, ,

20.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

20.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Padni sedmkrát, postav se osmkrát.“ – japonské přísloví

 

 

📌TO, CO SE DĚJE NA SLOVENSKU, ŽE PROGRESIVCI ŠTVOU LID PROTI DEMOKRATICKY, LIDEM ZVOLENÉMU POLITIKOVI, MÁME MY CELOU DOBU ZDE, PŘED OČIMA VŠECH LIDÍ, DOKONCE I TURISTŮ Z CELÉHO SVĚTA, A TO V PŘÍMÉM PŘENOSU OD SAMOTNÝCH VLÁDNÍCH ČINITELŮ, JAKO JE TŘEBA I RAKUŠAN, JAKO HLAVNÍ AKTÉR, KTERÝ NECHAL MEZI ČESKOU A UKRAJINSKOU VLAJKOU VYVĚSIT PREZIDENTA VLADIMÍRA PUTINA NA BUDOVĚ MINISTERSTVA VNITRA, V ČERNÉM VAKU PRO KRIMINÁLNÍ ODDĚLENÍ, KDY HO POUŽÍVAJÍ KRIMINALISTÉ, PRO NALEZENOU MRTVOLU ZAVRAŽDĚNÉHO ČLOVĚKA!!! VZPOMÍNÁTE SI???

 

TO JE TAKY VYZÝVÁNÍ K NENÁVISTI, ZAVRAŽDĚNÍ, NEBO ATENTÁTU NA NEJVYŠŠÍHO PŘEDSTAVITELE RUSKÉ FEDERACE!!!

 

A JAK DLOUHO TAM HO NECHALI VISET NA POSMĚCH!!!??? CO MYSLÍTE, ŽE BY UDĚLALI, KDYBY SE V ČR OBJEVIL??? (COŽ SE NAŠTĚSTÍ NESTANE! A KDYBY SE TO I NĚKDY STALO, TAK TYHLE ZRŮDY BY SE ZAHRABALI KILOMETRE POD ZEM, HRDINOVÉ!!!)

 

KOUKNĚTE SE, JAKÉ NECHUTNÉ ODEZVY V KOMENTÁŘÍCH PSALI.

 

Tomáš Cikrt, šéfredaktor ve společnosti „Zdravotnický deník“: Putin je diktátor ovládající nesvobodnou zemi, který vede útočnou válku proti sousedské zemi. Fico je (pořád ještě) demokratický politik v (stále ještě) svobodné zemi. Proč to teď dáváte do souvislosti? Měřítka na diktátory jsou jiná, Putin je jako Hitler. Nebo, že by podle Vás nikoliv?

Tomáš Cikrt: Jiří Jobánek sáhl jsem Vám na báťušku?

 

Tereza Helmová, Studoval(a) na škole Mendel University in Brno: Putin je vrah a ilustrace černého pytle se nerovná pokusu o vraždu… Fico není vrah… Nesrovnatelné

 

A TO JE PŘESNĚ TAK ZRCADLOVĚ I V ČR, ŽE TAHLE DEMOLIČNÍ ČETA ROZEŠTVÁVÁ CELOU DOBU CELOU SPOLEČNOST ČESKÉHO NÁRODA, JAKO PROGRESÍVCI CELÝ NÁROD NA SLOVENSKU!!!!!! JÁ TO ALESPOŇ TAK VIDÍM I CÍTÍM!!!

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10226311485274651&set=a.10202682840213292

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.5.2023, 13:00, AUF1: RAKÚSKA NEZÁVISLÁ TELEVÍZIA AUF 1 PRINIESLA INFORMÁCIE O ATENTÁTE NA SLOVENSKU A O MOŽNOM NAPOJENÍ NA GEORGEA SOROSA A RODINNÚ DYNASTIU ŠIMEČKOVCOV. České titulky

 

„Kdo je Juraj Cintula, muž, který střílel na slovenského premiéra Róberta Fica? A měl atentátník za sebou nějaké lidi? To jsou otázky, které zajímají nejen Slovensko. AUF1 provedl průzkum a zjistil, že v okruhu 71letého muže zřejmě existují vazby, které přinejmenším naznačují napojení na síť amerického miliardáře George Sorose.

 

Juraj Cintula je příznivcem levicově – liberální strany Progresívní Slovensko, zatím co předseda Michal Šimečka patří k politické dynastii, která je od konce 80. let financována sítí George Sorose. Již jeho dědeček Milan Šimečka získal peníze z jeho nadací. Jejich cílem bylo podpořit demokratické změny v bývalém Československu.

 

Střelec svůj zjevně politicky motivovaný čin zdůvodnil svým nesouhlasem s politickými rozhodnutími slovenské vlády. Je například proti plánovanému zrušení veřejnoprávního vysílání. Proti tomuto rozhodnutí se již několik týdnů demonstruje, a to i na základě výzev strany Progresivní Slovensko.

 

Mimochodem, premiér Fico zdůvodnil zrušení stanice (RTVS) tím, že jej zpravodajství nebylo vyvážené.“

 

Vyslovil se také proti smlouvám WHO, mRNA injekcím, farmako – průmyslu a pro zastavení dodávek zbraní na Ukrajinu.

 

Překlad pro AERONET.NEWS: -VK-

 

https://www.facebook.com/100017334873674/videos/969969737848054?idorvanity=1244069505940056

 

📌19. května 2024, 19:57: NULANDOVÁ OZNAČILA CHARKOV ZA RUSKÉ MĚSTO.

 

Bývalá náměstkyně amerického ministra zahraničí pro politické záležitosti Victoria Nulandová označila Charkov za „druhé největší ruské město“, když obhajovala poskytnutí americké pomoci Ukrajině.

 

V rozhovoru pro televizi ABC Victoria Nulandová uvedla, že Rusko jasně eskalovalo konflikt, včetně „útoku na druhé největší ruské město, které není na frontové linii“.

 

Přeřeknutí Nulandové bylo doprovázeno jejím prohlášením, že Ukrajinci potřebují více pomoci, aby mohli udeřit hluboko do týlu na ruském území.

 

Washington nepodporuje údery ozbrojených sil Ukrajiny na území, která Spojené státy uznávají jako ruská, uvedl již dříve Vedant Patel, zástupce vedoucího tiskové služby ministerstva zahraničí.

 

Moskva by byla raději, kdyby Washington vyzval Kyjev nejen k zastavení útoků na ruská energetická zařízení, ale také k úplnému upuštění od teroristické činnosti, uvedl tiskový

tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

 

Moskva varovala Kyjev, že pokud Ukrajina nepřestane útočit na ruská města, zejména na Belgorod, bude ruská armáda nucena vytvořit na ukrajinském území nárazníkovou sanitární zónu, aby zabránila ukrajinským útokům na civilisty. Poté začaly ruské jednotky postupovat v Charkovské oblasti.

 

Dne 14. května generální štáb Ukrajiny uznal stažení ukrajinských jednotek „do výhodnějších pozic“ ve Vovčanské oblasti. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil situaci v charkovském směru za mimořádně obtížnou.

 

Ruské ministerstvo obrany oznámilo osvobození řady osad v Charkovské oblasti a také pokračování postupu ruské armády do hloubky nepřátelské obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/3957285

 

 

📌19 května 2024, 20:05: OSUD ÍRÁNSKÉHO PREZIDENTA PO TVRDÉM PŘISTÁNÍ VRTULNÍKU ZŮSTÁVÁ NEZNÁMÝ

 

Začněme program nejnovějšími zprávami z Íránu. Asi před dvěma hodinami se podle íránských médií zřítil vrtulník s íránským prezidentem Ebráhímem Raísím. Oblast tvrdého přistání je na severozápadě země a zdá se, že první pátrací skupina již dorazila na místo havárie. Informace jsou však velmi vzácné a protichůdné.

 

Seyyid Ebrahim Raisi oslavil 64. narozeniny. Prezident Íránu – od srpna 2021. Raísí budoval své vztahy s Ruskem přátelským způsobem. Naše země realizují velké infrastrukturní projekty, například severojižní železnici.

 

Raísí se s Putinem naposledy setkal v prosinci v Moskvě. Jednání mezi vedoucími představiteli pak trvala pět hodin. A – je vidět jasná vzájemná dispozice.

Příště, kdy íránský prezident Raísí plánoval navštívit Rusko, to bylo na podzim – na summitu BRICS v Kazani.

Od 1. ledna tohoto roku je Írán plnoprávným členem BRICS.

Dmitrij Petrov – o tom, co je v tuto chvíli známo o havárii íránského prezidenta s vrtulníkem.

Podle agentury IRNA vrtulník vezl prezidenta Íránské republiky Ebráhíma Raísího, ministra zahraničí Hosejna Amira Abdollahiana a místní představitele, včetně guvernéra Východního Ázerbájdžánu Malika Rahmatiho.

Incident se odehrál v lesích Arasbaranu, hornaté oblasti provincie Východní Ázerbájdžán.

Prezident a další vysoce postavení pasažéři letěli vrtulníkem Mi-171. Předpokládá se, že plavidlo mohlo kvůli mlze tvrdě přistát. Před nehodou Raísí hovořil s ázerbájdžánským vůdcem Ilhamem Alijevem na hraničním přechodu obou zemí, který se nachází na břehu řeky Araks.

 

„Prezident a jeho kolegové se vraceli z návštěvy pohraničí několika vrtulníky. Jeden z nich byl nucen tvrdě přistát kvůli špatnému počasí a mlze. Do oblasti jsou vyslány různé záchranné týmy, ale kvůli špatnému počasí a mlze může chvíli trvat, než se k vrtulníku dostanou,“ řekl íránský ministr vnitra Ahmad Vahídí.

 

Na setkání v Julfě se vedoucí představitelé obou zemí zúčastnili slavnostního uvedení do provozu hydroelektrického komplexu Chudaferin a otevření hydroelektrického komplexu Gíz Galasy postaveného na řece Araks jako symbolu spolupráce mezi oběma zeměmi. Bezprostředně poté se prezident Raísí vydal na zpáteční cestu.

 

Již dříve se objevily informace, že záchranné skupiny našly vrtulník s vůdcem Íránu v oblasti vesnice Uzi, která se nachází nedaleko města Julfa, které se nachází přímo na íránsko-ázerbájdžánské hranici. Ministerstvo vnitra Islámské republiky však později tuto informaci nepotvrdilo.

 

Delegace íránské vlády v čele s viceprezidentem zamířila na místo tvrdého přistání vrtulníku. Ale ani po více než třech hodinách nebyl vrtulník stále nalezen. Pátrání komplikují i podmínky ve vysokých horách. Nadmořská výška až 4 a půl kilometru. A teď už se tam začalo stmívat a teplota prudce klesla.

 

Podle tiskové agentury Tasnim byly v prezidentově koloně tři vrtulníky. Na místo byla vyslána armáda, policie a zaměstnanci íránského Červeného půlměsíce. Do operace je zapojeno 40 týmů rychlé reakce, její průběh komplikuje mlha a terén. Do této oblasti byl vyslán i vrtulník se záchranáři, který však kvůli povětrnostním podmínkám nemohl přistát a byl nucen se vrátit.

 

Podle posledních zpráv dorazil íránský ministr zdravotnictví do oblasti pátrání po Raísího vrtulníku, aby koordinoval poskytování pomoci obětem. Íránský vůdce ajatolláh Chameneí svolal mimořádné zasedání Rady bezpečnosti země poté, co se objevily zprávy o nehodě Raísího vrtulníku.

 

Místní média však tuto informaci popírají.

 

https://www.vesti.ru/article/3957232

 

 

📌18.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: GEL PRO OBNOVU KOSTÍ SE 100% IDENTITOU BYL VYTVOŘEN V RUSKU:

 

Věda TASS

 

Ve  Volgogradu vyvinuli vědci z lékařské univerzity unikátní – světově první – bioasimilovaný gel pro regeneraci tkání, který umožňuje kompletní obnovu poškozených kostí. Smotrim.ru

 

Kompantsev upřesnil, že materiál, na rozdíl od bioinertních materiálů pro náhradu kostí dostupných na trhu, je chytrým systémem, který aktivuje procesy hojení. Věda TASS

Materiál lze použít k chirurgickým zákrokům na kostních tkáních maxilofaciální oblasti, k výplním defektů kostních a chrupavčitých tkání ve stomatologii a chirurgii, včetně ošetření ran po kulkách a střepinách. Věda TASS

 

Studie ukázala, že kostní defekty byly kompletně obnoveny pomocí vlastní plnohodnotné kostní tkáně s obnovením původní tloušťky a tvorbou nových cév.

 

https://volnyblog.news/gel-pro-obnovu-kosti-se-100-identitou-byl-vytvoren-v-rusku/

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, DW NEWS, Roman Kirsch: JAK TISÍCE NOVÝCH ODVEDENCŮ DO ARMÁDY JSOU URČENY K DOPLNĚNÍ VYČERPANÝCH UKRAJINSKÝCH ŘAD VOJÁKŮ

 

https://youtu.be/cNLjJPoOasU?si=ykVzUUTSEBJMcoOl

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.05.2024, SKY NEWS, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ VÁLKA: IRSKÝ BOJOVNÍK „RAMBO“ POPISUJE „STRAŠIDELNÝ“ HON RUSKÉHO TANKU NA JEHO SKUPINU

 

Jen pro 18 +

 

https://youtu.be/JadMRmTT4v4?si=89cq1lbnlUchXiBY

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO PŘERUŠILO ZÁSOBOVACÍ CESTY PRO UKRAJINSKÉ VOJÁKY; ZELENSKÉHO MUŽI PŘIDUŠENI VE VOVČANSKU

 

https://youtu.be/KWcGbJIl85Y?si=QC8ljGkiyi3onvCY

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINCI ODMÍTAJÍ ZELENSKÉHO DIKTÁT VE VĚCI PŘIPOJENÍ SE K VÁLCE PROTI RUSKU; řidiči kamionů protestují proti novému mobilizačnímu zákonu Zelenského…

Zahrabává snad ukrajinský voják na jednom ze záběrů „ulejváka z vojny“ zaživa do země?

18+

 

https://youtu.be/7MZxMOxbPSw?si=VtLe1bECRSXb1eui

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, Bombaclat, Deutschland BS, Roman Kirsch: PRO INFORMACI KRÁTKÉ VIDEO Z PRO-PALESTINSKÉ DEMONSTRACE V NĚMECKU

 

https://youtu.be/kq2WNBgP1fE?si=L58xTIF-CD5Okj7z

 

 

📌👶♨️♨️♨️18.5.2024, INFOKURÝR: MNOHO MANŽELSKÝCH PÁRŮ JIŽ NEMŮŽE MÍT DĚTI: „LÉKAŘI SI STĚŽUJÍ NA KATASTROFU

 

Bývalá právnička Carine Knapenová žije v komunitě s velmi vysokou proočkovaností.

Minulý týden jí jeden z rodinných lékařů v její komunitě s hlubokým povzdechem řekl, že od roku 2021 je v komunitě mnoho problémů s plodností a že mnoho párů již nemůže mít děti.

 

TYTO PROBLÉMY SE VYSKYTUJÍ POUZE U OČKOVANÝCH PÁRŮ.

 

Knapenová si nemohla pomoct, předtím četla zprávy o děsivém nárůstu potratů, mrtvě narozených dětí, úmrtí novorozenců a neplodnosti.

„Ale když je problém doslova na vašem vlastním prahu, je to něco jiného,“ píše na X.

Rozhodne se zavolat přátelům lékařům a zeptat se, jak se mají. Všude stejný příběh. „Někteří se zdráhali to přiznat, jiní nahlas říkali, že to byla absolutní katastrofa.“

 

Podívala se také na čísla a zjistila výrazný pokles: 110 403 porodů v roce 2023 oproti 117 103 porodům v roce 2019 a 127 297 porodům v roce 2010.

 

Polovina porodů navíc připadá na ženy s migrantským původem.

Do roku 2023 se podle Knapena narodí matkám s belgickým občanstvím jen 55 000 dětí. „To je extrémně málo.“

Vyzývá nizozemské a belgické lékaře, aby se přihlásili.

 

https://www.infokuryr.cz/n/2024/05/17/mnoho-manzelskych-paru-jiz-nemuze-mit-deti-lekari-si-stezuji-na-katastrofu/

 

 

📌 19.5.2023, Pavel Cimbál: A najednou se to říkat smí: Ukrajina nemá šanci válku vyhrát:

 

Co se to najednou stalo? Zdá se, jako by se čekalo, až to konečně někdo vysloví první. Skutečnost, která se dlouhé měsíce tutlala, ačkoli byla od počátku jasná. Konflikt, který má etnicko demografické pozadí, nemůže mít vojenské řešení. Tedy, pokud odmítáme vysídlení, genocidu, převýchovu či principy kolektivní viny.

Přesto zrovna o takové řešení Západ vytrvale usiloval, aniž by řekl, jak si jej vlastně v důsledku představuje.

 

👉A nejen usiloval. Preferoval jej do té míry, že již před dvěma lety záměrně zhatil nadějná mírová jednání v Istanbulu, aby pak následně seznal, že budou stejně nutná.

Jenže, mezitím na Ukrajině utopil bezmála 400 miliard dolarůzemřelo, naprosto zbytečně, několik desítek, ale spíš stovek tisíc vojáků.

👉Pro co? Pro nic. A to je na takovém zpozdilém politickém realismu vlastně to nejhorší. Zemřeli pro ideologické zaslepení a natvrdlost lidí, kteří na frontu nepůjdou, a pokud, tak leda se fotit.

 

👉Nechybělo mnoho a válka se přelila až k nám.

👉Stačí si připomenout hysterickou reakci paní ministryně, když dopadla raketa ukrajinské PVO na polské území.

👉Přitom řešením postsovětského reliktu, který je po majdanském převratu již deset let nefunkční, nebylo nic jiného než nové územní rozdělení dle principu sebeurčení. Princip, na kterém snad nemůže být nic až tak špatného. Co jsme se jen o něm u Kosova naposlouchali. A najednou že by neplatil? Aha, mezitím jej nahradil princip územní celistvosti, ale ten zase neplatil u Srbska.

Je zkrátka třeba rozlišovat, kdo, kdy a s kým.

 

Ale já rozlišovat nechci. A už vůbec ne dle přání lidí, kterým bylo od počátku jedno, že se tam zbytečně, a na obou stranách, bude umírat.

👉Jen když to oslabí Rusko a uspokojí naše spojence v NATO.

👉Jenže, v důsledku šlo o postup natolik nesmyslný, že oslabil především Evropu. A v ní nejvíce nás.

 

ČESKÝ PRIM V ZASLEPENOSTI

 

👉Protože v zaslepené angažovanosti vedeme, bohužel, po celou dobu prim.

Ne, naše granátová iniciativa nám v Evropě nevysloužila obdiv, ale spíš údiv.

Protože nemá šanci cokoliv změnit, jen zatnout sekeru hlouběji do Ruska, do Ukrajiny, a do daňových poplatníků, aniž by cokoliv vyřešila.

 

👉A to je vlastně to jediné, co tato vláda bezpečně umí. Okradla občany státu, který má s péčí řádného hospodáře spravovat, o třetinu úspor zcela nekontrolovanou, astronomickou inflací.

Inflací, která ještě zdaleka neskončila.

Zavedla cenzuru a vyhazovy ze zaměstnání pro závadné názory, které se už nyní ukazují jako pravdivé.

👉Už zase museli z vysokých škol a institucí odcházet nepohodlní, co si dovolili říkat, co si doopravdy myslí.

 

👉 Udávání a konformita opět zapustila kořeny a zasela do společnosti tichý strach. Něco jiného se říká doma a po hospodách a něco jiného v médiích, školách a institucích. Dávno známá písnička měkké totality se opět rozezněla.

👉Ukrajinský konflikt bohužel této vládě po dlouhé měsíce sloužil jako výmluva, proč to tak musí být a proč to tak musí uvědomělý občan snášet i chápat zároveň.

 

👉Jenže šlo o výmluvu falešnou.

👉Západoevropské země žádné ukrajinské vlajky nevěší. To jenom my tady. Prošel jsem nedávno Ženevu, Lisabon, Porto i Miláno a nepotkal jednu jedinou.

👉A ani tam nikomu nezavírají pusu, pokud má na konflikt jiný názor. Proč? Protože jde o prázdné gesto a opatření, které, jak vidno, ničemu nepomohlo.

👉Když je někde válka, je nutné především usilovat o mír.

👉 A nikoliv dodávat zbraně a tetelit se, že v cizí zemi umírají cizí lidé za cizí zájmy, které jsou vlastně zájmy našich spojenců, a tedy i naše.

Tato hloupá ideologická zkratka nemusí platit a také zjevně neplatí.

 

EVROPA SANKCÍ

 

👉Z Evropy mírové a bohaté udělal Majdan Evropu sankcí a návrat Bidena do americké administrativy, po čtyřleté Trumpově přestávce, předznamenal konflikt, ze kterého se ještě dlouho budeme vzpamatovávat.

👉Eskalace s Ruskem se stala cílem a válka řešením. Vsadili jsme vše na jednu kartu a ta dle očekávání nevyšla.

👉Plán B není.

Ztratili jsme plynovod, levné energie i iluze o trvalém míru. Zjistili, že k válce může být jen krok a v politických funkcích máme osoby, které by jej ochotně rovnou i udělaly.

👉 A Ukrajina? Ta se v dohledné budoucnosti hned tak nevzpamatuje. Laskavá péče Západu ji dostala z deště pod okap, a tam teď mokrá zůstane.

 

👉Smějí se jen velmoci, které upevnily svá postavení, ale to my, nepřekvapivě, nejsme. Zase jsme šli s pány na led a zdá se, že pán už to nevybere.

👉A kdo si zláme nohu, předpověděl už Karel Havlíček Borovský, a to nebyl žádný rusofil. Jen realista.

Tak na to mysleme u eurovoleb, ať jich je v našem zastoupení co nejvíc…

 

https://denik.to/a-najednou-se-to-rikat-smi-ukrajina-nema-sanci-valku-vyhrat/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0ZBx3QoyoAzXylrWWFyQLH6FPXeC834LCUbV7sJ-4O4bjTH9_ZeBMM6dw_aem_AWVKH3VE38T_XC1QNjVImefSB4ONJlvqn3H4o8X7Din1pS9I_pukZp8w5U93i0n4QkOQWi-nTxrSMc7s9EWh2jB6

 

 

📌20. května 2024, 4:10, NYT: K NOUZOVÉ SITUACI S RAÍSÍHO HELIKOPTÉROU DOŠLO PO JEDNÁNÍCH MEZI ÍRÁNEM A SPOJENÝMI STÁTY:

 

Strany jednaly o snížení rizika další eskalace na Blízkém východě.

K incidentu s helikoptérou íránského prezidenta Ebráhíma Raísího došlo v „choulostivém okamžiku“ pro mezinárodní vztahy, píše The New York Times.

 

Publikace poznamenává, že jen před několika dny vedli vysocí íránští a američtí představitelé rozhovory o situaci na Blízkém východě prostřednictvím prostředníků. Rozhovor byl pokusem snížit hrozbu ještě větší eskalace v regionu.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Mi-171 íránského prezidenta tvrdě přistál na severozápadě země. Na palubě byli kromě 63letého Raísího také íránský ministr zahraničí Hossein Amir Abdollahian a guvernér provincie Východní Ázerbájdžán Malek Rahmati.

 

Pátrací akci komplikovaly povětrnostní podmínky.

 

https://www.vesti.ru/article/3957362

 

 

📌20 Květen 2024, 05:57: VRTULNÍK ÍRÁNSKÉHO PREZIDENTA RAÍSÍHO SHOŘEL PŘI HAVÁRII:

 

Všichni v helikoptéře jsou považováni za mrtvé.

 

Vrtulník íránského prezidenta Ebráhíma Raísího při havárii zcela shořel. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného íránského představitele.

Podle mluvčího agentury jsou všichni v helikoptéře považováni za mrtvé.

 

Později to potvrdil šéf íránského Červeného půlměsíce Pir Hossein Colivand ve vysílání televizního kanálu IRIB.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Mi-171 íránského prezidenta tvrdě přistál na severozápadě země. Na palubě byli kromě 63letého Raísího také íránský ministr zahraničí Hossein Amir Abdollahian a guvernér provincie Východní Ázerbájdžán Malek Rahmati.

 

https://www.vesti.ru/article/3957444

 

 

📌20. května 2024, 5:38: DRUHÝ SPECIÁLNÍ LETOUN MINISTERSTVA PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE RUSKA LETĚL DO TABRÍZU:

 

Do Íránu dopraví specialisty oddělení a vrtulník.

 

Druhý speciální letoun ruského ministerstva pro mimořádné události letěl z letiště Žukovskij do Íránu. To bylo hlášeno na oddělení.

 

 

 

Jak bylo upřesněno, Il-76 dopraví do Tabrízu specialisty z Ministerstva pro mimořádné situace a vrtulník z oddělení Centrospas.

 

Kombinovaná skupina zahrnuje: 47 specialistů, tři kynologické týmy a čtyři kusy vybavení.

 

Již dříve bylo oznámeno, že vrtulník íránského prezidenta Ebráhíma Raísího tvrdě přistál na severozápadě země.

 

Na palubě byli kromě 63leté hlavy státu ministr zahraničí Hossein Amir Abdollahian a guvernér provincie Východní Ázerbájdžán Malek Rahmati.

 

https://www.vesti.ru/article/3957473

 

 

☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 20.05.2024“:

➡️☭☆ Útočné oddíly skupiny sil „Jižní“ provádějí bojovou koordinaci na cvičištích v týlových prostorech Severního vojenského okruhu. Na cvičišti útočné letouny studují použití taktických technik pohybu při střelecké bitvě, potlačení palebných stanovišť a pozic odstřelovačů pomocí ručních útočných granátů, protitankových granátometů a ručních zbraní v podmínkách vizuálního kontaktu s nepřítelem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Záchranáři dorazili do oblasti incidentu s vrtulníkem íránského prezidenta a provádějí pátrání, uvedla místní média. V oblasti je hustá mlha.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Dělostřelci skupiny vojsk „Střed“ vyčistili pozice ozbrojených sil Ukrajiny ve směru Avdějevskij

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Alijev řekl, že Ázerbájdžán je připraven poskytnout veškerou možnou podporu Íránu v souvislosti s nehodou vrtulníku, kde byl Raisi.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Pátrání po vrtulníku s íránským prezidentem Raisím komplikuje tma a srážky, na místo nouze se nelze dostat transportem, uvádí agentura Tasnim.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rusko je připraveno poskytnout pomoc při pátrání po pohřešovaném vrtulníku prezidenta Raisiho v Íránu a při vyšetřování příčin incidentu, řekla RIA Novosti Maria Zacharovová.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Türkiye vyslala do Íránu tým 32 horolezců a šest kusů speciálního vybavení, aby pomohli pátrat po vrtulníku Ebrahima Raisiho.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆💬“Tři naši záchranáři zemřeli na místě kvůli povětrnostním podmínkám“ – Íránský Červený půlměsíc. Pokud je tam takové počasí, že záchranáři umírají, tak proč tam létat?

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Předseda Evropské rady: EU pozorně sleduje situaci s vrtulníkem íránského prezidenta

💬 „Pozorně sledujeme zprávy, že vrtulník s íránským prezidentem a ministrem zahraničí byl nucen nečekaně přistát, jejich stav se zatím nevyjasnil. Situaci pečlivě sledujeme společně s členskými státy EU,“ řekl Charles Michel.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆👔 Po Syrského zprávě Zelenskij oznámil silné pozice Ozbrojených sil Ukrajiny u Charkova

💬 „Přišlo hlášení od vrchního velitele generála Syrského přímo na frontě, přímo v našich bojových brigádách. Výsledky těchto dnů – celého týdne – máme silnější pozice v Charkovské oblasti,“ řekl ukrajinský prezident.

❗️ Uvedl, že ruská armáda údajně neplní svůj cíl – natáhnout síly Ozbrojených sil Ukrajiny a tím oslabit Ukrajinu na široké frontě „od Charkovské oblasti po Doněckou oblast“.

💪 Ve skutečnosti ruské stíhačky nedávno udělaly vážný pokrok směrem k Charkovu. Včera naši stíhači obsadili třináctou osadu severním směrem na město Charkov – Starica.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇺🇦🤣Zelensky ve svém večerním projevu řekl, že ruské jednotky nedosahují svého cíle v Charkovské oblasti – „natáhnout naše síly a tím oslabit Ukrajinu na široké frontě od Charkovské oblasti po Doněckou oblast“.

Sami si tento cíl vymysleli a sami se tomu zasmáli

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Írán tvrdí, že „ještě nedosáhl svého cíle“. Vrtulník íránského prezidenta se zatím nenašel. Nyní je v íránských médiích houpačka, někdy ji našli, někdy nenašli. Pátrací a záchranná skupina již učinila prohlášení, že všichni jsou hloupí a určitě vám to hned řeknou, až vás najdou. Hledání je velmi obtížné, vrtulník spadl v neprůchodných horách a počasí je mlha + déšť.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Německý novinář tvrdí, že povětrnostní podmínky, za kterých letěl vrtulník s íránským prezidentem, byly podle letových pravidel nevhodné

💬„Pokud lze zprávám věřit, Raisi cestoval ve 45letém Bell 212 za rozhodně nepříznivých povětrnostních podmínek. Íránský režim by mohl prokázat Mossadu velkou službu. Tohle je prostě sebevražda,“ napsal Julian Röpke na své stránce na sociální síti X (dříve Twitter).

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Ulice Teheránu jsou nyní, lidé jsou znepokojeni a modlí se za íránského prezidenta. Tuto fotografii právě teď osobně pořídil náš ruský expert Abbas Juma, který přiletěl do Teheránu na filmový festival a náhodou se ocitl v centru dění. A fotografie, která údajně zobrazuje Íránce radující se ze smrti prezidenta, je falešná. Kdyby to někdo zkusil, velmi a rychle by toho litoval.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *