, ,

19.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉🗣 KAREL GOTT: SRPEN 1968 BYL DOHODNUTÝ MEZI SSSR A USA, TO POUZE DNES SE UKAZUJE JENOM NA JEDNU Z TĚCH VELMOCÍ!

19.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 🗣KAREL GOTT: SRPEN 1968 BYL DOHODNUTÝ MEZI SSSR A USA, TO POUZE DNES SE UKAZUJE JENOM NA JEDNU Z TĚCH VELMOCÍ!  

 

❤️ „Soustřeďte se na to, kam chcete jít, nikoli na to, čeho se bojíte.“ – Tony Robbins

 

📌💨✈️18. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: MODERNÍ LETADLA VYPOUŠTĚJÍ MÉNĚ OXIDU UHLIČITÉHO NEŽ STARŠÍ LETADLA, ALE JEJICH CONTRAILS MOHOU VÍCE ŠKODIT ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ:

 

Moderní komerční letadla létající ve velkých výškách vytvářejí déle trvající protirakety, které oteplují planetu, než starší letadla, zjistila nová studie.

 

Výsledek znamená, že ačkoli moderní letadla vypouštějí méně oxidu uhličitého než starší letadla, mohou prostřednictvím contrails více přispívat ke změně klimatu.

 

Studie, kterou vedli vědci z Imperial College London, poukazuje na obrovské problémy, kterým čelí letecký průmysl při snižování svého vlivu na klima. Nová studie také zjistila, že soukromá letadla produkují více contrails, než se dříve předpokládalo, což může mít za následek nadměrný dopad na oteplování klimatu.

 

Kontrails neboli kondenzační stopy jsou tenké pruhy mraků vytvářené výfukovými plyny letadel, které přispívají ke globálnímu oteplování tím, že zadržují teplo v atmosféře.

 

Přestože přesný vliv contrails na oteplování není jistý, vědci se domnívají, že je větší než oteplování způsobené emisemi uhlíku z leteckého paliva.

 

Studiepublikovaná v časopise Environmental Research Letters použila strojové učení k analýze satelitních dat o více než 64 000 contrails z různých letadel létajících nad severním Atlantikem.

 

Moderní letadla, která létají ve výšce nad 38 000 stop (asi 12 km), jako jsou Airbus A350 a Boeing 787 Airliners, vytvářejí více contrails než starší komerční letadla přepravující cestující, zjistila studie.

 

Kvůli snížení spotřeby leteckého paliva jsou moderní letadla konstruována tak, aby létala ve větších výškách, kde je vzduch řidší a má menší aerodynamický odpor, ve srovnání se staršími komerčními letadly, která obvykle létají v o něco nižších výškách (kolem 35 000 stop/11 km).

 

To znamená, že tato letadla létající ve vyšších výškách produkují méně emisí uhlíku na jednoho cestujícího. Znamená to však také, že vytvářejí contrails, jejichž rozptýlení trvá déle, což vytváří oteplovací efekt po delší dobu a komplikovaný kompromis pro letecký průmysl.

 

DVOJÍ POHROMA V PODOBĚ OTEPLOVÁNÍ:

 

Dr. Edward Gryspeerdt, hlavní autor studie a univerzitní výzkumný pracovník Královské společnosti na Grantham Institute-Climate Change and the Environment, řekl: „Je všeobecně známo, že létání není pro klima dobré. Většina lidí si však neuvědomuje, že contrails a emise uhlíku z leteckého paliva způsobují dvojí oteplování klimatu.

 

„Tato studie hází leteckému průmyslu klacky pod nohy. Novější letadla létají stále výše v atmosféře, aby zvýšila účinnost paliva a snížila emise uhlíku. Nezamýšleným důsledkem toho je, že tato letadla létající nad severním Atlantikem nyní vytvářejí více contrails s delší životností, které zachycují další teplo v atmosféře a zvyšují dopad letectví na klima.

 

„To neznamená, že efektivnější letadla jsou špatná – zdaleka ne, protože mají nižší emise uhlíku na osobokilometr. Naše zjištění však odráží problémy, kterým letecký průmysl čelí při snižování svého dopadu na klima.“

 

Studie potvrdila jednoduchý krok, který lze učinit ke zkrácení životnosti contrails: Snížit množství sazí vypouštěných z leteckých motorů, které vznikají při neefektivním spalování paliva.

 

Moderní letecké motory jsou konstruovány tak, aby byly čistší a obvykle vypouštěly méně částic sazí, což zkracuje životnost contrails.

 

Zatímco jiné studie s využitím modelů tento jev předpověděly, dnes zveřejněná studie je první, která jej potvrdila na základě pozorování v reálném světě.

 

Spoluautor studie Dr. Marc Stettler, lektor v oboru dopravy a životního prostředí na katedře stavebního a environmentálního inženýrství na Imperial College London, řekl: „Z jiných studií víme, že počet částic sazí ve výfukových plynech letadel hraje klíčovou roli ve vlastnostech nově vznikajících contrails. Předpokládali jsme, že to bude mít vliv i na to, jak dlouho budou contrails žít. Naše studie přináší první důkaz, že emise menšího počtu částic sazí vede k tomu, že contrails rychleji opadávají z oblohy ve srovnání s contrails, které se tvoří na početnějších částicích sazí ze starších, špinavějších motorů.“

 

NEJVĚTŠÍMI PACHATELI CONTRAILS JSOU SOUKROMÁ LETADLA:

 

Ještě výše na obloze vědci zjistili, že soukromé tryskové letouny vytvářejí contrails častěji, než se dosud předpokládalo – COŽ PŘISPÍVÁ K OBAVÁM Z NADMĚRNÉHO POUŽÍVÁNÍ TĚCHTO LETADEL SUPERBOHATÝMI LIDMI.

 

Přestože jsou soukromá letadla menší a spotřebovávají méně paliva, vytvářejí podobné contrails jako mnohem větší komerční letadla, zjistila analýza, která vědce překvapila.

 

Soukromá letadla létají výše než ostatní letadla, více než 40 000 stop nad zemí, kde je menší letecký provoz.

Avšak podobně jako moderní komerční letadla vytvářejí více contrails ve srovnání se staršími komerčními letadly, která létají níže, i soukromá letadla létají ve velkých výškách, což znamená, že vytvářejí nadměrně velké contrails.

 

Dr. Gryspeerdt řekl: „Navzdory své menší velikosti vytvářejí soukromá letadla contrails stejně často jako mnohem větší letadla. JIŽ VÍME, ŽE TATO LETADLA VYTVÁŘEJÍ OBROVSKÉ MNOŽSTVÍ EMISÍ UHLÍKU NA JEDNOHO CESTUJÍCÍHO, TAKŽE SUPERBOHATÍ MOHOU POHODLNĚ LÉTAT.

NAŠE ZJIŠTĚNÍ PŘISPÍVÁ K OBAVÁM Z DOPADU SOUKROMÝCH LETADEL NA KLIMA, PROTOŽE CHUDÉ ZEMĚ JSOU I NADÁLE SUŽOVÁNY EXTRÉMNÍMI VÝKYVY POČASÍ.“

 

 

https://volnyblog.news/moderni-letadla-vypousteji-mene-oxidu-uhliciteho-nez-starsi-letadla-ale-jejich-contrails-mohou-vice-skodit-zivotnimu-prostredi/

 

 

📌18. srpna 2024: ⚡️ AFU UTRPĚLA ZNAČNÉ ZTRÁTY VOJENSKÉ TECHNIKY V KURSKÉ OBLASTI – FORBES

„Ukrajinci obzvlášť citelně pociťují ztráty pěchotní techniky, včetně pásových bojových obrněných vozidel a kolových transportérů. O tyto cenné jednotky přicházejí téměř dvakrát rychleji než obvykle,“ uvádí publikace.

Sloupkař David Axe píše, že postup AFU je vážně zpomalen kvůli neustálým útokům dronů, ostřelování a přepadům ze strany ruských ozbrojených sil.

Publikace s odvoláním na vojenské analytiky píše, že Ukrajinci během prvních devíti dnů invaze do Kurské oblasti ztratili čtyři tanky a 41 bojových obrněných vozidel.

https://t.me/to_je_nas_svet/28570

 

 

📌18. srpna 2024: 🇷🇺 VLADIMIR PUTIN PŘILETĚL DO BAKU NA DVOUDENNÍ STÁTNÍ NÁVŠTĚVU.

Přivítala ho slavnostní čestná stráž.

Ruský prezident a ázerbájdžánský prezident Alijev budou jednat o otázkách rusko-ázerbájdžánských vztahů strategického partnerství a spojenectví. Budou hovořit také o aktuálních mezinárodních a regionálních problémech.

https://t.me/to_je_nas_svet/28571

 

 

📌🗣📢🔝🔝🔝18. srpna 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: KAREL GOTT: SRPEN 1968 BYL DOHODNUTÝ MEZI SSSR A USA, TO POUZE DNES SE UKAZUJE JENOM NA JEDNU Z TĚCH VELMOCÍ!

 

👉Američané chtěli v roce 1969 v Československu normalizaci s lidskou tváří a dočasně otevřené hranice, kdo chce, ať odejde! Karel Gott dál šokuje na mainstreamových médiích a je pouze otázkou času, kdy se dostane na black list neoliberální kavárny!

 

👉Národní umělec a zpěvák lidských srdcí Karel Gott poskytl včera Českému rozhlasu exkluzivní rozhovor, ve kterém Martina Kociánová hovořila se zpěvákem o jeho začátcích pěvecké kariéry, ale co čert nechtěl, řeč se postupně stočila na výbušné téma roku 1968 a především 1969, kdy Karel Gott natočil zásadní album Vánoce ve zlaté Praze.

 

👉Karel Gott vysvětlil jednu z podivností, o které jsem před nějakým časem hovořil v jednom ze svých pořadů na Svobodném vysílači CS, že komunistický a údajně zlý a tuhý normalizační režim nechal po celý rok 1969 otevřené hranice pro občany ČSSR na západ v situaci, kdy mocenské struktury Dubčekovy vlády byly již koncem září 1968 zcela eliminovány a v lednu 1969 už pevně držela procesy v zemi tzv. normalizační klika. Přesto nadále zůstávaly hranice otevřené. Kdo by to čekal, že odpověď na tuto záhadu najdu na mainstreamovém rozhlasu?

 

👉Karel Gott měl velmi blízko k nejvyšším stranickým elitám v KSČ a v ÚV KSČ, protože Pragokoncert, který Karlu Gottovi zajišťoval turné, nejen po republice, ale především v zahraničí, byl výkladní skříní na poli kultury pro tehdejší režim. Naprostá pěvecká výjimečnost Karla Gotta byla pro Pragokoncert a tehdejší režim naprosto nepostradatelná, takže právě Karel Gott měl jako jeden z mála zpěváků přístup k informacím a do zákulisí tehdejší vysoké politiky, to je všeobecně známo.

 

👉Proto mnoho lidí, zejména tzv. neoliberálů, je dnes zděšeno slovy a informacemi, které od Karla Gotta zaznívají. Jenže právě Karlu Gottovi bychom měli více naslouchat, protože jako jeden z mála lidí s pronárodním ukotvením měl přístup k informacím, o kterých je dnes ochotný mluvit.

 

ZNEPOKOJIVÁ PŘEDPOVĚĎ KARLA GOTTA JIŽ V ROCE 2001:

 

👉Karel Gott poprvé na sebe upozornil už v příloze Lidových novin v červnu 2001, kdy ve speciální příloze vyslal sérii vzkazů národu, které předstihly svoji dobu. Video vložil do diskuse pod tento článek jeden z našich čtenářů a je důležité, aby video nezapadlo a viděli jste ho všichni.

 

Níže uvedené video zachycuje hlavní fragmenty článku, které se doslova děsivě shodují s tím, o čem dnes píše zpravodajská alternativa. Karel Gott o těchto věcech přitom hovořil už v roce 2001, kdy se v České republice internet teprve probouzel k životu a nějaká alternativa tehdy vůbec ještě neexistovala, tedy ne v té podobě, v jaké existuje dnes.

 

👉Co je děsivé, to je především to, že tento článek vyšel 3 měsíce před 11. zářím a Karel Gott v něm již pojmenoval a popsal kroky světa, kam se bude ubírat v nejbližší době. Již tehdy v roce 2001 v článku hovořil o problematice migrace, která tehdy vůbec v Evropě nebyla ještě veřejným tématem, k tomu došlo až o 14 let později po otištění článku.

 

👉Mnoho lidí se dívalo na Karla Gotta jako na režimní postavu, protěžovanou v médiích předlistopadové éry, jenže on nezískal slávu kvůli režimu, ale bez ohledu na režim. Nikdy si politicky nezavdal a získal si srdce lidí svým zpěvem. Jeho talent zpívat doprovází i jeho talent pro malbu obrazů, které zobrazují postavy.

 

👉Nic jiného vlastně Karel Gott ani nekreslí, jen postavy v různých situacích, s odkazy na Bibli, na historii apod. Při pohledu na jeho obrazy ovšem vidím něco jiného, určité symboly a vzkazy, které by přesahovaly rámec tohoto článku.

 

👉Jeho varování z roku 2001 v příloze Lidových novin je ale opravdu důkazem, že Karel Gott je mnohem víc, než jen zpěvák. Jeho úlohou je ještě jedna role, úloha toho, kdo strhne závěs nevědomosti národa. Lidové noviny po 16 letech dne 16. prosince 2017 (náhoda?) článek z roku 2001 znovu otiskly v elektronické formě a přečíst si ho můžete zde. Určitě to udělejte.

 

SRPEN 1968 BYL DOMLUVENÝ MEZI DVĚMA MOCNOSTMI:

 

👉Právě včera totiž v rozhlase řekl Martině Kociánové, že UDÁLOSTI ZE SRPNA ROKU 1968 BYLY DOMLUVENY MEZI DVĚMA MOCNOSTMI, TEDY MEZI SSSR A USA A KARLU GOTTOVI VADÍ, ŽE SE DNES V SOUVISLOSTI SE SRPNEM 1968 MLUVÍ A UKAZUJE JENOM NA JEDNU VELMOC (RUSKO), A PŘITOM OKUPACE Z ROKU 1968 PROBÍHALA ZA SOUHLASU USA❗️❗️❗️

 

Podmínkou této dohody, že USA nebudou sovětskou a spojeneckou invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa považovat za rozvinutí vojskových svazů před invazí na západ, bylo umožnění odchodu mozkových trustů z Československa na západ a sovětské vedení jejich odchodu nebude bránit❗️❗️❗️

 

👉A k tomu opravdu došlo, protože po srpnu 1968 do konce roku 1969 odešlo na západ prokazatelně, podle údajů FMV ČSSR na 80 tisíc občanů Československa. Ještě podivnější je údaj o tom, že do konce roku 1989 se toto číslo vyšplhalo až na čtvrt milionu❗️❗️❗️


👉To jsou naprosto děsivá a neuvěřitelná čísla vzhledem k tomu, že nelegální přechody hranic byly prakticky vyloučené, kromě známých případů v médiích, ovšem odchod čtvrt milionu lidí nemohl proběhnout způsobem, jakým je nám dodnes prezentováno.

JEDNALO SE O VÝVOZ MOZKOVÝCH TRUSTŮ DO ZAHRANIČÍ, A TO JMENOVITĚ NA ZÁPAD.

 

👉Rok 1969 je mnohem důležitější, než byl rok 1968, protože tento normalizační rok se celý nesl v duchu odchodu vybraných kádrů, výzkumných pracovníků, vědeckých elit, profesorů, lékařů a dalších osob na západ, a to nikoliv tajně nebo divokým útěkem přes hraniční pásmo a dráty, ale skrze volně otevřené hranice s obyčejným cestovním pasem. Jestli je někdo tak naivní a takový idiot, že si myslí, že normalizační režim toto jaksi přehlédl a nevěnoval otevřeným hranicím na západ pozornost, tak lituji jeho naivitu.

 

SRPEN 1968 MÁ POČÁTEK VE SPORU MEZI USA A SSSR O STATUS ZÁPADNÍHO BERLÍNA:

 

👉Jak právě uvedl Karel Gott v pořadu, okupace ze srpna 1968 byla dohodnuta mezi prezidenty obou velmocí a součástí dohody byl i volný odchod lidí z Československa, který bychom na alternativě mohli pracovně nazvat jako “NORMALIZACE S LIDSKOU TVÁŘÍ”, tzn. umožnění odchodu mozkových trustů z Československa, jejich odchod na západ, přičemž v Československu zůstanou jenom ti, kteří tam chtějí zůstat.

 

👉Okupace ze srpna 1968 tím bude legitimizována v očích západu, protože režim v Praze umožní „laskavě” odchod sympatizantů Pražského jara a vybraných kapacit z průmyslu, školství, vědy a výzkumu na západ.

 

KAREL GOTT TAK ODHALIL NA ČESKÉM ROZHLASU HLAVNÍ CHYBĚJÍCÍ DÍL SKLÁDAČKY O SRPNU 1968. POKUD BY OPRAVDU ŠLO O BRUTÁLNÍ INVAZI A O ZÁCHRANU SOCIALISMU S PENDREKEM A NABITOU PISTOLÍ V RUCE, ČESKOSLOVENSKÁ VLÁDA A ANI OKUPAČNÍ VOJSKA BY NEUMOŽNILA POKRAČOVÁNÍ VOLNÉHO VÝJEZDNÍHO REŽIMU Z ČESKOSLOVENSKA NA ZÁPAD.

 

PROČ TO ALE VŮBEC KOMUNISTÉ A OKUPAČNÍ VOJSKA DOVOLILA?

 

👉K tomu je potřeba si vysvětlit situaci a problematiku statusu Západního Berlína. Pokud si vzpomeneme na tzv. Karibskou krizi počátkem 60. let, jednalo se o palčivý problém statusu poloviny Berlína po II. sv. válce.

 

Západní Berlín se stal politicky samostatným územím pod kontrolou amerických, britských a francouzských sborů. Jenže po vypuknutí Studené války začal Západní Berlín doslova děsit sovětskou generalitu, protože vojenská rozvědka hlásila, že americká armáda nasunuje do Západního Berlína zbraně, které rozhodně nejsou určeny pro potřeby policie nebo pro posádku americké armády. Prostor se totiž začal transformovat na vojenskou enklávu NATO v srdci NDR a Moskva začala usilovat o sjednocení Berlína, aby západní vojska odešla. Západ to jednoznačně odmítal, napětí vzrůstalo.

 

AMERICKÉ RAKETY V TURECKU ODPÁLILY NEJEN KARIBSKOU KRIZI, ALE OVLIVNILY I SRPEN 1968 V ČESKOSLOVENSKU:

 

👉Počátkem roku 1960 rozmístila americká armáda v tajnosti balistické rakety středního doletu typu Jupiter v severním Turecku na základnách v Izmiru a v Cengli.

 

👉Sovětská rozvědka se to dozvěděla a začal poplach❗️❗️❗️

Nejvyšší sovět vyhodnotil krok USA jako přípravu útočných pozic proti Sovětskému svazu z jihu, odkud Sovětský svaz do té doby hrozbu neočekával. Nikita Chruščov proto na pokyn předsednictva Nejvyššího sovětu vydal pokyn k rozmístění sovětských raket středního doletu na Kubě.

Americká rozvědka a špionážní americké satelity to zjistily počátkem října 1962. Sbor náčelníků amerických ozbrojených sil vyhodnotil rozmístění raket na Kubě jako výchozí platformu k válce, která vypukne do 30 dnů od chvíle, kdy Sověti rozmístí rakety na odpalovací rampy.

Prezident John F. Kennedy vyhlásil námořní blokádu Kuby a sovětský gen. tajemník ÚV KSSS kontroval, že pokud jakákoliv americká loď zastaví nebo zaútočí na sovětské plavidlo plující na Kubu, bude to Moskva vnímat jako akt války.

 

👉Situaci se tehdy podařilo na poslední chvíli zažehnat, protože USA se zavázaly ke stažení raket z Turecka a Sovětský svaz ke stažení raket z Kuby, jenže jedna věc vyřešena nebyla, status Západního Berlína, kvůli kterému vlastně v první instanci Američané rozmístili své rakety na severu Turecka.

Velení NATO totiž mělo informace, že sovětská armáda po vyčerpání diplomatického nátlaku z Moskvy vojensky vtrhne do Západního Berlína a fakticky ho obsadí. Rakety v Turecku by v tom případě vyletěly na Rusko.

👉To byl skutečný počátek a příčina Karibské krize.

 

A JAKOU TO MÁ SOUVISLOST SE SRPNEM 1968?

 

👉Naprosto jasnou a logickou. ROK 1968 A OBSAZENÍ ČESKOSLOVENSKA BYLO POKRAČOVÁNÍM KARIBSKÉ KRIZE A POUŽÍVÁNÍ KARTY ZÁPADNÍHO BERLÍNA V MOCENSKÉM BOJI USA A SSSR O KONTROLU NAD EVROPOU.

 

👉Po Evropě se přesunovalo 5 armád Varšavské smlouvy, aniž by NATO vyvolalo pohotovost, mobilizaci a poplach.

NATO a USA věděly, o co se jedná, a proto byly v klidu❗️❗️❗️

👉Přesun vojsk Varšavské smlouvy nemohl uniknout pozornosti západních rozvědek. Takový hlupák se snad ani nenajde, který by věřil tomu, že pohyb 5 armád a vojskových těles Varšavské smlouvy ve Střední Evropě unikne pozornosti západu. Takový pohyb vojsk by se dal vyhodnotit jako rozvinutí fronty a výchozích pozic vojsk Varšavské smlouvy pro úder a invazi na západ.

MOSKVA TUDÍŽ MUSELA INFORMOVAT ZÁPAD A USA S TÍM MUSELY VYSLOVIT SOUHLAS, ALE NEBYLO TO ZADARMO.

👉Bylo to odsouhlaseno pod podmínkou, že po stanovené časové období ponechá Sovětský svaz v Československu otevřené hranice na západ, aby lidé, kteří nechtějí budovat socialismus, mohli odejít do západních zemí a pracovat pro západ. Ve hře totiž znovu byl status Západního Berlína.

 

👉Pokud by americká státní moc intervenovala, a dokonce varovala Československo před invazí vojsk Varšavské smlouvy, Sovětský svaz by to vyhodnotil jako pokus o ovládnutí členské země Varšavské smlouvy a sovětská armáda by obsadila Západní Berlín.

Američané tak de facto uchránili Západní Berlín před obsazením tím, že umožnili Moskvě přesunout 5 armád Varšavské smlouvy do Československa, USA si to ale podmínili tím, že z Československa bude umožněn odchod elitám❗️❗️❗️

 

👉De facto tak celý rok 1969 byl rokem normalizace s lidskou tváří, protože dohoda mezi SSSR a USA obsahovala odchod elit a kádrů z Československa na západ výměnou za to, že západ nebude na pohybu vojsk Varšavské smlouvy reagovat a nepřijme opatření v Západním Berlíně, kde v té době Washington hrozil Moskvě rozmístěním raket.

 

👉Srpen 1968 se tak stal kšeftem a dohodou, která měla hlavně ochránit status Západního Berlína a na druhé straně celistvost Varšavského bloku, který by se jugoslavizací Československa postupně rozpadl.

 

SRPEN 1968 BYL DALŠÍM MNICHOVEM PODEPSANÝM MEZI SSSR A USA:

 

👉Rok 1968 se tak stal znovu jakýmsi druhým Mnichovem a dohodou, kdy se opět rozhodlo o Československu o nás a bez nás mezi světovými mocnostmi. Je velmi cenné, že právě Karel Gott má odvahu tyto souvislosti odhalit na veřejnoprávním rozhlasu, protože i samotná normalizace má mnoho podivných souvislostí, o kterých se nemluví, např. podivný a tichý odchod dalších více jak 200.000 lidí z Československa po roce 1970, kdy se volný pohyb přes hranice uzavřel, ale lidé a elity dále odcházeli na západ ve velmi podivně vysokém množství a objemech.

ČESKOSLOVENSKO SE DOSLOVA KAPACITNĚ A KÁDROVĚ VYPRAZDŇOVALO, ALE REŽIM PROTI TOMU NIJAK NEZAKROČIL.

 

👉Nešlo přitom o odchody na západ během zahraniční dovolené, kdy lidé tzv. na západě zůstali a nevrátili se z dovolené, protože komunisté, až na výjimky, nepouštěli děti a nezletilé s rodiči do západní ciziny, což byla pojistka režimu.

👉Jenže odchod 200.000 lidí by zanechal desítky tisíc sirotků v ČR, a to prostě nebyla a není pravda.

👉Tito lidé tudíž odešli v tichosti, s rodinami, a co hlavně, za souhlasu režimu v době, kdy to prý už nebylo možné.

👉V roce 1977 navíc československá vláda upravila a normalizovala zákon o emigraci, kdy umožnila emigrantům pobyt v cizině, návrat z ciziny bez postihu a vzdání se občanství v cizině po 5 letech.

👉Československo toto přijalo v rámci tzv. Helsinského protokolu o lidských právech.

👉O roce 1968 se nám neříká pravda. Ani o roce 1969. A neříká se nám pravda ani o normalizaci.

👉Je potřeba tedy ocenit Karla Gotta a jeho odvahu mluvit o těchto věcech veřejně v mainstreamovém médiu. Dovedu si představit, že jeho názory budou v jednu chvíli někomu už tak nepohodlné, že i na Karla Gotta dopadne cenzura a umlčování. TOHLE MU KAVÁRNA NEODPUSTÍ.

 

-VK-Šéfredaktor AE New

 

původní článek vyšel: 31.10.2018

 

https://volnyblog.news/karel-gott-srpen-1968-byl-dohodnuty-mezi-sssr-a-usa-to-pouze-dnes-se-ukazuje-jenom-na-jednu-z-tech-velmoci/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣18. srpna 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: KONEC VÁLKY? NĚMECKO ZAKÁŽE VEŠKEROU NOVOU VOJENSKOU POMOC UKRAJINĚ.

 

👉Závěry vyšetřování výbuchu Nord Streamu měly ve světle aktuálního zjištění jasný účel. Bylo zapotřebí najít vhodnou záminku k ukončení ukrajinského konfliktu – a to zřejmě v zájmu nějaké nové události, která se pro svět nyní chystá.

 

👉Uvědomme si, že „doba covidová“ prakticky ze dne na den skončila momentem, kdy vjela ruská vojska na Ukrajinu. Je-li v plánu například „plandemie 2,0,“ pak by bylo dobré, aby se konflikt na Ukrajině maximálně urovnal a nešířil se ještě dále do Ruska.

 

👉Konečná verze vyšetřování, která poukázala na skupinu ukrajinských opilců jako na ty, kdo vše organizovali (a o CIA ani slovo), přičemž dokonce i Zelenskij figuruje mezi těmi, kdo mají máslo na hlavě, vytvořila vítanou záminku pro podobnou reakci ze strany Německa.

 

👉NEZAPOMÍNEJME, ŽE NĚMECKO ROVNÁ SE EU, takže nyní se k Německu začnou přidávat některé další lokajské země.

👉A poslední jestřábi už možná brzy nenajdou oporu ani ve Washingtonu, kde může již v lednu převzít žezlo Trump, který by podporou zbrojení Ukrajiny zradil vlastní voliče.

 

Závěry vyšetřování sabotáže Nord Streamu – či spíše načasování zveřejnění nové pohádky – tak zřejmě přišly vhod.

👉Německo, které zaznamenává ohromný hospodářský propad – a to zejména díky energetické politice založené na Green Dealu – potřebuje šetřit každé euro a rok před volbami se musí mírnit i vláda, jejíž voliči do značné míry další vyzbrojování Ukrajiny nepodporují.

 

A PODPORA BUDE JEŠTĚ MENŠÍ POTÉ, CO SE NYNÍ OBJEVILA ZPRÁVA, KTERÁ POUKAZUJE NA TO, ŽE UKRAJINA ZAÚTOČILA NA DŮLEŽITOU SOUČÁST ENERGETICKÉ INFRASTRUKTURY NĚMECKA.

 

👉Uvědomme si, že oddaní voliči německé vládní koalice 100% věří vládě i médiím, takže zcela jistě uvěřili i pohádce o ukrajinských potápěčích, kteří v opilosti naplánovali – a posléze i v nejstřeženějších vodách provedli – rozsáhlou sabotáž.

 

👉Podle sobotní zprávy deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) německá vláda zastaví novou vojenskou pomoc Ukrajině v rámci plánu vládnoucí koalice na snížení výdajů.

👉Zpráva, která citovala neveřejné dokumenty a e-maily, jakož i diskuse s nejmenovanými zdroji, dále uvádí, že moratorium na novou pomoc – které je již v platnosti – se dotkne nových žádostí o financování, nikoli dříve schválené pomoci.

👉V dopise zaslaném německému ministerstvu obrany 5. srpna ministr financí Christian Lindner uvedl, že budoucí financování již nebude pocházet z německého federálního rozpočtu, ale z výnosů ze zmrazených ruských aktiv.

👉A protože už víme, že nedávné pokusy o likvidaci ruských aktiv ztroskotaly a shořely kvůli obavám z eskalace ruské odvety, fakticky to znamená, že Ukrajině už nebude poskytnuta žádná pomoc.

👉Berlín, který je hlavním dodavatelem vojenské pomoci Kyjevu do Evropy, již dříve signalizoval změnu kurzu vůči Ukrajině minulý měsíc, kdy vládní koalice sociálních demokratů, zelených a liberálů přijala předběžnou dohodu o návrhu rozpočtu na rok 2025.

👉Kompromis podrobně popisuje plány na snížení budoucí pomoci Ukrajině o polovinu na 4 miliardy eur, aby byly splněny další výdajové priority. A nyní se zdá, že i tato částka bude brzy snížena na nulu❗️❗️❗️

 

👉Rozhodnutí skupiny G7 poskytnout Ukrajině půjčku ve výši 50 miliard USD, krytou imobilizovanými ruskými aktivy, bylo nejvýznamnějším krokem tohoto summitu. Tato struktura úvěrů odráží typický kompromis mezi USA a Evropou.

 

👉Zatímco přímočaré řešení by zahrnovalo zabavení všech zmrazených ruských aktiv (odhadovaných na 280 miliard USD) za účelem přímého financování ukrajinského válečného úsilí, evropské země – zejména Francie, Německo a Belgie – se tomu vyhýbaly, protože to považovaly za příliš agresivní a obávaly se ruské reciprocity.

 

MÍSTO TOHO SE NĚKTERÉ ZEMĚ ROZHODLY POUŽÍT ÚROK ZE SPLATNÝCH AKTIV, KTERÝ ČINÍ JEN NĚKOLIK MILIARD DOLARŮ ROČNĚ.

 

👉A nyní se Ukrajina bude muset spokojit s tím, že obdrží jakýkoli skrovný úrok, který zabavené ruské fondy vygenerují.

👉Mezitím primární zdroj financování Ukrajiny – Bidenova rodina a různí operativci Deep State – brzy vyschne poté, co Biden za tři měsíce konečně opustí Bílý dům a navždy opustí politiku.

 

👉Poté, co kabinet v polovině července schválil návrh rozpočtu, německý ministr financí Lindner uvedl, že Ukrajina se bude muset více spoléhat na prostředky z „EVROPSKÝCH ZDROJŮ“ 👹 a také na zmrazená ruská aktiva. Stále však není jasné, zda a kdy tyto peníze potečou.

 

Podle serveru Politico spory o pomoc Ukrajině údajně prohloubily rozpory ve vládnoucí koalici v Berlíně, která je již tak poznamenaná týdny vnitřních bojů o řadu otázek od rozpočtu po sociální zabezpečení.

 

Lídr Zelených a ministr hospodářství Robert Habeck tento týden uvedl, že plánuje kandidovat na kancléře jako kandidát Zelených ve spolkových volbách v roce 2025, což zpochybňuje přežití vládní aliance, jejímž je členem.

 

👉Což je také důvod, proč Zelenskyj nebude mít jinou možnost, než se uchýlit ke stále zoufalejším a šokujícím provokacím a odklonům, aby udržel tok peněz, protože alternativou je naprostá devastace pro Ukrajinu a její západní podporovatele.

 

👉Mimochodem, jsme-li u Ukrajiny, tak samozřejmě nebylo možné nezaznamenat zprávu o tom, že ukrajinské síly zahájily přípravy na útok na sklady jaderného odpadu v ruské elektrárně „ŠPINAVOU ATOMOVKOU,“ aby poté obvinily Moskvu.

 

👉Tato informace byla ovšem záhy tak medializována, že velmi pochybuji, že by podobná „FALEŠNÁ VLAJKA“ mohla vyjít.

👉Takže pokud šíření této informace něčemu pomohlo, tak tomu, že se nakonec nic podobného nestane.

LZE VŠAK OČEKÁVAT, ŽE UKRAJINA PŘIJDE S NĚČÍM JINÝM, ABY SI ZÍSKALA ZPĚT NEJEN PŘÍZEŇ NĚMECKA, ALE I DALŠÍCH ZEMÍ, KTERÉ BUDOU NEJSPÍŠ ROZHODNUTÍ NĚMECKA S UKONČENÍM FINANCOVÁNÍ ZÁSTUPNÉ VÁLKY NÁSLEDOVAT.

 

https://volnyblog.news/konec-valky-nemecko-zakaze-veskerou-novou-vojenskou-pomoc-ukrajine/

 

 

📌18. srpna 2024: 🇭🇺 MAĎARSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ PETER SZIJJARTO PROHLÁSIL, ŽE UDĚLENÍ NÁRODNÍCH KARET RUSKÝM A BĚLORUSKÝM OBČANŮM, COŽ JSOU VLASTNĚ VÍZA NA DVA ROKY, NEPŘEDSTAVUJE ŽÁDNOU HROZBU PRO BEZPEČNOST SCHENGENSKÝCH ZEMÍ.

„Pravdou je, že zařazení občanů Ruska a Běloruska do programu národních karet nepředstavuje z hlediska Schengenu žádnou bezpečnostní hrozbu, neboť tyto osoby budou muset i nadále pro vstup a pobyt v Maďarsku projít komplexní kontrolou,“ uvedl. Ministr zahraničí dodal, že veškerá opačná prohlášení pocházející od „kolegů ze severní Evropy a Pobaltí, zaslepených vojenskou propagandou, jsou čiré lži“.

https://t.me/to_je_nas_svet/28572

 

 

📌18. srpna 2024: 🇺🇦 ZELENSKYJ VE SVÉM VEČERNÍM PROJEVU ŘEKL, ŽE CÍLEM UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI JE „VYTVOŘIT NÁRAZNÍKOVOU ZÓNU„.

Již dříve apeloval na západní partnery, aby odstranili překážky bránící Ukrajině v efektivním použití zbraní dlouhého doletu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28574

 

 

📌18. srpna 2024: ZAJATÍ UKRONACISTÉ, KTEŘÍ NAPADLI RUSKÉ ÚZEMÍ V KURSKÉ OBLASTI, TAKHLE DOPADNE KAŽDÝ, KDO NAPADNE RUSKOU PŮDU.

Křičí sláva Rusku – včera se ještě smáli.

https://t.me/to_je_nas_svet/28577

 

 

📌18. srpna 2024, 23:10, Razvožaev: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY VYPOUŠTĚJÍ FALEŠNÉ CÍLE, ZKOUMAJÍ PROTIVZDUŠNOU OBRANU SEVASTOPOLU:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) vypouštějí falešné cíle, uvedl gubernátor Sevastopolu Michail Razvožajev.

 

V neděli ve 22:27 bylo v Sevastopolu oznámeno nebezpečí rakety, o dvě minuty později bylo zrušeno.

 

„Několik minut mezi poplachem a úplným jasem, protože ozbrojené síly Ukrajiny vypouštějí falešné cíle. Dnes nepřítel opět zkoumá obranný systém poloostrova. Upozorňuji: v žádném případě nezanedbávejte bezpečnostní opatření během leteckého signálu!“, uvedl Razvožajev na svém kanálu Telegram.

 

Letecká pohotovost byla v Sevastopolu zavedena v září 2023 po raketovém útoku ozbrojených sil Ukrajiny na velitelství Černomořské flotily. Upozornění na balistické hrozby zavedená po raketovém útoku na město 23. června 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/4099725

 

 

📌19. srpna 2024, 00:49: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 25KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, DVA LIDÉ BYLI ZABITI, DVA BYLI ZRANĚNI:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny zahájily palbu na osady na území Doněcké lidové republiky 25krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny na svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 25 skutečností o ozbrojených útocích ozbrojených sil Ukrajiny: 16 útoků ve směru Gorlovka, osm útoků ve směru Doněck, jedno ostřelování ve směru Jasinovataya.

 

Celkem ukrajinské jednotky vypálily 80 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byli zabiti dva civilisté, další dva byli zraněni různě vážného rázu.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 28 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4099728

 

 

📌19. srpna 2024, 00:40: INSPEKTOŘI MAAE ODHALILI LŽI ZÁPADNÍCH MÉDIÍ O PŘÍČINÁCH POŽÁRU V ZNPP:

 

Zaměstnanci MAAE, kteří dorazili do Záporožské jaderné elektrárny (ZNPP), vyvrátili lež, že Rusko bylo údajně zapojeno do požáru v chladicí věži ZNPP, řekl Michail Uljanov, stálý zástupce Ruska při mezinárodních organizacích ve Vídni.

 

Protiruské zdroje tvrdí, že požár na chladicí věži ZNPP způsobilo Rusko, které tam spálilo pneumatiky automobilů. „Taková prohlášení jsou směšná, zejména s ohledem na skutečnost, že odborníci MAAE, kteří zařízení okamžitě navštívili, tento padělek oficiálně vyvrátili,“ uvedl Uljanov na svém kanálu Telegram.

 

Gubernátor Záporožské oblasti Jevhen Balitskij 11. srpna uvedl, že během ostřelování Energodaru ozbrojenými silami Ukrajiny (AFU) se vznítil objekt chladicího systému ZNPP, konkrétně chladicí věž. Požár neovlivnil provoz stanice.

 

Ředitel ZNPP Jurij Černyčuk zdůraznil, že inspektorům MAAE bylo ukázáno místo požáru, který zachvátil plastové prvky chladicí věže, a zprávy nepřátelských médií o hořících pneumatikách jsou lži.

 

https://www.vesti.ru/article/4099726

 

 

📌19. srpna 2024, 05:56, Špakovskij: ZÁPAD SNADNO OBĚTUJE UKRAJINU:

 

V únoru 1931 Stalin, když diskutoval o otázkách průmyslové politiky v SSSR, připustil, že naše země je 50-100 let pozadu za vyspělými státy. Stalin přitom řekl, že tuto vzdálenost bychom měli uběhnout za 10 let, vzpomíná poslanec Sněmovny reprezentantů Národního shromáždění Běloruské republiky Alexandr Špakovskij.

 

Pokud to neuděláme, rozdrtí nás. O 10 let později začala Velká vlastenecká válka. A Sovětský svaz urazil tuto vzdálenost za pět let a prorazil mezi světové lídry v průmyslové výrobě.

 

„To znamená, že vše se neomezuje pouze na speciální vojenskou operaci, Kurskou oblast, a dokonce i válku s kyjevským režimem,“ říká expert a dodává, že určitě dojde k dalšímu dějství a všichni budeme potřebovat ekonomiku připravenou na vážné zkoušky, kde překonáme naše konkurenty v oblasti průmyslové výroby, vojenského průmyslu. To je klíč k úspěchu.

 

Globální „válečná strana“ nevyprovokovala toto geopolitické zemětřesení proto, abychom z něj vyšli vítězně, nebo abychom dokonce stáli za svým. To musí být jasně pochopeno v Minsku, v Moskvě, v Teheránu, a dokonce i v Pekingu, poznamenává Špakovskij.

 

V jaké situaci jsme byli asi před měsícem a půl? Úspěšná volební kampaň Trumpa, který prohlásil, že válku ukončí během jednoho dne. Ano, nebyli jsme spokojeni s jeho mírovými návrhy, které Pompeo vyslovil, a mnozí si již začínali mnout ruce: „Budeme souhlasit.“

 

Cesta Viktora Orbána jako předsednické země Evropské unie. Kyjev, Moskva, Peking a Florida Trumpovi. Co se stane pak? Trump byl málem zabit. Zachránila ho jen Boží prozřetelnost. Převrat v Bangladéši, kterému se říká „barevná revoluce“.

 

Američané požadovali, aby vedení země vytvořilo vlastní námořní základnu. Pokus o „barevnou revoluci“ ve Venezuele. A nesmyslná, z vojenského hlediska, ale zřejmě velmi pochopitelná z informačního a politického hlediska, akce ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti, která ukončila jakoukoli myšlenku na mírová jednání. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo zahraničí.

 

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko nedávno poskytl rozhovor Jevgeniji Popovovi. Bylo zde vysloveno několik tezí. Jedním z nich je, že Ukrajina (a je třeba si uvědomit, že za Ukrajinou stojí určité síly) svými akcemi v Kurské oblasti provokuje Rusko k asymetrické reakci, k jaderné reakci.

 

Západ nebude mít problém obětovat Ukrajinu a „strana války“ na Západě by chtěla, aby Rusko zahájilo jaderný útok na Ukrajinu, říká Špakovskij.

 

Lukašenko v této souvislosti vyslovil další tezi – Ukrajinu mohou zachránit pouze mírová jednání za podmínek Ruské federace. Na Ukrajině jsou tito nešťastní, krátkozrací dočasní… Mezi jejich šéfy je jistý Kovalenko, který řekl, že Putin prosí o jednání ústy Lukašenka. Hlupáci! Lukašenko vám znovu říká, že vaši zemi a váš lid může zachránit pouze odmítnutí tančit na melodii Západu, ukončení války a kompromisní řešení, které bylo zpočátku, v období před zahájením speciální vojenské operace, navrženo ruským vedením. Ale to bylo před Kurskem.

 

Nyní je situace jiná. Vyvstává otázka: JAK TENTO SCÉNÁŘ PROLOMIT?

 

Na jedné straně bychom neměli jednat v paradigmatu, ke kterému jsme tlačeni.

Na druhé straně je zcela zřejmé, že Rusko potřebuje zajistit vojenské vítězství.

Protože všechny ty naděje na Trumpa, na to, že Biden a špička Demokratické strany, aby získali důvěru voličů, půjdou do nějakého vyjednávacího procesu, že bude možné získat zpět, jsou marné.

Jedná se o dočasné možnosti. Nic z toho se nezdá být z dlouhodobého hlediska proveditelné. I když nastane dočasný klid, stále neopustí konečný plán. Protože je to otázka jejich přežití. Za co bojují, je zcela jasné. Naším úkolem je zamyslet se nad těmi odpověďmi, které mohou narušit jejich plány.

 

„A tady musíme rozhodnout o rozhodovacím centru. Hodně se mluví o tom, že je třeba porazit rozhodovací centra. Kolegové, není v Kyjevě a na Bankově ulici,“ řekl Oleksandr Špakovskij ve vysílání pořadu „Večer s Volodymyrem Solovjovem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4099809

 

 

📌19. srpna 2024, 01:30: VE SPOJENÝCH STÁTECH VĚDCI TESTUJÍ LÉK, KTERÝ DOKÁŽE OMLADIT LIDSKÉ TĚLO: 😂

 

Ve Spojených státech společnost Telomir Pharmaceuticals 😂testuje nový lék, který může zpomalit nebo zvrátit stárnutí těla.

 

O zkoušce inovativního léku informovala televizní společnost ABC7. Je třeba poznamenat, že jeho účinek již byl testován na psech.

 

„Generální ředitel společnosti Telomir Pharmaceuticals Dr. Christopher Chapman ve spolupráci s Dr. Michaelem Roizenem z Clevelandské kliniky testoval nový lék zaměřený na prodloužení telomerických čepiček na lidských kmenových buňkách,“ uvádí se v článku. To umožní buňkám pokračovat v reprodukci, takže pacient užívající lék bude moci omládnout.

 

Testů se zúčastnili dva starší psi – německý ovčák Zeus, který trpí rakovinou, a novofundlandský benson, kterému byla diagnostikována artritida. Téměř okamžitě po zahájení užívání léku se stav psů výrazně zlepšil. Zkoušek se účastní celkem 10 psů. Očekává se, že výsledky studie budou zveřejněny v roce 2025, uvádí RIA Novosti.

 

Zástupci společnosti doufají, že v budoucnu bude nový lék schopen pomáhat lidem. Podle předchozích preklinických studií se telomery v umělých podmínkách prodlužují o 200 procent.

 

((Hledají náhradu za „Adrenochrom???“ Už nemají malé děti dostatek na zrůdné mučírní stoly??? 👺))

 

https://www.vesti.ru/article/4099719

 

 

📌19. srpna 2024, 02:18, ZELENSKYJ: ÚČELEM INVAZE DO KURSKÉ OBLASTI JE VYTVOŘIT NÁRAZNÍKOVOU ZÓNU: 👹

 

Invaze ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) do Kurské oblasti se uskutečnila za účelem vytvoření nárazníkové zóny, uvedl Volodymyr Zelenskyj na kanálu Telegram.

 

Zelenskyj požadoval, aby Západ urychlil dodávky zbraní na Ukrajinu. „Moc prosíme. Válka nemá prázdniny. Potřebujeme řešení a včasné dodání oznámených balíčků pomoci,“ řekl Zelenskyj.

 

Dne 6. srpna v 05:30 vtrhly ozbrojené síly Ukrajiny do Kurské oblasti, ale postup nepřítele byl zastaven, ruská armáda tlačí jednotky ozbrojených sil Ukrajiny ke státní hranici.

 

PREZIDENT VLADIMIR PUTIN ŘEKL, ŽE NEPŘÍTEL DOSTANE DŮSTOJNOU ODPOVĚĎ. 👍

 

https://www.vesti.ru/article/4099722

 

 

📌19. srpna 2024, 04:25, EKONOM: SYRSKY CHTĚL BÝT VYHOZEN JEŠTĚ PŘED ÚTOKEM NA KURSKOU OBLAST:

 

V předvečer invaze ukrajinských formací v Kurské oblasti chtěl být vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Alexander Syrsky propuštěn, uvádí britské vydání týdeníku Economist.

 

„Na začátku července se generál Syrskij, nedávno jmenovaný vrchním velitelem ukrajinské armády, dostal pod tlak. Potýkal se s ne zcela dokonalým odkazem svého předchůdce Valerije Zalužného a vedení armády se s prezidentem neshodlo na mobilizační politice, což vedlo k výraznému nedostatku pracovních sil… Pak se objevily zvěsti, že generál Syrskij je na pokraji propuštění,“ uvádí se v publikaci.    Podle publikace ukrajinské velení plán útoku před armádou skrylo. Když byl řadový voják informován o blížícím se dobrodružství, nevěřil tomu, píše RIA Novosti.

 

Ráno 6. srpna přešly ukrajinské jednotky do ofenzívy s cílem obsadit území v Kurské oblasti. Podle náčelníka ruského generálního štábu Valerije Gerasimova byl jejich postup zastaven. Dodal, že operace v regionu bude dokončena porážkou nepřítele a přístupem ke státní hranici.

 

https://www.vesti.ru/article/4099699

 

 

📌19. srpna 2024, 07:14: ČTYŘI DRONY BYLY V NOCI ZNIČENY NAD REGIONY KURSK A BELGOROD:

 

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že v noci na pondělí 19. srpna systémy protivzdušné obrany zničily čtyři ukrajinské drony nad územím Belgorodské a Kurské oblasti.

 

Podle agentury byly pro pokus o teroristický útok použity bezpilotní letouny typu letadla, dva v každé oblasti, ale všechny byly úspěšně zachyceny a zlikvidovány.

 

Dříve bylo oznámeno, že ozbrojené síly Ukrajiny posílají drony FPV do mírových domů v oblasti Belgorod.

 

https://www.vesti.ru/article/4099892

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 19.08.2024“:

➡️☭☆ Tříleté dítě lezlo po okenním parapetu v pátém patře v Novgorodské oblasti, zatímco jeho matka spala opilá.

Podle zpráv z médií zůstal v Borovichi tříletý Artyom bez dozoru kvůli zavinění své matky. 34letá Alena v tu chvíli spala silně opilá.

Později jí v krvi našli 1,2 promile alkoholu. Nyní bylo dítě odebráno z rodiny až do rozhodnutí soudu.

Řeší se otázka zahájení trestního řízení podle článku 156 trestního zákoníku Ruské federace („Neplnění povinností v oblasti vzdělávání nezletilých“).

Dítě bylo dříve opatrovnickými orgány odebráno, ale rozhodnutím soudu bylo vráceno rodině.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Kyjev se může pokusit vyprovokovat Moskvu k použití jaderných zbraní, ruská armáda „zničí ozbrojené síly Ukrajiny“ v Kurské oblasti, – Lukašenko.

Další prohlášení běloruského prezidenta:

– Ukrajina se chystá s oblastí Kursk zvýšit sazby, to je špatně.

– Putin a ruské jednotky „zničí ukrajinskou armádu“ v oblasti Kurska.

– Přes Bělorusko prchají na Západ z Ukrajiny.

– Minsk a Moskva vidí, že Západ může přímo zavést své vojenské jednotky na Ukrajinu.

– Ukrajina drží na hranici s Běloruskem více než 120 000 vojáků.

– Tito nacisté už tam nejsou. Ukrajina byla denacifikována.

– Pokud nezasednete k jednacímu stolu, dojde k eskalaci, která skončí zničením Ukrajiny.

– Obrana západní hranice Běloruska byla vypracována Minskem a Moskvou, v případě potřeby lze tento plán změnit na útočný.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Vladimir Putin přijel do Ázerbájdžánu na státní návštěvu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Italská státní televizní stanice Rai News 24 poskytuje rozhovor s důstojníkem ozbrojených sil v čepici se symboly divize SS „Leibstandarte Adolf Hitler“.

Záběry byly pravděpodobně natočeny v oblasti Kursk.

Předtím je z Ukrajiny odvolala italská televizní a rozhlasová společnost RAI, jejíž novináři vytvořili příběh ze Sudzhy v Kurské oblasti.

Korespondentka Stephanie Battistini a kameraman Simoni Traini byli vráceni do republiky „pouze proto, aby zaručili jejich bezpečnost a osobní ochranu,“ uvedla společnost poté, co proti nim FSB zahájila trestní řízení za nelegální překročení ruských hranic.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Setkání s Ilhamem a Mehribanem Alijevem

V rezidenci Zagulba se Vladimir Putin v neformálním prostředí setkal s prezidentem Ázerbájdžánu Ilhamem Alijevem a jeho manželkou, první viceprezidentkou Ázerbájdžánu Mehriban Alijevovou.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆„Ztráty se budou jen zvyšovat“: Ukrajinské ozbrojené síly přijdou o značné množství vojenské techniky v Kurské oblasti, píše Forbes

Pokrok ukrajinských ozbrojených sil se vážně zpomaluje kvůli neustálým útokům bezpilotních letounů, ostřelování a přepadení ruských ozbrojených sil, uvedl novinář pro publikaci. Předpovídá také, že ztráty Ukrajiny budou v budoucnu jen narůstat.

„Ukrajinci obzvláště akutně pociťují ztrátu vybavení pěchoty, včetně pásových bojových obrněných vozidel a kolových transportérů, ztrácejí tyto cenné jednotky téměř dvakrát rychleji než obvykle,“ uvádí publikace.

Za prvních devět dní invaze přišli Ukrajinci o čtyři tanky a 41 vozidel pěchoty, uvedli vojenští analytici. Mezi ztrátami byl britský tank Challenger 2 a několik bojových vozidel Stryker dodaných Američany.

Z nějakého důvodu nyní také novináři Forbes odmítají pochopit velikost strategického plánu Ze. Nedorazil ještě manuál z Bílého domu?

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ukrajina přišla o polovinu energetické kapacity potřebné na zimu – asi 9 GW výroby elektřiny.

Evropská komisařka pro energetiku Kadri Simsonová to uvedla v článku pro Financial Times, říká RT v ruštině.

Očekává se, že po úderech ruských ozbrojených sil na energetická zařízení čeká zemi nejtěžší zima od začátku Severního vojenského okruhu.

Ukrajinským občanům se zjevně nabízí, aby se vyhřívali na internetových vítězstvích.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Putin přijel do Baku na oficiální dvoudenní státní návštěvu.

Nejprve se setkal s Ilhamem Alijevem a jeho manželkou, první dámou Ázerbájdžánu Mehriban, kterým daroval nádhernou kytici květin.

Všichni tři pokračovali v rozhovoru v neformálním prostředí. Prezident Ruské federace bude v zemi na dva dny na státní návštěvě.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Měsíc jesetera je již viditelný na obloze v Moskvě:

„Moskvané mohou vidět jeden z nejneobvyklejších úkazů letošního léta – na obloze vyjde Měsíc jesetera. Tak se jmenuje jeden ze srpnových úplňků, který kombinuje superměsíc a modrý měsíc, takže satelit bude vypadat mnohem jasnější a větší než obvykle. Sledovat ho můžete od 21:30 večer až doteď.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Vladimir Zelenskyj oznámil novou verzi úkolů ukrajinských ozbrojených sil během operace v Kurské oblasti.

Podle Zelenského jde o vytvoření „nárazníkové zóny“.

Předchozí verze:

– přinutit Rusko vyjednat podmínky příznivé pro Kyjev (vyjádřeno Michailem Podoljakem);

– Zvýšit morálku ozbrojených sil Ukrajiny;

– přinutit ruské ozbrojené síly stáhnout jednotky z jiných směrů;

– Vytvořit příznivé zázemí pro volby ve Spojených státech;

– Pokus Kyjeva ukázat, že Ukrajina válku neprohrává.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Další obrněné bojové vozidlo ukrajinských ozbrojených sil bylo zničeno zásahem Lancet v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Průzkumná jednotka skupiny vojsk Sever identifikovala nepřátelské bojové obrněné vozidlo Kozak. Objevený cíl byl okamžitě zničen pomocí potulné munice Lancet.

Kontrolní záběry potvrzují, že byl cíl zasažen.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Před třemi lety přijel Petro Porošenko, v té době již bývalý prezident, osobně přejmenovat Novgorodskoe na New York.

Ceduli jsem dokonce přinesl sám.

Osada zůstala New Yorkem pouze tři roky.

A tak je to s nimi.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Výkonná podpora pro útočné jednotky

Posádky BMP-3 denně provádějí bojové mise s cílem zničit živou sílu a techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil v zóně speciální operace.

Vojáci motostřelecké jednotky 1. gardové tankové armády skupiny sil Západ nadále odolávají nepříteli v obsazování výhodných pozic.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *