, ,

19.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

19.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Pokud opravdu chcete něco udělat, tak najdete cestu. Pokud tak neučiníte, tak najdete výmluvu.“ – Jim Rohn

 

📌Zdroj: Správy.rtvs.sk/Facebook: „Tí ochrankári Róberta Fica tam boli dostatočnom množstve, ale videli sme, že ten 71 ročný senior dokázal tasiť zbraň, nikto si to nevšimol, dokázal vystreliť smerom na premiéra 5 krát a prišla až neskorá reakcia zo strany ochranky. A dokonca boli tam takí ochrankári, ktorí sa snažili vyhnúť tej strele miesto toho, aby zakryli premiéra svojim vlastným telom. Treba si uvedomiť, že tí ochrankári majú mať na sebe ľahké balistické vesty, ktoré ich dostatočne chránia proti kalibrom najmä 9 milimetrovým, ktoré sú typické pre krátke ručné palné zbrane. Tí dvaja ochrankári sa nepriblížili k premiérovi, ho nezakryli, ale práve naopak snažili sa vyhnúť streľbe a vzdialiť sa od premiéra, čo je pre mňa jednoducho nepochopiteľné.“

 

@dopsejmatere

 

🎼17.5.2024, Róbert Fico: „ŠIEL, ŠIEL HĽADAŤ TEN SVOJ BOJ…“ 💖

 

https://www.facebook.com/VladaChaosu/posts/pfbid0v8PrjNVP1gz51UMH1jJmUX1tJPgXNyiiXCi6XwfB8C5Jm4kim2ywMBETTgiNERoJl

 

 

📌🔝🔝🔝18.5.2024, Volný bloG, Lenka Peterková: HAARP MŮŽE ZPŮSOBIT POLÁRNÍ ZÁŘI. ALE JEN NA ALJAŠCE, TVRDÍ EXPERTI.

 

Radovan Dluhý17. 5. 2024

 

Minulý víkend (10. – 12. května) byly na mnohých místech světa k vidění obrovské polární záře. Americký úřad pro oceán a atmosféru (NOAA) zdůvodnil tento neobvyklý jev velmi silnými erupcemi na slunci. A v souvislosti s tím tato organizace varovala před možnými výpadky satelitní navigace či distribuce elektřiny.

 

„Pozoruji vesmír už padesát let a za tu dobu jsem nikdy nic takového neviděl. Bylo to naprosto famózní, vše bylo rudé, naprosto neuvěřitelné,“ řekl pro ČT astrofotograf Zdeněk Bardon.

 

Je pozoruhodné, že významnou polární záři jsme zažili také v období 5. až 7. listopadu 2023. A kromě překrásných scenérií, které během loňského listopadu natočil i český Meteopress, měly tyto listopadové a květnové záře společné i to, že přesně ve stejnou dobu probíhaly výzkumné kampaně vysokofrekvenčního aktivního polárního výzkumného programu (HAARP).

 

CO JE HAARP? A JAK TO BYLO S LISTOPADOVOU POLÁRNÍ ZÁŘÍ?

 

HAARP je systém o 180 anténách na ploše asi třinácti hektarů, který je schopen vyzařovat do ionosféry (80 a více km) 3,6 milionu wattů. HAARP byl dříve vojenským projektem. Nyní se nachází pod správou Aljašské univerzity ve Fairbanks.

 

Na webových stránkách univerzity se uvádí, že pravidelné „výzkumné kampaně mají za cíl ohřát pomocí vysokofrekvenčních vysílačů malé regiony ionosféry a sledovat jeho dopady… Díky programu HAARP je možné provádět okamžité experimenty, které vytváří struktury plazmy a různé nepravidelnosti. Je možné využít ionosféru jako anténu, vyvolat vlny o nízkých frekvencích a vytvořit slabé polární záře a realizovat různé další experimenty“.

 

O umělé polární záři způsobené systémem HAARP mezi 5. a 7. listopadem 2023 univerzita otevřeně psala. Na kampaň výzkumu ionosféry pomocí vysokofrekvenčních vysílačů z Aljašky a vzniklou polární záři upozornila během loňského listopadu i další média zde a zde.

 

HAARP NENÍ SCHOPEN VYTVÁŘET POLÁRNÍ ZÁŘI V GLOBÁLNÍM ROZSAHU:

 

Univerzita ve Fairbanks a média odmítají, že by byla polární záře z minulého týdne způsobena systémem HAARP.

 

Podle univerzity se jedná o náhodný sled událostí a výzkumný projekt, který začátkem května probíhal, polární záři nezpůsobil. Vysokofrekvenční vysílače systému HAARP prý nemají takovou frekvenční sílu, aby vytvořily polární záři k vidění jinde než na Aljašce. Podle odborníků záře může dosáhnout horizontu maximálně 400 až 500 km od místa experimentu.

 

„Ačkoliv jsme v minulosti generovali umělou polární záři, byla k vidění jen v okolí města Gakona a byla mnohem menší, než co jsme mohli vidět nyní. HAARP nemůže řídit globální jevy,“ uvedl v elektronické komunikaci plazmový fyzik Dennis Papadopoulos z Univerzity v Marylandu.

 

NA ZÁVĚR JE NUTNÉ PODOTKNOUT, ŽE HAARP NENÍ PODLE ODBORNÍKŮ JEDINÝM SYSTÉMEM NA SVĚTĚ, KTERÝ ZKOUMÁ IONOSFÉRU.

 

Norský EISCAT, ruská SURA a Čína prý staví svůj vlastní HAARP

 

Norsko má umístěné vysokofrekvenční vysílače o desetitisíci anténách za polárním kruhem u města Tromso. Norský výzkumný projekt má název EISCAT.

 

Rusko a Čína v minulosti realizovaly společné pokusy na ionosféře pomocí systému SURA. Jeho antény a vysílače jsou umístěny ve městě Vasilsursk asi 100 km od města Nižnij Novgorod.

 

Podle mezinárodní neziskové profesní organizace IEEE (anglický název Institute of Electrical and Electronics Engineers) SURA experimentuje s ionosférou a jejím ohřevem již od 80. let minulého století.

 

Čína v roce 2018 dle deníku South China Morning Post oznámila, že staví systém podobný programu HAARP na ostrově Chaj-nan. Experti se dle Popular Mechanics domnívají, že bude sloužit spíše k vojenským účelům než k vědeckým.

 

https://www.epochtimes.cz/2024/05/17/haarp-muze-zpusobit-polarni-zari-ale-jen-na-aljasce-tvrdi-experti/?fbclid=IwY2xjawC1kSFleHRuA2FlbQIxMQABHZt4I-gDhr6XUAk8Dehqc6Ip0c3sAE9xy_mUK_L2XEKe31mLwg0dfg1zhg_aem_AdRocUJ2jNojwLmvmRk6YvCuXrqxUbsVCWtCHfuXXrSzzgH6lfVXApgjRWJccjGk9c5HXjpo6uQwOiuCGcbiDVhj

 

 

📌 16.05.2024, 15:22: OBTĚŽOVÁNÍ NA OTEVŘENÉ SCÉNĚ, ZNÁSILNĚNÍ: OBŽALOBA DAVIDA COPPERFIELDA:

 

Závažná obvinění proti kouzelníkovi Davidu Copperfieldovi: Údajně při svých vystoupeních pochválil nezletilé a přinutil ženy k sexu. Příběhy 16 žen ukazují děsivý vzorec. Copperfield všechno popírá.

 

Měl to být výjimečný okamžik ve světle reflektorů, ale změnil se v noční můru: Když bylo Lily kolem 15 let, zúčastnila se s rodinou show kouzelníka Davida Copperfielda. Američanka nemohla uvěřit svému štěstí, když si ji známá televizní hvězda vybrala, aby mu asistovala s trikem na pódiu. S provazem v ruce se Copperfield postavil za studentku, objal ji a začal se dotýkat jejích prsou. „Jeho předloktí se pohybovalo nahoru a dolů na mé hrudi docela hrubě, a to celou dobu, kdy mluvil s publikem a dělal trik,“ říká. „Byla jsem zahanbená a znechucená.“ Její sestra incident potvrzuje. Podobná zkušenost se prý stala Olivii, která uvedla, že se jí Copperfield na veřejnosti dotkl mezi nohama, když jí bylo 17 let. Zašeptal jí do ucha, že by měla přijít do jeho hotelu později.

 

Lily a Olivia se ve skutečnosti jmenují jinak a jsou dvě z 16 žen , které podle The Guardian vznesly vážná obvinění proti známému iluzionistovi Copperfieldovi. Obvinění se odehrávají v letech 1988 až 2014 a sahají od sexuálního obtěžování až po popisy znásilnění. Více než polovina žen uvedla, že v době incidentu byla ještě nezletilá. Copperfield popírá výpovědi žen, popřel přes své právníky všechna obvinění. Mnohé z těchto výroků však ukazují děsivý vzorec.

 

Po show v Las Vegas na počátku 90. let, hlásí žena, Copperfield ji a přítele pozval do svého hotelového pokoje. Tam jim nabídl pálenku, po které si na zbytek večera vzpomínali jen matně. Copperfield oba znásilnil, protože už nebyli schopni souhlasu. „Jsem si jistá, že jsem byla zdrogovaná,“ ​​říká dnes. Právníci 67letého kouzelníka všechna obvinění odmítli. Drogy nejsou součástí Copperfieldova světa.

Další dvě ženy nezávisle na sobě uvádějí, že jim Copperfield dal své telefonní číslo, když byli ještě teenageři a měli s nimi pravidelný kontakt. Jednoho z nich poslal na její 16. narozeniny pohlednici se slovy: „Za dva roky se vrátím! „. Ve skutečnosti se z něj a o 19 let mladší ženy po 18. narozeninách stal pár. Při zpětném pohledu však vidí vztah kriticky kvůli rozdílu ve věku a moci, říká žena dnes. Copperfieldovi právníci zdůrazňují, že se jednalo o legální a konsensuální vztah.

 

FBI UŽ VYŠETŘOVALA COPPERFIELDA:

 

Guardian také hovořil s bývalými zaměstnanci Copperfieldu, kteří potvrzují, že mág si vybral mladé ženy z publika a pozval je k sobě. Jedna asistentka uvedla, že se začala děvčat ptát na jejich věk a poslala je zpátky k rodičům mladším 18 let. Copperfield popírá, že by někdy nechal naverbovat ženy z publika.

 

Není to první obvinění proti Davidu Copperfieldovi: V roce 2007 ho žena obvinila ze znásilnění na policii v Seattlu, FBI vyšetřovala, ale po dvou letech ho nechala na pokoji. V roce 2018 jedna žena uvedla že ve věku 17 let byla Copperfieldem pod vlivem drog a sexuálně zneužívána. Seznámila se s ním v roce 1988 v modelové soutěži. Obě obvinění Copperfield popírá. Jeho právníci tvrdí, že nikdy nebyl obviněn ze zločinu.

David Copperfield stále pravidelně vystupuje na pódiu v Las Vegas.

 

https://www.stern.de/lifestyle/leute/david-copperfield–schwere-vorwuerfe-sexuellen-missbrauchs-gegen-ihn-34715962.html

 

https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/kriminalitaet/david-copperfield-des-sexuellen-fehlverhaltens-beschuldigt-19722196.html

 

 

📌 VÝSTRAHA🚨 VIDEO UNIKLO OD GEORGE BUSHE & OSAMY BIN LADENA   PŘED 11. zářím…

(https://t.me/+mcv_-1HbSZxkOWE0)

 

CIA a FBI DĚLAJÍ VŠECHNO PRO CENZURU VIDEA…

👉🏻 PODÍVEJTE SE NA VIDEO (https://t.me/+mcv_-1HbSZxkOWE0) 👈🏻

OMEZENÝ PŘÍSTUP, DŮVĚRNÉ PÁSKY…

 

 

📌🦠Shad Sullivan říká, že PTAČÍ CHŘIPKA JE TROJSKÝ KŮŇ, KTERÝ ÚTOČÍ NA PRÁVO NA SOUKROMÉ VLASTNICTVÍ❗️

 

Shad Sullivan varuje, že ptačí chřipka je využívána jako další „černá labuť“ k útoku na soukromý majetek.

 

⚠️ Podle Sullivana je cílem globální elity kontrolovat výrobu a spotřebu prostřednictvím udržitelného rozvoje, který vyžaduje kontrolu nad půdou, na které probíhá výroba.

 

Člen RCAF také vyjádřil znepokojení: „Je to konec?“ Obává se, že ti, kteří nebudou dodržovat nové předpisy, budou nuceni se buď připojit, nebo odejít.

 

https://rumble.com/v4v1o6r-shad-sullivan-says-bird-flu-is-a-trojan-horse-to-attack-private-property-ri.html

 

 

📌💉MEDICÍNSKA ŠTÚDIA PRÁVE POTVRDILA, ŽE PFIZER MRNA SPÔSOBUJE RAKOVINU.

 

https://t.me/absurdnisvet/73223

 

 

📌 SOUD ZAČÍNÁ: 25 LET VĚZENÍ PRO HUNTERA BIDENA?

 

Zatímco všechny 4 procesy proti Trumpovi selžou, ofenziva proti Bidenům začíná. Vyšetřovatel James Comer chce brzy odhalit „největší korupční skandál všech dob“ a Hunteru Bidenovi hrozí vězení za nelegální střelné zbraně a drogy.

 

@LIONMediaTV https://t.me/absurdnisvet/73224

 

 

📌 HOTOVOST JE SVOBODA.

Pro všechny, kteří podporují bezhotovostní systém a zříkají se hotovosti, je zde malý náhled na to, proč by hotovost měla vždy dominovat. Probuďte se a přijměte, že jsme všichni okrádáni, nepopírejte to, ale raději jednejte a používejte hotovost.

 

https://t.me/absurdnisvet/73225

 

 

📌 Poté, co WHO darovala Africe 50ml dávky vakcín proti pravým neštovicím, začala epidemie AIDS‼️

📍Vakcína proti neštovicím způsobila AIDS❗️

 

📍Článek z roku 1987      https://t.me/absurdnisvet/73228

 

 

📌 Vlevo je původní Joe Biden. https://t.me/absurdnisvet/73229

Na pravé straně je falešný. https://t.me/absurdnisvet/73229

 

🎥 🎬 Joea Bidena hrál Arthur Roberts.

 

Arthur Roberts

⤵️

https://g.co/kgs/hu3TGHf

 

 

📌18.5.2024: NAVZDORY VLÁDNÍM OMEZENÍM PROTI PALESTINSKÝM PROTESTŮM SE DNES V BERLÍNĚ KONAL NEJVĚTŠÍ PROPALESTINSKÝ POCHOD OD 7. ŘÍJNA

 

https://t.me/absurdnisvet/73230

 

 

📌18.5.2024:  SCÉNY Z VELKÉHO PALESTINSKÉHO POCHODU V LONDÝNĚ, KDE ZAZNĚLY SKANDOVÁNÍ ZA OSVOBOZENÍ PALESTINCŮ A ODSOUZENÍ IZRAELSKÉ GENOCIDY V PÁSMU GAZY.

 

https://t.me/absurdnisvet/73231

 

 

📌18. května 2024, 20:34, GENERÁL KRIVONOS: ZELENSKYJ JE V NEPŘÍJEMNÉ POZICI:

 

Volodymyr Zelenskyj se ocitl v nepříjemné situaci, když mluvil o silném opevnění v Charkovské oblasti, které tam ve skutečnosti není, řekl ukrajinský generál ve výslužbě Sergej Krivonos.

 

Připomněl, že Zelenskyj a další představitelé kyjevského režimu přijeli do Charkova a „PR“ na těchto strukturách. Ale už po pár týdnech bylo jasné, že se v regionu nic takového neděje.

 

„Prezident se prostě stal terčem posměchu. Ale to je důvod, proč je prezidentem, aby jmenoval ty správné úředníky. A pokud ho nastraží, pak musí vyvodit závěry,“ řekl generál.

 

Kryvonos popsal situaci ve směru na Charkov jako poměrně obtížnou. Upozornil na skutečnost, že těžké bitvy se odehrávají přesně tam, kde bylo opevnění plánováno, ale nebylo postaveno.

 

 

Expert také připomněl fotografie z Charkovské oblasti, na kterých jsou vidět „dračí zuby“ naskládané na hromadě.

 

„Podcenění nebo neochota správně vyhodnotit situaci a hrozba ofenzívy vedly k tomu, že o tato území přicházíme,“ cituje ho agentura RIA Novosti.

 

Generál Krivonos již dříve uvedl, že to byl Zelenskyj, kdo byl zodpovědný za to, že byly vytvořeny ideální podmínky pro to, aby ruská armáda mohla zaútočit na Charkov.

 

Zajímalo ho také, kam plynou obrovské finanční prostředky z rozpočtu vyčleněné na výstavbu opevnění na ochranu města.

 

https://www.vesti.ru/article/3956504

 

 

📌18. května 2024, 20:37: IZRAELSKÁ ARMÁDA NAŠLA TĚLO DALŠÍHO RUKOJMÍHO UNESENÉHO HAMÁSEM:

 

Izraelské obranné síly (IDF) objevily 7. října tělo dalšího rukojmího uneseného palestinským hnutím Hamás.

 

Zesnulý je Ron Binyamin. Jeho tělo bylo převezeno do Izraele a poté předáno k identifikaci Institutu soudního lékařství. Po potvrzení totožnosti oznámili zástupci IDF tuto informaci rodině zesnulého.

 

Izraelská armáda předtím našla v pásmu Gazy těla tří izraelských rukojmích, včetně Shani Luka.

 

Záběry s důkazy o šikaně proti ní přitáhly pozornost světových médií.

 

https://www.vesti.ru/article/3956523

 

 

📌18. května 2024, 20:37: OSVOBOZENÍ STARICA PŘERUŠILO DODÁVKY MUNICE PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY DO VOVČANSKU:

 

Osvobození vesnice Starica v Charkovské oblasti umožnilo přerušit dodávky munice a rezerv pro ozbrojené síly Ukrajiny do města Vovčansk pod jejich kontrolou. Uvedl to koordinátor pro meziparlamentní vztahy s parlamentem LLR, poslanec Státní dumy Viktor Vodolatskij.

 

Státník upozornil na skutečnost, že osvobození obce má velký vojenský a taktický význam.

Pro ozbrojené síly Ukrajiny jsou zablokovány silnice ze severu. Nové vítězství ruských ozbrojených sil navíc sníží intenzitu ostřelování oblasti Belgorod.

 

Viktor Vodolatsky v rozhovoru pro agenturu TASS poznamenal, že civilisté žijící v Charkovské oblasti čekají, až se ruská armáda rychle osvobodí od nacistů.

 

O osvobození vesnice Starica již dříve informovalo ruské ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/3956546

 

 

📌18. května 2024, 20:45: ADMIRÁL STAVRIDIS VYSLOVIL NEJVĚTŠÍ HROZBU PRO SPOJENÉ STÁTY:

 

Admirál amerického námořnictva ve výslužbě James Stavridis označil za hlavní nebezpečí pro Spojené státy.

 

Bývalý velitel spojených sil NATO v Evropě si je jistý, že rozkol v americké společnosti je pro stát mnohem větší hrozbou než Rusko, Čína nebo Írán.

 

Stavridis připomněl, že v zemi nyní existují velmi silné neshody ohledně národní bezpečnostní politiky.

 

Velmi velká část společnosti nepodporuje vládní linii – od pomoci Ukrajině až po úroveň podpory Izraele.

 

https://www.vesti.ru/article/3956565

 

 

📌18. květen 2024, 20:52 Anastasia Ivanova: NA UKRAJINĚ JE NYNÍ TÉMĚŘ NEMOŽNÉ UTÉCT PŘED VOJENSKÝMI KOMISAŘI:

 

Na Ukrajině dnes vstoupil v platnost nový zákon, který zpřísňuje pravidla mobilizace. Těm, kteří se vyhýbají odvodům, je vyhrožováno pokutami, zablokováním účtů a dokonce i vězením, pokud se nedostaví při odvodu. Novináři uvedli, že ti, kteří jsou povinni vykonávat vojenskou službu, nespěchají, aby se dostavili na vojenské registrační a náborové úřady – prakticky tam nejsou návštěvníci. Protesty proti novému zákonu už ale začaly.

 

V KAŽDÉM PARAGRAFU NOVÉHO ZÁKONA O MOBILIZACI JE VÝSMĚCH:

 

Ukrajincům. Chytání „potravy pro děla“ je zde nyní oficiálně normou. Podle nového zákona se všichni muži od 18 do 60 let budou muset v každém případě dostavit na vojenský registrační a náborový úřad.

A když nechcete, zkroutí vám ruce a přivedou vás k policii. Ukládají také povinnost aktualizovat osobní údaje ve střediscích administrativních služeb nebo TCC, ale to zatím nikdo nechce dělat.

 

Všichni muži budou nyní kontrolováni prostřednictvím speciálního systému „Obereg“.

Ale stěží vás to zachrání před tím, abyste byli posláni na frontu. V každém případě je nutné se dostavit na TCC a pak vás mohou okamžitě hodit dopředu. Kyjev nenechá lidi se zdravotním postižením na pokoji. Jsou povinni znovu podstoupit lékařskou prohlídku.

 

„V této verzi zákona existuje právo odložit všechny osoby se zdravotním postižením, to znamená, že mohou být povolány k vojenské službě pouze na základě smlouvy,“ říká právnička Ljudmila Jančuková.

 

Šedesát dní na aktualizaci dat. Pokud odmítl, dostal pokutu od 17 do 25 tisíc hřiven.

Postup se provádí také online prostřednictvím aplikace Reserve Plus. A všechno by bylo v pořádku – jen to nefunguje.

 

Závěr – stále se musíte dostavit osobně do TCC.

 

„Trestní odpovědnost je stanovena – až 5 let vězení, pokud se člověk vyhne mobilizaci. A abyste tomu zabránili, musíte přijít do TCC, podstoupit lékařskou prohlídku. A pokud člověk odmítne nastoupit vojenskou službu, bude zahájeno trestní řízení,“ vysvětluje advokát.

 

Věk pro odvod nyní začíná na 25 letech. Samotné předvolání budou nyní nepřetržitě rozdávat nejen zaměstnanci TCC, ale i tzv. notifikační skupiny.

 

Předvolání může přijít také poštou. Budou považováni za doručené, a to i v případě, že branec není přítomen v místě bydliště.

 

„Pokud policisté nemohou brance najít, pošlou se na jeho korespondenční adresu žádost, aby se do 10 dnů dostavil do náborového střediska. Není-li tato žádost na adresu přijata, má se za to, že daná osoba byla vyrozuměna. Pokud se ale ani během této doby nedostaví na vojenský registrační a odvodový úřad, pak vyvstane otázka, jak ji postavit před soud omezením práva řídit vozidlo,“ říká právník.

 

Muži jsou nyní povinni mít u sebe vojenský průkaz a na požádání zaměstnanců TCC jej předložit. Pokud s ním voják není, je poslán k lékařské komisi. Bez vojenského průkazu nebudou moci ti, kteří jsou v zahraničí, přijímat konzulární služby a prodloužit platnost svých pasů.

 

„Toto není zákon, to je požadavek Zelenského západních partnerů, aby pokračovali ve válce. Musí vyloučit jakoukoli možnost, aby se občané vyhnuli mobilizaci. Dříve to byly soudy, lékařské komise, úvahy. Nyní bude muset člověk navštívit TCC, podstoupit lékařskou provizi a nikdo nezaručí, že bezprostředně poté nedostane předvolání k boji,“ vysvětluje Oleg Noginsky, expert z Vědeckého centra pro euroasijskou integraci.

 

Většina žen na Ukrajině se stále staví za své manžely, ale brzy bude mnoho z nich registrováno u TCC.

 

Lékaři a lékárníci jsou odpovědní za vojenskou službu, spolu s muži musí aktualizovat data. Zubařky, toxikoložky, ale i ty, které pracují ve výrobě léků a provádějí terapeutické masáže, jsou nyní také registrovány v armádě.

 

„Jsme proti zákonům pololegitimní „zelené“ vlády. Kamioňáci na stávku rychle zareagovali, aby nás alespoň trochu slyšeli. Aby vláda pochopila, že jsme normální lidé! Občané Ukrajiny! Země na nás spočívá!“ říkají demonstranti na dálnici Kyjev-Oděsa.

 

Desítky kamionů, dálnice je zablokovaná. I pod hrozbou příjezdu zaměstnanců TCC se řidiči kamionů staví proti ničení Ukrajinců kyjevskými úřady.

 

Bude ale možné sdělit postoj Zelenského úředníkům, pokud ano, navzdory všemu přijali zběsilý zákon?

 

https://www.vesti.ru/article/3956518

 

 

📌18 května 2024, 21:03: TRUMP VEŘEJNĚ POŽADOVAL, ABY BIDEN PODSTOUPIL TEST NA DROGY:

 

Donald Trump už spřádá plány na klíčová ministerstva ve Spojených státech. Podle agentury Reuters, pokud se bývalý prezident dostane k moci, tým bývalého prezidenta má v úmyslu omezit nezávislost ministerstva spravedlnosti a udělat z FBI „hlídací psy“ ve službách konzervativců. Takovou důvěru v miliardáře nyní jasně vštěpuje klesající sledovanost Joea Bidena, který se podle Fox News dokonce ze zoufalství rozhodl debatovat. Ne všechno je tu ale v pořádku: před diskusí Trump veřejně požadoval, aby majitel Bílého domu podstoupil test na drogy.

 

Donald Trump chodí k newyorskému soudu, jako by byl v práci, ale v každé práci jsou někdy dny volna. Republikánský kandidát obdržel svého prvního republikánského kandidáta od soudce Juana Merchana, aby se dostal na promoci svého syna Barrona.

 

„Je to přirozený příběh o chlápkovi z Floridy, který je nucen vzít si den volna od svého kriminálního případu kvůli tomu, že zaplatil hvězdičku, aby sledoval promoci svého syna. Mimochodem, Barron Trump může být jednoho dne v Bílém domě,“ poznamenali američtí novináři.

 

Absolvent soukromé školy v Oxbridge je už o hlavu vyšší než Donaldův otec a dvakrát vyšší než Melaniina matka. Schovává se před floridským sluncem pod slaměnou obručí. Trumpovi seděli na pódiu odděleně, což byl požadavek na bezpečnost.

Slavnostní ceremoniál se konal ráno, do večera zbývalo ještě dost času a Trump by nebyl Trumpem, kdyby se teď řádně nezbavil toho nejcennějšího, co pro sebe má – času. Skočil do letadla a o tři hodiny později byl v Minnesotě.

„Minnesota nehlasovala pro republikánského kandidáta od Richarda Nixona v roce 1972. A v tomto okrese, jen hodinu jízdy od partnerských měst, Trump porazil Bidena rozdílem 60 hlasů,“ poznamenal zpravodaj.

 

V jednom z těchto měst, St. Paul (druhým je Minneapolis), na každoroční republikánské večeři s názvem „Lincoln-Reagan“, začíná 45. prezident Spojených států průzkum v boji.

 

„Tenhle stát vyhrajeme. V listopadu řeknou Minnesoťané křivákovi Joe Bidenovi, jako ve filmu „Učeň“: „Máš padáka!“, oznámil.

 

Pokud to neřeknou, jsem si jistý, že Trump ne, pak Biden a jeho okolí pošlou všechny hromadně do pekla globálního konfliktu.

Takoví idioti vládnou naší zemi… Naše země se může velmi rychle ocitnout v podmínkách třetí světové války, protože naší zemi vládnou hloupí lidé… Kdyby nebylo Ukrajiny, nebyla by inflace, nebyl by žádný útok na Izrael,“ řekl Trump.

 

Čím více Amerika podporuje Ukrajinu, tím více se Amerika sama začíná Ukrajině podobat. K ostudným detailům. STEJNĚ JAKO POROŠENKO PŘED PĚTI LETY OD ZELENSKÉHO TRUMP POŽADUJE, ABY BIDEN PODSTOUPIL TEST NA DROGY.

 

„Chci s tímhle chlápkem jen debatovat, ale víte, budu požadovat test na drogy. Ne, opravdu. Nechci, aby přišel, jako by měl mluvit v Kongresu. Byl vysoko jako drak. Budeme požadovat test na drogy,“ řekl bývalý americký prezident.

 

Téma, že Biden byl před svým agresivním projevem v Kongresu speciálně napumpován nějakým druhem dopingu, pak aktivně diskutoval konzervativní tisk.

 

Zdá se mi, že nejdůležitější na tom je, že mluvíme o Bidenovi: říkají, že byl příliš agresivní, příliš nabitý. Včera jsme říkali, že si Biden nemůže obléknout kalhoty, že má demenci, že je příliš starý. A teď republikáni debatují o tom, jestli byl na kokainu, nebo jen na Adderallu,“ řekl moderátor Fox News.

 

Nejprve v novinách a nyní ve verších. Parodický klip získává na webu na popularitě. Autorem je fiktivní skupina „Joe Biden and the Alzheimers“, hudebním základem je melodie Toma Pettyho „Free Fallin“. Nová píseň se jmenuje Keeps Fallin. Text je původní.

 

Dokonce i zvláštní vyšetřovatel Robert Hur označil amerického prezidenta za postaršího muže se špatnou pamětí. Zabýval se příběhem Bidenova nesprávného skladování tajných dokumentů v Delaware. Proti staršímu muži nebyla vznesena žádná obvinění a Bílý dům zablokoval zveřejnění audionahrávky jeho rozhovoru s vyšetřovateli.

 

„Myslím, že Bílý dům si to spočítal a rozhodl se, že je lepší být kritizován za to, že odmítá zveřejnit zvukové nahrávky, než je zveřejnit a pak je poslouchat v sestříhané podobě ve videích kampaně až do listopadu,“ komentovala situaci korespondentka NPR Carrie Johnsonová.

Republikáni požadovali zveřejnění. Už byli připraveni stíhat generálního prokurátora Merricka Garlanda za pohrdání Kongresem – postavil se hrudí na obranu filmu, tedy na obranu Bidena.

 

„Prezident Biden se očividně bojí občanů naší země a všech, kteří tyto nahrávky uslyší. Očividně potvrzují to, co zvláštní vyšetřovatel zjistil, a podle jeho názoru to vyvolá mezi Američany tak velké znepokojení, že prezident využívá všech svých možností, aby zabránil jejich propuštění,“ naznačil předseda Sněmovny reprezentantů Mike Johnson.

 

Nároky amerického lidu jsou opravdu „přes střechu“. Biden rychle ztrácí podporu těch, na které se spoléhal před čtyřmi lety, například mladých lidí. Hodnocení demokratického prezidenta mezi lidmi mladšími 30 let se snížilo o 14 %. A nejde jen o podporu Izraele. Koneckonců, pro Američany, mladé i méně mladé, je ekonomika vždy tou nejdůležitější věcí.

 

„To, co vidíme, je ekonomická a generační krize. Mladí lidé si nemohou vzít hypotéky, nemohou založit rodinu, nemohou začít podnikat. Jsou jakousi „ztracenou generací“. A Biden své sliby nesplnil. A toto je reakce na jeho narativ,“ vysvětlil Gavin Vachs, prezident newyorského klubu mladých republikánů.

 

Černošská mládež se cítí podvedena ještě více. Podpora Bidena mezi Afroameričany mladšími 50 let prudce klesá. Rozhovory z dob Martina Luthera Kinga Jr. o boji za občanská práva nejsou pro novou generaci příliš zajímavé. Na internetu se objevuje stále více fotografií pořízených pomocí umělé inteligence, na kterých je Trump zobrazen ve společnosti černých žen a mužů.

 

„Ach můj bože, pokud tato čísla vydrží až do volebního dne, bude to nejlepší ukazatel pro republikánského kandidáta mezi černošskými voliči za celé generace, možná od 60. let, od Richarda Nixona. To je skutečně historický rozdíl mezi kandidáty,“ řekl v této souvislosti moderátor CNN, když komentoval procenta Trumpovy rostoucí podpory.

 

Demokraté by se nad tím zamysleli a něco změnili, ale Biden nebude vést kampaň uprostřed lidí: ve znevýhodněném newyorském Bronxu nebo ve vnitrozemí Georgie. Americký prezident pronáší projev v módním Národním muzeu afroamerické historie a kultury ve Washingtonu, D.C., pro nějž je boj za rasová práva už dlouho kariérou i živobytím.

 

„Můj předchůdce a jeho přátelé v hnutí MAGA jsou zodpovědní za to, že nás připravili o základní svobody: od svobody volit až po svobodu volby,“ řekl Biden s odkazem na Trumpovy příznivce a pokusy republikánů omezit právo volit a právo na potrat.

Biden prozíravě mlčel o osobní svobodě. Zavřít Trumpa do vězení je věc druhá. Nicméně pro koho.

 

Existuje názor, který mimochodem sdílí i sám republikánský kandidát, že růst jeho popularity mezi černochy byl způsoben právě kriminálními případy. 37 % vězňů v amerických věznicích jsou Afroameričané.

 

NENÍ DIVU, ŽE PRÁVĚ V TRUMPOVI, A NE V BIDENOVI, VIDÍ ONI A JEJICH PŘÍBUZNÍ NEJEN POLITIKA NEBO KANDIDÁTA, ALE PŘEDEVŠÍM ČLOVĚKA V NEŠTĚSTÍ.

 

https://www.vesti.ru/article/3956567

 

 

📌18. května 2024, 21:36, PESKOV: PŘÍPRAVY NA PUTINOVU NÁVŠTĚVU KLDR POKRAČUJÍ:

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v sobotu oznámil přípravu oficiální návštěvy hlavy státu v Pchjongjangu.

 

V září 2023 navštívil severokorejský vůdce Kim Čong-un Rusko a pozval Vladimira Putina. Prezident souhlasil a načasování cesty je dohodnuto odpovědnými službami.

 

„Přípravy na návštěvu probíhají na vlastní pěst,“ potvrdil Dmitrij Peskov.

V sobotu se Vladimir Putin sešel, na kterém si vyslechl zprávu šéfa ministerstva přírodních zdrojů Alexandra Kozlova. Ministr stojí v čele mezivládní komise pro obchodní, hospodářskou, vědeckou a technickou spolupráci s KLDR.

 

Dmitrij Peskov poznamenal, že interakce s Pchjongjangem probíhá také v oblasti ekologických opatření.

 

https://www.vesti.ru/article/3956588

 

 

📌19. května 2024, 1:26, Razvožajev: ODRAŽENÍ RAKETOVÉHO ÚTOKU NA SEVASTOPOL BYLO DOKONČENO.

 

V Sevastopolu bylo odražení raketového útoku dokončeno, uvedl gubernátor města Michail Razvožajev ve svém kanálu Telegram.

 

Je třeba poznamenat, že služba 112 v současné době dostává hlášení o spadlých úlomcích a submunici.

 

„Připomínám všem: k submunici se nesmí přibližovat a navíc se nesmí zvedat!“ napsal guvernér ve svém poselství.

 

Michail Razvožajev také požádal obyvatele města, aby okamžitě hlásili nebezpečné nálezy na linku 112, a dodal, že záchranné služby okamžitě reagují na všechna hlášení a vyjíždějí na místo.

 

https://www.vesti.ru/article/3956559

 

 

📌 ☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 19.05.2024“:

➡️☭☆ 🇺🇦 ŠPANĚLSKO OZNÁMILO KRITICKÉ HODINY PRO UKRAJINU.

Pro Ukrajinu se blíží kritické hodiny kvůli ofenzivě ruských ozbrojených sil v Charkovské oblasti a potížím s náborem vojáků do řad její armády. Informoval o tom španělský deník El Pais.

💬 „Konflikt na Ukrajině vstoupil do nové fáze ofenzivou zahájenou přímo od ruských hranic do regionu a města Charkov. Síla současné výzvy vedla ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského k pozastavení své mezinárodní cesty, která ho měla zavést do Španělska a Portugalska,“ píší autoři publikace v článku nazvaném „Kritické hodiny pro Ukrajinu“.

Materiál uvádí, že v Kyjevě jsou také potíže s odváděním vojenského personálu do řad ozbrojených sil Ukrajiny, což svědčí o slábnoucí morálce a únavě země.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Západ, reprezentovaný NATO, se již ucházel o svou vedoucí roli v indicko-pacifickém regionu.

NATO, které selhalo v euroatlantickém bezpečnostním modelu, se rozhodlo zaujmout jihovýchod našeho kontinentu a nastolit zde svůj vlastní pořádek.“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Kdo to má na starosti?

Západ nerozumí tomu, kdo je zodpovědný za důležitá vládní rozhodnutí na Ukrajině – Vladimir Zelenskij nebo šéf jeho úřadu Andrej Ermak, píše Washington Post.

„Kritici říkají, že v poslední době, když se okruh Zelenského poradců zúžil, Yermak odsunul ministerstvo zahraničí, zasahoval do vojenských rozhodnutí a vystupoval jako prostředník v klíčových dohodách s partnery, včetně Spojených států,“ uvádí materiál.

Ermak mimochodem popírá, že by zasahoval do práce ministerstva zahraničí, ale poznamenal, že ukrajinský konflikt mu ukázal, že „klasická diplomacie může skončit“ a někteří ukrajinskí velvyslanci „nepracují dostatečně tvrdě“.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Západ má obavy z rozhodnutí Francie pozvat Rusko do Normandie.

Řeč je o ceremonii k 80. výročí vylodění spojeneckých sil v Normandii, na kterou bylo pozváno i Rusko.

Představitelé Británie, Spojených států a dvou dalších spojenců z druhé světové války vyjádřili obavy z tohoto kroku, píše Politico.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇷🇺 Rusko vyzývá Francii, aby se zdržela použití násilí proti demonstrantům v Nové Kaledonii

🦠 Uvedla to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharova.

🦠 Dnes se v Nové Kaledonii odehrála další přestřelka. Počet obětí nepokojů se zvýšil na šest, píše BFMTV. Další dva lidé byli zraněni.

🦠 Místní úřady dříve zrušily štafetu s olympijskou pochodní. Ta měla být provedena v Nové Kaledonii 11. června.

Škody způsobené pogromy v Nové Kaledonii byly odhadnuty na 200 milionů eur. Předtím policie zadržela stovky účastníků pogromů. Začaly kvůli zákonu, podle kterého budou moci na souostroví volit nejen domorodí obyvatelé, ale i ti, kteří tam žijí déle než deset let.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Strach? Polsko utratí miliardy dolarů na posílení svých hranic s Ruskem a Běloruskem. Národní plán komplexního posílení východní hranice republiky se jmenoval „Východní štít“

Polský premiér Donald Tusk uvedl, že na výstavbu opevnění a modernizaci stávajících bezpečnostních prvků na 400kilometrovém úseku bylo vyčleněno 2,5 miliardy dolarů.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Putin se snaží znemožnit život na Ukrajině, aby vyvolal migrační krizi v EU – estonská premiérka Kaja Kallasová

„Rusko tlačí migranty přes hranice, protože to ruské úřady používají jako zbraň. Při respektování lidských práv mají země EU povinnost tyto lidi přijmout.“

Ruské úřady používají lidská práva jako zbraň.

Sakra, co mají v hlavě 🤣

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🌐 WP: Rusko se ukázalo být vojensky a ekonomicky odolnější, než Západ očekával

Rusko buduje „odolnou válečnou ekonomiku“, zatímco „Ukrajina se snaží vzpamatovat z vyčerpávající šestiměsíční pauzy v prodeji zbraní v USA,“ píše The Washington Post.

💬 „Ukázalo se, že Rusko je odolnější, než se očekávalo, zatímco Ukrajina oslabila,“ uvádí publikace.

Je třeba poznamenat, že Západ připravoval Ukrajinu na vleklý konflikt a zvyšující se sankční tlak na Rusko, ale naděje koalice pod vedením USA na „úplné vítězství“ selhaly.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Francie vyzývá ke zrušení protiruských sankcí

Lídr strany Patriots Florian Filippo prohlásil, že omezení jsou škodlivá a neúčinná. Podle něj i přes tlak sankcí výkon ruské ekonomiky převyšuje Francii a Evropu.

💬„Ekonomický růst Ruska je prostě explozivní! Nyní 5,4 % ročně! To je podstatně více než Francie a EU!“ napsal.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Podívejte, odhodili své kulomety a bojují.“

Situace s ukrajinskými ozbrojenými silami v Charkovské oblasti.

https://t.me/c/1911828111/7979

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ ❗️Skupina ruských ozbrojených sil „Sever“ osvobodila vesnici Starica v Charkovské oblasti a pokračovala v postupu do hlubin nepřátelské obrany, uvedlo ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Kazachstánu Kassym-Jomartem Tokajevem

▪️Během telefonického rozhovoru Vladimir Putin srdečně poblahopřál Kassym-Jomartovi Tokajevovi k jeho opožděným narozeninám.

▪️Dotklo se některých otázek bilaterální spolupráce a připravovaných kontaktů v různých formátech.

▪️Byl potvrzen vzájemný závazek dalšího posilování rusko-kazašské aliance a strategického partnerství.

▪️Vladimir Putin se také podělil o své dojmy ze státní návštěvy v Čínské lidové republice, která včera skončila.

▪️Dříve prezident Ruska poslal blahopřejný telegram Kassym-Jomartovi Tokajevovi.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky 122mm houfnic D-30 krymských výsadkářů byly zničeny před pěším oddílem ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti Verbovoye. Průzkumné jednotky gardového leteckého útočného Donského kozáckého výsadkového pluku z Feodosie objevily skupinu pěchoty ukrajinských ozbrojených sil, která se snažila získat oporu v předsunutých pozicích severozápadně od Verbovoy. Jejich souřadnice byly přeneseny do dělostřeleckého kontrolního bodu. Dobře mířenou palbou z uzavřených palebných postavení byly osádky dělostřelectva 122mm houfnic D-30 zničeny dvěma výstřely na pěchotu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelectvo zasáhne přesně. Posádky houfnic Msta-B skupiny sil Sever zničily pevnůstky čet, posádky UAV, vojenskou techniku ​​a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dva lidé byli zraněni při shození výbušného zařízení z dronu ukrajinských ozbrojených sil ve vesnici Petrovka v okrese Belgorod, uvedl Gladkov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zacharova: NÁVŠTĚVA VLADIMIRA PUTINA V ČÍNĚ BYLA OSUDOVÝM KROKEM, KTERÝ URČIL BUDOUCNOST CELÉ PLANETY.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov souhlasí s tvrzením, že Evropa nebude pro Rusko partnerem minimálně po jednu generaci.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *