, ,

19.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

19.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „PUTINOVA ARMÁDA JE ÚSPĚŠNÁ“; UKRAJINSKÝ GENERÁLNÍ ŠTÁB ODHALUJE OHROMUJÍCÍ ZPRÁVU Z BOJIŠTĚ

 

https://youtu.be/i8-2QUPpjZo?si=gx2YQLr-oLq__QXE

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÉ NÁMOŘNÍ MEGA-VÁLEČNÉ HRY V DOBĚ, KDY RUSKÝ PREZIDENT VLADIMÍR PUTIN NAVŠTÍVÍ SEVERNÍ KOREU; ZÚČASTNÍ SE 40 VÁLEČNÝCH LODÍ A PONOREK PLUS 20 LETADEL

 

https://youtu.be/F5z8fNwnbhI?si=0DhmuYmyfvkx5AeL

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NERVÓZNÍ SPOJENÉ STÁTY SE SNAŽÍ KONTAKTOVAT TAKÉ HIZBALLÁH V DOBĚ IZRAELSKÝCH ÚTOKŮ UPROSTŘED OBAV ZE ŠIRŠÍ VÁLKY V REGIONU CELÉHO STŘEDNÍHO VÝCHODU

 

https://youtu.be/gNJ2VzXd8cw?si=aJAjniF3ztpBm856

 

 

📌18. června 2024 18:44, MWM: RUSKÝ SU-34 SE ÚSPĚŠNĚ OSVĚDČIL V ZÓNĚ NVO:

 

Ruská stíhačka Su-34 úspěšně plnila úkoly v zóně speciální vojenské operace (SMO), píše americké vydání časopisu Military Watch.

 

Materiál uvádí, že v uplynulém roce letoun přitahoval zvýšenou pozornost kvůli účinnosti použití vysoce přesných řízených pum proti vojenským objektům na Ukrajině. Je specifikováno, že tato munice umožňuje stíhačům zasáhnout cíle na vzdálenost asi 70 kilometrů.

 

Mohou nést nejen konvenční munici, ale také termobarické granáty pro efektivnější ničení personálu v opevněných pozicích,“ uvádí se v textu.

 

Publikace také poznamenává, že vysoce přesné bomby mohou nést mnohem větší náklad než rakety odpalované ze vzduchu. Další výhodou je, že bomby jsou levnější.

 

Jedná se o stíhačku s nejdelším doletem na světě, shrnuje autor článku.

Ministerstvo obrany Ruské federace pravidelně informuje o práci posádek Su-34 v zóně NVO. Den předtím bojovníci zasáhli pevnost a pěchotu ukrajinských jednotek v zóně odpovědnosti skupiny Západ Ozbrojených sil RF.

 

Ruské letouny Su-34 se také účastnily bojů proti teroristům v Sýrii. Prováděli skupinové údery na cíle ozbrojenců Islámského státu (zakázaného v Ruské federaci).                           https://www.vesti.ru/article/4005597

 

📌18. června 2024 19:56, Televizní kanál NOS: MARK RUTTE SE STANE NOVÝM GENERÁLNÍM TAJEMNÍKEM NATO:

 

Úřadující nizozemský premiér Mark Rutte se stane novým generálním tajemníkem NATO, informuje nizozemský televizní kanál NOS s odvoláním na zdroje.

Jeho kandidatura má v úmyslu podpořit rumunského prezidenta Klause Iohannise, který byl jediným soupeřem v boji o tento post. Upřesňuje se, že Rutte jako uchazeč o křeslo generálního tajemníka bloku již byl podpořen Maďarskem.

 

Chcete-li být jmenován do funkce generálního tajemníka NATO, musíte získat podporu všech 32 členských zemí aliance. Ruttemu se podařilo získat podporu 28 států, ale čtyři země – Turecko, Maďarsko, Slovensko a Rumunsko – byly na pochybách. V posledních měsících získal souhlas Turecka a za poslední den i Maďarska a Slovenska.

 

Již dříve vyšlo najevo, že koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě pro národní bezpečnost Bílého domu John Kirby potvrdil, že Spojené státy jsou pro jmenování Marka Rutteho generálním tajemníkem Severoatlantické aliance.

 

Jens Stoltenberg, který je generálním tajemníkem NATO od roku 2014, měl svůj post opustit již v říjnu 2022, ale v březnu 2022 se lídři aliančních zemí rozhodli prodloužit jeho mandát do 30. září 2023 a poté o další rok. Stoltenbergovy pravomoci tak vyprší 1. října 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/4005664

 

 

📌18. června 2024 20:40: RUSKO MŮŽE ZAVÉST TRESTNÍ ODPOVĚDNOST ZA PŘEPRAVU PATOGENNÍCH MATERIÁLŮ:

 

Státní duma přijala v prvním čtení návrh zákona o trestní odpovědnosti za přepravu patogenních biologických organismů do Ruska. Předpokládá se, že to bude trestáno až 12 lety vězení.

 

Návrh zákona byl vypracován na základě výsledků práce parlamentní komise pro vyšetřování činnosti amerických biologických laboratoří na území Ukrajiny, uvádí RIA Novosti.

 

„Je nezbytné poskytnout dodatečnou ochranu ruským občanům před biologickými hrozbami,“ řekl předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin. Dodal, že jsou zapotřebí účinnější protiopatření.

 

Místopředsedkyně Státní dumy Irina Jarovaja poznamenala, že pohyb virů a patogenů na území Ruska by měl být přičítán systému nejpečlivější kontroly, jako pohyb možných potenciálních zbraní.

 

https://www.vesti.ru/article/4005794

 

 

📌18. června 2024 20:16: OBVINĚNÍ Z VRAŽDY MOTOROLY A ZACHARČENKA BYLI POTRESTÁNI OD 24 LET AŽ PO DOŽIVOTÍ:

 

Pro obviněné z vraždy velitele praporu Sparta Doněcké lidové republiky Arsena Pavlova, známého jako Motorola, a prvního šéfa DLR Alexandra Zacharčenka požadovala státní zastupitelství tresty od 24 let do doživotí.

 

Na lavici obžalovaných sedí čtyři lidé (Alexandr Pogorelov, Vasilij Čurilov, Alexandr Timošenko a Arťom Jen). Hlavním obžalovaným je Alexandr Pogorelov, pro kterého státní zástupce požadoval doživotní trest.

 

Obžalovaní v trestní věci vinu odmítli. Tvrdili, že se na území Ruska ničeho nezákonného nedopustili.

 

Případ je od září projednáván vojenským soudem Jižního okresu. Očekává se, že verdikt bude oznámen ve středu 19. června, hlásí RIA Novosti.

 

Arsen Pavlov je rodákem z města Ukhta v republice Komi. Mnoho let žil v Rostově na Donu. Velel oddílu donbaské domobrany „Sparta“. Zemřel 16. října 2016 při výbuchu ve výtahu, kde bylo instalováno silné výbušné zařízení. Posmrtně mu byl udělen Řád statečnosti. V roce 2020 Generální prokuratura DLR oznámila, že bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko byl jedním z organizátorů vraždy Arsena Pavlova.

 

Alexandr Zacharčenko, jeden z vůdců protestního hnutí na Donbasu v roce 2014, velel jednotce domobrany. V srpnu 2014 nastoupil do funkce předsedy Rady ministrů DLR, 2. listopadu 2014 zvítězil ve volbách hlavy republiky. Smrtelně byl zraněn 31. srpna 2018 v důsledku výbuchu v centru Doněcku. Jeho osobní strážce byl také zabit, dalších 12 lidí bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4005737

 

 

📌18. června 2024 20:39: ŠVÉDSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ SI PŘEDVOLALO RUSKÉHO VELVYSLANCE:

 

Švédské ministerstvo zahraničí si předvolalo ruského velvyslance kvůli tomu, že ruské letadlo údajně narušilo vzdušný prostor království.

Příslušná zpráva byla zveřejněna na oficiálních stránkách katedry. Píše se v něm, že švédští diplomaté protestovali u ruského velvyslance. K samotnému narušení vzdušného prostoru podle ministerstva zahraničí došlo 14. června.

 

Noviny Expressen již dříve napsaly, že švédské ozbrojené síly tvrdily, že ruské letadlo údajně narušilo vzdušný prostor země, když letělo východně od ostrova Gotland.

Ruské ministerstvo obrany opakovaně uvedlo, že všechny lety letadel ruských leteckých sil jsou prováděny v přísném souladu s mezinárodními pravidly pro využívání vzdušného prostoru.

 

https://www.vesti.ru/article/4005771

 

 

📌18. června 2024 19:40, Rospotrebnadzor: BYLO ZABAVENO VÍCE NEŽ 172 TUN PRODUKTŮ, KTERÉ ZPŮSOBILY ROZVOJ BOTULISMU:

 

Rospotrebnadzor identifikoval všechny dodavatele a výrobce nebezpečných potravinářských výrobků. Jejich činnost byla pozastavena, nebezpečné výrobky byly staženy z obchodu.

 

Oddělení zahájilo epidemiologické šetření v několika regionech najednou, kde byla zaznamenána ohniska botulismu. Zdrojem infekce jsou produkty „Lobio salát z fazolí ve vakuovém balení“, které vyrábějí společnosti z Moskvy a Moskevské oblasti.

 

V současné době bylo zabaveno více než 172 tun produktů, které způsobily rozvoj botulismu v řadě regionů Ruska.

 

V podnicích vyrábějících tento produkt byly zjištěny nehygienické podmínky. Výrobní proces je organizován v rozporu se všemi požadavky a normami, uvedl Rospotrebnadzor.

 

Všechny oběti, i s nejmírnějšími příznaky, byly hospitalizovány, dostává se jim potřebné lékařské péče.

 

https://www.vesti.ru/article/4005694

 

((Botulismus je onemocnění, které vyvolává botulotoxin. Ten se může nacházet ve špatně zpracovaných potravinách. Otrava těmito toxiny ohrožuje život člověka. Tvoří ho bakterie Clostridium botulinum.))

 

 

📌17. června 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková, Bjorn Hansen: NOVÁ POTRAVINOVÁ DOPORUČENÍ OD WHO, KTERÁ VÁM ZPŮSOBÍ NEMOCI:

 

Ve zkratce…

Nové pokyny pro stravování nejsou založeny na tom, co je pro vás nejlepší. Jsou založeny na tom, co je – údajně – dobré pro životní prostředí.

 

Ale WHO a vaše vláda se vám to snaží prodat jako zdravé i pro vás. Je důležité, abychom pochopili, že jde o dvě různé věci. VE SKUTEČNOSTI MAJÍ NOVÉ SMĚRNICE POTENCIÁL ZPŮSOBIT, ŽE LIDÉ BUDOU VELMI NEMOCNÍ.

 

Video s titulky:  https://t.me/lubomirvolnyoficialni/6309

 

https://otevrisvoumysl.cz/bjorn-hansen-nova-potravinova-doporuceni-od-who-ktera-vam-zpusobi-nemoci/

 

 

📌18. června 2024, CNN Prima News: NOVÉ DETAILY O STŘELBĚ NA UK? V ZAHRANIČÍ BY MINISTR NABÍDL REZIGNACI, ŘÍKÁ KUBÁČEK:

 

V případu prosincové střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy se objevují nové informace. Politolog Jan Kubáček podotkl, že pokud by k podobnému činu došlo v zahraničí, policejní prezident a ministr vnitra by nabídli rezignaci. Kubáček v pořadu K věci na CNN Prima NEWS zároveň zmínil, že je třeba se poučit, konat by podle něj mělo také ministerstvo zdravotnictví.

 

Celý rozhovor ZDE: https://youtu.be/RJwShJ6G0jc?si=LkwpOX-3rsEHzQRj

 

 

📌18. června 2024 08:17, CNN Prima News, Marek Veselý: VELMI ŠPATNÁ ZPRÁVA PRO ZEMĚ ZÁPADU I UKRAJINU. CO MŮŽE ZNAMENAT PUTINOVA CESTA DO KLDR?

 

Cesta ruského prezidenta Vladimira Putina do Pchjongjangu nevěstí nic dobrého ani pro západní země, ani pro Ukrajinu. Na tom se shodují političtí analytici i experti na ruskou a severokorejskou politiku. Putinova dvoudenní návštěva KLDR proběhne během úterý a středy, poté šéf Kremlu odcestuje do Vietnamu. Co si Moskva od přátelství s Kim Čong-unem slibuje? A co podpora ruské agrese na Ukrajině přinese Severokorejcům?

 

Putin se do KLDR podívá po skoro 24 letech. V Pchjongjangu byl naposledy v červenci 2000, tedy krátce poté, co se poprvé stal ruským prezidentem. Tehdy jednal s Kim Čong-ilem, otcem a předchůdcem Kim Čong-una. Prohlubující se sbližování Moskvy a Pchjongjangu podle západních analytiků i médií vyvolává široké mezinárodní obavy.

 

„Rostou obavy v případě munice, kterou Pchjongjang poskytuje Moskvě. Tím podporuje Putinovu válku na Ukrajině. Rusko Severokorejcům výměnou za klíčovou muniční pomoc poskytuje ekonomickou i technologickou podporu, což zvyšuje hrozbu, kterou představuje Kimův jaderný program,“ upozornila agentura AP.

 

Podle CNN ostře sledovaná a zároveň velmi vzácná zámořská návštěva dále upevní rozvíjející se partnerství mezi oběma mocnostmi. „Spojenectví Ruska a KLDR je založeno na jejich společném nepřátelství vůči Západu. Partnerství posiluje Putinův zájem sehnat podporu v jeho probíhající agresi proti Ukrajině,“ dodává CNN ve své analýze.

 

Kim Čong-un již v prosinci prohlásil, že KLDR rozšíří strategickou spolupráci s „protiimperialistickými nezávislými zeměmi“. Putinova návštěva naváže na Kimovu cestu z loňského září, kdy severokorejský vůdce přijel ve svém obrněném vlaku do Ruska.

 

Zářijové setkání obou diktátorů zahrnovalo zastávky v ruské továrně na výrobu stíhaček a v zařízení na odpalování raket. Od podzimu se pak výrazně prohloubila ekonomická i vojenská spolupráce mezi Ruskem a Severní Koreou.

 

Ve válce není munice nikdy dost

 

USA, Jižní Korea a další země viní KLDR z dlouhodobého poskytování značné vojenské pomoci ruskému válečnému úsilí na Ukrajině. Například v březnu jihokorejský ministr obrany Shin Won-sik uvedl, že Severní Korea již odeslala do Ruska asi 7 000 kontejnerů naplněných municí a dalším vojenským materiálem.

 

Náměstek amerického ministra zahraničí Kurt Campbell minulý týden prohlásil, že tyto dodávky mají „významný dopad na situaci na (ukrajinském) bojišti“. Putinova nejnovější návštěva jedné z nejvíce izolovaných zemí světa podle Campbella podkopává stabilitu v regionu.

 

A co přátelství s Ruskem zatím přineslo KLDR?

 

Asijská země za vojenskou pomoc měla na oplátku obdržet už více než 9 000 ruských kontejnerů naplněných materiální pomocí. Kim se podle agentury AP snaží posílit své regionální postavení. Rovněž usiluje o rozšíření spolupráce s národy, které se staví nepřátelsky ke Spojeným státům.

 

„Seznam zemí ochotných přivítat Putina je kratší než kdy jindy, pro Kim Čong-una je ale tato návštěva vítězstvím. Summit zlepšuje postavení Severní Koreje mezi zeměmi stojícími proti mezinárodnímu řádu vedeným USA a pomáhá posilovat Kimovu domácí legitimitu,“ řekl profesor z univerzity v Soulu Leif-Eric Easley.

 

Koreanista Andrei Lankov poznamenal, že Rusko se sice může zdráhat sdílet své nejmodernější vojenské technologie se Severní Koreou, v jeho případě ale převažuje touha po munici z Pchjongjangu. „Ve válce není munice nikdy dost, je po ní velká poptávka,“ sdělil Lankov pro AP.

 

Ve středu by se měl Putin přesunout do Vietnamu, v němž stráví stejně jako v případě KLDR dva dny. Setká se s vrcholnými představiteli vietnamských komunistů. Jednání by se měla týkat zejména rozvoje strategického partnerství mezi Ruskem a Vietnamem v oblasti obchodu a ekonomiky. Potenciálního sbližování Moskvy a Hanoje se pochopitelně obává Washington. Spojené státy totiž v posledních letech věnovaly velké úsilí posilování

obchodních vazeb s Vietnamem.

 

„Vzhledem k tomu, že Rusko stále hledá mezinárodní podporu, aby udrželo svou nezákonnou a brutální válku proti Ukrajině, by žádná země neměla poskytovat Putinovi platformu k prosazování jeho útočné války a pomáhat mu v normalizaci zmíněných zvěrstev,“ uvedlo podle AP americké velvyslanectví ve Vietnamu.

 

https://cnn.iprima.cz/velmi-spatna-zprava-pro-zeme-zapadu-i-ukrajinu-co-muze-znamenat-putinova-cesta-do-kldr-440094

 

🇰🇵Budovy v hlavním městě KLDR byly před Putinovou návštěvou vyzdobeny prapory a transparenty v barvách ruské vlajky.

https://t.me/to_je_nas_svet/27154

 

🇰🇵Záběry z Putinova příletu do Pchjongjangu a setkání s Kim Čong-unem

https://t.me/to_je_nas_svet/27156

 

 

📌 MINISTR ZAHRANIČÍ BLINKEN DAL ZELENOU“ UKRAJINĚ K VOJENSKÉ AKCI NA KRYMU.

 

Blinken na tiskové konferenci se Stoltenbergem řekl: „V posledních týdnech jsme pracovali na urychlení dodávek pomoci na frontové linie, aby Ukrajinci měli vše, co potřebují k boji proti pokračující ruské agresi. Svou roli samozřejmě hraje i mimořádná odvaha a odolnost samotných Ukrajinců, kteří se vyrovnávají s problémy v Charkově a na východě země, ale v případě potřeby ať pokračují v boji proti Rusku na Krymu i v Černém moři.“

 

https://t.me/to_je_nas_svet/27153

 

 

📌 🤡Kuleba: „PUTIN PO CELOU DOBU VÁLKY ŘÍKÁ, ŽE ZÁPAD JE NA JEDNÉ STRANĚ A VĚTŠINA SVĚTA NA DRUHÉ.

 

Rusko si vymyslelo mýtus, že světová většina je na straně Ruska, a ne na straně Ukrajiny. Summitem ve Švýcarsku jsme tento mýtus rozbili“. 😂

Realita:

Indie – nepodepsala komuniké ze summitu (1,4 mld. lidí);

Čína se summitu nezúčastnila (1,4 mld. obyvatel);

Brazílie, Jihoafrická republika, Spojené arabské emiráty, Saúdská Arábie, Mexiko, Thajsko, Indonésie, Libye, Arménie, Bahrajn (celkem 814 milionů obyvatel) rovněž nepodepsali komuniké.

https://t.me/to_je_nas_svet/27155

 

 

📌☝️PŘEDSTAVITELÉ AMERICKÉ DEMOKRATICKÉ STRANY UVAŽUJÍ O TOM, ŽE BY V NADCHÁZEJÍCÍCH LISTOPADOVÝCH PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH NAHRADILI JOEA BIDENA JINÝM KANDIDÁTEM, K ČEMUŽ VŠAK DEMOKRATÉ MOŽNÁ BUDOU POTŘEBOVAT PODPORU BÝVALÝCH PREZIDENTŮ USA BILLA CLINTONA A BARACKA OBAMY. INFORMOVAL O TOM BRITSKÝ LIST THE DAILY MAIL.

Podle listu se v případě, že 81letý Biden bude v debatách se svým soupeřem a uchazečem o prezidentský úřad Donaldem Trumpem podávat špatné výkony nebo pokud bude jeho rating nadále klesat, mohou se ho autoritativní demokratičtí politici pokusit přesvědčit, aby se prezidentského klání vzdal.

https://t.me/to_je_nas_svet/27157

 

 

📌 8.06.24-18:32, eReport, Petra Krajecová: PREZIDENTKA ZUZANA ČAPÚTOVÁ V KAMPANI „VAKCÍNA JE SLOBODA“. ČO BY JEJ ASI POVEDALI TERAZ TÍ, KTORÍ MAJÚ POŠKODENÉ ZDRAVIE, ALEBO IM PO OČKOVANÍ EXPERIMENTÁLNOU VAKCÍNOU ZOMRELI TI NAJBLIŽŠÍ?

 

Dráčik sa zas ozval! Zabudnime na tohto naničhodného človeka, ale zapamätajme si, čo robil…

 

O kom to hovorí? O prezidentke Zuzane Čaputovej. Majiteľ známej siete hračkárstiev dal zas o sebe vedieť. Rád komentuje na svojej stránke aktuálne dianie. Liberáli sa mu v tom už síce pokúsili zabrániť, ale nepochodili. Slováci odmietli známeho predajcu hračiek bojkotovať. A tak majiteľ pokračuje vo svojich aktuálnych komentároch. Teraz sa povenoval našej odchádzajúcej prezidentke.

 

ZABUDNIME NA TOHTO NANIČHODNÉHO ČLOVEKA

 

K svojmu článku ponúkol dva nadpisy. Prvý titul: „Prezident, ktorý pre krajinu a ľudí neurobil vôbec nič,“ a druhý: „Prezident, ktorý všetko čo urobil, urobil proti ľuďom a štátu, v ktorom zastával svoj úrad.“

 

„Zagratulujme si teda, že jej volebné obdobie už konečne skončilo a zaželajme si, aby sme na ňu čo najskôr zabudli a taktiež, aby nás nočné mory a zlé sny dlho neprenasledovali. Zabudnime na tohto naničhodného človeka, ale zapamätajme si, čo robil, ako sa dostal do úradu a ako sa ľudia nechali oklamať. Táto osoba predsa nemala žiadne morálne ani odborné predpoklady byť dobrým prezidentom. Rovnako ako Matovič byť normálnym premiérom,“ začína svoj príspevok majiteľ Dráčika.

 

Podľa neho, ľudia už konečne prebrali a začali rozmýšľať a niečo robiť. „Aby len nečakali, čo za nich druhí rozhodnú a nežili ako mátohy,“ konštatuje.

 

POROVNAJTE JEJ A VÁŠ ROZBOR KRVI

 

Následne plynulo prechádza rovno k téme očkovania a prináša tvrdé obvinenia. „Dajme teda bodku za touto tragikomédiou, utrime si slzu a kvapku potu tohto trápneho trápenia. Urobme za ňou takú istú bodku, akú chcela urobiť za Slovákmi táto čierna vdova, keď nás chcela vyhubiť očkovacím jedom. Som o tom presvedčený, že ona si ho aplikovať nenechala. Ak sa chcete presvedčiť vy očkovaní, tak si porovnajte jej a váš rozbor krvi. Určite vám ho neodmietne poskytnúť táto „úprimná a citlivo vnímajúca osoba“,“ píše podnikateľ.

 

Následne sa pýta, čo ak k očkovaniu nabádala „s falošným pátosom a vážnosťou na niečo, o čom vedela že je nebezpečné a sama to nechcela…“ Konštatuje, že očkovaní zomierali a zomierajú viac ako neočkovaní. „Sú chorľavejší a ľahšie podľahnú ďalšej prípadnej pliage, ktorú na nás chystajú, pretože ich imunitný systém je zaťažený bojom s obsahom predchádzajúcej vakcíny. Prečo píšem s obsahom? Lebo ani čert nevie, čo obsahovala,“ dodal.

 

Následne prešiel k ďalším konštatovaniam. Pripomenul, že podľa mnohých štúdií, vakcína proti covidu nebránila prenosu vírusu. „Toto je veľmi podstatný fakt, lebo zabránenie prenosu z človeka na človeka, bol jedným z hlavných motívov a argumentov samotného očkovania. Na základe tejto informácie nebol umožnený neočkovaním ľudom voľný pohyb. Samotné deti bránili kontaktu vnúčat so starými rodičmi, ktorí aj pod týmto tlakom, pretože chceli vidieť svojich najbližších a nechceli byt osamotení, sa nechali zaočkovať. Týmto boli oklamaní a mnohí na to doplatili životom, pretože ich slabý organizmus, postihnutý viacerými ochoreniami, nezniesol nápor tejto gebuziny zvanej vakcína. Gebuziny, ktorú propagovali hlúpe gebule,“ uzavrel podnikateľ.

 

https://ereport.sk/zabudnime-na-tohto-nanichodneho-cloveka/

 

 

📌 19. června 2024 0:32: FINSKO JAKO PRVNÍ V EVROPSKÉ UNII ZAHÁJILO TĚŽBU PŘÍRODNÍHO URANU:

 

Finská těžební a metalurgická společnost Terrafame byla první v Evropské unii, která zahájila těžbu přírodního uranu.

 

Jak již bylo uvedeno, společnost Terrafame zahájila těžbu uranu ve svém průmyslovém areálu v dole Sotkamo na severovýchodě země.

 

„Se zahájením provozu se Finsko stane jediným členským státem EU, který bude těžit uran,“ uvedla společnost v tiskové zprávě.

 

Očekává se, že závod dosáhne plné kapacity do roku 2026 a bude produkovat asi 200 tun uranu ročně. Na přípravu výroby bylo vynaloženo asi 20 milionů eur, uvádí RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4005862

 

 

📌 18. června 2024 23:16: VYŠETŘOVACÍ VÝBOR RUSKÉ FEDERACE VZNESL OBVINĚNÍ PROTI OBŽALOVANÝM V TRESTNÍ VĚCI HROMADNÉ OTRAVY:

 

Vyšetřovací výbor Ruska obvinil obžalované v trestním případu hromadné otravy potravinářskými výrobky, uvedla tisková služba ministerstva.

 

Jak je uvedeno ve zprávě vyšetřovacího výboru na kanálu Telegram, generální ředitel společnosti „Localkitchen“ Anton Lozin, vedoucí oddělení kvality „Localkitchen“ Elena Mashkova a skutečný vedoucí výrobce fazolí „Savon-K“ Vladimir Shin jsou obviněni ze spáchání trestného činu podle části 2 článku 238 trestního zákoníku Ruské federace („Výroba a prodej produktů, poskytování služeb, které nesplňují bezpečnostní požadavky“).

 

Vladimir Šin je také podezřelý z organizování nelegální migrace, hlásí RIA Novosti.

V úterý odpoledne 18. června oznámil Vyšetřovací výbor Ruské federace zadržení tří podezřelých v případu hromadné otravy v Moskvě a dalších regionech Ruska. Práce společnosti „Local Kitchen“ a producenta fazolí „Savon-K“ byla pozastavena. Trestní věc byla předána hlavnímu vyšetřovacímu oddělení vyšetřovacího výboru.

 

K 18. červnu byl botulismus diagnostikován u 169 lidí. Zdrojem infekce byl lobio salát z fazolí. Andrej Pozdňakov, specialista na infekční choroby a vedoucí klinické diagnostické laboratoře společnosti Invitro-Sibiř LLC, uvedl, že v Rusku nedošlo k tak velkým epidemiím botulismu nejméně 30 let.

 

https://www.vesti.ru/article/4005860

 

 

📌 19. června 2024 3:10: V NĚMECKU VYSÍLALA PLACENÁ TELEVIZE MAPU EVROPY S KRYMEM JAKO SOUČÁSTÍ RUSKA:

 

Televizní kanál RTL a streamovací služba MagentaTV v Německu v pořadu o EURO 2024 ukázala mapu Evropy, na které nebyl Krym označen jako součást Ukrajiny.

O incidentu informovala agentura DPA. Jak již bylo uvedeno, RTL a MagentaTV uspořádaly společný program věnovaný mistrovství Evropy ve fotbale. Před začátkem zápasu mezi Tureckem a Gruzií se ve vysílání objevila mapa Evropy se všemi zeměmi účastnícími se Eura 2024.

 

Území Ukrajiny bylo natřeno barvami státní vlajky, ale Krym nebyl její součástí. Poloostrov na mapě byl natřen bíle, stejně jako země, které se fotbalové události nezúčastnily, uvedla agentura TASS.

 

„Je to absolutní chyba, upřímně se omlouváme a omlouváme se za ni ve všech podobách,“ řekl moderátor pořadu Johannes Kerner.

 

V únoru 2014, po státním převratu na Ukrajině, uspořádaly orgány Krymu a Sevastopolu referendum o znovusjednocení s Ruskem. Pro sjednocení hlasovalo 96,7 procenta a 95,6 procenta voličů na Krymu a v Sevastopolu. Navzdory výsledkům referenda Ukrajina odmítla uznat Krym jako součást Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4005911

 

 

📌 19. června 2024 2:06: PO ŠESTÉM DNU HER BRICS VEDE RUSKÝ TÝM CELKOVÉ MEDAILOVÉ POŘADÍ:

 

Po šestém soutěžním dni na hrách BRICS 2024 se ruský národní tým dostal do čela celkového medailového pořadí, uvádí RIA Novosti.

Je třeba poznamenat, že podle výsledků šesti dnů získali ruští sportovci 131 zlatých, 80 stříbrných a 51 bronzových medailí. Na druhém místě je národní tým Běloruska (19-40-47). Ve třetí linii jsou sportovci z Číny (17-12-9).

 

Hry BRICS 2024 se konají v Kazani od 12. do 24. června. Účastní se jich na 5 tisíc sportovců z více než 90 zemí světa. Hrát se bude o 387 sad medailí.

 

https://www.vesti.ru/article/4005898

 

 

📌 19. června 2024 1:21: VLADIMIR PUTIN A KIM ČONG-UN JEDNALI O VÝVOJI VZTAHŮ MEZI RUSKEM A KLDR:

 

Ruský prezident Vladimir Putin a severokorejský vůdce Kim Čong-un jednali o dalším rozvoji vztahů mezi oběma státy cestou z letiště v Pchjongjangu.

 

O rozhovoru mezi oběma vůdci informuje Korejská ústřední tisková agentura. Jak již bylo uvedeno, Vladimir Putin a Kim Čong-un se při projížďce ulicemi Pchjongjangu podělili o své nejniternější myšlenky a vyměnili si názory na spolehlivější rozvoj vztahů mezi Ruskem a KLDR.

 

Vladimir Putin vyjádřil radost z návštěvy severokorejského hlavního města a poděkoval Kim Čong-unovi za osobní setkání na letišti.

 

Ruský prezident Vladimir Putin a předseda severokorejského státu Kim Čong-un stráví 19. června téměř celý den u jednacího stolu v různých formátech. Mezi tématy, o kterých se bude během rozhovorů diskutovat, je mezinárodní agenda, píše TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4005863

 

 

📌 19. června 2024 4:40: VÝBUCHY HLÁŠENY VE LVOVĚ: V UKRAJINSKÉM LVOVĚ SE OZÝVALY VÝBUCHY.

 

„Ve Lvově byly slyšet výbuchy,“ uvedl kanál Telegram ukrajinské televize.

 

Ministerstvo digitální transformace Ukrajiny informovalo o náletu v osmi regionech země, včetně Lvovské oblasti.

 

V pondělí byly hlášeny výbuchy v Oděse a Charkově.

 

https://www.vesti.ru/article/4005920

 

 

📌 19. června 2024 4:33, RBC: BÝVALÝ SPOLUMAJITEL VELKÝCH LEASINGOVÝCH SPOLEČNOSTÍ ZADRŽEN V MOSKVĚ:

Bývalý spolumajitel leasingových společností Transfin-M a SG-Trans Alexej Tajčer byl zadržen v Moskvě.

 

„K zadržení podnikatele došlo ráno 18. června, ve stejnou dobu probíhaly prohlídky a zabavování dokumentů v SG-Trans,“ řekl RBC jeden ze zdrojů.

 

Podle jiného zdroje publikace bylo ve stejném případě kromě Taychera zadrženo dalších pět lidí.

 

V dubnu moskevský soud odsoudil bývalého generálního ředitele společnosti TransFin-M Dmitrije Zotova k sedmi letům vězení v trestním řízení za podvod.

 

https://www.vesti.ru/article/4005930

 

 

📌 19. června 2024 2:23: KANADSKÉ ÚŘADY UVALILY NOVÉ SANKCE PROTI RUSŮM KVŮLI SMRTI NAVALNÉHO:

 

Kanadská vláda uvalila sankce na 13 ruských občanů v souvislosti se smrtí Alexeje Navalného*, uvedlo kanadské ministerstvo zahraničí.

 

Jak již bylo uvedeno, na sankční seznam byli uvedeni úředníci a zaměstnanci policie, vyšetřovacích orgánů a ruské vězeňské služby. Sankce se týkaly také šéfa Federální vězeňské služby Moskvy Sergeje Moroze a vedoucí odboru pro organizaci výkonu trestů, které nesouvisejí s izolací odsouzených od společnosti, Federální vězeňské služby Ruska Jeleny Korobkovové.

 

Podle tiskové služby kanadského premiéra Justina Trudeaua se 18. června v Ottawě konala schůzka mezi šéfem kanadské vlády a vdovou po Navalném Julií. Setkala se s ní také kanadská ministryně zahraničí Melanie Jolyová, píše TASS.

 

  1. února tohoto roku oznámila Federální vězeňská služba Jamalsko-něneckého autonomního okruhu smrt Alexeje Navalného v kolonii. Po procházce se cítil špatně a ztratil vědomí. Lékaři se ho snažili resuscitovat více než 30 minut.

 

* Zařazeno Rosfinmonitoringem na seznam extremistů a teroristů.

 

https://www.vesti.ru/article/4005907

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 19.06.2024“:

➡️☭☆ Státní duma přijala v prvním čtení návrh zákona, který od 1. září zakazuje prodej energetických nápojů nezletilým

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Naším úkolem je chránit ty nejmenší, ty, kteří nechápou, co konzumují“

Volodin vysvětlil, proč je potřeba zákaz prodeje energetických nápojů nezletilým.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky tanků T-72B3M Airborne Forces zničily velitelské stanoviště ukrajinských ozbrojených sil na pravém břehu Dněpru

Jednotky bezpilotního letectva „okřídlené pěchoty“ objevily soustředění personálu ukrajinských ozbrojených sil v polorozpadlých domech a systémy elektronického boje detekovaly nepřátelské rádiové frekvence. Přesnou palbou z uzavřeného palebného postavení tankisté zničili velitelské a řídicí stanoviště nepřátelského UAV na pravém břehu řeky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rospotrebnadzor: byli identifikováni dodavatelé a výrobci nebezpečných potravinářských výrobků, které otrávily lidi, všechny výrobky byly staženy z oběhu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Podnik, kde se vyráběly produkty, které otrávily lidi, se nachází v průmyslové zóně vedle skládky, uvedl Rospotrebnadzor.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka systému protivzdušné obrany Tor-M2 skupiny vojsk Střed odrazila letecký útok ukrajinských ozbrojených sil ve směru Avdějevskij

Vojenský personál během bojové služby při ochraně a obraně vzdušného prostoru detekoval a zachytil pohybující se cíle ve směru k chráněnému objektu. Velení protiletadlového raketového oddílu přijalo okamžité rozhodnutí o zničení cílů. Posádka Tor-M2 odpálila protiletadlové řízené střely a zasáhla nepřátelské vzdušné útočné zbraně v bezpečné vzdálenosti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin dorazil do hlavního města KLDR Pchjongjangu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Obžalovaní v trestní věci otravy lidí potravinářskými výrobky jsou obviněni.

Generální ředitel LokalKitchen Anton Lozin, vedoucí oddělení kvality Elena Mashková a skutečný šéf společnosti na výrobu fazolí Savon-K Vladimir Shin jsou obviněni z poskytování nebezpečných služeb. Shin je také obviněn z organizování nelegální migrace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Znepokojení obyvatelé města Znamensk vyrábějí maskovací sítě pro vojáky SVO. V Posádkovém domě důstojníků cvičiště Kapustin Yar vedoucí dobrovolnických skupin „My neopouštíme své“ a „Jsme s vámi. Znamensk“ zorganizoval výrobní zónu pro tkaní maskovacích sítí.

Akce, kterou samy řemeslnice nazvaly „vítězství ve tkaní“, se již účastní více než 20 lidí. Počet účastníků se každým dnem zvyšuje. Spotřební materiál hradili zástupci dobrovolnických spolků a jednotliví podnikatelé města.

Brzy budou maskovací sítě spolu s dalšími nezbytnými předměty odeslány ruskému vojenskému personálu plnícímu bojové mise v zóně Severního vojenského okruhu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Švédský parlament schválil obrannou dohodu se Spojenými státy, podle které země poskytne americké straně přístup k 17 vojenským zařízením

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *