, ,

18.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉USA PLNĚ ZODPOVĚDNÁ ZA IZRAELSKÉ ZLOČINY V GAZE

18.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, USA PLNĚ ZODPOVĚDNÁ ZA IZRAELSKÉ ZLOČINY V GAZE

 

❤️ „Svět nezajímá, co všechno víte a znáte. Svět se zajímá jen o to, co děláte s tím, co víte a znáte.“  – Tony Wagner

 

 

📌💉🎚️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ Extraplus: SÚD EÚ: EUROKOMISIA NEPOSKYTLA DOSTATOK INFORMÁCIÍ O NÁKUPE VAKCÍN:

 

Europoslanci chceli preskúmať podmienky zmlúv, ale dostali k nim len čiastočný prístup, pričom niektoré dokumenty boli začiernené. EK uviedla, že sa tak stalo v záujme ochrany obchodných záujmov a rozhodovacieho procesu.

 

Európska komisia (EK) neumožnila verejnosti dostatočný prístup k informáciám o kúpnych zmluvách na vakcíny proti vírusu COVID-19, uviedol v stredu v rozhodnutí Všeobecný súd Európskej únie. Skupina poslancov Európskeho parlamentu (EP) za Zelených podnikla právne kroky po tom, ako im EK odmietla poskytnúť úplný prístup k zmluvám o vakcínach COVID-19, o ktorých EK počas pandémie rokovala s ich výrobcami.

 

Europoslanci chceli preskúmať podmienky zmlúv, ale dostali k nim len čiastočný prístup, pričom niektoré dokumenty boli začiernené. EK uviedla, že sa tak stalo v záujme ochrany obchodných záujmov a rozhodovacieho procesu. Rozhodnutie prišlo deň pred hlasovaním v EP, na ktorom sa predsedníčka EK Ursula von der Leyenová uchádza o znovuzvolenie do funkcie.

 

https://www.extraplus.sk/clanok/sud-eu-eurokomisia-neposkytla-dostatok-informacii-o-nakupe-vakcin   

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI POKRAČUJÍ V ŘÁDĚNÍ POBLÍŽ UKRAJINSKÉ FRONTY; ZABILI TÉMĚŘ 2.000 VOJÁKŮ BĚHEM 24 HODIN.

 

https://youtu.be/lbNVyM3wx68?si=zUPXuMo1O_4I0QAj

 

 

 

📌17. července 2024: AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNY V EVROPĚ….V NĚMECKU PŘES 30…. ((Američané jsou pořád všude po světě roztahaní. Chovají se jako vládci světa už X let!!!))

https://t.me/absurdnisvet/76287

 

 

 

📌17. července 2024: JAMAJSKÝ ŽADATEL O AZYL V IRSKU VYZÝVÁ MIGRANTY, ABY ZAÚTOČILI NA IRSKÉ LIDI. ŘÍKÁM VŠEM MIGRANTŮM: „Jděte a vezměte si jejich domy, vezměte si jejich auta, vezměte si jejich manželky, vezměte si vše, co mají…“

https://t.me/absurdnisvet/76288

 

 

📌17. července 2024: 💢 NA RAKOVINU SE OFICIÁLNĚ NEMÁ NAJÍT LÉK, PROTOŽE MNOHEM VÍCE LIDÍ NA NÍ VYDĚLÁVÁ, NEŽ JÍ TRPÍ ❗️❗️❗️ 👹

https://t.me/absurdnisvet/76289

 

 

📌17. července 2024, JD VANCE: ZMĚNY JMEN, CNN, NETFLIX… PROSTĚ JE TO STÁLE LEPŠÍ A LEPŠÍ!!

 

Narodil se jako James Donald Bowman

 

JD se později jmenoval James Hamel, příjmení svého nevlastního otce, dokud nepřijal příjmení svých prarodičů, Vance.

 

Příjmení Hamel má více původů

Němci a Židé (Ashkenazi): Rezidenční jméno z města Hameln v Německu, v ústí řeky Hamel na Weser.

 

V lednu 2017 se Vance stal přispěvatelem CNN.

 

V dubnu 2017 Ron Howard podepsal smlouvu o režii filmové verze Hillbilly Elegy, která byla vydána na Netflixu v roce 2020.

 

V roce 2019 Vance spoluzaložil Narya Capital v Cincinnati s finanční podporou Thiela, Erica Schmidta a Marca Andreessena.

 

V březnu 2021 věnoval Peter Thiel 10 milionů dolarů organizaci Protect Ohio Values, super PAC, která vznikla v únoru na podporu kandidatury Vance.

 

Peter Thiel – bývalý generální ředitel společnosti PayPal (Elonův kamarád)

Peter Thiel, který již daroval rekordní částku na podporu JD Vance, se rozhodl věnovat dalších 1,5 milionu dolarů pro-Vance super PAC.

 

Technologický miliardář Peter Thiel věnoval na podporu JD Vance celkem 15 milionů dolarů – nejvyšší částka, která kdy byla věnována na podporu jediného kandidáta do Senátu.

(https://de.m.wikipedia.org/wiki/J._D._Vance)

 

 

⚠️ NÁZOR DAVIDA ICKEHO NA TRUMPOVU VOLBU VICEPREZIDENTA:

 

„Obchodní partner globalisty Petera Thiela, JD Vance, je Trumpovým kandidátem.

 

Co pár dní pro Trumpa: Střelba, finanční a reklamní podpora od Elona Muska a dalších miliardářů, dnešní zamítnutí trestních oznámení na základě tajných dokumentů a republikánská nominační konvence dva dny po střelbě, na které označil JD Vance za svého potenciálu jmenován viceprezidentem.

 

Vance je obchodním partnerem miliardáře Petera Thiela, který sedí v řídícím výboru globalistické skupiny Bilderberg Group a je zakladatelem společnosti Palantir, která poskytuje sledování a další technologie Pentagonu a zpravodajským agenturám. Thiel a Vance také investují do Rumble a financují římskokatolickou „modlitební aplikaci“ Hallow, kterou propagují lidé jako Russell Brand.

 

Thiel byl součástí Trumpova přechodového týmu poté, co vyhrál volby v roce 2016. Takže to byl docela antiglobalistický, anti-deep state tým.“

 

https://x.com/dadicke/status/1812955631281733967?s=12

 

 

 

📌17. července 2024: 🇮🇱🇺🇸🩸 USA PLNĚ ZODPOVĚDNÁ ZA IZRAELSKÉ ZLOČINY V GAZE, ŘÍKÁ HIZBALLÁH:

 

Ve středu generální tajemník skupiny Hassan Nasralláh slíbil, že bude nadále podporovat palestinský lid v jeho boji proti Izraeli.

 

Řekl také, že Hizballáh pomůže obnovit libanonské domy zničené Izraelem na jihu země.

https://t.me/absurdnisvet/76294

 

 

📌❌🪐🌎🌐❌17. července 2024: 💢 ASTRONAUTI ROZBALUJÍ!

Generál Miroslaw Hermaszewski a Igor Volk vybalují: „UJIŠŤUJI VÁS – ZEMĚ JE PLACATÁ“ „❌NIKDO NIKDY NEBYL VE VESMÍRU❌“ 👉Matka všech lží odhalena!!!

https://t.me/absurdnisvet/76297

 

 

📌17. července 2024, 20:05, Filippo: JAKÉKOLI KROKY UKRAJINY K VYJEDNÁVÁNÍ BY MOHLY BÝT ZMAŘENY NATO:

 

Vůdce francouzské strany „Vlastenci“ Florian Philippot uvedl, že jakékoli kroky Kyjeva k vyjednávacímu procesu s Ruskem by NATO mohlo narušit.

 

„Pokud je návrh na účast Ruska na mezinárodní konferenci o urovnání zcela logický, pak nesmíme zapomínat, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj není tím, kdo rozhoduje. To dělá NATO,“ řekl politik v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

Podle Filippa může Severoatlantická aliance snadno zmařit jakoukoli mírovou iniciativu.

 

Zelenskyj již dříve uvedl, že Rusko by se mělo zúčastnit druhého summitu k vyřešení ukrajinské krize.

 

https://www.vesti.ru/article/4051883

 

 

📌17. července 2024, 19:25: ČÍNA TESTUJE UMĚLOU INTELIGENCI Z HLEDISKA SOULADU SE SOCIALISTICKÝMI HODNOTAMI:

 

Čínská správa kyberprostoru (CAC) zorganizovala test modelů umělé inteligence velkých technologických společností z hlediska souladu s čínskými politickými hodnotami.

 

RIA Novosti o tom píše s odkazem na Financial Times. Testují a analyzují, jak umělá inteligence odpovídá na řadu citlivých politických otázek.

 

Uvádí se, že úředníci chtějí zajistit, aby modely umělé inteligence „ztělesňovaly základní socialistické hodnoty“.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4051843

 

 

📌17. července 2024, 18:45: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: NATO SE PŘIPRAVUJE NA PŘÍMÝ KONFLIKT S RUSKEM:

 

Země NATO a Severoatlantická aliance jsou nejen zatahovány do konfliktu na Ukrajině, ale připravují se i na přímý střet s Ruskem.

 

Uvedl to na plenárním zasedání Fóra pro bezpečnostní spolupráci OBSE Anton Mazur, zástupce ředitele odboru pro nešíření zbraní a kontrolu zbrojení ruského ministerstva zahraničí. Ruský diplomat zdůraznil, že země NATO stoupají po žebříčku eskalace krok za krokem. Zároveň deklarují svou neúčast v konfliktu, ale dělají vše, co je v jejich silách, aby Rusku způsobili „strategickou porážku na bojišti“.

 

„Už jsme se dostali od nesmrtících prostředků k raketám dlouhého doletu. Další na řadě jsou bojové letouny, které byly vyvinuty jako vozidla dvojího užití,“ zdůraznil Anton Mazur skutečnost, že stíhačky F-16 jsou nosiči jaderných zbraní.

 

Plány NATO, dodal Mazur, zahrnují zvýšení počtu ozbrojených sil, jejich přesun na východ k ruským a běloruským hranicím, zvýšení vojenské výroby, vytvoření strategických rezerv, „dehumanizaci Rusů v propagandě a dokonce budování táborů pro válečné zajatce“.

 

Na summitu NATO ve Washingtonu ve dnech 9. a 11. července se diskutovalo o pokusech západního vojenského bloku zahájit expanzi do asijsko-pacifického regionu, aby čelil Číně. Rusko a Severní Korea jsou znepokojeny rozšiřováním aktivit Severoatlantické aliance v tomto regionu, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Andrej Ruděnko.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg se 18. července zúčastní zasedání Evropského politického společenství v Londýně. Jedná se o platformu, která vznikla z iniciativy francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v roce 2022 s cílem přilákat nové země na oběžnou dráhu Evropské unie, aniž by jim bylo uděleno členství.

 

https://www.vesti.ru/article/4051794

 

 

📌17. července 2024, 19:08: POSLANCI VYZVALI K MÍROVÝM ROZHOVORŮM NA UKRAJINĚ:

 

Diana Sosoacă, poslankyně Evropského parlamentu z Rumunska, vyzvala země EU, aby přestaly zásobovat kyjevský režim zbraněmi a zahájily mírové rozhovory.

 

Ve svém projevu v Evropském parlamentu Sosoaca uvedla, že již v únoru 2022 připravila memorandum s názvem „Neutralita Rumunska – bukurešťský mír“. Náměstek poslal tento dokument na všechny zúčastněné ambasády, ale pouze Rusko chtělo mluvit o míru.

 

Shoshoake připomněl, že míru nelze dosáhnout, pokud je jedna ze stran konfliktu zásobena zbraněmi.

 

Ukrajinský premiér Denys Šmyhal již dříve uvedl, že Rumunsko předá ozbrojeným silám Ukrajiny jeden protiletadlový raketový systém Patriot.

 

Kromě toho bude Bukurešť spolu s partnery NATO nadále pomáhat kyjevskému režimu při výcviku pilotů stíhaček F-16 a také podporovat obranný průmysl Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4051845

 

 

📌17. července 2024, 22:18: ESTONSKO ZAVEDLO ZÁKAZ BĚLORUSKÝCH POZNÁVACÍCH ZNAČEK:

 

Zákaz vjezdu automobilů s běloruskými poznávacími značkami do Estonska zavedlo estonské ministerstvo zahraničních věcí. Dříve byly hranice pro auta s běloruskou poznávací značkou uzavřeny Lotyšskem a Litvou.

 

Zpráva estonského ministerstva zahraničí zdůrazňuje, že vozidla s běloruskými poznávacími značkami nemohou vstoupit do země přes estonské hraniční přechody, „bez ohledu na důvody pobytu majitele nebo uživatele v Estonsku nebo EU“. Důvodem Tallinnova jednání byly sankce uvalené Evropskou unií na Minsk. Patří mezi ně zákaz dovozu „motorových vozidel“. Auta s běloruskými poznávacími značkami musí být znovu zaregistrována. Lhůta pro opětovnou registraci závisí na konkrétní situaci. Minimální lhůta pro opětovnou registraci je 5 dní, maximální 12 měsíců. Kromě toho musí být vozidlo do šesti měsíců nahlášeno na celnici.

 

V Tallinnu zdůraznili, že pokud tyto podmínky nebudou splněny, majitel vozu bude pokutován a bude mu zakázán vjezd na estonské silnice. Lotyšsko přijalo zákaz vjezdu pro běloruská auta 16. července. Podobná opatření přijala i Litva. Zákaz vjezdu běloruských aut vstoupí v platnost 18. července.

 

Minsk nebude symetricky reagovat na uzavření bariéry na hranicích pro běloruská auta ze strany Lotyšska, Estonska a Litvy. Od 19. července zavádí Bělorusko bezvízový styk pro občany 35 evropských zemí. Bezvízový styk se nevztahuje na držitele diplomatických a služebních pasů.

 

https://www.vesti.ru/article/4052011

 

 

📌17. července 2024, 20:55, ZACHAROVOVÁ: POSÍLENÍ TRUMPOVY BEZPEČNOSTI V ČERVNU JE PRŮMĚRNÁ LEŽ:

 

Prohlášení, že americká tajná služba posílila bezpečnost Donalda Trumpa poté, co se objevily informace o možném pokusu o atentát, jsou průměrnou lží, napsala mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová na svém kanálu Telegram.

 

Diplomat připomněl, že to byly Spojené státy, které zorganizovaly pokusy o atentát na íránské vůdce. Američané konkrétně zabili jednoho z velitelů Islámských revolučních gard Kásima Sulejmáního.

 

CNN již dříve uvedla, že před několika týdny obdržel Bílý dům informaci, že Írán připravuje pokus o atentát na prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Poté byla posílena bezpečnost podnikatele: byly do ní zahrnuty drony a robotický pes.

 

Nicméně 14. července byl Trump stále střelen. Dvacetiletý Thomas Crookes na politika vypálil několik kulek, ale Trumpa jen poškrábal za uchem. Novináři nemají žádné důkazy, že by střelec mohl být spojen s Íránem.

 

https://www.vesti.ru/article/4051891

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17. července 2024, 20:55, PENTAGON: ASYMETRICKOU ODPOVĚDÍ RUSKA JE ROZMÍSTĚNÍ JADERNÝCH ZBRANÍ VE VESMÍRU:

 

((Nepoučitelní!!! Hladí hada bosou nohou, a to bez přestání! Kde je hranice trpělivosti Putina a jeho spojenců?))

 

Nedostatek převahy v konvenčních zbraních tlačí Rusko k asymetrickým řešením. Pentagon se domnívá, že takovou reakcí by mohlo být rozmístění jaderných zbraní ve vesmíru.

 

Šéf Úřadu obranného zpravodajství Pentagonu Jeffrey Cruz připustil, že jeho služba monitoruje výzkum a schopnosti Ruska rozmístit jaderné zbraně ve vesmíru po celá desetiletí. Moskva podle něj v této oblasti udělala takový pokrok, že je blízko realizaci takové příležitosti.

 

„Rozmístění jaderných zbraní ve vesmíru nebude mít jen vojenský efekt,“ zdůraznil důstojník americké vojenské rozvědky v projevu na Aspenském bezpečnostním fóru. „To okamžitě ovlivní vše v zóně nízké oběžné dráhy Země.“

 

Podle Jeffreyho Cruze by zveřejnění informací o možném rozmístění jaderných zbraní Ruskem ve vesmíru mohlo změnit plány Moskvy. Vyzval k dialogu s Ruskem na toto téma. Akce Ruska, které bylo průkopníkem v průzkumu vesmíru, zklamaly šéfa amerického vesmírného velitelství Stephena Whitinga. Podle něj i potenciální možnost rozmístění jaderných zbraní ve vesmíru představuje hrozbu pro veškerý moderní život.

 

Na začátku roku 2024 americká média hovořila o tajném brífinku pro americké zákonodárce, na kterém byli informováni o údajných plánech Ruska „rozmístit jaderné zbraně ve vesmíru“ a použít je proti satelitům. Bílý dům potvrdil, že taková hrozba pro americkou národní bezpečnost byla projednávána v Kongresu. 46. prezident Spojených států Joe Biden požadoval navázání diplomatického kontaktu s Moskvou na toto téma, připomíná TASS. Ruské ministerstvo zahraničí to však odmítlo s odkazem na skutečnost, že „kontakty v této věci se ukázaly jako neproduktivní kvůli absurditě amerických obvinění“. Ruské ministerstvo zahraničí navíc dodalo, že je to Washington a jeho spojenci, kdo podniká kroky k vypouštění zbraní do vesmíru a využívá vesmír k vedení nepřátelských akcí proti svým oponentům, kteří jsou otevřeně nazýváni Ruskem a Čínou.

 

V květnu 2024 Moskva navrhla návrh rezoluce Rady bezpečnosti OSN o potvrzení závazku všech zemí nevyužívat vesmír k rozmístění zbraní, nepoužití síly ve vesmíru, odmítnutí jakýchkoli útoků z vesmíru na Zemi, jakož i útoků ze Země na objekty ve vesmíru. Tento dokument by doplnil Smlouvu o kosmickém prostoru z roku 1967, která počítá pouze s mírovým využíváním a průzkumem vesmíru. Proti této rezoluci se však postavily Spojené státy, Velká Británie, Francie, Japonsko, Korea, Slovinsko a Malta.

 

https://www.vesti.ru/article/4051925

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17. července 2024, 21:19, DMITRIJ MELNIKOV: TRUMP UDRŽUJE INTRIKY V AMERICKÉ VOLEBNÍ KAMPANI:

 

Několik amerických publikací dnes uvedlo, že v Bidenově sídle je nepořádek i bez Trumpa a Vance: Telefonát amerického prezidenta s kolegy spolustraníky na Zoomu byl v titulcích označen za „neohrabaný“ a „naštvaný“. A v Kapitolu se nyní už neobávají o Bidenovo zdraví: Předseda Sněmovny reprezentantů Johnson oznámil vytvoření pracovní skupiny, která má vyšetřit pokus o atentát na Trumpa.

 

Již třetí den po sobě vítají delegáti Republikánského národního konventu svého vůdce potleskem. Objeví se večer a pokračuje v intrikách. Trump poslouchá řečníky z pódia, mává davu, ale sám mlčí. Jedná se o ověřený výpočet – přivést intenzitu očekávání na vrchol, aby bylo možné zasadit jediný, ale drtivý úder.

 

Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pensylvánie a Wisconsin je šest takzvaných „swing states“, které rozhodnou o výsledku letošních listopadových voleb. Trumpovi příznivci se proto rozhodli uspořádat svůj kongres v jedné z nich. V posledních volbách ve Wisconsinu Biden porazil Trumpa těsným rozdílem pouhého půl procenta.

 

A během tří a půl let v úřadu, říkají státní delegáti, udělal Biden vše pro to, aby Wisconsin na podzim změnil své politické zbarvení z demokratické na republikánskou červenou.

 

„Myslím, že ekonomický pokles změnil názor voličů. Bolí to, víte. Myslím, že většina lidí bude hlasovat svými peněženkami, to je to, s čím jsme přišli tady ve Wisconsinu. Myslím, že uvidíme o něco vyšší volební účast, o něco vyšší účast ve venkovských volbách,“ očekává delegát z Wisconsinu Pete Church. „A to nám bude stačit na první místo.“

 

Po pokusu o atentát na Trumpa Biden, který pozastavil kampaň, opět vyšel k lidem. Střelba na soupeře na chvíli zcela zastínila otázku jeho vyřazení ze závodu, demokraté se rozhodli pokračovat v kampani v Nevadě – dalším státě rozhodujícím pro vítězství. Biden, na rozdíl od obyčejných Američanů, nebyl na trhu s potravinami už dlouho. A je jasné, že nedokáže odhadnout růst cen během svého prezidentství. Ani Biden není schopen pochopit, kde je. Když ale uvidí tříletou holčičku tmavé pleti, obvykle se k ní rozběhne.

 

Nová volební realita nutí Bidena, aby znatelně zmírnil svou protitrumpovskou rétoriku. Nyní se bojí volat po „odstranění Trumpa za každou cenu“, chce zabránit propuknutí politického násilí. Ale když mluvil na sjezdu Asociace barevných lidí Ameriky, nemůže ignorovat svého oponenta. Demokrat Biden rychle ztrácí hlasy barevných Američanů. Rozhodl se jim připomenout, že jeho viceprezidentkou je černoška Kamala Harrisová, a také jim připomněl frázi „práce pro černochy“, kterou Trump pronesl v nedávné debatě.

 

„Chlapi, já sakra vím, co je to ‚černá práce‘. To je práce viceprezidenta Spojených států! Toto je první černošský prezident v americké historii, Barack Obama,“ říká 46. prezident Spojených států.

 

Zatímco špičky Demokratické strany volí po střelbě v Pensylvánii novou strategii, velcí dárci Demokratů spřádají své intriky. Podle deníku New York Times volají politikům blízkým Bidenovi a vyzývají je, aby neopouštěli myšlenku odstranění současného prezidenta z volebního pásma. Sám Joe Biden den předtím zopakoval, že je připraven odstoupit z voleb, pokud dostane takové doporučení od lékařů, ale zatím k tomu nevidí důvod.

 

„Kdybych měl nějakou nemoc, kdyby přišli nějací doktoři a řekli, že máte takový a takový zdravotní problém. Abych byl upřímný, myslím si, že jediná věc, kterou věk přináší, je trocha moudrosti,“ říká o svém objevu jednaosmdesátiletý uchazeč o znovuzvolení.

 

A to vše se děje na pozadí Bidenových pravidelných přehmatů a výhrad ve veřejných projevech. Jeden z hlavních kritiků současného prezidenta Elon Musk již uvedl, že Bidena by dokonale nahradil člověk, který by byl schopen jednoduše a bez chyb přečíst text na nápovědě. Musk navíc oznámil, že Tesla v návaznosti na úřad přesouvá sídlo své společnosti SpaceX z demokratické Kalifornie do republikánského Texasu.

Poslední kapkou byl podle miliardáře a podnikatele nový zákon kalifornského demokratického guvernéra na ochranu práv LGBT školáků. Přílišné zaměření demokratů na ochranu práv transgender lidí a menšin na pozadí mnohem závažnějších nevyřešených problémů v zemi dráždí republikánské příznivce stejně jako Bidenovy podivné metody vládnutí. O tom se nyní diskutuje na kongresu.

 

„Obávám se, že současný americký prezident nemá možnost plně plnit své povinnosti. Naši odpůrci neomezují své akce na prezidentův rozvrh od 10 do 16 hodin. Potřebujeme vrchního velitele, který nás dokáže vést 24 hodin denně, sedm dní v týdnu,“ vysvětluje floridský guvernér Ron DeSantis.

 

Třetí den kongresu byly na pódiu politické těžké váhy. Na rozdíl od demokratů jsou republikáni 3 měsíce před hlasováním naprostým monolitem. Trumpova hlavní soupeřka v primárkách Nicky Haleyová veřejně přísahá věrnost svému vůdci.

 

„Pokud budeme mít další čtyři roky Bidena nebo jediný den s Kamalou Harrisovou, naše země bude velmi vážně trpět. V zájmu záchrany naší země musíme jít s Donaldem Trumpem dál!“ ujišťuje Haleyová.     Trump vypadá spokojeně a sebevědomě. Den předtím v rozhovoru pro agenturu Bloomberg opět přímo obvinil Bidena z nekompetentnosti. Trump se však už dívá daleko za domácí americkou agendu. Podle něj to byla právě Bidenova politika, která učinila stále užší spolupráci mezi Ruskem a Čínou nevyhnutelnou. V ekonomickém boji s Čínou Trump slibuje, že bude pokračovat v již vyzkoušené a vyzkoušené taktice a bude pokračovat v uvalování drakonických cel na zboží z Číny. A 60 % cla je podle něj daleko od limitu. Je však připraven přehodnotit svůj postoj k sankcím jako prostředku konfrontace s Ruskem.

 

„To, co nyní děláme v oblasti sankcí, vede k tomu, že se všichni stěhují pryč z naší země. Takže nemám rád sankce,“ řekl Trump.

 

Celý svět sleduje Trumpův přízrak nad Washingtonem a situací v Americe s rostoucím znepokojením. A nyní musí americké ministerstvo zahraničí vysvětlit, co pro Ukrajinu znamená případný příchod tak jasného odpůrce podpory Kyjeva, jako je J. D. Vance, do Bílého domu jako viceprezident.

 

„Pravděpodobně to budu mít v příštích několika měsících těžké, protože v kampani bude spousta prohlášení, na která bych rád reagoval a na které bych pravděpodobně reagovat neměl,“ řekl květnatě mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller.

 

O budoucí zahraniční politice Spojených států jednají republikáni také na svém kongresu. Senátor z Wisconsinu a člen zahraničního výboru Kongresu vyslovuje tezi, která není nejpopulárnější, ale jde stranou.

 

„Musíme přehodnotit naši politiku,“ naléhal wisconsinský senátor a člen zahraničního výboru Ron Johnson. „NECHCI, ABY AMERIKA ŠLA DO VÁLKY S RUSKEM. S TÍM MUSÍME SKONCOVAT. A PREZIDENT TRUMP TO CHÁPE TAKÉ. MYSLÍM, ŽE PUTIN TO CHÁPE TAKÉ.“

 

  1. července k delegátům promluví Donald Trump. A situace kolem místa konání kongresu se každým dnem vyostřuje. Den předtím policie zastřelila černocha, který se v masce a ozbrojený nožem potuloval poblíž místa konání večírku.

 

Další podezřelou osobu zadržela policie. Při domovní prohlídce u něj byla nalezena pistole a plný zásobník. Co dělal v oblasti kongresu, není známo. Podle policejních zástupců nyní ve městě pracují jednotky, které do Milwaukee dorazily z celé země, aby zajistily bezpečnost.

 

https://www.vesti.ru/article/4051878

 

 

📌17. července 2024, 21:14, LAVROV: RUSKO JE PŘIPRAVENO K DIALOGU S JAKÝMKOLI AMERICKÝM PREZIDENTEM:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že země je připravena jednat s jakýmkoli americkým prezidentem, který je připraven k dialogu.

 

„Budeme připraveni spolupracovat s jakýmkoli americkým vůdcem, který bude zvolen americkým lidem a který bude připraven k rovnému a uctivému dialogu,“ řekl Lavrov.

 

Ruský ministr zahraničí zdůraznil, že právě za Trumpa Západ zaútočil na Rusko sankcemi, ale zároveň byl dialog s Washingtonem na nejvyšší a vysoké úrovni.

 

Ministr zahraničí již dříve uvedl, že Rusko podporuje vstup Palestiny do OSN, a také vyzval k okamžitému řešení problému na Blízkém východě, kde lidé trpí nemocemi a hladem a infrastruktura byla zničena nebo vyřazena z provozu.

 

https://www.vesti.ru/article/4051953

 

 

📌17. července 2024, 23:28: Putin telefonicky hovořil s korunním princem Saúdské Arábie:

 

Ruský prezident Vladimir Putin telefonicky hovořil s korunním princem, předsedou Rady ministrů Saúdské Arábie Mohammedem bin Salmanem Al Saudem.

 

Podle tiskové služby Kremlu obě strany vysoce ocenily dosaženou úroveň přátelských vztahů mezi Ruskem a Saúdskou Arábií, které jsou založeny na principech respektu a ohleduplnosti k zájmům.

 

Je třeba poznamenat, že Vladimir Putin a Mohammed bin Salman Al Saud se dohodli na udržování kontaktů na různých úrovních.

 

https://www.vesti.ru/article/4052059

 

 

📌18. července 2024, 1:36: BIDEN SE NAKAZIL KORONAVIREM: 😂

 

((Nebo ptačí chřipkou???😂 Kde se vzal ten vir, který se nedá izolovat, čili ani vidět, ani polapit??? Připomíná to pohádku „Neviditelné cisařové šaty“!))

 

Americký prezident Joe Biden se nakazil koronavirem, uvedla v prohlášení tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová.

 

„Prezident Biden byl dnes po své první akci v Las Vegas pozitivně testován na COVID-19,“ citovala tisková mluvčí RIA Novosti.

 

Je třeba poznamenat, že hlava státu je očkovaná a pociťuje mírné příznaky nemoci. Biden se bude izolovat v rezidenci v Delaware, bude i nadále sloužit jako prezident.

((Měl by být izolován už do jeho samotního konce, tak jako neizolovaný virus, který najednou někdo izoloval! I ten, kdo to prý udělal, je neviditelný! 😂))

 

https://www.vesti.ru/article/4052086

 

 

📌18. července 2024, 0:43: LAVROV ŘEKL, KDY SKONČÍ UKRAJINSKÝ KONFLIKT:

 

Rozhodnutí o vyřešení ukrajinské krize by mělo zohledňovat realitu na místě, ale je nutné, aby západní země přestaly pumpovat zbraně do Kyjeva, a pak konflikt skončí, řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov na tiskové konferenci po návštěvě Spojených států.

 

„Je nutné přestat pumpovat Ukrajinu zbraněmi a válka se zastaví. A budeme hledat řešení, ale takové, které musí brát v úvahu realitu na místě,“ cituje ministra RIA Novosti.

 

Lavrov poznamenal, že otázka nových regionů, které se staly součástí Ruska v důsledku referend, není předmětem diskuse.

 

„Za žádných okolností nemůžeme lidi opustit. Ne všechna území tam ještě byla osvobozena,“ zdůraznil.

 

Podle ministra zahraničí Rusko nemůže opustit lidi, kteří hlasovali pro návrat do Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4052066

 

 

📌18. července 2024, 3:14: ZELENSKYJ SCHVÁLIL STRATEGII NÁMOŘNÍ BEZPEČNOSTI UKRAJINY:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj svým dekretem uvedl v platnost rozhodnutí Rady národní bezpečnosti a obrany o strategii námořní bezpečnosti země.

 

Text strategie, zveřejněný na webových stránkách Zelenského kanceláře, uvádí, že jejím cílem je zajistit připravenost, komplexní a účinnou prevenci a reakci na hrozby pro námořní bezpečnost Ukrajiny, které vznikají na pobřežních územích, v jejích námořních prostorech a dalších oblastech světového oceánu, na které se vztahují ekonomické a jiné zájmy Kyjeva.

 

Mezi úkoly patří vytvoření námořnictva se všemi složkami armády, vytvoření koalice pro protiminovou akci s členskými státy NATO, provádění manévrů, cvičení, zajištění trvalé přítomnosti aliančních sil v Černém moři, organizace koordinovaných nebo společných bezpečnostních misí s partnerskými zeměmi.

 

https://www.vesti.ru/article/4052092

 

 

📌18. července 2024, 2:32: ZELENSKYJ PLÁNUJE OBVINIT RUSKO Z NARUŠENÍ MÍROVÝCH ROZHOVORŮ NA UKRAJINĚ:😂🙈

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj chce, aby se Rusko odmítlo účastnit jednání na druhém „mírovém summitu“, aby pak z jejich narušení obvinilo Moskvu.

 

O Zelenského plánech hovořil Emmanuel Dupuy, prezident Institutu pro pokročilá studia a bezpečnostní studia v Evropě. Jak již bylo uvedeno, vůdce Ukrajiny pozval delegaci Ruské federace na příští konferenci, aby ukázal, že oficiální Kyjev vychází Moskvě vstříc na půli cesty.

 

Ve skutečnosti je ale Zelenského plán docela zákeřný, protože nejde o „přiznání slabosti“, ale o to, aby Rusko pohnalo k odpovědnosti.

 

„V případě odmítnutí bude postoj Moskvy, nikoli Kyjeva, uznán jako kontraproduktivní,“ citovala Dupuye agentura RIA Novosti.

 

Podle Philippa Migota, ředitele Evropského centra pro strategickou analýzu, Zelenskyj chápe, že se pro Kyjev vyvinula extrémně nepříznivá situace, takže Ukrajina naléhavě potřebuje změnit taktiku. Expert připomněl, že ruská armáda metodicky obsazuje nové linie, postupuje podél frontové linie a ničí ozbrojené síly Ukrajiny.

 

Zelenskyj již dříve vyslovil myšlenku přítomnosti ruských zástupců na příštím mírovém summitu k vyřešení konfliktu na Ukrajině. K tomu je nutné vypracovat „určitý plán“ během setkání v různých státech. To by mělo být provedeno do listopadu tohoto roku.

 

https://www.vesti.ru/article/4052090

 

 

📌18. července 2024, 01: 55: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 26KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, SEDM LIDÍ BYLO ZRANĚNO:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny zahájily palbu na osady na území Doněcké lidové republiky 26krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 26 skutečností o ozbrojených útocích ozbrojených sil Ukrajiny: 12 útoků ve směru Doněck, 11 útoků ve směru Gorlovka, tři útoky ve směru Jasinovataya.

 

Celkem ukrajinští vojáci vypálili 64 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování bylo zraněno sedm lidí různě vážného rázu.

 

Poškozeno bylo osm domů, civilní infrastruktura a auto.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 47 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4052087

 

 

📌18. července 2024, 3:29: ABNORMÁLNÍ HORKO NA UKRAJINĚ MŮŽE VÉST K ÚPLNÉMU KOLAPSU ENERGETICKÉHO SYSTÉMU:

 

Na Ukrajině čelí energetický systém vážné bouřce v podobě abnormálně horkého počasí, které by podle The New York Times mohlo způsobit jeho úplný kolaps.

 

Jak již bylo uvedeno, již několik měsíců je elektrická síť Ukrajiny výrazně poškozena údery ruských raket a dronů, v důsledku čehož byly některé elektrárny vyřazeny z provozu. V současné době se energetický systém Nezalezhnaya potýká s horkem.

 

V létě se na většině Ukrajiny může vzduch ohřát až na 40 stupňů Celsia. Aby ukrajinské úřady zabránily kolapsu elektrické sítě, zavedly masivní postupné výpadky proudu po celé zemi. V Kyjevě je tedy většina budov bez elektřiny asi 10 hodin denně, uvádí RIA Novosti.    Na začátku července šéf představenstva Ukrajinské asociace obnovitelných zdrojů energie Stanislav Ignatěv uvedl, že v zimě nebude energetický systém Ukrajiny schopen zajistit teplo v bytech nad devátým patrem. Když přijde chladné počasí, zvýší se poptávka po dieselových generátorech a palivu pro ně, v důsledku čehož může na trhu vzniknout panika.

 

Vedení společnosti Ukrenergo již dříve ujistilo, že bude udržovat dodávky elektřiny v oblastech frontové linie.

 

https://www.vesti.ru/article/4052093

 

 

📌17. července 2024, 2:47: UKRAJINSKÁ MÉDIA INFORMOVALA, ŽE V KRYNKÁCH ZMIZELO TÉMĚŘ 800 VOJÁKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Od října 2023 do června 2024 se ve vesnici Krynki v Chersonské oblasti na levém břehu Dněpru „oficiálně ztratilo“ více než 780 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, uvádějí ukrajinské noviny.

 

„V období od října 2023 do konce června 2024 je tam oficiálně pohřešováno sedm set osmdesát osm mužů,“ uvádí deník s odvoláním na údaje ukrajinské policie.

 

Média poznamenávají, že počet mrtvých vojáků, kterým se odtud podařilo dostat, je mnohem nižší – 262 lidí.

 

V únoru gubernátor Chersonské oblasti Vladimir Saldo oznámil, že Krynki a okolí byly vyčištěny, ale pokusy ukrajinské armády o vylodění na jednom z ostrovů pokračují. O něco dříve Sergej Šojgu, který v té době stál v čele ruského ministerstva obrany, oznámil, že v Krynkách jsou čtyři brigády námořní pěchoty Ozbrojených sil Ukrajiny, které mají za úkol dosáhnout západního pobřeží Krymu. Podle Šojgua činily ztráty nepřítele asi 3,4 tisíce lidí. Na konci května Saldo uvedl, že v Krynkách byly nalezeny hrozné nálezy – sklepy poseté těly vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4052072

 

 

📌18. července 2024, 4:15, SCHOLZ: JE TŘEBA UDĚLAT VŠE PRO NÁVRAT KE SMLOUVĚ O KONTROLE ZBRANÍ:

 

((Raději nic nenavrhuj a zalez hluboko pod zem. Německo nemá žádné právo od II.sv. války se vůbec zastaral do jakékoliv války!!!))

 

Je třeba udělat vše pro to, aby jednoho dne mohly přední světové mocnosti znovu diskutovat o otázkách kontroly zbrojení a dohodnout se na jejich snížení, řekl německý kancléř Olaf Scholz v rozhovoru pro televizní kanál ARD.

 

„Vše, co děláme, by mělo vést k okamžiku, i když se to nyní zdá vzdálené, kdy o otázkách kontroly zbrojení budou diskutovat hlavní světové mocnosti a my ukončíme závody ve zbrojení tím, že se dohodneme na snížení počtu zbraní,“ citovala ho agentura TASS.

 

Scholz zároveň tvrdil, že Ruská federace odstoupila od všech dohod o odzbrojení a Německo by na to podle jeho názoru mělo reagovat.

 

„Proto musíme být tak silní, aby na nás nikdo nezaútočil,“ zdůraznila kancléřka.

 

Již dříve bylo zveřejněno společné prohlášení Spojených států a Německa, které naznačovalo, že od roku 2026 začne Washington v Německu rozmisťovat nové zbraně ničení ohněm s delším dosahem, než jsou ty, které jsou v současné době rozmístěny v Evropě.

 

https://www.vesti.ru/article/4052097

 

 

📌18. července 2024, 5:17, RAZVOŽAJEV: V SEVASTOPOLU BYL VYŘAZEN BEZPILOTNÍ ČLUN:

 

Bezpilotní člun se pokusil zaútočit na Sevastopol, byl zničen, uvedl gubernátor města Michail Razvožajev ve svém kanálu Telegram.

 

Jak bylo uvedeno, v Sevastopolu byly slyšet hlasité zvuky – byla to armáda ozbrojených sil RF, která odrazila pokus o útok na hladinový dron.

 

„Věřte pouze oficiálním informacím,“ dodal Michail Razvožajev.

 

https://www.vesti.ru/article/4052127

 

 

📌18. července 2024, 5:21: V NOVOROSSIJSKU BYLO OZNÁMENO NEBEZPEČÍ ÚTOKU BEZPILOTNÍCH ČLUNŮ:

 

V Novorossijsku bylo vyhlášeno nebezpečí útoku bezpilotních člunů, uvedl starosta města Andrej Kravčenko na svém kanálu Telegram.

 

Jak již bylo uvedeno, v Novorossijsku zazní siréna – signál „Pozor všichni“. Útok bezpilotních člunů“.

 

Starosta apeloval na obyvatele města, aby zachovali klid a řídili se oficiálními zprávami úřadů.

 

https://www.vesti.ru/article/4052156

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 18.07.2024“:

➡️☭☆Litva po Lotyšsku zakazuje od 18. července vjezd autům s běloruskou poznávací značkou

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rusko a Čína jednaly o možnosti zvýšení dodávek elektřiny do Číny s přihlédnutím k růstu spotřeby ve federálním okruhu Dálného východu, uvedlo ruské ministerstvo energetiky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ukrajinské ozbrojené síly ostřelovaly Šebekino, 3 civilisté byli zraněni, informoval Gladkov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Výsadkové jednotky zničily ukrajinské samohybné dělo „Gvozdika“ na pravém břehu Dněpru

K ničení nepřátelské vojenské techniky ruští výsadkáři aktivně používají munici Lancet.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ruský prezident Vladimir Putin telefonoval s korunním princem a předsedou Rady ministrů Království Saúdské Arábie Mohammedem bin Salmanem Al Saudem

▪️Obě strany vysoce ocenily dosaženou úroveň přátelských vztahů mezi Ruskem a Saúdskou Arábií, založených na principech vzájemného respektu a ohleduplnosti k zájmům druhé strany.

▪️Dotkne se řady aktuálních otázek rusko-saúdské spolupráce v politické, obchodní, ekonomické a energetické sféře. Za účelem zajištění stability na trhu s energií byla zdůrazněna důležitost pokračování úzké koordinace v rámci OPEC Plus.

▪️Bylo dohodnuto udržovat kontakty na různých úrovních.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka systému protivzdušné obrany Tor-M2 skupiny vojsk Center pokrývala akce motorizovaných pušek a tankových jednotek ve směru Avdeevsky

Během speciální vojenské operace udržují posádky protivzdušné obrany stálou bojovou službu na frontě, poskytují vzdušné krytí pozemním silám, zachraňují životy personálu a bojeschopnost motorizovaných pušek, tanků a dělostřeleckých jednotek.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *