, ,

18.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 🤷‍♀️ „NO, STÁLO TO ZA TO?“ – RUŠTÍ VOJÁCI VYNÁŠEJÍ TĚLA VOJÁKŮ AFU, KTEŘÍ SI MYSLELI, ŽE TO V KURSKÉ OBLASTI PŮJDE SNADNO…

18.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 18.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 🤷‍♀️ „NO, STÁLO TO ZA TO?“ – RUŠTÍ VOJÁCI VYNÁŠEJÍ TĚLA VOJÁKŮ AFU, KTEŘÍ SI MYSLELI, ŽE TO V KURSKÉ OBLASTI PŮJDE SNADNO

 

 

📌17. srpna 2024: ⚡️ RAMZAN KADYROV OZNÁMIL, ŽE MU ELON MUSK POSLAL DO GROZNÉHO CYBERTRUCK.

 

Následně bude elektrický pickup poslán do ruské zóny SVO na Ukrajině.

 

„Obdržel jsem od váženého Elona Muska Cybertruck Tesla. S potěšením jsem si vyzkoušel novou techniku a osobně jsem si ověřil, že se ne náhodou jmenuje Kybernetická bestie,“ napsal Ramzan Kadyrov na svém osobním kanále. ✌️

https://t.me/to_je_nas_svet/28543

 

 

📌17. srpna 2024: UKRAJINA ZAČALA PŘIPRAVOVAT ÚTOK NA JADERNOU ELEKTRÁRNU KURSK – INFORMOVALO RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ.

 

Ministerstvo uvedlo, že případný ukrajinský útok na kurskou jadernou elektrárnu by mohl vést k rozsáhlé katastrofě způsobené člověkem v Evropě.

https://t.me/to_je_nas_svet/28544

 

 

📌17. srpna 2024: 🇧🇾 BĚLORUSKÝ PREZIDENT ALEXANDR LUKAŠENKO PROHLÁSIL, ŽE BUDE POKRAČOVAT V MÍROVÝCH INICIATIVÁCH A POSKYTNE PLATFORMU PRO JEDNÁNÍ.

 

„Bělorusko opakovaně přicházelo s mírovými iniciativami a převzalo roli vyjednávací platformy pro řešení konfliktů. V této práci budeme i nadále soustavně pokračovat,“ uvedl při projevu prostřednictvím videospojení na summitu Hlas globálního Jihu.

 

Lukašenko poznamenal, že dnes mnoha regiony otřásají války, závody ve zbrojení nabírají na obrátkách „ve prospěch nadnárodních korporací“. Rozvoj však není možný bez udržitelného míru a řešení rozporů.

https://t.me/to_je_nas_svet/28545

 

 

📌17. srpna 2024: SNS POŽADUJE, ABY VŠETKY NADÁCIE A OBČIANSKE ZDRUŽENIA MUSELI VO SVOJICH ZÁVEREČNÝCH SPRÁVACH JASNE UVÁDZAŤ VŠETKÝCH SPONZOROV A PARTNEROV A DEKLARATÓRNE UKÁZAŤ, KAM FINANČNÉ VÝDAVKY SMERUJÚ.

https://t.me/to_je_nas_svet/28546

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️🎚️ 🎚️ 🎚️17. srpna 2024: 🤷‍♀️ „NO, STÁLO TO ZA TO?“ – RUŠTÍ VOJÁCI VYNÁŠEJÍ TĚLA VOJÁKŮ AFU, KTEŘÍ SI MYSLELI, ŽE TO V KURSKÉ OBLASTI PŮJDE SNADNO.

 

Těla Ukrajinců tvořila impozantní mohylu….. Voják natáčející video klade rozumnou otázku – stálo za to vtrhnout do Kurské oblasti, aby se z ní stala hromada mrtvol?

Změní se něco v mozku některého z vojáků, kteří tento záznam uvidí?

 

ℹ️ Ukrajina nasadila do útoku na Kurskou oblast 11 000 záložních vojáků – The Wall Street Journal

👉 https://t.me/to_je_nas_svet/28547

 

 

📌🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥17. srpna 2024: ÚŽASNÉ PROPGOVANÉ, VYCHVALOVANÉ VĚTRNÉ ELEKTRÁRNY. STEJNÝ EFEKT, JAKO ELEKTOAUTA!!!

 

🍌Kde soudruzi z NDR udělali asi chybu??? ♻️To je ta jejich ekologie a zelena propaganda!

https://www.facebook.com/reel/944825463411982

 

 

📌💉🎚️17. srpna 2024: WOLFGANG WODARG O OPIČÍCH NEŠTOVICÍCH: „TYPICKÝ HERPES A BYZNYS S NÁSLEDKY OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU

 

V úterý ředitel WHO Dr. Tedros👹 vyhlašuje mezinárodní zdravotní stav nouze. Důvodem byl údajně rostoucí počet případů takzvaných opičích neštovic v Demokratické republice Kongo (DRC).

Ředitel WHO👹 již v roce 2022 vyhlásil mezinárodní stav nouze proti opičím neštovicím.

 

Téma mělo na mysli i tehdejšího lékaře a bývalého vedoucího zdravotnického odboru dr. Wolfgang Wodarg.

Bývalý člen SPD v Bundestagu se proslavil jako kritik během prasečí chřipky a koronavirové krize. Pneumolog poskytl v roce 2022 rozhovor rakouskému vysílání AUF1, ve kterém popsal svůj pohled na opičí neštovice. Celý rozhovor: 👍

((Neočkovat❌💉🎚️❌ Depopulační podvod❗️❗️❗️))

 

https://develop.auf1.tv/elsa-auf1/dr-wolfgang-wodarg-covid-impffolgen-vertuscht-mit-neuen-alten-krankhein

 

 

📌17. srpna 2024: NYNÍ VÍME JISTĚ, ŽE JE MOŽNÉ PŘENÁŠET GENETICKÉ A METABOLICKÉ INFORMACE NA LIBOVOLNOU VZDÁLENOST VE ZLOMKU SEKUNDY OKAMŽITĚ.

 

Informace mohou přenášet 5G sítě.

 

👉JE TO ZPŮSOB, JAKÝM SPOLU NAŠE BUŇKY KOMUNIKUJI.

(kvantová nelokalita a zapletení, funkce nekódující DNA).

 

Vlnová genetika je schopna překonat jakoukoliv nemoc. Práce profesora Dr. P. Gariaeva je založena nejen na teoretických poznatcích, ale také na experimentálních datech. Experimenty Vlnové Indukované Imunity. Testy ukázaly, že je možné navodit úplné funkční zotavení jakéhokoliv postiženého orgánu prostřednictvím přenosu genetické informace ze zdravého orgánu jiného těla.

 

https://vlnovagenetika.cz/darpa-a-programova-modulace-genove-exprese-hostitele-holograficke-informace-lze-zavadet-preventivne-oprava-poskozene-michy/

 

https://vlnovagenetika.cz/dokumenty-vlnove-genetiky/

 

https://vlnovagenetika.cz/zdravotni-vysledky-technologie-lingvisticko-vlnove-genetiky/

 

https://rumble.com/v4kmjkx-holografick-lingvistick-a-vlnov-vlastnosti-dna.html

 

 

📌17. srpna 2024: 🇷🇺☢️ 🇺🇦 RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY BERE INFORMACE O PŘÍPRAVÁCH KYJEVA NA ÚTOK NA JADERNOU ELEKTRÁRNU KURSK S NÁLEŽITOU VÁŽNOSTÍ, UVEDLO MINISTERSTVO.

 

👉Cílem kyjevské provokace v jaderné elektrárně Kursk je obvinit Rusko ze „samoútoku“ na elektrárnu a vytvořit tak záminku pro útoky na ukrajinská jaderná zařízení. Ruské ministerstvo obrany považuje kroky Kyjeva za přímé porušení mezinárodních úmluv.

 

⚠️ Pokud Kyjev prosadí své plány způsobit katastrofu s radioaktivní kontaminací v evropské části kontinentu, Rusko okamžitě přijme drastická opatření, uvedlo ministerstvo obrany. ✌️

 

https://t.me/MariaVladimirovnaZakharov

 

 

📌17. srpna 2024: ⚡️ KOMENTÁŘ OFICIÁLNÍ PŘEDSTAVITELKY RUSKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ M. V. ZAKHAROVÉ V SOUVISLOSTI S PŘÍCHOZÍMI INFORMACEMI O TOM, ŽE KYJEVSKÝ REŽIM PŘIPRAVUJE PROVOKACE V JADERNÝCH ZAŘÍZENÍCH RUSKÉ FEDERACE:

👇👇👇👇👇

 

💬 Podle přicházejících informací začal kyjevský režim připravovat útok na jadernou elektrárnu Kursk.

 

👉Vyzýváme mezinárodní organizace, zejména OSN a MAAE, aby okamžitě odsoudily provokativní akce připravované kyjevským režimem a zabránily narušení jaderné a fyzické bezpečnosti JE Kursk, které by mohlo vést k rozsáhlému muž- způsobil katastrofu v Evropě.

 

Kromě toho takové akce Kyjeva nejen vytvářejí přímou hrozbu pro jaderné elektrárny, ale také podkopávají postuláty MAAE o jaderné bezpečnosti a zabezpečení, které v roce 2022 formuloval šéf Agentury R. Grossi. ✌️

 

❗️👉 Celé mezinárodní společenství musí pochopit nebezpečí, které neonacistický kyjevský režim představuje pro evropský kontinent. ✌️

 

👉Pokusy o zastrašování a terorizaci celých regionů a mezinárodního společenství jako celku musí být rozhodně zastaveny společným úsilím. ✌️

 

https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1965862/

 

 

📌17. srpna 2024: X OZNAMUJE, ŽE ZAVÍRÁ SVÉ „KANCELÁŘE V BRAZÍLII“, PROTOŽE LEVICOVÍ VLÁDNÍ PŘEDSTAVITELÉ VYHROŽUJÍ ZATČENÍM JEJÍCH ZAMĚSTNANCŮ.

 

https://x.com/GlobalAffairs/status/1824819053061669244

 

 

📌17. srpna 2024: UKRAJINŠTÍ UPRCHLÍCI ZMLÁTILI POHRANIČNÍKY A UKRADLI ZBRANĚ A GRANÁTY.

 

Jak uvádí tisková agentura ANNA NEWS, dva uprchlíci uprchli do Rumunska, kde je pronásledovaly vrtulníky. Ukrajinci, kteří tam uprchli, požádali o politický azyl, zatímco zbití ukrajinští pohraničníci požádali alespoň o vrácení zbraní a granátů, citovala agentura místní tisk.

https://t.me/absurdnisvet/78082

https://t.me/absurdnisvet/78083

https://t.me/absurdnisvet/78084

 

 

📌17. srpna 2024: V KYJEVĚ STÁTNÍ ZÁSTUPCI SBU ZATKLI NĚKOLIK LIDÍ ZAPOJENÝCH DO PRODEJE ZBRANÍ NA ČERNÉM TRHU.

 

Mezi zadrženými zbraněmi je Pansarskott m/86 (ze Švédska), karabina M4A1 (z USA) a útočná puška AK-74.

https://t.me/absurdnisvet/78085

https://t.me/absurdnisvet/78086

https://t.me/absurdnisvet/78087

 

 

📌17. srpna 2024: ÚŘADUJÍCÍ GUVERNER KURSKÉ OBLASTI ALEXEJ SMIRNOV NAVŠTÍVIL DOČASNÉ UBYTOVACÍ STŘEDISKO V ZOLOTUCHINSKÉM OKRESE, KTERÉ UBYTOVÁVÁ OBYVATELE REGIONU, KTEŘÍ BYLI NUCENI OPUSTIT SVÉ DOMOVY KVŮLI OSTŘELOVÁNÍ.

 

„Toto dočasné ubytování je určeno pro 2000 osob, je zde kantýna a stany pro stravování se zásobou jídla minimálně na 10 dní.“ 😓

https://t.me/absurdnisvet/78088

 

 

📌17. srpna 2024: MEZI ŽOLDÁKY, KTEŘÍ PRONIKLI DO POHRANIČNÍ OBLASTI KURSKA, JSOU I AMERIČANÉ.

 

Zástupci Forward Observation Group se již vstupem na ruské území „pochlubili“.

((Takže pro 🐑🐑🐑, tohle je válka USA a Rusko, ne naše!!!))

https://t.me/absurdnisvet/78089

 

 

📌17. srpna 2024: 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 A PERLA NAKONEC 👇👇👇👇🤮🤮🤮

 

Tak nám začal za naše miliony, bez našeho souhlasu, anebo s naším většinovým nesouhlasem Prague pride. Festival lásky na veřejnosti, tolerance a pochopní pod záštitou @STANczv@Vit_Rakusan a @JanLipavsky🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Tak toto vyznávají elity města Pražského. 🤮

https://t.me/absurdnisvet/78092

 

 

📌17. srpna 2024: 🇷🇺 RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY POKRAČUJÍ V NIČENÍ TECHNIKY A ŽIVÉ SÍLY AFU V PŘÍHRANIČNÍCH OBLASTECH KURSKÉ OBLASTI.

Posádky vrtulníků Ka-52 zasáhly leteckými střelami C-8 obrněnou vojenskou techniku jednotek AFU. Poté provedly protiraketový manévr, vypustily tepelné lapače a vrátily se na místo odletu.

Podle zprávy rozvědky byly všechny uvedené cíle úspěšně zničeny – ministerstvo obrany.

https://t.me/to_je_nas_svet/28548

 

 

📌17. srpna 2024: 😂 JAN LIPAVSKÝ NA DOVOLENÉ, ALE NĚJAK TOMU NEROZUMÍM…. KDY ŽE LETÍ NA TEN KRYM?

https://t.me/to_je_nas_svet/28550

 

📢  Pro osvěžení faktů z archívu kdo je pirát Jan Lipavský a co pro nás dělá:

 

🛑17.2.2024: „Členové a přátelé Aspen Institutu z České republiky“.

 

Aspen Institute People:

https://www.aspeninstitutece.org/cs/people-of-the-platform/
Aspen Institute Speakers:

https://www.aspeninstitutece.org/speakers/
Aspen Young Leaders Program:

https://www.aspeninstitutece.org/people_tags/aspen-young-leaders-program/

 

Obsah stránek se neustále průběžně mění. Rozdělení není úplně přesné, protože se jednotlivé skupiny prolínají. Některé profily už byly odstraněné, někteří se schovávají za „přátele a spolupracovníky“ Aspen Institutu, kteří vystupují na pořádaných akcích, nebo ho podporují jako poradci atd.

 

  • Petr Fiala, předseda vlády ČR, předseda ODS
  • Petr Pavel, prezident České republiky
  • Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně Sněmovny, předsedkyně TOP 09
  • Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí ČR, předseda KDU-ČSL
  • Vít Rakušan, ministr vnitra ČR, předseda STAN

👉👉👉Jan Lipavský, ministr zahraničních věcí ČR, Piráti, profil

  • Mikuláš Bek, ministr školství, mládeže a tělovýchovy ČR
  • Andrej Babiš, expremiér ČR, poslanec (ANO)
    (Profil byl vymazán v roce 2021 a nacházel se na této adrese https://www.aspeninstitutece.org/people-profile/andrej-babis/ , ale díky Wayback Machine se můžete podívat na člena Aspen Institutu Andreje Babiše

 

 

 

 

  • Danuše Nerudová, ekonomka a vysokoškolská pedagožka, kandidátka na prezidenta ČR
  • Věra Jourová, místopředsedkyně Evropské komise pro hodnoty a transparentnost (ANO)
  • Petr Kolář, prezidentův „přítel po boku“, odkaz

 

Jména dále jsou řazena podle abecedy, uváděné funkce nemusí vždy odpovídat aktuální situaci, je to poplatné době zápisu:

 

  • Patrik Banga, Člen dozorčí rady Romea o.p.s.
  • Michaela Bakala, manželka Zdeňka Bakaly, předsedkyně správní rady nadace Bakala Foundation
  • Jarmila Balážová, členka správní rady Romea o.p.s
  • Pavel Bělobrádek, bývalý předseda (KDU-ČSL)
  • Lenka Bradáčová, vrchní státní zástupkyně VSZ Praha
  • Tomáš Bursík, bývalý politik Strany zelených
  • Adam Černý, novinář, komentátor deníku Hospodářské noviny, předseda Syndikátu novinářů ČR
  • Tomáš Čupr, podnikatel a investor, zakladatel společností Slevomat, DameJidlo.cz a Rohlik.cz
  • Martina Dlabajová, europoslankyně (ANO)
  • Vladimír Dlouhý, bývalý politik (ODA), předseda Hospodářské komory
  • Petr Dvořák, bývalý ředitel TV Nova a České televize
  • Vladimír Dzurilla, vládní zmocněnec pro IT
  • Martin Ehl, hlavní analytik Hospodářských novin, v HN pracuje dvacet let, z toho dvanáct let šéfoval
  • Tomáš Etzler, bývalý český novinář
  • Jiří Fajt, bývalý ředitel Národní galerie
  • Jan Farský, poslanec (STAN)
  • Pavel Fischer, politik a diplomat, senátor, dvakrát kandidoval na prezidenta ČR, profil
  • Nora Fridrichová, moderátorka pořadu České televize 168 hodin
  • Štefan Fülle, diplomat, bývalý velvyslanec ČR při NATO
  • Ivan Gabal, sociolog
  • Jan Hamáček, exministr vnitra, bývalý 1. místopředseda vlády, bývalý předseda ČSSD, profil
  • Jan Hartl, sociolog, ředitel agentury STEM
  • Zdeněk Hřib, exprimátor hlavního města Prahy, první náměstek primátora Prahy (Piráti)
  • Tomáš Halík, katolický kněz, prezident České křesťanské akademie
  • Ivan Hodáč, zakladatel, předseda dozorčí rady a čestný předseda představenstva
  • Radko Hokovský, zakladatel think-tanku Evropské hodnoty
  • Radek Holub, herec
  • Aleš Chmelář, náměstek ministra zahraničních věcí, dříve státní tajemník pro EU
  • Jan Chvojka, poslanec (ČSSD)
  • Ivo Ištvan, vrchní státní zástupce
  • Roman Joch, politik (ODA), ředitel Občanského institutu
  • Iveta Jordánová, ředitelka “protikorupční” neziskovky Růžový panter
  • Bob Kartous, EDUIN, lob. společnost – zcela změnit systém českého školství, podpora inkluze
  • Magdalena Karvayová, koordinátorka projektů Romské iniciativy v Open Society fund Praha
  • Katarína Klamková, bývalá ředitelka IQ Roma servis
  • Pavel Kavánek, dlouholetý ředitel ČSOB a prezident České bankovní asociace
  • Jiří Kopal, Evropské hodnoty
  • Lukáš Kovanda, ekonom
  • Daniel Kroupa, filozof, chartista, bývalý politik (ODA), vedoucí katedry filozofie a politologie UJEP Ústí nad Labem
  • Ondřej Kundra, novinář z Respektu
  • Oldřich Kužílek, bývalý politik (ODA), Open Society Fund
  • Jakub Landovský, bývalý náměstek na ministerstvu obrany (ČSSD), velvyslanec ČR při NATO
  • Helena Langšádlová, poslankyně (TOP 09)
  • Jiří Mádl, herec a režisér
  • Lucie Mádlová, výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, matka Jiřího Mádla
  • Jan Macháček, novinář, bývalý disident, signatář Charty 77, působil mj. v týdeníku Respekt a Hospodářských novinách, od roku 2015 píše pro Lidové noviny jako komentátor, je předsedou správní rady Institutu pro politiku a společnost hnutí ANO 2011
  • Jana Maláčová, exministryně práce a sociálních věcí (ČSSD)
  • Aleš Michl, člen Bankovní rady ČNB
  • Tania le Moigne, generální ředitelka spol. Google Česká republika
  • Jiří Nantl, náměstek na MŠMT (ODS), ředitel Středoevropského technologického institutu Masarykovy univerzity
  • Jiří Pehe, politolog a komentátor, New York University Prague
  • Tomáš Petříček, exministr zahraničních věcí;
  • Petr Pithart, bývalý předseda vlády ČSR, předseda Senátu PČR
  • Jan Pirk, lékař-kardiolog (IKEM)
  • Robet Plaga, exministr školství, mládeže a tělovýchovy ČR
  • Tomáš Pojar, diplomat a bezpečnostní analytik (CEVRO Institut)
  • Martin Povejšil, diplomat a bývalý velvyslanec ČR při NATO, náměstek ministra zahraničních věcí
  • Andrea Procházková, novinářka z Bakalova Respektu
  • Martin Půta, hejtman Libereckého kraje (Starostové pro Liberecký kraj)
  • Zuzana Roithová, lékařka, politička a manažerka (KDU-ČSL)
  • Jacques Rupnik, francouzský politolog a historik, který se zabývá střední a východní Evropou
  • Tomáš Salomon, generální ředitel České spořitelny
  • Jiří Schneider, bývalý velvyslanec v Izraeli, pak první náměstek ministra zahraničních věcí
  • Jelena Silajdžić, spolek Slovo 21
  • Lucie Sládková, dlouholetá předsedkyně české pobočky mezinárodní Organizace pro migraci
  • Emma Smetana, novinářka z Bakalovy DVTV
  • Peter Stračár, generální ředitel spol. GE pro střední a východní Evropu
  • Jiří Šedivý, politik a odborník na oblast obrany, bývalý náměstek ministra obrany, velvyslanec ČR při NATO, šéf Evropské obranné agentury
  • Petr Šereda, vrchní státní zastupitelství
  • Martin Šimečka, bývalý disident a člen Verejnosti proti násiliu, nakladatel a (šéf)redaktor SME, Respektu a Denníka N
  • Vladimír Špidla, bývalý předseda vlády a předseda ČSSD, český eurokomisař
  • Zdeněk Tůma, bývalý guvernér ČNB
  • Marek „Orko“ Vácha, římskokatolický kněz, teolog, přírodovědec, pedagog, skaut
  • Tanja Vainio, generální ředitelka spol. ABB Česká republika
  • Petr Vizina, novinář, hudebník, vedoucí kulturní redakce České televize
  • Adam Vojtěch, bývalý ministr zdravotnictví (ODS, ANO)
  • Alexandr Vondra, bývalý disident a signatář Charty 77 (ODS), profil
  • Vlaďka Votavová,Asociace pro mezinárodní otázky AMO, asociace DEMAS – Asociace pro podporu demokracie a lidských práv
  • Tomáš Vyhnálek, ředitel fundraisingu agentury Člověk v tísni
  • Czeslaw Walek, organizátor Prague Pride
  • Jan Zahradil, europoslanec (ODS)
  • David Záhumenský, někdejší ředitel Ligy lidských práv
  • Eva Zamrazilová, ekonomka, předsedkyně Národní rozpočtové rady
  • Daniela Zemanová, soudkyně, předsedkyně Soudcovské unie
  • Michael Žantovský, politik a diplomat, ředitel Knihovny Václava Havla
  • Marek Ženíšek, politolog, politik (KDU-ČSL, TOP 09), bývalý poslanec a místopředseda TOP 09

Ani zdaleka to není úplný seznam, stačí se podívat na uvedené odkazy (některé profily už byly odstraněné):

 

Aspen Institute People: https://www.aspeninstitutece.org/cs/people-of-the-platform/
Aspen Institute Speakers: https://www.aspeninstitutece.org/speakers/
Aspen Young Leaders Program: https://www.aspeninstitutece.org/people_tags/aspen-young-leaders-program/

👉 Je dobré, abychom věděli, kdo z politiků má jaké vazby a za čí zájmy kope. U nás působí Aspen Institute Central Europe. Absolventi se neškolí pro to, aby jako činné osoby veřejného života ČR, hájili české národní zájmy. Slyšeli jste uvedené účastníky, aby kritizovali USA a EU za jejich zasahování do suverenity zemí, které vojensky napadly nebo ekonomicky poškodily?

👉 Právě v seznamu proškolených Čechů, kteří projektem prošli, včetně vysokého počtu vedoucích funkcionářů českých politických neziskovek, leží kořeny současného neúměrného vlivu USA na politickém rozhodování v ČR, zahrnující jejich inkaso desítek miliard korun z českých veřejných rozpočtů. Ukázka ze školení programu v roce 2018:

 

Účastníci si během víkendu poslechli inspirativní osobní příběhy – např. generála Petra Pavla o jeho cestě na pozici předsedy vojenského výboru NATO a o leadershipu v armádě…

 

Projektem, který je z činností poboček AI mimo USA též velmi těsně propojen, a jehož cílem je taktéž uplatňování americké politické agendy v cílových zemích (tedy i v ČR) na základě vhodného „personálního managementu“ je program International Visitors Leadership.

 

👉Jde o americký vládní program (konkrétně je podřazen pod ministerstvo zahraničních věcí USA) několikatýdenní stáž placená a organizovaná americkou exekutivou. Jde v podstatě o projekt exekutivy USA na získání “klientů” z řad (často mladých resp. budoucích) zahraničních politiků. kteří již předtím prošli například výše zmíněným školícím programem české pobočky Aspen institutu pro „mladé lídry“. Jde o program (zahájený již v roce 1940), v němž americká administrativa vždy připraví okružní stáž pro perspektivní kádry.

 

Ti pak absolvují řadu setkání s americkými politiky, univerzitními osobnostmi, lidmi z vedení amerických think-tanků a politických neziskovek, zpravodajských služeb atd. Mezi frekventanty projektu lze nalézt již více než 500 českých občanů, kteří tento program USA absolvovali po roce 1989. V ČR dokonce působí Klub českých absolventů International Visitors Leadership, a to v rámci Amerického centra v Praze, Tržiště 13, – a je financován ministerstvem zahraničí USA.

Projektem, který je z činností poboček AI mimo USA též velmi těsně propojen, a jehož cílem je taktéž uplatňování americké politické agendy v cílových zemích (tedy i v ČR) na základě vhodného „personálního managementu“ je program International Visitors Leadership.

The Aspen Institute je z velké části financován nejrůznějšími americkými nadacemi spojenými s globalisty, jako jsou Carnegie Corporation, The Rockefeller Brothers Fund a Fordovy nadace.

 

Partnerské (podřízené) instituty působí také v Berlíně, Římě, Madridu, Paříži, Kyjevě, Mexico City, Tokiu, Dillí, Bukurešti, Aucklandu a od července 2012 i v Praze.

 

Chceme být institucí, která by ráda internacionalizovala náš region, protože když se světu skutečně neotevřeme, jen těžko uspějeme.

 

Prezidentem a výkonným ředitelem The Aspen Institute byl Walter Isaacson, v minulosti mimo jiné šéfredaktor časopisu Time a ředitel televize CNN. Ve správní radě institutu zasedali například Madeleine Albrightová, Condoleezza Riceová nebo Javier Solana. Všichni průkopníci nového světového řádu a amerického imperialismu. U nás působí Aspen Institute Central Europe.

Zdroje a další informace:

 

🔹 Co to je Aspen Institut.

🔹 Kdo je členem Aspen institutu z České republiky?

🔹 Aspen Institute: Jaká je jeho aktuální politika a co má společného s WEF?

🔹 Hrad si už otevřeně přebírá Deep state

🔹 V České republice má vlivná globalistická organizace Aspen Institute hájící zájmy globalistických elit USA spolupracovníky i mezi známými politiky

🔹 Kdo jsou čeští „přátelé“ Aspen Institutu?

🔹 Aspen Institut jako chapadlo nadnárodní, superbankéřské, okultní Hydry v ČR

🔹 Aspen institute, aneb kdo likviduje Českou republiku ve prospěch amerických zájmů

🔹 Aspen Institute: vytáhněme seznamy lidí, které se údajně starají o naše blaho

🔹 Všichni kromě Bašty jsou spojeni s Aspen Institutem: Výroba „kádrů“ loajálních washingtonské a bruselské chobotnici.

ZDROJ: https://www.nespokojeny.cz/cesta-do-ceske-vysoke-politiky-vede-pres-aspen-institute-kdo-je-clenem-a-pritelem/#more-37621

 

 

🛑 5.6.2024: PLUKOVNÍKA FOLTÝNA VLÁDNÍM KOORDINÁTOREM STRATEGICKÉ KOMUNIKACE FIALOVY VLÁDY DOSADILO AMERICKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ PŘESNĚ V DEN PODPISU TAJNÉHO MEMORANDA, KTERÉ PODEPSAL👉 JAN LIPAVSKÝ S ANTONY BLINKENEM!

 

Memorandum naplňuje tzv. rámec boje proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států a dává americkým diplomatům pokyn k angažování se do vnitřních záležitostí ČR!

 

Českými sociálními sítěmi od konce dubna otřásá další neuvěřitelná událost, když Fialova vláda schválila návrh na jmenování bývalého náčelníka Vojenské policie a plukovníka Otakara Foltýna do funkce vládního koordinátora strategické komunikace na boj proti tzv. dezinformacím.

 

Až dosud se myslelo, že k tomu došlo na základě aktivity Petra Fialy, který chce utlumit kritiku svého vládnutí na českých sociálních sítích.

 

👉Jenže 30. května se na webu amerického ministerstva zahraničí objevila nepatrná tisková zpráva, která sice bez povšimnutí zapadla, ale v posledních hodinách se lavinovitě šíří po českém internetu. Jedná se o tiskovou zprávu o podpisu Memoranda o porozumění v boji proti manipulaci s informacemi cizích států.


👉Memorandum podepsali 👉v Praze americký ministr zahraničí 👉Antony Blinken a 👉český ministr zahraničí 👉Jan Lipavský.

Podpis memoranda byl v českých médiích široce medializovaný, ALE NIKDO VLASTNĚ NEVIDĚL A NEVĚDĚL, ČEHO SE TO MEMORANDUM TÝKÁ.

Až doteď.

👉Celé memorandum se totiž opírá o tzv. 👉 Rámec boje proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států, 👉který vytyčuje hlavní cíle boje proti tzv. cizím vlivům.

 

PŘITOM V PODTEXTU JE ZJEVNÉ, ŽE JDE O NÁSTROJ NA POTLAČOVÁNÍ NEPOHODLNÝCH INFORMACÍ, KTERÉ BUDOU JEN PŘENÁLEPKOVÁNY A PŘEZNAČENY NA CIZÍ VLIV.

👉To je metodika, která se osvědčila už za Covidu, takže kdokoliv bude psát nebo vysílat o míru na Ukrajině, bude okamžitě zablokován za šíření ruského vlivu.

 

PODPIS MEMORANDA O UMLČOVÁNÍ ČESKÝCH OBČANŮ NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH A WEBECH S ODLIŠNÝMI NÁZORY NA VÁLKU NA UKRAJINĚ

 

A protože půjde o befel systém řízený z americké ambasády, tak bylo potřeba přesně v den podpisu referenda, tedy 30. května 2024, uvést plukovníka Otakara Foltýna do funkce hlavního cenzora při Úřadu vlády.

 

👉 Lipavský totiž nelenil a memorandum s Blinkenem podepsal 👉právě v den, kdy se Foltýn ujal nové funkce.

Samotná tisková zpráva na webu amerického ministerstva zahraničí je velice stručná, ale dává tušit, proč okolo obsahu memoranda bylo takové utajení.

 

👉Informace o obsahu by totiž odhalila, že plukovník Vojenské policie Otakar Foltýna byl 👉zvolen do pozice koordinátora proti dezinformacím právě na pokyn Američanů, kteří potřebují v této roli vojáka či důstojníka stejně, jako je i český prezident.

👉A vojáci s šaržemi musí poslouchat rozkazy a vrchní velení.

 

Funkci protektorátního prezidenta nemůže vykonávat nějaký český civil, to musí dělat prověřený vojenský či štábní kádr, který bude plnit rozkazy bez rozmýšlení, protože jak ví každý vysoký důstojník, tak pro úspěšnou kariéru v armádě či na štábu je potřebné se zbavit vlastního uvažování.

👉MOZEK JE PROBLÉM, TEN MUSÍ PRYČ, TEN DĚLÁ JEN PROBLÉMY PŘI PLNĚNÍ ROZKAZŮ.

 

👉 Proto rozumím taktice amerických neoconů, proč v ČR do role protektorátního prezidenta dosadili právě generála Pavla. A je jasné, že když jde o funkci boje proti nepohodlným evropským protiválečným proudům, musí tuto práci rovněž vykonávat štábní důstojník.

 

PODÍVEJME SE, CO O REFERENDU NAPSALO AMERICKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ:

 

MEMORANDUM O POROZUMĚNÍ O BOJI PROTI MANIPULACI S INFORMACEMI CIZÍCH STÁTŮ.

 

👉PRAHA, 30. KVĚTNA 2024

 

Ministr zahraničí USA Antony Blinken a ministr zahraničních věcí České republiky Jan Lipavský dnes podepsali memorandum o porozumění, jehož cílem je posílit spolupráci mezi Spojenými státy a Českou republikou v oblasti boje proti manipulaci s informacemi cizích států.

 

👉 Česko je sedmnáctou zemí v Evropě, Africe, východní Asii a Severní Americe, která schválila Rámec ministerstva zahraničí USA pro boj proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států. Tuto koalici zemí spojuje společné poznání, že informační manipulace ze strany cizích států, která zahrnuje dezinformace a propagandu, je nadnárodní bezpečnostní hrozbou pro demokratické společnosti, která otravuje společenský diskurz, prohlubuje společenské rozpory a podkopává důvěru v demokratické instituce. Prostřednictvím tohoto memoranda o porozumění 👉 hodlají Spojené státy a Česká republika rozšířit sdílení informací, 👉vybudovat kapacity pro kritické programování boje proti dezinformacím a sladit vládní politiky v pěti klíčových oblastech činnosti stanovených v Rámci.

 

👉Toto memorandum o porozumění podporuje společný zájem Spojených států a České republiky na zajištění svobodného a na faktech založeného globálního informačního ekosystému.

 

👉V TISKOVÉ ZPRÁVĚ NÁS UDEŘILA VÝŠE UVEDENÁ A TUČNÝM PÍSMEM ZVÝRAZNĚNÁ VĚTA O „BUDOVÁNÍ KAPACIT PRO KRITICKÉ PROGRAMOVÁNÍ BOJE PROTI DEZINFORMACÍM“.

 

👉👉👉TO NENÍ NIC JINÉHO, NEŽ ŽE LIPAVSKÝ 👉CHCE V ČR S POMOCÍ AMERICKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ 👉A JEHO PRODLOUŽENÉ RUKY 👉V PODOBĚ AMERICKÉ AMBASÁDY V PRAZE 👉👉👉AKTIVNĚ BOJOVAT PROTI JINÝM NEŽ VLÁDNÍM NÁZORŮM.

 

Podle všeho půjde o systém propojení českých bonz-center a amerických sociálních sítí, kdy tato česká centra budou hlásit závadové a protivládní příspěvky českých občanů na Facebooku, na Twitteru, na Instagramu a na YouTube, zatímco americká strana tyto nahlášené obsahy ihned v rámci spolupráce SMAŽE.

👉 Viděli jsme to právě v pondělí, kdy americký YouTube smazal kanál slovenskému aktivistovi Dannymu Kollárovi, jehož YouTube odebíralo 70 000 sledujících!!!

 

KONCEPČNÍ RÁMEC UDĚLUJE AMERICKÝM DIPLOMATŮM POVINNOST ANGAŽOVAT SE DO VNITŘNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ V ČR NA POTÍRÁNÍ PROTIVLÁDNÍCH NÁZORŮ

 

Je to součást začínající americké operace v Evropě na umlčení všech odpůrců americké války na Ukrajině, a především na umlčení protiválečných hlasů poté, co skončí Evropské volby. V Evropě se schyluje k vyslání vojsk zemí NATO na Ukrajinu, to je již naprosto jisté, ale Američané chtějí umlčet ideový odpor na sociálních sítích, který burcuje proti válce na Ukrajině.

 

👉Přesně proto Lipavský ten dokument podepsal, a 👉 přitom obsah dokumentu zůstal v naprostém utajení!!!

 

👉To memorandum se totiž opírá o tzv. Rámec boje proti dezinformacím, který byl na webu amerického ministerstva zahraničí skrytě a potajmu publikovaný již v lednu. A to, co jsme se v něm dočetli, je takové psycho, že už je nám naprosto jasné, proč je okolo obsahu memoranda takové ticho.

👉 V dokumentu se totiž doslova vyzývá k zapojení amerických diplomatů do boje proti nepohodlným názorům v ČR. POJĎME SI TO OCITOVAT.

 

RÁMEC BOJE PROTI MANIPULACI S INFORMACEMI ZE STRANY CIZÍCH STÁTŮ

 

Zahraniční manipulace s informacemi a zasahování do nich představují hrozbu pro národní bezpečnost Spojených států i jejich spojenců a partnerů. Ministerstvo zahraničí USA dnes oznamuje nový důležitý nástroj pro řešení tohoto problému: Rámec pro boj proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států.

Cílem tohoto rámce je vytvořit společné chápání této hrozby a stanovit společný soubor oblastí činnosti, na jejichž základě mohou Spojené státy se svými spojenci a partnery vypracovat koordinované reakce na zahraniční informační manipulaci a chránit svobodné a otevřené společnosti.

 

👉Autoritářské vlády používají manipulaci s informacemi k rozbití struktury svobodných a demokratických společností. Manipulují se společenským diskurzem, zkreslují národní a mezinárodní debaty o zásadních tématech a podkopávají demokratické instituce.

👉TÁTO NADNÁRODNÍ HROZBA VYŽADUJE KOORDINOVANOU MEZINÁRODNÍ REAKCI.

👉Rámec slouží jako nástroj diplomatické angažovanosti v souvislosti s hrozbou manipulace s informacemi ze zahraničí.

👉Prohloubí spolupráci mezi podobně smýšlejícími partnery, vytvoří společný operační obraz a podpoří rozvoj odolných informačních ekosystémů založených na faktech.

 

👉RÁMEC JE ZALOŽEN NA PĚTI KLÍČOVÝCH OBLASTECH ČINNOSTI:

(1) národní strategie a politiky;

(2) řídící struktury a instituce;

(3) lidské a technické kapacity;

(4) občanská společnost, nezávislá média a akademická obec; a

(5) mnohostranná angažovanost.

 

NÁRODNÍ STRATEGIE A POLITIKY:

 

👉 Účinné řešení manipulace s informacemi ze strany cizích států vyžaduje, aby země překročily rámec přístupu „monitoruj a nahlašuj” a aby vypracovaly a zavedly strategie, jak této hrozbě čelit.

 

👉 Tyto politiky by měly zajistit záruky svobody projevu, ochranu marginalizovaných skupin, transparentnost vlastnictví médií a závazek chránit volby před zahraničním zlovolným vlivem.

 

ŘÍDICÍ STRUKTURY A INSTITUCE:

 

👉 Uplatňování a správa přístupu k boji proti manipulaci s informacemi cizích států na národní úrovni vyžaduje určené řídící struktury a instituce v rámci vlád.

 

👉 Klíčem k tomuto úsilí je schopnost organizovat specializované vládní instituce, které povedou a budou koordinovat národní úsilí, mezinárodní angažovanost a digitální komunikaci založenou na faktech o zahraniční informační manipulaci.

 

LIDSKÉ A TECHNICKÉ KAPACITY:

 

👉 Účinné potírání manipulace s informacemi cizích států vyžaduje technické prostředky a lidské kapacity k udržení povědomí o hrozbách.

 

👉 Budování účinných kapacit zahrnuje investice do nástrojů digitální bezpečnosti, které mohou odhalit manipulaci s informacemi cizích států, a zajištění interoperability mezi vládními partnery, kteří se snaží této hrozbě čelit.

 

OBČANSKÁ SPOLEČNOST, NEZÁVISLÁ MÉDIA A AKADEMICKÁ OBEC:

 

👉 Občanská společnost, nezávislá média a akademická obec mohou hrát zásadní roli při informování a podpoře vládních iniciativ zaměřených proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států.

 

👉 Proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států lze nejlépe bojovat tehdy, když vlády chrání a podporují roli nezávislých médií, podporují nezávislé ověřování faktů a mediální a digitální gramotnost a vítají veřejnou podporu v této oblasti.

 

MNOHOSTRANNÁ ANGAŽOVANOST:

 

👉 Multilaterální organizace, které využívají mezinárodní spolupráci k boji proti manipulaci s informacemi cizích států a k budování odolnosti proti nim, jsou nepostradatelné pro zmírnění nedostatku informací a schopností v partnerských zemích.

 

CESTA VPŘED:

 

👉 Klíčem k úspěšnému boji proti zahraniční informační manipulaci je široká koalice podobně smýšlejících partnerů, protože každá země může nabídnout jiné silné stránky, kapacity a zdroje.

 

👉 Spojené státy vyzývají partnerské země, které se zavázaly podporovat otevřené a na faktech založené informační prostředí, v němž nedochází k manipulaci s informacemi ze zahraničí, aby podpořily klíčové oblasti činnosti obsažené v rámci a začaly pracovat na koordinovaném přístupu k této nadnárodní hrozbě.

 

👉 Zavázáním se k těmto pěti klíčovým akčním oblastem mohou Spojené státy se svými partnery a spojenci začít pracovat na bilaterální a multilaterální úrovni na budování odolnosti společnosti vůči zahraničním dezinformacím.

 

TAKŽE TO MÁME VENKU A MŮŽEME SI TO SHRNOUT, CO VLASTNĚ LIPAVSKÝ S BLINKENEM PODEPSALI.

 

👉Americká ambasáda bude odteď řídit boj proti dezinformacím a proti lidem s protiválečnými prostoji v ČR!!!

 

👉 Rámec totiž slouží jako nástroj diplomatické angažovanosti, lidově přeloženo ambasáda bude řídit a říkat, co se bude dělat.

 

👉 Za tímto účelem rozdá noty, v dokumentu se to nazývá tak, že vytvoří společný operační obraz.

 

Země prý se už nemají spokojit je s bonzováním a nahlašováním závadových příspěvků, ale mají rámec překročit a vytvořit strategie, jak prý nežádoucím názorům a informacím čelit.

 

AMBASÁDA U.S. BUDE V ČR „ANGAŽOVANĚ” ŘÍDIT BOJ PROTI DEZINFORMACÍM!!!

 

👉Pod tím si můžeme představit cokoliv, od blokování webů až po zavírání lidí do kriminálu za špatný názor, jako ve Velké Británii, kde se zavírají lidé na 30 dní do vězení za nenávistný projev, třeba proti lidem se sexuálními deviacemi. Toho se týká další výzva v dokumentu, výzva na ochranu marginalizovaných skupin.

 

👉Dokument dále vyžaduje určené řídící struktury a instituce pro boj s dezinformacemi na úrovni vlád, což je přesně role, KTEROU OD 30. KVĚTNA ZAČAL PLNIT VE FIALOVĚ VLÁDĚ PLUKOVNÍK FOLTÝN.

 

👉Panečku, ve stejný den, kdy Lipavský memorandum podepsal, tak Fialova vláda už jela podle notiček z ambasády a jmenovala Foltýna hlavním koordinátorem na boj proti dezinfo.

 

👉TOMU SE ŘÍKÁ DISCIPLÍNA! NEŽRAT, NESTÁT, DĚLAT!

Takže to máme černé na bílém i s podpisy ministrů.

 

👉Americká ambasáda bude angažovaně řídit boj proti dezinformacím v Česku a do role komisaře pro cenzuru dosadila už druhého vojáka ve vysoké funkci po krátkém čase.

👉Po prezidentu Pavlovi v roli generála tak na dezinformace dohlédne zatím jen plukovník Foltýn, ale povýšení na generála jistě na sebe nenechá dlouho čekat.

👉Pepa to zajistí, o to nic. Důležité je, aby byly výsledky. Takže se dá očekávat, že znovu dojde k oživení ruských stop v ČR a zmizí další YouTube kanály a spolu s nimi i profily na Facebooku.

 

PO VOLBÁCH DO EU SE CHYSTAJÍ STRAŠNÉ VĚCI OHLEDNĚ UKRAJINY, TAKŽE CHTĚJÍ BÝT NA VŠECHNO PŘIPRAVENI, ABY ZAVČAS UMLČELI ANTI-VÁLEČNÉ PROCESY.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://aeronet.news/plukovnika-foltyna-vladnim-koordinatorem-strategicke-komunikace-fialovy-vlady-dosadilo-americke-ministerstvo-zahranici-presne-v-den-podpisu-tajneho-memoranda-ktere-podepsal-jan-lipavsky/

 

 

🛑 24.06.2024, Roman Kirsch: Jan Lipavský: ČR musí kvůli ruské agresi přehodnotit pohled na ekonomické zájmy“… ((To je objevitel ekonomiky!!!))

 

https://youtu.be/bWw-FxqqEYs?si=KVS9ExcQBrn2zHXf

 

 

🛑 4. července 2024, 18:13: RUSOVÉ UŽ NEBUDOU MOCI VSTOUPIT DO ČESKA BEZ BIOMETRICKÉHO PASU:  

RUŠTÍ OBČANÉ NEBUDOU MOCI VSTOUPIT DO ČESKÉ REPUBLIKY, POKUD NEBUDOU MÍT BIOMETRICKÝ PAS, UVEDL NA SOCIÁLNÍ SÍTI X MINISTR ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ ČESKÉ REPUBLIKY JAN LIPAVSKÝ.

 

Šéf českého ministerstva zahraničí vysvětlil, že nové opatření je prý nezbytné pro bezpečnost země.

„Nebudeme čekat na další akt sabotáže,“ napsal.👹🙈

Lipavský také poznamenal, že každý, kdo má v úmyslu zůstat v České republice, musí prokázat, že je tím, za koho se vydává.

 

((Se bojíte už o té své kuřecí životy!!!))

 

„Rusům už nebude stačit nebiometrický pas,“ uzavřel ministr.

 

V červnu vyšlo najevo, že 14. balíček sankcí Evropské unie zahrnuje zákaz soukromých letů pro Rusy. Hovoříme mimo jiné o letech nutných k přepravě Rusů na obchodní jednání v zemích EU.

 

https://www.vesti.ru/article/4031514

 

 

 

📌17. srpna 2024: TAKHLE VYPADÁ OBCHODNÍ CENTRUM GALAKTIKA V DONĚCKU, KTERÉ VČERA OSTŘELOVALI UKRONACISTI.

https://t.me/to_je_nas_svet/28551

 

 

📌17. srpna 2024: 🤬 RUŠTÍ VOJÁCI ODHALILI ZVĚRSTVA UKRAJINSKÝCH OZBROJENÝCH SIL. VIDEO GOPRO UKAZUJE, JAK JSOU CIVILISTÉ ZAJÍMÁNI A MĚNĚNI V RUKOJMÍ.

Takové akce přesahují rámec jakéhokoli globálního zákona a potvrzují naprostou nezákonnost ze strany ukrajinských ozbrojených sil.

https://t.me/to_je_nas_svet/28552

 

 

📌17. srpna 2024: ⚡️ DELEGACE OSN SE VYDALA DO SEVERNÍ ČÁSTI GAZY, ABY SE SEZNÁMILA SE SITUACÍ V OBLASTI.

Video bylo pořízeno, když vozidla mise projížděla zničenými oblastmi.

https://t.me/to_je_nas_svet/28553

 

 

📌🌱17. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková, Rhody Wilson: ⚠️☣️ GENETICKY MODIFIKOVANÉ PLODINY JSOU EXTRÉMNĚ NEBEZPEČNÉ A MAJÍ VÁŽNÉ DOPADY NA ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ:

 

🚜👨‍🌾🌱Přírodní zemědělství a geneticky modifikované („GM“) plodiny jsou zásadně neslučitelné. Podpora přirozených zemědělských metod, které upřednostňují ekologickou rovnováhu a biologickou rozmanitost, nemůže koexistovat s rozšířeným pěstováním GM plodin.

 

🚜👨‍🌾🌱Přírodní zemědělství klade důraz na spolupráci s přírodou, zatímco GM plodiny spoléhají na technologické zásahy a manipulaci biologických systémů. Tyto odlišné filozofie jsou neslučitelné a nelze je sladit.

 

🚜👨‍🌾🌱Přirozené zemědělství má za cíl podporovat ekologickou rovnováhu a minimalizovat škody na životním prostředí. Na druhé straně GM plodiny byly spojeny s negativními dopady na životní prostředí a zdraví, včetně snížení biologické rozmanitosti, zvýšeného používání pesticidů a potenciálního poškození lidského zdraví.

 

🚜👨‍🌾🌱Přirozené zemědělství se opírá o rozmanitá, otevřeně opylovaná semena, zatímco GM PLODINY JSOU ČASTO MAJETKEM A KONTROLOVANÉ NADNÁRODNÍMI KORPORACEMI. 👨‍🌾Tento posun ve vlastnictví a kontrole osiva podkopává autonomii a suverenitu zemědělců nad jejich zemědělskými postupy❗️❗️❗️

 

❗️❗️❗️A také to má vážné zdravotní důsledky pro lidi a zvířata❗️❗️❗️

⚠️☣️Díky genetickému inženýrství by se známé potraviny mohly stát nebezpečnými nebo dokonce toxickými. mohlo by to také narušit složité biochemické sítě a vytvořit nové bioaktivní sloučeniny nebo změnit koncentrace běžně přítomných sloučenin. Kromě toho se vlastnosti proteinů mohou změnit v novém chemickém prostředí, protože se mohou skládat novými způsoby.

⚠️☣️Přírodní zemědělství👨‍🌾 nemůže koexistovat s GM plodinami

Od Bharat Dogra

 

Některé země přijímají podporu přírodních zemědělských plodin, což je velmi vítáno.

🔬Velký problém a omezení však nastává, když zároveň říkají, že budou šířit geneticky modifikované („GM“) plodiny, přičemž zapomínají, že přirozené zemědělství nemůže koexistovat s GM plodinami.

⚠️☣️Kromě vysokého rizika kontaminace existuje širší realita, že GM plodiny představují velmi vysoká rizika pro životní prostředí, bezpečnost a zdraví.

 

☝️Měli bychom se pozorně podívat na to, co říkají přední vědci známí také svým závazkem vůči veřejnému zájmu. Názor takových vědců by jistě měl dostat přednost před těmi, kteří spolupracovali s nadnárodními korporacemi, o nichž je známo, že jsou velmi vykořisťovatelské vůči zemědělcům a které jsou známé také svými pokusy o ovládnutí farmářských a potravinových systémů rozvojových zemí. Pokud lze podle recenzí velmi uznávaných vědců prokázat, že geneticky modifikované plodiny byly katastrofou, pak by tento názor měl dostat adekvátní význam.

 

ZDE MŮŽEME POZNAMENAT, ŽE GM PLODINY A HERBICIDY, KTERÉ JE DOPROVÁZEJÍ, BYLY V NĚKTERÝCH ZEMÍCH PŘEDMĚTEM SOUDNÍCH SPORŮ; obecně soudy chovaly soucit s oběťmi těchto plodin a agrochemikálií, které je doprovázely.

Případ, který vzbudil celosvětovou pozornost, se vztahuje k udělení obrovského odškodnění Johnsonovi, správci školního areálu, kalifornskou porotou za to, že jeho zdraví bylo vážně poškozeno herbicidem glyfosátem, který tento správce areálu musel pravidelně používat, což mělo za následek velmi bolestné a životuschopné – ohrožující rakovinu krvinek❗️❗️❗️

K této oběti panovaly široké sympatie a [Robert F. Kennedy Jr.], synovec bývalého prezidenta Johna Kennedyho, (nyní je prezidentským kandidátem v USA) byl mezi týmem právníků, kteří tento případ obhajovali.

 

❗️❗️❗️Pro lidi zabývající se otázkami bezpečnosti potravin měl tento případ další význam. ⚠️☣️Dotyčný herbicid vyrábí nejvýrazněji nadnárodní společnost, která také stojí v popředí šíření GM plodin.

Podílí se na poskytování balíčků, ve kterých jsou GM semena společnosti úzce svázána s marketingem sporného herbicidu, jehož vážná zdravotní rizika byla dříve také předmětem mnoha debat.

👉V průběhu projednávání tohoto případu se však stále více ukazovalo, že takzvané vědecké důkazy o bezpečnosti jejích výrobků, kterými se obří nadnárodní společnost zapřísahala, v sobě mají mnoho děr a občas byly i její vlastní poznatky vydáván za názor renomovaných vědců.

 

⚠️☣️PO CELOU DOBU NĚKTEŘÍ Z NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH VĚDCŮ VAROVALI PŘED GM PLODINAMI.

 

🔬👨‍🔬Nejvýznamnější indický vědec na toto téma Dr. Pushpa M. Bhargava byl v čele vyslovování těchto varování. Byl zakladatelem Centra pro buněčnou a molekulární biologii, a kromě toho byl také místopředsedou Národní znalostní komise. Mnoho vědeckých hnutí na něj pohlíželo jako na svého mentora.

Byl jmenován Nejvyšším soudem Indie jako pozorovatel ve Výboru pro hodnocení genetického inženýrství, protože byl široce vnímán jako velmi zkušený odborník na tuto problematiku a také jako nejbezúhonnější, ale navíc byl viděn také na základ jeho dosavadního působení jako velmi silného a vytrvalého ochránce veřejného zájmu.

 

Proto je velmi užitečné a zajímavé vidět, co tento velmi zkušený vědec s komplexním porozuměním této problematice řekl o GM plodinách.

V první řadě vyvinul silnou a jasnou snahu prolomit mýtus, který byl vytvořen neúnavnou manipulací velmi mocných sil snažících se rozšířit GM plodiny v Indii❗️❗️❗️ Podle tohoto mýtu většina vědeckých výzkumů podporuje GM plodiny. Zatímco dr. Bhargava bořil tento mýtus, napsal: „Existuje více než 500 výzkumných publikací od vědců s nespornou integritou, kteří nemají žádný konflikt zájmů, které prokazují škodlivé účinky GM plodin na zdraví lidí, zvířat a rostlin a na životní prostředí a biologickou rozmanitost. Například nedávný článek indických vědců ukázal, že gen Bt v bavlně i brinjalu vede k inhibici růstu a vývoje rostliny.

👉Na druhou stranu, prakticky každý dokument podporující GM plodiny pochází od vědců, kteří mají deklarovaný střet zájmů nebo o jejichž důvěryhodnosti a integritě lze pochybovat.“

 

👉V dalším přehledu nedávných trendů s názvem „JÍDLO BEZ VÝBĚRU“ (uveřejněném v Tribune) upozornil profesor Pushpa M. Bhargava, který byl mezinárodně uznávanou autoritou na toto téma, na „pokus malé, ale mocné menšiny o propagaci geneticky modifikované plodiny, aby sloužily jejich zájmům a zájmům nadnárodních korporací (čti USA), byrokracie, politického uspořádání a několika bezzásadových a neetických vědců a technologů, které lze použít jako nástroje.“

 

☝️DÁLE VAROVAL: „Konečným cílem tohoto pokusu v Indii, jehož vůdcem je Monsanto, je ZÍSKAT KONTROLU NAD INDICKÝM ZEMĚDĚLSTVÍM A TÍM I PRODUKCÍ POTRAVIN. Vzhledem k tomu, že 60 procent naší populace se zabývá zemědělstvím a žije na vesnicích, ZNAMENALO BY TO V PODSTATĚ NEJEN KONTROLU NAD NAŠÍ POTRAVINOVOU BEZPEČNOSTÍ, ALE TAKÉ NAD NAŠÍ BEZPEČNOSTÍ FARMÁŘŮ, ZEMĚDĚLSKOU BEZPEČNOSTÍ A BEZPEČNOSTÍ VENKOVSKÉHO SEKTORU❗️❗️❗️

 

🔬👨‍🔬Silný postoj Dr. Bhargavy PROTI GM PLODINÁM podporují další významní vědci v různých částech světa.

Skupina předních vědců organizovaná v rámci Nezávislého vědeckého panelu velmi jasně prohlásila: „GM plodiny nepřinášejí slibované výhody a na farmě představují eskalující problémy. Transgenní kontaminace je nyní široce uznávána jako nevyhnutelná, a proto nemůže existovat koexistence GM a ❌NE GM ZEMĚDĚLSTVÍ❌. Nejdůležitější ze všeho je, že GM plodiny nebyly prokázány jako bezpečné. Naopak se objevily dostatečné důkazy, které vyvolávají vážné bezpečnostní obavy, jejichž ignorování by mohlo vést k nevratnému poškození zdraví a životního prostředí. ⚠️☣️ GM plodiny by měly být nyní rozhodně odmítnuty. ❌

 

🔬👨‍🔬Nezávislý vědecký panel („ISP“) je panel vědců z mnoha oborů a zemí, který se zavázal podporovat vědu pro veřejné blaho. V dokumentu nazvaném „Případ pro udržitelný svět bez GMO“ ISP dále uvedl: „Zdaleka nejzákeřnější nebezpečí genetického inženýrství jsou vlastní procesu samotnému, což značně zvyšuje rozsah a pravděpodobnost horizontálního přenosu genů a rekombinace, hlavní cesta k vytvoření virů a bakterií, které způsobují epidemie chorob.

To bylo zvýrazněno v roce 2001 „náhodným“ 🐁 vytvořením zabijáckého myšího viru v průběhu zjevně nevinného experimentu genetického inženýrství. Novější techniky, jako je míchání DNA, umožňují genetikům vytvořit během několika minut v laboratoři miliony rekombinantních😂 virů, které za miliardy let evoluce nikdy neexistovaly.

Nemoci způsobující😂 viry a bakterie a jejich genetický materiál jsou převládajícími materiály a nástroji pro genetické inženýrství, stejně jako pro záměrné vytváření biologických zbraní.“ 👹

🔬👨‍🔬Několik vědců zabývajících se studiem důsledků a dopadů genetického inženýrství se sešlo na mezinárodní konferenci „Redefining of Life SciencesORGANIZOVANÉ V PENANGU v Malajsii organizací Third World Network. Vydali prohlášení (Penangské prohlášení, nebo PS), které 👉zpochybnilo vědecký základ genetického inženýrství.

 

TOTO PROHLÁŠENÍ ŘÍKÁ: „Nová biotechnologie založená na genetickém inženýrství vychází z předpokladu, že každý specifický rys organismu je zakódován v jednom nebo několika specifických, stabilních genech, takže přenos těchto genů vede k přenosu diskrétního rysu. Tato extrémní forma genetického redukcionismu již byla odmítnuta většinou biologů a mnoha dalšími členy intelektuální komunity, protože nebere v úvahu složité interakce mezi geny a jejich buněčným, extracelulárním a vnějším prostředím, které se podílí na vývoji všechny rysy.

 

„Ve značném počtu případů tak nebylo možné předvídat důsledky přenosu genu z jednoho typu organismu do druhého. Omezená schopnost přenášet identifikovatelné molekulární charakteristiky mezi organismy prostřednictvím genetického inženýrství nepředstavuje demonstraci žádného komplexního nebo spolehlivého systému pro předpovídání všech významných účinků transpozice genů.

 

☝️JE TEDY JASNÉ, ŽE PROPAGACE GM PLODIN JAKO PROSTŘEDKU KE ZVÝŠENÍ PRODUKTIVITY PLODIN NEMÁ ŽÁDNOU OPORU VE VĚDECKÉ REALITĚ A JE TO POUZE MANIPULAČNÍ TAKTIKA MOCNÉ GM LOBBY, KTERÁ POUŽÍVÁ VYSOCE SELEKTIVNÍ DATA K TOMU, ABY NĚJAKÝM ZPŮSOBEM PROSADILA SVŮJ ARGUMENT V DŮSLEDKU STÁLE ROSTOUCÍHO DŮKAZY PROTI GM PLODINÁM. MOCNÁ GM LOBBY VYUŽÍVÁ MNOHO DRUHŮ FRONTMANŮ, ALE V ZÁKULISÍ JE V PODSTATĚ ŘÍZENA NEJMOCNĚJŠÍMI, NEJVYNALÉZAVĚJŠÍMI A NEJVĚTŠÍMI NADNÁRODNÍMI SPOLEČNOSTMI V POTRAVINÁŘSKÉM, ZEMĚDĚLSKÉM, AGROCHEMICKÉM A SOUVISEJÍCÍM SEKTORU❗️❗️❗️

 

Jedním z faktorů, kterému nebyla věnována dostatečná pozornost, je to, že kvůli hrozbě kontaminace je pro normální plodiny a plodiny přirozeného zemědělství a ekologické plodiny obtížné zůstat bez dopadu geneticky modifikovaných plodin, jakmile byly tyto plodiny uvolněny. Vzhledem k tomu, že celosvětový zájem o bezpečnost potravin roste, je pravděpodobné, že se bude zvyšovat poptávka po ekologicky pěstovaných plodinách a plodinách, které nejsou kontaminovány GM plodinami.

Proto se vzdáme prémiových světových trhů, pokud dovolíme, aby naše plodiny byly kontaminovány.

⚠️☣️Star Link (kukuřice upravená tak, aby obsahovala pesticid Bt toxin) byla vysazena na méně než 0,5 % výměry kukuřice v USA, ale její stažení stálo stovky milionů dolarů a ani poté nebylo stažení zcela úspěšné. 👹

 

🔬👨‍🔬Několik významných vědců zastupujících Nezávislý vědecký panel také varovalo před vážnou hrozbou kontaminace geneticky modifikovanými plodinami – „Rozsáhlá transgenní kontaminace se objevila v krajových odrůdách kukuřice rostoucích v odlehlých oblastech v Mexiku navzdory oficiálnímu moratoriu, které platí od roku 1998. Vysoká úroveň kontaminace byly od té doby nalezeny v Kanadě.

⚠️☣️Při testu 👉33 vzorků certifikovaných zásob semen řepky olejky bylo 👉32 shledáno kontaminovaných.

👉Nový výzkum ukazuje, že transgenní pyl, navátý větrem a uložený jinde nebo spadlý přímo na zem, je hlavním zdrojem transgenní kontaminace. Obecně se uznává, že kontaminace je nevyhnutelná, a proto nemůže existovat koexistence transgenních a netransgenních plodin.“

 

🌱 „Plodiny UPRAVENÉ POMOCÍ ‚SEBEVRAŽEDNÝCH‘ GENŮ PRO SAMČÍ STERILITU byly propagovány jako prostředek ‚zadržování‘, tj. prevence, ŠÍŘENÍ TRANSGENŮ.

VE SKUTEČNOSTI HYBRIDNÍ PLODINY PRODÁVANÉ FARMÁŘŮM ŠÍŘÍ JAK SAMČÍ STERILNÍ SEBEVRAŽEDNÉ GENY, TAK I GENY TOLERANCE HERBICIDŮ PROSTŘEDNICTVÍM PYLU. 👹

 

Právě kvůli vážné hrozbě kontaminace jsou i pokusy s GM plodinami považovány za nepřijatelně rizikové. 👍

 

Jak napsal prominentní environmentalista Sailendra Nath Ghosh: „Podle nezávislých genetiků musí být izolační vzdálenost jak v čase, tak v prostoru. PŮDA, NA KTERÉ MÁ BÝT GM PLODINA PĚSTOVÁNA, BY NEMĚLA ZASÍT PLODINU V PŘEDCHOZÍM NEBO NÁSLEDUJÍCÍM ROCE.

 

👉CIZOSPRAŠNÉ PLODINY NA ROZDÍL OD SAMOSPRAŠNÝCH VYŽADUJÍ IZOLAČNÍ VZDÁLENOST TŘI AŽ ČTYŘI KM.

 

👉Zavedení těchto požadavků je v indických podmínkách nemožné. Farmáři by své pozemky nenechali ladem. Plodiny na přilehlých polích jsou téměř vždy vysázeny až po hranice.“

Několik z těchto hrozeb bylo zkoumáno na mezinárodní konferenci vědců zabývajících se studiem důsledků a dopadů genetického inženýrství. Tato konference na téma „ Redefining the Life Sciences “ byla organizována v Penangu v Malajsii organizací Third World Network.

🔬👨‍🔬☝️TITO VĚDCI A EXPERTI VYDALI PROHLÁŠENÍ NAZVANÉ PENANG STATEMENT (PS):

 

🔬👨‍🔬☝️Toto prohlášení uvádí širokou škálu potenciálních nepříznivých účinků genetického inženýrství. Obzvláště znepokojivá je obtížnost nebo nemožnost stažení geneticky upravených organismů (dále jen „GEO“), které byly uvolněny do životního prostředí nebo které unikly z omezení a později bylo zjištěno, že mají nepříznivé účinky.

 

🔬👨‍🔬☝️Mezi potenciální ekologická rizika aplikace genetického inženýrství v zemědělství patří možnost, že by se některé transgenní plodiny mohly stát škodlivým plevelem a jiné by se mohly stát kanálem, přes který se mohou nové geny přesunout do divokých rostlin, které by se samy mohly stát plevelem. Nové plevele by mohly nepříznivě ovlivnit zemědělské plodiny i divoké ekosystémy. Podobně by se za určitých podmínek mohly stát škůdci geneticky upravené ryby, měkkýši a hmyz.

 

🔬👨‍🔬☝️Rostliny jsou v současné době upravovány tak, aby obsahovaly části viru, aby se staly odolnými vůči virům. Někteří vědci upozornili na možnost, že rozšířené používání rostlin odolných vůči transgenním virům v zemědělství může vést k novým kmenům virů nebo umožnit viru infikovat nového hostitele. Existují obavy, že vytvoření nových virových kmenů a rozšíření hostitele viru může zvýšit rizika nových virových chorob, které nepříznivě ovlivňují plodiny a jiné rostliny. Byly popsány mechanismy, kterými by geneticky upravené rostliny mohly věrohodně vyvolat vznik nových chorob rostlin.

 

🔬👨‍🔬☝️Toto prohlášení navíc varuje, že rychlé šíření transgenních plodin představuje hrozbu pro tradiční odrůdy plodin a planě rostoucí rostliny, které jsou hlavními zdroji genetické rozmanitosti plodin.

 

🔬👨‍🔬☝️Některé rysy organismů mohou trvat desetiletí nebo i déle, než se projeví. Organismus prohlášený za „bezpečný“ v krátkodobém horizontu by se nakonec mohl ukázat jako nebezpečný.

 

🔬👨‍🔬☝️Dalším ekologickým rizikem je možnost, že polní nebo lesní rostliny upravené k expresi toxických látek, jako jsou pesticidy a farmaceutické léky, mohou otrávit některé necílové organismy. Transgeny pro insekticidní nebo fungicidní sloučeniny, které se zavádějí do plodin za účelem inhibice škůdců, mohou neúmyslně zabíjet necílový a užitečný hmyz a houby. Transgenní plodiny používané k výrobě léčiv nebo průmyslových olejů a chemikálií by mohly potenciálně poškodit zvířata, hmyz a půdní mikroorganismy.

 

⚠️☣️Zvláštní pozornost je věnována možné chemické kontaminaci povrchových a podzemních vod mikroorganismy nebo rostlinami s neobvyklými nebo zrychlenými metabolickými procesy, protože voda má zásadní význam pro veškerý život. Může být nemožné vybavit si škodlivé GEO a je obtížné je kontrolovat, zejména ty, které mohou kontaminovat podzemní vody. 👹

 

Toto prohlášení dodává, že zvláště rozvojové země čelí zvláštním rizikům: „Země třetího světa čelí ještě větším environmentálním rizikům než země severu, protože naproti tomu mají mnoho divokých příbuzných mnoha plodin, a proto existuje více příležitostí pro různé druhy darebáků. Druhy, které mají být vytvořeny.“ 👹

 

👉Kromě toho má většina zemí třetího světa v současnosti menší vědecké odborné znalosti a právní nebo regulační kapacitu pro monitorování, hodnocení a kontrolu činností zahrnujících geneticky upravené organismy, a jsou tak ještě zranitelnější vůči nepříznivým dopadům. 👹

 

⚠️☣️VZHLEDEM K VYSOKÝM RIZIKŮM, RIZIKŮM A NEJISTOTÁM SPOJENÝM S GM PLODINAMI NEMOHOU BÝT NIKDY UDRŽITELNÉ. Trhy a spotřebitelé v několika zemích jednoduše nepřijímají GM plodiny.

V dopise napsaném v roce 2009 indickému premiérovi až 17 významných vědců z USA, Kanady, Evropy a Nového Zélandu poukázalo na to, že tvrzení týkající se vyššího výnosu a ochrany životního prostředí pro GM plodiny jsou absolutně nepravdivé 👹. Kvůli různým problémům s GM plodinami bylo jejich šíření velmi omezené. Tento dopis říká: „Více než 95 procent všech GM plodin je navrženo tak, aby buď syntetizovaly insekticid (Bt toxin), nebo aby tolerovaly širokospektrální herbicid (např. Roundup, Liberty) nebo obojí.

 

👉„K DNEŠNÍMU DNI EXISTUJÍ POUZE ČTYŘI HLAVNÍ KOMERCIALIZOVANÉ GM PLODINY (👉sója, 👉 kukuřice/kukuřice, 👉 bavlna, 👉řepka/řepka), z nichž většina (👉sója, 👉kukuřice, 👉 řepka) se používá především jako krmivo pro zvířata. Všechny byly komercializovány na konci 90. let.

👉Od té doby se žádná jiná komerčně životaschopná aplikace GM plodin nedostala na trh, zejména kvůli farmářům, kteří nepřijímají jiné GM plodiny (jako je pšenice, brambory a rýže) z negativních ekonomických důvodů (nedostatek kupců, ztráta exportních trhů).

 

⚠️☣️ „GM PLODINY NEBYLY VE SVĚTĚ ŠIROCE PŘIJÍMÁNY.

👉95 procent všech geneticky modifikovaných plodin se pěstuje pouze v pěti zemích: v 👉USA, 👉Kanadě, 👉Austrálii, 👉Argentině a👉 Brazílii.

Pokud zahrnete přadné plodiny (bavlnu), budou zahrnuty Indie a Čína.

👉V rámci Evropské unie je k pěstování schválena pouze jedna GM plodina, 👉kukuřice MON810, která byla několika členskými státy zakázána s odvoláním na zdokumentovaná zdravotní a zejména environmentální rizika.

 

👉Základním problémem je, že GM používané v zemědělství je koncepčně chybná, hrubá, nepřesná a špatně kontrolovaná technologie, která není schopna generovat rostliny, které obsahují požadované vícenásobné, koordinovaně regulované geny, které fungují integrovaným způsobem, aby reagovaly na environmentální výzvy.

 

👉 „ … GM nezvýšil výnosový potenciál. Dosavadní výnosy z GM plodin nebyly o nic lepší a v případě GM sóji byly trvale nižší. Zpráva z roku 2009, která přezkoumává více než 20 akademických studií, jasně ukazuje, že kultivace sóji tolerantní vůči GM herbicidům nezvýšila výnosy. Kukuřice odolná proti hmyzu mezitím zlepšila výnosy přinejlepším jen okrajově. Tato zpráva zjistila, že zvýšení výnosů u obou plodin za posledních 13 let bylo způsobeno tradičním šlechtěním nebo zlepšením zemědělských postupů.

 

👉 „ … GM plodiny vedly k obrovskému nárůstu používání pesticidů, nikoli ke snížení, a proto nelze tvrdit snížení zemědělského znečištění

 

👉 „ … Změna klimatu přináší náhlé, extrémní a nepředvídatelné změny počasí, které vyžadují, aby byl osevní systém flexibilní, odolný a geneticky co nejrozmanitější. Technologie GM nabízí pravý opak.

 

👉 „ … Stabilita produktivity a produkce je mnohem nižší s mnoha GM plodinami, které jsou dnes komercializovány. GM sója tolerantní vůči herbicidům je mnohem citlivější na stres z horka nebo sucha než konvenční sója.

 

👉 „…GM plodiny jsou navrženy pro použití ve spojení se syntetickými pesticidy a hnojivy, které se vyrábějí z ropy a zemního plynu.

„GM plodiny nesnižují emise skleníkových plynů.

 

„Nedávné údaje z amerického ministerstva zemědělství ukázaly obrovský nárůst používání herbicidů od zavedení GM plodin tolerantních k aplikaci těchto agrochemikálií.

Proto zavedení GM plodin uhlíkovou stopu zemědělství spíše zhoršilo, než snížilo a je zjevně neudržitelné.

„Již existují alternativní osvědčené technologie, které mohou snížit množství fosilních paliv používaných v zemědělství. To zahrnuje metody pro snížení aplikací hnojiv, výběr zemědělských strojů vhodných pro každý úkol, hospodaření s půdou za účelem ochrany, omezení zavlažování a (používání) agroekologických zemědělských technik.“

 

👉Kontroverze ohledně GM plodin, nazývaných také geneticky modifikované organismy („GMO“), se po celém světě vyostřuje, protože je k dispozici stále více důkazů o jejich extrémně závažných nebezpečích a hrozbách. Je třeba zdůraznit, že tato varování mají podporu některých z nejvýznamnějších a nejkvalifikovanějších nezávislých vědců a odborníků v oboru.

 

🔬👨‍🔬☝️Jak napsali významní vědci z několika zemí v dopise indickému premiérovi v roce 2009, ⚠️☣️ „GM transformace může produkovat nové biochemické procesy, které jsou nepředvídatelné a u nichž neexistuje žádná přírodní historie, o kterých by se dalo předpokládat, že jsou bezpečné.

 

🔬👨‍🔬☝️👉 „Proces GM TRANSFORMACE JE VYSOCE MUTAGENNÍ, což vede k narušení genetické struktury a funkce hostitelské rostliny, 👉což následně vede k poruchám v biochemii rostliny.

🔬👨‍🔬☝️👉To může vést k produkci nových toxinů a alergenů a také ke snížené/změněné nutriční kvalitě. ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️👉 „Nejde o to, zda existují poruchy genové funkce a biochemie, ale o to, do jaké míry budou přítomny v dané GM rostlině. Například hladiny více než 40 proteinů jsou významně změněny v komercializované GM kukuřici MON810 ve srovnání s ekvivalentní neGM kukuřicí, která zahrnovala produkci nového alergenního proteinu.

 

🔬👨‍🔬☝️👉⚠️☣️ „ČETNÉ STUDIE KRMENÍ ZVÍŘAT PROKAZUJÍ NEGATIVNÍ ZDRAVOTNÍ DOPADY GM KRMIV NA LEDVINY, JÁTRA, STŘEVA, KREVNÍ BUŇKY, BIOCHEMII KRVE A IMUNITNÍ SYSTÉM.

 

🔬👨‍🔬☝️👉⚠️☣️  „Největším problémem je, že studie ukazují negativní zdravotní účinky GM plodin, které již byly schváleny a které se komerčně pěstují 10–13 let. To poukazuje na nedostatečnost původních kritérií a souboru dat, na jejichž základě bylo a je stále udělováno povolení k uvedení na trh.“

 

🔬👨‍🔬☝️👉⚠️☣️ V konkrétnějším kontextu Bt brinjal tento dopis říká: „Bt toxin je prokázaný silný imunogen, který vyvolává oprávněné obavy, že může vyvolat alergické reakce.

 

🔬👨‍🔬☝️👉⚠️☣️ „Zvířata krmená stravou obsahující Bt kukuřici vykazovala známky přímé toxicity.

„Nezávislé přehodnocení vlastního výzkumu společnosti Monsanto na plodinách Bt kukuřice ukazuje negativní účinky na zdraví i v krátkodobých (90denních) studiích krmení zvířat.

 

🔬👨‍🔬☝️👉⚠️☣️ „Dokumentace Mahyco-Monsanto obsahující nezpracované experimentální údaje ze studií krmení zvířat s Bt brinjalem vykazuje vysoce statisticky významné negativní známky toxicity na fungování více orgánových systémů, jako jsou játra, ledviny, krev a slinivka u všech testovaných zvířat (zejména potkanů, králíci a kozy).

Je velmi důležité poznamenat, že tyto nepříznivé účinky byly pozorovány pouze po maximálně 90 dnech krmení, což vyvolává vážné obavy o bezpečnost konzumace tohoto produktu po celý život. Dlouhodobé (alespoň 2leté) studie krmení zvířat nebyly provedeny a uvádí se, že nejsou vyžadovány vrcholovým regulátorem, na rozdíl od vědy, která vyžaduje, aby tyto studie odhalily chronickou toxicitu s pomalým nástupem a rakovinu.

 

👉 „Neexistuje proto žádné vědecké zdůvodnění tvrzení indických regulačních orgánů o 🔬👨‍🔬☝️bezpečnosti Bt brinjal, které je založeno na nekritickém přijetí interpretace údajů předložených společností Mahyco-Monsanto. To bylo silně kritizováno předními vědci mezinárodního postavení.“

 

🔬👨‍🔬☝️V roce 2003 nezávislý vědecký panel, který se skládá z předních vědců z mnoha zemí pokrývajících širokou škálu relevantních oborů, přezkoumal důkazy o nebezpečnosti GMO.

 

🔬👨‍🔬☝️Tento přezkum dospěl k závěru, že mnoho GM plodin obsahuje genové produkty, o nichž je známo, že jsou škodlivé. Například Bt proteiny, které zabíjejí škůdce, zahrnují silné imunogeny a alergeny. Potravinářské plodiny jsou stále častěji upravovány tak, aby produkovaly léčiva, léky a vakcíny v otevřeném prostředí, čímž jsou lidé vystaveni nebezpečí nevhodné medikace a jejich škodlivým vedlejším účinkům. GM odrůdy jsou nestabilní, s potenciálem vytvářet nové viry a bakterie způsobující nemoci, a k narušení funkce genů ve zvířecích a lidských buňkách. ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️Tato zpráva také uvedla, že existuje jen velmi málo důvěryhodných studií o bezpečnosti GM potravin. Nicméně dostupná zjištění již vyvolávají obavy. V dosud jediném systematickém výzkumu GM potravin, který byl kdy na světě proveden, byly v žaludku a tenkém střevě mladých krys zjištěny účinky „podobné růstovému faktoru“, které nebyly plně vysvětleny transgenním produktem, a byly tedy přisuzovány transgenního procesu nebo transgenního konstruktu, a může tedy být obecný pro všechny GM potraviny. Byly provedeny nejméně dvě další, omezenější studie, které rovněž vyvolaly vážné obavy o bezpečnost. ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️ „Existují již experimentální důkazy o tom, že transgenní DNA z rostlin byla přijata bakteriemi v půdě a ve střevech lidských dobrovolníků.“ Markerové geny antibiotické rezistence se mohou šířit z transgenních potravin na patogenní bakterie, takže infekce je velmi obtížně léčitelná. ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️ „Je známo, že transgenní DNA přežívá trávení ve střevech a skáče do genomu savčích buněk, což zvyšuje možnost spuštění rakoviny.“ Nelze vyloučit, že krmení zvířat GM produkty, jako je kukuřice, také s sebou nese rizika, a to nejen pro zvířata, ale také pro lidi, kteří tyto produkty konzumují. ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️ „Důkazy naznačují, že transgenní konstrukty s promotorem CaMV 35S mohou být obzvláště nestabilní a náchylné k horizontálnímu přenosu genů a rekombinaci se všemi souvisejícími riziky: genové mutace způsobené náhodnou inzercí, rakovina, reaktivace dormantních virů a generace nových virů.“ Tento promotor je přítomen ve většině GM plodin, které se dnes komerčně pěstují.“ ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️Čtyřdílná série experimentů prováděných po dobu 3 let Královskou společností pro ochranu ptactva a Centrem pro ekologii a hydrologii, Lancaster (Spojené království) (viz The Independent ze dne 22. března 2005 informující o zjištěních této studie) dospěla k závěru, že GM plodiny by mohly být pro mnoho skupin volně žijících živočichů škodlivější než jejich konvenční ekvivalenty. Podle těchto studií bylo zjištěno, že Bt proteiny, obsažené ve významné části všech GM plodin, jsou škodlivé pro mnoho necílových druhů hmyzu, červů a obojživelníků. ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️V prohlášení Penangu („PS“) o GM plodinách se uvádí: „Některé GEO (geneticky upravené organismy) byly vyrobeny s virovými nebo transposonovými vektory, které byly uměle vylepšeny, aby se staly méně druhově specifické. Protože viry a transpozony mohou způsobit nebo vyvolat mutace, existuje obava, že zesílené vektory by mohly být karcinogenní pro lidi, domácí zvířata a divoká zvířata. ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️ „Lidé s alergiemi mohou mít oprávněné obavy, že pomocí genetického inženýrství mohou být kdysi známé potraviny alergenní. Kromě toho se nebudou moci chránit, pokud na potravinách nebude uvedeno, že byly vyrobeny z geneticky upravených organismů. ⚠️☣️ Alergické účinky mohou být neseny s transgenem nebo mohou být stimulovány nerovnováhou v chemii hostitelské rostliny nebo organismu.

 

🔬👨‍🔬☝️ „Dalším problémem je, že u pracovníků v terénu nebo u sousedů se mohou vyvinout alergie na insekticidní transgenní plodiny. Například pavoučí jed exprimovaný v cukrové třtině může blokovat metabolickou dráhu pouze u hmyzu, a ne u lidí, ale lidé si přesto mohou vyvinout vážné alergie na některé jedy. ⚠️☣️

 

🔬👨‍🔬☝️ „Díky genetickému inženýrství se známé potraviny mohou stát nebezpečnými nebo dokonce toxickými. I když samotný transgen není nebezpečný nebo toxický, mohl by narušit složité biochemické sítě a vytvořit nové bioaktivní sloučeniny nebo změnit koncentrace běžně přítomných sloučenin. Kromě toho se vlastnosti proteinů mohou změnit v novém chemickém prostředí, protože se mohou skládat novými způsoby. ⚠️☣️

O autorovi

 

Bharat Dogra  je čestným organizátorem kampaně Save the Earth Now. Mezi jeho nedávné knihy patří „Indické hledání udržitelného zemědělství a zdravé výživy “, „Ochrana Země pro děti, Člověk nad strojem (Gándhijské myšlenky pro naši dobu) “ a „Když se dva proudy setkaly (Indické hnutí za svobodu) “.

 

https://volnyblog.news/geneticky-modifikovane-plodiny-jsou-extremne-nebezpecne-a-maji-vazne-dopady-na-zdravi-a-zivotni-prostredi/

 

 

📌17. srpna 2024, 18:07: FSB ZAHÁJILA PŘÍPAD NELEGÁLNÍHO PŘEKROČENÍ RUSKÝCH HRANIC ITALSKÝMI NOVINÁŘI:

 

FSB zahájila trestní řízení ve věci nelegálního překročení hranic italskými novináři, kteří vstoupili na území Kurské oblasti, aby informovali o akcích ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Uvádí se to ve zprávě Centra pro styk s veřejností (DSP) FSB Ruska, která byla distribuována v sobotu.

 

Bylo zahájeno trestní řízení podle části 3 článku 322 trestního zákoníku Ruské federace (nelegální překročení státní hranice Ruské federace). Obžalovanými v případu jsou Simoni Traini a Stephanie Battistini.

 

Bezpečnostní složky navíc studují materiály, které se objevily v médiích a které naznačují přítomnost korespondenta CNN Nicka Peytona Walshe v Suja. Na základě výsledků posouzení bude přijato procesní rozhodnutí.

 

Ruské ministerstvo zahraničí si již dříve předvolalo italskou velvyslankyni v Moskvě Cecilii Piccioni. Proti diplomatovi se ostře protestovalo v souvislosti s pronikáním zaměstnanců televizní a rozhlasové společnosti Rai do Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4098968

 

 

📌17. srpna 2024, 19:43: UKRAJINCI USPOŘÁDALI NA KONZULÁTU VE VARŠAVĚ DEMONSTRACI KVŮLI PASŮM:

 

Několik desítek občanů Ukrajiny se zúčastnilo shromáždění u budovy konzulátu své země ve Varšavě. Demonstranti požadují, aby jim dali pasy, za které zaplatili peníze.

 

Demonstranti drží plakáty s hesly „Nejsme otroci, dejte mi svůj pas“, „Pas je právo, ne privilegium“ atd., hlásí TASS s odkazem na ukrajinská média.

 

Ukrajinci tvrdí, že jim byly účtovány peníze za registraci, ale dokumenty jim nebyly vydány. Zaměstnanec konzulátu vyšel k lidem a poradil jim, aby napsali odvolání na oddělení a vrátili se do vlasti.

 

V dubnu Ministerstvo zahraničních věcí Ukrajiny nařídilo, aby přestalo poskytovat konzulární služby mužům vojenského věku v zahraničí. Později úřady nařídily diplomatickým institucím, aby nevydávaly zahraniční a vnitrostátní pasy mužům ve věku od 18 do 60 let.

 

https://www.vesti.ru/article/4098989

 

 

📌17. srpna 2024, 21:41: MUSK PŘEDPOVĚDĚL MASOVÝ HLADOMOR VE SPOJENÝCH STÁTECH KVŮLI HARRISOVU PLÁNU NA BOJ S ROSTOUCÍMI CENAMI:

 

Pokud Kamala Harrisová vyhraje prezidentské volby, Spojené státy budou čelit masovému hladomoru. Tento názor vyjádřil podnikatel Elon Musk.

 

Na své stránce na sociální síti zveřejnil článek finančního experta, který analyzoval program demokratického kandidáta na omezení cen potravin. Analytik předpověděl Američanům masové hladovění a kolaps Spojených států.

 

„Přesný závěr,“ komentoval Max znalcovu publikaci.

 

Den předtím Harrisová představila ekonomický program a poznamenala, že pokud vyhraje volby, zavede „první v historii Ameriky“ federální zákaz zvyšování cen potravin uprostřed vysoké inflace.

 

Kromě toho hodlá dát 25 tisíc dolarů těm Američanům, kteří si kupují bydlení poprvé.

 

Již dříve vyšlo najevo, že volební štáb Kamaly Harrisové a Donalda Trumpa souhlasil s uspořádáním tří kol debat. Dva mezi americkými prezidentskými kandidáty, jeden mezi kandidáty na viceprezidenta.

 

Volba hlavy amerického státu se bude konat 5. listopadu 2024.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4099069

 

 

📌17. srpna 2024, 21:24: MEZINÁRODNÍ AGENTURA PRO ATOMOVOU ENERGII (MAAE) OZNÁMILA ZHORŠENÍ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE V ZNPP PO ÚTOKU DRONU:

 

Situace v oblasti jaderné bezpečnosti v Záporožské jaderné elektrárně (ZNPP) se po dalším útoku ukrajinského dronu zhoršila. Uvedli to zástupci Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE).

 

Vojenská aktivita v okolí ZNPP neklesá, uvedla agentura. Situace se zhoršila poté, co v sobotu ráno spadl na silnici po obvodu jaderného zařízení dron ozbrojených sil Ukrajiny.   UAV v blízkosti chladicího jezírka a vedení vysokého napětí 750 kV Dniprovska. V důsledku incidentu nedošlo k žádným obětem na životech.

 

Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi po útoku vyzval všechny strany konfliktu k maximální zdrženlivosti.

 

Rosatom již dříve uvedl, že situace kolem ZNPP a Kurské jaderné elektrárny se zhoršuje – počet zpráv o přípravě provokací ozbrojených sil Ukrajiny proti jaderným zařízením se denně mnohonásobně zvyšuje.

 

https://www.vesti.ru/article/4099023

 

 

📌17. srpna 2024, 20:55, ALAUDINOV: POUZE KAPITULACÍ MOHOU VOJÁCI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY PŘEŽÍT V KURSKÉ OBLASTI:

 

Přežít budou moci pouze ti vojáci ozbrojených sil Ukrajiny, kteří vstoupili do Kurské oblasti a kteří se vzdají. Zbytek bude zničen, řekl velitel speciálních sil Achmat, generálmajor Apty Alaudinov, ve vysílání pořadu Solovyov LIVE.

 

S ukázkou vojáků z 80. brigády ozbrojených sil Ukrajiny, kteří se vzdali, Alaudinov uvedl, že přežili pouze dva bojovníci, zbytek byl zlikvidován.

 

„Jak vidíme, naživu zůstávají pouze ti, kteří se rozhodnou vzdát, zvednout ruce a složit zbraně,“ dodal.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve uvedlo, že ruští vojáci za podpory armádního letectva a dělostřelecké palby ničí ukrajinskou armádu, která napadla Kurskou oblast. Nepřítel se snaží postupovat ve směru na Alexejevského a Kaučuka, ale všechny útoky ozbrojených sil Ukrajiny byly úspěšně odraženy.

 

https://www.vesti.ru/article/4098964

 

 

📌17. srpna 2024, v21:58: ITALSKÁ RAI ODVOLALA SVÉ NOVINÁŘE Z UKRAJINY, KTEŘÍ VSTOUPILI DO SUDŽA:

 

Italská televizní a rozhlasová společnost RAI se rozhodla „dočasně vrátit“ do své vlasti své zaměstnance, kteří vstoupili na území Kurské oblasti, aby informovali o akcích ozbrojených sil Ukrajiny. Informovalo o tom prohlášení na webových stránkách společnosti.

 

Novinářky Stephanie Battistini a Simone Traini, které reportáž ze Sugii natočily, byly z bezpečnostních důvodů odvolány z Ukrajiny.

 

Zástupci RAI zároveň uvedli, že překročení hranice korespondenty bylo provedeno v rámci novinářských standardů. Společnost nepovažuje zprávu, kterou natočili v Kurské oblasti, za porušení mezinárodního práva.

 

FSB již dříve zahájila trestní řízení kvůli nelegálnímu překročení hranic italskými novináři.

 

https://www.vesti.ru/article/4099032

 

 

📌18. srpna 2024, 00:25: RUSKÝ PREZIDENT VLADIMIR PUTIN ODJÍŽDÍ NA STÁTNÍ NÁVŠTĚVU DO ÁZERBÁJDŽÁNU:

 

Prezident Ruské federace Vladimir Putin se chystá na návštěvu do Ázerbájdžánu, hlásí tisková služba Kremlu.

 

Návštěva bude mít status státní návštěvy – nejvyšší z hlediska stávající diplomatické gradace. V roce 2024 to bude třetí osobní setkání mezi ruským prezidentem a vůdcem Ázerbájdžánu Ilhamem Alijevem. Cesta je letos naplánována na 18. až 19. srpna.

 

Hlavy států budou diskutovat o otázkách dalšího rozvoje bilaterálních vztahů aliance a strategického partnerství, aktuálních regionálních a mezinárodních problémech.

 

Po návštěvě přijmou Putin a Alijev společné prohlášení. Očekává se také, že bude podepsána řada mezivládních a dalších dokumentů.

 

https://www.vesti.ru/article/4099082

 

 

📌18. srpna 2024, 00:37: MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE: EMISE POPELA ZE SOPKY SHEVELUCH VYSTOUPAJÍ DO VÝŠKY AŽ 10 KM:

 

Sopka Šiveluč na Kamčatce může začít chrlit popel až do výšky 10 km nad mořem, uvedlo Hlavní ředitelství ministerstva pro mimořádné situace na území Kamčatky. Erupce sopky začala ráno 18. srpna na dómech Karan a 300 let Ruské akademie věd. Výška sloupu popela je 8 km nad mořem.

 

„Extruzivně-efuzivní erupce pokračuje u sopky Sheveluch. Emise popela jsou možné kdykoli v nadmořské výšce až 10 km nad mořem,“ poznamenává ministerstvo pro mimořádné situace. Shiveluchu byl přidělen „oranžový“ kód nebezpečí pro letectví.

 

Šiveluč je aktivní sopka na Kamčatce, stará 60-70 tisíc let. Patří sem sopka Starý Sheveluch, starobylá kaldera a aktivní sopka Young Sheveluch. Sopka se nachází ve vzdálenosti 45 km od vesnice Klyuchi v oblasti Usť-Kamčatka a 450 km od Petropavlovsku-Kamčatského.

 

Emise popela ze sopky Šiveluč vedly k pádu malého množství sopečného popela ve vesnici Usť-Kamčatsk. Život obyvatelstva není ohrožen.

 

https://www.vesti.ru/article/4099085

 

 

📌18. srpna 2024, 02:51: V CENTRU CARACASU VYŠLY DO ULIC TISÍCE VENEZUELANŮ, ABY PODPOŘILY MADURA:

 

V Caracasu vyšly do ulic tisíce Venezuelanů, aby podpořily venezuelského prezidenta Nicoláse Madura, který zvítězil v prezidentských volbách.

 

Dav pochodoval ulicemi a ulicemi v centru Caracasu. Demonstrace na podporu prezidenta Madura se konaly téměř ve všech městech Venezuely, hlásí RIA Novosti.

 

Dříve v sobotu 17. srpna se v obchodní části Caracasu, která neuznává výsledky voleb, konala demonstrace radikální opozice. Akce proběhla poklidně, nebyly zaznamenány žádné incidenty.

 

Prezidentské volby se ve Venezuele konaly 28. července. Následujícího dne národní volební rada prohlásila Nicoláse Madura za nově zvoleného prezidenta. Podle volební rady hlasovalo pro Madura 51 procent voličů. 29. července začaly ve Venezuele protesty. Podle Nejvyššího státního zastupitelství bylo v důsledku střetů mezi policií a demonstranty zraněno 77 policistů, 1062 lidí bylo zadrženo v případech ničení státní infrastruktury, podněcování k nenávisti a terorismu.

 

https://www.vesti.ru/article/4099063

 

 

📌18. srpna 2024, 05:25: AMERICKÁ STRANA ZELENÝCH SCHVÁLILA KRITIKA POMOCI UKRAJINĚ JAKO PREZIDENTSKÉHO KANDIDÁTA:

 

Americká Strana zelených jmenovala svého kandidáta pro prezidentské volby v zemi. To je ekoaktivistka a lékařka Jill Steinová.

Steina podpořilo 267 delegátů. Kandidátem na viceprezidenta byl černošský muslim Butch Ware, odborný asistent historie na Kalifornské univerzitě v Santa Barbaře.

 

Stein se v letech 2012 a 2016 zúčastnil amerických prezidentských voleb za frakci Zelených, připomíná RIA Novosti. Předtím dvakrát kandidovala na guvernérku státu Massachusetts.   Steinova volební agenda zahrnuje uzavření většiny amerických vojenských základen v zahraničí, zastavení dodávek zbraní a zrušení ekonomických sankcí, které poškozují civilisty.

 

Hovoříme mimo jiné o Venezuele, Kubě, Nikaragui. Stein také plánuje stáhnout americké jednotky ze Sýrie a Iráku.

 

Prezidentské volby v USA se budou konat 5. listopadu 2024. Za Republikánskou stranu byl na post hlavy země oficiálně nominován bývalý prezident Donald Trump. Z Demokratické strany se voleb účastní úřadující viceprezidentka Kamala Harrisová.

 

https://www.vesti.ru/article/4099099

 

 

📌18. srpna 2024, 02:04, ALAUDINOV: SPECIÁLNÍ JEDNOTKY ZNIČILY 11 JEDNOTEK TECHNIKY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY VE SMĚRU KURSK:

 

Bojovníci speciálních sil Achmat, 2. brigády speciálních sil a Sil speciálních operací Ruské federace denně zlikvidovali 11 kusů techniky a dva minomety Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

O ztrátách nepřítele informoval zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství ozbrojených sil Ruské federace, velitel speciálních sil Achmat generálmajor Apty Alaudinov. Je třeba poznamenat, že ve směru Kursk ztratily ozbrojené síly Ukrajiny dva tanky, čtyři obrněná bojová vozidla, jeden Stryker, dva minomety, tři pickupy a ženijní palebné vozidlo. Zničeno bylo také více než 50 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve uvedlo, že za uplynulý den ztratily ozbrojené síly Ukrajiny asi 300 vojáků, 31 obrněných vozidel a odpalovací zařízení systému protivzdušné obrany Iris-T.

 

https://www.vesti.ru/article/4099088

 

 

📌18. srpna 2024, 04:42: AMERICKÝ POLITIK VYZVAL SPOJENÉ STÁTY, ABY ZASEDLY K JEDNACÍMU STOLU S RUSKEM A UKRAJINOU:

 

Spojené státy by měly okamžitě zasednout k jednacímu stolu s Ruskou federací, Ukrajinou a dalšími hráči, řekla na tiskové konferenci po sjezdu strany strany Zelených americká prezidentská kandidátka za Stranu zelených Jill Steinová.

 

„Je třeba snížit tlak v tomto (ukrajinštině – pozn. red.) konfliktu a návrat k jednáním s Ruskem, Ukrajinou a dalšími aktéry. Vše, co Rusko chtělo, byla neutralita Ukrajiny. Je to velmi jednoduché,“ cituje její slova agentura TASS.   Stein poznamenal, že je nutné uchýlit se k základní diplomacii.

 

„Jedná se o konflikt, kterému se dalo snadno předejít, kdyby si Spojené státy sedly k jednacímu stolu ještě před jeho začátkem nebo nesabotovaly mírovou dohodu dosaženou na začátku konfliktu,“ vysvětlila k návrhům istanbulských dohod z roku 2022.

 

Politik vyjádřil názor, že současná administrativa ve své politice realizuje požadavky amerického vojensko-průmyslového komplexu, který se snaží rozvíjet podnikání vytvářením nových konfliktů. Stein se domnívá, že Američané s tím musí skoncovat.

 

Prezidentský kandidát Donald Trump v dlouhém rozhovoru s miliardářem Elonem Muskem uvedl, že pokud vyhraje volby, hodlá zlepšit vztahy s Ruskem, Čínou a Severní Koreou a také zastavit válku na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4099107

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 18.08.2024“:

➡️☭☆ Ministerstvo obrany Ruské federace s patřičnou vážností vyhodnocuje informace získané nezávislými kanály o přípravách kyjevského režimu na útok na jadernou elektrárnu Kursk.

Ruské ministerstvo obrany uvádí:

„Účelem této provokace je obvinit Ruskou federaci ze „samopalby“ stanice, aby se vytvořila půda pro úder na ukrajinská jaderná zařízení.

Takové akce kyjevského režimu s podporou západních patronů považujeme za přímé a zjevné porušení mezinárodní úmluvy přijaté rezolucí Valného shromáždění OSN ze dne 13. dubna 2005 „O boji proti činům jaderného terorismu“.

Pokud kyjevský režim začne realizovat zločinné plány zaměřené na vytvoření člověkem způsobené katastrofy v evropské části kontinentu s radioaktivní kontaminací rozsáhlých území, budou v reakci okamžitě přijata přísná vojenská a vojensko-technická opatření.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Grossi vyjádřil připravenost zhodnotit situaci a navštívit jadernou elektrárnu Kursk kvůli blízkosti vojenských operací k elektrárně, uvedla MAAE.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nedaleko Anapy hoří lesní odpad na ploše 5 tisíc metrů čtverečních, informovalo ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ukrajinští partyzáni z hnutí „Ukrajina proti“ prováděli pravidelné akce proti kyjevskému režimu

Partyzáni zapálili auto TsK v Kyjevě a tlumivku-transformátor na železnici v Oděské oblasti.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Izraelský vyjednávací tým vyjádřil „opatrný optimismus“ ohledně pokroku v dohodě o osvobození rukojmích z Gazy, uvedl Netanjahuův úřad.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Ukrajinská armáda dostala facku“

Ukrajinským médiím to řekl jeden z velitelů praporů 47. samostatné mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil.

„Na začátku totální války se dobrovolníci přihlásili jako dobrovolníci. Lidé, kteří zde obětovali své životy a zdraví, si mysleli, že je buď vymění, nebo jim pomůžou, ale dostali facku,“ poznamenal a stěžoval si na chybějící rotaci a dostatečné doplňování.

Podle vojáka posily, které jeho jednotka dostává, nejsou připraveny na válku a nechtějí bojovat.

Navíc se domnívá, že práce armády si Ukrajinci neváží.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆MAAE oznámila zhoršení jaderné bezpečnostní situace v Záporožské JE po dalším útoku dronem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆❗️U pobřeží Kamčatky, 108 km od Petropavlovska-Kamčatského, bylo podle webu kamčatské pobočky Geofyzikální služby Ruské akademie věd registrováno zemětřesení o síle 7,0

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Dvoustranná pomoc Ukrajině z Německa bude v budoucnu částečně převedena do mezinárodních programů, uvedl německý kabinet ministrů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *