, ,

18.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:🟥DALŠÍ POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA…

18.09.2024: VEČENÍ ZPRÁVY: 🟥DALŠÍ POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO ČEKÁ PUTINŮV ROZKAZ K TESTOVÁNÍ JADERNÝCH ZBRANÍ PO 33 LETECH; „BOMBA“ ŠÉFA JADERNÝCH TESTŮ

 

https://youtu.be/R22Bp6hq2yw?si=XJ7oYmMdLz5u0ixL

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ROZČÍLENÝ PUTIN ŠOKUJE NATO VÝVOJEM NA STARÉ SOVĚTSKÉ JADERNÉ ZÁKLADNĚ? VYSOKÝ DŮSTOJNÍK ODHALUJE

 

https://youtu.be/W_d0nHvI1E4?si=kczAPg7KzyQ4XXSx

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.09.2024, Slovenská republika, Roman Kirsch: EKONOMICKÉ PORTFOLIO ZÍSKAL EUROKOMISAŘ ZE SLOVENSKA A „NIZOZEMSKO POŽÁDALO O TRVALOU VÝJIMKU Z PRAVIDEL PRO MIGRACI. CHCE JE MÍT VE VLASTNÍCH RUKOU„…

 

https://youtu.be/c6JqRY8RjFQ?si=0LqAYvczTfNmz-7x

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „HOVOŘTE S PUTINEM ANEBO ČELTE JADERNÉ VÁLCE“: SPOJENÉ STÁTY VAROVÁNY; DONALD TRUMP JUNIOR A ROBERT FRANCIS KENNEDY VYHLAŠUJÍ ALARM VE VĚCI VZTAHU K RUSKU

 

https://youtu.be/_9wIA1uO8D0?si=5Ptk6xWHF0fbbl4O

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: SPUSTÍ RUSKO VRAŽDÍCÍ KAMPAŇ NA ZÁPADĚ? PUTINŮV SPOJENEC MEDVEDĚV ŘÍKÁ „NEŠETŘEME OHAVNÉ NEŘÁDY„…

 

https://youtu.be/J2H77mort7s?si=ECH3zi9iI8sL975A

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC VARUJE UKRAJINU A ZÁPAD KVŮLI HAZARDU SE ZBRANĚMI DLOUHÉHO DOLETU; „JEŠTĚ MOCNĚJŠÍ ZBRANĚ JSOU U NÁS PŘIPRAVENY K POUŽITÍ…“

 

https://youtu.be/LdDyWCedNOQ?si=Vmsi-yF1QsnAZLdp

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ROZČÍLENÝ PUTIN ŠOKUJE NATO VÝVOJEM NA STARÉ SOVĚTSKÉ JADERNÉ ZÁKLADNĚ? VYSOKÝ DŮSTOJNÍK ODHALUJE

 

https://youtu.be/W_d0nHvI1E4?si=c5gT-0REX-fNSbVR

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18. září 2024: HIZBALLÁH SLIBUJE ODVETU POTÉ, CO EXPLODUJÍCÍ PAGERY ZABILY NEJMÉNĚ DEVĚT A ZRANILY TÉMĚŘ 3000 LIDÍ:

 

Hizballáh se zavázal k odvetě vůči Izraeli poté, co po celém Libanonu současně explodovaly pagery používané jeho členy, které zabily nejméně devět lidí a téměř 3000 jich zranily při dramatickém a bezprecedentním útoku v době zvýšeného napětí na Blízkém východě.

 

Izraelská armáda se k výbuchům, které přišly jen několik hodin poté, co Izrael oznámil, že rozšiřuje své cíle ve válce vyvolané útoky Hamásu ze 7. října, aby zahrnovaly i jeho boj proti Hizballáhu podél hranice s Libanonem, okamžitě nevyjádřila.

 

Libanonský ministr zdravotnictví Firass Abiad uvedl, že výbuchy v úterý zabily mimo jiné desetiletou dívku. Na tiskové konferenci řekl: „Asi 2 750 lidí bylo zraněno… více než 200 z nich kriticky,“ se zraněními většinou hlášenými na obličeji, rukou a břiše.

 

Zjevný sabotážní útok následoval po měsících cílených atentátů Izraele proti vysokým vůdcům Hizballáhu. Došlo k tomu ve chvíli, kdy se američtí představitelé snaží zmírnit napětí mezi oběma stranami a nadále se obávají, že by izraelský premiér Benjamin Netanjahu mohl nařídit pozemní invazi do Libanonu. Hrozí, že zhatí snahy USA zabránit Íránu, který podporuje libanonské šíitské milice, v odvetě proti Izraeli za červencový bombový útok v Teheránu, při němž zahynul politický vůdce Hamásu Ismáíl Haníja.

 

Zdálo se, že výbuchy využívají nízkotechnologické pagery, které Hizballáh přijal, aby zabránil cíleným atentátům na své členy, které by mohly být sledovány signály mobilních telefonů. Mezi zraněné při útoku patří podle zpráv íránský velvyslanec v Bejrútu Mojtaba Amani.

 

Vystupňovala také napětí mezi Izraelem a Hizballáhem a přerušila neklidný klid, který panoval v posledních třech týdnech, kdy se zdálo, že obě strany ustoupily z pokraje regionální války po omezené reakci Hizballáhu koncem srpna na izraelské zavraždění jeho vrcholu vojenský velitel Fuad Shukurv Bejrútu.

 

Libanonský ministr informací označil výbuchy za akt „izraelské agrese“.

Hizballáh uvedl, že dva jeho bojovníci jsou mezi mrtvými a hrozí Izraeli „spravedlivým trestem“. Pozdější zprávy v médiích uváděly, že při explozích zemřel i syn poslance Hizballáhu Alího Ammara.

 

Při útoku byli zraněni také bojovníci Hizballáhu v Sýrii, přičemž několik z nich bylo podle britské Syrské observatoře pro lidská práva ošetřeno v nemocnicích v Damašku. Íránské revoluční gardy napojené na Saberin News uvedly, že byli zabiti i někteří strážci v Sýrii.

 

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller řekl, že je „příliš brzy na to říci“, jak to ovlivní rozhovory o příměří v Gaze. Na brífinku řekl, že USA nejsou zapojeny a nevědí, kdo je za to zodpovědný. Hamás útok označil za „eskalaci“, která by vedla k porážce Izraele.

 

Izraelská média v úterý večer informovala, že Netanjahu, ministr obrany Joav Gallant a další šéfové bezpečnosti se po výbuších choulili v sídle ministerstva obrany na základně Kirja v Tel Avivu. Izraelská armáda uvedla, že vysocí velitelé provedli situační hodnocení „zaměřené na připravenost na přestupek i obranu ve všech arénách“, ale na instrukcích pro civilisty se nic nezměnilo.

 

Velení domovské fronty Izraelských obranných sil sdělilo místním úřadům, že po incidentu existuje možnost eskalace.

 

Zdroj z Hizballáhu uvedl, že se domnívají, že útok byl reakcí na údajný pokus šíitské milice o atentát na bývalého nejvyššího izraelského představitele obrany, který v úterý odhalila izraelská bezpečnostní agentura Šin Bet.

 

Obvinila Hizballáh, že se pokusil zabít bývalého bezpečnostního úředníka pomocí claymorské protipěchotní miny, která mohla být odpálena na dálku, a zveřejnila fotografie rozebrané bomby a kabeláže zabalené do pásky, které podle ní ukazovaly, že útoku bylo zabráněno v jeho „závěrečných fázích“. Hizballáh se k údajnému pokusu o atentát nevyjádřil.

 

Útok byl potřetí, kdy se Bejrút stal terčem útoků od počátku nepřátelských akcí mezi Izraelem a Hizballáhem 8. října. Libanonské milice den předtím odpálily rakety na Izrael, „v solidaritě“ s útokem Hamásu na jižní Izrael, který zahájil současnou válku v Gaze.

 

Nemocnice po celém Libanonu byly zavaleny přílivem pacientů a v jižním městě Tyre byla zřízena polní nemocnice, která měla ubytovat raněné. Zvuk sirén sanitek byl v hlavním městě Libanonu neměnný více než tři hodiny po počátečním útoku.

 

Na libanonských sociálních médiích kolovala videa pacientů včetně dětí se znetvořenýma rukama, zejícími ranami v bocích a obvázanými hlavami. Lékař v bejrútské nemocnici Geitawi řekl, že pohotovost pečuje o „několik kritických pacientů“.

 

Vysoce postavený bezpečnostní zdroj uvedl, že po celé zemi explodovaly pagery, které především zranily členy Hizballáhu. Dodali, že bezpečnostní agentury budou vyšetřovat, jak byl sofistikovaný útok proveden, ale že v současné době jsou obsazeny síly, které zajišťují, aby se zranění lidé dostali do nemocnic.

 

Představitel Hizballáhu pod podmínkou anonymity agentuře Reuters řekl, že detonace pagerů byla „největším bezpečnostním narušením“, kterému byla skupina vystavena za téměř rok války s Izraelem.

 

Libanonské ministerstvo zdravotnictví uvedlo nemocnice po celé zemi do „maximální pohotovosti“ a nařídilo občanům, aby se distancovali od bezdrátových komunikačních zařízení.

 

Hizballáh udržuje vlastní komunikační síť oddělenou od zbytku Libanonu. Podezření, že se Izraeli podařilo proniknout do telekomunikací skupiny, se drží od října, protože při cílených úderech bylo zavražděno několik velitelů Hizballáhu.

 

Yossi Melman, spoluautor knihy Špioni proti Armageddonu a dalších knih o izraelské rozvědce, řekl: „To má absolutně všechny znaky operace Mossadu. Někdo do pagerů nastražil drobné výbušniny nebo malware. Chápu, že byly dodány i nedávno.”

 

Melman řekl, že chápe, že „spousta lidí v Hizballáhu nosila tyto pagery, nejen vrchní velitelé“. Libanonská skupina je používala, protože se obávala, že jejich mobilní telefony monitoruje izraelská rozvědka, aby sledovala jejich komunikaci a určila raketové útoky.

Cvičení podle něj ukázalo, že „[Mossad] je schopen znovu a znovu proniknout a infiltrovat Hizballáh“, ale zpochybnil, zda koordinované exploze mají nějaký strategický zisk. „Situaci na místě to nezmění a nevidím v tom žádný pokrok.”

 

K incidentu došlo ve chvíli, kdy izraelský premiér podle zpráv izraelských médií vedl sérii bezpečnostních konzultací na vysoké úrovni s šéfy bezpečnostních sil uprostřed rostoucího napětí s Hizballáhem.

 

Konzultace byly svolány několik hodin poté, co Izrael během úterního nočního zasedání bezpečnostního kabinetu schválil rozhodnutí rozšířit své válečné cíle o návrat desítek tisíc Izraelců evakuovaných z měst podél severní hranice, která byla těžce poškozena rakety vypálené Hizballáhem – krok, který naznačuje rozsáhlou vojenskou operaci proti libanonské militantní skupině, je pravděpodobný.

 

Představitelé Hizballáhu v minulosti uvedli, že pokud by bylo dosaženo příměří v Gaze, skupina by odstoupila, zatímco Izrael tvrdí, že nemůže dovolit, aby ozbrojenci zůstali v pohraniční oblasti v jižním Libanonu.

 

Násilí zabilo stovky – většinou bojovníků – v Libanonu a desítky civilistů a vojáků na izraelské straně. Boje také přinutily desetitisíce lidí na obou stranách uprchnout ze svých domovů.

 

Podle zpráv médií v zemi Netanjahu v posledních dnech údajně zvažuje odvolání Gallanta z funkce ministra obrany. Tento krok by byl největším otřesem vedení v zemi od útoků ze 7. října a mohl by vydláždit cestu k totálnímu konfliktu proti Hizballáhu v Libanonu.

 

Má se za to, že Gallant se vytrvale stavěl proti velké vojenské operaci v Libanonu, zatímco boje proti Hamásu v Gaze pokračují, násilí na Západním břehu Jordánu a vojenské aktivity se stupňují a Izrael bojuje proti raketovým útokům Houthi a vypořádává se s íránskými jadernými ambicemi a hrozbami.

 

https://amp.theguardian.com/world/2024/sep/17/hundreds-of-hezbollah-members-hurt-in-lebanon-after-pagers-explode

 

 

📌18. září 2024: /🇮🇱/🇺🇸 JEN VČERA: EC-130H (Electronic Warfare) BOJOVÝ LETOUN AMERICKÉHO LETECTVA OPERUJÍCÍ VE VÝCHODNÍ ČÁSTI STŘEDOZEMNÍHO MOŘE.

 

EC-130H může narušit komunikaci velení a řízení nepřítele, provádět útočné operace kontrarozvědky a provádět další typy elektronických útoků.

 

EC-130H je dodáván s hardwarem a softwarem, které umožňují nabourání se do bezdrátových zařízení a další.

https://t.me/c/1586239095/79941

 

 

📌18. září 2024: MILIONY LIDÍ SI NAJEDNOU UVĚDOMUJÍ: POKUD MOHOU NA DÁLKU ODPÁLIT MOBILNÍ TELEFONY, PŘEDSTAVTE SI, JAK VELKOU EXPLOZI MOHOU ZPŮSOBIT, KDYŽ NA DÁLKU ODPÁLÍ VAŠE EV!

 

Každý, kdo řídí moderní elektrické vozidlo, ve skutečnosti řídí obrovskou BOMBU na veřejných komunikacích. K jejich odpálení stačí jeden kybernetický hack. A vaše vlastní vláda může zahájit detonaci podle libosti. Izrael to dnes dokázal.  https://t.me/LauraAbolichannel

 

 

📌18. září 2024: ‼️ AMERICKÝ BEZPILOTNÍ PROSTŘEDEK MQ-4C  KROUŽIL OD 14:00 DO 15:30 U POBŘEŽÍ LIBANONU.

Podle Hizballáhu pagery explodovaly v 15:30.

https://t.me/c/1586239095/79944

 

 

📌18. září 2024: PANE SONNEBORNE, JSTE JEDNÍM Z NEJTVRDŠÍCH KRITIKŮ VON DER LEYEN.

 

Vaše obvinění zahrnují obsazení předních pozic v EU milionáři, jako je Thierry Breton. Nyní se vzdává své funkce – po konfliktu s Ursulou von der Leyen. Takže tentokrát udělala všechno správně?

 

VON DER LEYEN NIKDY NEUDĚLALA NIC SPRÁVNÉHO.

Na začátku svého druhého volebního období v Bruselu působivě ukazuje, proč nikdy neměla nastoupit do prvního volebního období: O politice prostě neví nic – a ještě méně o EU (a jejích strukturách).

 

Ve skutečnosti se kritika autoritářské práce a stylu vedení von der Leyenové od roku 2019 nezměnila. Navzdory svému pracovnímu zadání a v radikálním rozchodu s praktikami všech svých předchůdců se od začátku stáhla s malým, demokraticky nelegitimním poradním týmem a prostě diktovala koleji svá vlastní rozhodnutí.

 

ŽÁDNÝ PŘEDSEDA KOMISE NENECHAL TOLIK KOMISAŘŮ, ABY OPUSTILI VLAJKU JAKO VON DER LEYEN. PROSTĚ SE S NÍ NEDÁ PRACOVAT.

 

Thierry Breton zase obviňuje von der Leyen z „pochybného vládnutí“. Musíte – i přes veškerou kritiku, kterou jste jeho práci provázel – v tomto případě souhlasit i s ním?

Co je z Leyenových největších opomenutí?

 

Ano, bohužel. Ačkoli v případě Bretonu jde samozřejmě částečně o zklamaného hybrise, protože on sám otevřeně reflektoval funkci předsedy Komise.

MEZI VON DER LEYENOVÁ ZÍSKALA EVROPSKÁ KOMISE VIDITELNĚ NA UBOHOSTI: absolutní netransparentnost, nekompetentnost, cenzura, autoritářství. K tomu patří neustálé přehlížení Leyenové ustanoveními evropských smluv a demokratickými zvyklostmi.

A konečně, i když německá média toto téma vytrvale odmítají přijmout, stojí von der Leyenová v Belgii před soudem za korupci, domýšlivost a zpronevěru.

 

Právě na příkladu Bretonu jste si stěžoval na politiku EU, která staví zájmy koncernu nad zájmy občanů. Jak by mohla vypadat evropská hospodářská politika, která by věrohodně reprezentovala obecné blaho?

 

Hospodářská politika EU, která je důvěryhodně zaměřena na zájmy evropských občanů, by pravděpodobně nestrčila její závratné miliardové částky do krku globálního zbrojního a farmaceutického průmyslu, ale místo toho by se dostala do evropské infrastruktury, která se všude rozpadá: Do zdravotnických, vzdělávacích, dopravních, digitalizačních sítí – a tím položit udržitelný základ hospodářského oživení. Kromě toho podpora evropských malých a středních podniků namísto nenasytných velkých amerických koncernů. A okamžitě zrušit nařízení o plastových víčkách na mléko!

 

JE DŮVĚRA V EVROPSKÉ INSTITUCE OVLIVNĚNA TÍM, JAK JSOU NA NEJVYŠŠÍCH POZICÍCH? JAK TO UDĚLAT LÉPE?

 

Co se týče paní von der Leyenové, určitě. Znám seriózní mafiánské organizace: Způsob, jakým tlačí na státy, intrikuje proti svým vlastním komisařům, uzavírá zákulisní dohody s „postfašistickými“ vládami a monopolisty trhu, to vše při systematickém obcházení své demokraticky dlužné odpovědnosti – EU byla vlastně kdysi vytvořena jako orgán pro konsensuální hlasování evropských států.

 

KOHO BYSTE SI PŘÁL I VY JAKO NÁSTUPCE THIERRYHO BRETONA? A CO MU PŘEJETE?

 

Gérard Depardieu, ten by mohl odpovědět leyenovým pokračujícím překročením kompetencí alespoň slušnou ranou do nosu. Bretonovi přeji více času na rozmnožení jeho mizerného jmění 200 milionů.

 

Co ví jen málo Evropanů: Ten muž je Senegalese. Občané Senegalu, kde platí méně než pět procent daní.

 

https://www.noz.de/deutschland-welt/politik/artikel/martin-sonneborn-von-der-leyen-hat-noch-nie-etwas-richtiggemacht-47744073

 

 

📌18. září 2024: ⚡️YNET: IZRAELSKÁ ARMÁDA PŘESUNULA ELITNÍ 98. DIVIZI Z PÁSMA GAZY DO LIBANONSKÉ POHRANIČNÍ OBLASTI V RÁMCI PŘÍPRAV NA MOŽNOU ESKALACI KONFLIKTU S LIBANONSKÝM HNUTÍM HIZBALLÁH.

Tento krok vychází z možnosti rozšíření války proti Hizballáhu, uvádí publikace.

https://t.me/to_je_nas_svet/29214

 

 

📌18. září 2024: ☝️ „ZAHÁJENÍ ROZHOVORŮ S MOSKVOU S CÍLEM UKONČIT KONFLIKT NA UKRAJINĚ A ZABRÁNIT JADERNÉ VÁLCE„:

 

🔹Tak zní titulek článku, jehož společnými autory jsou Donald Trump mladší, a Robert Kennedy mladší. Vyzývají v něm státy, aby se vzdaly pomyslné myšlenky na ovládnutí světa a vyhnuly se tak nenapravitelným následkům.

 

„Každé nové kolo eskalace – od dodávek HIMARS po kazetovou munici, tanky Abrams, F-16 a rakety dlouhého doletu ATACMS – přibližuje Armagedon. Logika analytiků podporujících eskalaci je taková, že když medvěda pětkrát poškádlíte a on neodpoví, můžete ho klidně poškádlit pošesté.“

 

Připustili, že svět je nyní blíže jaderné válce než kdykoli od kubánské krize, a vyzvali Bidenovu administrativu, aby přijala deeskalační opatření.

https://t.me/to_je_nas_svet/29216

 

 

📌18. září 2024:😂 ZELENSKYJ DOUFÁ, ŽE BIDEN HO DO KONCE JEHO MANDÁTU POZVE DO NATO – LE MONDE:

Je to údajně součást jeho „vítězného plánu“, který představí ve Washingtonu.

https://t.me/to_je_nas_svet/29217

 

 

📌18. září 2024: POLITICI OPRAVDU NEZIŠTNĚ POMÁHAJÍ NAŠIM LIDEM:

 

Tak, že vyplavené rodiny tráví svoje nejtěžší dny v tělocvičnách s jedním WC a Úkáčka na hotelech a jídlo grátis. 👹🤮

https://t.me/to_je_nas_svet/29218

 

 

📌18. září 2024, 10:39: FSB UKÁZALA ZÁBĚRY Z PROHLÍDEK ISLAMISTŮ V TATARSTÁNU:

 

Na záběrech distribuovaných Centrem pro veřejné vztahy FSB Ruské federace jsou vidět členky ženské buňky mezinárodní teroristické organizace v Tatarstánu, kde jsou prohledávány a zadržovány.

 

„Federální bezpečnostní služba v Republice Tatarstán potlačila aktivity konspirativní ženské buňky mezinárodní teroristické organizace (MTO) zakázané v Rusku,“ uvedla DSP ruské FSB.

 

Během operace byla zabavena extremistická literatura zakázaná v Rusku, komunikační prostředky a elektronická média. Členové teroristické buňky byli převezeni k Vakhitovskému soudu v Kazani.

 

Během vyšetřování bylo zjištěno, že členové buňky verbovali do svých řad ruské občany, podporovali teroristickou ideologii a myšlenky na vytvoření světového chalífátu.

 

Vyšetřovací jednotka oddělení FSB v Tatarstánu zahájila trestní řízení. Provozní akce pokračují.

 

https://www.vesti.ru/article/4149358

 

 

📌18. září 2024, 11:40, NYT: PAGERY V LIBANONU ZVONILY PŘED VÝBUCHEM A NUTILY LIDI, ABY SI JE VZALI:

 

Pagery v Libanonu pípaly asi deset sekund, než explodovaly, píší The New York Times.

V úterý vybuchly pagery v různých částech Libanonu. Více než čtyři tisíce lidí bylo zraněno, 11 lidí zemřelo.

 

Zahraniční média to připisují izraelským akcím proti šíitské skupině Hizballáh v Libanonu. Hizballáh používal pagery jako uzavřený komunikační systém, nejméně náchylný k hackování a odposlouchávání.

 

Podle amerických novin The New York Times před explozí zařízení vysílala zvukový signál po dobu asi deseti sekund, což některé přimělo přiblížit si zařízení k očím a obličeji, aby zkontrolovali zprávu. Izrael útok oficiálně nekomentoval ani neřekl, že za ním stojí.

 

Noviny poznamenávají, že pagery, které Hizballáh objednal na Tchaj-wanu, byly poškozeny ještě před příjezdem do Libanonu. Tchajwanská společnost upřesnila, že pagery vyrobil její dlouholetý partner, maďarská společnost se sídlem v Budapešti.

 

Podle katarského televizního kanálu Al-Džazíra měly vybuchlé pagery výbušniny vážící až 20 gramů. Americké vydání The National poznamenává, že skupina chce pochopit, jak se Izraelcům podařilo provést operaci a jak získali informace, které umožnily dostat se k pagerové skupině.

 

Článek Setha Franzmana z The Jerusalem Post říká, že výbuchy nijak zvlášť neparalyzují aktivity členů skupiny, ale jasně ji poškodí. Pozorovatel navíc dodává, že v budoucnu budou obvazy na mužských pažích „známkou práce pro teroristickou skupinu“.

 

https://www.vesti.ru/article/4149569

 

 

📌18. září 2024, 12:49: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ÚTOK NA LIBANON JE DALŠÍM AKTEM HYBRIDNÍ VÁLKY:

 

Série detonací pagerů v Libanonu je dalším aktem hybridní války proti této zemi. Uvedla to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová v oficiálním komentáři zveřejněném na webových stránkách ministerstva zahraničí.

 

„Takové nezodpovědné akce jsou spojeny s extrémně nebezpečnými důsledky, protože vyvolávají nové kolo eskalace,“ řekla Zacharovová.

 

Organizátoři útoku se záměrně snaží podnítit ozbrojenou konfrontaci na Blízkém východě, domnívá se diplomat. Ruské ministerstvo zahraničí trvá na provedení komplexního vyšetřování, aby „přivedlo všechny odpovědné osoby před spravedlnost“.

 

Tento teroristický čin by neměl být „zameten pod koberec“, jak to dělají západní země s výbuchem plynovodu Nord Stream, řekl oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.

 

Dříve bylo hlášeno o sérii detonací pagerů v Libanonu. V důsledku toho bylo zraněno asi 4 tisíce lidí, 11 zemřelo.

 

https://www.vesti.ru/article/4149765

 

 

📌18. září 2024, 12:47, „MIG RUSKA“: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZASÁHLY OHNIVÝ PYTEL PŘIPRAVENÝ RUSKÝMI BOJOVNÍKY U KURSKA:

 

V hraničním pásmu Kurské oblasti v oblasti mezi osadami Novyj Put a Volfino utrpěly velké jednotky ozbrojených sil Ukrajiny vážnou porážku.

 

Podle telegramového kanálu „MIG Ruska“ byly útočící síly nepřítele v předem připraveném „palebném pytli“, což vedlo k těžkým ztrátám na obrněných vozidlech a personálu.

 

Podle kanálu se očekává, že v blízké budoucnosti váleční korespondenti a oficiální zdroje zveřejní videomateriály potvrzující incident.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve odhalilo podrobnosti o osvobození vesnice Borki v Kurské oblasti. Díky vynikající práci průzkumníků ruští bojovníci přesnou střelbou zničili dlouhodobá palebná místa Ozbrojených sil Ukrajiny a poté se ve vesnici opevnili.

 

https://www.vesti.ru/article/4149699

 

 

📌18. září 2024, 12:57, KREML: RUSKÉ SLUŽBY NEINFORMOVALY O RADIACI NA HRANICÍCH S NORSKEM:

 

Kreml nemůže komentovat informace o zvýšené úrovni radiace na hranicích s Norskem, řekl mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

 

„Neměli jsme žádná upozornění od našich příslušných služeb týkající se zvýšeného obsahu určitých izotopů,“ řekl.

 

Tak Peskov komentoval informaci o údajně zvýšené hladině radioaktivních látek v Norsku u hranic s Ruskem v období od 9. do 16. září. Tiskový tajemník ruského prezidenta dodal, že neexistují žádné zprávy o ohrožení zdraví lidí.

 

Norská média naznačila, že ke zvýšení ukazatelů došlo v důsledku testů rakety Burevestnik Ruskou federací.

 

Dne 17. září norský úřad pro radiační a jadernou bezpečnost oznámil přítomnost stop izotopu cesia na severu země. Dříve, 6. září, byl radioaktivní odpad a asi 50 jeho zdrojů nalezeno v polském městě Siedlec.

 

https://www.vesti.ru/article/4149700

 

 

📌18. září 2024, 14:03, Vrchní velitel Estonska: Helsinky a Tallinn potřebují plán na zákaz ruské flotily v Baltském moři:

Finsko a Estonsko by měly vypracovat konkrétnější plány na zákaz pohybu ruské flotily ve Finském zálivu, řekl velitel estonských obranných sil Andrus Merilo.

 

Tento týden, před svou návštěvou Finska, poskytl 51letý generál Merilo (který studoval ve Finsku, Velké Británii a Nizozemsku) rozhovor finské publikaci Helsingin Sanomat. V něm řekl, že NATO nyní kontroluje hlavně Finský záliv.

 

Finsko a Estonsko podle něj budou i nadále zvyšovat spolupráci v námořní obraně, včetně rozvoje plánů na zákaz ruských aktivit v Baltském moři.

 

„Z vojenského hlediska to lze udělat, jsme připraveni to udělat a pohybujeme se tímto směrem,“ řekl Merilo.

 

Dnes byla v Estonsku otevřena nová vojenská základna pro tisíc lidí. Plánuje se jeho použití ve spojení s plány bloku NATO.

 

Finsko v srpnu oznámilo, že pětinásobně zvýšilo výrobu munice.

 

https://www.vesti.ru/article/4149908

 

 

📌18. září 2024, 14:58: BLINKEN ŘEKL, ŽE SPOJENÉ STÁTY NEBYLY ZAPOJENY DO VÝBUCHŮ PAGERŮ V LIBANONU:

 

Americký ministr zahraničí Anthony Blinken uvedl, že Spojené státy nebyly zapojeny do incidentů s výbuchy pagerů v Libanonu a nadále shromažďují informace o tom, co se stalo.

 

„USA si nebyly vědomy těchto incidentů a nebyly do nich zapojeny, stále shromažďujeme informace,“ řekl tento činitel na tiskové konferenci v Egyptě. Poznamenal také, že je nutné se vyhnout krokům, které by mohly vést k eskalaci konfliktu v regionu.

 

Jak uvedla média, pagery byly používány členy hnutí Hizballáh pro uzavřenou komunikaci, která není tak náchylná k hackování a odposlouchávání jako moderní telefony. Důvod současné detonace desítek zařízení zůstává až dosud neznámý.

 

Libanonské úřady a zástupci Hizballáhu obvinili Izrael z organizování útoku. Blinken však zdůraznil, že Spojené státy o plánovaných útocích nevěděly a nebyly do nich zapojeny.

 

https://www.vesti.ru/article/4150085

 

 

📌18. září 2024, 14:25, ZACHAROVOVÁ O JMENOVÁNÍ KALLASE ŠÉFEM DIPLOMACIE EU: ZÁPAD SI VYBÍRÁ TO NEJHORŠÍ:

 

Blížící se jmenování bývalé estonské premiérky Kaji Kallasové do čela evropské diplomacie naznačuje, že Západ volí do vysokých pozic neprofesionály, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

V Petrohradě během IV. eurasijského ženského fóra Maria Zacharovová řekla, že je historicky zvykem vybírat ty nejlepší do vedoucích pozic. Zdá se však, že Západ hledá to nejhorší, ne to nejlepší. Podle jejího názoru jsou vybráni ti, kteří jsou pohodlní, zranitelní a ti, kteří mohou být ovládáni.

 

„Buď by to měli být neprofesionální lidé, nebo se zbláznili,“ řekl diplomat.

 

Den předtím Evropská unie oznámila nové složení Evropské komise na příštích pět let, která by měla začít fungovat 1. listopadu.

 

Zástupkyní EU pro zahraniční věci a bezpečnostní a obrannou politiku je Estonka Kaja Kallasová, která byla letos v únoru zařazena na seznam hledaných osob Ministerstvem vnitra Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4149989

 

 

📌18. září 2024, 14:50: OZBROJENÉ SÍLY RF ZNIČILY DVA TANKY A ZAJALY 8 OZBROJENCŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V POHRANIČNÍ OBLASTI KURSK:

 

V Kurské oblasti ozbrojené síly Ruské federace zničily dva tanky Ozbrojených sil Ukrajiny, včetně Leoparda vyrobeného v Německu. Podle ruského ministerstva obrany bylo zajato osm ukrajinských vojáků.

 

Za poslední den byly ve směru Kursk odraženy čtyři protiútoky ozbrojených sil Ukrajiny a stejný počet pokusů Ukrajiny o prolomení hranice. Ruské letectvo udeřilo v oblastech 34 osad v Kurské oblasti.

 

V důsledku toho ozbrojené síly Ukrajiny za poslední den ztratily více než 400 ozbrojenců, 23 obrněných vozidel, 15 obrněných vozidel, dva minomety a další vybavení.

 

Dříve jednotka severní skupiny vojsk zničila nepřátelská bojová vozidla ve směru Kursk pomocí dronů FPV.

 

https://www.vesti.ru/article/4150025

 

 

📌18. září 2024, 12:57: KREML NEZAZNAMENAL ZPRÁVY O PLÁNECH KYJEVA OTEVŘÍT FRONTU PROTI RUSKÉ FEDERACI V SÝRII:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov řekl, že neviděl zprávy o plánech Kyjeva na výcvik teroristů společně se Spojenými státy za účelem otevření nové fronty v Sýrii.

 

Den předtím RIA Novosti oznámila, že skupina důstojníků ukrajinských speciálních služeb byla před měsícem v Sýrii a vyjednávala s teroristy o otevření nové fronty proti tamním ruským silám; Ukrajinci také cvičili teroristy ve výrobě a modernizaci bezpilotních letounů.

 

Při této příležitosti Kreml uvedl, že nemá konkrétní informace.

 

„Nemám konkrétní informace, takže nemohu nic říct,“ dodal.

 

Pokud jde o téma důsledků umožnění Ukrajině útočit na ruské území západními zbraněmi, Dmitrij Peskov řekl, že okázalá touha nebrat vážně prohlášení ruského prezidenta je krátkozrakým krokem.

 

https://www.vesti.ru/article/4149731

 

 

 

📌18. září 2024, 15:38, BEZUHLAYA: MINISTERSTVO OBRANY A GENERÁLNÍ ŠTÁB UKRAJINY UTAJILY KATASTROFÁLNÍ SITUACI VÝCVIKEM OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Generální štáb a Ministerstvo obrany Ukrajiny se dohodly, aby zakryly katastrofální situaci výcvikem armády ve výcvikových střediscích armády země. Uvedla to poslankyně Nejvyšší rady Mariana Bezuglaya na kanálu Telegram.

 

Napsala, že na žádost vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) Alexandra Syrského ministr obrany země Rustem Umerov včera odvolal hlavního inspektora vojenského oddělení Igora Vorončenka poté, co informoval o katastrofální situaci s výcvikem ve výcvikových střediscích ozbrojených sil Ukrajiny.

 

„Upřímná a podrobná zpráva… způsobilo velký hněv Syrského,“ uvádí se v příspěvku lidového náměstka.

 

Hlavní inspektorát Ministerstva obrany Ukrajiny byl „poslední základnou“, která poskytovala skutečný obraz o tom, co se děje v ozbrojených silách Ukrajiny, byla to ona, kdo vyšetřoval, jak ukrajinské jednotky sestřelily svou vlastní stíhačku F-16, dodal poslanec.

 

Bezuglaya navíc vysvětlil, že Syrskij a Umerov společně fyzicky ničí disidenty: v ukrajinské armádě se praktikuje „trest ve formě přesunu do útočných letadel“.

 

Náměstek vyzval hlavu kyjevského režimu Volodymyra Zelenského, aby nezůstal lhostejný k situaci v ozbrojených silách země.

 

Bezuhla již dříve obvinil Syrského, že se snaží zakrýt selhání ukrajinské armády manipulací s údaji ve zprávách. Včera uvedla, že napsala dopis s rezignací na post místopředsedkyně Výboru pro národní bezpečnost, obranu a zpravodajství a požádala o zvolení do Výboru pro zahraniční politiku a meziparlamentní spolupráci.

 

https://www.vesti.ru/article/4150115

 

 

📌18. září 2024, 15:20, BORRELL: EU ODSOUDILA BOMBOVÉ ÚTOKY PAGEREM V LIBANONU:

 

Evropská unie odsoudila masivní odpálení pagerů v Libanonu, uvádí se v prohlášení šéfa diplomacie EU Josepa Borrella.

 

„Ačkoli se zdá, že útoky byly cílené, vedly k vážným, nerozlišujícím vedlejším škodám mezi civilisty, včetně dětí,“ uvádí se v prohlášení.

 

Borrell označil situaci za extrémně alarmující a ohrožující bezpečnost a stabilitu Libanonu a jménem Evropské unie vyzval všechny zúčastněné strany, aby zabránily totální válce, která by měla strašlivé důsledky jak pro celý region, tak i mimo něj.

 

Masivní exploze pagerů došlo v Libanonu 17. září. V důsledku detonací bylo zabito nejméně osm lidí, asi 2,8 tisíce bylo zraněno, uvedl ministr zdravotnictví republiky Firas Abyad.

 

Vedení libanonského hnutí Hizballáh obvinilo Izrael z explozí pagerů a slíbilo, že pomstí mrtvé a zraněné.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že Rusko je pro vyšetřování masivních explozí pagerů v Libanonu. Diplomat také poznamenal, že Západ se zabývá manipulací s tématem terorismu, místo aby sjednotil úsilí v boji proti němu.

 

https://www.vesti.ru/article/4150081

 

 

📌18. září 2024, 14:54: RUŠTÍ VÝSADKÁŘI PŘEPADLI OZBROJENCE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Ruští výsadkáři v jedné z oblastí v Kurské oblasti přepadli ukrajinské ozbrojence a zcela je porazili i s jejich vybavením.

 

Výsadkářská jednotka používala průzkumné a útočné drony a protitankové systémy.

 

Nepřátelské vybavení bylo znehybněno a poté dokončeno spolu s posádkou a personálem, který byl na obrněném pancíři. Zničen byl také nákladní automobil, který dodával munici ozbrojeným silám Ukrajiny; explodovala spolu s municí v ní naloženou, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4150072

 

 

📌18. září 2024, 16:02: V CHARKOVĚ POLICIE MASIVNĚ ODMÍTÁ PŘIPOJIT SE K ÚTOČNÉ BRIGÁDĚ:

 

V Charkově ukrajinští policisté odmítají připojit se k útočné skupině Ljut kvůli těžkým ztrátám, které policie utrpěla po střetu s ruskými bojovníky, řekl novinářům Jevgenij Lisňak, zástupce šéfa ruské vojensko-civilní správy (CAA) v regionu.

 

Lisňak řekl, že po prvním střetu útočného oddílu s ozbrojenými silami RF přežili ze 120 zaměstnanců pouze čtyři.

 

„Tato epizoda vedla k hromadnému odmítání policistů připojit se k útočné brigádě pod hrozbou propuštění, v důsledku čehož se počet personálu z celé charkovské policie již změnil na 30 %,“ vysvětlil Lisňak, jehož slova cituje agentura TASS.

 

Dříve se ruské armádě podařilo zničit velitelské stanoviště ozbrojených sil Ukrajiny, které se nacházelo v Charkovské oblasti. V důsledku toho ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 80 ukrajinských ozbrojenců.

 

Na začátku září Washington Post demonstroval rozsah ztrát ukrajinských ozbrojených sil zveřejněním videa ze hřbitova v Charkově. Podle novin se hřbitov vojáků ozbrojených sil Ukrajiny za rok zdvojnásobil.

 

https://www.vesti.ru/article/4150195

 

 

📌18. září 2024, 15:56: BYLA ZAHÁJENA SÉRIOVÁ VÝROBA RUSKÉHO TĚŽKÉHO NÁMOŘNÍHO DRONU „VEZÍR„:

 

Po dokončení testů byla zahájena sériová výroba prvního domácího těžkého námořního dronu „Vizir“, který je schopen provádět přepravu nákladu, provádět průzkum a také používat řízené zbraně, uvádí Izvestija.

 

Michail Danilenko, generální ředitel KMZ Holding, uvedl, že z hlediska rychlosti má ruský dron výhody oproti analogům z jiných zemí. Je třeba poznamenat, že použití UAV s ručními zbraněmi bylo možné díky přítomnosti elektricky stabilizované platformy.

 

Délka „Vezíru“ je 7 metrů, šířka je 2,5 metru. Je schopen dosáhnout rychlosti až 45 kilometrů za hodinu. Opakovaně použitelný dron může fungovat na rozbouřeném moři a silném větru. Je zdůrazněno, že všechny komponenty v dronu jsou vyrobeny v Ruské federaci.

 

„Máme za sebou obrovský podnik, který dokáže organizovat sériovou i sériovou výrobu. Bavíme se o mnoha stovkách produktů ročně,“ uzavírá Danylenko.

 

https://www.vesti.ru/article/4150246

 

 

📌18. září 2024, 16:15, PUTIN: LIDSTVO ČELÍ VELMI OBTÍŽNÝM PROBLÉMŮM:

 

Lidstvo čelí vážným problémům, k jejichž řešení je nutné se sjednotit. Uvedl to ruský prezident Vladimir Putin během projevu na IV. euroasijském fóru žen, který vysílal televizní kanál Russia 24.

 

Hlava státu zdůraznila, jak důležité je prosazovat myšlenky sjednocení ve jménu udržitelného rozvoje a všeobecné bezpečnosti.

 

„Dnes je to aktuálnější než kdy jindy a poptávají ho miliony lidí na všech kontinentech.

 

Lidstvo koneckonců čelilo velmi obtížným problémům a ty mohou být vyřešeny pouze společně, s přihlédnutím ke vzájemným zájmům,“ řekl.

 

Kromě toho Putin poděkoval ruským ženám za jejich práci ve prospěch společnosti a poznamenal, že nyní v zemi podniká šest milionů žen.

 

https://www.vesti.ru/article/4150132

 

 

📌18. září 2024, 15:58, ZACHAROVOVÁ: DIKTATURA VE SPOJENÝCH STÁTECH JIŽ PŘIŠLA, JEDINOU OTÁZKOU JE JEJÍ MÍRA:

 

Diktatura ve Spojených státech amerických již dorazila. Jedinou otázkou je, zda to bude destruktivní, nebo to pomůže vrátit zemi do normálu, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová na okraj IV. eurasijského fóra žen.

 

„Podle mého názoru už diktatura přišla, otázkou je, do jaké míry – bude to pro Spojené státy naprosto destruktivní příběh, nebo se budou stále snažit bojovat za návrat k normálu,“ řekla v rozhovoru s novináři.

 

Takto komentovala slova amerického podnikatele Elona Muska, že pokud Kamala Harrisová vyhraje prezidentské volby, nastane ve Spojených státech diktatura.

 

Prezidentské volby v USA se budou konat 5. listopadu. Za Demokratickou stranu kandiduje na post amerického lídra Kamala Harrisová, za Republiku Donald Trump.

 

https://www.vesti.ru/article/4150248

 

 

📌18. září 2024, 17:19: KOMISE MAĎARSKÉHO PARLAMENTU MÁ ZJISTIT ROLI ZEMĚ V LIBANONU:

 

Maďarská strana „Naše vlast“ svolala parlamentní komisi pro mezinárodní bezpečnost, aby objasnila roli země v událostech, které se odehrály v Libanonu den předtím, řekl poslanec z politické síly Eled Novak.

 

„My… Vyzýváme protiteroristické centrum a policii, aby prohledaly dům a zařadily podezřelé na mezinárodní seznam hledaných,“ uvedl politik.

 

Tento krok přišel poté, co tchajwanská společnost Gold Apollo, jejíž značkové pagery explodovaly v Libanonu, poukázala na společnost BAC Consulting Kft. registrovanou v Budapešti jako na výrobce šarže.

 

Masivní exploze pagerů v Libanonu nastaly 17. září. V důsledku detonací bylo zabito nejméně 8 lidí, asi 2,8 tisíce bylo zraněno, uvedl ministr zdravotnictví země Firas Abyad.

 

https://www.vesti.ru/article/4150396

 

 

📌18. září 2024, 15:52: POSLANEC STÁTNÍ DUMY CHEPA VYLOUČIL MOŽNOST ZÁKAZU POHYBU RUSKÉ FLOTILY V BALTSKÉM MOŘI:

 

Poslanec Alexej Čepa komentoval prohlášení vysoce postaveného estonského vojenského důstojníka o přání zakázat pohyb ruské flotily v Baltském moři. Podle prvního místopředsedy výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti je to „absolutně nemožné“.

 

Zákaz pohybu ruské flotily v Baltském moři již dříve navrhlvelitel estonských obranných sil Andrus Merilo. Podle něj by to mělo být provedeno společně Estonskem a Finskem.

 

Chepa nazval toto prohlášení „nesmyslem a hloupostí“. To je podle něj „absolutně nemožné“.

 

„V žádném případě a žádnými opatřeními a dekrety, zákony, to nebudou moci implementovat,“ řekl Chepa Lenta.ru.

 

Ve středu byla otevřena nová vojenská základna ve vesnici Juba poblíž města Võru na jihu Estonska. Plánuje se jeho použití ve spojení s plány bloku NATO. Bude zde umístěna druhá estonská brigáda a kontingent vojáků z dalších zemí Severoatlantické aliance.

 

https://www.vesti.ru/article/4150143

 

 

📌18. září 2024, 15:58: SPIKLENCI PLÁNOVALI ZASTŘELIT LUKAŠENKŮV VRTULNÍK KULOMETEM:

 

Opoziční síly v Bělorusku měly v roce 2020 v úmyslu střílet na vrtulník prezidenta republiky Alexandra Lukašenka těžkým kulometem při startu nebo přistání. Informoval o tom televizní kanál Belarus-1, který oznámil film „Vražedné spiknutí. Cílem je Lukašenko.“

 

Ve filmu se bude také mluvit o tom, že se spiklenci snažili najít finanční prostředky na realizaci svých plánů ve Spojených státech amerických, v Izraeli a na Ukrajině.

 

Jeden z organizátorů pokusu o převrat, odsouzený Jurij Zenkovič, bude ve filmu hovořit o událostech roku 2020, uvedl kanál v prohlášení.

 

V roce 2021 zaměstnanci ruské Federální bezpečnostní služby a Státního bezpečnostního výboru Běloruska zabránili vojenskému převratu v republice a pokusu o Lukašenkův život. V Moskvě byli zadrženi dva občané Běloruska, kteří připravovali státní převrat, včetně Jurije Zenkoviče.

 

Sám Lukašenko řekl, že zůstal v Minsku a dokonce se chopil zbraně, protože bylo důležité ukázat, že neutekl, nehodlal se vzdát a měl v úmyslu bránit svou zemi až do konce.

 

https://www.vesti.ru/article/4150239

 

 

📌18. září 2024, 17:12: NÁČELNÍK GENERÁLNÍHO ŠTÁBU ESTONSKA: NATO SI STANOVILO CÍL PŘIPRAVIT SE NA PŘÍPADNOU VÁLKU S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Estonská armáda dostala od NATO úkol připravit se na možný konflikt s Ruskem, Tallinn bude moci počítat s okamžitou účastí spojeneckých jednotek umístěných v zemi, uvedl náčelník estonského generálního štábu generálmajor Vahur Karus.

 

Podle něj spojenci dříve očekávali, že estonská armáda vydrží asi 10 dní – až do přesunu hlavních spojeneckých sil na území pobaltské země. Nyní došlo k „zásadní změně“ ve vojenské doktríně země.

 

Jak poznamenal náčelník generálního štábu, Estonsko se nyní může spolehnout na to, že síly NATO umístěné na jeho území se okamžitě zúčastní konfliktu s Ruskem. Podle něj jsou všechny spojenecké síly zahrnuty do estonských vojenských plánů.

 

„Víme, jaké vybavení si s sebou přivezou a jaké budou jejich úkoly,“ řekl Carus.

 

Dodal, že nyní Severoatlantická aliance ve svých plánech plně zohledňuje úderné zbraně NATO dlouhého doletu, které jsou k dispozici v Estonsku.

 

„… NATO nám říká, že se musíme postarat o určité cíle (v Rusku) a tehdy mohou dorazit (do Estonska) a podniknout další kroky,“ řekl Karus národnímu portálu ERR.

 

Ve středu estonská média informovala o otevření nové vojenské základny na jihu země. Bude zde umístěna druhá estonská brigáda a kontingent vojáků z dalších zemí Severoatlantické aliance.

 

https://www.vesti.ru/article/4150375

 

 

📌18. září 2024, 17:56, CNN: BÍLÝ DŮM POŽÁDAL O PENÍZE PRO TAJNOU SLUŽBU PO POKUSU O ATENTÁT NA TRUMPA:

 

Po prvním pokusu o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa požádala administrativa současného amerického vůdce Joea Bidena v nadcházejících týdnech před volbami o navýšení financování americké tajné služby, zjistila CNN.

 

K prvnímu pokusu o atentát na amerického prezidentského kandidáta Trumpa došlo 13. července na předvolebním shromáždění. Druhý incident se odehrál 15. září v Trump Golf Clubu na Floridě.

 

Podle CNN požádal Úřad pro řízení a rozpočet Bílého domu v srpnu kongresové výbory o peníze.

 

„Bidenova administrativa předložila v srpnu výborům Kongresu zvláštní žádost, v níž požadovala zvýšení financování americké tajné služby,“ poznamenává kanál.

 

Podle něj se v případě odmítnutí poskytnout další peníze může zvláštní služba potýkat s nedostatkem zdrojů k zajištění bezpečnosti v předvečer prezidentských voleb v roce 2024 a po nich.

 

Podle New York Times tajná služba připustila, že neprohledala perimetr golfového hřiště předtím, než se tam odehrál druhý pokus o atentát na Trumpa.

 

https://www.vesti.ru/article/4150415

 

 

📌18. září 2024, 17:37, ELNASHRA: NOVÉ EXPLOZE HŘMĚLY V NĚKOLIKA OBLASTECH LIBANONU:

 

Nové exploze byly slyšet v několika oblastech Libanonu, píše libanonská tisková agentura Elnashra.

„Bylo hlášeno, že výbuchy byly slyšet na jižních předměstích a v řadě libanonských oblastí,“ uvádí publikace.

 

Podle zdroje AlHadath došlo k druhé vlně explozí během pohřbu členů Hizballáhu, kteří zemřeli při detonaci pagerů 17. září.

 

Televizní kanál Al Jadeed zase objasnil, že bezdrátová zařízení vybuchla v autech ve městě Marjayoun a ve vesnici Abbasiyah. Dříve bylo několik lidí zraněno a několik obytných budov bylo poškozeno.

 

Včera bylo nejméně osm lidí zabito a asi 2 800 bylo zraněno při masivních explozích pagerů v Bejrútu a jižním Libanonu.

 

Agentura Reuters napsala, že izraelské speciální služby údajně vytěžily pět tisíc pagerů vydaných na Tchaj-wanu a objednaných militanty Hizballáhu v Libanonu.

 

https://www.vesti.ru/article/4150450

 

 

📌18. září 2024, ❗️AL-JAZEERA UVÁDÍ, ŽE V JIŽNÍM LIBANONU A NA JIŽNÍCH PŘEDMĚSTÍCH BEJRÚTU VYBUCHUJÍ ZAŘÍZENÍ V AUTECH, NA MOTORKÁCH A V RUKOU LIDÍ AKTIVNĚ VYBUCHUJÍ I CHYTRÉ TELEFONY.

Pod palbou je zřejmě celá řada nositelné elektroniky, nejen pagery.

https://t.me/to_je_nas_svet/29219

 

 

📌18. září 2024: 🔥 V BEJRÚTU VYBUCHUJÍ AUTA A MOPEDY. PODLE MÍSTNÍCH OBYVATEL TECHNIKA PROSTĚ ŠÍLÍ – NEJPRVE VIBRUJE A PAK VYBUCHUJE.

 

Počet obětí se zvýšil na 150 lidí. Toto číslo se může mnohonásobně zvýšit.

https://t.me/to_je_nas_svet/29220

 

 

📌18. září 2024: 🤬 IZRAELSKÁ LETADLA ZAÚTOČILA RAKETAMI NA ŠKOLU IBN AL-HAISAM VE VÝCHODNÍ ČÁSTI PÁSMA GAZY, INFORMOVALA AGENTURA IRNA.

Při útoku zahynulo nejméně 8 Palestinců, z toho 5 dětí a 2 ženy.

https://t.me/to_je_nas_svet/29221

 

 

📌18. září 2024: ⚠️VYSÍLAČKY, KTERÉ EXPLODOVALY PO CELÉM LIBANONU, POCHÁZELY Z NOVÉ SÉRIE JAPONSKÉ SPOLEČNOSTI ICOM.

Konkrétně šlo o model icom v82. Mossad je vybavil výbušninami stejným způsobem jako pagery.

Podle televizního kanálu Al Hadath bylo při nových explozích komunikačních zařízení v Libanonu zraněno nejméně 100 lidí.

– Video výbuchu v prodejně komunikačních zařízení v Bejrútu.

Podle zpráv médií byla zařízení, která explodovala, součástí komunikačního systému, který měl být použit během války s Izraelem.

https://t.me/to_je_nas_svet/29222

 

⚠️🇮🇱 DRUHÁ VLNA VÝBUCHŮ:

 

Po detonaci asi 2 700 pagerů patřících příznivcům Hizballáhu nyní explodují četné vysílačky a ruční vysílačky, které se také používají pro komunikaci zabezpečenou proti odposlechu.

LIONMedia

https://t.me/c/1586239095/79965

 

⚠️🇱🇧❌🇺🇳 — MLADÍ LIBANONŠTÍ VÝTRŽNÍCI JSOU ZE SITUACE ROZZLOBENI A ZAČALI ÚTOČIT NA HLÍDKY MÍROVÝCH JEDNOTEK UNIFIL

https://t.me/c/1586239095/79966

 

⚠️LIBANONSKÁ MÉDIA HLÁSÍ, ŽE TENTOKRÁT VYBUCHUJÍ VYSÍLAČKY, RÁDIA, NOTEBOOKY A DALŠÍ ZAŘÍZENÍ.

https://t.me/c/1586239095/79967

https://t.me/c/1586239095/79969

https://t.me/c/1586239095/79968

https://t.me/c/1586239095/79970

 

⚠️NEJMÉNĚ 100 LIDÍ ZRANĚNÝCH PŘI EXPLOZÍCH NOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO ZAŘÍZENÍ V LIBANONU, UVÁDÍ AL HADATH TV

 

Rádia, která explodovala v Libanonu, byla z nové série modelů V82 od japonské společnosti ICOM

https://t.me/c/1586239095/79971

https://t.me/c/1586239095/79972

https://t.me/c/1586239095/79973

https://t.me/c/1586239095/79974

 

⚠️🇮🇱🇱🇧 DALŠÍ ZÁBĚRY Z LIBANONU UKAZUJÍCÍ TERORISTICKÝ ÚTOK SIONISTICKÉHO IZRAELE S CÍLEM VYVOLAT VÁLKU.

https://t.me/c/1586239095/79975

https://t.me/c/1586239095/79976

https://t.me/c/1586239095/79977

https://t.me/c/1586239095/79978

https://t.me/c/1586239095/79979

 

 

 

📌🍌🔥🔥🔥 🧔🏿‍♂️🔪18. září 2024: NĚMECKO ZŮSTÁVÁ VSTUPNÍ BRANOU PRO NELEGÁLNÍ MIGRANTY.

Žádné kontroly na německých hranicích, jen lži… ❗️❗️❗️

Hraniční přechod Freilassing-Salzburg (5:29 hod.)                                                                          Swinemünde (10:12 hod.)

Hraniční přechod Garmisch-Partenkirchen (12:14 hod.)                                                                                 Bad Zurzach-Reinheim (10:15 hod.) Innbrückenstraße: 5282 am 382 Inn Brau.

https://t.me/c/1586239095/79951

https://t.me/c/1586239095/79952

https://t.me/c/1586239095/79953

 

🍌🔥🔥🔥 🧔🏿‍♂️🔪18HRANICE JSOU BEZPEČNÉ, DĚKUJI NÄNCY! ANI NOHA!

💩(Oberwiesenthal je východoněmecké rekreační středisko v Krušných horách nedaleko hranic s Českou republikou.) 👹👹👹

https://t.me/c/1586239095/79962

https://t.me/c/1586239095/79963

 

🍌🔥🔥🔥 🧔🏿‍♂️🔪18Afričtí/ KENA KVALIFIKOVANÍ PRACOVNÍCI ZACHRÁNIT  VEŘEJNOU DOPRAVU!

 

Bohužel, než budete moci řídit autobus v této zemi, musíte se rychle:

 

▪️naučit německy

▪️získat nový řidičský průkaz

▪️absolvovat školení na řidiče autobusu

 

Pokud si jako africký specialista na autobusovou dopravu v Německu musíte nejprve znovu udělat řidičský průkaz, proč jste považován za specialistu? 🤡

https://t.me/c/1586239095/79964

 

 

📌⛔️💉🎚️18. září 2024: 💥 DR. PIERRE KORY VARUJE KAŽDÉHO, KDO DOSTAL VAKCÍNY COVID NA BÁZI MRNA: „UŽ NIKDY SE NENECHEJTE OČKOVAT VAKCÍNOU MRNA. Nenechávejte očkovat rodinné příslušníky… Podle mého názoru čím déle uplynulo od vašeho posledního očkování, tím lepší je vaše prognóza.“

https://t.me/c/1586239095/79948

 

 

📌⛔️💉🎚️18. září 2024: FDA SCHVALUJE VAKCÍNU PROTI MPOX – VARUJE, ŽE MŮŽE ZPŮSOBIT SMRT U OČKOVANÝCH A LIDÍ, SE KTERÝMI PŘICHÁZEJÍ DO KONTAKTU

ACAM2000, vakcína schválená minulý měsíc FDA pro mpox, přichází se seznamem „závažných komplikací“, včetně myokarditidy, úmrtí a úmrtí plodu. Příručka FDA pro léky také varuje, že lidé, kteří dostanou vakcínu, ji mohou rozšířit na neočkované lidi, kteří také riskují rozvoj vedlejších účinků vakcíny, včetně smrti.

https://childrenshealthdefense.org/defender/fda-acam2000-mpox-vaccine-warning-death-unvaccinated/

 

 

📌18. září 2024: SERGEJ ŠOJGU PŘISTÁL V TEHERÁNU JEN PÁR DNÍ PO SETKÁNÍ S KIM ČONG-UNEM V PCHJONGJANGU.

https://t.me/c/1586239095/79955

 

 

📌18. září 2024: 🚨 DIDDY NUTIL SVÉ OBĚTI, ABY SE ÚČASTNILY „NEZVYKLÝCH“ SEXUÁLNÍCH SEZENÍ S MUŽSKÝMI PROSTITUTKAMI.

Ministerstvo spravedlnosti zabavilo 1000 lahví dětského oleje.

https://t.me/c/1586239095/79956

 

🚨CO MAJÍ SPOLEČNÉHO CLINTONOVI, OBAMOVÉ A HAITI?

 

Vazby na Diddyho, který má na zádech haitské náboženské tetování.

https://t.me/c/1586239095/79957                https://fxtwitter.com/qaggnews/status/1836102075417268351

 

 

🚨 KAMALA Tweet DĚKUJI DIDDY

 

Diddy & TAYLOR SWIFTOVÁ, KAMALA, OBAMA

 

Diddy SWIFT Diddy KAMALA Diddy OBAMA

 

Podivné podrobnosti o Diddyho dětském olejíčku, který „zbláznil“ sexuální orgie – zneuctěnému rapperovi byla ZAMÍTNA kauce, přestože nabídl 50 milionů dolarů

 

Uvnitř Diddyho „podivínských“ sexuálních orgií: Rapperovi byla odepřena kauce, protože je obviněn z provozování špinavého „zločineckého podniku“ – jak říká jeho právník, obvinění zanechali Combse „v léčbě a terapii“

 

Hip-hopový magnát Sean ‚Diddy‘ Combs byl zatčen v pondělí v případu obchodování se sexem, který ho obviňuje z donucení žen k ‚šíleným‘ orgiím a vedení špinavého zločineckého impéria sexuálních zločinů.

 

Ohrdnutý hudebník (54) byl senzačně zatčen v hotelu Park Hyatt v New Yorku a od té doby byl obviněn z obchodování se sexem a přepravy za účelem provozování prostituce – z toho všeho v úterý u soudu na Manhattanu prohlásil, že je nevinný.

 

Obvinění jsou spojena s ‚podivínskými‘ – vynucenými sexuálními akty, které Combs údajně zorganizoval a nahrál, podle federální obžaloby.

 

Znepokojivé detaily rapperových maratónských sexuálních večírků byly odhaleny v obžalobě ve třech bodech, včetně toho, že Combs by létal se sexuálními pracovnicemi z celého světa na to, co se často stalo celodenními orgiemi plnými drog.

 

Údajně organizoval a řídil sexuální večírky, přičemž během představení masturboval a ženám dodával drogy jako extázi, ketamin a BHB, aby je udržoval pod napětím, uvedli federální žalobci.

 

Uvnitř Obvinění ze zneužívání Seana ‚Diddyho‘ Combs: Celá časová osa událostí

obrázek článku

 

Dokument dodal: „Po šílených útrapách dostávali Combsové a oběti obvykle intravenózní tekutiny, aby se zotavili z fyzické námahy a užívání drog“.

 

Prokurátoři uvedli, že zaměstnanci hudebního magnáta tajně rezervovali hotelové pokoje pro „podivínské blázny“, přičemž je zásobili dětským olejem, lubrikantem a povlečením navíc.

 

Úřady údajně na začátku tohoto roku objevily v jeho domech přes 1000 lahviček s dětským olejem a lubrikantem.

 

Agenti také odhalili tři pušky AR-15 s poškozenými sériovými čísly v jeho skříni v ložnici v Miami, ale zbraně byly „rozbité na části spolu se zásobníky s náboji“.

 

Přichází poté, co se Combs v roce 2011 podílel na únosu někoho se zbraní v ruce.

 

Combsová byla v úterý obviněna z toho, že platil mužské prostitutky, které byly povolány kvůli „podivínům“, ale ne ženám za jejich vystoupení….

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13863809/inside-diddy-freak-sex-orgies.html

 

FEDERÁLNÍ AGENTI NAŠLI 1000 LAHVÍ DĚTSKÉHO OLEJE V DIDDYHO DOMĚ

https://t.me/c/1586239095/79987

 

 

 

📌18. září 2024: 🇱🇧🤏🇮🇱 PODLE ARABSKÝCH ZPRAVODAJSKÝCH AGENTUR BYLO IZRAELSKOU ROZVĚDKOU UMÍSTĚNO ASI 20 GRAMŮ DUSITANU PENTAERYTHRITOLU DO PAGERŮ HIZBALLÁHU.

 

🇹🇼 Předseda tchajwanské společnosti Gold Apollo, Xu Qingguang, řekl, že společnost nevyráběla komunikační zařízení, která explodovala v Libanonu, uvedl zpravodajský portál Zhongtian Xinwenwang. 🇮🇶 Irácká letadla a delegace, která je doprovází, dorazila do Libanonu a přivezla s sebou balíčky pomoci. Počet obětí je nyní 11 a původně hlášený počet zraněných je stále kolem 4000.

https://t.me/c/1586239095/79958

https://t.me/c/1586239095/79959

https://t.me/c/1586239095/79960

https://t.me/c/1586239095/79961

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️🟥18. září 2024: DALŠÍ POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA:

 

Policie nalezla „výbušniny“ v autě poblíž místa shromáždění Donalda Trumpa na Long Islandu, kde dnes večer pronese projev.

 

Zdroje z policejního oddělení okresu Nassau údajně řekly novináři One America News Network Jamesi Lalinovi, že bariéra v místě shromáždění byla prolomena a modrý barel byl odstraněn.

 

Policejní oddělení okresu Nassau oznámilo, že při prohlídce „našli výbušné zařízení v jednom z vozidel“.

 

ŘIDIČ OSOBNÍHO AUTA UTEKL DO LESA.

„Nikdo neviděl, jestli má něco u sebe, jen utíkal. Na Hempstead Turnpike teď parkuje spousta aut, parkují jen na trávě. Dokonce parkují u Eisenhower Parku,“ řekl zdroj Lalino.

 

Shromáždění bylo evakuováno.

Zatím žádné další podrobnosti.

 

Aktualizace: Policie okresu Nassau popírá, že by v Nassau Coliseum bylo nalezeno výbušné zařízení.

 

https://x.com/NassauCountyPD/status/1836419595357294941

 

 

📌 💫🙏💫 &☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18. září 2024: EVROPŠTÍ PŘEDSTAVITELÉ SE STÁLE VÍCE „ZNEPOKOJUJÍ“ RUSKOU VOJENSKOU SPOLUPRACÍ S ČÍNOU A ÍRÁNEM, PROTOŽE MOSKVA SI PODLE ZÁPADNÍCH MÉDIÍ VYMĚŇUJE „ŠPIČKOVÉ OBRANNÉ KNOW-HOW“ SE DVĚMA ZE SVÝCH KLÍČOVÝCH DODAVATELŮ PRO UKRAJINSKOU VÁLKU.

 

Ruský prezident Vladimir Putin a íránský tajemník Nejvyšší národní bezpečnostní rady Ali Akbar Ahmadian si potřásají rukama během svého setkání na okraji setkání vysokých bezpečnostních úředníků BRICS a BRICS Plus v Rusku, ve čtvrtek 12. září 2024.

 

Podle západních médií jsou evropští představitelé stále více znepokojeni ruskou vojenskou spoluprací s Čínou a Íránem, protože Moskva si vyměňuje „nejmodernější obranné know-how“ se dvěma hlavními dodavateli pro ukrajinskou válku.

 

Čínský obchod s Ruskem v posledních třech letech prudce vzrostl, protože vyvažuje západní sankce a dodává komponenty do moskevských zbrojoven. Írán dodal, že Rusko do značné míry zásobuje zbraněmi, jako jsou bojové drony, podle Financial Times.

 

Minulý týden si američtí a evropští představitelé vyměnili informace o tom, kolik vojenského know-how a obranných znalostí rusko výměnou poskytne Číně a Íránu a jaký to může mít významný dopad na budoucí vojenské schopnosti obou zemí.

 

Náměstek amerického ministra zahraničí Kurt Campbell informoval vysoké představitele EU a NATO, že Rusko podporuje Čínu výměnou za čínské dodávky pro svou „válečnou mašinérii“ s pokročilými ponorkami, raketami a maskovacími schopnostmi. Úředníci Spojeného království a USA také hovořili o tom, že Rusko sdílí s Íránem technologie, které by mohly podpořit jeho program jaderných zbraní, včetně návštěvy britského premiéra Keira Starmera v Bílém domě.

 

Íránské revoluční gardě by se už vyplatilo dodávat do Ruska drony kamikadze. Rusko údajně vyvinulo drony v přímékonfrontaci se západní protivzdušnou technikou a sdílelo tyto poznatky s Teheránem, uvedla západní média. Podobnou technickou obrannou pomoc by si mohla garda přát i pro svůj raketový program.

 

Údajné dohody mezi Ruskem, Čínou a Íránem znepokojují evropské ministry obrany ze dvou důvodů:

 

Za prvé, jsou „znepokojeni“ tím, že Čína a Írán mohou využít ruskou technologii k posílení svých vojenských schopností. Za druhé, je velmi znepokojen tím, co takové kroky říkají o postoji Kremlu. Rusko v minulosti přísně střežilo své vojenské pokroky, zejména před potenciálními budoucími rivaly, jako je Čína. To, že předává své vědomosti dál, je některými považováno za známku rostoucí „bezohlednosti“.

 

Čína často vyslovuje prohlášení, v nichž popírá, že by Rusku dodávala zbraně pro použití na Ukrajině. Peking trvá na tom, že žádnou ze stran konfliktu nezásobuje zbraněmi. Také íránský prezident Peseškián na své nedávné tiskové konferenci popřel, že od jeho nástupu do funkce byly Rusku dodány rakety.

 

https://rtnewsde.pro/international/219575-technologieaustausch-zwischen-china-russland-und/

 

 

📌18. září 2024: SETKÁNÍ NAPŘÍČ BRITÁNIÍ JIŽ VÍCE NEŽ 100 LET.

Proč o nich lidé nemluví – skrytější než muži??!!

 

Existují dvě velké lóže pouze pro ženy: Řád svobodných zednářů a HFAFzednářství pro ženy.

Oba následují přesně stejné ceremonie, nosí stejné ozdoby jako svobodní zednáři a často úzce spolupracují s „komunitními a charitativními projekty“.

Women Freemasons United Grand Lodge England

 

ŘÁD ŽEN SVOBODNÝCH ZEDNÁŘŮ:

 

Řád svobodných zednářů je nejstarší a největší zednářskou organizací pro ženy v této zemi a pracuje na liniích běžného mužského svobodného zednářství. V roce 1908 byla založena jako Velká lóže čestného Řádu starověkého zdiva a v roce 1958 přijala název „Řád svobodných zednářů žen“.

 

Řád původně zahrnoval muže a ženy, ale na počátku dvacátých let bylo rozhodnuto omezit vstup pouze ženám a do roku 1935 byl výhradně ženskou organizací. Sídlo řádu se od roku 1925 nachází v Notting Hill Gate v Londýně a řídí ho velmistr a jeho sekretariát, kteří plní své povinnosti dobrovolně.

 

Připojit se mohou ženy jakékoli rasy nebo víry – měly by být ve věku 21 let nebo starší, mít dobrý charakter a věřit v Nejvyšší bytost.

ŘÁD MÁ PŘIBLIŽNĚ 4000 ČLENŮ VE VÍCE NEŽ 300 ŘEMESLNÝCH LÓŽÍCH ROZMÍSTĚNÝCH PO CELÉM SPOJENÉM KRÁLOVSTVÍ A V ZÁMOŘÍ, KTERÉ SE SCHÁZEJÍ MINIMÁLNĚ ČTYŘIKRÁT ROČNĚ.

 

Řád také aktivně vybízí všechny členy, aby se připojili k dalším a vyšším titulům.

 

Řád má také The Pembridge Society, skupinu pro nové a mladé svobodné zednáře, kteří se setkávají, aby pokročili ve svých zednářských znalostech. Plánuje se, že podobné skupiny budou zřízeny celostátně.

 

Řád se aktivně podílí s UGLE na propagaci programu univerzit a v posledních několika letech pracoval po boku členů UGLE na univerzitních freshers‘ veletrzích po celé Anglii a Walesu, ze kterých přivítali nové členy do mnoha svých lóží.

 

Více informací naleznete nastránkách Řádu žen svobodných zednářů.

 

https://www.ugle.org.uk/become-freemason/women-freemasons

 

 

📌👹👹👹18. září 2024: ❗️❗️❗️ANGLIE SCHVALUJE ÚPRAVU GENU CRISPR ZA ÚČELEM VYTVOŘENÍ GENETICKY MODIFIKOVANÝCH LIDÍ❗️❗️❗️

 

Úřady ve Spojeném království schválily první terapii CRISPR na světě k léčbě lidí a očekává se, že úřady ve Spojených státech budou brzy následovat.

 

CRISPR funguje jako „genetické nůžky“, které stříhají úseky DNA, aby je vědci mohli upravit „odříznutím“ určitých úseků a jejich nahrazením novými, umělými úseky. ☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️

 

Orgány Spojeného království schválily první terapii CRISPR na světě pro léčbu lidí a očekává se, že orgány Spojených států budou brzy následovat. (Viz čl. Obránce)

Genová terapie, která byla údajně vyvinuta pro léčbu krevních onemocnění, by mohla přijít na trh již v prosinci.

 

CRISPR funguje jako „genetické nůžky“, které rozřezávají úseky DNA tak, aby je vědci mohli upravovat tím, že některé úseky „odříznou“ a nahradí je novými, umělými úseky❗️❗️❗️

 

Podle publikace z roku 2012, která poprvé představila technologii, crispr je v podstatě levný a snadný způsob, jak modifikovat geny a vytvářet nové geneticky modifikované organismy (GMO) – v tomto případě z lidí. (Viz čl. Science)

 

Nový crispr, známý jako terapie exa-cel a oficiálně známý jako casgevy, je první terapie crispr na světě, která je schválena pro lidi na trhu.

 

Vynálezci CRISPR získali v roce 2020 Nobelovu cenu za chemii za objev, který byl v posledních letech použit k manipulaci s rostlinami jako možné řešení „změny klimatu“.

Teprve nyní by měl být CRISPR používán také u lidí, i když je to vysoce rizikové.

Vyplatí se genetická modifikace těla jako „léčení“?

 

Casgevy byl vyvinut pro léčbu dvou specifických krevních onemocnění: Srpkovitá anémie a beta-talasemie. Srpkovitá anémie se nejčastěji vyskytuje u lidí afrického nebo karibského původu a je známo, že způsobuje paralyzující bolest.

 

Beta-talasémie, která může způsobit mírnou nebo závažnou anémii, je podobný stav, který obvykle vyžaduje pravidelnou krevní transfuzi k léčbě.

 

Obě genetická onemocnění jsou způsobena „chybami“ v genech, které regulují hemoglobin, což je protein, který umožňuje transport kyslíku červených krvinek v těle. Obě nemoci mohou být smrtelné, pokud nejsou léčeny.

 

Technologie vyvinutá společnostmi Vertex Pharmaceuticals a CRISPR Therapeutics byla schválena pouze jednou studií, která sledovala pouze 29 z celkového počtu 45 účastníků po dobu 16 měsíců. 28 z těchto 29 údajně nemělo po roce žádnou bolest, hlásí Příroda.

 

V klinické studii k léčbě beta-talasemie nevyžadovalo 39 ze 42 subjektů rutinní transfuzi červených krvinek po dobu nejméně 12 měsíců – bez přípravku Casgevy vyžadují pacienti s beta-talasemií krevní transfuzi každé tři až pět týdnů.

 

Zatímco média a jimi podporované společnosti, které vyrábějí tento druh materiálu, oslavují tato úžasná uzdravení, ZAMLČUJÍ, ŽE CRISPR MÁ ZÁVAŽNÉ VEDLEJŠÍ ÚČINKY, KTERÉ V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ ZAHRNUJÍ NEČEKANĚ VELKÉ DELECE, KTERÉ VEDOU K JEŠTĚ ZÁVAŽNĚJŠÍM GENOVÝM MUTACÍM.

 

„Je známo, že editace genů CRISPR/Cas9 je náchylná nejen ke genetickému poškození mimo cíl, ale také k širokému spektru nezamýšlených mutací, a to i na zamýšleném rozhraní,“ řekl Dr. Michael Antoniou, vedoucí skupiny Gene Expression & Therapy Group na King’s College v Londýně. To může mít negativní vliv na funkci několika genů, což může vést k rakovině.

 

„Je proto nezbytné, aby ti, kteří jsou odpovědní za aplikaci genové editační terapie, provedli nestrannou analýzu genomu léčených pacientů na potenciálně život ohrožující mutace DNA. To je životně důležité, protože pouze jedna buňka uvnitř velkého bazénu upravených buněk stačí k chybě a vyvolání rakoviny.“

 

Mezitím jedna americká společnost pohání jinou, ale podobnou technologii CRISPR, která se nazývá „základní editace“ a údajně slouží k umělému snížení hladiny cholesterolu u lidí.

 

https://legitim.ch/england-genehmigt-die-crispr-genbearbeitung-um-genmanipulierte-menschen-zu-erschaffen/

 

 

📌18. září 2024: ♨️ TUCKER CARLSON O MEDIÁLNÍM POKRYTÍ POKUSU O ATENTÁT NA TRUMPA:

„Co o tom říkají média? Tak především se dozvíte, že ho zastřelil Trumpův příznivec, což dává smysl, ten člověk ho měl tak rád, že si na golfové hřiště přinesl pušku a pokusil se ho zabít. Chci říct, že zhruba takhle to funguje. Je to jako kdyby Putin vyhodil do povětří svůj vlastní plynovod. A to dává smysl. Je tak zlý, že útočí sám na sebe.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29223

 

 

📌18. září 2024: ⛔️ BRUSEL ŽIADA OPATRENIA PROTI OPIČÍM KIAHŇAM! 👺 👺 👺

🤬 Nesmieme už dovoliť ďalší koronateror!

⚠️ Už nevedia čo od nudy vymyslieť. Aktuálne nás prišli strašiť opičími kiahňami v Afrike  a volajú po spoločných „európskych opatreniach“ proti ich šíreniu!

https://t.me/to_je_nas_svet/29224

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 18.09.2024“:

➡️☭☆ Počet obětí detonací na pageru v různých částech Libanonu vzrostl na 12, uvedlo místní ministerstvo zdravotnictví. Zraněno bylo od 2,7 tisíce do 2,8 tisíce lidí.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Brazilské federativní republiky Luizem Inaciem Lulou da Silvou

🔸Byly projednány aktuální otázky týkající se dalšího rozvoje rusko-brazilského strategického partnerství. Potvrdil se vzájemný zájem o budování politického dialogu a oboustranně výhodné spolupráce v různých oblastech, včetně obchodu, zemědělství, energetiky a průmyslové spolupráce.

🔸V souvislosti s přírodními požáry, které zachvátily řadu regionů Brazílie, vyjádřil Vladimir Putin připravenost poskytnout v případě potřeby pomoc při překonávání následků přírodní katastrofy.

🔸Dotkne se řady témat mezinárodní agendy. Vladimir Putin poděkoval svým brazilským partnerům za podporu priorit ruského předsednictví v BRICS a informoval o postupu příprav na summit asociace v Kazani ve dnech 22.–24. Obě strany zdůraznily přání pokračovat ve společné práci v klíčových oblastech spolupráce v BRICS, včetně finančního sektoru. Zdůrazněna byla také připravenost prohloubit koordinaci jak na G20, kde je letos Brazílie předsedou, tak na dalších multilaterálních platformách.

🔸S ohledem na potvrzený zájem Luize Inacio Lula da Silva přispět k hledání způsobů, jak vyřešit ukrajinský konflikt, nastínil Vladimir Putin v tomto ohledu principiální ruská hodnocení.

🔸Vůdci projednali harmonogram dalších bilaterálních kontaktů a dohodli se, že se setkají během kazaňského summitu BRICS.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 17 lidí, včetně 3 dětí, bylo zraněno v důsledku útoku UAV na Toropets, Tver Region – media.

Nad městem stále visí dým a v mnoha domech jsou rozbitá okna. Více než 3 tisíce místních obyvatel bylo evakuováno a vstup do města byl zablokován.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣 Jeden člověk byl zabit a dva byli zraněni v důsledku střelby poblíž kanceláře Wildberries. Mezi oběťmi jsou policisté.

V současné době jsou na místě mimořádné události ve službě zaměstnanci ministerstva vnitra, Ruské národní gardy a vyšetřovacího výboru. Průjezd jízdním pruhem je povolen pouze pro speciální vozidla. Několik lidí bylo zadrženo.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Prezident konkrétně poděkoval voličům žijícím v pohraničních oblastech

Přes všechny potíže, tlak, pokusy o destabilizaci situace, teroristické útoky na těchto územích lidé přišli k volbám a ukázali příklad soudržnosti a konsolidace. Vaše odvaha a statečnost vzbuzují upřímný respekt.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆O požadavcích společnosti na krajské úřady

Dobře chápete, v jakém bodě historie žijeme, jakým úkolům země nyní čelí. A abyste je úspěšně vyřešili, dosáhli svých cílů, musíte pracovat s absolutním nasazením, harmonicky a jednotně, chránit zájmy lidí – každého na svém místě, zájmy země a ospravedlňovat důvěru lidí konkrétními výsledky.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V předvečer Gunsmith’s Day pořádá hlava státu jednání o rozvoji ozbrojených sil v podmínkách Severního vojenského okruhu.

Setkání probíhá prostřednictvím videokonference. Na programu je soubor otázek souvisejících s posilováním a zvyšováním bojové připravenosti ozbrojených sil Ruské federace v rámci speciální vojenské operace.

Velkou pozornost věnujeme technickému přezbrojení armády a námořnictva. Hovoříme o modernizaci a zlepšování taktických a technických vlastností zbraní a vybavení ve službě, stejně jako o vyhlídkách na vývoj nových high-tech modelů, včetně zohlednění zkušeností získaných našimi vojáky během speciální vojenské operace. . Tyto zkušenosti jsou komplexně studovány v projekčních kancelářích a specializovaných výzkumných ústavech.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *