, ,

19.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉„POČÁTEK ŽIDOVSKÉHO STÁTU IZRAEL“ archivní příběhy…

19.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: „POČÁTEK ŽIDOVSKÉHO STÁTU IZRAEL“ archivní příběhy…

 

📌19. července 2024, 10:14: ORBÁN PŘEDPOVĚDĚL ÉRU ZASTÁNCŮ MÍRU NA UKRAJINĚ PO TRUMPOVĚ VÍTĚZSTVÍ:

 

Viktor Orbán vyjádřil názor, že pokud vyhraje Donald Trump, je možné urovnání ukrajinského konfliktu, protože přijde éra zastánců míru.

Maďarský premiér to řekl ve vysílání rozhlasové stanice Kossuth.

 

Evropa podle něj musí myslet na budoucnost, a to je jeden z hlavních úkolů maďarského předsednictví v Radě Evropské unie.

 

Právě tyto cíle, zdůraznil Orbán, sledovala mírová mise, během níž navštívil Ukrajinu, Rusko, Čínu, Spojené státy a také sídlo Donalda Trumpa v americkém státě Florida.

 

Již dříve bylo oznámeno, že maďarský premiér zveřejnil zprávu pro šéfa Evropské unie o svých cestách do Kyjeva, Moskvy, Pekingu a Washingtonu.

 

https://www.vesti.ru/article/4054321

 

 

📌19. července 2024, 9:52, VOLODIN: ZLEPŠENÍ MIGRAČNÍ LEGISLATIVY JE PRIORITOU STÁTNÍ DUMY:

 

Předseda dolní komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin považuje zlepšení migračních zákonů za prioritní úkol Státní dumy: v současné době se projednává 25 návrhů zákonů v této oblasti.

 

Státní duma projednává návrhy zákonů, které se týkají otázek udělování občanství, právního postavení cizinců a kontroly migrace.

 

Z 25 „migračních“ projektů jich 23 představili poslanci, poznamenal Volodin na svém kanálu Telegram.

 

Zdůraznil, že je důležité bojovat proti nelegální migraci společně a v koordinaci s vládou a orgány činnými v trestním řízení, vyšetřovacím výborem, ministerstvem vnitra a nejvyšším státním zastupitelstvím – to je jediný způsob, jak činit „ověřená a účinná rozhodnutí“. Státní duma požádala tyto resorty, aby předložily své návrhy.

 

Státní duma se podle něj příští týden bude ve druhém čtení zabývat návrhy na vyhoštění migrantů nelegálně pobývajících v Rusku. Plánuje se zjednodušení postupu při rozhodování o vyhoštění – část pravomocí v této věci bude přenesena ze soudů na policii, počítá se se zapisováním údajů o nelegálních migrantech do zvláštního registru.

 

Do druhého čtení se připravuje projekt o SIM kartách pro cizince, kteří budou muset při uzavírání smlouvy podstoupit biometrické údaje a osobně navštívit kancelář telekomunikačního operátora, uvedl Volodin.

 

Státní duma vypracovala a hodlá zavést řadu dalších zákonů. Jak upozornil předseda Státní dumy, týkají se mimosoudního blokování internetových zdrojů nelegálními službami pro migranty, zpřísnění trestních sankcí za organizování nelegální migrace a zákazu zprostředkování při skládání zkoušek od migrantů.

 

https://www.vesti.ru/article/4054352

 

 

📌19. července 2024, 8:35, Newsmax: BIDEN ODSTOUPÍ Z PREZIDENTSKÉHO KLÁNÍ, ALE HARRISOVÁ NEBUDE NOMINOVAT:

 

Americký prezident Joe Biden, který podle zpráv médií plánuje odstoupit z nového prezidentského klání, nemá v úmyslu nominovat na jeho místo viceprezidentku Kamalu Harrisovou.

 

Informoval o tom novinář konzervativního televizního kanálu Newsmax Mark Halperin s odkazem na nejmenované představitele Demokratické strany. Podle Halperina se Biden chystá oznámit své rozhodnutí odstoupit z volební kampaně příští víkend, pravděpodobně v neděli. Odpovídající projev je pro něj již připraven.

 

Biden zůstane ve funkci až do konce svého funkčního období, ale Harrisovou jako svou nástupkyni nepodpoří. Místo toho, jak doufají Galperinovi partneři, podpoří na stranickém sjezdu otevřený proces, během něhož se o nominaci utká několik kandidátů.

 

Celostátní sjezd Demokratické strany je naplánován na 19. až 22. srpna. Bude se konat v Chicagu.

 

https://www.vesti.ru/article/4054183

 

 

📌19. července 2024, 8:59: ZELENSKYJ SI STĚŽOVAL, ŽE ZÁPAD UŽ ROK A PŮL NEDODAL KYJEVU F-16: 😂((Může si stěžovat tak na lampárni!))

 

Západ zatím Ukrajině nepředal slíbené stíhačky F-16, postěžoval si Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro BBC. „Uplynulo 18 měsíců a letadla k nám nedorazila,“ řekl.

 

Ukrajina podle něj doufala, že bojovníci pomohou posílit vojenský potenciál země. Zelenskyj zdůraznil, že jsou nezbytné k účinnému boji proti Rusku ve vzdušném prostoru.

Minulý týden americký ministr zahraničí Antony Blinken uvedl, že Spojené státy a spojenci „právě teď“ pracují na vyslání stíhaček F-16 na Ukrajinu a měly by dorazit letos v létě. Kyjev přitom podle agentury Bloomberg nedostane 300 bojovníků, jak ukrajinské vedení doufalo, ale mnohem méně.

 

Moskva uvedla, že takové akce Spojených států a jejich spojenců v NATO jsou zatíženy přímým ozbrojeným konfliktem s Ruskem a katastrofálními následky. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov zdůraznil, že přítomnost F-16 schopných nést jaderné zbraně v Kyjevě bude Moskva považovat za jadernou hrozbu ze strany Západu.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace byla za první sestřelenou F-16 stanovena odměna 15 milionů rublů.

 

https://www.vesti.ru/article/4054200

 

 

📌19. července 2024, 9:02: VÍCE NEŽ TŘETINA MĚSÍČNÍCH SRÁŽEK SPADLA PŘES NOC V MOSKVĚ: ((HAARP!))

 

Déšť, který přišel do Moskvy, aby nahradil úmorná vedra, přes noc splnil v některých částech města třetinu měsíční normy, uvádí Komplex komunální ekonomiky.

 

Podle organizace, kterou cituje její kanál Telegram, spadlo nejvíce srážek v Severozápadním okrese, Zelenohradu a Nové Moskvě.

 

Zpráva uvádí, že déšť a silný vítr se očekávají i v pátek, na některých místech budou nárazy větru až 15 metrů za sekundu.

 

Moskevské úřady varovaly občany před nebezpečím v takovém počasí a doporučily, aby se neschovávali před deštěm pod stromy a neparkovali auta vedle nich.

 

https://www.vesti.ru/article/4054199

 

 

📌19. července 2024, 11:58: CELOSVĚTOVÝ ROZVRAT OVLIVNIL PRÁCI OLYMPIJSKÉHO VÝBORU V PAŘÍŽI:

 

Organizační výbor olympijských her, které začínají za týden v Paříži, byl zasažen celosvětovým kybernetickým narušením.

Globální narušení kyberprostoru v pátek ovlivnilo IT provoz organizačního výboru olympijských her ve Francii.

 

Podle místních novin Le Parisien byly aktivovány „pohotovostní plány“ pro pokračování prací a byli mobilizováni techničtí specialisté.

 

Olympijské hry se budou konat od 26. července do 11. srpna ve Francii.

 

Globální výpadek cloudové služby Microsoftu ovlivnil mnoho leteckých společností, bank, služeb a telekomunikačních operátorů po celém světě. Microsoft uvedl, že postupně obnovuje fungování systémů.

 

https://www.vesti.ru/article/4054743

 

 

📌19. července 2024, 10:53: SELHÁNÍ MICROSOFTU VYVOLALO KOLAPS SLUŽEB PO CELÉM SVĚTĚ:

 

V důsledku selhání provozu platformy cloudového úložiště Microsoft Azure a problémů s aktualizacemi softwaru od společnosti CrowdStrike byly zrušeny a zpožděny stovky letů po celém světě a celosvětově byli postiženi telekomunikační operátoři, banky, nemocnice a platební systémy.

 

Kvůli narušení práce společnosti Microsoft bylo zrušeno nejméně 130 letů amerických leteckých společností a více než 200 jich bylo zpožděno.

 

Podle CNN vedlo selhání služby k několikahodinovému pozastavení činnosti leteckých dopravců. Podle portálu FlightAware společnost Frontier zrušila 131 letů a dalších 223 zpozdila.

 

New York Post upřesnil, že společnosti Allegiant a Sun Country také zpožďují 45 %, respektive 23 % letů. Společnost Allegiant potvrdila televiznímu kanálu, že webové stránky letecké společnosti jsou mimo provoz v důsledku výpadku Microsoft Azure.

 

Ve čtvrtek Microsoft informoval, že úložiště Azure přestalo fungovat v centrálních Spojených státech. Společnost poznamenala, že v současné době probíhají práce na odstranění problémů.

 

Australská televizní stanice ABC uvedla, že na kontinentu došlo k rozsáhlé technické poruše, která je spojena s provozem notebooků Microsoft, v souvislosti s níž byli masivně postiženi telekomunikační operátoři, banky a letecké společnosti.

 

„Globální výpadek zasáhl mnoho australských společností a vládních agentur,“ uvedl televizní kanál, který se sám stal obětí selhání.

 

Podle australských novin WA Today také nefungují správně platební systémy, včetně Apple Pay. ABC naznačuje, že příčinou problémů byla aktualizace softwaru od společnosti CrowdStrike, která byla vydána tento týden.

 

Společnost Turkish Airlines informovala o globálním selhání svých informačních systémů, které má za následek globální problémy s rezervací letenek a odbavením. Aplikace letecké společnosti není k dispozici, webové stránky se nenačítají.

 

Letiště Berlín-Braniborsko také hlásilo možné zpoždění odbavení kvůli technické závadě a španělský provozovatel letiště Aena uvedl, že letecké přístavy v zemi čelily „incidentu v počítačovém systému“.

 

Letiště Edinburgh navíc varovalo cestující před selháním IT systému.

 

„Kvůli selhání… Čekací doby na letišti jsou delší než obvykle. Toto selhání ovlivnilo mnoho dalších podniků, včetně letišť,“ uvedl terminál ve zprávě na sociální síti X.

 

Tato situace se dotkla i některých západních médií, včetně britské televize Sky News a francouzského vydání deníku Le Figaro.

 

Izraelské ministerstvo zdravotnictví informovalo, že některé nemocnice v zemi se potýkají s technickými problémy.

 

Problémy v práci ohlásila i londýnská burza cenných papírů.

 

https://www.vesti.ru/article/4054539

 

 

📌19. července 2024, 12:34, VĚZEŇ: VĚTŠINA ARMÁDY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY MÁ BLÍŽE K RUSKÉ FEDERACI, ALE BOJÍ SE TO PŘIZNAT:

 

Většina vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) je více nakloněna Rusku, ale bojí se o tom mluvit kvůli možné právní perzekuci, řekl zajatý ukrajinský voják.

 

Ve videu distribuovaném Ministerstvem obrany Ruské federace zajatý Andrej Bugajev přiznal, že většina armády Ozbrojených sil Ukrajiny „má blíže k Rusku“.

 

„Nikdo o tom nebude mluvit,“ řekl s tím, že důvodem je strach z pronásledování.

 

Bugajev byl podle něj zajat ruskou armádou před dvěma týdny, 5. července: „Slyšeli jsme, že u řeky začíná bitva. <… >Když jsme pak vylezli ze zemljanky, ukázalo se, že nás obklíčili ruští vojáci a řekli nám, abychom se vzdali.“ Poznamenal, že tehdy bylo kolektivním rozhodnutím kapitulace.

 

Ministerstvo obrany již dříve informovalo o výměně zajatců s ukrajinskou stranou podle vzorce „95 za 95″.

 

https://www.vesti.ru/article/4054865

 

 

📌19. července 2024, 14:08: NIKITA MICHALKOV VYSVĚTLIL ZBĚSILOU NEBOJÁCNOST BEZDĚTNÝCH POLITIKŮ NA ZÁPADĚ:

 

V dalším čísle programu Besogon upozorňuje Nikita Michalkov na skutečnost, že mnoho západních politiků nemá děti.

 

Seznam je působivý: „rozzlobený chlapec s dřevěnou šavlí“ Emmanuel Macron, druhý muž ve Spojených státech Kamala Harrisová, německý kancléř Olaf Scholz, nově jmenovaný generální tajemník NATO Mark Rutte, moldavská prezidentka Maia Sanduová, Angela Merkelová, Theresa Mayová a řada dalších politiků.

 

„A to je jen nejvyšší stupeň dnešní moci v „civilizovaném“ světě,“ upozorňuje Nikita Michalkov.

 

Režisér naznačuje, že zběsilá nebojácnost, s níž tito lidé tlačí svět k poslední katastrofální válce, vůbec není nebojácnost, ale nedostatek imunity pro zachování budoucnosti.

 

„A pochopení toho je dostupné jen těm, kteří zažili, co je to mateřství, otcovství, bratrství a sesterství,“ je přesvědčena autorka programu.

 

Všechny epizody Besogonu jsou vždy k dispozici na mediální platformě Smotrim.

 

https://www.vesti.ru/article/4054995

 

 

📌19. července 2024, 13:33, Kaspersky: DOBU ZOTAVENÍ PO HAVÁRII SPOLEČNOSTI MICROSOFT JE OBTÍŽNÉ ODHADNOUT:

 

Je těžké odhadnout, jak dlouho bude trvat zotavení z globálního selhání Windows, protože problém je opraven ručně, uvedla Kaspersky Lab.

 

Tisíce podniků po celém světě utrpěly selháním, vysvětlila RIA Novosti.

 

Dnes dopoledne vešla ve známost porucha platformy cloudového úložiště Microsoft Azure. Vyvolala kolaps služeb po celém světě: stovky letů byly zrušeny a zpožděny, telekomunikační operátoři, banky, nemocnice a platební systémy byly zasaženy po celém světě.

 

Federální agentura pro leteckou dopravu oznámila, že ruské letecké společnosti a letiště létají podle plánu, a to navzdory globálnímu selhání IT systémů. Společnost připomněla, že před několika lety domácí civilní letectví zahájilo přechod na ruský specializovaný software.

 

https://www.vesti.ru/article/4054923

 

 

📌19. července 2024, 14:37: MUSK OZNAČIL GLOBÁLNÍ KOLAPS KVŮLI WINDOWS ZA NEJVĚTŠÍ SELHÁNÍ VE SVĚTĚ IT:

 

Americký podnikatel a zakladatel SpaceX Elon Musk označil neúspěch Microsoftu za největší selhání v oblasti IT.

 

Ráno 19. července došlo ke globálnímu selhání zařízení založeného na Windows. Ovlivnila práci telekomunikačních operátorů, bank a leteckých společností v zemích po celém světě. Regionální ředitel Microsoftu v Austrálii Troy Hunt také uvedl, že tento výpadek bude největší v historii.

 

V komentáři k incidentu na svém účtu na sociální síti X Musk napsal: „Největší selhání v oblasti IT.“

 

V tuto chvíli již byla hlavní příčina poruch odstraněna, ale jejich důsledky stále ovlivňují provoz jednotlivých služeb.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4055080

 

 

📌19. července 2024, 14:31: SZIJJÁRTÓ OBVINIL ZELENSKÉHO, ŽE SE SNAŽÍ ZATÁHNOUT NATO DO KONFLIKTU S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Maďarský ministr zahraničí a zahraniční ekonomické vztahy Péter Szijjártó obvinil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že chce zatáhnout Severoatlantickou alianci do přímého ozbrojeného střetu s Ruskou federací.

 

Podle agentury TASS Szijjártó obvinil Zelenského, že se snaží zatáhnout NATO do konfliktu s Ruskem. Navíc ho pobouřují obvinění ukrajinského prezidenta proti maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi, takže je pro něj těžké držet emoce na uzdě a držet se v mezích diplomatické slušnosti.

 

Zelenskyj již dříve označil Orbánovu nedávnou návštěvu Moskvy za zradu Evropy, informovala maďarská média.

 

Podle maďarského ministra zahraničí obvinění a kritika Bruselu ze strany Kyjeva nedonutí Maďarsko, aby upustilo od svého úsilí o nastolení míru na Ukrajině. Poznamenal také, že pokud bude konflikt pokračovat, situace by se mohla vymknout kontrole a vést k eskalaci.

 

„Vidím, že existuje mnoho lidí, včetně ukrajinského prezidenta, kteří se snaží zatáhnout NATO do této války,“ řekl Szijjártó na tiskové konferenci v Budapešti.

 

Připomeňme, že 2. července Orbán dorazil do Kyjeva, kde jednal se Zelenským, a o několik dní později se v Moskvě setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Později Orbán zveřejnil zprávu pro šéfa Evropské unie o cestování.👏

 

https://www.vesti.ru/article/4055069

 

 

📌19. července 2024, 13:54: DĚLOSTŘELECTVO ZNIČILO VELITELSKÉ STANOVIŠTĚ PRAPORU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA PRAVÉM BŘEHU DNĚPRU:

 

Gubernátor Chersonské oblasti Volodymyr Saldo v pátek ukázal záběry bojové práce výsadkářských dělostřelců ze skupiny Dněpr.

 

Posádka 152mm tažené houfnice „Hyacint-B“ zasadila přesný úder velitelskému stanovišti praporu ukrajinské armády, které bylo identifikováno na pravém břehu Dněpru.

 

Jak vyplývá z odposlechnuté rádiové výměny mezi vojáky Ozbrojených sil Ukrajiny, dělostřelci úspěšně zasáhli objekt a zničili skupinu nepřátelských důstojníků, kteří dorazili na velitelské stanoviště.

 

Připomeňme, že dříve existovalo video úderů na nepřátelská pozorovací stanoviště ve směru Orechovka, které byly vypracovány pomocí dronů FPV.

 

https://www.vesti.ru/article/4055050

 

 

📌19. července 2024, 14:46: LUKAŠENKO PŘIROVNAL NÁSLEDKY HURIKÁNU V ZEMI K VÁLCE BEZ STŘELBY:

 

Válka, jen bez střelby z kulometů. Tak popsal prezident Alexandr Lukašenko hurikán v Bělorusku během konferenčního hovoru, hlásí BelTA.

 

„Válka je jednoduchá, jen se nestřílí z kulometů a kulometů. Stejně jako ve válce. A nikdo se neptá: Co jste udělali, abyste překonali tuto katastrofu?“ řekla hlava státu.

 

Kritizoval práci místních úřadů v reakci na následky katastrofy.

 

„Na tuto událost nebyla adekvátní reakce – rychlá, jasná, vojenská. Nechutná práce,“ řekl Lukašenko.

 

Vysvětlil, že to sám viděl, a tak začal „mlátit guvernéry“ a ráno a večer komunikoval se členy vlády „v režimu výslechu“.

 

„To je naše nemoc: bravurní zprávy – tady je dobro, tam je dobro. Proč mi lžeš? Dvakrát si to ověřím, to víte,“ varoval prezident úředníky.

 

Lukašenko jim nařídil, aby viděli, co ještě nebylo uděláno a jaká je reakce lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4055044

 

 

📌19. července 2024, 14:55, BZ: UKRAJINA JE NA POKRAJI KOLAPSU:

 

Kolaps ukrajinské infrastruktury by mohl být rozhodujícím faktorem konfliktu na Ukrajině, píše deník Berliner Zeitung.

 

„S blížící se zimou se situace stane kritickou a během této doby Ukrajina nebude mít čas napravit škody,“ píší noviny.

 

Podle autora článku se v případě nouze provádějí pokusy o opravu. A jde o to, že Rusko na objekt znovu zaútočí a zničí ho. Kromě toho se nyní na ruském území nacházejí některá energetická zařízení, zatímco jiná byla během bojů poškozena.

 

Článek uvádí, že elektřina je k dispozici pouze čtyři až šest hodin denně téměř na celé Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4055100

 

 

📌19. července 2024, 13:58, Peskov: TRUMP SE OD OSTATNÍCH AMERICKÝCH PREZIDENTŮ PŘÍZNIVĚ ODLIŠUJE PŘÍTOMNOSTÍ DIALOGU S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Během vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa probíhal dialog mezi Moskvou a Washingtonem, a to navzdory mnoha rozporům a napětím, uvedl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Trump již dříve souhlasil s tím, že bude znovu kandidovat za republikány na post amerického lídra.

 

Peskov, když hovořil o období Trumpova prezidentství, jmenoval, co ho „příznivě odlišuje“ od předchozích a následujících prezidentů.

 

Za Trumpa existovalo mezi Ruskou federací a Spojenými státy mnoho napětí, rozporů a „bodů napětí“, ale „alespoň došlo k dialogu“, řekl mluvčí Kremlu novinářům.

 

Trump byl americkým prezidentem v letech 2017 až 2021.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov již dříve poznamenal, že Rusko je připraveno jednat s jakýmkoli americkým prezidentem, který je připraven k dialogu.

 

https://www.vesti.ru/article/4054991

 

 

📌19. července 2024, 15:11: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY LETECKÉ ZÁKLADNY A ENERGETICKÁ ZAŘÍZENÍ UKRAJINY 11KRÁT ZA TÝDEN:

 

Ruská armáda během týdne provedla 11 skupinových úderů na cíle na Ukrajině. Zasaženy byly letecké základny, energetická zařízení a umístění jednotek ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Ozbrojené síly RF zasáhly cíle na Ukrajině vysoce přesnými zbraněmi a útočnými drony, cílů úderů bylo dosaženo, informuje ruské ministerstvo obrany.

 

V týdnu od 13. července bylo provedeno 11 skupinových úderů na letecké základny Ozbrojených sil Ukrajiny, místa jednotek ukrajinských vojsk, muniční sklady, včetně těch dodaných Západem, ešalony s vybavením a zbraněmi.

 

Ruská armáda zasáhla také energetická zařízení, která dodávala elektřinu silám protivzdušné obrany, elektronickému boji ozbrojených sil Ukrajiny a podnikům obranného průmyslu.

 

Ruské ministerstvo obrany uvádí, že byly zasaženy všechny objekty.

 

https://www.vesti.ru/article/4055187

 

 

📌19. července 2024, 14:11: HLAVNÍ PŘÍČINA SELHÁNÍ MICROSOFTU VYŘEŠENA:

 

Microsoft oznámil odstranění hlavní příčiny masivního technického selhání platformy.

 

Jak je uvedeno v prohlášení společnosti, i přes odstranění hlavní příčiny selhání existuje zbytkový dopad na provoz některých aplikací a služeb.

 

Microsoft Azure zase oznámil, že již obdržel zprávy o obnovení některých služeb, které byly v důsledku selhání narušeny.

 

Dříve došlo k selhání zařízení založených na systému Windows po celém světě. Je uvedeno, že k problémům došlo při provozu cloudového úložiště Microsoft Azure. Souvisely s aktualizací softwaru od společnosti CrowdStrike. V důsledku selhání byla narušena práce leteckých společností, bank, telekomunikačních operátorů a dalších společností v mnoha zemích světa.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4054820

 

 

📌19. července 2024, 15:27: ZA TÝDEN SE VZDALO 19 VOJÁKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ministerstvo obrany zveřejnilo informace o situaci v zóně NWO v uplynulém týdnu.

 

Podle zprávy ruského vojenského oddělení v kanálu Telegram se během tohoto období na linii dotyku vzdalo 19 ukrajinských vojáků.

 

Během týdne ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily tři letouny MiG-29, dále osm raket ATACMS, deset řízených pum Hammer a další nepřátelskou techniku.

 

Den předtím bylo oznámeno, že v Černém moři bylo zničeno deset bezpilotních člunů Ozbrojených sil Ukrajiny, které sledovaly směr Krym.

 

https://www.vesti.ru/article/4055112

 

 

📌19. července 2024, 15:22: OZBROJENÉ SÍLY RF OSVOBODILY UROŽAJNOJE A JURJEVKU V DLR ZA TÝDEN:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace v pátek oznámilo, že za uplynulý den jednotky skupiny Centrum osvobodily Jurjevku v Doněcké lidové republice a porazily několik formací

Ozbrojených sil Ukrajiny, včetně tří mechanizovaných, dvou motorizovaných pěchoty, jedné pěchoty, jedné výsadkové útočné brigády a dvou brigád územní obrany.

 

38 nepřátelských protiútoků bylo odraženo. Během týdne ztratily ozbrojené síly Ukrajiny tímto směrem až 2215 vojáků, 11 bojových obrněných vozidel včetně amerických Bradley, M113 a MaxxPro, 26 vozidel a 27 polních dělostřeleckých děl.

 

Skupina Vostok zase osvobodila další osadu v DLR – Urožajnoje. Ukrajinské jednotky utrpěly značné ztráty na živé síle a vybavení. Během týdne ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 925 vojáků, jeden tank, tři bojová vozidla (včetně dvou M113), 35 vozidel a 26 děl, včetně houfnic NATO ráže 155 mm a samohybných děl.

 

https://www.vesti.ru/article/4055215

 

 

📌19. července 2024, 15:53: EUROCLEAR PŘEVEDE PŘIBLIŽNĚ 1,55 MILIARDY EUR Z RUSKÝCH AKTIV DO FONDU EU PRO UKRAJINU:👹

 

Belgický depozitář Euroclear v červenci převede přibližně 1,55 miliardy eur příjmů ze zmrazených aktiv Ruska do takzvaného fondu EU pro Ukrajinu.

 

Podle organizace Euroclear z těchto příjmů také zaplatí 836 milionů eur na daních z příjmu právnických osob do belgické státní pokladny.

 

„Sankce proti Rusku nadále významně ovlivňují příjmy Euroclearu,“ přiznala také společnost.

 

Upřesnili, že z úrokových výnosů ve výši 4 miliard eur za první pololetí roku 2024 pocházelo 3,4 miliardy eur ze zmrazených aktiv Ruské federace.

 

Euroclear zároveň poznamenal, že různé strany v Ruské federaci nadále zpochybňují uplatňování sankcí. Uvedli, že společnost obdržela řadu nepříznivých soudních rozhodnutí týkajících se sankcí EU proti ruským aktivům a jejich dopad na organizaci je stále nejistý.

Po zahájení speciální operace Ruské federace na Ukrajině Evropská unie a země G7 zmrazily zhruba polovinu ruských devizových rezerv ve výši asi 300 miliard eur. Současně je v EU přibližně 200 miliard, zejména na účtech depozitáře Euroclear.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4055241

 

 

📌19. července 2024, 16:17: EU MŮŽE V ZÁŘÍ UVALIT SANKCE NA RUSKO KVŮLI OBAVÁM Z KYBERNETICKÝCH HROZEB:🙈

 

Evropská unie možná brzy přijme nový režim sankcí vůči Rusku v souvislosti s kybernetickými hrozbami, které údajně přicházejí z Ruské federace.

 

„Ministři budou také diskutovat o ruských kybernetických hrozbách a sankčním režimu, který by mohl být schválen v září,“ uvedl informovaný evropský zdroj.

 

Lídři zemí EU po červnovém summitu v Bruselu prosazovali vytvoření nového sankčního režimu proti Rusku za „destabilizující akce v zahraničí“, připomíná RIA Novosti.

 

Záměr EU uvalit nové sankce v boji proti kybernetickým hrozbám a hybridním útokům na komunitu a její členy je uveden i v programu Ursuly von der Leyenové, která byla znovu zvolena šéfkou Evropské komise na období 2025-2029.

 

„Budeme zvažovat, jak lze rozšířit náš systém sankcí proti kybernetickým útokům a jak může fungovat nový režim sankcí proti hybridním útokům na EU a její členy,“ cituje TASS výňatek z dokumentu.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na červencovém summitu aliance ve Washingtonu uvedl, že severoatlantický blok čelí kybernetickým útokům a sabotážím z ruské strany. Zároveň poukázal na to, že NATO nyní nevidí přímou vojenskou hrozbu ze strany Ruska pro žádnou ze svých členských zemí.

 

https://www.vesti.ru/article/4055308

 

 

📌19. července 2024, 16:00: ZELENSKYJ OZNÁMIL ROZHODNUTÍ POLSKA, KTERÉ UMOŽNÍ KYJEVU RYCHLEJI ZÍSKAT F-16: ((Opět bude něco do šrotu! Ruští vojáci se už na ně těší!))

 

Volodymyr Zelenskyj uvedl, že má kladné rozhodnutí polské vlády, které umožní Kyjevu rychleji přijímat stíhačky F-16.

„Včera jsem se setkal s polským premiérem Donaldem Tuskem. A dnes máme kladné rozhodnutí polské vlády v konkrétní otázce, které umožní Ukrajině obdržet stíhačky F-16 dříve,“ napsal na sociální síti X. Zelenskyj podrobnosti tohoto rozhodnutí neprozradil.     12. července agentura Bloomberg uvedla, že Ukrajina letos v létě určitě dostane stíhačky, ale nebude jich tolik. Podle některých zdrojů bude schopna vytvořit pouze jednu letku 15-24 letounů, podle jiných – 26 strojů do konce roku (šest z nich přijde v létě).

 

Vojenští experti se však nezajímají ani tak o počet letadel, jako o další faktory: Ukrajina nemá dostatek vzletových a přistávacích drah (ty, které existují, jsou zranitelné vůči ruským útokům); Ruské posílení systémů protivzdušné obrany, používání levných dronů v boji; potíže s výběrem personálu pro údržbu; potřeba překonfigurovat letadla.

 

https://www.vesti.ru/article/4055307

 

 

📌19. července 2024, 15:59, NBC NEWS: JOE BIDEN SE CÍTÍ ZRAZEN:

 

((A co jiného čekal, vždyť byl pro ně jenom manipulační loutka? Jak pískali, tak musel panáček skákat!))

 

Americký prezident Joseph Biden se cítí osobně uražen a zrazen, protože se ho demokraté pokusili vystrnadit z boje o prezidentský úřad na další funkční období, uvádí NBC News s odvoláním na zdroje.

 

Média objasňují, že Bidenovi spolupracovníci z Demokratické strany ho doslova nechali, aby se o sebe postaral sám v době, kdy je v největší krizi své politické kariéry.

 

Někteří demokraté jsou si jisti, že jejich výzva, aby Biden odstoupil z prezidentského klání, nic nezmění, a proto to zatím nedělají, uvádí kanál. Zároveň ale doufají, že on sám do příštího týdne svou kandidaturu stáhne, a to je ušetří nutnosti vyvíjet na kandidáta větší tlak.

 

Americká Demokratická strana začala pochybovat o tom, že by Biden měl být jejím prezidentským kandidátem, po jeho neúspěchu v debatě s prezidentským uchazečem Donaldem Trumpem.

 

Panika, stud a sklíčenost. Tak popsal americký tisk náladu Bidenových příznivců po jeho debatě s Trumpem. Průzkumy veřejného mínění ukázaly, že 2/3 diváků věří, že bývalý prezident porazil úřadujícího prezidenta. Mnoho demokratů otevřeně vyzvalo vedení strany, aby kandidáta urychleně vyměnilo.

 

Šéf Bílého domu přiznal, že se během debaty se svým oponentem choval naprosto nevhodně. V rozhovoru s rozhlasovým moderátorem Earlem Ingramem Biden bez obalu prohlásil, že debatu s Trumpem prohrál.

 

https://www.vesti.ru/article/4055253

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ❌ ČESKÝ PŘEKLAD TOHOTO ZABLOKOVANÉHO VIDEA SI NAJDĚTE NA MÉM KANÁLE 👉t.me/orionex2….

 

„Ukrajinské povinné mobilizační úsilí donutilo se ženu se zapálit v Kyjevě před budovou soudu…“ 19.7.2024 krátce po uveřejnění bylo odstraněno, kvůli porušování podmínek zásad na You Tube. Zajímavé je jedno, že v angličtině toto video pověšeno na You Tube, což je ten samý kanál, který jsem použil já, tak tam, ale český překlad na tom samém Serveru u nás na You Tube vadí. Takže si to najdete na mém kanálu, na Telegramu. Já Vám píšu tady odkaz do komentáře k videu.

 

https://youtu.be/f4q0HNBCWzU?si=0pcetD-Clk58ujp  

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NEPOKOJE V ANGLII; LEEDS HOŘÍ V DOBĚ, KDY ROZZLOBENÝ DAV ZAPÁLIL AUTOBUS A PŘEVRÁTIL POLICEJNÍ AUTO

 

Nepokoje byli vyvolání kriminální menšinou….

 

https://youtu.be/9jM5f1YRye4?si=UyxHeLrbNWQwFRWI

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.07.2024, Roman Kirsch: Pro mého odběratele „tivham“ i ostatní, na Vaše přání – 👉 „VZNIK SAMOSTATNÉHO STÁTU IZRAEL“

 

Skryté příběhy, historie: „Počátek židovského státu Izrael“… dokument.cz

 

https://youtu.be/9NnBDsP7ld0?si=mv27RsaQawg8koud

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NA KAMEŘE: RUSKÝ DRON LANCET ZDECIMOVAL NA UKRAJINĚ AMERICKOU HOUFNICI M109 PALADIN

 

https://youtu.be/VPAKKftCPKI?si=H2KazNUQZZn6ztoY

 

 

📌19. července 2024, CNN Prima News:

 

👉Martin Dvořák (STAN): „ANO CHCE ROZBÍT EU DOMEČEK, TAK HO TAM NEPUSTÍ.“ 😂

Hnutí ANO chce podle ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (STAN) destruovat Evropskou unii. V pořadu 360° mluvil o zřízení sanitárního kordonu. Pokud někdo mluví o „rozbíjení domečku”, je prý lepší ho do něj vůbec nepustit. 👹

 

👉Karel Havlíček (ANO): „VRAŤTE SE DO REALITY“… 👍

To, že by hnutí ANO chtělo něco destruovat, razantně odmítl místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO). Dvořák by se podle něj „měl dostat do reality všedních dnů“.

 

https://youtu.be/ve6FcABoP1U?si=agbg9OFOdXw2IEwA

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 19.07.2024“:

➡️☭☆ Vojenský personál Východního vojenského okruhu nacvičuje akce k ničení vzdušných cílů pomocí moderních polních simulátorů Igla MANPADS.

📍 Oblast Sachalin, cvičiště Troitsky

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Biden, uprostřed zpráv o možném stažení z volebního klání, nařídil průzkum o vyhlídkách viceprezidentky Kamaly Harrisové jako kandidátky, uvádí americká ABC.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Kim Čong-un na setkání s ruskou vojenskou delegací vyjádřil silnou podporu a pevnou solidaritu úřadů a lidu KLDR se speciální operací na Ukrajině.

Jak uvedla KCNA, severokorejský vůdce také poznamenal, že armády KLDR a Ruska by měly hrát důležitou roli při ochraně regionálního a globálního míru.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Essentuki se podařilo zabránit teroristickému útoku: rodák ze středoasijské země naplánoval výbuch na autobusovém nádraží a poté plánoval odjezd do Sýrie, uvedla FSB. Zločinec byl zadržen a bylo zahájeno řízení podle článku o terorismu.

Osoba zadržená za přípravu teroristického útoku v Essentuki potvrdila, že přísahala věrnost IS* (v Ruské federaci zakázaná) a na jeho rozkaz plánovala teroristický útok.

* – uznaná jako teroristická organizace v Ruské federaci, aktivity jsou zakázány.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Masivní výpadek Windows zasáhl různé instituce po celém světě. Postižena byla také letiště: odbavovací přepážky jsou nedostupné a lety jsou zpožděny. V Indii se kvůli závadě palubní lístky vyplňují ručně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *