení Ministerstva obrany Ruské federace, generálmajor Apti Alaudinov.

 

Zelenského označil za prošlého drogově závislého a vyjádřil naději, že hlava kyjevského režimu nebude zastřelena, ne uvězněna, ale oběšena jako poslední odporná fašistická kreatura. I když existuje naděje, že než se k němu dostanou ruská vojska, bude zabit svými vlastními západními pány, zdůraznil Alaudinov.

 

https://www.vesti.ru/article/4101513

 

 

📌19. srpna 2024, 22:34, Jelizaveta Chramcovová: OBYVATEL SUDZHA URAZIL PĚŠKY 60 KILOMETRŮ, ABY ZACHRÁNIL SVÉ BLÍZKÉ:

 

Nezastavilo ho ostřelování a drony, šel zachránit svou matku. Obyvatel Sudzha ušel 60 kilometrů, aby vzal své blízké pryč z města. Příběh o tom, co se děje v Kurské oblasti, pochází přímo od očitých svědků.

 

Podařilo se jí vzít ven své děti a mladší sestru. Nejstarší byl zachráněn námořní pěchotou. Matka však stále zůstává v Sudzha. Příběh obyvatelky kurského pohraničí, která jako jedna z prvních viděla invazi ukrajinských ozbrojenců, protože žije nedaleko kontrolního stanoviště.

 

V rozhovoru pro Readovku Anna uvedla, že začátku ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny nikdo nevěnoval pozornost, protože už byly zvyklé na neustálou kanonádu. Tentokrát se však ukázalo, že musí urychleně odejít. Později se žena pokusila vrátit domů, aby vyzvedla svou starou matku. Stal se však předmětem lovu kyjevské armády.

 

Ozvala se dávka kulometů a minometných děl. A ukrajinský dron pronásledoval civilní auto. Podařilo se mi uhýbat jen proto, že Anna je místní, ví, kde se schovat. Nyní, jak se obyvatelka Sudzha svěřila novinářům, stále doufá, že se jí podaří dostat svého příbuzného ven, ale o svém osudu neví vůbec nic.

 

A o to překvapivější je příběh Ivana ze stejné Sudzha. Zachránil i svou matku, ale nakonec se musel dostat z města pěšky, hned vedle teroristů z Ozbrojených sil Ukrajiny. A také natáčení toho všeho na kameru.

 

Sudzhanin Ivan Kovalev byl doma zaskočen útokem ozbrojených sil Ukrajiny. Muž se rozhodl, že se bude procházet po svém městě, aby pochopil, jak je všechno vážné. Jako zkušený cestovatel je zvyklý natáčet spoustu videí. Kamera telefonu zachytila hrozné věci – prázdné silnice, rozbité krátery po granátech, hořící domy civilistů.

 

Ivan začal matku přemlouvat, aby odešla z domova. Ale Ljudmila Fjodorovna odmítla opustit svá zvířata. Na zvuky ostřelování už byla zvyklá, kromě toho věřila, že příchod Ukrajinců do města by byl vážným nebezpečím pro mladé muže, ale ne pro ni. Ivan okamžitě pochopil: nepřítel útočí bez rozmyslu.

 

„Stříleli na centrum města, ne na vojenské objekty. Prostě udeřili šachovnicovým vzorem. Nejprve se naladí na jedno místo, přenastaví se, na 15 minut se zastaví a pak znovu půl hodiny ostřelují další ulici. Znovu se přizpůsobí, pak znovu. Naprosto chaotické ostřelování,“ říká Ivan Kovalev, obyvatel Sudzha.

 

Ivan opustil město a ocitl se v nejbližším bezpečném okresním centru. Ale uvědomil si, že situace se může každou chvíli zhoršit, a tak se rozhodl, že se pro matku vrátí domů. Říká, že se nerozhodoval na základě emocí, ale že si vše dobře promyslel. V tu chvíli neexistovala žádná komunikace, ale nepotřeboval navigátora – svou rodnou zemi zná dokonale. Jeho přirozená zvědavost mu pomohla neztratit střízlivost z nadšení (cestou si prohlížel trosky ukrajinského podomácku vyrobeného dronu) a pozornosti k detailu: cestou popadl škrtidlo a doufal, že nebude potřeba. V té době v Sudža Ljudmila Fedorovna doma dokonce přestala počítat počet výbuchů.

 

„Lehl jsem si, už tam byl takový stav zkázy. Co bude, to bude. Sám jsem se z toho nedostal, i když jsem do toho moc chtěl. A to je vše. Dokonce jsem si zdříml. A pak přiletí Váňa, to je ono, připravujeme se. A kočka? Já tu kočku neopustím! Vezmeme kočku s sebou!“ – Lyudmila Kovaleva sdílí své emoce.

 

Ivan vyrobil ze starého batohu přepravku a vodítko pro kočku Murenku, zatímco Ljudmila Fjodorovna sbírala nejnutnější věci. Matka a syn rychle rozhazují jídlo z mrazáku po dvoře, aby nakrmili pouliční kočky, a vyrazili na cestu. Naštěstí brzy spatřili minibus, který nabíral lidi k evakuaci. Bylo tam dost místa jen pro Ljudmilu Fjodorovnu. Ivan se rozhodl, že se znovu vydá pěšky. Nejstrašnější pro ženu bylo, že nezemřela sama: Bála se o svého syna.

 

„Koneckonců tam jedeme. Ano, střílí se tam, na krajnicích jsou ohořelá auta, stopy po explozích, protože tam už létaly drony… Když se tam dostával, mohlo se stát cokoliv,“ říká Ljudmila Fjodorovna.

 

Ivan se zastavil ve své kanceláři, aby si vyzvedl cennosti, a vydal se na cestu ze Sudži na kole, ale v určitém okamžiku se rozhodl, že bezpečnější bude jít pěšky. A měl pravdu.

 

Cestou jsme se neustále museli schovávat. Trubka hodně pomohla, když kolem projížděla nepřátelská technika. Když Ivan nad sebou uslyšel zvuk otáčejících se lopatek, myslel si, že vrtulník je ukrajinský. A v určitém okamžiku se to, čeho se tak bál, opravdu stalo. Ivan právě přecházel pole, když přímo nad ním přeletěla ukrajinská helikoptéra. Nebylo kam se schovat.

 

„Letělo to kolmo na mou trajektorii. Ukázalo se, že jsme přešli, byl přímo nad mojí hlavou. Mohl jsem dokonce vidět detaily toho, jak byl sestaven. A všiml jsem si, že už není obviněný, nemohl mi ublížit. Ale než jsem si toho všiml, bylo to samozřejmě děsivé,“ svěřuje se Ivan.

 

Za dva dny ušel asi 60 kilometrů. A nyní je muž konečně v bezpečí. Ivan, Ljudmila Fjodorovna a kočka Murenka žijí v dočasném ubytovacím centru v Kursku. Muž nyní natáčí videoblog o tom, jak se Sudzhani usadili. Přemýšlí o vytvoření cílené asistenční služby, díky které bude humanitární zboží distribuováno efektivněji. A samozřejmě, Kovalevovi a jejich sousedé čekají na dobré zprávy ze Sudži a celého kurského pohraničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4101434

 

 

📌20. srpna 2024, 04:32: AMERICKÁ SVS POTVRDILA SVOU ÚČAST NA ÚTOCÍCH VE SMĚRU KURSK:     AMERIČTÍ ŽOLDNÉŘI BYLI SOUČÁSTÍ INVAZNÍ SKUPINY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY.

 

Americká soukromá vojenská společnost (PMC) Forward Observation Group potvrdila svou účast na operaci ozbrojených sil Ukrajiny ve směru Kursk. Žoldáci zveřejnili fotografie z pozic na sociálních sítích.

 

Na záběrech Američané v maskáčích a se zbraněmi v rukou pózují na pozadí obrněného vozidla. Kurská oblast je označena jako geolokace. Titulek k publikaci nenechává nikoho na pochybách: „Kluci v Kursku.“

 

Dříve bylo v okrese Sudzhansky v Kurské oblasti zajato 15 zahraničních žoldnéřů, kteří bojovali na straně ukrajinské armády. Obyvatel vesnice Kursk novinářům vyprávěl o žoldnéřích ozbrojených sil Ukrajiny z Polska a Francie.

 

https://www.vesti.ru/article/4101604

 

 

📌20. srpna 2024, 01:21, ALAUDINOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY STŘÍLELY Z BEZPROSTŘEDNÍ BLÍZKOSTI OBYVATELE V POHRANIČNÍ OBLASTI KURSK:

 

Ukrajinští bojovníci zabíjeli civilisty v Kurské oblasti.

 

Zástupce vedoucího Hlavního vojensko-politického ředitelství ozbrojených sil Ruské federace, velitel speciálních jednotek Achmat Apty Alaudinov uvedl, že má k dispozici záběry obyvatel Kurské oblasti natočené ozbrojenými silami Ukrajiny.

 

„Obdržel jsem obrovské množství fotografií, na kterých jsem viděl civilisty, kteří byli jednoduše střeleni z bezprostřední blízkosti, do hlavy, do týla,“ uvedl v publikaci na svém kanálu Telegram.

 

Hovořil také o zvláštnostech „taktiky“ ukrajinských vojáků v Kurské oblasti a jako příklad uvedl „jeden případ z mnoha“: NEONACISTÉ SE SCHOVÁVALI ZA ŽÁKY SIROTČINCE A POUŽÍVALI JE JAKO ŠTÍT.

 

Podle Alamininova za poslední den bojovníci speciálních sil Achmat zničili více než 10 jednotek techniky Ozbrojených sil Ukrajiny a „dostatečný počet pěchoty“.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny, které se připravovaly na operaci v pohraniční oblasti, doufaly, že obsadí co největší území, aby se zmocnily Kurské jaderné elektrárny a Kurska. Volodymyr Zelenskyj se tedy na příkaz západních pánů rozhodl donutit Rusko, aby „za jeho podmínek“ přistoupilo k mírové dohodě, domnívá se Alaudinov.

 

https://www.vesti.ru/article/4101630

 

 

📌20. srpna 2024, 02:31: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ VYZVALO TURECKO, ABY SE ODMÍTLO PODÍLET NA DESTRUKTIVNÍ POLITICE ZÁPADU:

 

Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace vyzvalo Turecko, aby kyjevskému režimu nedodávalo zbraně.

 

Náměstek ministra zahraničí Ruské federace Michail Galuzin jednal o situaci kolem Ukrajiny s velvyslancem Turecké republiky v Rusku Tanju Bilgiçem.

 

Šéf turecké diplomatické mise na schůzce potvrdil nezměněný postoj Moskvy ke kategorické nepřijatelnosti

 

„Bürgenstockova procesu“, jehož cílem je sestavit protiruskou koalici a předložit Rusku ultimátum založené na vědomě nepřekonatelné „Zelenského formuli“.

 

Kromě toho byl zaznamenán postoj Ruské federace k nepřípustnosti dalšího pumpování Ukrajiny západními zbraněmi, protože to vede k další eskalaci ozbrojeného konfliktu, jeho prodlužování a zbytečným obětem.

 

„Byla učiněna výzva Turecké republice, aby se odmítla podílet na takové destruktivní politice zemí „kolektivního Západu,“ zdůraznilo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Rovněž znovu potvrdili, že jsou vzájemně odhodláni dále rozvíjet konstruktivní vztahy mezi Ruskem a Tureckem.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan již dříve uvedl, že jeho země provádí vyváženou politiku vůči Rusku a Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4101592

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 20.08.2024“:

➡️☭☆ Důchodkyně u příležitosti pravoslavného svátku v Kolomně v Moskevské oblasti kvůli svíčce zapálila byt.

Veru, večer 64letá Ljudmila Grigorievna zapálila v místnosti svíčku na počest svátku Proměnění Páně. Odešla do kuchyně, a když se vrátila, celý pokoj už hořel. Žena už požár nedokázala sama uhasit a vyběhla na ulici.

Kromě jejího bytu shořely dokumenty a telefon Ljudmily Grigorjevny.

https://t.me/c/2038698544/1146

https://t.me/c/2038698544/1147

https://t.me/c/2038698544/1148

https://t.me/c/2038698544/1149

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V Jekatěrinburgu mladý krysí migrant bil řidiče autobusu, dokud nebyl invalidní

Řidič prosil o milost a řekl, že má tři děti. Ale nepomohlo to

Ruská komunita to nenechala bez trestu a našla tuto hrudku.

Videa represálií a trestů proti nelegálním imigrantům již byla nahrána zde – https://t.me/+LISQNYh79I80YTIy

➡️☭☆ Ruští vojáci osvobodili vesnici New York v DPR, ukrajinští militanti ustoupili, probíhá úklid, informoval Rogov pro RIA Novosti

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin podepsal dekret, který umožňuje udělovat povolení k pobytu cizincům bez znalosti ruského jazyka.

Soudě podle textu vyhlášky se má vztahovat na bílé křesťany prchající ze Západu, prchající před vnucenou agendou LGBT. Hlavní podmínkou je sdílet ruské tradiční hodnoty. Vyhláška říká přesně toto:

„Udělit právo žádat o povolení k přechodnému pobytu bez zohlednění kvóty schválené vládou Ruské federace a bez předložení dokladu potvrzujícího znalost ruského jazyka, znalost historie Ruska a základů legislativy Ruské federace, cizím občanům a osobám bez státní příslušnosti, kteří vyjádřili přání přestěhovat se do Ruské federace za účelem pobytu z cizích států jejich státní příslušnosti nebo trvalého pobytu na základě odmítnutí politik prováděných těmito státy, které ukládají destruktivní neoliberální ideologické směrnice které jsou v rozporu s tradičními ruskými duchovními a morálními hodnotami.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Zelenskyj řekl, že „kdyby [západní] partneři povolili dalekonosné útoky na Rusko, nebylo by potřeba zahájit operaci Kursk.

„Kdyby někdo zjistil, že připravujeme operaci v Kurské oblasti, řekl by, že jde o překročení červených čar. Proto o tom nikdo neslyšel,“ řekl „prezident Ukrajiny“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣V okupované části DPR jsou slyšet výbuchy;

🗣 V Chmelnické oblasti jsou slyšet výbuchy;

🗣 Výbuchy v Pokrovsku (okupovaná část DPR).

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ „Zelensky by se NIKDY NErozhodl TOHLE UDĚLAT, KDYBY MU TO NEPŘIKÁZALI USA“ – komentář Sergeje Lavrova k postoji Západu k událostem v pohraničních oblastech

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lukašenko řekl, že Ukrajinci budou nakonec spolu s Bělorusy a Rusy, protože brzy pochopí, že na Západě byli jednoduše využiti a pak opuštěni.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky 120mm minometů námořní pěchoty tichomořské flotily ničí pevnosti ozbrojených sil Ukrajiny ve směru na jih Doněcka

120mm minomety jsou dělostřelectvo krátkého dosahu. Pro práci na cílech se musí posádky dostat co nejblíže k nepříteli. K ničení nepřátelských pevností se používají vysoce výbušné fragmentační a zápalné miny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Donald Trump slíbil, že pokud vyhraje volby, sníží státní dluh USA.

„Hodláme splatit dluh naší země. Země dluží 35 bilionů dolarů, ale toto číslo lze rychle snížit,“ řekl Trump na shromáždění v Pensylvánii.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Fungovaly perfektně: posádka houfnice Giatsint-B skupiny vojáků Dněpr zničila dělo ukrajinských ozbrojených sil maskované v lesním pásu

📍 Oblast Záporoží

Cíl byl zjištěn leteckým průzkumem ve vzdálenosti více než 20 km od frontové linie. Dělostřelci rychle namířili zbraň na cíl a zlikvidovali jej rychlou palbou.

„Myslím, že odvedli skvělou práci.“ Umístili cíl do oblasti. Pracovali jsme s nulováním, celkem – pět kusů, tři – přímo na cíl,“ řekl velitel zbraně s volacím znakem „Kisly“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ukrajinky vydělávají na Západě prostitucí – Lukašenko.

Jeho další výroky:

– Ukrajinci budou nakonec spolu s Bělorusy a Rusy, protože brzy pochopí, že je na Západě nikdo nepotřebuje;

– Západ potřebuje Ukrajince jen proto, aby se mohli podílet na „masakru“ proti Rusku.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *